Page 1

G


Daar is die weer!! Een nieuwe HardHout met wederom interessante weetjes en leuke interviews met mensen die wat met Futsal Winsum hebben. Na de grote, halve boekwerken (Dank je Marc) van vorige keer zijn de verhalen en antwoorden deze keer iets bondiger waardoor we niet aan de 31 pagina’s komen. Dit betekent natuurlijk niet dat het minder interessant is, want deze week staat bijvoorbeeld FW 6 flink in de schijnwerpers. Dit FW team is al jaren actief en heeft dit jaar besloten om fanatiek te gaan trainen om hun technische en tactische vaardigheden wat op te schroeven. Hoe dit precies verlopen is en nog steeds loopt staat beschreven in de “Teambeschrijving”. Binnen dit team staat lid van het eerste uur, Peter Visscher, even extra in de schijnwerpers in de rubriek “Uit de oude doos”. Afgelopen periode heeft het mixtoernooi plaatsgevonden en was wederom een hele leuke gezellige avond. Gelukkig staan er de komende weken ook nog de nodige dingen gepland. Zo wordt er een sponsoravond georganiseerd op 8 maart wat vaak garant staat voor een spectaculaire wedstrijd en een gezellige avond. Ook kunnen supporters zich opgeven om 15 maart met de bus naar Lelystad te gaan om ons vlaggenschip een keer in een uitwedstrijd te steunen. Het eerste zit even in een dipje en heeft alle steun nodig om alsnog rechtstreekse degradatie te ontlopen dus roep ik iedereen op om mee te gaan om een keer de sfeer in een andere omgeving te proeven en om het eerste naar de overwinning te schreeuwen!! Waar ik persoonlijk het meest naar uitkijk is de jubileumavond waar wordt gevierd dat FW 10 jaar bestaat. Dit zijn 10 jaren geweest waar veel is gebeurd met de club en natuurlijk met de leden bij de club. Binnen dit blad zal de jubileumcommissie dieper ingaan op wat er deze avond allemaal gaat gebeuren, dus zal ik hier niet te veel over doorgaan. Wel kan ik zeggen dat het mij heel leuk lijkt om oude bekenden weer te zien en vooral om met alle betrokkenen oude herinneringen op te halen aangezien we allemaal natuurlijk heel veel plezier hebben beleefd bij de club Futsal Winsum de afgelopen 10 jaar!! Iedereen veel (lees)plezier gewenst!!

Met vriendelijke groet,

Gerwin Schaaphok

Futsal Winsum

HardHout

2


Contactinformatie

4

Breaking news

5

Wie’s dat dan:

Ronald Ritsema

6

Hoe gaat het met:

Rutger Diepstra

7

Harde kern:

Ricus Tigelaar

9

Sponsor Spotlight:

Compèl

10

10 Jaar Futsal Winsum

12

Zie ik dubbel?!

13

’t Eén of ’t ander

14

Bitterballenfoto du Mekel

16

Teambeschrijving

FW 6

18

Sponsoroverzicht Uit de oude doos:

20 Peter Visscher

FW in de Media Vrijwilliger 4Life:

21 22

Rowen Lok

24

Mengelmoes

26

Programma FW 1

27

Futsal Winsum

HardHout

3


Bestuur Voorzitter

Richard Borgman

voorzitter@futsalwinsum.nl

Secretaris

Agnes Visscher

secretaris@futsalwinsum.nl

Penningmeester

Gerard Mulder

penningmeester@futsalwinsum.nl

Public Relations

Paulien van der Velde

prcommissie@futsalwinsum.nl

Nico de Vries Marc Kruger Michiel van Bolhuis

tc@futsalwinsum.nl

Harold Basstra Douwe Korsaan Lieke Sterkenburg

sponsorsommissie@futsalwinsum.nl

Ton Jansen

afpjansen@planet.nl

Harold Basstra Henk-Jan Haaksema Frank Kruger Jorg Larkens Kristian Faber Peter Visscher Anne-Jan Broersma Henk Sok Lieke Sterkenburg Paulien van der Velde Annebet Neef

06-25186166 06-43434852 06-13666607 06-34125203 06-26475805 06-20427108 06-21195303 06-20846382 06-48244351 06-16848666 06-51911849

Overige TC

Sponsoring

Wedstrijdcoรถrdinator

Teamaanspreekpunten FW 1 FW 2 FW 3 FW 4 FW 5 FW 6 FW 7 FW 8 DA 1/2 DA 3 DA 4

Adresgegevens Bezoekadres Futsal Winsum Sporthal Ripperda Hamrik 4 9951 JH Winsum

Futsal Winsum

Postadres Futsal Winsum T.a.v. A. Visscher Eenrummerweg 1 9953 TC Baflo

HardHout

4


In dit topic zullen we de nieuwste feitjes even onder de aandacht brengen zodat iedereen van de laatste nieuwtjes en roddels op de hoogte is binnen FW. Vrijdag 8 maart sponsoravond Op vrijdag 8 maart zal de jaarlijkse sponsoravond plaatsvinden. Het programma voor deze avond is: 20.45 uur - 21.15 uur: Ontvangst in de kantine van de Ripperdahal 21.15 uur - Âą 23.00 uur: De wedstrijd: FW1 - ZVV Avanti 1 Na afloop is er ruimte voor een gezellig drankje in de kantine van de Ripperdahal!

Steun FW 1!!!! Op 15 maart zal het eerste om 21.30 een uitwedstrijd spelen tegen Lelystad. Het eerste team kan in de uitwedstrijden wel wat support gebruiken! Daarom biedt FW de mogelijkheid om een uitwedstrijd te bezoeken. Bij voldoende opgave (min. 20 personen) zal er een busreis naar Lelystad worden georganiseerd. De eigen bijdrage voor deze busreis is 5 euro. Geef je op via secretaris@futsalwinsum.nl .

MixToernooi Het mixtoernooi was dit jaar een groot succes met ongeveer 45 deelnemers! Het werd een avond met veel sjoelen, voetbal en nog veel meer gezelligheid. Hierbij een foto van het team die het prestigieuze toernooi op haar naam wist te schrijven.

Futsal Winsum

HardHout

5


In dit topic zullen we een speler / speelster die dit jaar nieuw is bij de vereniging wat vragen stellen om hem / haar beter te leren kennen. Deze keer is het Ronald Ritsema die zich recent heeft aangemeld als lid en nu furore maakt in het 2e. Naam: Ronald Ritsema Bijnaam: Ritse Team: Futsal Winsum 2 Woonplaats: Leens Beroep/school: Timmerman bij Timmer-en klusbedrijf Ritsema uit Leens Verliefd/verloofd/getrouwd: Getrouwd met Helma Hoe lang (zaal)voetbal je al en waar heb je dit gedaan? Ik voetbalde altijd bij FC Leo uit Leens. Waarvan 14 jaar in het 1e elftal Wat heeft je bewogen om bij FW te komen spelen? Stoppen met veldvoetbal en ik wou al een tijd zaalvoetballen. En het leek mij een leuke club. Hoe bevalt het je tot nu toe bij de vereniging? Het bevalt mij prima! Het is allemaal nog wat wennen in de zaal.

Wat zijn je doelstellingen bij de club? Plezier hebben in het voetbal. En het liefst natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Wat zijn je verdere hobby’s buiten het voetbal om? Ik zit bij de vrijwillige brandweer in Wehe Den Hoorn en ik hou van motorrijden. Favoriete film/muziek/tv-programma? The green mile, allerlei soorten muziek en King of Queens Favoriete club? Fc Groningen, Fc Leo en natuurlijk Futsal Winsum. Gebruik je Sociale media? Ja vooral Facebook Heb je nog tips/suggesties voor de club en/of wil je verder nog iets kwijt? Ga vooral zo door!

Futsal Winsum

HardHout

6


In dit topic zullen we een oud lid vragen hoe het met hem/haar gaat en hoe hij / zij terugkijkt op zijn / haar periode bij FW. Deze keer is het de beurt aan Rutger die helaas voor ons naar Milaan verhuisde om z’n carrière als model een boost te geven. Naam: Bijnaam: Woonplaats:

Rutger Diepstra Rudge Milaan

Hoe lang ben je lid geweest van FW Uiteindelijk 6 jaar vanaf mijn 18e tot mijn 24ste In welke teams heb je gespeeld? Begonnen in FW2 en uiteindelijk FW1! Volg je FW nog steeds een beetje? Daar waar ik kan volg ik het zeker! Zoals de promotie naar de eredivisie! Heb zelfs even Marc gebeld om iedereen succes te wensen! Waarom ben je destijds weggegaan? Voor mijn werk ben ik naar Amsterdam verhuisd. Wat is je mooiste herinnering aan FW? De promotie naar de eerste divisie! Wat een heerlijk seizoen, en deel uitmaken van zo’n team met een grandioos publiek als steun in de rug heeft toch wel voor aardig wat kippenvel momentjes gezorgd! Ik bekijk de dvd af en toe nog wel eens terug! (Thanks Auki voor dit) Wat doe je op het moment in de voetballerij? Ik ben op het moment, helaas, niet heel actief al woon ik in een voetbal land. Ik speel af en toe via mijn werk met een team 7 tegen 7 op een klein veld. Maar zou toch graag wat meer willen voetballen Zullen we je ooit nog zien schitteren op het prachtige hout van de Ripperdahal in een FW-shirt of wellicht in een andere functie bij FW? Mocht ik ooit terug komen in het noorden, dan bedenk ik mij geen moment om mij direct weer in te schrijven! Dus zeg nooit nooit!

Futsal Winsum

HardHout

7


Friesland lease Bent u op zoek naar een leasemaatschappij? Dan zit u bij Friesland Lease goed! Friesland Lease is een leasemaatschappij waarbij duurzaamheid belangrijk is. Friesland Lease loopt bijvoorbeeld graag voorop op het gebied van duurzame mobiliteit. Als eerste leasemaatschappij bieden wij naast leaseauto`s en NS- businesscards, ook e-scooters en e-bikes voor de zakelijke markt aan. Dit zorgt voor een optimale invulling van uw mobiliteit. Het reduceren van mobiliteitskosten en belasting van het milieu staan bij ons voorop. Een kernwaarde van Friesland Lease is: “Duurzaam is onze keuze”. Friesland Lease koopt haar leaseauto’s en elektrische leasefietsen bij de lokale merk dealers, naar wens van onze klanten of berijders. Hiermee steunen we niet alleen de regionale economie, maar verhogen wij tevens het serviceniveau voor onze leaserijders. De relatie tussen dealer en berijder is een onmisbare schakel in een optimale dienstverlening info@frieslandlease.nl

www.frieslandlease.nl

@Frieslandlease

Top Installatiegroep Top Installatiegroep is een groep van installatiebedrijven. Wij verzorgen alle werkzaamheden op het gebied van het ontwerp, aanleg en onderhoud van alle installaties. Vanuit vier vestigingen, met ruim 200 vakbekwame en gemotiveerde medewerkers, bedienen wij geheel Nederland. We leveren een totaalpakket op het gebied van installatietechniek voor non-profit, zakelijke en particuliere opdrachtgevers. Het werkterrein van Top Installatiegroep omvat woningbouw, utiliteit, zorg en welzijn, onderwijs, retail en recreatie. Top Installatiegroep is een allround system integrator. U kunt voor alle facetten van de gebouwgebonden techniek bij ons terecht. Omdat we geïntegreerd ontwerpen, kunnen we slimme installaties realiseren met minder energieverbruik en meer comfort tegen lagere kosten. info@topinstallatiegroep.nl

www.topinstallatiegroep.nl

Pouw van der Molen . Alle Pouw autobedrijven vormen de Pouw Mobiliteitscirkel en bieden onze 720 goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers dagelijks optimale service aan klanten als het gaat om comfortabel en veilig autorijden. Klanten kunnen voor al hun mobiliteitsbehoeften bij Pouw terecht. Wat de Pouw bedrijven verbindt is passie voor klanten en een niet aflatend enthousiasme om met de allerbeste oplossingen te komen zodat u zorgeloos en met plezier kunt autorijden. Pouw Automotive Groep behoort tot één van de grootste automotive ondernemingen in Nederland. Pouw staat voor een groep professionele bedrijven, die elk vanuit hun eigen specialisme autorijden tot een plezier willen maken. Onder de Pouw vlag opereren merkdealers met nieuwe en gebruikte personen- en bedrijfswagens, leasebedrijven, schade herstelbedrijven en specialisten in financiering & verzekering en verhuur. De Pouw vestigingen in Groningen en Haren zijn u graag van dienst met de aankoop van uw nieuwe en gebruikte Opel, Chevrolet en Kia. Uiteraard bent u bij Van der Molen Autogroep ook van harte welkom voor onderhoud en service aan uw Opel, Chevrolet of Kia.

www.pouwvandermolen.nl

Futsal Winsum

@pouwoccasions

HardHout

8


In dit topic zullen we een aantal vragen stellen aan één van de vaste supporters van de vereniging om wat meer te weten te komen over hem / haar. Deze keer is het Ricus Tigelaar die al jaren een graag geziene gast is in de Ripperdahal. Naam: Woonplaats: Supporter van:

Ricus Tigelaar Winsum FW 1, FW Da3 en Heren XX (afhankelijk in welk team Job speelt)

Hoe lang ben je al supporter van FW? Ja, hoe lang al? In ieder geval meer dan 7 jaar waarvan ook nog bijna 2 jaar als bestuurslid belast met de sponsoring samen met Douwe Korsaan. Bij welke teams kom je geregeld kijken en welk team vind je het leukst? Bij het 1e heren team en als het uitkomt ook nog wel bij de wedstrijden waar zoon Job in speelt (dat is dit jaar zeer wisselend van H2, H4 tot H8. En om mijn dochter niet altijd teleur te stellen volg ik Da2 ook nog wel eens. Wat is je mooiste herinnering als supporter? De promotiewedstrijd in Apeldoorn. Samen met het team en andere supporters in een gesponsorde bus. Wie is je favoriete speler/speelster binnen FW? Niet specifiek één speler. Ik geniet als er met inzet en samenspel gestreden wordt voor een sportief en goed resultaat. Heb je een favoriete plek vanaf waar je de wedstrijden graag bekijkt? Ja zeker. Lekker leunend over het hek helemaal links, net voorbij de tribune. Wat vind je leuk aan de club FW? De sfeer tijdens de wedstrijden van het 1e herenteam, de inzet van het bestuur om FW goed te promoten en het publiek te betrekken. Best een moeilijke klus vooral ook omdat het allemaal vrijwilligerswerk is. Heb je nog tips/suggesties voor de club? De intro van de teams bij de thuiswedstrijden van FW He1 mag wat mij betreft wel korter. Wil je verder nog iets kwijt? Ik hoop dat ik nog lang mag genieten van een in sportief opzicht goed samenspelend zaalvoetbalspektakel.

Futsal Winsum

HardHout

9


In dit topic zullen we een sponsor van FW even in de schijnwerpers zetten door hem / haar een aantal vragen te stellen. Dit kwartaal is Compèl de gelukkige aangezien ze al jaren een goede sponsor zijn van FW en nu ook de club helpen op het gebied van de computertechnologie. Naam: Bedrijfsnaam: Website: Aantal medewerkers:

Ron de Jonge Compèl Computers www.compel.nl 6

Wat is de core business van het bedrijf? Particulier / MKB / scholen en zorginstellingen Wat zijn de specialiteiten van het bedrijf? - Zeer breed assortiment - Veel zakelijke oplossingen - Doelgericht en oplossend meedenken met de klant - Eigen reparatieafdeling - Eigen assemblageafdeling - Breed netwerk, waardoor op veel vlakken een oplossing geboden kan worden door ons zelf cq met externe partijen (installatiebedrijven / mediaontwikkeling / websiteontwikkeling enz.) Compèl is een bedrijf die al een aantal jaren actief is binnen Winsum, maar waar hopen jullie over 5 à 10 jaar te staan? Over 5 à 10 jaar hopen wij, nog steeds met dezelfde mensen, onze oplossingen/service nog verder te hebben uitgebreid en onze bedrijfsprocessen nog strakker te maken. Ook hopen we ons bedieningsgebied verder uit te breiden. Doe je zelf ook aan sport? Ja, ik tennis en doe aan windsurfen

Futsal Winsum

HardHout

10


Wat is de belangrijkste reden voor je geweest om sponsor bij FW te worden en op welke manieren proberen jullie FW te helpen? Sport is altijd een belangrijke reden geweest voor ons om aan sponsoring te doen. Naast FW sponsoren wij ook diverse andere sportverenigingen binnen de gemeente Winsum. Aangezien wij ook sponsor zijn van Viboa en veel spelers hiervan spelen bij FW, was dit een logisch gevolg.

Kom je wel eens kijken bij FW? Ik zou wel willen, echter ontbreekt het mij helaas vaak aan tijd. 2 van mijn werknemers voetballen echter wel bij FW (ter compensatie ) Wil je verder nog iets kwijt? Op een vruchtbare toekomst voor beide partijen!

Contact opnemen Compèl Computers Het Aanleg 6C 9951 SJ Winsum 0595 – 44 2619 ron@compel.nl www.compel.nl

Futsal Winsum

HardHout

11


Hieronder zal Kornelis namens de jubileumcommissie vertellen wat de stand van zaken rondom het jubileumfeest op dit moment is.

Dat moet gevierd worden!! Het is op 28 april 2013 precies tien jaar geleden dat Futsal Winsum werd opgericht. Op een maandagavond was in de Viboa-kantine de oprichtingsvergadering waar ruim zeventig zaalvoetballers zich direct inschreven als nieuw lid en Henk Sok werd gekozen tot voorzitter van de nieuwe zaalvoetbalverenigingen. Vooral over de sportieve doelstellingen werd door de critici lacherig gedaan. Futsal Winsum wilde binnen vijf jaar de toenmalige hoofdklasse halen. Op dat moment was Poel Keukens het zaalvoetbalbolwerk van Noord-Groningen. Na een eerste seizoen, waarin de oude teams van Hunsingo en Viboa nog in dezelfde samenstelling verder gingen, werd Gallid el Baroudi vanaf het seizoen 2004-2005 de eerste trainer. Met deze trainer werd de hoofdklasse behaald, waarna onder leiding van Bert Barelds de promotie naar de eerste divisie een feit was. Met David Hiariej als coach werd vorig seizoen zelf de titel in de eerste divisie gevierd. In het jaar dat Futsal Winsum tien jaar bestaat, speelt het dus op het tweede niveau van Nederland. Ook op andere terreinen ging het prima. Futsal Winsum kan al jarenlang acht seniorenteams inschrijven en ook het dameszaalvoetbal leeft in Winsum. De sponsors zijn er de afgelopen jaren achter gaan staan om alles financieel mogelijk te maken en de kwartaalfeesten waren legendarisch. In de Ripperdahal zijn prachtige wedstrijden gespeeld, zoals het duel in de beker tegen de toenmalige nummer ĂŠĂŠn van Nederland, Hovocubo. Bestuurlijk bleek de zaalvoetbalclub in staat om zulke evenementen tot in de puntjes te organiseren. Gezien al deze bijzondere gebeurtenissen is het zeker de moeite waard om stil te staan bij 10 jaar Futsal Winsum. We vieren het eerste lustrum op zaterdagavond 13 april. We beginnen met een gezamenlijk hapje eten, waarna het de bedoeling is dat zoveel mogelijk (oud-)leden de gelegenheid krijgen om een balletje te trappen. Na afloop kan iedereen onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten en is het feest met dj Remco Hofman. Graag zien we iedereen op 13 april! Hou voor meer informatie de site in de gaten!

Futsal Winsum

HardHout

12


Hierbij zullen we een dubbelganger zoeken bij een Futsal Winsum lid. De vraag is altijd natuurlijk of dit een (on)fortuinlijk toeval is of dat degene alles in het werk heeft gesteld om op zijn / haar dubbelganger te lijken. Dit mag iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen. Suggesties kunnen natuurlijk altijd gestuurd worden naar prcommissie@futsalwinsum.nl. Deze keer is het aanvoerder van FW 3 (Frank Kruger) die verdacht veel lijkt op de immens populaire DJ Speedy uit Finland. Gerucht gaat dat als Frank op vakantie gaat naar Finland, hij niet meer normaal over straat kan en dat iedereen met hem op de foto wil‌‌

Frank Kruger (Aanvoerder FW3)

Futsal Winsum

DJ Speedy

HardHout

13


Hierbij wordt een willekeurig lid een aantal keuzes voorgelegd. Hij / zij zal hier één uit moeten kiezen en mag deze keuze dan uiteraard ook even uitleggen. Deze keer is het Annebet Neef die over veel dingen vaak een mening heeft dus aan haar om een keuze te maken binnen de verschillende topics. Naam: Bijnaam: Team:

Annebet Neef Betje Futsal Winsum vr2, doelvrouw

Woon samen met Rienko in Groningen en heb HBO Informatiedienstverlening en management gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Ik heb momenteel twee banen; één bij de Hanzehoschool als onderwijsondersteuner en per april ga ik bij de Hanzemediatheek werken. Daarnaast werk ik bij Van Benthem Minerals in Yde als marketing assistent. Voetbal International of Voice of Holland? Elke maandagavond VI de laatste nieuwtjes uit voetballand door Johan Derksen en de aanstekelijke lach van Rene van der Gijp. Voice of Holland was leuk maar ik kijk nu alleen op de website wat stukken terug. Wii of PlayStation 3? Playstation 3 en dan spellen FIFA 13 en GTA. De Wii is ook aanwezig maar qua vormgeving lang zo mooi niet. FW: eredivisie met spelers van buitenaf of 1e klasse met Winsummers? Ik vind juist de charme van Futsal Winsum dat het een dorpsclub is. Dit heeft bij mijn keuze voor de dames ook mede over de streep getrokken. Dus dan ga ik toch voor de 1e klasse mét Winsummers. Twitter of Facebook? Jeetje wat een vraag! Ik heb deze twee aan elkaar gekoppeld en kan met een applicatie bepalen welke dingen op beide of een van beide gepubliceerd gaat worden. Als ik dan toch moet kiezen dan wordt het Facebook. Daar heb je wat meer mogelijkheden bijvoorbeeld niet gebonden bent aan de 140 tekens en meer interactie kan hebben. Ben

Futsal Winsum

HardHout

14


op beide actief, lees veel over de inzet bij bedrijven en zie ook dagelijks de voor - en nadelen van social media. Dit is immers ook een deel van mijn werk als marketing assistent bij Van Benthem Minerals. Vrouwen- of mannenvoetbal? Voor nu mannenvoetbal vooral vanwege de beschikbaarheid van beelden en het snelle spel. De schwalbes en theater skills mogen wel iets minder wat mij betreft.Vrouwenvoetbal is helaas nog maar weinig te zien via tv. Ik volg wel de Vrouwen BeNe League en kijk vaak de WK, EK en Champions League vrouwen. Er zit een stuk minder snelheid in het spel dan bij de mannen maar ik vind de vrouwen wel harder voor zichzelf. Spelen nog echt het spel zonder hun eigen spel te bederven met schwalbes of overdreven valpartijen. “Game of Thrones” of Glee? Game of Thrones! Het nieuwe seizoen zit er aan te komen en daar ben ik echte reuze benieuwd naar! Glee is ook de revue gepasseerd maar met nadruk gepasseerd;) Johan Cruijff of Louis van Gaal? Louis van Gaal. Louis van Gaal is altijd op welke manier dan ook een gegarandeerd succes met journalisten of media in de buurt. Daarnaast vind ik het een uitstekende Bondscoach. Johan Cruijff is een legende maar hoeft van mij niet heel erg op de voorgrond te komen… René van der Gijp of Johan Derksen? Het mooiste zou zijn het verstand van Johan Derksen en de lach van Rene van der Gijp. Toch kies ik voor Johan Derksen, hij heeft ook nog in hetzelfde dorp gewoond als waar ik geboren en getogen ben: Rolde. Hij heeft het nog regelmatig over de plaatselijke voetbalclub vv Rolderboys waar nu oud FC Groningen speler Martin Drent coach is van het eerste elftal. En is hij manager van de Cuby and the Blizzards geweest het dorp waar ik de basisschool bezocht. Ajax of FC Groningen? Wij hebben van beide clubs een clubkaart in huis, ik volg ze beiden vooral online en via Eredivisie Live, bij Ajax heb ik een inlog zodat ik de livestream van de wedstrijd bij de vrouwen kan volgen. Bij Ajax hebben we al meerdere keren de trainingen van zowel de heren als de dames bezocht en het blijft een bijzondere omgeving het trainingscomplex De Toekomst. De clubkaart van FC staat op mijn naam dus kies ik hier natuurlijk voor Groningen. Ben blij dat ze de jongelingen zoals Henk Bos en Zivkovic een kans geven in het eerste elftal. The Hangover 1 of The Hangover 2 The Hangover 1 vond ik leuker dan The Hangover 2. Ik las ook dat The Hangover 3 in mei dit jaar uitkomt, deze ga ik vast wel kijken..

Futsal Winsum

HardHout

15


Hoe werkt het? Hieronder staat een prachtige foto waar een tekst bij bedacht moet worden. Stuur je tekst naar prcommissie@futsalwinsum.nl. De teksten worden verzameld en zullen anoniem aan Otto worden tentoongesteld. Hij zal de leukste uitkiezen en hij / zij zal een bon krijgen voor een gratis portie bitterballen t.w.v. â‚Ź 10,- die beschikbaar wordt gesteld door Drukkerij Mekel te Winsum!!! Stuur dus allemaal je tekst naar prcommissie@futsalwinsum.nl om kans te maken op een gratis portie bitterballen in de kantine van Ton Jansen!!

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Futsal Winsum

HardHout

16


Uitslag vorige kwartaal In het vorige kwartaalblad hebben we een prachtige foto gepubliceerd waarbij oudgediende Michiel van Bolhuis z’n waardering toonde aan de nieuwe generatie. Leuk detail is natuurlijk dat Michiel dit seizoen zelf een goed seizoen draait in FW 1. Jaap de Wit heeft hier een leuke zin bij bedacht waardoor hij een lekker portie bitterballen heeft verdiend!!

“Dit jaar is het andersom” Jaap van harte gefeliciteerd!!!!

Futsal Winsum

HardHout

17


Op deze pagina zal iemand worden gevraagd om het seizoen tot nu toe te beschrijven om er achter te komen wat er precies binnen een team speelt. Deze keer de beurt aan onze voorzitter die de opkomst van FW 6 in geuren en kleuren mag beschrijven. Futsal Winsum is het team van good old Peter Visscher, sinds de oprichting van de vereniging lid. En al vele jaren meer dan dit oprichtingsjaar zaalvoetballer bij o.a. voorheen CVV Viboa. Peter heeft in zijn 10 jaar als leider van dit team al vele leden mogen laten instromen, doorstromen en uitstromen in zijn zaalvoetbalopleiding. Een vrijwilliger waar de club veel lol van heeft. De laatste paar jaar is er een vaste kern ontstaan rondom de familie de Vries (Wouter, Klaas en Jan). Jongeling Wibren balt wat in de spits. Ook de jeugd met ervaring in de personen van Mattijs Mennens en Richard Borgman (bijna 50 jaar voetbalervaring samen!) maken deel uit van het team. En last but not least is recent Peter Hellinga aangekocht. Een ruwe diamant waarvan we met een beetje bijslijpen nog veel verwachten. Kortom: genoeg potentie. Bijzonder aan het team is dat het de opmaat heeft gegeven voor de ‘trainingsrevival’ dit seizoen bij de overige senioren. Nadat de opkomst in de loop van het najaar (herfstdip?) een historisch dieptepunt had bereikt, heeft trainer Michiel namelijk met de vuist op tafel geslagen. Eerst het dreigement geuit om dan maar helemaal geen training meer te geven voor de overige senioren. Vervolgens heeft Futsal Winsum 6 dit als kans aangegrepen om dat te gaan doen waar al jaren (echt al jaaaaaaaren) over werd gepraat: laten wij eens met zijn allen gaan trainen. Wat dan ook maar direct naar de andere kant door is geslagen. Gevolg: tegenwoordig traint gemiddeld 75% van alle spelers van het 6e op dinsdag. Blijkbaar werkt dit aanstekelijk. Want uiteindelijk heeft dit zelfs een keer geresulteerd in een opkomst halverwege het seizoen van 25 (zie foto) spelers. Wat uniek schijnt te zijn. Deze bewering is niet verifieerbaar voor het 6e overigens. Want tja, die waren voorheen immers nooit op de training. Het leuke van trainer Michiel is overigens, dat hij bij voldoende opkomst van het team (kan dus ook een ander team zijn) speciaal voor dat team een stuk training kan verzorgen. Hij richt zich dan op datgene wat het team wil leren. Bijvoorbeeld ingestudeerde corners, vrije trappen, intrap, tactiek. Daar maken wij gretig

Futsal Winsum

HardHout

18


gebruik van. Chapeau voor Michiel qua aanpak! Om de trainingsopkomst en de teamspirit te stimuleren is het team ook gestart met de groepswhatsapp. Dit brengt wel enige groepsdruk met zich mee. En heeft al tot vele ideeën en acties geleid op tactisch en mentaal gebied. Daarnaast leuk om te vertellen dat we jaarlijks een teamuitje hebben om de teambuilding te stimuleren. Dus dat gaat mooi. Resultaat tot nu toe: niet voor het oog zichtbaar qua punten. En toch... Er wordt inmiddels (uit betrouwbare bron vernomen) wel gesproken over het team ook buiten de gemeentegrenzen. ‘Hé, die hebben een corner...’. Onze visie: Futsal Winsum 6 ziet dit jaar als een investeringsjaar. Zo zei Johan Cruijff het toch ook in zijn beginjaren als trainer bij Ajax? Nou, dat hebben wij dus ook... Sporthuis Winsum is de trotse kledingsponsor van dit mooie team en heeft recent haar sponsorcontract verlengd. Uiteraard is er gelijk een nieuwe teamfoto gemaakt waarbij het hele team incl. sponsor aanwezig is.

Op de foto van links naar rechts: Staand:

Bram Veldhuis (sponsor), Peter Hellinga, Wouter de Vries, “look-a-like van Rik van Ellen”, Klaas de Vries, Jan de Vries (zoek de verschillen...).

Gehurkt::

Mattijs Mennes, Peter Visscher, Richard Borgman, Wibren van der Molen.

Futsal Winsum

HardHout

19


Shirtsponsoren Top Installatiegroep Friesland Lease Pouw van der Molen Spie Industry

Romke’s Verbouw Sok Consultancy Visser Communicatie

Bordsponsoren Interim Dennis Kauw Sok Consultancy Tik Tak Koffie Miroo B.V. Top Installatiegroep Friesland Lease

Jan van Kleef Bavaria De Aanleg Timmerfabriek de Boer AB Kozijnen Glazenwasser van der Veen

Doeksponsoren Timmerfabriek de Boer Visser Communicatie Compel Computers Hairpoint Friesland Lease Scheepstra Mekel Drukkerij Stoffel Winters Stenekes Makelaardij Bloemisterij Dageraad C-1000

Deelman Ezinge Bavaria Sok Consultancy Geertsema Slaapcomfort Soccer Center ESZET Lighting SW B.V. Van Dijk Autorijschool De Inbouwman De Print

Overige sponsoren WNR Design GasTerra B.V. Ton Jansen www.rikfotografie.nl Futsal Winsum

Interim Dennis Kauw Frissekom Sporthuis Winsum PMF Mechanical HardHout

20


Op deze pagina zullen we iemand een paar vragen stellen die al jaren lid is van de vereniging en dus alles in de loop van de tijd heeft meegemaakt. Uiteraard hopen we dat we een beetje te weten komen over de geschiedenis van FW of dat er een paar sappige details op Gijpiaanse wijze uit de hoge hoed komen. Naam: Peter Visscher Bijnaam: Geen Lid sinds: 12-06-2003 Huidige team/rol binnen FW:

FW 6 / rol teamcoach

Wat was jouw motivatie/doelstelling toen je jezelf 10 jaar geleden aangemeld hebt als lid? Ik was al Lid van Zaalvoetbal Viboa. Bij zaalvoetbal kun je heerlijk overdekt voetballen. Als je terugkijkt op je 10 jaar bij deze vereniging, is dit dan gelukt? Gezellig met elkaar voetballen. Met respect voor elkaar voetballen. FW is nu bijna 10 jaar oud, wat is er in die 10 jaar allemaal gebeurd en wat is jouw rol hierin geweest? Van een kleine club toch uitgegroeid naar een club die mee doet op niveau. Mijn rol hierin telt niet. Ben nog steeds gezellig met mijn teamleden aan het ballen. Waar moet je aan denken als je denkt aan Futsal Winsum? Bestel eens kleinere maat shirts en broeken. Wat zijn je leukste/gekste herinneringen aan 10 jaar FW? Promotie van FW1. Wat zijn volgens jou de sterke punten van de vereniging? Voetbalvereniging met veel kwaliteiten. Waar kan de vereniging volgens jou nog in groeien? Meer saamhorigheid in de vereniging, meer binding met de vereniging. Opstarten van jeugdteams. Volgens mij bestaat er behoefte aan Futsal onder de jeugd.

Futsal Winsum

HardHout

21


Hieronder een aantal van de leukste, beste en vreemdste Futsal Winsum tweets, posts, krabbels enz. die op de diverse sociale media sites te vinden waren de afgelopen periode.

Futsal Winsum

HardHout

22


Futsal Winsum

HardHout

23


In dit topic zullen we een vrijwilliger van FW een aantal vragen stellen om iedereen een beeld te geven wat hij / zij voor de club doet. Deze keer is Rowen aan de beurt die de functie van speaker nu al een poosje op kleurrijke wijze vervult. Naam: Functie: Sinds:

Rowen Lok Speaker 2009

Hoe ben je op deze functie terecht gekomen? Nadat de welbekende Pieterdo zijn functie als speaker naast zicht neerlegde kwam Kornelis Pokkel Prins naar mij toe met het verzoek of ik speaker wilde worden. Wat zijn precies je taken bij de vereniging? Bij de thuiswedstrijden van FW1 zorg ik ervoor dat er lekkere warming-up muziek draait, de spelers aankondig met de inmiddels vaste spotlightopkomst, mededelen welke tegenstander heeft gescoord en natuurlijk het mooiste ervoor zorgen dat de Ripperdahal even op zijn kop staat als Futsal heeft gescoord. Wat vind je leuk aan je functie? Allereerst dat ik het beste plekje heb in de sporthal om wedstrijden op een mooi niveau te bekijken. Daarnaast vind ik het mooi om een stukje te mogen bijdragen in de authentieke sfeer tijdens de wedstrijden van het 1e, ik heb nog maar weinig zaalvoetbalclubs gezien waar er zoveel beleving is vanaf de tribunes. Ik ben door het speaken toch betrokken gebleven bij het zaalvoetbal ondanks een langslepende knieblessure omdat ik op deze manier toch iets kan betekenen voor een warme dorpsclub Wat zijn de minder leuke dingen? Naast dat ik er erg van kan balen dat er helaas ook wedstrijden worden verloren, is het soms wat frustrerend dat de gedateerde apparatuur niet altijd mee willen werken. Misschien een idee voor Futsal om hier samen met de gemeente eens in te investeren!

Futsal Winsum

HardHout

24


Hoeveel uren ben je per week ongeveer bezig voor de vereniging? Dat verschilt, als het eerste niet thuis speelt heb ik weinig werk te verrichten. Voor een gemiddelde thuiswedstrijd ben ik aan voorbereiding ongeveer 1 tot 1,5 uur kwijt aan muziek uitzoeken en af en toe in elkaar mixen zodat ik ’s avonds dan maar 1x op play hoef te drukken. Zullen we je ooit ook weer eens onder de lat zien staan bij FW? Inmiddels heb ik na ruim 2 jaar mijn eerste wedstrijden weer gespeeld bij FW7, maar op termijn ben ik zeker van plan om te kijken of ik mijn oude niveau weer kan oppakken. Bij het schrijven van dit stukje bedenk ik mij dat ik met mijn 15 jaar waarschijnlijk de jongste speler ben die in het eerste heeft gespeeld. En ik vind het speaken zeker leuk, maar na 2 jaar blessureleed weet ik wel dat ik toch echt liever zelf in het veld sta. Sta je nog steeds achter je keuze om vrijwilliger te worden en zou je het anderen ook aanraden? Ik zou het zeker aanraden, naast de gratis AA-Drankjes van Annemarie krijg je de mogelijkheid om bij te dragen aan een warme hechte dorpsclub.

Futsal Winsum

HardHout

25


Onderstaande is een team van FW die even flink door elkaar is geschud. Kun jij zien wie met wie is verwisseld of wie wellicht “gewoon� is gebleven? Onderstaande team is het dames 1 & 2 damesteam die even flink door elkaar is geschud. Je zou zeggen dat het een gewone foto is, maar elke dame die hieronder staat heeft een gezicht die niet origineel op het lichaam hoort.

Futsal Winsum

HardHout

26


8 maart Ripperdahal, Winsum Futsal Winsum 1 – Avanti-CARe Schadeservice 1 20.15 15 maart De Koploper, Lelystad ZVV Dynamo Lelystad 1 - Futsal Winsum 1 21.30 29 maart Wethouder Verheijhal, Amsterdam Golden Stars 1 – Futsal Winsum 20.30 26 april De Brug, Den Helder Zeemacht 1 – Futsal Winsum 20.30

Futsal Winsum

HardHout

27

HardHout editie 3 2012/2013  

Kwartaalblad Futsal Winsum