Sinterklaas Krant 2023

Page 1

Sinterklaas Krant


KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Tel: 0573 - 40 20 65

In verband met uitbreiding zijn wij op zoek naar een ALLROUND INSTALLATIEMONTEUR of een monteur IN OPLEIDING

WENST EEN HEERLIJK AVONDJE VOOR IEDEREEN!

Installatiebedrijf Elkink, Deventerweg 11, Laren Gld Interesse?

Mail je cv met motivatie naar info@elkink-installatiebedrijf.nl

UITKNIPBON

€ 5 KORTING bij besteding vanaf 25 euro geldig t/m 31 december 2023 neem deze bon mee naar de winkel

....Even naar Primera Lochem • Boeken • Cadeaukaarten • Geldmaat • ING servicepunt • Inktcartridges

• Kantoorartikelen • Pasfotoservice • PostNL • Tijdschriften • Wenskaarten

Primera Lochem • Molenstraat 50 • Tel: 0573-256798

42527-Lochem Molenstraat 724111-herdruk.indd 1

10-10-2023 15:50

Net als Sinterklaas weet Beltman Makelaars waar elk huis in gemeente Lochem staat Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking

0573-432 432 info@beltman.nl www.beltman.nl

Uw lokale makelaar in gemeente Lochem en Berkelland


LokaalLochem - Sinterklaas

Sinterklaas komt met de Berkelzomp aan in Almen Het blijft een mooie traditie in Almen. De Sint arriveert op zaterdag 25 november in Almen met de Berkelzomp. Het is fijn om te weten dat hij om 13:30 uur wordt verwacht bij de steiger van de Berkelzomp nabij het zwembad aan de Berkelweg. Hier zal hij ontvangen worden door alle kinderen, ouders en grootouders uit Almen onder begeleiding van Muziekvereniging Juliana.

Vanaf daar gaat de optocht naar de zaal van de Hoofdige Boer aan de Dorpsstraat, waar Sinterklaas alle kinderen graag wil ontmoeten. Hier heeft Sinterklaas tijd om even in gesprek te gaan met wat kinderen, en kunnen de kinderen wat liedjes aan de goedheiligman voordragen. Het belooft een bijzondere dag te worden voor alle kinderen in Almen!

Activiteiten

25

Sinterklaas

Almen

Intocht zaterdag 25 november

Barchem

Intocht dinsdag 5 december

Eefde

Intocht dinsdag 5 december

Gorssel

Sinterklaas en zijn Pieten brengen dit jaar meteen een speciaal bezoek aan Laren! Het is bijna zover! Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zetten koers naar Laren om samen met alle kinderen uit de omgeving het Sinterklaasfeest te vieren. Dit jaar heeft Sinterklaas iets bijzonders in petto: hij komt meteen na de landelijke intocht naar Laren. Om 15.00 uur zal Sinterklaas, na zijn korte middagdutje, ontwaken in Hotel de Achterhoek, gelegen aan de Huenderstraat 1. Onder begeleiding van de muziekvereniging Apollo zal de feestelijke optocht per koets van start gaan. De route voert langs de Molenbeek, de Postelstraat, de Vonkertweg, de Laarkamp, de Bakkerij, de Kloosterweg en de Verwoldseweg, en eindigt bij de ingang van het Kulturhus. De totale afstand bedraagt ongeveer 1.500 meter en de optocht duurt circa 20 minuten. Na afloop van de optocht staat er een boeiend kinderprogramma gepland in het Kulturhus, dat tot ongeveer 16.30 uur zal duren.

Nu Sinterklaas direct na de intocht in Gorinchem naar Laren komt, is het allemaal maar de vraag of de pieten alles wel zo snel hebben kunnen regelen met de pakjes en de letters. Dat kan nog spannend worden… De sinterklaasintocht in Laren wordt georganiseerd en gefinancierd door de Ondernemers Laren. Iedereen is van harte uitgenodigd om samen met Sinterklaas en zijn Pieten dit feestelijke moment te vieren.

Intocht dinsdag 5 december

Harfsen

Intocht zaterdag 25 november

Joppe

Speculaaspoppenloop zaterdag 2 december

Laren

Intocht zaterdag 18 november

Lochem

Intocht zondag 19 november


heater Jansst

Lochem

27 t/m

30 dec

ember

Bij inlevering van deze coupon krijg je €10 korting bij minimale besteding van 30 euro Geldig t/m 31 december 2023 (Met uitzondering van Sale en andere acties)

MIJN KLEINE ZEEMEERMIN De theatervoorstelling die je niet mag missen! Meer info en ticketverkoop op www.dansstudiopopup.nl Dansstudio POP-UP | Albert Hahnweg 1 | 7241 EA Lochem

Elke dag samen op Avontuur AVONTUUR - VERTROUWEN - AANDACHT - SAMEN

ontdekken

Elke dag samen op avontuur Ontdekken wat je leuk vindt. Dat doe je iedere dag bij kinderopvang Avonturijn. Een uitje naar de boer. Op bezoek bij de bibliotheek. Of spelen en ravotten op het plein. Je bent volop in beweging en ontwikkeling. Bij ons leer je ontdekken en nieuwsgierig zijn naar andere mensen en de wereld. Klaar om op avontuur te gaan. Zelfbewust en vol zelfvertrouwen.

Wat is er te doen? - Kinderdagopvang 0 - 4 jaar - Speelleergroep 2 - 4 jaar - Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar - Gastouderopvang 0 - 13 jaar

28 nove mber 19 .00 uur Lochem (Zutphe nseweg 30 nove 108 ) mber 19 .00 uur Borculo De Wildb aan (Haarlos eweg 9)

ouders Speciaal voor groep 8’ers en hun ons team Ontmoet onze leerlingen en gen erlin Workshops voor groep 8-le ijs en alle mogelijkheden Presentaties over ons onderw squiz! Doe mee aan de Grote Brugkla

www.staring.nl www.avonturijn.nl - info@avonturijn.nl - (0573) - 760200


LokaalLochem - Sinterklaas

Ieder kind verdient een cadeau in december

27

Door Mattijs Janssen

Afgelopen september vierde Repair Club Lochem haar 10 jarig jubileum. Bijna net zo lang organiseert Eef Duvigneau in de decembermaand de speelgoedactie ‘Ieder kind verdient een cadeau’. De laatste vijf jaar doet ze dat in samenwerking met Welzijn Lochem. Wij spraken met Eef van Repair Club Lochem en Diana Schut en Astrid Lievestro van Welzijn Lochem over deze bijzondere decemberactie.

Samenwerking Contact met Welzijn Lochem was er al veel langer vanuit de Repair Club Lochem. Door dit bestaande contact en de coördinerende rol van Welzijn Lochem met betrekking tot de aanmelding van desbetreffende gezinnen, lag een samenwerking voor de hand. Hierdoor kon de communicatie met de media en op sociale media ook beter worden aangepakt.

Aanmelden Ken je of ben je een ouder/verzorger die graag in aanmerking wil komen voor deelname aan deze actie, meld je dan uiterlijk 21 november 2023 aan. Dit kan door naam, geslacht, leeftijd en woonplaats van het kind en e-mailadres en telefoonnummer van de ouder/verzorger te mailen naar: info@welzijnlochem.nl of te bellen met Welzijn Lochem: 0573-297000.

Anderen helpen We beginnen het gesprek met de vraag, waarom Eef dit al die jaren organiseert. Nu kan iedereen zich wel bedenken dat dit is om mensen te helpen, maar van de duizenden inwoners, waarom is het nu juist Eef die dit op zich heeft genomen. Eef weet niet beter dan anderen te helpen. Vanuit haar ervaring en betrokkenheid bij Repair Club Lochem is Eef altijd al bekend geweest met de doelgroep van gezinnen die het wat minder breed hebben. Het was voor Eef dan ook vanzelfsprekend dat ze kinderen en gezinnen wilde helpen in deze feestelijke tijd. De eerste paar jaar was dit nog wel te overzien, maar door de toename in aanmeldingen werd het te veel voor één persoon.

Ronde Tafel Vanuit verschillende kanten krijgt de organisatie speelgoed aangeboden. Hoewel veel mensen graag willen doneren, is de staat van het speelgoed erg belangrijk. Het is immers een cadeau. De dames van de Ronde Tafel Lochem zullen ook dit jaar in hun netwerk op zoek gaan naar geschikte cadeaus. Ook vanuit de speelgoedbeurs in Laren komt er speelgoed. “Na de beurs blijft er altijd wat liggen, wij mogen dan even kijken of er nog wat geschikts tussen zit.” Aldus Astrid.

Hartverwarmende reacties Wat Eef altijd zal bijblijven zijn de reacties van de gezinnen. Ouders die verbaasd zijn dat ze nog een cadeau mogen uitzoeken, ook al hebben ze er al eentje. En een gezin dat speelgoed terugbracht, dat ze zelf een jaar eerder via deze actie hadden verkregen. Het ging weer beter met ze en ze wilden nu zelf ook wat terug doen voor anderen.

Uitnodiging Nadat een gezin zich heeft aangemeld, krijgen ze een uitnodiging om in een vast tijdsblok langs te komen bij het Stadshuus in Lochem om wat cadeaus uit te zoeken. Er is een divers aanbod van: • Puzzels • Knuffels • Leesboeken • Spelletjes • Speelgoed En voor de wat oudere jeugd is er een passend cadeau of een cadeaubon. Speelgoed dat overblijft, bewaren ze voor een volgend jaar. Wanneer het wat langer blijft liggen, wordt het gedoneerd aan andere initiatieven zoals speelgoed voor kinderen in Mongolië. Kleine portemonnee De actie is speciaal bedoeld voor gezinnen uit de gemeente Lochem met een kleine portemonnee en vluchtelingen met kinderen van de leeftijd 0 t/m 15 jaar. Via het uitgebreide netwerk van Welzijn Lochem en het Baken worden gezinnen uit de betreffende doelgroep benaderd om zich aan te melden. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van de lokale media om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Ze werken ook nauw samen met andere lokale initiatieven om zo veel mogelijk gezinnen in de gemeente Lochem te bereiken. Geen gezin wordt dubbel meegenomen. Alles op basis van vertrouwen. Vorig jaar konden middels de actie ruim 80 kinderen blij gemaakt worden met een leuk cadeau.

75 JAAR ZWEVERINK MUZIEK Zwiepseweg 80 7241 GX Lochem Tel. 0573 251704

WWW.ZWEVERINKMUZIEK.NL

Wij staan al 75 jaar aan de wieg van veel muzikaal talent Al 75 jaar weet Sinterklaas de weg te vinden naar Zweverink Muziek voor de leukste muzikale cadeaus

Play-In & Concert in Kerstsfeer! Datum: december 17, 2023 Tijd: 10:00 - 17:00 Locatie: Kulturhus Laren, Verwoldseweg 1, 7245 AG Laren

Ieder kind verdient een cadeau Ieder kind verdient een cadeautje Repair Club Lochem en Opbouwwerk van Welzijn Lochem zijn blij ook dit jaar de actie “Ieder kind verdient een cadeau” te kunnen organiseren. Dit initiatief is speciaal bedoeld voor gezinnen uit de gemeente Lochem met een kleine portemonnee en met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 15 jaar. Ken je of ben je een ouder/verzorger die graag in aanmerking wil komen voor deelname aan deze actie, meld je dan uiterlijk 21 november 2023 aan. Stuur naam, geslacht, leeftijd en woonplaats van het kind en e-mailadres en telefoonnummer van de ouder/verzorger naar:

info@welzijnlochem.nl of bel: 0573-297000


LokaalLochem - Sinterklaas 28

Sint en zijn pieten komen weer langs Speculaaspoppenloop zaterdag 2 december in Joppe Op zaterdag 2 december 2023 kan er weer meegedaan worden aan de jaarlijkse Speculaaspoppenloop. Voor elke loper, jong en oud, is een keuze: hardlopen, nordic walken of sportief wandelen. De recreatieve loop gaat door het bosgebied van Joppe en er is keuze tussen verschillende afstanden van 2 km voor de jeugd tot wel 18 km voor de hardloper (3 ronden van 6 km). Elke deelnemer ontvangt na de finish een heerlijke ambachtelijke speculaaspop van de Driekant Zutphen Sinterklaas en de pieten zijn dit jaar ook weer van de partij om de warming-up te doen en jullie aan te moedigen. Start: Restaurant De Zessprong, Dortherdijk 6 in Joppe Starttijd 08.00 uur: Kidsrun: 2 km Hardlopers: 1, 2 of 3 keer ronde van 6 km Nordic- en sportieve wandelaars: 1 of 2 keer de ronde van 6 km Starttijd 10.00 uur: Kidsrun 2 km Hardlopers 1 of 2 keer ronde van 6 km Kosten: kinderen tot 15 jaar €3,- vanaf 15 jaar €7,- (ter plekke inschrijven) De Speculaaspoppenloop wordt georganiseerd door Atletiekvereniging Hanzesport uit Zutphen www. hanzesport.nl

lochem@thomapost.nl

Foto Hans Dijk

www.thomapost.nl

0573 222 444


LokaalLochem - Sinterklaas 29

Ook dit jaar zetten de hulppieten van Stichting ‘Voor elk kind een Sint' zich in voor een fijn Sinterklaas feest

Door Mattijs Janssen

Trudy en Maaike uit Epse hebben een prachtig initiatief opgezet om kinderen van minder bedeelde gezinnen tijdens Sinterklaas te voorzien van cadeautjes. Het is bewonderenswaardig dat zij zich hier al sinds 2018 voor inzetten en dat zij in 2020 zelfs de “Stichting voor elk kind een Sint” hebben opgericht. Vorig jaar konden ze 54 kinderen blij maken met een leuke attentie. “Elk kind moet gewoon eens per jaar verwend worden.” vinden de beide dames. Wij spraken de dames terwijl ze druk bezig waren op de Kadozolder. De gezinnen kunnen zichzelf aanmelden of door iemand anders aangemeld worden. “Wel hebben we vooraf met elk gezin contact. Sommige zitten er misschien helemaal niet op te wachten dat we langskomen.” Het persoonlijke contact van de stichting met de gezinnen getuigt van een grote betrokkenheid. Kinderen kunnen ook een verlanglijst insturen. Trudy en Maaike zorgen er dan voor dat ieder kind iets krijgt wat er op zijn of haar verlanglijst staat. Zo krijgt een jongentje van vier jaar de speelgoedautootjes die hij graag wilde, en de wat oudere kinderen bijvoorbeeld make-up of een cadeaubon. Elk gezin krijgt ook een cadeau als familie. Dat is een familiespel, een leesboeken en een kadobon.

Aldus Trudy. Lokale bedrijven, de gemeenschap en diverse ondernemers ondersteunen dit mooie werk. Door middel van sponsoring en donaties is het mogelijk om de cadeaus te kopen. Dit jaar is er weer de flessenactie bij de supermarkt in Gorssel. Andere bedrijven in Eefde, Harfsen en Deventer sponsoren ook diverse artikelen. Alle cadeautjes moeten natuurlijk ook ingepakt worden, daar zijn ook vele vrijwilligers voor die al jaren trouw hiermee helpen. Voor 5 december gaan ze bij de gezinnen langs. Twee teams van elk twee pieten gaan op pad bij de 18 aangemelde gezinnen. Ze bellen aan, gaan gezellig mee naar binnen en delen dan cadeaus uit. “We nemen hier echt even onze tijd voor en maken er een feest van.” Aanmelden Voorheen kreeg de stichting vanuit de gemeente Lochem een lijst van gezinnen aangeleverd. Door de nieuwe privacywetgeving is dit helaas niet meer mogelijk en moeten gezinnen zichzelf of door anderen opgeven worden. Zolang de behoefte er is, willen Trudy en Maaike nog heel lang doorgaan. Mocht je ook je steentje willen bijdragen, donaties zijn altijd welkom op bankrekeningnr NL 02 RABO 0354 6478 30 tnv St.voor elk kind een Sint .”

De cadeaus die de kinderen krijgen zijn allemaal nieuw. “De rest van het jaar krijgen de kinderen al (bijna) niks, dus dan mag je eens per jaar wel goed verwend worden.”

Reacties voorgaande jaren Ik heb geen verbeterpunten hoor! Vond het echt ontzettend leuk gedaan voor m'n kids en vooral voor de jongste! Bedankt!!!!! Hallo Piet, Het was gisteren weer fantastisch en gezellig. Ook de kinderen waren erg enthousiast en werden weer flink verwend. P. was het grote boek over Dinosaurussen aan het lezen en was verbaasd dat er zoveel soorten waren. Het eerste bingo spelletje won hij. S. zei ik heb mega veel auto's en was lekker met de tractor aan het spelen. P. was een van de puzzel boek aan het invullen. M. had het meerdere malen over de bioskaart en dat er eten mee komen halen. Wij als ouders hebben weer genoten van hun blijdschap en het onder elkaar delen van de knuffels. Ook de sfeer die jullie meenamen was erg mooi en ontspannend, alsof jullie bij het gezin hoorden en ieder bij naam noemt is zeer mooi. Wij zijn jullie erg dankbaar dat jullie weer een mooie dag in ons leven hebben gebracht. Wij wensen jullie veel liefde en veel goeds toe. Nogmaals bedankt. Groetjes van ons allemaal. Het was enorm leuk. Mijn jongste van 2 ging zelfs op schoot zitten, wat hij normaal niet zo snel zou doen. Leuke ervaring weer en erg leuke kadootjes. Dank hiervoor.

Alles onder één dak.

Supermarkt

Marskramer

DA Drogist

Toys2Play

Post NL-punt

Online bestellen & bezorgservice

maandag t/m vrijdag zaterdag zondag

08:00 – 19:00 08:00 – 18:00 10:00 – 17:00

Goed eten. Daar houden we van.

Online bestellen & bezorgservice

Elke dag geopend van 08:00 – 21:00

Mensink

Albert Hahnweg 97 / 7242 EC Lochem


Scan & bestel

55” m 0c 14

SMART 4K UHD OLED

, 3 LG OLED 4K TV 133

*

OLED55C35LA

Scan & bestel

• 55” (140 CM) 4K OLED SMART-TV • PRACHTIGE BEELDEN DOOR DE 9 AI PROCESSOR 4K GEN6 • ZEER SLANK DESIGN • ERVAAR MEESLEPEND BEELD MET DOLBY VISION IQ EN FILMMAKER MODE • LEVENDIG GELUID DOOR DOLBY ATMOS • WOW ORCHESTRA - LG-TV EN LG-SOUNDBAR WERKEN PERFECT SAMEN

WARMTEPOMPDROGER | WTH85209NL

• 8 kg vulgewicht • Auto Dry: droogt automatisch tot de gewenste droogheid

• SuperKort 40: tot 2 kg wasgoed

* Prijs na 100,- retour via LG. Korting op de meest getoonde niet-promotie prijs op expert.nl in de afgelopen 30 dagen.

Ook verkrijgbaar: 42”

48”

65”

77”

is binnen 40 minuten droog

• Easy Clean: eenvoudige reiniging van het condensorfilter

, 9 4 6 739,-

Energieklasse A++

DAAR WORDEN

15,6”

OP = OP

WIJZER VAN

Scan & bestel

Scan & bestel

45 cm hoog

Scan & bestel

KOOPJESJAGERS

, 5 6 89,95

, 9 9 1 399,-

SCHEERAPPARAAT | S5466/17 SERIES 5000

• 100% waterbestendig: geschikt voor scheren onder de douche of nat scheren met scheergel of -schuim • Zelfslijpende messen: de mesjes blijven langdurig scherp • Flexibele scheerkop: volgt de contouren van je huid en zorgt voor een glad resultaat

, 9 9 5 759,-

CHROMEBOOK | 315 (CB315-4H-C92Y)

INBOUW COMBI OVEN | CM450RVS

• 15,6” Full HD IPS-beeldscherm • Intel® Celeron® N5100 processor • 4GB DDR4X RAM • 128GB eMMC opslaggeheugen • ChromeOS

• Oven met magnetronfunctie • 50 liter inhoud • 5 insteekniveaus met zijrekjes • Temperatuurbereik van 50 – 250 ºC • Veel ruimte voor ovenschalen

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Prijzen en acties gelden t/m 19 november 2023. Voor alle actiemodellen geldt maximaal 3 per klant.

ExpertBoeijink [Plaatsnaam] Expert [Adres] | [Telefoonnummer] Eekmolenweg 6, Lochem | 0573-256384 expert.nl/[Plaatsnaam] | [Plaatsnaam]@expert.nl expert.nl/lochem | lochem@expert.nl


LokaalLochem

EXPERT LOGO PUZZEL

31

1.

3.

Zoek het missende logo! We hebben uit alle logo's een blokje geknipt, maar Piet is er eentje vergeten

2.

Let op, sommige logo's komen vaker voor. Je hoeft deze maar 1x op te schrijven. Kijk ook in de ‘gewone' LokaalLochem krant.

10.

4.

5. 6. 7.

8.

9.

11. 12.

Lever je antwoord in bij Expert Lochem en maak kans op de mooie onderstaande prijzen

13. 14.

Voornaam:................................................................................................................. Naam:......................................................................................................................... Emailadres:................................................................................................................ Telefoonnummer:...................................................................................................... Antwoord:..................................................................................................................

15. 16. 17. 18. 19.

Graag volledig ingevuld inleveren voor 3 december bij Expert Lochem aan de Eekmolenweg 6. Bekendmaking gaat www.facebook.com/ExpertBoeijinkLochem. De winnaars worden ook persoonlijk gecontacteerd.

20. 21. 22. 23. 24. 25. 26.

1

2

3

4

5

6

7

8

27. 28. 29. 30. 31.

9

10

11

12

13

14

15

16

32. 33. 34. 35. 36.

17

18

19

20

21

22

23

24

37. 38. 39. 40. 41.

25

26

27

28

29

31

30

32

42. 43. 44. 45. 46.

33

34

35

36

37

38

39

40

47. 48. 49. 50. 51.

41

42

43

44

45

46

47

48

52. 53. 54. 55.

49

57

50

58

51

59

3x LED get werkplaatslamp

56. 52

60

53

61

54

55

?

62

Sencor stofzuiger

Nespresso Essenza Mini

56

57. 58. 59. 60. 61. 62.

Philips scheerapparaat

Sharp DAP radio

Nieuw-jaars rolletjes ijzer


LokaalLochem - Sinterklaas

Intocht Sinterklaas Gorssel 32

Het kinderfeest van het jaar komt eraan!

Vanaf 18 november is Sinterklaas weer in het land en dat betekent dat het tijd is voor het grootste feest van het jaar, waar jong en oud reikhalzend naar uitkijken! Dit jaar heeft Sinterklaas beloofd om Gorssel te bezoeken op dinsdag 5 december. We nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan dit evenement en deel uit te maken van deze vrolijke traditie.

Programma:

Aankomst Sinterklaas en Pieten: Rond 9:00 uur zullen Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten aanmeren bij de IJssel (Veerpont). Optocht met de Vullerschool: De kinderen van de Vullerschool zijn reeds vroeg in de ochtend opgewonden

en klaar om Sinterklaas te begroeten. Vanaf 8:30 uur zullen ze de Sint ophalen en in een kleurrijke stoet door de straten trekken. De route leidt hen door de Hoofdstraat, Esdoornlaan, Molenweg en de Veerweg. We willen graag dat ook jullie aansluiten bij de stoet, zodat we samen een vrolijke optocht creëren. Iedereen is welkom! We vragen alleen vriendelijk om achteraan te lopen, zodat de kinderen vooraan kunnen schitteren. Aankomst bij Den Oldenhof: Rond 9:30 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten aankomen bij Den Oldenhof, waar hij kort de kinderen zal toespreken vanaf het balkon. Uiteraard is de burgemeester er ook bij. Dit belooft een feestelijk moment te worden! Feest op de Vullerschool: Na de aankomst bij Den Oldenhof zal het feest voor de kinderen van de Vullerschool op school verder gevierd worden. Er

wachten tal van verrassingen en activiteiten die de kinderen in opperste vreugde zullen brengen. We hopen dat jullie allemaal bij de intocht aanwezig zullen zijn. Zorg dat je op tijd bent, zodat je de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten bij de IJssel niet mist! Het wordt een ochtend vol plezier, lachen en genieten. We kijken uit naar jullie komst en om samen met Sinterklaas en zijn Pieten een geweldig feest te vieren in Gorssel! Voor meer informatie of persverzoeken, neem contact op met: De Ouderraad van de Vullerschool, via e-mail: ouderraad@vullerschool.nl


LokaalLochem - Sinterklaas 33

Belevingsweekend ‘Beleef Borculo Sint Nicolaasstad‘ 25 en 26 november staat het centrum bol van de Sinterklaasactiviteiten Naast de sfeervolle avondintocht staat het centrum van Borculo op zaterdag 25 en zondag 26 november geheel in het teken van Sint Nicolaas. Kinderen kunnen speuren, spelen en knutselen, maar ook een bezoekje brengen aan de goedheiligman of één van zijn schoorsteenpieten helpen. Vanwege de komst van Sint Nicolaas is het stadje tijdelijk omgedoopt tot Sint Nicolaasstad. De naam ‘Beleef Borculo Sint Nicolaasstad’ verraadt al dat er van alles te zien en te beleven valt voor jong èn oud in het centrum van Borculo. Het centrum is omgetoverd tot sfeervolle Sint Nicolaasstad en bezoekers kunnen meevaren op de stoomboot, een kijkje nemen in de pakjeskamer, het leslokaal van vroeger èn de werkkamer van Sint Nicolaas. In het centrum is straattheater, oudhollandse spelen en kun je een rondrit maken met de oude locomotief Bello. Kinderen kunnen niet alleen rondkijken, maar ook knutselen, cadeautjes inpakken en gymnastieken. En natuurlijk zijn Sint Nicolaas en zijn pieten in de Berkelstad om dit feest samen met de bezoekers te vieren. Op zaterdag start het programma van 12.00 uur tot 15.30 of van 15.30 uur tot 19.00 uur. Op zondag start het eerste blok van 10:00 tot 13:00 uur of het middagprogramma van 13:00 tot 16:00 uur. Er zit geen verschil in het programma van zaterdag 25 en zondag 26 november. Op vertoon van het toegangskaartje ontvangen bezoekers een paspoort waarmee je door Sint Nicolaasstad kunt speuren. Het wordt een feest van Sint Nicolaas om nooit te vergeten.

WIJ N E N E I VERD E D E E EEN TW . . . N E V LE

Ingrediënten VOOR 4 PERSONEN 200 gram kruidnoten 500 gram mascarpone

Tiramisu pepernoten

250 ml slagroom 1 kopje (sterke) koffie 1 eetlepel amaretto of amandelextract Een handje chocoladekruidnoten Een handje schuddebuikjes Eventueel een stukje pure chococola

GEZOCHT

REPAIR CLUB LOCHEM VRIENDEN

STEUN ONS VOOR EEN TIENTJE PER JAAR

Meng de koffie met de amaretto of het amandelextract. Doop de kruidnoten in het koffiemengsel en leg ze onderin 4 mooie glaasjes. Klop de slagroom stijf. Doe de suiker bij de slagroom en roer het er doorheen. Meng, terwijl je blijft kloppen, de mascarpone door de slagroom. Voeg het koffie mengsel toe en roer alles een laatste keer door elkaar.

STICHTING

Schep een eetlepel mascarpone mengsel in de glaasjes. Bedek met kruidnoten. Bedek de kruidnoten met het mascarpone mengsel.

REPAIR

CLUB LOCHEM

Zet de pepernoten tiramisu in de koelkast en laat het een uurtje opstijven. Maak af met chocoladekruidnoten, schuddebuikjes en stukjes chocoladeschaafsel.


OPEN DAG SHOWROOM LOCHEM

g i l l e z e g j i j m o K kje nemen? Bouwcenter Nobel j i k n ee Aalsvoort 16, Lochem Wij zorgen voor wat leuks & lekkers voor jong & oud!

Zaterdag 25 november 13:00 - 17:30


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.