Nieuws uit Berkelland editie 59 - maart

Page 1

Uitgave 59, editie maart 2024

Een familiefeest, bedrijfsuitje of een gezellige dag met de sportclub?

Bij Bosrijk Ruighenrode scoort u altijd!

Geniet in een sfeervolle ambiance van de spanning van een uur bowlen en sluit ontspannen af met een koud / warm buffet of grillavond

39.50pp vanaf

excl. consumpties • minimaal 20 personen

Informeer / reserveer via nummer 0573 728 111 of mail naar receptie@bosrijkruighenrode.nl

Vordenseweg 6, 7241 SB Lochem

We zien uit naar uw komst!

Onze gezellige Brasserie is dagelijks geopend voor de lekkere trek

SPARE ARRANGEMENT 18 50 pp

Ontvangst met een kop koffie of thee met lekkernij

1 Uur bowlen

Smakelijk bittergarnituur tijdens het bowlen

(3 hapjes koud / warm)

1 Consumptie (Hollands assortiment)

Toeslag vrijdag en zaterdag 2.50 pp

STRIKE ARRANGEMENT 28.50pp

Ontvangst met een kop koffie of thee met lekkernij

• 2 Uur bowlen

Luxe hapjes tijdens het bowlen (5 hapjes koud / warm)

2 Consumpties (Hollands assortiment)

Toeslag vrijdag en zaterdag 5.00 pp

FAMILY BOWLINGARRANGEMENT 25.00pp

Ontvangst met een kop koffie of thee

of glas frisdrank

1 Uur bowlen

Smakelijk bittergarnituur tijdens het bowlen

(3 hapjes koud / warm)

2 Consumpties (Hollands assortiment)

Raketijsje

Toeslag

voor de kinderen
PERFECT GAME ARRANGEMENT 47 50 pp Ontvangst met een kop koffie of thee of glas frisdrank 1 Uur bowlen voor het diner 2-Gangen keuzediner 2 Consumpties (Hollands assortiment) 1 Uur bowlen na het diner Toeslag vrijdag en zaterdag 5.00 pp PARTY BOWLINGARRANGEMENT 59.50pp Ontvangst met een kop koffie of thee met lekkernij • 1 Uur bowlen met 1 consumptie (Hollands assortiment) Smakelijk koud / warm buffet met 1 consumptie 1 Uur bowlen met 1 consumptie Toeslag vrijdag en zaterdag 5.00 pp KINDERFEESTJE (vanaf 4 personen) 13.50pp 1 Uur bowlen met 1 glas ranja Frikandel / kroket of kip nuggets met pommes frites / appelmoes / mayonaise en een glas ranja Raketijsje Verrassing voor de jarige Informeer / reserveer via nummer 0573 728 111 of mail naar receptie@bosrijkruighenrode.nl Bowling arrangementen Arrangementen zijn op basis van minimaal 4 betalende gasten Vordenseweg 6, 7241 SB Lochem BROUWERIJ BorCUlo’s JonGst HistorisCh Bier ONDER ANDERE vERKRIJGBAAR BIJ PROEFLOKAAL01 www.heerenvanborculo.nl @heerenvanborculo WAT BEGON ALS EEN EXPERIMENT IN DE ACHTERTUIN, IS UITGEGROEID TOT EEN BROUWERIJ EN PROEFLOKAAL. ZIN IN EEN LEKKER BIERTJE? WE SERVEREN VERSCHILLENDE BIEREN UIT DE STREEK Speciaal bier proeflokaal We serveren niet alleen verschillende speciaalbieren maar ook heerlijk eten! www,proeflokaal01.nl @proeflokaal01
vrijdag en zaterdag 2.50 pp

Dat wij zo onderhand allemoale knettergek an `t worden bunt steet as een poal boaven water. Woar sommige leu zich drok oaver kunt maken kump in mien natste dreumen nog neet veur.

Noe vonden enkele simpele geesten dat `t woord moeder neet mear gebroekt moch worden umdat, dat kwetsend was veur tussensoorten. Het mos worden: uit ouder geboren kind. Der loopt der mear los as der vaste zit zegt ze wal eens moar noe geet `t te wiet. Hoe mot kinder dan va of moo ansprekken. Joehoe ouder waar ik uit geboren ben woar ligt mien jas? Joehoe ouder woaroet ik geboren ben woar is mien pette. Joehoe kind uit mijn geboren dat wet ik neet dan mot ie de rotzooi zelf moar op de plaatse leggen.

Doar bunt dus leu, (ik denk van ons zoere belastinggeld) serieus met bezig e wes. Later is `t wear terugge e dreit moar hoevulle uren bunt doar met verloren e

goane. De minister hef in e greppen moar dat departement is der toch ok wear gauw een paar uur drok met.

Schandalig allemoale, ie mag `t eigenlijk neet zeggen moar `t leefste zol ie ze allemoal eens fatsoenlijk afsmearen. Ik mot dan denken an de pastoor hier oet de buurte den ok enig meningsverschil had oaver ziene scharpe preaken.

Op ne mooien zundag was `t conflict zo hooge op elopen dat e vanaf de preakstool sprak; jullie bunt `t nog neet weart um deur de varkens bezeikt te worden. Noa dat kwam an. Het bisdom werd der bie e haald en he mos ziene weurde terugge nemmen. Ne wekke later begon he der wear oaver en sprak uiters bedachtzaam, ik bun veurige wekke iets te wiet e goane en doar heb ik spiet van. Ik zei dat jullie `t nog neet weard waren um deur de varkens bezeikt te worden. Ik wil dan bij deze zeggen; jullie bunt `t wal weard.

3 Nieuws uit Berkelland
Klaar voor het voorjaar Mamaaaaaaaaaaaa Door Marcel Stroet FRATSEN facebook.com/Nieuwsuitberkelland twitter.com/NieuwsuitBerkel instagram.com/nieuwsuitberkelland.nl 6 www.nieuwsuitberkelland.nl Gratis mondharmonicalessen in Neede voor mensen met longproblemen Gedreven team 12 13 Ook dit jaar weer voorjaarskermis in Neede 9 www.bakkerijstroet.nl ADVOCAATVLAAI € 15,50 ADVOCAATSCHUIMTAART € 13,50 PAASHAASVIERKANTJES € 2,20 ADVOCAATPUNTEN € 2,25 ADVOCAAT DIPSOESJES 5 VOOR € 5,PAASHAASSLOF € 10,BREEKBROOD SORTIE € 3,95 VROLIJKE PAAS LOLLY’S € 0,99 VROLIJKE PAASKOOPJES BIJ BAKKEREI STROET NIJNTJE KOEKJES € 4,10 HAAS KOEKJES € 4,10 Borculoseweg 18 7161 HA Neede 0545-291385 Dorpsstraat 1 7156 LK Beltrum 0544-482500 30 Maart is het weer tijd voor Pasen in Eibergen 10 Wielerkoers Olympia’s Tour dit weekend in Berkelland 19 Zelfgeschikt op een nieuwe stek in Eibergen 21 Werkgroep Achterhoek Pride Berkelland nodigt je uit om samen iets bijzonders neer te zetten! 21 Eerste editie Musikantenfest in Borculo 15 Het Weggeefhuus van start in Borculo 19 Column; Traditie 6 Waarom ver weg kamperen als het ook in de buurt kan? 8 Blijf In Beweging: Nieuw Beweegprogramma voor Ouderen in Neede 12 Anke beklimt met haar vader in haar achterhoofd de Alpe D’HuZes 5 Agenda; Uit in Neede 17 DOCK’21 inmiddels samen met Dokado de grootste familie modewinkel van Berkelland (en omstreken) 18 Colofon Uitgever Fulltime-media Opmaak & Acquisitie Fulltime-media Verspreiding All-Inn Verspreidingen Drukkerij BDUprint Fotografie voorpagina FreezeFrame Fulltime-media 0573 - 745061 06 - 39602224 www.fulltime-media.nl info@fulltime-media.nl Redactie Nieuws uit Berkelland redactie@nieuwsuitberkelland. Volgende editie verschijnt op 17 april 2024 met de Koningsdag special Al 25 jaar in het centrum van Neede 4 Kreggel Kwiek Nieuws 23 'Grotere' opvolger voor Music Show Scotland uit Borculo 22 Inhoud

Al 25 jaar in het centrum van Neede

NEEDE - Toen in 1999 een aantal fysiotherapeuten besloten te stoppen in Neede, werd Jeroen Vinke gevraagd om in het gat te dichten. Hij begon met zijn praktijk aan de Rapenburg in Neede. Al na een paar jaar verhuisde hij zijn praktijk naar het centrum van het dorpje. Nu 25 jaar later kijkt Jeroen terug op een mooie tijd, maar ook naar een toekomst vol innovatie en vernieuwing.

In de afgelopen 25 jaar is de praktijk aanzienlijk gegroeid. Jeroen heeft een klein team van vakkundige mensen om zich heen gebouwd, en werkt hij samen met verschillende diëtisten en podotherapeuten. “We zijn altijd een dorpspraktijk geweest en gebleven. Een praktijk waar Jan en alleman terecht kan.” De doelgroep bij Fit en Fysio Neede loopt van zuigeling tot ouderen. “We behandelen veel jeugd met knieklachten en ontwikkelingsachterstand. Maar ook mensen met chronische ziektes en oncologie cliënten.”

Tien jaar geleden bouwde hij zijn praktijk uit met een vestiging in Borculo. Jeroen en zijn team verdelen hun tijd tussen de twee vestigingen. Daarnaast is Jeroen ook werkzaam op het speciaal onderwijs De Leeuwerik en VSO-school De Triviant in Neede. Kinderen tussen 0 en 2 jaar behandelt hij ook aan huis. Jeroen komt zelf uit Enschede, maar vind Neede en de Achterhoek een fijne plek om te werken. “Neede is een heel fijn dorp. Het is een hechte gemeenschap, met gemoedelijke mensen.” Jeroen houdt van bewegen en van mensen in beweging te zetten, ze

verder helpen naar een fit en vitaler leven: “Ik ben graag samen in beweging met mijn patiënten, samen werken naar het doel om beter te worden. Iedereen hier in de praktijk zet zich met veel plezier in voor onze patiënten. Dat doen we met passie en humor. Dat kenmerkt ons team.”

Teruggeven aan het dorp

Ter ere van het 25 jaar jubileum wil Jeroen wat teruggeven aan het dorp. Dat doet hij met een gratis Fitheidstest en Bootcamp Training voor alle Needenaren. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april kunnen mensen terecht voor een gratis Fitheidsmeting. De fitheidstest vindt plaats bij Fit en Fysio Neede, Buizerdstraat 1b Neede. Iedere vrijdag om 16.30 uur zijn alle Needenaren uitgenodigd om mee te doen aan de Fit en Fysio Bootcamp op Natuurpark Kronenkamp, Neede. Inschrijven is wel verplicht, maar deelname is geheel vrijblijvend.

Innovatie

De komende jaren zullen Jeroen en zijn team extra focus gaan leggen op preventie. Er is nu een Integraal Zorgakkoord tussen de overheid en een groot aantal partijen in de zorg. “We krijgen de komende jaren extra te maken met vergrijzing, zeker hier in de Achterhoek. Daar ligt wel een uitdaging voor de zorg.” Daardoor komt er extra aandacht voor preventie zoals bijvoorbeeld valpreventie, maar ook op leefstijl, gezonder bewegen en overgewicht. Zowel bij de jeugd als bij de ouderen. “Dit brengt veel innovatie en vernieuwing met zich mee. Daar zien wij nog veel mogelijkheden."

Fit en Fysio Neede Borculo

0545 - 29 60 66

Buizerdstraat 1b, 7161 HZ Neede

Voorstad 4, 7271 BE Borculo

Kom in beweging

Op

De fitheidstest vindt plaats bij

Fit en Fysio Neede, Buizerdstraat 1b Neede

Schrijf je hier in Deelname is geheel vrijblijvend

www.fitenfysio25.nl info@fysioneede.nl

Fit en Fysio presenteert trots onze GRATIS BOOTCAMP-TRAINING op Natuurpark Kronenkamp, Neede.

Elke vrijdag om 16.30 uur

Schrijf je hier in Deelname is geheel vrijblijvend

Nieuws uit Berkelland 4
Fitheidscheck Bootcamp training 25 jaar 25 jaar Gratis Fitheidstest ter ere van ons 25-Jarig bestaan!
vrijdag 12-4-204 of zaterdag 13-4-2024

Anke beklimt met haar vader in haar achterhoofd de Alpe D’HuZes

BORCULO - Nog zo’n 3 maanden, en dan loopt Anke Walvoort samen met 17 familieleden en vrienden de Alpe D’HuZes. Anke’s moeder en broer zijn ook onderdeel van deze groep. Het idee om mee te gaan doen met de Alpe D’HuZes ontstond in de zomer van 2023 vlak voordat Anke’s vader, Bouke Walvoort, overleed aan de gevolgen van kanker. Anke’s neef, Harmjan Oonk, verstuurde nadat hij hoorde dat Bouke de strijd tegen kanker niet meer kon winnen een berichtje in de familiegroep op Whatsapp. “Volgend jaar wil ik mee gaan doen aan de Alpe D’HuZes om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Mogelijk dat meer mensen zich willen aansluiten.”. Bouke vond het een prachtig idee en zo geschiedde; twee teams van in totaal 18 personen gaan per fiets of wandelend de Alpe D’HuZes beklimmen op 6 juni.

Denken in mogelijkheden

Anke is nu, samen met haar neef Harmjan, teamcaptain van teams ‘Denken in Mogelijkheden 1’ en ‘Denken in Mogelijkheden 2’. De teamnaam, “Denken in Mogelijkheden”, was het levensmotto van Bouke. Het staat voor zijn eeuwige positiviteit en doorzettingsvermogen. Anke vertelt dat Bouke altijd alle kansen heeft aangegrepen om beter te worden. Lukte dat niet op manier A, dan moest het wel lukken op manier B. Deze denkwijze en het niet zomaar opgeven van datgeen wat je wil bereiken is iets wat Bouke aan zijn geliefden heeft meegegeven. Anke zegt hierover: “Papa’s denkwijze is, door hoe ik door hem en mijn moeder ben opgevoed, ook mijn denkwijze. Ik ben trots dat ik daarin zo op papa lijk en ik weet dat hij trots op mij is. Op 6 juni dragen we de Alpe D’HuZes kleding waar dit levensmotto op staat. Zo loop ik toch een beetje samen met papa naar boven 6 juni”.

Onderzoek

Door geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker hopen de teamleden van de teams ‘Denken in Mogelijkheden 1 en 2’ mogelijkheden te creëren voor anderen. Dit zodat zij niet hoeven mee te maken wat Bouke en alle anderen die zijn overleden aan de gevolgen van kanker hebben mee moeten maken. Op allerlei manieren wordt geld opgehaald voor dit goede doel. Zo zijn er bijvoorbeeld oliebollen verkocht, is er een pubquiz georganiseerd en zijn er door werkgevers al leuke inzamelingsacties bedacht. Meer acties volgen nog, zoals een koffieconcert en een voorjaarsmarkt. Mocht u via het team van Anke een donatie willen doen voor dit goede doel, dan kan dit via de volgende link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/ fundraisers/Denkeninmogelijkheden1.

Informatie

Vindt u het interessant om Anke’s Alpe D’HuZes avontuur te volgen? Anke heeft een Instagram- en Facebookpagina aangemaakt waarop u het verhaal van Bouke kunt lezen en de aanloop naar de koersdag op 6 juni kunt volgen. Deze pagina kan u vinden door de QR code te scannen.

5 Nieuws uit Berkelland
voor al uw Breiwol, haakgaren, kralen sieraden, naaifournituren, diamond painting decopatch, vilt, lintjes, knopen en veel meer creatiefs 250m2 aan hobby en handwerk plezier Kluiversgang 8 • 7151 CB Eibergen www.eeksshop.nl • 0545-286919

klaar voor het Voorjaar

Klaar voor het voorjaar

Ontluikende bloesems, vogels die je ‘s ochtends wekken met hun fluitconcerten en kleurrijk bloeiende voorjaarsbloeiers. Met dagen als de afgelopen week is het al echt voorjaar. De zon die we de laatste maanden zo hebben gemist is er weer. Ook de temperatuur schiet omhoog. Dit betekent wel dat de tuin weer toe is aan wat tuinonderhoud. Want wil je ook al in de lente genieten van een goed onderhouden tuin met schone tegels en gezonde planten? Nou, dan moet je toch echt even aan de bak!

• Maaien en Verticuteren

Kalk strooien

Tuin bemesten

Onkruid verwijderen

• Snoeien

• Terras reinigen

COLUMN

Door Dominick Eghuizen | Eigenaar ID Groen

Traditie

Pasen is dit jaar vroeg en een tuintraditie voor velen is ook dat de tuin er met Pasen weer spik en span bij moet liggen. Dat is net als met de kerstdagen. Grappig eigenlijk. Dat er een tuin traditie is dat met deze feestdagen de tuin er gelikt bij moet liggen… anders kunnen we niet aan de eitjes of de kalkoen.

Veel tradities verdwijnen jammer genoeg door regelgeving of andere gevoelens, maar onze tuin traditie kunnen we zelf bepalen en doen we niemand kwaad mee. Lekker je eigen tuin traditie hebben, hoeft niks te maken te hebben met Pasen of kerst. Bedenk er een paar door het jaar heen, een bbq-traditie bijvoorbeeld. De eerste biefstuk gaat voor 1 mei op de bbq en voor de mensen die geen vlees eten, pak een groenteburger.

Een andere echte mannen traditie is met de hogedrukspuit lekker het stoepje schoonspuiten. Met de eerste zonnestraal in april hup… lekker spuiten. Ook een echte traditie voor velen. Als je zo een paar tradities hebt die je zelf kan bedenken voor de tuin, kan de tuin een mooie plek zijn waar je niet alleen aan het werk hoeft, maar ook kan genieten buiten de feestdagen om.

Terug komend op de ‘Paas spik en span’ tuin traditie, wil ik toch een tip meegeven, dat de winter zo weer terug kan zijn. Al hebben we er dit jaar weinig van gezien. De uitspraak ‘april doet wat ie wil’ kan echt nog steeds en we hebben vaker sneeuw gehad met Pasen.

In de tuin ontstaat alweer wat meer kleur met de vroege bloeiers. De winter is de laatste jaren een seizoen waar je niet van op aan kunt. Zo lijkt het voorjaar en zo kan de winter nog om de hoek kijken met temperaturen onder het vriespunt. Wees dus voorzichtig met de potten uit de kas naar het terras te doen.

Voordat je wilt beginnen met verticuteren, start eerst met het gazon een maand te maaien. Op deze wijze kan de zode zich herstellen van de winter en weer mooi dik uitlopen. Het is belangrijk dat je de tuin eerst wat geeft voor je wat neemt. Na het kalk strooien, kan het bemesten beginnen. Met kalk strooien in je tuin verhoog je de zuurtegraad van de bodem en voorkom je wildgroei van onkruid. Door het vele water van deze winter zijn veel meststoffen weggespoeld en kan de tuin wel weer wat voeding gebruiken. Zo kan deze zich weer gaan aansterken na een natte winter.

Gratis boom of struik

Om het seizoen goed te beginnen hebben velen in de gemeente Berkelland een boom of struik mogen planten in de tuin, mogelijk gemaakt door de gemeente zelf. Een mooi initiatief wat mij betreft, een traditie mag worden. Ieder najaar/ voorjaar een boom of struik uit mogen zoeken, die wordt aangeboden door de gemeente en die in je tuin of andere plek geplant mag worden. Goed voorbeeld doet volgen, wie weet een idee voor andere gemeenten.

Ook tijdens het klaarmaken van je tuin in het voorjaar is het belangrijk om je planten te snoeien. Doe je dit op het juiste moment, dan zal je daar het hele seizoen profijt van hebben. Echter heeft iedere plant een andere tijd en manier van snoeien. Hier is redelijk wat kennis voor nodig. Het kan dus verstandig zijn om hier en daar wat hulp in te roepen van de experts.

Nieuwe tuin

Ben je klaar met je oude tuin, of toe aan iets heel anders? Bedenk dan vooraf goed wat je wensen zijn. Wat voor een soort tuin wil je? Moet de tuin kindvriendelijk zijn? En waar wil je de tuin voor gebruiken? Qua stijlen heb je bijvoorbeeld een moderne en klassieke uitstraling. Een landelijke tuin is vaak vrij groot, waar een onderhoudsvriendelijke tuin ideaal is voor mensen die weinig tijd hebben voor tuinieren.

Tip

Een kleine tip van mij… kijk goed hoe groot de boom wordt, die je hebt uitgezocht. Een berk is een gave boom met een prachtige barst, maar deze boom wordt ook heel groot. En dat je over 15 jaar weer een kapvergunning moet aanvragen bij diezelfde gemeente kan niet de bedoeling zijn. Dan wordt de gratis boom alsnog duur en de dames en heren op het gemeentehuis zijn al zo druk en lopen al ver achter in het werk… ook een traditie?

klaar voor het Voorjaar

Gazononderhoud

De lente is het beste tijdstip om het gazon te verticuteren. Zodra de temperatuur constant boven tien graden ligt en het gras al krachtig groeit, is het gazon na een paar maaibeurten sterk genoeg om te verticuteren. Door te verticuteren verwijder je mos, vilt en dood gras. Door te beluchten komt er zuurstof in de bodem, waardoor de wortels van het gras het water en de voeding dieper uit de grond kunnen halen en het gras in drogere periodes langer groen en mooi blijft. De kale stukken, die ontstaan door het verticuteren, worden doorgezaaid met een doorzaaimachine. Deze machine brengt nieuwe graszaden in de bestaande grasmat, zodat het gazon weer mooi dicht groeit en er een sterke en gezonde grasmat ontstaat. Het is iets wat in de meeste tuinen jaarlijks zou moeten gebeuren!

Edward Heinneman is sinds 6 mei 2009 zelfstandig hovenier en is actief op het gebied van tuinadvies, tuinaanleg, tuinonderhoud, sierbestrating en gazon specialisatie voor zowel particulieren als bedrijven.

Tuinaanleg/Renovatie: Het voorjaar is bij uitstek geschikt om uw tuin te laten ontwerpen, aan te laten leggen en/of een deel van een bestaande tuin aan te pakken (tuinrenovatie). Hierdoor creëer je weer een hele andere sfeer en frisse kijk in uw tuin.

Tuinonderhoud: Zodra de eerste lentezon zich laat zien, komt de tuin uit de ruststand en is het goed om de planten te snoeien en dood hout te verwijderen voor een goede vorm en groei. Tevens verkrijg je hierdoor lucht en licht in de bomen en struiken.

Aanleg Onderhoud Ontwerp Advies

Doorzaaimachine

Beluchtingsmachine

Ook is deze periode geschikt om bomen, struiken en vaste planten te verplaatsen om zo bijvoorbeeld een vaste plantenborder een nieuw aanzicht te geven. Het gevallen blad van de bomen en struiken die je hebt laten liggen in het najaar, hebben gezorgd voor humus in de grond, voor een goede flora en fauna en biodiversiteit.

Verticuteermachine

klaar voor het Voorjaar

Waarom ver weg kamperen als het ook in de buurt kan?

We zijn gek op kamperen in Nederland. Het is laagdrempelig, betaalbaar, en je hebt snel contact met medegasten. Vorig jaar brachten we al in kaart hoeveel campings we rijk zijn in onze gemeente Berkelland. Veel gasten komen vanuit het hele land, en ook buitenlandse gasten weten de campings in deze regio goed te vinden. Maar hoe zit het met de Berkellanders? Kiezen zij ervoor om eropuit te gaan of blijven ze in de buurt om even lekker te genieten van alle rust?

Na wat navraag bij wat campinghouders blijkt dat ze ook veel gasten uit de regio hebben. Dat varieert van gasten die even een weekendje mee pakken tot seizoensgasten. Voor meesten is de reisafstand vaak bepalend om er even een weekend tussenuit te kunnen. Gasten uit naastgelegen dorpen komen soms om hun nieuwe kampeermiddel dicht bij huis uit te proberen of even te gaan proefkamperen. Andere redenen kunnen bijvoorbeeld zijn dat er een verbouwing plaatsvindt in huis, men de drukte wil ontvluchten, maar ook tijdens de schoolvakanties wanneer één van de ouders geen vrij heeft, en zo vanaf de camping naar het werk kan. Grootouders die tijd met kleinkinderen willen doorbrengen, maar daar thuis geen ruimte voor hebben.

Verrassend

Een groot voordeel van kamperen in je eigen regio is, dat je al bekend bent met de regio. Echter kent niet iedereen altijd de omgeving zo goed als ze dachten. Gek genoeg ervaren zowel de gasten uit de regio als elders, dat de omgeving verrassend mooi is. En dat terwijl ze dagelijks in dezelfde omgeving

Camping Klein Haneveld ligt gelegen in Borculo. De gezellige minicamping met 25 plaatsen bevind zich buitenaf, maar toch centraal gelegen. Het centrum met de bijbehorende winkels, musea en terrassen ligt op ongeveer 1,5km van de camping, daarnaast op ongeveer 1km afstand begeeft u zich in een mooi natuurgebied.

Bent u op zoek naar een mooie basisplek om uw kampeermiddel op te zetten en verder te genieten van de rust? Of wilt u juist wat ondernemen buiten de camping? Dan bent u bij Camping Klein Haneveld aan het juiste adres. U kunt bij ons heerlijk genieten van de natuur en lekker ontspannen op ons veld. Daarnaast zijn er vele wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving.

Camping Klein Haneveld

Lebbenbruggedijk 11

7271 SB Borculo

www.campingkleinhaneveld.nl

info@campingkleinhaneveld.nl

wonen. Lokale gasten zijn ook vaak aangenaam verrast als ze voor de eerste keer komen. Een reactie die campinghouders vaak horen; “Ik ben hier al vaak zat langsgereden maar nooit geweten dat hier zo’n mooie camping ligt”. Als de kampeergast eenmaal geïnstalleerd is op het terrein geven ze aan het gevoel te hebben niet meer in hun eigen gemeente te zijn.

Toeristenbelasting

Kamperen in eigen gemeente is goed voor de portemonnee. Uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl blijkt dat je in Berkelland altijd erg voordelig uit bent. Vergeleken met vele andere gemeenten stijgt de toeristenbelasting dit jaar niet en is Berkelland samen met gemeente Montferland de goedkoopste van de Achterhoek. Voor een gezin van vier personen scheelt dit voor een week al snel een paar tientjes. Neem daarbij de lagere brandstofkosten en je kunt voor een aantrekkelijk bedrag er even heerlijk op uit.

Verscholen in het Achterhoekse coulisselandschap ligt vakantieboerderij De Vlierhof. Zowel de boerderij als de omgeving ademen de sfeer van authenticiteit; lieflijke dorpjes, kronkelende weggetjes en groene weilanden.

De Vlierhof ligt centraal tussen, en op tien minuten fietsen van de dorpen Eibergen, Groenlo en Beltrum. Het ruime boerenerf is een avontuurlijke en veilige speelplaats voor kinderen. Zij kunnen naar hartenlust pony rijden, er zijn skelters en ook de kleindieren ontbreken niet. Er is een waterplas om te zwemmen, te waterfietsen en te vissen.

De Vlierhof is een gezellige familiecamping en van alle gemakken voorzien: ruime standplaatsen, afgescheiden parkeerterrein, uitstekend nieuw sanitair, gezellige recreatieruimte, gratis Wi-Fi en een eigen ‘VVV-hoekje’. Direct vanaf de vakantieboerderij kunt u met fiets- en wandelroutes beginnen.

De Vlierhof beschikt tevens over 2 zeer compleet ingerichte groepsaccommodaties:

““De Jappe” (14 personen) “De Schöppe” (26 personen)

Kampeerboerderij 'n Ibink

Kamperen bij de boer, krek dat is 't

Camping ’n Ibink bevind zich op 2½ kilometer afstand van het centrum van Ruurlo in een landelijke omgeving met veel bos en hei in het mooie hart van de Achterhoek, met veel fiets en wandelmogelijkheden.

Onze minicamping heeft 25 ruime standplaatsen op een mooie en nette grasmat. Op het achterveld van de kampeerboerderij is er ruimte voor de kinderen om zich uitstekend te vermaken met onder andere een speeltoestel, voetbalgoal, zandbak en een trampoline.

Kaasboerderij

Op de boerderij werd in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw nog op ambachtelijke wijze boerenkaas, karnemelk, boter, kwark en yoghurt gemaakt. De hiervoor gebruikte apparatuur kunt u nog zien als u ons winkeltje bezoekt.

klaar voor het Voorjaar

Ook dit jaar weer voorjaarskermis in Neede

NEEDE – Vorig jaar werd er voor het eerst een voorjaarskermis gehouden op het koepelterrein in Neede. De organisatie kijkt tevreden terug op de eerste editie en dus volgt er van 20 tot en met 24 maart een tweede editie.

Jong en oud

Er komen volgens de organisatie verschillende leuke attracties voor jong en oud. “Er zijn zelfs een paar nieuwe attracties die nog nooit in Neede hebben gestaan, denk hierbij aan de cake walk en de familie coaster”. Verder kunnen bezoekers genieten van alom bekende attracties zoals de rups en de bank, voor de jonge kids is er een draaimolen, een trampoline en kan er touwtje worden getrokken.

“De muntjes- en grijpautomaten mogen natuurlijk niet ontbreken en voor de zoetekauwen onder ons hebben we uiteraard een kraam met suikerspinnen, een snoepkraam en een kermis is geen kermis zonder een oliebollenkraam”.

Basisschool

De woensdagmiddag (20 maart) is er een basisschoolmiddag, alle kinderen van de basisschool krijgen drie vrijkaartjes voor de kermis “Deze middag wordt gesponsord door veel ondernemers uit Neede. De kaartjes die de kinderen krijgen zijn overigens de gehele kermisweek geldig”. Uniek is misschien wel de vrijdagmiddag. Dan is er namelijk tussen 14:00 en 16:00 uur een “prikkelarme kermis” met minder hardgeluid en minder felle lampjes.

Informatie

De kermis is geopend van woensdag t/m zaterdag van 14:00 tot 22:30 uur en op zondag van 12:00 tot 19:00 uur. Op zaterdag en op zondag Chase & Marshall van Paw Patrol naar de kermis in Neede. Voor het gehele programma en meer informatie kijk je op de Facebookpagina van de Voorjaarskermis in Neede (voorjaars kermis neede )

30

EIBERGEN - Vorig jaar was de eerste editie van Pasen in Eibergen een groot succes. Ruim 500 mensen, jong en oud, hebben op de Brink genoten van een heerlijke lunch aan lange tafels onder de versierde tent op het plein. De kinderen hebben zich vermaakt in de draaimolen, en zijn als paashaasje geschminkt, lekker wezen springen in de springkussens. Ook is er massaal gekleurd aan de grootste paaskleurplaat van Berkelland en omstreken. Vier paashazen hebben daarna de kinderen mee genomen naar de Maat om eieren te zoeken en alle kinderen wonnen een prijsje. Al met al een hele dag plezier voor jong en oud.

De paashazen nodigen iedereen weer uit!!!

Ook dit jaar is er weer Pasen in Eibergen en wel op zaterdag 30 Maart. Vanaf 11.30 is iedereen met een ticket welkom op de Brink. Hier kunnen de kinderen zich al uitleven in de springkussens, en op de draaimolen. Of zich laten schminken als een echt paashaasje, Ook mogen de kinderen mee kleuren aan de reuze paaskleurplaat. De paashazen lopen rond om iedereen welkom te heten en een lekker chocolade eitje uit te delen, en willen natuurlijk wel even op de foto met alle kinderen. Vanaf 12.00 begint men met het uitdelen van de lunch.

Eieren zoeken op de Maat en in het Openluchttheater. De planning is dat we rond 14.00 met de paashazen richting de Maat lopen. De kinderen t/m 5 jaar kunnen daar na het startschot door de Burgemeester gegeven, eieren zoeken binnen de hekken van het Openluchttheater. En de oudere kinderen mogen de Maat af speuren naar de vele gekleurde eieren die overal verstopt zijn. Na afloop krijgen alle kinderen bij het inleveren van de gevonden eieren een prijsje.

Vrolijk Pasen

Maart is het weer tijd voor Pasen

in Eibergen

De kaartverkoop is begonnen

Op 12 maart is de kaartverkoop is begonnen. De kaartjes zijn te koop bij Eeks in de Kluiversgang voor maar vier euro p.p (zowel kinderen als volwassenen hebben een kaartje nodig).

Let op contant betalen! En op is op.

Met dit ticket krijgt iedereen een heerlijke lunch (alle leeftijden), en de kinderen mogen meedoen met de volgende dingen: eieren zoeken, schminken, springkussens, draaimolen en kleuren,en de kinderen hebben na afloop van het eieren zoeken altijd prijs. Ook onbeperkt koffie, thee en ranja zit bij de prijs in. Kortom een complete middag plezier met lunch en alles erop en eraan voor maar €4,00 pp.

paasbrunch

EERSTE EN TWEEDE PAASDAG € 35,00 PER PERSOON

• Vanaf 11.30 uur tot 15.00 uur

• Kinderen tot 12 jaar 50% korting

• Een uitgebreide paasbrunch

• Kijk voor de complete brunch op www.woodbrookebarchem.nl

Reserveren is mogelijk via 0573-441734 of via info@woodbrookebarchem.nl

Woodbrookersweg 1, 7244 RB BARCHEM

Sponsoren:

Dit alles kon niet georganiseerd worden zonder de vele sponsoren. De lokale supermarkten hebben de lunch grotendeels gesponsord, en vele andere ondernemers hebben ook een bijdrage gedaan financieel, of in materiaal of leuke prijsjes. Hierbij willen we alle sponsoren even in het zonnetje zetten.

Vrijwilligers gezocht

Om het evenement te laten slagen zijn er vele vrijwilligers nodig. Van de scouting zijn er helpers aanwezig en ook hebben zich al meerdere mensen individueel aangemeld, maar de organisatie kan nog steeds handjes gebruiken. Vrijwilligers helpen oa bij de opbouw, het uitdelen van de lunch, paaseieren verstoppen, schminken, en ook voor het rond huppelen als paashaas kunnen ze nog een paar vrijwilligers gebruiken.

Wil je ook helpen?? doe dan even een mailtje naar: activiteiteneibergen@gmail.com o.v.v. Pasen in Eibergen.

Paasbrunch

11.00 t/m 14.00 uur

Volwassenen €29,50

Kids vanaf 4 t/m 12 jaar €15,00

MAANDAG

EERSTE
BRASSERIE DE BAKKERRIEJE
PAASDAG
WWW.DEBAKKERIEJE.NL
TWEEDE
PAASDAG GEOPEND
Pasen in Eibergen
evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende ondernemers: F G Koenders Patrick Hobelman Eibergen, Brink 35
HISTORISCHMUSEUMDESCHEPER EIBERGEN Meerinfo:www.museumdeschepernl Hagen24,Eibergen Parelsu�hetdepot van1oktobert/m29februari2024 Eenselectievande mooisteobjectenuit hetmuseum-depot
Dit
Vrolijk Pasen

Nieuwstraat 4 - 6

7151 CE Eibergen

Tel: 0545 - 472443

E-mail: info@fysio-eibergen.nl

Vanaf februari 2024 start bij FYSIO Neede, het succesvolle beweegprogramma "Blijf In Beweging" uit in Neede. Dit programma, dat al jaren een succes is in Eibergen, richt zich op het vitaal houden van 60-plussers.

FYSIO Neede begrijpt dat bewegen op oudere leeftijd essentieel is voor het behoud van gezondheid en welzijn. Het beweegprogramma "Blijf In Beweging" is speciaal ontworpen om ouderen te helpen hun kracht, stabiliteit en coördinatie te verbeteren. De sessies worden geleid door deskundige bewegingsagogen met een sterke affiniteit voor beweging en ouderen.

Blijf In Beweging

Het programma bestaat uit wekelijkse groepssessies van maximaal 10 personen. Elke sessie duurt een uur, met een variatie van oefeningen die zijn aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Naast het fysieke aspect is er ook ruimte voor sociale interactie, een belangrijk onderdeel van het programma.

Een uniek kenmerk van "Blijf In Beweging" is de persoonlijke aandacht. FYSIO Neede begrijpt dat iedereen uniek is, met

eigen uitdagingen en doelen. Daarom is het programma flexibel ontworpen om aan individuele behoeften te voldoen. Of u nu herstellende bent van een blessure, worstelt met een chronische aandoening, of gewoon op zoek bent naar een manier om actief te blijven, dit programma biedt iets voor iedereen.

Vitaal zijn en blijven

Vitaliteit op oudere leeftijd is essentieel voor een gezonde en voldoening gevende levensstijl. Regelmatige lichaamsbeweging versterkt niet alleen het lichaam, maar bevordert ook de geestelijke gezondheid en vermindert het risico op chronische ziekten. Belangrijker nog, het biedt kansen voor sociale interactie, een cruciaal element voor emotioneel welzijn. Deelname aan een groepsactiviteit zoals "Blijf In Beweging" stimuleert het onderhouden van sociale contacten en versterkt het gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Het programma moedigt ouderen aan om actief te blijven, zowel lichamelijk als sociaal, wat bijdraagt aan een hogere levenskwaliteit.

Deelnemen of meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in het programma of kent u iemand die

Blijf In Beweging: Nieuw Beweegprogramma voor Ouderen in Neede

dat zou kunnen zijn? Neem dan contact op met FYSIO Neede voor meer informatie. We begrijpen dat u zich zorgen kunt maken over de geschiktheid voor het programma vanwege eventuele gezondheidsproblemen. In dat geval nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We kunnen samen beoordelen of "Blijf In Beweging" geschikt is voor u of uw dierbaren. U kunt ons bereiken op 0545 47 2443 of via info@ fysio-neede.nl.

Gratis mondharmonicalessen in Neede voor mensen met longproblemen

NEEDE – Kom elke donderdagmiddag naar De Olde Mölle in Neede voor gratis mondharmonicalessen, speciaal voor mensen met longproblemen zoals COPD, astma, longemfyseem, longkanker, de ziekte van Parkinson en Long COVID.

Longspieren

Elke les begint met korte ademhalingsoefeningen om de longspieren op te warmen, waarna je kunt genieten van het spelen van de mondharmonica, een uniek instrument waarop zowel ingeademd als uitgeademd wordt. Door het spelen van prachtige muziek doen we tegelijkertijd ademhalingsoefeningen, wat de controle en kracht van je ademhaling ten goede komt. Je hebt geen muzikale ervaring of notenleesvaardigheid nodig om deel te nemen.

Repertoire

Of je nu van Nederlandse of Duitse slagers houdt, we spelen een divers repertoire voor jong en oud. Sluit je aan bij onze enthousiaste groep spelers uit de regio, zoals Beltrum, Borculo, Haaksbergen, Neede, Goor en Diepenheim. Een mondharmonica, tafelstandaard en muziekmap zijn beschikbaar in een materiaalpakket voor ongeveer 40 euro. Leeftijd is geen belemmering; iedereen is welkom om samen te spelen en een gezellige middag te hebben.

Informatie

De lessen vinden plaats van 13.15 tot ongeveer 14.45 uur. De Olde Mölle in Neede is rolstoelvriendelijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan via telefoonnummer 0545 293246.

12 gezondheid - nieuwsuitberkelland

Gedreven team

Bij Hofland Optiek werkt een gedreven en ervaren team van professionals met passie voor oogzorg. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht en stellen team Eibergen graag aan u voor.

Anne Sonderen-Bollen, optometrist. In 2008 bij Hofland Optiek gestart als stagiair en nooit meer weg gegaan. Na haar afstuderen in 2012 heeft ze een tijd een combinatie baan gehad bij de oogarts en bij Hofland Optiek. Sinds het pensioen van Walter Smit, eind 2021, is ze vestigingsleider in Eibergen.

Gaby ter Haar, verkoopadviseur optiek en al meer dan vijftienjaar het vertrouwde/ bekende gezicht in Eibergen. Ze is van de administratie en geeft professioneel glasadvies.

Mariëlle Bollen-Kremer, bijna klaar met MBO opticien. Werkt naast onze vestiging in Eibergen ook in Enschede bij Hofland Optiek.

Maaike Knook, opticien en assistent contactlensspecialist, startte in 2016 als leerling bij Hofland Optiek in Borne. Sinds 2018 kon je haar regelmatig in Eibergen vinden en sinds 2021 werkt ze volledig in Eibergen.

Samen zetten wij ons elke dag in om u optimaal kijkcomfort te bieden.

Komt u kennis maken met ons? De koffie staat klaar!

renemeutstegeuitvaartzorg.nl

Begeleiding bij verlies en rouw Hasselt 14, 7152 KV Eibergen 06 - 234 97 265 www.esthernijbroek.nl info@esthernijbroek.nl
6 | 7151 CB Eibergen | T 0545 - 475500 | eibergen@hoflandoptiek.nl | hoflandoptiek.nl
Kluiversgang
Per 1 april 2024 gaan Praktijk Oefentherapie Ruurlo en Oefentherapiepraktijk Holmer gezamenlijk verder als: www.rubo-oefentherapie.nl info@rubo-oefentherapie.nl 0573 - 45 39 10 13 gezondheid
nieuwsuitberkelland
-
Tel. 06 43 21 53 85 (24/7 bereikbaar) Samen zorgen voor een waardevol afscheid van uw dierbare. En dat kan ok in het dialect, onze moderstaal. Op oe gemak, gin drokte, daor staot wie veur.
INTEGRALE MASSAGE ONTSPANNINGSMASSAGE ROUW & VERLIES IN JE LICHAAM MASSAGE BIJ KANKER INTEGRALEMASSAGEPRAKTIJK.NL 06 22 49 65 52 Goorseweg 13 7478 BB Diepenheim

Borculoseweg

€1600 korting

NU €2199

€1350 korting

Gezocht

Enthousiaste zaterdag / vakantiehulp m/v Uren in overleg

Wil jij werken in een leuk team dan ben je bij ons aan het juiste adres.

In onze vrijwel nieuwe winkel zijn wij up to date met de laatste snufjes op fiets gebied.

De werkzaamheden bestaan uit:

• Het helpen van klanten

• Reparaties aannemen en afrekenen

• Winkel netjes houden

• Fietsen online zetten

Wil je niet elke dag het zelfde doen, dan is dit misschien jou kans!

Neem dan contact met ons op T. 0545-700206

E. info@giantstore-hesselink.nl

collectie nu verkrijgbaar
Nieuwe
GIANTSTORE-HESSELINK.NL
Of kom bij ons binnen lopen. 17, 7161 GP Neede
NU €1899
NU €1699
NU €2199
NU €1899
Giant Explorer E+ Pro Giant Explorer E+ Giant Explorer E+ Giant Explorer E+
Giant Explorer E+ Pro
€1600 korting
Prijzen zijn inclusief inruil. Bij geen inruil 100 euro meerprijs
€1900 korting
€1900 korting OP=OP Diversematenopvooraard

Eerste editie Musikantenfest in Borculo

BORCULO - Op zaterdag 6 april 2024 wordt in Muziekcentrum Borculo de eerste editie gehouden van Musikantenfest. Een kapellenfestival, georganiseerd door de Borchländer Musikanten Borculo in samenwerking met de commissie blaaskapellen van de KNMO. Het is géén wedstrijd, maar wél een gezellig festival waarbij elke kapel zijn eigen repertoire kan laten zien en horen.

Vrije keus

Tijdens het Musikantenfest heeft elke deelnemende kapel 30 minuten de tijd om zich te presenteren. Er kan een vrije keus gemaakt worden van de te spelen nummers. Er wordt onversterkt gespeeld, voor zang en presentatie zijn natuurlijk wel microfoons aanwezig. Vooraf dient een lijst van te spelen nummers aangeleverd te worden. Een deskundige jury, samengesteld door de KNMO, geeft na afloop van het optreden een open mondelinge waardering, opbouwende feedback, waarbij gekeken wordt naar de totaalpresentatie en op een aantal details ingezoomd kan worden. Een aantal dagen na afloop ontvangen deelnemende kapellen dit ook schriftelijk.

Publieksjury

Tevens bepaalt tijdens het Musikantenfest een publieksjury welke deelnemende kapel er op het eind van de dag met de publieksprijs naar huis gaat. Wij spraken met Eustache Sollman van de Borchländer Musikanten:

Is het voor de eerste keer dat jullie zoiets organiseren?

In deze hoedanigheid, dus een kapellenfestival, is het de eerste keer. In het verleden hebben we als kapel in de organisatie gezeten van 11 edities van het Pinksterbloas Festival en drie blaaskapellenconcoursen. Dus het organiseren zit ons in het muzikale bloed. Voor het Musikantenfest zijn we gevraagd door de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) om het te gaan organiseren. Twee redenen: wie vielen in positieve zin op op social media en we hebben met Muziekcentrum Borculo een perfecte accommodatie hiervoor

Hoe uniek is zo'n dag in Nederland?

Heel uniek. Dit jaar zijn wij het enige kapellenfestival mét jurywaardering vanuit de KNMO. De inschrijving staat open voor kapellen uit heel Nederland. We zijn er trots op dat we binnen enkele weken al vol zaten. Vooraf hadden we besloten dat we het door laten gaan bij minimaal 5 kapellen en we kunnen maximaal 8 kapellen een plek bieden. Die 8 hebben we dus nu.

Waarom kiezen jullie voor een zaterdag en niet voor een zondag?

Dan hebben we de zondag nog om bij te komen, haha. Nee, het leek ons een praktische dag qua organisatie.

Welke kappelen doen er allemaal mee?

Zie bijlage met tijdsindeling

Hoe ziet de dag er precies uit?

Vanaf 10.15 uur zijn bezoekers welkom. De Hoeksteen zorgt voor een (warme) hap tussen de middag. De bar in de zaal is open tussen de optredens door en de bar in de foyer is de hele dag geopend. Daar is ook een live videoverbinding met de zaal, zodat er geen optreden gemist hoeft te worden.

Hoe kunnen mensen aan kaarten komen?

Kaarten kunnen online besteld worden via de website www.musikantenfest.nl Ook zijn ze tegen contante betaling te koop bij de Blokker in Borculo. En op de dag zelf aan de kassa van Muziekcentrum Borculo

Wordt dit een jaarlijks terugkerend evenement?

Dat is zeker onze insteek. We kregen na sluiting van de inschrijftermijn nog verschillende mails van kapellen die interesse hadden. Die moeten we voor deze editie teleurstellen, maar ze zijn zeker welkom op de 2e editie van Musikantenfest, dat gehouden gaat worden op zaterdag 5 april 2025.

Waarom moeten mensen deze dag bezoeken?

Acht mooie blaaskapellen laten zich elk een half uur van hun beste kant zien. Er zijn geen verplichte nummers om te spelen, dus het publiek wordt continue verrast met nieuwe nummers. We hebben al een inkijk gekregen in de te spelen nummers. Het wordt een mooie variatie van marsen, polka's en walsen. Ook ontbreken zang- en solonummers niet. Een dag vol heerlijke blaasmuziek in een prachtige locatie met goede akoestiek.

• Wat: Musikantenfest Borculo

• Wanneer: Zaterdag 6 april

• Waar: Muziekcentrum Borculo, Haarloseweg 7

15 Nieuws uit Berkelland

PASEN BIJ BAKKERIJ STROET

Bestel gemakkelijk en snel via de webshop

www.bakkerijstroet.nl
.bakkerijst oet.nl

ALLE ACTIVITEITEN EN ACCOMMODATIES OP ÉÉN PLATFORM UITGELICHT

MAANDOVERZICHT

VRIJ 22 MRT

OVERIG

ZAT 23 MRT

KIDS

ZAT 23 MRT

FEEST

ZON 24 MRT

Expositie keramiek van Denise Prinsen - Natuurpark Kronenkamp

Van 13 maart t/m 8 mei exposeert Denise Prinsen haar keramische kunstwerken. De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor haar en vertaalt zij naar porselein en aardewerk. Elke woe en vrij van 13.30 tot 16.30 uur te bewonderen.

Opening Speelseizoen Speeltuin de Berg

Een middag vol leuke activiteiten, waaronder glittertattoos, schminken, broodjes bakken en bijv. klomp pimpen! Ook kun je heerlijke zoete snacks kopen evenals andere lekkernijen. Start is om 13.30 uur. Komen jullie ook?

Start barcompetitie - Cafe de Ruif

Na de dames van Neede 1, wordt ook deze avond Cafe de Ruif overgenomen. Dit keer door niemand minder dan het barpersoneel van Cafe Vally’s! Dit wordt ongetwijfeld een onvergetelijke avond. Ga naar onze site voor de overige avonden.

Start wielerwedstrijd Olympia’s Tour – Vlearmoesplein

SPORT Deze tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland. Van oudsher is het dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten. Vanaf 11:00 u zal de teampresentatie op het Vlearmoesplein starten, aansluitend zullen de renners vertrekken en later die dag finishen ze in Tiel.

ZO 24 MRT

OPEN DAG

ZAT 30 MRT KIDS

Open Dag toeristisch Berkelland - Neede Ruim 30 bedrijven en organisaties openen deze dag de deuren. Een unieke kans om rond te kijken en kennis te maken met wat Berkelland allemaal te bieden heeft! Kijk op onze site voor meer informatie.

Kindermiddag bij Paasvuur Lochuizen (0 t/m 12 jaar)

Vanaf 14:00 u is er een middag vol paasspellen, knutselen en paaseieren zoeken. Ook aan de volwassenen is gedacht. Zij kunnen een gezellig rondje Jeu de Ei spelen! Deelname is gratis (vrije gift) Opgeven en meer informatie via onze site.

VOLG ONS OP

VOORJAARSKERMIS NEEDE

20 T/M 24 maart

Koepelterrein

Scan de QR code voor meer informatie

Onderstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Kijk voor de actuele en meest recente informatie altijd op www.uitinneede.nl

ZON 31 MRT

FEEST

WOE 3 APR

PLEZIER & ONTSPANNING

DON 11 APR

OVERIG

ZON 14 APR

KIDS

WOE 17 APR

KIDS

VRIJ 19 APR

SPORT & PLEZIER

Onsteken Paasboake – Lochuizen

Op zondag 31 maart wordt om 20:30 uur het paasvuur weer ontstoken met daarop aansluitend de paasparty van 2024!

Muziek is aanwezig, drankjes staan koud, kortom kom zondag 31 maart naar de gezelligste paasparty van de Achterhoek!

Pubquiz @ Cafe de Ruif

Op 03-04, 01-05 en 29-05 is het weer tijd voor een oergezellige pubquiz samen met onze quizmaster Dennis! Geef je op met je teamgenoten voor één of meerdere van deze avonden. Meer info of opgeven kan via onze site.

Onze streektaal: lezing en pub quiz in Natuurpark Kronenkamp 19.30 uur start de lezing die door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers wordt gegeven. Ook is er aansluitend een pubquiz over onze streektaal. Dat wil je niet missen.

Groen en Van Lien: De toren van Archido – van Gellicumzaal De toren van Archidor is een fantasievoorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar over moed, vriendschap, verraad en vertrouwen. Aanvang is om 14:00. Tickets via podiumneede.nl, Tabakorie Rona, of aan de zaal vanaf 13:30.

Boekjes & Babbels – Bibliotheek Neede

Vanaf 10.30 uur wordt er weer een uurtje voorgelezen aan baby’s/ peuters en hun ouders. Ook is er ruimte om gewoon lekker te kletsen en wat te drinken samen. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnen wandelen met je kindje.

Koningsnacht Lochuizen

Vanaf 18.30 uur start het voetbaltoernooi, jeu de boules toernooi en het rondje klootschieten. Daarna geeft DJ Bram Konings gas en tevens is er een loterij. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Wij hebben er weer zin in! Tot dan!

17 Nieuws uit Berkelland KIJK VOOR DIT EN MEER OP WWW.UITINNEEDE.NL

DOCK’21 inmiddels samen met Dokado de grootste familie modewinkel van Berkelland (en omstreken)

BORCULO – In 2021 hadden wij een uitgebreid interview met Ilona Kropman. Zij stond op dat moment aan de vooravond van een groot avontuur. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij Dokado nam ze de stap om zelfstandig ondernemer te worden. Ze startte met DOCK’21, een zaak met kinderkleding. Wij vonden het tijd om nu, drie jaar later, Ilona nogmaals op te zoeken. Hoe gaat het nu met haar?

Spannend

“DOCK21 is nu 3 jaar aan de gang het we zitten helemaal op onze plek!” Zo begint Ilona enthousiast. “In het begin is het allemaal spannend, er is veel te ontdekken. Is er wel voldoende vraag naar kinderkleding? Wordt de winkel wel gevonden? Wat vindt de klant van de collectie en de merken?”. Ondertussen is Ilona 3 jaar aan de gang en kunnen ze steeds meer inspelen op de vraag van haar klant. “Ieder seizoen zijn we flink aan het groeien, er zijn al veel meer merken in de winkel te vinden o.a. Looxs, Tumble 'n Dry, en Vingino. Ook de winkel zelf maakt continu veranderingen door, momenteel wordt de pui aan de voorkant weer gerenoveerd en in oude staat terug gebracht.

Gestopt

“Omdat er een aantal kinderkleding winkels in de omgeving zijn gestopt, zijn we samen met Dokado de grootste familie mode winkel in Berkelland en omstreken!. Zo zegt Ilona trots. “Onder 1 dak vind je kleding voor jongens en meisjes maat 92 t/m 176. Dames en herenmode maat XS t/m XXL. En damesmode voor een maatje meer, maat 42 t/m 56. We merken dat mensen langzaamaan wennen aan het concept shop in shop. Waar moeten we afrekenen? Mag je met de dameskleding ook bij de kinderafdeling passen? Kan kinderkleding ook bij de grote maten afgerekend worden? Maar eigenlijk is overal het antwoord ja op! Alles mag, graag willen we het winkelen bij ons zo laagdrempelig mogelijk houden, om de families een gezellige en relaxte shopervaring te bieden. Ook versturen we gezamenlijk de mailing aan het begin van het seizoen, en acties, kortingen, en modeshows doen we zoveel mogelijk samen!”.

Max ter Avest

De samenwerking met Dokado verloopt volgens Ilona prima. Dokado heeft de laatste jaren natuurlijk ook nogal wat veranderingen doorgemaak, met name de bouw in 2019/2020 die is gerealiseerd. “Er is toen wel meer dan 200 m2 bijgekomen. Die nieuwe vierkantemeters hebben we mogen invullen met nieuwe merken voor heren, dames en grote maten. Dames hebben POM Amsterdam erbij gekregen, de heren zijn van start gegaan met Cavallaro en de grote maten hebben een mooie toevoeging gekregen van Kaffe Curve”. Zo vertelt Max ter Avest, de zoon van Ernst en Jeanet die Dokado al jaren runnen. “Ik ben nu ook aan de slag in de winkel, samen met het sterke huidige team en nieuwe toevoegingen gaan we onze winkel geheel professionaliseren. Service is onze prioriteit!”. Zo stelt Max

zelfverzekerd. “Het zo goed mogelijk van dienst zijn van onze klanten en het vinden van oplossingen voor elke modekeuze is ons sterke punt. Samen met Ilona van Dock21 hebben we nu een totaalconcept voor ouders en kinderen. We mogen van geluk spreken dat Dock21 nu bij ons in de winkel is gevestigd, hierdoor kunnen we het stukje service en one-stop shopping volledig benutten.

Toekomstplannen

De toekomstplannen van Dokado zijn om het bedrijf toekomstbestendig te maken en alle Dokado fans elk jaar opnieuw een gave en modieuze collectie te laten zien. “We zijn bezig geweest met automatiseringen en conceptbepaling. Ook zijn we nu bezig met het nog meer kenbaar maken van onze huisstijl voor de klant. We gaan ook kijken naar digitalisatie, misschien zelfs een webshop? Dat is voor nu nog even de vraag, de focus ligt nu op de winkel. Als tweede generatie mag ik samen met Ernst en Jeanet en het team laten zien hoe wij nog verder gaan groeien en de klanten een nog betere shopervaring te geven”.

GEZOCHT

Verkoopmedewerk(st)er voor de dinsdagmorgen op de markt in Neede 08:30 - 13:30 uur (of in overleg)

Voor meer info, bel of stuur gerust een bericht! 06-22471281 Hille de Graaf

Online

Max ziet de winkels in de toekomst nog wel meer groeien in vierkant meters en eventueel ook online uitbreiden. “Het staat nu nog deels in de kinderschoenen maar er is zeker een kans om het te doen. Ik zeg het maar zo, een leukere tijd kunnen we niet hebben. Samen met het hele team gaan we er een geweldige tijd van maken en zoeken naar de leukste en beste outfits voor de klanten!

Nieuws uit Berkelland 18 OOGCE N TRU M EI B ERGE N Kwaliteit die je kunt zien Nijverheidsstraat 8-04 7151 HN Eibergen Tel. 05 45 / 47 80 80 info@oogcentrum-eibergen.nl www.oogcentrum-eibergen.nl

Wielerkoers Olympia’s Tour dit weekend in Berkelland

BERKELLAND - Berkelland speelt dit jaar een belangrijke rol in het slotweekend van Wielerkoers Olympia's Tour. Net als vorig jaar doet de wielerwedstrijd onze gemeente twee dagen aan. De vierde etappe van de oudste wielerkoers van Nederland finisht zaterdag (23 maart) in Ruurlo op de Barchemseweg. De vijfde en tevens laatste etappe, vertrekt een dag later vanaf het Vlearmoesplein in Neede. Vorig jaar waren beide Berkellandse plaatsen ook onderdeel van de Olympia's Tour. Toen kwam de derde etappe aan in Ruurlo en vertrok het een dag later ook vanuit Neede.

De route door de Achterhoek is mede gekozen zodat de heuvels rond Nijverdal, Arnhem en Rhenen kunnen worden opgenomen in het routeboek. De renners komen via de Holterberg richting de Achterhoek tijdens de vierde etappe. "Ook de wind kan in deze lange etappes, waarin we het oostelijk deel van Nederland doorkruisen, een flinke factor van betekenis zijn", aldus organisator Thijs Rondhuis.

Geschiedenis

De eerste editie van de etappekoers werd in 1909 gereden. De koers is vaker te gast geweest in de Achterhoek, zo is Gendringen acht keer een finishplaats geweest. In het verleden hebben onder meer profs als Servais Knaven, Danny Nelissen,

Het Weggeefhuus van start in Borculo

BORCULO – Afgelopen zaterdag heeft “Het Weggeefhuus” aan het Muraltplein 33 haar deuren geopend. Dit initiatief van de Borculose Tamara Bosman is in een paar maanden van een idee naar werkelijkheid gegaan. “De voedselbank bracht mij eigenlijk op het idee, want als er zoveel mensen zijn die onvoldoende geld hebben om eten te kopen, dan zal dit met kleding niet anders zijn”, legt Tamara uit. Zelf wilde ze de handen ook weer uit de mouwen steken, nadat ze door omstandigheden enige tijd thuis had gezeten. Daarom bedacht ze het plan om een soort kledingbank te starten. Maar waar begin je als je zo’n plan hebt? Daarvoor hebben we in Berkelland “De Ideeëndokter”, Johan Godschalk vertegenwoordigd deze rol inmiddels al heel wat jaren in opdracht van de gemeente. Elke vrijdagmorgen houdt hij zijn Naoberfonds spreekuur op het gemeentehuis.

Paar maanden

Begin december heeft Tamara zich gemeld bij Johan, na een enthousiast gesprek vroeg ze de redactie van Nieuws uit Berkelland of zij een poll op de site konden plaats. Want de vraag was natuurlijk of er behoefte was aan zo’n kledingbank. Er kwamen vele reacties op het artikel dat online werd gepubliceerd, de boodschap was duidelijk: de volgers van Nieuws uit Berkelland vonden Tamara haar initiatief een welkome aanvulling. In de weken daarna bezocht Tamara elke vrijdag Johan Godschalk. “Tamara is iemand die dingen aanneemt en actief oppakt. Echt een type die direct vaart maakt”. Tamara wilde aanvankelijk een winkelpand huren in het centrum van Borculo. “Ik heb haar laten ontdekken hoe duur dat is”, zegt Johan. “Veel te duur dus”. Tamara zocht opnieuw contact met de redactie van Nieuws uit Berkelland of er een tweede artikel gewaagd kon worden aan haar idee. Dit keer met de vraag of iemand nog een geschikte ruimte wist. Die ruimte komt er uiteindelijk via Bertus Hesselink van de Protestantse Gemeente De Wijngaard, iemand uit het netwerk van Johan. “Ik werk ook voor de diaconie Rekken/Eibergen. Daar kwam ik Bertus tegen”. Tamara besloot op aanraden van Johan contact te zoeken met Bertus. Die was direct enthousiast en bood het pand aan het Muraltplein 33 om niet aan. “Het pand is van De Wijngaard en het idee van Tamara past precies bij ons. “Wij willen meer zijn dan alleen de kerk op zondagmorgen, hiermee laten we zien dat we midden in de maatschappij staan. Daarbij helpen we op deze manier mensen die het wat minder hebben”, zegt Bertus.

Voormalige Wereld Winkel

Veel Borculoërs zullen de nieuwe plek van “Het Weggeefhuus” kennen als de plek waar de Wereld Winkel ooit zat. Die is al even weg, maar het pand was altijd nog beschikbaar. “Het is niet groot, maar Tamara kan hier uitstekend mee uit de voeten. Ze heeft verder op in het pand nog een stukje opslag gekregen”, aldus Bertus. Johan bracht Tamara ook in contact met Louis Koopman van de Bedrijvenkring Berkelland. Louis assisteerde en adviseerde Tamara bij de opstart. Bijkomend voordeel was dat Louis zelf 35 jaar in de kledingbranche zat. De winkel is gezellig ingericht. Naast een balie vinden we er voornamelijk kleding. Van spijkerbroeken tot een T-shirts, maar er zijn ook schoenen, caps, BH’s, zwemkleding, horloges en sieraden. “Eigenlijk hebben we alles wat je kunt dragen”, zegt Tamara.

Naoberfonds

Johan Godschalk is Ideeëndokter en ondersteunt mensen die ideeën hebben die van maatschappelijke waarde zijn. Doel is dat mooie initiatieven uiteindelijk leiden tot aanvragen bij

het Berkellands Naoberfonds. Het idee van Tamara is door dit fonds zeer positief beoordeeld. Tamara heeft daarom een op start subsidie gekregen waarmee “Het Weggeefhuus” nu geopend is. “Over een aantal maanden is ze wederom welkom bij de beoordelingscommissie, dan worden de eerste maanden geëvalueerd en kan Tamara aangeven of ze nog ergens hulp bij kan gebruiken”, zo legt Johan uit. Voor nu gaat Tamara eerst lekker aan de slag. Iedereen met een laag inkomen, een bijstandsuitkering  of iemand in de schuldsanering kan vanaf nu bij Tamara terecht. Ze is vier dagen in de week geopend in de ochtend uren. Mensen kunnen dan kleding komen halen. Uiteraard kan er ook kleding worden gebracht, mits deze schoon en heel is. Op dit moment heeft Tamara de zomerkleding in de winkel, maar alles is welkom. “Behalve de opslag in dit pand heb ik ook nog opslagruimte aangeboden gekregen bij Timmerfabriek Schepers in Borculo. Ik heb dus ruimte!”.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

19 Nieuws uit Berkelland
Thomas Dekker, Lars Boom en Dylan van Baarle Olympia’s Tour gewonnen. Vorig jaar was de Deen Mathias Bregnhøj de winnaar van het algemeen klassement.
- Kleur & Interieur - S hilde k 0545 291314 Borculoseweg 29 7161 GP Neede in o@hondelinks hilders.nl .hondelinkschilders.nl Deze actie is geldig van 1 april t/m 30 april V aag naar de den in de winkel. Wij zijn Amazing, jij ook?
je ook werken bij het leukste schoonmaakbedrijf van de Achterhoek?
Glasbewassing Vloeronderhoud Bouwoplevering Feesttenten Wasserette
niet nodig. Voor meer informatie
Wil
Schoonmaak
Ervaring is
neem contact met ons op Mors 14, 7151 MX Eibergen 085 065 68 30, info@amazingfd.nl

Zelfgeschikt op een nieuwe stek in Eibergen

EIBERGEN - De 22 jarige bloemiste Suze Rougoor uit Eibergen zit sinds 6 maart op een nieuwe locatie. Haar bedrijf ‘Zelfgeschikt’ vind je aan de Mors 14a in Eibergen.

In de nieuwe ruimte van Zelfgeschikt geeft Suze Rougoor workshops. “Ik toon voorbeelden van creaties met bloemen. De cursisten hebben zo een idee wat ze kunnen maken. En hebben de vrijheid om de bloemstukken te schikken naar eigen inzicht en wat ze leuk vinden. Het wordt dus echt een zelf geschikte creatie waar ze mee naar huis gaan”, legt Suze uit. Ook is het mogelijk om bij Zelfgeschikt een teamuitje of een kinderfeestje te organiseren rondom het thema bloemen. En is de ruimte te klein voor het aantal personen dan komt Suze graag aan huis. Of er wordt in overleg een andere locatie gekozen. Regelmatig organiseert Suze een thema-avond of een Ladies Night aan de Mors 14a. Data en tijden deelt ze via haar sociale mediakanalen Facebook en Instagram.

Op verzoek

Naast het geven van workshops verzorgt Suze ook bloemwerk op verzoek. Denk aan een prachtige vaas met een fleurig boeket voor een verjaardag of voor andere gelegenheden. Suze legt uit: “Mensen kunnen hun specifieke wensen met mij delen. Samen maken we dan een keuze hoe de creatie er uit komt te zien. Vervolgens ga ik aan de slag met de bloemen. En maak ik een werk dat past bij de gelegenheid”.

Present op fairs

Zelfgeschikt kom je ook tegen op fairs en markten in de regio. Met een prachtig aangeklede stand toont Suze haar bloemcreaties die dan ook te koop zijn. Bezoekers ontvangen tijdens deze evenementen informatie hoe Zelfgeschikt werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Liefde voor bloemen

Suze is al zeker tien jaar actief met bloemen. “Toen ik nog klein was ging ik graag met mijn moeder mee naar haar werk. Zij is bloemist. Ik vond het heerlijk tussen de bloemen. De kleuren en de verschillende soorten maken me gewoon vrolijk. Voor mij was het direct duidelijk wat ik later wilde worden. Bloemist!”,

Foto: Suze Rougoor is helemaal in haar sas in de wereld van bloemen.

vertelt Suze enthousiast. “Ik ben klein begonnen. In de schuur bij mijn ouders was de start van Zelfgeschikt. Op de nieuwe locatie hoop ik mijn onderneming verder te laten groeien”. Voor informatie over workshops en bloemwerk kun je Suze bereiken via e-mail: zelfgeschikt@outlook.com of mobiel: 06 – 40 35 01 08.

Werkgroep Achterhoek Pride Berkelland

nodigt je uit om samen iets bijzonders neer te zetten!

BERKELLAND - In juni is het in de 10 Achterhoekse gemeenten weer zo ver: steek de regenboog vlag maar uit want Achterhoek Pride komt er aan. “We vieren diversiteit, inclusie en gemeenschapsgevoel in onze regio, en zetten de LHBTIQ+ gemeenschap in het zonnetje. Het is een kans om de boodschap van acceptatie en wederzijds respect uit te dragen en te laten zien dat iedereen een plek heeft in de Achterhoek”. Zo laat de werkgroep enthousiast weten. “Of je nu zelf tot de LHBTIQ+ gemeenschap behoort of gewoon gelooft in een wereld waar iedereen zich thuis voelt, we hebben jouw hulp nodig. Zit jij vol creatieve ideeën, barst jij van het organisatietalent, of wil je gewoon weten hoe jij op jouw manier je steentje bij kunt dragen om van Pride een feest te maken?. Kom dan onze werkgroep Berkelland versterken! Zo help je om van de Achterhoek een nog mooiere plek te maken waar iedereen zich thuis voelt”

De werkgroep bestaat tot nu toe  uit:

Ienke Spoor (Eibergen)

Carl Hendrix (Eibergen)

Bas Stronks (Borculo)

Jaime Lebbink (Borculo)

Voor meer informatie of om je aan te melden, neem contact via volgende mailadres:  ienke.spoor@coctwenteachterhoek.nl

Doe mee!

“Doe mee, zet je in en help ons een inclusieve gemeenschap te bouwen. Jouw bijdrage telt!”.

Informatie

Volg Achterhoek Pride op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven en deel uit te maken van deze belangrijke beweging.

21 Nieuws uit Berkelland

'Grotere' opvolger voor Music Show Scotland uit Borculo

BORCULO - Een van de grootste Schotse muziekorganisaties van Nederland, Highland Valley Pipes & Drums uit Borculo, heeft een nieuw orkest opgericht na het stoppen van de Music Show Scotland. Het bloed stroomt bij de man achter de show, Hans Beerten, waar het niet gaan kan. Hij start nu de Highland Valley Concert Band op die bestaat uit ruim zestig muzikanten.

"Heel veel fans vragen ons wanneer we weer gaan beginnen omdat ze de muziek zo missen", aldus Beerten over het oprichten van het nieuwe orkest. "En niet alleen hun missen het, maar wij zelf ook! We vonden het jammer dat er niks gebeurde en we hadden eigenlijk allemaal heimwee naar vroeger." Dat 'vroeger' is nog niet zo lang geleden, want bijna een jaar geleden stopte de Music Show Scotland. "We hebben toen gezegd dat we een jaar niks zouden doen, maar de eerste gesprekken voor het nieuwe orkest waren toen al gaande", zegt Beerten.

De basis van het nieuwe orkest ligt bij de kern van de Music Show Scotland. "Driekwart van die groep is erbij aangesloten", legt Beerten iot. "De contacten zijn altijd gebleven met die jongens en via een appgroepje merkten we al dat de belangstelling heel groot was." De nieuwe show gaat ongeveer anderhalf uur duren en bestaat niet alleen uit de Schotse muziek waar de formatie om bekend staan.

Zimmer en Normaal

Zo wordt er ook filmmuziek van Hans Zimmer (bekend van onder meer Inception en Lion King, red.) en hits van de Achterhoekse rockformatie Normaal gespeeld. "Dat kan niet missen hé?", aldus Achterhoeker Beerten over de muziek van Bennie Jolink en zijn mannen. "Maar we zijn heel veelzijdig. Zo krijgt het orkest ook een hele gitaarsectie. Het is een heel breed en ander genre wat we nu gaan doen."

Doedelzak

Toch hoeven de liefhebbers van de Highland Valley Pipes & Drums zich geen zorgen te maken dat de herkenbare klanken van de doedelzakken verdwijnen. "Absoluut zijn de doedelzakken er weer bij en spelen we ook nummers uit de Music Show Scotland", geeft de initiatiefnemer aan. "Maar we spelen ook andere muziek om het leuk te houden voor de bezoekers en ook voor onze muzikanten. We willen graag een soort filharmonisch orkest worden met van alles erbij, en daarnaast natuurlijk de pipeband. "

Geen Europese ambitie

Waar ze met de Music Show Scotland heel Europa door trokken, is dat niet de insteek van het nieuwe concept. "Daar waren we eigenlijk wel klaar mee, want dat kostte veel tijd en organisatie", aldus de Borculoër. "We gaan eerst de show in elkaar zetten en daar gaan we mee de boer op, maar we hebben al aanvragen vanuit Nederland en Duitsland. We weten dat er veel belangstelling is."

Weer begin bij 't Timpke?

Over de aftrap van de nieuwe show is nog niet veel bekend, begin 2025 hopen de muzikanten voor het eerst een concert te geven. "Misschien is de eerste wel weer in Borculo, zoals zeventien jaar geleden", aldus Beerten, terugblikkend op de Music Show Scotland die begon in sporthal 't Timpke in 2006. "En dan zien we wel waar het schip strandt. Maar de insteek is niet dat we perse weer naar Ahoy willen."

Nieuws uit Berkelland 22
Oudestraat 54, 7161 DX Neede 0545 29 21 71 www.cafetariasmulgrill.nl

Doe ‘s gek doe mee met ons

Welk talent ligt er te verstoffen? Welke wens of droom zou je nog willen oppakken? Waar word je blij van? Ervaar je een drempel om ergens aan mee te doen? Of twijfel je of je het wel kunt? Deze Kwiekmakers komen graag bij jou thuis om dat samen te onderzoeken en aan te pakken.

ONZE KWIEKMAKERS

SCAN HIER

DE QR CODE

VOOR INFO OVER HET

KWIEKMAKERS

TEAM:

23 Nieuws uit Berkelland nieuws HOL OE KREGGEL EN BLIJF KWIEK!
FIT-ART - WWW.FITART.NL Iets voor jezelf, uw ouder, partner of buren? De Kwiekmakers komen graag in actie samen met jou! Samen leven toevoegen aan de dagen.
PROJECT VAN CULTURIJE EN
Martina Bakker Louise Bierhuizen Rieneke Metselaar Margreet Jansen Dolf Bierhuizen Margreet Markus Walter Pet Karin Bosch Marit Kramer
en Anita Kunst
Marij Schrijen Tineke Posthumus
Neem direct contact met ons op: tinekeposthumus@fitart.nl 06 28 57 81 31 anitakunst@fitart.nl 06 13 40 68 42
Marga van Tol
Lees meer over ons op www.fitart.nl ➜ kreggel en kwiek Vormgeving: Saskia van Essen
Douwe Egberts Aroma Rood Snelfi lterko e Alle enkelpakken à 500 gram, ko ebonen Alle zakken à 500 gram, ko epads Alle zakken à 54 stuks of oplosko e Alle potten à 200 gram, combineren mogelijk M.u.v. Excellent variaties en D.E. Café • Kleine zoete appeltjes Zak 1 kilo • PLUS Avocado ongerijpt Net 650 gram • PLUS Mandarijnen extra groot Net 1,5 kilo • PLUS Frambozen Schaal 150 gram Combineren mogelijk Remia Topdown tubes, tafelsaus of satésaus Alle varianten à 250-500 ml of 540 gram, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. Remia Fritessaus, 2 topdown tubes à 500 ml 3.98 1.99 1 +1 GRATIS 12.98 – 16.58 2 stuks 10 . 99 5.98 – 7.98 2 stuks 4 . 99 KIES & MIX Italiaanse wijn Alle flessen à 75 cl, combineren mogelijk M.u.v. Biologisch PLUS 2 flessen**** Bijv. Appasimento Rosso Puglia, 2 flessen à 75 cl 11.98 8.99 1 +1 GRATIS 3.82 - 3.99 Per schaal 3 . 29 Feestelijk PLUS Feeststol met amandelspijs & noten Doos 450 gram Per doos 3.69 1.84 Alle La Molisana Italiaanse producten Combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. La Molisana Spaghetti no 15, 2 zakken à 500 gram 4.78 2.39 50% KORTING 2 e HALVE PRIJS WEEKENDDeals 21 MAART 22 MAART 23 MAART | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63 93 | (Naam) plus.nl Openingstijden: ma.-do. 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 12/24 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). **Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs. ***Bron: NielsenIQ Wijnrapport 2023, online consumentenonderzoek in Nederland, maart 2023, n=820 ****Voor 2e halve prijs geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 25% korting op de totaalprijs. Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl Bekijk hier al onze aanbiedingen! Geldig in week 12 zondag 17 maart t/m zaterdag 23 maart 2024 PLUS Pitloze rode druiven Schaal 500 gram Per schaal 2.95 1.47 Almhof Alle bekers à 150 gram Per beker Bijv. Almhof Hoekje choco balls, beker 150 gram 1.29 0.64 50% KORTING 50% KORTING Vintastic Schoonmaakazijn original of groene aanslagreiniger Flacon 5 liter PLUS Boerentrots Kippenvleugels Naturel of gekruid, schaal 550 gram of kippenpoten Schaal 600 gram 3.99 - 4.99 Per flacon 2 . 49 TOT 50% KORTING OP=OP Koenders | Simmelinkstraat 1 | 7151 AP Eibergen | T: 0545271348 plus.nl Openingstijden: ma-za 7:30-20:00 // zo 8:00-19:00 1ste paasdag gesloten

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.