Nieuws uit Berkelland editie 48 april - Koningsdag special

Page 1

Uitgave 48, editie april 2023 Koningsdag special

Avonturendag voor kinderen in Neede

NEEDE - Vrijdag 28 april wemelt het in de Ordelmanskoele op de Needse berg van de piraten. Rotaryclub Neede organiseert dan een dag vol avonturen voor kinderen in de leeftijd van zes tot 12 jaar. Piet Piraat bezoekt de jonge piraten in de Ordelmanskoele. Hij vertelt hoe je zelf een piratenvlag en -schip bouwt. Er wordt ook nog gezocht naar een verborgen schat. Vorig jaar genoten tachtig kinderen van een vergelijkbare dag toen ze de hele dag als indiaan doorbrachten. Waaronder een aantal kinderen die de oorlog in Oekraïne waren ontvlucht.

De piratendag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De organisatie van deze dag is in handen van Rotaryclub Neede. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Beschik je die dag niet over vervoer? Laat ons dat dan weten en we regelen wat voor je. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Het is raadzaam kleding aan te trekken die vies mag worden.

Er zijn nog wat plekken beschikbaar. Kinderen kunnen zich aanmelden op het emailadres: rotaryjeugdclub@gmail.com. Vol is vol!

Nieuws uit Berkelland 2

Inhoud

Arjen van Gijssel, de zingende wethouder uit Ruurlo

Examenconcert van Willem Kossink in Borculo

Klimbos Achterhoek viert tienjarig bestaan met nieuwe klimroute

Column; Blauwe bellen

'Bescherm dieren in de Achterhoek tegen de wolf'

De naam zegt het al laks. As wij vrogger iemand laks vonden dan was `t een luizak, zon figuur den moar wat hen en wear an `t gengelen was zonder iets te doon. Ie wet wal van dee mooi proaters zoas, haal ie koffie of blief ik zitten. As de toafel netjes e dekt is en ie per ongeluk de vurke bunt vergetten dat den dan zeg; bunt der gin vorken mear?

Moar dat is schienboare een andere laks dan wij bedoeld. Laks is een scholierenorganisatie, Landelijk Aktie Komitee Scholieren. Dit komitee vund dat der anders e proat mot worden veur de klasse. Zo mag de learkracht neet mear zeggen goeie smargens meisjes en jongens moar dat mut worden; dag leerlingen.

Blieven zitten mag ok neet mear dan goat ie een joar doubleren. Klunk wal een stuk interessanter natuurlijk; onze Pietje geet dit joar doubleren he is der zo secuur an dat e alle klassen twee keer dut. Tegen de tied dat Pietje van de leagere schoole afkump kan he `t leste joar zowat met de auto noar schoole. Mits Pietje tenminste `t reebewies haalt want doarveur zakken mag natuurlijk ok neet mear.

Vrogger lachten ze oe oet as ie zakt waren en noe zal `t zoiets wean as: Pietje krig een herkansing dus ie bunt eigenlijk neet e zakt moar ie mag nog een keare. Wat een gedoo allemoale ie zollen ze toch.

Dan kump den Franse president hier en komt de Fransen hier protestearen oaver hun pensioen. Potdimme doar geet het nieuwe pensioen in op 64 joar en wij stoat der bie te gapen en mot tot 67 joar.

Ons land is der een betje met oaver as ie `t zo bekiekt. Wij maakt toestanden oaver de Poaskearl , zwarte Piet en de leagere schoole. Dee Fransen gingen vief joar earder met pensioen en in `t nieuwe 3 joar earder.

Snappen doo ik `t neet moar ik denk dat wij onze andacht toch neudig mot verleggen van woar `t warkelijk um geet. Of zulle wie lekker laks langs de kante blieven stoan.

5 7245BB Laren 0573 - 745061 www.fulltime-media.nl info@fulltime-media.nl Redactie Nieuws uit Berkelland redactie@nieuwsuitberkelland.nl

3 Nieuws uit Berkelland
Laks
facebook.com/Nieuwsuitberkelland twitter.com/NieuwsuitBerkel instagram.com/nieuwsuitberkelland.nl 5 www.nieuwsuitberkelland.nl
door Marcel Stroet
FRATSEN
8 8
7 www.bakkerijstroet.nl Bakkerij Stroet presenteert Borculoseweg 18 7161 HA Neede 0545-291385 Dorpsstraat 1 7156 LK Beltrum 0544-482500 FRISSE VOORJAARSVLAAI € 15,HOLLANDSE KOEKEN 4 VOOR € 5,00 HARDE LENTEBOLLEN 4 VOOR € 1,25 KOOLHYDRAATARME CIABATTA 2 VOOR € 1,00 OLIJVENBROODJE 2 VOOR € 1,00 WITTE BOLLEN 10+2 ORANJEBOL GRATIS SORTIE BOLLEN 10+2 ORANJEBOL GRATIS Dat wordt hollen naar Stroet’s Lentebollen ORANJETOMPOUCE 4 VOOR € 8,00 ORANJE SOESJES PER 5 € 4,50 ORANJE DIPVIERKANTJES € 2,15
brandweermuseum 7
10 Staaroperaties in Oeganda door Oogcentrum Eibergen 11 Provincie wil weg veiliger maken, maar plan stuit op storm van kritiek 13 Lotenverkoop door Korfbalvereniging Olympia '22 13 Waar haal jij je versproducten? 14 Tegoedbonnen voor Moederdag 18 My super mom 19 Koningsdag special 21 Koningsdag 2023 in Borculo 23 Koningsdag vieren op sportpark de Brouwer 23 Koningsdag Eibergen 2023 25 Pasen in Eibergen was een k-EI-groot succes! 25 Koningsdag en -nacht in Ruurlo 27 10 tips voor een leuk Moederdag cadeau 16 Oranjepop Neede 28 Logopuzzel | Maak kans op leuke prijzen 31
Lego Incidenten Coty komt naar het
De koning van alle oefeningen: de Squat
Colofon Uitgever Fulltime-media Opmaak & Acquisitie Fulltime-media Verspreiding Kremer verspreidingen Ruurlo 0573-452532
BDUprint Fulltime-media
Fotografie voorkant FreezeFrame Volgende editie verschijnt op 24 mei 2023 Agenda; Uit in Neede 9
‘spelen met moeder natuur’ 11
Drukkerij
Elsmaat
Kitesurfen
5
20% KORTING* OP ALLE BECE® RAAMDECORATIE * Actie is geldig van 1 t/m 30 april 2023 TREND KLEUR 2023 Adv. voorjaar 23_A4 liggend_Hondelink.indd 21-03-2023 08:35 06 18 19 50 23 - 24/7 bereikbaar - www.paulinevanveen.nl Omdat afscheid nemen méér is dan alleen uitvaart

Arjen van Gijssel, de zingende wethouder uit Ruurlo

Q: Bent U actief bij zangkoren?

A: ik ben direct ná mijn studietijd gaan zingen in koren. Nam zangles. Al gauw bleek dat ik met mijn hoge mannenstem (tenor) met de besten mee kon. Er zijn ook niet zoveel tenoren, haha. Ik heb gezongen bij de Nederlandse Bachvereniging, het Nationaal Verdikoor, het topkoor van Oost-Nederland Consensus Vocalis en nog allerlei projectkoren. Meestal betaald en er volgden van lieverlee ook steeds meer CD-opnames.

Ik heb inmiddels een heel Spotify-lijstje waarop ik te horen ben. Daar ben ik best wel trots op. Dan zeg ik tegen mijn kinderen: papa staat toevallig wél op Spotify (zang), Amazon (boek) en Apple (podcast). Maar indruk maakt dat niet op ze, hoor.

Q: Waar kunnen we U zangtalent beluisteren?

A: Op Spotify dus. B.v. als Testis in een Mattheus Passie productie met Jan Willem de Vriend. En verder eigenlijk overal en nergens, want ik treed in heel Nederland op. Heb de meeste podia en grote kerken in Nederland wel gehad. Ook in Naarden, voor het toenmalige kabinet. Hoogtepunten waren het Concertgebouw, de poptempel Paradiso en het North Sea Jazz festival, in die gigantische Heinekenzaal.

Q: Heeft U nog grote ambities als zanger?

RUURLO – Arjen van Gijssel is inmiddels bijna een jaar wethouder van onze gemeente. Van Gijssel blijkt een duizendpoot te zijn. De Ruurloërs is ook een getalenteerd zanger. Eigenlijk wilde hij hier voorlopig mee stoppen, maar dat bleek niet mogelijk. Wij spraken hem over zijn uit de hand gelopen hobby.

Q: Ineens krijgt U de naam van "Zingende wethouder", maar hoe lang zing je eigenlijk al?

A: Ik was natuurlijk allang zanger voordat ik wethouder werd. Het is steeds een soort betaalde bijbaan geweest. Ik dacht toen ik vorig jaar als bestuurder begon: nou moet ik het écht vier jaar laten. Maar dat blijkt toch niet te kunnen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Q: Waar komt die passie voor zingen vandaan?

A: Mijn moeder zong altijd in goede koren. Ik kreeg het dus met de paplepel ingegoten. Toen ik voor het eerst de muziek van Bach hoorde, met die eerste tonen van het Kerstoratorium met die pauken, toen was ik verkocht. Dat wilde ik ook!

A: Ik zou nog wel eens willen meezingen met het allerbeste koor van ons land: het Nederlands Kamerkoor. En ik vind de ‘crossovers’ erg leuk: iets doen in combinatie met zang en dans. Ik heb ooit muziek van Pärt gezongen waarop een volledig naakt stel een duet danste. Of helemaal out-of-comfort iets heel anders doen dan de klassieke zang. B.v. zingen bij Reurle Live. Dat laatste gaat dit jaar nog gebeuren!

Q: Is deze hobby te combineren met het wethouderschap?

A: het goede antwoord is natuurlijk nee. Maar weet je, muziek maken, jezelf uitdagen, expressie zoeken samen met professionals en dan iets waardevols brengen voor publiek, dat is zó’n bijzondere wereld! Daar wil ik contact mee blijven houden. Dus wring ik me in allerlei bochten om het toch een paar keer per jaar te doen. Thuiskomen noem ik dat.

Examenconcert van Willem Kossink in Borculo

BORCULO – Willem Kossink (1981), is geboren en getogen in het Achterhoekse Gelselaar binnen een muzikaal gezin. Tegenwoordig woonachtig in Didam met vriendin Hilde en dochter Mare. Willem begon op 7 jarige leeftijd met slagwerk spelen bij plaatselijke muziekvereniging Excelsior en kreeg les op muziekschool ‘De Triangel’, tegenwoordig Segnocollectief. En behaalde zijn D-examen met het predicaat Cum Laude.

Conservatorium

Na de middelbareschooltijd is hij klassiek slagwerk gaan studeren op het ArtEZ conservatorium in Arnhem met HaFaBra directie als bijvak. Tijdens en na de studie speelde hij veel in zowel professionele- als amateurgezelschappen en was hij als slagwerker werkzaam bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. Van 2008 tot 2018 heeft Willem gefungeerd als drummer bij de Achterhoekse cover formatie HIKE. Na deze fantastische tijd van zalen, discotheken en feesttenten op de kop zetten, kroop het bloed toch waar het niet gaan kan en besloot hij toelating te doen op het Prins Claus conservatorium in Groningen. Met het doel een oude liefde nieuw leven in te blazen; HaFaBra directie. Hij werd toegelaten en studeert nu sinds september 2019 bij docenten Tijmen Botma en Klaas van der Woude. Willem heeft als thema van dit examen gekozen voor: “Een muzikaal eerbetoon”. Mensen die Willem kennen, weten dat dit een eerbetoon is aan zijn broer Maurits (21) en zijn 33 muziekvrienden van het Fanfare Orkest van de Koninklijke Landmacht die omkwamen met de Herculesramp op Vliegbasis Eindhoven in 1996.

Jochies van 14

Het Fanfareorkest Psalm 150 uit Dinxperlo, spelend op het hoogste niveau van de amateurmuziek (concertafdeling) en solist Vincent Houdijk, één van de bekendste vibrafonisten van Nederland, zullen hun medewerking verlenen tijdens dit examen.

Ook Vincent verloor zijn broer (Ashley 18) bij de Herculesramp ’96. Als jochies van 14 jaar leerden ze elkaar kennen in de meest verschrikkelijke tijd van hun leven. Ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren en volgden elkaars muzikale pad. Het beloofd een bijzondere en mooie muzikale avond te worden. Iedereen is van harte welkom op 26 mei 2023 om 20.30 uur in het Muziekcentrum Borculo

Willem is momenteel dirigent van Harmonie Vorden, Aurora Con Brio uit Heesch, Fanfare Euterpe uit Halle, slagwerkgroep Hellendoornse Harmonie en docent slagwerk bij het Segnocollectief in de gemeente Berkelland.

26 mei 2023:

Eind examen HaFaBra-Directie van Willem Kossink. Muziekcentrum Borculo, Haarloseweg 7

Aanvang: 20.30 uur

Gratis Entree

5 Nieuws uit Berkelland
"Thuiskomen noem ik dat."
Foto: Hans Nijs

Zoek jij een uitdagende baan

binnen Productie, kom dan werken bij FrieslandCampina Borculo!

FrieslandCampina Borculo is één van de groo t ste fabrieken van FrieslandCampina en bestaat al 125 jaar! Samen met een enthousiast team van circa 350 collega’s werken we met passie en vakmanschap, zodat onze ingrediënten naar 85 landen geëxpor teerd kunnen worden. Daarnaast bieden we doorgroeimogelijkheden, een variatie aan technieken en een leuk team!

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan al s Teamleider Produc tie of al s Operator? Bekijk dan onze vacatures! De vacatures voor Operator worden ingevuld via onze suppliers Star tPeople, Processional s en ProIndustr y. Voor de vacatures voor Teamleider kun je de QR-code scannen of onze website bezoeken.

Kom naar onze open avond op maandag

1 mei & woensdag 3 mei van 16:00-19:00

uur aan de Oude Needseweg 6, Borculo

Kijk op onze website careers.frieslandcampina.com/nld/nl/borculo of scan de QR-code

Klimbos Achterhoek viert tienjarig bestaan met nieuwe klimroute

RUURLO - Dit jaar bestaat Klimbos Achterhoek 10 jaar en dat werd 31 maart gevierd. Onder toeziend oog van gasten en medewerkers van het Klimbos werd ook de nieuwe klimroute feestelijk geopend door wethouder Gerjan Teselink.

De Heikamp

In 2013 werd Klimbos Achterhoek in Ruurlo geopend. Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp zocht naar een beleving om toe te voegen aan Ruurlo en heeft de samenwerking gezocht met Klimbos Nederland om Klimbos Achterhoek te ontwikkelen. "En met succes! Want samen hebben we dit geweldige klimbos ontwikkeld en door de jaren heen blijven aanpassen." En het blijkt nog steeds succesvol! Want 10 jaar later is het Klimbos er nog steeds en weten veel gasten het jaarlijks te vinden en te ervaren. Ook wethouder Teselink beaamt dit: "Het Klimbos is een geweldige aanvulling op het recreatieve aanbod in de regio. Niet alleen inwoners van de gemeente weten het te vinden, maar ook voor het toerisme is het een belangrijke trekker."

Nieuw

De viering van het jubileum werd extra feestelijk doordat ook de nieuwe klimroute, route Zwart, werd geopend. Directeur Rodrick de Wolff vertelt: "De behoefte aan een nieuwe en uitdagendere route werd steeds groter. Met route Zwart wordt aan deze behoefte voldaan, je kan zelfs tot 20 meter hoogte gaan!"

Locatiemanager Dirk Liebrand vult aan: "Het uitzicht vanaf route zwart is fantastisch!"

Onderdeel

Klimbos Achterhoek is onderdeel van Klimbos Nederland met in totaal 5 locaties, te weten Klimbos Achterhoek, Klimbos Brabantse Wal, Klimbos Dordrecht, Klimbos Gooi-Eemland en Klimbos Veluwe. Ieder Klimbos heeft verschillende routes waar voor jong en oud 3 uur aan klimplezier te beleven valt.

Lego Incidenten Coty komt naar het brandweermuseum

BORCULO - Als brandbestrijders in spé zijn jullie vast geïnteresseerd in van Lego steentjes gebouwde incidenten die echt gebeurd zijn, uiteraard geldt dit voor iedereen die van Lego houdt. In de a.s. meivakantie van zaterdag 29 april tot en met zondag 7 mei staat Lego Incidenten City opgebouwd in het brandweermuseum in Borculo.

Heel veel steentjes

Op een oppervlakte van 23m2 zijn met 250.000 Lego steentjes 23 (sommige zeer recente) incidenten nagebouwd. Het meest recente de treinramp is hier ook te vinden. Bezoekers kunnen aan een prijsvraag meedoen; “Zoek de 23 incidenten”! Één van de doelen is van dit toch enigszins educatieve programma is bewustwording van de brandveiligheid en wat doet de brandweer meer dan brandblussen.

“Uiteraard is er verder ook nog heel veel te zien en te beleven in ons prachtige museum.

Wij willen jullie hierbij van harte uitnodigen!”.

Het Brandweermuseum

In de deelgemeente Borculo kun je ondervinden hoe onze brandweermannen in lang vervlogen tijden uitrukten. Het museum is een verzameling van brandweerspullen van voor 1960. Het begon allemaal met de verzamelwoede van enkele leden van het vrijwillig korps in 1956. Ondertussen is dit het grootste brandweermuseum van Nederland. Een hele afdeling is zelfs aan de Stormramp van 1925 gewijd.

7 Nieuws uit Berkelland

COLUMN

Door Dominick Eghuizen | Eigenaar ID Groen

Blauwe bellen

De afgelopen keer schreef ik over de mooie groepen sneeuwklokken waar ik wel blij van werd zo midden in de sombere winter. Maar in dat natte sombere weer heb ik mooie lichtpuntjes gezien. De groep met blauwe bellen doen het ook mooi dit jaar. En de groep met blauwe bellen waar ik het over heb zijn vroege bloeiende bollen, knollen en vaste planten.

In deze groep zitten echt een paar knallers die je sombere wintertuin op kunnen vrolijken. Sneeuwzoen op zijn Nederlands gezegd (chionodoxa) heeft veel keuze. Zelf heb ik forbesii, luciliae en sardensis in de tuin. De laatste is de kleinste en lucilii zijn één van de grootsten. Allemaal mooie blauwe klokken die soms in januari al bloeien. Nog grotere klokken zijn de boshyacinten een statige bloeier. De keuze hier is tussen non scripta en hispanica en de laatste is de Spaanse en is iets groter, maar ruikt niet zo als de non scripta. In het wild kom je in Nederland de non scripta tegen, ook wel de blue bells genoemd. Deze zijn in oude Engelse bossen soms massaal aanwezig en is geweldig om te zien.

Druifjes blauwe druifjes kun je soms ook zo massaal tegen komen. Tis niet echt een belletje, maar met een creatieve blik denk ik ze er wel bij. Nu heb ik zelf helemaal niks met blauwe druifjes, ze vermeerderen zich door de hele tuin met een hoop slierterig blad, vaak meer bladgroen dan blauwe bloemen. Maaar ik heb één uitzondering.. en dat zit hem gelijk in dat blad. De breedbladige blauwe druif Muscari latifolium geeft een mooie donkere bloem met maar weinig blad. Eigenlijk maar één blad waar de bloem uitkomt. Wel een mooie blauwe druif, een aanrader.

Een andere mooie klok is ook niet echt een klok, maar meer een helm en hier dankt de helmbloem ook zijn naam aan. Maar hij mag wel bij mijn klokkenfestijn. Te mooi om er niet bij te hebben. Helmbloem of Corydalis is een brede familie verdeeld in pollenvormende soorten en knollen vormers.

De wortelstokken vormende soorten als Elata is voor mij een favoriet met zijn mooie blauwe kleur net als Curviflora. Mijn mooiste blauwe klok op dit moment in de tuin is een andere blue bell, Mertensia virginica, azuurblauw van kleur. Virginia blue bells ieder jaar kijk ik er weer naar uit wanneer hij bloeit. Onder tussen een mooie plakkaat na vier jaar in de tuin. Erg blij dat Peter Heutinck hem mij onder de aandacht bracht. Weer één die ik niet zou willen missen. De bloemen lijken op die van longkruid (pulmonaria) en een favoriet hierbij is de blue ensign die bij ons aan de slootkant onder een paar elzen nu staat te schitteren. Als afsluiter nog de smeerwortel (symphytum).

Ik weet dat er nog meer soorten zijn, maar de ruimte is weer aardig vol getypt op deze pagina. Symphytum azureum een hele mooie blauwe, die echt ook blauw blauw is. Deze komt er nog aan deze maand. Dus die hebben we nog te goed.

Doe je voordeel met deze mooie klokken lijst en voeg er een paar toe in je eigen tuin als je de foto’s ziet van deze toppers bent u zeker verkocht. Een mooi cadeau voor moederdag.

Aanleg Onderhoud Ontwerp Advies

de wolf'

BERKELLAND - De wolf wordt steeds vaker gezien in de Achterhoek en dat roept de nodige emoties op. Naast inwoners die het dier het liefst weer zien vertrekken of zelfs willen neerschieten, zijn er ook mensen die de wolf zien als een toevoeging aan de biodiversiteit.

"Kijk, je kunt kritiek hebben, je kunt schreeuwen wat je wil, maar die wolf is hier en we hebben hem beschermd. Dus moet je ook je dieren beschermen", vertelt Jeannet Hulshof, voorzitter van stichting Wolf Fencing. "Het dier leeft hier nog niet echt, maar op doortocht zullen ze zeker zijn." De wolf is het afgelopen jaar onder meer gezien in Noordijk, Hupsel, Zelhem, Winterswijk en Voorst. In hoeverre het dier zich al definitief in de Achterhoek heeft gevestigd is niet duidelijk. "Het is niet bekend dat hier echt een roedel leeft. Dan moet je echt een ouderpaar en welpen hebben, die worden pas in mei geboren", legt Hulshof uit. "Dus wie weet leeft er al wel iets, maar dat is nog niet bekend."

Dat de wolf door de regio trekt zorgt voor angst bij dierhouders. Bij Irma Buunk uit Ruurlo, die al dertig jaar als hobby schapen houdt, is een van haar dieren recent doodgebeten, vermoedelijk door een wolf. De angst voor een nieuwe aanval zorgt voor werk en zorgen. "We gaan ze 's avonds nu opsluiten. Dat is allesbehalve wenselijk, maar je moet wat", vertelt Buunk. "Ik slaap 's nachts niet meer gerust als ik ze buiten laat lopen." Haar man gaf aan de schapen weg te willen doen, daar was Buunk het niet mee eens: "Het is al dertig jaar een grote hobby van mij en ik ben echt niet van plan om dat zo op te geven."

Geen subsidie

Dierhouders in de Achterhoek kunnen op dit moment geen subsidie aanvragen voor wolfwerende hekken. Dit omdat de regio door de provincie niet is aangewezen als leefgebied.

Waar Hulshof beaamt dat de wolf nog niet in de Achterhoek leeft, wil ze wel dat de provincie schapen- en geitenhouders helpt met het nemen van maatregelen: "Ik denk dat de overheid, of in ieder geval de provincie, wel achter de mensen moet gaan staan en moet helpen zo ver ze kunnen om de meeste plekken waar dat nodig is wolfwerend te krijgen."

Dieren naar binnen

Want op dit moment kan Buunk als schapenhouder niet veel zonder flink in de kosten te komen. Volgens haar is de enige optie de dieren 's nachts naar binnen doen. "Dan moet je ze opsluiten en dat is alles behalve ideaal, eigenlijk wil ik zo geen schapen houden." Met een subsidie zouden dierhouders speciale, wolfwerende, hekken kunnen plaatsen. Bij Buunk in Ruurlo voldeed het hek niet, omdat het niet hoog genoeg was. Hulshof ziet regelmatig hekken die niet voldoen, waardoor wolven hun slag kunnen slaan: "Een wolf loopt daar soms wel twee weken om heen om te kijken waar dat kleine gaatje zit, en die vindt hem dan ook."

Gepolariseerd

Op sociale media is de discussie over de wolf flink gepolariseerd. Mensen spreken hun zorgen uit en zijn zelfs bang dat een mens wordt aangevallen. Volgens Hulshof is dat nergens voor nodig. "Wolven zijn al meer dan 25 jaar terug in Duitsland, daar is nog niet één aanval geweest", vertelt ze. "Mensen gaan op vakantie naar Italië en Spanje, waar wolven nooit weg zijn geweest. Ik heb nog nooit van iemand gehoord die zei: 'ik ben gebeten door een wolf.'"

Voorbereiden

De Achterhoek kan zich volgens de voorzitter van Wolf Fencing daarom beter voorbereiden op de komst van het dier: "De wolf die is er, daar zul je in ieder geval nu mee moeten dealen dus bescherm je dieren. En dat klinkt misschien heel makkelijk, ik weet dat dat absoluut niet makkelijk is, dat kost geld en tijd, maar zo lang er subsidies zijn maak daar gebruik van en vraag advies aan mensen die daar verstand van hebben en laat het ook checken."

Nieuws uit Berkelland 8
Aanleg Onderhoud Ontwerp Advies
'Bescherm dieren in de Achterhoek tegen

ALLE ACTIVITEITEN EN ACCOMMODATIES OP ÉÉN PLATFORM UITGELICHT

KONINGSDAG NEEDE

donderdag 27 april

Koepelterrein

Scan de QR code voor meer informatie

MAANDOVERZICHT

ZAT 22 APR

MUZIEK

VRIJ 21 APR SPORT

ZAT 22 APR

CULTUUR

ZON 23 APR

SPORT

ZON 23 APR

SPORT

DIN 25 APR

SPORT

De Ruif Live - Punk & Metal muziek

Eindelijk is het zover! Punk & metal liefhebbers opgelet! Op deze mooie zaterdagavond komen de bands Justify All Means en Rise Above Café de Ruif op z’n kop zetten. De avond begint om 21:00 uur en zorg dat jij hier bij bent.

Koningsnacht Lochuizen

Op dit gezellige evenement is er een 6×6 voetbaltoernooi voor dames en heren, een Jeu de Boules toernooit en klootschieten voor de liefhebbers. Alleen een kijkje komen nemen en de afterparty, meevieren, kan natuurlijk ook.Geef je snel op!

Film De Berkel – Podium Neede

Film ‘de Berkel’ wordt in groot formaat vertoond. De Berkel verbindt negen steden incl. Westfalen en hebben allen iets bijzonders: inwoners en bedrijven met activiteiten van lokaal, landelijk of internationaal belang. Meer info/tickets via onze site.

“USED RIDES” Singels en Essentocht

WTC Neede organiseert de “USED RIDES” Singels en Essentocht. De route is geschikt voor de racefiets, en er is een route van 80km en 120km. Een afwisselende tocht door zowel de Achterhoek als Twente.

Sportclub Neede 1 VS. De Tubanters - Sportpark ‘t Haantje

Om 14.00 uur speelt Sportclub Neede 1 een competitiewedstrijd tegen de Tubanters op Sportpark ’t Haantje.

Samen bewegen bij Natuurpark Kronenkamp

Onderstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Kijk voor de actuele en meest recente informatie altijd op www.uitinneede.nl

DON 4 EN 18 MEI OVERIG

WOE 10 MEI

OVERIG

WOE 10 MEI

T/M 23 JUNI

KUNST

DON 11 MEI

KIDS

ZAT 13 MEI

MUZIEK

ZON 21 MEI

OVERIG Vanaf 14.00 uur gaan we weer lekker samen bewegen. Iedereen kan meedoen op zijn/haar tempo of niveau. Bij mooi weer gaan we lekker naar buiten. Heb je een goed idee? Laat het ons weten! Aanmelden is niet nodig.

Fietsgroep Neede/Borculo

Op bovengenoemde data wordt er om 13.00 uur gefietst vanaf het Vlearmoesplein. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Gemiddeld wordt er 25 kilometer gefietst en vooral de gezelligheid is erg belangrijk.

Rummik(l)ub bij Natuurpark Kronenkamp

Elke 2e woensdag van de maand is er de gelegenheid om ’s middags Rummikub te komen spelen in Het Filter. Er is een prijs voor de winnaar en deelname is gratis.

Expositie natuurfoto’s door Rob Reijnen – Kronenkamp

Rob Reijnen is al meer dan 40 jaar een zeer gepassioneerde natuurfotograaf en daarom kun je zijn prachtige natuurfoto’s gaan bewonderen in Het Filter. De expositie is elke woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur geopend.

Boekjes & Babbels – Bibliotheek Neede

Vanaf 10.30 uur wordt er een uurtje voorgelezen aan baby’s/ peuters en hun ouders. Ook is er ruimte om gewoon lekker te kletsen en wat te drinken. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon komen met je kindje.

Bandjesavond Take Some & Buncker – Podium Neede

Stichting Podium organiseert een ware bandjes avond. Vanaf 20.00 uur kun je genieten van twee lokale topbands, namelijk Take Some en Buncker! Beide bands hebben een geheel eigen sound en staan garant voor een topshow!

Vogelbeurs – de Molle

Deze zondag kun je van 09:30 tot 11:30 uur de maan- delijkse vogelbeurs bezoeken. U kunt hier terecht voor het aanschaffen of verkopen van vogels.

9 Nieuws uit Berkelland KIJK VOOR DIT EN MEER OP WWW.UITINNEEDE.NL
VOLG ONS OP
ORANJEPOP

Nieuwstraat 4 - 6 | 7151 CE Eibergen

Tel: 0545 - 472443 | E-mail: info@fysio-eibergen.nl

De squat wordt vaak de koning van alle oefeningen genoemd, en met goede reden. Deze veelzijdige beweging versterkt en ontwikkelt je onderlichaam, verbetert de algehele kracht en biedt tal van andere voordelen. Waarom is de squat zo'n essentiële oefening en hoe je deze op de juiste manier kunt uitvoeren?

Versterkt het onderlichaam

De squat is een samengestelde oefening die de spieren in je bovenbenen, heupen, bilspieren en kuiten versterkt. Deze oefening is vooral effectief voor het opbouwen van kracht in je quadriceps, hamstrings en bilspieren. Door regelmatig te squatten, bouw je kracht en spiermassa op in je onderlichaam.

Verbetert de ‘core stability’

Tijdens de squat worden je buikspieren en onderrugspieren geactiveerd om je bovenlichaam te stabiliseren. Dit helpt om de kracht en stabiliteit van je kern te verbeteren, wat belangrijk is voor de algehele lichaamskracht en balans.

Bevordert de algehele kracht

Omdat de squat een samengestelde oefening is, betekent dit dat je meerdere gewrichten en spiergroepen tegelijk traint. Dit helpt om de algehele kracht van je lichaam te vergroten en stimuleert spiergroei in andere delen van je lichaam.

Verbetert de mobiliteit en flexibiliteit

Squats vereisen een goede mobiliteit en flexibiliteit in de enkels, knieën en heupen. Door regelmatig te squatten, verbeter je de mobiliteit in deze gewrichten, wat kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van sportprestaties.

Functionele kracht

De squat bootst natuurlijke bewegingen na die je dagelijks gebruikt, zoals zitten en opstaan. Het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen in deze functionele beweging vertaalt zich naar een betere algehele prestatie in het dagelijks leven en bij sportactiviteiten.

Hoe voer je de Squat uit?

• Stel je op

Ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan, met je tenen licht naar buiten gericht. Houd je borst omhoog en je schouders naar achteren, met een rechte rug.

• Zak naar beneden

Begin de squat door je heupen naar achteren te duwen en je knieën te buigen, alsof je op een stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat je knieën niet verder naar voren gaan dan je tenen en dat je rug recht blijft.

• Squat diep

Zak zo diep mogelijk naar beneden zonder je houding te verliezen. Idealiter moet je dijen parallel aan de grond zijn of lager. Houd je buikspieren aangespannen en je borst omhoog terwijl je de beweging uitvoert.

• Kom weer omhoog

Duw door je hielen om weer omhoog te komen, waarbij je je benen en heupen recht strekt. Houd je rug recht en je borst omhoog tijdens de hele beweging. Zorg ervoor dat je knieën niet naar binnen kantelen tijdens het omhoogkomen.

• Herhaal

Voer meerdere herhalingen uit, afhankelijk van je trainingsdoelen en ervaringsniveau. Zorg ervoor dat je de juiste techniek behoudt gedurende de hele set.

Variatie en progressie

Naarmate je sterker wordt en je techniek verbetert, kun je variatie en progressie toevoegen aan je squats. Dit kan het toevoegen van gewichten omvatten, zoals het uitvoeren van barbell squats, goblet squats of dumbbell squats. Je kunt ook variaties proberen zoals front squats, box squats of split squats om je training uitdagend en interessant te houden.

Gezondheid & Welzijn | Nieuws uit Berkelland De tips van onze experts 10
Ferron Riethorst MSc. Sportfysiotherapeut
www.fysio-eibergen.nl De koning van alle oefeningen: de Squat Begeleiding bij verlies en rouw Hasselt 14, 7152 KV Eibergen 06 - 234 97 265 www.esthernijbroek.nl info@esthernijbroek.nl rene@renemeutstegeuitvaartzorg.nl www.renemeutstegeuitvaartzorg.nl 06 43 21 53 85 (24/7 bereikbaar) ‘Afscheid kunnen nemen op je eigen manier.’ ISTRA praktijk voor reflexologie Lochemseweg- 2D 7271 WD Borculo 06-12928284 istravoetje@gmail.com www.istravoet-reflexologie nl

Kitesurfen ‘spelen met moeder natuur’

Bij het aanbreken van de morgenstond wordt als eerste naar buiten gekeken of het weer kan... Waait het hard genoeg? Bewegen de boomtoppen, wapperen de vlaggen en zijn de weersomstandigheden goed? Dan is de autorit naar het IJsselmeer snel gemaakt. Daar wordt het materiaal opgetuigd, tussen de andere watersporters die dit ook hebben gezien. Eenmaal in het water gaat de kite de lucht in en is het urenlang onbevangen genieten in het moment met niets anders dan alleen wind, water en plezier.

In de afgelopen jaren werd er vaker aan mij gevraagd of er ook kitesurf lessen werden aangeboden. Als Kitesurf instructrice heb ik in het verleden kitesurfles gegeven op het eiland Fuerteventura maar ook Makkum en Kornwerderzand aan het IJsselmeer. Nu, na 10 jaar ervaring, is het moment gekomen om mijn passie zelfstandig te willen delen voor een ieder die hier interesse in heeft onder de naam: CW Kiteboarding.

Kitesurfen is niet moeilijk om te leren en is voor een ieder toegankelijk die graag buiten is en houdt van uitdaging. Kort omschrijvend houdt het Kitesurfen in dat je je laat voorttrekken over het water door een grote vlieger op een kitesurfboard. De Kitesurf lessen vinden plaats in ondiep water waar je altijd en overal kan staan aan het IJsselmeer. Er zijn mogelijkheden voor jongeren en volwassen.

Voor de “jongeren” biedt CW Kiteboarding het Powerkiten aan. Dit houdt in dat je met een matras vlieger van 2 meter op het land/grond kan leren vliegeren en zo al de opstap kan maken naar het vliegeren met een grote Kite. Dit vindt op plaats op de Needse berg. Natuurlijk is dit ook een mogelijkheid voor “volwassenen” om kennis te maken of de basis te leggen voor het kitesurfen.

Voor de volwassen zijn er de kitesurflessen. In het kitesurfen is er altijd een uitdaging. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent. Je speelt met moeder natuur en dat gevoel wat je krijgt, dat is magisch. Het is een sport waar je snel fit, sterk en een goed uithoudingsvermogen van krijgt. Nee, je hoeft niet aan de gewichten te hangen – pak gewoon een vlieger!

Eenmaal geprobeerd ben je al snel “Hooked”, na een kitesurf sessie verschijnt er een ontspannen glimlach op je gezicht. Dus wil je net zoals mij opgaan in het moment en de kracht voelen van moeder natuur dan hoor ik graag van je!

Contact: 06-14725057 of christiewopereis@gmail.com Voor meer informatie: www.cwkiteboarding.nl of facebook/cwkiteboarding

Staaroperaties in Oeganda door Oogcentrum Eibergen

Op 28 april is het dan zover. Dan gaan oogartsen, optometristen en assistenten van Oogcentrum Eibergen naar Obiya Palaro in Noord Oeganda om oogoperaties uit te voeren.

In Obiya Palaro is er geen geld voor personeel, uitrusting en medicijnen. Dr. Gerl heeft hiervoor een stichting ‘Besser Sehen’ opgestart. Een oogheelkundige kliniek en een operatiekamer konden al worden ingericht. Het doel is om artsen en medewerkers in Oeganda verder te scholen en te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de oogheelkundige kliniek en de operatiekamer open kunnen blijven.

Door staaroperaties uit te voeren kunnen de mensen die blind zijn weer zien en hoeven de kinderen hun ouders of grootouders niet meer te verzorgen en kunnen ze weer naar school! Hoe mooi is dat!

Uw giften zijn welkom!

Stichting: Besser Sehen

Sparkasse Westmunsterland

Iban: DE41 4015 4530 0033 0719 52

BIC : WELADE3WXXX

Fiscaalnummer 301/5861/1020

Kenmerk: Eye-camp Euregio Vision

11 Nieuws uit Berkelland | Gezondheid & Welzijn De tips van onze experts OOGCENTRUM EIBERGEN Kwaliteit die je kunt zien Nijverheidsstraat 8-04 7151 HN Eibergen Tel. 05 45 / 47 80 80 info@oogcentrum-eibergen.nl www.oogcentrum-eibergen.nl Anzeige 84x92.indd 1 09.10.17 17:19
www.henkmuilemanuitvaartspreker.nl tel. 06 38221197
SJoeri pruk kelhorst Metsel en Klussenbedrijf nieuwbouw - verbouw - onderhoud - renovatie www.joerisprukkelhorst.nl 06 – 52 57 90 51 RUURLO U L O T 0545-27323 5 AUTO NIJMAN GARAGE VOOR ALLE MERKEN 06 13 64 24 67 info@lokalf.nl www.lokalf.nl lokalf Benieuwd naar ons aanbod of direct bestellen? Oudestraat 54, 7161 DX Neede 0545 29 21 71 www.cafetariasmulgrill.nl voor al uw Breiwol, haakgaren, kralen sieraden, naaifournituren, diamond painting decopatch, vilt, lintjes, knopen en veel meer creatiefs 250m2 aan hobby en handwerk plezier Kluiversgang 8 • 7151 CB Eibergen www.eeksshop.nl • 0545-286919 NU OOK IN BORCULO… Meld je aan voor een gratis proefles in Eibergen of Borculo en ontdek het talent in jezelf Tot gauw bij de leukste en beste popschool van de Achterhoek

Provincie wil weg veiliger maken, maar plan stuit op storm van kritiek

GEESTEREN - De provincie Gelderland wil de N825 ofwel de Nettelhorsterweg bij Borculo veiliger maken. Maar boeren, burgers en de gemeente Berkelland vinden dat de plannen die de provincie presenteert de weg helemaal niet veiliger maken. Er zijn in totaal 66 zienswijzen ingediend. Zij roepen het nieuwe provinciebestuur op om de plannen aan te passen.

Verbindingsweg

Als je vaker door de Achterhoek rijdt, dan is de kans groot dat je weleens op de Nettelhorsterweg (N825) gereden hebt. De weg is een belangrijke verbindingsweg tussen de Twenteroute (N18) en de snelweg A1. Het verkeer is de afgelopen jaren enorm toegenomen en de voorspelling is dat er nog meer verkeer over de weg zal gaan. De provincie Gelderland wil de weg daarom veiliger maken. In twee fases wordt de weg aangepakt. Tal van inwoners komen echter in opstand tegen de plannen van de provincie. Er moeten een landbouwpasseerhavens en een landbouwafrit komen bij het dorp Geesteren. De passeerhavens zijn rijstroken langs de weg, waar een landbouwvoertuig met circa 25 kilometer per uur overheen kan rijden. "Dat geeft achterliggend verkeer de gelegenheid om het landbouwvoertuig veilig te passeren", aldus de provincie.

'Je creëert onveilige situaties'

Onveiliger

Maar volgens Geesteren is dat juist onveiliger. De landbouwvoertuigen moeten - als het aan de provincie ligtvia een nieuw te bouwen afrit de N825 verlaten en daarna via een parallelweg hun weg vervolgen. Even verderop kunnen ze dan weer invoegen. "Wat de provincie weigert te zien, is dat de landbouwvoertuigen hierdoor op smalle boerenweggetjes moeten rijden", zegt Jolande Luimes van Geesterens Belang. "De trekkers komen uit op de Oude Diepenheimseweg en hier fietsen heel veel mensen", legt ze uit. "Dit is de schoolroute voor heel veel kinderen, hier fietsen veel toeristen, maar je komt via deze weg ook uit bij de sportvereniging, de scouting en de begraafplaats. Je creëert dus onveilige situaties." Agrariër

Gerjan Breukers is het met haar eens. In een trekker laat hij zien dat je weinig overzicht hebt. "In zo'n groot voertuig moet je extra goed opletten. In de spits is het hier nu al heel erg druk met fietsers en dat maakt het onoverzichtelijk en onveilig." Breukers is van LTO en spreekt namens tal van boeren. Gerjan neemt ons mee in de trekker en samen met Jolanda laat hij zien dat de provincie een ander besluit moet nemen. Kijk hieronder naar een reportage.

Gemeente eens met inwoners

Niet alleen boeren en burgers willen dat er een streep door de plannen wordt gezet. Ook de gemeente Berkelland is het niet eens met de plannen. De gemeenteraad heeft eerder dit jaar besloten dat de gemeente een zienswijze moet indienen en

dat is inmiddels gebeurd.. Berkelland vindt dat de provincie niet duidelijk kan maken waarom er geen landbouwvoertuigen over de Nettelhorsterweg kunnen rijden. Een afrit maakt de situatie op de Oude Diepenheimseweg onveiliger. Het is precies wat ook de boeren en burgers willen: "Laat de trekkers over de Nettelhorsterweg rijden, dat is voor iedereen veiliger", zegt boer Breukers. Provincie: maatregelen maken het juist veiliger De provincie Gelderland ziet het anders en vindt dat door deze maatregelen de weg veiliger wordt: "Met deze maatregelen

veranderen we de inrichting van deze weg. Zodat de inrichting van de weg bijdraagt aan een verkeersveiliger gedrag van de verkeersdeelnemers. Want verkeer is en blijft mensenwerk", aldus Helga Witjes, gedeputeerde Mobiliteit. De provincie Gelderland neemt op zijn vroegst volgende maand een definitief besluit. De inwoners hebben de hoop gevestigd op het nieuwe provinciale bestuur. Zij mogen namelijk dat definitieve besluit nemen.

Lotenverkoop door

Korfbalvereniging Olympia '22

BORCULO – Deze week (week van 17 t/m 22 april) komen de leden van Korfbalvereniging Olympia in Borculo, Geesteren en Haarlo langs de deur met loten. Voor slechts € 1,- per lot maakt u al kans op mooie prijzen. Heeft u geen contant geld in huis dan kunt u dit jaar ook betalen door onze QR code te scannen met de mobiele telefoon.

Prijzen

De eerste prijs is een reischeque t.w.v. € 250,- van TUI at Home, de tweede prijs is een vleesschotel van € 80,- van Slager Henk, de derde prijs is een waardebon t.w.v. € 50,- van Welkoop Borculo. Daarnaast zijn er nog vele andere mooie prijzen te winnen. De opbrengst van de loten gaat naar de clubkas voor aanschaf en onderhoud van materialen.

13 Nieuws uit Berkelland

haal jij je

Onder versproducten verstaan we alle producten die we binnen één week na productie geconsumeerd dienen te worden. Zoals bijvoorbeeld vlees, brood, zuivel, aardappelen, groenten en fruit. Deze producten kun je tegenwoordig in bijna alle supermarkten wel vinden. Maar hoe vers zijn ze dan nog, en weet je dan ook waar het vandaan komt?

Aanbod

In Eibergen hebben we een bijzonder mooi gevarieerd aanbod aan ondernemers die elk zijn eigen specialiteit heeft. Zo hebben Keurslager Boenders voor vlees en maaltijden, zowel Bakker Bart en De echte bakker Boenders bakken elke dag vers brood, en ook voor een lekker kopje koffie kun je bij Remy van Bakker Bart terecht. De Zuivelhoeve van Bianca staat vol met heerlijke kazen, noten en zuivelproducten. Voor de beste wijnen en het meest uitgebreide assortiment danken moet je bij FG Slijterij zijn. We mogen natuurlijk ook niet zonder ons dagelijkse hoeveelheid groente en fruit vergeten. Hiervoor wandel je even binnen bij Groente en Fruit Op ‘n Brink.

Passie

Deze ondernemers bieden niet alleen heerlijke versproducten, ze hebben ook een passie voor hun vak. Dat kun je niet alleen proeven, ze kunnen je er ook van alles over vertellen en advies geven. Al enige tijd was er het idee om deze kennis en vakmanschap te combineren. Er is namelijk behoefte aan verser en gezonder eten. Op een manier zodat het voor jou, de consument, nog makkelijker en aantrekkelijker wordt om je versproducten gewoon bij de lokale ondernemer te halen. Deze ondernemers zijn lokaal en zitten op loopafstand van elkaar, zodat het gemakkelijk is om dit samen te combineren.

Maatschappelijk

Het zijn namelijk deze lokale ondernemers die een zo ontzettend belangrijke maatschappelijke rol hebben. Ze voorzien ons dagelijks van onze belangrijkste levensbehoefte, maar het zijn ook deze ondernemers die onze binnenstad bruisend en aantrekkelijk houden. En dan hebben we het nog niet eens over de sponsoring en hulp die ze bieden aan de lokale verenigingen, zodat jij of je kinderen heerlijk kan sporten.

Wij presenteren deze ondernemers met mooie aanbiedingen gezamenlijk voor je op één pagina, zodat jouw verse maaltijd nog voordeliger wordt. Houd deze pagina in de gaten en geniet van heerlijke verse,

Lokale etenswaren uit Eibergen | Nieuws uit Berkelland Tip van onze experts 14
We bezorgen op Moederdag in de gehele gemeente Berkelland Wij hebben diverse ontbijt,- en brunch mogelijkheden Bestellen kan via www.bakkerbart.nl Komt u uit Ruurlo of Borculo dan kunt u telefonisch bestellen op 0545-472176 EIBERGEN Boenders keurslager Wij zijn op zoek naar een “Echte Bakker” Ga naar www.heerlijk-boenders.nl/vacature-bakker voor meer informatie. Gepaneerde schnitzel 4st. Actie geldig t/m 29 april € 7,95 diverse smaken
versproducten?
Waar
15 Nieuws uit Berkelland | Lokale etenswaren uit Eibergen Tip van onze experts EIBERGEN ORANJETAS Een heerlijk EXTRA gevulde ORANJEtas Laat je verrassen €15,00 Op de Oranjemarkt donderdag 27 april MIX & MATCH knalactie 3 bakjes of zakjes chocolade, zoutjes, borrelnootjes of pindamixen 00 5 F G Brink 19, Eibergen Moederdag, Rosedag Geldig tot en met 20 mei 2023 20% korting op assortiment Rose Slijterij&Wijnhandel Proef voorjaar!het Nieuwe oogst vers geschrapte Kriel aardappeltjes 500 gram Genieten en proeven…. Voorjaars-salade 100 gram Maaltijd; Stamppotje Raapsteel/Asperge per portie Hollandse Aardbeien Volop verse Asperges Echt Genieten... Brink 29 Eibergen 0545 - 473 813 1.49 1.19 6.49 3.99 verschillende sorteringen ook geschild 2.99 grote doos 500 gram Acties geldig van donderdag 20 april t/m zaterdag 29 april vanaf 500 gram

10 tips voor een leuk Moederdag cadeau

• Zelfgemaakte knutselwerkjes

• Parfum

• Verzorgingsproducten

• Bloemen

• Sieraden

• Geschenkbon/cadeaubon

• Overnachting

• Lingerie

• Ontbijt op bed

• Chocolade/lekkernijen

Schoonheidssalon

Absolute Pure By Sandra

Absolute Pure By Sandra is alweer een half jaar gevestigd aan de Bosberg 25D in Borculo, gerund door Sandra Evers-Levers.

Sandra is al 17 jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste. Met haar flinke staat van dienst en fijne persoonlijkheid is ze inmiddels een bekend gezicht in Borculo.

Ze werkt sinds 2016 met het Franse duurzame huidverzorgingsmerk Absolution. Deze producten zijn 100% natuurlijk, biologisch en zo puur mogelijk, vrij van hormoon verstorende stoffen, minerale oliën, parabenen, peg’s, sulfaten en parfum.

Sandra kan jou daarom helpen de beste behandeling en producten te kiezen die het best passen bij de behoefte van jouw huid.

Het assortiment producten is uitgebreid met de natuurlijke deo’s van het merk Loveli en natuurlijke zonnebrand van het merk Laouta.

Ken je Sandra nog niet en wil je weten welke behandelingen Sandra aanbiedt óf wil je direct een afspraak maken? Kijk op www.absolutepure.nl

Tegoedbon 1x helpen bij het koken

Tegoedbon

1x uitslapen voor mama

Speciale Moederdag actie:

Wie verras jij met Moederdag?

Bij aanschaf van een cadeaubon van minimaal € 25,00 een gratis travelsize masker t.w..v. € 14,00 cadeau.

Waardebon

10 euro korting op een lichaamsmassage van 60 minuten.

Geldig in de maanden mei en juni 2023. Bij inlevering van deze bon.

16 Nieuws uit Berkelland
By M Beautybar Spoorstraat 16, Borculo 06- 36 44 50 30 info@bymbeautybar nl Koop een cadeaubon voor Moederdag en ontvang daarbij een GRATIS mini van Eleven of Mayee! By M Beautybar is de plek voor al jouw beauty behandelingen waarbij kwaliteit voorop staat Waaronder specifieke behandelingen vallen zoals het plaatsen hairextensions met ons eigen ontwikkelde merk ‘Beautytress’, balayage, beauty treatments, semi permanente make-up en bride to be arrangementen! Moeders zijn goud waard Clary juwelier en goudsmid Borculoseweg 20 | 7161 HA Neede | 0545 29 15 96 | www.juweliergoudsmidclary.nl Bij ons vind je zeker een geschikt Moederdagcadeau of cadeaubon Tegoedbon 1x knuffel voor mama Tegoedbon 1x helpen bij het huishouden Tegoedbon 1x ................... ............................ Vul zelf een leuke tegoedbon in Geef je moeder een huidverzorgingsbehandeling t.w.v. € 60,00 (1 uur) Nu voor € 47,50 • Reiniging van het gelaat • Decolleté reiniging • Ampul naar huidtype • Massage van gelaat, decolleté en schouders • Dagverzorging Vind je dit nou ook een superleuk idee, stuur dan een mail naar info@schoonheidssalonherma.nl of bel 0545-475464 Nieuws uit Berkelland 18
Nieuws uit Berkelland 19

Bekijk

Geldig in week 16

zondag 16 t/m

zaterdag 22 april 2023

je dan nu aan via plus.nl

| Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63 93 | (Naam) plus.nl 16/23 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. **Voor 1+1 gratis geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs. ***Voor 2e halve prijs geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 25% korting op de totaalprijs. Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld
Openingstijden: ma.-do. 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - 21.00 | za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 WEEKEND 20 APRIL 21 APRIL 22 APRIL
hier al onze
PLUS Aardbeien Schaal 400 gram 2 schalen 7.98 3.99 Deals 1 +1 GRATIS Unox Soep Alle zakken à 570 ml, combineren mogelijk 2 zakken** Bijv. Unox Klassieke tomatensoep, 2 zakken à 570 ml 7.50 3.75 De actieprijzen variëren van 2.65 - 4.85 Pickwick Lekker fris Alle varianten of 1-kopsthee Fruit, groen, rooibos, kruiden, spices, joy of tea of super blends, alle doosjes à 10-20 stuks, combineren mogelijk PLUS Nederlandse Aardbeien Schaal 400 gram Campina Yoghurt Alle pakken à 1 liter of bekers à 450 gram of kwark Alle bekers à 500 gram, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. Campina Volle milde kwark naturel, 2 bekers à 500 gram 5.50 2.75 De actieprijzen variëren van 1.75 - 2.75 Heineken, Birra Moretti of Warsteiner Pils Krat 24 flesjes à 30 cl Per krat Bijv. Heineken Pils, krat 24 flesjes à 30 cl 19.98 14.99 De actieprijzen variëren van 12.49 – 16.50 Italiaanse wijn Alle flessen à 75 cl, combineren mogelijk 2 flessen*** Bijv. Appasimento Rosso Puglia, 2 flessen à 75 cl 11.98 8.99 De actieprijzen variëren van 3.59 – 19.49 25% KORTING +1 VOUCHER 4.99 Per schaal 2 . 39 52% KORTING +1 VOUCHER 2 e HALVE PRIJS 1 +1 GRATIS 2.78 - 4.58 2 doosjes 2 . 69 7.99 Per schaal 5 . 99 Alle PLUS Korenlanders Brood met desem bereid Gesneden PLUS Nederlandse Asperges geschild Schaal 400 gram PLUS Geraspte kaas 48+ Jong, jong belegen of belegen,zak 300 gram Per zak Bijv. PLUS Geraspte kaas jong 48+, zak 300 gram 5.39 2.69 De actieprijzen variëren van 2.69 - 2.99 Buitenlandse kaasjes Cabrissac of Chaumes Le fondant authentique, per stuk 150 gram, Coeur de Lion Saint Aubin of Herve Remoudou, per stuk 200 gram of Cremeux Bourgogne, per stuk 100 gram 3.99 – 4.99 Per stuk 3 . 49 50% KORTING 2.49 – 2.79 Heel brood 1 . 99 Koenders | Simmelinkstraat 1 | 7151 AP Eibergen | T: 0545271348 plus.nl Openingstijden: ma-za 7:30-20:00 // zo 8:00-19:00
aanbiedingen!

Koningsdag special

TIJDELIJKE OPSLAGRUIMTE

Huur eenvoudig een opslagcontainer voor aan huis of een opslagbox in onze verwarmde hal.
te bestellen via onze website! www.opslagberkelland.nl Een geïsoleerde hal Scherpe prijzen Meerdere opslagformaten Laad- en losdock aanwezig 24 uur per dag camera bewaking Voor particulier en zakelijk gebruik WWW.OPSLAGBERKELLAND.NL info@opslagberkelland.nl 0545 474009 Opslaglocatie Venneslatweg 12, Eibergen
NODIG?
Eenvoudig

Koningsdag 2023 in Borculo

Op donderdag 27 april vieren we in Borculo weer Koningsdag op de parkeerplaats aan de Kerkstraat. Vanaf 09.30 mogen kinderen tot en met de basisschoolleeftijd hun eigen spulletjes verkopen. Bijvoorbeeld speelgoed dat niet meer gebruikt wordt, kinder -tijdsschriften en -boeken, puzzels of spullen die door kinderen zelf zijn gemaakt. Alles in het thema: Oranje, dus leef je uit!

De gehele dag wordt de Kerkstraat volledig autovrij gemaakt. Vanaf 08.00 kunnen de verkoopplekkies ingericht worden, ook dan kun je niet met de auto bij de Kindermarkt komen. Parkeer daarom de auto op de Veemarkt of aan de burgermeester Bloemerstraat ter hoogte van de sluis (zie afbeelding looproute parkeerplekken kindermarkt).

Voor onze kleine bezoekers is er een springkussen, schminkhoek en draaimolen (ALLEMAAL GRATIS). Er zijn gezellig zitjes waar een drankje genuttigd kan worden of de suikerspin- en snoepkraam worden aangedaan. Rond 09.30 en 11.00 organiseren LGDance en House of Pop een spectaculaire show!

Om 13.00 uur start de Oranje Fietstocht vanaf de parkeerplaats aan de Kerkstraat. Deze fietstocht met een lengte van ongeveer 20 kilometer is voor jong en oud te fietsen en laat zo weer een mooi gedeelte van ons mooie Achterhoek zien. De deelname is gratis.

Vanaf 14.00 zet Millennium Showband de Kerkstraat op z’n kop! Niet voor niets luidt hun credo: ‘’Millennium Showband, altijd zin in een feestje!’’

Rond 18.00 uur zullen we er een eind aan breien en hopen we er met elkaar weer een heerlijke Koningsdag van gemaakt te hebben!

Koningsdag vieren op sportpark de Brouwer

Na het succes van vorig jaar zullen we ook dit jaar weer een Koningsdag organiseren op sportpark de Brouwer. Op donderdag 27 april is er weer van alles te beleven voor jong en oud.

De live band Sammy and the Samsoknight Kofferband uit Borculo zal zorgen voor de gezellige muziek op sportpark De Brouwer. En natuurlijk ontbreekt een hapje en drankje niet. Maar voordat dit alles begint kun je je eerst nog even sportief uitleven.

Om 13.30 kun je klootschieten, tennissen of Jeu de boules spelen. Het klootschieten begint bij café Baan en je eindigt bij het voetbalveld. Een klootschiet team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 dames en/of heren (max. 1 lid v.d. klootschietbond per team). De deelname is vanaf 12 jaar.

Het tennissen is op de tennisbaan, je kunt je individueel opgeven. De wedstrijden worden via tossen ingedeeld. Ook de jeugd kan deelnemen aan tennis. Het Jeu de Boules wordt gespeeld op de banen naast de tennisvelden aan de Blauwe Torenweg. Hier kun je je opgeven in 2-tallen of individueel. Het klootschieten, de tennis en Jeu de Boules wedstrijden eindigen rond half vier.

Om 15.30 start het volleyballen voor buurt- en vriendenteams. Een volleybalteam bestaat uit minimaal 2 dames, het mag per buurt maar ook vrienden, vriendinnen, familie etc. Deelname is voor jong én oud. Deze wedstrijden zullen rond half zes afgelopen zijn.

De kosten voor deelname aan de sportonderdelen zijn per onderdeel € 2,- per persoon. Je kunt je opgeven door het opgave formulier in te vullen, opgeven voor dinsdag 25 april. Scan de QR code voor het opgave formulier.

Vanaf 15.30 uur kan iedereen vanaf 12 jaar deelnemen aan het vogelschieten (Opgave vooraf is niet nodig). Voor de kinderen is er een springkussen/stormbaan en trapveldje aanwezig en is de mogelijkheid om je te laten schminken.

Om 18.30 uur zullen we Evan Hilhorst en Bram ten Dolle uitzwaaien voor hun fietstocht van 217 kilometer naar Antwerpen!

We wensen iedereen een leuke, gezellige en sportieve Koningsdag!

Nieuws uit Berkelland - Koningsdag Special 23
www.oranje-borculo.nl/koningsdag
Eibergen Kerkstraat 1A KOM GEZELLIG BINNEN!!! DAGELIJKS GEOPEND VAN 10.00 t/m 02.00 UUR www.kingcasinos.nl

Koningsdag Eibergen 2023

Toeristisch Informatie Punt Eibergen organiseert de traditionele Oranjemarkt op donderdag 27 april 2023 in het centrum van Eibergen. Met heel veel kramen en gezelligheid.

De markt wordt gehouden op Koningsdag van 10.00 tot 16.00 uur. De voorbereidingen zijn al in volle gang en de inschrijving start op maandag 6 maart t/m maandag 17 april 2023.

Voor de invulling van deze markt zijn particulieren, ondernemers, verenigingen en stichtingen opgeroepen zich hiervoor in te schrijven.

Deelnemers kunnen geen voorkeursplaats kiezen, wensen kenbaar maken wel, wij geven geen garantie, al zal de commissie daarvoor haar best doen. Graag op tijd inschrijven om verzekerd te zijn van een standplaats.

De Oranjemarkt mag gezien worden als een vrijmarkt. Alles mag binnen redelijke grenzen, te huur, te koop of ter informatie aangeboden worden, iets demonstreren wordt zeer op prijs gesteld. Kramen en standplaatsen te huur via TIP Eibergen.

Muzikanten mogen gratis op de markt staan in overleg met de TIP, wel even vooraf contact opnemen. Voldoende parkeerplaatsen ( gratis ) in het centrum van Eibergen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met TIP (Toeristisch Informatie Punt ) Eibergen, Grotestraat 59, tel. 0545-471911, info@tipineibergen.nl

Pasen in Eibergen was een k-EI-groot succes!

Vorig jaar was het de zaterdag voor Pasen al een drukte van jewelste in Eibergen, tijdens het eieren zoeken op de Maat met bijna 300 deelnemende kinderen. Dit jaar was het een paasfeest voor jong en oud.

De mensen stonden rijen dik voor het hek op de Brink te wachten tot het plein geopend werd. Om 11:30 werd iedereen welkom geheten door David Kraaijveld en Eelke Hasselo, de initiatiefnemers van het evenement. Naast een hele grote tent met daaronder rijen tafels en bankjes was er ook een draaimolen, 2 springkussens, een schmink hoek, en een 7,5 meter grote reuzen paaskleurplaat.. Het plein was vrolijk versierd met vlaggetjes, ballonnen, mooi gedekte tafels met bloemen erop en prachtige paas decoraties gemaakt door de cliënten van Estinea. Met 500 deelnemers in alle leeftijden was het evenement volledig uitverkocht.

Al snel liep het plein vol met vele blije geschminkte hazensnoetjes, rennend van springkussen, naar draaimolen

Terwijl de kinderen zich vermaakten en de volwassenen gezellig samen praten, werd de laatste hand gelegd aan het lunchbuffet. Vele vrijwilligers stonden klaar om al het lekkers, gesponsord door de lokale ondernemers, uit te delen. Iedereen kreeg toen het buffet geopend was een vrolijk paasmandje ,wat terwijl men langs de tafels liep steeds verder gevuld werd met; broodjes, matzes, een gekookt ei, fruit en nog veel meer lekkers.

Om vervolgens met het volle mandje en wat te drinken plaats te nemen aan de mooi gedekte tafels.

Rond half 2 was iedereen uitgegeten, waren de kinderen uitgespeeld en ging iedereen met het mandje in de hand achter de paashazen aan ,in een lange optocht naar de Maat. Waar de officiële opening van het eieren zoeken gedaan werd door Burgemeester Joost van Oostrum door middel van een druk op de toeter. Waarna de kinderen t/m 5 jaar eieren gingen zoeken bij het openluchttheater, en de oudere kinderen de Maat af zochten naar de 1500 verstopte eieren onder aanmoediging van de paashazen, en alle ouders. Na afloop leverden de kinderen het mandje met gevonden eieren in, en mochten een mooie prijs uitzoeken, beschikbaar gesteld door diverse Eibergse ondernemers.

De bezoekers en de 25 vrijwilligers kijken terug op een geslaagde dag, en wat David en Eelke betreft gaat dit zeker herhaald worden volgend jaar.

Nieuws uit Berkelland - Koningsdag Special 25
www.ietsandersmakelaars.nl Dorpsstraat 4, 7261 AW Ruurlo info@ietsandersmakelaars.nl 0573-21 50 54 KRINGLOOPWINKEL BOHERO IN BORCULO OPENINGSTIJDEN Winkel: Inname goederen: Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 - 12.30 uur 13.30 - 16.30 uur Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur Wij zijn dicht in de middag tussen 12.30 en 13.30 uur. Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 - 12.30 uur 13.30 - 16.00 uur Zaterdag: 09.00 - 11.30 uur Kringloop Bohero Oude Needseweg 21, 7271 AD Borculo tel. 0545-27 38 99 info@bohero.nl www.bohero.nl jkbpromotie.nl - info@jkbpromotie.nl - 06 534 41 621 Werk,- Sport & Promotiekleding Parallelweg 15 - 7271 BV - Borculo

Koningsdag en -nacht in Ruurlo

Koningsnacht en -dag vind dit jaar wederom plaats in een grote tent op het kerkplein en in de Dorpsstraat van Ruurlo veel verschillende activiteiten vinden er plaats voor alle leeftijden.

Koningsnacht

Wegens enorm succes vorig jaar viert Ruurlo ook dit jaar koningsnacht in een grote tent op het kerkplein. Om 20:30 vind in deze tent de prijs uitreiking plaats van de Dorpskwiss die onlangs gespeeld is. Daarna barst het feest, voor jong en oud, los met muziek van de band Empire en DJ Martin.

Gratis entree en korting op de muntprijs.

De entree is voor iedereen gratis en leden van de oranjevereniging krijgen 0,50 cent korting op de muntprijs tijdens de speciale voorverkoopavond op maandag 24 April bij de Tapperij in Ruurlo.

Koningsdag

De officiële opening van koningsdag door burgemeester van Oosterum vindt plaats om 10:00 in het ontmoetingscentrum van de de Schoven. Hier wordt samen met de bewoners getoast op de verjaardag van onze Koning.

’s Middags zijn er in het dorp activiteiten voor alle leeftijden waaronder een kleedjesmarkt, schminken, springkussen, bingo, jeugdoptredens en de snack en bierrun.

Kleedjesmarkt

Er is een kleedjesmarkt tussen 13:00 - 16:00. Vanaf 12:00 kunnen de kleedjes klaar gelegd worden in de Dorpsstraat. Kom je met de auto? Deze mag je uitladen tot 12:30 in de Dorpsstraat zijn, daarna kun je je auto parkeren op bijvoorbeeld het Zuivelplein.

Jeugdoptredens

De hele middag zijn er jeugdoptredens van diverse verenigingen uit Ruurlo. Maar ook individuele talenten worden uitgenodigd om hun talent te laten zien aan de bezoekers van de markt. Speel je een instrument, ben je beste standbeeld dat er is of zing je graag met een karaoke set? Ook dan ben je welkom om op te treden. Je kunt hiervoor melden bij de infostand bij de grote kerk in het dorp.

Bingo

Wegens enorm succes is er ook dit jaar weer een Bingo in de grote kerk om 14:30. Bewoners van de Schoven schuiven aan, maar ook toevallige bezoekers en vakantie gangers zijn welkom om mee te spelen tijdens deze gratis BINGO, gesponsord door de Ruurlose ondernemers.

Snack en Bierrun.

Om 16:00 begint het grootste sportieve onderdeel van deze middag namelijk de Snack en Bierrun. De deelnemers moeten zo snel mogelijk te voet een parcours met diverse obstakels in het centrum van Ruurlo afleggen, individueel of in een team van vier personen. Er valt eeuwige roem en een gouden friteuse te winnen. Inschrijven kan op de site van de Oranjevereniging Ruurlo op de pagina van koningsdag.

Muziek in de tent

De hele middag is er Muziek in de tent van de Sleppers en DJ Wimpie.

De organisatie is in handen van de Oranjevereniging Ruurlo in samenwerking met Stichting Weide. Het laatste nieuws over deze dag vind je op de site van de Oranjevereniging Ruurlo.

PRIJSUITREIKING

OFFICI

Nieuws uit Berkelland - Koningsdag Special 27
0 Koningsdag
- 26 & 27
2023
Ruurlo
April
DORPSKWIS IN DE TENT (KERKPLEIN)
ËLE OPENING IN DE SCHOVEN
OPEN KLEEDJESMARKT SPRINGKUSSEN SCHMINKEN
IN HET CENTRUM BINGO IN DE DORPSKERK SNACK- EN BIERRUN MUZIEK IN DE TENT MMV SLEPPERS & DJ WIMPIE KONINGSNACHT IN DE TENT OP HET KERKPLEIN MMV DJ MARTIN & EMPIRE #GRATISENTREE #ORANJEVERENIGINGRUURLO KONINGSNACHT 26 APRIL KONINGSdag 27 APRIL Deuitdagingvan2023 20:30 20:00 10:00 13:00-16:00 14:30 16:00 15:00-20:00
WINKELS
JEUGD-OPTREDENS
27 APRIL 2023 Scan de QR code voor meer informatie. 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00 19:00 20:00 21:00 22:00 23:00 00:00 01:00 15:00 - 15:45 Nowitsus (Needse band) 16:30 - 18:00 Callahan Clearwater Revival (CCR) 19:00 - 20:30 St. Jimmy’s (Greenday) 21:30 - 23:30 ReEditors (Editors) (23.30 Einde) 15:00 - 23:00 Zender Maxima(al) Hits aan de lopende band, sorry voor de echo van deze kant, kant, kant... (23.00 Einde) 14:30 - 15:30 Kickoff Workshop Odival(Streetdance/HipHop)Dansgroep 15:30 - 16:00 Oefenen workshop (4 tot 6 jaar) 15:30 - 16:00 Optredens (Verschillende leeftijdscategoriën) 14:00 - 18:00 Kleintje Kids Festival Met oa: Kids-disco, Schminkstars Ilse en Monique, Broodjes bakken, foto’s maken van jou en je BFF’s, Voetbaldarten, schilderen, pony rijden en springkussen. (18.00 Einde) 14:00 - 01:00 Food Trucks Met: Coffee On Wheels Enschede Koffie, Thee en wat lekkers. De PoffertjesMeiden Poffertjes zoals je deze nog nooit hebt geproefd. Loempia DAO De lekkerste loempia’s in Neede en omstreken. The Bearded Chef Sloppy Joe’s & Hotdogs op een heel nieuw level. BuitenBintje Verse friet & Vega(n) snacks. (01.00 Einde) 22:30 - 00:30 Afterparty (00.30 Einde) 19:00 - 00:00 Panter DJ Team (00.00 Einde) 16:00 - 18:30 Kroegkneiters 18:30 - 20:00 70’s & 80’s Classics 20:00 - 20:30 Hollandse Hits 20:30 - 21:30 Het Foute Uur 21:30 - 22:30 90’s Party HOSTED BY DJ’S PATRICK & PATRICK! MET EEN PROGRAMMA VOOR ELK WAT WILS OP MEERDERE PODIA WWW.ORANJEPOPNEEDE.NL GRATIS ENTREE!

Oranjepop Neede

Koningsdag weer kennismaken met de leukste en beste bands, acts en DJ’s uit Nederland. Na enkele jaren is het weer mogelijk een geweldig festival voor jong en oud neer te zetten voor Neede en omgeving, we mogen weer!

Op donderdag 27 april zal er vanaf 14:00 uur een gevarieerd programma gepresenteerd worden voor jong en oud aan de Oranjelaan. Met de beste live muziek en een super lekker sfeertje wordt dit een erg leuk, gezellig en laagdrempelig festival verdeeld over vier podia.

Zoals je van ons gewend bent hebben we weer een fijne lineup voor je klaar staan. Met ook dit jaar opkomende bands, professionals, favorieten en lokale helden.

De zendpiraat

Met trots kondigen wij deze unieke nieuwe vierde tent aan! De zendpiraat Maxima(al). Hits aan de lopende band, sorry voor de echo van deze kant, kant, kant………

Church of Dance

Inmiddels de huis DJ’s van Oranjepop Neede en mogen ook zeker dit jaar niet ontbreken. Panter DJ Team met louter hete hits. Drie Dj’s zullen in verschillende sets, met ieder zijn eigen stijl de hits door de kerk laten knallen!

De Bruine kroeg

Vanaf 16:00 uur knallen de Hollandse hits bij DJ Patrick en Patrick door de speakers. Het houten interieur, de kleedjes, de snuisterijen het maakte deze kroeg tot de gezelligste en knuste van Nederland. Dit jaar met als afsluiter een special guest!

Kleintje Kids Festival

De kids worden natuurlijk niet vergeten bij Oranjepop! Er is voor elk wat wils en het is GRATIS!!!

Of je nou wil dansen in de Church of Dance, DJ wordt in de Sound Garden of je laat schminken door de Schmink-stars, het kan allemaal!

Broodjes bakken boven het vuur, foto’s maken van jou met je BFF’s, voetbaldart spelen, schilderen of pony rijden, je kunt doorlopend aansluiten bij de activiteiten.

Wil je dansen, kom dan op tijd. Vanaf 14:30 kun je je aanmelden bij de dansgroep van Odival. Zij verzorgen een workshop, met aansluitend een echt optreden!

SoundGarden

Vier geweldige live bands nemen je mee in de wereld van Rock.

NOWITSUS trapt het festival af met geweldige eigentijdse Rock. Met invloeden van 80’s New Wave en alternatieve Rock maken de mannen songs op basis van dagelijkse indrukken, inspiratie en improvisatie. Door hun roots in de hardrock, metal, punk en new wave gaan zij opzoek naar het onbekende wat zorgt voor hun eigenzinnige stijl.

14:30 uur Kick-off door Odival in de Koepel of in de Church

15:30-16:00 uur Oefenen workshop (verschillende leeftijdsgroepen)

16:30-18:00 uur Optredens

Foodtrucks

Coffee On Wheels Enschede

Met veel plezier en toewijding bereid Hendrik van Coffee On Wheels Enschede voor jou een mooi koffiemoment vanuit een sfeervolle en professioneel ingerichte Italiaanse Piaggio Ape. Hoe eenvoudig dat kopje koffie ook lijkt, als barista gaat hij alleen voor de perfecte bereiding van jouw espresso, doppio, americano, lungo, latte macchiato, cappuccino of één van de vele andere koffie mogelijkheden. Natuurlijk schenkt hij ook thee en biedt hij wat lekkers naast de koffie/thee aan!

Link Instagram

De PoffertjesMeiden

Gezelligheid & lekker eten, de specialiteiten van De Poffertjes Meiden gaat u nooit meer vergeten! De Poffertjes Meiden bieden een uitgebreide keuze aan sauzen & toppings. Natuurlijk bereiden ze ook een lekkere ouderwetse portie met poedersuiker en een klontje boter.

Loempia DAO

Wie kent ze niet? Loempia Dao is elke zaterdag op het Vlearmoesplein in Neede te vinden voor de lekkerste Vietnamese snacks en dit jaar ook op OranjePop Neede!

The Bearded Chef

Hungry Jack’s verheft de klassieke Sloppy Joe tot een heel nieuw niveau van heerlijkheid, met eersteklas ingrediënten en smaakcombinaties die elk een ambachtelijke creatie maken.

BuitenBintje

Met het enthousiaste team van Buitenbintje bakken zij met veel plezier de heerlijkste verse frieten en vega(n) snacks uit de friet foodtruck.

CALLAHAN CLEARWATER REVIVAL De tweede band gaat met deze geweldige tribute to Creedence Clearwater Revival terug in de tijd van de onvervalste Roots Rock. De muziek wordt vanuit de basis over gebracht door vier Achterhoekse muziekanten. Sluit je ogen en laat je meenemen naar je herinneringen uit die tijd. Met de klassiekers als Fortunate Sun, Suzie Q, Born on the Bayou , Bad Moon Rising, Hey Tonight en Down on the Corner maken deze hits van vroeger het feest compleet.

ST. JIMMY’S Deze tribute band is het laatste jaar in Vlaanderen uitgegroeid tot een van de beste! Zij zullen als derde optreden met een mix van oude en nieuwe songs. Zij zullen de eerste tot de laatste song zo geloofwaardig mogelijk brengen. Deze fenomenale tribute to Green Day kun en wil je gewoon niet missen.

reEditors mag OranjePop Neede met een geweldige live set afsluiten, met alle hits die fans willen horen van de Editors. De band speelde al op grote festivals als Paaspop, Tributeland en Huntpop de pannen van het dak! Ze staan te trappelen dit nu weer te doen! Daar wil jij toch ook bij zijn!

Nieuws uit Berkelland - Koningsdag Special
29

NU

WASMACHINE | LR6BERLIN PROSENSE

• 9 kg vulgewicht en 1400 toeren

• ProSense: weegt de lading en bespaart tijd, water en energie • TimeSave: verkort het programma

• Hygiëneprogramma: voor een hygiënisch schone was • Energieklasse A

• 8 kg vulgewicht • SensiDry: droogt op veilige, lage temperatuur, zonder langere droogtijd • MixDry: gemengde lading

• Het iconische QLED

- 100% kleurvolume Air Slim Design - Met 27mm een zeer dun scherm

• Dual LED -achtergrondverlichting voor mooi contrast

• Solar One Remote - Handige afstandsbediening met zonnecellen

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden t/m 29 april 2023. Ex per t [Plaatsnaam] [Adres] | [Telefoonnummer] exper t nl/[Plaatsnaam] | [Plaatsnaam]@exper t nl Je tv of soundbar vakkundig laten installeren? Ook daarin zijn wij echte Experts. Ex per t Ne ed e Oudestraat 83 | 0545-291386 exper t nl/neede | neede@exper t nl NEEDE 8 7 Expert Neede met persoonlijk advies, snelle bezorging en vakkundige installatie Maar ook voor vragen na je aankoop! staat altijd voor je klaar! Expert Neede met persoonlijk advies, snelle bezorging en vakkundige installatie. Maar ook voor vragen na je aankoop! staat altijd voor je klaar! Exper t Neede Oudestraat 83 | 0545-291386 exper t.nl/neede | neede@exper t.nl 55”140cm NEO QLED 4K UHD SMART 43”109cm QLED 4K UHD SMART Bestel ook makkelijk op expert.nl 1398.Profiteer nu van hoge kortingen op Samsung tv ’s & soundbars N E O QL E D 4K T V | QE55QN95BAT • 55” (140 cm) 4K Neo QLED Smart-tv • Neo QLED -scherm - Prachtig zwart en sterk contrast Schitterende designfeatures zoals de One Connect Box • Antireflectiescherm en Ultra Viewing Angle • Infinity Design met slechts 17mm S OUND B A R M E T S U BWOO FE R | HW- Q800B • Dolby Atmos voor spectaculair 3D -geluid • Stream muziek via Chromecast, Apple Airplay 2 en Spotif y Connect Q -Symphony - Soundbar en Samsung-tv werken samen Active Voice Amplifier QLE D 4K T V | QE43Q67BAU • 43” (109 cm) 4K QLED Smart-tv
499.-
Bestel ook makkelijk op expert.nl 6 49.Bestel ook makkelijk op expert nl
AEG IN DE SPOTLIGHT
WAR MTE P O M P D R O GE R | TR7BOCHUM
SENSIDRY
gelijkmatig drogen • PreciseDry: bespaart tijd en energie • Energieklasse A++ ENERGIE ENERGIEG ENERGIEG ENERGIE UI N I G ENERGIE Z U I N I G ENERGIE Z U I N I G ENERGIE Z U IN I G ENERGIE N I GBIJPASSEND DESIGN 662.15 779.20% KORTING! 623.2 0 Bestel ook makkelijk op expert nl WAS M AC H IN E | L R8BADE N P O WE R CAR E UN I VERSALDOS E • 9 kg vulgewicht en 1600 toeren • UniversalDose-lade: voor alle soorten wasmiddel en PODS • ProSteam: kleding opfrissen met stoom en minder strijken • PowerClean: schone was in 59 minuten • Connectivity: personaliseer wasprogramma’s en verstuur instructies naar je wasmachine • Energieklasse A Bestel ook makkelijk op expert nl Bestel ook makkelijk op expert nl 1099.20% KORTING! 879.2 0 ENERGIE ZU INI G ENERGIE Z U I NI G
GRATIS
aankoop van een AEG wasmachine + droger
STAPELKIT bij

is er eentje

Nieuws uit Berkelland - Koningsdag Special 31 1 43 36 29 22 15 8 2 44 37 30 23 16 9 3 45 38 31 24 17 10 4 46 39 32 25 18 11 5 47 40 33 26 19 12 6 48 41 34 27 20 13 7 42 35 28 21 14 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. ??? LOGOPUZZEL
advertentie!
Zoek de missende
advertenties
je antwoord in bij Expert aan de Oudestraat 83 in Neede en win mooie prijzen Voornaam:................................................................................................................. Naam:......................................................................................................................... Emailadres:................................................................................................................ Telefoonnummer:...................................................................................................... Antwoord:...................................................................................................................
volledig ingevuld inleveren voor 7 mei bij Expert aan de Oudestraat 83 in Neede.
opgelost?
je antwoord in bij Expert aan de Oudestraat 83 in Neede en maak kans op één van de prijzen JBL HOOFDTELEFOON INVENTUM TAFELMODEL KOELER BESTRON GOURMETSETLER 49 50 ?
We hebben uit alle
een blokje geknipt, maar onze Koning
vergeten... Let wel dat je in beide delen van Nieuws uit Berkelland kijkt(gewone en Koningsdag special) Lever
Graag
Puzzel
Lever

Thoma Post en Roelof Vos in het bijzonder hebben de verkoop van onze boerderij super deskundig en plezierig tot een succes gebracht. De adviezen en de terugkoppeling van de bezichtigingen zijn heel waardevol geweest. Dank daarvoor.

KONINKLIJKE RESIDENTIE? Bij ons zit je goed. Korte Wal 26 Borculo Te koop Hazelnoot 22 Ruurlo Verkocht Onderstraat 4 Bronkhorst Te koop Barchemseweg 45 Borculo Verkocht Geïnteresseerd of meer info? Scan de QR-code hieronder Prins Bernhardweg 7, 7241 DH Lochem 0573 - 22 24 44 lochem@thomapost.nl Verkoper Kempersweg 4 Geschreven op 25 januari 2023 Ik zou deze makelaar aanbevelen. Deskundigheid 10 Prijs / kwaliteit 8 Marktkennis 9 Service 9 9.0 punten energielabel A € 375.000 Monument € 595.000

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.