Page 1


Kedves Pályázó!

A

világ több mint 160 országára kiterjedő Fulbright Csereprogram nemcsak tanulmányi, oktatói és kutatói ösztöndíjat kínál, hanem olyan különleges lehetőséget is jelent, ami meghatározó befolyással van ösztöndíjasaink életére. A kiemelkedően fontos, életpályát meghatározó szakmai, tanulmányi tapasztalatok megszerzésén felül ösztöndíjasainknak egy életre szóló kulturális és társadalmi élményt jelent a Fulbright ösztöndíjasként az Egyesült Államokban töltött időszak. Az 1946-ban, J. William Fulbright szenátor javaslata alapján indult Fulbright Program, amelyben ma már több mint 160 ország vesz részt, a kezdetek óta napjainkig is az Egyesült Államok legelismertebb oktatási-tanulmányi csereprogramja.

Különösen biztatjuk azokat, akik az Egyesült Államokban megszerzett tudásukat, tapasztalataikat itthon szeretnék hatékonyan, a szakmájuk és a magyar társadalom javára kamatoztatni. Megkülönböztetett figyelmet élveznek azok a pályázók, akik még nem folytattak hosszabb külföldi tanulmányokat. A Fulbright program szellemiségének megfelelően az Egyesült Államokra vonatkozó ismeretek valamint a magyarországi gazdasági, tudományos és társadalmi fejlődést szolgáló témakörök szintén előnyt élveznek. A különböző ösztöndíj típusokról, a pályázatok benyújtásáról, az elbírálás folyamatáról olvashatnak tájékoztató füzetünkben, honlapunkon (www.fulbright.hu) és személyes tanácsadással is örömmel állunk rendelkezésükre. Várjuk pályázatát!

Mindazoknak, akik szeretnék ezt az élményt megtapasztalni, akik szeretnének szakmailag továbbfejlődni, vagy tudásukat átadva új tudást is szerezni, azt ajánlom, hogy pályázzanak Fulbright ösztöndíjra. Magyarország 1978 óta vesz részt a programban, azóta több mint 900 magyar állampolgár nyerte el az ösztöndíjat. A program pályázati rendszere nyitott, valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Bármely tudományágban és művészeti ágban megszerzett felsőfokú végzettséggel és megfelelő szintű angol nyelvtudással lehet pályázni.

Dr. Jókay Károly Ügyvezető Igazgató - Fulbright Bizottság


02 Posztgraduális hallgatói ösztöndíjak


Posztgraduális hallgatói ösztöndíjak 03


04 Bard College


University of Georgia Law

05


06 Marymount University


Purdue University

07


08 Quinnipiac University


Texas Christian University

09


10 University of Houston


University of Houston

11


12

Hubert H. Humphrey ösztöndíjak


Oktatói ösztöndíjak

13


14

Cleveland State University


AHF Kutatói ösztöndíj

15


16

Kutatói ösztöndíjak


Kutatói ösztöndíjak

17


18 A pályázás és elbírálás folyamata


Magyar pályázók és ösztöndíjasok

19


Gyakori kérdések

21


22 Gyakori kérdések


A kép csak illusztráció.


24 EducationUSA Tanรกcsadรณ Kรถzpont


Prometric Test Center

25


A FULBRIGHT PROGRAMBAN EGYÜTTMŰKÖDŐ

PA R T N E R E K É S S Z P O N Z O R O K

U.S. Department of State

Bureau of Educational and Cultural Affairs

28 Partnerek és szponzorok

Fulbright ösztöndíjak 2018-2019  
Advertisement