Page 1

Wetenschap | Spiritualiteit | Geschiedenis | Mysterie | Gezondheid | Achtergrond | Nieuwe Boeken & DVD's

GRENSVERLEGGEND MAGAZINE | jaargang 16.5 | nummer 92 | september | oktober 2010 | o 5,95

ZWARTE versus WITTE OCCULISTEN

CANNABIS doodt KANKER

OOGST 2010 NEDERLANDSE GRAANCIRKELS

Buitenaardse openbaring? NU

A'S N I G 12 PA

A R T X E

FR165 001 COVER.indd 1

En verder in dit nummer: Het verband tussen het martelaarschap van Jezus, de Tweede Wereldoorlog en de War on Terror | De pseudowetenschap van de anti-ufologie | De magische W wereld van het oude Egypte | Wilt u een groeiend bedrijf? Groei dan zelf | Hoe zult u zich de w zzomer van 2010 herinneren? | Lucas Slager: In de ban van het leven | Maya-astrologie | De geboorte van een nieuwe mensheid | Samen-werken is de enige weg | Vrije- of nulpuntenergie g machines | Brandnetel, koning van mijn mostuin! | Zetmeelrijke voeding en ons Genoom | m De Aarde als ‘boerderij’, ‘tuin’ of ‘school’ | Oceanen update | Gezonde producten | Boekenkatern en m meer...

20-08-2010 17:25:34


NIEUW!!

DUTCH SPIRIT LONGKRUIDEN THEE Dutch Spirit Longkruiden zijn vanaf nu ook als theezakjes verkrijgbaar. De 5 kruiden zitten in een theezakje van 2 gram, verpakt in een doosje met 20 zakjes.

De kracht van de Dutch Spirit longkruiden bestaat uit een magische heilzame mengsel van 5 kruiden: longkruid, weegbree, pepermunt, rode klaver en salie. De longkruiden staan voor de 5e chakra (de keel) en zijn een weldaad voor de longen. Dutch Spirit Longkruiden thee heeft een licht zoet aroma met een hint van Pepermunt en Salie.

Wat doen deze kruiden voor de longen? Longkruid bevat kiezelzuur wat de elasticiteit van de longen herstelt en slijmvliesontsteking vermindert. Weegbree bezit het krachtige silica wat heilzaam is tegen longbeschadigingen. Pepermunt helpt door het natuurlijk aanwezige azuleen de longen te helen door het aanpakken van bacteriën en ontstekingen. Tevens geeft het een fijn aroma aan de thee. Salie is sterk antibacterieel en antiseptisch, heel goed om te drinken als er last wordt ondervonden bij verkoudheid. En als laatste kruid, rode klaver, een magisch kruid dat effectief helpt bij kinkhoest, astma en gewone hoest.

Je kunt er een heerlijk kopje thee van zetten (2-10 minuten laten trekken).

Heilzaam Over de therapeutische waarde van het product Dutch Spirit Longkruiden vertellen de gebruikers, dat het bij de volgende gevallen gunstig werkt: Astma, bronchitis, longemfyseem, hoest, verwijdering van fijnstof en teer uit de longen, kortademigheid, vermoeidheid, gebrek aan concentratie, vergroting van de ‘Svasocchvasãbalã’ (het eigen vermogen om adem te halen) en hooikoorts. Envelop verpakking met een inhoud van 30 gr: prijs € 5,95 NIEUW: Nu ook verkrijgbaar als theezakjes van 2 gr. (doosje bevat 20 zakjes). Prijs per doosje is € 3,50 Verkrijgbaar bij: Frontier Bookshop, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl

Dutch Spirit — de kosmische kracht van planten www.dutchspirit.eu

FR165 001 COVER.indd 2

20-08-2010 17:26:13


REDACTIONEEL

COLOFON FRONTIER MAGAZINE Jaargang 16.5

nummer 92

Hoofdredactie Herman Hegge Eindredactie

Peter Tuip

Redactiemedewerkers Leo Annyas, Agnes van de Beek, Katheau de Bie, Robert Boerman, Filip Coppens, Paul Harmans, David Hatcher Childress, Lisette Hennen, Henk Jelgerhuis Swildens, Ronald Kleistra, Thea Kloppenburg, Jeroen Kumeling, Idde Lijnse, Hans Overbeek, Evert Poorterman, Klaas Singor, Frans Vermeulen, Ruud Vlak, Marc Vredeveldt, Pauline Weerts, Hylke Welling, Frits Westra, Annemieke Witteveen Druk

BalMedia

Distributeur

Betapress (Nederland) Imapress (België)

Vormgeving

Art direction & vormgeving: Buro Kunst en Drukwerk, Amsterdam, Sylvia Carrilho Opmaak boekenkatern: Jeroen Kumeling

Abonnementen Nederland: Postbus 10681 1001 ER Amsterdam Tel: 020-3309151 | e-mail: info@fsf.nl Het abonnement wordt stilzwijgend verlengd, tenzij het schriftelijk wordt opgezegd uiterlijk één maand voor het aflopen van het abonnement Advertenties Lisette Hennen | lisette@fsf.nl | 020-3309151 Redactie Frontier Magazine Frontier Sciences Foundation Postbus 10681, 1001 ER Amsterdam, Tel. 020-3309151 | Fax 020-3309150 www.frontiermagazine.nl | E-mail: info@fsf.nl Verantwoordelijke uitgever Frontier Publishing Leliegracht 42, NL-1015 DH Amsterdam, Tel. 020-3309151 | Fax 020-3309150 E-mail: info@fsf.nl Postbank: 7231599 | ABN-AMRO: 40.78.98.417 KBC: 413-9226371-79 (België) www.fsf.nl ISSN 1569 - 798

Ockels

Bij het afronden van dit nieuwe nummer van Frontier Magazine is de Amsterdam Sail in volle gang. Naast veel oude aanwezige zeilschepen werd de aandacht getrokken door een hypermodern “groen” zeiljacht van voormalig astronaut Wubbo Ockels. Het “duurzame” zeilschip Ecolution (waarde € 4 miljoen) wekt zijn eigen stroom op en is gebouwd van duurzame materialen. Onder water zijn twee enorme propellers van koolstof aanwezig die tijdens het zeilen energie opwekken. Die stroom wordt opgeslagen in de aanwezige accu’s (10.000 kilo) die eveneens dienst doen als noodzakelijke ballast. Vijf dagen zeilen levert zodoende voldoende energie voor een luxeleven aan boord, voor een maand lang. Ockels is een pleitbezorger van duurzame toepassingen (zie o.a. Frontier Magazine 13.4). Hij vindt niet alleen dat we zuinig moeten zijn op onze planeet, we hebben er maar één, maar hij werkt ook aan allerlei toepassingen om dit te realiseren. Zo heeft hij meegewerkt aan de auto op zonne-energie, een superbus met een maximum snelheid van 250 kilometer per uur en de laddermolen als alternatieve windmolen. Zijn huis is tevens voorzien van allerlei duurzame toepassingen. Deze creaties zijn echter verbeterde uitvoeringen van reeds bestaande technieken, waarbij er wordt doorgebouwd op iets wat er al is. Mijn vroegere dagelijkse fietstochten naar school leidden mij “toevallig” door de straat in Groningen waar Wubbo Ockels toen woonde. Hij was net uitverkoren om de eerste Nederlandse astronaut te worden. In zijn straat hingen allemaal spandoeken om hem te feliciteren met deze historische keuze. Hij was voor heel Nederland, en voor mij persoonlijk als ruimtevaartliefhebber, een held. Nu, 25 jaar na zijn ruimtevlucht, houdt Ockels zich bezig met de zeer te waarderen en noodzakelijke duurzame ontwikkelingen, zoals hierboven weergegeven. In plaats van 10.000 kilo aan accu’s in de Ecolution zou een vrije energiemotor beter op zijn plaats zijn. De ontwikkeling van de vrije energiemotoren lijkt zich momenteel in een stroomversnelling te bevinden. Vele initiatieven komen daardoor aan de oppervlakte, waarbij ontwerpen, die juist niet voor het commerciële gewin gaan, het meest realistisch lijken. Zou het niet mooi zijn als Ockels bereid is om zich hier in te gaan verdiepen en dit als bekende Nederlander en Wereldburger naar buiten uit te dragen? Hiermee zou hij niet alleen een wereldheld worden, maar tevens moeder aarde een zeer grote en noodzakelijke dienst bewijzen. Niet kiezen voor de commercie, maar kiezen voor onze planeet.

OPGERICHT IN 1995 De standpunten in de artikelen zijn niet altijd die van Frontier Magazine en/of Frontier Sciences Foundation, zodat die er ook geen verantwoordelijkheid voor kunnen nemen. Het copyright rust bij de auteurs zelf. Het copyright voor de overige inhoud ligt bij Frontier Sciences Foundation. © Frontier Sciences Foundation De uitgever heeft getracht alle auteursrechthebbenden van de in dit tijdschrift opgenomen illustraties te bereiken. Mochten er toch nog illustraties zonder voorkennis van de rechthebbenden zijn afgedrukt, dan worden zij verzocht contact met de redactie op te nemen.

Herman Hegge Hoofdredacteur Frontier Magazine

september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 003 inhoud.indd 3

3

20-08-2010 17:18:40


INHOUD

MYSTERIE

OOGST NEDERLANDSE GRAANCIRKELS 2010 Bij de overgang van het graancirkelseizoen 2009 naar 2010 ontstonden in de koude en sneeuwrijke winter twee sneeuwcirkels in Hoeven. De eerste echte formatie van 2010 ontstond echter pas op 26 juni. Het maakte het seizoen niet minder interessant, het was een kostelijk seizoen aldus Peter Vanlaerhoven, coรถrdinator graancirkelonderzoeker van de Dutch Crop Circle Archive (DCCA). Hierbij het traditionele overzicht van de Nederlandse graancirkels van het seizoen 2010.

6

16

46

26 GESCHIEDENIS

ZWARTE VERSUS WITTE OCCULTISTEN IN HET DUITSLAND ROND WO-II

WETENSCHAP

We gaan bij onze oosterburen enkele van de meest duistere krochten betreden die de occulte wereld rijk is. Alles wederom gebaseerd op authentiek bronmateriaal.

VRIJE- OF NULPUNTENERGIE MACHINES Eindelijk is het zover dat ik jullie op de hoogte kan/zal brengen over de stand van zaken rond Vrije- of Nulpuntenergie Machines op dit moment. Omdat zich steeds weer nieuwe ontwikkelingen voordoen heeft het langer geduurd dan de bedoeling was. Het zij zo. ACHTERGROND

DE PSEUDOWETENSCHAP VAN DE ANTI-UFOLOGIE Er bestaat een aantal opmerkingen van mensen die zichzelf wetenschapper noemen en die de gedachte, dat elke vliegende schotel van buitenaardse herkomst is, aanvallen. De argumenten zijn niet wetenschappelijk, maar geven eerder onderzoek bij proclamatie aan dan werkelijke naspeuringen. Ze hebben tegengas nodig van hen in de wetenschappelijke ufologische gemeenschap om te kunnen omgaan met de foutieve argumenten en de niet-logica van de pseudowetenschappelijke anti-ufologen.

4

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 003 inhoud.indd 4

20-08-2010 17:18:45


INHOUD

ACHTERGROND

8 HET VERBAND TUSSEN HET MARTELAARSCHAP

GEZONDHEID

VAN JEZUS, DE TWEEDE WERELDOORLOG EN DE WAR ON TERROR

BRANDNETEL, KONING VAN MIJN MOESTUIN!

Het Vaticaan zit in een spagaat: wel of niet zaligverklaren van oorlogspaus Pius.

Kruidenvrouw en genezer Rachel Corby beschrijft een selectie van toepassingen voor de plant die te vaak als onkruid wordt beschouwd.

GEZONDHEID

12 CANNABIS DOODT KANKER Het artikel beschrijft hoe cannabinoide, de actieve stof in marihuana, de groei remt van tumoren bij laboratoriumdieren en de kankercellen ook doodt.

78 ZETMEELRIJKE VOEDING EN ONS GENOOM Evolutionair gezien zijn we in een tijd beland waarin het niet meer valt te ontkennen dat er westerse welvaartsziekten zijn die “pandemische” proporties hebben aangenomen.

70

MYSTERIE

22 DE MAGISCHE WERELD VAN HET OUDE EGYPTE Egyptische magie – zo heet de nieuwe wintertentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, met prachtige bruiklenen uit o.a. het Louvre, British Museum en topstukken uit de eigen collectie.

44 HOE ZULT U ZICH DE ZOMER VAN 2010 HERINNEREN?

6

56

Er was in ieder geval veel afwisseling in het weer, met extreme hitte en droogte, afgewisseld met heftige hoosbuien, terwijl er op de achtergrond in Nederland en België een feuilleton voortkabbelde over de formatie van een landsregering. Niks aan de hand? SPIRITUALITEIT

WETENSCHAP WILT U EEN GROEIEND BEDRIJF? GROEI DAN ZELF. Dit artikel is geschreven door Peter Toonen en Jaap Vermuë. Peter en Jaap werken samen in trainingen ‘Bewustzijn in bedrijf ’. Ieder heeft hierin een eigen invalshoek en samen vormen zij een krachtig en praktisch geheel, waar spiritualiteit en bewustzijn worden gekoppeld aan leidinggeven in organisaties en bedrijven. Ditzelfde doen zij in dit artikel.

40 SAMEN-WERKEN IS DE ENIGE WEG Hoogste tijd voor een update over de stand van zaken, want hoe is het eigenlijk met de stichting Eco Lodge(ic), de plannen, GEET, toekomst, etc?

GESCHIEDENIS

58 DE GEBOORTE VAN EEN NIEUWE MENSHEID (DEEL 1) Nu komt Drunvalo Melchizedek met een vervolg op het verhaal over ‘De Maya van de eeuwige tijd’ waarbij de nadruk ligt op een menselijke bewustzijnsverandering waar we allemaal door heen zullen gaan.

En verder... 3 COLOFON 15 PRODUCTEN 25 COLUMN: OCEANEN UPDATE 33 MAYA-ASTROLOGIE 38 IN DE BAN VAN HET LEVEN (deel 7 van 52) 85 COLUMN: DE AARDE ALS ‘BOERDERIJ’, ‘TUIN’ OF ‘SCHOOL’ 87 BOEKENKATERN september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 003 inhoud.indd 5

5

20-08-2010 17:19:20


ACHTERGROND

Pacelli (Pius XII) die Hitler de zegen van de Almachtige God heeft doorgegeven en heeft verklaard dat iedereen die gehoorzaamheid weigert aan Hitler een zonde begaat. 8

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 008 vaticaan2.indd 8

20-08-2010 16:01:50


ACHTERGROND

Het verband tussen het martelaarschap van Jezus, de Tweede Wereldoorlog en de War on Terror Auteurs: Karel & Caroline van Huffelen

De Poolse priester Jerzy Popieluszko (niet te verwarren met ‘Popie Jopie’) die in 1984 als aanhanger van de door de communisten verboden vakbond Solidariteit werd vermoord, zit in het stadium van zaligverklaring. Paus Benedictus XVI heeft bekend gemaakt dat Popieluszko als martelaar voor het geloof is gestorven. Het martelaarschap maakt de zaligverklaringsprocedure een stuk eenvoudiger, want dan hoeft aan Popieluszko geen wonder te worden toegeschreven!

Priesters op een katholieke jeugdrally, die de Hitler-groet brengen, in het Berlin-Neukölln stadion in augustus, 1933.

D

e rooms-katholieke Kerk is dol op martelaren: niet de hele, maar wel een groot gedeelte van de Santenkraam – de heiligverklaarden – is tot martelaar bestempeld. De Kerk is er steeds voortreffelijk in geslaagd om met groot drama en pompeuze heiligenbeelden de emoties van de gelovigen te bespelen. De grootste martelaar is natuurlijk Jezus Christus: hij wordt doorgaans lijdend afgebeeld aan het kruis (crucifix) en de kerk blijft, zelfs in deze tijd, stug volhouden dat hij voor onze zonden gestorven is. Dat is een ernstige manipulatie, want ieder mens is en blijft zelf verantwoor-

delijk voor zijn eigen leven, denken, handelen en laten. In ons boek Maria Magdalena en de Schijnheiligen, dat inmiddels in twee delen in de USA en de UK is verschenen, leggen we uit dat het begrip zonde een construct is, een mentale constructie, om de mensheid onder controle te houden. En dat is de Kerk eeuwenlang prima gelukt. Nu is echter de tijd om zèlf verantwoordelijkheid te nemen: Jezus mag, wat ons betreft, van het kruis af, waardoor de symboliek van lijden en dood uit het collectieve bewustzijn kan gaan verdwijnen. september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 008 vaticaan2.indd 9

9

20-08-2010 16:01:52


advertenties

Initiatiereizen door Peru Karel & Caroline van Huffelen organiseren samen met Carla & Paul van der Veldt (duo To Be) twee reisavonturen van drie weken door Peru: 15 november 2010 - 7 december 2010 15 december 2010 - 6 januari 2011

Centraal in beide reizen staat de connectie tussen het gebied dat tegenwoordig Peru/Bolivia heet en het oeroude Lemurië (ofwel: het Moederland Mu). Waar in de Himalaya het centrum van de mannelijke spiritualiteit ligt, vormt de Andes het instroombekken voor het vrouwelijk bewustzijn. In ons boek Op weg naar Meesterschap met de Meesters van het Titicacameer (ISBN 9789080753310) tref je achtergrondinformatie alsmede een verslag van één van onze reisavonturen door de Andes aan. t;POEBHTFQUFNCFS Turnhout: diapresentatie Peru met lifechanneling en muziek. t;POEBHTFQUFNCFS Gent: reisinfomiddag Peru. Informatie: www.karelencaroline.nl Brochure aanvragen: contact@karelencaroline.nl of K&C, Postbus 141, 8160 AC Epe.

Cursussen en workshops in: * Wichelroede * Flierefluiter * Telepathie met dieren * Meditatie avonden etc Daarnaast zijn wij in te schakelen voor oa: * Wichelen * Energetisch reinigen van ruimtes en plaatsen * Transformatie healing m.b.v. oa graancirkel-energie * Telepatisch contact met dieren Remedies: * Magic32 (graancirkelenergie) * Atala Sipal (zorgt voor centreren in het Al wat Is) * 4 Twee’s (voor gronding bij mens, dier en plant) * Roserosel (versterkt hartsenergie en brengt liefde)

Peter Vanlaerhoven & Désirée Lokers Gastelsedijk West 140 - Stampersgat www.praktijkdesterre.nl - 06-51150438

NEXUS MAGAZINE

Biggest magazine in the World about hard to get information. NEXUS Magazine helps you fill in the gaps by regularly covering the following subjects: • Suppressed Science • Prophecies and the Future • Big Brother • Conspiracies • Health • Cover-ups • Behind the News • UFOs and the Unexplained • Midden History

Subscription S b i i iinfo f for f the h N Netherlands Subscription 1 year (6 issues): € 30,00 incl. shipping You receive 6 back issues of NEXUS magazine when you are a new subscriber.

You can subscribe online to NEXUS Magazine on www.nexusmagzine.eu or call us: 020-3309151 14

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 014 producten.indd 14

20-08-2010 16:03:26


Frontier verkoopt ook...

Gezondheid

Meer informatie? Check de webshop van Frontier: www.fsf.nl/nfsf/shop/ (Genoemde prijzen zijn zonder verzendkosten. Prijzen onder voorbehoud.) 2 4 1

1. HANDCRÈME VAN SCHAPENWOL Schapenwol handcrème (met 10% wolvet) maakt uw droge schrale handen heerlijk zacht. Het laat kloven verdwijnen en brengt uw huid in prima conditie. Schapenwol Handcrème trekt snel in en voelt niet vet aan. Prijs: € 8,50 6 2. COLLOÏDAAL ZILVER & MSM ZONNECRÈME Zonnebrandcrème SPF 20, met MSM en colloïdaal zilver. Niet vet, n geen synthetische toevoegingen en plakt niet. Alle ingrediënten zijn va van natuurlijke oorsprong. MSM staat bekend om zijn collageen opbouwende nde d eigenschappen. Prijs: € 15,95 (Tevens ook zeep, spray, lotion en druppels verkrijgbaar met zilver en MSM) 3. VOETCRÈME VAN SCHAPENWOL Schapenwol Voetcrème (met 10% wolvet) is de ideale natuurlijke verzorging voor uw voeten. De menthol en kamfer werken verfrissend. De teatree helpt tegen voetengeur en voetschimmels. Trekt snel in en voelt niet vet aan. Prijs: € 8,80 4. BLACK SEED OLIE Zwart zaad stond in Egypte symbool voor rijkdom en voorspoed. De zaden worden koudgeperst en meer dan 80% van de olie is onverzadigd (omega 3, 6 en 9). Black seed bevat meer dan 100 componenten die in perfecte synergie

3 5 d de balans herstellen. Het zzaad geeft tot 40% olie en eee een essentiële olie die rijk is aan thy thymoquinine, p-cymeen en th thymol. Black Seed bevat calcium, ijzer, natrium, fosfor, zin zink, koper, vitamine B1, B2, B3, B6 en B11. Bewijs van hyp h hypoglykemische, antioxidant, leverbeschermende, pijnst stillende, tille antitrombose, antispasme, bronchiverwijdende en an antibacteriële effecten is de laatste jaren gepubliceerd. Gebrui G Gebruik b en dosering van deze olie wordt individueel bepaald. Black seed wordt gezien als een adaptogeen. Adaptogenen zijn in staat hyperactiviteit af te zwakken en hypo activiteit te versterken. Prijs: € 17,50 5. BLACK SEED ZEEP Een unieke olijflaurierolie zeep met 4% blackseed olie. Lekker zacht voor huid en haar. Zie punt 4 voor meer informatie. Prijs: € 4,95 6. MAYAN MAGIC Maak zelf uw ‘Raw chocolate’ met deze geschenkverpakking. Inhoud, 3x pure cacao boter, 3x agave nectar, papieren vormpjes en een extraatje. Vul de zelfgemaakte chocola aan met rozijnen, noten of verzin zelf een mooie vulling! Prijs: € 18,95

DVD’s van Carl Munck The Code - The Complete Series by Carl Munck Special Edition - 3 DVD’s In 1982, long before The Bible Code became popular, Carl Munck discovered what is now considered the oldest code system on Earth. This code is seemingly simple in its method and application as a way to mathematically record ancient knowledge within the architectural design and positioning of what are now our ancient, sacred monuments. The great pyramids of Egypt, Stonehenge, Teotihuacan, Tiahua-naco, Tikal, Chichen Itza, the Indian mounds of North America and the pyramids in the Cydonia region of Mars, monument after monument, these huge artifacts from antiquity speak of a former era’s surprising level of high technology and a connection to an extraterrestrial past. Metrology, time reckoning, communications, precise mathematical law, and precise and enviable levels of global mapping, discovered both on Earth and Mars, are just a few examples of the knowledge that was held by those that inhabited this planet in our ancient past. These ancient masters speak of space travel, but that’s only the beginning. Join us as we take an honest new look at an ancient science that leaves our prevailing search for our human origins far behind.

3 DVD’s, 302 Minutes, € 80,90 Verkrijgbaar bij: Frontier Bookshop, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, tel: 020-3309151, www.frontierbookshop.nl

september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 014 producten.indd 15

15

20-08-2010 16:03:27


ACHTERGROND

De pseudowetenschap van de anti-ufologie

Deel 1 van 2 delen Er bestaat een aantal opmerkingen van mensen die zichzelf wetenschapper noemen en die de gedachte, dat elke vliegende schotel van buitenaardse herkomst is, aanvallen. De argumenten zijn niet wetenschappelijk, maar geven eerder onderzoek bij proclamatie aan dan werkelijke naspeuringen. We kunnen een hoop leren over hoe om te gaan met deze aanvallen door ons te focussen op de beweringen die zijn gedaan en wat er irrationeel, onlogisch en compleet fout aan is. Het is het waard om dat te doen omdat deze beweringen vaak niet weerlegd worden en universitaire studenten in wetenschap en journalistiek en het algemene publiek nonsens wordt onderwezen die wordt gebracht alsof het de waarheid is. Ze hebben tegengas nodig van hen in de wetenschappelijke ufologische gemeenschap om te kunnen omgaan met de foutieve argumenten en de niet-logica van de pseudowetenschappelijke anti-ufologen. 16

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 016 friedman.indd 16

20-08-2010 16:03:58


ACHTERGROND

Auteur: Stanton Friedman

Vertaling: Paul Harmans

Ufologen neigen ernaar kritisch te zijn. De pseudowetenschappelijke anti-ufologen lijken nooit kritiek te hebben op een andere debunker, ongeacht hoe onjuist diens beweringen ook zijn.

E

r bestaat een aantal duidelijk foutieve beweringen die naar voren zijn gebracht, zoals: er is geen bewijs, men kan niet van daar naar hier komen, regeringen kunnen geen geheimen bewaren, als buitenaardsen de aarde zouden bezoeken dan zouden ze met mij willen praten en ze zouden op de oprit van het Witte Huis landen. Ze beweren ook de onwaarheid dat Ockhams scheermes het bestaan van de UFO-realiteit uitsluit. Bovendien beweren ze dat geen enkele wetenschapper ooit een UFO heeft gezien. Phil Plait van de blog Bad Astronomy beweert valselijk dat geen enkele astronoom of amateurastronoom ooit een UFO heeft gezien. Dit artikel verschaft een leidraad voor de verwarden over UFO’s en hun sceptici. De noodzaak om naar het bewijs te kijken De meeste afgestudeerde studenten hebben geleerd om een nieuw onderzoeksproject te beginnen met een speurtocht in de literatuur. Kijk naar wat al is gepubliceerd voordat je je eigen werk gaat doen. Vind niet opnieuw het wiel uit en doe zeker geen beweringen die vernietigd kunnen worden door hen die veel beter op de hoogte zijn van de relevante eerdere publicaties. Toch is één van de meest algemene en verontrustende aspecten van de pseudowetenschappelijke anti-ufologische literatuur de nalatigheid van de pseudowetenschappers om hun huiswerk te doen voordat ze hun monden of computers in beweging brengen. Ik refereer aan grootschalige studies naar waarnemingen, landingen, ontvoeringen, visuele radarwaarnemingsgevallen met meerdere getuigen, neergestorte schotels, cover-ups van regeringen, enz. Als iemand die zeer betrokken is bij geavanceerde nucleaire- en ruimtetechnologie, ben ik met schrik vervuld door de onverstandige pseudowetenschappelijke beweringen die ze hebben gemaakt over ruimtereizen, hoge

acceleratie en interstellair reizen. Als de originele burgeronderzoeker van het Roswellincident en als langdurig onderzoeker van de ontvoering van Betty en Barney Hill ben ik evenzeer met schrik vervuld door de onwetenschappelijke argumenten die zijn gedaan over deze twee waterdichte gevallen. De algemene kenmerken van deze aanvallen zijn de volgende: A. Het verzuimen van het raadplegen van de beschikbare literatuur over dat alles. B. Niet genegen zijn in te zien dat de ‘specifieke details van hoe iets gedaan moet worden’ veel en veel belangrijker zijn dan de algemene begrippen over de natuurwetten. C. Een enorme arrogantie in het denken dat als bepaalde dingen waar zijn of als bepaalde technieken waar zijn, deze alwetende pseudowetenschappers er vanaf hadden geweten. Dat doen ze niet, dus kunnen deze begrippen niet waar zijn. Dat wil niet zeggen dat er niet een heleboel UFO-troep is gepubliceerd. Maar ufologen neigen ernaar kritisch te zijn. De pseudowetenschappelijke anti-ufologen lijken nooit kritiek te hebben op een andere debunker, ongeacht hoe onjuist diens beweringen ook zijn. Ze herhalen de beweringen liever dan te wijzen op de tekortkomingen ervan. Enkele van mijn ervaringen komen uit de tijd dat ik mijn tijd besteedde aan zeer geheime geavanceerde technologische programma’s voor grote industriële bedrijven. Alles dat je wilde publiceren buiten het bedrijf, of tijdens een professionele bijeenkomst, moest goedgekeurd worden door meer dan 1 niveau van het management. Omdat de goede naam van het bedrijf nu eenmaal in het geding was. Dubbel check alles. Evenzo relevant voor mij waren de wekelijkse wetenschappelijke reportages die ik deed (gedurende 6 jaar) voor het Fredericton, New

Brunswick, CBC radiostation. Ik behandelde een grote hoeveelheid onderwerpen en omdat mensen mij geloofden, wat ik ook beweerde, vond ik dat ik dingen goed moest uitzoeken. Ik las over en bracht een breed scala aan medische, nucleaire, ufologische, technologische, enz. onderwerpen. Ik ontdekte vaak dat de samenvattingen en conclusies aan het begin van de artikelen niet accuraat de feitelijke bevindingen weergaven. De bijlen werden geslepen. Ik vond uit dat regeringsagentschappen er geen moeite mee hadden pseudowetenschappelijk te zijn als hen dat zo uitkwam. Bijvoorbeeld, ik had een radioprogramma gedaan over het belang van het voldoende innemen van magnesium voor een gezond hart en bloedvatenstelsel. Daarna was ik verrast te zien dat de Canadese overheid een nieuwe aanbevolen dagelijkse hoeveelheid had uitgevaardigd waarvan ik meende dat die veel te laag was. Ik vond de persoon die de aanpassing had geschreven en vroeg waarom er geen melding in werd gemaakt van het belang van magnesium voor een gezond hart. Hij zei dat er geen verband was. Ik ratelde enkele van de referenties af. Hij veranderde van richting en zei dat er geen epidemiologische studies waren. Ik vroeg hem over het voortreffelijke werk van Dr. Heikki Karppanen (HK) uit Finland. De regerings ‘expert’ had nooit gehoord van de zes studies van HK. HK had een regio in Finland ontdekt waar de mensen volledig van hun eigen land leefden en hun inname van magnesium werd bepaald door de lokale geologie, omdat de hoeveelheid in vlees, graan, water, enz, overeen kwam met de lokale aantallen. Hoe hoger het magnesiumniveau, hoe minder problemen met hartziekten. Dergelijke studies zouden moeilijk in de USA of Canada te doen zijn volgens hem. Deze staatsambtenaar sprak uit onwetendheid. Hij klonk voor mij hetzelfde als een pseudowetenschappelijke anti-ufoloog. september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 016 friedman.indd 17

17

20-08-2010 16:04:05


MYSTERIE

1

2

Egyptische magie – zo heet de nieuwe wintertentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, met prachtige bruiklenen uit o.a. het Louvre, British Museum en topstukken uit de eigen collectie.

Auteur: Tasha Jolms

22

T

e zien zijn zo’n 300 godenbeelden, bezwerende formules op papyrus, amuletten en tovergerei. In de onzekere wereld van toen hoopten de Egyptenaren daarmee hun lot in eigen hand te nemen. Tot op de dag van vandaag leven hun magische kunsten voort. Toverkunsten en rituelen Magie speelde een grote rol in het Egypte van de farao’s. Egyptoloog en conservator Maarten Raven van het Rijksmuseum van Oudheden weet daar alles van. ‘Het leven in Egypte hing aan een zijden draadje. Er lagen zoveel gevaren op de loer. Hoe kon het dat elke dag de zon weer opkwam? De maan niet op de aarde viel? Gewassen wel of niet groeiden? En zieke mensen weer beter werden? De Egyptenaren snapten daar niets van. Magie was er om hen te helpen in de strijd om het bestaan, de wonderen van de natuur te verklaren en de doden eeuwig te laten voortleven. Het was onmisbaar. Ze geloofden er heilig in.’ De Egyptenaren mochten daarbij alle goden aanroepen. Raven: ‘Sterker nog, je mocht ze zelfs bedrei-

gen als ze niet wilden doen wat je vroeg. Alleen wie het leven van de farao – een god op aarde – in gevaar bracht, pleegde hoogverraad en kreeg subiet de doodstraf.’ Goede én slechte bedoelingen kwamen voor in de magische praktijk. Bijna alles kon en mocht bij de Egyptenaren. Het onderscheid tussen witte en zwarte magie – zoals vanaf de Middeleeuwen gebruikelijk was – bestond toen nog niet. Topstukken in Leiden Magie en toverij werden in het Egypte van de farao’s volop beoefend, niet alleen in de tempels maar ook thuis, zowel aan het hof als op het platteland. In de tentoonstelling ‘Egyptische Magie’ komen alle rituelen, bezweringen en toverkunsten van de oude Egyptenaren uitvoerig aan bod. Topstukken zoals manshoge beelden van priesters en goden, formules op papyrus, toverstaven met dierenkoppen en bezwerende amuletten laten zien hoe magie onlosmakelijk vervlochten was met het leven van alledag. Bij de entree van de tentoonstelling staan bezoekers oog in oog met twee imposante

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 022 egyptische_magie.indd 22

20-08-2010 16:04:49


MYSTERIE

3

4 EXTRA Bij de tentoonstelling verschijnt de full colour publicatie Egyptische Magie. Het toverboek van Thot van RMOconservator en egyptoloog Maarten Raven en een special van het magazine van RoMeO, de Vriendenvereniging van het museum. Ook is er een breed activiteitenprogramma, zowel in het museum als daarbuiten. Zo zijn er een lezingenreeks en films tijdens het Leids Filmfestival (28-30 oktober). Verder staan er diverse rondleidingen, cursussen en een reis naar Egypte op het programma. In samenwerking met de Universiteit Leiden organiseert het museum het symposium ‘5000 jaar magie in Egypte: traditie en vernieuwing’ (22 november).

De magische wereld van het oude Egypte basalten beelden van de leeuwinnengodin Sachmet. Even verderop staat een andere blikvanger van de expositie, het meerkleurige stenen beeld van priester Chaemwas, de zoon van farao Ramses II. Chaemwas was priester van de god Ptah van de hoofdstad Memphis. Hij geldt als één van de grootste magiërs uit het oude Egypte. Veel van de 300 getoonde voorwerpen hebben niet alleen een mystieke betekenis, maar zijn ook van betoverende schoonheid. Fraaie voorbeelden zijn de unieke bronzen toverstaf in de vorm van een zig-

ONBEANTWOORDE LIEFDE? Wat te doen als je liefde niet wordt beantwoord? Deel een scarabee in tweeën, geef de ene helft in een glas wijn aan de dame op wie je een oogje hebt, en bind de andere helft aan je bovenarm vast. Voeg enkele vinger- en teennagels toe en het onvermijdelijke gebeurt: de vrouw valt als een blok voor je.

zaggende cobra en de vele kleurige amuletten en sieraden van kleurige steen, faience en edelmetaal. Toverboek Egyptische toverboeken werden geschreven op rollen papyrus. Pas vanaf de Romeinse tijd verschenen ingebonden boeken. Sommige magiërs bezaten complete bibliotheken. Daarvan zijn enkele in de grond gestopt en bij archeologische opgravingen gevonden. Een van die manuscripten, een magische papyrusrol van zo’n zes meter is volgens Maarten Raven een van de meest bijzondere voorwerpen in de tentoonstelling in Leiden. De teksten behandelen technieken om de toekomst te voorspellen. Zoals deze: ‘Zet een jongen in een donkere ruimte voor een felle lamp en wacht tot hij vlekken voor zijn ogen ziet. Die zullen alle geheimen prijsgeven’. Raven: ‘Met 98 toverspreuken is die papyrus het grootste toverboek van het Oude Egypte. Bijzonder is dat de ene helft in het bezit is van het Rijksmuseum van Oudheden en de andere helft van het British Museum. Ooit

door de kunsthandelaar in tweeën geknipt om er meer geld voor te kunnen krijgen. Ze zijn nu voor het eerst weer herenigd op de tentoonstelling.’ Egyptische Magie als inspiratiebron Voor de Egyptenaren was magie dan wel de gewoonste zaak van de wereld, in de eeuwen erna stonden nieuwkomers in het land aan de Nijl versteld van hun inzichten. Na de inval van Alexander de Grote gingen Griekse geleerden zich in al die kennis verdiepen en vertaalden zij veel oude toverboeken en wetenschappelijke publicaties in het Grieks. Wat een wijsheid troffen ze aan. Eindelijk kwamen ze erachter hoe de kosmos in elkaar zat en hoe de goden aan de mens een glimpje van de waarheid hadden onthuld. De ideeën van de Egyptenaren sloten perfect aan bij de Griekse filosofische gedachten van het platonisme en de ideeën van Pythagoras. Deze zogeheten Griekse hermetische teksten raakten eeuwenlang in de vergetelheid, maar werden herontdekt in de Renaissance. Ze vormden de basis voor nieuwe esoteriseptember | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 022 egyptische_magie.indd 23

23

20-08-2010 16:04:52


GESCHIEDENIS

Deel 1

I

n dit artikel kijken we naar een aantal specifieke cryptohistorische facetten van Nazi-Duitsland en geef ik een verdere uitdieping daarvan weer. Deze beperking voer ik in omdat het domweg onmogelijk is een volledig afgetimmerd essay over Duits occultisme rond Hitler in het algemeen te schrijven. Zelfs een wereldautoriteit op dit gebied als Nicholas Goodrick-Clarke1) die er vier standaardwerken over schreef breekt er nog regelmatig z’n benen over. De belangrijkste oorzaak voor de algehele glibberigheid van dit onderzoeksterrein is denk ik dat het eigenlijk nog steeds teveel bruist en borrelt wat betreft het historisch bronmateriaal. Zelfs meer dan een halve eeuw na de hoogtijdagen van de Nazi’s drijft er onafgebroken nieuw ontdekt archiefmateriaal naar boven 26

of worden vergeten boeken heruitgegeven die regelmatig dwingen om voorgaande aannames te herzien, bij te stellen of te nuanceren. Het thema Nazi-occultisme lijkt wel wat op een olielek dat maar niet gedicht kan worden. Duits occultisme, is op het web, geboost door de nodige complot-, en UFOsites, een populair item aan het worden. Ik merk dat ook aan de trafficstatistieken van www.luxnoxhex.org waar een pdf-je over Nazi-UFO’s vanaf de dag dat ik de site online bracht het meest gedownloade document blijkt, terwijl een Duits essay over de occulte aspecten van seks door wijlen Fraternitas Saturni grootmeester Gregor A. Gregorius maandelijks de download top vijf haalt. Sinds kort heeft ook de grootste Amerikaanse uitgever van

occulte literatuur Llewellyn een aparte afdeling ‘Theutonic Magick’. Nazi-occultisme is verder door de UFO-kwestie onlosmakelijk vervlochten met de apocriefe technologie rond Vril, tachyonenergie en Schaubergers’ implosiemotoren waardoor politiek, main Stream Media (MSM), gepolitiseerde universiteiten en ook regelmatig Wikipedia neigen tot blackshelven, minimaliseren of ridiculiseren van informatie die de officiële mainstreamkaders instabiel maken. Dit tot grote ergernis van mensen die voor volledige waarheidsvinding gaan, zoals bijvoorbeeld die ex-straaljagerpiloot van de Deutsche Luftwaffe die mij destijds voor mijn eerste boek de foto’s van Vril-UFO’s verschafte (inmiddels overal op het web te downloaden). Vanwege het copyright issue had ik hem

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 026 adamah1.indd 26

20-08-2010 16:33:49


GESCHIEDENIS

Lezers die in het mei/juni-nummer 2010 van Frontier Magazine mogelijk teleurgesteld werden inzake een toch wat tegenvallende “kwade occulte” genius van de echte historische Illuminati krijgen in dit dubbele opvolgartikel daarvoor meer dan voldoende compensatie. We gaan bij onze oosterburen enkele van de meest duistere krochten betreden die de occulte wereld rijk is. Alles wederom gebaseerd op authentiek bronmateriaal.

Auteur: Benjamin Adamah

Zwarte versus witte occultisten in het Duitsland rond WO-II eerst gemaild of ik de foto’s van zijn toen nog unieke website mocht gebruiken, waarop hij antwoordde: ‘Natürlich! Die Amerikaner haben die Bilder von uns geklaut und wir haben sie wieder zurück geklaut.’ Door de algemene verbolgenheid over geschiedenismanipulatie vooral bij Duitsers zelf is veel van het meer interessante materiaal over Nazi-occultisme helaas in de webniche van extreem rechts beland waardoor de drempel nog weer hoger wordt gezet voor wie zich er echt in wil verdiepen. Zeker als gegevens worden opgeslagen van je internetgedrag en je “echelonkaartenbak” toch al vol zit met zoektermen die Fred Teeven2) het bloed onder de nagels vandaan halen (‘Osterhaus swineflu swindle’, ‘chemtrail symposium’, ‘horses + brunettes’, etc.) Er

zijn naast de ingang van de apocriefe technologie twee benaderwijzen die je inzake Nazi-occultisme als alternatief kunt nemen. De ene is natuurlijk de reguliere historische insteek, de andere is een benadering vanuit de occulte literatuur zelf, die academici meestal op voorhand links laten liggen. En dat is dus jammer want daar bevinden zich nou wel net de krenten in de pap. Voor we daar aanbelanden eerst beknopt een stuk algemene informatie a la ‘bluf your way into German-occultism’ zodat de alinea’s die hierop volgen een beetje in context kunnen worden gelezen. Duits occultisme was verdeeld over vijf segmenten Duits occultisme is tot aan de jaren ‘50 van

de vorige eeuw in vijf deels overlappende segmenten te classificeren. Na de jaren ‘50 wordt het occultisme vooral ingenomen door New Age-elementen, de wiccabeweging van de Hamburgse journaliste Gisela Graichen, de offspring van LaVey’s Californisch Satanisme, de Lucifercultus van Ula von Bernus, het Reeperbahn-masturbatieorakel van Annie Sprinkle, de nodige ecoesoterie en sinds kort een opleving van het adonisme en “zwarte” magie. De hardcore van de hedendaagse Duitse magiebeoefening wordt ingenomen door het Magical Pact of the Illuminates of Thanateros (IOT), een internationale, maar voor 75% uit Duitstalige leden bestaande groep occultisten die vooral chaosmagie praktiseert. Chaosmagie is magie die alle traditie verseptember | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 026 adamah1.indd 27

27

20-08-2010 16:33:49


WETENSCHAP

Het is alweer enige tijd geleden dat Robert Boerman geschreven heeft over de ontwikkelingen van de stichting Eco Lodge(ic). Hoogste tijd voor een update over de stand van zaken, want hoe is het eigenlijk met de stichting, de plannen, GEET, toekomst, etc? Allemaal vragen die de afgelopen tijd bij Robert zijn binnen gekomen, maar tot op heden nog niet zijn beantwoord om de doodeenvoudige reden dat juist die zaken zoveel tijd in beslag namen. Vandaar, tijd voor een update.

SAMEN-werken is de enige weg

S

inds de oprichting van stichting Eco Lodge(ic) in 2005 heeft de stichting zich kunnen verheugen in ruime belangstelling. Dit was voornamelijk te wijten aan de plannen en ideeën die de stichting destijds op papier heeft gezet. De reden voor alle plannen was omdat ik het bestaande systeem al jaren meer dan beu was en daar verandering in wilde aanbrengen, maar hoe? Hoe turn ik het bestaande systeem van OVER-LEVEN om in SAMEN-LEVEN? Geen eenvoudige opgave want het gros van de mensen draait op een onbewust programma, ingegeven door televisie en reclame. Hun mening is de mening van de media en vaak is men niet in staat een eigen mening te vormen. We zijn verworden tot machines die op reclame software draaien en geen idee hebben wat er nog meer mogelijk is. Vooral niet over alternatieven, want die worden in de media zorgvuldig belachelijk gemaakt. Biologisch eten is onzin en diepvriesvoer is oké want daar zitten meer vitamines in. Ja ja, dat geloof ik ook wel, maar eenieder die zelf nadenkt en niet klakkeloos alles voor waar aanneemt, moet toegeven dat we er met z’n allen een grote puinhoop van gemaakt hebben. We vliegen van hot naar her, eten over het algemeen alleen maar troep en medicijnen en zijn met z’n allen knettergek aan het worden. Of worden we knettergek gemaakt? Worden we door de media op dusdanige wijze gemanipuleerd dat we het zelf niet meer in de gaten hebben? Als dat zo is, dan wordt het de hoogste tijd om eens wat actie te ondernemen en de mensen gewoon de verandering te laten zien. ZIEN is 40

immers geloven. Vandaar dat ik samen met enkele vrienden in 2005 de stichting Eco Lodge(ic) heb opgericht dat als Ecologische Kenniscentrum voor Educatie en Onderzoek dienst zou moeten gaan doen. Plannen werden gemaakt en uitgevoerd en uiteindelijk liet de Brummense gemeenteraad begin 2008 weten achter de plannen van de stichting te staan en kon er een begin gemaakt worden met het plan ‘Educatieve Tuinen’ dat de stichting op 1,5 hectare grond wilde realiseren. Echter, op het moment dat de eerste schop in de grond gezet kon worden, gaf de persoon, die de kar betreffende dit project zou trekken, er de brui aan met als gevolg dat het tuinproject op de startstreep een vroegtijdige dood stierf. Na dik twee jaar van voorbereidingen was het opeens einde oefening. Shit, en nu? Het tuinproject mag dan voorlopig in de ijskast beland zijn maar dat wil niet zeggen dat ik in de ijskast moet gaan zitten. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik niet iemand ben die bij de pakken neer gaat zitten. Oké, na het verliezen van het plan en de 1,5 hectare grond was de frustratie behoorlijk groot maar aan de andere kant was er daardoor meer ruimte gekomen voor het tweede project dat de stichting inmiddels in het leven geroepen had: Eco Lodge(ic) Technologies. Deze technische afdeling van de stichting zou zich onder andere bezig gaan houden met alternatieve vormen van energievoorziening, rioolvervangende technieken, alternatieve bouwmethodes, etc. Na de tegenvaller van het tuinproject kon dit technische project na een forse donatie be-

gin 2008 gestart worden. Een bedrijfsruimte werd gehuurd en ingericht en het onderzoek kon beginnen. In eerste instantie richtte het onderzoek op de GEET Fuel Processor, daarnaast zou er onderzoek gedaan worden naar waterstofcellen en andere alternatieve methodes om energie op te wekken. Paul Pantone Al eerder schreef ik in Frontier Magazine over deze uitvinding van de Amerikaanse uitvinder Paul Pantone en de belevenissen die hij de afgelopen 30 jaar heeft meegemaakt. Met behulp van een GEET Fuel Processor zou het mogelijk zijn om een conventionele verbrandingsmotor op een mengsel van water en benzine te laten lopen. Zelfs op koffie, frisdrank of augurkensap zou de motor volgens de uitvinder moeten kunnen draaien, hetgeen wereldwijd door diverse onderzoekers is aangetoond. Natuurlijk stuit een dergelijke uitvinding op veel weerstand en aangezien de gemiddelde burger dusdanig is geprogrammeerd dat een auto niet op water kan rijden, gelooft dus niemand dat het kan. En daarom werd de uitvinder van de GEET Fuel Processor, Paul Pantone, in 2005 voor gek verklaard en in een gekkenhuis opgesloten. Alleen maar omdat hij claimde dat hij een verbrandingsmotor op water kan laten lopen. Alsof we in de middeleeuwen leven en weer heksen gaan verbranden. Om een kort verhaal lang te maken, Pantone werd erin geluisd en eind 2005 in het Utah State Hospital opgesloten. Vergeet ‘Hospital’ en vervang dit door ‘Guantanomo Bay’, aldus de woorden van de uitvinder nadat ik hem tijdens zijn

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 040 boerman.indd 40

20-08-2010 16:10:29


WETENSCHAP

Auteur: Robert Boerman

opsluiting enkele malen kort telefonisch had gesproken. Martelingen vielen Pantone ten deel, medische behandelingen bleven achterwegen of werden halverwege afgebroken met als gevolg een zieke en zwakke Pantone zonder uitzicht op vrijlating. Dit omdat de spelers in dit proces - rechtbank, hospital, advocaten - elkaar de bal toespeelden en niets deden. Niets wilden doen. Men stond erbij en keek er naar. Amerika anno 2008. Welcome to the real world waar uitvinders worden opgesloten omdat ze iets hebben uitgevonden dat ‘niet kan’ en niet gewenst is... De GEET reactor Na diverse experimenten met het GEET systeem van Pantone die ik sinds 2005 heb gedaan, bleek dat deze uitvinding simpelweg werkte. Ik kon met het GEET systeem aan de slag omdat Pantone in 1998 al de GEET plannen voor motoren tot 20 PK op internet heeft vrijgegeven voor iedereen die er mee wil experimenteren. Een nobel gebaar waar duizenden mensen inmiddels dankbaar gebruik van gemaakt hebben. Vanzelfsprekend heeft Pantone met het vrijgeven van deze gratis plannen niet het achterste van zijn tong laten zien. De gratis plannen zijn eigenlijk niets meer dan een Proof of concept. En het werkt, dat was een ding wat zeker is. Vandaar dat Pantone voor gek verklaard moest worden want dit kan natuurlijk niet. Een uitvinding zo simpel en zo eenvoudig toe te passen, nee dat kan niet. Die vent is gek. Dit willen we niet. Ik wel. Vandaar dat ik destijds voor 1000 dollar het hele pakket GEET plannen heb aangeschaft om te

zien of ik daar wijzer van werd. En dat werd ik. Langzamerhand werd de werking van GEET voor mij duidelijker en begrijpelijker. In feite kun je stellen dat het GEET principe is gebaseerd op het natuurkundige principe van onweer en bliksem. Hete en koude luchtlagen zorgen voor donder en bliksem. Vooral dat laatste is in een GEET reactor van belang. Daarmee maak je plasma, de brandstof waar een GEET motor op loopt. Een GEET reactor maak je door een ijzeren pijp van een bepaalde afmeting in het bestaande uitlaatsysteem van een verbrandingsmotor te monteren. Beide pijpen staan niet met elkaar in verbinding. Hete uitlaatgassen stromen bijvoorbeeld van boven naar beneden terwijl de alternatieve gassen door het vacuum van de motor door de binnenste pijp in tegengestelde richting gezogen worden. Van beneden naar boven dus. Het resultaat van hete en koude lucht in tegengestelde richting is een ontlading van elektromagnetische energie door de wrijving van beide stromen. Een simpel natuurkundig principe zoals onweer en bliksem, gevangen in een paar ijzeren pijpen. In de natuur ontlaadt bliksem zich vanuit de wolken op de aarde, in een GEET reactor ontlaadt de elektromagnetische lading (bliksem) zich op de ijzeren pen die in de binnenste pijp zweeft. Je kunt de ijzeren pen als de aarde beschouwen terwijl de binnenste pijp als de wolken waaruit de lading zich op de pen ontlaadt. Paul is vrij Na jaren van experimenteren en bouwen van GEET motoren kon ik in maart 2008 dus se-

rieus aan de slag met onderzoek naar GEET en aanverwante zaken. Op internet is er veel te vinden over GEET, maar ondanks de vele informatie kwam ik niet echt veel verder. Frustrerend was dat het contact met Pantone zeer lastig tot stand kwam daar hij in het Utah State Hospital zat. De eerste tijd verliep het contact met Paul via iemand die zijn belangen behartigde, echter verliep dit contact zeer stroef. Het leek wel of de contactpersoon er alles aan deed om zo weinig mogelijk voor elkaar te krijgen waardoor ik begon te twijfelen of dit de aangewezen persoon was om Pantone vrij te krijgen? Ik moest zien dat ik met iemand in contact kwam die Pantone vertrouwde, iemand uit zijn familie of zo. Deze wens kwam uit. Het was ergens in 2008 dat ik een telefoontje ontving van iemand uit Amsterdam die beweerde net zijn vriend David Pantone op bezoek te hebben gehad. Ik was stomverbaasd. ‘Je bedoelt David Pantone, de zoon van GEET uitvinder Paul Pantone?’, vroeg ik nog aan de beller. Inderdaad, die David. En die David zat op dat moment in Frankrijk en wilde graag me mij in contact komen. Hoe vreemd kan iets lopen. Op het ene moment krijg je nauwelijks informatie, op het andere moment logeert de zoon van de uitvinder bij je thuis. Afin, al spoedig zaten we op één lijn en besloten actie te ondernemen om zijn vader vrij te krijgen. Dit resulteerde in een internet actie op www.geet. nl om geld in te zamelen om Paul Pantone vrij te krijgen uit het gekkenhuis. Eind 2008 werd deze actie wereldwijd gestart met als resultaat dat er begin 2009 genoeg geld ingezameld was om een goede advocaat in te huren september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 040 boerman.indd 41

41

20-08-2010 16:10:29


MYSTERIE

Oogst Nederlandse graancirkels 2010

46

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 046 graancirkelsNL.indd 46

20-08-2010 16:38:36


MYSTERIE

1

2

3

een kostelijk seizoen‌ september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 046 graancirkelsNL.indd 47

47

20-08-2010 16:38:37


SPIRITUALITEIT | WETENSCHAP | MYSTERIE | ACHTERGROND | GESCHIEDENIS | GEZONDHEID

Grenzen verleggen?

Weten

schap

GRENS

ualite | Spirit

VERLE

GGEND

it | Gesch

MAGAZ

ieden is

INE | jaargan

| Myste

rie | Gezon

| numme g 15.1

januari r 82 |

dheid

rgron | Achte

Nieuw d | Nieu

UD OUD GO

schap

GRENS

ualite | Spirit

it | Gesch

| Myste

ieden is

i 2009

rie | Gezon

GGEND

MAGAZ

INE | jaargan

| numme g 15.3

van de

dheid

rgron | Achte

ANSIN

2009 mei | juni r 84 |

Siberis

d | Nieuw

e Boeke

| Spirit ualite

GGEND

MAGAZ

it | Gesch

INE | jaargan

ieden is

| Myste

g 15.2 | numme

rie | Gezon

r 83 | maart

dheid

| april 2009

| Achte rgron

NL )4,95

| België

d | Nieuw

e Boeke

n & DVD's

)5,95

De me en nsh sheid id, een ee en ko kom ome eet ee

n & DVD's

Noacetht een DNA act ive

G!

5 95 ,9 5,,9 ë ) 5,9 gië | België NL ) 4,95

ring

che Tai

De hel heleend endee han ERIC nden van C PEARL

ga

Atlan tiis her rijjstt

R;

ERGE SCHAUBergie

Weten

schap

| Spirit ualite

it | Gesch

ieden is

| Myste

rie | Gezon relativiteit dheid | Over de | | Achte kalender etenschap.nl rgron d ctie I Tjing | Nieuw | Grensw pressie e Boeke En verder zing | Introdu n & DVD's in dit de draadlo sium 2008 foto-im Frontie t | Stop r Festiva nummGRENS r Sympo en meer... er: Drs. P spreek l | Colloïd | Frontie maand er: VERLE katern deel 3 | Rick Devente en aal zilver GGEND ie | Boeken n in dit numm lskanker, Wat dóen april | Over de MAGAZ en relativiteit goud | Anasta INE En verder baarmoederha inhoud | Columh | Maya-astrolog E | jaargan Boeken we als we niet van sia, deel il vs van Adama katern 15 | Gardas 2 | Peterg 15.4 en de vorm n Benjamin en meer... alleen zijn? | theorie en de numme Toonen De vis is vorm van theorie | Colum | En nur 85 | juli | august op | Grensw van inhoud r Saloon is het genoeg us 2009 etenschap.nl | Excursie Frontie | Frontie op grens van ! deel 3 | I TjingNL ) 4,95 wetens r Saloon Bel B kalender | België chap ) 5,95 | Kristall 5 en schede en fantasie eeff eeennt op geeeef ls | Maya-a | of g of m me strolog krijg e em m n ne em ie | nn e en on on Ne bo Ne

in het Va

is al sinds 1995 tijdschrift voor mensen met interesse hèt ti in gre grensverleggende onderwerpen. Ontd Ontdek het zelf! Neem of geef een jaar of twee-jarig abon abonnement op FRONTIER MAGAZINE Nede Nederland: 6 nrs voor € 28,95 of 12 nrs voor € 50,Europa: 6 nrs voor € 36,- of 12 nrs voor € 72,Europ

VERLE

08 n 20 vrije en kels va aancir De gr MA Een OBAticaan Zieneres

schap

) 5,95 )5,95

GRENS

RK ALS HE CRISIS

VERLE

n & DVD's

Weten

| februar

AL AA DA DA OÏÏÏDA O LO L LLOÏ LLO LL OL CO N CO AN VA ST VA MS KOM VER OPKO LV L E OP DE D EN ZI

Weten

e Boeke

5 | België NL )4,95

UM NESIhei d MAG r gezond

Weten

schap

Stamcelle n en de ZILVER Op Onheil komst RAWF connectie dankzij BILDE OOD

TIE: AK

voo ging & verjon

a ry zi azin ig ab rig gazi ga Dia ari jar -ja Maaag o M 2-j 2 oon Mo ttieer 3 --M 3-M 13 1 rontieen Fro Fron een e n

KA K

RBERGE

g doorlo ld erel de W e Der anciël De fin

ualite | Spirit

it | Gesch

ieden is

| Myste

rie | Gezon

dheid

rgron | Achte

d | Nieuw

e Boeke

RS

n & DVD's

a| t | Ranand e Planee en de vorm 9 95 5,95 's) Twaalfd Blei | België van theorie ie | Jan 95l | Sitchin ,95 ) 4,95 strolog NL schote NL relativiteit de er: 2009 | Over de schedels | Maya-a een rvliegen | oktobe en juni in dit nummll: het en ber was er mei | Kristall | septem En verder r 86 Roswe r Saloon eerman6 gen | I Tjing kalend | numme Frontie Brandw g 15.5 hap.nl | Gronin en meer... ja E | jaargan katern Draadloos | Grenswetensc INE AGAZIN MAGAZ D MAGA en | Boeken GEND GGEN GGEND van inhoud LEGGEN VERLEG VERL heidsproduct GR SVERLE GRE GRENS Gezond

nt Braba nters in Encou Close

De 13 Man en Kal ender n Saturn aturnu us us in d de eevoluti arr perfect volutiee p van het ie | I Tj Tjijiing kalend he heelal astrolo strolog elal | Homeo alendeerr gie ie | Gezo meopa juli een ezzo pat patisch ondhe on ndheid tisch ar n august augu heidsp gustus gustu idsprod arts dsprod r n waarhe sprodu stus | V rodu ucten u w cten rijijj energietss en te | Boeken idszoek ids idszo | Frontier ro kat katern er e Tinus ontier tier Sympo inus n en us Smits Sym e meer S meer... sium sium | L | ucas cas as Slager: age

Wetenschap | Spiritualiteit | Geschiedenis | Mysterie | Gezondheid | Achtergrond | Nieuwe Boeken & DVD's

ciiaa Cori RIALISME icia ric ttri Paattr

TE ett MA he he an het van va de van de nd in ind DNB Eiin E Ein n wie is aan Van V

GRENSVERLEGGEND MAGAZINE | jaargang 15.6 | nummer 87 | november | december 2009 NL )4,95 | België )5,95

en | ontwak Mysteriën ban van het | Maya In de ine ren of niet?Lucas Slager: evoluat Vaccine s in de sium | emie | sie-epid | Frontier SympoDe rol van Saturnu man rook | js | De depres wijs eewi bewijs sbew nsb er: oon Henk Trentel van heilige rsoo perrsoonsb w met kracht Nazzi-p in dit numm hett Nazi-pe ntteervview In ing: de beer | Intervie En verder pstanding van en oktobe ktob okt nkeerr | SSmudg ank kkanker ber en meer... geen ka eg tegen De wedero er septem aatt nkkatern pergee te | Asperg oeekkeenk o Boeken 09 | B I Tjing kalend strologie ward 2 2009 200 Maya-a r Award leven | | Frontie heelal van het

WELKOMSTGESCHENKEN (alleen voor Nederland): WEL • bij ee een 1 jaar abonnement 5 oude nummers kado of 13 Manen Snelgids • bij ee een 2 jarig abonnement 12 oude nummers kado of DVD DV met interview Patrick Geryl over de Wereldcatastrofe in 2012 T KRAN A AY THE MES TIM A IS GRAT

interview

DAVID ICKE ATLANTIS ORB

in Amsterdam

OOGST Nederlandse graancirkels

2012: 201 2012 01 verlicht of verloren? En verder in dit nummer: Reuzen op de Salomonseilanden | Hoe Nederland ten onder ging | De Maya van de eeuwige tijd | Akhaldan en geneeskruiden | Talks about Mind over Matter | Interview met Henk Trentelman | Frontier Symposium | Return of the ancestors gathering | Lucas Slager: In de ban van het leven | Maya-astrologie | Pure Planet | Gezonde weerstand | Frontier Crystal Academy | Organische voeding | Boekenkatern en meer...

ABONNEMENTEN INFORMATIE Postbus 10681 1001 ER Amsterdam Tel: 020-3309151 e-mail: info@fsf.nl www.frontiermagazine.nl ABONNEMENTSPRIJS Een jaar abonnement op Frontier Magazine (6 nummers) kost in Nederland € 28,95 en in Europa € 36,Een 2-jarig abonnement (12 nummers) kost in Nederland € 50,- in Europa € 72,CADEAU-ABONNEMENT Cadeau-abonnementen lopen automatisch af. De gever van een cadeau-abonnement ontvangt zelf

het welkomstgeschenk. De ontvanger krijgt een brief waarin staat dat het abonnement van u afkomstig is. INGANGSDATUM ABONNEMENT Uw abonnement gaat in met het eerstvolgende nummer (Frontier 16.6), indien wij uw aanmelding en betaling voor 31 oktober 2010 hebben ontvangen. ABONNEMENTSVOORWAARDEN • Aanbiedingen in dit nummer zijn geldig tot en met 31 oktober 2010. • Het abonnementsgeld dient bij vooruitbetaling te worden voldaan d.m.v. een automatische incasso. Betaling via een toegestuurde factuur is ook mogelijk. • Welkomstgeschenken worden verstuurd na ont-

vangst van het abonnementsgeld. • Uw adreswijziging graag minimaal 3 weken voor verhuizing opgeven. • Alle abonnementen gelden tot wederopzegging en worden zonder opzegging automatisch met een jaar verlengd, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. • Het opzeggen van uw abonnement dient, schriftelijk of per email, minimaal 6 weken voor afloop van de abonnementsperiode te geschieden. • De abonnementsaanbiedingen gelden alleen voor nieuwe abonnees die de afgelopen 2 jaar geen abonnement op Frontier Magazine hadden. • Woont u of de ontvanger niet in Nederland, neem dan telefonisch of per email contact op met Frontier. • Prijswijzigingen voorbehouden.

september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 037 grenzenverleggen.indd 37

37

20-08-2010 16:09:06


advertenties

NIEUW BEGIN – NIEUWE WERELD met hulp van Maitreya, de Meesters en de Ruimtebroeders. LEZING door BENJAMIN CREME Woensdag 22 september 2010 in Amsterdam Is er een uitweg uit de problemen die de mensheid bedreigen? Wanneer we kiezen voor internationale samenwerking en samendelen ligt de oplossing binnen handbereik. Benjamin Creme

Een historisch moment: TV interviews Wereldleraar Maitreya wereldwijd aangekondigd door ‘ufo-sterren’. Theater de Meervaart Meer en Vaart 300 Amsterdam-Osdorp

Toegang: €10,00 (korting mogelijk) Info: Share Nederland Route en parkeren: www.meervaart.nl (020) 694 6262 / 665 7610 Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 u.) www.share-international.org Met Nederlandse vertaling www.sharenl.org

Boeken van

Drunvalo Melchizedek Engels: The Ancient Secret of the Flower of Life: Volume 1 The Ancient Secret of the Flower of Life: Volume 2 Living in the Heart Serpent of Light, Beyond 2012 2012, The Prophecies from The Heart (DVD)

€ 28.90 € 28.90 € 28.90 € 22.90 € 22.90

Nederlands: De Geometrie van de Schepping (deel 1) € 18.50 De Geometrie van de Schepping (deel 2) € 18.50 Verkrijgbaar bij: Frontier Bookshop, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, tel: 020-3309151, www.frontierbookshop.nl, info@fsf.nl

september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 055 ad4.indd 55

55

20-08-2010 16:11:50


GESCHIEDENIS

De geboorte

van een nieuwe mensheid

58

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 058 drunvalo.indd 58

20-08-2010 16:12:41


GESCHIEDENIS

Auteur: Drunvalo Melchizedek Vertaling: Willy Clarys

D

(deel 1 van 2 delen)

Afgelopen jaar presenteerde Drunvalo Melchizedek het verhaal over “De Maya van de eeuwige tijd” (zie Frontier Magazine nr. 87 nov/dec 2009). Dat ging over de Maya voorspellingen dat er een fysieke poolverschuiving op Aarde zou plaats vinden en gelijktijdig daarmee een grote verandering in het menselijk bewustzijn. Nu komt Drunvalo met een vervolg daarop waarbij de nadruk ligt op de menselijke verandering, een menselijke bewustzijnsverandering waar we allemaal door heen zullen gaan. Het verhaal zal dit keer niet vanuit de Maya’s bekeken worden maar vanuit het gezichtspunt van het oude Egypte.

it verhaal begon in een plaats die Atlantis werd genoemd. Ja, ik weet dat de wetenschap er niet zeker van is dat Atlantis werkelijk bestaan heeft, zelfs wanneer mensen in de geschiedenis, zoals Plato, dat gezegd hebben. Ze hebben geen bewijs dat het werkelijk in de oceaan is gezonken. Maar er zijn nakomelingen van toen die vandaag leven en die het zich wel herinneren. De Hopi bijvoorbeeld. Zij herinneren het zich en hebben mij persoonlijk verteld dat zij ooit in Atlantis geleefd hebben. Ik ben in Zuid Amerika geweest, in Colombia, bij de Kogi en de Aruaco’s, de Huiva’s en de Concuamo’s. Ook zij herinneren het zich dat ze ooit in Atlantis hebben geleefd en hebben dit rechtstreeks tegen me gezegd. Ik heb onlangs zelfs een Mongoolse sjamaan ontmoet die me zei dat ook zij zich herinnerden dat ze ooit in Atlantis geleefd hebben. Er zijn dus mensen die nu leven die zich tijden van lang geleden herinneren. Ook de Maya’s vertellen me, de hedendaagse Maya’s, dat ze ooit in Atlantis geleefd hebben. We hebben documentatie van lang geleden dat ze in Atlantis geleefd hebben, volgens het Toronto document. Dat zijn stenen waar de oude stad Atlantis op afgebeeld staat, hoe het begon te zinken en de vulkanen begonnen uit te barsten en ze in boten stapten en van daaruit vaarden naar Yucatan in het huidige Mexico. Dat is al van veel vroeger, maar ze herinneren zich vandaag nog dat ze daar vandaan komen. Dus hebben we nu nog levende mensen die zich dat herinneren en het zijn die mensen waar we de meeste informatie van verkrijgen, alsook van de oude Egyptenaren, die ook in dit gebied geleefd hebben. Ze zijn hier in Wayton Canyon geweest en ook in de Grand Canyon. Atlantis ten onder Beginnend bij Atlantis, dit was een tijd in de geschiedenis waar we ons bewust hebben ontwikkeld naar een zeer hoog niveau. Een niveau van bewustzijn voorbij alles wat wij kunnen veronderstellen wat mogelijk is voor de menselijke soort. Maar we waren daar. We hebben de banden met de zwaartekracht verbroken. We waren bekwaam om te leviteren en ons te bewegen op manieren… Zoals ik zei is het moeilijk om te geloven, maar we september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 058 drunvalo.indd 59

59

20-08-2010 16:12:42


MYSTERIE

Wachten de wereldmachten op een goedkeuring van het Vaticaan voor een volledige UFO/BUITENAARDSE openbaring? 66

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 066 vaticaan_aliens.indd 66

20-08-2010 16:13:05


MYSTERIE

In november 2009 hield het Vaticaan een vijfdaagse conferentie waarop wetenschappers bijeen kwamen om de ontdekking en de implicaties van buitenaards leven de bespreken. De conferentie zelf werd officieel bijgewoond door de pontificale academie van wetenschappen van het Vaticaan, voorgezeten door de religieuze leider bisschop Marcelo Sanchez Sorondo en werd gehouden van 6 tot en met 10 november op het privéterrein van het Vaticaan.

Vertaling: Paul Harmans

D

gegeven dat die de verlossing nodig hebben. Zij kunnen wel in volle vriendschap zijn gebleven met hun schepper,” zo zei hij. Vader Funes ging verder met te zeggen dat christelijke incarnatie en offering een unieke en niet herhaalbare gebeurtenis was. Maar hij zei dat hij er zeker van was dat als dat nodig zou zijn, Gods genade ook van toepassing was op buitenaardsen, net zoals het dat was op mensen. Bij een ander onderwerp zei de priester dat hij geen echte tegenstrijdigheid zag tussen evolutionaire wetenschap en het christelijke geloof, zolang evolutie geen absolute ideologie wordt. “Als astronoom kan ik zeggen dat vanwege de observatie van sterren en Melkwegen er een duidelijk evolutionair proces opduikt,” zei hij. Hij vertelde dat in zijn opinie de oerknal theorie voorlopig de beste verklaring blijft voor het ontstaan van het universum vanuit wetenschappelijk zienswijze. “Daarenboven is het een verstandige verklaring,” zei hij. “Aangaande het Bijbelse scheppingsverhaal,” zei hij, “is het verkeerd een wetenschappelijke verklaring te eisen.” “De bijbel is fundamenteel geen wetenschappelijk werk,” zei hij. “Het is een boek van liefde dat God heeft geschreven voor zijn mensen, in een taal die

e openheid van het Vaticaan om buitenaards leven te bespreken is geen toevalligheid. Het maakt deel uit van een openheidspolitiek overgenomen van de Verenigde Naties in februari 2008. In feite speelt het Vaticaan een leidende rol bij het voorbereiden van de wereld op een buitenaardse openbaring. Vader Jose Gabriel Funes Voor de meeste waarnemers was de conferentie een innovatieve wetenschappelijke bijeenkomst bekrachtigd door de pontificale academie van wetenschappen van het Vaticaan om de ondersteuning van de Heilige Stoel voor moderne wetenschap bij het ontdekken van buitenaards leven te tonen. De conferentie focuste zich primair op de ontdekking van primitieve, buitenaardse levensvormen en bracht presentaties van bijna 30 internationale experts op het gebied van astronomie, natuurkunde en biologie. Gesprekken over de implicaties van intelligent buitenaards leven, zowel wetenschappelijk als theologisch werden niet prominent op de conferentieagenda aangekondigd. Een van de lezinggevers echter, Prof Paul Davies, ging in op de religieuze implicaties bij het ontdekken van intelligent buitenaards leven: “Als je kijkt naar de geschiedenis van het christelijke debat hierover, dan is dat verdeeld in twee kampen. Er zijn er die geloven dat het de menselijk plicht is om de buitenaardsen te verlossen en zij die geloven in meerdere incarnaties.” Davies wees erop dat de theorie van meerdere incarnaties het idee herbergt dat er vele exemplaren van Jezus Christus in het universum gevonden kunnen worden en dat is ketterij in het katholicisme. Een grote drijvende kracht achter de conferentie was de directeur van het Vaticaanse

observatorium, de jezuïetenpriester vader Jose Gabriel Funes. Vader Funes is een Argentijn benoemd tot die positie door Paus Benedict XVI in 2006. In mei 2008 gaf Funes een interview aan de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano en vertelde dat het bestaan van intelligent buitenaards leven geen probleem was voor de katholieke theologie. Vader Funes vertelde dat het moeilijk was om het bestaan van ander intelligent leven in het universum uit te sluiten en hij merkte op dat een tak van de astronomie nu actief zoekt naar ‘biomarkers’ in de spectrumanalyse van andere sterren en planeten. “Deze potentiële vormen van leven kunnen ook soorten omvatten die geen zuurstof of waterstof nodig hebben,” zo vertelde hij. “Net zoals God vele soorten op aarde heeft gecreeerd,” zo zei hij, “Kunnen er diverse vormen in het universum voorkomen. Dat is niet in tegenspraak met het geloof, omdat we geen limieten kunnen toekennen aan de creatieve vrijheid van God,” zo vertelde hij. “Om St. Francis’ woorden aan te halen, als we de aardse rassen als broeders en zusters beschouwen, waarom kunnen we dan ook niet spreken van een ‘buitenaardse broeder?” Buitenaardsen Op de vraag over de implicaties die het ontdekken van buitenaards leven mogelijk opleveren voor de christelijke verlossing, citeerde vader Funes de gospelvergelijking van de herder die zijn kudde van 99 schapen alleen liet om te zoeken naar dat ene schaap dat was verdwaald. “Wij die behoren tot het menselijk ras kunnen best dat verdwaalde schaap zijn, de zondaren die een zielenherder nodig hebben,” zo zei hij. “God werd Jezus om ons te redden. Dus als er ook andere intelligente wezens bestaan, dan is het geen

Vader Jose Gabriel Funes, directeur van het Vaticaanse observatorium

september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 066 vaticaan_aliens.indd 67

67

20-08-2010 16:13:07


SPIRITUALITEIT

Dit artikel is geschreven door Peter Toonen en Jaap Vermuë. Peter en Jaap werken samen in trainingen ‘Bewustzijn in bedrijf’. Ieder heeft hierin een eigen invalshoek en samen vormen zij een krachtig en praktisch geheel, waar spiritualiteit en bewustzijn worden gekoppeld aan leidinggeven in organisaties en bedrijven. Ditzelfde doen zij in dit artikel.

WILT U EEN GROEIEND BEDRIJF?

Groei dan zelf

Leiderschap en bewustzijn in organisaties en bedrijven.

70

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 070 toonen.indd 70

20-08-2010 16:13:50


SPIRITUALITEIT

D

at de hele wereld zich in een economische en milieucrisis bevindt, mag als bekend verondersteld worden. En ook dat die crisis zowel te voorzien was (ook al piepen veel deskundigen van niet), alsmede voorlopig nog niet voorbij zal zijn. Wat doe je dan als manager als je toch een economisch gezond bedrijf wilt en tegelijkertijd letterlijk en figuurlijk een mooiere wereld? Je verandert van koers: je gaat niet alleen voor groei in kwantiteit, maar vooral in kwaliteit. En dat doe je door eerst en vooral je bewustzijn te laten groeien. Je neemt je verantwoordelijkheid en toont leiderschap voor een nieuwe aarde; leiderschap waarin niet meer persoonlijk gewin,

Auteurs: Peter Toonen en Jaap Vermuë

of dat van je politieke partij of eigen bedrijf voorop staat, maar dat van de gehele samenleving, de gehele planeet. Herman Wijffels 1) verwoordde het in een interview met Radio Nederland Wereldomroep op 25 december 2009 als volgt: “We moeten de vergroening serieus nemen en daarin gaan investeren. Dat is eigenlijk de enige bron van groei die ik de komende periode zie.” En ook: “Eigenlijk hoop ik dat het ertoe zal leiden dat steeds meer mensen zich realiseren wat de gevolgen zijn van ons persoonlijk gedrag en dat we ons rekenschap geven van de effecten daarvan op de wereld.” Hij omschrijft het als een grote bewustzijnstap die we moeten maken om de wereld op orde te houden. “En zo’n crisis prikkelt dat wel.” Wijffels kun je zien als een voorbeeld van het boven omschreven nieuwe leiderschap. Tijdens het seminar ‘Systeemverandering’ in Antropia te Driebergen op 6 april 2010 zei hij onder meer: “Waar ondernemingen ooit bedoeld waren om een bijdrage te leveren aan de samenleving, is er een ontwikkeling geweest naar een onderneming die als voornaamste doel heeft om winst te maken. Ondernemingen zijn zich gaan richten op financiën en resultaten in plaats van dienen van mens en economie.” En: “Er wordt in een plat vlak geopereerd, de verticale dimensie is verdwenen… Al die dingen die voor de kwaliteit van leven van belang zijn, zijn door het eendimensionale denken buiten beeld gevallen.” En in een artikel in het dagblad Trouw van 10 juli 2010 lezen we van hem: “De transitie naar een duurzame samenleving is dus niet alleen een economische opgave, het is vooral ook een sociale en culturele opgave.” En heel simpel: “Egocentrische rationaliteit moet plaats maken voor de gulden regel: behandel een ander zoals je zelf behandeld zou willen worden.” Maar ook: “Economische groei is een middel dat bijdraagt tot welzijn, duurzame welvaart en een vitale natuur, en geen doel op zich. Winst is het resultaat van het leveren van maatschappelijke toegevoegde waarde. Het bankwezen moet weer dienend worden aan de reële economie in plaats van andersom.” Peter Toonen: De enige werkelijke groei is die van bewustzijn. Daar voeg ik met nadruk aan toe dat je het begrip ‘groei’ niet moet verwarren met ‘verandering’. Verandering is vaak ‘slim

herschikken van het bestaande’. Prima, maar dat is geen groei. Groei wordt ook vaak eenzijdig uitgelegd als uitsluitend lineaire groei: een organisme neemt toe in grootte. Voor mij is groei juist een ontwikkeling waarbij ook de complexiteit toeneemt en waarbij we juist ook in een volgende fase van ontwikkeling kunnen komen. Dus: groei betekent altijd verandering, maar verandering is nog niet altijd groei. En groei betekent dan ook meer dan alleen maar ‘meer van hetzelfde’. Toegepast op het menselijke bestaan kunnen we constateren dat we als soort beland zijn aan de grenzen van een zelfgeschapen illusie, precies zoals de oude Maya’s (vandaar hun naam?) dat al meer dan duizend jaar terug hadden voorspeld. Dat wil zeggen dat het materialistische denken en leven zich momenteel op een absoluut hoogtepunt (of zo u wil: dieptepunt) bevindt. Als we de mensen die nu op aarde de macht hebben mogen geloven, dan zijn we allemaal niets meer dan economische eenheden geworden, egootjes die slechts worden afgerekend op wat we financieel waard zijn. Een zieke of een bejaarde heeft dan een negatieve waarde, want ze kosten geld. De paradox is dat het uiteindelijk deze crisis is die zal helpen om het bewustzijn van mensen te verhogen, omdat mensen pas leren wanneer ze struikelen of hun hoofd stoten. Een crisis zoals die waarin we ons nu allemaal bevinden, kan daarom juist bevorderlijk zijn voor bewustzijnsontwikkeling. Bewustzijn kun je omschrijven als het vermogen en kwaliteit van een levend wezen, of levend organisme, van subjectieve reflectie op indrukken van buitenaf. Ieder levend wezen kan ‘nadenken’ over de externe prikkels die het ontvangt, deze prikkels intern verwerken als een soort elektromagnetisch voedsel om zichzelf in stand te houden of te groeien. In die zin heeft ook een plant bewustzijn, maar ook een bedrijfsorganisatie of een ster aan de hemel (zoals onze zon) en zelfs onze melkweg, in feite alles dat DNA heeft en een elektromagnetisch veld in zich of om zich heen draagt. Een volgende stap is dat een organisme zelfbewustzijn heeft. En daarin onderscheidt zich bijvoorbeeld een mens van een plant of dier (met uitzondering van dolfijnen en walvissen, trouwens). Mensen hebben in hun hersenpan een voorhoofdskwab (lobus frontalis), een hersengedeelte waarmee september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 070 toonen.indd 71

71

20-08-2010 16:13:52


Overzicht vorige nummers Frontier Magazine jaargang 12 no. 1, feb / mrt 2006

Frontier Magazine jaargang 13 no. 2 - mei / jun 2007

Coca: geschenk van de goden • De natuurkunde van de elektromagnetische kracht • Het genezende graancirkelpoeder • Evolutie: Survival of the fittest of survival of the chosen? • Klimaatoorlogen! • De komeetinslag van 13.000 jaar geleden • Natuurlijke geometrie en de mens • Olie! Het Doemscenario • Een puzzel van duizend stukjes • Tijdreizen, feit en fictie • Vogelgriepvirus bestaat niet! • Het waarom van de UFO doofpot

De Wondercode in de praktijk; aantrekkingskracht tussen de getallen • Anastasia bezoekt een andere planeet • 2012 klimaatsverandering in ons zonnestelsel en de kracht van Hunab K’u • Kringen van Macht achter UFO-geheimhouding • Het Gizeh plateau gescand: de zoektocht naar een ‘Zaal met Historische Documenten’ • Zeewater, Een veilig substituut voor bloedplasma? • Paul Pantone de uitvinder van de vrije energie motor? • Verkeerd verbonden • Nieuwe spirituele omroep INDIGO heeft een vliegende start! • Australische Kosmologie • Een Satanslied... of een zwanenzang? (Dit nummer is uitverkocht.)

Frontier Magazine jaargang 12 no. 2, apr / mei 2006 Piramides in Europa ontdekt! • Elektromagnetisme in ons lichaam • Papa, wat is bewustzijn? • Is er historisch bewijs dat Jezus ooit heeft geleefd? • Zen en de kunst van het sterrenduiden. • Maya scheurkalender: leven volgens de Natuurlijke Tijd • 911 Herzien • Column: Maan en Zon • De hoekstenen van Ramtha’s filosofie • Dossier X: dodelijke gravitaal anomalieën • De code van de Da Vinci Code • Magie tot op het DNA (Dit nummer is uitverkocht.)

Frontier Magazine jaargang 12 no. 3 - juni / juli 2006 Wel of geen genetisch gemodificeerd maïs? • Komen UFO’s uit het water? • Het crescendo van Jim Morrison: de dood • De lessen van Amerikaanse heerschappij • Lijkwade in een nieuw kleedje • ‘We’re ambitious Gods’ • Maria Magdalena en de Schijnheiligen • Dossier X: de Dorak affaire • Column: Graf van Nefertete ontdekt? • WO I: de allerlaatste oorlog • De wereld na 9/11 volgens de Maya’s • Keys of the Arcturians goes down under • De toekomst van ons voedsel • De natuurkunde van de geest • Josef Mengele en het Monarch-programma

Frontier Magazine jaargang 13 no. 3 - jul / aug 2007 Wie heeft er baat bij een draadloze samenleving? • Grandma Chandra bundelt krachten met Chief Golden Eagle en Judith Moore • Robbert van den Broeke: Bewustzijn is kwetsbaar • Noord-Korea, Rumsfeld en Bommen • Het vingerlabyrint als gids op de levensweg • Ervaringen met Indiase Avatars • Hoe de Nederlandse overheid een fraude van 4,5 miljard euro geheim houdt. • Nieuws van de stichting Eco Lodge (ic) • Zelfgenezing van kanker • Bizarre hexagonale vorm op Saturnus (Dit nummer is uitverkocht.)

Frontier Magazine jaargang 13 no. 4 - sep / okt 2007 Uri Geller: Een ruimer bewustzijn is de sleutel naar een andere wereld • Er komt geen nieuwe Zondvloed • Roswell jubileum • Dossier X: Vaas bevat wereldkaart van Atlantis • Kinder-exodus uit Tibet • De verborgen UFO-agenda van de schaduwregering • Reis naar de Holle Aarde afgelast • Oroloro – De wereld van de Quantum Wisdom Keeper • Ezechiël, Mozes en Ockham • Mensen zijn gemaakt voor het Aardse land • De logica van Iridium

Frontier Magazine jaargang 12 no. 4 - aug / sep 2006 Bewustzijn & DNA • Reïncarnatie • De mysterieuze dood van Slobodan Milosevic • Wie heeft de maan gebouwd? • De onpeilbare gaten van Wormer • “Vaccins zijn bijgeloof” • Geometrie festival • Ik geloof alles! • Wondercode • De Eonenhypothese • Dossier X: Geniale gek of Prins van de Horror • De Santilli-film • Het mysterie van Boreham Brown • Wat? Ik massamoordenaar? • Buitenaardsen, leugens en religies • Sound impulse

Frontier Magazine jaargang 12 no. 5 - okt / nov 2006 De Zieke Planeet • Delftse studenten laten vragen over 9/11 onbeantwoord • Back in the USSR • Maria Magdalena en Leonardo da Vinci • Rosslyn Chapel: Graalkapel? • Ontsnapping uit de gevangenisplaneet • De sprekende schedels • Bewustzijn en DNA, deel 2 • Keylontische Wetenschap • Eco Lodge • The Secret: openbaring of herhaling? • Alles ontstaat uit het hart • Patser

Frontier Magazine jaargang 12 no. 6 - dec 2006 / jan 2007 Piet Smolders over buitenaards leven • 2012: Wereldcatastrofe! • De Nederlandse graancirkels van 2006 • Vitaal water • Muziek waar je beter van wordt • Kofferbommen • De Bijbelse plagen van Charles Fort • Het mysterie van de bevroren mammoeten • Kruiswoordpuzzelen met de Thora • De Kraken: tussen mythe en werkelijkheid • Ontsnapping uit de gevangenisplaneet (deel 2) • Gregory R. Smith: een naam te onthouden • Dossier X: Papegaaien die converseren • Keylonische wetenschap: geometrie van mens en kosmos (deel 2)

Frontier Magazine jaargang 13 no. 5 - nov / dec 2007 Interview met de mannen achter Grenswetenschap.nl • De boodschap van rapper Lange Frans • De Engelse Graancirkels van 2007 • Jason, een indigokind • De gevolgen van mobiele telefonie voor de mensheid • Vaccinatie, Het failliet van een mythe • Actie tegen biometrisch paspoort • De verborgen UFO-agenda van de schaduwregering (deel 2) • Waarom we het tegenwoordig zo druk hebben • Sitchin’s Twaalfde Planeet (deel 2) • Gratis energie? Let’s do it!

Frontier Magazine jaargang 14 no. 1 - jan / feb 2008 Agenda 21 van de Verenigde Naties • Een interview met Karl Hammer Kaatee • Bewustzijnmaker Ratelband roept op tot revolutie. • Het geheim van de Inca • De oplossing van de energiecrisis: SupermagneetStroomConverters • De bitterzoete (bij)smaak van suiker • Vaccinatie - deel 2 – Gevolgen op de lange duur • Eckhart Tolle • Mayasymboliek in het dagelijks leven • Een impressie van het Frontier Symposium 2007

Frontier Magazine jaargang 14 no. 2 - mrt / apr 2008 Apollo 17: uitgelicht en ontmaskerd • Peter Toonen: Transformatie der materie • Ervin Laszlo: ‘U en ik zijn vlinders die de wereld kunnen veranderen’ • 2012 Openbaringen van de Vrijmetselarij • Holle ruimtes onder het Gizeh plateau • MMS, geen geheimen (deel 1) • Column: Wat mag de overheid van ons weten? • Het Vaticaan en de terugkeer van Planeet X • Nederlandse graancirkels 2007 • Op weg naar 2012, de laatste afslag?

Frontier Magazine jaargang 13 no. 1 - mrt / apr 2007 De Boodschap van de Engelse Graancirkels in 2006 • Wonen we in een Magnetron? • Waterklankbeelden en kwantummechanica • Planetaire invloeden op de beschaving • Is geschiedenis fictie? • Canadese Minister bevestigt aanwezigheid Buitenaardsen • Dossier X: Springveren Jack • 9/11 - overheidsrapport WTC vals en misleidend • Controlestaat Nederland

76

Frontier Magazine jaargang 14 no. 3 - mei / jun 2008 Epische Vloed veroorzaakte IJstijd • De Magie van vierkanten en cirkels • Wat kunnen we doen voor onze privacy en onze vrijheid? • Scholen? ‘Weapons of Mass Instriction’! • Een nieuw wereldbeeld op basis van universele wetten • Annunaki en een begaafde Maori-healer • De 13 Manen Maya Kalender in de praktijk • Rosslyn Chapel en 2012 • MMS, geen geheimen (deel 2) • Wat u moet weten over de tijd 2008-2012 • De Sleutel tot alles • De verborgen agenda van NASA • Column: Terug naar de oerdis

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 076 oude_nummers.indd 76

20-08-2010 16:14:16


Frontier Magazine Frontier Magazine jaargang 14 no. 4 - jul / aug 2008

Frontier Magazine jaargang 15 no. 5 - sep / okt 2009

Project Camelot • Melk: niet zo goed voor elk • Codex Alimentarius • Afbraak van het onderwijs • Interview met Willem Middelkoop: Alles over de kredietcrisis • Supermagneetstroomconvertors • Het symbool voor eenheid: gevederde slang • Sitchin’s Twaalfde Planeet (deel 3) • De verborgen agenda van NASA, deel 2 • De (on)mogelijkheden van MMS

Close Encounters in Brabant • Maya Mysterien ontwaken • De Nederlandsche Bank • De depressie-epidemie • De wederopstanding van het Nazi-persoonsbewijs • Patricia Cori • Interview met Henk Trentelman • Asperge tegen kanker • Smudging: de kracht van heilige rook • Zeitgeist en de geinspireerde mens • Vaccineren of niet? • De rol van Saturnus in de evoluatine van het heelal

Frontier Magazine jaargang 14 no. 5 - sep / okt 2008

Frontier Magazine jaargang 15 no. 6 - nov / dec 2009

Gardasil vs Baarmoederhalskanker • Hemelse boodschapper Maudy Fowler: ‘Hoe meer harten ik bereik, hoe beter’ • De verborgen agenda van NASA, deel 3 • De UFO Hacker • Het mysterie van Gotische Kathedralen • Kristallen Schedels • Rotsvast bewijs voor prehistorisch Poollicht • De Aesculaap en de misleiding van de mensheid • Het geheim van Zionsburg • Barack Obama, de Brzezinski coup • Centre Lothlorien

Pijn aan je knieen? • Akhaldan en de geneeskruiden • Talks about Mind over Matter • Op de Salomonseilanden leven nog steeds reuzen • Vaar, Laura, Vaar • Interview met Henk Trentelman - deel 2 • The Return of the ancestors gathering • De Maya van de eeuwige tijd • Atlantis Orb komt naar Amsterdam • 2012 hype • Oogst Nederlandse graancirkels 2009

Frontier Magazine jaargang 14 no. 6 - nov / dec 2008

Frontier Magazine jaargang 16 no. 1 jan / feb 2010

Kosmologie van de drie werelden • Gardasil vs Baarmoederhalskanker deel 2 • Cayenne peper • Interview met Daan de Wit over de volgende oorlog • Nieuws van de stichting Eco Lodge(ic) • Interview met Paul Harmans over UFO’s • De verborgen agenda van NASA, deel 4 • De opkomst van het vierde rijk • POMPEII een stad in de Middeleeuwen • Roepende in de woestijn • En nu is het genoeg! • Elke Maya Zonnezegel is te ervaren in specifiek gedrag! • Symbool van ons leven • Kunst met een verhaal

Planeet X: komt hij terug en zo ja; wanneer dan? • De sleutel tot Het verloren symbool: de kracht van intentie • Geld is een illusie • De Gaza-oorlog: een jaar later • Zandcirkels: De Taal van het Licht en het ascensie proces naar de 6e wereld • Interview met Henk Trentelman - deel 3 • Groen & Gezond • Jassentechniek: Verlost van ballast • MMS2 • De Engelse Graancirkels 2009 • Frontier Symposium 2009

Frontier Magazine jaargang 16 no. 2 mrt /apr 2010 Frontier Magazine jaargang 15 no. 1 - jan / feb 2009 De opkomst van het vierde rijk (deel 2) • Anastasia, Zieneres van de Siberische Taiga • Drs. P spreekt: Zielsverhuizing is volkomen tegen mijn principe • Gardasil vs Baarmoederhalskanker deel 3 • Goud en Zilver, oude remedies, terug in een nieuwe vorm • Stop de Draadlozing • Over de relativiteit van theorie en de vorm van inhoud (deel 1) • Introductie van de Chinese I Ching kalender • De graancirkels van 2008 • En nu is het genoeg! (deel 2) • Crisis als herkansing (deel 1) (Dit nummer is uitverkocht. Kijk voor het complete nummer online: www.frontiermagazine.nl/fr15_1.html)

Avatar; een boodschap uit de toekomst • De magische kracht van Avalon • Speciale boodschap voor President Obama • Het ware verhaal van de Kever • Illuminati gebruiken Magick tegen ons • Uiterst geheime Amerikaanse UFO onderzoeken • Energieweek op Lothlorien • Cordyceps, een wel heel bijzondere paddestoel met helende kwaliteiten • De Engelse Graancirkels 2009 (deel 2) • Vrede begint bij jezelf! • De verbazingwekkende afbeeldings technieken van Dr. Harry Oldfield • Free Energy wetenschapper sluit contract met Greer’s Orion project • Het wondermiddel DMSO

Frontier Magazine jaargang 16 no. 3 mei /jun 2010 Frontier Magazine jaargang 15 no. 2 - mrt / apr 2009 Anastasia, Zieneres van de Siberische Taiga (deel 2) • Atlantis herrijst • DNA activering • Over de relativiteit van vorm en inhoud (deel 2) • De helende handen van Eric Pearl • Wat doen we als we niet alleen zijn? • De Chinese I Tjing kalender • De mensheid, een komeet en Noach • En nu is het genoeg! (deel 2) • Crisis als herkansing (deel 2) • De vis is op • Excursie op grens van wetenschap en fantasie

Het Hart en het Global Coherence Initiative • Plant Spirits en hun geneeskracht • Intriges rond grottenstelsel Gizeh Plateau • Boodschap van de Elders • De Orde der Illuminati • De Tijd vliegt • De Staat van Nederland • Wie bepalen het nieuws in Nederland? • De Power of Music • Het is tijd voor een nieuwe Wereld Tijdperk • Reptielen, psychopaten en oneindig bewustzijn

Frontier Magazine jaargang 16 no. 4 jul /aug 2010 Frontier Magazine jaargang 15 no. 3 - mei / juni 2009 Brandweerman Roswell: het was een vliegende schotel • Ontwaken met Rananda • Magnesiumchloride voor gezondheid & verjonging • Natuurmens Viktoror Schauberger • Kredietcrisis, de nieuwe religie • Mangosteen en Granaatappel • Over de relativiteit van theorie en de vorm van inhoud (deel 3) • De financiële Derde Wereldoorlog • Sitchin’s Twaalfde Planeet (deel 4) • Draadloos Groningen • Is het tijd voor een Obama in het Vaticaan? • Sophia’s ei

Plant Spirits en hun geneeskracht • Wat straling doet met je bloed • Waarom er goede en slechte dagen zijn • Nederland: wieg van corporatie en Wereldbank • Als de pinautomaten leeg blijven • Het Einde van de tijd? • Graancirkel – ET-interventie? • Codependentie als spiegel voor jezelf • Tesla 144 jaar uitvinder • Ziekte van Lyme • Mysterie monolieten Paaseiland opgelost • De waterende Sfinx • Overlevingstechnieken voor natuurlijke nieuwsgierigheid

Frontier Magazine jaargang 15 no. 4 - jul / aug 2009 Draadloos Groningen (deel 2) • Bilderberg-ingewijde bevestigt dat elite 2/3 van mensheid wil ‘verwijderen’ • Breaking News: Paul Pantone is vrij! • Vrije Energie: Hoe staat het daar nu mee? • Nieuw boek van Lucas Slager: In de ban van het leven • Alles = Energie = Alles • Over de relativiteit van theorie en de vorm van inhoud (deel 4) • De 13 Manen Kalender • Stamcellen en de zilver connectie: een modern genezingswonder • Rawfood, geen one size fits all • Resonantie is de weg terug naar perfectie • De rol van Saturnus in de evoluatine van het heelal • Interview met: homeopathisch arts en waarheidszoeker Tinus Smits

Prijs per exemplaar: € 4,95 • 5 exemplaren: € 20,10 exemplaren: € 35,- • Alle 23 beschikbare exemplaren: € 55,Verzendkosten: € 6,- (ongeacht het aantal) Verkrijgbaar bij: Frontier Bookshop, Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam, Tel: 020-3309151, Email: info@fsf.nl

september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 076 oude_nummers.indd 77

77

20-08-2010 16:14:18


GEZONDHEID

Evolutionair gezien zijn we in een tijd beland waarin het niet meer valt te ontkennen dat er westerse welvaartsziekten zijn die “pandemische” proporties hebben aangenomen. Obesitas (overgewicht), diabetes type 2, hart en vaatziekten, auto-immuunziekten, kanker, ziekten van het centraal zenuwstelsel en mentale stoornissen staan inmiddels al lang in de top tien van welvaartsziekten en kosten miljoenen mensenlevens en miljarden euro’s per jaar. Auteur: Mischa Philippsborn

Afbeelding 3: Dit plaatje spreekt voor zich!

Zetmeelrijke voeding en ons GENOOM

E

enenveertig procent van alle sterfgevallen komt momenteel door hart en vaatziekten.1) Wetenschappers zijn het er dan ook al lang over eens dat deze ziekten hebben te maken met metabole (stofwisselings) verstoringen en dus ook met onze voeding en dat deze ziekten vrijwel allemaal te voorkomen zijn. Vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines is inmiddels duidelijk geworden dat de hedendaagse welvaartsziekten meer dan ca. 10.000 jaar geleden niet bestonden bij onze voorouders. Er is dus duidelijk een conflict gaande tussen onze hedendaagse ecologische leefomgeving (ELO), leefgewoonten en ons genoom. (Genoom is het totaal aan genetisch materiaal dat we hebben.) De mens is geworden wat die at omdat het voedsel onder andere de hormoonhuishouding zodanig beïnvloedt dat dit het gedrag van de mens beïnvloedt. Voeding is dan ook deel van de ELO die ons genoom beïnvloedt en nooit andersom. Daarom zal dit artikel zich vooral focussen op onze huidige zetmeelrijke voeding en niet op ons genoom.

Kort gezegd zijn we ons momenteel letterlijk ziek, dom, vet en d 78

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 078 zetmeel.indd 78

20-08-2010 16:14:39


GEZONDHEID

Evolutie Darwin was de eerste die formuleerde dat ons genoom door de omgeving wordt beïnvloed en niet andersom.2) De ‘evolutionaire geneeskunde’ leert ons dat het genoom goed functioneert maar dat we in de geneeskunde en volksgezondheid onvoldoende rekening houden met de lessen van de evolutie.3) De evolutie leert ons ook dat ieder levend organisme, inclusief de mens aangepast is aan een bepaalde ELO. Ons huidige genoom is nog steeds afgestemd op de ELO van de vroege Homo Sapiens van ca. 200.000 jaar geleden.4) Dit is de ELO waar ons genoom gezond in kon functioneren. De mutatie snelheid van ons genoom is maximaal 0,5 procent in één miljoen jaar.5) Ons genoom verschilt dan ook slechts 1,24 procent met dat van de chimpansee, waarmee we ca. 5 tot 6 miljoen jaar geleden een gemeenschappelijke voorvader deelden. [Afbeelding 1] De reden van deze langzame mutatie komt omdat er alleen mutaties plaatsvinden als de soort met uitsterven bedreigd wordt. Als de soort niet uitsterft

Afbeelding 1: Onze grote genetische stamboom.

voor de reproductieve periode, is er evolutionair bezien geen prikkel om te muteren. Ook al betekent dit dat de soort heel ziek en zwak verder door het leven moet. Want het is nu eenmaal een vast gegeven dat in de evolutie het overleven van de soort ver boven het overleven van het individu staat. Ons genoom is het product van meer dan één miljard jaren aan evolutie waarin het

n dood aan het vreten!

constant is gemoduleerd door natuurlijke selectie (genetische drift), maar ook door middel van emigratie en immigratie van individuen tussen populaties “gene flow”. Dit om ons goed aangepast te houden aan de veranderende ELO. [Abeelding 2] Deze ELO omvat de voeding die we eten, het water wat we drinken, de lucht die we inademen, maar ook het complex van so-

Afbeelding 2: Het verspreiden “gene flow” van de mens over de wereld vanuit Afrika. Bij L1 ontstonden onze gemeenschappelijke voorouders uit een select groepje van minder dan 100 mensen. Hiervan was 75% vrouw en 25% man. september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 078 zetmeel.indd 79

79

20-08-2010 16:14:39


FrontierPublishing

DVD

Tijdschriften literatuur

Nieuw

Bekocht of behande behandeld?

Meditatief Hardlopen Hardlope

Een zinvol geheim

Vrouwelijk Manifest

De feiten over alternatieve geneeswijzen Simon Singh & Edzard Ernst Het eerlijkste en meest accurate wetenschappelijke onderzoek ter wereld naar alternatieve geneeswijzen‘Onze missie is het onthullen van de waarheid over drankjes, zalfjes, pillen, naalden, kloppen en het werken met energieën. Remedies die buiten het domein van de conventionele geneeskunde liggen, en in toenemende mate worden gebruikt omdat ze geacht worden patiënten te kunnen genezen.’ In dit boek bieden Simong Singh en Edzard Ernst een antwoord op de volgende vragen: Wat werkt en wat niet? Wat zijn de echte geheimen en wat zijn leugens?, Wie is betrouwbaar en wie is er alleen op je geld uit?, Weten de artsen van tegenwoordig nog wel wat het beste is, of zijn we meer gebaat bij oudewijvenpraat, die inderdaad teruggrijpt op oude wijsheid? (2010) 360 Pagina’s | Paperback | Uitg. Archipel | ISBN 9789029573139 | € 25,00

voor beginners en gevorderden Michael Bauer Van lopen word je gezond en energiek, dat merkt iedere wandelaar, jogger of hardloper algauw. Wie op een meditatieve manier gaat hardlopen, ervaart ook innerlijke harmonie. Meditatief hardlopen leert je in het hier en nu te zijn; je wordt er een tevreden mens van en het verhoogt je creativiteit en inlevingsvermogen. Michael Bauer beschrijft welke houding, ademhalingstechnieken en welk tempo hiervoor nodig zijn. De auteur put uit westerse en oosterse spirituele tradities om zijn hardlooptips toe te lichten. Hij laat zich onder meer inspireren door benedictijner spiritualiteit, Tibetaanse monniken en yoga. (2010) 161 Pagina’s | Paperback | uitg. Ten Have | ISBN 9789025960841 | € 15,90

Wat planten mij vertellen Dorine Haveman, Coor Muller Voor de verhalen in ‘Een zinvol geheim’ putte therapeute Dorine Haveman uit haar eigen én het collectief geheugen. Antwoorden op levensvragen komen via beelden die planten haar geven. Vertellend leidt zij ons langs groen leven: nooit meer zullen we op dezelfde manier kijken naar dat plantje of die boom. Er gaat een nieuwe wereld open, een wereld die Coor Muller liefdevol voor ons heeft getekend. “Lezend in ‘Een zinvol geheim’ voelde ik mij opgenomen in een vertelling, die moeiteloos schakelt van kind naar volwassene. Het heeft iets te maken met het bewaren van onschuld in het omgaan met de werkelijkheid en het zijn in deze wereld. De betekenis van ouderen in het leven van een kind komt uit de verf in argeloos opduikende herinneringen. (2010) 104 Pagina’s | Paperback | uitg. A3 boeken | ISBN 9789077408469 | € 14,50

Leef Anders Leef volgens je bestemming Maitreyi Piontek Vrouwelijk manifest is een hartstochtelijke oproep aan vrouwen om te leven volgens hun bestemming en hun vrouwelijkheid volledig tot bloei te brengen. De weg die daartoe openstaat is de vrouwelijke weg – een spirituele weg die niet door oefeningen en technieken ontsloten wordt, maar door oprechtheid en liefde. De vrouwelijke weg is een levenshouding, een diep ingrijpend vrouwelijk proces dat alleen met vrouwelijke middelen ondersteund kan worden, zoals stilte, liefde, helende rituelen en handelingen, meditatie en dankgebeden. De Egyptische Moedergodin Isis op het omslag staat symbool voor vruchtbaarheid, liefde, magie en mysterie. (2010) 344 Pagina’s | Paperback | uitg. Altamira Becht | ISBN 9789069638898 | € 24,90

Code : BEBE

Code : MEHE

Code : VRMA

Code : ZINV Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 087 boeken.indd 87

87

20-08-2010 16:15:26


BOEKEN | DVD’s

Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl, www.frontierbooks.com/shop

Mysteriescholen

Survivalgids voor 2012

Water en het universum

Water en zout

Van het oude Egypte via het Oerchristendom tot de Rozenkruisers in deze tijd Konrad Dietzfelbinger Mysteriescholen zijn de bakens in de tijd die het esoterische gedachtegoed door de eeuwen heen levend houden. De inwijdelingen worden getransformeerd doordat zij zich verbinden met een leer van een school/traditie en daarbij hun innerlijke binding aan bezit en vastomlijnde denkbeelden opgaven. Doel van een school is altijd haar leerlingen toegang te verschaffen tot de wereld van de geest en hun behulpzaam te zijn op de weg der mysteriën. In dit boek worden - na een uitvoerige inleiding over de psychologie van de mysterieleerling, de mysterieweg, inwijding en beproeving - zeven hoofdstromingen belicht: Egypte - Osiris- en Isismythe. 329 Pagina’s | Hardcover | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020241891 | € 29,90

Een nieuwe tijd – een nieuwe uitdaging Peter Ruppel De wereld staat bol van speculaties en ideeën over wat ons eind 2012 allemaal te wachten zou staan. Ze variëren van een apocalyptische eindtijd tot een nieuwe fase in de ontwikkeling van de mensheid. De Maya’s hebben in hun kalender een aanwijzing nagelaten voor een omslag in het jaar 2012. Gemeenschappelijke noemer is in ieder geval dat 2012 als keerpunt in de evolutie van onze planeet wordt beschouwd. De mensheid zal in deze tijd voor moeilijke maar ook interessante uitdagingen komen te staan. De ervaren auteur geeft achtergrondinformatie over ‘keerpunt 2012’ . (2010) 128 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes| ISBN 9789020204124 | € 9,90

Masaru Emoto Gedurende vijftien jaar intensief onderzoek heeft Masaru Emoto duizenden waterkristallen gefotografeerd. Weinige waren zo mooi en levensbevestigend als de kristallen die ontstonden bij de woorden ‘liefde’ en ‘dankbaarheid’. Hij laat zien hoe water betrokken is bij de schepping van het universum en onderzoekt de betekenis van woorden en taal, hun oorsprong en hun effect op de vorm van de waterkristallen. Duidelijk wordt hoe water samen met onze gebeden, emoties en positieve woorden ons en het gehele universum kan helen. Dr. Emoto legt uit dat water zijn echte vorm heeft verloren, net zoals onze eigen manier van leven zich steeds meer verwijderd heeft van onze essentie. Hij geeft aan hoe je je levensstijl kunt veranderen. (2010) 144 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020204087 | € 14.90

Onmisbare bron voor gezond leven Met doe-het-zelf recepten voor thuis. Josephine van Rossum Water en zout vormen samen de basis van alle leven op aarde. In vroeger tijden wisten de mensen intuïtief de waarde van zout te schatten; men ging bij voorkeur in de buurt van een zoutwinningsplaats of -mijn wonen. We gebruiken massaal het ziekmakende natriumchloride, terwijl we beter ongeraffineerd kristalzout kunnen gebruiken. Water is een intelligent wezen en kan onze gezondheid vooral een dienst bewijzen wanneer het in natuurlijke ‘vitale’ staat is. De auteur stuitte op de fantastische helende eigenschappen van natuurlijk water en zout en geeft met dit boek talloze recepten die men makkelijk thuis kan uitvoeren: van anticellulite-peeling tot zouthemd. (2010) 160 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020204209 | € 17,90

Code : WAUN

Code : WAZO

Het geheim van de twee Jezuskinderen

Yerba maté, lapacho en stevia

Code : SU12

Code : MYSS

De ontdekking van het NU

Tranen van de zon

Erik van Zuydam Het antwoord op al je vragen is dit moment, zoals het is. Wees bereid om te sterven. Laat je leven maar mislukken.’ Deze woorden sprak een wijze leraar tegen de auteur van Ontdek het Nu, op het moment dat deze in een diepe levenscrisis verkeerde. Deze radicale woorden leidden tot een spontane overgave aan het leven. Dit boek gaat over de mogelijkheid om te stoppen met al het streven en zoeken naar toekomstig geluk, om controlezucht en zorgen over de toekomst te laten varen en je te laten dragen door het moment. In plaats van een worsteling tegen de stroom in wordt het leven een geheel verzorgde reis. Dit boek is voor de liefhebbers van Eckhart Tolle een absolute aanrader! Bevrijding uit de greep van het denken. (2010) 220 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020204261 | € 19,90

De betekenis van bijen voor de mensheid en de huidige crisis. Chris Simoens Tranen van de zon schetst op levendige wijze het leven van de bij. De auteur laat zien dat bijen van levensbelang zijn voor de mens, gaat in op de huidige bijencrisis en geeft tips hoe je de bijen kunt helpen overleven. Tranen van de zon gaat vervolgens op zoek naar symboliek van de bijen in mythen en godsdiensten. De zoektocht wordt een boeiende verkenning van religieuze en esoterische denkbeelden van de mens. Ook vandaag nog blijft het leven van de bijen, ontdaan van alle mythe, een mysterion. Want bijen verzamelen niets anders dan druppels gestold zonlicht – tranen van de zon – die ze verwerken tot de genezende honing. Bijen moéten hun onmisbare bevruchtingswerk op aarde kunnen blijven doen. (2010) 160 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020204223 | € 17,90

Code : ONNU

Code : TRZO 88

Het raadsel van de jeugd van Jezus ontsluierd. Hans Stolp Een oud geheim komt aan het licht: tweeduizend jaar geleden waren er twéé kinderen die beide Jezus heetten. Over het ene kind vertelt het Evangelie van Mattheus, over het andere het Evangelie van Lucas. Het ene kind stierf toen het twaalf jaar oud was en inspireerde het andere, ja, leefde in dat andere kind voort. De Essenen kenden dit geheim, evenals middeleeuwse schilders als Rafaël en Michelangelo. Ook Leonardo da Vinci vertelt over de twee Jezuskinderen. En honderd jaar geleden was het Rudolf Steiner die dit geheim weer in de openbaarheid bracht. In dit boek wordt dit oude, esoterische geheim toegelicht. Het is een geheim dat diep ontroert en een nieuw zicht geeft op de gestalte van Jezus. (2010) 192 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020 04353| € 18,90

Bijzondere kruiden uit Zuid-Amerika. Elke van der Snoek In Zuid-Amerika komen vele geneeskrachtige en bijzondere plantensoorten voor. De inheemse indianenstammen hebben eeuwen gebruik gemaakt van deze plantensoorten zowel medicinaal als in de voeding. De kennis van deze bijzondere kruiden komt echter niet of nauwelijks buiten de grenzen van het Zuid-Amerikaanse continent; zij is immers voor de westerse farmaceutische industrie niet van belang. Yerba maté, lapacho en stevia zijn voorbeelden van planten uit Zuid-Amerika die het verdienen bekendheid te krijgen over de rest van de wereld. Het is niet zo dat deze kruiden nog volledig onontdekt zijn. Door verschillende omstandigheden echter is het nog niet mogelijk ze volledig in te zetten, zodat ze tot hun recht kunnen komen. (2010) 124 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020204230 | € 9,90

Code : YMLS

Code : TWJE

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 087 boeken.indd 88

20-08-2010 16:15:47


DVD’s | BOEKEN

Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl, www.frontierbooks.com/shop

In 28 dagen van gifbelt naar tempel Jacqueline van Lieshout Eten moeten we allemaal. We doen het al sinds onze geboorte en we blijven het ook de rest van ons leven doen. Maar weten we eigenlijk wel wat we binnenkrijgen? Begrijpen we de lijst met ingrediënten van de verpakte etenswaren die we dagelijks tot ons nemen? Worden we er wel in alle gevallen gezonder van of zijn we zo langzamerhand onszelf aan het vergiftigen? In dit boek presenteert detox-coach Jacqueline van Lieshout een 28-dagenplan voor succesvol ontgiften. Een boek dat iedere lezer (en dus eter) zal inspireren om het eigen voedingspatroon onder de loep te nemen, beter te kiezen en vervolgens veel meer te genieten! Jacqueline van Lieshout schreef hiermee hét voedingsboek van nu. (2010) 128 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789077247471 | € 22,50

Ayurveda en spiritualiteit

Het evangelie van Isis

Inwijding

Chronische pijnbeheersing door mindfulness Anil Kumar Mehta en José van Burink In het westen staat ayurveda - de ‘wetenschap van het leven’ - vooral bekend als een lichamelijke geneeswijze uit India. Maar ayurveda gaat veel verder. Het biedt tevens zowel preventieve als curatieve kennis op geestelijk gebied. Wijze zieners (rishi’s) verkregen circa 5000 jaar geleden inzicht in leven en dood. Zij begrepen dat al het stoffelijke veranderlijk en vergankelijk is, maar dat het leven zelf een eigen onvergankelijke kern heeft, de ziel, die een afspiegeling is van het Ene Onvergankelijke, het Zelf. Aan de hand van dit boek kun je inzicht krijgen in het hoe en waarom van leven en dood. (2010) 160 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020204162 | € 14,90

De rol van het vrouwelijke bij het ontstaan van het christendom Lauri Fransen Het verhaal van Jezus behelst een mysteriereligie van Joodse oorsprong, ontstaan in de Egyptische stad Alexandrië en bevat codewoorden die de gewijde tantrische riten van Isis en Osiris onthullen. Riten die hun oorsprong vonden in de prehistorie, toen de mens nog leefde in innige verbondenheid met de natuur en toen God een vrouw was. De eerste christenen waren gnostici, die oprecht op zoek waren naar een herwaardering van het vrouwelijke. Aan de hand van archeologisch materiaal en mythen over godinnen wordt beschreven hoe de rol van het vrouwelijke in de loop van de tijd veranderde. Een zoektocht de vrouwelijke oorsprong van het christendom. (2007) 280 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020201147 | € 19,90

Priesteres in Egypte Elisabeth Haich Dit is de geestelijke autobiografie van Elisabeth Haich (gestoven 1994). Voorheen leidde zij samen met Selvarajan Yesudian yoga-scholen in Zürich en Ponte Tresa en ze heeft verschillende boeken op haar naam staan. Elisabeth begint haar verhaal met haar jeugd in Hongarije, een saaie tijd waarin ze zich eenzaam en onbegrepen voelt. Ze krijft visioenen ove rhaar incarnatie als dochter van een Egyptische farao. Daarover gaat het grootste deel van dit boek. Ze heeft slechts één wens: Ingewijd worden als priesteres. Door de hogepriester Ptah Hotep wordt ze dan onderwezen in de Egyptische geheime leer over wiskunde, astrologie, filosofie, kosmologie en piramidebouw. Het is een weg van veel beproevingen. (2003) 420 Pagina’s | Paperback| uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020246360 | € 19,90

Code : EVI

Code : INWI

Code : AYSP

Code : DNAZ

De Goddelijke Moeder

Begrijp je pijn

Herinneringen van Essenen

Het labyrint van de tijd

Het mysterie van het vrouwelijke White Eagle Mensen die gevoel hebben voor het heilige in het leven, hebben meestal ook het besef dat er ergens een groots vrouwelijk principe moet bestaan en iet alleen een God met dat bekende mannelijke aspect. White Eagle, de grote spirituele leraar, spreekt van het goddelijk vrouwelijke, dat de mannelijke God niet vervangt en ook niet boven hem staat. De meeste boeken over dit onderwerp zijn nogal academisch of juist polemisch. Dit boek is geen van beide, het wil slechts inspireren. Aan de orde komen de oude culturen met hun verschillende manieren om het goddelijk vrouwelijke te vereren: Maria, de mythe van Isis en Osiris en de beelden die overal in de wereld worden aangetroffen. (2006) 194 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020284317 | € 12,90

Een nieuwe behandelmethode voor medisch niet-verklaarbare lichaamspijnen. Peter Heijligenberg Peter Heijligenberg specialiseerde zich als psychotherapeut in het behandelen van medisch niet-verklaarbare lichaamspijnen. Er zijn hem ongeveer 150 medisch niet-verklaarbare pijnplekken in het menselijk lichaam bekend. Door in zijn praktijk 115 van deze lichaamspijnen systematisch te onderzoeken slaagde de auteur er in te achterhalen door welk psychisch ‘gedrag’ deze pijnen ontstaan. Op basis van deze kennis ontwikkelde hij een nieuwe behandelmethode. Dit boek biedt nieuwe mogelijkheden om een deel van de mensen die last hebben van tot nu toe onverklaarde en onbehandelbare pijnen, alsnog te kunnen genezen. (2010) 240 Pagina’s | Paperback | uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020204148 | € 24,90

Anne en Daniel Meurois-Givaudan Een ooggetuige-verslag over jezus en de gemeenschap der Essenen. Wie waren de Essenen? Was Johannes de Doper een Esseen? Wat was de relatie tussen de Essenen en Jezus? Wie was Jezus? De vondst in 1947 van de DodeZeerollen is van grote waarde voor bijbelstudie en wetenschap. De rollen leverden tal van belangwekkende gegevens, een vrijwel volledig handschrift van jesaja, een commentaar op Habakuk en een boek met orderegels, wellicht van een ascetische secte. Voor alles is Herinneringen van Essenen een aangrijpend verhaal, dat een scherp beeld schetst van het leven van een ascetische orde ten tijde van jezus. (2010) 349 Pagina’s | Paperback |uitg. Ankh Hermes | ISBN 9789020254792 | € 29,95

Code : GODM

Code : BGJP

Een reis door 10.000 jaar geschiedenis, roman Ton van der Kroon 2012 / Het jaar Nul - De wereld bevindt zich in een crisis, groter dan ooit tevoren. 1244 / Occitanië - Een kathaar vlucht met geheime manuscripten naar Italië. 73 na Chr. / Palestina - Essenen en Zeloten plegen massaal zelfmoord op de berg Masada. Oude boekrollen verdwijnen onder de grond.1351 v. Chr. / Egypte - De pharao Echnaton sticht de godsdienst van Aton, de Zonnegod. 10.000 v. Chr. / Atlantis - Een cultuur verdwijnt door hoogmoed en misbruik van technologie. Deze gebeurtenissen vormen een verborgen patroon in de tijd. Oude kennis wordt doorgegeven, die bepalend is voor de periode waarin de aarde zich nu bevindt. Welk pad moeten wij volgen?. (2010) 300 Pagina’s | paperback| uitg. Ankh Hermes| ISBN 9789020204131 | € 22,90

Code : HVE

Code : LABT Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 087 boeken.indd 89

89

20-08-2010 16:15:58


BOEKEN | DVD’s

Boeddhisme voor moeders met schoolgaande kinderen Kalm blijven in de chaos van de eerste schooljaren Sarah Napthali Iedere ouder weet dat opvoeden geen sinecure is, zeker in een jachtige tijd als de onze. De Australische auteur Sarah Napthali, moeder van twee kinderen, ontdekte in het boeddhisme veel elementen die ze kon gebruiken bij haar taak als moeder. Nu haar kinderen de schoolgaande leeftijd hebben bereikt, verandert ook haar ouderrol. Maar onverminderd blijft haar steun, die ze ontleent aan boeddhistische basisprincipes als liefdevolle aandacht (mindfulness), mededogen en kalmte. In haar derde boek laat ze ons kennismaken met de vele manieren waarop je deze leringen kunt toepassen. (2010) 264 Pagina’s | Paperback | Uitg. Altamira Becht | ISBN 978906960910 | € 15,90

Code : BMSK

Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl, www.frontierbooks.com/shop

Dans van de Ziel

De Zielenreis

Genezen door genade

Gill Edwards Dans van de ziel is een inspirerend boek dat de lezer uitdaagt zijn denkbeelden over het leven te onderzoeken: de eerste stap om je dromen te verwezenlijken. Edwards schetst een praktische spiritualiteit die gebaseerd is op psychologie, kennis van mystici en wetenschappers, en gechannelde bronnen. Ze reikt ideeën en instrumenten aan om te leren het verleden los te laten, ons ware levensdoel te vinden en onze dromen waar te maken. Dans van de ziel kan ons helpen onze innerlijke wijsheid te herontdekken, onze angsten en blokkades te overwinnen en te groeien door liefde en vreugde in plaats van door pijn en worstelingen. Ons innerlijke kind kan worden geheeld en we leren luisteren naar ons hogere zelf. (2010) 112 Pagina’s | Paperback | Uitg. Altamira Becht ISBN 9789069639093| € 15,90

Het bestaan tussen de levens Michael Newton In dit opmerkelijke boek presenteert dr. Michael Newton verslagen uit de eerste hand van negenentwintig mensen, over de reis die hun ziel heeft gemaakt. Met regressietherapie (‘Life Between Lives’) brengt Newton mensen onder diepe hypnose terug naar de tijd die zij in de spirituele wereld doorbrachten, om vervolgens te vertellen hoe deze wereld waar we heengaan eruitziet, wat we doen als zielen en waarom we terugkeren in een bepaald lichaam. (2010) 200 Pagina’s | Paperback | Uitg. Altamira Becht | ISBN 9789069639130| € 22,90

Een nieuw model voor transformatie en genezing. Caroline Myss In haar nieuwste boek stelt bestsellerschrijver Caroline Myss de gedachte ter discussie dat we er altijd achter kunnen komen waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Maar dat is een illusie. Puttend uit haar jarenlange werk als medisch helderziende en spiritueel leraar vertelt Myss in dit boek de waargebeurde verhalen van mensen die als ‘terminale gevallen’ beschouwd werden en die, door niets minder dan een wonder, hun ziekte overleefden. Geïnspireerd door deze mensen die een breed scala van lichamelijke en psychische klachten overwonnen van kanker tot gevorderde diabetes – onderzoekt Myss de wijsheid van grote mystici. (2010) 224 Pagina’s | Paperback | Uitg. Altamira Becht | ISBN 9789069639116 | € 17,90

Code : DZRE

Code : DVDZ

Licht op de Aura - een werkboek Healing via het menselijke energieveld Barbara Ann Brennan Ons fysieke lichaam bestaat binnen een groter `lichaam’, een menselijk energieveld of aura, het voertuig waarmee we onze ervaringen creëren - ook gezondheid en ziekte. De kracht om onszelf te genezen ontvangen we eveneens via de aura. In dit energielichaam - nog maar kort geleden wetenschappelijk aangetoond, maar al eeuwenlang bekend bij genezers en mystici - ligt de oorsprong van elke ziekte. Hier vinden onze krachtigste en diepste confrontaties plaats, waardoor het zowel de bron als de genezer is van alle lichamelijke en emotionele stoornissen. (Nieuwe herziene druk 2010) 291 Pagina’s | Paperback | uitg. Altamira Becht |ISBN 9789069699321 | € 25,00

Code : LODA

Code : GDG

Vogelvlucht naar paradijs

De Goeroe

George Adamski (Engels)

Met 66 kaarten Joyce van Dobben, Jane Toerien In dit vervolg op de succesvolle set Vogelkaarten, waarvan ook een Engelse, Duitse en Franse editie verscheen, geeft Jane Toerien ons opnieuw een inkijk in het vogelrijk. Vogels hebben ons immers nog veel meer te bieden dan enkel een mooie aanblik en fraai gezang. Deze nieuwe set laat de mystieke, transformerende kwaliteit van vogels zien. De kaarten bevatten de karakteristieke energieën van 66 nieuwe vogels en komen tot leven door de hand van Joyce van Dobben, die ze prachtig heeft geïllustreerd. Kaarten én begeleidend boek vormen een krachtig hulpmiddel om een hogere expressie van onszelf te vinden en reiken ons de helpende hand op onze vlucht naar het paradijs. (2010) 192 Pagina’s | Paperback + 66 kaarten | uitg. Altamira Becht |ISBN 9789069638775 | € 32,50

Hein Stufkens Dit is het levensverhaal van een ogenschijnlijk doorsnee man die uitgroeit tot een goeroe.Uiteindelijk raakt hij gevangen in een web van roddels, intriges en misverstanden. Toch blijft hij tot het einde toe trouw aan zichzelf. Op het moment dat hij alles verliest, bereikt hij het hoogste inzicht. Een avontuurlijke zenroman, waarin burgerlijke moraal en verlichte inzichten voortdurend met elkaar op gespannen voet staan, en uiteindelijk niemand alleen maar goed of slecht blijkt te zijn.. (2010) 175 Pagina’s | Paperback | uitg.Ten Have | ISBN 9789025960735| € 15,90

A Herald for the space brothers Gerard Aartsen “Over George Adamski (1891-1965), de bekendste van alle ‘contactees’ sinds de opkomst van het UFO-verschijnsel in de tweede helft van de jaren ‘40 van de 20ste eeuw, is heel veel geschreven, maar slechts weinig daarvan ontstijgt het niveau van spot en laster. Het weinige dat door serieuze onderzoekers is geschreven is niet meer in druk en moeilijk te vinden, en richtte zich meestal op het bewijzen, of anderszins, van Adamski’s claims dat hij UFO’s had gefotografeerd en ontmoetingen had met hun bemanningen. Dit boek gaat voor het eerst in op de ware betekenis van Adamski’s missie, om de mensheid te informeren over onze spirituele aard, onze interplanetaire broederschap en de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor ons thuis, planeet Aarde. (2010 - Engelstalig) 146 Pagina’s | Paperback | uitg. BibliotecaGa | ISBN 9789081549516| € 12,50

Code : VVP

Code : GOES

Code : GADA 90

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 087 boeken.indd 90

20-08-2010 16:16:08


DVD’s | BOEKEN

Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl, www.frontierbooks.com/shop

Vrij van allergie met EFT

Spring Forest Qigong

Ik en Kanker

Het Groene Wonder

Klopacupressuur om allergieën te verlichten en er voorgoed van verlost te worden.. Horst Benesch Brandende ogen, huiduitslag, niesbuien, een loopneus, maagklachten – iedereen die aan allergie lijdt, weet hoe ellendig dat is. En dat terwijl het niet hoeft! Op verbazingwekkend gemakkelijke wijze kan EFT (Emotional Freedom Techniques) ervoor zorgen dat je klachten minder worden of dat je allergie zelfs helemaal verdwijnt. Horst Benesch, ervaren EFT-therapeut, legt uit hoe de methode werkt en hoe je stap voor stap allergievrij kunt worden. Het boek biedt foto’s die illustreren hoe je op de acupunctuurpunten moet kloppen, legt uit hoe je de spiertests moet uitvoeren die kunnen helpen de oorzaak van je allergie op te sporen.(2010) 160 Pagina’s | Paperback | uitg. Akasha | ISBN 9789460150371 | € 17,95

Met eenvoudige qigong-oefeningen om je gezonder en gelukkiger te voelen. Chunyi Lin Alles, echt alles in het universum is energie of qi. Een boom, een rots, de lucht en je lichaam zijn allemaal energie, alleen in verschillende vormen. Energie kan niet gecreëerd of vernietigd worden, maar energie kan wel transformeren. Ziekte is ook een vorm van energie die getransformeerd kan worden. Dat is waar qigong-healing over gaat. Spring Forest Qigong is een eenvoudige en effectieve methode om fysieke en emotionele pijnen te healen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Door de oefeningen te doen, zoals in dit boek beschreven, worden de energiekanalen geopend en wordt de qi geactiveerd. (2010) 304 Pagina’s | Paperback | uitg. Akasha | ISBN 9789460150272 | € 22,50

Genezen op eigen kracht Lara Masanowa Tatje Lara - spiritueel psychotherapeut - voelt zich al een tijdje niet lekker. Wanneer zij zich laat onderzoeken, wordt er borstkanker bij haar geconstateerd. De arts vertelt haar onomwonden dat de tumor in haar linkerborst zo snel mogelijk operatief verwijderd moet worden en zij daarna chemotherapie en/of bestralingen zal moeten ondergaan. Na haar gevoelens van ongeloof raakt Lara geheel verstrikt in haar verwarrende gedachten en emoties. Ze staat in een ernstige tweestrijd: moet zij de verantwoordelijkheid voor haar leven bij de dokters neerleggen. Of is zij zelf verantwoordelijk voor haar eigen genezing? (2006) 112 Pagina’s | Paperback | uitg. Akasha | ISBN 9077247459 | € 14,90

Code : VEFT

Code : SFQ

Een perfect voedingsmiddel met een volledig complex vitale stoffen Barbara Simonsohn Het sap van jonge gerstebladeren heeft een hoge voedingswaarde en is een perfect voedingsmiddel met een volledig complex vitale stoffen. Snel klaargemaakt is het een optimale aanvulling op onze dagelijkse voeding en een krachtig geneesmiddel. Door het lichaam te voorzien van de vitale stoffen die in onze moderne voeding meestal ontbreken, voorkomt het sap van jonge gerste- bladeren ziekten die worden veroorzaakt door tekorten in onze voeding. De zelfgenezende krachten van het lichaam worden versterkt, de capaciteit om met spanningen om te gaan wordt vergroot en het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam wordt ondersteund. (2002) 160 Pagina’s | Paperback | uitg. Akasha | ISBN 9789073798762 | € 19,50

Code : IKKA

Code : GRWO

Drama in de moederschoot

De Kracht van de Aarde

Innerlijke Vrijheid

De verloren tweelinghelft Alfred en Bettina Austermann Eenzaamheid, onverklaarbare schuldgevoelens en een onvervulbaar verlangen naar eenheid kunnen het teken zijn dat je deel uitmaakte van een twee- of meerling die vroeger of later in de zwangerschap overleed.Tot nu toe is er nog weinig bekend over hoe belangrijk de tijd in de buik van de moeder is voor de rest van ons leven. Een op de tien mensen is bij het begin van de zwangerschap niet alleen. Als er een tweeling in de baarmoeder zit en een van de twee sterft, dan is dat voor de overlevende helft een geweldige schok, waarvan hij of zij zich later niet meer bewust is. Er blijft een gat in de ziel achter. De gevolgen van dit vroege verlies kunnen bijvoorbeeld eenzaamheid, onverklaarbare schuldgevoelens en een onvervulbaar verlangen naar eenheid zijn. (2008) 240 Pagina’s | Paperback | uitg. Akasha | ISBN 9789077247679 | € 22,50

Magie met natuurlijke middelen Scott Cunningham De ons omringende natuur onthult aan ons de aardemagie… Haar geheimen komen tot uitdrukking in kronkelende stroompjes en overdrijvende wolken, zij worden ons ingefluisterd door de branding van de zee en het verkoelende briesje en zij laten hun echo’s weerklinken in grotten, bergen en dalen.Wanneer je een hart in het zand tekent, de vier windstreken aanroept om je te helpen of de regen vraagt om een vervelende gewoonte weg te wassen, ben je de magie van de aarde aan het toepassen. Door in harmonie met de natuur te werken, kunnen wij onszelf, ons leven en onze omgeving transformeren. Dit boek bevat meer dan honderd formules, divinaties en eenvoudige rituelen die je kunt uitvoeren door met de energetische krachten van de aarde te werken. 160 Pagina’s | Paperback | uitg. Akasha | ISBN 9789077247556| € 18,90

Vervul je hoogste potentieel Michael Beckwith In dit boek beschrijft Beckwith vanuit vele spirituele invalshoeken hoe je je afhankelijkheid van de uiterlijke dingen in het leven om kunt buigen naar vertrouwen op je eigen innerlijke autoriteit, zodat je in je volledige kracht komt te staan. Op een zeer diepe, authentieke wijze reikt Beckwith kennis aan waardoor een persoonlijke transformatie tot stand komt. Een transformatie naar het eigen Zelf, naar een autonoom en authentiek leven, naar zelf-scheppendheid, naar innerlijke vrijheid. Steeds weer benadrukt Beckwith hoe kostbaar iedereen is, en hoe je kunt leren je unieke zielskwaliteiten uit te drukken en daarmee zelf je leven en de wereld vorm te geven. Soevereiniteit, vrijheid, voluit leven. Hij doet dit door middel van een prachtige synthese van oude en moderne leringen. (2010) 255 Pagina’s | Paperback | uitg. Heart Media | ISBN 9789089840059 | € 19,95

Code : DRAMM

Code : DKVA

Code : INNV

Astrologie een plek binnen de chaostheorie Bernadette Brady Dit is een baanbrekend werk, zowel voor wetenschappers als astrologen, dat de aannamen over de grondslagen van de astrologie ter discussie stelten in een nieuw perspectief zet. Ontdek in dit vlot geschreven gen toegankelijke boek hoe de principes van de chaostheorie ieders leven ingrijpend beïnvloeden. Nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap, met name die rond de chaos- en complexiteitstheorie, werpen een verrassend licht op de dynamiek van de astrologie dat ertoe kan leiden dat astrologie haar plaats binnen de wetenschap terugkrijgt. Dit is het uitgangspunt van deze uitgave waarin de astrologe aantoont dat de wereld van de chaos een eigen logica heeft die ook van invloed is op onze astrologie. (2007) 184 Pagina’s | Paperback | uitg. Symbolon | ISBN 9789074899925 | € 22,50

Code : ASPC Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 087 boeken.indd 91

91

20-08-2010 16:16:21


BOEKEN | DVD’s

Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl, www.frontierbooks.com/shop

Op zoek naar vitale voeding

Terugtocht naar het paradijs

Ontwerp je eigen visionboard

Het nieuwe bankieren

Biofotonen openbaren innerlijke kwaliteit Jurgen Strube en Peter Stolz Dit rijkgeïllustreerde boek is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding. Het is geen kookboek, het bevat geen dieet- of voedingsadvies maar een unieke, nieuwe benadering van de vraag: wat is gezonde voeding? Het is een wetenschappelijke onderbouwing van het verschil tussen biologisch en niet biologisch geteelde producten. Zijn deze lekkerder, of beter voor de gezondheid? En hoe valt dat te verklaren? Licht bestaat uit fotonen; kleine, massaloze deeltjes. Biofotonen zijn fotonen afkomstig van levende organismen, dit is een hele zwakke straling die wordt uitgescheiden door ieder levend organisme en die alleen met zeer gevoelige apparatuur kan worden gemeten. (2009) 60 Pagina’s | Hardcover | Uitg. Kybalion Publishing | ISBN 97890657017 | € 27,50

Een spirituele weg naar eenheid en harmonie via de chakra’s en de Bijbel. Nico Dekkers Dit boek is een gids bij de spirituele bewustwording. Tijdens dit proces kom je meer en meer in verbinding met de energiestromen in jezelf en om je heen. De schrijver laat zien dat religieuze teksten en symbolieken, zoals Bijbelverhalen en kerkelijke rituelen, veelal een uitdrukking zijn van wat er energetisch in de mens leeft en dat ze daaraan refereren en hem daaraan willen herinneren. Het legt daarmee een direct verband tussen chakrapsychologie en -energieën en Bijbelse en liturgische teksten en handelingen. De vele voorbeelden, oefeningen en kleurenfoto’s helpen je alle op weg naar eenheid en harmonie. 164 Pagina’s | Paperback | Uitg. NicoDekkers . nl| ISBN 97894902560209 | € 24,50

Een spirituele weg naar eenheid en harmonie via de chakra’s en de Bijbel. Joyce Schwarz Het visionboard is een van de krachtigste hulpmiddelen om te bereiken wat je wilt: verzamel foto’s, teksten en alles wat maar te maken heeft met je dromen en verlangens op een visionboard. Zorg ervoor dat je hier elke dag weer mee in contact komt en de Wet van Aantrekking doet de rest. Ontwerp je eigen visionboard is niet alleen het eerste boek dat precies uitlegt hoe visionboards werken, maar geeft bovendien ook alle instructies om er zelf mee aan de slag te gaan en bevat prachtige afbeeldingen van visionboards van anderen ter inspiratie. Visualiseer wat je wilt bereiken, en je bent al halverwege! (2010) |240 Pagina’s | Paperback | uitg. Kosmos | ISBN 9789021546346 | € 22,50

De duurzame oplossingen van bankier Peter Blom Tobias Reijngoud Peter Blom is directievoorzitter van Triodos Bank, de enige onafhankelijke, duurzame bank van Nederland. Waar andere banken slechts met moeite (en met overheidssteun) de klappen van de kredietcrisis weten op te vangen, groeit Triodos Bank met 25 procent per jaar. Wat is het geheim van dat succes? En wat kunnen andere banken leren van de aanpak van Triodos Bank? In dit boek geeft Peter Blom op openhartige wijze zijn analyse en pleit hij voor een totaal andere manier van bankieren en ondernemen. Het boek is op basis van vele gesprekken met journalist Tobias Reijngoud tot stand gekomen. (2010) 128 Pagina’s | Paperback | uitg. Kosmos | ISBN 9789021546803 | € 16,95

Code : TNHP

Code : ONVS

Een vrouwelijke weg van vervulling

Als de pinautomaten leeg blijven

MMS De Doorbraak

Hanneke Korteweg-Frankhuisen Peter Blom is directievoorzitter van Triodos Bank, de enige onafhankelijke, duurzame bank van Nederland. Waar andere banken slechts met moeite (en met overheidssteun) de klappen van de kredietcrisis weten op te vangen, groeit Triodos Bank met 25 procent per jaar. Wat is het geheim van dat succes? En wat kunnen andere banken leren van de aanpak van Triodos Bank? In dit boek geeft Peter Blom op openhartige wijze zijn analyse en pleit hij voor een totaal andere manier van bankieren en ondernemen. Het boek is op basis van vele gesprekken met journalist Tobias Reijngoud tot stand gekomen. (2010) 196 Pagina’s | Paperback | uitg. Kosmos | ISBN 9789021558295 | € 17,95

Meindert Reus Dit boek is een waarschuwing voor een naderende financiële crash, wereldwijd. Anderhalf jaar geleden was het al bijna zover en kon slechts door extreme financiële ingrepen een failliet van het kapitalisme worden voorkomen. Reus toont aan dat het huidige systeem aan alle kanten rammelt en op zijn einde loopt. Hij biedt alternatieven voor een nieuwe economie die zal ontstaan als de pinautomaten voorgoed leeg zullen blijven. In feite borduurt Reus verder op de gedachten van Willem Middelkoop, één van de voorspellers van de huidige crisis. Eén van zijn theorieën betreft de totale ineenstorting van het financiële systeem. (2010) 115 Pagina’s | Paperback | uitg. Free Musketeers | ISBN 9789077247556| € 19,75

Code : HNBA

Code : OZVV

Code : VWVV

Code : APLB

Jim Humble MMS – De Doorbraak, is het succesvolle verhaal van Jim Humble en zijn ontdekking van een mineraalpreparaat dat de wereld lijkt te gaan veranderen. Het was toevallig dat Jim Humble achter de werking van het mineraalpreparaat kwam, toen tijdens een verblijf in de jungle twee van zijn dragers ziek werden door Malaria. MMS (Miracle Mineral Supplement) is geen medicijn maar een mineraaloplossing die niet alleen alle ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en parasieten in het lichaam doodt, maar ook alle zieke cellen, zware metalen en andere gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Dit proces kan zich binnen enkele uren voltrekken. Meer dan tien jaar heeft het geduurd tot Jim Humble zijn ontdekking openbaar kon maken. (2009) 184 Pagina’s | paperback | uitg. Het Nieuwe Licht | € 27,50

Code : MMSB

Geheim Gesellschaften 3 (Duits) Krieg der Freimaurer Jan van Helsing Gelooft U dat er een wereldwijde samenzwering bestaat? Houdt U het voor mogelijk dat een handjevol machtige organisaties het lot van de mensheid besturen? In veel boeken wordt dit thema beschreven, toch neemt de meerderheid dit niet serieus. Auteurs zoals Jan van Helsing worden vaak als ‘samenzweringstheoretici die spoken zien’ weggezet. In dit boek is het Jan van Helsing gelukt een actief hooggeplaatst lid van de vrijmetselarij te interviewen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: wat is de NWO, de microchip, decimeren van de mensheid, dat mensen niet van de aap afstammen, dat er echte slangenmensen bestaan, de rol van Duitsland in NWO en veel meer. (2010 - Duitstalig) 382 Pagina’s | Hardcover | uitg. Amadeus | ISBN 9783938656808 | € 29,95

Code : GGKF 92

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 087 boeken.indd 92

20-08-2010 16:16:32


Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl, www.frontierbooks.com/shop

FRONTIER PUBLISHING

het laatste verhaal dat nog nooit is verteld

Ber t Janssen

Sophia’s Ei

WonderCode

Het laatste verhaal dat nog nooit is verteld Bert Janssen Tijdens een van zijn vele reizen heeft Bert Janssen een bijzondere ontmoeting met een vrouw die hem een wonderbaarlijk verhaal vertelt. Het verhaal van de jonge, accountant Paul Stokely, die tijdens een vakantie in Wiltshire, Engeland, ongewild in aanraking komt met het fenomeen graancirkels. Ondanks zijn desinteresse, raakt Paul ongemerkt en ongewild verstrikt in een web van intriges waarbij de Binnenlandse Veiligheidsdienst van Engeland, het Britse leger, de Kerk en Paul zelf om beurten de hoofdrol spelen. Sophia’s Ei is het op gnostische kennis gebaseerde en ongekend spannende verhaal, waarbinnen wetenschappelijke feiten uit onder andere de psychologie en kwantum fysica met verschillende sjamanistische en esoterische inzichten samenvloeien. (2008) 368 Pagina’s | Paperback | € 22,-

De sleutel tot de formule van Roulette en de Mayakalender Yuri Romashev Als het witte balletje razendsnel rondspint in het roulettewiel, is het niet te voorspellen in welk genummerde vakje het uiteindelijk tot stilstand komt. Of toch wel? Yuri Romashev ontdekte een systeem achter het roulettespel. In dit boek zijn vier interessante ontdekkingen beschreven, waaronder‘het geheim van het Roulette Spel’, ‘de mystieke aantrekkingskracht tussen getallen’ en ‘de verborgen formule van de Maya-kalender (Tzolkin van 260 dagen)’. De betekenis van de WonderCode is daarom groter dan zijnde uitsluitend een middel voor vergroting van spelwinst in het casino. De aantrekkingskracht tussen de getallen ligt mogelijk aan de basis van de verdeling van energie in ruimte. 147 pagina’s | Hardcover | € 25.80

Maya Scheurkalender 2010/2011

2-in-1 Maya Verjaardagskalender

Lucas Slager Voortaan kun je leven en werken vanuit een volkomen natuurlijke kalender. De scheurkalender geeft een heldere inleiding en uitleg, de bekende westerse datum, de basisenergie van elke dag (4 kleuren), de Toon (13 fasen in elk proces), het Zonnezegel (20 kwaliteiten van de schepping) en de Maan (13 x 28 dagen). Verder heeft elk blad een affirmatie die aansluit bij de natuurlijke cycli. Daarmee kan je je weer verbinden met de energie van elke dag en leven in je eigen ritme. Zo helpt de kalender je om weer te leven naar je essentie en je droom op Aarde uit te voeren. (2010) 380 Pagina’s | Paperback | € 16,95

Nicole E. Zonderhuis en Sylvia Carrilho De ideale verjaardags kalender. Je kunt hier zowel de Galactische als de gewone verjaardagen van je familie en vrienden bijhouden. Met een duidelijke Nederlandstalige uitleg over de 13 Manenkalender en een uitgebreide beschrijving van de 13 Tonen en 20 Zegels kom je meer te weten over de werking van de Mayakalender. Verder kun je met tabellen de Galactische Signatuur van jezelf, familie en vrienden uitrekenen. Het is een verjaardagskalender in 2 delen, die onafhankelijk van elkaar zijn om te slaan. Met de 2-in-1 verjaardagskalender hoef je geen verjaardag meer te vergeten en je kan je je familie en vrienden zelfs twee maal feliciteren; op hun Galactische verjaardag én “gewone” verjaardag. 16 Pagina’s | A4 | € 13,-

Code : MSK5

Code: WOCO

Code : SOEI

Code: 2IN1

HANDBOEK

HANDLIJNKUNDE Je hebt het zélf in de hand

Christine Kaspers Gebaseerd op het werk van Marja Inden

coverDEF.indd 1

De Da Vinci Code Ontcijferd Filip Coppens Dan Brown’s De Da Vinci Code is een internationale bestseller. Het boek stelt dat het gebaseerd is op feiten: een geheim genootschap (de Priorij van Sion), de katholieke organisatie Opus Dei, de schilderijen van Leonardo da Vinci en een ketterse code die daarin verwerkt werd… en het huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena. In dit boek gaat Filip Coppens in op de feiten en verzinsels van het boek, waarbij de beweringen van Brown in een historisch kader worden geplaatst, en pro en contra tegen elkaar afgewogen worden. Het toont aan dat Brown sterk beïnvloed werd door esoterisch denken dat in de afgelopen twintig jaar bekend raakte en dat door Brown in romanvorm wereldkundig is gemaakt. 160 pagina’s | Paperback | € 9.50

Code: DVCO

De twintig gezichten van de schepping Mayasymboliek in het dagelijks leven Lucas Slager en Peter Toonen De mens is één van de vele wonderen van de schepping. Niet alleen dat hij geschapen is, maar hij kan zelf ook scheppen. De mens is een stukje van het grote geheel. Alles is eenheid. God, het universum, het Al, Hunab K’u, is in alles. De mens is een afspiegeling van de schepper en kan tot bewust Zijn en verlichting komen. We hebben alle bagage om ons erfdeel te ontvangen en vooral ook om die gaven te gebruiken. We hebben oneindig veel mogelijkheden, zoals de wereld, het universum, vele gezichten heeft om zich te ontvouwen. We hoeven ze alleen maar te herontdekken. Dit boek neemt je mee op een ontdekkingstocht in jezelf, om achter alle sluiers van beperking te ontdekken dat je zoveel meer bent dan de wereld je heeft geleerd. 200 pagina’s | Hardcover | € 17.50

Onbekende Aspecten van Nostradamus Wim Zitman Is het werk van Nostradamus ooit volledig doorvorst? Het geheim van de Tijdsleutel is nooit opgelost. Onderzoekers hebben zich altijd alleen op het verklaren van de tekst van de Kwatrijnen gericht. Zodoende zijn de brieven die Nostradamus schreef nooit eerder onderzocht, daarin borg hij zijn tot nog toe geheim gebleven methode van de Tijdsleutel op. Dat geheim wordt in dit boek verklaard en is de basis van de ketting van opmerkelijke historische gebeurtenissen. De recente terroristische aanslag van 11 september 2001 is slechts één paukenslag in dat verborgen ritme van de Tijdsleutel. 160 pagina’s | Paperback | € 14.95

Code: OAVN

01-08-2008 14:46:55

Handboek Handlijnkunde Je hebt het zèlf in de hand Christine Kaspers Dit complete handboek en naslagwerk over handlijnkunde is gebaseerd op het werk van Marja Inden. Zij had meer dan 25 jaar ervaring en wilde haar opgedane kennis niet verloren laten gaan – temeer niet, omdat zij nieuwe dingen had ontdekt en ook uitgebreid met de medische kant van het handlezen bezig was. De auteur heeft na het overlijden van Marja Inden de beschikking over het complete en uitgebreide archief van Marja gekregen. Het Handboek voor Handlijnkunde is een zeer compleet boek over handlijnkunde, niet alleen op psychologisch, maar ook op medisch vlak. Elk onderdeel van de hand wordt breed uit besproken, afgewisseld met oefeningen. Christine Kaspers geeft al jarenlang lessen, heeft een eigen praktijk, schrijft artikelen en geeft lezingen en workshops over o.a. handlijnkunde. 520 Pagina’s | Hardcover | € 39.95

Code: HVH

Code: 20GS september | oktober 2010 16.5 Frontier

FR165 093 BoekenFR.indd 93

93

20-08-2010 16:17:12


FRONTIER PUBLISHING

NIEUW

NIEUW

13 Manen Werkboek

In de Ban van het Leven

De Thuiskomende Aarde

Leer leven volgens de oude Maya kalender Nicole E. Zonderhuis en Sylvia Carrilho Geheel herziene versie met veel extra’s! Naast een uitgebreide beschrijving van de basiskennis, leer je met dit werkboek om de 13 Manen Kalender in de praktijk toe te passen. Je leert om een ‘Maya horoscoop’ van jezelf en je vrienden uit te rekenen en uit te leggen. Wat zegt het jou, wat is je Antipode en hoe moet je dit zien? Wat is de Dreamspell en wat is een Wavespell van Bestemming? Je ontdekt in welke fase van je 52-jaren pad je zit en welke levenslessen daarbij horen. Wederom kleurrijk en mooi geïllustreerd! 296 pagina’s | Hardcover | € 20,00

Symbolische inspiratie op je levenspad Lucas Slager In de ban van hat leven geeft je aan de hand van 52 prachtige citaten uit de boeken van Tolkien, 52 levenslessen aan, die elk op zich en samen, kunnen leiden tot inspiratie, inzicht en groei en zijn gekoppeld aan de wereld en het leven vandaag. De uitleg kan je helpen op je eigen weg, je eigen queeste, de queeste van jouw leven. Het boek laat zien hoe we ook in onze tijd, gewoon kunnen leren van de geschiedenis en symbolen die ons in allerlei vormen worden aangeboden. Zoals Frodo die door zijn rugzak leeg te maken, zichzelf en de wereld kon verlossen van de last van de ring. Zo kunnen ook wij zelf op weg gaan en onze levensopdracht vervullen. 168 pagina’s | Hardcover| € 14,90 | ISBN 9789078070115

Essays over de transformatie van onze planeet voorbij 2012 Peter Toonen Moeder Aarde wacht op ons. De natuur om ons heen wacht op ons. Voor alles wat we zowel lichamelijk of geestelijk mankeren, zijn er planten om ons heen die ons daarbij kunnen ondersteunen en helpen. Zij hebben op aarde de weg voor ons voorbereid, samen met de stenen en de dieren die hier allemaal al veel langer zijn dan wij. Onze moeder is klaar voor een nieuwe transformatie naar permanent bewustzijn. En zij wordt daarbij gesteund door Hunab K’ u, het hart van onze Melkweg. En jij mag meedoen. Niet je ratio, maar je gevoel is daarbij je leidraad. 182 pagina’s | Hardcover | € 14.90 | ISBN 9789078070269

Code: 13MW2

Code: DTAA

De herontdekking van aether Reinout Guepin Dit boek bevat het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van een Oostenrijkse boswachter die in de jaren 1920 door geduldige observatie van de natuur een nieuwe energiebron ontdekt. Jaloerse wetenschappers verklaren hem voor gek en proberen hem opgesloten te krijgen. De industrie probeert hem zijn geheim te ontfutselen. Politici proberen hem voor hun karretje te spannen. Hij houdt de belangrijkste details van zijn vinding geheim, maar geeft wel aanwijzingen waarmee de moreel volgroeide mensheid van de toekomst deze nieuwe, natuurlijke ‘Implosietechniek’ bruikbaar zal kunnen maken. 432 pagina’s | Paperback | € 29,90 | ISBN 9789078070276

Code: EILB

NIEUW

NIEUW

NIEUW

Code: IBHL

Eenoog in het land van de blinden

13-MOON DIARY of Natural Time

NIEUW

NIEUW

Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, info@fsf.nl, www.frontierbooks.com/shop

Red Overtone Moon Year

2010 - 2011

Voorbij de Tijd Leef je essentie Lucas Slager De tijd gaat voorbij en aan alles komt een eind. Met deze waarheid heeft de westerse wereld lang geleefd. Maar is Tijd wel datgene wat wij denken dat het is? Bestaat Tijd of is het een door mensen bedachte zekerheid zodat alles duidelijk, helder en meetbaar is? Een houvast waar we ons leven aan kunnen ophangen? Tijd zoals wij daar in leven en mee omgaan is rechtlijnig, slechts één kant op, het is het scenario van de dood: onontkoombaar en eindigend. 154 pagina’s | Hardcover | € 14.90 | ISBN 9789078070214

Code: VDT

Daar ben ik weer / In Den Beginne

13 Moon Diary of Natural Time 2010/2011

Bram Vermeulen Twee televisieprogramma’s van Bram Vermeulen voor de RVU, live opgenomen op locatie met een klein select publiek. Bram Vermeulen vertelt over ervaringen die veroorzaakten dat hij anders over dingen ging denken. Twee programma’s over nieuwsgierigheid, want een ding staat vast: zonder verandering geen evolutie. Geschreven en verteld door Bram Vermeulen in nauwe samenwerking met Shireen Strooker. 100 Minuten | DVD | € 22.00 | ISBN: 9789081374620

Agenda gebaseerd op oude Maya Kalenders (Engelstalig) Nicole E. Zonderhuis en Sylvia Carrilho De agenda combineert de ‘gewone’ Gregoriaanse kalender van 12 maanden met de 13 Manen kalender. Het is een makkelijk te gebruiken agenda waarin je in één oogopslag kunt zien wat voor dag het is in zowel de Gregoriaanse kalender als in de 13 Manen Kalender. Je ziet de verschillende dagenergieën en je kunt je activiteiten van de dag daarop afstemmen. Uiteraard heeft het ook alles wat een gewone agenda heeft zoals een maandplanner, jaaroverzicht, feestdagen etc. maar het heeft ook een menstruatie- of cyclus kalender. Deze 13 Moon Diary heeft een metgezel: een aparte 13 Manen Snelgids in het Nederlands (en andere talen). 160 Pagina’s | Hardcover | € 13

Code: BRAM

Code : 13MD5

94

13 Manen Snelgids Metgezel van de 13-Moon Diary (zie hiernaast) Nicole E. Zonderhuis en Sylvia Carrilho Deze 13 Manen Snelgids legt de basisprincipes van de 13 Manen Kalender in heldere bewoording uit. Je leert de kalender toe te passen in de praktijk, je leert de ‘Maya horoscoop’ van jezelf en je vrienden uit te rekenen en hoe je dit moet uitleggen. Je leert de golven van het Wavespell te be’surf’en en ontdekt het geheim van tijd hebben! De Snelgids kan meerdere jaren gebruikt worden, waardoor je de komende jaren alleen de 13-Moon Diary hoeft aan te schaffen. Zo hoef je je Wie-is-Wie tabel en je adressen niet opnieuw in te vullen. Het boekje past in de achterpocket van de agenda. 102 Pagina’s | Paperback | € 7,samen met 13-Moon Diary € 20,-

Code : 13MSN (Nederlands) 13MSG (Engels)

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 093 BoekenFR.indd 94

20-08-2010 16:17:17


advertenties

The Resonance Project Foundation ANNOUNCES

Delegate Program BY

Nassim Haramein

BEWUSTZIJN IN BEDRIJF leiderschap aan de nieuwe wereld 7-daagse training met Jaap Vermuë en Peter Toonen

24, 25 & 26 september 2010 Haarlem Prijs: €400,- (incl. uitgebalanceerde maaltijden) Inschrijvingen: www.theresonanceproject.org Informatie: info@theresonanceproject.org Voertaal: Engels Met misschien een toegift op 26 september. www.sundayspirit.nl

Voor iedere manager, ondernemer, leidinggevende of professional die open staat voor een andere manier van kijken naar zijn organisatie en zichzelf geïnteresseerd is in het grote geheel en zoekt naar nieuwe antwoorden om zijn bedrijf bezield, bewust en duurzaam vorm te geven zoekt naar een concrete en praktische vertaling in de dagelijkse praktijk

Waar? Landgoed Kraaybeekerhof, Driebergen Wanneer? Zeven woensdagen op de volgende datums: 2010: 24/11 en 15/12 2011: 12/1, 2/2, 2/3, 23/3 en 13/4 Organisatie: Bewust Bedrijf ism Kraaybeekerhof academie Informatie en aanmelding: www.bewustbedrijf.nl

Maya Scheurkalender 2010 / 2011 – Lucas Slager Voortaan kun je leven en werken vanuit een volkomen natuurlijke kalender. De scheurkalender geeft een heldere inleiding en uitleg, de bekende westerse datum, - de basisenergie van elke dag (4 kleuren), - de Toon (13 fasen in elk proces), - het Zonnezegel (20 kwaliteiten van de schepping) en - de Maan (13 x 28 dagen). Verder heeft elk blad een affirmatie die aansluit bij de natuurlijke cycli. Daarmee kan je je weer verbinden met de energie van elke dag en leven in je eigen ritme. Zo helpt de kalender je om weer te leven naar je essentie en je droom op Aarde uit te voeren. (2010) 380 Pagina’s | € 16,95

nu voor

86

€ 10,-

(alleen bij Frontier Bookshop)

Frontier 16.5 september | oktober 2010

FR165 086 ad3.indd 86

20-08-2010 16:15:00


advertenties

‘10

Graan ncirk kelkalender 2011

Nefertiti is het boegbeeld van FSF. Nefertiti staat letterlijk voor: “De Schoonheid die opdoemt�. Nefertiti was de vrouw van de raadselachtige farao Achnaton. Haar beeld - nu in een Berlijns Museum - staat symbool voor de techniek die de oude Egyptenaren hadden bereikt om het gezicht uit te beelden. Het is dus zo’n beetje de Mona Lisa van de Oudheid. Samen met haar echtgenoot Achnaton trachtte Nefertiti vastgeroeste principes te doorboren en een nieuwe heropleving van de Egyptische cultuur in te luiden. De Frontier Award wordt uitgereikt aan mensen die op een of andere manier grensdoorbrekend bezig zijn, en zo verandering in de positieve zin teweeg brengen, overeenkomstig met datgene wat Nefertiti indertijd trachtte te verkrijgen.

De enige graancirkelkalender met de nieuwste graancirkel foto’s

Te bestellen bij: Frontier Sciences Foundation, Postbus 10681, 1001 ER Amsterdam, tel: 020-3309151, fax: 020-3309150, e-mail: info@fsf.nl, www.graancirkel.nl â‚Ź 22,- (inclusief verzendkosten) 10% korting bij bestelling van 3 of meer exemplaren Eveneens verkrijgbaar in Frontier Bookshop, Leliegracht 42, Amsterdam voor â‚Ź 17,50 per stuk.

De zes genomineerden voor de Frontier Award 2010 zijn: t#FOKBNJO"EBNBI Nieuwe tijdsdenker t)BSSJFU"MHSB Natuurgeneeskundig therapeut t+JN#FBNF Occult onderzoeksjournalist t)BZP#PM Natuurgeneeskundig therapeut t)FSNFO(SPOEJKT Healthy Balance t3FJOPVU(V�QJO Schauberger t#FSU+BOTTFO Graancirkels t.JDIB,BU Klokkenluider Online t5POWBOEFS,SPPO Auteur, Coach, mannenworkshops t%�TJS�F3ÚWFS Medisch onderzoeksjournalist t0MPG4NJUVloekendokter t1FUFS5PPOFO Maya Kalender t/JDPMF;POEFSIVJT4ZMWJB$BSSJMIPMaya Kalender De lezers van Frontier Magazine worden de komende tijd benaderd om hun keuze kenbaar te maken. Eerdere Frontier Award winnaars: 2001 – Eltjo Haselhoff 2002 – Janet Ossebaard & Bert Janssen 2003 – Peter Toonen 2004 – Bram Vermeulen

2005 – Robin de Ruiter 2006 – ditkannietwaarzijn.nl team 2007 – Ronald Jan Heijn 2008 – Pim van Lommel 2009 – Marcel Messing

HERZIENE UITGAVE!

13 MANEN WERKBOEK Leer Le err lev even en vol o ge g nss d de e ou oude de eM May aya a ka alle end n er e

Nico Ni cole le E E.. Zo Zond nder erhu huis is Geheell he Geheel herzi rziene ene versi versiee van het Ne Neder der e lan landst dstali alige ge 13 Man Manen en Wer Werkbo kboek ek van de dezel zelfde fde au auteu teurs rs als de 13 Moo Moon n Diar Diary. y. Naa Naast st een e ui uitge tgebre breide ide d be besch schrij rijvin ving g van de ba basis sisken ken ennis nis,, leer leer je me mett dit dit wer werkbo kboek ek om d 13 Man de Manen en Kal Kalend ender er in n de praakti ktijk jk toe te pa passe ssen. n. Hett 13 Ma Manen nen We Werkb rkboek oek ge g eft he helde ldere re uit uitleg leg,, gecomb gec mbine neerd erd me mett pers pers e oon oonlij lijke ke erv ervari aringe ngen n en en oudee Maya oud M ya my mythe then. n. Nieuw Nie uw in de twe tweede e dr ede druk: uk: rWBO rW BO   QB QBHJO HJOBT BTOB O BS BS   QBH QBHJOB JOBT TFYU F SB FYU rr0Q 0Q [PFFLOBBS LOBBSFF FFOM OMFFS FFSNFF NFFTUF TUFS SIF IFUS USFJT FJTWFS WFS F IBB IBBMM van Nicol Nicol co e in in Guat uatema emala. la. r1MBT r1 BTNB[ NB[FHF FHF H MT T r&FO r& F QSB FO QSBLUJ LUJKLW KLWPPS PPSCFF CFFME ME VJU VJUIF IFUM UMFWF FWFOW OWBO BO/JD /JDPMF PMF r r  "MM "MMFT FTXBU XBUFS FSSTQ TQFFM FFM F UP UPQF Q FO QF FOSJK SJK r6JUH r6 JUHFCS F FJE FCS FJEFP FPN NTDISJ ISJKWJ KWWJOHF OHFOW OWWBO BO EF BO EF L LMFV MFVSFO SFO rr7PP 7 SJO OFO FOBD FO B IUF IU SJO JO OWJ WWJOE OE KF KFBMM BMMFI FIBOE FI O JHF OE JH HFFO H FOOJ OJFVX FVXFF ttab abellen en n bijijeen e . een

r.FFSFO r.FFS FOFY FYUSB USBPW PWFS[ FS[JDI JDI D UFM DI FMJKL JKLFJ F OWV W MQB Q HJO QB H OBTT OPU OPUFFS FFSEF EFHF HFCPP CPPSUF SUUUFEBU EBUB  B SFL SFLFOT OTPN PN FO O signat sig natuur uur op ĂŠĂŠ ĂŠĂŠn n pagi pagina; na;    PWF PWFS[ S[JDIU DIUFO FONBL NBLFO FOWBO W JF WBO JFEFS EFST( T(BMB BMBBDU DUJJTD TDI IFF Signat Sig natuur uur.. 13 Man Manen en Kal Kalend ender er en n 13 Man Manen en Hor Horosc osccoop o p zijn zijn OVBQB OV BQBSUF SUFIP U IP PPGETUV PGE ETUV T LLFO LLF LFO O *O *O EF F AIP AIPSPT SPTDPP DPPQ Q[[JU Q JUWF J WF WFFM FM FYUSB FYU S FO SB FOWFS WFSCFU CFUFSE FSEFU FUFLT FLTU[ U[PBM PBMT T )PFFNP N FU FU KF KFEF EF(BM (BMBDU BDUJTD JTDIF IF4JH 4JHOBU OBUVVS VVSOV OV ei enl ei eig n ijkk lle lezen zen en uitle uitlegge ggen. n )PF ) P XFS PF X LU LUIFU IFU8B 8BWF WFTQFM QFMMW MWBO BO#FT #FTUFN UFNNJO NJOH H  )PF ) PFF XFS X LU LUIFU IFU,BTUF ,BTUFFFM FMWBO W #F WBO #FTUF T NNJ TUF NNJOH OH /JF / VX V JT JTA4Q A4QFMF FMFON ONFFU FU ULJO L HFU LJ HFF BMMMFO OSF SFMBU MBUJF J FO F FO HSPFQT HSP FQTFOF FOFSHJ SH F Kij op Kijk p w ww. w may m yatz t olkin..com o vo om voor o mee eeeer inform inf ormati atie. e

2 6 pa 29 pagi g naa’ss | Harrdc gi dcov over ov eerr | ful ulll co coloor | uitg uitg. ui tg FFrrontier tg r er Publilshing | ISBN B 978890078 7807 0 02 07 0283 83 | ₏ 22,83 2,-

FR165 095 backcover.indd 95

20-08-2010 16:18:08


Leliegracht 42 | 1015 DH Amsterdam | tel: 020-330 91 51 | www.frontierbookshop.nl | Open: ma t/m za 10.30 - 18.00 | zo 12.00 - 18.00

Frontier Bookshop heeft een uitgebreid assortiment boeken (ook tweedehands), tijdschriften, DVD’s, video’s, instrumenten en kristallen. Op het gebied van grensverleggende onderwerpen kunt u informatie vinden over o.a.: alternatieve geneeswijzen, alternatieve gezondheid, New Age, samenzweringen, UFO’s, graancirkels, verloren beschavingen, Tesla en vrije energie.

FR165 095 backcover.indd 96

20-08-2010 16:18:11

Frontier Magazine 16.5 september / oktober 2010  

Grensverleggend magazine over wetenschap, spiritualiteit, geschiedenis, mysterie, gezondheid, achtergrond, nieuwe boeken en DVD's. Inhoud: -...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you