STJERNESTUNDER

Page 1

Stjernestunder

„At kunne cykle ud i en nyudsprunget skov“ - Svend Erik Andersen, Birkerød Seniorerer

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13

„At komme i gang udendørs, mens corona-restriktionerne stadig umuliggjorde indendørs gymnastik“


Stjernestunder

SAMMEN OM SORGEN

Mie, Bodil, Julie, Ingeborg, Sofie, Nina og Nikita har alle oplevet sorg og følt sig alene i sorgen. Nu går de foran og skaber bedre muligheder for, at unge kan være sammen om sorgen.

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13

Selvhjælp Rudersdal, Sammen om Sorgen - Ung til Ung


Stjernestunder

Jeg drømmer om at vi kan mobilisere så mange mennesker at vi kan få beslutningstagerne til at handle på klimaet og sikre vores fremtid - Iver Nordentoft, Klimabevægelsen

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13


Stjernestunder

Vedbæk Garden

Vedbæk Havnedag 2021 – Kulminationen af hård træning under coronarestriktioner – Vedbæk Garden er tilbage og får lov til at spille og vise alt det som de har øvet igennem et super hårdt forår og en hæsblæsende august. Vedbæk Garden indtræder vores 15 aspiranter i Garden – første store arrangement efter hele vinterens nedlukning! Et kæmpe øjeblik for alle os frivillige som har arbejdet for at fastholde disse børns interesse for musik og fællesskaber i en tid hvor intet har været nemt og alt skulle gentænkes. Der blev fældet mange glædestårer blandt forældre og frivillige og pigerne var ikke til at skyde igennem af stolthed.

Vedbæk Gardens Efterårstur 2021 skulle ha’ været til udlandet – i stedet for at aflyse valgte vi frivillige at kæmpe for at børnene kunne komme afsted på en tur i Danmark i skolernes efterårsferie. Vi havde en fantastisk tur, som kulminerede på Bakken – og var med til at skabe venskaber for livet og stjernestunder i et væk. - Christine Mohr


Stjernestunder På med hatten, så er der højt humør blandt alle i DemensNetværk Rudersdal. - Inge Sørensen, DemensNetværk Rudersdal


Stjernestunder

Det har været en stjernestund for mig personligt at have været frivillig – både som formand og almindelig aktiv løber, i Birkerøddernes Løbeklub. Vi har lært alle kommunens kringelkroge af natur og skov at kende, og det sociale samvær, har været uforligneligt. - Preben Etwil, Birkerøddernes Løbeklub


Stjernestunder

Det har været en stor glæde at være med til at opbygge og deltage i en mandeseniorklub, som Hemingway Club i Rudersdal. Ud over det sociale samvær, har der været et utal af interessante foredrag, der både har givet indsigt og udsyn.

- Preben Etwil, Hemingway Club


Stjernestunder

Roger Bergs Big Band - fantastisk aften! Man skal ikke underkende et medlemskab af Søllerød Jazzklub. Ud over god musik, bidrager klubben i høj grad til at modvirke social isolation og ensomhed. - Preben Etwil, Søllerød Jazzklub


Stjernestund i Dansk Syrisk Kulturforening

Grin, snak og fantastiske kager

Kagekursus workshop var den første aktivitet efter foreningen igen så småt fik lov til at åbne op efter nedlukningen. Her fik syriske kvinder mulighed for at komme væk fra dagligdagen og udfolde sig kreativt med kagekunst. - Nada Naanaah, Dansk Syrisk Kulturforening

En tiltrængt social aktivitet der styrkede det positive fællesskab blandt foreningens kvinder. Der blev grinet og snakket og kvinderne fik lavet nogle helt fantastiske kager


Kaffehygge, fællessang og besøg fra foreningerne får trivsel og livskvalitet til at blomstre i vores boligområder. At se naboerne, at synge sammen, at nyde kaffen og dele noget sødt til ganen, skaber et rart og trygt sted at bo.

Seniorfællesskaberne er blevet til i samarbejde med aktive beboere, boligselskaberne, den boligsociale vicevært i Birkebo, Ældre Sagen i Rudersdal og Rudersdal Kommune. Mange foreninger for seniorer har været på besøg og inviteret seniorerne til at følges ud i foreningslivet. Projektet var finansieret af Sundhedsstyrelsens pulje “sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre”.

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13


Stjernestund i Dansk Syrisk Kulturforening

Projekt ’Kunst kan hele’ var et projekt fyldt med stjernestunder. Projektet hvor syriske børn kunne bruge kunsten som et fællessprog, til at udtrykke sig på lige fod med deres danske klassekammerater og herigennem styrke deres venskaber. Alle skulle de udtrykke det bedste sted de kendte. Danske og syriske forældre fik mulighed for at mødes over en kop kaffe til den flotte ernisering, hvor alle de flotte værker blev udstillet.

- Nada Naanaah, Dansk Syrisk Kulturforening


Stjernestund i Dansk Syrisk Kulturforening Sommerferien var et tiltrængt pusterum for familierne i Dansk Syrisk Kulturforening. Mange syriske familier er stressede og bekymrede for at blive hjemsendt. Sommerturen gav mulighed for at få disse tanker på afstand. Årets sommertur til Faxe kalkbrud havde fokus på at styrke den positive relation mellem barn og forælder igennem leg og kreative familieworkshops ud over udforskningen af de lokale attraktioner.

Projekt ’plastikfrit Rudersdal Både børn og forældre har samarbejdet om at få syet de her 150 smukke stofposer af genbrugsstof til projekt ’Plastikfrit Rudersdal’

Dette var et af de projekter som fortsatte under Corona, da familierne syede videre derhjemme. Børnene lavede bl.a. de flotte stoftryk til poserne. Et sjovt projekt for både børn og forældre. - Nada Naanaah, Dansk Syrisk Kulturforening

Pop op madworkshop i sommerferien De store piger i DSKF havde en masse gode madoplevelser der også bød på gode stjernestunder i sommerferiens madworkshop. Her lærte pigerne at lave lækre grønne madpakker med fokus på at undgå madspild. Så alle grøntsagsrester blev naturligvis også syltet.


Stjernestunder er også når vi kan sige tak til frivillige der bruger tid og hjerte til at samle vores andres svineri op

Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13


Stjernestunder

Naturen kalder, og vi lytter og flytter vores fællesskaber udenfor. Naturligvis med masser af ny inspiration til urtevandring, træning, snobrød og gå-ture – og viden om at friluftliv øger deltagernes den mentale velvære og forbedrer humøret.

Billeder fra Frivilligcenter Rudersdals temadag i samarbejde med skovfit.dk, Rudersdal Går Sammen – vil du gå med og Rudersdalrutens Univers


Stjernestunder

Kræftens Bekæmpelse

To søde piger, der skal til at fiske i vores FISKEDAM FOR DE SMÅ på Holte Stationsvej ved bænken ved fodgængerovergangen.

Lyserød Lørdag

Sportsevents, løb, gåture, damefrokoster og lyserøde torvedage flankeret af BH-guirlander, balloner, tyl og strikkede bryster. Disse mange flotte og farverige markeringer af Lyserød Lørdag, kan man møde, til gavn for brystkræftsagen.

Fra 11-13 spillede kvintetten Easy Swing ved Irmatorvet til stor glæde for alle forbipasserende. Herlig jazz og skønne gutter..

En af de mange forretningsdrivende, der støttede vores event nemlig Ellegaard Hairfactory. De var gået all in og lyste op så festligt i gadebilledet. De havde slagtilbud til støtte for Brysterne. Er det ikke bare skønt?

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13


Stjer nestunder

Jeg er besøgsven for en 105 årige dame, med et frisk hovede, som er aktiv, livsbekræftende og motiverende. Som 99 årig fik hun sin nem-id, lærte at bruge computer, købte sig en laptop og da hun fyldte 100 år købte hun en smartphone. Billedet du ser herunder, blev malet af hende efter hun fyldt 104! - Sri Sai Das, besøgsven Røde Kors Besøgstjeneste

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13


S t j e r n e s t u n d e r

BIRKERØD TORVEDAGE

Foto: Pavillonen

Det var en stjernestund for Birkerød Torvedage, da Torvepladsens nye flotte Pavillon af træ blev indviet af Erik Lindgreen, (daværende) formand for Birkerød Torvedage og Erik Mollerup, formand for Bycenterudvalget. De klippede den røde snor over, og der var ikke et øje tørt. Der var taler og der blev sunget fællessang.

Foto: Quintet Sans Souci på Torvepladsen i Birkerød

Her ser I en stjernestund af et af de bedste bands med Katrine Rømhild og Paul Kim i front, der spillede svingende jazz, soul og latin i juli i år. Birkerød Torvedage har levende musik eller anden underholdning hver eneste torvelørdag. Vi tror på kombinationen af kultur og handel - og så en god kop kaffe med naboer og venner. Torvepladsen er blevet et dejligt samlingsted.


Stjernestunder

Birkerød Kulturnat. Det var et helt års arbejde værd, når man så alle de mennesker (ca. 7000) i alle aldersklasser, der fandt vej til bymidten.

Og til sidst “LYS & LIV” med lyskunst og koncert

ALT spillede sammen: Levende butikker, restauranter og caféer, torveplads med stande og Pavillon med smagsprøver. Levende musik alle steder. Sport og opvisning. Gadeteater. Litteraturfestival på Biblioteket. Foredrag.

Blå: 100-65-0-60 Grøn:: 31-0-100-13