Page 76

Småbørn undersøger verden med fingre, øjne og ører, men det meste skal også smages på, så pas på med småtingene. Tænk småt, hvis dit barn skal lege sikkert.

Forældre er ikke altid klar over, hvad der kan være farligt for små børn. Små børn putter alting i munden, men mange småting kan være farlige, hvis de forhindrer barnet i at trække vejret. “Nogle genstande kan man bedømme på øjemål, men vil man være sikker, er det klogt at teste smådelene”, siger Mette Cramon, der er kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

TEST LEGETØJET Et konkret element i kampagnen er derfor en legetøjstester, som kan bruges af forældre, der vil sikre sig, at knapper, bolsjer, terninger og andre smådele ikke udgør en risiko for kvælning. Legetøjstesterne vil blandt andet blive tilbudt til de kommunale sundhedsplejer og dagpasningstilbud, så disse kan bistå med formidling af budskabet om ”Tænk småt - leg sikkert”. På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside WWW.SIK.DK kan du finde en lille humoristisk film om, hvad der kan ske, hvis man ikke passer på med småtingene. Filmen vil også blive vist på skadestuer, på Facebook og andre steder, hvor småbørnsforældre kommer forbi.

Du kan printe legetøjstesteren fra WWW.SIK.DK/ LEGSIKKERT. Her er der desuden samlet nyttig information til småbørnsforældre, så det er let at få overblik over, hvordan man kan gøre hverdagen sikker for de yngste. Legetøjstesteren vil i maj måned desuden også kunne fås i butikker, som sælger børneomsorgsprodukter.

PAS PÅ RUNDE OG OVALE FORMER Selvom nogle runde bolde og æggeformer er for store til legetøjstesteren, så er de farlige alligevel, fordi genstande med runde og ovale former kan sætte sig fast bagerst i barnets mund og spærre for lufttilførslen. Mennesker har en refleks i halsen, som låser genstande med runde og ovale former fast, hvis man får det ind bagest i munden. Får dit barn derfor en bold eller en æggeformet genstand galt i halsen, kan den være svær at få ud uden at gøre barnet fortræd.

VÆR MED I SIKKERHEDSJAGTEN Har du blik for, hvad der er sikkert, og hvad der er farligt? På WWW.SIK.DK/LEGSIKKERT kan du teste dine evner til at finde det, der udfordrer sikkerheden for 0-3-årige børn i hjemmet. Deltag i sikkerhedsjagten, gå på opdagelse og find ud af, hvor børnesikker du er.

GODE RÅD PÅ FACEBOOK Facebooksiden TÆNK SMÅT - LEG SIKKERT retter sig mod småbørnsforældrene og har børnenes sikkerhed som hovedtema. Find siden og like den, så du kan følge med i de gode råd og idéer. Du kan også kommentere og dele dine egne sikre idéer.

Profile for LIFEMAGS

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

MIN BABY #13  

13. udgave af MIN BABY - magasinet med alt om det bedste vi har.

Profile for freemags
Advertisement