Page 11

HVAD ER LIGAMENTSMERTER?

HVOR LÆNGE HAR MAN LIGAMENTSMERTER?

Jeg er 7+5 uger henne og har hørt en masse om disse smerter, men jeg har ikke rigtig fundet ud af, hvad det handler om. Kan I hjælpe mig med dette spørgsmål? SVAR

Er det det samme som ligamentsmerter, og hvor længe vil man eventuelt “normalt” have denne smerte? Tusind tak for jeres tid og svar.

Livmoderen er “hængt” op i nogle senebånd, der sidder på begge sider af livmoderen. Når livmoderen begynder at vokse, kan det trække i disse bånd og give ømhed, jag og smerter i lysken. Det er helt normalt og ganske ufarligt, og man kan desværre ikke gøre andet end at hvile sig, til det er gået over.

KAN MAN HAVE LIGAMENTSMERTER ALLEREDE I UGE 9?

Jeg er 8+3 uger henne og glæder mig enormt til at skulle være mor. Men jeg har ligesom menstruationssmerter konstant. En vedvarende smerte og til tider værre.

SVAR

Det er helt normalt og ganske ufarligt, og man kan desværre ikke gøre andet end at hvile sig, til det er gået over.

Jeg er gravid i uge 10 og vågnede i sidste uge (altså uge 9) en nat med krampelignende smerter i underlivet. Der kom kun 2 af disse kramper, og jeg troede, at nu var jeg ved at abortere, men jeg har dog hverken blødt eller haft lignende smerter siden. Mine graviditetssymptomer som kvalme og brystspændinger har jeg stadig. Kan det være ligamentsmerter så tidligt? SVAR

Det kan godt være ligamentsmerter. Livmoderen er jo begyndt at vokse og rette sig op i bækkenet. Det kan man godt mærke.

Det er forskelligt, hvor længe ligamentsmerter varer, men som regel forsvinder de omkring uge 25-26. De kan dog komme igen i slutningen af graviditeten. Det betyder ikke noget, så længe du ikke bløder, og din livmoder trækker sig regelmæssigt sammen hele tiden.

HVORDAN KAN MAN LINDRE LIGAMENTSMERTER? Jeg er gravid i 11. uge. Jeg har frygtelig ondt ned i siderne, især om natten. Det svier og brænder, og jeg vandrer rundt for at lindre det lidt. Jeg går ud fra, det er ligamentsmerter, men hvad kan jeg gøre for at lindre dem? Jeg vil jo godt have lidt nattesøvn. SVAR

Der er desværre ikke så meget at gøre ved ligamentsmerterne, andet end at placere nogle puder eller tage lidt varme på. Det bliver ikke ved hele graviditeten, så det må du glæde dig over.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #17  

17. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #17  

17. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement