GRAVIDA #17

Page 1

GRAVIDA ALT OM DEN POSITIVE GRAVIDITET

NR. 17 • FORÅR 2017

7 6 SIDER M

PARFORHOLD

NÅR MANDEN MISTER

E OM DEN D ALT POSIT GRAVIDIT IVE ET

LYSTEN 7 kvinder fortæller om at have en mand, der ikke har lyst til sex FØDSELSBERETNING

MIT VELOVERSTÅEDE

KEJSERSNIT Katja fortæller om fødslen af sin datter, som kom til verden ved et planlagt kejsersnit

SHOPPING

42 SIDER

med skønne ting til mor og barn KENDTE

BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM LIGAMENT-

SMERTER Hvad er det - og kan man

STJERNE BABYER

PÅ VEJ

Se alle de kendte, der venter barn lige nu

gøre noget ved det?

+

FARLIG TENDENS: GRAVIDE SLANKER SIG FOR AT FØDE SMÅ BØRN | GULDKORN: SJOVE TING SAGT AF BØRN LÆS OGSÅ OM: PLEJE TIL MOR OG BARN / FUNKTIONELLE SKO / KURSER FOR GRAVIDE / LUKSUS BABYNESTGravid fotografering 9 måneder - og så pludselig er maven væk. Hvordan vil du huske denne specielle tid, de små spark, din glød og glæden i dit smil? Alle kigger på dig på den der helt specielle måde - for der findes ikke noget mere smukt end en kvinde med en baby i maven. At få taget mavebilleder er en helt perfekt måde at forevige din graviditet på. De 9 måneder flyver afsted, men det er en tid, du aldrig vil glemme. Hos Marylou Studio kan du få taget billeder af din mave, som du med garanti vil værdsætte resten af livet.


VELKOMMEN Velkommen til 17. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

ligamentsmerter? Hvordan kan man lindre ligamentsmerter? Hvordan mærker man forskel på ligamentsmerter og veer? Jordemoderen giver dig svaret.

For mange mænd er det en selvfølge at fortsætte med sexlivet, som før kvinden blev gravid. Nogle mænd nyder at se kvinden vokse, synes hun er dejlig, og at hun kun bliver mere attraktiv, jo mere gravid hun bliver. Andre har brug for at vænne sig til, at kvindens krop bliver anderledes, og tænker over, at der er en “tredje deltager”. I artiklen Når manden mister lysten til sex fortæller 7 kvinder om deres erfaringer med at have en mand, der ikke havde lyst til sex under graviditeten.

Hvis du er i shoppehumør, finder du hele 48 sider spækket med plejeprodukter til mor og barn, funktionelle sko, kurser for gravide, luksus babynests og masser af smart babyudstyr. Jeg håber, du får en hyggelig stund i selskab med 17. udgave af GRAVIDA. Rigtig god fornøjelse! Hilsen redaktør

Katja Hansson Husk også at læse de tidligere udgaver af GRAVIDA med masser af spændende læsestof på www.gravida.dk

I Norge er der opstået en tendens, hvor kvinder går på slankekur, når de finder ud af, at de er gravide, for at føde mindre børn og beholde deres slanke figur. Læs hvorfor det er en rigtig dårlig idé. Spørgsmålene i brevkassen handler om ligamentsmerter. Hvad er ligamentsmerter? Kan man have ligamentsmerter allerede i uge 9? Hvor længe har man

HUSK

UDGIVER

SKRIBENTER

Lifemags Jyllingevej 59 2720 Vanløse

Katja Hansson Anne-Jette Raben

Læs tidligere udgaver af GRAVIDA på:

www.gravida.dk

HJEMMESIDE REDAKTØR

Katja Hansson katja@lifemags.dk

www.gravida.dk FACEBOOK

www.facebook.com/MagasinetGravida ANNONCER

Dina Reece dina@lifemags.dk Telefon 38 71 30 28 FOTOGRAF

Marylou Studio www.maryloustudio.dk

KONTAKT

Har du spørgsmål eller kommentarer til GRAVIDA, er du velkommen til at sende en mail til info@lifemags.dk


Det bedste til dig og din baby

Nemt, hurtigt og diskret

På apotekeren.dk finder du alle de kendte apotekervarer til dig, som er gravid og til din baby. Vi har lækre plejeprodukter, der indeholder skånsomme og milde ingredienser. Du kan desuden få vigtige kosttilskud til både under og efter din graviditet samt til din baby. Få mere inspiration og køb dine varer i vores Mor & Barn Univers. Du kan også købe din receptmedicin hos os. Nemt, hurtigt og diskret.


INDHOLD

10

BRE V K A SSE

14

KE ND TE

18

PLE JE

Spørgsmål og svar om ligamentsmerter

Stjernebabyer på vej

Det bedste til mor og barn

28

FØD SE LSB E RE TN I NG

32

FUNKTIONE LLE SKO

40

Mit veloverståede kejsersnit

Verdens mindste træningscenter

PE RFORHOLD

Når manden mister lysten til sex

FORSIDEN FOTOGRAF: Marylou Studio | www.maryloustudio.dkINDHOLD

44

BA BYUD STYR

52

G ULD KORN

54

KURSUS

60

FA RLIG TE ND E N S

62

BA BYUD STYR

72

ME RE LÆ SE STOF

Ren luksus til dit barn

Dagens smil

En god start på livet som forælder

Gravide slanker sig for at føde små børn

Skønne produkter til din baby

Fik du læst disse artikler?

ABONNEMENT

FACEBOOK

Vil du have et GRATIS abonnement på GRAVIDA? Tilmeld dig her. Så får du besked, hver gang magasinet udkommer.

Bliv ven med GRAVIDA på Facebook og bliv opdateret om nye udgivelser, konkurrencer og mange andre spændende ting.

KLIK HER

KLIK HER


Babyer sover bare bedre i en babynest fra MamaMilla

Gratis levering 100 dages fuld returret


BREVKASSE

SPØRGSMÅL OG SVAR OM

LIGAMENTSMERTER

JORDEMODER ANNE-JETTE RABEN har mere end 25 års erfaring som jordemoder på fødeafdelingerne på blandt andet Rigshospitalet, Hillerød, Roskilde, Herlev og Glostrup. Hun er desuden uddannet i at foretage akupunktur og kraniosakralterapi ved fødslerne. ANNE-JETTE

Hvad er ligamentsmerter? Kan man have ligamentsmerter allerede i uge 9? Hvor længe har man ligamentsmerter? Hvordan kan man lindre ligamentsmerter? Hvordan mærker man forskel på ligamentsmerter og veer? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om ligamentsmerter.


HVAD ER LIGAMENTSMERTER?

HVOR LÆNGE HAR MAN LIGAMENTSMERTER?

Jeg er 7+5 uger henne og har hørt en masse om disse smerter, men jeg har ikke rigtig fundet ud af, hvad det handler om. Kan I hjælpe mig med dette spørgsmål? SVAR

Er det det samme som ligamentsmerter, og hvor længe vil man eventuelt “normalt” have denne smerte? Tusind tak for jeres tid og svar.

Livmoderen er “hængt” op i nogle senebånd, der sidder på begge sider af livmoderen. Når livmoderen begynder at vokse, kan det trække i disse bånd og give ømhed, jag og smerter i lysken. Det er helt normalt og ganske ufarligt, og man kan desværre ikke gøre andet end at hvile sig, til det er gået over.

KAN MAN HAVE LIGAMENTSMERTER ALLEREDE I UGE 9?

Jeg er 8+3 uger henne og glæder mig enormt til at skulle være mor. Men jeg har ligesom menstruationssmerter konstant. En vedvarende smerte og til tider værre.

SVAR

Det er helt normalt og ganske ufarligt, og man kan desværre ikke gøre andet end at hvile sig, til det er gået over.

Jeg er gravid i uge 10 og vågnede i sidste uge (altså uge 9) en nat med krampelignende smerter i underlivet. Der kom kun 2 af disse kramper, og jeg troede, at nu var jeg ved at abortere, men jeg har dog hverken blødt eller haft lignende smerter siden. Mine graviditetssymptomer som kvalme og brystspændinger har jeg stadig. Kan det være ligamentsmerter så tidligt? SVAR

Det kan godt være ligamentsmerter. Livmoderen er jo begyndt at vokse og rette sig op i bækkenet. Det kan man godt mærke.

Det er forskelligt, hvor længe ligamentsmerter varer, men som regel forsvinder de omkring uge 25-26. De kan dog komme igen i slutningen af graviditeten. Det betyder ikke noget, så længe du ikke bløder, og din livmoder trækker sig regelmæssigt sammen hele tiden.

HVORDAN KAN MAN LINDRE LIGAMENTSMERTER? Jeg er gravid i 11. uge. Jeg har frygtelig ondt ned i siderne, især om natten. Det svier og brænder, og jeg vandrer rundt for at lindre det lidt. Jeg går ud fra, det er ligamentsmerter, men hvad kan jeg gøre for at lindre dem? Jeg vil jo godt have lidt nattesøvn. SVAR

Der er desværre ikke så meget at gøre ved ligamentsmerterne, andet end at placere nogle puder eller tage lidt varme på. Det bliver ikke ved hele graviditeten, så det må du glæde dig over.


Du kan med fordel gå i svømmehallen et par gange om ugen. Det er godt for kroppen og giver lidt ro.

HVORDAN MÆRKER MAN FORSKEL PÅ LIGAMENTSMERTER OG VEER? Hvordan ved man, om de smerter, man har, er ligamentsmerter eller tidlige veer? Jeg er i uge 29 og har i denne uge haft flere plukkeveer end dagligt - nok som følge af en lille udflugt med lang gåtur og stillestående pauser.

Da der var gået et par timer, ringede jeg til vagtlægen, som sagde, at jeg skulle tage et par panodiler og gå i seng. Også i liggende stilling havde jeg svært ved at finde ro, og hver gang smerten startede, blev den efterfulgt af en plukkeve. Her til morgen er smerten væk, men jeg føler mig meget træt i maven og i ryggen. Er det bare ligamentsmerter? SVAR

I går aftes fik jeg menstruationslignende smerter og tænkte automatisk “nåh ja, nu får jeg nok min menstruation”, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Smerterne blev langsomt værre og efterhånden også regelmæssige. Smerterne startede i højre side af lænden, trak om foran og ned i højre ben. Smerten varede ca. 1 minut, og der var ca. 2 minutter imellem.

Det lyder som om, du har haft småveer i en periode. Ligamentsmerter har man som regel i begge sider lige over lysken.

Du kan med fordel gå i svømmehallen et par gange om ugen. Det er godt for kroppen og giver lidt ro.

Hold øje med, om der kommer lignende regelmæssige smerter igen og tag kontakt med dit fødested, hvis det holder på i mere end et par timer.


apa

Klogere på kroppen

(...) at “gå til apa” er en anden måde at være sammen på. Man får noget man ikke vidste man havde brug for.

s Fødselsforberedelse

s

Efterfødselskurser 0-3 mdr.

8 holdtyper med kropstræning for gravide. Førstegangsfødende, flergangsfødende og par.

6 holdtyper for første-, flergangs- og tvilligemødre med vægten på genoptræning, viden og udvikling.

s Efterfødselskurser 3-12 mdr.

s Forældre og børn 1-5 år

10 holdtyper med fokus på tema kropstræning, babymotorik, babymassage og Marte meo.

s Rytmik og babysvømning 3-15 mdr.

10 holdtyper inden for rytmik, babysvømning og Far på orlov.

8 holdtyper for børn/forældre med udgangspunkt i børnenes behov og formåen.

s

Kropstræning og afspænding

11 holdtyper for kvinder og mænd i alle aldre, hver dag i ugen. Energi og velvære.

apa Borgervænget 7A, 1.• 2100 København Ø Tlf. 3526 0011, man.-fre. 10.00-12.00 og 13.00-14.30 apa@apa.dk • www.apa.dk apa (aftenskolen for psykomotorik og afspændingspædagogik) beskæftiger sig med forskellige typer af bevægelses-, afspændings- og fødselskurser. apa henvender sig til alle aldersgrupper og tilstræber at tilbyde undervisning, der tilgodeser alle de faser, livet byder på. apa tilbyder desuden foredrag med efterfølgende debat om relevante emner.

apa


stjernebabyer på vej* * KENDTE

Der venter et sandt babyboom af børn med kendte forældre. Se her hvilke kendte danskere og internationale stjerner, der venter barn i den kommende tid.

GEORGE CLOONEY Skuespiller George Clooney (55) og hans kone Amal (39) venter tvillinger til juni - en dreng og en pige. For nylig udtalte George Clooney, at han er en smule nervøs over at skulle være far til tvillinger, men at han og Amal først og fremmest er overlykkelige og spændte på at blive forældre for første gang.


OLIVER BJERREHUS Fotomodel Oliver Bjerrehus og Gunnvør Dalsgaard venter deres 3. fælles barn til maj. De har i forvejen pigerne Sigga og Hanna sammen. Men de skal stadig ikke bo sammen.

MEL GIBSON Mel Gibson (61) venter sit 9. barn med sin 26-årige kæreste Rosalind Ross. Han har 7 børn med ekskonen Robin More. Derudover har han datteren Lucia på 6 år med ekskæresten Oksana Grigorieva.

STINE BRAMSEN Sangerinde Stine Bramsen (30) venter sit 2. barn til maj. Det bliver en dreng. Hun har i forvejen sønnen Alfred på 2 år.

ASHTON KUTCHER & MILA KUNIS Skuespillerparret Ashton Kutcher og Mila Kunis venter deres 2. barn. Det er en dreng. De har i forvejen en datter på 2 år, der hedder Wyatt.


BRADLEY COOPER Skuespiller Bradley Cooper (41) og fotomodellen Irina Shayk (30), der tidligere dannede par med fodboldspilleren Christiano Ronaldo, venter deres første barn.

BEYONCE & JAY-Z Sangerinde Beyonce Knowles (35) venter tvillinger. Hun og manden Jay-Z har i forvejen datteren Blue Ivy på 5 år.

ANDREA ELISABETH RUDOLPH Andrea Elisabeth Rudolph og hendes mand Claus Møller Jakobsen venter deres 2. fælles barn. De har i forvejen Alfred på 1 år sammen. Han har desuden Oskar på 9 år og Alma på 4 år, og hun har datteren Isolde på 10 år.

JULIE ØLGAARD Skuespillerinde Julie Ølgaard (35) og hendes mand, skiløberen Gustav Muus, skal være forældre. Ifølge Julie gemmer der sig en lille dreng i maven, og han forventes at komme til verden i slutningen af juni.


Velkommen til dit nye baby- og smübørnsunivers

KLIK HER

og se flere smarte produkter til din baby


PLEJE

DET BEDSTE TIL MOR OG BARN

På APOTEKEREN.DK finder du et stort udvalg af liberaliserede håndkøbslægemidler, apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler, receptpligtige lægemidler og kendte mærkevarer inden for baby- og børnepleje, hudpleje, kosttilskud og meget andet.KOSTTILSKUD TIL GRAVIDE Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide at supplere en sund og varieret kost med tilskud af særlige vitaminer og mineraler. Som gravid har du nemlig ekstra brug for vigtige næringsstoffer som folsyre, jern, D-vitamin og i visse tilfælde også kalk. Under graviditeten har kroppen brug for ekstra mængder af disse stoffer, og det kan være vanskeligt at få dækket behovet gennem den normale kost, så derfor anbefales disse tilskud. Nogle vitaminer og mineraler skal du have flere af som gravid, mens du skal holde igen med andre. Du bør eksempelvis undgå at tage for meget A-vitamin, da for stor indtagelse af A-vitamin kan øge risikoen for misdannelser af fosteret. Både som gravid og ammende skal du undgå at spise lever eller tage ekstra A-vitamintilskud. FÅ STYR PÅ FOLSYREN Folsyre er et B-vitamin, som i tilstrækkelige mængder kan forebygge risikoen for udvikling af misdannelser i barnets hjerne og rygmarv (neuralrørsdefekt). Det er en sjælden lidelse, der kan forebygges ved, at man indtager 400 mikrogram folsyre dagligt fra planlagt graviditet og til 12 uger inde i graviditeten. Desuden anbefales lægeordineret folsyre til kvinder, der før har været gravide med et barn med rygmarvsbrok og kvinder, der selv eller hvis partner har rygmarvsbrok. MERE JERN FRA 10. UGE Ifølge Sundhedsstyrelsen udvikler omkring en femtedel af gravide jernmangel sidst i graviditeten. Det skyldes, at kvinder almindeligvis har små jerndepoter, når de bliver gravide, og så får de ikke tilstrækkelige mængder jern gennem kosten til at dække det øgede behov under graviditeten.

Fra 10. graviditetsuge anbefales alle gravide at indtage 40-50 mg jern dagligt. Jerntilskuddet bliver optaget bedst, hvis det indtages mellem måltiderne sammen med et glas frugtjuice. Jern bruges blandt andet til dannelse af røde blodlegemer, som transporterer ilt rundt i kroppen, så man lettere undgår træthed og svimmelhed. D-VITAMIN I HELE GRAVIDITETEN Mange mennesker, herunder også gravide, spiser en kost, som ikke altid dækker behovet for D-vitamin. Kroppen skal bruge D-vitamin til at optage og omsætte kalk. Det er afgørende for barnets vækst og knogleudvikling og for dine tænder og knogler. Barnet kan fødes med mangel på D-vitamin, hvis moderen har manglet det under graviditeten. I hele graviditeten anbefales det at indtage 10 mikrogram dagligt. KALK STYRKER KNOGLERNE Kalk fås nemmest ved at drikke en halv liter mælk eller indtage andre mælkeprodukter dagligt. Hvis du som gravid ikke indtager mejeriprodukter, anbefales du at tage et kosttilskud med 500 mg kalk om dagen gennem hele graviditeten og gerne derefter. Kalk har stor betydning for både dine knogler og barnets knogler. Medicinsk behandling kan medføre behov for et højere tilskud. I så fald skal du tale med din læge.

5 GODE RÅD OM KOSTTILSKUD UNDER GRAVIDITETEN

1 Følg de officielle kostråd fra Sundhedsstyrelsen.

2 Vær opmærksom på næringsstofferne folsyre, jern, D-vitamin og kalk.

3 Undgå at dit A-vitamintilskud ligger over det anbefalede.

4 Hold øje med hvornår i graviditeten, du indtager hvilke vitaminer og mineraler.

5 Spørg på apoteket, hos læge eller sundhedsplejerske - hellere en gang for meget end en gang for lidt.


SE MERE Se det store udvalg af kosttilskud til gravide.INTIMPLEJE TIL GRAVIDE I nogle perioder kan kvinder være særligt udsatte for at få svamp og ubalance i intimområdet. I din intimpleje skal du passe ekstra godt på det sure miljø og den naturligt beskyttende barriere. Er du tilbøjelig til at få svamp, ubalance og irritation i intimområdet, bør du højst vaske dig med sæbe én gang dagligt og anvende en intimsæbe med lav pH. En sæbe med høj pH kan skabe grobund for, at balancen forstyrres, så svamp og uønskede bakterier får

overtaget over de gavnlige mælkesyrebakterier, der beskytter dig. Hvis du er særligt udsat, kan du anvende en mild rensecreme til intimhygiejne. Du kan også have gavn af en plejende intimcreme, som danner en beskyttende barriere mod udtørring og irritation. De perioder, hvor du kan være særligt udsat for svamp og ubalance, er typisk omkring menstruation, igennem en graviditet, når du spiser p-piller eller er i overgangsalderen. Det skyldes blandt andet, at din hormonbalance ændrer sig og påvirker dine slimhinder, som bliver mindre modstandsdygtige.

DANATEKT

INTIM RENSECREME Mild og skånsom sæbefri rensecreme, der renser uden brug af vand og sæbe og lindrer svie og kløe. Et skånsomt alternativ til sæbe. Uden parfume og parabener. Også god til sart babyog barnehud.

DANATEKT INTIM BARRIERECREME

Giver fugt, plejer og lægger en beskyttende hinde på huden. Velegnet til sarte hudområder hvor som helst på kroppen. Genopbygger hudbarrieren. Uden parfume og parabener.


APOTEKETS INTIM SÆBE

Til den daglige hygiejne anbefales en mild og skånsom sæbe, der er specielt udviklet til intimområdet. Indeholder mælkesyre, der virker regulerende på den naturlige balance og mindsker risikoen for udtørring og irritation.

I SAY INTIM SERVIETTER

Vedligeholder den naturlige vaginale pH-værdi og understøtter vaginalfloraen. Anvendes til daglig opfriskning af intimområdet, både når du er hjemme og på farten. Intim servietterne er pakket enkeltvis, så de er nemme at have med, og så de ikke tørrer ud.

I SAY

INTIM MOUSSE Skånsom pH-balancerende skumvask, der er nem at skylle af. Moussen sikrer et sundt vaginalt miljø med milde og fugtgivende bestanddele. Indeholder ingen sæbe, parfume eller parabener, og er ikke testet på dyr.

AC3 COMFORT

Til behandling og forebyggelse af endetarmsgener såsom hæmorider, revner og kløe. Specielt god under graviditeten og efter fødslen, hvor disse gener kan forekomme. Gelen har en kølende og lindrende effekt, som opnås umiddelbart efter, at den er påført.


DIVERSE PRODUKTER TIL GRAVIDE APOVIT GRAVID MULTI

SARD

KOPENHAGEN ARGANOLIE

En multi-vitaminmineraltablet til dig, der er gravid eller planlægger at blive det. Med 12 vitaminer og 8-mineraler. Indeholder blandt andet 400 µg folsyre og 10 µg Dvitamin, der anbefales til gravide. Folsyre (folat) bidrager til normal vævsvækst hos den gravide.

Styrker dannelsen af nye celler og forebygger strækmærker. Huden på mave, balder, lår og bryst masseres ind i olien dagligt. Dette styrker huden. Efter fødslen anvendes den som opstrammende olie, så huden hurtigere trækker sig sammen.

SEA-BAND MAMA

Har du graviditetskvalme? Mange kvinder fravælger at indtage medikamenter mod kvalme under graviditeten. Med Sea-Band kan du forebygge og kontrollere graviditetskvalmen helt uden medikamenter og bekymring. Behandlingen aktiverer blot kroppens eget forsvar mod kvalme, og er en naturlig og effektiv hjælp for de fleste.


BABYHUD Din babys hud er fin og sart, og blebørn får let rød numse. Især hvis en ble sidder for længe. Skift derfor ble hyppigt, og giv dig god tid ved hvert bleskift, så området får luft. Vask forsigtigt og omhyggeligt med lunt vand og dup området tørt med en stofble eller benyt et skånsom

renseprodukt, som er udviklet specielt til bleskift. Giv den sarte babyhud tid til at lufttørre. Er numsen allerede blevet rød eller irriteret, så smør babyhuden efter vask/rensning og tørring med en creme, der lindrer. Det kan være et tyndt lag salve eller creme, som hjælper huden med at reparere sig selv, eller det kan være en beskyttende barrierecreme, der forebygger irritation og rødme.

APOTEKETS

APOTEKETS

APOTEKETS BABY

Til badevandet, babymassage og fjernelse af arp. Med abrikoskerneolie, mandelolie og jojobaolie. Uden parfume og parabener.

Velegnet til røde blenumser og anden hudirritation. Indeholder 25% zinkoxid, der heler huden og afhjælper rødme og irritation.

En mild shampoo til håret og skånsom badesæbe til kroppen. Svier ikke i øjnene. Uden parfume og parabener.

BABY OLIE

BABY ZINKSALVE

SHAMPOO/BAD


KUNDEKLUB Bliv gratis og uforpligtende medlem af kundeklubben Mitapotekeren og opnå en række fordele: • Besparelser på udvalgte produkter. Se de aktuelle tilbud her. • 1-2 nyhedsbreve om måneden med gode tilbud, nyttige råd, nyheder og konkurrencer. • Overblik over dine tidligere ordrer og mulighed for at foretage genbestilling. • Opret dine helt egne ønskesedler. • Oversigt over dine mest købte produkter. • Hver måned trækkes der lod om 3 præmier blandt alle, der har tilmeldt sig kundeklubben i den måned. Bliv medlem på WWW.APOTEKEREN.DK


FØDSELSBERETNING

MIT VELOVERSTÅEDE

KEJSERSNIT Katja fortæller om fødslen af sin datter, som kom til verden ved et planlagt kejsersnit.


“

Jeg er blevet mor igen, og sikken en vidunderlig følelse. Jeg er fuldstÌndig head over heels nyforelsket i min lille pige.


Jeg var så nervøs for mit kejsersnit, og da dagen endelig oprandt, kunne jeg slet ikke forstå, at det var nu. Min mand havde ellers været rimelig afslappet omkring kejsersnittet, hvorimod jeg havde kørt mig selv helt op i det røde felt. Men da vi ankom på hospitalet, blev han mere og mere nervøs. Vi skulle være der kl. 7.00, og kejsersnittet skulle foretages kl. 10.00. Det var 3 timer i helvede for min mand. Han kunne slet ikke finde ro – gulvet på Herlev Hospital stue 16.02 skal have en mindre renovation efter vores ophold. Han vadede frem og tilbage på stuen. Jeg var faktisk temmelig afslappet og lå på sengen og bare ventede på, at sygeplejersken skulle komme og

hente os. Efter vi hver især havde iklædt os alt for stort hospitalstøj/operationstøj, kom sygeplejersken endelig og hentede os. Nu var det virkelig nu. Da jeg først lå på operationsbordet, var jeg på en gang både lettet men også nervøs. Jeg vidste jo, at jeg var i hænderne på professionelle folk. Men da jeg ikke havde prøvet at få kejsersnit før, anede jeg jo ikke, hvordan det ville føles. Jeg begyndte selvfølgelig at tude. Min mand sad ved min side, og selv om han også var nervøs, var han hele tiden opmærksom på mig og tørrede mine øjne og aede mig. Min epiduralblokade gik nemt og meget hurtigt, og efter diverse venflon var lagt, og forskelligt medicin var injekteret, gik lægerne i gang. Det var en meget mærkelig og surrealistisk fornemmelse at være bedøvet fra brystet og ned. Jeg kunne ikke mærke kulde/varme eller smerte, men jeg kunne godt fornemme, at de var i gang med noget dernede.

Nu kunne jeg høre en baby, der græd, men jeg vidste ikke helt, om det var min. Mere ventetid. Og så kom de endelig. Min dejlige smukke lille pige i fars arme.


Da de først havde fået skåret igennem alle lagene, blev mine tårer overtaget af kvalme. Da de begyndte at trykke på maven, fik jeg det rigtigt dårligt og begyndte at kaste op. Jeg sansede ikke så meget på det tidspunkt, men pludselig var hun ude. Jeg kunne ikke høre hende, men tænkte egentlig ikke videre over det, da jeg havde det rigtig skidt.

smerter, og min mand fik en masse kærlige ord med på vejen :o)

Min mand fulgte med jordemoderen ind på stuen ved siden af, og jeg lå bare og ventede på, at de kom tilbage. De var nok ikke så længe væk, men jeg syntes, at der gik lang tid. Nu kunne jeg høre en baby, der græd, men jeg vidste ikke helt, om det var min. Mere ventetid. Og så kom de endelig. Min dejlige smukke lille pige i fars arme.

Min kæreste fortalte så, at hun ikke trak vejret, da de havde fået hende ud. Hun skulle hjælpes i gang et par gange, før hun kunne trække vejret selv, hvilket min mand efterfølgende fandt ud af, var helt normalt, når de bliver født ved kejsersnit. Det havde de bare lige glemt at fortælle ham/os, så han var ved at gå i panik de første 30 sekunder, som føltes som 30 minutter.

Mens jeg blev syet sammen, sad vi bare og stirrede på hende. Hun var helt perfekt. Og vågen. Hun kiggede intenst på mig, som om hun godt vidste, at jeg var hendes mor. Det var nogle vidunderlige øjeblikke.

Vi var på hospitalet til næste dag, hvor vi valgte at tage hjem. Jeg havde det godt trods smerter, men vi ville bare hjem og nyde hende. Vi forlod hospitalet med en rigtig god oplevelse og verdens dejligste baby - nu skulle vi bare hjem og kysse, dufte, røre og kigge på vores lille vidunderlige pige.

Da vi kom på opvågningen, fik jeg dejlig morfin. Jeg har ikke fået morfin før, men det hjalp gevaldigt på mine

Jordemoderen vejede og målte hende. 49 fine centimeter og 2.822 perfekte gram. Jeg havde stadig ikke holdt min lille pige og ENDELIG fik jeg hende i mine arme.


FUNKTIONELLE SKO

PERFEKT FOR NYE MØDRE:

VERDENS MINDSTE TRÆNINGSCENTER har en virkning på hele kroppen og kan med god samvittighed kaldes verdens mindste fitnesscenter. Skoene følger med dig i din hverdag. MBT SKO


MBT SKO GØR DINE FØDDER GLADE UNDER OG EFTER GRAVIDITETEN


MBT SKO er funktionelle sko, der

fungerer som et lille træningscenter i sig selv. Med skoene træner du, når du går og står i hverdagen. De er rigtigt gode for dig, der har født, fordi de hjælper dig med at sætte gang i hele kroppen. Det lyder næsten for godt til at være sandt, at man kan træne sin krop ved bare at skifte sko. Men det er faktisk det, som MBT sko kan. MBT er ”funktionelle sko”, der aktiverer en lang række muskler i kroppen. Den buede sål og et særligt verdenspatenteret balancepunkt i skoene gør, at man automatisk kommer til at gå og stå på en særlig ”rullende” og naturlig måde. ”Det betyder, at du træner din krop, når du bare går og står i hverdagen, fordi du sætter gang i krop og blodomløb. Det er derfor, man kan kalde skoene

for verdens mindste træningscenter”, siger Charlotte Poulsen fra MBT Nordic og fortsætter. ”Skoene er gode for alle, der går og står, og som gerne vil have lidt ekstra træning ud af bevægelserne. Det kan være tiltrængt, hvis man eksempelvis sidder meget og ammer. Så trænger man til at komme ud med barnevognen og få fuld effekt af sin indsats”.

GODT FOR HOLDNINGEN Udover træningen får du også en mere oprejst kropsholdning, der aflaster ryg, hofte og knæ. Med MBT står man ikke stille - selv når man står. Det instabile underlag styrker muskler og ledbånd og balancepunktet med den runde gængesål fremmer venepumpefunktionen, hvor musklerne i benene trykker returårerne sammen, så blodet på grund af klapfunktionen kun kan løbe opad mod hjertet. “MBT modvirker trætte, tunge og hævede ben, og balancen bliver også styrket, når man har skoene på”, fortæller Charlotte Poulsen.


MBT modvirker trætte, tunge og hævede ben, og balancen bliver også styrket, når man har skoene på. CHARLOTTE POULSEN, MBT NORDIC

fordeler trykket på sine knæ anderledes. For sunde og aktive mennesker kan det betyde, at man får trænet sine muskler ved gang, og dermed lette presset på overbelastede led”.

LIDT HISTORIE MBT international blev grundlagt i 1996 og var de første, der introducerede funktionelt fodtøj - altså sko, der kan mere end bare være sko. I 2004 kom MBT til Danmark, og i dag sælges MBT i mere end 45 lande verden over. Der kommer to nye kollektioner hvert år, og i dag findes der designs til fest, arbejde og fritid. Der er kort sagt noget for enhver smag.

”Man skal hele tiden justere, og trykpunkterne under huden sender mange flere informationer til lillehjernen, der er vores balancecenter”, forklarer hun.

TRÆNER MUSKLERNE Mere end 40 uvildige studier bekræfter effekten af MBT, og skoene er godkendt som medicinsk udstyr i Klasse 1 i EØS. Prof. Dr. Thomas Andriacchi fra University of Stanford i Californien fortæller: “Når man går i MBT, resulterer det i, at man

Skoene er meget populære blandt eksempelvis sygeplejersker, som går meget i deres hverdag, men flere og flere får øjnene op for de fordele, som funktionelle sko giver.

Se alle de smarte sko på DK.MBT.COM eller køb direkte på WWW.MBTSHOP.DK


KONSTANT PÅ VIPPEBRÆT Hun fortæller, at det var en underlig fornemmelse at have MBT sko på for første gang. “Jeg skulle lige vænne mig til at rulle hen over foden og hele tiden have fornemmelsen af, at jeg stod på et vippebræt. Men efterhånden, som jeg brugte skoene mere og mere, fik jeg det så godt, at jeg kunne fortsætte med håndbolden”. I sommeren 2010 blev Nette Hvam gravid med datteren Josefia. Det var en slem start med megen opkast og kvalme, men dette skulle vise sig at være de eneste udfordringer, som graviditeten bød på. ”Jeg er af den klare overbevisning, at mine fantastiske MBT sko er årsagen til, at de andre skavanker, som bækkenløsning, vand i kroppen, hævede fødder og så videre aldrig blev en del af min graviditet”.

GANG I VENEPUMPER

“Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger med at komme i gang med brugen af MBT sko, både før, under og efter graviditeten”, fortæller Nette Hvam. Nette Hvam begyndte at bruge MBT i 2006, hvor hun spillede håndbold i Skjern Håndbold, som i dag er Ringkøbing Håndbold. “Jeg havde udfordringer med belastede akillessener samt skinnebensbetændelse. Når jeg var færdig med træning eller kamp, havde jeg en del smerter”. “Men med MBTs’ særlige, runde sålkonstruktion blev de små stød, som mine akillessener og skinneben ikke brød sig om, aflastet. Dels af den rullende gang og dels ved den bløde sensor, som gav mig den nødvendige affjedring”, siger hun.

Under graviditeten arbejdede hun i Århus og Kolding, men boede i Esbjerg, men hverken de lange køreture eller arbejdsdage gav hende problemer. “Mine MBT var helt fantastiske under graviditeten. Det at få fordelt trykket under foden ved gang og stilstand betød, at jeg hele tiden havde gang i mine venepumper, så blodet blev pumpet tilbage fra mine fødder”. Det samme er tilfældet efter fødslen, for når man eksempelvis står i køkkenet og laver mad til den lille ny eller lægger de uanede mængder af vasketøj sammen, kan man stå og vippe og dermed fordele vægten på fødderne. MBT gør, at du er oprejst. “Når du har MBT på eksempelvis på job, behøver du ikke bekymre dig om at huske at træne de små muskler i lår, mave og ryg. Det gør MBT i løbet af dagen”, fortæller Nette.

SOM AT GÅ PÅ EN MADRAS Fordelen er uden tvivl stødabsorberingen, som uden sammenligning er den bedste på markedet.


Når først man har haft et par MBT på, vil man mærke, hvordan en gåtur kan blive til dans på roser. NETTE HVAM

”Den bløde sensor gør, at jeg får fornemmelsen af at gå på en blød sandstrand frem for det hårde underlag, som vi jo alle går på i dag som fliser, asfalt, klinker og trægulv”. Ifølge Nette er det allerbedste ved skoen, at uanset om man har stået/gået i 12 timer, så har man hverken hævede eller ømme fødder og ben. ”Ben og fødder er trætte men på den gode måde. Trænet trætte og ikke overbelastede”.

ET FLOTTERE LOOK Da Nette Hvam begyndte at bruge skoene i 2006, var de meget anderledes i udseende - måske endda lidt klodsede. I dag ligner MBT almindelige sko og sandaler. ”Mine veninder syntes i starten, at det var nogle mærkelige sko, og at de var vildt grimme. Men det var også tilbage i 2006, hvor vi var i starten af 20’erne, og stiletter var in, og man skulle se smart ud”. I dag har mange i hendes omgangskreds skoene eller vil gerne have dem.

”De er fascinerede af, hvor lækre MBT er at have på, og at man nu ikke længere lægger mærke til skoene på grund af deres lækre og smarte design”. ”Jeg anbefaler dem til alle og enhver. Jeg synes, det er de mest fantastiske sko, og den mega positive effekt, de har på kroppen gør, at jeg slet ikke kan lade være med at anbefale dem”.

EN DANS PÅ ROSER Nette Hvam synes, at alle burde forkæle sig selv med at par MBT til arbejde eller fritid. ”Jeg oplever mange, der ved hjælp af MBT nu kan holde til at gå en lang tur eller ikke er helt smadrede i kroppen efter en arbejdsdag. Det er bare helt fantastisk. Når først man har haft et par MBT på, vil man mærke, hvordan en gåtur kan blive til en dans på roser.”

Læs mere om skoene på DK.MBT.COM eller køb på WWW.MBTSHOP.DK


KOM I FORM EFTER DIN FØDSEL Nybagte mødre tilbagelægger rigtig mange kilometer med barnevognen. Derfor er det oplagt at bruge tiden til samtidig at få kroppen i form igen enkelt og effektivt.

Tag MBT på fødderne, og du er i gang med træningen. Uanset om du går eller står. Så hvorfor ikke udnytte dette, når du alligevel skal ud med barnevognen?

Mange kvinders udfordring efter en fødsel er at få kroppen tilbage i den form, den havde før graviditeten. Med MBT sko er man som nybagt mor godt hjulpet til at genvinde formen, mens man triller rundt med barnevognen.

MBT stimulerer den rigtige brug af musklerne i benene og hele vejen op langs ryggen til nakken. Det øger kropsbevidstheden og giver en bedre holdning.

”Træningsprogrammet kræver ikke et minuts ekstra tid for de mødre, der er ude at gå med deres barnevogn. Med MBT sko på fødderne og ved at lave 10 øvelser på turen 10 gange i 10 uger kommer resultaterne af sig selv”, fortæller Charlotte Poulsen fra MBT Nordic. Den største fordel ved MBT som træningsmetode er den enkle integration i hverdagen. Du behøver ikke ændre adfærd for at opnå resultater.

AFLASTER BÆKKENET

”Hvor mange mennesker med tiden går foroverbøjet og spænder i lænden, vil de ved rigtig gang i MBT sko automatisk rette sig op og få den holdning, som man eksempelvis kan misunde de ranke masaier fra Afrika”, siger Charlotte Poulsen. MBT afspænder stramme og ømme muskler hele vejen op igennem kroppen, så bækken-, ryg- og nakkesmerter reduceres. Også mavemusklerne stimuleres og styrkes, når man går med barnevognen i sine MBT sko.

10 GODE ØVELSER MBT træningsprogrammet består blandt andet af 10 øvelser, som der kan laves, når du som nybagt mor alligevel er ude at gå tur med barnevognen, der bruges som modstand og træningsvægt.

Den største fordel ved MBT som træningsmetode er den enkle integration i hverdagen. Du behøver ikke ændre adfærd for at opnå resultater. Tag MBT på fødderne, og du er i gang med træningen. Uanset om du går eller står.


10 ØVELSER MED BARNEVOGNEN 10 gange og gentag to til tre gange i løbet af gåturen. 5. BAGDEL OG LÅR Gå på en flad vej, tag ekstra lange skridt og gå dybt ned over den forreste fod. Sørg for at dit knæ peger i samme retning som tæerne. Gør det 10 gange med hver fod. Efterhånden som du bliver mere dygtig, kan du gøre det samme på en lille stigning.

1. RYG OG ARME Gå med ret ryg. Stram maven op og gå ned ad en bakke. Tag undertag på håndtaget på vognen. Gå med ret ryg og slip vognen så langt fra kroppen, som du kan. Træk vognen tilbage så tæt på dig, som du kan med albuerne mod kroppen. Gentag det 10 gange. En perfekt øvelse, der styrker rygmusklerne, mens du arbejder med armmuskler, skuldermuskler og mavemuskler. Jo kraftigere hældning på bakken, jo større belastning. 2. RYG OG ARME Lav øvelse 1, men hold nu naturligt på vognens håndtag - altså overhåndstag. 3. MAVE, BRYST OG ARME Gå med ret ryg, stram maven op og gå op ad en bakke. Skub vognen så langt ud i strakt arm, som du kan, og lad vognen køre kontrolleret tilbage til dig. Gentag det 10 gange. Få dine albuer ud til siderne, og hold almindeligt på vognens håndtag. Jo stejlere hældning, jo større belastning. Det styrker mavemusklerne, brystmuskler og armmuskler. 4. ARME Gå stille og roligt op ad en nem bakke med vognen hængende efter dig. Hold albuerne tæt på din side, og lad vognen være så langt bag dig, som du kan. Træk vognen ind til kroppen, ind til ryggen. Kroppen må ikke vippe frem, stram op i maven og ryggen. Lav øvelsen

6. BAGDEL OG LÅR Stop i fem minutter, når du går eller brug fem minutter, når turen er færdig, og lav nogle lår- og bagdelsøvelser. Slå bremserne på vognen til, og hold to fingre på vognens håndtag. Stå med en skulders bredde mellem fødderne og sørg for, at dine knæ peger samme vej som dine tæer. Find balancen. Bøj ned til lige under 90 grader i knæ og hofter. Gå langsomt ned og hurtigere op. Gentag det 10 gange, tag en pause og gør det igen to gange. Sørg for at holde balancen, så du må ikke hænge i klapvognen. 7. BAGDEL OG LÅR Du skal gøre som i øvelse 6, men stå nu sidelæns og hold en hånd på vognen. Forsøg på at løfte det ene ben og lav øvelsen på ét ben. Det er vigtigt, at knæet på det ben, du står på peger samme vej som tæerne. Gå ikke så langt ned, at det bliver vanskeligt at komme op igen. Start med 90 grader i knæleddet. Lav øvelsen 10 gange og gentag to gange. 8. KONDI / LANGDISTANCE Gå en lang tur i et jævnt tempo. Turen skal være på over en time for at være effektiv. Gå i et tempo, hvor du ikke bliver forpustet. 9. KONDI / INTERVAL Gå på en lang bakke, der går opad. Gå 10 hurtige trin, hvor du tager lange skridt, gå så 20-30 regelmæssig skridt. Tænk på kropsholdning og balance i kroppen. Gentag øvelsen 10 gange. 10. KONDI / TEMPO Find en rute med et varieret terræn. Den behøver ikke at være længere end, at du kan gå den på 10 minutter. Gå først ruten i et roligt tempo som opvarmning. Gå den så igen i et højere konstant tempo. Terrænet vil give dig naturlig intervaltræning. Jo hårdere terræn, jo mere træning.


PARFORHOLD

NÅR MANDEN MISTER LYSTEN TIL SEX For mange mænd er det en selvfølge at fortsætte med sexlivet, som før kvinden blev gravid. Nogle mænd nyder at se kvinden vokse, synes hun er dejlig, og at hun kun bliver mere attraktiv, jo mere gravid hun bliver. Andre har brug for at vænne sig til, at kvindens krop bliver anderledes, og tænker over, at der er en “tredje deltager”, og om det mon er OK at have samleje. Og så er der en gruppe mænd, der mister lysten fuldstændig, og som måske har svært ved pludselig at se kvinden som et seksuelt væsen. Her kan du læse om 7 kvinders erfaringer med at have en mand, der ikke havde lyst til sex under graviditeten.HVORFOR SKAL DET VÆRE SÅ SLEMT FOR MÆND at være sammen med deres gravide kone? Eller er det kun min mand, der ikke gider sex, når jeg er gravid? Nu er det 4 måneder siden (jeg er i 7. måned). Han nægter at tale om det, og jeg bliver afvist, hvis jeg prøver at tage initiativ til noget. Jeg har prøvet at sige, at jeg gerne vil have noget nærhed - kys og kæl - og at vi bare rører ved hinanden, uden at det nødvendigvis behøver at føre til mere, men det vil han åbenbart heller ikke. Jeg savner sådan at blive rørt ved, og det går desværre ud over mit humør, når jeg er hjemme, og dermed også ud over vores børn.

IKKE DEN ENESTE Jeg har desværre ingen hjælp, men vil bare fortælle, at han ikke er den eneste. Min eks var nøjagtigt ligesådan, og det var dybt frustrerende at gennemgå en hel graviditet uden nærvær. GIZMO

råbe ham op. Det er ikke holdbart overfor dig og jeres børn. Nogen gange kan det være nemmere at skrive et brev, da man kan forklare sig anderledes og ikke bliver afbrudt. IBEN

KAN HAN MODSTÅ ET “BJ”? Vi har aldrig haft så meget sex, mens jeg var gravid. Første gang var det manden, der mistede lysten, og jeg var lige så frustreret som dig. Anden gang var det mig. Jeg synes helt sikkert også, I skal prøve at få lidt tid alene, som ikke handler om sex, men som måske alligevel kan gøre, at han slapper lidt bedre af og får lyst. Desuden tænker jeg: Hvad hvis du sådan uden videre hiver bukserne af ham og starter med et godt “BJ”? Gider han heller ikke det? Det kan de færreste mænd vel stå for? FRU D

NÆRVÆR ER VEL IKKE KUN SEX?

SKRIV ET BREV

Min mand sagde fra starten af, da vi snakkede baby, at han ikke kunne have sex med en gravid. Han mistede simpelthen lysten (han har 2 børn i forvejen). Vi var sammen én gang, og det var noget akavet. Så i stedet puttede vi, holdt i hånd og den slags.

Er det ikke sådan, at nogle mænd reagerer med manglende sexlyst, når konen er gravid? Jeg tror, det er noget med, at det er svær at skille tanken om, at der er et barn, og angst for at skade barnet.

Jeg synes ikke det var et problem. Først var jeg kamp træt og dernæst stor som et hus. Det hele kom tilbage til normalen, da først ungerne var kommet ud på den anden side.

Jeg kan godt forstå dine følelser, og det er ikke rart at blive afvist. Jeg har desværre ikke nogen gode råd til, hvad du skal gøre, men du skal virkelig prøve at

DITTE MARIE

Hvad hvis du sådan uden videre hiver bukserne af ham og starter med et godt blowjob? Gider han heller ikke det? Det kan de færreste mænd vel stå for?


Min mand sagde fra starten af, da vi snakkede baby, at han ikke kunne have sex med en gravid. Han mistede simpelthen lysten.

JEG KLARER DET SELV

INGEN AF OS HAVDE LYST

Jeg er gravid, og min mand bryder sig ikke om, at vi har sex, når jeg er gravid, og det må jeg bare acceptere, og så klarer jeg det selv :o)

De første 3 måneder var jeg nok lidt nervøs for, at der kunne ske babyen noget (selvom jeg godt ved, at sex er ufarligt ved en normal graviditet). Min mand havde det faktisk lidt på samme måde, så ingen af os havde rigtig lyst.

Men jeg ved også, at når jeg har født, og jeg er klar, så må vi se lidt porno sammen, hvis det er det, der skal til for at få min lyst igen. For sidst gik der alt for lang tid, før vi var sammen igen, og det blev ikke til mere, og så blev vi gnavne begge to, og det skal bare ikke ske igen. Jeg har opdaget at hvis man har et OK sexliv, så bliver ens forhold også mere skønt og dejligt. Og det hjælper ikke kun at blive “tilfredsstillet” af kontakten og nærheden til børnene - der skal et voksenliv/forhold til. ANNO

Nu er det mere et spørgsmål om, at de stillinger, som fysisk kan lade sig gøre nu, ikke gør det store for mig. Jeg får simpelthen ikke noget ud af det, og det gør selvfølgelig, at manden ikke synes, det er ligeså sjovt, som det plejer. Så her kører sexlivet på vågeblus, men vi har til gengæld snakket om, hvordan vi forestiller os at få det i gang igen efter fødslen. Vi har det heldigvis begge OK med, at det er sådan i denne periode. KAMILLA


BABYUDSTYR

REN LUKSUS TIL DIT BARN


er den førende producent af luksus babynests med et helt unikt fyld, som gør den ekstremt lækker og unik i forhold til andre babynests. MAMAMILLA


En babynest er en seng til små babyer fra ca. 0-6 måneder. Til det nyfødte barn snøres anoraksnoren helt ind, og i takt med at barnet vokser, løsnes snoren mere og mere. På den måde har babynesten hele tiden den optimale pasform og omslutter barnet.

• Den holder formen, sin ensartede fylde og blødhed, også efter mange ganges vask.

Babynesten består af åndbare materialer, som er temperaturregulerende, allergivenlige og vaskbare ved høje temperaturer. Babynesten er fremstillet af 100% økologisk bomuld og miljøvenlige materialer, som er OEKO-TEX standard 100 certificeret, hvilket betyder, at de ikke indeholder nogen form for farlige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer.

MADRASSEN

Babynesten fra MamaMilla skiller sig ud fra andre babynests, fordi den indeholder et helt unikt fyld i kanten, hvilket medfører en række fordele: • Den kan vaskes på 60 grader. • Den kan tørretumbles.

• Den er varmeregulerende. • Den er allergivenlig. • Den har en tyk madras i bunden, så du kan bruge den alle steder. • Det er muligt at skifte cover, madras og kantpude.

Hårdheden i madrassen er perfekt tilpasset det lille barn, som ikke vejer så meget endnu. Den har en god ballast uden at være hård. Madrassen er OEKO-TEX standard 100 certificeret, hvilket betyder, at den ikke indeholder nogen form for farlige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer. Madrassen er udtagelig. Babynesten lukkes med en kraftig og holdbar lynlås i bunden. Det giver mulighed for at tage den ud ved vask, eller hvis man bare ønsker at bruge sin babynest uden madras.


UNIKT KANTFYLD Her skiller babynesten fra MamaMilla sig markant ud, da den ikke indeholder polyesterfyld, fiberfyld eller uldfyld som andre producenter. MamaMillas babynest er lavet med Fossflakes i kanten. Kanten føles derfor som en blød dyne. Fossflakes-fyldet har en meget lang levetid, hvilket betyder, at kanten vil forblive blød, fyldig og ensartet, også efter mange ganges vask. Materialet kan vaskes ved 60 grader. Herved fjernes alle bakterier og støvmider. Fyldet er allergivenligt og ideelt for astmatikere. Fyldet er også temperaturregulerende, hvilket er vigtigt, da små børn ikke kan tåle at blive hverken afkølede eller overophedede. PRAKTISK SNORESYSTEM Snoresystemet i MamaMillas babynest er yderst praktisk og nødvendigt for at skabe den optimale tryghed hos dit barn. Når barnet er nyfødt snøres babynesten tæt ind til barnet, og i takt med, at barnet vokser, løsnes snorene mere og mere, så babynesten hele tiden tilpasses barnets størrelse.

en babyrede har, er at skabe tryghed hos den lille. Tryghed skaber ro. Ro, så baby kan sove og udvikle sig. Det skaber også ro hos barnet, hvis forældrene er afslappede og rolige. Vi har brugt tid på at undersøge, hvordan vi kunne lave den sikreste babyrede, så dit barn kan ligge trygt i den. DEN VIGTIGSTE OPGAVE,

KAMILLA VINDING


Denne mulighed for at forandre babynesten har også stor betydning, hvis din babynest skal hjælpe den lille med at finde ro, hvis barnet er motorisk urolig, har kolik eller andet. SKIFT COVER MamaMillas babynest giver dig mulighed for at tage coveret helt af. Det er et system, MamaMilla har udviklet, fordi flere og flere kunder ønsker at have mulighed for at tilkøbe et ekstra cover. Dels for ikke at skulle undvære deres babynest ved vask, men også for at have mulighed for at skifte udseende på babynesten. Coveret skiftes let ved at lyne madras og kantpude ud. VASK Babynesten fra MamaMilla kan vaskes i vaskemaskinen. og efter vask kan den lufttørres eller tørretumbles. Ryst babynesten op for at bevare dens volumen. Fjern puden, så snart maskinens tørringscyklus er færdig. Undgå brug af skyllemiddel og vaskemiddel med enzymer til vask af Fossflakes produkter, da det kan forringe fyldets egenskaber.

BRUG AF BABYNESTEN Babynesten har en 4,5 cm tyk skummadras i bunden, der gør den yderst praktisk, fordi man kan bruge den alle steder i hjemmet, såsom på sofaen, i køkkenet, på badeværelset osv. En babynest optimerer således sikkerheden i hjemmet, da den lille kan ligge trygt, imens der ordnes praktiske ting. En babynest kan også bruges ved samsovning. Ved at benytte en babynest kan barnet trygt ligge i forældrenes seng uden risiko for at blive klemt, få det for varmt eller lignende.

SE MERE Læs meget mere om den smarte babynest fra MamaMilla, se de forskellige covers og andet udstyr her: WWW.MAMAMILLA.DK


8 GODE GRUNDE TIL AT BRUGE EN BABYNEST SIKKERHED

Du har mulighed for at lægge din baby på sofaen eller lignende uden risiko for, at den lille ruller ned. TRYGHED

Du kan skabe tryghed for dit barn ved at tilpasse babynesten i størrelsen. Ved hjælp af snoren i kanten kan du skabe den optimale pasform. GENKENDELIGHED

Med en babynest skal dit barn ikke forholde sig til flere sovepladser. Du kan bruge din babynest alle steder i hjemmet, hvis I er ude, hvis I er på ferie osv. SAMSOVNING

Ønsker du at sove helt tæt med din baby uden frygt for, at I ruller ind i eller over hinanden i søvne, så er en babynest også meget relevant. Den bløde kant beskytter din baby, uden at I adskilles. KOMFORT

Den tykke skummadras i bunden gør det komfortabelt for din baby at ligge på sofaen, i kravlegården, på bordet eller på gulvet osv. REJSESENG

Medbring nemt din babynest på ferie eller weekendtur. Din baby kender sin seng hjemmefra, og nye omgivelser vil ikke virke så overvældende. PUSLEPUDE

Både hjemme og ude kan babynesten nemt laves om til en puslepude. Det gøres ved at åbne den i bunden og folde den ud. NAKKETRÆNING

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lægger dit barn mest muligt på maven i dets vågne timer. Her er babynesten rigtig god. Læg barnet på maven med hovedet henover kanten (i modsatte ende af snorene), så bliver træningen ikke lige så hård, og barnet kan træne i længere tid, før det bliver træt.


ANDRE SKØNNE PRODUKTER FRA MAMAMILLA

AMMEPUDE Lækker ammepude i økologisk bomuld med Fossflakes fyld. Med god fylde, så baby ikke synker ned ved amning. Det søde fjertryk kan anvendes til begge køn.

549,-


SENGERAND

Flot hvid og stilren sengerand i økologisk bomuld. Perfekt til tremmesengen. MamaMillas tykke sengerande sikrer, at dit barn ikke risikerer at få ben eller arme i klemme i tremmerne, og at barnet ikke slår sit hoved ind i tremmerne. Sengeranden er 3,5 meter lang og 30 cm høj.

599,-

BABYSENGETØJ

Blødt økologisk babysengesæt, der passer perfekt til et minimalistisk hjem. Fremstillet af blødt økologisk GOTS-certificeret bomuld. Dynebetrækket lukkes med en praktisk lang lynlås i bunden. Sengesættet leveres i en sød stofpose.

349,-

SENGERANDSSLANGE

Sød sengerandsslange, der er perfekt til hygge og putning i sengen. Kan bruges som sengeformindsker i tremmesengen og i kravlegården. Den mindsker i begge situationer risikoen for, at barnets arme eller ben kommer ud igennem tremmerne. Den er 250 cm lang og ca. 17 cm bred.

399,-


GULDKORN

DAGENS

smil

vi samlet r ha er H g. tin te es ov sj de De kære børn siger itet sagt af børn. id av gr om rn ko ld gu å sm en buket af

Jeg arbejder som lærer, og da jeg var højgravid og kom i skole efter sommerferien, kom en af mine elever fra 5. klasse og spurgte mig: “Er din baby derhjemme?”. Den var svær ikke at grine af, når man står der med STOR mave på. Så jeg måtte jo fortælle, at babyen ikke var kommet ud endnu.

Mor venter sig, og Tobias på 3½ år spørger, hvor lillebror skal sove. Ja, det er ikke helt besluttet endnu, så mor siger: “Det må vi lige se på. Vi skal nok have købt en vugge eller en seng”, hvortil Tobias svarer: “Ja, ellers må han sove i badekaret”. Så slemt går det nok ikke, men der er selvfølgelig ledigt om natten.

et hovedsageit id v ra g in m t a , så stolt over min Her gik jeg og var erne. Men det fik ft o h å p e k ik g o en ligt sidder på mav d i undertøj o st g je a D r. fo er sat en stopp datter på 6 år lige det være, at n a k n a rd o v h r, o fra hende: “M og strøg, kom det ørre?”. Hmm, st er v li b e av m in ørre, når d din numse bliver st ja hvorfor mon?


anden gang og Jeg er gravid for engang - snakke ville lige - endnu søn om det. Så med min 2-årige , mens han var jeg spurgte ham mor i maven?”. i bad: “Hvad har om et øjeblik Han tænkte sig det var et ‘trick(han vidste godt, så udbrød han spørgsmål’) og : “Gulerødder!”. glædesstrålende lerødder til afVi HAVDE fået gu sluttede at g be tensmad, og je rgsmålet” hvile ø lade “mave-sp en tid.

Min mand er så sød og prøver at gøre alt så godt for mig, nu hvor jeg er gravid i 7. måned. En dag var jeg bare nede og følte mig tyk og grim, og for at trøste mig kom han til at sige: “Jamen skat, der er da dem, der er grimmere end dig”. Jeg kunne ikke engang blive sur. Og vi har tit grint af det. Han fik det så dårligt over det, men jeg kunne kun se det sjove i det og blev glad igen.

Marie på 2½ år synes, at mors bryster er begyndt at dufte dejligt af mælk (jeg er i 7. måned). Efters om hun det sidste års tid har set en del små babyer blive ammet og ha r fået forklaret, at det er sådan, de får mad, og hun også fik det engang, kan hun måske huske de n dejlige mælkelugt. Hun vil enormt gerne røre ve d brysterne hele tiden og siger så, at hun skal til at drikke mælk fra dem igen. “Nej”, får hun at vi de, “de er til William nu Du er blevet for stor til at . blive ammet”. Hun er ik ke helt tilfreds. Dog går tøsen på kompromis og konstaterer: “Den her er til William, og denne he er til mig” med et stort sm r ørret smil.

t hos år blev passe 2 å p n sø in Da m dahan leget om e vd a h r, o rm mo uru, og plastik kæng n e d e m n ge pmærke gjort ham o vd a h r o rm o m le unge en, hvor en lil som på pung i nere, da de Se . p o t e d ve stak ho de, højgravid kvin n e så t e n fjernsy en ks: “Se! Dam ra st n a h d udbrø måtte ven!”. Og så a m ru u g n kæ med at ende i gang rin rg o st r o rm Mo forklare.


KURSUS

EN GOD START PÅ LIVET SOM FORÆLDER apa er et mødested for alle de følelser og forandringer, du gennemgår som forælder. Fra kroppens udvikling og fødslen til alle oplevelserne med barnet, familien, kærligheden, søskende og bedsteforældre. På apa møder du andre, der er det samme sted som dig.


APA

ER EN AFTENSKOLE OG EN NON-PROFIT ORGANISATION, DER TILBYDER UNDERVISNING AF HØJ KVALITET

Graviditeten er første skridt på den vej, du går ud af som forælder. Derefter kommer fødslen og tiden med det lille nye barn.


At “gå til apa” er en anden måde at være sammen på. Man får noget, man ikke vidste, man havde brug for.

DIN MÅDE AT FØDE PÅ ER DEN RIGTIGE Kroppen er udgangspunkt i undervisningen, hvad enten du vælger kurser som kropstræning før fødslen, fødselsforberedelse eller kurser efter fødslen, rytmik og motorikleg med din baby. Men også de tanker og spørgsmål du har, bliver der taget hånd om. Med inddragelse af fælles tanker og erfaringer på holdet er der gode muligheder for, som en deltager formulerede det: ”At få noget, som du ikke umiddelbart vidste, du havde brug for”.

TIL DIG DER SKAL VÆRE FØDSELSPARTNER FOR FØRSTE GANG Kom med til fødselsforberedelse 2 gange eller alle gange på parhold. Du får viden og redskaber om fødslen og tiden lige efter med det lille barn. Se hvordan du kan deltage som fødselspartner: KLIK HER


KURSER FØR FØDSLEN For dig, der skal være mor første gang. Du bliver forberedt til fødslen og den første tid som forælder. Din fødselspartner deltager 2 gange. Kurserne starter i ca. 28. graviditetsuge og slutter ca. 14 dage før terminen. 9 UNDERVISNINGSGANGE *Heraf 2 med din fødselspartner. Du bliver forberedt til den kommende fødsel og den første tid med det lille barn.

*

BEVIDSTHED OG STYRKE Vi laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster.

*

FORBEREDELSE TIL FØDSLEN Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne.

Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger. OM FØDSLEN *DuVIDEN får viden om fødslen og dens faser. Også viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. FØRSTE TID *DenDEN allerførste tid med det lille barn, beroligelse og amning. FÆLLES TE *I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter.

DET SIGER DELTAGERNE OM APA

* Der er ikke en forkert måde at føde på. * Større forståelse af kroppen. * Følelsen af at være forberedt til fødslen. * Rygsæk med gode idéer. * Sved på panden i trygge rammer. * Gode samtaler med andre på holdet. * Elsker at komme på apa. Masser af læring om håndtering af gravidi*tetsgener, fødslen og tiden efter. masse øvelser med baby, gode råd, ro *ogEnmorglæde.


Når vi møder kvinderne igen efter fødslen og spørger, hvad der virkede for dem undervejs, er svaret i langt de fleste tilfælde “åndedrættet - det virkede, jeg havde ikke klaret mig uden”. Hvis vi derefter spørger ind til, hvordan de så brugte det, er svarene langt mere varierede og nuancerede - heldigvis. Som vi ser det, er der ikke én rigtig måde at føde på. Vi arbejder ikke med, hvordan det SKAL være, men hvordan det KAN være. Kvinderne skal blive bevidste om deres forskellige muligheder, og den fødende skal føle sig tilpas med det, hun gør - ikke præstere”. Sådan fortæller underviserne på apa, som især er kendt for kurser for gravide og forældre.

8 FORSKELLIGE KURSER FOR GRAVIDE

* Kropstræning i moderat tempo. * Kropstræning i højt tempo. * Kropstræning med ro og mindfulness. * Kropstræning med særlige hensyn. * Kropstræning i vand. Førstegangsfødende, hvor fødselspartneren *deltager to gange. Flergangsfødende, hvor fødselspartneren *deltager en gang. Parhold, hvor begge kommende forældre *deltager sammen hver gang.

Læs mere om de forskellige kurser på WWW.APA.DK


DET SIGER DELTAGERNE OM APA Professionel, sjov, dedikeret, *virkningsfuld undervisning.

empatisk,

At “gå til apa” er en anden måde at være *sammen på. Man får noget, man ikke vidste, man havde brug for. Der er ikke nogen rigtig eller forkert *måde at gøre tingene på i forhold til det at være mor.

HVERT ÅR LÆGGER

6.000

DELTAGERE VEJEN FORBI APA

KURSER EFTER FØDSLEN For dig, der lige har født. Når dit barn er 4-6 uger, kan du starte på et efterfødselskursus. Her mødes I med de nyfødte børn. Der er tid og ro til at komme rundt om både dine og dit barns behov. Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre. Du er også velkommen, selv om du ikke har været med på et af apa’s fødselskurser.

Læs mere om de forskellige kurser på WWW.APA.DK

* Nye venner - ny viden. * God støtte. *tion.Viden om vigtigheden af leg og stimula* Gode råd og aktiviteter til mit barn.


FARLIG TENDENS

GRAVIDE SLANKER SIG FOR AT FØDE SMÅ BØRN Flere norske kvinder går på slankekur, når de finder ud af, at de er gravide, for at føde mindre børn og beholde deres slanke figur. Men det kan være farligt for barnet, hvis det ikke får den næring, det har brug for. Tendensen er begyndt at brede sig blandt gravide kvinder i Norge, fortæller jordemoder Annet Michelsen. Hun fraråder kvinder at slanke sig, når de finder ud af, at de er gravide. Kvinderne forsøger at holde deres slanke form ved at holde sig væk fra fede sager eller giver den ekstra gas i træningscenteret. Det kan dog have store konsekvenser, hvis fosteret ikke får de vækststoffer og den næring, det har brug for.

IKKE NÅET TIL DANMARK ENDNU Ifølge formand Lillian Bondo fra Jordermoderforeningen er tendensen endnu ikke nået til Danmark. Hun afviser, at danske gravide er begyndt at være særligt fokuserede på vægttab under deres graviditet. Men hun forklarer, at den gravide gerne må være opmærksom på, hvor mange ekstra kilo, der sætter sig på sidebenene.


Gravide må gerne være opmærksomme på, hvor mange ekstra kilo, der sætter sig på sidebenene. LILLIAN BONDO JORDEMODERFORENINGEN

Selvom du er overvægtig, når du bliver gravid, anbefaler Jordemoderforeningen ikke, at du går på slankekur under graviditeten, for der vil naturligt komme ekstra vand i kroppen og være en vægtstigning fra moderkagen og barnet.

KENDT BLOGGER ADVARER Tendensen kan have alvorlige konsekvenser, hvis babyen ikke vokser, som den skal. Den slankende trend har fået den norske blogger Martine Osmundsen op af stolen, da hun selv fødte for tidligt. Hun vil gerne advare alle kommende mødre mod at føde for små børn. Hun var ikke selv på slankekur, men fødte sit barn alt for tidligt. ”Det vigtigste er jo trods alt, at barnet er sund og rask. Hvis man har været en tur på intensiv, så forstår man, hvad jeg mener”, fortæller moren, der selv fødte et meget lille barn 6 uger for tidligt, som kun vejede 2.080 gram. Kilde: BT


BABYUDSTYR

SKØNNE PRODUKTER TIL DIN BABY når et lille, nyt familiemedlem melder sin ankomst, det er klart. Men er det eksisterende vareudbud tilstrækkeligt? Den påstand vil Witt Babycare gerne afprøve, og med en række innovative og eksklusive brands i bagagen er de godt i gang med at udfordre det eksisterende, traditionelle varesortiment inden for babyartikler. INTET ER FOR GODT,

Den teknologiske udvikling har gjort hverdagen nemmere for forbrugeren inden for mange brancher, men når vi taler om babyartikler, har produktudviklingen måske ikke draget samme fordel af den udvikling. Når vordende forældre går på opdagelse og indkøb i junglen af udstyr til den lille ny, ønsker Witt Babycare at overraske og åbne nye døre af muligheder, som forbrugerne ikke har set før. Product Manager Jacob Nielsen fra Witt Babycare udtaler: ”Vi oplever, at forældre i stigende grad efterspørger produkter, der gør hverdagen nemmere og mere sikker uden at gå på kompromis med funktion, design eller kvalitet. Inden for områder som sundhed, sikkerhed og komfort, findes der i dag producenter, der udnytter den teknologiske udvikling til at sikre forbrugerne smartere, nemmere og bedre løsninger. Disse produkter ønsker vi at bringe ud til de skandinaviske forbrugere”.BABYNESTENS ROLLS ROYCE Et eksempel på Witt Babycares satsninger er en specialudviklet babynest fra det franske mærke Red Castle. En babynest er en form for “rede” til dit barn. En stofseng, som kredser sig om barnet, så det føler sig trygt og varmt og minder om at ligge inde i moderens mave. En babynest er blevet et “must-have” for nye forældre, og markedet er i forvejen fyldt med dem. Så hvorfor endnu en? Red Castle har med deres Cocoonababy taget ikke bare ét men flere skridt videre i forhold til de eksisterende babynests og sørget for, at barnets liggeposition altid er optimal - nemlig en kurvet position med hovedet rejst 20 grader, benene placeret lidt højere end halepartiet og med hænderne tæt på ansigtet. Denne position er med til at begrænse barnets ”moro-reflek-

ser” (spjæt med armene) kraftigt, og derved får barnet en længere og dybere søvn uden afbrydelser. Materialet er et specialudviklet skum, der - i modsætning til det almindeligt anvendte memory skum - støtter, samtidig med at barnet kan bevæge sig. Dermed forhindrer Cocoonababy, at dit barn får fladt baghoved. En justérbar fodstøtte sikrer optimal liggeposition, og et mavebælte fastholder barnet i den rette position, samtidig med at babyen føler ekstra tryghed på grund af det lette tryg på maven. Cocoonababy er resultatet af mere end 10 års forskning. Udviklet i samarbejde med hospitaler og klinikker i Frankrig har Red Castle skabt den hidtil mest innovative, nyskabende og komplette babynest.

1.499,-


COCOBAG

Cocobag er udviklet specielt til Cocoonababy nest. Soveposen giver babyen fuld bevægelsesfrihed for både arme og ben, samtidig med, at det holdes på plads omkring babyen via et bredt elastikbånd. Cocobag kan ligeledes bruges i babyautostol eller skråstol.

399,-

COCOONACOVER

Cocoonacover er udviklet og formet specielt til brug med Cocoonababy nest. Den tilpassede form gør det muligt samtidig at bruge det specielle mavebælte og fodstøtten i Cocoonababy. Den specielle v-form gør, at mund og næse altid vil være uforstyrret. Velcrobånd gør endvidere tæppet nemt at åbne og lukke.

399,LAGEN

Faconsyet lagen til Cocoonababy. Fås i hvid og grå.

249,-


BABYCOOK

Med Béaba Babycook bliver det ikke nemmere at tilberede sund og næringsrig mad til dit barn. En ekstrem brugervenlig dampkoger og blender med ekstra stor kapacitet sørger for, at du kan tilberede afbalancerede måltider til dit barn hurtigt og i en håndevending. Med bevarelse af råvarernes næringsstoffer. Med Babycook kan du nemt dampe, blende, optø og opvarme.

1.699,-


STERIL’EXPRESS Glem alt om kogende vand i gryder eller microovn, når du skal rengøre sutter og flasker. Ultrahurtig og brugervenlig sterilisator med to separate rum eliminerer 99,9% af alle bakterier og slukker automatisk, når sutterne/flaskerne er rene.

599,-

EVOLUTIF

Glem alt om at pakke din skråstol ned igen efter 6-9 måneder. Béaba Evolutif er skabt til at følge barnets udvikling helt op til 8-9 år. Bëaba er både skråstolen til den nyfødte og dit barns første lænestol, udført i de bedste materialer og i et smukt design, der tåler at stå fremme.

BIB’EXPRESSO

Glem alt om at koge vand, blande pulver og køle ned. Meget besværligt - ikke mindst midt om natten. Med det patenterede opvarmningsystem er Béaba Bib’expresso markedets hurtigste flaskeblander, og du er altid sikret den rette temperatur. Bib’expresso er klar på under 30 sekunder.

999,-

999,-

BIB’SECONDES

Når barnet er sultent, skal det gå hurtigt. På bare 2 minutter er flasker og babymad opvarmet og klar til brug. En timer sørger for nøjagtig tid, og med det helt specielle heat sensitive system måles kernetemperaturen, så du derved får den helt præcise temperatur.

799,-


BOUNCEROO

BounceRoo fra 4moms er en let og sammenklappelig skråstol. Med 3 unikke vibrationsindstillinger og 3 intensitetsindstillinger er der mulighed for både hvile og leg. Perfekt at tage med på tur, da den vejer under 3 kg. Med samme teknologi som i storebroderen MamaRoo er det også hos BounceRoo dine bevægelser, der er kopieret ind i skråstolen. Stolen kan anvendes, fra barnet bliver født, til det vejer ca. 9 kg.

1.299,ROCKAROO

RockaRoo gyngen fra 4moms er en lille, kompakt gynge med de store, behagelige bevægelser, som babyer elsker. Med MP3 plug-in, så barnet kan rocke frem og tilbage til yndlingsmusikken. Med 5 forskellige hastigheder. Vendbart legetøj medfølger i forskellige farver og mønstre til at stimulere barnet i dets forskellige udviklingstrin. Stolen kan anvendes, fra barnet bliver født, til det vejer ca. 9 kg.

1.699,-

MAMAROO

Skråstolen mamaRoo er en nytænkende løsning fra 4moms. Med 5 forskellige bevægelser og 4 forskellige lyde, som alle er skabt og udviklet med baggrund i forældres naturlige måde at trøste og berolige sit barn på. Du kan med din smartphone nemt skifte bevægelser, hastighed og lyde. Sædet er justerbart med både sidde- og liggeposition for størst mulig komfort for dit barn. Fås i sort, grå og sølv.

2.599,-3 ÅRS GARANTI PÅ ALLE MODELLER

BM2000

Vtech babyalarm BM2000 indeholder de vigtigste funktioner med krystalklar lyd og et beroligende natlys til din baby og dig. DECT-teknologi med nul interferens og 100% fortrolighed • Tovejs kommunikation mellem forældreenhed og babyenhed • 5 forprogrammerede vuggeviser på babyenheden • 3 års garanti.

499,-


BM3200

Vtech babyvideoalarm med indbygget lyd- og videomonitor med farveskærm. Digital 2,4 GHz trådløs FHSS-teknologi giver en sikker transmission og krystalklar lyd uden forstyrrelser • Justerbar kameravinkel og zoomfunktion på forældreenhed og tilslutning af op til 4 babyenheder • Op til 2,5 timers uafbrudt video • 3 års garanti.

1.499,-

BM2600

Vtech babyvideoalarm med indbygget lyd- og videomonitor med farveskærm. Digital transmission sikrer krystalklar lyd og nul forstyrrelser • Justerbar kameravinkel og zoomfunktion på forældreenhed • Automatisk infrarødt natkamera • 5 forprogrammerede vuggeviser • 3 års garanti.

999,-

BM4500

Vtech babyalarm med videomonitor med farveskærm. • Digital 2,4 GHz trådløs teknologi giver en sikker transmission og krystalklar lyd uden forstyrrelser • Justerbar kameravinkel og zoomfunktion på forældreenhed og tilslutning af op til 4 babyenheder • Videomonitor med 4,3” skærm • 3 års garanti.

1.799,-

BM2200

Vtech babyalarm med indbygget projektor med beroligende nattehimmel og vuggeviser. DECT-teknologi med 100% fortrolighed • Digital transmission sikrer krystalklar lyd og nul forstyrrelser • Projektor med nattehimmel • 3 års garanti.

799,-


MERE LÆSESTOF

FIK DU LÆST DI De tidligere udgaver af GRAVIDA er fyldt med spændende artikler, flotte fotoserier, inspiration og masser af skønne produkter til gravide. Her kan du se et lille udpluk af læsestof fra tidligere udgaver, du ikke må gå glip af. KEJSERSNIT ER FOR DE SVAGE! Bag den provokerende overskrift gemmer der sig et blogindlæg fra en mor, som ikke vil sættes i bås, fordi hendes fødsel endte på en anden måde, end hun havde drømt om.

SEX SOM IGANGSÆTNING Er det en myte, eller er det fakta, at lidt lagengymnastik kan hjælpe med at sætte fødslen i gang? Her kan du læse om 10 kvinders erfaringer.

BREVKASSE: AT MÆRKE LIV Hvor tidligt kan man mærke liv? Skal man mærke liv hver dag? Er det OK at barnet ikke sparker så meget i uge 30? Mærker man liv senere som overvægtig? Og mærker man liv senere 2. gang? Jordemoder Anne-Jette Raben besvarer spørgsmål om at mærke liv.

AV AV AV MINE LIGAMENTER Ligamentsmerter kan være et ubehageligt bekendtskab. De fleste oplever dem i en eller anden form i løbet af graviditeten, og der er ikke så meget, man kan gøre ved dem. Her fortæller 13 gravide, hvordan de oplevede ligamentsmerterne.


ISSE ARTIKLER? AKUPUNKTUR VED FØDSLEN På mange fødesteder er der mulighed for at få akupunktur ved fødslen. Men hjælper det, eller er det spild af tid? Her kan du læse om 11 mødres erfaringer med akupunktur som smertelindring.

MØDREGRUPPE: JA ELLER NEJ? Er det en god idé at komme i en mødregruppe, eller er det spild af tid?12 mødre fortæller om deres gode og dårlige erfaringer med at være i en mødregruppe.

MAN SPISER DA MODERKAGEN Moderkagen indeholder masser af næringsstoffer, og en ny trend blandt nybagte mødre er at få lavet moderkagen om til pulver, de kan spise.

16 GODE RÅD MOD HALSBRAND De fleste gravide rammes før eller siden af ubehagelig halsbrand, som skyldes, at lukkemusklen til mavesækken påvirkes af graviditetshormoner. Den slapper af og sender maveindholdet retur i spiserøret. Her får du 16 gode tips til, hvordan du kan slippe af med halsbranden.

LÆS MERE Du finder alle tidligere udgaver af GRAVIDA på WWW.GRAVIDA.DKNyfødt fotografering Du har ventet og ventet, og endelig er din lille baby her. Dagene flyver afsted, og man glemmer hurtigt alt om tid og sted. At komme afsted til fotografen er det sidste, man tænker på, men kan man finde overskud til det, kan man få taget helt fantastiske billeder.

En nyfødt session er bedst, når din baby er mellem 5–10 dage gammel. Der har de stadig bevaret noget af den dejlige rynkede og foldede hud fra fødslen. I den alder sover de også mere, og det er nemmere at få dem til at “posere”, så du får de sødeste og mest mindeværdige billeder.

Ved en nyfødt session giver jeg jer rigtig god tid til amning, bleskift og omsorg - og ikke mindst til at få taget helt uforglemmelige billeder, I vil kigge på igen og igen.


FLERE GRATIS MAGASINER Der er meget mere gratis læsestof til dig om graviditet og små og store børn. I magasinet GRAVIDA finder du alt om den positive graviditet og fødsel. I MIN BABY kan du læse alt om det bedste vi har, og DIT BARN handler om de store unger. Du kan læse alle de nyeste og tidligere udgaver af magasinerne på www.lifemags.dk - og det er naturligvis helt gratis!

GRATIS TIL DIG