Page 1

Sådan bruger du eReolens app på en Android tablet eller smartphone Med eReolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline læsning. Her får du en vejledning til at bruge eReolen som app på din Android-enhed.

Indhold 1. Hent eReolens app 2. Sådan kommer du i gang 3. Sådan henter du en bog til app fra ”Min side” 4. Sådan fjerner du en bog fra Hentede bøger 5. Sådan bruger du funktionerne, når du læser en bog 6. Brug for hjælp?

1


Hent eReolens app Hent eReolen som app hos Google Play – søg på eReolen og installer. Det er gratis. Du kan også følge linket her for at hente app’en.

Sådan kommer du i gang App’en består af tre menupunkter, som du kan se i toppen af skærmen: Hentede bøger, hvor du kan se hvilke bøger, du har hentet til offline læsning. eReolen, hvor du kan gå til eReolen.dk, låne nye bøger og hente dem til din app. Info, hvor du kan følge linket til vores FAQ eller læse om baggrunden for eReolen.

2


1) Tryk på app-ikonet på din enhed og start app’en. Du kommer nu til Hentede bøger. Gå til menupunktet eReolen for at låne en bog og log ind som du plejer på eReolen.dk for at komme til ”Min side”. 2) Når du har fundet den ønskede titel, klikker du ”Lån” for at låne bogen.

3) Der kommer nu en boks frem, hvor du bliver bedt om at bekræfte lånet. Klik ”Ok” for at bekræfte dit lån. Så snart du har klikket ”Ok” i denne boks, er lånet gennemført.

3


4) Der kommer nu en boks frem, hvor du kan klikke for at starte læsning med det samme (online). Marker i feltet nedenunder, hvis du ønsker at hente bogen til din app, samtidig med at du læser online.

Du kan også vælge at lukke boksen, hvis du f.eks. vil fortsætte med at låne flere bøger. Bogen er stadig lånt og vil kunne findes på ”Min side”, hvor du kan læse online (klik ”læs”) eller hente bogen til din app (klik ”hent”). OBS: Hvis du er på 3G og filen er større end 20 mb, bliver du automatisk spurgt om, om du vil skifte til en wifi-forbindelse for at hente bogen. Du kan vælge fortsat at hente med din 3G-forbindelse, men det kan tage længere tid, når filerne er meget store. 5) Når du har hentet bogen, finder du den under menupunktet Hentede bøger. Herfra kan du læse bogen offline, hvor som helst du har lyst. Under hver bog, du har hentet, kan du se, hvornår lånet udløber. Du har som altid 30 dages lån på hver titel, du låner til ”Min side”, og efter den periode forsvinder bogen automatisk både på ”Min side” og på app’en.

4


Sådan henter du en bog til app fra ”Min side” Hvis du allerede er bruger af eReolen.dk, har du måske i forvejen nogle lånte bøger på ”Min side”, som du nu gerne vil hente til din app. Det gør du sådan her: 1) Åbn din app og gå til eReolen via app’en. 2) Under ”Mine lån” kan du nu se knapperne ”Læs” og ”Hent” ud for hver af dine lånte titler. Klik på ”Hent” ud for den titel, du gerne vil hente – app’en springer nu direkte til Hentede bøger, hvor du kan se, at bogen er i gang med at blive hentet.

5


3) Du kan nu læse bogen offline under Hentede bøger indtil lånet udløber, eller du vælger at fjerne titlen fra app’en igen.

6


Sådan fjerner du en bog fra Hentede bøger Hvis du ønsker at fjerne en bog fra app’en igen, er der to forskellige muligheder alt efter om du har en nyere eller en ældre Android-enhed. Hvis din tablet/smartphone er en ældre model: Her går du til Hentede bøger og klikker på enhedens menu knap (på nogle modeller er knappen indikeret med tre vandrette striber). Klik herefter på knappen ”Fjern bog”.

Du kan nu vælge, hvilken bog du gerne vil fjerne, ved at klikke i boksen ud for bogen og vælge ”fjern valgte”. Herefter bliver du bedt om at bekræfte, at du gerne vil fjerne den eller de pågældende titler.

7


Klik på enhedens ”tilbage”-knap for at komme tilbage til oversigten over hentede bøger. OBS: Selvom du har fjernet en bog fra app’en, ligger den fortsat under ”Min side” på eReolen, indtil lånet udløber. Her kan du stadig læse online og vælge at hente titlen til din app igen, hvis du får lyst til det. Hentede bøger fjernes af sig selv fra din app, når lånet udløber.

Hvis din tablet/smartphone er en nyere model: Gå til Hentede bøger og klik på knappen nederst til højre med de tre lodrette knapper.

8


Derefter kommer knappen ”Fjern bog” op – den klikker du på og vælger herefter den eller de titler, du vil fjerne.

9


Klik på enhedens ”tilbage”-knap for at komme tilbage til Hentede bøger, når du er færdig. OBS: Selvom du har fjernet en bog fra app’en, ligger den fortsat under ”Min side” på eReolen, indtil lånet udløber. Her kan du stadig læse online og vælge at hente titlen til din app igen, hvis du får lyst til det. Hentede bøger fjernes af sig selv fra din app, når lånet udløber.

10


Sådan bruger du funktionerne, når du læser en bog Når du læser en bog via eReolens app, giver knapperne i panelet over teksten dig forskellige muligheder for at få en personligt tilpasset læseoplevelse. Se her, hvad de enkelte ikoner betyder:

Gør teksten mindre.

Får teksten tilbage til normal størrelse. Gør teksten større. Laver et bogmærke, så det er nemt at finde tilbage til siden.

Viser en oversigt over dine bogmærker i den aktuelle bog.

Viser bogens indholdsfortegnelse og gør det muligt at hoppe mellem kapitlerne. OBS: Enkelte titler vil ikke være opdelt i kapitler, men i sider. OBS: Vedrørende bogmærker Vær opmærksom på, at bogmærket knytter sig til det første ord eller den første sætning på den pågældende side. Det betyder, at hvis du læser i bogen fra en anden enhed, ændrer tekstombrydningen sig for at passe til skærmstørrelsen, og det kan ændre udseendet af den side, hvor du har sat bogmærket. Dette gælder også, hvis du har sat et bogmærke imens skriftstørrelsen var ændret til stor og senere leder efter bogmærket med oprindelig tekststørrelse. Horisontal/vertikal læsning Du har samtidig mulighed for at læse teksten både vertikalt og horisontalt ved at dreje din tablet eller smartphone efter behov.

Oplever du problemer eller har du behov for hjælp? Søg efter svar på de mest almindelige spørgsmål i vores FAQ og find kontaktoplysninger til vores support på ereolen.dk. God fornøjelse.

11

Sådan bruger du ereolens app på en android tablet eller smartphone (2)  
Sådan bruger du ereolens app på en android tablet eller smartphone (2)  
Advertisement