Page 1

ett flott “Be dre me d en enn bilde på vegg mappe hundre i en på dataen”

TEMA PRINT

Tips og triks - Produkter

10 tips til skanning av bilder En guide til printpapir 5 tips til bedre utskrifter!

e yh

N

Epson FastFoto FF-680W

t!

Skann 30 bilder på 30 sekunder...


få å g e d r e p l e j Vi h pp på d ine bilder o veggen!

PRINTUKE

PROGRAM 14. - 18. okt. 2019 Mandag 14. okt Kl. 13:00 - 14:00 - Epson Print Layout Kl. 14:30 - 15:30 - Digitalisering Kl. 16:00 - 17:00 - Epson Print Layout

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

Tirsdag 15. okt Kl. 12:00 - 16:00 - Ferdigstilling av bilder ved Anne Helene Gjelstad og Christopher Næss Kl. 12:00 - 17:00 - Leverandørstand: Eizo, X-Rite og Wacom Onsdag 16. okt Kl. 10:00 - 12:00 - Velg rett papir: Hahnemühle-teamet tar deg med på en tur gjennom deres utvalg av kunst og fotopapir. Kl. 12:00 - 12:45 - Printprosessen Kl. 14:00 - 16:00 - Q & A: Hahnemühle-teamet vil være tilstede for å svare på spørsmålene dine og gi råd på en til en-basis Klikk her for hele programmet. Torsdag 17.10.19: Kl. 10:00 - 17:00 - Heldagskurs i Adobe Lightroom Classic - Les mer her... Kl. 13:00 - 15:00 - Tips og triks Kurs: Om fotopapir, kunstfotopapir og banner/plakat papir. Viktigheten av og hvordan velge rett papir til akkurat det bildet! Kl. 16:00 - 17:00 - Neste generasjon skjermkalibrering. Kl. 16.00 -18.00 - Leica Store Oslo Print - på Skøyen ved Arash Taheri og Christopher Næss Klikk her for påmelding! Fredag 18. okt Kl. 10:00 - 18:00 - Epson Print Academy Et heldagskurs med flere av de mest kunnskapsrike fotografene og teknikkerne i feltet papir og print. Klikk her for påmelding!


TIPS

PRINT - Bedre utskrifter

5 tips til bedre utskrifter... 1. Skaff deg en god skriver. Det er stor forskjell på en skriver til 699 kroner og en til 6999 kroner. Sistnevnte vil gi deg penere utskrifter, mer varige utskrifter, billigere utskrifter og mulighet for større utskrifter. Ikke minst er de lettere å jobbe med for å få det resultatet du ønsker. Det er ikke dermed sagt at du ikke kan bruke en billig A4-skriver, men ønsker du utskrifter i en kvalitet du kan være stolt av å vise fram, bør du gå opp et hakk til de mer avanserte modellene for eksempel Epson SC-P-serien eller Canon PIXMA PRO-serien 2. Ha en skjerm som hjelper deg, ikke hindrer deg De fleste skjermer er laget for å vise flotte skjermbilder i høy kontrast og sterkt lys. Skal du jobbe med utskrifter er det helt andre ting som gjelder. Da ønsker du et stort fargerom. Korrekte farger, lav kontrast (nærmest mulig det som er på papir) og en moderat lysstyrke. Slike skjermer koster litt mer enn de rimeligste vanlige skjermer men gjør at du kan få riktig bilde på skjermen, så når alt ser riktig ut, blir det også riktig på utskriften. Skjermer fra Eizo er spesielt utviklet for dette formålet Tenkt deg følgende scenario. Du har tatt et flott fotografi med et helt vanlig kamera. Alle vanlige objektiver gir bilder som er litt mørkere i hjørnene enn på midten, og dette ønsker du å rette opp i etterbehandlingen. Utfordringen er at de fleste skjermer også er mørkere i hjørnene. Når du da gjør hjørnene på bildet lysere, så det ser helt riktig ut på skjermen, har du faktisk gjort hjørnene lysere enn midten, så når du skriver ut, blir det seende helt feil ut, og du må gjøre det på nytt. Siden du jobber «i blinde» på dette området, kan det være du må gjøre det på nytt flere ganger før det blir bra. Derfor vil en god skjerm i lengden svare seg, også økonomisk. 3. Pass på riktige farger En skjerm viser i utgangspunktet ikke helt riktige farger. Med mindre skjermen din har innebygd maskinvare for kalibrering, trenger du en skjermkalibrator. Det er en maskinvareenhet som kan lese farger fra skjermen din, og programvare for å styre den. Programvaren vil vise en farge på skjermen som maskinvaren leser av, og så sammenlikne resultatet. Er det avvik, lages en profil som automatisk kan lastes inn når du starter maskinen, slik at bildet på skjermen får riktige farger. Ikke alle skjermer lar seg kalibrere godt, og særlig skjermer på laptoper er vanskelige, så bruker du laptop, må du ha en ekstern skjerm for at dette skal bli bra. Det er best om du jobber i et ganske mørkt rom uten dagslys. Dagslyset endrer seg gjennom dagen og året og gjør kalibreringen vanskelig. De fleste kalibratorer kan lese lysmengden i rommet og justere skjermen deretter, men det er ikke optimalt. Kalibreringen bør gjentas i hvert fall en gang i måneden, kanskje helst annen hver uke for at du skal få mest mulig korrekte farger.


4. Forbered Lightroom I lightroom, velg Soft Proofing, og sett riktig skjermprofil til print er valgt. Da vil programmet vise et bilde som er nærmest mulig det du vil få på utskriften. Når du har gjort det, kan du begynne å fargekorrigere bildet. 5. Bruk fargeprofiler for skriveren Gode skrivere har støtte for såkalte ICC-profiler. Dette er profiler papirprodusentene har laget for hver skriver, og gir programvaren du bruker beskjed om hvordan farger blir håndtert i det mediet du skal skrive ut på. Det er viktig å bruke riktig ICC-profil for et godt resultat. Vær klar over at noen skrivere ikke støtter ICC-profiler når du skriver ut over wi-fi, så kople skriveren direkte til maskinen du jobber fra når du skal skrive ut. Følger du disse tipsene, ligger alt til rette for at du skal få flotte utskrifter med riktige farger på første forsøk. Prøv deg fram med ulike papirtyper for ulike typer utskrift, så du får akkurat det utseende du ønsker.


TIPS

PRINT - Storformat

Når du må ha størst... Printer opptil 64 tommer (162,6 cm)

10 Farger

EPSON SureColor SC-P20000

Espon sitt flaggskip innen fotoskrivere. Skriveren kombinerer super-høy utskriftshastighet med førsteklasses kvalitet. Den er ideell for å lage nøyaktige og presise bilder i stort format. Med en rekke innovative teknologier og funksjoner, er skriveren både praktisk og enkel å betjene. Opptil 162,6 cm bredde på utskriftene

Kontakt oss for pristilbud

Epson utvidet garanti 3 år Administeres av Epson. Garantiavtalen gjør at Epson dekker kostnader for Epson autorisert tekniker, pluss reise, arbeid og garantideler. Med regnskapsmessig periodisering av garantiavtalen får man forutsatte faste vedlikeholdskostnader pr år. Første år er dekket av normalgaranti slik at utvidet garanti forlenger denne med henholdsvis 2, 3 eller 4 år, pluss at garantiavtalen gir og responstid på autorisert tekniker fra første år.

Verdi 25.782,Inkludert CoverPlus i 3 år


Printansvarlig hos Foto.no er Christopher Næss, som har lang erfaring med printing. Om vil ha oss til å sette opp skriveren din er det Chrstopher som tar turen.

10 Farger

Printer opptil 44 tommer (111,8 cm)

TILBUDSPRIS

64.995,-

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

SPAR 24.810,-

EPSON SureColor SC-P10000

Epson SureColor SC-P10000 storformatfotoskriver kombinerer høy produktivitet, overlegen kvalitet og brukervennlighet i én komplett pakke. SC-P10000 er utformet for fotolaboratorier, spesialforretninger for fotografi og kopieringsbutikker som ønsker en intern løsning. Skriveren kan produsere et stort utvalg av kvalitetsbilder, POS og skilting – akkurat som SC-P20000

Inkludert CoverPlus i 3 år Verdi 18.316,-


TIPS

PRINT - Storformat

BREAKING NEWS - PRESSEMELDING FRA EPSON

Epson lanserer sine første tolvfargers fotoskrivere og skrivere for prøvetrykk Printer opptil 44 tommer (111,8 cm)

12 Farger

EPSON SureColor SC-P7500 og SC-P9500

Epson har lansert sine første tolvfargers storformatskrivere som tilbyr det bredeste fargespekteret noensinne med 99 % Pantone-dekning 1. SureColor SC-P7500 (24 tommer) og SC-P9500 (44 tommer) er ideelle for kunstnere og fotografer, ettersom de tilbyr pålitelig reproduksjon for profesjonell prøvetrykking og rask gjennomstrømning for produksjon av høyt volum. De to storformatskriverne kompletteres av Epsons nylig utviklede UltraChrome Pro12-blekksett med K3-teknologi som gir leverer begge de svarte blekkfargene samtidig, og inkluderer appelsin, grønt og fiolett, noe som gir brukeren imponerende fargenøyaktighet.


Disse to P-seriemodellene er utviklet for en rekke bruksområder, inkludert: Profesjonelle fotografer og kunstproduksjonsom krever høyest mulig utskriftskvalitet for å oppfylle forventningene til kresne kjøpere. I tillegg til tolvfargers blekksett bruker de Epson-designede, avanserte skrivehodene opptil 800 dyser for hver farge for nøyaktig punktplassering og eliminering av trykkfeil. De kombinerer høyhastighetsproduksjon med kvalitet, takket være μTFP12-skrivehodet med 300 dpi-oppløsning og 12 kanaler. Bildene drar også fordel av jevne graderinger og nøyaktig reproduksjon av tekstur. Dypere svartfarger oppnås gjennom en teknologi for bedre svart dekning, noe som resulterer i enda mer slående og dramatiske bilder. For de som setter pris på ekte kreativ frihet og må skrive ut på et bredt utvalg av medier støtter SC-P7500 (24 tommer) og SCP9500 (44 tommer) kunstpapir, lerret, fotopapir og mer. Epson har hevet bransjestandarden for prøvetrykking av emballasje og trykking etter kontrakt,hvor presisjon er viktig. Med fargemåling, kontroll og korreksjonsteknologi kan brukere arbeide med mer effektivitet og større tillit. En valgfri SpectroProofer med fotospektrometer fører til raskere og mer nøyaktig fargemåling, og den innebygde fargekontrollen er fullstendig automatisert. Kort sagt er resultatene usvikelig forutsigbare. Marc Boehmer, product manager pro photo/printer, Epson Europe, forklarer: «For å produsere virkelig nyskapende produkter må vi forstå hva kundene trenger, og hva de ikke trenger. Dette gjør det mulig for oss å bygge skrivere uten overflødig teknologi – og fokusere på det som betyr mest for de som bruker dem, hver dag. Med tanke på dette tror jeg at vi har oppnådd noe spesielt som gir større kreativ frihet og nye potensielle forretningsmuligheter for våre brukere.» Han legger til: «Det å kunne tilby tolvfargers fotoskrivere er noe helt nytt for oss i Epson. Dette suppleres videre med imponerende utskriftshastigheter, utskriftskvalitet og et brukervennlig grensesnitt. Alt er designet for å fungere perfekt sammen i en komplett løsning – skriver, blekk, underlag, programvare og støtte.» SureColor SC-P7500 og SC-P9500 vil være tilgjengelig fra desember 2019.


TIPS

PRINT - Storformat

Inkludert CoverPlus i 3 år Verdi 17.594,Printer opptil 44 tommer (111,8 cm)

10 Farger

PRIS 61.491,-

EPSON SureColor SC-P9000

Epson SureColor SC-P9000 redefinerer standarden for foto, kunst og prøvetrykk. Nytt Epson PrecisionCore TFP skrivehode og nytt Epson HDX blekk som gjør sortere sort og gir utskrifter med dypere skyggepartier. Konsekvent produksjon av høy kvalitet, nøyaktige og holdbare utskrifter på markedets største utvalg av medier befester Epson sin posisjon for foto, kunst og prøvetrykk.

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

Inkludert CoverPlus i 3 år Verdi 17.594,Printer opptil 44 tommer (111,8 cm)

9 Farger

PRIS 49.180,-

EPSON SureColor SC-P8000 STD

Epson SureColor SC-P8000 STD redifinerer standarden for foto, kunst og prøvetrykk. Nytt Epson PrecisionCore TFP skrivehode og nytt Epson HDX blekk som gjør sortere sort og gir utskrifter med dypere skyggepartier. Konsekvent produksjon av høy kvalitet, nøyaktige og holdbare utskrifter på markedets største utvalg av medier befester Epson sin posisjon for foto, kunst og prøvetrykk.


9 Farger

Printer opptil 17 tommer (43,2 cm)

TILBUDSPRIS

9.995,-

SPAR 2.790,-

EPSON SureColor SC-P800 Inkludert rulladapter

Skriveren er ideell for profesjonelle fotografer og kunstnere, og produserer virkelighetstro bilder med overlegen kvalitet, jevne fargeoverganger og -toner. SureColor SC-P800 er den første og eneste A2-skrivebordsskriveren på markedet med valgfri rullpapirenhet, noe som betyr at fotografer og kunstnere enkelt kan lage fantastiske utskrifter på større formater, som bannere.

TILBUDSPRIS Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

5.195,SPAR 800,-

9 Farger

EPSON SureColor SC-P600

Skriveren er ideell for profesjonelle fotografer og kunstnere, og produserer virkelighetstro bilder med overlegen kvalitet, jevne fargeoverganger og -toner. SureColor SC-P800 er den første og eneste A2-skrivebordsskriveren på markedet med valgfri rullpapirenhet, noe som betyr at fotografer og kunstnere enkelt kan lage fantastiske utskrifter på større formater, som bannere.

Printer opptil 13 tommer (33 cm)


Skanne bilder...

Har du mange gamle papirbilde eller negativer/lysbilder du gjerne skulle digitalisert? I så fall er en skanner løsningen. Vi har funnet frem 10 gode tips til hvordan du lykkes med skanningen.

1. Velg en skanner som egne seg til fotografier. Skannere integrert i rimelige hjemmeskrivere vil ofte ikke gi tilfredsstillende resultat. Skannere som er laget for fotografier vil ha bedre fargegjengivelse, kunne gjengi flere farger og større dynamikkomfang. Hvis du skal skanne negativer eller lysbilder, trenger du en skanner som kan lyse gjennom. For bordskannere betyr det at skanneren må ha en lyskilde i lokket. Det er også en fordel at det følger med holdere for ulike filmtyper (remser med negativer, innrammete lysbilder, eventuelt større filmformater hvis du har det) 2. Hvis du har valget mellom å skanne et papirbilde eller et negativ/dias, velg alltid det siste. Papirbildet er kun en kopi, og dermed av lavere kvalitet. Fargene blir fort dårligere på bilder som utsettes for luft og lys, og dette ser vi særlig på eldre fargebilder, der enkelte farger kan være helt borte. Er de det, er det lite du kan få gjort med problemet. Fargene holder seg mye bedre på filmen, og skann alltid den. Den har også mer detaljer. 3. Bruk et lysbord til å sortere ut bildene du vil skanne. Mange har utrolig mange bilder, og det tar tid og lagringsplass å skanne alle sammen. Et lysbord er rett og slett et lite bord med lys til bordplata, så du kan se bildene på filmen. Det fungerer bra for lysbilder, men er ikke så lett med negativer. De kan det være en fordel å gjøre en rask, lavoppløst skann av først, så du lettere kan vurdere motivet. Hvis du ikke har et lysbord, eller ikke ønsker å investere i ett, kan du bruke et nettbrett, eller legge skjermen på en laptop helt flatt, og sette opp en helt hvit skjerm. Det vil ofte fungere bra nok. 4. Beregn god tid. Å skanne bilder er tidkrevende. Ofte mer tidkrevende enn du forventer. Sett av for eksempel en time eller to hver kveld (eller hva som passer deg) som en regel, så får du det gjort innen rimelig tid. 5. Velg riktig oppløsning og fargedybde Mange skannere kan skanne i høyere oppløsning enn du faktisk trenger. Et papirbilde eller en film inneholder bare en viss mengde detaljer. Skanner du i høyere oppløsning enn oppløsningen på filmen, blir du bare sittende igjen med en større bildefil, uten at du får noe mer ut av den. Det varierer en del hvor høy oppløsning du trenger, for det kommer an på filmtype, alder, ISO-verdi og mye annet. Men et godt papirbilde bør få 300 dpi, mens en god fargefilm med lav ISO-verdi bør får opp til 3200 dpi. Noe høyere enn det vil i de aller fleste tilfeller være bortkastet tid og plass. Velg 16-bits farger pr. kanal, altså 48-bits for fargebilder og 16-bits for svart/hvit-bilder.


Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

6. Gjør mest mulig riktig fra start av Hvis farger, lys og oppløsning er satt riktig før du skanner, sparer du deg selv for mye etterarbeid. Det finnes kalibreringsverktøy for skannere (VueScan og Ai AT-8 target), som gjør at du kan få nøyaktige farger i utgangspunktet. Alternativt kan du lage en manuell korrigering som du lagrer i Lightroom, og deretter kjører på alle bildene. Mange skannerprogrammer har profiler for de ulike filmtypene. Bruk i så fall disse for best resultat. Hvis skanneren din har en funksjon som heter Digital ICE, bruk den. Det er en infrarød skanning som ser hår, støv og riper i filmen, og kan digitalt fjerne disse, så du slipper å jobbe med det etterpå. Det er enormt tidsbesparende når du skanner film. 7. Gjør en prescan Da ser du bildene, og kan stille inn histogrammet på forhånd, så eksponeringen blir riktig 8. Skann bilder tatt under samme forhold samtidig. Hvis du har en serie med bilder tatt på samme sted til samme tid, vil lysforhold, farger og annet være stort sett likt. Da kan du først skanne inn noen av disse, gjøre nødvendige fargekorreksjoner i for eksempel Lightroom, og så lagre disse korreksjonene, som du så kan anvende på alle bildene tatt i samme situasjon. Det sparer deg for mye etterarbeid. Jfr. Punktet over, hvis du skanner bilder tatt i samme situasjon sammen, vil også innstilling av histogrammet være det samme for hvert bilde. 9. Legg til keywords mens du skanner I Lightroom, merk bildene med de rette stikkordene mens du jobber med skanningen, så dette er på plass umiddelbart. Venter du med det blir jobben mye vanskeligere, mer tidkrevende og sjansen for at du ikke får gjort det øker betraktelig. 10. Husk viktig tilbehør I tillegg til skanneren er det veldig nyttig med trykkluft på boks til å blåse vekk støv og hår. En antistatisk klut til å tørke av bilder og glassplata på skanneren, og helst bomullshansker og pinsett for å håndtere filmen. Husk å ha det rent og støvfritt i rommet du jobber. Det sparer deg for mye etterarbeid.


TIPS

SKANNERE

Nyhet!

Skann 30 bilder på 30 sekunder...

INTROPRIS

5.195,-

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

SPAR 800,-

Epson FastFoto FF-680W Dyrebare familiebilder burde ikke ligge og støve ned i gamle esker – de fortjener å bli skannet og delt med familie og venner. Digitalisering av papirbilder trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende – denne Wi-Fi-skanneren med automatisk mater kan skanne opptil 30 bilder på 30 sekunder. Med de automatiserte funksjonene blir bildene forbedret og klare til å deles med bare noen få klikk.

Demo i butikken!


TILBUDSPRIS

7.495,SPAR 203,-

EPSON Perfection V850 Pro

Perfection V850 Pro fra Epson har dobbelt linsesystem som automatisk velger den optimale linjen med optisk oppløsning på opptil 4800 ppt for fotoskanning og 6400 ppt ved skanning ved hjelp av filmholdere. Hvorfor V850 Pro? Fordi bildekvaliteten er enda bedre enn V800, den er litt raskere, det følger med 4 ekstra negativrammer, du får med SiverFast SE Plus-versjonene som gir deg tilgang til de mest avanserte skanningsfunksjonene. Du får med programmet “X-Rite i1Scanner” som lar deg fargekalibrere V850.

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

TILBUDSPRIS

5.295,SPAR 200,-

EPSON Perfection V800 Photo

I tilegg til papirbilder i opptil A4 kan du skanne 35 mm filmstrimler og dias på samme måte som mellomformat og 4 x 5 tommer storformatsfilm i skarp fokus takket være de forbedrede filmholderne med justerbar høydekontroll og stive utforming. V800 støtter også filmformater som ikke er standard opptil 8 x 10 tommer når de plasseres direkte på skannerglasset. Gjør bilder klarereDigital ICE-teknologi fjerner så feil som støv, hår, riper og fingeravtrykk automatisk fra både film og fotografier for å gjenopprette bildenes fordums storhet med minimal innsats.


TIPS

PRINT - Storformat KALBRERING

Kalibrering... Riktige farger på skjermen din Før du kan starte å redigere bildene dine for utskrift trenger du å kunne stole på skjermen din. Riktig farger og lysstyrke er viktig for å kunne få gode utskrifter. Du må altså ha en skjerm som lar seg kalibrere - farger forandrer seg over tid og det som var riktig for en uke siden er kanskje forandret i dag. Vi har funnet frem kalibreringsverktøyet du trenger for å alltid ha riktige farger.


TILBUDSPRIS

1.272,-

TILBUDSPRIS

SPAR 318,-

2.232,SPAR 558,-

X-Rite i1 Display Pro, Colorimeter

X-Rite ColorMunki Display, Colorimeter

Colorimeter fra X-Rite, med high end think film optical grade filter. Profesjonell i1 Pro kalibreringsprogram for nøyaktig kalibrering. Kan kalibrere skjermer med Adobe RGB- og sRGB fargerom, matte- og glossyskjermer, laptopskjermer, LCD TVer og prosjektor.

ColorMunki kalibreringsprogram for enkel men profesjonell kalibrering. Kan kalibrere skjermer med Adobe RGB- og sRGB fargerom, matte- og glossyskjermer, laptopskjermer, LCD TVer og prosjektor.

TILBUDSPRIS

1.119,SPAR 280,-

TILBUDSPRIS

4.792,-

SPAR 1.198,-

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

X-Rite Passport Photo 2

ColorChecker Passport Photo 2 er for alle fotografer som ønsker en konsekvent fargebehandling. Fungerer like godt om du skal ta landskap-, portrett- eller produktfoto.

X-Rite i1Studio

X-Rite i1Studio Spectrofotmeter overtar plassen til Colormunki Photo I X-Rite. Dette er løsningen for deg som vil ha full kontroll på fargene fra A-Å. i1Studio kan kalibrere og profilere kamera, skannere, skjermer, projektorer, printere & iOS nettbrett og mobiler.

X-Rite ColorChecker Passport Video TILBUDSPRIS

1.516,SPAR 280,-

ColorChecker Passport Video er et effektivt verktøy for å få til rett farger, eksponering, hvitbalanse og fokus i dine filmer samt for å fargematcha flere kamera. ColorChecker Passport inneholder fire ulike fargekart som hjelper deg å forbedre og effektivisere din arbeidsflyt - alt i et praktisk futteral i størrelse med et pass hvilket gjør at den blir enkelt å ha med seg.


TIPS

SKJERMER

TILBUDSPRIS

14.701,SPAR 2.594,-

Eizo ColorEdge CG247X LED

CG247X gir enestående fargegjengivelse, stabilitet og prestasjon for profesjonelle som arbeider med bilde, retusj eller film. Stort fargerom, innebygget kalibrator, forhåndsdefinerte fargeinnstilinger for forskjellige video og broadcast standarder og en unik 5-års garanti som inkluderer lysstyrken.

TILBUDSPRIS

14.871,SPAR 2.624,-

Eizo ColorEdge CG2730

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

Eizo ColorEdge CG2730 på 27” oppfyller de kravene profesjonelle fotografer og grafiske designere har til en skjerm. Skjermen er slank og elegant med et bredt fargespekter og innebygd selvkalibrering.

TILBUDSPRIS

18.614,SPAR 3.285,-

EIZO ColorEdge CG279X

ColorEdge CG279X er en toppmodell på 27” med forhåndsinnstilte HDR-innstillinger for HLG og PQ gamma. Bildeskjermen er utformet for videoproduksjon, bildebehandling og for utskrifter. Takket være selvkalibreringen har du alltid en skjerm som gjengir korrekte farger for best resultat.


Velkommen til Fotopodden - din podcast om alt som har med fotografi, videografi og kamerautstyr å gjøre. Hver uke diskuterer vi nyheter i kameraverden, intervjuer andre fotografer og svarer på spørsmål fra dere. Du kan gjerne sende inn spørsmål til oss på foto.no sin Facebook eller Instagram - podcasten blir også filmet, så ønsker du å se den, kan du gjøre det på foto.no sin YouTube-kanal.

Hva er fotopodden? med Erik Faarlund, Tom Erik Nicolaysen og Thomas Brun Lytt på fotopodden.no her...

Greg Gorman er en sann Hollywood-legende som har tatt bilder av de største stjernene i verden, og han har jobbet med blant annet Esquire, GQ, Life, Vogue og Rolling Stone. Vi var heldige nok til å sitte ned med ham for denne helt spesielle episoden av vår podcast.

Ung, opp og frem er en podcast om hvordan det er å være ung og ambisiøs i dag. Den er drevet av Tina Mondelia og Silje Reistad. I dag har de kommet på besøk hos oss, så vi skal snakke om, naturlig nok, hvordan det er å være ung i den kreative bransjen. Lytt på fotopodden.no her...


TIPS

TEGNEBRETT

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

Tegnebrett... PRIS 35.995,-

PRIS 8.595,Wacom Cintiq Pro 32 Touch

Skjerm og tegnebrett i ett. Wacom Cintiq 32 kreative pennedisplay setter en ny standard i farger og oppløsning. Cintiq 32 har 32” bred skjerm som gir den høyeste oppløsningen til noen Cintiq. Det avanserte Cintiq 32-grensesnittdesignet kombinert med din mest naturlige formen for kreativt uttrykk gjør at verktøyet kan tilpasse seg til dine behov, og ikke omvendt.

Wacom Cintiq Pro 13 FHD Pro

Wacom Cintiq Pro 13 er utviklet for profesjonelle designere og fotografer som ønsker å bruke “pen-on-screen” håndtering av høyeste klasse. Sammen med Pro Pen 2 får du maksimal presisjon.


TILBUDSPRIS

4.755,SPAR 440,-

Wacom Intuos Pro Large

Wacom Intuos Pro Graphic Large er et stort, innovativt tegnebrett som gjør det enkelt å illustrere, redigere og designe med større grad av naturlig kreativ kontroll enn noen gang før. Tegnebrettet kombinerer Wacoms fineste, ultra-responsive penne-evner med intuitive multi-touch-bevegelser og en større grad av presisjon og kontroll.

Wacom Intuos Pro Medium

Wacom Intuos Pro er et smart og profesjonelt tegnebrett for deg som er kreativt skapende. Uansett hvordan du jobber med bildebehandling; om du retusjerer, illustrerer eller tegner får du full kontroll over ditt kreative arbeid med Intuos Pro.

TILBUDSPRIS

3.130,-

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

SPAR 460,-

TILBUDSPRIS

2.405,SPAR 190,-

Wacom Intuos Pro Small

Oppdag nye måter for å bli kreativ med Wacom Intuos S. Uansett hva du elsker å lage vil tegnebrettet Wacom Intuos kunne hjelpe deg med å finne nye måter å tegne, fargelegge og redigere bildene dine. Det gjelder både om du er nybegynner eller har brukt tegnebrett tidligere.


TIPS

PAPIR

En liten guide til printerpapir... Det er hundrevis å velge blant, men hva skiller dem og hva skal jeg velge? Den store, flotte skriveren er på plass. Den kan gi en fantastisk bildekvalitet og store utskrifter, men ting er ikke så spennende på produsentens blanke «postkortpapir» lenger, men det spennende papiret er så dyrt. Hva skal jeg gjøre og hva skal jeg velge? To typer papir Det er kanskje en overforenkling, men man kan dele inn printerpapir i to kategorier: Brukspapir og kunstpapir. Brukspapir er ikke syrefritt så det holder ikke superlenge (men noen tiår kan det lett tåle), det er lite eller ingen struktur i papiret, og kommer gjerne som blank, halvblankt eller matt. Brukspapir egner seg til det det høres ut som, de vanlige småutskriftene, utskriftsprøver, utskrifter du vil ha på veggen en periode. Luster, som veldig mange produsenter lager, er et typisk eksempel på et halvblankt brukspapir. Du bør alltid ha brukspapir tilgjengelig. Det er hverdagspapiret som kan brukes til det meste

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

Så har du kunstpapiret. Her stilles det helt andre krav til kvalitet og holdbarhet. Alle er syrefrie, og det er et enormt utvalg i tykkelse, farge, struktur, materialer og coating som gir papirene ulike egenskaper og ulikt utseende. Kunstpapir varer nesten evig og er det du må velge til utstillinger, de fineste fotogavene og når du har helt bestemte forventninger til hvordan en utskrift skal se ut. Farge Tradisjonelle papirer er mer eller mindre gule. Nonen er bleket med optiske blekemidler (OBA) og kan være svært hvite, mens de som ikke er det har en gulsjattering. De uten OBA er ansett som de fineste, og har lengst levetid, så du må velge om utskriften skal være like fin når dine barn blir gamle eller om den skal være like fin når dine oldebarn blir gamle. Papir med gultone gir litt varmere farger og kan også gi litt mer inntrykk av at det er et gammelt bilde. Hvitt papir gir litt mer kontrast. I tillegg finnes det spesialpapir som aluminiumsfarget osv. Det kan gi fantastisk utseende på bildene hvis det blir brukt riktig, men faller litt utenfor denne guiden. Struktur De fleste papirprodusentene lager papir som prøver å etterlikne tradisjonelt mørkeromspapir eller papir som kunstmalere har brukt i århundrer. Faktum er at flere av papirprodusentene er så gamle at det er nettopp slikt papir de har pleid å lage. Papirer med mye struktur er matte. Grovere papir gir litt mindre detaljer. Det kan være en fordel noen ganger. Jeg har sett store utskrifter fra mobiltelefon på lerret, og da forsvinner «grøten» i detaljene, som man ofte ser på slike bilder, så velg struktur også etter hva du vil framheve elle skjule av detaljer.


TIPS

PAPIR

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

Materiale De to vanlige materialene er cellulose (tradisjonelt papir) og bomull. Bomull er dyrere enn cellulose, men kan ha et noe mindre fargerom (avhenger også av coating, mer om det senere). Det finnes også papir laget av bambus. Coating Alt papir i dag har coating for å sikre at blekket fester seg uten å trekke utover i papiret. Noe papir har også coating for å endre kvaliteten på utskriften. Den mest kjente er Barytt, som har vært mye brukt i mørkerom. Det er tradisjonelt et lag med bariumsulfat. De bruker andre, mindre giftige stoffer i dag, men effekten skal være det samme. Barytt-papir har et stort fargerom. Etterlikningene i dag er så gode at selv kjennerne klarer ikke, side ved side, å avgjøre hva som er en print og hva som er en mørkeromskopi. Et stort fargerom på utskriften er særlig viktig hvis du har sterke farger og noe som skal være helt hvitt, eller helt eksakte farger er viktig. Tykkelse Et tykt papir kjennes utrolig godt ut å holde i, og skal du lage en utskrift som du eller andre skal holde i, er tykt papir veldig flott. Skal bildet bare henge i glass og ramme er det ingen som ser forskjell på om papiret er 200g eller 300g. Papir tykkere enn 300g kan være lurt å mate med rett papirbane gjennom skriveren, så det er litt mer manuell jobb med det. Merke Merke er bemerkelsesverdig lite relevant innen kunstpapir. Det finnes en lang rekke produsenter i tillegg til skriverprodusentene, og mange av dem tilbyr et utvalg skriverprodusentene ikke kan matche, så ikke vær redd for å prøve andre merker. Det betyr ikke at du skal til Nille for å kjøpe papiret. Det er mye dårlig brukspapir å få kjøpt, så der ville jeg holdt meg til originalen eller i hvert fall de kjente kunstpapirprodusentene.


Anbefalinger Så hva skal du bruke? Det er egentlig helt opp til deg. Hvis mulig, bør du gå innom en velutstyrt fotobutikk. De har ofte papirprøver, så du kan se og kjenne på de ulike papirene de tilbyr. Det vil gi deg et godt inntrykk av papiret. Mange produsenter lager også prøvepakker med 10 ulike papirtyper. Kjøper du en sånn, får du enda bedre oppfatning av hvordan de fungerer på nettopp dine bilder. Det koster litt å investere i godt papir, men det er veldig hendig å ha tilgjengelig når du ønsker å lage en flott utskrift. Siden ulike motiver og ulike bruksområder kan ha godt av litt ulike typer papir anbefales det ofte å investere i noen forskjellige typer å ha liggende. Hvis du kjøper ett bleket og ett ubleket baryttpapir, 2-3 papirer med ulik overflate og ett brukspapir bør du være godt forspent og klar for å løfte utskriftene dine enda ett hakk.

-30%

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

Epson Fine Art Cotton Smooth Natural

Epson Glatt Lyst Bomullskunstpapir, Nyt den glatte og lyse overflaten til dette kunstpapiret. Ved hjelp av eksepsjonelle råvarer vil dette syrefrie, varmpressede, bomullsbaserte arkivpapiret trofast gjengi farger, toner og detaljer - og sikre dem i årene som kommer. De er designet for å fungere sømløst med Epsons utvalg av pigmentbaserte blekkskrivere. Epson Fine Art Cotton Smooth Natural Epson Fine Art Cotton Smooth Natural A4 25ark Epson Fine Art Cotton Smooth Natural A3+ 25 ark

Tilbudspris kr. 363,Tilbudspris kr. 914,-

Epson Fine Art Cotton Smooth Bright Epson Fine Art Cotton Smooth Bright A4 25ark Epson Fine Art Cotton Smooth Bright A3+ 25 ark

Tilbudspris kr. 363,Tilbudspris kr. 914,-

Epson Fine Art Cotton Textured Natural Epson Fine Art Cotton Textured Natural A4 25ark Epson Fine Art Cotton Textured Natural A3+ 25 ark

Tilbudspris kr. 363,Tilbudspris kr. 914,-

Epson Fine Art Cotton Textured Bright Epson Fine Art Cotton Textured Bright A4 25ark Epson Fine Art Cotton Textured Bright A3+ 25 ark

Tilbudspris kr. 363,Tilbudspris kr. 914,-


TIPS

PAPIR

Alt papir fra Hanemühle

-25% Tysk trykkekunst siden

1584

Hahnemühle ble grunnlagt for over 400 år siden og har omstilt seg til å produsere prisvinnende papirer i overlegen galleri- og museumskvalitet. Utvalget består av fotopapir og ekte kunstpapir med forskjellige overflater og strukturer, også lerret. Hahnemühle er derfor førstevalget til printing av fotografier og reproduksjoner av kunstverk.

Papirene kommer i forskjellige dimensjoner, fra postkortstørrelse til ruller på 64 tommers bredde.

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

VÅRE FOTOFAVORITTER

Hahnemühle prøvepakke

Hahnemühle Photo Matt Fibre Duo 210

Hahnemühle Photo Silk Baryta 310

Hahnemühle Photo Gloss Baryta 320

Hahnemühle Photo Glossy 260

Hahnemühle Photo Luster 260/290

Hahnemühle Photo Pearl 310

Hahnemühle Photo Canvas 320

Kr. 129,-

Pris fra kr. 360,-

Pris fra kr. 195,-

Pris fra kr. 163,-

Pris fra kr. 127,-

Pris fra kr. 581,-

Pris fra kr. 360,-

Pris fra kr. 1.272,-


Alt papir fra MOAB

Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

-25%

Moab Entrada Natural er et prisvinnende kunst-papir laget av 100% bomull, og uten optiske hvite blekemidler. Dette naturlige syre- og ligninsfrie papiret gir en utvidet fargespekter, naturlig kontrast og dyp sortnivå og er kompatibel med både dye og pigmentblekk. Entrada Natural gir varme svart hvitt utskrifter samt som myke fargeutskrifter. Valgt av tusenvis av kunstnere og fotografer over hele verden. Lagd i USA.

Moab Juniper Baryta Rag 305 er et 100% bomull, ekte Baryta (bariumsulfat) fiber papir som tilbyr tettheten til et tradisjonelt mørkerom FB-type papir. Moab Juniper Baryta gir maksimale detaljer i de dypeste sorte toner, og på høylys leverer den naturlig hvite lystoner på et papir med ørlite struktur og Baryta overflate med glans for minimal gjenskinn. Dette 305 grams belagte kunstpapiret gir noe av den unike sjarmen til sølvhalogenid ved hjelp av unikt et Baryta belegg, og hvor printteknologi fra Epson, Canon og HP møter gammel mørkeroms tradisjon.


Vi tar forbehold om feil og ikke ankomne varer, alle tilbud gjelder t.o.m. 20.oktober 2019

TIPS PAPIRSKJÆRING


få å g e d r e p l e Vi hj p på p o r e d l i b e n di veggen!


Butikk i Barcode Oslo i Bjørvika

Rett ved Oslo S

Butikk i Barcode Oslo - Dronning Eufemias gate 12 Åpent man-fre 10-18 (lør 16) Nettbutikk: butikk.foto.no - tlf: 46 46 24 24

Profile for Foto.no

Printkatalog  

Velkommen til printuke hos Foto.no 14. - 18. oktober 2019. Her finner du programet for uken og selvfølgelig noen gode printtilbud.

Printkatalog  

Velkommen til printuke hos Foto.no 14. - 18. oktober 2019. Her finner du programet for uken og selvfølgelig noen gode printtilbud.

Profile for foto.no