Page 1

el 29 de març el Maresme diu NO a la REFORMA LABORAL

Aplegats amb el nom de #Maresme29M ens hem trobat diversos col·lectius de l’esquerra sindical i organitzacions tals com l’Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la Confederació General del Treball (CGT), la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Assemblees de Joves del Maresme i Maulets, el jovent independentista i revolucionari, així com d’altres grups i persones a títol individual que hem vist la necessitat de bastir un espai propi a la comarca de cara a la vaga general convocada pel 29 de març arreu de l’estat. Fem una crida a les persones assalariades, aturades, jubilades, estudiants i a les classes populars que es veuen afectats negativament per aquestes polítiques a participar activament a la vaga del 29 de març, per fer possible l’expressió de l’ampli rebuig ciutadà a aquesta reforma laboral i encabir totes les reivindicacions sectorials dins la protesta global. Considerem aquesta nova Reforma com la més agressiva i destructora de les darreres dècades, ja que suposa un retrocés en els drets laborals, relegant a les treballadores a ser mera mercaderia, a la indignitat, a la humiliació, a la precarietat, a l’atur i a l’exclusió social.

El nou text és una agressió al dret laboral que ens transporta als temps amb sistemes de relacions laborals unilaterals i autoritaris, on es dotava a l’empresari el poder absolut per contractar i acomiadar, passant per damunt del dret laboral, el dret a la tutela judicial, buidant de contingut el sistema de relacions laborals i creant una inseguretat total en el treball. Aquesta Reforma Laboral culmina el robatori i l’espoli dels drets laborals i col·lectius que constituïen el cos bàsic del sistema de relacions laborals de l’estat. Aquesta reforma canvia aspectes fonamentals com per exemple l’acomiadament injustificat amb una indemnització de tan sols 33 dies per


any treballat, quan abans eren 45. Encara que si l’empresa justificada una suposada baixada de vendes, enlloc de 33 dies passarem a tan sols 20 dies per any treballat.

boral, encara és dona més protagonisme a les Empreses de Treball Temporal (ETTs).

A nivell d’Expedients de Regulació d’Ocupació (EROs) les empreses tenen via lliure per fer EROs, sense l’aprovació de ningú. Una altra novetat és el nou contracte indefinit de suport als emprenedors, amb acomiadament lliure i gratuït el primer any, aplicable a petites empreses d’un màxim de 50 treballadores.

Convoquem a les maresmenques a la Vaga General perquè és l’instrument més eficaç i solidari a l’hora de lluitar per la millora de les condicions laborals de les treballadores. No es tracta d’una vaga per donar poders a ningú per renegociar res, sinó d’una vaga per derogar aquesta reforma laboral. Es tracta que l’avarícia de l’1% deixi de posar en joc les nostres vides.

A nivell juvenil destaquem dos aspectes. Primer el contracte de pràctiques, que es podrà encadenar durant tres anys, amb un sou de 481€/ mes durant el primer any, i 513€/mes durant el segon i tercer any. L’altre és el contracte d’horari parcial, que amb el nou text s’habiliten les hores extres possibilitant que la jornada laboral s’allargui fins a les vuit hores, en resum els empresaris podran contractar gent en horari parcial i cobrir llocs de treball durant 8 hores. També denunciem que amb la nova reforma la-

Ens esforçarem perquè la Vaga General enforteixi la participació, el debat i la presa de decisions de les treballadores i que creï la consciència que només podem canviar aquestes polítiques des de la unió i la lluita col·lectiva. Volem un clam unitari tan potent que impossibiliti que CCOO i UGT dilapidin aquest capital de força i de pressió en una negociació que es conformi amb acords de mínims i amb contrapartides, com ja ha passat amb el de les pensions.

És hora de prendre el carrer, de manifestar-nos públicament contra aquesta barbaritat, de reconquerir de nou els nostres drets robats i d’eliminar aquesta i altres lleis injustes imposades pel govern, la patronal i la banca, que són els qui han provocat la crisi actual.

Manifest #Maresme29M  

Aplegats amb el nom de #Maresme29M ens hem trobat diversos col·lectius de l'esquerra sindical i organitzacions tals com la Intersindical Alt...