Page 1

HANDLEIDING

GROEPEN


WAT IS LINKEDIN? LinkedIn is een online platform waar professionals een netwerk kunnen bouwen, vragen kunnen stellen of die van anderen beantwoorden. Dit sociale netwerk is voornamelijk gericht op werk en carrière, vandaar dat de informatie die u via LinkedIn deelt vooral werkgerelateerd is. Het project Virtuele VeiligheidsAcademie gebruikt LinkedIn als een platform waar professionals uit het veiligheidsdomein kennis met elkaar kunnen delen, hun netwerk kunnen verbreden en met elkaar kunnen discussiëren. In deze handleiding leest u hoe u deel kunt uitmaken van de groep op LinkedIn.

AANMELDEN OP LINKEDIN Als u nog geen account heeft op LinkedIn, dan kunt u dat gemakkelijk doen via de website www.linkedin.com 1 . Rechts in beeld treft u het onderstaande formulier aan dat u kunt invullen met uw gegevens.

Klikt u vervolgens op ‘Nu lid worden’. U ontvangt een e-mail met een activatielink. Klik op deze link om uw nieuwe LinkedIn-account te activeren.

AANMAKEN VAN EEN PROFIEL Vervolgens kunt u uw profiel samenstellen. Een profiel op LinkedIn is te omschrijven als een uitgebreid CV. LinkedIn geeft u tips om uw profiel zo compleet mogelijk te maken. Om succesvol te werken met de groep van de Virtuele VeiligheidsAcademie dient u minimaal uw 1

Alle links in deze handleiding zijn aanklikbaar en verwijzen naar relevante informatie


huidige functie en uw foto te hebben toegevoegd. Voor meer informatie over het compleet maken van uw profiel, kunt u kijken naar de instructievideo’s van LinkedIn (Engels).

AANMELDEN BIJ DE LINKEDIN-GROEP Nadat u uw profiel heeft aangemaakt, bent u klaar om uzelf aan te melden voor de LinkedIngroep. Rechtsboven het scherm ziet u het onderstaande zoekscherm. Klik op de knop ‘Personen’ en vervolgens op groepen.

Tik vervolgens in de zoekbalk ‘Virtuele VeiligheidsAcademie’ in en u ziet de LinkedIn-groep verschijnen. U kunt ook deze link aanklikken om direct naar de groep te gaan.

De LinkedIn-groep is een besloten groep. Dat wil zeggen dat u eerst toestemming moet krijgen van de beheerder. Klik op de knop ‘Lid worden van groep’, die u onderaan de beschrijving van de groep aantreft, om toestemming te vragen. Op korte termijn ontvangt u een e-mail van de beheerder waarin uw lidmaatschap wordt bevestigd.


DEELNEMEN AAN DISCUSSIES Nadat u toestemming heeft gekregen maakt u deel uit van de LinkedIn-groep van de Virtuele VeiligheidsAcademie. Deze netwerkgroep biedt de deelnemers de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen, kennis te delen en elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen het project en in het bredere veld van veiligheid en crisisbeheersing. U zult zien dat er al een aantal discussies is gestart waar u aan kunt deelnemen. In de ‘carrousel’ kunt u direct zien wat de meest interessante discussies zijn binnen de groep.

Met de pijltjes kunt u andere interessante discussies tegenkomen. Als u een discussie interessant vindt, dan kunt u klikken op de knop klikt u dan op de knop

. Wilt u reageren,

.

Onder de carrousel ziet u andere discussies. Klik op de titel van de discussie (in blauw) om de discussie te openen, te lezen wat anderen reageren en om zelf uw reactie achter te laten. Klik op deze link om meer te weten te komen over groepen op LinkedIn (Engels).

TABLAD LEDEN Met behulp van het tabblad ‘Leden’ (bovenaan het scherm) kunt u zien wie deel uitmaakt van deze LinkedIn-groep. Als u contact met een van hen wilt opnemen, dan kunt u de naam van dit lid aanklikken. In veel gevallen zal deze zijn of haar contactgegevens

met

u

delen.

Maak

gebruik

van

de

zoekfunctie (zie afbeelding rechts) om leden sneller te vinden. Op zoek naar een lid van een specifieke organisatie of

expertise?

Dat

kan

via

de

knop

‘geavanceerde

zoekopdracht’. U kunt zo bijvoorbeeld snel alle leden van een bepaalde organisatie zien. Bovenaan het scherm ziet u de topbeïnvloedaars van de week. Zij zijn het meest actief bij de discussies.


LEDEN UITNODIGEN Mist u een van uw collega’s als lid binnen de groep? Nodig hem of haar dan uit voor de LinkedIn-groep. Dat kan met behulp van de knop ‘Groep delen’ op het tabblad ‘Leden’ en vervolgens de optie ‘Nodig anderen uit’. Vul de namen van uw LinkedIn connectie in op het scherm dat verschijnt om hen uit te nodigen voor deze groep. Om snel meerdere collega’s uit te nodigen kunt u gebruik maken van het LinkedIn adressenboek dat wordt aangegeven met dit icoon:

. Nog geen connectie met uw collega via LinkedIn? Maak dan gebruik van de optie

om e-mail adressen in te voeren. Scheid meerdere e-mail adressen met een komma.

Als u klaar bent drukt u op de knop

. Uw collega maakt meteen

deel uit van de LinkedIn-groep zodra deze uw uitnodiging heeft geaccepteerd.

TABBLAD CAMPAGNES Het tabblad ‘Campagnes’ wordt gebruikt voor het delen van de resultaten van de deelprojecten van het project Virtuele VeiligheidsAcademie. Daarnaast kunt u het gebruiken om discussies te plaatsen met een permanent karakter: onderwerpen die uitgebreider behandeld dienen te worden dan de wat ‘vluchtigere’ discussies op de hoofdpagina. Om een campagne te plaatsen gaat u naar het tabblad ‘Campagnes’ en vervolgens klikt u rechts bovenin het scherm op

dat u vindt onder het zoekscherm.

Geef vervolgens in het eerste vak een korte titel op. In het tweede vak kunt u het onderwerp verder uiteenzetten. Indien u op de hoogte wilt blijven van de reacties dan kunt

u dat

aangeven met de optie

. U

ontvangt dan bij ieder nieuw bericht een e-mail. Klik vervolgens op campagne plaatsen. Uiteraard kunt u ook reageren op andere campagnes. Dit gaat op eenzelfde manier als bij ‘normale’ discussies.


TIPS VOOR DEELNAME Zowel u als andere leden hebben baat bij een actieve participatie. Onderstaand treft u enkele tips om uw deelname voor u zo waardevol mogelijk te maken. 

Deel kennis en ervaring die betrekking heeft op het thema. Bent u een bepaald probleem tegengekomen dat u heeft opgelost of waar u niet uitkomt? Deel het! zo kunnen ook andere leden van uw oplossing profiteren of u een oplossing aandragen;

Bent u een interessant artikel tegengekomen dat waardevol is voor de groep? Geef informatie over waar mensen het kunnen vinden en een kleine samenvatting;

Geef een aanzet voor een discussie met een stelling. Wilt u de leden laten kiezen uit een aantal antwoorden, klik dan op de knop scherm naast uw profielfoto.

bovenaan het

Handleiding LinkedIn-groepen  

Praktische handleiding die beginners helpt om te werken met LinkedIn-groepen. De basisfunctionaliteiten worden helder uitgelegd.

Handleiding LinkedIn-groepen  

Praktische handleiding die beginners helpt om te werken met LinkedIn-groepen. De basisfunctionaliteiten worden helder uitgelegd.

Advertisement