Page 1

Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:31

Pagina 1

Uitgave: Landes Uitgevers

Postbus 713

9200 AS Drachten

Te l e f o o n : 0 5 1 2 - 5 4 1 7 0 7

w w w. l a n d e s u i t g e v e r s . n l

Fitkrant Den Haag Nu kan heel Den Haag sporten! Starten met bewegen: zorg voor jezelf voor blijvend succes! • Tips & tricks voor een gezonder en slanker lichaam • Door te sporten voor je werk of in de lunchpauze zit je beter in je vel en presteer je meer • Iedereen kan dansen! Salsa, Zouk, Zumba en Buikdansen • Haagse studenten kiezen voor Rhythmsports • Grootste aanbod aan groepslessen, fitness en danslessen! • Voordelig sporten met de Ooievaarspas • Koffietijd: gratis koffie voor 50-plussers! • Healthy Hour: gratis fruit tussen 7:00 en 7:30 uur!

Openingstijden: maandag - vrijdag 7.00 uur tot 23.00 uur, zaterdag en zondag 9.00 uur tot 17:00 uur Van Maanenkade 218 (Rijswijkseplein) Tel.: 070-3897002 info@rhythmsports.nl www.rhythmsports.nl


Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:31

Pagina 2

Welkom bij Rhythmsports Fitness & Dance! Op zoek naar een goede sportschool in de buurt met een ongedwongen sfeer, waar iedereen zich welkom voelt en waar sporten nog betaalbaar is? Dan ben je bij Rhythmsports aan het juiste adres!

Kom kijken bij onze Fitness en Dance Club waar je sport voor je plezier! We geven je natuurlijk graag een rondleiding. Je kunt ook een proefles volgen bij een van onze deskundige en enthousiaste instructeurs. Onze medewerkers verwelkomen je en maken je graag wegwijs.

Rhythmsports is DE Fitness en Dance Club in hartje Den Haag: gelegen bij station Hollands Spoor, aan het Rijswijkseplein. Iedereen kan bij ons terecht om te sporten en te ontspannen in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. Of je jong of oud bent, veel of juist geen ervaring met sporten hebt, individueel wilt trainen of juist in groepsverband, of je alleen wilt sporten of ook nog dansen: alles is mogelijk. Natuurlijk is het mogelijk om je te laten begeleiden door een personal trainer, met een programma dat is afgestemd op jouw wensen en doelen. Onze instructeurs hebben de kennis en ervaring in huis om je op ieder gewenst niveau te begeleiden en adviseren.

Bar/lounge Voor of na je workout is het prima relaxen in onze gezellige lounge, waar je op je wenken wordt bediend met een drankje uit onze goedgevulde bar. Kom zitten aan de bar of strijk neer in onze comfortabele fauteuils om met je sportgenoten te kletsen, een krantje of tijdschrift te lezen of lekker naar muziek te luisteren. Dit alles onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee of een frisdrank. Natuurlijk bereiden we ook proteïne shakes als je je spieren een extra boost wilt geven. Fruit, yoghurt met fruit of muesli en andere gezonde tussendoortjes staan ook op de kaart.

Healthy Hour: Speciaal voor onze early birds: gratis fruit!

Het lesaanbod bij Rhythmsports is super gevarieerd, met zowel free style lessen als lessen van Les Mills, plus salsa-, zouk- en buikdanslessen.

Heb je overdag of in de avonduren weinig gelegenheid om te trainen? Geen nood, met onze ruime openingstijden kan ook jij sporten. Vanaf 7:00 uur ’s ochtends en in het weekend vanaf 9:00 uur staan onze deuren voor je open. Onze ligging aan het Rijswijkseplein, vlak bij trein en tram, is ideaal als je wilt trainen voordat je naar je werk of opleiding gaat!

Onze club heeft een hypermoderne en uitgebreide fitnessruimte, twee zalen voor groepslessen en danslessen, een nette kleed- en doucheruimte, plus een sfeervolle lounge met een gezellige, goedgevulde bar.

Onze vroege vogels verwennen we met een lekker extraatje: kom je voor een training bij Rhythmsports binnen tussen 7:00 uur en 7:30 uur, dan staat er gratis fruit voor je klaar. Een beter begin van je dag is er niet!

Door onze ruime openingstijden kun je trainen op het moment dat jou het beste uitkomt. Op doordeweekse dagen zijn we van 7:00 uur tot 23:00 uur geopend en in de weekenden van 9:00 uur tot 17:00 uur. Kortom, een uitgebreid en gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils, en dit alles voor wel heel aantrekkelijke tarieven. Nergens anders in de stad kun je onbeperkt sporten met gebruik van zo veel faciliteiten voor zo'n voordelig tarief als bij Rhythmsports. Voor speciale doelgroepen hanteren we nog eens extra kortingen. Achter op deze krant vind je meer informatie over de tarieven.

Bewegen is goed voor iedereen en fit zijn hoeft niet veel tijd te kosten! Je hoort er de laatste tijd steeds vaker over, ook in de bladen en op tv: bewegen is echt goed voor je. Je wordt gezonder, het helpt een gezond gewicht te krijgen en te houden, je zit mentaal en fysiek lekkerder in je vel, en je voelt je fitter en gelukkiger. Toch is voor veel mensen de drempel om bij een sportschool naar binnen te gaan en te blijven gaan, flink hoog. Ze hebben het al eens geprobeerd maar zijn afgehaakt, ze denken dat ze al die grote ijzeren apparaten niet aankunnen, of dat er alleen maar brede types met rollende spierballen en slanke jonge dames in snelle pakjes rondlopen. Niets van dat al bij Rhythmsports! Bij onze club zijn alle ingrediënten aanwezig om wél binnen te stappen en ook te blijven sporten, want Rhythmsports is een sfeervol en professioneel ingerichte sportschool waar bewegen en plezier samengaan en waar iedereen zich welkom voelt.

De samenstelling van ons ledenbestand is bijzonder divers, zowel qua leeftijd, geslacht, ervaring, afkomst als qua levensstijl. Dit maakt de sfeer bij Rhythmsports zo toegankelijk en prettig, want iedereen voelt zich op zijn gemak. Er zijn heel veel verschillende groepslessen, zodat er altijd wel een les bij zit die jou aanspreekt. In de fitnessruimte is deskundig en vriendelijk personeel aanwezig om je op weg te helpen of vragen te beantwoorden over je training of de – overigens zeer gebruiksvriendelijke – toestellen. Wil je meer begeleiding, dan regelen we een personal trainer voor je. Doe je na de training nog een drankje in de gezellige lounge of praat je even bij met je medesporters, dan stap je uitgerust en vol energie weer naar buiten en kom je de volgende keer zelfs graag weer bij ons langs!

Bedenk ook dat fit worden en blijven niet veel tijd hoeft te kosten. Immers, je hoeft geen uren per week te trainen om lekker fit te blijven. Twee korte trainingen in de week maken al een verschil. En dat komt goed uit, want met een lidmaatschap van Rhythmsports kun je alle dagen van de week op ieder moment van de dag trainen, zo lang als je wilt en op de manier die jou het beste uitkomt. De centrale ligging van onze club en de verschillende abonnementsvormen maken de club nog toegankelijker. Neem de proef op de som en overtuig jezelf!

Het maakt niet uit hoe fit je bent, wat je leeftijd is of hoe je er uitziet. Bewegen is goed voor iedereen!


Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:31

Pagina 3

Haagse studenten kiezen voor Rhythmsports Basisbeurs en toch naar de sportschool? Bij Rhythmsports kan het wel! Je studeert in Den Haag en wilt tussen alle studie-uren in de collegebanken en achter de computer ook ontspannen en aan je conditie werken. Waar kun je dat beter doen dan bij Rhythmsports? Onze club is gelegen in hartje stad, aan het Rijswijkseplein, dicht bij NS station Hollands Spoor en dicht bij de Haagse Hogeschool en andere Haagse opleidingsinstituten. Een uurtje lekker sporten sluit dus perfect aan bij je studie-activiteiten. Veel Haagse studenten hebben Rhythmsports al gevonden. Rhythmsports is zo een ontmoetingsplaats geworden waar je afspreekt om samen te trainen, of waar je elkaar tegenkomt en met een drankje bij kunt kletsen in de bar/lounge.

Het is geen wonder dat veel studenten Rhythmsports al hebben gevonden: met de moderne en uitgebreide fitnessruimte, een compleet en uitgebreid aanbod van sport- en danslessen en een gezellige en goedgevulde bar/lounge biedt onze club alles wat je kunt wensen van een sportschool.

Kom zelf kijken bij onze Fitness en Dance Club waar je sport voor je plezier! We geven je graag een rondleiding, of je kunt een proefles volgen bij een van onze deskundige en enthousiaste instructeurs.

Het mooist van dit alles is dat Rhythmsports Fitness & Dance ook nog eens betaalbaar is! We bieden jou als student een heel aantrekkelijk, en voor Den Haag uniek, voordelig tarief: op vertoon van een geldige studentenpas of collegekaart krijg je een korting van maar liefst 33% op de abonnementsprijs. Onbeperkt sporten voor maar €19,95 per maand, dat vind je nergens anders in de stad!

Zumba: fat burner en fun in één! Join the party bij Rhythmsports! Zumba, je hebt er vast wel eens van gehoord. Zumba® Fitness is een groepsles op aanstekelijke dansmuziek, zoals merengue, salsa, cumbia, samba, reggaeton, Bollywood, Arabic en bellydance. De basispassen uit deze dansen worden gecombineerd in een energieke en vrolijke fitness workout. Rhythmsports was een van de eerste die in Nederland Zumbalessen aanbood. Sindsdien hebben we een compleet eigen stijl ontwikkeld. We onderscheiden ons door onze grote variatie in muziek en door onze originele, superdynamische en toch eenvoudig te volgen choreografieen. De opzwepende ritmes van onze vrolijke muziek nemen je mee in een workout die voelt als een feestje. Zonder het te merken verbrand je veel calorieën en breng je je lichaam mooi in vorm!

RhythmBoxing: you might lose weight but you won’t lose your fun! RhythmBoxing is een uitdagende, leuke groepsles die bestaat uit een combinatie van aerobics en boks- en Oosterse-vechtsporttechnieken. Je traint op een kickbag, een verplaatsbare bokszak op een verzwaarde voet. Opzwepende muziek ondersteunt de oefeningen om je nog meer te motiveren. Tijdens de les leer je wel vechtsporttechnieken, maar RhythmBoxing is geen vechtsport. Je werkt ook niet met sparringpartners. Iedereen, van welke leeftijd of welk postuur ook, kan meteen meedoen. Bovendien spreekt deze workout zowel vrouwen als mannen aan. Tijdens de lessen besteden de speciaal opgeleide instructeurs veel aandacht aan techniek en veiligheid. De stoot- en traptechnieken zijn een prima middel om aan je conditie en kracht te werken, vet te verbranden, en de spieren van buik, billen, benen en je hele bovenlichaam te verstevigen. RhythmBoxing is bovendien een perfecte training om stress te ontladen. Je krijgt nieuwe energie en stapt heerlijk ontspannen de les uit! Natuurlijk is deze training vooral ook heel erg leuk! De afwisseling van oefeningen, de enthousiaste instructeurs en de ondersteunende beats laten het uur voorbij vliegen.

Blijf stappen met RhythmSteps bij Rhythmsports! RhythmSteps is dynamische aerobicsles waarbij je gebruik maakt van een opstapbankje, de step. Doordat je steeds de step op- en afstapt, is het een bijzonder effectieve workout voor je benen, billen en heupen. Behalve je figuur verbetert RhythmSteps ook je conditie en je houding. De step staat vrij laag, zodat de spieren en gewrichten niet te veel belast worden. De steps zijn in hoogte verstelbaar zodat iedereen de training op zijn eigen wensen kan afstemmen. Tijdens de les bouw je op de nieuwste, aanstekelijke muziek een eenvoudige maar gevarieerde choreografie op. De pasjes zijn voor iedereen gemakkelijk te volgen.


Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:31

Pagina 4

Groepslessen – Sporten en werken Groepslessen: kies de workout die bij jou past! Sporten voor je werk of in de lunchpauze: Rhythmsports biedt een bijzonder afwisselend aanbod van workouts per week. Veel lessen zijn zo opgebouwd dat instappen op ieder niveau mogelijk is, of je nu beginner bent of gevorderd. Conditie, kracht, lenigheid en souplesse, coördinatie, balans en ontspanning komen allemaal aan bod. Plezier staat hierbij natuurlijk altijd voorop! Bij Rhythmsports geven we zowel freestyle lessen, zoals RhythmBoxing en Rhythm Shape, als lessen van het wereldwijde fitnessconcept Les Mills, waaronder Body balance. Les Mills is een fitness-project dat uit verschillende groepen fitnessprogramma's bestaat. Elk programma duurt drie maanden en in die tijd worden steeds dezelfde oefeningen, passen en stappen in nummers uitgevoerd. De vaste lestijden en het samen met anderen sporten vormen een prima stimulans om iedere keer weer te komen. Onze professionele en motiverende instructeurs met hun uitgekiende lesprogramma’s op

de lekkerste muziek zorgen voor de rest. De hele week kun je ’s ochtends en ‘s avonds deelnemen aan meer dan 30 uitdagende lessen. Keuze en variatie genoeg dus! De ene les is vooral gericht op het verbeteren van je fysieke conditie, de andere op vetverbranding of op het verstevigen van je spieren (fijn als je een "strakker” lijf wilt!). Omdat iedereen andere trainingsdoelen heeft, is het belangrijk om je goed te laten voorlichten over welke lessen het beste aansluiten op jouw doelen. Want, zeg nou eerlijk: naast het plezier dat je haalt uit het sporten is het toch ook leuk als je voor de spiegel staat en je merkt dat die mooie broek weer past? En het is ook lekker als je niet meer hoeft te hijgen nadat je dat sprintje inzette om nog net de tram te halen! Nieuwsgierig welke lessen het beste aansluiten bij jouw trainingsdoelen? Informeer bij onze medewerkers of de instructeur, kies de les uit die bij je past (meer dan één les kan natuurlijk ook, als je er echt voor gaat!) en doe mee!

beter in je vel en meer presteren Sporten en bewegen is ontspannend en plezierig en maakt je ook nog eens fitter en gezonder. Maar wist je dat je ook op je werk voordeel kunt hebben van je sportschoolbezoek? Werknemers die sporten in de lunchpauze of voordat zij naar hun werk gaan, hebben hier direct profijt van op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sporten zorgt voor een betere concentratie en productiviteit en dat het je stressbestendigheid en je motivatie vergroot. Omdat onze club in het centrum van de stad staat, dichtbij het NS-station en tramhaltes en door onze ruime openingstijden – vanaf vanaf 7:00 uur ’s morgens! – kun je nergens beter terecht voor een workout voor of halverwege je werkdag dan bij Rhythmports. Kom voor je werk of in je lunchpauze trainen en haal meer uit je werkdag!

Bedrijfsfitness: met fiscaal voordeel fittere werknemers en een gezonder bedrijf! Productievere, tevreden werknemers, minder ziekteverzuim en personeelsverloop: klinkt goed, nietwaar? Uit onderzoek blijkt dat werknemers die regelmatig bewegen of sporten, lekkerder in hun vel zitten en meer bijdragen aan hun bedrijf. Ook zijn ze minder vaak ziek, waardoor de kosten van ziekteverzuim aanzienlijk dalen, er meer rust op de werkvloer ontstaat en de prestaties stijgen. Bovendien leidt sporten tot meer arbeidstevredenheid bij werknemers en krijgt de werksfeer een positieve stimulans. In een moderne bedrijfsvoering kun je er eigenlijk niet meer omheen: investeren in de gezondheid van je werknemers door het faciliteren van hun sportactiviteiten, bijvoorbeeld door het (deels) vergoeden van een sportabonnement. Het past binnen de maatschappelijke trend en loont bovendien de moeite, aangezien de investering zich terug kan verdienen door lagere verzuimkosten en hogere productiviteit. Bovendien stimuleert de overheid dit soort initiatieven door een fiscale regeling voor bedrijven, die aantrekkelijk is voor zowel werkgever als werknemer. Winst voor iedereen dus! Meer weten? Neem contact met ons op en we vertellen je alle ins en outs en bespreken de voordelen voor jou en je werknemer.

Een soepel, sterk en slank lichaam met Pilates De Pilates methode is een oefenmethode voor lichaam en geest waarin je werkt aan kracht, souplesse en controle. Buikspieren, rugspieren, de binnenkant van je dijbeen en je bilspieren vormen de ‘powerhouse’. Vanuit dit centrum van kracht worden alle oefeningen opgebouwd. Het resultaat: een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groter bewustzijn van je lichaam. De Pilates methode gaat uit van een grote concentratie en volle aandacht tijdens de oefeningen. Alle oefeningen worden op een vloeiende manier aan-

RhythmPower Pump is een fitness workout gericht op spierversteviging en afslanken met behoud van spiermassa. Met een stang, de barbell, en gewichten train je in een serie oefeningen alle spiergroepen: benen, borst, rug, triceps, biceps, schouders en buik. Lekkere muziek die je motiveert het beste uit jezelf te halen, leidt je door de oefeningen heen. RhythmPower Pump is geschikt voor iedereen.

Want: je kunt variëren met de zwaarte van de gewichten op de barbell van 1,8 kg tot meer dan 30 kg, al naar gelang jouw niveau. En: de oefeningen komen uit de fitnesszaal; denk aan squats, curls, lifts en presses. Eenvoud zonder pasjes, dat zal met name de heren aanspreken!

eengeschakeld om je energie vrij en moeiteloos door je lichaam te laten stromen. Er is ook aandacht voor je ademhaling, om je longcapaciteit te vergroten. Pilates is toegankelijk voor iedereen die bewust met zijn lichaam wil omgaan, zijn spieren in balans wil brengen, zijn houding wil verbeteren en zich fitter wil voelen. Het is een ideale methode om je lichaam te trainen en te versoepelen, maar kan ook worden ingezet bij revalidatie of als je om gezondheidsredenen reguliere trainingen niet aankunt.

RhythmPower Pump biedt een hoge vetverbranding gecombineerd met het verstevigen van je spieren: een ideale methode om dat slanke, gespierde lichaam te krijgen waar je tot nu toe alleen maar van kon dromen!

Work that body met RhythmPower Pump


Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:32

Pagina 5

Iedereen kan sporten bij Rhythmsports Voordelig sporten met de Ooievaarspas Houders van de Ooievaarspas krijgen op vertoon van hun geldige pas een korting van maar liefst 50% op de abonnementsprijs. Onbeperkt sporten voor maar €12,50 per maand, dat vind je nergens anders in de stad!

Sporten: niet alleen voor de vitaliteit maar ook voor de gezelligheid! Gratis koffie en thee voor onze 50-plussers

Ouder worden hoeft niet te betekenen: je oud voelen! Met fitness blijf je fit en vitaal Als de jaren langzamerhand gaan tellen, merken we dat heel zachtjes onze kracht en lenigheid verminderen, onze bewegingen vertragen, onze motoriek achteruitgaat en ons lichaam als het ware wat inzakt. Niemand ontkomt hieraan, maar bewegen heeft een bijzonder positieve invloed op dit onvermijdelijke verouderingsproces. Zowel voor je conditie als voor je spieropbouw is het goed om te blijven bewegen. Je hart, bloedvaten en longen, je spieren en gewrichten, en je motorische functies zoals evenwicht, coördinatie en reactiesnelheid hebben enorm veel baat bij een regelmatige portie beweging. Het lesaanbod bij Rhythmsports voorziet hierin doordat een aantal van onze lessen uitermate geschikt is voor de sporters onder ons die wat op leeftijd raken of al zijn. Bovendien zorgt de apparatuur in onze fitnessruimte door haar slimme, innovatieve techniek ervoor dat je bewegingen tijdens het sporten veel lijken op je natuurlijke bewegingen in het dagelijks leven. Daardoor is fitness bij Rhythmsports minder belastend voor je gewrichten.

Behalve om het bewegen zelf, gaat het als je naar onze club komt natuurlijk ook om het plezier. Wat is er nou leuker dan met je medesporters na afloop nog even ontspannen en gezellig napraten in onze bar/lounge onder het genot van een kop koffie of thee? Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, is onze koffie en thee voor 50-plussers tussen tussen 12:00 en 13:00 uur altijd gratis!

Back to basics: BBB

In vorm met RhythmShape

Rhythmsports heeft een zeer breed aanbod aan lessen; je kunt bij ons voor van alles terecht. Wil je trainen in een "klassieke" en basic workout die zijn kwaliteit door de jaren heen al dubbel en dwars heeft bewezen? Doe dan BBB.

RhythmShape is een training die bestaat uit een combinatie van aerobics en spierversterkende oefeningen, met het accent op buik, billen en benen. Het is een efficiënte trainingsmethode, die de conditie van je hele lichaam en al je spieren verbetert en je figuur stroomlijnt. De les bestaat uit een warming up, een wat meer uptempo aerobicsdeel gevolgd door een serie dynamische en statische spieroefeningen, en een cooling down als afsluiting.

BBB staat voor Buik, Benen en Billen. Dit zijn precies de drie lichaamsdelen die vooral vrouwen soms vertwijfeld naar zichzelf in de spiegel doen kijken. Deze lichaamsdelen staan centraal in deze effectieve workout. Met deze training kun je de spieren in buik, billen en benen meer tonus (spanning) geven, waardoor je lichaam er op deze plaatsen strakker uit gaat zien. Heren opgelet: ook jullie kunnen hier je voordeel mee doen!

RhythmShape is net als BBB een "klassieke" workout die door zijn kwaliteit de tand des tijds al jaren ruimschoots doorstaat. Door de lekkere, populaire muziek en de eindeloze variatie in de lessen is het een up-to-date en aantrekkelijke, immer uitdagende training.

BBB is een combinatieles met een deel aerobics- of steps, gevolgd door een deel met oefeningen waarmee je gericht je buik-, been- en bilspieren traint. Behalve je BBB-spieren en je figuur verbeter je met BBB ook je conditie en houding.

Power voor lichaam en geest met PowerYoga Yoga kent veel varianten. Bij Rhythmsports kun je de sportieve versie beoefenen: PowerYoga. Dit is een krachtige en dynamische vorm van yoga, waarbij je een vloeiende serie bewegingen achter elkaar uitvoert. Dit heeft een optimale impact op lichaam en geest. Je lichaam is gebaat bij PowerYoga omdat het je sterker, gespierder en leniger maakt en je conditie verbetert. PowerYoga is goed voor je geest, omdat je door de intensieve, concentratie vergende oefeningen je geest leegmaakt en je mentale veerkracht (her)ontdekt en versterkt. Met PowerYoga breng je meer

energie maar ook rust in je leven. Je voelt je sterk, soepel en in balans. Naast een gunstig effect op je uithoudingsvermogen en spierkracht en op je geestelijke conditie en kracht, heeft PowerYoga bovendien een positieve uitwerking op je algehele gezondheid. Het stimuleert de bloedsomloop en het hart en brengt door de ademhalingstechnieken het zenuwstelsel tot rust. Verder helpt PowerYoga je spijsvertering en het afvoersysteem, en kan het helpen het hormonale stelsel te verbeteren.


Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:32

Pagina 6

Lifestyle & Health Starten met bewegen: Zorg voor jezelf met blijvend succes! ”Morgen/volgende week/na de vakantie/in het nieuwe jaar ga ik echt sporten en afvallen” is een veelgehoord voornemen, dat vaak die volgende dag/week enz. al in het water valt. Herken je dit? Wij vertellen je wat niet werkt en wat wel als je écht de start naar een gezondere en fittere leefstijl wilt maken, en hoe je je voornemen wél werkelijkheid laat worden. Van diëten word je dik Strenge diëten werken niet als je gewicht wilt verliezen. Als je vaak en heftig lijnt, komt je lichaam in een soort overlevingsstand. Je lijf reageert alsof het is uit-

gehongerd en slaat alle energie op die het nog binnenkrijgt. Daarom kom je ook zo gemakkelijk aan als je stopt met lijnen. Het lijkt niet alleen alsof alle verloren kilo’s, en zelfs nog wat meer, er weer aan vliegen, dit gebeurt ook écht.

Dit werkt wél: verander je leefstijl en zorg goed voor jezelf! “Afvallen” is dus niet de oplossing om blijvend resultaat te boeken. Een blijvende verandering van je eeten leefpatroon, niets meer en niets minder, helpt je wél om het zo gewenste verlies van die kilo’s te bereiken. Misschien nog wel belangrijker, je wordt er fit van en zit lekkerder in je vel dan ooit! Ook heb je meer lucht in je

longen en meer bewegingsvrijheid, en voel je je sterk en soepel. Last but not least krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost omdat je dit allemaal helemaal zelf hebt bereikt. Gezonder leven betekent beter - niet: minder! - eten en meer bewegen. Het goede nieuws is dat dit geen zware strijd hoeft te zijn, zoals al die extreme diëten. Natuurlijk, het vraagt in het begin wat overtuiging en wilskracht. Maar al snel krijg je je beloning: je ziet het resultaat van buiten en je voelt het resultaat van binnen. Het volhouden verandert in ‘a way of life’, die je niet meer wilt missen.

Tips & Tricks voor een nieuwe levensstijl met blijvend succes 1. Plan elke week je beweegmomenten. 2. Zoek een sportclub dicht bij huis of eentje die goed bereikbaar is en waar jij je prettig voelt. 3. Beweeg minimaal twee keer per week gedurende minstens een half uur. 4. Sporten verhoogt je stofwisseling en verbranding plus je weerstand. Het verbetert je huid en je hormoonhuishouding. 5. Een basisconditie bouw je al op in acht weken. 6. Elke stap die je zet, telt, elke dag weer. 7. Behaal sneller resultaat en daag jezelf uit om je doelen te halen door je te laten begeleiden door een professional. Resultaat zien en voelen is je beste beloning! 8. Samen sporten met een vriend(in), collega of familielid is gezelliger en motiveert je om te blijven gaan. 9. Ga trainen op basis van je persoonlijke doelen en eventueel een persoonlijk trainingsadvies, en daag jezelf uit om al je doelen – conditie, kracht, afvallen enz. – waar te maken. 10. Geniet van je nieuwe, gezonde gewoontes!

Kortom, vergeet die ongezonde, superstrenge diëten en gun jezelf een resultaat dat blijvend is en waar je je happy bij voelt! Geniet van je nieuwe gewoontes en van je beloning: het resultaat dat je ziet en voelt. Rhythmsports helpt je hier graag bij!

Wat is het beste moment om te eten? Wat kun je het beste eten om het beste uit jezelf te halen? ’s Ochtends sporten Als je in de ochtend wilt sporten, kun je het beste 1 à 2 uur voordat je gaat sporten licht ontbijten, bijvoorbeeld magere yoghurt of hüttenkäse met muesli en fruit, of brood met zoet beleg, zoals pindakaas of appelstroop, of magere vleeswaren zoals kipfilet.

’s Middags sporten Ga je ’s middags sporten, dan is het advies om ongeveer 2 uur voordat je gaat trainen een gezonde en goed verteerbare lunch te eten. Mocht je pas aan het einde van de middag gaan sporten, dan kun je later nog een plak ontbijtkoek, een eierkoek, mueslireep of banaan nemen om je lichaam genoeg energie te geven.

’s Avonds sporten Bij sporten in de avonduren kun je het beste ongeveer 2 uur van tevoren een warme maaltijd nemen. Zo heeft je lichaam voldoende tijd om het eten te verteren en om te zetten in energie, en zitten je maag en buik niet meer vol. Bij thuiskomst na het sporten kun je nog een licht hapje eten, bijvoorbeeld wat magere yoghurt of kwark. Je lichaam herstelt dan sneller.

Eet naar je sportmoment toe! Goede sportkleding en sportschoenen = met plezier en veilig sporten! Om comfortabel en gezond te sporten, is het belangrijk om goede sportkleding en sportschoenen te dragen. Zo sport je veiliger en met meer plezier, verbeter je je prestaties, doe je langer met je spullen, en voorkom je bovendien blessures. Om te beginnen moeten kleding en schoenen natuurlijk goed passen en niet knellen of trekken. Ook is het belangrijk om materiaal te kiezen dat vocht opneemt, goed

ademt en slijtvast is. Wat verder nog belangrijk is bij het kiezen van je sportoutfit, hangt af van de soort sport die je beoefent. Voor sporten zoals RhythmBoxing of RhythmPowerPump is het prettig om aansluitende kleding te dragen, maar bij bijvoorbeeld yoga en bodybalance is iets ruimer vallende kleding juist comfortabel. Ook het belang van schoenen kunnen we niet genoeg benadrukken.

Zonder goede schoenen vergroot je de kans op blessures aan je knieën, enkels, hielen, schenen en rug. Draag altijd schoenen met goede demping en een voetbed. Onthoud dat buitenschoenen vaak een dunne zool hebben en helemaal geen demping. Vervang je schoenen tijdig, voordat ze helemaal zijn versleten.


Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:32

Pagina 7

Fitness en Personal Training

Fitness bij Rhythmsports Bij Rhythmsports train je in een ruime zaal die is voorzien van airconditioning en uitgerust met de modernste fitnesstoestellen. Toestellen, bovendien, die je nergens anders in Den Haag vindt. Bij Rhythmsports train je namelijk op apparatuur van Hoist. Hoist apparatuur onderscheidt zich van de gangbare krachtapparatuur door een dynamischere trainingsbeweging. Tijdens een oefening beweeg je niet alleen de spiergroep die je wilt trainen maar beweegt je hele lichaam mee. Je wordt zelf een integraal onderdeel van de trainingsbeweging doordat je positie op het toestel constant wordt aangepast met de beweging van het toestel. In vergelijking met traditionele krachtapparatuur ontstaat er zo een betere, natuurlijkere beweging. Dit maakt je training functioneler doordat je hiermee de

bewegingen uit je dagelijks leven nabootst en je trainingsbewegingen minder star en vast zijn. Ook is de apparatuur minder blessuregevoelig, omdat je je gewrichten minder eenzijdig belast. Verder zorgt de schommelende beweging tijdens de training ervoor dat je zwaartepunt constant wordt verplaatst. Zo ontstaat er een kleine maar voldoende belasting van je “core” (buik en rug) spiermassa maar blijft de juiste stabiliteit behouden. De apparatuur van Hoist levert een unieke trainingservaring op, waarmee je de voordelen van functioneel trainen met losse gewichten - onbeperkte gewrichtsbewegingen en het activeren van je “core” - combineert met de stabiliserende voordelen van het trainen op traditionele krachtapparatuur. De apparatuur is geschikt voor training door sporters van iedere leeftijd en ieder fitnessniveau. De unieke, gecombineerde beweging van de

apparatuur van Hoist is verder zeer geschikt voor medische training en revalidatietraining. De uitgebreide collectie toestellen is zo geselecteerd en opgesteld dat het mogelijk is om een eigen training uit te voeren of te kiezen voor een circuittraining. Uiteraard is er vriendelijk en deskundig personeel beschikbaar om je alles te vertellen over deze bijzondere apparaten. Als je dat wilt, zijn onze gediplomeerde instructeurs behulpzaam bij het kiezen, volgen en uitbreiden van je trainingsprogramma, zodat je veilig en zo goed mogelijk aan je doelen kunt werken.

Bodybalance: East meets West Les Mills Bodybalance is een body&mind groepsfitnessles, die je fysieke en ook je mentale conditie verbetert. Bodybalance maakt gebruik van bewegingen uit yoga, Tai Chi en Pilates. In de oude culturen van India en het Verre Oosten werd veel waarde toegekend aan een goede harmonie van en balans tussen lichaam en geest. Bodybalance is een workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en tegelijkertijd een gevoel van rust en kalmte krijgt. Als afronding van de oefeningen zijn de laatste 10 minuten van iedere les gereserveerd voor ontspanning en meditatie. Wat doet Bodybalance met je? De gecontroleerde ademhaling, concentratie op de bewegingen en de gestructureerde serie van stretches, bewegingen en houdingen op heerlijk passende muziek brengen een reeks van effecten teweeg: je gewrichten worden flexibeler en je houding, coördinatie en lenigheid verbeteren, je hart-longfunctie wordt groter, je verbrandt meer calorieën, je verlaagt je stressniveau en je concentratievermogen en zelfbewustzijn worden groter. Verder blijkt in de praktijk dat Bodybalance vaak een positief effect heeft op mensen met rug- of andere lichamelijke klachten. Bodybalance is een workout die voor iedereen geschikt is, ongeacht leeftijd of geslacht.

Fitness

Personal Training

Heb jij ook het goede voornemen om eindelijk aan je conditie te gaan werken? Als je wilt afvallen, een gestroomlijnder figuur wilt krijgen, sterker of gewoon fitter wilt worden, dan is fitness iets voor jou.

Je hoeft niet te leven als een topsporter om fit te zijn. Als je je lichaam op de juiste manier verzorgt en uitdaagt, blijf je gezond en voel je je fit. Twijfel je wat voor je de beste manier is om dit met jouw lichaam te bereiken of trap je steeds weer in dezelfde, oude valkuilen? Dan is een personal trainer iets voor jou.

Wat is fitness? Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Fitness in de vorm van krachttraining om je spiermassa te vergroten valt eronder maar ook cardiofitness, het verbeteren van je uithoudingsvermogen door het trainen van je hart- en longfunctie. Verder behoren ook activiteiten die gericht zijn op het vergroten van je lenigheid, snelheid en coördinatie tot fitness. Met fitness vergroot je de belastbaarheid van je lichaam en breng je het meer in balans, zowel qua (spier)kracht en uithoudingsvermogen als qua vetverbranding en stofwisseling. Anders dan bij groepslessen ben je bij fitness niet gebonden aan vaste lestijden en kun je sporten op het moment dat jou het beste schikt.

Maar wat is Personal Training nu eigenlijk? Een personal trainer is een ervaren deskundige op het gebied van bewegen, sporten, voeding en leefstijl. Een personal trainer brengt samen met jou je persoonlijke wensen, doelen en mogelijkheden in kaart. Op basis hiervan stelt de trainer met jou een programma op om deze doelen te behalen. Personal Training biedt een effectieve en snelle weg naar het verbeteren van je conditie, kracht, gewicht en energieniveau en helpt je om vol te houden op de momenten dat je het moeilijk hebt. Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden!

Cardiofitness

Krachttraining

Met cardiofitness werk je aan je algemene conditie en uithoudingsvermogen, en met name aan je hart- en longfunctie. Er zijn diverse cardiotoestellen zoals de loopband, de fiets, de crosstrainer en de roeimachine. Bij cardiofitness kun je je trainingsprogramma afstemmen op je leeftijd, gewicht, geslacht, hartslag en calorieverbruik, en zo al naar gelang je doelen werken aan je uithoudingsvermogen of vetverbranding.

Krachttraining is erop gericht je lichaam sterker te maken. Met de diverse toestellen kun je alle delen van je lichaam trainen, zodat je lichaam als geheel sterker en gespierder wordt.

Body Attack: superfit en sterk met deze calorieknaller! Body Attack van Les Mills is een stevige, sportieve workout waarmee je kracht en uithoudingsvermogen opbouwt. Deze intensieve intervaltraining is een combinatie van aerobicsbewegingen met de versnelling in een tandje hoger en oefeningen gericht op spierkracht, houding, coördinatie en conditie. Body Attack is een intensieve, maar zeker geen moeilijke les: de bewegingen zijn vrij simpel en er komen geen attributen of ingewikkelde passen aan te pas. Het enige wat je nodig hebt, zijn goede schoenen en motivatie. Body Attack is een echte calorievreter. Een stevige dosis energie om deze les mee in te duiken komt dan ook goed van pas!

Zichtbaar en voelbaar resultaat, en snel ook, is verzekerd met Body Attack bij Rhythmsports!


Rhytym Sports 08-2012

16-08-2012

10:32

Pagina 8

Danslessen

Buikdansen Buikdans is de laatste jaren razend populair geworden, vooral sinds allerlei prachtige buikdansbewegingen opduiken in videoclips en worden gebruikt in andere dansstijlen. Het is dan ook een geweldige dansvorm, sensueel, elegant en uitdagend maar ook ingetogen en beheerst. Dit maakt buikdansen tot een superleuke en passievolle en vurige dansstijl. Anders dan de naam buikdansen doet vermoeden, ontstaan de bewegingen in deze dansstijl vanuit je heupen. Van daaruit ontstaan de geïsoleerde bewegingen van je buik en van de rest van je lichaam, zoals hoofd, schouders, armen en benen, die voor buikdans zo kenmerkend zijn.

Danslessen Bij Rhythmsports kun je ook danslessen volgen! Drie van de populairste dansstijlen van dit moment staan bij ons op het programma: Salsa, Zouk en Buikdansen.

Salsa

Eén van de leuke kanten van buikdans is dat iedereen, jong of oud, dik of dun, kan buikdansen. In het buikdansen vind je geen slankheidsideaal, ook niet verborgen. Een vol figuur kan de bewegingen prachtig aansprekend maken.

Bijna iedereen kent inmiddels de salsa wel: de swingende muzieksoort en dansstijl van Cubaanse oorsprong. De naam komt van een populair radioprogramma gesponsord door een fabrikant van pikante tomatensaus. Het is ook mooi meegenomen dat de dans sensueler, en dus pikanter, is dan veel andere Latijns-Amerikaanse dansen! Vanuit Cuba heeft de salsa zich ontwikkeld in het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Tegenwoordig is salsa dan ook een verzamelnaam voor verschillende dansstijilen en ritmes zoals Son, Mambo, Guaguancó, Cha-cha-cha, Danzón en nog veel meer.

Bij Rhythmsports wijden we je in in de geheimen van deze spannende, swingende en vrolijke dansstijl. Move those hips and the rest will follow!

Salsa is geen statische dansstijl maar legt de nadruk op beweging. Er is geen vaste volgorde waarin je danst; de man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Leeftijd speelt geen rol: jong en oud vermaken zich op de dansvloer met deze swingende dansvorm. Bij Rhythmsports kun je je wagen aan deze populaire dansstijl. Zo is er straks geen feestje meer waarbij je aan de kant hoeft te blijven zitten!

Zouk Zouk is een dansstijl die sinds tien jaar erg in opkomst is en in Nederland inmiddels bijna net zo bekend en wijdverspreid is als salsa. Oorspronkelijk is zouk een muzieksoort uit de Franse Antillen. Het woord ‘zouk’ betekent feest in het Frans Creools. En met een feestje heeft deze dans zeker alles te maken! In Brazilië is de zoukmuziek erg populair geworden. Voortvloeiend uit de lambadamuziek en -dans is er een eigen dansstijl op ontwikkeld. Deze dansstijl staat nu bij Rhythmsports op het programma. Behalve de romantische zoukmuziek zijn ook reggaeton, R&B en Arabische muziek een grote rol gaan spelen in de Braziliaanse zouk. Braziliaanse zouk is een heel dynamische, vloeiende en sensuele dans, waarin je afwisselend dicht tegen elkaar aan en, bij de verschillende figuren, los van elkaar beweegt. De man leidt de vrouw en gebruikt hierbij niet alleen zijn handen, zoals bij salsa, maar ook zijn heupen en schouders. Zouk kan er door alle vloeiende en draaiende bewegingen heel spectaculair uitzien, maar je kunt zo ver gaan als je zelf wilt. Zo is er voor iedereen wel een manier om heerlijk te dansen in deze mooie dansstijl. Bij Rhythmsports leer je hoe!

Waarom sporters kiezen voor Rhythmsports: • Grootste aanbod aan groepslessen in Den Haag • Moderne, uitgebreide en in Den Haag unieke fitnessruimte • Uitgebreide cardio-apparatuur • Danslessen, met elke week gratis vrij dansen voor leden • Geen inschrijfgeld en administratiekosten • Beste prijs-kwaliteitverhouding • Professioneel en klantvriendelijk personeel • Centraal gelegen • Gezellig en sfeervol incl. bar/lounge

Tarieven Onbeperkt Fitness & Groepslessen vanaf €19,95 per maand. Bij Rhythmsports hanteren we speciale tarieven gedurende daluren en voor studenten en houders van een Ooievaarspas. Daarnaast bieden we flexibele maandabonnementen en 10-rittenkaarten aan. Bij Rhythmsports kun je voor €65,- een danscursus volgen. Daarmee is Rhythmsports de voordeligste in Den Haag! Rhythmsports hanteert geen inschrijf- en administratie kosten.

Rhythmsports is voor iedereen!

Rhythmsports Bereikbaarheid Met de auto neem afslag 3 (Bezuidenhout) op de A12 richting Den Haag. Met het openbaar vervoer Rhythmsport is zeer goed bereikbaar met het ov. Onze club is gevestigd op enkele minuten lopen van treinstation HS. We zijn dan ook bereikbaar via alle trein- en tramlijnen die langs of naar HS gaan.

Openingstijden: maandag - vrijdag 7.00 uur tot 23.00 uur, zaterdag en zondag 9.00 uur tot 17:00 uur

Van Maanenkade 218 (Rijswijkseplein) Tel.: 070-3897002 info@rhythmsports.nl www.rhythmsports.nl

Fitnesskrant Rhythm Sports  

Fitnesskrant Rhythm Sports