Page 1

FITKRANT Gezellig & Gezond VERANTWOORD WERKEN AAN EEN FIT LICHAAM BIJ FITCLUB DE PAAL Wil je lang en gezond leven, lekker in je vel zitten en energie voor10? Kies dan voor een levensstijl waarbij je bewust werkt aan je gezondheid. Lekker bewegen, gezond eten en voldoende tijd voor ontspanning. Zorg goed voor jezelf en je verbetert jouw kwaliteit van leven. De instructeurs van Fitclub de Paal zijn er om samen met jou te werken aan een gezonde levensstijl. Wij proberen je te inspireren om te genieten van het leven, op een verantwoorde manier waarbij jouw lichaam en gezondheid altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Doe jezelf het grootste plezier dat je jezelf kunt doen: zorg dat je fit bent. Actief leven geeft je energie. Alles kunnen doen wat je wilt doen, omdat je lichaam in vorm is. Lekker in je vel zitten, omdat je tijd neemt voor ontspanning. Barsten van de energie omdat je gezond eet en daarmee optimaal voor je lichaam zorgt. Wil je er voor gaan? Laat ons je motiveren en begeleiden. Jouw fitheid is onze specialiteit!

SAMEN EEN PLAN OPSTELLEN

vetpercentage, ruststofwisseling en doe je een conditietest. Met de uitkomst van

Als je bij ons aan de slag gaat, maken we eerst een afspraak voor een kennisma-

deze test kunnen we je vertellen hoe het er voor staat met je fitheid en wat je kunt

kingsgesprek. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je ons precies vertelt wat je

doen om dat niveau ofwel vast te houden of te verbeteren. Aan de hand van de

wilt bereiken, wat je van ons verwacht en eventuele lichamelijke zaken waar wij

testresultaten en alles wat je ons hebt verteld, maken wij jouw trainingsprogramma.

rekening mee moeten houden. Op deze manier kunnen wij je het beste adviseren

De eerste keer dat je jouw programma gaat doen, krijg je 1-op-1 begeleiding van

welke manier van trainen past bij jou en jouw doelstellingen. Tijdens deze afspraak, één van onze instructeurs. Hij of zij doet alle oefeningen voor en legt je uit hoe je nemen we ook een uitgebreide fittest af. Hierbij meten we o.a. bloeddruk, gewicht,

alles uitvoert en waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je veilig van start gaat. Vanaf dan kun je zelf aan de slag, maar we laten je niet helemaal los. We houden altijd in de gaten of je de oefeningen nog steeds correct en veilig uitvoert. Bovendien wordt je periodiek getest. Eens in de twee maanden doe je de fittest opnieuw, bekijken en bespreken we jouw vorderingen en passen we indien nodig jouw trainingsprogramma aan. Op deze manier blijven we samen werken aan het plan dat we bij jouw start hebben gemaakt, wat erg motiverend werkt om je gezonde, sportieve levensstijl vol te houden.

EENVOUDIG, EFFICIËNT EN VEILIG SPORTEN Het trainingsprogramma dat we voor je samenstellen, is dus helemaal aangepast aan jouw doelstellingen, afgestemd op jouw eigen wensen en lichamelijke (on)mogelijkheden. Dit trainingsprogramma slaan we voor je op, op je eigen ‘TGS-key’. Een sleutel waarmee je automatisch je programma opstart en altijd kunt zien wat je volgende oefening is. Hartstikke eenvoudig en bovendien heel doelgericht, want deze sleutel registreert al je trainingen, zodat we je resultaten in de loop van de tijd in de gaten kunnen houden! Hierdoor zijn we in staat om jouw trainingsprogramma te allen tijde te evalueren en eventueel aan te passen aan je huidige niveau. Bovendien train je met een hartslagmeter en het apparaat geeft aan of je het juiste ritme te pakken hebt. Zo train je nooit te licht of te zwaar!

Nieuwsgierig? Kijk dan snel op pagina 7 www.fitclubdepaal.nl

Wil je meer weten? Informatie over fitness, groepslessen en faciliteiten krijg je aan de balie van de Fitclub. Kom gerust eens langs om kennis te maken, wij helpen je graag! Tot ziens!

www.fitclubdepaal.nl Fitclub de Paal | Paaldreef 6 | 5571 TN in Bergeijk | 0497 - 550574 | info@fitclubdepaal.nl


Een optimaal bewegingspatroon DE VOORDELEN VAN CARDIO- EN KRACHTTRAINING Een optimaal bewegingspatroon bevat zowel cardiotraining (conditionele training) als krachttraining (spierverstevigende oefeningen). Cardiotraining doe je om je conditie op te vijzelen en hoog te houden. Krachttraining doe je om je spiermassa op te bouwen en daarmee je vetmassa te verbranden. Veel mensen zijn bang voor het woord krachttraining, omdat ze denken dat ze er dan meteen als een ‘bodybuilder’ uit gaan zien. Terwijl het tegenovergestelde juist waar is. Van krachttraining wordt je juist strakker en slanker. Meer spiermassa opbouwen, betekent meer vetmassa verbranden en centimeters verliezen! HET BELANG VAN CARDIOTRAINING Met cardiovasculaire training (conditionele training) bereik je twee belangrijke voordelen: je conditie verbetert en je verbrandt veel calorieën tijdens en na je training. Het resultaat van cardiotraining is, dat je hart en longen krachtiger gaan werken. De circulatie van zuurstof in je bloed wordt beter waardoor er meer zuurstof effectief naar de spiercellen wordt getransporteerd. Hoe meer zuurstof er in de spieren komt, hoe beter en hoe langer je een bepaalde activiteit kunt volhouden. Maar cardiotraining heeft nog meer voordelen. Hoe fitter je wordt, hoe lager je hartslag wordt in rust en hoe lager deze blijft bij inspanningen. Ook op de bloeddruk heeft cardiotraining een gunstige uitwerking, evenals op het cholesterolgehalte, de bloedsuikerspiegel en de weerstand van het lichaam.

HET BELANG VAN KRACHTTRAINING Als je vetmassa kwijt wilt raken, is krachttraining een onderdeel dat niet mag ontbreken in je trainingsprogramma! Het levert je de resultaten op die je wilt bereiken. Een slank, atletisch en getraind lichaam. Hoe dat werkt? Door aan krachttraining te doen, bouw je spiermassa op. Alleen de spieren in je lichaam zijn in staat om vetmassa te gebruiken als energie en daarmee de opgeslagen vetreserves te verbranden. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer je lichaam dus verbrandt, zelfs in rust!

Jack Schepens en Riek Smits BESTE SPORTERS Toen ons gevraagd werd iets te schrijven over onze ervaringen bij Fitclub de Paal was het niet moeilijk om daar iets over te vertellen. Elke zondag, woensdag en vrijdag zijn we `s morgens om 08.00 uur present. En dat al jaren lang met veel plezier. Voor ons is het belangrijk bezig te zijn om je lichaam fit te houden, zeker wanneer de jaren gaan tellen. Want blijven bewegen is de manier om gezond door het leven te gaan. Ook de gezelligheid speelt een heel belangrijke rol bij het fitnessen. Het is leuk dat je bijna altijd met dezelfde mensen aanwezig bent en daardoor makkelijk contact maakt. Zeer belangrijk is ook dat we een geweldig team hebben dat ons begeleidt. Heb je een stijve knie, rotte knie of als je het even helemaal hebt gehad, is er altijd iemand met een luisterend oor. Nog een andere bijzonderheid is dat elke eerste week van de maand ``fruitweek’’ is en dat waarderen wij enorm. Om de stand van de conditie te meten doen we om de twee maanden een test.

wij mensen waarbij de leeftijd begint te tellen aan om eens te gaan kijken, want

Niet dat we naar de Olympische Spelen, willen maar het is toch fijn te weten of je:

qua leeftijd ben je nooit alleen. Je zult versteld staan hoeveel mensen van hogere

goed, heel goed of uitmuntend scoort. Dit motiveert ons om op dezelfde manier

leeftijd goed bezig zijn met lichaam en geest.

door te gaan of eventueel een tandje bij te schakelen. Fitnessen bij Fitclub de Paal

Dus ons motto is:

is voor ons een gewoonte geworden en hoort bij de dagindeling. Daarom raden

SNEL NAAR FITCLUB DE PAAL, `T IS GOED VOOR ONS ALLEMAAL


Stop met diëten

START MET GEZOND ETEN

Wat doet een ongezond eetpatroon met je lichaam? Wat gebeurt er met je stofwisseling als je een dieet gaat volgen om af te vallen? En hoe kan het dat je niet op gewicht blijft nadat je hebt gelijnd en vaak nog meer kilo’s aankomt dan je bent afgevallen als je weer normaal gaat eten? Ons advies: stop met diëten, start met gezond eten! Als je weet hoe het menselijk lichaam werkt, zul je begrijpen hoe het jojo-effect

spieren op aan het eten’, terwijl je die juist nodig hebt voor een hogere vetver-

tot stand komt. Door namelijk drastisch minder te gaan eten, vertraag je je stof-

branding. Na een tijdje weinig eten, ga je je dan ook steeds onprettiger voelen.

wisseling waardoor je steeds minder kunt eten om nog iets af te kunnen vallen.

Logisch, want je lichaam krijgt weinig energie binnen. Bovendien houd je steeds

Elk lichaam heeft een ruststofwisseling; het aantal calorieën dat je lichaam ver-

minder spiermassa over, waardoor je je steeds slapper gaat voelen. Je besluit om

brandt in rust. Daar hoef je helemaal niets voor te doen, je lichaam verbrandt die

weer ‘normaal’ te gaan eten. Je stofwisseling is echter op een laag pitje komen

calorieën om alle lichaamsprocessen aan de gang te houden. Oftewel om je

te staan, doordat deze zich heeft aangepast aan een hele tijd weinig eten.

organen te laten functioneren en je lichaamstemperatuur op peil te houden. Het

Wat gebeurt er nu? Je lichaam en stofwisseling kunnen die hoeveelheden voe-

aantal calorieën dat jouw lichaam daarvoor nodig heeft, is je minimale energie-

ding die je nu weer binnen krijgt niet verwerken en je gewicht zal weer omhoog

behoefte op een dag. Dus wat je minimaal binnen moet krijgen om je lichaams-

vliegen. Je lichaam gaat voedsel namelijk opslaan als reservebron, voor het

functies optimaal te kunnen laten functioneren. Eet je standaard meer calorieën

geval er weer een nieuwe ‘hongerperiode’ komt.

dan je lichaam verbrandt, dan zullen deze overschotten worden opgeslagen als vetreserves in het lichaam. Je bent bezig overgewicht te krijgen. Neem je te wei-

BENFIT VOEDINGSADVIES

nig calorieën, dan ontstaat er een tekort in je lichaam om je ruststofwisseling

1) Eet voldoende! Geef je stofwisseling niet de kans op een laag pitje te komen.

goed te laten functioneren. Je lichaam moet dan op zoek naar een andere ener-

2) Eet met regelmaat: 6 x per dag verdeeld over 3 hoofdmaaltijden en 3 x een

giebron om het tekort aan calorieën te compenseren. Het zou mooi zijn, als het lichaam op dat moment de opgeslagen vetreserves aanspreekt. Helaas is dat niet

tussendoortje, dit houdt de verbranding hoog gedurende de dag. 3) Eet gezond en gevarieerd! Varieer overdag met brood en beleg, zuivel en

het geval. Het wordt op dat moment uit je eigen spiermassa gehaald, terwijl je

fruit, ’s avonds met groente, vlees, vis, aardappelen, pasta en rijst. Kies bij

vetmassa weigert te dalen. Als je dus te weinig eet, ben je als het ware ‘je eigen

voorkeur voor volkoren varianten.

De BenFit-ervaring van Yolanda Schaap ,,BenFit is geen dieet, maar een levensstijl. Vorig jaar startte ik met het BenFit programma, met als doel een aantal kilo’s kwijt te raken. Ik heb werkelijk alle mogelijke diëten geprobeerd, maar niks werkte. Op mijn sportschool kreeg ik de gelegenheid het BenFit programma met behulp van hun begeleiding te volgen en die kans heb ik gegrepen! Ik woog op mijn zwaarst 90 kilo en daar zijn er nu nog maar 68 van over!” ,,Het mooie aan BenFit is dat je speciaal voor jou samengestelde voedingslijsten krijgt, die helemaal zijn afgestemd op jouw lichaam en waarbij rekening wordt gehouden met wat je wel en niet lust. Je hoeft absoluut niet op een houtje te bijten, je eet op zes momenten per dag en het zijn grotere porties dan ik gewend was! Alles is gezond en erg gevarieerd en het zijn makkelijk te bereiden gerechten. Hierdoor is het echt goed te doen.’’ “Ik combineerde mijn nieuwe eetpatroon met drie keer sporten per week. Nooit gedacht dat ik het vol zou houden, maar ik vind het zo fijn dat ik het echt niet meer zou kunnen missen. Verder had ik iedere week een afspraak met mijn coach. Die persoonlijke begeleiding heeft mij enorm geholpen, bij een moeilijk moment krijg je de hulp die je op zo’n moment weer verder helpt. Zij heeft me geleerd weer meer tijd te nemen voor mezelf en ik merk dat ik daardoor veel lekkerder in mijn vel zit. Ook vond ik het werkboek van BenFit echt een aanvulling. De opdrachten, informatie en tips waren voor mij een echte eyeopener en het boek heeft me geleerd op een andere manier naar mijn lichaam en gewicht te kijken. Ik zou BenFit iedereen aanraden, het is het dubbel en dwars waard!’’


Een slanker lichaam, een blijvend gezond gewicht en energie voor 10! START MET HET BENFIT VOEDINGS- & LEVENSSTIJLPROGRAMMA EN BOUW AAN JE GEZONDE TOEKOMST BenFit.nl is hét succesvolle levensstijlprogramma van dit moment en is bedoeld voor iedereen die op een punt in zijn leven staat dat hij gezonder wil gaan leven. De behoefte aan een gezondere levensstijl kan verschillende oorzaken hebben. Voor de één is dat overgewicht, voor de ander kan dat een lusteloos gevoel zijn of bijvoorbeeld het ontstaan van lichamelijke ongemakken. EET

de oude manier doorgaat. Voordat je het in de gaten hebt, ben je dan weer terug

BenFit is een voedings- & levensstijlprogramma. Het programma biedt een oplos-

bij af. Het BenFit programma begeleidt je dan ook in een levensstijlverandering,

sing aan mensen die zich niet fit voelen, kampen met overgewicht en iedereen die

een lange termijn oplossing. Wij laten jou begrijpen hoe jouw lichaam werkt en

niet (meer) tevreden is met zijn lichaam, gevoel of gezondheid. Ook voor mensen

stellen je in staat om op gewicht te komen én te blijven. Het BenFit werkboek zal

die al meerdere keren hebben geprobeerd om af te vallen zonder blijvend resul-

je daarbij helpen. Stap voor stap leer je meer over voeding, je lichaam, je stofwis-

taat. Met het BenFit programma dat 12 weken duurt, ga je onder begeleiding van

seling, het belang van beweging en ontspanning, maar ook wat er voor nodig is

een persoonlijke coach aan de slag met je levensstijl. Je hebt wekelijks een gesprekje en je krijgt voedingslijsten mee die specifiek voor jou worden samengesteld en dus optimaal zijn afgestemd op jouw lichaam. Het BenFit voedingspatroon is gezond en gevarieerd, bevat lekkere maar eenvoudig te bereiden recep-

DE BENFIT LEVENSSTIJL

ten, houdt rekening met de seizoenen en het hele gezin kan mee-eten. Wat je

Ik zorg voor mijn lichaam en werk aan mijn gezondheid

misschien nog wel het meest zal verbazen, zijn de hoeveelheden die je mag eten!

Ik eet gezond, gevarieerd, regelmatig en voldoende

Je zult merken dat je absoluut geen honger hoeft te lijden om op gewicht te komen én te blijven. Het gaat erom dat je op de juiste momenten de juiste hoeveelheden eet, afgestemd op jouw lichaam. BEWEEG Bij een gezonde levensstijl hoort lichaamsbeweging. Als je bezig bent met BenFit sport je drie keer in de week bij Fitclub de Paal. Daarin wordt je goed begeleid.

Ik beweeg en houd mijn lichaam sterk en in vorm Ik ontspan, geniet en zit lekker in mijn vel Ik barst van de energie

IK BEN FIT!

Je conditie zal verbeteren en je verbranding gaat omhoog. Elke week merk je dat jouw lichaam fitter wordt en dat je meer energie krijgt. Je zult zoveel baat hebben bij het bewegen, dat je het niet meer wilt missen! RELAX! Het doel van BenFit is dat je een balans vindt waarbij je zorgt voor jouw lichaam en gezondheid terwijl je intens geniet van het leven. Tijd maken voor ontspanning levert daar ook een grote bijdrage aan. Je gaat bewust tijd maken voor jezelf en je gezondheid. In de drukte van alledag zal ontspanning een vast plekje krijgen, dat je helpt lekker in je vel te zitten. EEN NIEUWE LEVENSSTIJL

om je levensstijl blijvend te veranderen. Dit boek verandert je kijk op jouw lichaam en levenswijze voorgoed. Je zult beseffen dat het absoluut mogelijk is om voor de rest van je leven een gezond gewicht te behouden en voldoende energie te hebben. Als je maar weet hoe jouw lichaam werkt en wat je kunt doen om het fit, gezond en slank te houden. Kijk voor meer informatie op de website www.benfit.nl. Je kunt ook direct contact opnemen met Fitclub de Paal. Wij vertellen je graag hoe jij ook jouw levensstijl blijvend kunt veranderen!

Het BenFit programma laat je niet alleen een tijdje anders eten, bewegen en ontspannen. Als er namelijk verder niets verandert in je denkwijze en de manier waarop je jouw leven leidt, is de kans groot dat je naderhand weer gewoon op

De BenFit-ervaring van Riëtte Vosters Mijn eerste kennismaking met Benfit was op een verjaardag waar 2 van de bewo-

Riëtte Vosters voor BenFit

Riëtte Vosters na BenFit

ners gestart waren met sporten en Benfit. Ik heb ook al mijn hele leven last van overgewicht, dus weer iets anders in de strijd tegen de kilo's was interessant voor

per dag te eten. Voor mij is Benfit super omdat ik een moeilijke eter ben en veel

mij. Ik heb de map doorgekeken en de uitleg over hoe het precies in zijn werk

dingen niet lust, zoals eieren en kip wat natuurlijk in elk dieet zit omdat dit magere

ging gehoord. Het toeval wilde dat mijn dochter het voornemen had om gaan te

producten zijn. Samen met Mira zijn deze producten vervangen door iets anders

sporten en vroeg of ik mee wilde om informatie in gaan winnen, en zo gebeurde

zodat ik een dieet op maat heb. Ook is het fijn dat je elke week terug bij Mira

het dat wij bij fitclub de paal terecht kwamen. Na alle informatie gehoord te heb-

komt voor een nieuw dieet, je kunt dan eventuele vragen stellen en je nieuwe dieet

ben besloten wij om te gaan sporten en ik besloot om met benfit te beginnen om

doornemen voor de volgende week. Mijn 12 weken zijn afgelopen maar ik ben

af te vallen. Ik ben meteen gaan sporten en een week later kon ik bij Mira terecht

gewoon doorgegaan met Benfit, met als resultaat dat ik 26 kg afgevallen ben en

voor uitleg en de eerste recepten voor de eerste week. Ook hoort een boekje bij

mijn vetmassa is met 20.1kg afgenomen. Mijn kledingmaat is 4 maten naar bene-

deze methode voor afvallen wat leuk is om in te vullen en te lezen met veel tips en

den gegaan, ik kan nu echt leuke kleding kopen.Ik ben supertrots op mijzelf en

als je dit leest en invult wordt je ook gedwongen om eens goed naar je zelf te kij-

mag veel complimenten in ontvangst nemen. Ik ben dus heel erg tevreden over

ken en over alles na te denken. Vol goede moed ben ik begonnen en het ging

benfit in combinatie met sporten en ga ook zeker verder met het sporten, je bent

gelijk supergoed, de combinatie van sporten en diëten is de beste methode voor

intussen zo gewend om gezond te eten dat je hier automatisch mee verder gaat.

mij. Het is in het begin even je ritme zoeken om 3x per week te gaan sporten

Mira en alle begeleiders van de fitness: super bedankt voor alle steun en aanmoe-

maar als je dat eenmaal hebt verloopt dat soepel. Ik heb vanaf dag 1 geen hon-

diging.

ger gehad; het was zelfs wel eens te veel om op te kunnen, maar je leert om 6x

Met heel veel groetjes Riëtte Vosters


Uw eigen Personal Trainer MEER KEUZE IN BEGELEIDING

GECERTIFICEERDE CLUBS EN TRAINERS!

Zoals bekend staat kwaliteit bij ons hoog in het vaan-

LAPT Personal Training is alleen verkrijgbaar in een

del. Zeker qua begeleiding! Wij bieden u al jaren-

netwerk van kwaliteits fitnessclubs in Nederland.

lang kwalitatieve begeleiding vanuit fitness en groeps-

Onze club is sinds kort ook gecertificeerd! Onze

fitness. In de fitnessruimte bieden wij echter nog geen

Personal Trainers hebben in dit verband deelgenomen

opties om langdurig 1 op 1 begeleid te worden. Dit

aan een internationaal trainingsprogramma. Iedere

wordt in de internationale fitnesswereld Personal

LAPT Personal Trainer heeft een reeks aan basisoplei-

Training genoemd. Omdat het een 100% 1 op 1

dingen afgerond en krijgt ieder kwartaal nieuwe trai-

begeleiding betreft, wordt er voor Personal Training

ningen om zijn kennis en kunde te verhogen!

een bedrag per sessie gevraagd.

SH'BAM Maak kennis met eenvoudige, maar geweldig leuke

Elke SH'BAM les is levendig, uniek en afwisselend -

dansmoves. SH'BAM is de perfecte manier om in vorm en, zoals bij alle andere Les Mills programma's, wiste komen en je 'inner star' te laten stralen, zelfs als je

selt de choreografie en de muziek elke drie maanden.

al wat danservaring hebt. IS HET IETS VOOR MIJ? Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten

Zeker weten! Er bestaat geen enkel ander danspro-

staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy dis-

gramma dat eenvoudiger is dan SH'BAM. Je instruc-

cotheken over de hele wereld, de beste classics die

teur leert je de basis choreografie en coacht je door

middels een remix in een nieuw jasje zijn gestoken en

elk nieuw pasje - en je kunt er zoveel uitdaging en

natuurlijk de meest swingende latin beats. Dit maakt

styling in brengen als je zelf wilt.

SH'BAM tot een workout die ultrafun en gezellig is.

Kijk voor het lesrooster op www.fitclubdepaal.nl

Hoe kan ik gratis fitnessen? HEEL SIMPEL!

IN HET KORT DE VOORDELEN:

1. Registreer gratis via www.verzekerdfit.nl

In veel gevallen gratis fitness;

2. Laat je bestaande verzekering lopen via

Controle van jouw gezondheid door middel

VerzekerdFitPolis 3. Er verandert voor jou dus niks maar je ontvangt wel

van de Body Check; •

korting op fitness! HOE KAN DAT?

Overzichtelijke digitale polismap (nooit meer zoeken naar je polismap!);

Eenvoudig digitaal jouw schade melden

Professionele klantenservice

Huidige situatie: Als je op dit moment verzekerd bent via een tussenper-

CARDIOSCAN

soon, dan ontvangt je tussenpersoon maandelijks een

Cardioscan is een door de firma Energy-Lab

vaste vergoeding van de verzekeringsmaatschappij.

Technologies GmbH in Hamburg ontwikkeld rust-ECG.

Voorbeeld A:

Het kan worden gebruikt voor het vroegtijdig herken-

1. Je bent verzekerd bij verzekeringsmaatschappij

nen van cardiovasculaire risico’s vanuit niet-medische

ABC verzekeringen via tussenpersoon Jansen. 2. Je betaalt iedere maand € 100,- premie voor je autoverzekering aan ABC verzekeringen. 3. Je tussenpersoon in dit voorbeeld, Jansen, ontvangt iedere maand € 25,- provisie voor deze verzekering.

instellingen zoals apotheken, wellnessinstituten en gezondheidgerichte sport- en fitnessclubs. Cardioscan is gebaseerd op digitale ECG-technologie. Met behulp van vier elektroden aan de binnenkanten van de polsen en de enkels wordt binnen twee

Nieuwe situatie:

minuten het ECG gemaakt. Behalve hartslagfrequentie,

Je laat je verzekeringen lopen via VerzekerdFitPolis en

hartritme en meetgegevens van de ECG-morfologie,

wij geven jouw gedeelte van de provisie terug in de

wordt de Cardio Stress Index (CSI) gemeten, verder te

vorm van korting op fitness! Zo kun jij jaar in jaar uit

benoemen als HRV (Heart rate Variability).

gratis sporten en je blijft nog steeds perfect verzekerd! Voorbeeld B: 1. Je betaalt iedere maand € 100,- premie voor je autoverzekering aan ABC verzekeringen. 2. Je tussenpersoon, in dit voorbeeld VerzekerdFitPolis, ontvangt iedere maand € 25,- provisie voor deze verzekering. 3. Wij geven jouw gedeelte van de provisie terug als korting op fitness!

Exclusief in de regio!

Tot € 350 korting!


Niet opgeven maar volhouden is de kunst Enkele jaren geleden, na een ziektebehandeling, advi-

beste keus. Er zijn natuurlijk meerdere goede fitclubs en

seerden mijn behandelaars om het programma “Herstel

je daar aanmelden is geen probleem maar volhouden

en Balans” te gaan volgen. “Je herstelt vlugger en de

om te blijven gaan daarin zit de moeilijkheid.

kans op terugkeer van je ziekte halveert”, was hun argu-

Het team van Fitclub de Paal is enthousiast en kundig

ment. Een onderdeel van Herstel en Balans is medische

maar vooral ook persoonlijk betrokken. Mede daardoor

fitness. Ik ben een buitenmens en mijn eerste gedachte

ga ik nog steeds met plezier naar de fitclub.

was dat is binnen en het stinkt er naar zweet.

Elke drie maanden wordt je fitheid gecontroleerd en

Vanwege de eerder genoemde voordelen ben ik toch

knutselen ze weer een nieuw uitdagend programma

begonnen. Na een jaar was het programma afgelopen

voor mij in elkaar. Ook het breed scala aan groepsles-

en ik heb er van genoten. Fysiek en geestelijk veel sterker

sen, voor elk wat wils, bijna dagelijks gegeven als je

Kortom. Heerlijk sporten. Het hoofd leegmaken. Lekker

geworden. Dat stinken valt enorm mee en geen smoesjes

snel een lesje wilt meepikken. De instructeur of instructrice

douchen en dan met een voldaan gevoel naar huis.

van het regent of het gaat regenen, het is te warm, te

weet mij dan zo te stimuleren dat ik voor mijzelf de lat

Niet opgeven maar volhouden dat is de kunst. Deze stel-

koud, het is al donker enzovoorts. Fitness kan altijd.

weer iets hoger leg. Daarnaast zijn er nog af en toe bui-

ling wordt door Fitclub de Paal zo voor mij wel erg

Daarna ben ik samen met mijn vrouw op zoek gegaan

tenactiviteiten. Allemaal redenen die het voor mij gemak-

gemakkelijk gemaakt.

naar een goede fitclub. Voor ons is Fitclub de Paal de

kelijk maken om gemotiveerd te blijven.

Jan Heijmans

Conditietest: ``Uitmuntend’’ Het is alweer 4 jaar gelden dat ik voor het eerst bij

Zo gezegd, zo gedaan en nu 4 jaar later ben ik nog

Fitclub de Paal binnen stapte. Van een kennis had ik een

steeds een enthousiast lid van Fitclub de Paal. Het fitness-

tegoedbon gekregen voor een gratis conditietest bij

virus heeft me te pakken. De gezellige sfeer en de des-

Fitclub de Paal. Daar heb ik dankbaar gebruik van

kundige, plezierige begeleiding bij Fitclub de Paal zor-

gemaakt.

gen er samen voor dat ik iedere week weer vol

Wat me direct opviel bij de Fitclub was de gemoedelijke

overgave mijn kunsten vertoon op de fitnessapparaten.

sfeer. Een fijn muziekje en vele enthousiaste mensen, die

Mijn conditie is in de jaren alleen maar verbeterd. De fit-

zich heerlijk uitkuurden in een gezellige aangeklede fit-

ness heeft me goed gedaan. Ik voel me prima.

nesszaal.Een conditietest werd heel deskundig uitgevoerd

Alle medewerkers van Fitclub de Paal ontzettend

en ik had direct een leuk gesprek met de fitnessleraar. Ik

bedankt.Van mijn kant alleen maar lof. GA ZO DOOR.

voelde me direct thuis en besloot al snel het fitnessen

Monique Tutelaers

gedurende een maand te gaan proberen.

Werk aan je gezondheid! Wil je advies over hoe je jouw gezondheid en fitheid kunt behouden/verbeteren? Heb je klachten waar je vanaf wilt? Bij Fitclub de Paal helpen we je op weg op het gebied van lichaamsbeweging en gezonde voeding. Voor meer informatie ben je altijd welkom.

Paaldreef 6 5571 TN Bergeijk 0497 – 55 05 74

OPENINGSTIJDEN

Maandag

07.30 – 22.30 uur

Dinsdag

08.00 – 22.30 uur

Woensdag 07.30 – 22.30 uur Donderdag 08.00 – 22.30 uur Vrijdag

07.30 – 21.00 uur

www.fitclubdepaal.nl

Zaterdag

08.00 – 13.00 uur

info@fitclubdepaal.nl

Zondag

08.00 – 13.00 uur

AANBIEDING

Schrijf u nu in bij Fitclub de Paal en onvang een hartslagmeter t.w.v.€ 32,50 cadeau Maak een afspraak voor een gratis proefles bij Fitclub de Paal. Knip deze coupon uit en neem deze mee naar uw proefles. Besluit u zich in te schrijven, dan ontvangt u uw hartslagmeter direct cadeau. FITCLUB DE PAAL | PAALDREEF 6 BERGEIJK 0497 – 55 05 74 | WWW.FITCLUBDEPAAL.NLFitclub de Paal

Fitnesskrant Fitclub de Paal  

Fitnesskrant Fitclub de Paal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you