Page 1

WWW.SPORTCENTRUMLEEK.NL De Schelp 35

|

9351 NV Leek

|

T: 0594 512 040


COMPUTER GECRASHT? LAPTOP GESTOLEN? BACKDRIVE BIEDT U EEN VOORDELIGE EN EENVOUDIGE ONLINE OPLOSSING

Via onze servers worden uw bestanden veilig en volledig automatisch opgeslagen

· Vanaf € 2,50 per maand · Ongelimiteerde opslag · Gratis uitproberen

Backdrive www.backdrive.nl

Heeft u één m2 over? Wij betalen € 500 tot € 1250 per jaar voor deze ruimte Laat een mediazuil plaatsen van Lumiere MeDia en verdien gemakkelijk dit bedrag. De Lumière Zuil is in de advertentie wereld van reclamedragers een nieuw fenomeen. Zij zijn aan alle kanten te bekijken en bieden een advertentiegrootte tot en met A0. De Lumière Zuil is verlicht en mobiel.

Meer informatie? Neem contact op met Commercion bv en informeer naar de mogelijkheden.

Dwarsdiep 22 | 9521 CH Nieuw Buinen 0599 65 32 32 | info@commercion.nl


3

Fitkrant Sportcentrum Leek 2013

Fitness

Kom je bij ons sporten dan laten we je niet aan je lot over. Tenminste 2 afspraken maken we met je om je op gang te helpen. Daarna ga je zelfstandig aan de slag. De instructeur die jouw begeleidt zal altijd vragen om een vervolgafspraak zodat we de vinger aan de pols kunnen houden. Je mag ook altijd zelf een afspraak maken bij de receptie als je daar behoefte aan hebt en als het rustig is zal de instructeur bereidt zijn je op dat moment te helpen.

Mocht je nou een poosje niet geweest zijn, dan nemen we contact met je op om te kijken of het goed met je gaat. Het belangrijkste waar we je mee helpen is het op komen dagen voor het uitvoeren van je programma. De meeste programma’s zijn effectief. De crux zit hem er in dat je er aan moet houden! En daar helpen we je mee.

Jan - lid sinds 2004 Hoe ben je ooit terechtgekomen bij Sportcentrum Leek? In 2000 kreeg ik problemen met mijn rechter knie. Ik deed al 20 jaar aan lange afstandlopen en ik voetbalde al toen al bijna 40 jaar. Conclusie na een kijkoperatie was, een gerafelde meniscus, een voor tweederde weggescheurde voorste knieband en artrose. Dat was flink schrikken want het advies van de chirurg was, stoppen met voetballen en hardlopen. Voetballen vond ik geen probleem, maar stoppen met hardlopen….Slik! Daar heb ik wel een traantje om gelaten. Na een flinke rust periode nog tig keer geprobeerd het lopen weer op te pakken. Helaas! Na rijp beraad een racefiets gekocht en mij aangemeld bij SFC Westerkwartier. Op de racefiets kon ik ook mijn energie goed kwijt. Ik heb mij in februari 2004 gemeld bij SCL om verdere eenzijdige bewegingen verder te voorkomen. En, ik ga elke week meerdere keren met plezier naar SCL. Wat doe je het liefst bij Sportcentrum Leek en waarom is dat? Ik heb geen echte voorkeur voor wat ik het liefst doe. Dat had ik wel. Ik liep graag hard en dat kon ik vrij goed, al zeg ik het zelf. Mijn beste tijd op de halve marathon gelopen is 1.19.58u. Maar toen had ik 20kg minder gewicht mee te nemen dan nu. Met “bewegen” ben ik al op jonge leeftijd, volgens mij was ik 8 jaar toen ik ging voetballen, begonnen. Ik ben inmiddels 62. Wat ik inmiddels heb geleerd is dat eenzijdig bewegen voor mij niet goed is. Dus binnen SCL doe ik vooral aan spinning, wattagetraining en core-

en duurtraining. Niet met zware gewichten werken. Dat is niet mijn ding. Ik zoek het vooral in de frequentie van de herhalingen Wat vind je de sterke punten van Sportcentrum Leek? Mijn ervaring is dat, als er problemen zijn of je wilt hulp en je vraagt die hulp dan is dat mogelijk. Maar, ik neem wel altijd zelf het initiatief. Want een instructeur of iemand anders kan aan mijn neus niet zien of ik hulp nodig ben en wat ik nodig ben. Het afgelopen jaar is er veel ten positieve veranderd. Een ander management in de fitness heeft het negativisme dat er een tijd heerste grotendeels weggenomen. Ik zit zelf met handen en voeten in de SFC Westerkwartier. Als de SFC iets nodig heeft gaan we dat overleggen met het management en dan kijken we samen wat er mogelijk is. Daar komen we altijd uit. Die samenwerking is positief en prettig. SCL heeft voor de leden van SFC een flinke meerwaarde in meerde facetten. En ik denk stiekem, omgekeerd ook. Wat wilt u verder nog kwijt? Ik voel mij goed thuis in het sportcentrum en hoop daar nog lange tijd mijn ding te kunnen doen.

Het is wel belangrijk om te weten dat je bij regulier fitness hoofdzakelijk zelf verantwoordelijk bent voor het behalen van je resultaten. Onze instructeurs hebben hun diploma’s en zijn zelf actief sporter maar ze zullen niet elke keer bij jou gaan controleren of het goed met je gaat. Zou je dit wel willen – en dat wordt aan je gevraagd – dan kun je dit aangeven bij je intakegesprek. Wil je dat iemand zich meer invloed heeft op jouw resultaat? Spreek dan af met één van onze personal trainers of met een diëtiste van AVS.

Fitnezzclub Al tijden is het een vaste prik op de woensdagmiddag om 15:30 uur: de fitnezzclub, fitness voor de jongste sporters onder ons. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen zich dan uitleven bij onze fitnezzclub. Tijdens de lessen houden we ons bezig met verschillende thema’s, deze thema’s wisselen we om de paar weken af. Een aantal van deze thema’s zijn: • balans en coördinatie, • snelheid en conditie, • balvaardigheid, • reactievermogen en • krachtuithoudingsvermogen. Verder hebben we een aantal keer per jaar een verrassing tussendoor, zoals bijvoorbeeld bowlen.

Juist voor kinderen is het goed om op jonge leeftijd al bezig te zijn met een gezonde leefstijl, zo word dit een gewoonte en houden ze dit voor de rest van hun leven vast. Na de vernieuwde invulling van de lessen is de grote van de groep de laatste maanden toegenomen. Dit geeft ons de mogelijkheid om in de toekomst misschien te gaan kijken naar een uitbreiding van de sportmomenten. Nieuwsgierig geworden? Kom gratis één of twee keer proberen!


4

Fitkrant Sportcentrum Leek 2013

Groepslessen Fitness saai? Zoek dan uit welke les je leuk vind en waar je datgene doet waarvoor je sport. Je zult merken dat het bewegen, sporten of trainen in groepsver-

band leuk is. Daarnaast halen de meeste mensen die zijn begonnen met groepslessen veel sneller resultaat dan dat ze alleen komen trainen.

BodyStep, BodyAttack, BodyCombat

Duur: 60 minuten Aerobe training; dat wil zeggen je verbruikt veel zuurstof (en brandstof). Dat betekent calorieën verbranden en uithoudingsvermogen vergroten. Step is funky, attack energiek en combat een beetje rauw. Kies de smaak die bij jou past.

Bodybalance en yoga

Duur: 1 tot 1,5 uur Doe je voor kracht, lenigheid, balans en ontspanning. Bodybalance is een combinatie van Tai-Chi, pilates en yoga.

Bodypump

Duur: 60 minuten Krachttraining voor al je lichaamsdelen. Eerst de grote spiergroepen en daarna het bijschaven van de kleinere zones. Ter verbetering van je kracht en houding.

CXWorx

Duur: 30 minuten Voor versterking van rug en buikspieren. Alsmede een heel stuk balans. Controle over je lijf is de essentie van dit programma.

Circuittraining

Duur: 60 minuten Voor de afwisseling, eenvoudige oefeningen. Maar pas op: niet minder stevig! En vooral minder (harde) muziek. Een stukje gezelligheid staat voorop.

RPM/Spinning

Duur: 45 - 50 minuten Indoor fietstraining. Verbrand calorieën en verbeter je uithoudingsvermogen. Dit is dé training voor de buitenfietser die de winter wil doorkomen.

GRIT

Duur: 30 minuten Voor maximaal effect in korte tijd. Het is afzien maar als je dit programma maar twee keer in de week doet, heb je al effect.

Sita - lid sinds 2006 Hoe ben je ooit terechtgekomen bij Sportcentrum Leek? Ik woonde eerst vlak achter het sportcentrum in de wijk Sintmaheerd en vond dat ik wel wat sportiever bezig mocht zijn. Daarop heb ik bij het sportcentrum op aangeven van een vriendin bij het sportcentrum geïnformeerd en na een vriendelijk gesprek heb ik mij aangemeld. Wat doe je het liefst bij Sportcentrum Leek en waarom is dat? Het liefst doe ik de groepslessen onder begeleiding en met vriendinnen. Bijvoorbeeld bodystep en bodyattack doe ik erg graag. Er wordt leuk lesgegeven en geeft mij veel voldoening.

te doen. Individueel of in een groep. Ook de sfeer is prima. Even een kopje koffie tussendoor of na afloop. Een sauna ter beschikking of even onder de zonnebank. Het is allemaal mogelijk. Wat wilt u verder nog kwijt? Ik ben al jaren trouw lid en hoop dit in goede gezondheid nog lang te mogen doen. Een prima uitlaatklep die een mens weer energie geeft om door het leven te gaan.

Wat vind je de sterke punten van Sportcentrum Het is erg veelzijdig en heeft keuze te over. Er is voor elke doelgroep wel iets

Servicemodel activiteiten Wat

Vorm

Voordeel

Nadeel

Wat doet de trainer

Invloed van trainer op jouw resultaat

Personal Training

1:1

• • • •

Wanneer het jou uitkomt. Variatie in oefenstof Je wordt getraind Coaching in ADL

Kostenplaatje.

Trainer onderhoudt individueel contact met je door middel van telefoon, e-mail, sms en persoonlijk. Zal invloed uitoefenen op je dagelijks leven.

49%

Small groep training

1:2 tot 1:8

• •

Goedkoper dan 1:1 Gevarieerde trainingen

Minder flexibel.

Trainer houdt planning, voortgang en resultaten in de gaten. Stelt programma voor je op. Onderhoudt contact door middel van telefoon, e-mail en persoonlijk.

30%

Groepslessen

1:8 tot 1:30

• •

• Geen extra kosten • Extra motivatie van de trainer Sfeer en gevoel van de les

Vaste tijden. Geen ‘plan’

Houdt toezicht op uitvoering en zal je motiveren het beste uit jezelf te halen. Geeft de les sfeer, maakt het leuk, uitdagend en/of comfortabel.

15%

Onbeperkt

• •

Saai (niet voor iedereen) Afhankelijk van de eigen discipline

Instructeur geeft je advies en stelt een programma voor je op. Is bereikbaar voor vragen over uitvoering en aanpak en geeft advies over groepslessen. Contact bestaat uit toezicht op de vloer en periodieke evaluatiemomenten

5%

Fitness

Superflexibel (eigen tijd) Eigen persoonlijk oefenschema Inzicht in progressie

• •


5

Fitkrant Sportcentrum Leek 2013

Personal training Steeds meer leden ontdekken de baten van 1:1 training. Leden die aan topsport doen en een trainer nodig hebben die hen traint. Maar ook leden die inzien dat ze het op eigen houtje niet redden. Je kiest de trainer die jou het beste kan ondersteunen bij jouw persoonlijke doelen. Iedere personal trainer heeft zijn eigen specialiteit, bijvoorbeeld een bepaalde tak van sport of bepaalde begeleidingstechnieken.

Waarom? • • • • • •

Je bent op het punt gekomen dat je niet meer verder komt met je huidige manier van trainen. Je wilt een trainer die je helpt met je middenlange en lange termijnplanning. Je wilt een specialist die je verder brengt. Je hebt moeite om gemotiveerd te blijven en je doelen te behalen. Je hebt lichamelijke klachten waar je tijdens trainingen rekening mee wilt houden. Je vergaart extra zelfkennis en bewustwording door middel van lichamelijke en geestelijke confrontatie. Hierdoor zul je je grenzen leren verleggen.

Samen met je Personal Trainer neem je strategieën door die je zullen helpen in het dagelijkse leven om je doelstelling te halen.

Small group training

Wil jij graag de volgende stap zetten naar meer resultaten maar zie je op tegen de prijs? Dan kun je nu kiezen voor Small group training. Tijdens deze trainingen sport je samen met mensen die dezelfde doelstellingen hebben als jij. Door samen te sporten wordt de training effectiever en leuker in vergelijking tot zelfstandig sporten. Geheel vrijblijvend kun je altijd een coachingsessie afspreken met onze trainers. Zo leer je hen een beetje kennen.

RAYMOND Wie ben ik? Ik ben enthousiast, motiverend, sportief en een echte teamplayer. Daarom kan ik heel goed met jou gaan samenwerken. Mijn passie voor sport wil ik overbrengen d.m.v. fun en plezier! Jouw DOEL is mijn DOEL! Wat is mijn achtergrond? Mijn opleiding aan het CIOS heb ik afgerond en mijn fitnessdiploma’s behaald. Ik ben 6 jaar actief als fitness-, RPM- en spinninginstructeur. In okto-

ber 2011 heb ik een opleiding gevolgd en mij verder ontwikkeld tot Personal Trainer. Leuk om te weten: Sport is een deel van mijn leven. Naast het sporten in het sportcentrum, voetbal ik nog 4x per week.

HENDRIK Wie ben ik? Opgegroeid op Vlieland met sport en beweging en daarom is dat een grote passie geworden in mijn leven. Door stages en werk ben ik mij bewust geworden hoe de gezondheid positief kan worden beïnvloed en hoe men een energiek leven kan behouden. Ik vindt het belangrijk dat er balans is tussen met plezier sporten en uw doelstelling behalen. Wat is mijn achtergrond? CIOS met als keuzevak en interesse: fitness. Daarna heb ik de opleiding voltooid tot Sport en leefstijladviseur

aan het HiS aan de Hanzehoogeschool van Groningen. Leuk om te weten: In mijn vrije tijd ben ik vaak op het water te vinden om te kite- en windsurfen. Daarnaast interesseer ik mij ook voor extreme sporten zoals bungeejumpen en downhill mountainbike.

Proberen? Dat kan!

Alleen in september en oktober kun je een introductiepakket aanschaffen. Twee keer een uur personal training voor slechts

€ 55,-

SPORTVASTEN

Sportvasten is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen d l e vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen Gemidd taat l 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien su afvalre n 4-6kg en en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. e n n bij ma g n 2-4k e Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij w u ro bij v gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is. Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt Gemi dde cond veroorzaakt door de verhoging van mitochondrieën in itieve lde rbete bij m de spieren. ring anne n 14% b ij vro Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch e n uwen 9% product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

raymond.bolt@sportcentrumleek.nl

RONALD Wie ben ik? De kracht van mij schuilt in het feit dat ik iedereen als individu analyseer, evalueer en bijstuur om zo de gevraagde doelstelling op gezonde wijze te bewerkstelligen Wat is mijn achtergrond? Al vanaf mijn 5de levensjaar ben ik zeer actief in de sportwereld, eerst met voetbal en vervolgens judo als topsport te beoefenen. Daar heb ik mijn passie voor krachttraining en fitness ontwikkeld. Een loopbaan in de ICT ben ik gestopt om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken: het begeleiden en coachen van individuen.

Leuk om te weten: Lessen van Les Mills en Club Joy geef ik, maar had je ook gedacht dat ik Zumba geef? Naast training vind ik voeding, rust en motivatie minstens even belangrijk.

Gea - lid sinds 2006 Hoe ben je ooit terechtgekomen bij Sportcentrum Leek? In 2006 was ik bij de huisarts in verband met fors overgewicht. Zijn advies was: afvallen en sporten. Mijn twee zonen sportten toen al jaren in het Sportcentrum. Ik heb mij toen ook maar aangemeld. Wat doe je het liefst bij Sportcentrum Leek en waarom is dat? Eigenlijk doe ik het liefst niks bij Sportcentrum Leek, behalve het douchen. Ik heb sinds 2008 een spierziekte dus sporten is nu een noodzakelijk iets.

Gea VOOR

Het sporten helpt wel om de ziekte redelijk stabiel te houden. Wat vind je de sterke punten van Sportcentrum Leek? Het persoonlijke contact. Vorig jaar wou ik verder gaan met afvallen. Via de diëtiste lukte dit niet. Na een goed gesprek met Raymond en een aangepast dieet is het gelukt om vijfentwintig kilo af te vallen. Het is in zo’n periode fijn dat je met je vragen en dipjes terecht kunt bij Raymond. Dat heeft mij echt geholpen. Ook de andere instructeurs hebben aandacht voor je.

Gea NA


Livfit Fjord Liv brood elke zaterdag.

vezelrijk en een bron van eiwitten met een stevige beet

Ook koolhydraatarm brood verkrijgbaar.

brood dat je hart verovert

Cholesterol verlagend brood

T I F LIoVr een

o v r e 8 3 d 9 n 1 o ds z n e i s g j eri k k n a b e e v k e j l i tel 118 • 9355 TC MIDWOLDE • (0594) 51 22 02 HOOFDSTRAAT h c a b Am

HEERESTRAAT 98 • 9301 AH RODEN • (050) 5010363 HOOFDSTRAAT 118 • 9355 TC MIDWOLDE • (0594) 51 22 02 INFO@BAKKERIJZIGTERMAN.NL HEERESTRAAT 98 • 9301 AH RODEN • (050) 5010363 WWW.BAKKERIJZIGTERMAN.NL INFO@BAKKERIJZIGTERMAN.NL

WWW.BAKKERIJZIGTERMAN.NL


7

Fitkrant Sportcentrum Leek 2013

De behandelaars van Fysiotherapie Oldenoert vinden al jaren onderdak bij het Sportgezondheidscentrum Leek. De uitrusting van het centrum is een welkome aanvulling op de behandel mogelijkheden van de fysiotherapiepraktijk. Wat kunnen de fysiotherapeuten Ronald Sloots en Linda Schiphorst van Fysiotherapie Oldenoert in het Sportgezondheidscentrum Leek voor u betekenen? Zij bieden fysiotherapie behandelingen aan voor iedereen: leden van het Sportgezondheidscentrum maar ook voor patiënten en sporters van buitenaf. U bent verzekerd van kwalitatief goede zorg. Een verwijsbriefje is niet nodig

Voor u? •

Behandeling van sportblessures en sport specifieke revalidatie. Ook niet sport gerelateerde klachten zoals de nabehandeling na operatie worden in het Sportgezondheidscentrum behandeld. Advies ter voorkoming van klachten bij sportbeoefening en hulp bij het opstellen van aangepaste trainingsschema’s Door de ruime openingstijden is het mogelijk zelf het goede moment te kiezen om aan uw herstel te werken. De fysiotherapeuten werken nauw samen met de fitness instructeurs. Bij Linda en Ronald bent u in vertrouwde handen. Gratis consult voor leden van het Sportgezondheidscentrum Leek bij

waarbij de belaste beweging wordt vermeden. Dit leidt tot inefficiënte bewegingspatronen.Deze omslachtige bewegingen zijn risicovol en kosten meer tijd.

klachten die sportbeoefening belemmeren. Aanmelding hiervoor kan bij de balie van de fitness. Sport specifieke revalidatie richt zich op de gehele herstelperiode. Vanaf het moment dat de sporter geblesseerd raakt tot sport-hervatting op het oude niveau. Soms is het oude niveau niet haalbaar, maar het streven is, om binnen de grenzen, het hoogst haalbare niveau te bereiken. Het specifieke is de manier van aanbieden van de oefenstof volgens het principe “je verbetert dat wat je traint”. Bent u

bijvoorbeeld tennisser met een schouder blessure dan wordt gedoseerd aan herstel gewerkt in de bewegingspatronen die behoren bij de verschillende tennisslagen. Ter preventie wordt er in de revalidatie gewerkt aan het verbeteren van de coördinatie bij die sportsituaties waarin de blessure is veroorzaakt. Bij een zich telkens herhalende blessure kan er bewegingsangst ontstaan. Met als gevolg compensatie

Bijvoorbeeld: Een volleyballer die herhaald aan het net door zijn/haar enkel is gegaan en uit angst voor herhaling niet meer goed op die voet durft te landen en daardoor uitstapt en dus te laat is voor de volgende actie. Wij zorgen voor deskundige begeleiding in de trainingsopbouw waardoor een dergelijke beperking teruggedrongen wordt en het vertrouwen om weer te belasten groeit. Nieuw: De fysiotherapeuten hebben de beschikking over een echo apparaat. Hiermee kunnen ze de omvang van de blessure in beeld brengen. U kunt zelf het verloop van het herstel op het scherm zien. Het behandelgemiddelde van Fysiotherapie Oldenoert ligt 40% lager dan het landelijk Menzis gemiddelde. Wij doen een appel op uw zelfwerkzaamheid. Dit betekent dat u sneller hersteld bent tegen lagere kosten. De kosten van behandeling fysiotherapie vallen binnen de vergoedingsregeling van uw aanvullend pakket. Een abonnement bij het Sportcentrum Leek is in eerste instantie niet nodig. Voor diabetes patiënten en mensen met COPD biedt fysiotherapie Oldenoert speciale oefenprogramma’s aan in Sportgezondheidscentrum Leek.

Linda: 06-27896136 | linda@oldenoert.nl | Ronald: 06-54247528 | ronald@oldenoert.nl

De kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Oldenoert bieden in het Sportcentrum Leek het programma Fitkids aan. Fitkids is bedoeld voor kinderen die geen aansluiting vinden bij reguliere sportverenigingen. Denk hierbij aan kinderen met een chronische ziekte, een beperking of obese kinderen met bijkomende problematiek. Er wordt voor elk kind een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld dat enige maanden duurt. De doelstelling van Fitkids is om kinderen te laten opbloeien zodat zij wel aansluiting vinden bij de sport van hun keuze. Deelname aan dit programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Allround in betaalbare fotografie, complete designdiensten en leerzame fotocursussen & workshops

De foto’s in deze krant zijn gemaakt door Ron en Gert van TeGekkeFoto.nl


8

Fitkrant Sportcentrum Leek 2013

Nettie – lid sinds 2011 Hoe ben je ooit terechtgekomen bij Sportcentrum Leek? Sportcentrum Leek is voor mij dichtbij (ik woon in Tolbert) en ken ik. Ik wilde gaan sporten en Sportcentrum Leek leek me een aantrekkelijke sportschool: dichtbij en voldoende mogelijkheden.

Ben jij ook klaar met diëten?

Bij overgewicht, ondergewicht, diabetes mellitus, COPD en nog veel meer…. kun je voor leefstijl- en dieetadviezen bij de sportdiëtisten van AVS terecht. Sinds kort kun je bij ons ook snel en gezond afvallen met behulp van het Power Slim programma. Van jong tot oud, individueel of in een groep: je wordt altijd professioneel en deskundig gecoacht. Na de intake ontvang je een op maat gemaakt voedingsadvies gericht op jouw persoonlijke doelstellingen. In de vervolggesprekken is volop aandacht voor eventuele knelpunten, krijg je praktische tips en adviezen en bespreken we de voortgang.

Sportprestaties verbeteren?

AVS is ook gespecialiseerd in voedings- en dieetadvisering bij top- en wedstrijdsport. FC Groningen, Epke Zonderland, Marit Bouwmeester en diverse schaatsteams gingen je al voor. Wil jij als sporter, op welk niveau dan ook, kijken of en in hoeverre voeding je prestatie kan verbeteren of heb je vragen met betrekking tot sportvoeding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We passen je voedingsprogramma aan je verschillende trainings- en wedstrijdperiodes aan. We adviseren je over het gebruik van (sport)voedingssupplementen. En we helpen je bij het optimaliseren van je lichaamssamenstelling.

te lijnen in Sportcentrum Leek is er altijd snel en gemakkelijk overleg mogelijk met andere begeleiders of hulpverleners zoals fitnessinstructeur en fysiotherapeut. Je sportprogramma en je voedingsschema kunnen zo goed op elkaar afgestemd worden. Goed om te weten: in 2013 wordt drie uur voedingsSarah Douma en dieetbehandeling en begeleiding vergoed vanuit de basisverzekering. Check je polis voor de voorwaarden. Wil je meer weten over onze werkzaamheden? Kijk op www.avs-sportdietisten.nl voor meer informatie en onze verschillende interactieve en gevarieerde programma’s. Voor vragen, of het maken van een afspraak kun je bellen met 06 – 5755 9161 of mailen naar info@avs-sportdietisten.nl. Graag tot ziens in Sportcentrum Leek! Ga met AVS voor Goud!

Spreekuur in sportcentrum Leek

We houden spreekuur binnen de muren van sportcentrum Leek. Door de kor-

Massage Onze gezondheid is belangrijk en we proberen om het lichaam en geest zo goed mogelijk te verzorgen. Hebt u daarbij al eens aan een (Stoel-)massage gedacht? Vaak hebben hoofd, nek, (onder-)rug en schouders te lijden onder stress en/of een verkeerde houding. (Stoel-)massage werkt ontspannend voor de spieren op die plekken in je lichaam. Daarnaast brengt het ook een geestelijke rust waardoor je weer nieuwe energie vind om dingen te ondernemen. Daarbij kan (stoel-) massage ook preventief werken, ter voorkoming van spier- en gewrichtsklachten. Voor leden van het sportcentrum 20 min. (Stoel-)massage voor 12.50 euro. Op vertoon van de ledenpas. Niet leden betalen 15.00 euro. Alleen contante betaling. Liesbeth Hummel Gediplomeerd massage therapeut www.ontspanningsplek.nl T: 06-27197470

U kunt een afspraak maken aan de balie van Sportcentrum Leek of telefonisch. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de behandeling, is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft afgesloten bij uw ziektekostenverzekeraar. Ik ben aangesloten bij de FAGT.

Wat doe je het liefst bij Sportcentrum Leek en waarom is dat? Cardio voor de conditie. De “apparaten”voor de spieren en soms een groepsles (vooral in de winter) Wat vind je de sterke punten van Sportcentrum • •

begeleiding door instructeurs meten van voortgang

• • • •

sauna voor en na het sporten + zonnebank voldoende apparaten verschillende mogelijkheden voor groepslessen koffie/thee faciliteiten

Fitnesskrant Sportcentrum Leek  

Fitness/promotiekrant Sportcentrum Leek, september 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you