Produktkatalog - Bæredygtig Belysning

Page 1

ReUse/ ReDesign/ ReCreate

Bæredygtig belysning

Udviklingen af dette katalog er blevet til med støtte fra Realdanias støtteordning “Innovation til marked”.

Indholdsfortegnelse

Verdens første katalog for 4 bæredygtig belysning

Vores koncepter 10

Fischer ReUse

Fischer ReDesign

Fordele ved 5 bæredygtig belysning

Bæredygtig belysning fra 6 100% danskejet familieforetagende

Fra lineær økonomi til 7 cirkulær økonomi

Fischer ReCreate

Vores produkter 12

Påbygningsarmaturer

Nedhængte armaturer

Pendler

Indbygningsarmaturer & Teknisk belysning

Lokationer

Den unikke teknologi 15 bag vores bæredygtige tilgang

Design muligheder 17

Indbygningsarmaturer 61 & teknisk belysning

En ny cirkulær metode 73

til at redde verden

Bedre og sundere lys

Livscyklusomkostninger (LCA)

Spar på stål og aluminium ved at genbruge

Et belysningskatalog med fokus på cirkulær

økonomi

Pendler
Påbygningsarmaturer 19 Nedhængte armaturer 33
47
3

Verdens første katalog med bæredygtig belysning

Dette er verdens første katalog for lysarmaturer med fokus på bæredygtig belysning til det professionelle marked. Det er et opgør med lineær økonomi, og samtidig et bevis på at gode designløsninger kan være bæredygtige, profitable og konkurrencedygtige på en og samme tid.

Om kataloget

Belysningsarmaturer til kommercielt og offentligt byggeri er i øjeblikket designet til en lineær økonomi, hvor løsningerne har en begrænset levetid og ikke kan repareres. Samtidig kasseres millioner af eksisterende lysarmaturer lavet af materialer af høj kvalitet på grund forældet elektronik. Dette resulterer i et uholdbart ressourceforbrug, der strider mod målene i Paris-aftalen.

Ved at genbruge lysarmaturer kan vi spare mange værdifulde ressourcer og en betydelig mængde CO2 Byggeriet står for en stor mængde affald i Danmark, og der er brug for at reducere denne mængde, hvis vi skal afbøde for verdens overforbrug og negative klimapåvirkninger.

Vores katalog består af kvalitets lamper, der i sig selv er designklassikere. Vi giver lamperne nyt liv med vores patenterede LED systemer, der er udskiftelige og fremtidssikre.

Når en ny løsning er krævet, kan vi genbruge de

gamle lamper som basis for nye armaturer med et opdateret udseende og forbedret teknisk ydeevne. Alle vores armaturer har et lavt energiforbrug, består af kvalitets komponenter og er designet for adskillelse. Ved at genbruge dele af lampen kan vi konkurrere prismæssigt med andre virksomheders armaturer, der er mindre bæredygtige og ofte af lavere kvalitet.

En livscyklusvurdering (LCA) fra DTU har vist, at genbrug og konvertering af eksisterende lysarmaturer sparede 43% ekstra CO2 i forhold til køb af tilsvarende nye armaturer, klar til installation.*

NB. Bygge- og nedrivningsaffald udgør en af de størte affaldsstrømme i EU.

4
* LCA-analyse af Asger Wendt Karl og lektor Morten Birkved fra DTU. Case: Novo Nordisk Innovation Lab

Fordele ved bæredygtig belysning

Bedre og sundere lys

Vi fokuserer på at levere den bedste kvalitet af lys og den rigtige bølgelængde af lys på det givende tidspunkt. Lys har en stor effekt på os mennesker og påvirker vores humør og aktivitetsniveau. Hos Fischer Lighting er vi specialister i installation af døgnrytmelys. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med en døgnrytmeløsning hos jer.

Lavere omkostninger En mere bæredygtig løsning Bæredygtig certificering giver point

Vores lysløsninger har stor fokus på kvalitet og pris, men på lang sigt har vores løsninger to fordele der er værd at fremhæve. Vores patenterede løsninger er designet, så de kan ændres og opdateres efter behov, hvilket minimerer risikoen for forældelse. Vores energieffektive LED boards sparer penge på elregningen og vores lysdesign er med til at forbedre menneskets livskvalitet.

Mens de fleste LED leverandører hævder at være bæredygtige, er Fischer Lighting det eneste firma, der genbruger gamle armaturer fra nedrivninger, hvilket ikke kun sparer materialespild, men også enorme mængder ressourcer fra armaturerne. Vores løsninger skiller sig også ud, da enkelte komponenter kan udskiftes uden at skrotte hele armaturet. Det er usædvanligt, men giver god mening både økonomisk og for miljøet.

For bæredygtighedscertificeringer, som DGNB, kan belysning medvirke til at give flere point til regnskabet. Lysløsningerne i dette katalog kan påvirke over 46% af de mulige point man kan opnå, og så har vi, som den første lysvirksomhed i Danmark, udviklet EPD’er for vores mest populære løsninger.

Kortisol CH3 CH3 O O HO OH OH H H H CH3 O NH NH H3CO HO NH NH2 Serotonin Melatonin 5

Bæredygtig belysning fra 100% danskejet familieforetagende

Om Fischer Lighting

Fischer Lighting er en dansk familievirksomhed med en cirkulær forretningsmodel. Vi genbruger eksisterende lysarmaturer og producerer bæredygtige LED løsninger, der tilbyder al den funktionalitet, lyskvalitet og energibesparende teknologi, der findes i andre LED armaturer, bare i et mere holdbart og fremtidssikkert design.

Vi kan også installere den nyeste sundhedsfremmende LED teknologi, der skaber sundere og mere produktive mennesker. Vi arbejder med førende arkitekter og opgraderer ikke kun teknologien, men også designet, der giver et helt nyt æstetisk udtryk.

Alt kan tilpasses dine behov, æstetik og ønsker til lysdesign.

FISCHER LIGHTING

- For a brighter future

“At tage ud på denne rejse mod en ny form for cirkularitet med Fischer Lighting har været en vidunderlig kreativ oplevelse. Da vi lavede kataloget, måtte vi opfinde nye udtryk, der beskriver, hvad vi gør. De produkter vi designede krævede en ny form for kreativ proces: Det at have øje for fremtidige muligheder, samtidig med vi ikke glemmer det originale design og skaberne bag.”

- Enlai Hooi, Leder af Innovation, Schmidt Hammer Lassen.

6
Fischer Lightings stiftere: Lars & Stig Elmvang

Grundlaget Fra lineær økonomi til cirkulær økonomi

Lineær økonomi

lysproducent

Cirkulær økonomi

lysproducent

I vores cirkulære tilgang til belysning redder vi eksisterende lysarmaturer fra nedrivninger og totalrenoveringer. Vi opgraderer dem og udstyrer dem med nye udskiftelige LED komponenter, der gør det muligt at genbruge dem igen og igen.

RESSOURCER FRA AFFALD RÅVARER PRODUKTION UPCYCLING LED UDLØBER FORBRUG FORBRUG LED UDLØBER AFFALD 7

Vores ressourcer

Vores løsninger er lavet af genanvendte armaturer, indsamlet fra nedrivningsog renoveringsprojekter, samt bæredygtige materialer, såsom genbrugte fiskenet og PET-flasker.

Cirkulær økonomi
8

Vores koncepter

Fischer ReUse®

Brugte lamper og armaturer i et klassisk design fra renoveringer og nedrivninger. Renoveret og opgraderet med LED, så det er så godt som nyt.

Fischer ReDesign®

Et nyt udseende og ydeevne for gamle lamper. ReDesignkonceptet benytter gamle lysarmaturer, men skaber et helt nyt design baseret på de gamle indsamlede lysarmaturkasser. Dette sortiment hædrer originalens historie og dennes designer og udvider historien med nye teknikker og teknologier.

Fischer

Nye bæredygtige designløsninger lavet af genanvendelige materialer og designet ved hjælp af cirkulære principper, såsom design for adskillelse. Disse produkter udfylder et hul i markedet, hvor tilsvarende produkter ikke findes.

ReUse ReDesign ReCreate 10
ReCreate®
Grundlaget
August ReUse Big Industry UpMag Quarto Out of the Fog Pastille Sunrise Skot Natural History Trifillet August Judd GAIA Thor Frigg Helios Small Industry The Whole Cigar Light og Fashion pendant Mento Venus ReDesign ReCreate Zeus Light og Fashion spot 11

Vores produkter

Quarto

Pastille

Mento

Skot

Thor

Helios

Judd

Frigg

Trifillet

Natural History

Sunrise

The Whole Cigar

Big Industry

Small Industry

Out of the Fog

GAIA

UpMag

Light of Fashion pendant

Venus

Zeus

August

Light of Fashion spot

12
Nedhængt Indbygget & Teknisk Pendler Påbygget
de følgende sider, skal besparelsesgrundlaget for vores lamper/armaturer ses i forhold til køb af nye sammenlignelige produkter.

Lokationer

Quarto

Pastille

Mento

Skot

Thor

Helios

Judd

Frigg

Trifillet

Natural History

Sunrise

The Whole Cigar

Big Industry

Small Industry

Out of the Fog

GAIA

UpMag

Light of Fashion pendant

Venus

Zeus Light of Fashion spot

August

13 Mødelokaler Fællesarealer Køkken / Bad Kontorer HoReCa Gange / Trappeopgange Foyer / Event Steder Klasselokaler Udendørs

Grundlaget

Den unikke teknologi bag hele Fischer Lightings konceptserie kaldes ReThinKit. Vi har udviklet en række patenterede teknologier, der gør det muligt at opgradere alle former for eksisterende lysarmaturer til LED.

Dette skaber enorme ressourcebesparelser, der ellers skulle bruges til at producere nye lampehuse. Derudover sikrer ReThinKit-metoden, at LED løsningerne fortsat er cirkulære, da alle dele er designet for adskillelse. Derfor kan løsningerne fortsat opgraderes efterhånden som teknologierne ændres og levetiden udløber. Dette aspekt adskiller Fischer Lighting fra konkurrenter, hvis LED systemer ikke er udskiftelige.

14
Fischer ReThinKit ®
ReThinKit

Grundlaget

Den unikke teknologi bag vores bæredygtige tilgang

ReThinKit Downlight

ReThinKit Downlight er et patenteret system til eftermontering af downlights, runde pendler og indbyggede loftslamper.

LED indsatsen monteres og justeres til forskellige dimensioner af lampehuse, fordi den er baseret på en smart justerbar ramme.

Dette system danner grundlaget for det prisvindende August belysningssystem, udviklet i partnerskab med GXN.

ReThinKit Boards

Der findes et næsten uendeligt udvalg af LED boards lavet med fleksible og hurtige fremstillingsprocesser. Disse kan tilpasses til ethvert armatur og giver mulighed for, hvis der er behov for det, at lave komplekse lysløsninger tilpasset tekniske krav til lysdesign.

1. Før ombygning

Vi fjerner den gamle elektronik fra armaturet og beholder kun skallen. Vi kan ombygge alle traditionelle downlights, pendler, kassearmaturer og indbyggede armaturer.

2. Ny indsats er installeret

Vores patenterede LED teknologi er installeret. Vi kan levere armaturerne med den ønskede lysstyrke, blændingværdi og farvetemperatur, med eller uden lysstyring.

3. Efter installation

Armaturene er nu konverteret til LED og har al den funktionalitet man kunne forvente af moderne LED armaturer. Armaturerne er også fremtidssikre og kan nemt opgraderes, når ny og forbedret teknologi kommer på markedet.

15 15

Teknologien bag Human Centric Lighting

Studier viser at søvn, hvile, produktivitet, humør og bevidsthed er knyttet til sollys.

Ved at variere lyset over dagen i takt med dagslysets rytme kan vi simulere solens lys og bølgelængder. Det er derfor bedre og sundere for mennesket at lyset skifter i bølgelængde og intensitet, så den passer til menneskets naturlige dagslys’ døgnrytme set i forhold til arbejde, afslapning og søvn.

Forskning har vist at human centric lighting (døgnrytmelys) kan give en øget produktivitet, bedre søvn, indlæring og humør. *

Fischer Lighting er eksperter i at designe og programmere dette lys og derved forbedre menneskets sundhed, søvn og produktivitet.

*PR Boyce, Human Factors in Lighting, 2014

16

ReUse & ReDesign Design muligheder

Fleksibilitet

Fischer Lightings løsninger er designet efter bæredygtige principper, såsom design for adskillelse, hvilket betyder at alle vores løsninger består af en række “byggeblokke”, der let kan udskiftes.

Dette betyder, at vores løsninger er fleksible. Vi har mulighed for at ændre alt fra Ra-værdi, farvetemperatur, lysfordeling, LED type osv. Ligesom vi har løsninger der kan installeres i næsten alle typer af lofter, armaturer osv.

Valg af farve & finish

Nedenfor ses vores standardfarver, som kan tilpasses vores ReUse og ReDesign serie helt efter behov. Kontakt os direkte for valg af RAL og finish.

Vi er i stand til at tilpasse en løsning, der passer til jeres specifikke ønsker og krav. Vi kan tilmed tilbyde jer en serviceaftale, så i sikrer jer at armaturerne bliver vedligeholdt i fremtiden.

Tekniske specifikationer

Alle armaturer leveres som standard med L80B10 60.000, MacAdam 3-trin, CRI/Ra> 82, flickerfri og med 5 års garanti.

Lysstyring: Armaturer kan leveres med Dali, Philips EasyAir og døgnrytmelys.

Standard finish

ReUse ReDesign

Anthracit RAL 7016 Mat, medium struktureret finish med en metallisk gnist.

Mat Hvid RAL 9016 Dyb mat, fin struktur. En smule warm hvid.

Lys Grå RAL 7035 Dyb mat, fin struktur. Neutral tone.

Sandblæst, Klar Lak Uædle metaltoner. Klar Ultramat lak.

Rust og Lak Uædle metaltoner. Rust. Klar blank lak.

Rå Patina Uædle metaltoner. Klar blank lak.

17
“ vi har mulighed for at tilpasse vores løsninger til jeres specifikke ønsker og behov.”
Påbygningsarmaturer

Quarto

ReUse 20
Begrænset oplag
Mødelokaler / Foyer - Event sted / HoReCa / Fællesarealer / Gange - Trappeopgange / Bad - Køkken / Udendørs.

Klassisk & elementær

Denne designklassiker, oprindeligt produceret af Focus Lighting, er stadig i produktion den dag i dag og har mange anvendelsesmuligheder, både indendørs og udendørs. Dens elementære enkelhed og karakteristiske form gør den velegnet til mange arkitektoniske omgivelser, fra historisk til ultra moderne. Denne lampe er perfekt til at hænge på væggen og til situationer, hvor indirekte, reflekteret lys foretrækkes. Belysning til caféer, gange, badeværelser og udvendige vægge og indgangspartier har alle fordel af denne lampe. Til udendørs brug kan man tilvælge ekstra IP-niveauer.

15 0 15 0 270 Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20/44 IP FLK-0100656 3.2t 70% 16.5K 5.8kL 800 6W Dali PRODUKT ID 21

Pastille

Begrænset oplag 22
ReDesign
HoReCa /
/
Fællesarealer
Gange - Trappeopgange.

Alsidig & robust

En aluminiumslampe af fremragende kvalitet, der blandt andet har prydet mange gangarealer på skoler og kontorer. Nu forvandlet til et klassisk vintage-lysarmatur med nyt design og indbygget LED teknologi. Lampen er monteret med mikroprismatisk afskærmning, der giver et perfekt fladt og jævnt lys tilpasset det indbyggede LED board. Velegnet til gange- og trappeopgange.

13 13 0 13 0 440 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 Produktion
Drift
MAX
3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20/44 IP FLX-0101174 5400 14-36 W Døgnrytmelys Dali Trådløs Energiforbrug CO2
Årlig
1.6t 70% 51K 91kL
23
/ 100 armaturer
/ 100 armaturer / år
LM (+- 10%)
besparelse Vandforbrug
besparelse (DKK)
PRODUKT ID

Mento

ReUse ReDesign
24
Kontorer / Mødelokaler / Fællesarealer.

Klassisk & elementær

Dette armatur er høstet fra Mærsks hovedkontor på Esplanaden i København. Det kan enten monteres nedhængt eller påbygget og ombygget med den nyeste LED teknologi. Armaturet kan leveres råt eller i original hvid. Passer perfekt ind til mødelokaler, receptioner og event steder.

13 MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20/44 IP FLX-0101436 7680 5-36W Human Centric Lighting Dali EasyAir PRODUCT ID: Production / 100 armaturer Operation / 100 armaturer / år Energibesparelse CO2 besparelse Vandbesparelse Årlig besparelse (DKK) 9.1t 60% 43.2K 809kL
25

Skot

ReUse 26
HoReCa /
Gange - Trappeopgange / Køkken Bad / Udendørs.

Solid, Robust & industriel

Skotlampen er blevet en institution i den skandinaviske belysningsverden. Lampens industrielle, maritime look passer godt ind i gamle som nye indretninger, hvor robusthed er et nøgleord i indretningen. Skot er det perfekte valg ude som inde og pryder lyset i indkørsler, trappeopgange, gange, indgangspartier og haver. Lampen er blevet ombygget med nyeste LED teknologi. Fås i hel- eller halvglasversioner og med original patina.

1 57 260 Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 65 IP FLK-0100011 0.5t 78% 21K 162.9kL 2240 5W/14W Dali PRODUKT ID 27

Thor

ReCreate 28
Kontor/ Mødelokaler / Foyer - Event sted / HoReCa / Fællesarealer / Klasseværelser / Gange - Trappeopgange / Køkken - Bad.

Universel & fleksibel

Dette armatur består af et minimum af materiale og har til formål at levere lineær belysning af høj kvalitet. Fås i en udgave, hvor farvetemperaturen kan reguleres. Et lavprofil indbygningsarmatur er et populært valg blandt indretningsarkitekter, da det er designet for adskillelse og er fleksibelt at have med at gøre, også i fremtidige indretninger. Armaturet har dermed lang levetid og mange forskellige anvendelsesmuligheder.

13 26 mm 60 0 120 0 150 0 200 0 300 0 400 0 600 0 + MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLU-0100599 PRODUKT ID 7680 5-48W Døgnrytmelys Dali EasyAir 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 29

Helios

ReCreate
30
Mødelokaler / Foyer-Event steder. / HoReCa / Fællesarealer / Gange - Trappeopgange.

“Ambient” lampe i bæredygtigt design

I oldgræsk religion og mytologi er Helios Guden og personificeringen af solen. Fischer Lighting har designet Helios som en “Ambient” lampe, hvor lyset der omkranser lampen (solen) skal simulere solens stråler fra solopgang til solnedgang. Det omgivende lys kan få ethvert rum til at føles varmt og indbydende og dermed tilføre en hyggelig stemning. For at ændre stemningen kan lysets farvatemperatur nemt ændres.

Lampen er designet ud fra principperne for cirkulær økonomi og er lavet af genbrugt metalskrot fra facadeplader.

Lampen forventes at blive lanceret i Q2-2023.

PRODUKT

13 MAX LM (+- 10%) 3000/1800-6500K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP Under udvikling
ID: Irrelevant 5-30W Tunable White
31
Nedhængte armaturer

Judd

ReUse ReDesign 34
Kontorer / Mødelokaler / Foyer - Event steder / HoReCa / Fællesarealer / Klasseværelser / Gange -Trappeopgange.

Undervurderet og ikonisk

Dette lysarmaturer sad oprindeligt i lofterne i en kendt dagligvarekæde. men er i dag forvandlet til en ny potentiel klassiker. Armaturet kan monteres som påbygget lys og lyse direkte ned eller ind mod væggen, så det skaber en wall washer effekt. Kan også monteres som nedhængt armatur. Formen passer til det moderne, industrielle og minimalistiske udtryk, som ofte bruges i arkitektoniske sammenhænge. Proportionerne og dimensionerne gør armaturet til et ikonisk, men diskret objekt i rummet.

Judd findes også med den originale hvide farve i en basisversion.

Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG EL FORBRUG 20/44 IP FLX-0100919 PRODUKT ID 3.3t 78% 108K 66kL 7680 18-48W Døgnrytmelys Dali EasyAir 15 2 9 8 5 231 35

Frigg

ReCreate 36
Kontorer / Mødelokaler / HoReCa / Fællesarealer / Klasseværelser / Gange - Trappeopgange / Køkken - Bad.

Alsidig & robust

Frigg er et unikt linjearmatur, der kan monteres på forskellige måder. Det kan monteres som påbygget og nedhængt armatur. Det er både robust og alsidigt og kan leveres i forskellige længder med den nyeste intelligente og trådløse styring. Det er selvfølgelig også designet for adskillelse.

13 60 0 , 120 0 , 150 0 , 200 0 , 390 0 59 63 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 31 IP FLX-0100020 7680 5-48 W Døgnrytmelys Dali EasyAir PRODUKT ID 37

Trifillet

Begrænset oplag 38
ReDesign
Kontorer / Mødelokaler / Foyer - Event steder/ HoReCa / Fællesarealer / Klasseværelser / Gange.

Alsidig & karakteristisk

Dette lysarmatur har siddet på et lærerseminarium, der nu er blevet revet ned.Det er blevet sat i stand og fremstår i et nyt industrielt look. Det er unikt af sin art, da det kan vinkles, så det kan anvendes til at skabe en wall washer effekt.

Armaturet kan erstatte en række armaturer i et lokale og dets karakteristiske form skaber en høj æstetisk værdi. Standardgitteret er blevet udskiftet med en special designet optisk akryl diffuser, der giver fuld kontrol over lyset. I den nye udgave spredes lyset bedre, og der kommer mere lys ud af armaturet. Velegnet til lavloftede lokaler.

13 263 12 7 0 16 3 Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLX-0100931 7680 14-48W Døgnrytmelys Dali EasyAir Energiforbrug CO2 besparelse Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) 4.8t 71% 76,8K 78kL 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 PRODUKT ID 39

Natural History

ReDesign

40
Kontorer / Mødelokaler / Foyer - Event steder/ HoReCa / Fællesarealer / Klasseværelser / Gange-Trappeopgange.

Gentænkt kultur

Dette lysarmatur er høstet fra Naturhistorisk Museum i København og forbedret med et nyt æstetisk udtryk. Det er opdateret som nedhængt armatur med en transparant diffuser, der med et forvandler et standard armatur til et helt nyt. I den nye udgave spredes lyset bedre og man undgår blænding.

13 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLX-0100928 3.0t 71% 76.8K 57kL 7680 14-48W Døgnrytmelys Dali EasyAir 1245 113 230 PRODUKT ID 41

Sunrise

ReDesign

42
Kontorer / Mødelokaler / Fællesarealer / Klasseværelser / Gange -Trappeopgange.

Simpel & elementær

Sunrise stammer fra gamle kassearmaturer, som typisk har siddet i klasseværelser på skoler og på kontorer. Det består af en solid stålkonstruktion med geometriske mål, ligesom en halvmåne. Det er velegnet til Deco, moderne, postmoderne og industrielle bygninger, afhængig af finish. Halvmåneformen fremkalder en bred lyskegle uden at blænde og er meget velegnet til at have hængende på kontorer og i institutioner.

13 Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLD-0100028 2.6t 71% 76.8K 57kL 7680 14-48W Døgnrytmelys Dali EasyAir 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 12 60 230 119 PRODUKT ID 43

The Whole Cigar

ReDesign

44
Kontorer / Mødelokaler / HoReCa / Fællesarealer / Klasseværelser / Gange-Trappeopgange.

Retningsbestemt lineær lampe

En verden har åbnet sig for os, hvad angår form og udseende. Med inspiration fra formen på Sunrise, har vi udviklet dette innovative cylindriske lysarmatur, som muliggør vinkling af lyset på forskellige måder, alt efter om armaturet udsender lys oppe- eller nedefra.

13 125 0 220 230 MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP Under udvikling 7680 14-48 W Døgnrytmelys Dali Trådløs Energiforbrug CO2 besparelse Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) 2.3t 71% 76.8K 70kL Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 PRODUKT ID 45
Pendler

Big Industry

48 ReUse
Mødelokaler / Foyer-Event steder / HoReCa / Fællesarealer / Gange- Trappeopgange / Køkken-Bad.

Industriel arv

Oprindeligt set i flere danske fabrikshaller. I dag en lampe man typisk anvender til industrielle ombygninger, butikscentre mv. En meget efterspurgt lampe på markedet, udstyret med den nyeste LED teknologi og lysstyring.

Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug

Energiforbrug CO2 besparelse

MAX LM (+- 10%)

475 475 434
Årlig
besparelse (DKK)
3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLX-0101321 2.1t 70% 84K 156kL 7680 5-48W Døgnrytmelys Dali Trådløs PRODUKT ID 49

Small Industry

50 ReUse
Mødelokaler / Foyer-Event steder / HoReCa / Fællesarealer / Gange - Trappeopgange / Køkken-Bad.

Industriel arv

Oprindeligt set i flere danske fabrikshaller. I dag en lampe man typisk anvender til industrielle ombygninger, butikscentre mv. En meget efterspurgt lampe på markedet, udstyret med den nyeste LED teknologi og lysstyring.

Produktion / 100 armaturer

Drift / 100 armaturer / år

CO2 besparelse

MAX LM (+- 10%)

Vandforbrug Årlig besparelse (DKK)

Energiforbrug

3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLD-1200183 1.1t 75% 51.6K 67kL 5400 5-36W Døgnrytmelys Dali Trådløs PRODUKT ID 51

Out of the Fog

ReUse Begrænset oplag 52
Mødelokaler / Foyer - Event steder / HoReCa / Fællesarealer / Gange -Trappeopgange.

Elegant vintage stil

Denne lampe er et klassisk design fra producenten Fog & Mørup. Armaturet er alsidigt og æstetisk og velegnet som en dekorativ pendel i mange sammenhænge, i såvel historiske som moderne indretninger. Glaskuplen reducerer blænding og fordeler lyset jævnt, hvilket gør pendlen velegnet i små såvel som store lokaler, hvor man har brug for et æstetisk og glødende udtryk. Armaturet kan udstyres med døgnrytmelys, hvilket gør det muligt at oplyse lampen lige fra varme orange farver til kolde blå nuancer.

350 350 360 Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLX-0100410 0.5t 67% 48K 3kL 2880 5-18W Døgnrytmelys Dali Trådløs PRODUKT ID 53

GAIA®

ReCreate 54
Kontorer / Mødelokaler / Foyer - Event steder / Fællesarealer.

Akustik og døgnrytmelys i ét

Udviklingen af GAIA er baseret på filosofien om, at design kan og skal bidrage til at forbedre vores fælles verden. GAIA er ikke bare en lampe eller et akustikmodul. GAIA er et unikt og multifunktionelt produkt, der tager bæredygtigheden alvorligt.

GAIA er designet med fokus på tre primære elementer. Visuel effekt: Designet med døgnrytmelys, der skaber en hyggelig og rolig atmosfære. Akustisk påvirkning: Designet af akustisk materiale, der gør det muligt dæmpe højfrekvente toner. Cirkulær økonomi: Designet for adskillelse og med et ensartet genbrugsmateriale, der illustrerer, hvordan et simpelt affaldsprodukt kan forvandles til en smuk lampe.

Vi har skabt en lampe, der reducerer problemerne med dårlig akustik, samtidig med at den udsender et smukt og sundhedsfremmende lys. Lampen er specielt velegnet til kontorer, mødelokaler, gangarealer og andre steder, hvor mange mennesker færdes, og hvor støjniveauet derfor kan skabe udfordringer for et sundt og behageligt indeklima. Det akustiske materiale er lavet af minimum 75% genbrugte PET plastflasker og fås i 4 forskellige standard farverhvid, rød, grå og blå. Akustik pladerne fåes også i andre farver, men er tilkøb ved et minimum antal.

34 2 514 514 MAX LM (+- 10%) 3500/1800-6500K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLK-0100736 6800 18-44W Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) 0.5t 55% 36K 18kL Dali Trådløs PRODUKT ID 55

UpMag

ReDesign

56
Kontorer / Mødelokaler / Foyer - Event steder / HoReCa / Fællesarealer .

Højfunktionelt håndværk

Udviklet i samarbejde med Smith Hammer Lassen , som har udnyttet lysets tekniske funktioner og bragt lampen ind i en ny æra ved at tilføre den gamle lampe en helt ny multifunktionel pendel funktion. Lampens ballast leveres som standard med upcyclet marmor, men kan også redesignes med andre materialer.

Dette gør UpMag velegnet til steder, hvor retningsbestemt spotlys er en fordel. Det kan være gallerier, kontorer og foyerer samt hoteller, restaurationer, cafeer og industrielle bygninger.

Lampens ballast leveres som standard med upcyclet marmor.

136 200 Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 2700/3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLK-0101038 / 0101164 0.6t 75% 17.8K 5.8kL 1120 5/7/10W (E27) Dæmpbar PRODUKT ID 57

Light of Fashion pendel

ReDesign

58
Kontorer / Mødelokaler / Foyer - Event steder / HoReCa / Fællesarealer.

En lampe med en unik historie

Light of Fashion stammer fra en detailhandlers globale modebutikker. Nu omdannet til en ny moderne lampe ved at fjerne den originale maling og forbedre kvaliteten af materialerne. Samtidig er den blebet tilføjet ny effektiv LED teknologi. Lampen der er skabt til at udfylde en hel unik funktion i enhver indretning.

Fås med det originale håndtag malet sort eller med læderrem.

20 IP FLX-0101403 MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 2818 5-23W Dali PRODUKT ID Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / årligt Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) 1.9t 85% 152.4K 174kL 59
Indbygningsarmaturer
Teknisk belysning
&

Venus

ReDesign

62
Kontorer / Mødelokaler / klasseværelser / Gange-Trappeopgange / Køkken.

Bryder med traditionerne

Venus er et modsvar til det populære 60x60 indbygningspanel, der oprindeligt var designet til akustisklofter. Ved at genbruge de gamle 60x60 armaturkasser kan man spare helt op til 7,5 kg stål pr.enhed. Dybden i armaturkasserne varierer fra 50-127 mm afhængigt af det originale design. Udseende og lys vil dog altid være det samme.

For at bryde med den ellers så firkantede monotoni, har man valgt at konvertere det klassiske firkantede gitter til et rundt, der giver en jævn belysningsflade. Armaturet er specielt velegnet til kontormiljøer på arbejdspladser.

Solar Impulse Foundation har udråbt Venus til en af verdens 1000 mest bæredygtige løsninger.

13 5 0-127 60 0 600 Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / år Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20/44 IP FLK-0100595 2.7t 65% 47.4K 55kL 7680 14-48W Døgnrytmelys Dali Trådløs 120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 PRODUKT ID 63

Zeus

ReCreate 64
Biblioteker / Reoler / Bad.

Niche belysning

Zeus er designet specielt som hyldebelysning til bogreoler på biblioteker, men kan også bruges på badeværelser over spejle. Det indtager en sjælden position på markedet, da det er designet for adskillelse og dermed gør op med de mange nye armaturer, der er designet til at smides ud, når lyskilden ikke virker mere. Udviklet i samarbejde med Hillerød Bibliotek.

13 888 75 45 MAX LM (+- 10%) 3000/1800-6500K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLK-0100803 3993 14-34W Døgnrytmelys Dali Trådløs
120 150 180 150 120 C0 plane C180 plane C90 plane C270 plane 100 200 300 400 90 90 60 60 30 30 0 PRODUKT ID 65

August

ReCreate ReDesign

Kontorer / Mødelokaler / Foyer - Event steder / HoReCa / Fællesarealer / klasseværelser / Gange - Trappeopgange.
66

Fischer lampe adapter (Patenteret)

Innovativt modulbaseret design

August er designet af GXN og har vundet flere priser. Det er det eneste armatur af sin art på markedet, og kan tilpasses et stort udvalg af indbyggede armaturer.

Eksisterende lampe hus

Med sit tilbehør giver August det eksisterende armatur et nyt æstetisk udseende og nye muligheder opstår. Det er blandt andet muligt at tilføre farve og reducere blænding.

August er designet efter cirkulære principper og materialer, hvor dens patenterede reflektor danner grundlag for flere designmuligheder.Den ydre ring er lavet af genbrugte fiskenet - et restprodukt fra fiskeindustrien.

Fås som standard med ringe grøn, sort og hvid.

Lyskilde

Lampeholder

August reflektor (Patenteret)

Produktion / 100 armaturer

Diffuser eller lense

Magnetisk forbindelse

Ydre ring lavet af genbrugte fiskenet

Energiforbrug CO2 besparelse

Drift / 100 armaturer / årligt Vandforbrug

286 197
Årlig
LM (+-
3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 20 IP FLK-0100799 0.5t 69% 21.6K 18kL 3640 8-28W Dali Trådløs
67
besparelse (DKK) MAX
10%)
PRODUKT ID

Light of Fashion spot

ReDesign

68
Kontorer / Mødelokaler / Foyer-Event steder / HoReCa / Fællesarealer.

Greenhouse Office in Roskilde

En lampe med en unik historie

Light of Fashion stammer fra en detailhandlers globale modebutikker. Nu omdannet til en ny moderne lampe ved at fjerne den originale maling og forbedre kvaliteten af materialerne. Samtidig er den blebet tilføjet ny effektiv LED teknologi. Lampen der er skabt til at udfylde en hel unik funktion i enhver indretning.

Håndtaget gør det muligt at justere lampen i forskellige vinkler og fås både som spot på skinne og som pendel.

20 IP FLX-0101403 MAX LM (+- 10%) 3000/4000K FARVETEMPERATUR TILVALG ELFORBRUG 2818 5-23W Dali PRODUKT ID Energiforbrug CO2 besparelse Produktion / 100 armaturer Drift / 100 armaturer / årligt Vandforbrug Årlig besparelse (DKK) 1.9t 85% 152.4K 174kL
Case
69

GreenHouse kontorhotel i Roskilde

Case

CO2 besparelse og livet i havet

Bæredygtige have

Ved at købe brugte fiskenet undgår man at gamle net bliver smidt i havene som affald. Nettene kan hermed genbruges som en ressource, og ender ikke i havene som spøgelsesnet, der den dag i dag er dødsårsag for alt havliv, herunder delfiner, havskildpader og hvaler. Men også fordi nettene dræber havenes økosystemer og når de nedbrydes udskiller de mikroplast, som er farligt at indtage for os mennesker.

Det første tilbehør i August serien er en ring fremstillet af gamle fiskenet fra fiske industrien.

I stedet for at ende som affald i havene, genbruges nettene og anvendes blandt andet som tilbehør til belysning ved at omdanne nettede til råmateriale, plastikgranulat. Ved at genbruge fiskenet til nye plastprodukter bevarer man de fossile olier og reducerer mængden af energi, der bruges til produktion af plastdelene. Man fremstiller hermed 5,5 gange mindre CO2 i produktionen.

72 Grundlaget
Affald Fiskenet Plastikgranulat Fischer Lighting 81% mindre CO2
Bortskaffelse

En ny cirkulær metode til at redde verden

Energibesparelser

50-80% energibesparelser

... ingen ekstra omkostninger

Sundere lys

Døgnrytmelys

Bæredygtighed

43% ektra CO2 besparelse

En lysere fremtid

Vi arbejder for en verden hvor lys gør mennesker sundere, og hvor alle lysarmaturer produceres efter cirkulære principper. Vi arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang til vores forretning, og vi har implementeret FN’s Verdensmål nr. 3, 7 og 12 i vores daglige drift.

Vi har udviklet en cirkulær forretningsmodel, hvor vi ikke kun genbruger materialet fra eksisterende belysningsarmaturer, vi får også armaturkasser ind fra nedrivninger, og opgraderer dem, så de designmæssigt svarer til nye armaturer. At genbruge er bedre for miljøet og normalt enklere og billigere end at købe nyt.

Vi producerer innovative LED løsninger til installation i eksisterende lampehuse. Vi tilbyder samtidig al den funktionalitet, kvalitet og energibesparende teknologi, som nye LED armaturer kan tilbyde. I modsætning til de fleste LED armaturer på markedet er vores armaturer designet for adskillelse, så man kan udskifte elektronik, såsom lysdioder og drivere, uden at man behøver at smide hele armaturet ud.

Vores nye løsninger er designet i samarbejde med førende arkitekter. Vi udvikler sammen bæredygtige løsninger, der er tilpasset dine behov og ønsker.

73
Grundlaget

Grundlaget

Bedre og sundere lys

Fischer Lighting tilbyder døgnrytmelys i vores løsninger og bidrager dermed til øget trivsel på bl.a. plejehjem. De fleste af armaturerne i dette katalog kan leveres med døgnrytmelys. Se de tekniske specifikationer under hver enkelt lampe.

Et sundere lys med flere fordele

Mennesket opholder sig indendørs 90% af tiden, og det giver udfordringer for vores helbred. Dagslysets rytme spiller en vigtig rolle for vores helbred, fordøjelse, humør og søvn. Lys er afgørende for vores døgnrytme og for produktionen af vigtige hormoner, såsom melatonin, cortisol og serotonin.

Et bedre lys giver øget komfort, trivsel og arbejdsmiljø. Disse parametre kan på længere sigt overstige de økonomiske besparelser, som lavere energiforbrug. Derfor er det vigtigt ikke kun at overveje energibesparelser, men også døgnrytmelysets sundhedsfremmende aspekter.

Fischer Lighting arbejder med den nyeste viden inden for området og samarbejder blandt andet med DTU Fotonik. Vi kan derfor tilbyde lysløsninger med integreret døgnrytmelys og de nyeste intelligente systemer.

CH3 CH3 O O HO OH OH H H H CH3 O NH NH H3CO HO NH NH2 Kortisol Serotonin Melatonin 74

Grundlaget Livscyklusomkostninger (LCA)

Når du køber LED produkter fra producenter, er der to risici, der er værd at overveje:

For det første er der en risiko for, at et erstatningsarmatur ikke længere findes på markedet, og du igen må investere i ny belysning.

For det andet er det ressourcespild at smide hele armaturet ud for at købe et nyt, når kun en lille del af armaturet er gået i stykker. Denne problematik er aktuel for armaturer der ikke er designet for adskillelse.

Hvad sker der når armaturet holder op med at virke og garantien udløber?

Ved at vælge en bæredygtig lysløsning kan du spare mange penge, når armaturet holder op med at virke og garantien er udløbet.

Tabellen til venstre viser de relative livscyklus omkostninger i forhold til benchmarkede industristandarder versus en tilsvarende løsning fra Fischer Lighting.

Nyt discount armatur Nyt kvalitets armatur Fischer lighting ReThinKit ® Indkøb af armatur/kit Arbejdsløn Rep. af lofter (Gips 60x60) I alt direkte omk. Elforbrug I alt drift Samlet omk. per lampe over 20 år Lumen per watt Wattage Levetid (timer) Fra Fra Fra 200,00 kr. 150,00 kr. 200,00 kr. 550,00 kr. 2.550,00 kr. 1.167,00 kr. 3.717,00 kr. 4.267,00 kr. 450,00 kr. 150,00 kr. 200,00 kr. 800,00 kr. 1.700,00 kr. 600,00 kr. 2.300,00 kr. 3.100,00 kr. 200,00 kr 175,00 kr. 0,00 kr. 375,00 kr. 1.700,00 kr. 50,00 kr. 1.750,00 kr. 2.125,00 kr. 80 13 25.000 100 10 50.000 100 10 50.000 Udskiftning armatur/ lyskilde ved deffekt 75
ReThinKit®

Grundlaget

Spar på stål og aluminium ved at genbruge

Aluminium- og stålindustrien påvirker det globale økosystem betydeligt

Produktion af stål og aluminium kræver store mængder energi og råmineraler, der involverer store miner og lossepladser.

Som et resultat genererer stålproduktion en betydelig mængde atmosfæriske forurenende stoffer, faste biprodukter og rester samt spildevandsslam. Forureningen kan antage mange former, og påvirkninger forekommer ikke kun i et lokalt område, men på regionale og globale skalaer.

Produktionen af stål og aluminium bruger også store mængder vand.

For at sætte tallene i perspektiv har en person brug for ca. 2 liter frisk drikkevand om dagen. Genbrug af en vandhane svarer til en persons behov for vand i 19 måneder. Det samme armatur bruger 90% mindre metal og bidrager til en væsentlig forbedret energibesparelse.

En LCA fra DTU viser en signifikant forskel mellem genbrug af et armatur og produktion af nye armaturer.

Materialer Antal Enhed Fischer Lighting - LED Board Aluminium Kobber Plastik PPE Stål Ledningsføring Energi 0.225 0.0225 0.026 0.005 0.004 0.084 210.24 kg kg kg Mj/år kg kg kg Nyt LED armatur Materialer Antal Enhed Aluminium Driver PA PC PMMA Stål Ledningsføring Energi 1.98 0.285 0.003 0.06 0.117 0.396 299.592 kg kg kg MJ/år kg kg kg kg 76

Grundlaget

Et belysningskatalog med fokus på cirkulær økonomi

Vi er stolte af at introducere verdens første katalog for bæredygtig belysning, baseret på principper for cirkulær økonomi. Intet andet kommercielt katalog dækker over så bredt et udvalg af genanvendte belysningsarmaturer.

Markedet for cirkulære produkter vokser på grund af bæredygtige certificeringer, men det er ikke kun bæredygtigheden, der får dem til at skille sig ud.

Mange kunder ser en mulighed for at videreføre bygningens historie og lade den gamle sjæl leve videre i bygningen.

Dette katalog gør cirkulær økonomi til en attraktiv størrelse og skaber synlighed for at bæredygtige produkter også kan være æstetisk smukke og appelere til designeren.

At reducere affald giver også økonomisk mening. Vi anvender kun genbrugte lamper af høj kvalitet, der ellers ville være dyre at producere fra ny. Det sparer både på materialer- og produktionsomkostninger. Vi fokuserer ydermere på at levere finish og LED komponenter af høj kvalitet.

Med dette katalog har vi skabt en sundere, mere retfærdig og miljømæssig bedre måde at gøre forretning på. Men vigtigst af alt, kataloget skal kunne appelere til vores kunder!

Alle komponenter er adskillelige, og hver enkelt del kan udskiftes, når denne ikke virker mere eller når ny og bedre teknologi kommer på markedet.

77
“Fischer Lightings løsninger er fremtidssikrede”

Bæredygtig belysning - sidst opdateret 11/2022

Udgivet af Fischer Lighting

Billeder: Jacob Due, Fischer Lighting

Alle rettigheder forbeholdes

FISCHER LIGHTING ApS Skjulhøj Allé 46 DK-2720 Vanløse Tlf: (+45) 78 79 72 78 Email: info@fischer-lighting.com www.fischer-lighting.com
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.