Page 1

ПРОШЕТКА десна страна на која завршува ПЕЛАГОНИСКИОТ регион верзија 6 - 21.06.2012


h o t e l

Millenium Palace Маршал Тито 48

БИТОЛА

+389 47 241 001; 226 882

Маршал Тито 48

живеење и шармот на боемската класика. Пребирливите ќе ги плени со совршено дизајнираниот простор, кој максимално ќе ги задоволи Вашите визуелни естетски потреби и ќе Ви овозможи услуга на највисоко ниво додека престојувате во хотелот.

Се наоѓа во центарот на најпознатата битолска улица Широк Сокак, место каде културата еволуира во секој нареден миг, модата се следи со будно око, а трендовите се диктираат за прв пат. Во прекрасен амбиент, истовремено ќе го почувствувате пулсот на урбаното живеење и шармот на боемската класика.

Пребирливите ќе ги плени со совршено дизајнираниот простор, кој максимално ќе ги задоволи Вашите визуелни естетски потреби и ќе Ви овозможи услуга на највисоко ниво додека престојувате во хотелот.

w w w. m i l l e n i u m p a l a c e . c o m . m k

Се наоѓа во центарот на најпознатата битолска улица - Широк Сокак, место каде културата еволуира во секој нареден миг, модата се следи со будно око, а трендовите се диктираат за прв пат. Во прекрасен амбиент, истовремено ќе го почувствувате пулсот на урбаното

h.milenium@t-home.mk

БИТОЛА

hmolika@t-home.mk

hotelmolika.com.mk

hotel Хотелот располага со 15 соби и три апартмани, сите опремени со телевизија, купатило и клима-уред. Ресторанот располага со висококвалитетни специјалитети од домашна и странска кујна, како и разни пици. Има капацитет за 400 гости. Ловачки пат бб, БИТОЛА Lovacki pat NN, BITOLA Хотелот располага со 15 соби и три

w. f t: 3 pr : 3 89 em 89 4 ie 47 7 2 r.c 2 0 om 02 60 .m 09 k 0

Хотелот претставува капацитет од трета категорија, во целост прилагоден и амбиентално вклопен во околината. Спојот на дрво и мермер овозможува да се почувствува топлината на објектот во сите делови. Самата местоположба на североисточниот дел од Националниот парк овозможува прекрасен поглед на Пелагониската Котлина, градот Битола и околината. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите, специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет. Хотелот има работно време 24/7, а плаќањето е со кредитни картички: Visa, MasterCard /Maestro, Diners Club,

+389 47 229 406 075 339 050 075 291 923

Хотелот претставува капацитет од трета категорија, во целост прилагоден и амбиентално вклопен во околината. Спојот на дрво и мермер овозможува да се почувствува топлината на објектот во сите делови. Самата местоположба на североисточниот дел од Националниот парк овозможува прекрасен поглед на Пелагониската Котлина, градот Битола и околината. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите, специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет. Хотелот има работно време 24/7, а плаќањето е со кредитни картички: Visa, MasterCard /Maestro, Diners Club, American Express.

w

w

апартмани, сите опремени со телевизија, купатило и клима-уред. Ресторанот располага со висококвалитетни специјалитети од домашна и странска кујна, како и разни пици. Има капацитет за 400 гости.

hotel

MOLIKA

Национален парк ПЕЛИСТЕР, Битола National Park PELISTER, Bitola


K

HOTEL

Довлеџик бб, БИТОЛА Doveldzik NN, BITOLA 389 75 269 070 389 47 256 500

APRI

Овој елегантно опремен хотел се наоѓа во подножјето на Националниот парк Пелистер, на излезот од Битола, на идеално место за тие кои сакаат да се релаксираат во прекрасна атмосфера и да уживаат во чистиот планински воздух. Хотелот располага со капацитет од 20 соби (15 двокреветни и 5 апартмани). Сите соби се топли и осветлени, со одличен дизајн и одлична изолација. Собите се опремени со ТВ LCD, директна телефонска линија, интернет-врска, централна климатизација, WC и туш, фен за коса, детектор за пушење, електронски клучеви. Се нудат сервиси за перење и пеглање ист ден, за будење, рум-сервис до 24h.

Овој елегантно опремен хотел се наоѓа во подножјето на Националниот парк Пелистер, на излезот од Битола, на идеално место за тие кои сакаат да се релаксираат во прекрасна атмосфера и да уживаат во чистиот планински воздух. Хотелот располага со капацитет од 20 соби (15 двокреветни и 5 апартмани). Сите соби се топли и осветлени, со одличен дизајн и одлична изолација. Собите се опремени со ТВ LCD, директна телефонска линија, интернет-врска, централна климатизација, WC и туш, фен за коса, детектор за пушење, електронски клучеви. Се нудат сервиси за перење и пеглање ист ден, за будење, рум-сервис до 24h.

www.kapri.com.mk

Национален парк

ПЕЛИСТЕР t: +389 47 233 464 f: +38947 233 668 Info center: +389 47 237 010 infocentarpelister@yahoo.com np.pelister@yahoo.com www.park-pelister.com

National Park

PELISTER

Националниот парк Пелистер зафаќа површина од 17.150 хектари со надморска височина 927-2601 m. Изобилува со уникатни природни богатства и претставува дом на ретки и ендемични животински и растителни видови. За да ги видите и доживеете сите убавини на планината Баба и Пелистер, на располагање ви стојат бројни пешачки патеки: детската, историската, по камењарот. Не ви е потребна посебна физичка кондиција, туку само добра волја. Заштитен знак на Пелистер се бистрите изворски води, во кои ќе ја забележите пелистерската и пелагониската пастрмка, водопадите и планинските езера, неколку сезонски и двете леднички - Големо и Мало Езеро, познати уште и како Пелистерски Очи. Велат, кој еднаш бил на Пелистер, сигурно ќе дојде пак. Паркот е отворен 24 часа, седум дена неделно,освен во непогодни временски услови.

Националниот парк Пелистер зафаќа површина од 17.150 хектари со надморска височина 927-2601 m. Изобилува со уникатни природни богатства и претставува дом на ретки и ендемични животински и растителни видови. За да ги видите и доживеете сите убавини на планината Баба и Пелистер, на располагање ви стојат бројни пешачки патеки: детската, историската, по камењарот. Не ви е потребна посебна физичка кондиција, туку само добра волја. Заштитен знак на Пелистер се бистрите изворски води, во кои ќе ја забележите пелистерската и пелагониската пастрмка, водопадите и планинските езера, неколку сезонски и двете леднички - Големо и Мало Езеро, познати уште и како Пелистерски Очи. Велат, кој еднаш бил на Пелистер, сигурно ќе дојде пак. Паркот е отворен 24 часа, седум дена неделно,освен во непогодни

ул. Стив Наумов бр. 80

БИТОЛА

ул. Стив Наумов бр. 80

БИТОЛА

Villa

047/224 919 075/522 555 075/436 000

Guest House

guesthouse_chola@hotmail.com

www.chola.mk

Дојди како гостин и замини како пријател

Се наоѓа во Дихово, релаксирачко село во подножјето на планината Пелистер. Вила Дихово е пријателска семејна куќа, која служи домашна традиционална храна и пијалаци (пиво, вино и ракија) и нуди многу активности за оние кои сакаат да истражуваат пошумени планини, езера и блиската река. Вилата располага со бесплатен Wi-Fi интернет.

Дојди како гостин и замини како пријател

+389 70 544 744

CHOLA

Dihovo

+389 47 293 040

CHOLA Guest House е преноќевалиште, кое располага со бесплатен интернет, климатизирани простории, кабелска телевизија, мини-бар и уште многу повеќе. Посетете н и ќе се уверите во ниските цени и високиот квалитет на услуга. CHOLA Guest House е преноќевалиште, кое располага со бесплатен интернет, климатизирани простории, кабелска телевизија, мини-бар и уште многу повеќе. Посетете н и ќе се уверите во ниските цени и високиот квалитет на услуга.

Located in Dihovo, a relaxing village in the foothills of Mt Pelister, Villa Dihovo is a friendly, family-run guesthouse serving homemade traditional food and drink (beer, wine and brandy), and offering plenty of outdoor activities for those wishing to explore the forested mountains, lakes and river immediately accessible from the village.Free WiFi.We suggest you to come like a guest and leave

www.villadihovo.com


Се наоѓа во строгиот центар на Битола, на Широк Сокак, недалеку од вообичаената градска врева, но во импресивен релаксирачки амбиент на зеленило и свежина. Пријатната атмосфера збогатена со прекрасен парк и фонтани, како и големата покриена летна

тераса, во секој момент нуди засолниште од брзиот и стресен живот. Без разлика дали сте за утринско кафе, деловен ручек, вечерен пијалак и закуска со пријателите или, пак, прославувате семеен настан,тука ќе ве пречека секогаш ведриот персонал со беспрекорна услуга.

+389 47 241 888

храм на добрата храна

Temple of Good Food www.restaurantkorzo.com

restaurant

Се наоѓа во центарот на градот, по течението на реката Драгор. Се приготвува скара со разновидно месо и риба на скара, од која најзастапена е калифорниската пастрмка и крапот. Специјалитет на ресторанот е печено пиле. Капацитет е 40 места внатре и 12 надвор.

Goceva

porta

Гоцева порта ресторан

Маршал Тито бр. 25 Маршал Тито бр. 25

БИТОЛА Се наоѓа во строгиот центар на Битола, на Широк Сокак, недалеку од вообичаената градска врева, но во импресивен релаксирачки амбиент на зеленило и свежина. Пријатната атмосфера збогатена со прекрасен парк и фонтани, како и големата покриена

БИТОЛА

летна тераса, во секој момент нуди засолниште од брзиот и стресен живот. Без разлика дали сте за утринско кафе, деловен ручек, вечерен пијалак и закуска со пријателите или, пак, прославувате семеен настан,тука ќе ве пречека секогаш ведриот персонал со беспрекорна услуга.

РЕСТОРАН

Ајчо

бул. 1-ви Мај бр. 215 БИТОЛА бул. 1-ви Мај бр. 215 БИТОЛА

+389 70 597 489

RESTAURANT

RESTAURANT

Ajcho

Се наоѓа во центарот на градот и работи уште од 1968 година. Во ресторанот се приготвува скара со разновидно месо. Специјалитет се уштипци со кајмак. Капацитет на ресторанот е 70 места само во внатрешниот дел.

Се наоѓа во центарот на градот и работи уште од 1968 година. Во ресторанот се приготвува скара со разновидно месо. Специјалитет се уштипци со кајмак. Капацитет на ресторанот е 70 места само во внатрешниот дел.

Никола Тесла бр. 25

Nikola Tesla 25

БИТОЛА

+389

47 222 688

Се наоѓа во центарот на градот, по течението на реката Драгор. Се приготвува скара со разновидно месо и риба на скара, од која најзастапена е калифорниската пастрмка и крапот. Специјалитет на ресторанот е печено пиле. Капацитет е 40 места внатре и 12 надвор.

BITOLA

ELEN Р ЕС ТО РА Н

Владимир Назор бб

БИТОЛА

Vladimir Nazor NN

BITOLA

+389 47 262 244 +389 70 684 370

Ресторанот се наоѓа на влезот на градот и работи од 2001 година. Се приготвуваат готови јадења, риба на скара и јагнешко, прасечко и телешко печено во фурна, a специјалитет е буткица во сос. Во ресторанот се одржуваат разни прослави: родендени, крштевки, матурски вечери. Капацитетот е 350 места во внатрешниот дел и 40 места во летната бавча.

Ресторанот се наоѓа на влезот на градот и работи од 2001 година. Се приготвуваат готови јадења, риба на скара и јагнешко, прасечко и телешко печено во фурна, a специјалитет е буткица во сос. Во ресторанот се одржуваат разни прослави: родендени, крштевки, матурски вечери. Капацитетот е 350 места во внатрешниот дел и 40 места во летната бавча.


www.restorantwins.com

Twins

Се наоѓа во строгиот центар на градот кај Саат-кулата. Располага со прекрасна летна бавча со капацитет од 200 гости. Се служат разни топли и ладни предјадења, јадења и останати национални специјалитети. Задоволството не може да биде комплетно ако не е надополнето со квалитетен избор на домашни вина од селектирани винарски визби. Пробајте ја добрата храна и уживајте во прекрасниот амбиент.

Се наоѓа во строгиот центар на градот кај Саат-кулата. Располага со прекрасна летна бавча со капацитет од 200 гости. Се служат разни топли и ладни предјадења, јадења и останати национални специјалитети. Задоволството не може да биде комплетно ако не е надополнето со квалитетен избор на домашни вина од селектирани винарски визби. Пробајте ја добрата храна и уживајте во

Маршал Тито бр. 18, БИТОЛА Marshal Tito 18, BITOLA

Се приготвуваат разни традиционални јадења и риба на скара, од кои најзастапен е стрежевскиот крап и мавровската пастрмка. Специјалитет на ресторанот е бечка шницла. Капацитет на ресторанот, заедно со ВИПсалата погодна и за многу други намени (семинари и предавања), е 130 места, a на летната тераса 150 места.

Ш А SТH О Р AT O R

restaurant

Во прекрасен амбиент, со врвен персонал, во самиот центар на Битола, ќе ги задоволите сите ваши гурмански потреби. Тука ќе ги пробате највкусните пици, топени сирења, различните видови салата и, се разбира, најдобрите француски специјалитети подготвени од француски готвач. Кирил и Методиј 2А

БИТОЛА

+389 47 232 044 +389 71 810 308 twinsrestoran@yahoo.com

ресторан

pizza-restaurant

Kus-Kus Во прекрасен амбиент, со врвен персонал, во самиот центар на Битола, ќе ги задоволите сите ваши гурмански потреби. Тука ќе ги пробате највкусните пици, топени сирења, различните видови салата и, се разбира, најдобрите француски специјалитети подготвени од француски готвач. Kiril I Metodij 2A

BITOLA

+389 47 222 603 :: contact@kuskus.mk ::

Се приготвуваат разни традиционални јадења и риба на скара, од кои најзастапен е стрежевскиот крап и мавровската пастрмка. Специјалитет на ресторанот е бечка шницла. Капацитет на ресторанот, заедно со ВИПсалата погодна и за многу други намени (семинари и предавања), е 130 места, a на летната тераса 150 места.

www.kuskus.mk

ANA TOURS INTERNATIONAL +389 47 203 580

с. Трново, БИТОЛА village Trnovo, BITOLA

389 47 293 409 389 70 339 656

Столарска бб комплекс Безистен БИТОЛА

Stolarska NN complex Bezisten BITOLA

www.anatours.com.mk


RESTAURANT

EVROPA

motel-restaurant

ДЕМИР ХИСАР DEMIR HISAR

+389 47 271 800 +389 78 443 864

Мотел-ресторанот Европа се наоѓа во центарот на Демир Хисар. Располага со вкупно 180 места, од кои 100 во внатрешниот дел и 80 на терасата. Во ресторанот се подготвуваат традиционални јадења, како и скара на жар. Во состав на ресторанот има и прекрасно уредени соби за сместување. Мотел-ресторанот Европа се наоѓа во центарот на Демир Хисар. Располага со вкупно 180 места, од кои 100 во внатрешниот дел и 80 на терасата. Во ресторанот се подготвуваат традиционални јадења, како и скара на жар. Во состав на ресторанот има и прекрасно уредени соби за сместување.

BABINO с. Бабино, ДЕМИР ХИСАР village Babino, ДЕМИР ХИСАР

Ресторанот Бабино има капацитет за 400 гости. Се служат врвни специјалитети од свежа риба и традиционални јадења. Ресторанот Бабино има капацитет за 400 гости. Се служат врвни специјалитети од свежа риба и традиционални јадења.

+389 47 271 211 +389 78 443 864

ГОРНА КУЌА

Вила-гостилница

с. Слепче, Демир Хисар

Во ресторанот се подготвуваат традиционалните јадења зелник, питулици, тавче-гравче , мазник, риба на скара и друго. По порачка, се подготвуваат печени меса, јагнешко и свинско. Специјалитет на ресторанот е зелникот и питулиците. Капацитетот е 35 места внатре и 65 надвор.

GORNA KUKA Villa-restaurant

village Slepce, Demir Hisar Во ресторанот се подготвуваат традиционалните јадења зелник, питулици, тавче-гравче , мазник, риба на скара и друго. По порачка, се подготвуваат печени меса, јагнешко и свинско. Специјалитет на ресторанот е зелникот и питулиците. Капацитетот е 35 места внатре и 65 надвор.

+389

71 307 276 75 455 731 47 520 829

празно место 1/4


Во рамки на рибникот извира бистра и студена вода со капацитет 30-200 l/s. Капацитетот на рибникот е 80.000 килограми годишно производство на пастрмка (златна и обична, речна, охридска и поточна златовица). Во склоп на рибникот се наоѓа мрестилиште и одгледувалиште на материјал за порибување, од кој се произведуваат 2-3 милиони подмладок годишно. Во долниот дел на рибникот се наоѓа езеро во кое слободно пливаат матиците за репродукција. Во рамки на рибникот извира бистра и студена вода со капацитет 30-200 l/s. Капацитетот на рибникот е 80.000 килограми годишно производство на пастрмка (златна и обична, речна, охридска и поточна златовица). Во склоп на рибникот се наоѓа мрестилиште и одгледувалиште на материјал за порибување, од кој се произведуваат 2-3 милиони подмладок годишно. Во долниот дел на рибникот се наоѓа езеро во кое слободно пливаат матиците за репродукција.

Хисар , Демир о н и sar б а Б с. emir Hi D , o in b a village B Здружението за рекреативен и спортски риболов Долина на рибите организира спортски риболов на риболовен ревир од изворот на Црна Река до мостот во село Бучин, со сите притоки во горното сливно подрачје и Струговско Езеро. Реките и вештачките езера изобилуваат со неколку видови риби: пастрмка, крап, мренка и други. Здружението за рекреативен и спортски риболов Долина на рибите организира спортски риболов на риболовен ревир од изворот на Црна Река до мостот во село Бучин, со сите притоки во горното сливно подрачје и Струговско Езеро. Реките и вештачките езера изобилуваат со неколку видови риби: пастрмка, крап, мренка и други.

Здружението на ловци Долина на мечките стопанисува со четири ловни основи на територијата на Општина Демир Хисар: Базерник, Лесково и Прибилци за крупен дивеч и Журче за ситен дивеч. Здружението има вработено ловочувари и ловник и наплатува членарина, со цел унапредување на заштитата и одгледувањето на дивечот. Претседател на Здружението е е Сашо Дранго.

Здружение на ловци

ДОЛИНАнаМЕЧКИТЕ

Association of the hunters

VALLEYof theBEARS

Здружението на ловци Долина на мечките стопанисува со четири ловни основи на територијата на Општина Демир Хисар: Базерник, Лесково и Прибилци за крупен дивеч и Журче за ситен дивеч. Здружението има вработено ловочувари и ловник и наплатува членарина, со цел унапредување на заштитата и одгледувањето на дивечот. Претседател на Здружението е е Сашо Дранго.

+389 78 237 780


villa PAPU Се наоѓа во близина на галеријата на Никола Мартиновски, на местото познато како Струнга. Располага со две двокреветни студија, по еден трикреветен/ четирикреветен апартман, два петтокреветни апартмани и еден шесткреветен апартман. Сите апартмани се опремени со комплетна кујна, кабелска телевизија и DVD опрема, бања, тераса, спална соба, интернет, парно греење и заедничка просторија за дружење.

Vila MECKA

Се наоѓа во близина на галеријата на Никола Мартиновски, на местото познато како Струнга. Располага со две двокреветни студија, по еден трикреветен/ четирикреветен апартман, два петтокреветни апартмани и еден шесткреветен апартман. Сите апартмани се опремени со комплетна кујна, кабелска телевизија и DVD опрема, бања, тераса, спална соба, интернет, парно греење и заедничка просторија за дружење.

Вила МЕЧКА

+389 78 303 244

Новоотворената и луксузно опремена Вила Мечка е сместена во центарот на Крушево. Вилата е на два ката и располага со два двокреветни, три трикреветни и два четирикреветни и петтокреветни апартмани. ул. Нико Доага бб, Крушево ул. Нико Доага бб, Крушево

ул. Ефтим Мише бб, Крушево str. Mise Eftim bb, Krushevo

vilapapu@yahoo.com

Villa

The newly opened Vila Mecka is a luxury equipped Vila, situated in the centre of Krushevo. It is the two floors villa, that has a capacity of two bed rooms, three bed rooms, and two four and five bed apartments.

070 363 937 075 400 110

contact@vilamecka.com

www.vilamecka.com

LA KOLA

Casa Крушево Krushevo

LA KOLA

+389 70 379 276 75 318 779 vilalakola@yahoo.com

www.lakola.com.mk

Villa La Kola располага со двокреветни студија опремени со кабелска телевизија, купатило, тераса и мини-бар, четирикеветни и петокреветни апартмани опремени со

кабелска телевизија, DVD, комплетно опремена кујна, купатило, спална соба и тераса, бесплатен интернет (Wi-Fi) во целиот објект, заедничка просторија и 24/7 достапна услуга и видео-надзор.

Villa La Kola и Casa La Kola се наоѓаат во центарот на Крушево, во близина на црквата Св. Јован, позната по иконостасот во длабокорез. Villa La Kola and Casa La Kola are located in the centre of Krushevo, in the vicinity of the church St. John which is famous for its deep woodcarving.

Villa La Kola's facilities: double bed studios equipped with cable TV, bathroom, terrace and mini bar as well as four and five bed apartments equipped with cable TV, DVD, fully equipped kitchen, bathroom, bedroom and terrace. Free internet (Wi-Fi) covers the whole object, common room, 24/7 service and video surveillance.

Casa La Kola располага со двокреветни студија (2+1) опремени со кабелска телевизија, купатило, фен, мини-сеф и чајна кујна, трикреветни соби опремени со кабелска телевизија,

Casa La Kola's facilities: double bed studios (2+1) equipped with cable TV, bathroom, hairdryer, mini safe and kitchen as well as three bed studious equipped with cable TV, bathroom, hairdryer, mini safe and mini bar. Free internet (Wi-Fi) covers the whole object, common room, 24/7 service and video surveillance.

купатило, фен, мини-сеф и минибар, бесплатен интернет (Wi-Fi) во целиот објект, заедничка просторија и 24/7 достапна услуга и видео-надзор.


Vince Современо опремени апартмани на атрактивна локација, веднаш до жичарницата, на пешачка оддалеченост од центарот на градот. Повеќе од 35-годишна традиција на гостопримство и семеен туризам. Искористете ја предноста на сместување со сите удобности на домашната атмосфера. Стоиме на располагање за сите потребни информации во врска со историјата и културата на градот и регионот, интересните културно-историски и религиозни споменици и другите атрактивни локации за посета.

Таќа Бербер бр. 18а, КРУШЕВО Takja Berber 18a, KRUSHEVO +389 70

364 515

+389 76

408 909

Современо опремени апартмани на атрактивна локација, веднаш до жичарницата, на пешачка оддалеченост од центарот на градот. Повеќе од 35-годишна традиција на гостопримство и семеен туризам. Искористете ја предноста на сместување со сите удобности на домашната атмосфера. Стоиме на располагање за сите потребни информации во врска со историјата и културата на градот и регионот, интересните културно-историски и религиозни споменици и другите атрактивни локации за посета.

contact@vinceapartmani.com.mk

Се наоѓа на периферниот дел во хотелската зона во Крушево. Работи од 1972 година. Располага со сместувачки капацитет од осум двокреветни соби, а останатите 17 се трикреветни и четириокреветни. Хотелот поседува и клуб-сала, како и огромна надворешна тераса за забава на гостите. Во ресторанот може да се пробаат традиционални специјалитети, приготвени на крушевски начин, како крушевската пита и крушевското јагне. Се приготвуваат и готови јадења, а по порачка и печено месо. Специјалитет на ресторанот е крушевска пита со кисело млеко. Ресторанот располага со 90 места.

Се наоѓа на периферниот дел во хотелската зона во Крушево. Работи од 1972 година. Располага со сместувачки капацитет од осум двокреветни соби, а останатите 17 се трикреветни и четириокреветни. Хотелот поседува и клуб-сала, како и огромна надворешна тераса за забава на гостите. Во ресторанот може да се пробаат традиционални специјалитети, приготвени на крушевски начин, како крушевската пита и крушевското јагне. Се приготвуваат и готови јадења, а по порачка и печено месо. Специјалитет на ресторанот е

+389 48 477 026 +389 48 477 801

HOTEL

PANORAMA Крушево Krushevo

Skala 27 r e s t a u r a n t

Ресторанот е лоциран во центарот на Крушево. Се подготвуваат традиционални јадења на крушевски начин (пити и скара со месо), а по порачка може да се пробаат и јадења од јагнешко и свинско месо и дивеч. Во ресторанот се одржуваат разни веселби. Располага со капацитет од 45 места во внатрешниот и 30 места во надворешниот дел.

Тодор Проески бб КРУШЕВО Тодор Проески бб КРУШЕВО +389 78 377 215

Ресторанот е лоциран во центарот на Крушево. Се подготвуваат традиционални јадења на крушевски начин (пити и скара со месо), а по порачка може да се пробаат и јадења од јагнешко и свинско месо и дивеч. Во ресторанот се одржуваат разни веселби. Располага со капацитет од 45 места во внатрешниот и 30 места во надворешниот дел.

www.vinceapartmani.com.mk

apartments


P I Z Z E R I A

ROMA

Поминете несекојдневни моменти во прекрасен амбиент, со добра храна и врвна услуга. Пицаресторанот се наоѓа во центарот на Крушево и располага со капацитет од 55 места, климатизирана сала, безжичен интернет и разновидна традиционална и интернационална кујна со десетгодишна традиција.

389 48 389 70

476 519 536 891

trajceroma2000@hotmail.com

Кафе-барот нуди топол амбиент и пријатна атмосфера за утринското кафе и прекрасна вечер. Освен разновидните пијалаци, тука можете да вкусите и повеќе видови сладолед. Капацитетот е 100 места внатре и 60 места на летната тераса.

Club

Илинденска 39

КРУШЕВО Ilindenska 39

KRUSHEVO

Поминете несекојдневни моменти во прекрасен амбиент, со добра храна и врвна услуга. Пицаресторанот се наоѓа во центарот на Крушево и располага со капацитет од 55 места, климатизирана сала, безжичен интернет и разновидна традиционална и интернационална кујна со десетгодишна традиција.

Club

Planet c i l b u P e R Кафе-барот нуди топол амбиент и пријатна атмосфера за утринското кафе и прекрасна вечер. Освен разновидните пијалаци, тука можете да вкусите и повеќе видови сладолед. Капацитетот е 100 места внатре и 60 места на летната тераса.

70 887 636 +389 75 704 965 +389

Најпознатото место во Крушево каде најголемата наша легенда Тоше Проевски ги поминуваше веселите моменти од неговиот живот. Место каде навистина ќе си поминете убави и незаборавни моменти.

Најпознатото место во Крушево каде најголемата наша легенда Тоше Проевски ги поминуваше веселите моменти од неговиот живот. Место каде навистина ќе си поминете убави и незаборавни моменти. Илинден бб, Ilinden NN,

КРУШЕВО

KRUSHEVO

Илинденска бб, КРУШЕВО Ilindenska NN, KRUSHEVO


+389 48 418 185 +389 76 540 444 Илинденска бб, КРУШЕВО

Се наоѓа во близина на Економскиот факултет под Марковите Кули, со традиција од 30 години постоење. Најпознати специјалитети на ресторанот се: ширден, турлитава, сити видови риби на скара и уште многу други јадења. Располага со капацитет од 200 места.

Ilindenska NN, KRUSHEVO

+389 75

421 946 Се наоѓа во центарот, со прекрасен панорамски поглед на целиот град. Постои веќе осум години. Приредува прекрасни ноќни забави со уметници од македонската и естрадата од поранешните југословенски простори. Организира пречек за Нова Година и други посебни манифестации, со незаборавен ноќен живот. Секој четврток гостува бенд во живо.

Café

BELAMI

Се наоѓа во центарот, со прекрасен панорамски поглед на целиот град. Постои веќе осум години. Приредува прекрасни ноќни забави со уметници од македонската и естрадата од поранешните југословенски простори. Организира пречек за Нова Година и други посебни манифестации, со незаборавен ноќен живот. Секој четврток гостува бенд во живо.

Се наоѓа во близина на Економскиот факултет под Марковите Кули, со традиција од 30 години постоење. Најпознати специјалитети на ресторанот се: ширден, турлитава, сити видови риби на скара и уште многу други јадења. Располага со капацитет од 200 места.

PANORAMA r e s t a u r a n t

Марксова 214, ПРИЛЕП Marksova 2014, PRILEP

Ленин бр. 184

ПРИЛЕП Ленин бр. 184

Хотелот како феникс повторно почнува да доминира со своите капацитети и сериозно да им конкурира на најголемите светски хотелски имиња. Сместен во највисокиот град на Балканот, со своите 77 соби и 6 апартмани, конференциска сала, сали за семинари, базен, фитнес и масажа, хотелот е одлично место за престој. Опкружувањето со недопрената природа во секое време од годината, во комбинација со добрата храна и топлата насмевка на домаќините, го прави посебен во секој поглед.

Хотелот како феникс повторно почнува да доминира со своите капацитети и сериозно да им конкурира на најголемите светски хотелски имиња. Сместен во највисокиот град на Балканот, со своите 77 соби и 6 апартмани, конференциска сала, сали за семинари, базен, фитнес и масажа, хотелот е одлично место за престој. Опкружувањето со недопрената природа во секое време од годината, во комбинација со

ПРИЛЕП +389 48 418 000 +389 48 400 050

KRISTAL

PALAS

t. +389 48 477 121 f. +389 48 477 680

Крушево Krushevo montanapalas@gmail.com

PALAS

Хотелот е сместен во централното градско подрачје. Еден од поубавите хотели во Македонија, во кој приоритет му се дава на луксузниот и топол престој на секој патник-намерник. Покрај богатите содржини (базен, сауна, фитнес, масажа и извонредни капацитети за семинари и советувања), она што го прави единствен е љубезниот и пријателски персонал и одличната храна подготвена од вистински виртуози во кулинарството.

Хотелот е сместен во централното градско подрачје. Еден од поубавите хотели во Македонија, во кој приоритет му се дава на луксузниот и топол престој на секој патник-намерник. Покрај богатите содржини (базен, сауна, фитнес, масажа и извонредни капацитети за семинари и советувања), она што го прави единствен е љубезниот и пријателски персонал и одличната храна подготвена од вистински виртуози во кулинарството.

www.kp.mk


PORTA restaurant

+389 48 424

240

TATU

Lider

nt restaura

c o f fee - b a r

ул. Републиканска 84, Прилеп st. Republikanska 84, Prilep

Браќа Ламески 30, ПРИЛЕП Brakja Lameski 30, PRILEP

www.restaurantlider.com

Pizza

+389 48 411

444 +389 48 411 444

Ресторанот започна да работи на 11 ноември 2008 година. Опфаќа затворен дел опремен во нов стил и дел со старомакедонски стил. Внатрешниот дел исполнува капацитет за 70 гости, исто како и летната бавча, разубавена со прекрасна природна фонтана. Ресторанот организира разни свечености: банкети, крштевки, матурски. Богатото и вкусно мени опфаќа специјалитети на скара, готвени јадења, национални јадења, морска храна, разни видови салати, апетисани, десерти. Ресторанот ги претставува пијалаците на Прилепска Пиварница, вината на Бовин, Тиквеш, а наскоро и на Стоби.

Ресторанот започна да работи на 11 ноември 2008 година. Опфаќа затворен дел опремен во нов стил и дел со старомакедонски стил. Внатрешниот дел исполнува капацитет за 70 гости, исто како и летната бавча, разубавена со прекрасна природна фонтана. Ресторанот

Art

+389 48 400 777

Пицеријата е лоцирана во центарот на градот, во Старата чаршија. Нуди несекојдневно уживање во многубројните специјалитети од италијанската и македонската кујна. Во убав и мирен амбиент може да уживате во најразличните видови пици, пасти, палачинки, пастрамајлии и салати. Пробајте го и специјалитетот на куќата, пица арт. Добар апетит! Пицеријата е лоцирана во центарот на градот, во Старата чаршија. Нуди несекојдневно уживање во многубројните специјалитети од италијанската и македонската кујна. Во убав и мирен амбиент може да уживате во најразличните видови пици, пасти, палачинки, пастрамајлии и салати. Пробајте го и специјалитетот на куќата, пица арт. Добар апетит!

организира разни свечености: банкети, крштевки, матурски. Богатото и вкусно мени опфаќа специјалитети на скара, готвени јадења, национални јадења, морска храна, разни видови салати, апетисани, десерти. Ресторанот ги претставува пијалаците на Прилепска Пиварница, вината на Бовин, Тиквеш, а наскоро и на Стоби.


Се наоѓа во центарот на градот, близу библиотеката. Во прекрасен амбиент и пријатна бавча можете да вкусите разновидни пици и пасти, како и готвени јадења од македонската кујна и разновидна скара, сите специјалитети приготвени од врвни кулинари. Капацитетот е 150 места внатре и 90 места во летната бавча.

RESTAURANT

Се наоѓа спроти Економскиот факултет во Прилеп. Во автентичен тајландски стил, тука се служи оригинална тајландска храна и специјалитети од азиската кујна. Во единствениот ресторан на Балканот, со одлични цени, тука ќе ги најдете оригиналните том јам - бистра супа од пилешко, том ка супа со кокосово млеко, зачинето месо со босилек и лути пиперчиња пат ка поу, како и познатите оризови тестенини зачинети со лимон падтаи. Ресторанот располага со 70 места во внатрешниот дел и 30 места на прекрасната зелена тераса.

Прилепски бранители 212, ПРИЛЕП TAJLANDSKI

RESTORAN

THAILAND

RESTAURANT

BANGKOK ORIENTAL

+389 48 425 027

Се наоѓа спроти Економскиот факултет во Прилеп. Во автентичен тајландски стил, тука се служи оригинална тајландска храна и специјалитети од азиската кујна. Во единствениот ресторан на Балканот, со одлични цени, тука ќе ги најдете оригиналните том јам - бистра супа од пилешко, том ка - супа со кокосово млеко, зачинето месо со босилек и лути пиперчиња пат ка поу, како и познатите оризови тестенини зачинети со лимон падтаи. Ресторанот располага со 70 места во внатрешниот дел и 30 места на прекрасната зелена тераса.

Prilepski braniteli 212 PRILEP

Се наоѓа во центарот на градот, близу библиотеката. Во прекрасен амбиент и пријатна бавча можете да вкусите разновидни пици и пасти, како и готвени јадења од македонската кујна и разновидна скара, сите специјалитети приготвени од врвни кулинари. Капацитетот е 150 места внатре и 90 места во летната бавча.

Се наоѓа во центарот на градот и нуди првокласно мени: прилепски ширден, караѓорѓева вешалица и специјалитетот на куќата болеро плескавица и вешалица. Поминете пријатни моменти во уникатен амбиент со врвна услуга, за викендите проследени со убава македонска староградска музика.

Кузман Јосифовски - Питу бр. 2 +389 48 430

ПРИЛЕП

100

Kuzman Josifovski - Pitu 2

PRILEP

o r e l Bo

res

tau

ran

t

Се наоѓа во центарот на градот и нуди првокласно мени: прилепски ширден, караѓорѓева вешалица и специјалитетот на куќата болеро плескавица и вешалица. Поминете пријатни моменти во уникатен амбиент со врвна услуга, за викендите проследени со убава македонска староградска музика.

club

VIRUS +389 70 510 065


RESTAURANT

EVRO

Travel Agency

VIAGGIO Борка Талески 78 (кај стариот пионерски)

Прилеп

Lazo Poposki NN, PRILEP

Прилеп

0 316 1 70

Лазо Попоски бб, ПРИЛЕП

Борка Талески 78 (кај стариот пионерски)

Се наоѓа во строгиот центар , во самата Стара чаршија. Тука ќе ги пробате највкусните специјалитети подготвени од врвни кулинарски мајстори. Покрај беспрекорната услуга, ресторанот нуди и кетерингслужба за секаква намена.

+389 7

Се наоѓа во строгиот центар , во самата Стара чаршија. Тука ќе ги пробате највкусните специјалитети подготвени од врвни кулинарски мајстори. Покрај беспрекорната услуга, ресторанот нуди и кетерингслужба за секаква намена.

com

rs. u o t gio

viag . w ww

ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


НОВ РЕГИОН лева страна на која почнува следниот регион

Pelagoniski - REKLAMI 6 (21.06.2012)  

Macedonia, tourism