Page 1

ПРОШЕТКА десна страна на која завршува БРЕГАЛНИЧКИОТ регион верзија 15 - 12.07.2012


IMAKO VINO vinarska vizba

ul. General Mihajlo Apostolski br. 34/5

Лоцирана во живописен предел во близина на градот Штип, винаријата располага со капацитет од 10.000.000 литри вино и е опремена со најсовремената и најмодерната расположлива опрема во винарството. Ние сфативме дека модерните технологии ги користат предностите на новите технолошки методи и искуството од старите традиции. Ова овозможува спојување на иновацијата и традицијата во винарството за да се произведат вина со одличен квалитет, постојаност и

www.imakovino.com.mk

winery

ИМАКО ВИНО располага со 650 хектари вкупна површина лозови насади. Постојаната грижа за лозјата и континуираното следење на лозарските техники ни овозможува секоја капка од нашите вина да биде вкусна како и последната.

IMAKO VINO

IMAKO VINO Winery is established in 2002 as contemporary wine capacity for the needs of the International Macedonian Company IMAKO for the purpose of sustainable competence of export markets.

Located in a picturesque hillside region near the city of Shtip, the winery has a capacity of 10.000.000 litters of wine and state-of-the-art production technologies. We've come to believe that modern technologies blend the advantages of new methods and experience of old traditions. This provides joining of the innovation and tradition in winery for the purpose of production of wines of excellent quality, permanence, and good value of the bigger consumers' markets. the best of both worlds for the consumer. That's why we spare no expense in equipping our winery, both with appropriate technology as well as expertise.

хотел

[TIP

добра вредност на поголемите потрошувачки пазари. Затоа, континуирано инвестираме во нови технологии, како и во стручна експертиза.

Винарската визба ИМАКО ВИНО е основана во 2002 година како современ винарски капацитет за потребите на интернационалната македонска компанија ИМАКО, со цел постигнување одржлива конкурентност на извозните пазари.

IZGREV

Покрај квалитетни и врвни вина, винаријата произведува уникатни десертни вина за софистицираните гурмански вкусови. ИМАКО ВИНО ги извезува своите производи во Руската Федерација, Украина, Германија, Холандија и земјите од поранешна Југославија.

str. General Mihajlo Apostolski No. 34/5

SHTIP

The winery manages a total of 650 ha of vineyards throughout the region. We continuously challenge fruit sourcing and viticulture techniques to ensure every drop of our wines is enjoyable as the last. Besides quality and premium wines, IMAKO VINO Winery produces unique dessert wines for the sophisticated gourmet tastes. Main export markets include the Russian Federation, Ukraine, Germany, The Netherlands and ex-Yugoslavian countries.

( +389 32 308 703 +389 32 308 308

2 +389 32 308 702 mail.contact@imakovino .com.mk

Kafe-restoran

KAZABLANKA Café-restaurant

KAZABLANKA ул. Ванчо Прке бб, Штип str. Vancho Prke bb, Shtip ) +389 32 389 210

Еден од најстарите штипски хотели се наоѓа во населбата Превек. Располага со шест сали и 13 соби, од кои шест се луксузни апартмани со поглед на целиот град.

One of the oldest Shtip hotels is located in the settlement Prevek. It has six halls and 13 rooms at disposal, six of which luxurious apartments with view of the whole city.

Ексклузивен кафе-ресторан во строгиот центар на Штип, кој нуди секаков вид специјалитети, меѓу кои најпознат е по казабланка плескавица

hotel

IZGREV ул. Вељко Влаховиќ бр. 1, Штип str. Veljko Vlahovikj No. 1, Shtip +389 32 394 918

Exclusive café-restaurant in the very centre of Shtip offering all types of specialities among which Casablanca's burger is the most famous.


ribnik-restoran

Rajska gradina

Се наоѓа на 16 км од Штип, на магистралниот пат Штип Струмица. Располага со две мали езера. Во ресторанот се приготвуваат сите видови скара и свежа риба од крап и пастрмка, печени во фурна на дрва, како и сите видови печења: јагнешко, телешко, свинско, домашни пити, пастрамајлии и други јадења. Специјалитет на ресторанот е полнет крап. Ресторанот располага со 150 места и четири луксузно наместени соби, од кои едната е со вградено џакузи.

It is located 16 km from Shtip, at the road ShtipStrumica. It has at disposal 2 small lakes. All types of grills and fresh carp and trout are prepared in the restaurant, roasted in public wood oven as well as all types of barbecue: lambs, veal, pork, home pie, pastrmalijas and other meals. Soft-centred carp is speciality of the restaurant. The restaurant has 150 seats at disposal and four luxurious rooms one of which is jacuzzi embedded.

pond-restaurant

Rajska Gradina +389 32 309 100 +389 78 350 737

picerija

Alberta ул. Борис Кидрич бр. 3, Штип str. Boris Kidrich No. 3, Shtip

+389 32 382 541

pizzeria

Alberta

Се наоѓа во центарот на градот, на Штипски сокак. Работи од 1995 година. Се подготвуваат сите специјалитети, а особено е позната по пиците и пастрмајлиите. It is located in the centre of the city, at Shtip's alley. It works from 1995. All specialities are prepared, in particular it is famous for pizzas and pastrmalijas.

+389 78 210 666

кафе-бар

V.I.P.

café bar

ул. Сутјеска бб - Туш-маркет, Штип str. Sutjeska bb - Tus Market, Shtip


Се наоѓа на влезот на градот Штип и познат е по вкусните подготвени јадења, меѓу кои специјалитетот тава АЛА ДОЛЕ и познатата зајачка чорба. ул. Гоце Делчев бб

Штип

^ardak

restoran

+389 32 609

902 It is located at the entry of the city of Shtip and is famous for the tasteful prepared food among which the speciality casserole ALA DOLE and the famous rabbit's soup.

restaurant

Chardak

str. Goce Delchev bb

Shtip

www.atlantic.com.mk

ул. Кирил и Методиј бб

Сутјеска бб маркет 078 210 666

ul. Kiril and Methodi bb

Штип

Shtip

+389

Туристичка агенција

atlantIK È) Штип

+389 70 210 745

ул. Ванчо Прке бб, Штип

32 397 623

75 322 697 70 322 697

str. Vancho Prke bb, Shtip


hotel

Ov~e Pole

Sveti Nikole

Работи 24 часа и се наоѓа на патниот правец Куманово - Штип, на излезот од Свети Николе. Изграден е во 1981 година. Располага со две конгресни сали со капацитет од 200 седишта. Сместувачките капацитети на хотелот се 32 соби (60 легла), од кои три апартмани, пет соби со брачен кревет, 20 двокреветни соби и четири соби со по три кревети.

It works 24 hours and it located at the road Kumanovo-Shtip, on the exit from Sveti Nikole. It was built in 1981. It has at disposal two congress halls having capacity of 200 seats. The accommodation capacities of the hotel are 32 rooms (60 beds) three of which are apartments, five rooms including marriage bed, 20 double rooms and four rooms with three beds.

HOTEL

Ovche Pole

Sveti Nikole

ул. Ванчо Ангелов бб, Свети Николе str. Vanco Angelov bb, Sveti Nikole +389 32

444 088

Млечен ресторан

Milk bar

ЈАВОР

JAVOR

Плоштад Илинден бб +389 32

Square Ilinden bb

444 047


+389 32 522 890 +389 78 234 630

ул. Кочо Рацин бр. 36

мотел-ресторан

Свети Николе

Grandy pizza-restaurant

str. Kocho Racin No. 36 Sveti Nikole +389 32 444 622

Пица-ресторан

motel-restaurant

GRANDI Се наоѓа во градскиот парк , до спортската сала Цар Самуил. Работи веќе 12 години. Во ресторанот се приготвуваат сите видови јадења на скара, меѓу кои највкусни се пастрмката и крапот, како и пици и пастрамајлии.

It is located in the city park, next to the sport hall Tsar Samuil. It has been working already 12 years. All types of grill are prepared in the restaurant among which the most tasteful are the trout and carp, as well as pizzas and pastrmalijas.

Се наоѓа во центарот на градот, во непосредна близина на црквата Св. Никола. Богата понуда на вкусни јадења: пастрамајлии, пици, палачинки.

ул. Рахилка Гонева бр. 25 Свети Николе

Во модерен и пријатен амбиент и со прекрасна музика, уживајте во многубројните видови вкусни пици, пастрамајлии, скара на жар, пирошки, риби, салати, сладолед и многу други специјалитети. Пицерија ТИ АМО Плоштад Илинден бр. 2, Свети Николе Pizzeria TI AMO Square Ilinden No. 2

Sveti Nikole

Enjoy yourselves in a modern and cosy atmosphere with pleasant music and various kinds of delicious pizzas, fried pastry, grill, fried pastry, fish, salads, ice-cream and many other specialities.

+389 32 444 446

Располага со 12 модерно уредени соби, опремени со супербрза интернет-врска, сателитска телевизиска програма, џакузи и други сервиси, кои им овозможуваат на гостите времето поминато во хотелот да им остане незаборавно.

It is located in the city centre nearby the church St. Nikola. It offers delicious meals: pastramaliјas, various kinds of pizzas, fried pastry, pancakes and grill.

str. Rahilka Goneva No. 25 Sveti Nikole

Убавиот ден започнува во хотел Филипов Good day starts at hotel Filipov

HOTEL

FILIPOV

Å +389 33 273 388  +389 33 276 688 È +389 75 213 038

www.hotelfilipov.com.mk ул. 29ти Ноември бб, Кочани str. 29 November bb, Kochani

It has at disposal 12 contemporary adjusted rooms, equipped by superfast Internet connection, satellite TV program, jacuzzi and other services, providing the quests spending unforgettable time.


синоним за највкусна храна, подготвена од најдобрите готвачи, со најквалитетни и секогаш свежи намирници synonym for the tastiest food, prepared by the best cooks, by the most quality and always fresh victuals

РЕСТОРАН

Me~kuevska ku}a - Pu`e

RESTAURANT

Mechkuevska kukja - Puzhe Во срцето на Свети Николе, со нова локација од ноември 2010 година, работи Мечкуевска куќа - Пуже. Со првото зачекорување во ресторанот, чиј ентериер се одликува со елементи на етно-куќа, ќе ве пречекаат ведрите лица на персоналот, кој ќе ве води во светот на најразновидните јадења од богатото мени на ресторанот.

In the heart of Sveti Nikole, with new location from November 2010, Mechkieska House - Puzhe works. By first getting in the restaurant with interior including elements of ethno house, you will be welcomed by the cheerful faces of the staff that will lead you in the world of the most different meals from the rich restaurant menu.

ул. Вељко Влаховиќ, бр. 8, Свети Николе +389 32 440 764

str. Veljko Vlahovikj No. 8, Sveti Nikole +389 71 277 657

Osogovski BISER МОТЕЛ-РЕСТОРАН

На надморска височина од 1.650 метри на Осоговските Планини, 20 км северно од Кочани, сместен во срцето на туристичкиот центар Пониква, Осоговски бисер работи од 2008 година и претставува реставрирана воена касарна од дваесеттите години на минатиот век.

Капацитетот на ресторанот во зима е 90-100 места. Ресторанот располага со уште еден објект со сместувачки капацитет, апартмани и студија, секој со сопствено купатило. Во летниот период ресторанот располага со летна кујна и летна бавча. Специјалитети на куќата се осоговски ќебап (направен од чисто месо), дивеч во тава (елен, дива свиња), осоговска плескавица и специјалитети од ној.

Пониква КОЧАНИ

At altitude of 1.650 meters of Osogovo Mountains, 20 km north of Kochani, Osogovo's Pearl located in the hearth of tourist centre Ponikva works from 2008 and it is renovated military depot from the twentieth years of the last century.

MOTEL-RESTAURANT

Osogovo’s PEARL

Ponikva KOCHANI

The capacity of the restaurant in winter is 90-100 seats. The restaurant has at disposal one more object having accommodation capacity, apartments and studios, each having its own bathroom. Within the summer period, the restaurant has at disposal tea kitchen and tea garden. Specialities of the house are Osogovo's kebab (made of clear meat), game in pan (deer, wild boar), Osogovo's burger and specialities made of ostrich.

www.osogovskibiser.com.mk +389 33 800 400 78 354 561 70 354 561 75 304 342


Лоцирана во самиот центар на градот, пицеријата располага со околу 50 седишта и тераса со 60 седишта, обезбедена со греење за зимските и воздушно ладење за топлите летни денови. Модерен ентериер, првокласно мени, безжичен интернет и бенд за викендите се одлика на овој пица-ресторан. Тука секојдневно можете да уживате не само во специјалитетите од италијанската кујна, туку и во многубројните типично македонски специјалитети: пастрамајлии, селско месо, манастирско сирење, готвени јадења (тавче-гравче, мусака, чорби). За Ваши потреби, вршиме и кетеринг, како и бесплатна достава.

PICERIJA

ул. Димитар Влахов бб, Кочани Трговски центар блок А str. Dimitar Vlahov bb, Kochani Trade center block А

Located in the city centre of the town. This pizza-restaurant has about 50 seats and a terrace with 60 seats, there is heating during winter and air-conditioning during hot summer days. This Pizza-restaurant is characterised by modern interior, first class menu, wireless internet and a

band playing during the weekends. Not only specialities of Italian cuisine but also you can enjoy various Macedonian dishes, such as: fried pastry, monastery cheese, cooked meals (tavche gravche, musaka, soups). In order to satisfy your needs we offer you a catering service and free delivery.


motel

мотел

IZGREV

Located on the slopes of Ponikva, 20 kilometres from Kochani. Attractive place for rest and recreation during winter and summer period.

Се наоѓа во центарот на Кочани, постои од 1995 година.

Located in the centre of Kochani, it has been working since 1995.

+389 75 365 375

IZGREV

Агенција за туризам, музичко сценска дејност, маркетинг и трговија ул. Димитар Влахов бр. 118, КОЧАНИ авио-билети за air-tickets for Agency for tourism, music performance business, marketing and trade цел свет all over the str. Dimitar Vlahov No. 118, КOCHANI world автобуски билети за цела bus tickets for TRAVEL AGENCY Европа whole Europe' www.vel-jan.com приватно и private and vel_jan@yahoo.com хотелско hotel сместување во accommodation земјата и in the country ( +389 33 274-433; 279-589; 270-763 странство and abroad 070/836 432; 070/890 204; летни и зимски summer and 078/279-591; 078/270-763 аранжмани winter arrangements ученички екскурзии, school trips, симпозиуми, symposiums, саеми fairs визи и visas and travel патничко insurance, осигурување, advertising and рекламирање real estate sale и продажба на transport of недвижности passengers by превоз на van, minibus патници со and bus комби, минибус и автобус

Пицерија ул. 22 Октомври бр. 75, Кочани Трговски центар блок А

РИЧИ RICHY

Pizzeria str. 22 Oktomvri No. 75, Kochani Trade Centre Block A

+389 33 270 900 +389 78 270 900

Лоциран на падините на Пониква, на 20 километри од Кочани. Привлечно место за одмор и рекреација, зиме и лето.

GALAcafè

È

ул. Маршал Тито бр. 106, ВИНИЦА str. Marshal Tito No. 106, VINICA

+389 71 313

587+389 72 237 968


sliv

ХОТЕЛ

Се наоѓа на патот од Виница за Берово. Располага со осум соби: шест спални, две двокреветни и два апартмана. Во ресторанот се приготвува највкусната калифорниска пастрмка, крап на скара и пржена риба. Располага со 180 места и летна тераса од 260 места.

800 455 742 882

str. Berovski pat bb

Blatec, VINICA

ул. Беровски пат бб

Блатец, ВИНИЦА

HOTEL

SLIV

It is located on the road from Vinica to Berovo. It has at disposal eight rooms: six bedrooms, two double rooms and two apartments. The most tasteful California trout, grill carp and roasted fish is prepared here. It has 180 seats at disposal and 260 on the terrace.

Konak

ресторан

Се наоѓа во непосредна близина на Виница, на патот Виница - Берово, подалеку од градските бучави и вреви. Сместен во прекрасна природа и на свеж воздух, покрај убавите специјалитети, објектот нуди и сместувачки капацитет, кој треба да се види и доживее.

Konak

restaurant

It is located in the vicinity of Vinica, on the road Vinica-Berovo, far away from the city noise and crowd. It is located in beautiful nature and fresh air, and besides good specialities the object offers accommodation capacity that one should see and experience it.

ул. Горна Осојница бб ВИНИЦА

+389 72 211 450

str. Gorna Osojnica bb VINICA

+389 72 211 452


Берово е сместено во Малешевијата, на крајниот источен дел на Македонија, на двата брега на реката Брегалница. Доколку сакате да избегате од градската врева, стресното секојдневие, сообраќајниот метеж и барем за кратко да им се вратите на мирот, спокојството и природата, испланирајте викенд на Беровско Езеро. WIPHOTEL се наоѓа до самото езеро, со прекрасен поглед на околните шуми и зелените планини.

Berovo is located in Maleshevo, at the end east part of Macedonia, on the two sides of Bregalnica River. If you want to escape the city noise, the stress everyday life, traffic crowd and to get back to the tranquillity, peace and nature for a short time, then plan your weekend at Berovo Lake. WIPHOTEL is located at the very lake, including excellent view at the surrounding woods and green mountains.

wiptours@wiphotel.com.mk

wiphotel.com.mk

+389 75 420 980 +389 75 245 206

BEROVO


Прв ресорт во Македонија, идеално место за бизнис-средби, конференции, семинари, конгреси и самити, за што на располагање клиентите имаат целосно опремена и модерна конференциска сала. Комплексот претставува целина од повеќе градби: рецепција, ресторан, спа-центар и вили во кои се сместени различни типови соби, сите опремени со модерен мебел, бања, тераса, мини-бар, LCD, WIFI интернет, опрема за кафе и чај. На располагање на посетителите им се разновидни содржини: отворен базен, пинг-понг, пикадо, табла, шах, возење велосипеди во природа, организирани разгледи, џип-сафари, планинарење. AURORA WELLNESS & SPA - Ваша оаза на мирот, простор кој ќе ви ја врати виталноста, издржливоста, доброто расположение. Баланс на сетилата, мислите и

однесувањето. Располага со внатрешен базен, џакузи, финска сауна, парна бања, релакс-просторија, масажа, фитнес-сала. Хотелот, позициониран на Беровското Езеро, идеално е вклопен во природното опкружување на познатата беровска борова шума, на надморска височина од 1.062 метри. Изграден е од природни елементи со употреба на вулкански камен и дрво и оплеменет со различни видови растенија и дрва, кои го претвораат во прекрасна ботаничка градина. Ресторанот е уникатно архитектонско дело, во кое и најголемите гурмани и сладокусци ќе имаат можност да ги вкусат традиционалните локални специјалитети, како и деликатесите на интернационалната кујна.

First resort in Macedonia, perfect place for business meetings, conferences, seminars, congresses and summits for the purpose of what it has at disposal of clients fully equipped and contemporary conference hall. The complex consists of many facilities: reception, restaurant, spa-centre and villas including different types of rooms, all equipped with contemporary furniture, bath, balcony, mini-bar, LCD, WI-FI Internet, tea and coffee equipment.

+389 33 550 965

f +389 33 550 961

info@auroraresort.mk

Different contents are at disposal to the guests: open swimming pool, ping-pong, picado board, chess, biking in nature, organized sightseeing, jeep-safari, and mountaineering. AURORA WELNESS&SPA - Your oasis of the peace, place that will get you back

w w w. a u r o r a r e s o r t . m k

the vitality, sustainability, good mood. Balance of senses, thoughts and behaviour. It has at disposal indoor swimming pool, jacuzzi, Finish sauna, steam bath, relaxroom, massage, fitness hall. The hotel, positioned at Berovo's Lake is perfectly dovetailed I the natural surroundings of the famous Berovo oak tree wood, at 1.062 meters altitude. It is built by natural elements by using volcano stone and wood enriched in different types of plants and trees transforming it into beautiful botanic garden. The restaurant is unique architecture work where the best gourmets will have the chance to taste the traditional local specialities as well as the delicatessens of the international cuisine.


Berovo

motel

BISTRA www.motelbistra.com.mk

Во непосредна близина на Берово, на надморска височина од 1120 метри, опкружен со природните убавини на Малешевијата и чист воздух, овој мал интимен мотел на располагање има двокреветни, трикреветни соби и пет апартмани, надополнети со дневен простор, сателитска антена за телевизија и радио, кујна и бања. На само пет до десет минути пешачење се наоѓа Беровското Езеро, кое ќе ви понуди незаборавен поглед.

празен простор 1/4

In the vicinity of Berovo, at 1.120 m altitude, surrounded by the natural beauties of Maleshevo region and clean air, this small cosy motel has double rooms, three bed room and five apartments, complemented by living room, satellite TV antenna and radio, kitchen and bathroom. Berovo's Lake is located at just five to ten minutes' walk offering unforgettable view.

+389 33 471 232 +389 70 595 601 contact@motelbistra.com.mk

Во центарот на Берово се наоѓа ресторанот Мрс, познат по највкусната храна во градот. Ведрите лица на домаќините се секогаш расположени да Ве пречекаат за да ги пробате нивните домашни специјалитети.

ресторан ул. Маршал Тито бр. 130

Берово

Located in centre of Berovo, the restaurant Mrs is known for the most delicious food in the town. Cheerful owners are always in mood to welcome and offer you to try their home cooked dishes.

resraurant

MRS

str. Marshal Tito No. 130

Berovo

MRS

+389 33

471 101


Ресторанот работи од 2000 година и располага со капацитет од 200 гости. Се подготвуваат сите видови скара и сите видови малешевски јадења. Се организираат разни прослави, свадби, крштевки, роденденски забави. Ресторанот поседува и неколку соби за ноќевање.

ресторан

KEK

+389 33

The restaurant works from 2000 and it has the capacity of 200 guests. All types of grill and all types of Maleshevo's meals are prepared. Different celebrations, weddings, sacraments, birthday parties are organized. The restaurant owns several rooms for spending the night.

470 222

ресторан

restaurant

Трла

Trla

ул. Маршал Тито бб

str. Marshal Tito NN

Делчево

Delchevo Се наоѓа во центарот на градот и работи веќе 20 години. Во ресторанот се приготвува секаков вид скара, пици, пастрамајлии, готвени јадења (мусака и гулаш), како и секаков вид чорби. Специјалитет на ресторанот е делчевска пастрмалија.

кеј Брегалничка бб, БЕРОВО quay Bregalnichka bb, BEROVO

ресторан

restaurant

ул. Маршал Тито бр. 164

ДЕЛЧЕВО It is located in the centre of the city and it has been working for 20 years. All types of grill, pizzas, pastrmajlijas, cooked meals (moussaka and stew) have been prepared, as well as all types of soups. Delchevo's pastrmalija is speciality of the restaurant.

+389 33 525

660

Ресторанот приготвува разни јадења и врвни специјалитети од еколошки чисти и свежи артикли од Пијанец. Се нудат сортни македонски вина и пијалаци од светски брендови.

str. Marshal Tito 164

DELCHEVO

The restaurant prepares different dishes and prime specialities by ecologically clean and fresh articles from Pijanec. It offers sort Macedonian wines and world brand beverages.


ресторан

OSMICAEIGHT

Ресторанот се наоѓа во склоп на стадионот во Македонска Каменица. Се приготвуваат разни видови на специјалитети приготвени на скара.

restaurant

Лоциран во центарот на Македонска Каменица, овој кафе-бар е вистинско место за убави моменти на дружење.

ниц

ме а Ка

ск

дон

This restaurant is located in the complex of the football stadium in Makedonska Kamenica. There are prepared all kind of grill specialities.

аке ,М

ќ бб

оци

ул.

а

аЈ Вер

nica

ame

+389 71 619 705

str.

hotel

Vera

b, cic b

Jo

1 97

Хотелот располага со 70 легла, распоредени во 40 соби и апартмани. Собите се еднокреветни, двокреветни, трикреветни и апартмани, сите опремени со локална кабелска телевизија со над 40 канали, мини-бар, директна телефонска линија, 24 часа бесплатна интернет врска (wireless access), клима-уред, собна услуга.

6 63

2

80

8 +3 Located in centre of Makedonska Kamenica, this cafe bar is the right place for pleasant socializing moments.

MAKEDONIJA

Хотелот располага со 70 легла, распоредени во 40 соби и апартмани. Собите се еднокреветни, двокреветни, трикреветни и апартмани, сите опремени со локална кабелска телевизија со над 40 канали, мини-бар, директна телефонска линија, 24 часа бесплатна интернет врска (wireless access), клима-уред, собна услуга.

n

edo

Mak

K ska

ул. Маршал Тито бр. 87 ДЕЛЧЕВО str. Marshal Tito No. 87 DELCHEVO Ресторанот располага со капацитет од 400 гости. Организира секаков вид прослави: свадби, матурски, банкети, вечери на староградска музика, конференции од поголем обем, предавања. Ресторанот располага со капацитет од 400 гости. Организира секаков вид прослави: свадби, матурски, банкети, вечери на староградска музика, конференции од поголем обем, предавања.

+389 33 410 288 +389 76 483 480 info@hotelmakedonijadelcevo.mk www.hotelmakedonijadelcevo.mk Слаткарницата Ексанимо, со капацитет за 50 лица, е најбрзата, најквалитетната, најевтината во Делчево, со изграден имиџ и докажана репутација.

Слаткарницата Ексанимо, со капацитет за 50 лица, е најбрзата, најквалитетната, најевтината во Делчево, со изграден имиџ и докажана репутација.


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


НОВ РЕГИОН лева страна на која почнува следниот регион

Bregalnicki - REKLAMI 15 (12.07.2012)  

Macedonia, tourism