Page 1

MAGAZINE

EDITIE KEMPEN MAART 2014

de nieuwste modetrends voor lente en zomer

HEDENDAAGSE TOPMERKEN dames- en herenmode

LOMMEL

FLASH KEMPEN 11.indd 1

4/03/14 11:42


Winnaars De winnaar van de puzzel in Flash februari is Magda Engelen uit Vorst-Laakdal. Zij heeft een DVD van “Verliefd op Ibiza” gewonnen, haar aangeboden door The Roxy Theatre uit Koersel. Deze DVD zal u per post worden toegezonden. FL FLA F LASH HM MAG AG GAZ GA AZ NE AZI NE, N E EDITIE KEMPEN, WK 11 iiss een e maan maaan ma nde d lij li kse se e ui u tgave van Uitgeverij Int In n erM r edi ed d a nv en word ordtt huis-aan-huis bedeeld.

Maak jij ook graag kans op één van de vele toffe prijzen, vul dan verder in dit magazine de puzzel in en stuur het antwoord via mail of per post naar ons adres. Succes!

FL F FLA LASH LA SH MAG GAZI AZINE, AZ Z NE, NE ED EDIT ITI IT T E KEMPEN he eeft een n op oplag lag age van ag age a 59. 59.454 4 ex. en wor ordt dt bed b ee be ee d in de geme eel e enten: Hec H He e hte tel-E l-E Ekse k l,, L Lo Lom om mm mel el, Balen, Dessel, Laa a kdal,, Mee M rho ho out, u Mo M l en Retie.

www.facebook.com/ flashmagazine as aga e

Niets uit deze uitgave mag worden gecopieerd of gereproduceerd zonder de uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring van de uitgever (InterMedia nv). Inbreuken op het copyright zullen gerechterlijk worden vervolgd.

COM O MERCIEEL L ADV A IES Kur u t Van Rooy - T. T 0488 / 99 47 16 kurt@publiek-flash.be Filip Aerts - T. 0477 / 68 53 80 info@publiek-flash.be o@pub e as be VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Uitgeverij InterMedia nv Brugstraat 24 - 3580 BERINGEN T. 011 / 76 77 18 - F 011 / 76 77 19 info@publiek-flash.be - www.publiek-flash.be LAY-OUT Ellen.Minten@publiek-flash.be

Bron: Luisa Cerano Adverteerder:

Lavreysen Kon. Leopoldlaan 25-27 3920 Lommel tel 0032 11 544281 www.lavreysenmode.be

volgende uitgave in de week van

09 APRIL

Verfadvies nodig? www.colora.be

Opendeur 17 t/m 23 maart Uitzonderlijk open zondag 23 maart! colora lommel Buitensingel 6 | 3920 Lommel T 011 40 18 80 | F 011 40 25 08 | colora.lommel@colora.be

Openingsuren opendeur: zie website

FLASH KEMPEN 11.indd 2

4/03/14 11:42


OPEN MODEWEEK di 11 - zo 16 maart zondag 16 maart open van 13u30 tot 17u

10%

op de nieuwe collectie, tijdens de modeweek

OOK STERK IN HEREN ! Neem een kijkje op onze vernieuwde website: www.lavreysenmode.be Kon. Leopoldlaan 25-27 Lommel • tel 0032 11 544281 open: di tm za van 9.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 18.00 uur

FLASH KEMPEN 11.indd 3

4/03/14 11:43


Citytrip Luik

Vele jaren ging Luik gebukt onder een negatief imago. De stad heette grijs en grauw te zijn en leek een paradijs voor gangsters en sjoemelaars. Maar enkele jaren geleden brak de zon door aan de oevers van de Maas. Het is nu plots weer een groot, hip cultuurcentrum, dat tal van fraaie historische, culinaire en folkloristische troeven kan uitspelen. Die waren al eeuwenlang voorhanden, maar zaten een beetje onder het stof. Ga het ontdekken, het is zo dichtbij!

Hoewel grote namen uit onze geschiedenisboeken aan de Vurige Stede verbonden zijn (Karel de e Grote, Godfrie Go ed d van Bouillon, Karel de Stoute), bestaat er voor de inwoners maar één historische Luikenaar: Tchantchès. antchès. Dat Da was a een koppig, ondeugend mannetje dat van een goed glas hield. De Luikenaar vereenzelvigt zich graag met he hem. Eeuwenlang was dit de hoofdstad van het gelijknamige prinsdom. Die onafhankelijke status zorgde gde er ook vo voor dat er flink wat statige gebouwen verrezen. Veel van deze bouwwerken hebben de eeuwen goed oed doorstaan doorsta en fungeren nu als bezienswaardigheid in het historische centrum. Voorbeelden hiervan zijn het bisschoppel bisschoppelijk paleis en de kathedraal St-Paul. Overal in het straatbeeld duiken klokkentorens op. Wie hier een fraai overzicht overzic van wil hebben, moet zeker de moeite doen om de 374 treden van de zeventig meter hoge trap naar de d Citadel Cit Cita te beklimmen. De stad telt niet minder dan twintig musea. Het Museum voor Mo oderne en Hedendaagse endaagse Kunst K t, gevestigd in het vroegere paleis van de wereldtentoonstelling van 1905, herbergt een prachtige verzameling we e erken van Picasso, Gaugin, Monet en Chagall. Bijzonder is ook het Madmusée. Het toont een unieke collectie collec van v werken van de hand van mentaal gehandicapte mensen uit vijf continenten.

Vurige Stede flakk Gegroet vreemdeling Indien enigszins mogelijk neemt emt u best de trrein om naar deze stad te reizen. Dan komt u aan in het Guillemins-station met het spectaculaaire ontwerp van Santiago Calatrava. Een mod dern staaltje van architectuur, een futuristisch bouwwerk met een lijnenspel van staal, glas en wit beton. Even modern is Médiacité, een grroot vrijetijdscomplex met een winkelcentrum, filmzalen en een schaatsbaan. Maar ook de binn nenstad heeft een ware metamorfose ondergaaan. Het is een aaneenschakeling van verkee ersvrije straten met uitnodigende winkels, restaurants en cafés. Eett er een boulet en snuif de geur van versgebakken Luikse wafels op.

Leve endig en gezellig is de wijk Le Carré. Het is een dambord van straatjes en steegjes. Vanuit het historische centrum steekt u de Maas over om in Outremeuse te komen. Hier werd detectivesschrijver George Simenon geboren en dus ligt een Simenonwandeling voor de hand. De wijkk was ooit de plek van de leerlooiers en de arbe eiders. Nu is het een mengeling van grote lane en – waar art nouveau-panden schitteren – en middeleeuwse m straten. Op deze oever is ook het Aquarium Museum te vinden in een prachtig g gebouw. Voor de deur meren rondvaartboten aan voor een tochtje over de Maas. Maar u kunt ook gebruik maken van het netwerk van ‘greeters’. Dat zijn locals die hun kennis en tips op vrijw willige basis delen met bezoekers. Een greeter laat u de stad ervaren alsof u langsgaat bij een bekende.

Palermo aan de Maas Pale Op de Maaskade ligt het Grand Curtius Museum, dat elke eerste zondag van de maand gratis bezocht kan worden. De uitgebreide collectie omvat onder andere Egyptische oude kunst, religieuze kunst en een rijke glascollectie. Hier wordt elke zondag ook tot vroeg in de middag de bekende, grote markt (500 kraampjes) La Batte gehouden. U vindt er veel verse waar, waaronder delicatessen uit de streek en uit andere landen. Italië is daarbij heel sterk vertegenwoordigd. En dat is zeker geen nadeel.

FLASH KEMPEN 11.indd 4

4/03/14 11:43


Keukens Badkamermeubelen Dressings Burelen TV – meubelen Winkelinrichting

Maatwerk in eigen atelier

Binnensingel 5 | 3920 Lommel | Tel:011/54 45 90 Mail: info@degroof-keukens.be | Web: www.degroof-keukens.be

FLASH KEMPEN 11.indd 5

4/03/14 11:43


Body Strakke billen

Het heeft vaak wat weg van slapstick, de manier waarop vrouwen zich in alle bochten wringen om voor de spiegel een glimp van hun billen op te vangen. Niet alleen draaien ze hun hoofd zover mogelijk over hun schouders, doorgaans trekken ze ook een lange lip. Want de meeste dames en meisjes zijn niet tevreden over hun achtersteven. Te groot, te dik, te plat… Met een kleine inspanning en de juiste aanpak kan meestal flink wat verholpen worden aan het probleem.

Soms nemen onze bips in onze gedachten wanstaltige vormen aan. Zolang we ze e nog kunnen verhullen onder een spijkerbroek of rok lukt het om ontevreden gevoelens over ons achterwerk weg te stoppen. Maar over enkele maanden moeten we alweer van de strandstoel richting zee lopen. En dan duikt het onbehaaglijke gevoel weer op. Je voelt als het ware de prikkende blikken van vrienden en onbekenden die op de bilpartij blijven rusten. De Braziliaanse meiden op het strand van Ipanema vinden dat niet erg. Zij doen er nog een schepje bovenop, door middel van bilimplantaten en bikini’s die de poep doen stralen. Maar de doorsnee Eu uropese vrouw begint ongeveer nu te boetseren aan rondere of betere vormen.

Enkele poepsimpe richtlijnen Olie en smeermiddelen Het kan niet genoeg herhaald worden: een mooi uiterlijk komt van binnenuit. Eet veel groente en fruit, vermijd teveel suikers en vetten en drink per dag minstens anderhalve liter water. Zorg ook dat je voldoende vitamine F binnenkrijgt. Vitamine F bevordert de elasticiteit van de huid. Je vindt het onder meer in rauwe olijfolie. Gebruik daarom olijfolie als dressing voor je salades. Andere smeermiddelen? Met specifieke producten houd je de huid soepel en strak en kan je cellulitis voorkomen of in ieder geval verminderen. Dit soort producten heeft een drainerend effect, werkt in op de vetcellen en verstevigt de huid. Bij het uitkiezen van een product moet je niet alleen letten op de werking, maar ook op het gebruik. Sommige producten moeten namelijk langere tijd in gemasseerd worden. Ze zijn daardoor misschien wel effectiever

FLASH KEMPEN 11.indd 6

dan een snelle gel, maar zullen weinig effect sorteren als je het er na een paar keer bij wilt laten zitten omdat het teveel werk is. Kies dus een product met een gebruiksaanwijzing die bij jouw levensstijl past.

Trap van de ezel Je zult vast wel gemerkt hebben dat je billen na een strandvakantie er mooier en strakker uitzien dan aan het begin van de zomer. Dat komt door de buitenlucht, door het pootjebaden in de zee, het wandelen langs de branding en door het mooie gebruinde kleurtje. Maak er daarom een gezonde gewoonte van om je billen regelmatig te trainen. Span ze aan terwijl je op je bureaustoel zit of bij de bus staat te wachten. Beweeg regelmatig. In de sportschool kan dat op de loopband of fiets. Maar bij mooi weer pak je natuurlijk de fiets, wandel je in de buitenlucht. Voor het

trainen van je bilspieren hoef je trouwens niet per se naar de gym. Je kunt dit ook thuis, binnen of in de tuin. Je hebt dus geen enkel excuus. De beste resultaten bereik je door de oefeningen te variëren en ze om de andere dag uit te voeren. Ga bijvoorbeeld zitten op handen en knieën. Zorg ervoor dat je rug tijdens de oefening niet inzakt maar recht blijft. Beweeg nu je rechterbeen in gebogen stand naar achteren totdat je bovenbeen op één lijn met je lichaam is. Concentreer je goed op de beweging en trek je bilspieren aan. Beweeg je been daarna weer langzaam naar beneden. Houd ook hier je voet gebogen. Doe drie series van elk 20 repetities per been.

Camouflagetechnieken Mocht je ondanks al je inspanningen nog niet tevreden zijn met je billen, dan kan je nog één en ander verdoezelen met de juiste kleding. Platte billen lijken ronder als je een geplooide rok draagt. Ook jongensachtige of strakke spijkerbroeken doen het goed als je (meent dat je) platte billen hebt. Vind je dat je met een groot achterwerk begiftigd bent, vermijd dan minirokjes maar maak je silhouet langer (en daardoor je billen minder breed) door rokjes tot op de knie te dragen. Ook rokken en broeken met een hoge taille doen grote billen voordeliger uitkomen. Zowel voor platte als dikke billen geldt dat je strakke kleding (leggings en stretchbroeken) beter kunt vermijden.

4/03/14 11:43


Wo n e n Ke u ke n

Toen de prehistorische mens het vuur ontdekte, was die in eerste instantie de koning te rijk. Nu hoefde hij die dinosaurusbilletjes tenminste niet meer rauw te verorberen. Maar de vreugde maakte al snel plaats voor angst, op het moment dat mevrouw Flintstone tijdens het koken voor het eerst haar vingers verbrandde. Voor dat probleem werd eigenlijk pas recent – de laatste twee decennia – een oplossing gevonden: de inductiekookplaat.

De aantrekkingskracht van inductie Inductie is gebaseerd op een eenvoudig idee: een spiraaldraad, gevoed door een generator, creëert een elektromagnetisch veld dat warmte opwekt in de bodem van een ferro-magnetische pan. Met de aanschaf van een inductiefornuis alleen sta je inderdaad nog nergens. Je hebt pannen nodig die magnetiseerbaar zijn. Blijft er een magneet kleven aan de bodem, dan is de kookpot geschikt voor inductie. Alle potten en pannen van ijzer, staal en gietijzer kunnen dus hun werk blijven doen. De pan moet ook uitstekende thermische eigenschappen bezitten omdat de warmte goed moet worden afgevoerd en verdeeld. De investering in nieuwe potten betaalt zich echter snel terug. Bij inductiekoken is ‘uit’ ook echt ‘uit’. De kookplaat zelf wordt niet heet! Men kan een pan opwarmen terwijl er een krant onder de pan op de plaat ligt. De krant vat geen vuur. Het energieverbruik van een inductiefornuis is lager dan van een gasfornuis. Er is immers geen vlam die gedeeltelijk zijn warmte naast de pan aan de omgeving afgeeft. Het handige aan inductiekoken is dat de energietransfer enkel plaatsvindt als er een kookpot op de kookzone staat. De hitte wordt vervolgens van de pan overgedragen op het voedsel. Daardoor verkort de kooktijd aanzienlijk en verbruikt inductie enkel de energie die het nodig heeft om te koken. Inductiekoken haalt een kookefficiëntie van 85 à 90%, terwijl een gewone vitrokeramische plaat 55%, en een gaskookplaat slechts 50% haalt. Om 2 liter water aan de kook te brengen heb je met een gasvuur gemiddeld 8 minuten nodig, met een keramisch vuur 9 minuten. Met een inductiekookplaat is dat slechts 4,5 minuten! Een dergelijk systeem is bovendien veilig. Je kunt je immers niet branden aan de kookplaat, maar alleen nog aan de pan. De meeste inductiekookplaten detecteren of er ook daadwerkelijk een pan boven de spoel staat. Dit doen ze door te meten of er voldoende energie verloren gaat. Wanneer dit niet meer het geval is, wordt er niets verhit en schakelt het apparaat zichzelf uit. De meeste inductiekookplaten zijn afgedekt met een glazen plaat die hittebestendig is en waar vuil zich slecht aan hecht. Schoonhouden gebeurt simpelweg met een vaatdoek en wat schoonmaakproduct.

FLASH KEMPEN 11.indd 8

4/03/14 11:43


10% *

DIRECTE KORTING

LENTE OPENDEUR T.E.M. ZONDAG 16 MAART ZONDAG 16 MAART OPEN VAN 10 TOT 17U * Korting geldig t.e.m. zondag 16 maart ‘14

Bevrijdingsstraat 5 - 3945 HAM - T. 011/34 18 46 - gratis retouches Open: di-vr: 9u30 - 18u00, za: 10u00 - 18u00

www.jacobsmode.be

FLASH KEMPEN 11.indd 9

4/03/14 11:43


Beter in je vel Meer zelfvertrouwen

Assertiever zijn het zou alvast een goede stap zijn naar meer succes en een beter gevoel. Hoeveel mensen zeggen niet “ja” als ze eigenlijk “nee” willen zeggen of durven niet uit te komen voor hun mening? Met mijn maandelijkse bijdrage wil ik je dan ook laten ontdekken “hoe assertief je nu bent” en “hoe je assertiever kan worden”. Opkomen voor jezelf, rekening houdend met de gevoelens van anderen of gaan voor een “win-winsituatie”, dat is assertiviteit. Lees, leer en test jezelf.

Test je asse ertiviteit en surf naar: www.atdeb belder.be/ flashmagazzine.html Onze speciaalist ter zake, Michel De Belder zal persoonlijk je test analyyseren en binnen de week krijg je het resultaat in je maailbox. Miich M ich chel el De Be Beld eld der er

Ben jij assertief genoeg?

Een assertief persoon is iemand die eerlijk is en vanuit zijn eigen “ik” opkomt voor zijn eigen belangen, mening, gevoelens en wensen, zonder zich te verstoppen achter een ander. Hij zal dit dan ook zo uiten, zodat de anderen begrip hebben voor zijn standpunt. Veel mensen zijn niet assertief genoeg door angsten. Ze zijn bang dat de mensen met ze gaan lachen of ze niet meer zo leuk gaan vinden. Hierdoor zitten ze met een hoop frustraties omdat ze altijd maar ja-knikken of niet vertellen dat iets storend is. Een derde soort is de over-assertieve persoon. Hij is agressief, zegt ongezouten zijn mening en kwetst anderen. Door assertief te zijn ga je meer waardering krijgen, stijgt je zelfvertrouwen en ga je

vlugger succes boeken. Andere mensen gaan je daardoor met respect behandelen. Tips om assertiever te zijn: • Werk eerst aan je innerlijke rust en leer je emoties onder controle krijgen, dit kan door relaxatietraining. Als je te geëmotioneerd bent, dan reageer je zonder nadenken en zeg je verkeerde dingen. Daarom is het ook belangrijk te reageren wanneer jouw emoties of die van de tegenpartij gekoeld zijn. • Wees altijd eerlijk, rechtuit en verstop je niet achter anderen. Want het gaat om jou. Spreek altijd vanuit het “ik-gevoel”. Zeg nooit, “De mensen vinden dat …”, maar “Ik vind dat …”.

• Een goede assertieve zin bestaat uit 3 onderdelen: zeg wat je bemerkt (“Ik merk dat je nogal luid praat”), wat de gevolgen voor je zijn en/of wat je gevoelens zijn (“dat stoort mij en hierdoor kan ik mij niet concentreren”) en eventueel een oplossing (“misschien kan je iets zachter praten”). • Pas je gelaatsuitdrukkingen, lichaamstaal en stem aan aan de boodschap die je wilt vertellen. Door een stevige en rechte lichaamshouding en goed oogcontact zal de boodschap overtuigender overkomen. Michel De Belder 0477/774 770 - www.atdebelder.be

Uw specialist in parket en plankenvloeren ! trad trad adit i io it ione neel neel e par arke ket, ke t pla t, lank nken ken en-vloe vl oer,r, bam oe a bo boe, e lam e, amin in naa aat, t, t, s ee st eent nttap apijijijt, t beg t, egel elei el eidi ei ding di ng zelf ze lfpl lf plaa pl aaaaats tser tser ers, s, ookk ver erhu hu uri ring ng vaan sc schu hu uur urma mach ma chin ch ines in es

HF 2315 HM

HONDA GRASMAAIERS G HRX 476 VK

€899

De juiste grasmaaier voor elke tuin !

Vaartstraat 166 • BALEN 014/81.40.78

OPENINGSUREN: wo tot vr : 10 u.-18 u. za : 9 u.-16 u. andere dagen: op afspraak, ook ‘s avonds.

OPENINGSUREN: alle dagen van 8-12u en van 13-18.30u. Za van 8-12u en van 13-16u. Zondag g en feestdagen gesloten.

Sten St eneh en ehei eh eii 30/ 0/66 • 24 2480 80 DE 80 DESS SSEL SS EL T 014 T. 14/6 /677 87 86 • F. F 0144/6 /677 32 06 GSM GS M 04 0475 75/9 75 /988 34 40 /9 info in fo@j fo @jm@j m-pa mpark pa rket rk et.b .be be

www. ww w..jm-p w jm m-p -par a ke ar ket. t.be t.be e

www.willemstuinmachines.be

FLASH KEMPEN 11.indd 10

4/03/14 11:43


FLASH KEMPEN 11.indd 11

4/03/14 11:44


Kapsels Het juiste materiaal

“Een kam is toch gewoon een kam,” redeneren de meeste mensen. Maar zo simpel is het helemaal niet. De diverse kammen die er bestaan, zijn ieder op zich specialisten voor een bepaalde opdracht. Met een verkeerde keuze kan je eigen haar vernield worden, of het kan zijn natuurlijke vorm verliezen.

De haarborstel heeft de goeie oude kam een beetje naar de achtergrond verdrongen. Vele vrouwen beschouwen het borstelen als snel en gemakkelijk. Maar het is niet meteen de meest voorzichtige manier om met je lokken om te springen. Nadat de haren gewassen zijn, moeten ze in principe ontward worden met een kam, terwijl ze nog vochtig zijn. Een borstel zou de lokken dadelijk te fijn scheiden en knopen nog vaster aantrekken. Dat zal de haarstructuur alleen maar extra belasten. Nat haar is minder elastisch en belastbaar. Pas als de haren droog zijn, hervinden ze hun weerstand, omdat er dan een beschermende laag over ligt. Dan pas kan je met een borstel de knopen ontwarren en het kapsel in vorm brengen. Lang haar kam je best vanaf de uiteinden naar het hoofd toe. Op die manier vermijd je dat

Kammen niet over één kam scheren knopen nog vaster aangetrokken worden. Bij voorkeur neem je geen plastiek kammen. Tussen die tanden bevinden zich namelijk microscopisch kleine naden die de structuur van het haar danig kunnen beschadigen. Bovendien zullen ze het kapsel statisch opladen. Een goede kam is gemaakt van natuurlijk rubber, hard rubber of hout. En tegenwoordig voldoen ook nieuwe materialen als carbon, thermoplast of nylon aan de hoge eisen. Bij de productie worden alle tandjes rond geslepen en gepolijst zodat ze geen schade kunnen berokkenen aan je dierbare haren. Maar ook bij kwaliteitskammen wordt er nog een onderscheid gemaakt, op basis van de vorm en de afstand tussen de tanden. Kammen waarbij de afstand tussen de tanden 3 tot 8 mm bedraagt, zijn bijzonder geschikt voor gekrulde haren. Een kam met een

lange scherpe steel, moet je kiezen als je een perfecte scheiding wilt maken. De zogenaamde crepeerkam lijkt een beetje op de scheidingskam, maar de tanden staan dichter bij elkaar en ze zijn niet allemaal even lang. Voor echt kroezzelhaar gebruik je een afro-kam. Een herenkam zo orgt ervoor dat mannenhaar in enkele ogenblikken n weer helemaal goed zit. De vrouwelijke variant van de etuikam is eigenlijk alleen bestemd om kort tot oe dan halflang haar weer in de plooi te leggen. Ho ook mag je een kam eigenlijk enkel op naat haar gebruiken. Bij voorkeur zit er zelfs wat conditioner en van of een haarmasker op. Dan glijden de tande de kam er veel gemakkelijker door en loop je minder kans op schade. Als je haar daarna dro oog is, kan je er met een varkenshaarborstel doo orheen gaan voor volume en glans.

Lenteshopping

g 22 & Zondag 23 maart ag da errd Zate

Zondag open van 13u00 tot 18u00

Mol Centrum FLASH KEMPEN 11.indd 12

4/03/14 11:44


OPENDEUR WEEKEND VR 14 4-Z ZA A1 15 5 - ZO 16 MA MAART 2014 Tijden Ti Tijd jden jd ns de dezze e dag agen en krijiji g kr gtt de kl kla an nt bi bj aank aa nkoo oop p ee een gesc ge esc ch he en nkk, zzo ola ang g de vo v o orrra r ad ad str trekkt. trek t

Nieuwe lente& zomercollectie ! Damesboetiek

River Woods - Leidiro - Marc Ma arc O’ Tommy Polo - Scapa Sports - Tommy ose Hilfiger - Gant - Dennyy Ro Rose Quee en by Very Simple - Rebel Queen e AcLiu Jo - Titto - Ravelli - Inge B cessori - Noosa - Noir & Blanc, ...

Statiestraat 24/A 2400 Mol, 014/32 22 45 www.miomondo.be Di - vr: 10u - 12u30 en 13u30 - 18u Zaterdag doorlopend van 10u - 18u Zondag en maandag gesloten

Betonproducten, klinkers en natuursteen

Nieuwedijk 72 | 2480 Dessel | Tel.: 014 37 71 70 | Fax: 014 37 71 90 | www.maesbeton.be

FLASH KEMPEN 11.indd 13

4/03/14 11:44


Gezondheid Kantoorkwaaltjes

Uit ongevalstatistieken van diverse verzekeringsmaatschappijen blijkt dat de bouwvakker nog altijd het meest af te rekenen krijgt met breuken en andere zware letsels. Voornamelijk te wijten aan een val van een ladder of de steiger. Wie helemaal op het randje van het gevaarlijke wil werken, neemt nochtans beter een kantoorbaantje.

Het lichaam van de klerk zowel als de manager krijgt het zwaar te verduren. Migraineaanvallen zijn voor een groot stuk te wijten aan bureauwerk. Rug- en nekpijn staat op nummer één in de hitparade van kantoorongemakken. Op het einde van een werkdag wordt er gerekt en gestrekt dat het niet meer mooi is. Bedrijven spenderen fortuinen aan ergonomisch gevormde stoelen, voetsteuntjes en zitballen. Weggegooid geld, als de stoel te hoog of te laag staat. Idealiter maken je knieën en ellebogen een hoek van negentig graden. Het probleem komt dikwijls ook voort uit een verkeerde zithouding: scheef voor het computerscherm, half gedraaid naar de telefoon. In allerlei bochten gewrongen. Wervels en spieren worden erdoor belast. Daarom moet je regelmatig van houding veranderen.

Muis knabbelt aan je lichaam Ontspan de spieren tussendoor met een rustige beweging. Elk uur zou je een paar minuten moeten rondwandelen. RSI is een dure en moderne term voor alle pijntjes die voorkomen uit de herhaaldelijke uitvoering van dezelfde beweging. De muisarm is een uitstekend voorbeeld van dergelijke Repetitive Strain Injuries. De pezen raken gezwollen, vocht hoopt zich op, het kraakbeen wordt aangetast. Het gebruik van de muis overbelast met andere woorden de pols. Meestal uit zich dat in een slapende pink. Verwant aan de muispols is de computerschouder. Die pijnlijke aandoening komt voort uit het constant optrekken van de schouders als je op de pc werkt. Totale ontspanning is hier de boodschap. De klachten die tot de RSI-categorie behoren, kan je tegengaan door gewoonweg je houding aan

te passen. Tenminste als je het probleem niet laat escaleren. Want dan moet er waarschijnlijk een kinesist aan te pas komen. Of erger nog, cortisonespuitjes. En in uitzonderlijke gevallen zelfs een operatie. Terwijl het vaak voldoende is om als preventieve maatregel een draadloze muis en toetsenbord aan te schaffen en zoveel mogelijk gebruik te maken van sneltoetsen. Een raadselachtig kantoorfenomeen is de ribbeldij. Dit is een soort deuk die de beide dijen dwarst. Het vet is op die plek weggesmolten. Meestal ligt de oorzaak bij de bureaurand. Maar omdat de kwaal vooral opduikt bij bedienden aan nieuw kantoormeubilair, zit statische elektriciteit er waarschijnlijk ook voor iets tussen. Een houten bureau geeft daar uiteraard veel minder aanleiding toe dan een ijzeren of kunststoffen tafel.

KEUKENC E N T E R

KG

geusens

w w w. k c g e u s e n s . b e

Keukens badmeubels dressingkasten maatwerkkasten binnendeuren tafels stoelen

Ma, di, do en vr van 9 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. Zaterdag van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Zondag van 13.30 tot 17 u. Woensdag en feestdagen gesloten.

FLASH KEMPEN 11.indd 14

KAZERNELAAN 323 I HELCHTEREN 011/521273 I info@kcgeusens.be

4/03/14 11:44


OPENDEURDAGEN 13 tot 22 maart 2014

FLASH KEMPEN 11.indd 15

4/03/14 11:44


Nieuw en revolutionair: het boxspring-waterbed Kom het eens uittesten! Nu met uitzonderlijke voorwaarden! ELKE ZONDAG OPEN ! • • • •

matrassen lattenbodems bedden boxsprings en waterbedden • ruime keuze in bedtextiel. ALLES VOOR UW OPTIMAAL SLAAPCOMFORT!

Hydrolux slaapcomfort Binnensingel 15 • 3920 Lommel • T.: 011/55 16 19 • F.: 011/55 21 57 info@hydrolux.be • www.hydrolux.be Openingsuren: ma gesloten, di-vr: 10-12h en 13.30-18h za: 10-12h en 13.30-17h, zo: 13.30-17h

Slapen SmartSleeve

Stress, overmatig zweten, muggen, koude, allergie, … Er zijn verschillende oorzaken die ons slapeloze nachten bezorgen. Daarom komt SmartSleeve met 6 innovatieve matrashoezen om van een optimale nachtrust te genieten.

Ni met lSmartSleeve Slapen als een roos S Omdat iedereen anders is en dus ook andere slaapgewoonten en -problemen heeft, ontwikkelde SmartSleeve 6 revolutionaire matrashoezen die elk een andere oplossing bieden. Het productieproces werd geperfectioneerd in de Sleep Academy van Bekaert Textiles, wereldwijd marktleider in matrastextiel.

WELK TYPE BEN JIJ? De matrashoes SmartSleeve Sleep Ventilated is voorzien van een ventilerende laag waardoor zweet kan verdampen in plaats van in je matras en kussen te trekken. De Sleep Allergen Protected biedt soelaas aan wie last heeft van een allergie voor huisstofmijt. Over het vol-

FLASH KEMPEN 11.indd 16

ledige oppervlak zijn microcapsules verspreid waarin actieve probiotica zitten die de kans op allergische reacties aanzienlijk verkleinen. Door lichaamswrijving komen deze probiotica vrij wat zorgt voor een zuivere en allergeenvrije slaapomgeving. De Sleep Thermo Regulated is perfect voor ieder seizoen: het textiel heeft een thermoregulerende werking waardoor je minder (snel) zweet, maar ook minder snel afkoelt. De Sleep Mosquito Protected houdt muggen op afstand dankzij de microcapsuletechnologie met eucalyptusextracten. De Sleep Relaxed is op maat van mensen met stress. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de microcapsuletechnologie, maar

dan met lavendelextracten. Dit zorgt ervoor dat je zowel gemakkelijker inslaapt als beter doorslaapt. Tenslotte combineert de Sleep Waterproof hygiëne met comfort door een waterdichte en luchtdoorlatende film. Bij mogelijk urineverlies blijft het slaapcomfort behouden en trekt het vocht dankzij de waterdichte laag niet in de matras. Alle SmartSleeve matrasbeschermers zijn eenvoudig te bevestigen.

Kom kennismaken met het hele assortiment van SmartSleeve bij Hydrolux Slaapcomfort, Binnensingel 15 in Lommel, 011 55 16 19.

4/03/14 11:44


ZONDAG 16 MAART OPEN

Italian Clothing, Shoes and Accessories

14U - 18U

B E R I N G E N

GLAMOROUS NENNETTE HUDSON JEANS REBELQUEEN BOMBOOGIE BLUGIRL FOLIES CIRCLE OF TRUST ANNA RITA N PATRIZIA PEPE LIU JO LIU JEANS LIU JO SPORT 7 FOR ALL MANKIND UITGEBREID AANBOD AAN ITALIAANSE MERKEN! ACCESSOIRES MUCHO GUSTO MARCH 23 FRIDA LIU JO

HOOGSTRAAT 25/1

3580 BERINGEN

TEL. 011-334118

WWW.ORSELLI.BE

OPEN: DINSDAG EN WOENSDAG: 10U-12U30 EN 13U30-18U30 DONDERDAG: 14U-20U !!! VRIJDAG EN ZATERDAG: 10U-18U DOORLOPEND !!!

FLASH KEMPEN 11.indd 17

4/03/14 11:44


Culinair Soja

Terwijl we tot pakweg tien jaar geleden nauwelijks gehoord hadden van soja – het product was bijna uitsluitend in reformzaken te koop – worden we nu overstelpt door soja-afgeleiden. We zien ze niet alleen als vegetarische vleesvervangers, ze maken ook al enkele jaren opgang als gezonde variaties op melkproducten, in alle variëteiten.

Slechts weinigen hebben ooit echte sojabonen gezien. Ze zijn familie van de peulvruchten zoals erwten, groene boontjes en pinda’s, maar de peulen worden nooit gegeten. Er bestaan ongeveer 1000 sojaboon-variëteiten, elk met verschillende eigenschappen. De meeste zijn geel. In het verre oosten vormt de sojaboon al duizenden jaren het hoofdbestanddeel van het voedselpakket. De sojaboon is zelfs één van de oudste Chinese landbouwgewassen. Dit gewas overtreft alle andere voedingsmiddelen, zelfs vis en vlees, wat betreft het eiwitgehalte. Behalve het hoog eiwitgehalte (40%) zijn de eiwitten van de sojaboon ook van zeer goede kwaliteit omdat ze alle 8 essentiële aminozuren in een zeer gunstige verhouding bevatten. Daarnaast zitten er veel onverzadigde vetten, mineralen, vitamines en

Boon die de koe overbodig maakt voedingsvezels in. Het valt niet meer te ontkennen dat soja vele gezondheidsvoordelen heeft. Natuurlijke sojaproducten bevatten niet veel calcium, maar toch kan de consumptie ervan net als melk helpen om osteoporose (botontkalking) tegen te gaan. Verscheidene studies bewijzen dat soja-isoflavonen (stoffen die op oestrogenen lijken) een potentieel positieve uitwerking hebben op het behoud van de botdichtheid. Epidemiologische studies tonen aan dat Aziatische vrouwen minder last hebben van opvliegers en nachtelijk zweten in vergelijking met westerse vrouwen. De consumptie van soja kan dus gezien worden als een natuurlijke vorm van vervangende hormonentherapie. In landen waar sojaproducten een belangrijk deel uitmaken van de dagelijkse voeding komen er minder gevallen van cardio-

vasculaire ziekten voor. Onderzoeken brengen naar voren dat de soja kan helpen om hartkwalen te verhinderen, door het cholesterolgehalte te verlagen en aderverkalking te verminderen. Verscheidene studies wijzen er bovendien op dat een regelmatige opname van soja kan helpen om hormoon-afhankelijke kankers zoals borstkanker, prostaatkanker en baarmoederkanker te voorkomen. Sojaproducten zoals tofu en sojamelk zijn ook nog eens rijk aan proteïne. Deze proteïne is van uitstekende kwaliteit omdat ze alle essentiele aminozuren bevat. Ze combineren zeer goed met de aminozuren van graangewassen. Soja is daardoor een zeer belangrijk voedingsmiddel voor veganisten. In tegenstelling tot andere sojaproducten moet er met sojasaus spaarzaam omgesprongen worden.

FRONTMAAIERS EN HANDIGE ACCESSOIRES ! FRONTMAAIER XK4 I 60HD SCHUIF- & SIERHEKKEN • GARAGEPOORTEN • ALUMINIUM • CARPORTS • ALLE ONDERDELEN VOOR SIERHEKKEN • V I D E O & PA R L E F O N I E • R O L L U I K E N • Z O N N E T E N T E N • D R A A D & B E T O N A F S L U I T I N G • M E TA A L / I N O X L E U N I N G & T R A P P E N • B&S Power Built 4155 AVS • 95-105 cm • 10 posities • Hydrostatisch, traplo-

ze snelheidsregeling vooruit/achteruit met voetpedaal

• 4-wielaandrijving • Mechanische stuurbekrachtiging

ACCESSOIRES : trekhaak, aanhangwagen, sneeuwblazer NIEUW:

ROLLUIKEN & BEZOEK ONZE TOONZAAL ZO NNETENTEN

COMBI AANHANGWAGEN

FRONTBORSTEL

SNEEUWSCHUIF

LAND- EN TUINBOUWMACHINES

www.sdmetaalwerken.be TOONZAAL: di: 13-20u • wo - do: 13-18u • za: 10-16u • zo: 13-16u. ma & vr gesloten

Voortstraat 39 • 3580 Beringen • tel. 011/45.43.77 • fax 011/45.43.78 GSM 0472/771.670 en 0476/877.953 • email: info@sdmetaalwerken.be

FLASH KEMPEN 11.indd 18

GUEDENS

bvba

Meldertsebaan 114 • 3560 MELDERT-LUMMEN Tel. 013/33 51 32 • Fax 013/31 38 00 maurice.guedens@skynet.be

Allerlei tuingereedschap voor kleine klusjes !

Open elke dag van 8-18u, zaterdag van 8-16u, zondag gesloten

4/03/14 11:44


VANGENEUGDEN

uw Stressless dealer voor Limburg

Gemaakt in Noorwegen: www.stressless.be

meubelen

Weg naar Zwartberg 13 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.40 sales@meubelenvangeneugden.be I www.meubelenvangeneugden.be OPENINGSUREN van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u30 (maandag), woensdag en feestdagen gesloten

FLASH KEMPEN 11.indd 19

4/03/14 11:45


Wedstrijd 11-2014

ambtsgewaad

biljartspel

houtsoort

telwoord

hartige hap

afstandsmaat

wachthuisje opgewekt

Chinese vrucht

1

computerterm nieuw (in samenst.)

kunstvezelstof

vaartuig

deftig vishaakje

boosaardigheid

6

uniformstof

onverzettelijk

aangeboden door:

geweldig

9

Kerkstraat 52 BALEN www.bugattis.be

wortel gezichtsorgaan

2

dus café

zelfkant

grondregel beeldmerk

deksel

t.w.v. €25

3

vlaktemaat

grondsoort

Door het correct invullen van 1 of beide puzzels op deze pagina, maakt u kans op 1 van de waardebonnen

keg

waadvogel

zangwijsje

vreemde munt

5

F boom

Bijbelse vrouw zangnoot radon

11

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Oplossing gevonden?

7

familielid

bladgroente

8

schelpdier

Los de puzzel op en plaats de omcirkelde letters in onderstaande vakjes en vorm zo het sleutelwoord.

planeet

Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-flash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur het antwoord samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

pulverig land in MiddenAmerika

Naam: ............................................................................................................................................................................

componist

deel v.e. lichaam

Straat + nr: .............................................................................................................................................................

4

Plaats:

...........................................................................................................................................................................

Tel.:......................................................................................................................................................................................

5 4 9 6

9 4 6 2 A

4 2

B

5 4 9 2 8

6 1 5 4 5

8 7 6 4 6 C 3 5

6 3

Sudoku: Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op elke horizontale lijn, elke verticale lijn en in elke blok ... de cijfers van 1 tot 9 slechts één keer voorkomen.

F 1 1

A

B

C

Breng de cijfers van de vakjes A, B en C naar de balk hiernaast.

Oplossing gevonden? Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-flash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur de oplossing samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

9 3 7 1

Naam: .................................................................................................................................................................................................................................. Straat + nr: ................................................................................................................................................................................................................... Plaats:

.................................................................................................................................................................................................................................

Tel.:............................................................................................................................................................................................................................................

De wedstrijd loopt t.e.m.28/03/2014. De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in Flash. Per gezin of adres wordt slechts één prijs per wedstrijd toegekend. De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciën of omruilbaar. De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking. Deze puzzel werd gemaakt door de redactie van “De Puzzelaar”. Ontdek meer en andere puzzels in hun puzzelboeken en -tijdschriften verkrijgbaar in de dagbladhandel.

FLASH KEMPEN 11.indd 20

4/03/14 11:45


2 ZI ZT+ LONGCHAIR in lederlook

€ 695,-

ACTIE: MATRAS EN LATTENBODEM

MANUELE RELAX

MATRAS FLEX 2 + POCKET 5 MATRAS

zwart of taup €370,, van €370

Uit voorraad leverbaar.

299,160 x 200 : € 549,90 x 200 : €

NU VOOR

€ 349,-

SLAAPKAMER TOMMY: Bed + kleerkast 2 deuren + nachttafel :

€ 325,hoogslaper, incl. bureel :

€ 491,-

OPEN OP ZONDAG

Weg naar Zwartberg 13 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.30 sales@takeitmeubelen.be I www.takeitmeubelen.be OPENINGSUREN van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u30 (maandag), woensdag en feestdagen gesloten

LAAT U INSPIREREN OP WWW.TAKEITMEUBELEN.BE EETK AMERS I SALONS I SL A APK AMERS I K ANTOORMEUBELEN I KEUKENMEUBELEN I BEDTEXTIEL HAL MEUBEL EN I DECOR ATIE I GL A ZEN I SERVIES I ZIT Z A K K EN I SIERKUSSENS I ENZ …

FLASH KEMPEN 11.indd 21

4/03/14 11:45


Reizen Umbrië

Wie Umbrië – de enige Italiaanse regio zonder toegang tot de zee – bestempelt als een goedkoper alternatief voor Toscane, doet dit groene hart van Italië onrecht aan. Het is gewoon een schitterende streek met een eigen karakter en schoonheid.

Het groene hart van Italië

Het is nagenoeg onbegonnen werk om een gevarieerde landstreek als Umbrië, met zovele schitterende facetten die in elkaar passen als de stukjes van een puzzel, te vatten in één enkele kreet. Toch kan je stellen dat de vele borghi (ommuurde steden) de regio typeren. Elk hebben ze hun eigen geschiedenis, tradities en plaatselijke gewoonten, die vertaald worden naar schitterende gastronomische producten en talrijke folkloristische festivals. Wie zich de moeite getroost om zich te laten verliezen in de stilte van het landschap, en de kleurschakeringen van het platteland, stapt binnen in een schilderachtige wereld met een geheim ritme en waarin de kwaliteit van het leven de belangrijkste waarde is. Van de honderd mooiste plaatsjes van “la Bella Italia” liggen er zes in deze regio: Bevagna, Castiglione del Lago, Corciano, Paciano, Trevi en Mon-

tefalco. Hier vind je duidelijk overblijfselen van het verleden van Umbrië: de Etrusken, de kolonisatie door de Romeinen, de Middeleeuwen en Renaissance. Eigenaardig genoeg – en misschien ook maar gelukkig – lokt al die artistieke rijkdom nog altijd geen horden toeristen. Een stad als Perugia, die op een kleine oppervlakte schatten aan historische monumenten herbergt, leent zich nochtans uitstekend om er een kort of langer bezoek aan te brengen. Op ongeveer 15 kilometer ligt het Lago Trasimeno, één van de grootste meren van het land en voorzien van behoorlijk wat zandstranden. Op deze plek versloeg Hannibal meer dan 2000 jaar geleden de Romeinen. Midden in het meer ligt het idyllische vissersdorpje “Isola Maggiore” waar je een adembenemend zicht ht hebt op de rest van deze waterplas. Religieuze gevoelens zijn echt niet

vereist om de prachtige gebouwen en de landelijke omgeving van Assisi te bezoeken. Hoewel vele pelgrims zich natuurlijk aangetrokken voelen tot de geboorteplaats van de Heilige Franciscus. De ligging tegen de flanken van de Monte Subasio is ronduit schitterend. Spoleto heeft vooral op het vlak van gezelligheid nog iets extra te bieden. Aan de voet van de Montelucco (773 m) dwaal je door enge steegjes, smalle trappen, oude huizen en oergezellige piazza’s. Orvieto ten slotte, werd gebouwd op een enorme massa tufsteen die boven de laagvlakte uitrijst. Een eindje buiten het huidige stadcentrum ligt de Etruskische Dodenstad, waar je kunt deelnemen aan ondergrondse wandelingen. Als je dan toch in de buurt bent, mag je zeker niet nalaten om te t genieten i t van dde ttruffels ff l en dde O Orvieto i t Cl Classico, een lekkere, droge witte streekwijn.

NA

VOOR

KASSEIEN

in alle maten en steensoorten OUDE EN NIEUWE GEBAKKEN KLEIKLINKERS ARDUINTEGELS NTEGELS EN TUINDECORATIE ECORATIE ONZE SPECIALITEITEN

CONTACTEER ONS VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE:

Pannendaken Overzetdaken

KASCO LOMMEL

Platte roofingdaken Isoleren

0495 41 26 13

Veluxen plaatsen

H. Heymanstraat 13 3920 Lommel Tel: 011/54 65 45 Fax: 011/54 21 18 info@kasco.be

Zink- en loodwerk Bekleden van bakgoten Plaatsen van sidings

RG ! UW DA K, ON ZE ZO Ronald Van Kreij tKlissenhoekt2290 Vorselaar twww.vankreijdakrenovatie.be VAN KREIJ RENOVATIEWERKEN bvba

FLASH KEMPEN 11.indd 22

NV

www.kasco.be

Open: ma t/m vrij: 8u-12u en 13u-18u za: 8u-12u en op afsraak

4/03/14 11:45


FASHION STORE L

E

O

P

O

L

D

S

B

U

R

MERKEN NIEUW: MAX MARA GAUDI THE WOMAN OF 100 DRESSES MICHAEL KORS AD MY BERRY AMANIA MO ARMANI BEAUMONT CAMBIO CAROLINE BISS DENNY ROSE FEHU GIGUE JOSEPH RIBKOFF LÉO GUY LIU JO LIU JEANS NENETTE NISSA RIVER WOODS TERRE BLEUE VERY SIMPLE

G

LENTEOPENDEUR

T.E.M. ZATERDAG 15 MAART

-10%

OP DE GEHELE COLLECTIE 2014 M AT E N 3 4 TOT 4 6

Koningsstraat 30 I LEOPOLDSBURG T. 011 / 34 57 62

ACCESOIRES NOIR ET BLANC TITTO SILIS

OPEN: 10.00 tot 12.30 en 13.30 tot 18.00 Za. doorlopend open. Zondag & maandag gesloten Op afspraak: 0475 74 20 57

VERANDA’S • PERGOLA’S • RAMEN • DEUREN

OPENDEUR WEEKEND !!! VRIJDAGAVOND 14 MAART van 17u tot 22u ZATERDAG 15 MAART van 13u tot 17u

LAAT UW VERANDADRO O WERKELIJKHE M ID WORDEN !

GRATIS VLIEGENRAAM OP DE EN DRAAIKIPRAM in aluminium / pvc / hout volledig maatwerk eigen productie alle mogelijke vormgeving onbeperkt kleurenpalet perfecte isolatie eigen plaatsingsdienst

PVC RAMEN EN DEUREN REHAU: ENIG IN DE STREEK ! Kanaalstraat 36 • 3945 HAM (Kwaadmechelen) 1 km richting Ham vanaf E313, afrit 25 T. 013/55.64.55 • F 013/33.80.85 • www.aluprojects.be • info@aluprojects.be OPENINGSUREN TOONZAAL: alle dagen na afspraak

FLASH KEMPEN 11.indd 23

4/03/14 11:45


Binnendeuren Genkersteenweg 247 A Hasselt 011/96 02 60

tie c a w u o b Bati Nu S I T GRA st bij ka t w a a u m n a * v p o ! o aank ndeuren binne * Voorwaarden in onze toonzalen * Varianten mogelijk Actie geldig van 20/02 t.e.m. 10/03

Dressings

Hoevendijk 17 Meerhout 014/71 83 94

Maatkasten

Opendeurdagen do 20/3 (13.30-20u)‹]Y(13.30-22u) za 22/3 (10u-17u)‹aV(10u-17u)

Bekijk onze nieuwe openingsuren op:

www.peetersinterieur.be FLASH KEMPEN 11.indd 24

4/03/14 11:46

Flash Magazine Kempen, editie maart  

Online versie van ons maandelijks magazine Flash Magazine Kempen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you