Fijn magazine | editie 03-2024 | Horst aan de Maas

Page 1

Fijn

Sanne Noorman

Op de cover

Sevenum

In de schijnwerpers

Binnenkijken bij

Sem & Dirk

het lifestyle magazine van de regio

editie 03-2024 | Horst aan de Maas
H e t l e u k s t e g e s c h e n k H e t l e u k s t e g e s c h e n k v a n h e e l H o r s t ! v a n h e e l H o r s t !

Voor alle vaders, moeders, opa ' s, oma ' s, Voor alle vaders, moeders, opa ' s, oma ' s, ooms, tantes, vrienden, buren, collega's... ooms, tantes, vrienden, buren, collega's...

Voor iedereen. Voor iedereen.

c a d e a u b o n ' A s t e b l i f ' c a d e a u b o n ' A s t e b l i f '

T e k o o p b i j

o r s t

e

n d e r n e m e

j r
i m v i
i
www.horst-centrum.nl www.horst-centrum.nl T O T H E N E W Y E A R
d e s e r v i c e b a l i e v a n P L U S L u c a s s e n i n H
,
n t e v e r z i l v e r e n b i
u
j f t
g H o r s t e r o
r s ! I n d e w a a r d e € 5 , € 1 0 e n € 2 5 .

In deze Fijn

Horst aan de Maas

5 Editorial Joyce en Karin

6 Vormgever aan het woord

7 Dagje Horst aan de Maas

8 Center Parcs

10 Fijne tips

11 Boulangerie Gommans

14 Sevenum in de schijnwerpers

16 Sanne op de cover

26 Horst centrum

28 Huidkliniek Gaaf

30 AviFit

31 Driestroomhuis De Staatsie

36 Mieke in de spotlights

Colofon

Scan de QR-code om de editie van Fijn Peel en Maas te bekijken!

40 Kopje koffie met

43 Bakkerij Heerschap

44 Mijn kids & ik

52 Vonk Werving en Selectie

53 Binnenkijken bij Sem en Dirk

58 Bloommoments

61 Vaessen Wonen

62 Janssen Bouwen | Ontwikkelen

63 Baarlose kameraden

68 Winactie: puzzelen maar!

69 DOK6 Theater

75 DOK6 Cinema

Fijn is hét gratis huis-aan-huis lifestyle magazine voor de regio met edities in Horst aan de Maas en Peel en Maas.

Oplage 22.000 ex.

Uitgever Fijne Zaken B.V.

Redactie-sales Karin Jacobs en Joyce Kranen

Vormgeving Crispy Concepts Fotografie Dick Holthuis, Stefan Koopmans

Afhaaladressen

Bruna en Beau Belle Horst | Primera Sevenum | Clevers Grubbenvorst Primera Venray | Boekhandel Koops Venlo

Interesse in een plaatsing? Mail naar info@fijnmagazine.nl

Volgende uitgave: juni 2024 www.fijnmagazine.nl Druk- en zetfouten zijn onder voorbehoud.

3
✓ Hulp en tips vóór en tijdens je reis ✓ Persoonlijk contact ✓ Accommodaties met hoge tevredenheidsscore ✓ Unieke op maat gemaakte rondreizen
Social Games
Boek nu!
Fun Curling
Bowlen American Golf Sportbar
Een dag vol actie en plezier!
X-Cube

Proud to present Fijne Zaken

Er valt veel te vertellen! Sinds de laatste editie van Fijn Magazine heeft onze samenwerking een vlucht genomen. Het is alweer een jaar geleden dat wij onze handen ineensloegen om Fijn Magazine voort te zetten in Peel en Maas, en tegelijkertijd een nieuwe editie te lanceren in Horst aan de Maas.

We hebben sindsdien niet stilgezeten en zijn mooie samenwerkingen aangegaan als die met Bloomoments. Toen Salvatore ons benaderde met zijn prachtige product en inspirerende verhaal, waren we meteen enthousiast. Je leest zijn verhaal in deze uitgave van Fijn. Naast het harde werk is er gelukkig ook ruimte voor plezier. Probeer maar eens tijdens een fotoshoot een pony in de juiste richting te krijgen, een kind aan het lachen te maken, én de zon achter een wolk tevoorschijn te toveren. Dit zorgt vaak voor hilariteit, zelfs al kunnen we niet alles tegelijk vangen op één foto. Juist die spontane momenten maken de foto’s authentiek en levendig.

We presenteren nu de 32e editie van Fijn in Peel en Maas en de 3e editie in Horst aan de Maas. Telkens weer is het een feest om inspirerende bedrijven en mensen uit de regio te bezoeken en hun bijzondere verhalen met jullie te delen.

Zo mooi, dat we onze ervaring en expertise willen inzetten voor het maken van content voor andere bedrijven en organisaties. Om dit te realiseren hebben we begin dit jaar Fijne Zaken B.V. opgericht. Het is het begin van een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, en daar zijn we best een beetje trots op! Dat we meteen het vertrouwen krijgen en een mooie opdracht mogen uitvoeren voor Bouten Makelaardij, vinden we fantastisch. De komende tijd gaan we met veel frisse energie aan de slag met de samenstelling van dit nieuwe Woonmagazine. Maar ook voor een jubileumuitgave, jaarboek of mooie bedrijfsfolder staan wij graag voor je klaar.

Het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het delen van boeiende verhalen is wat wij het liefste doen. Voor Fijne Zaken is ieder bedrijf, organisatie en persoon een bron van inspiratie. Fijn Magazine blijft ons visitekaartje, met als doel al onze lezers te blijven verrassen.

Veel leesplezier!

5

Vormgever aan het woord

Alles wat zich ontwikkelt, groeit Nog efkes en dan zit alweer de linte in de lôch. Één dag na Vastelaovend willen we allemaal dat het direct gaat beginnen. Aswoensdag is gevoelsmatig de aftrap van een nieuwe tijd van het jaar: het voorjaar. Langzaam kleurt de wereld om ons heen weer groen en worden de dagen langer. Narcissen en sneeuwklokjes staan in bloei en de eerste echte zonnestralen voelen steeds warmer. Hoewel we beter weten met maart en april nog in het vooruitzicht willen we alleen nog maar ‘met zonder jas naar buiten’.

Alles wat zich ontwikkelt, groeit. Dat geldt voor de natuur, met groei in de lente, volle bloei in de zomer, afschalen in de herfst en de herstellende rust in de winter. Om er vervolgens in de lente weer vól tegenaan te gaan. Alles is van elkaar afhankelijk, als een circulaire keten.

Het verhaal van covermodel Sanne over persoonlijke ontwikkeling - en dus groei - inspireerde mij. Erachter komen wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven en ontdekken waar je écht gelukkig van wordt. Ik ben moeder van twee jonge kinderen en een hele lieve bonus zoon. Met zijn drieën laten ze mij met enige regelmaat zien waar het om draait in het leven. Terwijl ik dit schrijf voetballen ze buiten in de tuin. De ene in korte broek - niet vanwege de lente maar omdat hij al de hele winter met blote benen over straat gaat. De ander in een pyjamabroek. Gewoon omdat het kan. Daar geniet ik van: het is niet zo belangrijk wat de rest van de wereld van je vindt. Doe waar jij je goed bij voelt en doe dat met volle overtuiging.

Ik ben ondertussen anderhalf jaar werkzaam bij Crispy Concepts en ook daar heb ik te maken met persoonlijke ontwikkeling. Ik groei steeds beter in mijn rol als vormgever. Onlangs volgde ik een cursus voor een upgrade van mijn vaardigheden in Adobe Illustrator. Ik had twee hele leuke cursusdagen in een inspirerende omgeving. We zijn als team veel bezig met (persoonlijke) ontwikkeling. We ontdekken steeds beter waar ieders kwaliteiten liggen en hoe we elkaar in zijn of haar kracht kunnen zetten. We groeien ook; onlangs werd het team uitgebreid met Jana en stagiaires Sam en Anne. Inmiddels bestaat ons Crispy team uit 11 mensen. Niet alleen ons team wordt groter. Ook ons klantenbestand is weer uitgebreid. We mochten klanten als Bouten Kozijn- en geveltechniek, Stichting “AKKOORD!” primair openbaar, Kervo - Finest Food Processing, Second Go Electro, Stichting Unitus, Café BLVD en Natuurvlees Nederland aan ons portfolio toevoegen. Daar zijn we trots op!

Met de lente voor de deur leert de seizoenscyclus ons mooie lessen. Ook ondernemingen zijn onderdeel van een kringloop, een circulaire keten. We maken hetgeen onze klanten behoefte aan hebben. We hebben mensen nodig om dat mogelijk te maken en processen worden beter en efficiënter. Het levert (economische) groei op en ruimte om te investeren. Bij elke fase zijn ook weer nieuwe uitdagingen die ons dwingen te reflecteren. Soms word je sterker door af en toe rust te pakken, te herstellen en op te laden voor de volgende groeifase.

Fijn voorjaar!

Janneke

janneke@fijnmagazine.nl

6 Fijn lifestyle magazine

Dagje Horst aan de Maas

Al ruim zeven jaar staat Dagje Horst aan de Maas garant voor de leukste teamuitjes, bedrijfsfeesten en familiedagen in het centrum van Horst en omgeving. Of je nu graag de spanning van een Escape Room wilt ervaren of lekker wilt ontspannen op een E-Chopper, ze hebben voor ieder wat wils.

Je hebt ze vast wel eens door het centrum van Horst zien lopen. Groepen enthousiaste mensen met tablets, koffers of andere attributen. Al puzzelend, zoekend of fotograferend lopen ze door het centrum om raadsels en moorden op te lossen of om de gekste foto’s te maken en het meeste aantal punten te verdienen. De kans is groot dat deze groepen druk bezig zijn met één van de activiteiten van Dagje Horst aan de Maas. Je bent hier namelijk aan het juiste adres voor spannende EscapeGames, interactieve GPS-Games en leuke Quizzen. Ook kun je er lekker toeren op een E-Chopper of in een Lelijk Eendje.

Met een gezellig team wordt er elke dag weer alles aan gedaan om gasten een onvergetelijke dag te laten beleven. Voor elke groepssamenstelling is er wel een geschikte activiteit te vinden in het aanbod. Of het nu gaat om een familiedag voor jong en oud, of een bedrijfsuitje waarbij teambuilding centraal staat. Ze denken graag met je mee over de juiste invulling voor jullie dagje uit!

Kom uitwaaien!

10% korting op E-Choppers

Reserveer voor juli of augustus 2024 een E-chopper met 10% korting. Je doet dit eenvoudig door te reserveren met kortingscode: KORTINGFIJN2024

Zien we je snel?

Doordat Dagje Horst aan de Maas is gevestigd in het pand van Liesbeth’s Grand Café, is het de uitgelezen locatie om jullie dagje uit compleet te maken met een overheerlijke lunch, diner of een gezellige borrel. Ook een complete feestavond behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Dus, ben jij op zoek naar een gezellige locatie met leuke activiteiten voor jullie bedrijfsfeest, familiedag, teamuitje of vriendendag? Zoek dan vooral niet verder en neem contact op met Dagje Horst aan de Maas!

Dagje Horst aan de Maas

Jacob Merlostraat 1

5961 AA Horst

T 06 27 34 46 45

W www.dagjehorstaandemaas.nl

7

Werken bij Center Parcs voelt iedere dag als vakantie!

Vlak langs de Midden Peelweg, weg van de drukte, vind je Centerparcs Het Meerdal en Limburgse Peel. In deze prachtige vakantieparken te midden van de natuur, staat de tijd even stil om eindeloos te genieten. Perfecte locaties voor een vakantie met familie en vrienden of een heerlijk dagje uit. Ria en Lukasz maken als schoonmaakmedewerker deel uit van een gezellige en hecht team. Wij lopen een dagje met ze mee.

De van oorsprong Poolse Lukasz komt iedere dag samen met zijn vriendin naar Horst-America om te werken als schoonmaakmedewerker. Lukasz: “Ik werkte voorheen op een boerderij in Brabant, totdat mijn vriendin me overtuigde om samen met haar naar de Limburgse Peel te gaan.” Zij werkte er al een tijdje en had het erg goed naar haar zin. Ik ben heel blij met deze carrièreswitch, Center Parcs is heel flexibel in de planning en houdt rekening met ieders wensen en voorkeuren. Mijn

vriendin en ik hebben altijd dezelfde werktijden, zodat we samen kunnen reizen van en naar onze werkplek.”

Eén grote familie

Lukasz vervolgt: “Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Behalve dat we in een prachtige omgeving werken, en het werk heel divers en afwisselend is, heb ik ook nog eens ontzettend lieve en behulpzame collega’s. Ik hou van het familiegevoel hier. Zo hielp mijn floormanager om woonruimte voor ons te vinden. Wat het werk speciaal maakt is het contact met de gasten, iedereen is erg vriendelijk. Natuurlijk zijn er ook wel eens klachten, dat proberen we zo goed mogelijk en naar tevredenheid op te lossen.”

Ontwikkelen

Op de vraag waar Lukasz zichzelf over vijf jaar ziet geeft hij aan dat hij graag wil doorgroeien tot floormanager. Die mogelijkheden zijn volop aanwezig: Center Parcs biedt intensieve

8 Fijn lifestyle magazine
Tekst Joyce Kranen | Fotografie Dick Holthuis

persoonlijke begeleiding en volop ontwikkelmogelijkheden:

“Ik leer graag en wil overal de beste in worden” voegt Lukasz lachend toe.

De leukste feestjes

“We hebben de leukste feestjes en activiteiten, van sportdag tot personeelsfeest. We ontmoeten veel nieuwe mensen en maken de leukste dingen mee! Ook is het fijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen.”

Ria uit Vierlingsbeek kwam door toedoen van haar echtgenoot bij Limburgse Peel terecht: “Mijn man zag de vacature en meldde me aan. In eerste instantie dacht ik dat het werk erg zwaar zou zijn en me niet zou bevallen. Het tegendeel bleek waar: ik vind het werk fantastisch en afwisselend en ben inmiddels al 18 jaar blijven plakken!”

Ria vervolgt: “Ik ben eigenlijk een manusje van alles, heb meerdere taken binnen het schoonmaakwerk en help soms mee in de logistiek. Die afwisseling en het eigen baas zijn vind ik erg

Interesse?

Bekijk alle vacatures , ook op andere afdelingen!

Meer informatie of solliciteren via: www.workatcenterparcs.com.

Bel, whatsapp of mail naar:

T 06 51 00 42 11

@ werkenbijlimburgsepeel@ groupepvcp.com

@ werkenbijmeerdal@ groupepvcp.com

Kom een dagje, halve dag of avond doorbrengen in Center Parcs! W www.dagjecenterparcs.nl

prettig. ’s Morgens drink ik een kopje thee met mijn collega’s om vervolgens op pad te gaan. Een fijn muziekje aan en lekker aan het werk. Niemand die op je vingers kijkt. Het geeft me een heel blij gevoel als ik de deur van een schoon huisje achter me dicht kan trekken.”

Voordelen

“Ik heb een vast contract, kan mijn uren bespreken en ook mijn voorkeur voor werkdagen aangeven. Bij elk jubileum van 5, 10, 12½ en 15 jaar werd ik verwend met een jubileumbon, inclusief dinerbonnen. Hiermee kon ik samen met familie of vrienden genieten van een midweek of lang weekend op een park naar keuze. Ook krijgen we fijne kortingen op een verblijf in een van de parken en mogen we tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de vele activiteiten die te vinden zijn op ons park.” Zelfs tijdens haar vakanties verblijft Ria het liefst samen met haar man en hond op een bestemming van Center Parcs. “Of ik nu op vakantie ga of aan het werk ben, dat vakantiegevoel hou ik altijd!” Ria sluit vastbesloten af: “Ik hoop hier tot aan mijn pensioen te blijven.”

9

Fijne tips!

Steffie Reijnen - Mediator Zorgzaam Scheiden

Op het moment dat je gaat scheiden, komt er veel op je af, zeker als je samen kinderen hebt. De onzekerheid, angst, zorgen en vragen bezorgen je een hoofd vol onrust. Je hebt geen idee wat jou en je gezin te wachten staat en wat er allemaal geregeld moet worden.

Ik ben er om jullie te begeleiden tijdens het scheidingsproces. We doorlopen samen alle stappen die nodig zijn om jullie scheiding goed af te ronden. Het proces gaat in het tempo dat bij jullie en jullie kinderen past, en waar kinderen de mogelijkheid hebben om hun stem echt te laten horen. Dit alles met het doel dat er rust, duidelijkheid en vertrouwen komt voor de toekomst. Voor ouders én kinderen. Kan ik iets voor jullie betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Steffie Reijnen - Mediator Zorgzaam Scheiden

Regio Helmond-Venlo-Venray

T 06 43 76 28 23

W www.zorgzaamscheiden.nl/scheidingsbemiddelaars/ steffie-reijnen

Kookstudio De Garde

Met je team, vrienden of familie kokkerellen in een informele sfeer? Bij ons vind je de perfecte plek! Ook voor feestjes of zakelijke bijeenkomsten bieden wij de ideale setting. Kom langs en beleef het zelf!

Kookstudio De Garde

Molenstraat 14b

5988 EJ Helden

T 06 30 55 17 62

W www.kookstudiodegarde.nl

10 Fijn lifestyle magazine
Mr. & Mrs. Bij ons restaurant Mr. & Mrs. in Panningen focussen we

Boulangerie Gommans

Puur Avontuur

Bas Gommans, trotse eigenaar van Boulangerie Gommans, een familiebedrijf dat al 110 jaar floreert en vier generaties lang in Sevenum opereert. Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich uitgebreid naar vier vestigingen, gelegen in Horst, Swalmen en natuurlijk Sevenum. De oorspronkelijke locatie, waar Bas’ overgrootvader een eenvoudig bakkerijtje begon, blijft het kloppende hart van het bedrijf. We spreken met Bas om de geheime ingrediënten van zijn succes in de bakkerswereld te ontdekken, en zijn heerlijke toekomstplannen te onthullen.

11 Tekst Karin Jacobs | Fotografie Dick Holthuis

Bij de ontmoeting met Bas, valt meteen zijn stoere en enthousiaste uitstraling op. Hij bruist van energie terwijl hij vol passie spreekt over het eeuwenoude ambacht van bakker. Het is dan ook geen verrassing dat hij een gevestigde naam is geworden en jongeren inspireert om te kiezen voor het bakkersvak.

Beste Echte Bakker

“Ik zet me graag in om het bakkersvak de erkenning te geven die het verdient,” deelt Bas bevlogen. “Het is een prachtig ambacht met eindeloze mogelijkheden, zolang je maar durft en in jezelf gelooft. De ware kunst is om jezelf voortdurend opnieuw uit te vinden. We zijn al 35 jaar trouw lid van het ‘Echte Bakkersgilde’ en dat zal altijd zo blijven.

Dit jaar hebben we voor de vierde keer in zes jaar tijd de eervolle titel ‘Beste Echte Bakker’ mogen ontvangen. Ondanks dit succes, voelde ik de drang naar een eigen identiteit in onze uitstraling.”

Puur Avontuur

“Twee jaar geleden besloot ik een stap verder te gaan en te streven naar de prestigieuze titel van ‘Meester Boulanger’. Het vereiste een intense voorbereiding, met maar liefst 800 trainingsuren,” vervolgt Bas, terwijl hij terugdenkt aan zijn uitdaging. “Ik heb dat examen net niet gehaald, maar tijdens het traject werd steeds duidelijker welke richting ik met het bedrijf op wilde. Ik wil me focussen op avontuurlijke bakkerskunst, avontuurlijke smaken. Ik zie mezelf als een avonturier die zich stort op het mooiste vak dat er is. Ik wil dat onze producten barsten van smaak, zo goed dat ze mensen omverblazen. ‘Puur Avontuur’ is niet slechts een slogan, het is onze nieuwe identiteit en visie die ons assortiment doordringt. Het geeft de toewijding aan avontuurlijke smaken en hoogwaardige ambachtelijke producten weer. Daarnaast is Puur Avontuur het fundament van mijn volgende streven naar de titel van Meester Boulanger volgend jaar. De examens vinden eens in de drie jaar plaats, en ik ben vastbesloten om deze keer te slagen!”

Mexibatta Kip

Terwijl het werk in de bakkerij en op de locaties onverminderd doorgaat, is het druk bij de broodjescorner in Sevenum. Mensen staan in de rij, en wanneer we vragen waarvoor ze komen, is het antwoord bijna unaniem: de Mexibatta Kip. Bas deelt enthousiast: “Het is werkelijk ongekend. Dit broodje draagt voor maar liefst 15% bij aan onze totale omzet en wordt in 95% van de gevallen als belegd broodje verkocht. De inspiratie heb ik opgedaan in 1999 tijdens mijn eerste verre reis naar Mexico. Tegenwoordig reis ik veel meer. Mijn vrouw Sandra is stewardess en daardoor heb ik de kans veel van de wereld te zien en ook dan beleef ik avonturen. Maar dat bewaren we voor een volgende keer. Toen ik dat broodje in Mexico proefde, werd ik compleet overrompeld door de smaaksensatie. Terug thuis ben ik gaan experimenteren, en zo is ons succesproduct ontstaan.”

12 Fijn lifestyle magazine

Chocolaterie

“De plannen voor uitbreiding van het bedrijf gaan door,” vertelt Bas enthousiast. “Momenteel maken we alles zelf, behalve chocolade. Ik heb vijf jonge dames tussen de 20 en 27 jaar in de banketbakkerij werken, en vaak hebben we het over het zelf maken van chocolade. Ik vind het belangrijk om transparant te zijn over ons productieproces en om te laten zien wat we doen. In Horst hebben we bijvoorbeeld een open desembakkerij, waar klanten de bakkers aan het werk kunnen zien. Op die manier kunnen we het ambacht laten zien en de meerwaarde van onze producten uit een bakkerij benadrukken. Vanuit deze gedachte ontstond het idee van een chocolaterie in Sevenum. Onze buren, het familiebedrijf Jansen-Noy, dat al 90 jaar bestaat, stond open voor een mooie samenwerking. De chocolaterie wordt grenzend aan onze bakkerij gevestigd, wat praktisch en ideaal is. Medio mei zal de chocolaterie haar deuren openen in de

nieuwe horecagelegenheid van Jansen-Noy, waar klanten door glas kunnen kijken en zien hoe onze topchocolatiers aan het werk zijn. De chocolade zal verkrijgbaar zijn bij Jansen-Noy en uiteraard ook in onze eigen winkels.”

Bas deelt zijn verhaal op een meeslepende manier, waardoor je bijna de smaak van de bakkersproducten en chocolade kunt ruiken en proeven. “Dat is mijn manier om een verhaal te vertellen. Ik ben blij dat ik zo’n geweldig team om me heen heb verzameld en dat we samen het prachtige ambacht kunnen vertalen. Ik herinner me nog dat ik op oudjaarsavond zei dat ik zo’n zin had in het nieuwe jaar 2024. Met de nieuwe huisstijl Puur Avontuur, de chocolaterie, en het voorbereiden op het examen van volgend jaar: Meester Boulangier. Alles komt daarin samen. Ik gun dat iedereen; zie het leven als een groot avontuur en ga ergens helemaal voor, want alles is mogelijk!”

Hier komt de nieuwe Chocolaterie

Boulangerie Gommans

Pastoor Vullinghsstraat 55

5975 AP Sevenum

T 077 467 43 90

W www.versbrood.nl

13
je omverblazen!ʼ
‘Smaak moet je niet proeven, smaak moet

Sevenum in de schijnwerpers

Sevenum, een prachtig dorp in Horst aan de Maas, telt bijna 7000 inwoners en is daarmee de op een na grootste plaats in de gemeente, na Horst. Het biedt een perfecte mix van recreatie, natuur en cultuur. Naast de recreatieparken kunnen bezoekers genieten van prachtige natuurlijke landschappen, leuke winkels en gezellige horecagelegenheden. In alle branches zijn er ondernemers die we graag in de schijnwerpers zetten.

Koninklijke Bakker Goedhart

Puur genieten, dat is ons gebak! Voor elk moment hebben wij heerlijke vlaaien, taarten en gebakjes om mee te variëren en die leveren we elke dag vers aan vrijwel alle supermarkten in Nederland.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste & leergierige medewerkers. Ook trek in een lekkere baan? Kijk op www.werkenindebakkerij.nl

Koninklijke Bakker Goedhart

Steeg 27

5975 CD Sevenum

T 077 467 26 26

W www.bakkergoedhart.nl

14 Fijn lifestyle magazine
Foto: Truus Smets

YourWay Travel – Personal Touch Travel

De wereld is mijn werkplek! Als reisadviseur help ik je graag bij het samenstellen van een mooie reis. Of dat nu een rondreis, stedentrip of strandvakantie is. Ik regel alles zodat jij onbezorgd kan genieten!

YourWay Travel – Personal Touch Travel, Anne de Zwart

Monseigneur Evertsstraat 6

5975 BR Sevenum

T 06 58 95 44 61

W www.yourwaytravel.nl

Hubo Sevenum

Onze Hubo bouwmarkt in Sevenum staat bekend om zijn ervaren medewerkers en professionele montagedienst. Hubo helpt, brengen wij in de praktijk. Service is ons visitekaartje!

Hubo Sevenum

Horsterweg 42

5975 NB Sevenum

T 077 467 14 06

W www.hubo.nl/sevenum

D!T Sevenum

D!T, de eigentijdse dames- en heren feelgoodstore in hartje Sevenum. Geniet van een gastvrije sfeer, vergezeld door een kopje koffie. Ontvang persoonlijk stijladvies voor het vinden van je favoriete kleding. Ontdek ook sieraden, accessoires en praktische diensten zoals horlogebatterijen en stomerij.

D!T Sevenum

Pastoor Vullinghsstraat 21

5975 AP Sevenum

T 077 374 43 70

W www.ditfeelgoodstore.nl

Salet Woonidee

Salet Woonidee is hét adres voor alle oplossingen op het gebied van raamdecoratie. Of het nu gaat om gordijnen, shutters, jaloezieën of plissés, wij bieden deskundig advies en stijlvolle, praktische oplossingen voor elk interieur.

Salet Woonidee

Horsterweg 38

5975 NB Sevenum

T 077 472 32 96

W www.saletwoonidee.nl

15

Sanne op de cover

Bij het polsen naar ideeën voor een covermodel kwam herhaaldelijk de naam Sanne Noorman naar voren. Dat intrigeerde ons. Dus hebben we contact gezocht met Sanne en haar uitgenodigd voor een kennismaking. Het klikte meteen. Haar sprankelende, natuurlijke persoonlijkheid maakte indruk, en we zijn verheugd dat ze niet alleen ‘ja’ zei op de coverfoto, maar ook openhartig haar verhaal deelt.

Sanne: “Voor mijn haar en visagie vertrouw ik volledig op MooiHaar, mijn favoriete salon in Horst. Bij MooiHaar nemen ze uitgebreid de tijd om te kijken wat het beste bij iemand past, en elke afspraak voelt als een feestje. Hoewel ik in mijn dagelijkse leven bijna geen make-up draag, is een fotoshoot natuurlijk een ander verhaal. Desondanks hebben ze bij MooiHaar de perfecte balans gevonden, waarbij ze dicht bij mijn natuurlijke uitstraling blijven.”

Sanne in het kort Geboorteplaats en jaar: Oss, 18 december 1987

Opleidingen:

VWO, TMO Hogeschool voor Modemanagement, NLP Practitioner, 365 Dagen Succesvol Jaaropleiding, Persoonlijk Leiderschap, Systeemopsteller i.o.

CV:

Diverse bijbaantjes in horeca en kleding- en schoenenzaken, Backoffice medewerker bij kinderkledingmerk Bengh, Mede-oprichter en -eigenaar schoenenwebwinkel Uppark, Eigenaar schoenenwebwinkel Fooshz en dameskledingzaak Heerenstraat, Manager Marketing & Communicatie bij Brightlands Campus Greenport Venlo, Coach & Communicatieadviseur bij Succesvol met Sanne, Programmaregisseur Mens & Samenleving bij BiblioNu, momenteel: Teamleider Jeugd & Educatie & MT-lid bij BiblioNu.

16 Fijn lifestyle magazine Tekst Karin Jacobs | Fotografie Dick Holthuis

“Met veel enthousiasme werk ik bij BiblioNu, niet zomaar een bibliotheek, maar een centrum voor leesbevordering, leesplezier en digitale geletterdheid. Als Teamleider Jeugd & Educatie geef ik leiding aan mediacoaches, programmaregisseurs en marketing- en communicatiemedewerkers. Binnen het managementteam draag ik bij aan de strategische en financiële doelen van de organisatie. Het meest inspirerende deel van mijn werk is het begeleiden van medewerkers en het stimuleren van hun persoonlijke groei. Het is geweldig om deel uit te maken van een gemotiveerd team met een gedeelde missie. Mijn rol is vooral faciliterend; ik sta klaar om te vragen wat ze nodig hebben en ondersteun waar mogelijk.”

17

Welke jeugdervaring heeft bijgedragen aan wie je vandaag bent?

“Ik kom uit een ondernemersfamilie; mijn opa en oma hadden een bruin café, mijn oom een verhuurbedrijf en mijn ouders een metaalbewerkingsbedrijf. Ook mijn nicht, neefje, en zusje zijn uiteindelijk gaan ondernemen. Toen ik een paar maanden oud was zijn we met het gezin van Oss (Noord-Brabant) naar een klein dorpje in Midden-Limburg verhuisd. Toen ik naar groep 7 ging verhuisden we van Midden-Limburg naar Horst.

In Horst woonden we in een groot huis met snelle auto’s en een grote camper op de oprit, een uit de hand gelopen hobby van mijn vader. Hierdoor werd ik al snel als ‘rijkeluismeisje’ bestempeld in mijn nieuwe klas. Ik ben opgegroeid op het racecircuit en wij sliepen ieder weekend in de meest luxueuze hotels. Alles kon bij ons thuis, niets was te gek. Ik kwam daardoor op plekken waar andere kinderen alleen maar van konden dromen, maar op de basisschool heb ik er veel last van gehad. Ik probeerde heel hard te bewijzen en te laten zien dat ik ook maar gewoon een kind was die haar plekje probeerde te vinden in een nieuwe omgeving. Gelukkig ging het beter op de middelbare school, waar niemand mijn achtergrond kende en ik gewoon Sanne kon zijn.”

Welke normen en waarden van je ouders neem je mee in je leven?

“Van jongs af aan is me ingeprent dat je hard moet werken voor je geld, dat het niet aan komt waaien. Ik begon al vroeg in de horeca te werken na schooltijd en in het weekend, wat

ik heerlijk vond. Na school dacht ik dat ik moest concurreren met het succes van mijn vader, omdat mensen zeiden dat ik veel op hem leek. Dit leidde tot de oprichting van een schoenenwebwinkel en later een dameskledingzaak. Tien jaar lang heb ik van maandag tot en met zondag gewerkt. Al mijn tijd en energie ging naar het bedrijf.

Uiteindelijk ontdekte ik dat alleen werken me niet gelukkig maakte. Hoewel ik dankbaar ben voor de ervaringen en vrijheid uit mijn jeugd, was het niet allemaal rozengeur en maneschijn thuis. Zonder in detail te treden, wil ik zeggen dat er achter de voordeur veel verdriet was. Deze moeilijke periode heeft me gevormd en geleerd wat ik wel en niet wil. Ik hecht nu waarde aan een fijn thuis, quality time met vrienden en familie, en een baan waarin ik een positieve bijdrage aan de maatschappij kan leveren. Dankzij mijn vroege zelfstandigheid weet ik dat ik altijd weer op mijn pootjes terechtkom.”

Wat is het meest avontuurlijke wat je ooit gedaan hebt?

“Ik beschouw het leven als een doorlopend avontuur, waarin elke dag de kans biedt om nieuwe plekken te ontdekken en verwonderd te raken. Het ondernemerschap was natuurlijk een groot avontuur, maar ik koester ook de rust en reflectie die ik vind tijdens het alleen reizen, zoals een yogacruise in Griekenland of een retreat in Mallorca. Ik houd van spontane acties, zoals het lastminute boeken van een verrassingsvakantie naar New York met mijn toenmalige vriend. Gewoon gaan en zien waar het avontuur je brengt!”

ʻIk beschouw het leven als een doorlopend avontuur, waarin elke dag de kans biedt om nieuwe plekken te ontdekken en verwonderd te rakenʼ
18 Fijn lifestyle magazine

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

“Een perfecte dag start zonder wekker en zonder planning. Gewoon zien wat de dag brengt en doen waar ik op dat moment zin in heb. Wat ik dan ga doen verschilt. Schrijven, koffiedrinken met een vriendin, een wandeling maken in het bos met de hond, een serie bingen, een ijsje eten op het terras, wat rommelen in huis, een boek lezen in bad of even slenteren door de winkelstraat. De week staat normaal gesproken aardig volgepland dus van een dag zonder planning kan ik enorm genieten.”

ʻEen perfecte dag start zonder wekker en zonder planningʼ

Tijd voor een perfecte break voor Sanne bij Liesbeth’s Grand Café in Horst waar ze geniet van een heerlijke lunch.

19

Hoe integreer je bewustwording in je dagelijks leven?

“Ik schrijf graag en reflecteer veel. Als ik iets tegenkom dat ik wil onthouden, schrijf ik het op. Dat kan in de notities van mijn telefoon zijn, maar ook in een dagboek. Iedere avond voordat ik ga slapen volg ik een korte meditatie. Ik spreek dan ook hardop tegen mezelf uit waar ik dankbaar voor ben vandaag. Dat kan de zon zijn die schijnt, of een lief appje van een vriendin bijvoorbeeld. Het helpt me mijn dag goed af te sluiten en dankbaar te zijn voor alles dat er is. Yoga- en ademhalingsoefeningen doe ik een aantal keer per dag. Een handige tip: combineer je toiletbezoek met een paar kalmerende ademhalingsoefeningen. Je zult direct merken dat het je rustiger maakt.”

Welke bronnen hebben jouw eigen ontwikkeling het meest beïnvloed?

“Sinds een jaar of vijf houd ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling en ik kan je alvast waarschuwen: als je eenmaal begint, is er geen weg meer terug. Mijn ontdekkingsreis begon met de jaaropleiding van 365 Dagen Succesvol, en tot op heden bezoek ik graag seminars. Het is lastig om precies te beschrijven wat daar gebeurt - een mix van meditatie, NLP (neurolinguïstisch programmeren), systemisch werk, dansen, lachen en huilen - maar het heeft me tot een beter en rustiger mens gemaakt. Ik heb helderder voor ogen wat ik wil en ook wat ik niet meer wil. Deze plek heeft me in contact gebracht met gelijkgestemden, mensen die willen leren en groeien, die bereid zijn de pijn onder ogen te zien en liefde en licht te ontdekken in zichzelf en anderen.”

Op welke manieren deel je jouw ervaringen om anderen te inspireren in hun groei?

“Social media zijn voor mij een platform geworden waar ik graag mijn kennis, gevoelens en ervaringen deel om anderen te inspireren. Dit heb ik nooit bewust op deze manier ingestoken - ik begon gewoon met schrijven omdat ik dat leuk vind - maar het werd opgepikt door mijn omgeving. Een paar jaar geleden kreeg ik de vraag of het allemaal wel goed met me ging, omdat ze me al een week niet op Facebook had gezien. Dat vond ik wel ver gaan. Inmiddels zijn ruim 15 social media pagina’s die ik beheerde verwijderd en dat lucht op. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee, eerlijk gezegd. Liever spreek ik mensen face to face en als ik daartoe uitgenodigd word, deel ik graag mijn ervaringen.”

Welke rol speelde zelfvertrouwen in jouw ondernemerssucces, en wat wil je delen met beginnende ondernemers?

“Zelfvertrouwen is iets waar ik soms mee worstel. Mijn eerste reactie op de vraag of ik dit interview wilde doen was ook: Superleuk hoor dat artikel, maar moet ik écht op de cover? Heel Horst aan de Maas gaat dit zien. Na deze primaire reactie en de twijfel om het wel of niet te doen, besluit ik altijd me niet te laten leiden door angst, maar door liefde. Liefde voor mezelf en liefde voor anderen. Natuurlijk zijn er mensen die een mening over je hebben - dat is helemaal oké - maar volg je eigen pad. Altijd! Kritiek krijg je toch wel. Het zou toch zonde zijn om de dingen die je graag wil doen niet doet omdat je bang bent voor nare reacties uit je omgeving? Morgen ben je weer oud nieuws en hebben ze weer iets anders om over te praten. Doe wat je wil, hoe jij het wil, met wie jij dat wil en waar je dat wil. Ook als dat door je omgeving als krankzinnig gezien wordt.

ʻNa deze primaire reactie en de twijfel om het wel of niet te doen, besluit ik altijd me niet te laten leiden door angst, maar door liefde. Liefde voor

mezelf en liefde voor anderenʼ

Ga je ondernemen? Maak een plan, maar houd het beknopt, begin gewoon en leer door te doen. Beweeg mee met de onverwachte wendingen, reflecteer en weeg af of het bijdraagt aan jouw hogere doel. Falen bestaat niet; zie elke dag als een kans om te leren en te groeien. Wees eerlijk, zoek steun bij anderen, en vraag jezelf regelmatig af: wat is echt het ergste dat kan gebeuren? Het risico nemen en je innerlijke kompas volgen brengt vaak de meest waardevolle ervaringen met zich mee. Ik heb gekke dingen gedaan in mijn leven maar nog nooit ergens spijt van gehad. Omdat ik iedere keer opnieuw mijn innerlijke kompas volgde en het op dat moment voelde als de juiste beslissing om te nemen.”

20 Fijn lifestyle magazine

Zijn er specifieke mantra’s of principes die jou hebben geholpen in jouw ontwikkelingsreis?

“Met dankbaarheid, vertrouwen en geduld kom je een heel eind.”

Wat hoop je anderen mee te geven in hun eigen groei en zelfvertrouwen?

“Blijf trouw aan jezelf, wat er ook gebeurt. Sta stil bij wat goed voelt voor jou en durf er ook naar te handelen. Ga in je kracht staan en spreek jezelf uit. Kom wat vaker uit je hoofd: je lichaam vertelt je precies wat je nodig hebt. En tot slot: ben dankbaar voor alles dat er is.”

21

Aan de covershoot werkten mee

‘MooiHaar staat voor; uniek, kleurrijk, creatief, krachtig en vooral dichtbij jezelf’

MooiHaar

Wij zijn gepassioneerd over het creëren van prachtige kleuren, waarbij we dagelijks gebruikmaken van diverse technieken zoals highlights en balayage. Kwaliteit van het haar staat bij ons hoog in het vaandel, en daarom werken we nauw samen met vooraanstaande merken als Goldwell en KEVIN.MURPHY. We werken elke dag met ontzettend veel plezier in onze salon met een leuk team van 11 meiden, leuke klanten en lekkere koffie!

MooiHaar

Hoofdstraat 13

5961 EX Horst

T 077 851 96 00

W www.mooihaar.nu

‘Aan het einde van de werkdag is iedereen gelijk in ons Grand Café, waar de huisarts naast de metselaar geniet van een welverdiende pint’

Liesbeth’s Grand Café

Een weldoordachte menukaart zonder schokkende gerechten. Een fijne selectie van bieren, wijnen en cocktails. Goedlachse, gastvrije medewerkers die je graag bedienen. Bekwame koks zonder fratsen. Warme achtergrondmuziek, die precies hard genoeg staat om nog lekker te kletsen. Wij zijn Liesbeth’s Grand Café: al 25 jaar buitengewoon gewoon.

Liesbeth’s Grand Café

Jacob Merlostraat 1

5961 AA Horst

T 077 398 16 59

W www.liesbethsgrandcafe.nl

22 Fijn lifestyle magazine

De Bibliotheek is méér dan boeken. Je kunt er nieuwe mensen ontmoeten, geholpen worden en natuurlijk jezelf ontwikkelen. Iedereen is welkom bij BiblioNu! Daarvoor hoef je geen lid te zijn. Bij BiblioNu kun je werken, studeren of vergaderen op onze gratis werkplekken met wifi. We maken je verblijf zo aantrekkelijk mogelijk door computers, print- en kopieer opties aan te bieden. We hebben een ruime collectie boeken, e-books, kranten, tijdschriften en databanken. Daarnaast hebben we een aantal inloopspreekuren waar je terecht kan met al je vragen. Of dit nou een vraag is over je belastingaangifte doen of een vraag over reizen met het openbaar vervoer. BiblioNu biedt veel gratis activiteiten aan waardoor jij jezelf kunt ontwikkelen. Kom genieten van voorleespret met je (klein)kind of neem een kijkje bij het taalcafé. Of kom naar de lezing van een bekende schrijver of een interessante spreker.

Bekijk onze agenda op www.biblionu.nl/agenda om te zien welke activiteiten jij kunt bezoeken. Wist je dat je gratis lid kunt worden van BiblioNu? Als lid krijg je korting op alle activiteiten!

23

Blijmakers van Sanne

LJ Photography

Als fotograaf leg ik graag speciale momenten vast in het leven. Met mijn creatieve blik en jarenlange ervaring creëer ik pakkende beelden vol emotie en details. Zo geniet je voor altijd van de blijvende herinneringen. Een krachtige foto is als een glimlach voor een mooie herinnering!

LJ Photography, Linde Joosten

@ info@lindejoosten.nl

W www.lindejoosten.nl

Restaurant Terlago

Wanneer je ons restaurant binnenstapt, mag je ontspannen en genieten. Ontdek onze mooie smaakcombinaties en gastvrijheid. Met oog voor aandacht, passie en kwaliteit nemen we je mee in onze culinaire wereld.

Restaurant Terlago

Kerkstraat 9

5961 GC Horst

T 077 398 69 78

W www.terlago.nl

IJssalon Clevers

IJssalon Clevers is gelegen aan het gezellige Pastoor Vullinghsplein midden in dit mooie dorp aan de Maas. De ijssalon heeft naast de 70 zitplaatsen binnen ook een prachtige wintertuin met een gedeeltelijk verwarmd terras. Kom eens langs om de mooie omgeving van Grubbenvorst te bekijken en te genieten van ons ambachtelijke ijs.

IJssalon Clevers Grubbenvorst Lottumseweg 1

5971 BT Grubbenvorst

T 077 366 14 59

W www.clevers.nl

Vaessen Wonen

We zijn er voor jou en je huis. Of je nu een kamer of je hele huis opnieuw wil aankleden en inrichten, je materialen wil kiezen of een vraag hebt, wij zijn er om jouw droomhuis werkelijkheid te maken.

Vaessen Wonen

Dorpstraat 2B

5993 AN Maasbree

T 077 465 18 89

W www.vaessenwonen.nl

24 Fijn lifestyle magazine

Kruytzer optiek en optometrie

Oog voor detail. Het zijn de kleine dingen die het doen. Met 50 jaar ervaring geven we jouw ogen en oren de aandacht die ze verdienen. Voel je thuis terwijl we samen zoeken naar een oplossing die bij jou past.

Kruytzer optiek en optometrie

Kerkstraat 17

5961 GC Horst

T 077 398 26 61

W www.kruytzer.nl

Ingesprekmetinge

Hoe maak je seksualiteit bespreekbaar met je kind?

Wanneer en hoe zijn vragen die ik vaak hoor. Heb je vragen of maak je je zorgen? Ingesprekmetinge staat voor een positieve en inclusieve kijk op seksualiteit en helpt jou en je kind graag op weg.

Ingesprekmetinge, Inge van de Riet-Peeters

Het Höltje 66

5988 CB Helden

T 06 30 69 53 06

W www.ingesprekmetinge.nl

Studio Elbers // Creating Interiors

Wij staan voor tot in detail uitgevoerde totaalconcepten en vakkundig interieuradvies. Afgestemd op de ruimte(n) en jouw wensen. Van 2D ontwerp indeling en 3D visualisaties tot sfeervolle lichtplannen en maatwerk ontwerpen van luxueuze meubelen.

Studio Elbers // Creating Interiors

Sint Catharinastraat 6

5611 JC Eindhoven

T 06 28 09 12 07

W www.studio-elbers.com

Drijfveerkracht

Zou je graag aan je persoonlijke ontwikkeling willen werken? Dan ben je van harte welkom om een opleiding, coaching of een Human Design traject te volgen. Bezoek de website voor meer informatie.

Drijfveerkracht Youniversity

Kevelaarsedijk 2

5855 GC Well

T 06 81 03 80 95

W www.drijfveerkracht.nl

25

Verrassend veel voorjaar in Horst

De eerste zonnestralen van dit jaar lokken ons weer het huis uit, de zachtblauwe buitenlucht in. Geniet van deze momenten buiten op een van de vele sfeervolle terrassen of de gezellige plantenbankjes vol kleurige viooltjes. Wees welkom in ons gemoedelijke centrum; in Horst is ook deze lente weer verrassend veel te doen!

Ontspannen winkelen met persoonlijk advies

Op zoek naar een nieuwe look voor het aanstaande seizoen?

Horst heeft het! Waar je in de grote stad soms door de bomen het bos niet ziet, is Horst overzichtelijk en persoonlijk. Met

het gevarieerde aanbod aan modezaken in het centrum is slagingskans gegarandeerd. Bij Top Jeans Shop kun je terecht voor de juiste jeans en trendy tops, genoeg inspiratie en advies voor een leuke outfit. Jonge, hippe merken en toffe accessoires vind je bij Kuif, waar je ook kunt plaatsnemen in de kappersstoel zodat je volledig gerestyled de deur uitloopt. Voor nog meer mode inspiratie en de laatste trends van bekende (inter)nationale merken mag een bezoek aan Vrouw niet ontbreken. De dames van Vrouw staan voor je klaar en voorzien je in alle rust en met een deskundig oog van persoonlijk advies.

Breakfastbowl of Vrijmibo Van ontbijt tot borrel of diner, de hele dag door kun je in verschillende gezellige restaurants en grand cafés plaatsnemen voor heerlijke (lokale) gerechten. In Liesbeth’s Grand Café geniet je van lekkere koffie met Limburgse vlaai. Wil je eens wat anders en heb je zin in iets verrassends? Loop dan binnen bij het knusse Gember. De spannende vegetarische gerechten die hier uit de keuken komen zijn met veel zorg bedacht en opgemaakt; stuk voor stuk kunstwerkjes! En wist je dat Horst de Beste Echte Bakker van Nederland heeft? Proef het zelf, bij Boulangerie Gommans.

26 Fijn lifestyle magazine
Koopzondagen in Horst 28 april, 26 mei en 30 juni

Kom je buitenspelen?

In april worden koning, koningin, pionnen en paarden weer van stal gehaald en kan er naar hartenlust geschaakt worden op het Lambertusplein. Let wel op dat je niet nat wordt, want de nabijgelegen fontein is een verfrissende eyecatcher in ons gezellige dorp. Een zeer gewilde plek voor wie even wil afkoelen. Iedere dinsdag is vanaf 9:00 uur de gemoedelijke weekmarkt in Horst te bezoeken. Naast de fijnste groenten en fruit haal je hier een stukje verse kaas bij de kaasboer, word je op meters afstand verleid door de geur van gebrande noten van de notenkraam en laat je je lievelingsbroek repareren bij de ritsenen fourniturenkraam.

Rennen, rennen, rennen!

Er zijn dit voorjaar weer veel evenementen in hartje Horst. 20 April staat ‘os’ Hundje centraal tijdens hét sportevent van het jaar: Rundje Um Ut Hundje. Hardlopen terwijl je aangemoedigd wordt door blije, juichende mensen langs de kant. Gezond én gezellig.

Duurzame week

In de laatste week van juni luiden we de Duurzame Week in en wordt stilgestaan bij het gebruik van de aarde en haar grondstoffen en hoe dit beter kan. Rondom dit thema vinden verschillende activiteiten en events plaats, mede georganiseerd door de ondernemers van Horst.

Als het frisse groen aan de bomen zit, de schemering invalt en het priklicht de straten van het centrum siert, volg dan het geroezemoes naar één van de gezellige terrassen en geniet van alles wat je ziet. Komende lente zit je goed in Horst!

27

Huidkliniek Gaaf

Bij het horen van ‘huidkliniek’ verwachten mensen vaak een klinische en onpersoonlijke omgeving. Bij Huidkliniek Gaaf in Maasbree is het tegenovergestelde waar. Hier vind je een team van enthousiaste dames die werken in een ontspannen sfeer, met de juiste expertise en geavanceerde technologieën om jou te laten stralen als de mooiste versie van jezelf.

Eigenaresse Loes Houben: “Ons doel is dat klanten gelukkig en zelfverzekerd de deur uitgaan. Vaak beseffen mensen niet welke mogelijkheden er bij Gaaf zijn. We werken met huidtherapeuten en bieden een scala aan huidverbeteringsbehandelingen die zijn afgestemd op de individuele behoeften van onze klanten.”

Haar loopbaan begon als jong meisje in de garage van haar ouders, ondertussen behaalde Loes haar diploma als schoonheidsspecialiste en pedicure. Dit smaakte naar meer, dus volgde ze een hbo-opleiding en behaalde ze haar bachelor in

huid- en oedeemtherapie. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in een gerenommeerde privékliniek in de Randstad, besloot Loes haar expertise en ervaring in te zetten om haar eigen huidkliniek in Maasbree te realiseren. In 2011 richtte ze Huidkliniek Gaaf op. De indrukwekkende resultaten door lasertherapie op het gebied van huidverbetering, pigmentatie, definitief ontharen, vasculaire aandoeningen en tatoeages fascineerden haar, en ze besloot zich hierin te specialiseren. Het vereiste enige tijd om de nodige middelen bijeen te brengen, maar uiteindelijk kon Loes investeren in haar eerste laserapparaat. Inmiddels beschikt Gaaf over een verscheidenheid aan geavanceerde apparaten, samen met een professioneel team, waardoor de huidkliniek is uitgegroeid tot een gevestigde naam. Daarnaast is er een tweede bedrijf: Skinlaserrent B.V., waar professionals de laserapparatuur kunnen huren.

Naast lasertherapie biedt Huidkliniek Gaaf een breed scala aan behandelingen. Loes legt uit: “Onze behandelmogelijkheden zijn zo uitgebreid dat het te veel is om hier allemaal op te noemen.

28 Fijn lifestyle magazine
Tekst Karin Jacobs | Fotografie Dick Holthuis

Daarom nemen we de tijd om bij een gratis intakegesprek een grondige huidscan te maken met behulp van de Observ 520. Deze geavanceerde scanner analyseert niet alleen de oppervlaktelaag van de huid, maar dringt ook diep door in verschillende huidlagen. Zo verkrijgen we een volledig beeld van de huidconditie. Op basis hiervan bieden we een persoonlijk en uitgebreid huidadvies aan, inclusief bijpassend productadvies.”

Na de demonstratie van de huidanalyse wil Loes graag twee tips met ons delen. “Allereerst hebben we iets nieuws: de Dermapen. Dit is een vorm van medische microneedling waarmee we op cellulair niveau de werking van de huid verbeteren, en de resultaten zijn werkelijk fantastisch. Daarnaast is er iets wat je thuis kunt toepassen om veel schade te voorkomen: gebruik altijd een geschikte SPF, ook wanneer de zon niet schijnt. Dit beschermt je huid tegen vroegtijdige veroudering en schadelijke effecten van UV-straling.”

Het is duidelijk te zien dat Loes een intrinsieke motivatie heeft om mensen te helpen. “Als ik zie hoe lang sommige mensen al kampen met huidproblemen en vervolgens de transformatie na onze behandelingen, dan raakt mij dat echt,” zegt ze. “En ik sta hier niet alleen in. Ik heb een geweldig team dat dezelfde passie deelt. Bovendien word ik organisatorisch fantastisch ondersteund, waardoor ik voornamelijk aan de behandelstoel sta. Mensen helpen, dat is waar ik de meeste voldoening uit haal.”

Huidkliniek Gaaf

Piet Petersstraat 1-3

5993 DC Maasbree

T 077 465 07 16

W www.huidkliniekgaaf.nl

Huidkliniek

Gaaf

29

AviFit De ervaring van Danielle de Vries

Danielle de Vries, 34 jaar Specialist Ouderengeneeskunde

Tijdens het scrollen over mijn tijdlijn op Facebook kwam ik een bericht tegen met daarin de aanbieding voor een cryo-behandeling bij AviFit in Panningen. Interessant aanbod, we doen het gewoon! De sfeer was bij binnenkomst goed en ik voelde me meteen op mijn plek. Tijdens de behandeling besprak ik mijn zelf opgestelde doel met de behandelaar. Tijdens het gesprek kwam duidelijk naar voren dat iets anders waarschijnlijk beter zou zijn voor mij: infraroodsporten. Hier had ik wel interesse in.

Met veel enthousiasme plande ik voor de week erop een kennismaking in voor het infraroodsporten. De sfeer was, net als tijdens de intake, erg prettig en het fietsen beviel me prima. ‘Wat zal ik doen?’ dacht ik. Starten met afvallen stond al een langere tijd op de planning. Daadwerkelijk starten was, zoals altijd, het lastigste. Daarom besloot ik om met mezelf een afspraak te maken. Ik zou weer ‘vol’ voor mezelf kiezen wanneer mijn opleiding was afgerond. In maart 2022 behaalde ik mijn diploma en klopte ik aan bij AviFit. Ik ga het gewoon doen!

ʻIk voel me fitter, pas weer in kleding die me al jaren niet meer paste, zit beter in mijn vel en voor mijn gezondheid is het natuurlijk ook heel goedʼ

Samen met het deskundige personeel van AviFit hebben we een persoonlijk plan opgesteld. Hierin kon ik duidelijk aangeven wat mijn doelen waren. In augustus 2022 ben ik gestart met de maaltijdvervangers van Avi-Slank, het infraroodfietsen en aanvullend wekelijks een AVI-SLIM behandeling. Deze verandering paste goed binnen mijn planning en ik mocht gelukkig in de avond lekker groente en vlees, vis of kip eten. Hiervoor kreeg ik recepten die makkelijk te bereiden waren, wat erg handig aansloot bij mijn fulltimebaan.

10 maart 2023 heb ik, al veel sneller dan ik zelf bedacht had, mijn oorspronkelijke doel bereikt! Het was zeker niet altijd even gemakkelijk; maar de begeleiding en gesprekken hebben mij zeker geholpen om door moeilijke momenten te komen. Ik heb mijn doel zelfs nog kunnen bijstellen, omdat het zo goed ging. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is mijn gewicht stabiel gebleven en voel ik mij nog steeds supergoed. Deze stap heeft ervoor gezorgd dat ik beter in mijn vel zit én dat is een gevoel wat ik iedereen gun.

Aan je eigen succesverhaal beginnen?

Benieuwd hoe AviFit Panningen jou kan helpen jouw doelen te bereiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Scan de QR-code voor meer informatie.

AviFit Panningen

J.F. Kennedylaan 208

5981 WX Panningen

T 085 333 00 33

W www.AviFitpanningen.nl

35 kilo gewichtsvelies en 8 kledingmaten verschil

30 Fijn lifestyle magazine
VOOR NA
Driestroomhuis ‘De Staatsie’

Een bijzondere vorm van jeugdzorg

Driestroomhuis ‘De Staatsie’ biedt plek aan kinderen die om welke reden dan ook niet langer thuis kunnen wonen.

‘De Staatsie’ is kleinschalig om zoveel mogelijk als gezin te kunnen functioneren. Je mag er zijn en je mag zijn wie je bent.

31
Tekst Joyce Kranen | Fotografie Dick Holthuis

Foto’s: Shoots & More Eindhoven

In Driestroomhuis ‘De Staatsie’ bieden Daan en Mandy Linders plek aan kinderen met speciale zorgbehoeften die om welke reden dan ook niet langer thuis kunnen wonen. In hun warme gezin bestaande uit twee biologische en vier gezinshuiskinderen met speciale zorgbehoeften, geven ze kinderen een veilige thuisbasis. Een plek waar kinderen kunnen groeien tot hun eigen unieke ik.

Bij de familie Linders is het een gezellige drukte. Terwijl fotograaf Dick Holthuis zijn apparatuur klaarzet, vragen de twee honden om aandacht en druppelen de kinderen langzaam binnen. Vanuit drie windstreken worden zij vanuit school met de taxi thuisgebracht. Het gezin biedt naast vader Daan, moeder Mandy en biologische kinderen Anouk (22) en Sam (19), plek aan Victor (11), Bart-Jan (10) en tweeling Damian en Diego (14).

Een gezinshuis is een thuis waar kinderen met complexe en meervoudige problemen in een zo normaal mogelijke gezinssituatie kunnen opgroeien. Zij kunnen om zeer diverse redenen niet thuis wonen en vanwege verschillende problematieken en forse rugzakken niet in een regulier pleeggezin terecht. Mandy vertelt: “Wij zijn professionele zorgverleners en ouders ineen en bieden professionele zorg die bij de kinderen past. Zij groeien op in ons gezin en worden omringd door een netwerk van passende zorg. Op deze manier kunnen de kinderen opgroeien in een alledaagse omgeving en hoeven ze niet ondergebracht te worden in woongroepen met externe begeleiders.”

Groot gezin

Mandy heeft altijd al de wens gehad van een groot gezin: “Van jongs af aan heb ik gezegd dat ik een groot gezin wilde, op welke manier dan ook. Toen ik werkte in de crisisopvang met kinderen van 0 tot 18 jaar, en we inmiddels zelf twee

32 Fijn lifestyle magazine

kinderen hadden, had ik sterk het gevoel de kinderen meer te willen bieden dan het wonen in een woongroep. We hebben onszelf aangemeld om als gezinshuis te starten en binnen een paar weken kregen we een telefoontje met de vraag of we plek hadden voor een tweeling van 14 maanden oud, Diego en Damian. Dit was in juli 2010. In 2017 hebben we ons huidige huis gekocht van mijn schoonouders en besloten we verder te gaan als franchise onder de vleugels van Driestroom. Uitgangspunt was om plek te kunnen bieden aan meer kinderen.”

Vanuit het hart

Daan vertelt: “De kinderen zijn dag en nacht hier dus je moet ook 24/7 paraat staan en natuurlijk een hoop privacy inleveren omdat er verschillende instanties over de vloer komen.” Mandy vult aan: “Keerzijde is dat het ook veel voordelen heeft voor onze eigen kinderen. Sinds dat wij een gezinshuis zijn, ben ik fulltime thuis en was er altijd iemand als ze uit school kwamen. Uiteindelijk ben je een gezinshuis vanuit je hart, anders lukt het je niet om continue voor iedereen klaar te staan.” Daan: “Mooi is om kinderen, ondanks de problemen die ze hebben, te zien groeien. Ze komen vaak binnen met een vuilniszak waar hun hele leven in zit. Ze mogen begeleiden naar zelfstandigheid, is het mooiste wat er is. In sociaal opzicht leren onze kinderen hier ook van. Het is niet vanzelfsprekend om op te groeien in een warm gezin, met kleren aan je lijf, een eigen kamer en een telefoon. Niet iedereen heeft het geluk ouders en familie te hebben die er altijd voor hen zijn.”

ʻUiteindelijk willen kinderen niets liever dan alledaags geluk en meedraaien in een gewoon gezin, een gewone straat en een gewoon dorpʼ

Driestroom

Het begeleiden van kinderen die beschadigd zijn en hechtingsproblemen hebben en ervoor zorgen dat het kind goed kan oproeien, kunnen Daan en Mandy niet alleen. Daan: “Wij profiteren van de expertise en ondersteuning van Driestroom en het netwerk van zorgprofessionals. Ook zaken als hulp bij administratie en het opzetten van een ondernemingsplan worden door Driestroom geboden. Dat neemt veel last in het gezin weg waardoor je meer zorg aan de kinderen kunt besteden.”

Mandy sluit af: “Er heerst veel onbekendheid over gezinshuizen en er is een groot tekort aan beschikbare plekken. Door het delen van onze passie en ervaring hopen we anderen te enthousiasmeren. Het is een lange weg, je hebt te maken met kinderen met forse trauma’s. Uiteindelijk willen kinderen niets liever dan alledaags geluk en meedraaien in een gewoon gezin, een gewone straat en een gewoon dorp. En dat is wat wij de kinderen willen bieden, vanuit ons hart en met heel veel liefde.”

‘De gezelligheid tijdens het eten ‘s avonds is een bijzonder moment waar iedereen zijn verhaal kan doen’
33

BijBiezonder

Gevestigd in het buitengebied van Sevenum, biedt BijBiezonder zorg, begeleiding en onderwijs aan kinderen in de leeftijd van elf tot ongeveer achttien jaar. Jongeren komen hier voor onderwijszorgtrajecten die BijBiezonder op maat samenstelt. Ook voor Diego en Victor is BijBiezonder een vast adres waar ze buiten schooltijden komen voor ontspanning en om te werken aan sociale doelen.

Initiatiefnemers Jules Wijers en Arie Jenniskens vertellen over de noodzaak van een plek voor kinderen die tijdelijk of langdurig uitvallen in het onderwijs. Jules vertelt: “Tijdens de transitie van de zorgwet, kwamen er jongeren op ons pad die wel de capaciteit hadden om te leren, maar dit niet voor elkaar kregen in een reguliere schoolsetting. Zij hadden behoefte aan een rustige omgeving en intensieve begeleiding. Die vraag paste perfect bij onze ambitie om de twee werelden van zorg en onderwijs met elkaar te verbinden en een plek te bieden waar jongeren zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.”

Arie vult aan: “Kinderen die bij ons komen zijn in het verleden vaak beschadigd of teleurgesteld. Als zij lang thuiszitten wordt het steeds moeilijker om terug naar school te gaan. Wij bieden hen in eerste instantie een veilige plek en persoonlijke aandacht. Vervolgens gaan wij op zoek naar hun intrinsieke motivatie, kwaliteiten en passies. Samen met alle betrokken partijen

maken we een plan van aanpak en gaan we met de jongere in kleine stapjes werken aan herstel en opbouw. Zonder druk en in ieders eigen tempo. We focussen daarbij op succeservaringen, om jongeren in beweging te krijgen en er weer ruimte is voor ontwikkeling.” BijBiezonder is een plek waar jongeren oprecht voelen ‘het is oké wie ik ben en ik mag er zijn’. Jules vertelt: “Kinderen zijn niet hun stoornis, niet lastig en al zeker geen nummer. Uiteindelijk zijn het gewoon pubers die in een fase zitten waar iedere puber doorheen moet. Vanuit dat startpunt gaan we geleidelijk op zoek naar een passende vorm van onderwijs of misschien zelfs arbeid.” Jules sluit af: “Er zal altijd een klein deel van de schoolgaande jeugd zijn dat niet meekan in het reguliere onderwijs. Pas als íedere jongere de kans heeft om zich op zijn of haar manier te ontwikkelen, zijn wij tevreden.”

Vacature

Wij zijn op zoek naar een groepsbegeleider. Bekijk onze website voor meer informatie.

BijBiezonder

Ulfterhoek 25B

5975 RG Sevenum

T 077 770 33 51

W www.bijbiezonder.nl

34 Fijn lifestyle magazine

Driestroom

Driestroom heeft een landelijke franchiseketen met 140 unieke zorgondernemingen, zoals Driestroomhuizen, Driestroomwonen 18+ en Driestroom-ondernemingen gericht op Werk en Ontwikkeling. Allemaal geleid door zeer ervaren zorgprofessionals die zichzelf als zorgondernemer blijven ontwikkelen om bij te dragen aan het alledaags geluk van kinderen en volwassenen, bewoners en deelnemers. En daarmee een betekenisvolle plek in de samenleving creëren voor de mensen die zij ondersteunen.

We hebben al ruim 300 zorgprofessionals kunnen begeleiden in het waarmaken van hun dromen! Ze komen bij ons binnen met een bijzondere ambitie en een eigen visie op zorg. Samen werken we toe naar een ondernemersplan. Op deze manier kunnen zorgprofessionals als Daan en Mandy, onder de vlag van Driestroom uitgroeien tot zelfstandig ondernemers.

Driestroom

Industrieweg-Oost 27

6662 NE Elst

T 0481 37 55 55

W www.ondernemersgroepdriestroom.nl

Bouten Groep

Bouten Groep is hét adres voor alle financiële zaken. Vanuit het kantoor aan de Wietelweg in Panningen werken Luc en Leon Bouten en hun team vol overgave aan een goed en professioneel advies. Dit is alleen mogelijk door inzicht in iemands persoonlijke situatie. Via een persoonlijk gesprek inventariseren zij alle wensen en gaan hiermee aan de slag om een advies op maat te geven op het gebied van verzekeringen, hypotheken en overige financiële zaken.

Leon Bouten: “We zijn als financieel adviseur al jaren betrokken bij familie Linders. Heel mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan het unieke concept Driestroomhuis ‘De Staatsie’, zodat ook alle financiële zaken voor hen goed geregeld en vastgelegd zijn. Heel inspirerend om te zien hoe Daan en Mandy hun hart durven te volgen en hun droom waarmaken. Wij wensen hen veel succes en geluk toe voor de toekomst.”

Bouten Groep

Wietelweg 1

5981 TG Panningen

T 077 307 16 01

W www.bouten-groep.nl

35

Mieke in de spotlights

We kregen een e-mail van de 52-jarige Mieke Bartsch die ons tipte met een onderwerp voor een artikel. Toen we haar ontmoetten, werden we verrast door haar enthousiasme en energie! Stoer als ze is, deelt ze haar verhaal over een leven met overgewicht. Vol vertrouwen poseert ze in kleding en lingerie van haar favoriete zaken in Horst. Omdat het haar droom is om nog eens met haar toneelgroep ‘Oud zeer’ op de planken te staan, vindt de fotoshoot plaats op de plek waar ze zich als een vis in het water voelt: het podium van ‘T Gasthoês. Mieke, je bent echt een voorbeeld!

36 Fijn lifestyle magazine Tekst Joyce Kranen | Fotografie Stefan Koopmans

Mail van Mieke

Allereerst mijn complimenten over jullie magazine Fijn. Het magazine staat vol mooie en persoonlijke verhalen van mensen uit je eigen omgeving en is dan ook een mooie aanwinst voor de regio Horst aan de Maas. Ik schrijf deze mail omdat het mij ontzettend leuk lijkt als er in jullie magazine een artikel komt over mensen met een maatje meer. Mijn hele leven heb ik zelf al overgewicht en je draagt het letterlijk en figuurlijk altijd met je mee. Ik vind dat er meer aandacht zou mogen zijn voor dames (en heren) met een maatje meer, en zou graag mijn verhaal willen delen. Gelukkig heeft Horst sinds een paar jaar een speciaalzaak met leuke kleding en een lingeriezaak waar ik altijd goed kan slagen.

In het dagelijks leven werkt Mieke met veel passie in de kinderopvang en in het speciaal onderwijs waarin ze al haar enthousiasme en creativiteit kwijt kan. In haar vrije tijd besteedt ze tijd aan hobby’s als lezen, toneelspelen en knutselen en brengt ze tijd door samen met haar gezin. Sinds kort is ze trotse oma van haar eerste kleinkind. Mieke groeide op in een warm gezin bestaande uit haar vader, moeder en jongere broer: “Wij hebben het altijd heel goed gehad thuis. Mijn ouders waren er altijd voor mij, waren heel betrokken en er heerste een huiselijke en gezellige sfeer. Een hele mooie en bijzondere jeugd. Helaas hebben we ook het nodige verdriet gekend door een kortstondig ziekbed van mijn vader, en later het ziekbed van mijn moeder die ik tot aan het einde toe heb mogen verzorgen. Dat mijn ouders een gedeelte van mijn leven en dat van de kleinkinderen hebben gemist, tekent mij. Gelukkig hebben we bewust heel veel mooie herinneringen met mijn moeder gemaakt, door het maken van leuke uitstapjes en samen op vakantie te gaan. Mijn moeder was een hele sterke vrouw, altijd maar doorgaan en nooit je hoofd laten hangen was haar motto. Dat herken ik in mezelf: niet in een hoekje gaan zitten maar altijd weer doorgaan. Al gaat dat soms ten koste van jezelf.”

Overgewicht loopt als een rode draad door het leven van Mieke: “Ik heb veel pijn en ellende meegemaakt en gezien wat het met je doet om keer op keer het gevecht aan te gaan. Mijn vader had last van overgewicht en ging telkens de confrontatie aan. Zijn hele leven lang stond in het teken van afvallen.

Het beeld dat hij voor de zoveelste keer de koelkastdeur opende en op een wortel kauwde, raak ik nooit meer kwijt. Dan zag ik zijn onmacht en frustratie. Hij viel soms tot dertig kilo af, maar dat zat er altijd binnen een jaar weer aan.

ʻIk heb veel pijn en ellende meegemaakt en gezien wat het met je doet om keer op keer het gevecht aan te gaanʼ

Tot het moment dat hij het de spuigaten vond uitlopen en het afvallen opnieuw een kans wilde geven. Toen hij vervolgens heel snel gewicht verloor en wij ons zorgen maakten, bleek hij ernstig ziek te zijn. Al snel werd de diagnose maagkanker gesteld, met uitzaaiingen in zijn lymfe. Na een kort en heel heftig ziekbed met chemo en verschillende ziekenhuisopnames, is hij op 64-jarige leeftijd overleden. De artsen gaven achteraf aan dat de tumor in zijn maag geruime tijd ingekapseld heeft gezeten in zijn vetweefsel. Door het afvallen heeft de kanker de ruimte gekregen en zich verder verspreid door het lichaam. Dat heeft me heel erg geraakt en geruime tijd beziggehouden. Ik durfde niet af te vallen omdat ik bang was hetzelfde te overkomen. Totdat ik mezelf een spiegel durfde voor te houden en inzag dat het hebben van veel overgewicht natuurlijk ook niet gezond is. Het is en blijft altijd onderdeel van mijn leven, wat niet gemakkelijk is.”

37
‘Totaal, compleet en schaamteloos lekker mezelf kunnen zijn is iets prachtigs’

Aan deze reportage werkten mee:

“Mensen zeggen dat gezond leven iets is wat je je eigen moet maken. Dat is heel makkelijk gezegd maar niet zomaar door iedereen waar te maken. Het is niet zomaar even een knop omzetten. Ik ben vaak de strijd aangegaan met de kilo’s, heb alle afvalmethodes gevolgd. Vaak lukte het ook om flink af te vallen, maar keer op keer kwamen de kilo’s weer terug. Dat heeft me uiteindelijk doen beseffen dat een getal op de weegschaal ook maar een cijfertje is en niets zegt over hoe je je voelt en wat je naar buiten toe uitstraalt. Als ik goed in mijn vel zit, zie je dat ook aan mij.”

Op de vraag wat ze de lezers van Fijn Magazine wilt meegeven, antwoordt Mieke: “Iedereen mag er zijn. Of je nu een maatje meer hebt, of er iets anders is waar je ontevreden over bent, het gaat er om wie je als persoon bent en hoe je je van binnen voelt. Dat straal je ook uit. Ook ik heb mijn mindere momenten en baal wel eens als ik mezelf terugzie op foto’s. Maar bij deze wil ik laten zien dat ik een trotse vrouw ben met veel zelfvertrouwen. Ook ik er mag zijn!”

Kapsel: Salon Beej Kim – Horst | Visagie: Beautysalon GLAM – Horst | Lingerie: Cleopatra Passie voor Lingerie | Kleding: X-tra Hip – Horst

38 Fijn lifestyle magazine

Blijmakers van Mieke

Cleopatra Passie voor Lingerie

Cleopatra Passie voor Lingerie is sinds 1990 dé lingerie speciaalzaak van Horst aan de Maas en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio. Wij vinden het belangrijk dat zowel vrouwen als mannen zelfverzekerd door het leven gaan. Onze specialisten hebben passie voor het vak en delen hun enthousiasme graag met jou.

Cleopatra Passie voor Lingerie Kerkstraat 20A

5961 GD Horst

T 077 398 72 50

W www.cleopatralingerie.nl

X-tra Hip

X-tra HIP is het ‘grotere’ zusje van Hip Home & Fashion in Horst en gespecialiseerd in plus size dameskleding. Onze modieuze en hippe dameskleding gaat van maat 42 tot en met maat 58. In een gezellige sfeer staat ons enthousiaste team voor je klaar met een eerlijk en deskundig advies.

Kinderopvang ‘t Nest

Een vogelnest is opgebouwd uit vele takjes. Een waar kunstwerk, als basis voor jong leven. Wij zijn zo’n nest. Een plek waar ‘samen’ zorgt voor een stevige basis. Waar leven tot bloei komt. Waar we met vallen én opstaan zorgen dat iedereen uitvliegt. Dag in, dag uit.

Kinderopvang ’t Nest Expeditiestraat 3

5961 PX Horst

T 077 366 19 55

W www.kinderopvanghetnest.nl

’t Gasthoês

Hét ‘thoês in cultuur’ van Horst aan de Maas! Geniet van voorstellingen in onze theaterzaal. Lees een boek in de bibliotheek. Organiseer je evenement of vergadering in een van de sfeervolle ruimtes. Trakteer jezelf op een lekker hapje of drankje in onze herberg. Heer vulde ów thoês!

X-tra Hip

Hoofdstraat 12

5961 EZ Horst

T 077 398 74 08

’t Gasthoês

Gasthuisstraat 25

5961 GA Horst

T 077 303 11 90

W www.gasthoes.nl

39

Kopje koffie met Koen Versleijen

Voor deze rubriek gaan we op de koffie en vertellen mensen hun verhaal. Dit keer nemen we een mooi plukboeket mee van Witveld Bloembinders en een lekkere vlaai van Bakkerij Gommans.

“Goedemiddag”, met een vriendelijke glimlach opent Koen de voordeur van zijn woning aan de Jacob Merlostraat in Horst. Aan de buitenkant is niet te zien dat hij kampt met het syndroom van Usher, een erfelijke aandoening waarbij zowel het horen als zien is aangetast. Koen weet inmiddels dat hij zijn gehoor niet geheel zal verliezen, zijn zicht wordt echter steeds slechter. Het is een kwestie van tijd voordat hij zijn gezichtsvermogen geheel kwijtraakt. In een indringend gesprek vertelt hij over zijn leven: “Het is voor mij moeilijk om het syndroom van Usher te accepteren.”

Koen beschrijft zichzelf als een levenslustig persoon: “Voordat ik werd getroffen door mijn ziekte leefde ik een zorgeloos leven. Ik werkte in de zorg, ging in het weekend veel op stap en woonde concerten bij van met name mijn favoriete band Rowwen Hèze. Ik deed eigenlijk alles waar ik zin in had en leefde bij de dag. Toen bij mij Usher werd geconstateerd heb ik lang geprobeerd alles bij het oude te laten en mijn bestaande leven en werkzaamheden voort te zetten. Totdat ik steken liet vallen, cliënten niet meer herkende en mijn werk niet meer naar behoren kon uitvoeren. Met de woorden ‘je kunt toch niets meer’ werd ik in 2020 afgekeurd voor werk door het UWV. Dat was een grote klap. Opeens zat ik thuis en werd ik van zorgverlener ineens zorgontvanger.”

ʻOpeens zat ik thuis en werd ik van zorgverlener ineens zorgontvangerʼ

Een steeds kleinere wereld Een moeilijke tijd volgde. Door de achteruitgang van zijn ogen en oren raakte Koen veel kwijt. Als gevolg van zijn ziekte is het alsof hij door een buis kijkt die steeds nauwer wordt. “Voetballen, autorijden, fietsen, ik kan het niet meer. Zelfs een paar boodschappen doen is tegenwoordig een uitdaging. Ik ben altijd blij als ik weer thuis ben.” Op de vraag wat hij het meest mist van zijn oude leven, antwoordt Koen: “Niets is meer spontaan, ik moet alle activiteiten plannen en goed voorbereiden: waar wil ik naartoe, hoe kom ik daar, hoe is de omgeving, wie ken ik er en hoe kom ik weer thuis? Dat alles kost behalve tijd ook nog eens ontzettend veel energie. Ik moet me daarbij optimaal focussen op mijn zicht en dat is erg vermoeiend. Dat betekent dat ik keuzes moet maken en niet meer alle feestjes en verjaardagen kan meemaken. Ik moet mijn krachten spreiden. Gelukkig is een verjaardagje skippen niet altijd even erg,” geeft hij lachend toe.

40 Fijn lifestyle magazine
Tekst Joyce Kranen | Fotografie Dick Holthuis

ʻMijn dochtertje Jet is mijn redding geweest. Door haar zag ik de zin van het leven weer in en nu geniet ik intens van alle fijne momenten die we samen hebbenʼ

41

Diepe dalen

Koen probeert positief te blijven en geniet heel bewust van de kleine dingen in het leven. Zijn familie, vrienden, vriendin en dochter Jet zijn het belangrijkste en bieden houvast en perspectief. Dat is echter anders geweest: “Toen ik door de achteruitgang van mijn ogen met een depressie in het ziekenhuis belandde, en dezelfde periode mijn zwager overleed, bereikte ik mijn dieptepunt. Ik zag de zin van het leven niet meer in.” Een lang revalidatieproces en opname in Vincent van Gogh volgde. Koen vertelt: “Ik ben daar heel open over. Iedereen mag weten welke diepe dalen ik heb gekend en hulp nodig had om daar weer uit te krabbelen. Ik heb geleerd dat ik het alleen niet red en alle hulp moet accepteren om weer verder te komen. Verder met leven. Mijn dochtertje Jet is mijn redding geweest. Door haar zag ik de zin van het leven weer in en nu geniet ik intens van alle fijne momenten die we samen hebben”.

Van zorgverlener tot zorgontvanger

Door zijn ziekte werd Koen bekend met het ontvangen van zorg: “Als zorgontvanger vielen mij verschillende zaken op die verbeterd konden worden. Het liet me ook reflecteren op mijn eigen handelen, als zorgverlener. Ik had veel dingen anders kunnen of moeten doen. Toen ik hierover sprak met een vriend die zich aan het omscholen was tot zorgprofessional, nodigde hij me uit mijn verhaal in zijn klas te komen vertellen.

Gewapend met mijn PowerPoint ging ik mijn eerste gastles verzorgen. De reacties hierop waren dusdanig positief dat er meerdere gastlessen en presentaties volgden. De kiem voor mijn carrière als spreker was geplant!”

Blieve Loepe

“De reacties op mijn verhaal inspireerden en motiveerden mij om een verschrikkelijke situatie om te zetten in iets krachtigs.” Sinds november 2022 heeft Koen zijn eigen onderneming en geeft hij lezingen en presentaties voor verenigingen, bedrijven, scholen en voor iedereen die het horen wil. “Ik vertel over de impact die Ushersyndroom op mijn leven heeft, de zware tegenslagen die ik heb overwonnen en wat ik hiervan heb geleerd. De reacties zijn overweldigend en dat motiveert me enorm. Ik heb weer het gevoel dat ik meedoe en van waarde ben. Dat is een heel fijn gevoel. Uiteindelijk zal ik compleet blind worden en mijn dochter Jet niet zien opgroeien. Wanneer dat moment zich aandient is de vraag. Ik bereid me hierop voor, maar probeer er niet te veel aan te denken en me te richten op alles wat ik wél kan. ‘Blieve loepe’, de titel van een nummer van Rowwen Hèze, is mijn levensmotto. Met de juiste mindset kom je heel ver!”

W www.koenversleijen.nl

‘Blieve loepe’, de titel van een nummer van Rowwen Hèze, is mijn levensmotto. Met de juiste mindset kom je heel ver!ʼ
42 Fijn lifestyle magazine

VACATURE BROODBAKKER

Voor onze hypermoderne ambachtelijke bakkerij in Nederweert zijn wij op zoek naar een ervaren Broodbakker .

GEEN NACHTDIENSTEN

Wij zijn gek op brood, maar ook op onze nachtrust en daarom werken wij overdag.

GENIETEN VAN JE WEEKEND

Want wij vinden vrije tijd erg belangrijk. Je bent drie van de vier zaterdagen vrij.

HIGH TECH, AMBACHT EN VAKMANSCHAP

Onze moderne apparatuur ondersteunt jou tijdens je werk.

Kijk voor meer informatie op: www.bakkerijheerschap.nl/vacatures

Mijn kids & ik Annelisa, Lana en Pip

In deze rubriek staat familie centraal. Annelisa, Michiel, Lana en Pip genieten er van om samen op pad te gaan. Vandaag is het tijd voor een meidendag, waarbij Annelisa met haar dochters als modellen in de spotlight staan en een avontuur beleven bij Center Parcs Het Meerdal. Het belooft een onvergetelijke dag te worden.

Annelisa, 32 jaar oud, is geboren in Groningen. Ze heeft lange tijd in Zeeuws Vlaanderen gewoond voordat ze zo’n 10 jaar geleden naar Horst verhuisde. Haar connectie met Horst begon toen ze als kind een tijdje in Wanssum woonde. Toen ze op zichzelf ging wonen, koos ze bewust voor een verhuizing naar Horst. Na een paar jaar kwam ze haar vriend Michiel tegen. “Dat was op een tafeltennistoernooi. We hadden meteen een klik en ik ben dan ook ontzettend blij dat hij mijn verloofde is. We hopen volgend jaar te gaan trouwen. Maar nog belangrijker, hij is de vader van mijn kinderen.”

Ondanks haar langgekoesterde droom van het moederschap, bleek de eerste periode voor Annelisa behoorlijk uitdagend. “Toen ik op mijn 23e Lana kreeg, werd mijn wens werkelijkheid. Maar eerlijk gezegd, bleek het in de praktijk behoorlijk zwaar te zijn. Lana was een huilbaby, en het vinden van rust te midden van alles was een uitdaging.”

Na verloop van tijd vonden ze hun balans. “Ik vertrouw altijd op mijn intuïtie en laat me niet beïnvloeden door mensen die denken het beter te weten.” Na twee jaar werd hun jongste dochter geboren: Pip. Dat was niet vanzelfsprekend. Michiel is twee keer ernstig ziek geweest. Gelukkig gaat het nu goed met hem en ondergaat hij regelmatig controles. Het lijkt wel alsof het lot heeft bepaald dat we jong kinderen kregen. Hoewel we allebei graag nog meer kinderen hadden gewild, is dat door de medische behandelingen bij Michiel niet mogelijk. We staan open voor pleegzorg. Kinderen die geen veilige thuissituatie hebben, willen we graag een warm thuis bieden. Gelukkig zijn er kamers over in ons nieuwe huis, dus er is volop ruimte in ons hart en gezin voor deze mogelijkheid. Maar eerst willen we de opties rustig bekijken en niets overhaasten.”

44 Fijn lifestyle magazine
Tekst Karin Jacobs | Fotografie Dick Holthuis

Behind the scenes

Voor de fotoshoot gingen de meiden langs bij Loes Peters van HIPP Haarmode in Tienray, hun vertrouwde adres. Met Loes’ behendigheid om hun beste zelf naar voren te brengen, zijn ze helemaal klaar om voor de camera te verschijnen.

W www.hipphaarmode.nl

Grace, styliste en bedrijfsleider bij Berden, heeft weer gave outfits samengesteld. Een mix van mode en comfort en natuurlijk helemaal op elkaar afgestemd. Annelisa zei: “Het is knap dat Grace aan de hand van een foto mijn stijl heeft kunnen herkennen. De meisjes zien er ook prachtig uit, helemaal om door een ringetje te halen.”

W www.berden-fashion.nl

45

Een compleet nieuwe ervaring in Center Parcs Het Meerdal

Annelisa, Lana en Pip worden hartelijk ontvangen bij Center Parcs Het Meerdal, waar ze een heerlijke dag tegemoet gaan. Dit prachtige vakantiepark, omringd door de natuur, biedt de ideale setting voor een ontspannen uitje en brengt meteen dat heerlijke vakantiegevoel met zich mee. Terwijl Lana en Pip kennismaken met de pony’s Billie en Storm, straalt hun enthousiasme van hen af. Hoewel het een beetje spannend is, blijken de pony’s ontzettend lief en worden ze deskundig begeleid door medewerkster Marieke. Geduldig leiden de pony’s hen door het park naar de nieuwe Beleefboerderij, waar ze in een relaxte sfeer genieten van de natuur en de schattige dieren. De meiden kijken hun ogen uit, klauteren op de tractor en knuffelen met de cavia’s en geitjes.

46 Fijn lifestyle magazine

Na een heerlijke lunch gaan ze verder met het programma bij Adventure Foot Golf, een leuke activiteit voor jong en oud. Hoewel het even wennen is, hebben ze al snel de smaak te pakken en genieten ze volop.

47

Annelisa begon haar loopbaan in een winkel, maar uiteindelijk besloot ze haar hart te volgen en te gaan werken met kinderen. Ze is momenteel bezig met een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleiding tot pedagogisch medewerker en werkt tegelijkertijd bij ‘t Nest Kinderopvang. “Het is geweldig om met kinderen te werken, hoewel het natuurlijk wel intensief is. Zodra ik mijn eigen kinderen weer zie bij thuiskomst, laad ik helemaal op.”

“Michiel en ik vormen een hecht team en we maken bewuste keuzes in de opvoeding van onze kinderen. We passen onze

aanpak aan op het karakter van elk kind. Pip, zoals haar naam al suggereert, is net als Pippi Langkous - avontuurlijk en stoer. Aan de andere kant is Lana heel lief en gevoelig, waarin ik mezelf herken. We halen het meeste plezier uit simpele dingen, zoals samen de natuur in trekken en bewust quality time doorbrengen zonder al te veel afleiding. Onze kinderen hebben bijvoorbeeld geen tablet en kijken nauwelijks tv. Ze geven aan dat ze dit totaal niet missen, wat ik fijn vind in deze drukke tijd.

48 Fijn lifestyle magazine

Het belangrijkste dat we hen willen meegeven, is dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Ik merk nu al dat ze een open blik hebben naar de wereld. Mijn grootste wens is dat onze meisjes gelukkig en vol zelfvertrouwen in het leven staan. Voor ons is alles goed, zolang ze maar zichzelf kunnen zijn.”

Annelisa, Lana en Pip sluiten de dag af bij Aqua Mundo. In het tropische decor van palmbomen en exotische planten leven de kinderen zich uit op de glijbanen, wildwaterbaan en het water playhouse.

Annelisa sluit af: “Het was een prachtige dag bij Center Parcs Het Meerdal. Zo dicht bij huis en toch dat heerlijke vakantiegevoel. We gaan er nog lekker van nagenieten!”

ʻWe halen het meeste plezier uit simpele dingen, zoals samen de natuur in trekken en bewust quality time doorbrengen zonder al te veel afleidingʼ
49

Blijmakers van Annelisa, Lana en Pip

Recreatiepark De Achterste Hoef

Gezellige Brabantse familiecamping in een bosrijke omgeving, waar je urenlang kunt spelen en zwemmen. Het animatieteam verzorgt de leukste activiteiten, het restaurant serveert de lekkerste gerechten en de winkel verkoopt de lekkerste broodjes… Kortom, genieten!

Recreatiepark De Achterste Hoef

Troprijt 10

5531 NA Bladel

T 0497 38 15 79

W www.achterstehoef.nl

Lekker Lente bij Durlinger!

Eindelijk! De lente komt eraan. De tijd om lekker naar buiten te gaan, bloemetjes te halen en nieuwe schoenen uit te zoeken. Met onze splinternieuwe collectie met maar liefst 60 merken hopen we weer veel mensen blij te maken. Kom gauw eens langs in onze winkel in Panningen dan helpen we je graag. Zodat je lekker de lente in loopt.

Durlinger Horst

Kerkstraat 24

5961 GD Horst

W www.durlinger.com

Blok 10

Een sfeervolle plek aan het Wilhelminaplein in Horst. Bij ons kunt u terecht om te lunchen, dineren en borrelen. Daarnaast hebben wij een uitgebreid speciaalbierassortiment, verfrissende cocktails en heerlijke wijnen. Ons team heet u van harte welkom!

Blok 10

Wilhelminaplein 10

5961 ES Horst

T 077 397 12 24

W www.blok10horst.nl

Intermakelaars

De vertrouwde specialist in huis! Kennis, lokale betrokkenheid en transparantie; dat is de kracht van InterMakelaars. Samen kennen we de Noord Limburgse woning- en bedrijfsmarkt als geen ander en voelen we ons lokaal zeer betrokken.

Intermakelaars

Hoofdstraat 11

5961 EX Horst

T 077 398 90 90

W www. intermakelaars.com

50 Fijn lifestyle magazine

Probeer de puzzel op pagina 68 op te lossen en maak kans op een geweldige prijs bij Het Meerdal!

Center Parcs Het Meerdal

Laagheideweg 11 5966 PL America

W www.centerparcs.nl/meerdal

51

Vonk de groeimakers

In 1987 kruisten de paden van Marjo Nijssen en Connie Wijnands bij uitzendbureau Keser, waar hun krachtige samenwerking al snel opviel. Hoewel ze later hun eigen weg gingen, bleef hun band intact. Onlangs besloten ze om hun krachten te bundelen en Vonk Werving en Selectie op te richten.

Connie: “Alles valt nu op zijn plek. Het is inspirerend om onze ervaring, kennis en netwerk te combineren. We vullen elkaar perfect aan, met als gezamenlijk doel om kandidaten en opdrachtgevers te helpen groeien.”

Marjo en Connie kijken verder dan cv’s. Ze bieden een frisse benadering, waarbij ze de mens achter het profiel centraal stellen en samen met bedrijven naar de toekomst kijken.

Marjo: “We schetsen van elke kandidaat een levendig profiel, inclusief uitgebreide motivatie. Samen bepalen we welke bedrijven het beste passen. Dankzij onze ervaring komen we vaak tot verrassende inzichten, die soms een andere richting opgaan dan verwacht. Juist deze onverwachte matches leveren geweldige resultaten op.”

Naast werving en selectie biedt Vonk coaching en fungeert als vertrouwenspersoon, waarbij deze expertises naadloos op elkaar aansluiten. In het wervingsproces wordt coaching toegepast, met vertrouwen en aandacht als basis. Vonk helpt bij het ontdekken van talenten en biedt diepgaand inzicht in persoonlijke kwaliteiten of die van het team.

Connie: “We streven altijd naar de perfecte match, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Onze norm is dat we de kandidaat zelf zouden aannemen. Als dit het geval is, zetten we ons er samen volledig voor in. Het is prachtig om te zien welke samenwerkingen hieruit voortkomen.”

Marjo: “Om ons bereik te vergroten, werken we met een select netwerk van ambassadeurs, waaronder jongeren die actief zijn op plekken waar veel jongeren samenkomen. Zij pikken signalen op van anderen die bijvoorbeeld werk zoeken. Zo verspreidt de vonk zich op verschillende plekken. En daar zijn we blij mee, want we doen het niet alleen, maar juist samen.”

ʻBij Vonk Werving en Selectie gaan we verder dan alleen het matchen van kandidatenʼ

Connie sluit af: “Bij Vonk Werving en Selectie gaan we verder dan alleen het matchen van kandidaten. Wij willen graag groei bewerkstelligen, zowel op persoonlijk als op zakelijk niveau. Dat maakt ons de groeimakers.”

Vonk Werving en Selectie

Kerkstraat 47

5981 CE Panningen

Connie Wijnands: 06 53 11 00 85

Marjo Nijssen: 06 26 68 60 17

W vonkwervingenselectie.nl

52 Fijn lifestyle magazine
Tekst
Karin Jacobs | Fotografie Dick Holthuis

Even

binnenkijken

bij Sem en Dirk

Dirk Thijssen en Sem van der Loo kennen we nog van de rubriek ‘Kameraden uit Hegelsom’ in de eerste editie van Fijn Magazine. Daarin vertellen ze over de realisering van zes koopwoningen als Collectief Particulier Opdrachtgever (CPO) om in hun geliefde Hegelsom te blijven wonen. We zijn van harte welkom in hun sfeervolle huis aan de Langstraat.

53 Tekst Joyce Kranen | Fotografie Stefan Koopmans

Op de vraag hoe een Meijelse in Hegelsom terechtkomt, antwoordt Sem lachend “Tsja, voor de liefde hè? Ik ken Dirk nu vijfeneenhalf jaar en heb inmiddels veel vrienden gemaakt in Hegelsom. Destijds had ik ook mijn werk in Horst en was het al snel duidelijk dat ik deze kant op zou komen. In de periode van de bouw hebben we tijdelijk bij mijn schoonouders op de bovenverdieping gewoond, om dicht bij de bouw te zijn en te sparen voor ons nieuwe huis en de inrichting daarvan. We hebben daar ruim anderhalf jaar een soort van proef-samengewoond totdat we hier intrek konden nemen.

Toen Sem en Dirk werden benaderd om deel te nemen aan het nieuwbouwproject, waren ze er vrij snel over uit dat dit is wat ze wilden. Dirk: “In het begin hadden we nog even onze twijfels omdat het hele bouwproject drie tot vier jaar in beslag ging nemen, en Sem en vooral ik eraan toe was om op mezelf te wonen.”

Sem en Dirk hadden vanwege het lange traject van de bouw, genoeg tijd om na te denken over de indeling en inrichting. Sem vertelt: “Samen met de architect hebben we de mogelijkheden bekeken en zelf heb ik met behulp van een online tekenprogramma wel tien varianten gemaakt. Ieder keer zag ik iets op

54 Fijn lifestyle magazine

Pinterest, of mijn buurvouw had weer een nieuw idee en dat werkte ik dan 3D uit in een nieuwe tekening. De keuze voor de keuken vonden we het meeste uitdagend, daar wil je een aantal jaren mee vooruit kunnen. Toen Nuva Keukens ons het voorstel deed voor het realiseren van een leefkeuken, hadden we onze bedenkingen omdat we daarvoor zitruimte moesten inleveren. Toen bleek dat het mogelijk was om een extra meter aan te bouwen en de leefkeuken in te passen was, hebben we dit voorstel meteen overgenomen.” Dirk vult aan: “We zitten eigenlijk bijna altijd aan de bar in de keuken, om samen te eten, werken of gezellig met vrienden een drankje te doen.”

Dirk hield zich met name bezig met zaken als elektra en het lichtplan, terwijl Sem zich richtte op de indeling van de leefruimte en het interieur. Sem vervolgt: “Gelukkig zaten we wat betreft kleur en stijl van zaken als meubels, keukenblad en behang steeds op één lijn en bleken we een goed team dat snel keuzes maakt. Gelukkig hebben we beiden een hele handige vader en ook veel klusgrage vrienden.”

Door Poels Wonen & Slapen werd de vriendengroep uitgenodigd voor een gezellige en inspirerende avond. Daar kochten Sem en Dirk verschillende items, zoals de PVC vloer in visgraatmotief en verschillende meubels. Sem: ”Door goed advies van de vakspecialisten maakten we weloverwogen keuzes betreffende de inrichting en afstemming van de kleuren en materialen. Ik vond het even spannend om een houtkleurige bar te matchen met een houtlook vloer, maar alles bleek precies zoals verwacht. We zijn dan ook heel blij met dit sfeervolle eindresultaat, en hebben een heel mooi plekje gevonden hier. Het volgende project wordt de tuin, zodat we van de zomer lekker buiten kunnen barbecueën. En ooit, in de toekomst hoop ik samen met Dirk een nieuw project aan te gaan, zoals het opknappen van een Hegelsoms boerderijtje. Maar dat zijn dromen voor de toekomst!”

Dirk sluit af: “We zijn blij met deze fijne plek voor onszelf. Een huis dat we naar eigen smaak hebben ingericht en dat duurzaam is gebouwd. Het is prachtig hoe we dit samen met onze vrienden hebben gerealiseerd, ik kan me geen betere buren wensen!”

ʻHet is prachtig hoe we dit samen met onze vrienden hebben gerealiseerd, ik kan me geen betere buren wensenʼ
55

Het Atelier van Poels

Het Atelier van Poels is dé binnenhuisadviseur voor de hele regio. Graag adviseren de interieuradviseurs van Het Atelier van Poels bij het maken van je keuze waar je echt blij van wordt en bieden zekerheid van de beste koop. Loop eens binnen en laat je inspireren.

Christy werkt als interieuradviseur bij het Atelier van Poels. Met een scherp oog voor detail en veel kennis van interieurontwerp adviseerde ze Sem en Dirk in het maken van keuzes voor een passend interieur. Met Christy’s deskundige begeleiding kozen ze voor de bank ‘Lotte’, een veelzijdige en comfortabele bank die volledig kan worden samengesteld naar eigen wens. Bank ‘Lotte’ biedt niet alleen ultiem comfort, maar ook een tijdloos design dat perfect past bij hun interieur.

Daarnaast viel het oog van Dirk en Sem op de prachtige PVC London in een verfijnd visgraatmotief. Deze vloer voegt een vleugje elegantie en karakter toe aan hun huis, terwijl de duurzame en onderhoudsvriendelijke eigenschappen ervoor zorgen dat ze er jarenlang van kunnen genieten.

Dankzij het Atelier van Poels en Christy’s begeleiding en expertise, hebben Sem en Dirk niet alleen hun droominterieur gerealiseerd, maar ook de zekerheid van de beste keuzes en aankopen. Loop ook eens binnen en laat je inspireren door de interieuradviseurs, die klaar staan om jouw dromen werkelijkheid te maken.

Het Atelier van Poels Industriestraat 13

5961 PG Horst

T 077 396 17 77

W www.ateliervanpoels

56 Fijn lifestyle magazine

Nuva Keukens

Nuva Keukens

Iedereen heeft een eigen smaak en eigen wensen, zeker als het aankomt op keukens. Nuva Keukens is een keukenzaak met meerdere vestigingen in Noord-Brabant en Limburg en staat bekend om de service, kwaliteitskeukens en, niet te vergeten, de scherpe prijzen. In de showrooms is een breed assortiment topkeukens te vinden. Voor je droomkeuken slaag je gegarandeerd bij Nuva Keukens.

Iedereen heeft een eigen smaak en eigen wensen, zeker als het aankomt op keukens. Nuva Keukens is een keukenzaak met meerdere vestigingen in Noord-Brabant en Limburg en staat bekend om de service, kwaliteitskeukens en, niet te vergeten, de scherpe prijzen. In de showrooms is een breed assortiment topkeukens te vinden. Voor je droomkeuken slaag je gegarandeerd bij Nuva Keukens.

Samen met Dirk en Sem hebben we een ontwerp samengesteld aan de hand van de voorbeelden in onze showroom. De keuze is gevallen op een greeploze houtdecor keuken in de kleur eiken zwart. Het werkblad is uitgevoerd in de kleur Jet Grey Satin (composiet). Voor het barblad is de keuze gevallen op een houtdecor, zodat deze uitstekend past bij de vloer. Voor de apparatuur hadden ze al een aantal duidelijke wensen die we hebben verwezenlijkt in het ontwerp. Het resultaat? Een hoogwaardige keuken voorzien van apparatuur van ATAG, BORA en Quooker.

Nuva Keukens

Showrooms: Bergeijk I Deurne I Heerlen I Someren-Eind I Tilburg

T 0493 44 11 11

Samen met Dirk en Sem hebben we een ontwerp samengesteld aan de hand van de voorbeelden in onze showroom. De keuze is gevallen op een greeploze houtdecor keuken in de kleur eiken zwart. Het werkblad is uitgevoerd in de kleur Jet Grey Satin (composiet). Voor het barblad is de keuze gevallen op een houtdecor, zodat deze uitstekend past bij de vloer. Voor de apparatuur hadden ze al een aantal duidelijke wensen die we hebben verwezenlijkt in het ontwerp. Het resultaat? Een hoogwaardige keuken voorzien van apparatuur van ATAG, BORA en Quooker.

W www.nuvakeukens.nl

Nuva Keukens

Showrooms: Bergeijk I Deurne I Heerlen I Someren-Eind

I Tilburg

T 0493 44 11 11

57

Bloomoments Speciaal om te krijgen, mooi om te geven

Laat je verrassen door Bloomoments! De handgemaakte droogboeketten, verpakt in luxe geschenkverpakkingen, zijn perfect voor elke gelegenheid. Met liefde en zorg samengesteld, bieden de stijlvolle combinaties een tijdloos cadeau dat past in ieder interieur. We spreken initiator en mede-eigenaar Salvatore Cunsolo bij Automobielbedrijf Peeten waar zijn boeketten als relatiegeschenk worden ingezet en Bij Hofackers, waar Bloomoments verkrijgbaar is.

58 Fijn lifestyle magazine
Tekst Joyce Kranen | Fotografie Dick Holthuis

De eerste ervaring die Salvatore opdeed in de bloemensector was bij een bedrijf dat bloemen verfde, waar hij via buurman Johan terechtkwam. Het toeval wil dat op het moment van dit interview, buurvrouw Marleen de koffie brengt. Ze vertelt spontaan: “Wij zijn buren maar eigenlijk voelt het meer als familie”. Salvatore vult lachend aan: “We hebben een poort tussen onze tuinen, dat zegt al genoeg. Doordat we samen veel hebben meegemaakt, is er een hele bijzondere band ontstaan. Toen mijn moeder jaren geleden een zware hartaanval kreeg, was Johan gelukkig in de buurt om haar te helpen. Dankzij zijn adequate en snelle handelen, redde hij haar leven. Later werd hij helaas zelf ziek en hebben we hem en Marleen zo goed mogelijk gesteund en tot aan zijn afscheid bijgestaan. Hele trieste maar ook waardevolle herinneringen.”

Voor mezelf beginnen

Het ondernemerschap zit Salvatore al van jongs af aan in het bloed: “Ik geloof dat ik 16 of 17 jaar was toen ik al wat bijverdiende door het wassen van auto´s bij vrienden en familie. Met een hogedrukreinigertje, een spons en wat reinigingsproducten ging ik bij de mensen langs. Ook toen ik in loondienst werkte voelde ik de noodzaak om mijn eigen ding te doen, zoveel mogelijk autonomie te hebben. Na een aantal jaren ervaring en wat meer bewustwording in de keuzes die ik maakte, kwam ik tot de conclusie dat ik, ondanks een superleuke functie en uitdagende kansen, voor mezelf wilde beginnen. Ik zegde mijn baan op, zonder een plan voor de toekomst. Het enige wat ik wist en intrinsiek overduidelijk voelde was: ik moet iets voor mezelf gaan doen. Het is niet dat ik daar nooit wakker van heb gelegen hoor, maar ik had de overtuiging dat dit de juiste stap was. Ik had geloof in mezelf.”

Het ontstaan van Bloomoments

Er zit gedegen voorwerk in de ontwikkeling van Bloomoments, Salvatore vertelt: “Ik ging langs bij mijn zakenrelaties in de decoratiesector om, onder het genot van een kopje koffie, zaken als bedrijfsvoering, trends en kansen in de markt te bespreken. We zagen een kans in droogbloemen en werkten aan een eerste concept, dat we vervolgens verder hebben uitgewerkt tot een divers aanbod van kwalitatieve droogboeketten. Bloomoments is uniek en onderscheidend omdat we de bloemen zelf inkopen en importeren waarbij we de mogelijkheid hebben bepaalde kleuren toe te voegen. Dat betekent dat je een bepaalde diepte en expressie krijgt in de bloemen, waarmee onze zeer creatieve geesten de meest schitterende combinaties maken. Het concept van het vangen van een moment en het tastbaar maken van een bepaalde gelegenheid, maakt Bloomoments een tijdloos cadeau.” Een uitdaging was het vinden van een passende presentatie voor de boeketten. Het idee van een doos als verpakking is doorontwikkeld tot de huidige, luxe geschenkverpakking. Salvatore ziet Bloomoments in de toekomst als een merk met een gevarieerd aanbod aan producten waarmee ze de markt veroveren: “Ik ben dankbaar voor Automobielbedrijf Peeten en Bij Hofackers, die vanaf het eerste moment in ons prachtige product geloven. We zijn actief op zoek naar nieuwe relaties en verkooppunten en streven ernaar om een succesvol merk te worden in heel Europa! Op die manier kunnen heel veel mensen genieten van Bloomoments.”

W www.bloomoments.com

59

Dé scooterzaak van de regio

KapelkesHof

Allround horeca medewerker

wijn | golf | horeca

- BEN JIJ TOE AAN EEN NIEUWE UITDAGING?

- HOU JE VAN SPORT?

- WIL JIJ ZOVEEL MOGELIJK DIVERSITEIT IN JE WERK?

DAN ZOEKEN WIJ JOU....

KapelkesHof

- ALTIJD AL EEN IN ZO’N BIJZONDERE OMGEVING WILLEN WERKEN?

Kapèlkeshof ligt midden in de natuur en hee� een gol�aan die voor iedereen toegankelijk is, gericht op dagrecrea�e en uitjes, een restaurant en eventloca�e. Daarnaast hee� Kapèlkeshof een wijnbedrijf met wijngaard en een populaire webshop en wijnwinkel. Wekelijks worden er wijnproeverijen en rondleidingen verzorgd.

We hebben een super leuk team, maar we zijn nog op zoek naar die ontbrekende schakel die ons team compleet kan maken...

Zowel in ons vaste team, en als weekendhulp!

Scan de qr code, vul je gegevens in, en wij nemen contact met je op. Of mail: sara@kapelkeshof.nl

Horeca en zoveel meer...

Laat je opleiden tot golfinstructeur w ijnadviseur of smaakexpert

* * * Wil je ook in Fijn? Mail ons! info@fijnmagazine.nl
K a p èl k e s h o f w i jn | g o lf | ho re c a
VACATURE
scan Website <

Vaessen Wonen

Samen

ontdekken

we jouw thuis van interieuradvies tot realisatie

Vaessen Wonen is al jaren specialist in het creëren van droominterieurs waarin mensen zich thuis voelen. Achter de mosterdgele gevel aan de dorpsstraat in Maasbree ligt een prachtige interieurzaak, compleet met eigen designstudio. Team Vaessen Wonen staat hier voor je klaar om een stijlvol interieur te realiseren.

Vakmanschap en interieur design gaat hand in hand

Wij werken graag met een persoonlijke afspraak om te zien en voelen wat mensen beweegt en de wens achter een vraag te achterhalen, dit is dus ook de reden dat wij doordeweeks op

Onze winkel, kom jij binnenkort ook onze prachtige collectie bewonderen?

afspraak open zijn. Zo kunnen we de tijd voor mensen nemen en ze de volle aandacht geven. Als we dan aan het eind van een project een lach op het gezicht zien, weten we dat het goed is. Daar draait het uiteindelijk om: goed luisteren naar de klant en met een resultaat komen wat passend is en zelfs hun wensen en verwachtingen overtreft.

Vaessen Wonen

Dorpstraat 2B

5993 AN Maasbree

T 077 465 1889

W www.vaessenwonen.nl

Een mooi interieur is geslaagd wanneer het aansluit bij de bewoners en hen een goed gevoel van thuis geeft. Klanten weten vaak niet waar te beginnen. Van vloerverwarming, stukadoor, keuken, schilder en styling: alle producten en diensten hebben we in huis of bij de hand door samen te werken met lokale vakmensen.

Wist je dat wij het stoffeerwerk allemaal zelf uitvoeren?

Open dagen

We nodigen je van harte uit om een kijkje in onze winkel te komen nemen tijdens onze open dagen op vrijdag 19 en zaterdag 20 april. Kom jij ook gezellig langs?

Schrijf je in via de QR code voor onze open dag en ontvang tijdens deze dag een goodiebag. Volg ons op onze socials voor ons open dag programma en meer!

61

Uw persoonlijke bouwer!

Janssen Bouwen | Ontwikkelen is een vooruitstrevend bouwbedrijf gevestigd in Panningen. Ons familiebedrijf bestaat ruim 90 jaar en houdt zich bezig met de bouw van particuliere woningen, projectmatige bouw, utiliteitsbouw, renovaties en transformaties. Dit doen we met een team van 50 uitblinkers, die allemaal specialist zijn op hun eigen gebied.

Particulieren woningbouw

Je gaat een woning bouwen en zoekt een architect en aannemer. In dat stadium schuiven wij graag aan om samen naar een mooi en betaalbaar eindresultaat toe te werken. Samen met jou zorgen wij ervoor dat jouw huis een pareltje wordt.

Projectmatige bouw / appartementen

Projectmatige bouw omvat nieuwbouw van meerdere woningen in hetzelfde gebied die als één plan gepresenteerd worden. Ook de realisatie van appartementsgebouwen of sociale huurwoningen voor diverse opdrachtgevers, zowel particulier als zakelijk, zijn ons niet vreemd. Projecten als deze pakken wij graag met je op om ervoor te zorgen dat alles goed wordt geregeld.

Utiliteitsbouw

Met utiliteitsbouw bedoelen wij bouwprojecten die geen woonbestemming hebben. Denk aan bedrijfsgebouwen, kantoren, scholen en sportaccommodaties. Een groot project waar alles tot in de puntjes geregeld moet worden zodat er uiteindelijk een mooie en functionele bouw staat.

Renovatie

Het renoveren van je woning is een omvangrijke ingreep. Om goede keuzes te maken en de renovatie professioneel uit te voeren, schakelen veel mensen een aannemer in. Samen met bijvoorbeeld een elektricien of loodgieter zorgen we ervoor dat jouw renovatie zoals afgesproken uitgevoerd wordt en iedereen trots is op het eindresultaat.

Transformatie

Er komt steeds meer vraag naar het transformeren van gebouwen naar een andere bestemming. Het transformeren van een voormalig schoolgebouw naar zorgwoningen is hier een voorbeeld van. Een geslaagde transformatie is de voormalige VMBO-locatie in Panningen naar een kleinschalig woon- en zorghuis genaamd “Het Poelsplein”.

John F. Kennedylaan 203

5981 WZ Panningen

T (077) 307 12 29

@ info@janssenbo.nl

W www.janssenbo.nl

Baarlose kameraden

De vriendengroep uit Baarlo komt samen op ‘t Kempke, een prachtige plek in het groene hart van Baarlo, omgeven door historische gebouwen. Ze begroeten elkaar joviaal, al is er een vriend voor wie even ergens naartoe gaan niet vanzelfsprekend is. Noud is getroffen door de ziekte van Huntington, een ernstige hersenaandoening. Ondanks deze uitdaging delen de mannen openhartig hun ervaringen over hun vriendschap en hoe zo’n diagnose de dynamiek binnen de vriendengroep beïnvloedt. Maar bovenal vertellen ze hoe ze er, ondanks tegenslagen, het beste van maken.

63 Tekst Karin Jacobs | Fotografie Dick Holthuis

Na de fotoshoot gaan we naar Sjiwa Baarlo, een plek vol herinneringen.

Rond hun twaalfde ontmoetten de jongens elkaar op school en bij de sportclub, en vormden ze een hechte vriendengroep. In 2001 richtten ze de Kiet Zoterbèk op, genoemd naar de straat Soeterbeek waar hun ontmoetingsplek was, bij Bart thuis. Ze deden typische jongensdingen: een biertje drinken, vuurtje stoken, brommers rijden, later werden dat crossauto’s. Ze luisterden veel naar muziek: Normaal, Janse Bagge Bend, Rowwen Hèze en hardrock. Door ProgPower, dat sinds 2000 in Baarlo wordt georganiseerd, raakten ze geïnteresseerd in harde muziek. Dat was bij Sjiwa, waar ze vrijwilligers werden. Vele vrijdagavonden brachten ze hier door, of bij ’t Maf, en op zaterdagavond gingen ze uit in Helden. De liefde voor stevige muziek is iets wat hen verbindt, net als een gedeelde passie voor de muziek van de Zweedse band Evergrey. “Die muziek luister ik altijd als ik op het muziekwaterbed lig,” vertelt Noud lachend.

64 Fijn lifestyle magazine

Dit brengt ons bij de situatie van Noud. Terwijl zijn vrienden zich bezighouden met werk en gezin, brengt Noud drie dagen per week door op de dagbehandeling in het Huntingtoncentrum van Land van Horne in Weert. Ondanks zijn aandoening woont Noud zelfstandig middenin Baarlo. Om dit zo lang mogelijk te kunnen blijven doen, ondergaat hij gerichte therapieën die hem helpen om de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Huntington is een erfelijke hersenaandoening waarbij de symptomen steeds ernstiger worden. Het ziekteverloop is onvoorspelbaar en niet te genezen. Noud’s vader overleed 12 jaar geleden aan de gevolgen van het afwijkende gen dat hij onbewust aan Noud doorgaf. Op 20-jarige leeftijd ontdekte Noud door middel van een DNA-test dat hij drager was van het gen en vroeg of laat ziek zou worden.

Mark: “Ik kan me nog goed herinneren dat Noud langskwam om te vertellen dat hij drager was. Hij heeft het aan iedereen persoonlijk verteld. Dat was echt een schok. Normaal gesproken was het altijd lachen met Noud, maar op dat moment was er

weinig te lachen.” Desondanks pakte Noud de draad weer op en vertrok kort na de diagnose uit huis. Hij vreesde dat hij net als zijn vader een karakterverandering zou ondergaan door de ziekte en wilde zijn moeder beschermen.

Davey voegt toe: “Dat is typisch Noud. Altijd heel sociaal en met het beste voor iedereen voor ogen. Hij heeft zelfs zijn relatie met zijn toenmalige vriendin verbroken. Hoewel zij dit niet begreep, was hij heel vastberaden. Uit liefde voor haar heeft hij haar laten gaan om een ander leven op te bouwen.”

Noud knikt instemmend: “Rond mijn 25e kreeg ik de eerste symptomen. Op het werk merkte ik dat ik veel vergat en het steeds moeilijker vond om me te concentreren. Later kwamen daar de ongecontroleerde bewegingen bij.” Tot twee jaar geleden werkte Noud bij Glorious Gloriosa, een bloemenen plantenkwekerij in Maasbree, waar hij aangepast werk verrichtte. Zijn werkgevers waren zeer betrokken bij zijn situatie. Daarom gaan we vandaag ook bij hen langs.  Bart Beurskens: “Het is bewonderenswaardig hoe Noud zich door deze moeilijke tijd heen slaat. Hij blijft altijd naar mogelijkheden zoeken en doet wat hij kan. We blijven nog steeds veel samendoen. Tot een paar jaar geleden gingen we regelmatig samen weekendjes weg.”

Jeroen voegt eraan toe: “Uitgaan wordt wel steeds lastiger voor hem vanwege de vele prikkels. Maar ProgPower staat altijd vast op de agenda. Hij is daar vrijwilliger geweest en nu wordt hij  als eregast behandeld. Verder komen we regelmatig bij iemand thuis samen. Met oudjaar kiezen we er bijvoorbeeld voor om dit bij iemand thuis te vieren, zodat Noud erbij kan zijn.”

Bart van de Beuken: “En elke zaterdag maakt er iemand van ons met Noud een ronde op de duofiets.” Nouds gezicht licht op: “Heerlijk om eropuit te gaan. Door de week eet ik vier keer bij mijn moeder en Frits en een keer bij mijn zus Renske. Dat vind ik leuk, want dan zie ik mijn nichtjes Fem en Saar van 13 en 10; hoewel ze wel beginnen te puberen, haha.”

Mark sluit af: “Het is prachtig om te zien hoe zijn familie altijd voor hem klaarstaat. Wij doen ook wat we kunnen en het belangrijkste is hem gewoon als een van ons te blijven zien. Noud is een uitgesproken persoonlijkheid met een groot gevoel voor humor. Onlangs hebben we oude filmpjes van de kiet teruggekeken en toen hebben we zo gelachen. Dit is onvoorwaardelijke vriendschap, waar geen ziekte tussen kan komen. We steunen elkaar door dik en dun.”

65

Glorious Gloriosa

Waar

Noud werkte

en zich thuisvoelde

Antoine en Anja Hoeijmakers, eigenaars van Glorious Gloriosa, een moderne kwekerij voor snijbloemen en potplanten in Maasbree, hebben een speciale band met Noud, hun voormalige werknemer. De begroeting met Noud is warm en hartelijk, waarbij Antoine opmerkt: “Het is goed om Noud weer te zien. Hij heeft een speciale plek in ons hart.”

Met een kop koffie vertellen Antoine en Anja over hun samenwerking met Noud: “In 2013 kregen we vanuit de begeleiding van Noud de vraag of wij een werkplek hadden voor hem,” vertelt Antoine. “Omdat we het belangrijk vinden om kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben we hier ‘ja’ op gezegd. Het ging lange tijd goed. Noud toonde enorme wilskracht.” Anja voegt toe: “Later ging het minder. Zijn wilskracht bleef sterk, waar ik veel bewondering voor heb, maar zijn gezondheid ging achteruit. In 2022 was het echt niet meer te doen. Hijzelf zag dat in, en ook zijn moeder Els begreep dit.”

Antoine reflecteert: “We koesteren vele leuke herinneringen aan onze samenwerking. Hij sprak niet veel, maar kon soms onverwachts grappig uit de hoek komen. Hij hoorde echt bij ons en kon het prima vinden met iedereen.” Anja: “Het is mooi dat we iets voor Noud hebben kunnen betekenen. En het heeft ook veel voor ons betekend. Gezondheid is kostbaar; als dat wegvalt, verandert alles. Ik heb groot respect voor Noud, hoe hij altijd doorzet en het beste van de situatie maakt.”

Glorious Gloriosa is gespecialiseerd in de opvallende bloemsoort Gloriosa. Daarnaast bieden ze een divers assortiment aan, waaronder snijbloemen, kamerplanten en prachtige terrasplanten zoals de Mandevilla. Ze leveren door heel Europa en organiseren particuliere verkoopdagen voor de Mandevilla op de laatste zaterdag van april en de eerste drie zaterdagen in mei.

66 Fijn lifestyle magazine
Glorious Gloriosa Aan de Steenoven 10 5993 RJ Maasbree T 077 465 00 04 W www.gloriousgloriosa.nl

Sjiwa en ProgPower Europe

Sjiwa Baarlo is een iconische locatie, bekend om zijn sjiwafeesten, live evenementen en 18+ avonden. Hier komen jongeren al 50 jaar samen om te ontdekken, ontwikkelen, organiseren en vooral te feesten. Sjiwa is diepgeworteld in de Baarlose gemeenschap, waar vriendengroepen zich helemaal thuis voelen. Sommigen van de kameraden uit deze reportage zijn nog steeds actief als vrijwilliger. Allemaal hebben ze bijgedragen aan dit jongerencentrum en menig biertje getapt.

Een van de jaarlijkse hoogtepunten bij Sjiwa is ProgPower Europe, een internationaal toonaangevend festival voor progressieve rock en metal. Davey, die zich naast Sjiwa ook inzet voor ProgPower, deelt enthousiast: “ProgPower Europe trekt liefhebbers van over de hele wereld naar Baarlo om 3 dagen lang te genieten van hun favoriete muziekgenre.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door meer dan 100 vrijwilligers, die ervoor zorgen dat alle bezoekers en bands een onvergetelijk weekend hebben. Davey: “Noud is een van die bevlogen vrijwilligers die al vanaf het begin klaarstond voor iedereen, en daar zijn we hem eeuwig dankbaar voor!”

Sjiwa Baarlo

Hoogstraat 1a

5991 XC Baarlo

W www.sjiwa.nl

4-5-6 OCTOBER 2024

W www.progpowereurope.com

De voorbereidingen voor de editie van dit jaar zijn al in volle gang. De eerste bands zijn geboekt, waaronder MADDER MORTEM uit Noorwegen en THE ANCHORET uit Canada. WILDERUN speelde afgelopen editie op ProgPower Europe als headliner voor een uitverkochte zaal!

67
- EST. 1971 -
Sjiwa Baarlo

Fijne lentepuzzel

Win een heerlijk dagje uit bij Center Parcs – Het Meerdal!

• Eerste prijs

Een zwemfeestje bij het spectaculaire zwemparadijs Aqua Mundo voor 8 personen, inclusief een heerlijke snackbox van Grabber Joe.

• Tweede prijs

Vier zwembadkaartjes voor Aqua Mundo, zodat je met jouw vrienden of familie kunt genieten van een onvergetelijke dag vol waterpret.

zomerpuzzel

R

BADPAK

BADPAK

BAL

BAL

BARBECUE

BARBECUE

BIKINI

BIKINI

BLOEMEN BOS

BLOEMEN

COCKTAIL

BOS

FIJNMAGAZINE

SPROEIER

SPROEIER

STRAND TERRAS

TOVERLAND

STRAND TERRAS

TUIN

TOVERLAND

VAKANTIE

TUIN

VLIEGER

VAKANTIE

VLINDER

GRAS

COCKTAIL

WARM

VLIEGER

FIJNMAGAZINE

HANGMAT KAMPEREN

GRAS

KAMPVUUR

HANGMAT

PARASOL

RANJA

SLIPPERS

KAMPEREN KAMPVUUR

PARASOL RANJA

Doe mee!

SLIPPERS

WATERPISTOOL

ZEE

VLINDER

WARM

ZONNEBRIL

ZWEMBROEK

WATERPISTOOL

ZWEMMEN

IJS

ZEE

ZONNEBRIL

ZWEMBROEK

ZWEMMEN

IJS

Los de woordzoeker op en stuur de oplossing naar: info@fijnmagazine.nl met vermelding van ‘Fijn editie Horst aan de Maas’, je naam, adres en telefoonnummer.

Winnaars worden in de week van 22 april geloot en persoonlijk op de hoogte gebracht. De kaarten zijn geldig in 2024 op een datum naar keuze. Bezoek www.dagjecenterparcs.nl voor meer informatie.

68 Fijn lifestyle magazine
S
P
E G E I L V
I
A K D K B R A N J A R A T N T S E E
O K A I
A E U Z L E B
O O G D D E U P I V A M A R K R B
R G R B N
N
P N B M B S T I
A M E E Z E U
N
H A W A M N T C N E E
T Z L N K E N S U R D
E R P I S T O O L E
P A R A S O L Z P R
R A S T R A N D B M
O A IJ N E M M E W Z A
F C S S P R O E I E R K
P N N P V E
A I
A I I O R
B K L Z L B
I
S V A I
N G A
W A T
T M M K R
R N C
A A IJ
L W
woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker Oplossing
Oplossing!
errassen
laat je v
beleef
3 voor € 33,- 3 voor € 33,-
jdom
genieten
t i
te

s tartnieuw theaterseizoen

Cinema
OnzeDOK6 Filmspecials

Bij Poels Wonen en Slapen introduceren we met veel trots onze nieuwste afdeling: Poels Exclusief - een verzameling van zorgvuldig samengestelde, hoogwaardige merken die jouw interieur naar een hoger niveau tillen. “Maak een statement met jouw interieur door te kiezen voor de unieke en exclusieve ontwerpen van Poels Exclusief. Laat zien wie je bent en wat je stijl is.” Bij Poels Exclusief draait alles om tijdloze elegantie en duurzaamheid.

Hoekbank Zico

In vele uitvoeringen verkrijgbaar.

Vanaf

969,-

Hoekbank 5563

In diverse stoffen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Salontafel Jukebox

3-zits vanaf 1499,-

Vanaf 899,-

In meerdere kleuren verkrijgbaar. 122 x 72 x 35 cm.

Eetkamerstoel Lima

Vanaf

799,-

In diverse stoffen verkrijgbaar.

Nieuw!Poels Exclusief collectie
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.