Page 1

INGYENES

2016/19. KÜLÖNSZÁM

Kulturális programmagazin

Kis ember nagy gonddal jár – Dombóvári István önálló estje

In Ja Cs ter nu en jú ár i, f ki Ara eb At n til yo ru áv si ár ié al Pé , B te sm ad rre ár ár l é ciu Sá s D si nd om m űs or b ra óv or lé á r sB iI öd stv őc án s T na ib l, or ra

l


TARTALOMJEGYZÉK / IMPRESSZUM

18

12

Hírek – 4 Januári Corvin-műsor – 6 Januári Kompót Dumaklub-műsor – 7 4 Februári Corvin-műsor – 8 Februári Kompót Dumaklub-műsor – 9 Márciusi Corvin-műsor – 10 Márciusi Kompót Dumaklub-műsor – 11 Jön a Ketten az úton 2. – 12 Miért épp Szentesen Alaszka?! – interjú Badár Sándorral – 13 Így interneteztek ti – interjú Csenki Attilával – 14 Kis ember nagy gonddal jár – interjú Dombóvári Istvánnal – 15 Interjú Bödőcs Tiborral – 16 Színházi előadásaink – 18 Mogács labor, Duma Impró, És a függöny felhördül – 21 GY.I.K. – 23

13 14 Szervező, lebonyolító: Dumaszínház Fidelio különszám – Dumaszínház-különszám Grafikai munka: Merjás Georgij ∙ Korrektor: Endreiné Szemők Ildikó • Kreatív szerkesztő: Dumaszínház Felelős kiadó: Fidelio Media Kft. – Andacs Botond Szerkesztőség: 1033 Budapest, Polgár u. 8–10. Tel.: (1) 476-0320. Fax: (1) 476-0321. E-mail: fidelio@fidelio.hu ∙ Nyomdai munkák: Crew Print Kft.; 1067 Budapest, Eötvös u. 9., Tel.: (1) 401-3045; ügyvezető igazgató: Szamos Tamás HU ISSN – 2062-2902 Megjelenik november 22-én, 15 000 példányban. Az esetleges műsorváltozásokért, valamint az újságban megjelenő adatok valóságtartalmáért és a képek jogtisztaságáért a kiadó nem vállal felelősséget. fotó: címlap - Merjás Georgij, Anger Zsolt (Ficzere Béláról), Balogh Balázs (Zs-kategóriáról), Burszán Sándor, Felix Grünschloß (Dömötör Andrásról), Hajmási Péter (Laboda Kornélról), Nagy György (40! avagy Véges életről), Vinnai András (Fear the Szaknévsor, Garázsbanda, Irodai Létformák)


HÍREK

A MAJMOK KIRÁLYA

SZÉLES KÍNÁLAT, KÖNNYEBB VÁLASZTÁS? – AVAGY MIRE IS VESZEK JEGYET?

– FELMÉRI PÉTER ÚJ ÖNÁLLÓ ESTJE

A DUMASZÍNHÁZ REPERTOÁRJÁBAN KI-KI MEGTALÁLHATJA A KEDVÉRE VALÓ ELŐADÓT, ELŐADÁST. A RENDHAGYÓ STAND-UP – AZ ÖNÁLLÓ ÉS A PÁROS DUMASZÍNHÁZ-ESTEK MELLETT VANNAK KABARÉRA INKÁBB HASONLÍTÓ PRODUKCIÓK, TEMATIKUS MŰSOROK IS. MEGKÖNNYÍTI A VÁLASZTÁST, HA TUDJUK, MIT FED A CÍM.

Duma Jam

A Corvin Dumaszínházban évek óta műsoron lévő előadások felépítését talán már ismeri a nagyérdemű, de sosem árt felfrissíteni a tudnivalókat… A Duma Jamben Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter, Badár Sándor és Dombóvári István látható, de minden előadásban csak hárman lépnek színpadra, egyszerre. A humorlabdát olykor egymásnak passzolgatják, olykor lecsapják a másik orra elől, folyamatosan egymásra licitálva. Az előadás hossza 2x40 perc, egy szünettel. A Duma Aktuál – a címéből is sejthető – aktuális témákkal foglalkozik. A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel havi rendszerességgel – közélet, politika, súlytalan bulváresemények, művészet és kultúra nagyjából 2x70 percben, szünettel. Az állandó fellépők: Hadházi László, Kovács András Péter és Litkai Gergely egyszerre vannak színpadon. Az estek műsorvezetője Lovász László. Az All Starsban a nagy kedvencek állnak színpadra, egymás után adva 2020 perces, összesen 2 órás műsort, egy szünettel. A Four Stars gyakorlatilag szintén egy négyfellépős Dumaszínház-est, amelyben a legkedveltebb humoristák lépnek színpadra 20-20 percben, de mellettük a fiatalabb generáció képviselői – akik a Magyarország, szereplek! tehetségkutató műsor döntősei – is lehetőséget kapnak pár percben. Az előadás kb. kétórás, két szünettel. Jön a Duma Swing folytatása, a Duma Swing 2. Ez a produkció egy zenés, improvizatív stand-up előadás, amelynek hossza 2x40 perc, egy szünettel. Előadói: Janklovics Péter, Kovács András Péter és Illés Ferenc. A Duma Roast a Dumaszínház kb. 80-90 perces „égetőműsora” szünet nélkül. Ebben a humoristák egymást és a vendéget – aki minden szériában egy ismert, általában megosztó személy – szedik ízekre. Az új Roastban Kiss Ádám, Dombóvári István, Hajdú Balázs és a Szomszédnéni Produkciós Iroda az est főhősét, Schobert Norbit szembesíti eddigi életével és saját magával.

Vannak olyan produkciói is a Dumaszínháznak, amelyek nem stand-up előadások. Ilyen például a 80 perces Belül semmi, aminek műfaja kabaré, jeleneteiben pedig Janklovics Péter, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda (Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs) láthatók. A konferanszié szerepét Kőhalmi Zoltán ölti magára. Az előadás megszakítás nélkül megy le. Bízunk benne, hogy kedves közönségünk segítségére lesz ez a rövid ismertető, és talán megkönnyíti a választást széles kínálatunkból.

Belül semmi

Meg kell említeni Lovász László műsorát, a Tesztbeszédet is, ami januártól hétvégenként ismét jelentkezik. A nagyjából 60 perces, szünet nélküli talkhowban a műsor házigazdája és kiötlője egy interaktív személyiségteszt segítségével, a közönséggel együtt deríti ki az igazságot az est meghívott „tesztalanyáról”.

Felméri Péter legutóbbi estje, a Majd én megmondom! premierje óta csaknem két év telt el. Ennyi idő alatt annyi új poén halmozódott fel, hogy februárban harmadik önálló estjével állhasson a Kompót Dumaklub közönsége elé. „A majmok királya mi magunk vagyunk, az emberek. Azok a majmok, akiknek sikerült megtenni az extra lépést, aminek segítségével az összes állat fölé emelkedtünk, és ami pár évtizeden belül akár a vesztünket is okozhatja. Úgy, hogy sokban nem különbözünk a majmoktól, mégis mindenben felsőbbrendűnek tartjuk magunkat. – mondja Felméri, majd hozzáteszi: – Ugyanakkor a jövő számomra fényes és bíztató, teli rengeteg lehetőséggel és kényelmi funkcióval és talán az örök élet titkával is. Ebben az estben kiemelt hangsúlyt fektetek a kapcsolatunkra az orvoslással és az életünket mindinkább kényelmesebbé tévő »okosvilágnak« a jövőképére.” Felméri egyfajta posztmodern társadalomkritikát igyekszik megfogalmazni a standup eszközeivel: „Néha úgy látom, az ember a jövőben szinte már csak valamiféle kiegészítő elem lesz a mesterséges intelligenciával - febr. 10. 19:00 (bemutató) - márc. 19. 19:00 átitatott világban, ami ránk vár, mint egy majom a kísérleti laborban. Az okoshűtő érzékeli, hogy kifogyott a tej és megrendeli online az újat, amit vagy megiszik valaki, vagy nem, teljesen mindegy, mert ha lejár a szavatossági ideje, a hűtő kidobja és újat rendel. Pár év múlva talán nagyon jól ellesznek az okoseszközeink egymással emberek nélkül is" – mondja a humorista. Az új produkció rendszeresen látható lesz a Kompót Dumaklubban és vidéken is.

MI A BAJ? SEMMI!!! Ceglédi Zoltán és Tóth Edu közös estje hamarosan a Kompót Dumaklubban.

A humoristaként ismert Tóth Edu és a politikai elemző, Ceglédi Zoltán szakmája látszólag távol áll egymástól, ám mégis úgy döntöttek, hogy közös produkcióval állnak színpadra. Az eset nem előzmény nélküli, hiszen 2011-ben Edu Azonnal műhely című műsorában is együtt szerepeltek. Ennek akkor nem lett folytatása – Edu stand-up előadóként, Zoltán pedig elemzőként folytatta, de utóbbi elmondása szerint mindkettőjük részéről folyamatos az átjárás a másik kertjébe. „Edu amolyan kultúrpartizánként - febr. 11. 19:00 (bemutató) csempész bele komoly, gyakran közéleti témákat az - márc. 9. 19:00 alapvetően szórakozni érkező közönségnek szánt előadásaiba – mondja Zoltán –, én pedig elemzőként keresem az utat, hogyan lehet a szakmaiság mellett arra is tekintettel lenni, hogy aki engem néz vagy hallgat, az, ki merem mondani, egyfajta produkcióra is vágyik.” Az est címe: Mi a baj? Semmi!!! rengeteg jelentéssel bír. Ahogy Zoltán meséli, Edu vesszőparipája az olimpia, amelyet egyszerre meg lehet közelíteni a sportrajongó apuka és a politikai elemző felől is, hiszen dilemmák merülnek fel a rendezéssel kapcsolatban – baj-e, ha olimpiát akarunk rendezni, és egyáltalán „mi” akarunk-e? A Mi a baj? Semmi!!! pedig sok, párkapcsolatban élő ember élménye is lehet, amikor csak abban vagy biztos, hogy valami baja van a másiknak, de sehogy sem bírsz rájönni, mi lehet az. Zoltán szerint ez aktuális válasz lehet a politika kérdéseire is, hiszen egyfelől rengeteg a probléma, másrészt még mindig nem omlott össze az ország a hat éve hallott apokaliptikus jóslatok ellenére. Az előadás bemutatója februárban várható, és egyelőre csupán egyetlen estet terveznek. „Attól félek – mondja Zoli mosolyogva –, ha februárig a magyar belpolitika hirtelen színvonalas, okos, emberközpontú fordulatot vesz, ott állunk majd megfürödve, hogy hát tényleg nincs semmi baj.”

5


CORVIN DUMASZÍNHÁZ JANUÁRI MŰSORA JAN. 2. JAN. 3. JAN. 4. JAN. 5. JAN. 6. JAN. 7. JAN. 7. JAN. 7. JAN. 8. JAN. 8. JAN. 8. JAN. 9. JAN. 10. JAN. 11. JAN. 12. JAN. 13. JAN. 14. JAN. 14. JAN. 14. JAN. 15. JAN. 15. JAN. 15. JAN. 16. JAN. 17. JAN. 18. JAN. 19. JAN. 20. JAN. 21. JAN. 21. JAN. 21. JAN. 22. JAN. 22. JAN. 23. JAN. 24. JAN. 25. JAN. 26. JAN. 27. JAN. 28. JAN. 28. JAN. 28. JAN. 29. JAN. 29. JAN. 29. JAN. 29. JAN. 30. JAN. 31.

19:30 KISS ÁDÁM A NAGYVILÁGBAN (80 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL) – Kiss Ádám önálló estje, műsorvezető: Benk Dénes 19:30 KISS ÁDÁM és KŐHALMI ZOLTÁN, vendég: Musimbe Dávid Dennis 19:30 FOUR STARS – Beliczai Balázs, Hajdú Balázs, Kőhalmi Zoltán, Szomszédnéni Produkciós Iroda, vendég: Zabolai Margit Eszter 19:30 KETTEN AZ ÚTON – Aranyosi Péter és Dombóvári István közös estje 19:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Badár Sándor, Kovács András Péter 13:30 A PESSZIMIZMUS ELŐNYEI – Kőhalmi Zoltán önálló estje 16:00 TESZTBESZÉD MOGÁCS DÁNIELLEL – talkshow, műsorvezető: Lovász László 19:30 BELÜL SEMMI (KABARÉ) – Janklovics Péter, Kőhalmi Zoltán, Mogács Dániel, Szomszédnéni Produkciós Iroda 10:30 PUMUKLI (gyermekelőadás) 13:30 ALL STARS – Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Dombóvári István, Hadházi László 19:30 ALL STARS – Aranyosi Péter, Dombóvári István, Hadházi László, Kiss Ádám 19:30 ARANYOSI PÉTER és BADÁR SÁNDOR 19:30 FOUR STARS – Benk Dénes, Felméri Péter, Kőhalmi Zoltán, Szomszédnéni Produkciós Iroda, vendég: Szabó Balázs Máté 19:30 BORSODI HOMÁLYOS – Aranyosi Péter önálló estje 19:30 MACIARCOK ÉJSZAKÁJA – Aranyosi Péter, Hadházi László, Szupkay Viktor, vendég: Lakatos László 19:30 BADÁR SÁNDOR és FÁBRY SÁNDOR 10:30 MEKK ELEK, AZ EZERMESTER (gyermekelőadás) 13:30 TÉVÉLACI – A világ és ami helyette van // Hadházi László önálló estje, vendég: Janklovics Péter 19:30 TÉVÉLACI – A világ és ami helyette van // Hadházi László önálló estje, vendég: Janklovics Péter 13:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter 16:00 TESZTBESZÉD ARANYOSI PÉTERREL – talkshow, műsorvezető: Lovász László 19:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter 19:30 PÉTEREK ÉJSZAKÁJA – Aranyosi Péter, Felméri Péter, Janklovics Péter, Kovács András Péter, vendég: Elek Péter 19:30 APANAP – Csenki Attila, Kovács András Péter, Szobácsi Gergő, Szupkay Viktor, Tóth Edu 19:30 EZEK NEM SZÁZASOK – Badár Sándor és Hadházi László közös estje 19:30 ALL STARS – Beliczai Balázs, Hadházi László, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán 19:30 HÉTKÖZNAPI SZUPERHŐSÖK – Felméri Péter és Hajnóczy Soma közös estje 13:30 A PESSZIMIZMUS ELŐNYEI – Kőhalmi Zoltán önálló estje 16:00 TESZTBESZÉD KŐHALMI ZOLTÁNNAL – talkshow, műsorvezető: Lovász László 19:30 A PESSZIMIZMUS ELŐNYEI – Kőhalmi Zoltán önálló estje 13:30 DUMA AKTUÁL – Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lovász László 19:30 DUMA AKTUÁL – Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lovász László 19:30 FOUR STARS – Beliczai Balázs, Csenki Attila, Kiss Ádám, Mogács Dániel, vendég: Valtner Miklós 19:30 NUMERA – Kormos Anett és Kovács András Péter közös estje 19:30 DUMASZÍNHÁZ ROAST 3 – Kiss Ádám, Dombóvári István, Szomszédnéni Produkciós Iroda, Hajdú Balázs, Schobert Norbert 19:30 BESENYŐ SÓ ÚJRATÖLTVE – Laár András önálló estje 19:30 DUMA SWING 2. – Kovács András Péter, Janklovics Péter, Illés Ferenc 10:30 PUMUKLI (gyermekelőadás) 13:30 VIHAR A BILIBEN – Kovács András Péter önálló estje 19:30 VIHAR A BILIBEN – Kovács András Péter önálló estje 10:30 MEKK ELEK, AZ EZERMESTER (gyermekelőadás) 13:30 KIS EMBER NAGY GONDDAL JÁR – Dombóvári István önálló estje 16:00 TESZTBESZÉD DOMBÓVÁRI ISTVÁNNAL – talkshow, műsorvezető: Lovász László 19:30 KIS EMBER NAGY GONDDAL JÁR – Dombóvári István önálló estje 19:30 A CIVILIZÁCIÓ VISSZAVÁG – Puzsér Róbert egész estés műsora 19:30 BELICZAI BALÁZS, BENK DÉNES, CSENKI ATTILA, FELMÉRI PÉTER, MOGÁCS DÁNIEL

KOMPÓT DUMAKLUB JANUÁRI MŰSORA JAN. 5. JAN. 6. JAN. 7. JAN. 7. JAN. 8. JAN. 9. JAN. 10. JAN. 11. JAN. 12. JAN. 13. JAN. 14. JAN. 15. JAN. 16. JAN. 19. JAN. 20. JAN. 21. JAN. 21. JAN. 22. JAN. 22. JAN. 23. JAN. 25. JAN. 26. JAN. 27. JAN. 28. JAN. 28. JAN. 29. JAN. 30. JAN. 31.

19:00 MAGYARORSZÁG, SZEREPLEK! – GÁLA // STAND-UP EST A COMEDY CENTRAL ÚJ FELFEDEZETTJEIVEL 19:00 KANAPÉ – Hajdú Balázs és Tóth Edu közös estje 10:30 PIROSKA (gyermekelőadás) 19:00 MAGYAROK MENNI BAMAKO – Badár Sándor önálló estje 19:00 A MINDEN LÉNYEGE – Hajdú Balázs önálló estje, vendég: Fülöp Viktor 19:00 FIATAL FÉLŐRÜLTEK FESZTIVÁLJA, műsorvezető: Csenki Attila 19:00 KOMPÓT EXTRA – Bellus István, Felméri Péter, Csík Gábor, Pólyán József, Sulyok Péter 19:00 BADÁR&BADÁR – BŰVÉSZET&STAND-UP COMEDY: Badár Sándor (humorista) és Badár Tamás (bűvész) közös estje 19:00 PUSZI NINCS – Kormos Anett önálló estje 19:00 BUSINESS AS USUAL – Litkai Gergely önálló estje 19:00 NEM KELL ANNYIRA AKARNI! – Tóth Edu önálló estje, vendég: Ráskó Eszter 19:00 CSAKAZÉRTIS! – Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje, vendég: Ács Fruzsina 19:00 SHOWDER KLUB VÁLOGATÓ, műsorvezető: Csenki Attila 19:00 SZÁMOK – Litkai Gergely önálló estje 19:00 KÉT FÉRFI, EGY ESET – Szobácsi Gergő és Tóth Edu közös estje 19:00 „A SZEX A LELKE MINDENNEK?” – Benk Dénes és Csenki Attila közös estje, vendég: Biri Balázs 21:30 „A SZEX A LELKE MINDENNEK?” – Benk Dénes és Csenki Attila közös estje, vendég: Biri Balázs 16.00 TESZTBESZÉD BADÁR TAMÁSSAL – talkshow, műsorvezető: Lovász László 19:00 A KOCKÁSFÜLŰ NYÚLON TÚL – Badár Tamás önálló bűvész estje 19:00 FIATAL FÉLŐRÜLTEK FESZTIVÁLJA, műsorvezető: Felméri Péter 19:00 MAGYARORSZÁG, SZEREPLEK! – GÁLA // STAND-UP EST A COMEDY CENTRAL ÚJ FELFEDEZETTJEIVEL 19:00 AGRÁR WELLNESS! – Ricsifiú (Kertész Ricsi) önálló estje 19:00 ÍGY INTERNETEZTEK TI – Csenki Attila önálló estje, vendég: Biri Balázs és Ráskó Eszter 19:00 BYE-BYE BUDAPEST – Szobácsi Gergő önálló estje, vendég: Kővári Máté 21:30 TABUK NÉLKÜL (18) – Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, vendég: Tóth Edu 19:00 ÉDESHÁRMASBAN – A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje, vendég: Bánházi Judit 19:00 SHOWDER KLUB VÁLOGATÓ, műsorvezető: Felméri Péter 19:00 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE (tesztrepülés) – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Tóth Edu

THÁLIA SZÍNHÁZ - ARIZONA STÚDIÓ JAN. 13. 19:30 MOGÁCS MESÉK – Beavatás felnőtt gyerekeknek JAN. 14. 19:30 MOGÁCS MESÉK – Beavatás felnőtt gyerekeknek

Jegyek az INTERTICKET jegyirodákban, illetve a CORVIN DUMASZÍNHÁZBAN (1082 BUDAPEST, CORVIN SÉTÁNY 1/B.) kaphatók. A jegyárak a honlapunkon megtalálhatók. Jegyfoglalás: 06-30/680-52-63 • Online vásárlás: HTTP://DUMASZINHAZ.JEGY.HU Telefonos jegyrendelés és személyes jegyátvétel: minden nap 10-től 18 óráig, előadások napján 21 óráig. NEMZETI ÜNNEPNAPOKON ZÁRVA!

7


CORVIN DUMASZÍNHÁZ FEBRUÁRI MŰSORA FEBR. 1. 19:30 KISS ÁDÁM A NAGYVILÁGBAN (80 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL) – Kiss Ádám önálló estje, műsorvezető: Benk Dénes FEBR. 2. 19:30 KISS ÁDÁM és KŐHALMI ZOLTÁN, vendég: Musimbe Dávid Dennis FEBR. 3. 19:30 ALL STARS – Beliczai Balázs, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán FEBR. 4. 10:30 PUMUKLI (gyermekelőadás) FEBR. 4. 13:30 BÖDŐCS TIBOR és KŐHALMI ZOLTÁN FEBR. 5. 13:30 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Hajdú Balázs FEBR. 5. 19:30 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Hajdú Balázs FEBR. 6. 19:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Badár Sándor, Kovács András Péter FEBR. 7. 19:30 A PESSZIMIZMUS ELŐNYEI – Kőhalmi Zoltán önálló estje FEBR. 8. 19:30 APANAP – Aranyosi Péter, Csenki Attila, Szobácsi Gergő, Szupkay Viktor, Tóth Edu FEBR. 9. 19:30 FOUR STARS – Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs, Benk Dénes, Felméri Péter, vendég: Biri Balázs FEBR. 10. 19:30 VIHAR A BILIBEN – Kovács András Péter önálló estje FEBR. 10. 22:30 BÖDŐCS TIBOR és KŐHALMI ZOLTÁN FEBR. 11. 13:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter FEBR. 11. 19:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter FEBR. 12. 10:30 MEKK ELEK, AZ EZERMESTER (gyermekelőadás) FEBR. 12. 13:30 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Tóth Edu FEBR. 12. 19:30 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Tóth Edu FEBR. 13. 19:30 EZEK NEM SZÁZASOK – Badár Sándor és Hadházi László közös estje FEBR. 14. 19:30 ARANYOSI PÉTER, HADHÁZI LÁSZLÓ, KOVÁCS ANDRÁS PÉTER (Valentin-napi, vacsorával egybekötött előadás) FEBR. 15. 19:30 ARANYOSI PÉTER és BADÁR SÁNDOR FEBR. 16. 19:30 FOUR STARS – Hadházi László, Benk Dénes, Felméri Péter, Szomszédnéni Produkciós Iroda, vendég: Ráskó Eszter FEBR. 17. 19:30 FOUR STARS – Hadházi László, Csenki Attila, Szomszédnéni Produkciós Iroda, Szupkay Viktor, vendég: Bánházi Judit FEBR. 18. 13:30 ALL STARS – Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Hadházi László, Kovács András Péter FEBR. 18. 19:30 ALL STARS – Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán FEBR. 19. 10:30 SÜTIBÁR (mesés gyermekrevü) FEBR. 19. 13:30 BÖDŐCS TIBOR és BELICZAI BALÁZS FEBR. 19. 19:30 BÖDŐCS TIBOR és BELICZAI BALÁZS FEBR. 20. 19:30 BADÁR&BADÁR: BŰVÉSZET ÉS STAND-UP COMEDY – Badár Sándor (humorista) és Badár Tamás (bűvész) közös estje FEBR. 21. 19:30 FOUR STARS – Aranyosi Péter, Csenki Attila, Felméri Péter, Mogács Dániel, vendég: Csík Gábor FEBR. 22. 19:30 FOUR STARS – Kőhalmi Zoltán, Benk Dénes, Csenki Attila, Mogács Dániel, vendég: Lakatos László FEBR. 23. 19:30 BESENYŐ SÓ ÚJRATÖLTVE – Laár András önálló estje FEBR. 24. 19:30 BADÁR SÁNDOR és FÁBRY SÁNDOR FEBR. 25. 10:30 MEKK ELEK, AZ EZERMESTER (gyermekelőadás) FEBR. 25. 13:30 BORSODI HOMÁLYOS – Aranyosi Péter önálló előadása FEBR. 25. 19:30 BORSODI HOMÁLYOS – Aranyosi Péter önálló előadása FEBR. 26. 10:30 PUMUKLI (gyermekelőadás) FEBR. 26. 13:30 DUMA AKTUÁL – Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lovász László FEBR. 26. 19:30 DUMA AKTUÁL – Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lovász László FEBR. 27. 19:30 TÉVÉLACI – A VILÁG ÉS AMI HELYETTE VAN // Hadházi László önálló estje, vendég: Janklovics Péter FEBR. 28. 19:30 PÉTEREK ÉJSZAKÁJA – Aranyosi Péter, Felméri Péter, Janklovics Péter, Kovács András Péter, vendég: Elek Péter

KOMPÓT DUMAKLUB FEBRUÁRI MŰSORA FEBR. 1. FEBR. 2. FEBR. 3. FEBR. 4. FEBR. 5.

8

19:00 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE (tesztrepülés) – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Hajdú Balázs 19:00 NUMERA – Kormos Anett és Kovács András Péter közös estje 19:00 MAGYARORSZÁG, SZEREPLEK! – GÁLA // STAND-UP EST A COMEDY CENTRAL ÚJ FELFEDEZETTJEIVEL 19:00 KÉT FÉRFI, EGY ESET – Szobácsi Gergő és Tóth Edu közös estje 14:00 PIROSKA (gyermekelőadás)

FEBR. 5. 19:00 MAGYAROK MENNI BAMAKO – Badár Sándor önálló estje FEBR. 6. 19:00 SHOWDER KLUB VÁLOGATÓ, műsorvezető: Csenki Attila FEBR. 7. 19:00 BUDAPEST – Felméri Péter és Litkai Gergely közös estje FEBR. 8. 19:00 ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ MINDEN KOROSZTÁLYNAK – Gaál Dániel önálló estje FEBR. 9. 19:00 MIÉRT PONT ALASZKA? – Badár Sándor önálló estje FEBR. 10. 19:00 A MAJMOK KIRÁLYA – Felméri Péter önálló estje FEBR. 11. 10:30 PIROSKA (gyermekelőadás) FEBR. 11. 19:00 MI A BAJ? SEMMI!!! – Tóth Edu és Ceglédi Zoltán közös estje FEBR. 12. 19:00 ÍGY INTERNETEZTEK TI – CSENKI ATTILA ÖNÁLLÓ ESTJE, vendég: Biri Balázs és Ráskó Eszter FEBR. 13. 19:00 HADHÁZI LÁSZLÓ és BELICZAI BALÁZS // Kompót Bisztró FEBR. 14. 19:00 PUSZI NINCS – Kormos Anett önálló estje FEBR. 14. 19:00 ARANYOSI PÉTER és BELICZAI BALÁZS // Kompót Bisztró FEBR. 15. 19:00 CSAKAZÉRTIS! – Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje, vendég: Szabó Balázs Máté FEBR. 16. 19:00 BUSINESS AS USUAL – Litkai Gergely önálló estje FEBR. 17. 19:00 SZÁMOK – Litkai Gergely önálló estje FEBR. 18. 10:30 PIROSKA (gyermekelőadás) FEBR. 18. 19:00 NEM KELL ANNYIRA AKARNI! – Tóth Edu önálló estje, vendég: Ráskó Eszter FEBR. 20. 19:00 FIATAL FÉLŐRÜLTEK FESZTIVÁLJA, műsorvezető: Csenki Attila FEBR. 21. 19:00 A KOCKÁSFÜLŰ NYÚLON TÚL – Badár Tamás önálló bűvész estje FEBR. 22. 19:00 MAGYARORSZÁG, SZEREPLEK! – GÁLA // STAND-UP EST A COMEDY CENTRAL ÚJ FELFEDEZETTJEIVEL FEBR. 23. 19:00 A MINDEN LÉNYEGE – Hajdú Balázs önálló estje, vendég: Fülöp Viktor FEBR. 24. 19:00 MOGÁCS LABOR – Mogács Dániel önálló estje FEBR. 24. 21:30 TABUK NÉLKÜL (18) – Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, vendég: Tóth Edu FEBR. 25. 19:00 „A SZEX A LELKE MINDENNEK?” – Benk Dénes és Csenki Attila közös estje, vendég: Biri Balázs FEBR. 25. 21:30 „A SZEX A LELKE MINDENNEK?” – Benk Dénes és Csenki Attila közös estje, vendég: Biri Balázs FEBR. 26. 19:00 BYE-BYE BUDAPEST – Szobácsi Gergő önálló estje, vendég: Kővári Máté FEBR. 27. 19:00 ÉDESHÁRMASBAN – Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje, vendég: Ács Fruzsina FEBR. 28. 19:00 AGRÁR WELLNESS! – Kertész Ricsi (Ricsifiú) önálló estje

THÁLIA SZÍNHÁZ ― ARIZONA STÚDIÓ FEBR. 17. 19:30 MOGÁCS MESÉK – Beavatás felnőtt gyerekeknek FEBR. 18. 19:30 MOGÁCS MESÉK – Beavatás felnőtt gyerekeknek

Jegyek az INTERTICKET jegyirodákban, illetve a CORVIN DUMASZÍNHÁZBAN (1082 BUDAPEST, CORVIN SÉTÁNY 1/B.) kaphatók. A jegyárak a honlapunkon megtalálhatók. Jegyfoglalás: 06-30/680-52-63 • Online vásárlás: HTTP://DUMASZINHAZ.JEGY.HU Telefonos jegyrendelés és személyes jegyátvétel: minden nap 10-től 18 óráig, előadások napján 21 óráig. NEMZETI ÜNNEPNAPOKON ZÁRVA!


CORVIN DUMASZÍNHÁZ MÁRCIUSI MŰSORA MÁRC. 1. 19:30 APANAP – Kovács András Péter, Csenki Attila, Szobácsi Gergő, Szupkay Viktor, Tóth Edu MÁRC. 2. 19:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter MÁRC. 3. 19:30 KISS ÁDÁM és KŐHALMI ZOLTÁN, vendég: Musimbe Dávid Dennis MÁRC. 4. 13:30 A PESSZIMIZMUS ELŐNYEI – Kőhalmi Zoltán önálló előadása MÁRC. 4. 19:30 A PESSZIMIZMUS ELŐNYEI – Kőhalmi Zoltán önálló előadása MÁRC. 5. 10:30 SÜTIBÁR (mesés gyermekrevü) MÁRC. 5. 13:30 DUMASZÍNHÁZ ROAST – Kiss Ádám, Kovács András Péter, Dombóvári István, Kormos Anett, Benk Dénes, Ganxsta Zolee MÁRC. 5. 19:30 DUMASZÍNHÁZ ROAST – Kiss Ádám, Kovács András Péter, Dombóvári István, Kormos Anett, Benk Dénes, Ganxsta Zolee MÁRC. 6. 19:30 ALL STARS – Kiss Ádám, Dombóvári István, Hadházi László, Kovács András Péter MÁRC. 7. 19:30 ALL STARS – Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán MÁRC. 8. 19:30 BÖDŐCS TIBOR és BELICZAI BALÁZS (nőnapi, vacsorával egybekötött előadás) MÁRC. 9. 19:30 BORSODI HOMÁLYOS – Aranyosi Péter önálló estje MÁRC. 10. 19:30 BELÜL SEMMI (KABARÉ) – Janklovics Péter, Kőhalmi Zoltán, Mogács Dániel, Szomszédnéni Produkciós Iroda MÁRC. 11. 10:30 MEKK ELEK, AZ EZERMESTER (gyermekelőadás) MÁRC. 11. 13:30 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Tóth Edu MÁRC. 11. 19:30 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Tóth Edu MÁRC. 12. 10:30 PUMUKLI (gyermekelőadás) MÁRC. 12. 13:30 NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE – Bödőcs Tibor önálló estje, vendég: Hajdú Balázs MÁRC. 12. 19:30 KIS EMBER NAGY GONDDAL JÁR – Dombóvári István önálló estje MÁRC. 13. 19:30 NUMERA – Kormos Anett és Kovács András Péter közös estje MÁRC. 14. 19:30 KISS ÁDÁM A NAGYVILÁGBAN (80 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL) – Kiss Ádám önálló estje, műsorvezető: Benk Dénes MÁRC. 15. 19:30 FOUR STARS – Hadházi László, Badár Sándor, Beliczai Balázs, Szupkay Viktor, vendég: Zabolai Margit Eszter MÁRC. 16. 19:30 VIHAR A BILIBEN – Kovács András Péter önálló estje MÁRC. 17. 19:30 FOUR STARS – Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs, Csenki Attila, Hajdú Balázs, vendég: Csík Gábor MÁRC. 18. 10:30 MÓKA MIKI ÉS BARÁTAI – Játék gyerekeknek, retró felnőtteknek (gyermekelőadás) MÁRC. 18. 13:30 BÖDŐCS TIBOR és KŐHALMI ZOLTÁN MÁRC. 18. 19:30 BÖDŐCS TIBOR és KŐHALMI ZOLTÁN MÁRC. 19. 10:30 SÜTIBÁR (mesés gyermekrevü) MÁRC. 19. 13:30 DUMA AKTUÁL – Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lovász László MÁRC. 19. 19:30 DUMA AKTUÁL – Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lovász László MÁRC. 20. 19:30 MACIARCOK ÉJSZAKÁJA – Aranyosi Péter, Hadházi László, Szupkay Viktor, vendég: Lakatos László MÁRC. 21. 19:30 PÉTEREK ÉJSZAKÁJA – Aranyosi Péter, Felméri Péter, Kovács András Péter, Janklovics Péter, vendég: Elek Péter MÁRC. 22. 19:30 FOUR STARS – Aranyosi Péter, Felméri Péter, Mogács Dániel, Szomszédnéni Produkciós Iroda, vendég: Ács Fruzsina MÁRC. 23. 19:30 BESENYŐ SÓ ÚJRATÖLTVE – Laár András önálló estje MÁRC. 24. 19:30 KETTEN AZ ÚTON 2. – Aranyosi Péter és Dombóvári István közös estje – BEMUTATÓ MÁRC. 25. 10:30 PUMUKLI (gyermekelőadás) MÁRC. 25. 19:30 „A SZEX A LELKE MINDENNEK?” – Csenki Attila és Benk Dénes közös estje, vendég: Biri Balázs MÁRC. 26. 10:30 PUMUKLI (gyermekelőadás) MÁRC. 26. 13:30 TÉVÉLACI – A VILÁG ÉS AMI HELYETTE VAN // Hadházi László önálló estje, vendég: Janklovics Péter MÁRC. 26. 19:30 EZEK NEM SZÁZASOK – Badár Sándor és Hadházi László közös estje MÁRC. 27. 19:30 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Badár Sándor, Kovács András Péter MÁRC. 28. 19:30 FOUR STARS – Hadházi László, Csenki Attila, Felméri Péter, Janklovics Péter, vendég: Szabó Balázs Máté MÁRC. 29. 19:30 DUMA IMPRÓ MÁRC. 30. 19:30 HÉTKÖZNAPI SZUPERHŐSÖK – Felméri Péter és Hajnóczy Soma közös estje MÁRC. 31. 19:30 BADÁR SÁNDOR és FÁBRY SÁNDOR

10

KOMPÓT DUMAKLUB MÁRCIUSI MŰSORA MÁRC. 1. 19:00 MAGYARORSZÁG, SZEREPLEK! – GÁLA // STAND-UP EST A COMEDY CENTRAL ÚJ FELFEDEZETTJEIVEL MÁRC. 2. 19:00 BUDAPEST – Felméri Péter és Litkai Gergely közös estje MÁRC. 3. 19:00 KITÁRULKOZÓ STAND-UP – Galla Miklós önálló estje MÁRC. 4. 10:30 PIROSKA (gyermekelőadás) MÁRC. 4. 19:00 JAMMIN’ IN BUDAPEST – Felméri Péter, Dave Thompson, Tóth Edu, vendég: Bánházi Judit és Biri Balázs MÁRC. 5. 19:00 CSAKAZÉRTIS! – Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje, vendég: Elek Péter MÁRC. 6. 19:00 FIATAL FÉLŐRÜLTEK FESZTIVÁLJA, műsorvezető: Csenki Attila MÁRC. 7. 19:00 MAGYAROK MENNI BAMAKO – Badár Sándor önálló estje MÁRC. 8. 19:00 NŐNAPI ELŐADÁS – Aranyosi Péter és Beliczai Balázs // Kompót Bisztró MÁRC. 9. 19:00 MI A BAJ? SEMMI!!! – Tóth Edu és Ceglédi Zoltán közös estje MÁRC. 10. 19:00 PUSZI NINCS – Kormos Anett önálló estje MÁRC. 11. 19:00 MAGYARORSZÁG, SZEREPLEK! – GÁLA // STAND-UP EST A COMEDY CENTRAL ÚJ FELFEDEZETTJEIVEL MÁRC. 13. 19:00 FIATAL FÉLŐRÜLTEK FESZTIVÁLJA, műsorvezető: Felméri Péter MÁRC. 14. 19:00 A MINDEN LÉNYEGE – Hajdú Balázs önálló estje, vendég: Fülöp Viktor MÁRC. 15. 19:00 ÉDESHÁRMASBAN – Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje, vendég: Valtner Miklós MÁRC. 16. 19:00 A KOCKÁSFÜLŰ NYÚLON TÚL – Badár Tamás önálló bűvész estje MÁRC. 18. 19:00 ÍGY INTERNETEZTEK TI – Csenki Attila önálló estje, vendég: Ráskó Eszter és Biri Balázs MÁRC. 19. 19:00 A MAJMOK KIRÁLYA – Felméri Péter önálló estje MÁRC. 20. 19:00 FIATAL FÉLŐRÜLTEK FESZTIVÁLJA, műsorvezető: Csenki Attila MÁRC. 21. 19:00 BUSINESS AS USUAL – Litkai Gergely önálló estje MÁRC. 22. 19:00 DUMA SWING 2. – Kovács András Péter, Janklovics Péter, Illés Ferenc MÁRC. 23. 19:00 NEM KELL ANNYIRA AKARNI! – Tóth Edu önálló estje, vendég: Ráskó Eszter MÁRC. 24. 19:00 MIÉRT PONT ALASZKA? – Badár Sándor önálló estje MÁRC. 25. 19:00 SZÁMOK – Litkai Gergely önálló estje MÁRC. 26. 19:00 TABUK NÉLKÜL (18) – Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, vendég: Tóth Edu MÁRC. 27. 19:00 FIATAL FÉLŐRÜLTEK FESZTIVÁLJA, műsorvezető: Felméri Péter MÁRC. 28. 19:00 MOGÁCS LABOR – Mogács Dániel önálló estje MÁRC. 29. 19:00 AGRÁR WELLNESS! – Ricsifiú (Kertész Ricsi) önálló estje MÁRC. 30. 19:00 KÉT FÉRFI, EGY ESET – Szobácsi Gergő és Tóth Edu közös estje MÁRC. 31. 19:00 BYE-BYE BUDAPEST – Szobácsi Gergő önálló estje, vendég: Kővári Máté

THÁLIA SZÍNHÁZ – ARIZONA STÚDIÓ MÁRC. 24. 19:30 MOGÁCS MESÉK – Beavatás felnőtt gyerekeknek MÁRC. 25. 19:30 MOGÁCS MESÉK – Beavatás felnőtt gyerekeknek

Jegyek az INTERTICKET jegyirodákban, illetve a CORVIN DUMASZÍNHÁZBAN (1082 BUDAPEST, CORVIN SÉTÁNY 1/B.) kaphatók. A jegyárak a honlapunkon megtalálhatók. Jegyfoglalás: 06-30/680-52-63 • Online vásárlás: HTTP://DUMASZINHAZ.JEGY.HU Telefonos jegyrendelés és személyes jegyátvétel: minden nap 10-től 18 óráig, előadások napján 21 óráig. NEMZETI ÜNNEPNAPOKON ZÁRVA!


MIÉRT ÉPP SZENTESEN ALASZKA?! BADÁR SÁNDOR ISMÉT ÚJ ÖNÁLLÓ ESTTEL LEPI MEG A KÖZÖNSÉGET. Túl vagyunk egy hosszú nyári szüneten és az őszi szezonon is. Mi tölti ki mostanában az idődet? Egyelőre a már meglévő műsoraimmal töltöm a napjaimat. Még mindig megy a Bamako rallyhoz tartozó stand-up sztori. Ezzel párhuzamosan Aranyosi Péterékkel fellépek a Duma Jamben, Hadházi Lacival a közös estünkben – Ezek nem százasok címmel. Rövidesen látható lesz a Comedy Centralon a Badár Grylls című műsorom. Végül, de nem utolsósorban résztvevője vagyok egy különleges produkciónak is, amelyben a fiammal vagyunk egy színpadon, ez a Badár & Badár, a fiam bűvészkedik, én pedig standupolok. Milyen történeteket lehet elmondani egy bűvészelőadás előtt? A bűvészetről beszélek, mint művészeti formáról, hogy ez hogyan tud kialakulni akkor, ha az ember nem szentesi.

Jön a Ketten az úton 2. Márciusban érkezik Dombóvári István és Aranyosi Péter közös estjének, a Ketten az útonnak a folytatása, amiben újabb közös utazásaik élményeit osztják meg a nagyérdeművel. Az első közös est ötlete egyébként Dombié volt. A műsor fő témája az utazás, amiben a két humorista saját kalandjait osztja meg a nézőkkel nagyjából kétszer 40 percben, majd közösen állva színpadra egy 20-25 perces blokk következik, amiben egy közös indonéz út élményeit mesélik el. Ez egy képes beszámoló a saját szemszögükből, vetítésekkel. „A műsornak ez a része arról szól, hogy egy miskolci és egy jászkarajenői embernek milyen szembesülnie egy teljesen más világgal. Ennyi a történet – meséli Aranyosi Péter, aki, bár nehezen tudják összeegyeztetni ráérési idejüket, kifejezetten szeret Dombival dolgozni. – Nagyon más az életritmusunk, hiszen ő egy elfoglalt fiatalember, én pedig már egy kétgyerekes családapa vagyok.” Ennek ellenére készül a Ketten az úton 2., amit 2017 márciusában láthat először a közönség. Az új műsorban tulajdonképpen a Dombival azóta megélt közös utak kerülnek bemutatásra. „Az indonéz út óriási élmény volt, azóta minden évben megismételjük és elutazunk közösen 3-4 napra egy ilyen szenzitív túrára, élménygyűjtésre. Megnézzük a nevezetességeket: kocsma, templom – így tudnám összefoglalni. Voltunk nemrég Lisszabonban, azt biztosan el fogjuk mesélni, és egy régebbi spanyol utat is” – mondja Aranyosi, aki szerint vele is és Dombival is nehéz, mégis ketten jó csapatot alkotnak.

12

Melyik a kedvenc előadásod ezek közül? Erre megvan a jól bejáratott válaszom, miszerint mindig az, amit épp előadok a közönségnek. Általában rengeteg mindent csinálsz egyszerre. Hogy bírod? Valóban sok mindent csinálok egyszerre. Ebben a pillanatban is, amikor ez az interjú készül, egy vidéki fellépésre haladok. Persze kihangosítóval beszélek, mert nem kísértem a sorsot. Addig, amíg beszélgetünk, az agyamnak az a fele, amit nem köt le a vezetés és az interjú, azt tervezi, hogyan tudnám megoldani, hogy időben odaérjek a fellépésre, ugyanis egy baleset miatt késésben vagyok... Ha ebből a képességemből indulok ki, azt kell mondanom, miközben egy fellépés alkalmával az egyik agyféltekém gyártja a műsort, a másik pihen. Amikor úton vagyok, az egyik agyféltekém arra koncentrál, hogy épségben, balesetmentesen megérkezzek a helyszínre, és rendben lemenjen a műsor, addig a másik pihen. Aztán fordítva ugyanez. Van esetleg ennél klasszikusabb módszered is a pihenésre? Amikor tehetem, utazom, kikapcsolódom. Elsősorban az aktív pihenést részesítem előnyben, szeretek például túrázni, vagy pecázni menni a barátaimmal. Mikor a fellépő társaimmal kalandozunk a világban – ami az utóbbi időben többször is előfordult – nemcsak pihenünk, hanem már egy következő műsort készítünk elő. Sok stand-upom alapul az utazásokon szerzett élményeken és a közönség is nagyon szereti ezeket a sztorikat. Mi a következő úti cél? Legközelebb a Távol-Keletre fogunk menni a cimboráimmal: Vietnám, Kambodzsa. Ez az anyag már a legújabb önálló ested alapjait fogja képezni, vagy a későbbiekre tartalékolod? A következő, februári önálló estem, ami a Badár Grylls helyett fog színpadra kerülni, még nem ezt az utazást dolgozza fel. Lehet, hogy kevesen tudják, de az életem jelentős része telt szánhúzó kutyák tenyésztésével, a velük való üzérkedéssel és minden egyéb, a kutyás létet érintő kérdéskörrel, ami magában foglalja a szánhúzó versenyeket is. Ez a téma már önmagában is megtölt egy önálló estet, hát még, ha megspékelem a ritkábban hallott szentesi történetekkel. Egyelőre úgy gondolom, az lesz a címe, hogy Miért épp Alaszka? – és persze rögtön hozzá is kell tennem, hogy Miért épp Szentesen Alaszka? A sztorik a fejemben már összeálltak. Természetesen még sok minden változhat, de az alapkoncepció már elkészült, és remélem, a közönség éppúgy élvezni fogja, mint az eddigieket! Miért pont Alaszka? – Badár Sándor önálló estje (Kompót Dumaklub) – február 9. 19:00 (bemutató), március 24. 19:00

Ketten az úton 2. – Aranyosi Péter és Dombóvári István közös estje (Corvin Dumaszínház) – március 24. 19:30 (bemutató)

13


ÚJ ÖNÁLLÓ ESTRE KÉSZÜL CSENKI ATTILA, AKI EZÚTTAL INTERNETEZÉSI SZOKÁSAINKAT VESZI GÓRCSŐ ALÁ. Új önálló estre készülsz, ami január végén debütál: Így interneteztek ti. Mit takar a cím? Azt gondolom, hogy egyértelmű: az internet világát fogom boncolgatni. Szó lesz benne a közösségi oldalakról, a hírportálokról, a felnőtt és ismerkedős oldalakról, kommentelésről, és arról is, hogy miért szeretünk olyan sok balesetet látni a neten… Az internetfüggőség is szóba kerül, ami szerintem rengeteg embert érint, és még nem kezelik problémaként. Tehát arra térsz ki, hogy nekünk milyenek az internetfogyasztási szokásaink. De neked milyen? Nagyon hektikus. Vannak napok, amikor viszonylag keveset foglalkozom vele, de van olyan is, amikor abszolút beszippant, és azt veszem észre magamon, hogy már megint nézem… Függő vagyok. Sokszor még akkor is nézem a telefont, amikor az utcán gyalogolok, ha beülök bárhova, megállok a piros lámpánál, ránézek a telefonomra… Ez baj szerinted? Régen újságot olvastunk a kávéházakban és a metrón, most ezt váltja fel az internet. Csakhogy egy újságnak van utolsó oldala. Az internet meg végtelen, így gyakran nehéz befejezni. Rengeteg hasznos időt vesz el, ha rosszul használja az ember. Sok kutatással igazolták azt is, hogy aki elalvás előtt netezik – kicsi Facebook, egy kis Index, Origo, vagy elveszik az ostobábbnál ostobább hírek között –, biztosan rosszabbul alszik. Az viszont jó, hogy néhány kellemetlen ember nem a többiekkel foglalkozik, amikor a net köti le minden figyelmét. Szerinted az emberek élete átkerült a közösségi oldalakra? Ha csak a Facebookot nézzük, hogy mi mindent hoznak magukról az emberek nyilvánosságra, mi mindent tárnak a többiek elé – hova utaznak, mit csinálnak, mit esznek, milyen szokásaik vannak, most csekkolt be a Liszt Ferenc Reptérre, itt volt szórakozni egyik este, azt nézte meg –, úgy tűnik, hogy sokan ezt a módot választják, hogy érdekesnek tűnjön az életük. Néhány embernél az látszik, hogy attól él, hogy folyamatosan jelen van a közösségi oldalán. Térjünk vissza kicsit az új műsorodhoz. Hogyan fog felépülni az est? Szünettel tervezed, vendégelőadóval, vagy esetleg bemelegítő emberrel? Vendégelőadóval tervezem. Elképzelhető, hogy lesz „régi motoros” dumaszínházas, és biztos, hogy lesz olyan, aki a Magyarország, szereplek! tehetségkutatóból került ki. A felépítése? Lesz benne interakció, és szisztematikusan végig fogok menni – korosztályok szerint is – az internetezési szokásainkon. Magyarországon és nyugaton mik a legnézettebb oldalak, külön ki fogok térni egy fejezetben a felnőtt tartalomra, a közösségi médiára, a kommentelésre… Az új esten kívül milyen előadásokban leszel még látható? A Benk Dénessel közös előadásunkban – „A SZEX a lelke mindennek?” a címe –, a Tabuk nélkülben, és a Csenki apukát is folytatom tovább. Amúgy meg a klasszikus négyes felállásban a Corvinon, illetve a Kompót Extrában a Magyarország, szereplek! résztvevőkkel leszek még látható.

14

Így interneteztek ti – Csenki Attila önálló estje, vendég: Ráskó Eszter és Biri Balázs (Kompót Dumaklub) – január 27. 19:00 (bemutató), február 12. 19:00, március 18. 19:00

DOMBÓVÁRI ISTVÁN HAMAROSAN ÚJ ESTTEL JELENTKEZIK. ARRA VOLTUNK KÍVÁNCSIAK, MIT TAKAR A SOKATMONDÓ CÍM. A HUMORISTÁVAL ERRŐL BESZÉLGETTÜNK. Humoristaként a színpadon kíméletlenül szókimondó ember vagy. Magánemberként is?

Januárban lesz az új anyagod bemutatója, de december 18-án csinálsz belőle egy „tesztadást”, ahogyan te Igen, sajnos volt is meg van is ebből elég baj. De hát ezért hívod. „Kis ember nagy gonddal jár” – mi foglalkoztat harcoltunk, nem? Hogy kimondhassunk mindent. Vissza mostanában? is élek vele, amennyire csak lehet. Amikor mondok valamit, az emberek gyakrabban megbántódnak, mint Az előző önálló estemben – a 120021 grammban – a ahogy én azt szeretném… Ez a helyzet. kövérséget, a testsúlyt vettük górcső alá, és ha a kedves közönség azt hitte, hogy a komplexusaim, félelmeim és Hogyan fog felépülni az est? nyavalyáim ezzel véget értek, akkor nagyot tévedett! Mióta lement harminc kiló, az bánt, hogy alacsony Alakítja az élet, az idő, meg, ahogy telnek az események, vagyok, ez lesz az önálló estem témája igazából. teszünk bele aktualitást. Megkeressük a híres alacsony embereket, kielemezzük őket, és megvizsgáljuk a A mai világban a legtöbb ember komplexusos, valahogy közönséggel, hogy létezik-e alacsonybűnözés… Aztán kitermeljük – van, aki nagyon magas, van, aki nem megmutatjuk az alacsonyság előnyeit és hátrányait. tartja magát elég szépnek, nem elég izmos… Lesz benne vetítés, képek, mindenféle baromság… Az alacsonyság lesz az est vezérfonala, de összességében Én még nem hallottam olyat, hogy valaki azon az én szemszögemből a világ. Az életem egy következő panaszkodik, hogy de magas vagyok, a fenébe, hogy szakasza – ez lesz a negyedik önálló estem. lehetne ebből valahogy lefűrészelni? Tíz társkereső hirdetésből mindegyik így kezdődik: legyen magas. Az, Az a tesztanyag, amit december 18-án megmutatsz a hogy üt-vág, nem érdekes, legyen magas. Komplexusos közönségnek, már viszonylag keveset fog változni? embereket termelünk ki, persze. Ez már az estem elemző anyaga, hogy az alacsony embert sosem zavarja, hogy ő Meglátjuk, hogyan fogadják, mennyit röhögnek. Minden alacsony, a magas emberek hiszik azt, hogy őt zavarja, és bizonnyal ott is a saját bemelegítésem régi anyagokból ezért fejlődik ki benne a komplexus. Itt beleharap a kígyó áll majd össze, mindig óvatosan engedi rá az ember a a saját farkába, és ez rettenetes! teljesen újat a közönségre.

Kis ember nagy gonddal jár – Dombóvári István önálló estje (Corvin Dumaszínház) – december 18. 19:00 (tesztváltozat, Kompót Dumaklub), január 29. 13:30 és 19:30 (bemutató), március 12. 19:30

15


Lesz átfedés a könyv és a készülő műsor között? Inkább kiegészítik egymást. Vannak korábbi és jelenlegi poénok, amik eszembe jutnak az irodalmi téma kapcsán, de érzem rajtuk, hogy élőszóban nem működnének, mert túl cizelláltak, túl irodalmiak a stand-uphoz. A színpadi szöveg egészen más, mint az írott. Többet elbír a papír, mint a színpad. Milyen mély merítés lesz és mikor fog megjelenni? Húsz paródiát tervezünk. A leadási határidő február végén van, és áprilisban fog megjelenni. Térjünk vissza az új műsorodra. Egyszer azt mondtad, hogy az első három ested egyfajta trilógiát képez, legközelebb szeretnél elrugaszkodni.

„VAN, AMIKOR GYEREKALTATÁS VAGY VEZETÉS KÖZBEN JUT ESZEMBE VALAMI…” BÖDŐCS TIBOR EGY HOSZABB ALKOTÓI SZABADSÁG UTÁN 2017 FEBRUÁRJÁBAN ÚJ ESTTEL LÉP A DUMASZÍNHÁZ KÖZÖNSÉGE ELÉ. A HUMORISTÁT AZ ALKOTÓI FOLYAMATRÓL ÉS AZ ÚJ MŰSOR ANYAGÁRÓL IS KÉRDEZTÜK. Egy ideje nem léptél fel közönség előtt, hogy az új önálló esteden dolgozz. Meddig tart még ez az alkotói szabadság? Ez most egy hosszabb periódus, ami a februári bemutatómig tart. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy színházi bemutatót, ami a premierre kész lesz, sokkal inkább egy kezdeti állapota lesz a leendő, negyedik önálló estemnek, amit február 5-étől kezdek el mondani, Nincs idő gólörömre címmel. Egyébként 2000 óta nem tartottam ilyen hosszú szünetet, amióta rendszeresen fellépek a magyar show business különböző állomásain. Termékeny időszak ez számodra? Úgy érzem, jót tesz. Ezen kívül írok egy irodalmi paródiakötetet, amivel szintén jól állok, bár még bőven lesz vele munka. Ennek a paródiakötetnek előképe az Így írtok ti? Persze, hiszen ez a leghíresebb magyar irodalmi paródiakötet, és nyilván mindenki Karinthyt emlegeti, amikor elmondom, min dolgozom. Pár lényeges különbség azért lesz, hiszen ő a kortársairól írt, a Nyugat-nemzedéket és a kor mára elfeledett, tehetségtelenebb íróit karikírozta. Ezzel szemben én főleg befejezett életműveket parodizálok. Ez alól két kivétel van: Bodor Ádám és Krasznahorkai László. Milyen tematika alapján állítod össze a paródiákat? Kétféle szerző kerül be a kötetbe, akiket nagyon szeretek, és akik nagyon dühítenek. Akik dühítenek, azok se akárhogy, szóval ők is nagy írók. Onnan jött az ötlet, hogy Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András rávettek, hogy még többet írjak, miután kibukott belőlem egy paródia Hamvas Béláról, ami a Hévíz című folyóiratban jelent meg. A szerkesztőknek nagyon tetszett, amin fellelkesültem és elküldtem pár barátomnak, akiknek szintén tetszett. Ez bátorságot adott a következőhöz, majd az azt követőhöz és így tovább. Egyszer csak azt mondta Cserna-Szabó András, hogy a Helikon Kiadó, aki Márait is gondozza, kiadná őket, és felgyorsultak az események.

16

Mindig el akartam rugaszkodni, aztán persze kiderül, hogy az alkotói szándék és a végső megvalósulás nem fedi egymást tökéletesen. Elkezdek dolgozni az új esten, ötletelni, aztán az egyik ötlet hozza a másikat. Persze jót tesz, ha egy kicsit átgondolom, mit akarok, mi az aktuális ars poeticám, mit gondolok a műfajról. Eddig mindig az volt, hogy kikristályosodott az aktuális előadás, elkezdett működni, már szinte kész volt, és már csak elő kellett adni jól, ami persze nem könnyű. Ekkor már továbbléphettem arra, hogy mit gondolok a műfajról, és kiderült, hogy ez és az est nincs teljesen szinkronban. Többek közt erről is szól ez a szünet, hogy a szöveg és az ars poetica szinkronba kerüljön. Hogy képzeljük el egy humorista alkotói szabadságát? Attól függ, éppen a munka milyen fázisában vagyok. Ha például az irodalmi paródiákhoz gyűjtök anyagot és olvasok, jegyzetelek, akkor csendre van szükségem. Ha szerkesztek, akkor már üvölthet a Motörhead vagy a Sex Pistols. Ahhoz kell a teljes tudatmódosítás, amiben segít a zene (is). Van, amikor gyerekaltatás vagy vezetés közben jut eszembe valami, ebből kiindulva ezeket is tekinthetjük egyfajta munkafázisnak. Csíkszentmihályi Mihály írja a kreativitással foglalkozó könyvében, hogy a kreatív ötleteknek jót tesznek a monoton tevékenységek, mint a zuhanyzás vagy a vezetés. Sokszor fordul elő velem, hogy olvasok valamit és valami egészen másra asszociálok. Mindig meg vannak nyitva azok a fájlok a fejemben, amik épp érdekelnek, és ezekbe belepakolom az új ötleteket, amiket aztán az alkalmas időben megszerkesztek. Az alkotói szabadságból persze inkább az alkotás a hangsúlyosabb, és a szabadságot inkább az alkotáson belül igyekszem érvényesíteni. Természetesen a képességeim és a tehetségem határt szabnak ennek, de a korlátaimon belül próbálom kihozni a maximumot. Hogy érzed, most sikerülni fog az ellépés az előző estektől? Ami a témákat illeti, ezek alkotói döntések. A Cefre palotában például tudatosan nem beszéltem a gyerekekről, pedig a korábbi kettőben hangsúlyos rész szólt róluk. Azóta gyűlik az anyag a gyerekkor, gyerekek és felnőttek viszonya, saját gyerekkorom témákban, aminek egy részét az új estemben valószínűleg fel fogom használni. Mennyire veszed majd elő a politikát? Erre is ugyanaz érvényes, mint a gyerek témára. A Cefre palota első fele szinte teljesen közélet, történelem és politikum, ezért most nem tervezek aktuálpolitikával foglalkozni. Már a legutóbbiban is inkább általánosabb algoritmusokat ábrázolok, igyekszem történelmi kontextusba helyezni az eseményeket, a néplelket vizsgálgatom, a sztereotípiákról és az előítéletekről beszélek, úgyhogy most ezt a témát inkább pihentetem egy kicsit. Milyen módszerrel teszteled le az új műsort? Minden humoristának más és más módszere van erre. Van, aki boldog-boldogtalannak mondja a poénokat, néha még fellépés előtt az öltözőben is. Nálam inkább egy inkubálási szakaszba kerülnek az új szövegek. Mikor áradnak az ötletek, nyilván van egy csomó rossz is köztük, és ha egy nagyon szigorú, kritikus emberen próbálom ki, az elkedvetleníthet. Ezért inkább egy megengedőbb ismerősön próbálom ki, aki lelkesít, így viszont nekem magamnak kell kigyomlálni végül a gyengébb részeket. A Cefre palotát annak idején három barátomnak és a feleségemnek mondtam el és igyekeztem belekapaszkodni azokba a részekbe, amiken röhögnek. Persze minden előadás tesztrepülés, próba is egyben... Nincs idő gólörömre – Bödőcs Tibor önálló estje (Corvin Dumaszínház) – február 5. 13:30 és 19:30 (bemutató), február 12. 13:30 és 19:30, március 11. 13:30 és 19:30, március 12. 13:30

17


ÉS EZ A KÍNÁLAT EBBEN A SZÍNHÁZI ÉVADBAN TOVÁBB BŐVÜL!

TOVÁBBRA IS HUMORBAN BŐVELKEDŐ SZÍNHÁZI PRODUKCIÓK SZÍNESÍTIK A KÍNÁLATOT A 2016/17-ES SZÍNHÁZI ÉVADBAN SEM MARADUNK OLYAN ÚJ SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK NÉLKÜL, AMELYEK A DUMASZÍNHÁZ SAJÁT PRODUKCIÓIKÉNT KÉSZÜLNEK. A Dumaszínház közönségének már nem újdonság, hogy a hagyományos stand-up estek mellett szintén humorban bővelkedő színházi előadások is színesítik a kínálatot, amelynek keretében nagyszerű színészek mutathatják meg magukat ebben a műfajban – kicsit másként. Ilyen előadások például, amelyek továbbra is műsoron maradnak: A férfiak szexuális világa, Vinnai András, Bánki Gergely és Janklovics Péter provokatív, szókimondó darabja, amely a férfiak világában – nem csak a szex körül – kalandozik. A szerelem zsoldosai

i nk Bá ergo G

40! avagy Véges élet (Jurányi – Színházterem) – december 17. 19:00

A 40! avagy Véges élet, amelyben a negyvenesek dilemmáit veszik sorra szándékosan felnagyítva, hogy minél nagyobbat lehessen rajtuk röhögni… Vagy az Elhanyagolt férfiszépségek – Andrássy Máté és Újvári Milán közös estje, akik táncolni fognak Önöknek! Akkor is, ha közben adódnak gondok. És akkor is, ha Önök ezt már nem akarják... A szerelem zsoldosai, ami tisztelgés azon férfiak és nők emléke előtt, akik megjárták a párkapcsolat legmagasabb csúcsait és legmélyebb bugyrait, és a Zskategória, amelyben a magyar közélet és az internet leggyakoribb zsidókkal kapcsolatos kérdései kerültek a legkóserebb kortárs magyar írók kezébe, hogy alkossanak nagyot. 40! avagy Véges élet

A férfiak szexuális világa

A szerelem zsoldosai (Jurányi – Kamaraterem) – december 7. 19:00

Zs-Kategória (Corvin Dumaszínház) – november 28. 19:30 – december 17. 13:30

Ra

Jan Pét kovics er

yei Nóra iner -Micsin

December első hétvégéjén mutatják be Fear the Szaknévsor címmel azt a darabot, amely a szolgáltatói szektor rémségeit hívatott bemutatni. Vinnai András, akit A férfiak szexuális világában és A szerelem zsoldosaiban szereplőként is láthatunk, ezúttal íróként és rendezőként jegyzi a produkciót. Az előadás témája a szolgáltatói szektorral szembeni kiszolgáltatottságunk. Ki ne találkozott volna már olyan költöztető brigáddal, bébiszitterrel, pincérrel, könyvelővel, akiktől jobb óvakodni? A Rainer-Micsinyei Nóra, Sipos Vera, Bánki Gergely és Jankovics Péter által játszott, oktató jellegű szkeccselőadásban most alaposan beletenyerelnek a gyorstalpaló tanfolyamokba! Körmére néznek a műkörmösöknek! Derékba törik a masszőrök karrierjét! Keményen berámolnak az optikusok szeme alá! Mindenükből kiforgatják a tánctanárokat! Padlóra küldik a parkettázókat! Nem nézik el, ha a varrónőnél elszakad a cérna! És nem viszik el a balhét a tehertaxisok helyett! Ha Önök is érezték már magukat tehetetlennek, kiszolgáltatottnak, jöjjenek el! Persze ne feledjék, hogy a színház is csak szolgáltatás! Ha beülnek, garantáltan fel lesznek ültetve!

Fear the Szaknévsor (Gödör Klub, cím: 1061 Budapest, Király utca 8-10.) – december 3. 19:00 (bemutató), december 4. 19:00

Sipos Vera December 31-én a szilveszteri műsorban kerül először színre az Antiutodisztópia című felolvasó-színházi produkció, amelyben feltételezett párhuzamos univerzumokba indulhat kalandozásra néhány interdimenzionális író Kormos Anett, Dömötör András, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Laboda Kornél, Mózsik Imre és Vinnai András segítségével. Tegyük fel, hogy ebben a valóságban allergiás a dióra, egy másikban viszont nincs is dió. Vagy az allergia nem betegség, hanem művészeti ág. Ellátogathatnak olyan paralel realitásokba, mint például a Dózsa György vezette Magyarország, ahol mindenki paraszt. Egy világ, ahol a fény lassabban terjed, mint a hang, így a musicaleket nem lehet megérteni. Sőt! Elkalauzolják Önöket egy olyan párhuzamos felolvasóestre is, amely nem ezzel a témával foglalkozik, hanem az önfeledt pucérkodással… Az előadás rendezője Dömötör András lesz.

Laboda Kornél

Dömötör András

Mózsik Imre

18

Elhanyagolt férfiszépségek (Jurányi – Kamaraterem) – december 14. 19:00

Vinnai András

Zs-kategória

Elhanyagolt férfiszépségek

KAP

Kormos Anett

19 Litkai Gergely


rmák

Április közepére várható a Garázsbanda című produkció, amelyben egy olyan zenekar zenészeinek napjait követhetik figyelemmel, akik nem futnak be… mert minden legendás zenekar egy garázsban kezdte. Házilag bütykölt erősítők, használt gitárok, agyonvert dobszerkók. Mindannyian ugyanazt az álmot látták: hogy a garázskapu egyszer kitárul, és a turnékamionok meg sem állnak a csillagos égig! Persze akadnak olyan bandák is, akiknél az a bizonyos garázskapu nem akar kinyílni, hanem örökre zárva marad… A produkció megálmodói: Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András.

Garázsbanda

A 2017-es év bemutatóinak sorát az Irodai Létformák című előadás nyitja februárban, amely egy hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére. Az előadás témája az emberi lény, aki előtt évezredeken keresztül ismeretlen volt a munkahely fogalma. Rótta a szavannát, bogyókkal bíbelődött, sütkérezett a napon. Aztán történt valami, és cirka száz év leforgása alatt egy forgószékbe roskadva találta magát kéztőalagút-szindrómával a csuklójában. Senki sem érti, hogy a homo sapiens hogyan változott homo officiummá. Hogy emberből hogyan váltunk kintlévőségkezelőkké, beszállítási minőségbiztosítási asszisztensekké, eladás utáni értékesítő munkatársakká. Azt, hogy az Irodai Létformák tálalása humorban nem fog szűkölködni, az írói gárda: Litkai Gergely, Laboda Kornél és Vinnai András garantálja. Az előadást Mogács Dániel rendezi.

SMINK LEMO SHOW HELYETT A FÜGGÖNY FELHÖRDÜL

Irodai Létformák

o Irodai Létf

Garázsbanda

Kövessenek minket továbbra is a Facebookon és a Dumaszínház honlapján, ahol az alkotókkal készült interjúkat olvashatják és bővebb információkat találnak 20 az előadásokkal kapcsolatban.

Új címen fut tovább a Színházak Éjszakáján nagy sikert aratott Smink Lemo Show. A színész stand-up ezután az És a függöny felhördül – színészek vallanak… egymásról címet viseli majd. Már korábban is volt próbálkozás a színész stand-upra – akkor minden előadásban más-más színésszel, de nem volt igazán gazdája a műsornak. Nemrég azonban összeállt egy állandó csapat: Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Ficzere Béla és Lengyel Tamás, akik a színészet és a színészélet különböző oldalait igyekeznek majd megmutatni az előadásban a lehető legszórakoztatóbb formában. Ez azt is jelenti, hogy az egész produkciót a puszta stand-uptól a színház felé mozdítják el. Négyük közös munkája az előadás szövegkönyve – a stand-up produkciókhoz hasonlóan, ennek az előadásnak is az elejétől a végéig pontosan megírt szövege van, amitől később persze esetleg eltérnek a szereplők. Az előadás szóló blokkjait mindenki magának írta, hiszen javarészt saját élményekből táplálkoznak, a jeleneteket pedig együtt dolgozták ki. Arra törekedtek, hogy a színészélet

minél jellemzőbb momentumait mutassák meg. Színészek vallanak egymásról – négy elhivatott színész kitálal a nézőknek. Munkáról, amit művészetnek hívnak, művészetről, amit munkának hisznek. Őszinteségben fogant monológokon és az élet szülte jeleneteken keresztül vezetik végig a nézőt a színészi lét ingoványos színpadán. Szikár sallangokkal tárják elénk sérülékeny kapcsolatukat a civil világgal. Beteges kapcsolataikat egymással. Furcsa viszonyukat a megélhetéssel, az öregedéssel és az alkoholtartalmú készítményekkel. Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Ficzere Béla és Lengyel Tamás olyan pőrén mutatják meg magukat, mintha nem is viselnének jelmezt a ruhájuk alatt. És a függöny felhördül – színészek vallanak… egymásról (Kompót Dumaklub) – december 17. 16:00

MOGÁCS-LABOR ÉS DUMA IMPRÓ Az ősszel bemutatott Mogács mesék után 2017 első negyedévében két új produkcióban is színpadra lép Mogács Dániel.

Február 24-én este héttől a Kompót Dumaklubban először kotyvasztja ki Mogács Laboratóriumában azt a szérumot, amivel szórakoztatja a nagyérdeműt meglepetésvendégekkel tarkított tesztestjében. Aki szeretne kísérleti patkány lenni és megnézni a félig kész poénokat, a csiszolatlan történeteket, ott akar lenni a poénok születésénél, csatlakozzon a laborhoz! Improvizatív, témák közt csapongó, új gondolatokat megosztó est, ahol a közönség vagy azon szórakozik, hogy jó a műsor, vagy azon, hogy Mogács szenved. Márciusban újra indul a Duma Impró című improvizációs műsor – színészekkel, humoristákkal, humoristaszínészekkel. Érdekes elmék súrlódása, remek alakítások, kellemetlen bukások, meglepő történetek, zenével, drámával és rengeteg nevetéssel.

A kedves nézők hátradőlve alakíthatják a jeleneteket. Egy előadás, ahol végre az történik, amit a néző akar. Az est szereplői Elek Ferenc, Fodor Annamária, Tóth Szabolcs, Kardos Róbert, Csőre Gábor, Janklovics Péter és Mogács Dániel lesznek. A zongorán közreműködik Pulius Tamás. Mogács - labor (Kompót Dumaklub) – február 24. 19:00 (bemutató), március 28. 19:00 Duma Impró (Corvin Dumaszínház) – március 29. 19:30

21


Decembertől a Kompót Dumaklubban változás lesz, hogy az érkezési sorrendben történő helyfoglalást felváltja a helyre szóló ültetési rend. A székek megtalálását falra szerelt mágnestáblák segítik. A könnyebb tájékozódás érdekében a sorokat betűk, a székeket számok jelölik. Az ajtóban továbbra is hosztesz fogadja majd a nézőket, aki segít eligazodni a teremben. A jegyvásárlás gombra kattintva a jegyár megtekinthető, ha a nézőtéren a kívánt szék fölé mozgatja a kurzort. Januártól a színpadtól való távolság és a rálátás szöge miatt az első három sor jegyárai 200 forinttal olcsóbbak lesznek.

Amennyiben a Kompót Dumaklub előadásaira váltott jegyet, fogyasztásra a Kompót Bisztróban van lehetősége az előadás előtt vagy után – az előadás ideje alatt nincs kiszolgálás.

Előszilveszteri és szilveszteri előadások CORVIN DUMASZÍNHÁZ

DEC. 30. 13.30 KISS ÁDÁM és KŐHALMI ZOLTÁN DEC. 30. 17.00 KISS ÁDÁM és BELICZAI BALÁZS DEC. 30. 20.00 DOMBÓVÁRI ISTVÁN és ARANYOSI PÉTER DEC. 30. 23.00 TABUK NÉLKÜL (18) – Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, vendég: Tóth Edu DEC. 31. 13.00 KISS ÁDÁM és KŐHALMI ZOLTÁN DEC. 31. 16.00 KŐHALMI ZOLTÁN és HADHÁZI LÁSZLÓ DEC. 31. 19.00 DUMA JAM – Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter DEC. 31. 22.30 DUMA SWING 2. – Kovács András Péter, Janklovics Péter, Illés Ferenc KOMPÓT DUMAKLUB

22

DEC. 30. 18:30 KOVÁCS ANDRÁS PÉTER és DOMBÓVÁRI ISTVÁN DEC. 30. 20.00 NUMERA – Kormos Anett és Kovács András Péter közös estje DEC. 30. 21.00 ARANYOSI PÉTER és BELICZAI BALÁZS DEC. 31. 14.00 BELICZAI BALÁZS és DOMBÓVÁRI ISTVÁN DEC. 31. 16.00 KOVÁCS ANDRÁS PÉTER és KŐHALMI ZOLTÁN DEC. 31. 18.30 KŐHALMI ZOLTÁN és BELICZAI BALÁZS DEC. 31. 19.30 A KOCKÁSFÜLŰ NYÚLON TÚL – Badár Tamás önálló bűvész estje DEC. 31. 21.30 A KOCKÁSFÜLŰ NYÚLON TÚL – Badár Tamás önálló bűvész estje DEC. 31. 22.00 ARANYOSI PÉTER és HADHÁZI LÁSZLÓ

A Corvin Dumaszínházban szintén helyre szólóan történik az ültetés. A színpadtól való távolság és a rálátás szöge miatt egy asztalnál is előfordulhatnak különböző árú jegyek. A jegyvásárlás gombra kattintva a jegyár megtekinthető, ha a nézőtéren a

kívánt szék fölé mozgatja a kurzort, az árak eltéréseit a zöld árnyalataival jelöltük. A Corvin Dumaszínházban az előadás alatt sem szünetel a kiszolgálás, de amennyiben vacsorázni is szeretne, érdemes az előadás kezdete előtt egy órával elfoglalnia az asztalát. Kabátját a ruhatárban tudja kényelmesen elhelyezni, amelynek használata kötelező. Az autóval érkező kedves nézőink a Corvin Pláza mélygarázsát tudják igénybe venni, amelyben a parkolás első órája ingyenes, azt követően óránként 250 forint. Elfogadott fizetőeszközök: Edenred Kultúra és Sport Kártya, Edenred Ajándék- és Bevásárló Kártya, Sodexo Kultúra&Sport Pass, Sodexo Mindennapok Pass, Erzsébet Utalvány Plusz. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Corvin Dumaszínház és a Kompót Dumaklub előadásaira megváltott jegyek cseréjére, illetve visszaváltására nincs lehetőség!

Jegyek az Interticket jegyirodákban, illetve a Corvin Dumaszínházban (1082 Budapest, Corvin sétány 1/B.) kaphatók. A jegyárak a honlapunkon megtalálhatók. Jegyfoglalás: (30) 680-5263 • (1) 788-7260 Online vásárlás: http://dumaszinhaz.jegy.hu Telefonos jegyrendelés és személyes jegyátvétel: minden nap 10:00——21:00 óráig. Nemzeti ünnepnapokon zárva!


NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE BÖDŐCS TIBOR ÖNÁLLÓ ESTJE

2017. FEBRUÁR 5. 13:30 ÉS 19:30 2017. FEBRUÁR 12. 13:30 ÉS 19:30 2017. MÁRCIUS 11. 13:30 ÉS 19:30 2017. MÁRCIUS 12. 13:30

A MEGSZOKOTT TÉMÁK MELLETT ÚJAK IS FELTŰNNEK MAJD. AZ EST NINCS LEZÁRVA, ELŐADÁSRÓL ELŐADÁSRA ALAKUL, A KÖZÖNSÉG FIGYELME IS TÁRSSZERZŐ LESZ! SENKIT NEM KÍMÉLÜNK. MEGYÜNK ELŐRE. NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE!

JEGYEK AZ INTERTICKET JEGYIRODÁKBAN, ILLETVE A CORVIN DUMASZÍNHÁZBAN (1082 BUDAPEST, CORVIN SÉTÁNY 1/B.) KAPHATÓK. A JEGYÁRAK A HONLAPUNKON MEGTALÁLHATÓK. JEGYFOGLALÁS: (30) 680-5263 • (1) 788-7260 ONLINE VÁSÁRLÁS: HTTP://DUMASZINHAZ.JEGY.HU TELEFONOS JEGYRENDELÉS ÉS SZEMÉLYES JEGYÁTVÉTEL: MINDEN NAP 10:00—21:00 ÓRÁIG. NEMZETI ÜNNEPNAPOKON ZÁRVA!

Dumaszínház január-március 2017  
Dumaszínház január-március 2017  
Advertisement