__MAIN_TEXT__

Page 1

Kindermiddag: Thomas de Stoomlocomotief en Kikker! Orde van de Glazenstad Prins Martinus den Eerste & page Jacqueline Jeugd-Prins Kick & Page Zinzi


Carnavalsvereniging “De Jolige Druif” zet zich nu al voor het 53e jaar in op sociaal gebied voor jong en oud. Dit doen wij door het organiseren van een grootse kindermiddag (ca. 1.000 kinderen), een kinderspelenmiddag (ca. 450 kinderen) en een Seniorenmiddag (ca. 600 Senioren) in de Velo Sporthal. Daarnaast verzorgen wij in 7 tehuizen voor ouderen en/of gehandicapten een compleet verzorgde middag of avond. Het programma dat wij hier brengen, evenals het programma op de Seniorenmiddag, wordt geheel verzorgd door vrijwilligers uit onze eigen vereniging.

André en Anke van der Goes Auto Ruiter Honda Eetcafé de Bonte Haas Euro West ’t Feesthuis Goes Groep Molenaar Service Peet en Corrie van Adrichem Roel van der Zwaan ’n Hoofdzaak Ron en Ineke Nieuwenhuizen Venéco BV Wilt u ook lid worden van De Druivenrank en uw naam verbinden aan het sociale werk van onze vereniging, neem dan contact op met: Ron Nieuwenhuizen:

0622546922 info@ronnieuwenhuizen.com

Een druivenrank is de basis voor de druif. Meerdere jaren groeien er druiven aan de rank. Zo gaat het ook met sponsoring van De Druivenrank. Onderstaande bedrijven en personen hebben zich voor tenminste 3 jaar met een bijdrage van minimaal € 500,- per jaar verbonden aan onze carnavalsvereniging. Mede hierdoor is het mogelijk dat wij onze sociale doelstelling kunnen blijven uitvoeren.


De Jolige Druif

Inhoudsopgave Beste Wateringers en Heulenaren...

blz. 1

Doe mee met de kleurwedstrijd!

blz. 23

Van de bestuurstafel...

blz. 3

Carnaval 2019 in beeld

blz. 27

Afscheid Prins en Page

blz. 5

Orde van de Glazenstad

blz. 28

Afscheid Jeugd-Prins en Jeugd-Page

blz. 7

Orde van de Glazenstad 2019

blz. 29

Prins Martinus en Page Jacqueline

blz. 9

Aandacht voor verkeersveiligheid

blz. 31

Jeugd-Prins Kick en Jeugd-Page Zinzi

blz. 11

De Jeugd van De Jolige Druif

blz. 33

Carnavalsoptocht

blz. 15

Dansgarde De Jolige Druif

blz. 37

De Eigen Inbreng van De Jolige Druif

blz. 17

Club van 111

blz. 39

Kindercarnaval Bieringen

blz. 19

Colofon / Informatie / Extra

blz. 40

Programma 2020

blz. 21

Beste Wateringers en Heulenaren... Voordat het vlees wordt weggenomen Natuurlijk, ‘beneden de rivieren’ kunnen ze er wat van, maar in Westland zéker ook. Ook dit jaar verandert Wateringen weer even in Bieringen. De Jolige Druiven gaan de straat op om van carnaval ook dit jaar weer een feest te maken. Carnaval, afkomstig van het kerklatijn ‘carnem levare’—wat letterlijk betekent: wegnemen van het vlees— luidt de 40-dagen vastentijd in. Voordat het vlees wordt weggenomen, voordat wordt gevast, nog even uitbundig en zot doen, het ‘vet opmaken’. Daarna wordt serieus en toegewijd toegewerkt naar Eerste Paasdag. Ook ‘Alaaf’ heeft een oorsprong die terugslaat op het begin van de vastentijd. De oudste vermelding van het woord werd aangetroffen in een petitie van Vorst Metternich aan de Keulse Keurvorst in 1635. ‘Alle af’, wat zou betekenen ‘alles aan de kant’, alle goede spijs en drank moesten op voor de vastentijd. De groet wordt behalve in Keulen in veel carnavalsplaatsen—behalve in Oeteldonk en Lampegat overigens—dikwijls gehoord.

staan vroeg op, we zijn een productief volkje. Voor weer een nieuw jaar van noeste arbeid willen mensen dan graag even uit de band springen. Hossen met een pakkie an en een masker op, bijvoorbeeld. Een oud gezegde luidt immers: ‘de boog kan niet altijd gespannen zijn’.

Ik wens Prins Martinus den 1ste, Page Jacqueline, Adjudant Roel, Jeugd-Prins Kick den 1ste, Jeugd-Page Zinzi, Jeugd-Adjudant Julia, de Raad van 11, alle vrijwilligers heel veel succes en vooral heel veel plezier! Alaaf, alaaf, alaaf! Piet Vreugdenhil Wethouder gemeente Westland

Tegenwoordig is niet meer voor iedere carnavalsvierder de voorbereiding op de christelijke feestdag de voornaamste reden om carnaval te vieren. Wat wel nog steeds geldt is het ‘nog éven uitbundig, nog éven zot doen’. Want in het Westland, daar werken we hard. We

1


De Jolige Druif

Voor:

Banden (auto en motor) A.P.K. benzine gas en diesel Onderhoud groot en kleine beurt

‘s Gravenzandseweg 50

2291 PE Wateringen Telefoon 0174 - 221 331

Service waar je warm van wordt... CV storing? Met onze 24-uurs storingsdienst laten wij u niet in de kou zitten. Technische Installaties Jac van Zeijl b.v. Molenweer 18 2291 NR Wateringen

Telefoon: 0174-293251 - www.jacvanzeijl.nl - info@jacvanzeijl.nl

TOPNIVEAU TOPNIVEAU SPECIAAL SPECIAAL TRANSPORT TRANSPORT GOESGROEP.NL GOESGROEP.NL

VOOR VOOREEN EEN GESMEERDE GESMEERDE START START GOESGROEP.NL GOESGROEP.NL

2 GOES-Combi-ADV-Carnaval.indd 1 GOES-Combi-ADV-Carnaval.indd 1

11-12-18 16:33 16:33 11-12-18


De Jolige Druif

Van de bestuurstafel... Met dit programmaboekje luiden we weer het Carnaval in Bieringen in. Nog enkele weken en het feest barst weer los in de Bierkuil (Velo-Hal). En natuurlijk draait het ook dit jaar zeker niet alleen om het bier. Al jaren zijn we stiekem veel trotser op de twee grote kindermiddagen en een ware Limo-Party. Zonder drank kun je ook perfect feest vieren.

Natuurlijk drinken velen tijdens het carnaval nog steeds graag hun biertje, maar als Carnavalsvereniging hebben we toch zeker ook onze verantwoordelijkheid. Dit laten we al weer twee jaar overduidelijk zien tijdens de jeugdavond met strenge controle op drankgebruik, zowel vooraf aan het feest door middel van blaastesten, als tijdens het feest door handhaving. Het resultaat is verbazingwekkend! Waar EHBO jaren terug de handen vol had aan dronken jongeren, hebben deze geweldige medewerkers deze avond ook gewoon tijd om de geweldige sfeer van het feest op te pikken. Dit jaar breiden we de focus op veiligheid zelfs nog uit door als eerste Carnavalsvereniging in Nederland ambassadeur te worden van: “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers”. Verder in dit programmaboekje meer hierover. Maar natuurlijk zullen we nooit vergeten waar het bij De Jolige Druif al meer dan 50 jaar om gaat tijdens Carnaval, feest voor alle mogelijke doelgroepen! We gaan weer genieten in de vele verzorgingstehuizen van de regio met een mooi showprogramma door onze vrijwilligers en natuurlijk optredens van onze Dansmariekes. De Dansmariekes die ook dit jaar weer vele prijzen hebben gewonnen tijdens diverse toernooien en vorig seizoen zelfs gepromoveerd zijn.

De kindermiddag beloofd weer een feest te worden met wederom een mooie show op het podium en het gevoel van de jaarlijkse reünie voor de ouders. De ouders die ’s avonds bovendien weer kunnen genieten in een echte kroegavond in de grootste kroeg van de regio tijdens Holland Viert Feest. Ronnie Ruysdeal is na het succes van twee jaar geleden wederom weer van de partij, dus alleen dat is al reden genoeg om er bij te zijn. En laat ik dan ook nog de seniorenmiddag er uit lichten, omdat ook deze middag echt uniek is. Jaren hebben we samen met VELO deze middag mogen organiseren voor de oudste doelgroep van Wateringen, Kwintsheul en daarbuiten. Helaas wordt het voor VELO steeds lastiger een dergelijke middag te kunnen ondersteunen. Natuurlijk staan de vrijwilligers van VELO als vanouds weer klaar voor ons, maar dit jaar zullen we als Jolige Druif samen met onze sponsors er zelf voor gaan zorgen dat er ook weer consumpties aangeboden worden voor de bezoekers en de middag als vanouds zal staan als een huis. Velo natuurlijk enorm bedankt voor het partnerschap van de afgelopen jaren in het organiseren van deze middag.

Lees het programmaboekje weer helemaal goed door en je bent van alles weer helemaal op de hoogte. En natuurlijk het allerbelangrijkste: haak op één van de feesten lekker in en geniet, het is per slot maar één keer per jaar Carnaval!

Sander Nieuwenhuizen, Voorzitter CV De Jolige Druif

3


De Jolige Druif B.V. VEEVOEDERHANDEL GEBROEDERS BOM Dat is balen... Moet ik mijn eten zelf halen.... Maar ik ben niet stom Ik ga lekker naar gebr.Bom

Heulweg 8 Wateringen Telefoon: 0174 - 292274

Molen Windlust

voor al uw dierenbenodigdheden

adres tel fax e-mail web

Turfschipper 92 2292 JB Wateringen 0174 226 221 0174 226 333 info@alblasvanmeurs.nl www.alblasvanmeurs.nl

• STALLING • ONDERHOUD Middenweg 16

• SCHADEHERSTEL • WASSERVICE • BANDENOPSLAG • CHECKS

CARAVANSTALLINGVANVLIET.NL •

4

2291 HX Wateringen • 0174 - 293910

Ambachtstraat 1C 2671 CN Naaldwijk T (0174) 623405 info@autoschadenaaldwijk.nl www.autoschadenaaldwijk.nl


De Jolige Druif

Hallo iedereen uit Wateringen en Kwintsheul… Wat een super carnavalsjaar hebben wij als team mogen ervaren. Als Prins en Adjudant van buiten de Carnavalsvereniging zijn wij snel door de hofdames Nikki en Sanne en vele anderen, waaronder natuurlijk De Raad van Elf, wegwijs gemaakt binnen de vereniging. Wij hebben kunnen constateren hoeveel werk er door alle vrijwilligers van De Jolige Druif wordt verzet met het doel plezier te brengen bij eenieder, van jong tot oud. Echt top en een groot compliment waard. Voor ons liep echt alles op rolletjes!

Voorafgaand aan het Carnavalsweekend zijn vele verzorgingshuizen bezocht. Wat een plezier is daar met muziek en optredens van De Eigen Inbreng gebracht. Wat een indruk heeft het bezoek aan De Witte Vogel in Den Haag gemaakt. De Jolige Druiven en het geluid

van De Prometoeters staan voor blijdschap; wat glunderden de jeugdigen! Het Senioren Carnaval was top! Als team natuurlijk ook genoten tijdens Holland Viert Feest! Wat hebben we geboft tijdens de optocht; tot het laatst droog!

Leuk was de samenwerking met Prins Kayn den Eerste, Page Jessica en Adjudant Skye. Dank hiervoor! Veel van jullie geleerd :) en we zien elkaar vast weer! Het Carnavalsweekend was echt top! Jong en oud hebben zich goed geamuseerd en wij als team (mede daardoor) ook. Super natuurlijk dat de EHBO-ers slechts één keer in actie behoefden te komen voor het plakken van een pleister! Langs deze weg willen wij alle Bieringers bedanken voor het fijne carnavalsjaar en we spreken de wens uit dat u ook komend seizoen lekker Carnaval meeviert. Prins Abraham den Eerste, Hofdames Nikki en Sanne en Adjudant André

Prinsenconvent 1967-1968 1968-1969 1969-1970 1970-1971 1971-1972 1972-1973 1973-1974 1974-1975 1975-1976 1976-1977 1977-1978 1978-1979 1979-1980 1980-1981 1981-1982 1982-1983 1983-1984 1984-1985 1985-1986 1986-1987 1987-1988 1988-1989 1989-1990 1990-1991 1991-1992 1992-1993

Prins Cornelis I Prins Hendrik I Prins Pieter I Prins Cornelis II Prins Frans I Prins Andre I Prins Diederik I Prins Antonio I Prins Jan I Prins Cesare I Prins Willem I Prins Willem II Prins Bernard I Prins Willem II Prins Jan II Prins Martin I Prins Nicolai I Prins Franz II Prins Jan III Prins Antonius I Prins Antonio I Prins Theo I Prins Dave I Prins Leonardo I Prins Thijs Johannes I Prins Johannes I

Cor de Bruin Henk Mulder Piet de Vette Cees van Paassen Frans de Wit Andre Grootscholten Dick Schalke Ton Duynisveld Jan Knijnenburg Kees Prins Wim Berendse Wim de Ruyt Ben van der Helm Wim de Ruyt Jan van der Kraan Martin van Wegen Nico van Geest Franz van de Zand Jan Olierook Ton de Gier Ton Duynisveld Theo Verhoeven David Hartman Leo van der Goes Jan van der Zanden Joop van Deursen

1993-1994 1994-1995 1995-1996 1996-1997 1997-1998 1998-1999 1999-2000 2000-2001 2001-2002 2002-2003 2003-2004 2004-2005 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010 2010-2011 2011-2012 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019

Prins Ricardo I Prins Sjaak I Prins Johannes II Prins Arjanus I Prins Nico I Prins Hubertus I Prins Toine de 33ste Prins Dirrick Prins Hans I Prins Pieter II Prins Patrick I Prins Hans II Prins Pyrus Prins Ed I Prins Hans III Prins Wilhelmus Prins Tom I Prins Ronald I Prins Roelof I Prins Wilbert I Prins Gerardus I Prins Peet I Prins Ben I Prins Paredes Prins Burgersdijk Prins Abraham I

Richard Kerklaan Sjaak van der Meer Hans Kerklaan Arjan Verrijp Nico van der Hoeven Ben Gardien Ton Berendse Dick Klaverkamp Hans Kerklaan Piet Baak Patrick Peters Hans van der Valk Wim van der Zeeuw Ed Bloemendaal Hans Kok Wim van der Meer Tom Dorlas Ron Nieuwenhui​zen Roel van der Zwaan Wilbert Nederpelt Gerard van Veen Peet van Adrichem Ben van Nierop Paul Paredes Bob Toussaint Bram Meijer

5


BOERDERIJ DICHTBIJ Een sportief en gezellig weekend of midweek weg met familie, vrienden, collega’s of met uw vereniging? Kom naar groepsaccommodatie & -vermaak Boerderij Dichtbij in Wateringen! Boerderij Dichtbij bestaat uit vier landelijk en huiselijk ingerichte accommodaties. De accomodaties bieden verblijf voor 9 tot 74 personen en kunnen zowel los als gecombineerd afgehuurd worden. Dankzij de vele faciliteiten die Boerderij Dichtbij te bieden heeft, is er voor ieder wat wils.

Hoogte Klimparcours | Kunstgrasveld | Beachbalveld | Overdekte sport- en recreatiehal Jeu de boules-banen | Fitnessruimte | Sauna’s | Stoomcabine Bubbelbad | Vergaderruimte Bar | Kinderboerderij Speeltoestellen | Rondvaartboot

GEERT VAN ADRICHEM

WWW.BOERDERIJDICHTBIJ.NL ZWETKADE NOORD 3 WATERINGEN | 0174 - 296315

De Jolige Druif

VOEGBEDRIJF

T 06 524 086 71 BLAUWE WIJNGAARDRANK 4 2291 HD WATERINGEN

www.matthewsimons.nl *Lid van Bouwgarant *Adres Westlandse weg 7 Wateringen *Site www.3-bouw.nl *email : info@3-bouw.nl *Tel nr 0174296795 6

Specialist in al uw bouw -en verbouwwerk in, op en om uw woning


De Jolige Druif

Beste Narretjes & Narrinnetjes Hallo allemaal, Ik heb ontzettend veel genoten van afgelopen carnavalsjaar, samen met Page Jessica en Adjudant Skye! Al die glimlachende ouderen, sponsor bezoeken, in de polonaise lopen met iedereen en de carnavalsoptocht vond ik super gezellig! Daar heb ik zo veel van genoten. Dit jaar was gewoon bijzonder en geweldig! Ik wens Jeugd-Prins, Page en Adjudant net zo’n geweldig carnavalsjaar als mij! Bedankt iedereen! 3 x Alaaf!

Hoi allemaal,

Jeugd-Prins Kayn den 1e

Jeugd-Page Jessica

Ik vond het een eer dat ik door Jeugd-Prins Kayn gevraagd werd of ik Jeugd-Page wilde zijn. Het was superleuk om tijdens de optocht op de wagen te mogen staan. Het was ook leuk om naar de stukjes te kijken die door de eigen inbreng in verzorgingshuizen werden gedaan. Ik heb ervan genoten en ik hoop dat de volgende Jeugd-Prins, Jeugd-Page en Adjudant er net zo van zullen genieten. Groetjes!

Hallo allemaal, Ik vond het helemaal goud om afgelopen jaar Adjudant te mogen zijn. We hebben een hoop feessies gebouwd en veel lol gehad met z’n allen. Prins Kick, Page Zinzi en Adjudant Julia, ik hoop dat jullie er ook weer een topcarnaval van gaan maken. Veel plezier in ieder geval! Alaaf. Adjudant Skye

Jeugd-Prinsenconvent 1967-1968 1968-1969 1969-1970 1970-1971 1971-1972 1972-1973 1973-1974 1974-1975 1975-1976 1976-1977 1977-1978 1978-1979 1979-1980 1980-1981 1981-1982 1982-1983 1983-1984 1984-1985 1985-1986 1986-1987 1987-1988 1988-1989 1989-1990 1990-1991 1991-1992 1992-1993

Mini-Prins Cornelis I Mini-Prins Henk I Mini-Prins Emile I Mini-Prins Willem I Mini-Prins Jan I Mini-Prins Rene I Mini-Prins Eric I Mini-Prins Peter I Mini-Prins Peter II Mini-Prins Kees I Mini-Prins Edwin I Mini-Prins John I Mini-Prins Robbert I Mini-Prins Ronald I Mini-Prins Stefan I Mini-Prins Peter III Mini-Prins Marco I Mini-Prins Robert II Mini-Prins Marco II Mini-Prins Marcel I Mini-Prins Gert-Jan I Mini-Prins Joeri I Mini-Prins Arthur I Mini-Prins Sander I Mini-Prins Boris I Mini-Prins Paul I

Cor Hagen Henk Thoen Emile Tervooren Wim Hofstede Jan Vis Rene Gardien Eric Steekelenburg Peter Donk Peter Kool Kees Franke Edwin van Nieuwkerk John Onings Robbert Duynisveld Ronald Schuring Stefan Berendse Peter Hofstede Marco Vijverberg Robert Zuijderwijk Marco van den Abbeele Marcel Knijnenburg Gert-Jan van der Haas Joeri Olierook Arthur Kerklaan Sander Nieuwenhuizen Boris But Paul Verhoeven

1993-1994 1994-1995 1995-1996 1996-1997 1997-1998 1998-1999 1999-2000 2000-2001 2001-2002 2002-2003 2003-2004 2004-2005 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010 2010-2011 2011-2012 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019

Mini-Prins Tim I Mini-Prins Roy I Mini-Prins Patrick I Mini-Prins Jillis I Mini-Prins Mark I Mini-Prins Rick I Mini-Prins Jacky I Mini-Prins Leon I Mini-Prins Dennis I Mini-Prins Remco I Mini-Prins Thomas I Mini-Prins Peter IV Mini-Prins Robin I Mini-Prins Tom I Mini-Prins Stefan I Mini-Prins Ivo I Mini-Prins Nigel I Mini-Prins Jasper I Jeugd-Prins Thimo I Jeugd-Prins Joep I Jeugd-Prins Daan I Jeugd-Prins Tommy I Jeugd-Prins Kees II Jeugd-Prins Youp I Jeugd-Prins Justin I Jeugd-Prins Kayn I

Tim But Roy van Meel Patrick van de Ende Jilles But Mark van Meel Rick van Nierop Jacky Vis Leon van der Valk Dennis Mulder Remco Vis Thomas Toussaint Peter Waaijer Robin Kok Tom Waaijer Stefan Bloemendaal Ivo Kerklaan Nigel Zuyderwijk Jasper Nederpelt Thimo Kerklaan Joep de Raaf Daan Koek Tommy Olierhoek Kees de Raaf Youp van den Abbeele Justin van Ruijven Kayn Bubbert

7


De Jolige Druif

Van Mierlo...

Inleven. Realiseren. Beleven.

Streven naar topprestaties!

Inleven wordt beleven Inleven in de wensen van de klant, pro-actief meedenken en hierop inspelen. Gebouwen en omgevingen realiseren waar de gebruiker optimaal kan presteren.

1e Flagship Store Mercedes-Benz Den Haag

Winkelcentrum Koningshoek Maassluis

Woonparel Nieuw Ambacht ‘s-Gravenzande

Met onze betrokkenheid bij de drive van sporters dragen we bij aan een dynamische woon-, werk- en leefomgeving, die aansluit bij de behoeften. Van Mierlo ontwikkelt, bouwt en denkt mee! Bent u benieuwd waar wij nog meer bij betrokken zijn? Beleef wat wij realiseren:

www.vmierlo.nl BOUW & ONTWIKKELING

$BSOBWBMTCSPPE

7PPSFFOGFFTUFMJKLFCPUFSIBN

.FFSJOGPSNBUJFPQSPPEFOSJKTNFFTUFSCBLLFSOM

8

r aronde . erk wa n w t n m e e m e l uw blo rouwarrange a r o o V n uids- e ook br

Noordweg 46 2548 AC Den Haag Tel. 0174 - 293834 Voor een vakkundig en voordelig advies. Tevens: heesters, coniferen, fruitbomen en vaste planten


De Jolige Druif

Beste Narren en Narrinnen, Door de Eerbiedwaardige Vorst van De Jolige Druif en de Prinsbepalingscommissie zijn wij gevraagd om voor het seizoen 2019-2020 Prins en Page te willen zijn in Bieringen. Martin komt van oorsprong uit Knotsenburg en heeft het carnavalsvirus van huis uit meegekregen. Met veel plezier heeft hij tot 2017 in Wateringen gewoond en is als bestuurder actief bij VELO geweest, bij VELO Judo (RYU HA) en bij de OMNI van VELO. Jacqueline is met name een kenner op het gebied van de muziek. We zijn zeer vereerd om gevraagd te zijn, maar hebben wel even na moeten denken om deze taak op te pakken. Het voelde aanvankelijk erg “buiten onze comfortzone” om zo prominent aanwezig te zijn. Gelukkig zijn we goed ingepraat en de ontvangst op de negende van de elfde was geweldig. We bedanken daarom de Vorst, de leden en de vertegenwoordigers van de Prinsbepalingscommissie voor het vertrouwen in ons.

We lopen graag af en toe voorop in de polonaise en willen absoluut het enthousiaste voorbeeld zijn van hoe men met elkaar op een vredelievende, warme en enthousiaste manier carnaval kan vieren in de eigen omgeving. ..... ”Beter een knuffel gegeven dan een knuffel tegoed”….. Carnaval is beslist méér dan alleen een biertje of frisje drinken met elkaar. De bezoeken met de Raad van Elf aan bejaarden- en verzorgingshuizen, de aanwezigheid op scholen én de grote feesten in de Bierkuil in Bieringen zullen ons in de gelegenheid stellen om ons ook te richten op ánderen die graag een feestje meevieren en daartoe niet altijd in de gelegenheid zijn.

Met JONG en OUD maken we er een keileuk carnaval van. Dat kunnen wij als Prins, Page en Adjudant uiteraard niet alleen. Dat doen we samen met de Jeugd-Prins en Page en hun Adjudant zodat we als hechte groep het feest mogen doorgeven aan elkaar en uiteraard ook aan jullie.

Leef alsof het je laatste dag is…… is maar één van de liedteksten die ons erg aanstaat. Daarom ons welgemeend advies: ‘t dondert en ‘t bliksemt en ‘t regent meters bier Het wordt dus pompen of verzuipen da’s de enige manier. Om de juiste koers te varen met de wind in onze rug, Geniet met volle teugen, zulk een tijd komt nooit terug.

Prins Martinus den Eerste, Page Jacqueline en Adjudant Roel

Proclamatie Wij, Prins Martinus den eerste, Prins bij de gratie van alle Jolige Druiven, Groothertog van Knotsenburg tot Leemput, Graaf van Maassluis tot Wateringen, Baron van Pais tot Slob, Markies der Ontspannende Etherische Oliën, maken, tezamen met Page Jacqueline, en ondersteund door Adjudant Roel bekend dat gedurende het Carnaval van onze “regeringsperiode” de volgende regels in acht dienen te worden genomen om sámen een keileuk carnaval te vieren. Ten 1e

Carnaval is er voor iedereen in Bieringen en daarbuiten

Ten 2e

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Ten 3e

Verkleden helpt eenieder, om er nog Joliger uit te zien.

Ten 4e

Leef! ……alsof het je laatste dag is…

Ten 5e

Aan het begin van de avond weet de BOB al zijn fris te vinden.

Ten 6e

Links is waar je duim rechts zit (En wij gaan naar links…..).

Ten 7e

Een foto maken voor sociale media is prima, maar kijk met twee ogen het leven in, dan zie je beslist meer.

Ten 8e

Ga vooral dansend door het leven.

Ten 9e

Als de Page in de buurt komt, moet er zuiver gezongen worden.

Ten 10e

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.

Ten 11e

Geef ons de liefde en de gein…….

Voor het eerst bekend gemaakt op de negende dag van de 11e maand van het Jaar 2019 in het 53e jaar van De Jolige Druif te Bieringen.

Prins Martinus den Eerste, Page Jacqueline en Adjudant Roel

9


De Jolige Druif

 

alleblas

stukadoors

Thuis in renovatie en onderhoudswerk ’s-Gravenzandseweg 15 2291 PE Wateringen Tel. 0174-293109 - Fax 0174-290310 www.alleblasstukadoors.nl

Voor CV en Airconditioning Turfschipper 2 2292 JA Wateringen T 0174 292 386 0174 316 140 F 0174 226 280 www.verkadeklimaat.nl

Het ideale klimaat 10


De Jolige Druif

Beste Narren en Narrinnen, Môh, ik ben Kick Vis. Ik ben veertien jaar en ik zit in de 2e van ISW Poeldijk. Mijn hobby’s zijn gamen en buiten klooien. Na 5 jaar bij de Jeugd-Raad gezeten te hebben, ben ik eindelijk Prins. Met mijn Page Zinzi en Adjudant Julia maken we er een gezellig jaar van! 3x ALAAF!!! Jeugd-Prins Kick den 1e

Hey, ik ben Julia van der Knaap. Ik ben 14 jaar en woon in Kwintsheul. Ik zit in de 3e op ISW Hoogeland. Mijn hobby’s zijn voetballen en gitaar spelen. Ik zit al 3 jaar als eerste meisje bij de JeugdRaad van De Jolige Druif. Nu ben ik ook als eerste meisje Adjudant van De Jolige Druif! Daar ben ik trots op! Adjudant Julia

Hoi, ik ben Zinzi Vijftigschild. Ik ben 13 jaar en woon in Kwintsheul. Ik zit in de kunstklas op het Flora College. Ook zit ik al 6 jaar op de Dansmariekes. Op naar een tof jaar! ALAAF! Page Zinzi

Proclamatie Ik, Prins Kick den 1e, Jeugd-Prins bij de gratie van alle Jolige Druiven, Groothertog van Bieringen, Beschermheer van het Uithofpark tot aan het Hofpark, Keizer van de Jeugd-Raad, Meester in feestvieren met alle narren en narrinnen, Jonkheer van de Bierkuil, Oppergraaf in gamen, Maak mede namens mijn Page Zinzi en mijn Adjudant Julia, het volgende aan alle narretjes en narrinnetjes bekend: Ten 1e

Een Prins zonder Page is als carnaval zonder confetti.

Ten 2e

Met mijn meiden aan de hand, ga ik door het hele Westland.

Ten 3e

Is carnaval voor groot en klein en iedereen mag zichzelf zijn.

Ten 4e

Met Page Zinzi erbij, ben ik super blij.

Ten 5e

Met Juul als Adjudant, komt dit feest tot stand.

Ten 6e

Zal het jullie betreuren, want wij gaan buiten de lijntjes kleuren.

Ten 7e

Alle oude regels aan de kant, want wij hebben nu alles in de hand.

Ten 8e

Wij gaan lekker hossen en springen…. En meer van die gekke dingen!

Ten 9e

Polonaise, met zijn allen in een rij, is het feest nog lang niet voorbij.

Ten 10e

Stop…..en dooorrrrr

Ten 11e

Dit feestteam is nu klaar, start de muziek nu maar!

Gedaan te Bieringen, op de 9e dag van de 11e maand in het jaar 2019. Prins Kick den 1e, Page Zinzi, Adjudant Julia.

11


De Jolige Druif

Wij wensen u een feestelijk carnaval in het mooie Wateringen!

12


De Jolige Druif

Of we plezier in ons werk hebben? Weboma bouwt aan geluk Dat kun je wel zeggen Weboma is een bedrijf met een bijzondere missie: Weboma bouwt aan geluk. Wij ontwikkelen, bouwen en zorgen voor huizen, wijken, leefomgevingen en werkplekken die mensen gelukkig maken. Door ons goed in te leven in de wensen van mensen en door alles in te zetten wat we in huis hebben aan vakmanschap, ervaring, kwaliteitsstreven en creativiteit. Zo bouwen we samen met onze klanten voortdurend aan iets heel moois. En daar worden we zelf ook heel gelukkig van.

Uw ontwikkelende bouwer weboma.nl

Haags vloeren bedrijf

sinds 1938

Wij leveren o.a. antiek look parket renoveren traditioneel parket dealer Kahrs dealer Laura Ashley laminaat

Openingstijden: dinsdag - woensdag 12:00 - 16:00 uur vrijdag 13:00 - 16:00 zaterdag 10:00 - 12:00 uur Op andere dagen of tijdstippen op afspraak

Slachthuiskade 26 Poeldijk

www.haagsvloerenbedrijf.nl

Tel: 0174- 243914 Mob: 06- 51155346

Tijdelijk nodig? Tijdelijkeen een toilet toilet nodig?

0174 - 241 122

0174Monster - 241 122 Monster

13


De Jolige Druif

Dans-, fitness- en sportieve vrijetijdskleding. Herenstraat 6 – Wateringen tel. 0174 – 298022 - www.timetodance.eu

Dè specialist voor verhuur van professionele licht- en geluids systemen

fwsoundenlight.nl

Uw administratie helemaal op orde!

Bovendijk 40 • 2295 RZ Kwintsheul 06 - 31900475 • www.pr-administraties.nl 14


De Jolige Druif

Carnavalsoptocht Afgelopen jaar was het weer een groot feest. Wateringen werd Bieringen en de optocht mocht weer plaats vinden in dit mooie dorp. De optocht was een succes, omdat er weer met confetti mocht worden gestrooid! Zoals het hoort. Wij hebben ons flink ingezet en met hulp van de sponsoren hebben wij er voor kunnen zorgen dat de confetti niet op straat bleef liggen. Door dit succes gaan we er ook dit jaar weer een groot confetti-feest van maken. Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder jullie………. Dus……….. Haal het creatieve in jezelf naar boven en geef je op! Gezellig met al je buren, collega’s, vrienden, of met je hok. En maak er samen met ons een fantastische optocht van. Aanmelden kan via het secretariaat van C.V. De Jolige Druif (secretariaat@dejoligedruif.nl). We zien jullie graag op 22 februari!

1 2 3

De prominenten van onze vereniging zullen hun stemmen uitbrengen. Deze stemmen tellen voor 1/3 mee. Het publiek langs de route van de optocht zullen middels een briefje, welke voorafgaand aan de optocht uitgedeeld zal worden door leden van De Jolige Druif, hun stem uitbrengen. Dit briefje kan na de laatste praalwagen worden ingeleverd bij de ‘bezemwagen’. Deze stemmen zullen ook voor 1/3 meetellen.

Op zaterdag 22 februari a.s. zullen van alle wagens foto’s gemaakt worden welke op de facebook- pagina van De Jolige Druif geplaatst zullen worden. Iedereen kan dan t/m dinsdagavond 25 februari a.s. 17:00 uur op de praalwagens stemmen. En deze ‘likes’ op de praalwagens zullen dan ook meetellen voor 1/3.

Jurering Carnavalsoptocht Uiteindelijk zullen er een eerste, tweede en derde plaats bekend gemaakt worden aan de hand van het totaal van deze 3 stem-manieren. Via Facebook zullen de plaatsen 4 en verder bekend gemaakt worden, als ook de genomineerden voor de plekken 1, 2 en 3. Waarna tijdens de slotavond de prijzen uitgereikt zullen worden aan de winnaars.

Route Carnavalsoptocht VELO

Start / Einde

WE NIEU TE! ROU

Noordweg

Start 13.00 uur bij VELO,

kerklaan

Willem III straat

Een nieuwe, verkorte route speciaal voor loopgroepen!

kerklaan Herenstraat

Hofzicht

Ten Hove

Het Tolland

Plein

Dr. Schaepmanstraat Heulweg Harry Hoekstraat Dorpskade

Noordweg, Kerklaan, Willem III straat, Harry Hoekstraat, Dr. Schaepmanstraat, Julianastraat, Hofzicht, Ten Hove, Plein, Heulweg, Dorpskade, Tolland, Herenstraat, Plein, Kerklaan, Noordweg, en dan weer terug naar VELO.

15


 

De Jolige Druif

Slagerij Aad Groenewegen

Dijkstraat 61 Honselersdijk 0174 628 020 info@slagerijgroenewegen.nl www.slagerijgroenewegen.nl

vehoec

aannemers

Thuis in renovatie en onderhoudswerk ’s-Gravenzandseweg 15 2291 PE Wateringen Tel. 0174-293109 - Fax 0174-290320 www.vehoecaannemers.nl

Lasbedrijf

v/d Valk & v Zeijl www.schoorpartners.nl

Pensioenen Hypotheken Verzekeringen

De Molerette TEXTIELREINIGING

WIJ REINIGEN VOOR BEDRIJVEN / INSTELLINGEN, SPORTVERENIGINGEN EN PARTICULIEREN

Voor uw totale textielverzorging Herenstraat 8, Wateringen Telefoon 0174 - 295129

16


De Jolige Druif

De Eigen Inbreng van De Jolige Druif De Jolige Druif verzorgt al vele jaren carnavalsavonden en middagen in woon- en zorgcentra voor ouderen, momenteel zelfs 7 tehuizen. Natuurlijk gaat er ook altijd een boerenkapel mee en wordt er polonaise gelopen, maar het grootste gedeelte van het programma wordt verzorgd door de groep Eigen Inbreng. Het komt er simpel weg op neer, dat leden van deze groep liedjes playbacken. Toch is er meer voor nodig om een geslaagde avond te organiseren. In mei, als de carnaval nog maar net is afgelopen gaan we evalueren over het afgelopen seizoen en wordt er gebrainstormd over het nieuwe thema, wat ieder jaar toch wel steeds moeilijker wordt. We hebben al zoveel thema’s gehad zoals…Disney, Musical, Eurovisie Songfestival, Jordaan en ga nog maar even door. Dit jaar zullen wij ons laten horen in het Dorpscafé, lekker terug naar vroegere jaren waar vele de gezelligheid van ’n café opzochten met de jukebox muziek. Als het thema bekend is, worden de artiesten verzocht ’n nummer te gaan zoeken. Daarna gaat de commissie van de Eigen Inbreng aan de slag om al de nummers te verzamelen en het programma in elkaar te draaien. Er moet o.a. rekening worden gehouden met de tijd voor het omkleden, aanwezigheid tijdens de avonden, decors en ruimte. Ongeveer 3 weken voor het grote carnaval losbreekt, gaan we 2 avonden en 1 zondag in de week ons optreden verzorgen. In die periode ga je heel hecht met elkaar om, je beleeft de gekste dingen achter de schermen met heel veel lol en weet je foutjes steeds creatiever op te lossen. De grote finale is toch wel de senioren middag in de Velo-hal. Hier kan er qua decor lekker uitgepakt worden en worden er nogal eens spontane dingen aan toegevoegd, zoals een live optreden of levende attributen. Ook de dansmarieke groepen zullen tijdens deze middag hun shows laten zien. Dit jaar, zoals hierboven al genoemd, staat alles bij de Eigen Inbreng in het teken van het Dorpscafé. Dit kan niet anders dan veel gezelligheid en veel herkenning voor de ouderen brengen qua nummers. Kom daarom allemaal het met eigen ogen bekijken op de gezellige ouderenmiddag in de Velo-hal op maandag 24 februari om 14.00 uur. De Eigen Inbreng-commissie

17


De Jolige Druif

's Gravenzandseweg 60H 2291 PE Wateringen Tel 0174-221477 Mail info@amertens.nl

www.amertens.nl

Schipluidenseweg 15 t/m 17 2291 PC Wateringen Tel. (0174) 29 89 00 E-mail: info@ceilcon.nl

www.ceilcon.nl

18


De Jolige Druif

Zaterdagmiddag: Kinder-carnavalsmiddag Na het succes van twee totaal verschillende mini-shows van vorig jaar staan er ook dit jaar weer twee kindertoppers op het podium van de kindercarnavals-middag; Thomas de Stoomlocomotief en Kikker! Het eigenwijze stoomtreintje Thomas is al jarenlang zeer geliefd onder kinderen. Naast de populaire TV-serie en de vele speelgoedartikelen waren Thomas en zijn vrienden al meerdere jaren een grote theater hit in Nederland en België. Samen met twee zingende en swingende conducteurs, arriveert Thomas ook graag bij De Jolige Druif voor een vrolijke mini-show. Iedereen instappen, op volle kracht vooruit! En of het bezoek van Thomas al niet genoeg is, komt ook Kikker. Kikker is bekend van de kinderboekjes van Max Veldhuijs. Kikker is al ruim 25 jaar favoriet onder

kinderen. Samen met zijn vriendjes Haas en Eend is Kikker te zien in de vrolijke mini-show ‘Kikker is verliefd’. Kikker voelt zich vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hartje doet boem, boem, boem. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen. Maar wat zou er met Kikker aan de hand zijn? Deze ontroerende mini-show zit vol muziek en humor. De voorstelling wordt gespeeld met handpoppen, die door de acteurs op magische wijze tot leven worden gebracht. Kortom dus weer een heerlijk gevulde kindermiddag met ook nog optredens van onze eigen Dansmariekes en polonaises met boerenkapel De Prometoeters!

Zondagmiddag: Mega-Kinderspellenmiddag Ruim 500 kinderen bezoeken ieder jaar weer onze Mega-Kinderspellenmiddag, één groot succes! Dus als jullie op zondagmiddag 23 februari a.s. tijdens het groot carnavalsweekend niet weten wat jullie moeten doen, twijfel dan zeker niet om ook gezellig naar Velo te komen. Deze middag toveren we de Velo-hal namelijk om tot een heus speelparadijs en kunnen kinderen al voor €1,- een speelkaart kopen. Op deze speelkaart staan diverse leuke spelletjes als ook limonade, popcorn én een suikerspin. Een geheel verzorgde middag, waar ieder jaar weer vele blije, vrolijke en gezellige kinderen spelend, dansend en zingend een geweldige middag hebben. Jullie komen toch ook???

Aanvang 14.00 uur, Toegang € 1,19


De Jolige Druif

H e t leu kst e Carn avalsfe e st voor d e j e ugd van 9 tot 13 j aa r !

• 21 februari • DJ Yoranty

19:00 - 21:00 uur Velohal Wateringen

Tickets € 5,-

Ouders die mee willen genieten van dit gezellige feest zijn (gratis) welkom!

(incl. één consumptie)

VERKRIJGBAAR BIJ

‘T FEESTHUIS

13

VRIJDAG 21 FEBRUARI CA R N AVA L

DJ ROB NIEMANS

VELOHAL €12,50 EXCL. SERVICEKOSTEN

20

DJ YORANTY

WATERINGEN


De Jolige Druif

PROGRAMMA 2020 Vrijdag 21 februari Limo & Carnaval DJ Yoranty

19:00 - 21:00 uur, Toegang € 5,-

(incl. 1 consumptie)

Doelgroep: Kids van 9 tot 13 jaar.

Westlands Carnaval DJ Robbie / DJ Emiel

aanvang 21:00 uur, Toegang € 12,50

(excl. servicekosten)

Doelgroep: Jeugd vanaf 13 jaar.

Zaterdag 22 februari Carnavalsoptocht aanvang 13:00 uur

Kinder Carnavalsmiddag Thomas de Stoomlocomotief en Kikker! aanvang 15:00 uur, Toegang gratis

Holland Viert Feest met Dries Roelvink, Ronny Ruysdael, Feest Dj Aad en Dj Emiel

aanvang 21:30 uur, Toegang € 17,50,- (excl. servicekosten) Doelgroep: 21+

Zondag 23 februari Mega-Kinderspellenmiddag aanvang 14:00 uur, Toegang € 1,-

Maandag 24 februari Senioren Carnaval m.m.v. De “Eigen Inbreng” van De Jolige Druif aanvang 14:00 uur, Toegang gratis

Dinsdag 25 februari Prijsuitreiking Optocht & Slotavond aanvang 19:30 uur, Toegang gratis

Zoals altijd: legitimatie verplicht!

21


De Jolige Druif

Buiten Carnaval om nog iets te vieren ??? PY

UM CAFESCR

ven een bakkie, lekker lunchen, een gezellige borrel, heerlijk dineren of nog een laatste afzakkertje. De mogelijkheden bij Scrumpy zijn eindeloos!

De Zus van de Haas (onderdeel van EetcafĂŠ de Bonte Haas) Ĺ?Ć?ĚĞĹ?ĚĞĂůĞĹŻĹ˝Ä?Ä‚Ć&#x;ÄžÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÄšĹ?Ç€ÄžĆŒĆ?Äž Ä?Ĺ?ŊĞĞŜŏŽžĆ?ƚĞŜ͕Ć‰Ä‚ĆŒĆ&#x;ŊĞŜ͕ÄšĹ?ĹśÄžĆŒĆ?Í• themafeesten, vergaderingen, Ç€ÄžĆŒĹŠÄ‚Ä‚ĆŒÄšÄ‚Ĺ?ĞŜĞŜÄ?ĆŒĆľĹ?ĹŻĹ˝ĹŒÄžĹśÍŠ Voor groepen vanaf 40 tot 120 personen een aparte ruimte met privĂŠ terras.

'RUSVNDGH:DWHULQJHQ‡ LQIR#ERQWHKDDVFRP‡ZZZERQWHKDDVFRP

rXXXXFTUMBOETFEBLDPNCJOBUJFOM rXXXXFTUMBOETFEBLDPNCJOBUJFOM

22


De Jolige Druif

Doe mee met de Kleurwedstrijd! De sleuteloverdracht van ‘Wateringen’ naar ‘Bieringen’ op zaterdag van het groot carnaval door de Burgemeester of één van onze wethouders wordt wederom kleurrijk dit jaar. Ook dit jaar vragen we jullie om op het moment van de sleuteloverdracht te zwieren en te zwaaien met jullie zelfgemaakte vlaggetje. Het voorbeeld voor dit vlaggetje zal inclusief verdere informatie over het carnavalsweekend uitgedeeld

worden op de Heulse én Wateringse scholen. Wij vragen jullie dit vlaggetje op jullie eigen wijze op jullie mooist te versieren en/of te kleuren. Het stokje voor het vlaggetje mogen jullie zelf fabriceren, of anders kunnen jullie er ééntje ophalen in ’t Feesthuis in Wateringen. Bij binnenkomst in de Velohal op de Kindermiddag zaterdag kunnen de vlaggetjes ingeleverd worden. En uit alle inzendingen kiezen wij de mooiste.

Je kunt de kleurplaten ook downloaden op onze website! www.dejoligedruif.nl

23


De Jolige Druif

WERKPLEKKEN, FLEXPLEKKEN EN VERGADERRUIMTES VOOR ONDERNEMERS! Middel Broekweg 67, 2675 KG Honselersdijk Tel. 0174 - 506973 info@mb67offices.nl

WWW.MB67OFFICES.NL

• Tanken • Autowas • Verse broodjes • Bandenreparatie • Aanhangerverhuur

Autocentrum Valstar Bovendijk 13 2295 RV Kwintsheul 0174 296860 www.autocentrumvalstar.nl

Scherp en betrouwbaar een goede auto scoren? Uw doel,

24

ons punt.

Specialist op het gebied van: Sloopwerken Boren & zagen met diamant

www.aadvdhelmsloopwerken.nl

Grote waard 25A • 2675 BX Honselersdijk • 06 - 538 64 688 @ info@aadvdhelmsloopwerken.nl / aadvdhelmsloopwerken


De Jolige Druif “De specialist in glasfolie en beletteringen”

Voor rollerbanners, vlaggen, spandoeken, stickers voor uw relatiegeschenken of materialen, reclameborden, geboortestickers, muurstickers, bewegwijzering etc. bent u bij Sunproof op het juiste adres.

Alles kan voorzien worden van uw eigen logo, naam of tekst of heeft u een eigen idee of ontwerp?

Online boekhouden ook voor u! Wij combineren het gemak van online boekhouden met de mogelijkheid om offline uw vragen te stellen. Persoonlijk met een Westlandse inzet, dat zijn wij! Poortcamp 9b 2678 PT De Lier 0174 520 100

info@boekestijn-administratiekantoor.nl www.boekestijn-administratiekantoor.nl

BP MANAGEMENT IS UW SPECIALIST IN REINIGING EN TOTAALONDERHOUD Wij zijn gespecialiseerd in: • Gevel totaalonderhoud • Buiten gevelisolatie • Gevelafwerking • Specialistische reiniging • Vloeronderhoud • Vloercoating ‡*UDIÀWLYHUZLMGHULQJ • Glasbewassing

Turfschipper 80, 2292 JB Wateringen T. 0174 22 14 32 E. info@bpmanagement.nl W. bpmanagement.nl

25


De Jolige Druif

renovatie

ROS

beglazing

www.ros-schilders.nl

BAB-VIOS Touringcars

Hoefsmid 5 2292 JJ Wateringen Tel. 0174-315090 Fax 0174-315099

www.babviostouringcars.nl

CARELL kappers HAIRSTYLING & VISAGIE DAMES & HEREN KAPSALON Openingstijden di en wo 09.00 - 17.30 uur donderdag 09.00 - 21.00 uur vrijdag 09.00 - 18.00 uur zaterdag 09.00 - 16.00 uur

Herenstraat 4 - 2291 BG Wateringen www.carell-kappers.nl Tel. 0174 - 298176 26

Schilderwerk & Onderhoud behangwerk

schilderwerken totaalonderhoud


De Jolige Druif

9 1 0 2 l a v a n Car ... In beeld

27


De Jolige Druif

Orde van de Glazen Stad Bij Carnaval hoort ook de gebruikelijke lintjesregen. Vele onderscheidingen worden in de loop van het seizoen omgehangen bij vele medewerkers, vrijwilligers, Prinsen, enz. Enkele van deze uitreikingen worden met wat meer ceremonieel omkleed. Onze hoogste onderscheiding de “Orde van de Glazen Stad” kreeg zijn naam naar aanleiding van het succesvolle T.V.–spel “De Glazen Stad” onder leiding van W. van Hemert en het lied van de Glazen Stad en het Westland door P. Struyk, P. Bot en W. van Hemert.

Deze onderscheiding wordt éénmaal per jaar uitgereikt aan een persoon, die zich op sociaal, cultureel of maatschappelijk vlak verdienstelijk heeft gemaakt in het gebied dat wordt bedoeld met “De Glazen Stad”. Met het uitreiken van deze onderscheiding willen wij hulde brengen aan een ieder die woont en werkt in deze Glazen Stad. De voordracht tot toekenning van deze Orde geschiedt door een commissie bestaande uit dragers van De orde van De Glazen Stad. Het besluit tot toekenning wordt genomen door Vorst en Senaat in overleg met het bestuur van C.V. De Jolige Druif.

De onderstaande personen mochten deze orde reeds ontvangen: 15 februari 17 februari 20 februari 12 februari 3 maart 4 maart 23 februari 8 februari 28 februari 19 februari 4 februari 24 februari 16 februari 28 februari 20 februari 12 februari 3 maart 16 februari 8 februari 28 februari 13 februari 4 februari 24 februari 12 februari 29 februari 20 februari 12 februari 25 februari 17 februari 8 februari 21 februari 20 februari 4 maart 24 februari 9 februari 1 maart 21 februari 5 februari 25 februari 17 februari 2 februari 21 februari 13 februari 5 maart 18 februari 9 februari 1 maart 14 februari 6 februari 25 februari 10 februari 2 maart

28

1969 1970 1971 1972 1973 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

Dr. M.P.A. Meissen, in leven burgemeester van Wateringen A.C.B. Onstenk, in leven oud-directeur Safari-park De Beekse Bergen, te Tilburg Adr. van der Voort, in leven directeur vd. Voort BV., te Rijswijk P. Struyk, in leven dirigent Westlands Mannenkoor W. van Hemert, in leven regisseur De Glazen Stad P. Lipman, in leven directeur VIOS, te Wateringen Drs. F.K. Langemeijer, in leven burgemeester van Wateringen H. Burgersdijk, medeoprichter C.V. De Jolige Druif, te Wateringen P. Enthoven, in leven oud-voorzitter CCWS, te Honselersdijk Ir. W. van Soest, in leven oud-directeur Proefstation Naaldwijk, te Den Haag J. Veenman, in leven directeur Veenman bakkerijen, te Wateringen P. van den Bos, in leven grondlegger van Autoschade v.d. Bos, te ‘s-Gravenzande J. de Bruin, in leven oud-voorzitter Westlandraad, te Naaldwijk J.J. Schijven, in leven oud-gemeentesecretaris, te Wateringen A.J.C. Berendse, in leven medeoprichter C.V. De Jolige Druif, te Kwintsheul S.P.H. van Holstein, in leven oud directeur Revaho, te Rijswijk L.J. Barendse, in leven 2e voorzitter Veiling Westland Noord, te Poeldijk J.H.J. Reincke, oud-voorzitter Veiling Westland Noord, te Kwintsheul H.J. Ouwerling, in leven voorlichter Proefstation, te Kwintsheul H.A. Barendse, in leven voorzitter LTB Het Westland, te Honselersdijk M.E. Bot v.d. Doel, in leven redactrice Westland Post, te Naaldwijk J.J.M. van Kester, in leven oud-wethouder van Wateringen A.J. Kouwenhoven, oud-voorzitter LTB Wateringen, te Wateringen E.A.M. van Nieuwkerk, in leven oud-voorzitter S.V. VELO, te Wateringen A.J. van Marrewijk, in leven voorzitter bloemenveiling Holland, te Naaldwijk J.E.C. Spithoven, oud-voorzitter NTV, te Monster C.J. Persoon-v.d. Beek, in leven oud-voorzitter Hofdames en speel-tuinvereniging, te Wateringen F.J. Berendse, in leven oud-medewerker C.V. De Jolige Druif, te Wateringen H.A.M. Schalke, oud-voorzitter en oud-President C.V. De Jolige Druif en G.W.C.O. J.H.A. van Broeckhuijsen, oud-Notaris van Wateringen, te Rijswijk Drs. W. van den Bos Czn., in leven oud-Burgemeester van Wateringen L. van der Goes, in leven oud-voorzitter Inter Wateringen, oud-voorzitter Quintus G.L. van Woerden, in leven voorzitter Westlands museum van Streek- en Tuinbouwhistorie M.C.van Steekelenburg-Schoutsen, oud-voorz. vrouwengilde K’heul, oud-voorz.Beatrixfonds. W.A. van den Burg, een Westlander in Kenia (ontwikkelingswerk, projecten) J. Gardien, in leven o.a. voorzitter van de Kamer van Koophandel Regiocommissie Westland T.J.W. Verhoeven, oud-directeur verz.tehuis De Ark, bestuurder Reg. Expertise Centrum Z-H-N A.J.J.M. van der Goes-van Kester, voorzitter Zonnebloem Junioren Westland J. Teelen, oud-directeur Flora Holland N. van Dijk-Koffeman, oud-voorzitter VNO NCW Zuid-Holland J. Kleyberg, o.a. voorzitter VSB Fonds Westland M.W. van der Kraan, oud-secretaris sportfederatie Quintus Ir. P.A.M. van der Valk, o.a. voorzitter SVO, oud-directeur van Bouwbedrijf Van Mierlo A. van Daalen, o.a. initiatiefnemer Transport Centrum Westland, oud-directeur v. Daalen Transport T. Immerzeel, conservator van het Westlands Museum C. Mostert, oud voorzitter Flora Holland / voorzitter Varend Corso Westland T. Berendse, in leven oud-president C.V. De Jolige Druif, te Wateringen P. Samwel, financieel directeur KP Holland - voorzitter SEA Velo en Samenloop voor Hoop - Carma huis P. Vijverberg, diverse bestuurlijke functies bij ’t Wateringse Wielercomité en Sportvereniging VELO A. van den Berg, Voormalig directeur-bestuurder woningcorporatie Wonen Wateringen H. Kerklaan, Div. taken bij tal van vrijwilligersorganisaties S. van der Tak, Oud-Burgemeester van gemeente Westland in de jaren 2004 tot en met 2017


De Jolige Druif

Orde van de Glazen Stad 2019 Geachte Druifjes, excellente leden van de Raad van Elf, Op de zaterdag van het Groot Carnaval mocht ik te gast zijn van: • de Raad van Elf van dé Bieringse carnavalsvereniging ‘De Jolige Druif’, • de enige echte Prins Abraham den Eerste -Bram Meijer, voor mij een goede bekende en wijze, voormalige wethouder gemeente Westland-, • -ongetwijfeld op voorspraak met de Prins- de uitzonderlijke - namelijk niet eerder meegemaakte (!) - 2 Hofdames, • en de Adjudant was de weledele heer André van den Berg, Feijenoord aanhanger, ex-directeur van Wonen Wateringen, gemeenteraadslid en liefhebber van bridgen. Door hen en andere vrienden -een prominent en even indrukwekkend gezelschap vanuit de carnavaleske Druif-gemeenschap- werden wij, samen met mijn vriendin Marion Strik, ontvangen in de Wateringse zorginstelling ‘De Ark’ met koffie en lekkernij. Een goed weerzien. Echter, daar bleef het niet bij… Andere leden van de Orde van de Glazen Stad waren met velen present en gaven ons het gevoel van een waardevolle reünie, dat alles omlijst door de muzikale noten van de Prometoeters. Uiteraard was de huidige Burgemeester van de gemeente Westland, de heer Bouke Arends, onder de genodigden en trakteerde de ‘jolijt’ vrienden op een humoreske speech ter ere van alle vrijwilligers en sponsoren van De Jolige Druif. Voorts wenste de burgemeester een ieder een Bierings Carnavalsweekend om niet te vergeten, beter gezegd – ondanks of dankzij een enkele alcoholische versnapering of op zijn Westland ‘lekkuh bieerrrtje – om te onthouden. Hierna gaf de immer goed leidende ceremoniemeester van De Jolige Druif, Sander, met zijn welbekende 3-werf ‘Alaaf’, het woord aan een eminent - en niet minder prominent - lid van de Orde van de Glazen Stad, de heer Jan Kleijberg. Hij die een evenals kenmerkende, ook herkenbare en op speelse wijze illustere momenten van mijn levensperiode en het 13 jaar durende burgemeesterschap voor het voetlicht bracht. Van de lange periode van de maar uitblijvende politiek, dralende nieuwbouw van het gemeentehuis tot het belang van Greenport kwamen in zijn speech naar voren. Maar ook menig raadslid en vooral een ‘beruchte’ journalist kregen er op zijn Kleijbergs carnavalesk van langs, zoals naar zijn mening het goede besluit voor het cultuurgezelschap Kwekers in de Kunst. Wat mij nog steeds bij blijft, zijn de mooie dankwoorden, zoals Mister Westland en Greenport, het burgervaderschap voor alle Westlanders, waarna ik evenals de voormalige ambtsgenoten, de burgemeesters van de gemeente Wateringen en Kwintsheul, ben benoemd tot lid in de Orde van de Glazen Stad. Een aansprekende titel in een ‘top’-bijeenkomst!

Ben oprecht dankbaar voor deze onderscheiding om nu te zijn opgenomen in deze Orde. Na deze uitreiking waren wij onderdeel van de uitmuntend georganiseerde activiteiten van De Jolige Druif, zoals dé lunch met kroket bij Velo, de optocht met prachtige praalwagens en natuurlijk de dansmariekes, de overdracht van de sleutel aan onze Prins Abraham op het voormalige Raadhuis, het carnavalsfeest van de druifjes voor de jongste inwoners van Bieringen, de terechte waardering voor de sponsoren van De Jolige Druif en de welverdiende carnavalsbijeenkomst voor de ouderen op maandag. Kort en goed: Dank, dank, dank aan alle Vrienden van De Jolige Druif ! Sjaak van der Tak

29


De Jolige Druif

ELEKTRO & MONTAGEBEDRIJF

PETERBOETERS 06 23 93 46 94

|

4e Industriestraat 45 Vlaardingen

• Bieren • Sport- en frisdranken • Melkprodukten • Koffie, thee, suiker • Zoetwaren • Gedistilleerd • Wijnen, aperitieven • Koel- en diepvriesprodukten • Schoonmaakartikelen • Non-food • Relatiegeschenken • Glaswerk

|

Telefoon 010 - 434 20 97

|

Fax 010 - 435 76 51

WWW.KNAAPHORECA.NL Het wereldwijde succes van Coca-Cola is bekend, maar ook al onze andere merken in de horecafles dragen bij aan meer beleving en rendement in uw zaak. Fanta is frisdrank nummer 3 in Nederland, Minute Maid behoort tot een van de grootste sap-

merken ter wereld en Chaudfontaine is het derde mineraalwater van de ‘Out of Home’-markt. U proeft de voordelen van logistiek gemak en uitstekende marges. En uw gasten verdienen deze wereldtoppers in de mooie horecafles. En u? U verdient het beste.

MAGAZIJN EN SHOWROOM 4e Industriestraat 45 Vlaardingen Telefoon 010 - 434 20 97 | Fax 010 - 435 76 51 | WWW.KNAAPHORECA.NL Bron: Canadean 2008

www.CocaColaEnterprises.nl

30

MAGAZIJN EN SHOWROOM

|

PROEF HET GEMAK VAN STERKE MERKEN UIT ÉÉN KRAT.

Coca-Cola Enterprises Nederland B.V., Watermanweg 30, 3067 GG Rotterdam, Nederland. “Coca-Cola”, ‘Coca-Cola Zero”, “Coca-Cola light”, “Fanta”, “Sprite”, “Kinley”, “Minute Maid”, “the “Coca-Cola script logo”, the design of the “Coca-Cola Contour“ Bottle” and the “Coca-Cola dynamic ribbon device” are registered trademarks of The Coca-Cola Company. © 2008 The Coca-Cola Company. © 2008 MMJ, “Chaudfontaine” is a registered trademark of MMJ. “Nestea” is a registered trademark of Société des Produits Nestlé S.A. © 2008 Beverage Partners Worldwide SA all rights reserved © 2008.

peterboeters.nl


De Jolige Druif

Aandacht voor verkeersveiligheid binnen CV De Jolige Druif Veiligheid is al langer een belangrijk thema binnen carnavalsvereniging De Jolige Druif. De vele festiviteiten voor jong en oud moeten echt een feestje zijn en zijn bedoeld om lekker van te genieten. Net zo belangrijk is dat iedereen veilig de feestlocatie bereikt en na afloop weer veilig thuiskomt. Natuurlijk willen we dat allemaal, maar de praktijk in het verkeer is helaas anders. Het aantal dodelijke slachtoffers en het aantal ernstig gewonden in Nederland zijn na jaren van afname weer toegenomen. Een zorgelijke ontwikkeling, waar we allen de schouders onder moeten zetten om uiteindelijk te streven naar nul slachtoffers. Laat duidelijk zijn dat een ongeluk in een klein hoekje zit. We maken allemaal fouten, ook in het verkeer. Waar het om gaat, is dat de vermijdbare ongevallen worden voorkomen. Je er bijvoorbeeld dus voor zorgt dat je fietsverlichting het doet, je de snelheid matigt en je niet met alcohol, lachgas en drugs achter het stuur kruipt. Inmiddels loopt de campagne “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers; doet u mee?”. De campagne streeft naar een verkeersveilig Nederland. Het afgelopen Carnavalsseizoen is er ook vanuit De Jolige Druif aandacht geweest voor verkeersveiligheid. Het symbool van de campagne “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers”, de rode nul met de zwarte punt, kwam terug in allerlei uitingen, zoals bijvoorbeeld in het onderscheidingsteken van de Prins en op de Prinsenwagen. Een vertegenwoordiging van de Young Responsible Drivers, een verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, is actief geweest tijdens Het Westlands Carnaval.

Het Bestuur van De Jolige Druif heeft de wens als carnavalsvereniging ambassadeur te worden van “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers”. Dit betekent dat de vereniging actief bij wil dragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het ambassadeurschap schept verplichtingen, maar het toont óók dat De Jolige Druif op dit vlak maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen. Top! Op naar het ambassadeurschap en naar wederom een mooi Carnavalsweekend met de hoop dat we veilig de feestzaal bereiken en lekker voldaan weer veilig thuiskomen!

Bram Meijer, Senator Verkeersveiligheid

31


De Jolige Druif

Vliethof 13 2291 RX WATERINGEN Tel. 0174-294581

www.dejongoptiek.nl

Tel. 0174 - 29 23 57

Staal Aluminium RVS Maatwerk voor bedrijven en particulieren dende u o h d el aa Voorgrroothand Dorpskade 37 Wateringen

(0174) 296940

verkoop@cmstaal.nl

www.cmstaal.nl

Vliethof 89 Tel. 0174 270991 De meest verrassende beautywinkel van Nederland

ED VAN ZUNDERT R I S I C O B E H E E R

Herenstraat 62 2291 BH Wateringen

Tel. 0174 - 221315

info@edvanzundert.nl www.edvanzundert.nl

VERZEKERINGEN - HYPOTHEKEN

32


De Jolige Druif

De Jeugd van de Jolige Druif Hebben jullie ook al zo’n zin in carnaval? Wij wel hoor! We zullen ons eerst even voorstellen:  Allereerst onze Jeugd-Prins Kick met zijn Page Zinzi en Adjudant Julia. Zij gaan voorop in de polonaise en weten er elke keer weer een leuk feestje van te maken. Wisten jullie trouwens dat Julia de 1e vrouwelijke Adjudant is van de Jolige druif?  Het Jeugd-Prinsenpaar wordt bijgestaan door de Jeugd-Raad van 11. Een groep leuke jongens en meisjes in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar, die elk feestje aangrijpen om er een dolle boel van te maken.  Ook hebben we verschillende groepen dansmariekes, die de ene na de andere prijs binnen halen. Natuurlijk treden zij ook op tijdens het carnavalsweekend, zodat jullie kunnen zien hoe enthousiast zij zijn en hoe goed zij kunnen dansen.  En dan natuurlijk onze groep Musketiers. Jongens en meiden van 13 tot ongeveer 21 jaar. Zij lopen polonaise, bouwen hun eigen kar voor de optocht en helpen waar nodig. Het carnavalsweekend zit bomvol activiteiten voor de jeugd. Allereerst op vrijdagavond de Limoparty en het Westlands Carnaval, op zaterdagmiddag de optocht met aansluitend een grandioze kindervoorstelling en op zondagmiddag de spellenmiddag waarbij de VELO-hal (tijdens carnaval “de Bierkuil” genoemd) omgetoverd wordt tot 1 groot speelparadijs! Mocht je enthousiast geworden zijn, schroom dan niet om contact op te nemen! In alle groepen is zeker plaats voor nieuwe leden! Wij hebben er in elk geval erg veel zin in om er een gezellig carnavalsseizoen van te maken. Kom kijken tijdens de optocht, de kindermiddag of de gezellige spelletjesmiddag! Wilma Pesselse Voorzitter Jeugd-commissie Email: jeugd@dejoligedruif.nl

33


De Jolige Druif

Kees Kleyberg voor een (h)eerlijke kwaliteit Tel. 0174 - 29 58 93

Patijnenburg 12, 2671 JD Naaldwijk

westland@werktalent.com | www.werktalent.com

34


De Jolige Druif

Oud ijzerhandel

VELE WESTLANDSE BEDRIJVEN WERKEN MET TOPPRODUCTEN VAN……

Leon van Leeuwen Het ophalen van alle metalen!

NU OOK EEN VESTIGING IN ROTTERDAM

06 384 19 250

Ervaar de ervaring in bouwmanagement & huisvestingsadvies

Oostelbos Van den Berg www.oostelbosvandenberg.nl

“Op zoek naar een leuke baan in de elektrotechniek? Wacht dan niet en solliciteer nu.” info@zwirselektrotechniek.nl

Slotenmakerstraat 13 2672 GC Naaldwijk

www.zwirselektrotechniek.nl

0174 610 629

www.facebook.com/zwirselektrotechniekbv

* * *

ADVIES EN ONTWERP AANLEG ONDERHOUD

Zwethkade Zuid 41 2635 CW Den Hoorn Tel. 0174 - 295932 Mob: 06 - 54682961

www.pvanzeijl.nl

35


De Jolige Druif

Full Colour

U I T VA A RT B E G E L E I DI N G Geef de mensen die je lief hebt het afscheid van hun leven De Maroc 31 2291 JX Wateringen 0174 - 29 59 09

info@limoer.nl www.limoer.nl

Dukky Schreiber

06 - 12 47 74 96 Bij autoBedrijf van schie

www.vanschie.citroen.n

scoort u altijd de beste deal

aL meer dan 40 jaar een BeGriP in het westLand

Autobedrijf VAn Schie b.V. www.VAnSchie.citroen.nl 0174-415601

werkplAAtS dreSdenweg 20 - ‘S-grAVenZAnde Showroom SAnd AmbAchtStrAAt 119 - ‘S-grAVenZAnde

 

36


De Jolige Druif

Dansgarde De Jolige Druif Ook dit jaar mogen wij hier weer een stukje plaatsen om ons te presenteren! Afgelopen seizoen was wederom weer een top seizoen voor ons. Wij hebben een super gezellig carnaval gehad en wederom ons beste beentje voor gezet in de garde- en showdanssport! Aangezien wij als carnavals/dansvereniging lid zijn van de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO), dansen wij al jaren wedstrijden in competitie verband. Onze kampioensprijzen afgelopen seizoen zijn: Rozijntjes – garde polka junioren - Festival kampioen NDO Krentjes – 3e podium plaats Florien Buchlij – garde polka solo junioren – Festival kampioen NDO Lizz splinter – garde polka solo junioren – 2e podium plaats Marit Kerklaan – garde polka solo hoofdklasse – Festival kampioen NDO Druifjes – garde polka jeugdklasse – Festival Kampioen NDO en tevens GEPROMOVEERD naar de sportklasse Joyful – showdans modern jeugd – Festival kampioen NDO en tevens GEPROMOVEERD naar de sportklasse

Onze Krentjes en Rozijntjes komen beide in de categorie garde polka junioren uit. Die uitdaging pakken wij wederom met beide handen aan. Beide groepen zijn uniek in hun eigen kunnen! Daarnaast gaan de Rozijntjes dit seizoen voor het eerst showdans modern dansen! Hierdoor vormen zij een nieuw team binnen onze dansgarde: Cheerful is hun naam! Onze groepen Druifjes/Joyful komen met hun garde- en showdans uit in de hoofdklasse, dit i.v.m. hun leeftijd. Dit betekent dat beide dansen moeilijker en pittiger zijn, aangezien er in deze leeftijdscategorie meer gevraagd/verwacht wordt. Ik, als trainster, heb hier het volle vertrouwen in en ik weet wat ze kunnen en waarvoor ze kunnen vechten!

Ik mag als trainster zeggen, dat ik enorm TROTS ben op deze club

meiden en hun begeleiding! We trainen elke week op verschillende dagen bij Velo en als hard werken dan wordt beloond met podium plaatsen, kampioenen en zelfs promotie naar de sportklasse, dan wordt de liefde voor deze garde – en showdanssport alleen maar groter! Een aantal meiden dansen al vele jaren bij ons en ik heb dan ook enorm respect dat deze meiden nog steeds met veel plezier bij ons dansen en dat zij nog steeds de kracht en de energie hebben om er elk jaar weer te staan en steeds proberen het beste uit zichzelf te halen wat dan ook resulteert in fantastische dansteams en resultaten. Ook zijn wij nog steeds een groeiende vereniging, die elk jaar nieuwe aanwas aan dansers krijgen, die ook dezelfde gedrevenheid voelen als de overige dansers. Dit seizoen komen Lizz Splinter en Florien Buchlij wederom uit in de categorie garde polka solo junioren. Ook dit jaar heeft deze categorie

Dit seizoen hebben wij een nieuwe garde polka solo in ons midden, haar naam is Tess van Veen, zij gaat uit komen in de jeugdklasse, al jaren heeft zij van deze uitdaging gedroomd en mag deze nu aan gaan en proberen waar te maken. Ook hierin heb ik het volste vertrouwen, iedereen wenst haar veel succes en dansplezier! Tevens wordt alles gecoördineerd door onze dans-commissie. Deze commissie verzorgd en begeleid het hele seizoen de meiden tijdens carnaval en wedstrijden op diverse locaties: Barbara Hogenboom (gediplomeerd trainster en tevens jurylid NDO) Janneke van Ruijven (Trainster) Anita Kerklaan en Monique van Veen (begeleiding jeugd/hoofdklasse) Linda Buchlij en Debby de Lijster (begeleiding junioren) Dit seizoen hebben wij een Page in ons midden: haar naam is Zinzi Vijftigschild en zij danst in onze groepen, Rozijntjes/Cheerful. Wij wensen haar veel plezier tijdens carnaval met haar Prins Kick en Adjudant Julia! Ben je nieuwsgierig geworden naar onze stijlen en hou je van dansen, acro, lenigheid en vind je het leuk om op een stevige beat te dansen? Kom gerust een kijkje nemen bij onze trainingen of optredens tijdens carnaval te Velo! Wij wensen iedereen een heel fijn carnaval en na het carnaval dansen wij nog even verder om met plezier onze doelen te realiseren!

een zeer sterk deelnemersveld, die wij met vertrouwen aan gaan! Marit Kerklaan is wederom Festival kampioen geworden! Zij danste voor het eerst, ivm de leeftijd, in de categorie, garde polka hoofdklasse! Dit betekent dat zij nu 4x op rij Festival kampioen is geworden, zowel in de jeugd als de hoofdklasse en tevens heeft besloten om te stoppen met het dansen van garde polka solo. Zij blijft wel dansen in onze groepen Druifjes/Joyful, wat mij als trainster zeer blij maakt, aangezien zij zeker een meerwaarde voor de groep is.

BEHIND EVERY DANCER WHO BELIEVES IN THEMSELVES, IS A TEACHER WHO BELIEVED IN THEM FIRST!!! Namens de Dansgarde commissie, Barbara Hogenboom

37


De Jolige Druif

FITNESS VOOR IEDEREEN, VAN JONG TOT OUD NIEUW

BODYTEC

EFFECTIEVE WORKOUT Foto: Rolf van Koppen Fotografie

20 minuten Bodytec = 3 uur training kom langs voor informatie

Ted

Yvon

“Bij ons gaat het om kwaliteit, dit zit in alle elementen van Family Sports zoals de begeleiding, persoonlijke aandacht, fitnessapparaten en lessen”, aldus Ted & Yvon, eigenaren van Family Sports te Wateringen. In de ‘family’ zijn ook een diëtiste, personal trainers, fysiotherapeut en sportmasseurs. “Het complete plaatje bieden we graag aan, voeding en goede begeleiding zijn hier onderdeel van.” Investeren in nieuwe ontwikkelingen op gebied van fitnessapparatuur en lessen horen hier ook bij. Zoals Bodytec,dit nieuwe revolutionaire trainingssysteem is onlangs toegevoegd aan het uitgebreide lesprogramma van Family Sports.

HOGE KWALITEIT TEGEN GOEDE PRIJS Dorpskade 34A | Wateringen | info@familysports.nl | 0174 764 764 | www.familysports.nl

KERKSTRAAT 2B KWINTSHEUL BOUTKANTWEEWIELERS.NL

38


De Jolige Druif

Club van 111 De Club van 111 is een sponsorgroep welke voor iedereen toegankelijk is. Door ieder carnavalsseizoen € 51,11 aan ons over te maken steunt u onze carnavalsvereniging! Als Carnavalsvereniging “De Jolige Druif” zijn wij reuze blij met de Club van 111, want deze “sponsoring” gebruiken wij enkel en alleen voor de organisatie van de Zaterdag- en Maandagmiddag!

Op de Maandagmiddag is er speciaal voor alle Senioren het Seniorencarnaval, met ook hier kosteloos een compleet verzorgde middag met een fantastisch “Eigen Inbreng” programma, inclusief een hapje en een drankje voor alle aanwezige Senioren. Dankzij de leden van de Club van 111 zijn wij ieder jaar in staat deze carnavalsmiddagen voor jong en oud te organiseren. Onze hartelijke dank!

De Zaterdagmiddag is een geweldige kindermiddag (voor iedereen vrij toegankelijk), waar ieder jaar weer zo’n ± 1.000 kinderen aanwezig zijn, met vaak een veelvoud aan ouders, opa’s en oma’s. Voorafgaand aan deze middag is er een grandioze carnavalsoptocht!

Door middel van uw lidmaatschap heeft u altijd recht op één gratis toegangskaart, en wordt u altijd in de gelegenheid gesteld er eventueel een tweede toegangskaart bij te kopen voor het ‘Westlands Carnaval’ op vrijdag 21 februari a.s. en ‘Holland Viert Feest’ op zaterdag 22 februari a.s.! Als blijk van uw lidmaatschap krijgt u na uw betaling ieder jaar een schitterende club van 111 speld die, door middel van de daarop vermelde jaartallen van het betreffende carnavalsseizoen, seizoensgebonden is. Genoeg redenen dus om lid te worden van de Club van 111 en dit mooie stukje carnaval te ondersteunen!

Meldt u dus aan bij één van de mensen van het bestuur of via www.dejoligedruif.nl

Zie voor meer foto’s: www.dejoligedruif.nl en De Jolige Druif Facebook pagina!

39


De Jolige Druif

Interesse! Bent u na het lezen van dit programmaboekje ook geïnteresseerd geraakt in wat er te doen is binnen De Jolige druif? Wilt u graag weten welke vrijwilligerstaken er zijn? Lijkt u het leuk om een handje te helpen binnen de vereniging? Kijk snel op www.dejoligedruif.nl of meld u bij het secretariaat: secretariaat@dejoligedruif.nl Vele handen maken licht werk en met elkaar zorgen we voor een pracht feest!

Bezoeken in 2020 Florence Wijndaelercentrum

Catharina van Rennesstraat 8 2551 GM

Den Haag

5 februari

WZH De Strijp

Polanenhof 252

2548 MP

Den Haag

7 februari

Careyn De Ark

Herenstraat 85

2291 BD

Wateringen

9 februari

Generaal Spoorlaan 62

2285 CH

Rijswijk

12 februari

WZH Sammersbrug

Lichtenbergweg 150

2532 AK

Den Haag

14 februari

HWW zorg Houtwijk

Architect Duikerstraat 19

2552 ZV

Den Haag

16 februari

HWW zorg Vrederust-West, Den Haag

Schuttersdreef 125 / 127

2542 XA

Den Haag

19 februari

Florence Steenvoorde

En daarbij zijn wij te vinden, gepland of ongepland, op talloze scholen, winkels, recepties, facebook, etc. Want er is geen aangenamere val dan Carnaval!

Carnaval de komende jaren 54e seizoen 55e seizoen 56e seizoen 57e seizoen

Like De Jolige Druif!

Voor meer foto’s & Informatie: www.dejoligedruif.nl en De Jolige Druif Facebook pagina!

2020 – 2021 12 t/m 16 feb 2021 2021 – 2022 25 feb t/m 1 mrt 2022 2022 – 2023 17 feb t/m 21 feb 2023 2023 – 2024 9 feb t/m 13 feb 2024

Colofon Uitgave:

53e jaargang Oplage: 9.000 stuks Verspreiding: Wateringen en Kwintsheul

Secretariaat:

C.V. De Jolige Druif Postbus 48 2290 AA Wateringen www.dejoligedruif.nl E-mail: secretariaat@dejoligedruif.nl

40

Redactie:

El Nederpelt, Saskia Peters en Ron Nieuwenhuizen

Vormgeving:

Bob Toussaint en O’Damn Design (Bas Odems)

Advertenties: Jeroen Flipsen

Fotografie:

Ron Nieuwenhuizen, Bas Odems, Chantal Boon en Marco Broeshart en Patrick Peters.


Sloop de sleur. Bouw een feestje!

MOLE-Carnaval-ADV-2019.indd 1

04-12-19 14:44

Honderdland 241 2676 LV Maasdijk Telefoon 0174-615415 info@veneco.nl

www.veneco.nl

Automatisering • Telecommunicatie • Beveiliging


Enorm & uniek assortiment carnavalskleding!

CARNAVALS

FEESTJE? Eerst even naar ‘t Feesthuis!

www.feesthuis.nl

Profile for Feesthuis Wateringen

Programmaboekje De Jolige Druif 2020  

Programmaboekje van Carnavalsvereniging De jolige Druif uit wateringen. 53e jaargang seizoen 2019-2020.

Programmaboekje De Jolige Druif 2020  

Programmaboekje van Carnavalsvereniging De jolige Druif uit wateringen. 53e jaargang seizoen 2019-2020.

Profile for feesthuis
Advertisement