Page 1

FC YPA ry:n jalkapallolehti

football news

LEHDESSÄ

TÄSSÄ

6.12.2008

DRAGAN PEJIC

SIVU 3

SIVU 5

VILLE SAXMAN

FUTSAL-RAPORTTI

SIVU 8

Universumin upein urheilukalenteri pukinkonttiin! 13 upeaa FCYPA-valokuvaa A3-koossa. Osta omasi seuran toimistosta tai junioreiltamme.

Hinta vaivaiset 10 euroa!


FOOTBALL CHRISTMAS

2

FOOTBALL CHRISTMAS

FOOTBALL CHRISTMAS Alueellinen jalkapallolehti

Julkaisija: FC YPA ry Vastaava toimittaja: Timo Karjalainen Toimittaja: Jami Ruhkala

Painos: 8 000 kpl Jakelu: Sievi, Ylivieska,Alavieska Sivunvalmistus: YSOMedia; Jenna Tähtinen,Jenni Ruhkala, Karoliina Oja Painopaikka: Artprint Oy, Kokkola

FC YPA:n toimisto Juurikoskenkatu 4 Avoinna: ma-to klo 10-16, pe klo 10-14 Postiosoite: PL 183, 84101 Ylivieska Puhelin: (08) 424 890 Fax: (08) 424 880 e-mail: jalkapalloseura@fcypa.com www-sivut: www.fcypa.com

Kuusen ja nurmen tuoksu Markku Koski FC YPA:n ja Sievi Futsalin puheenjohtaja

kengät jalassa ja aistia vihreän veran tuoksu ympärillä.

Nämä kaksi tuoksua tuovat mieleen kaksi arkista unelmaamme: rauhallisen perhejoulun sekä elämään sisältöä antavan harrastuksen. Molemmat tuovat vaihtelun kiireiseen arkeen ja lisäävät sosiaalista kanssakäymistä. Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä miettiä, keitä me Molemmat myös lisäävät henkistä hyvinvointia, jalkatäällä Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa, Oulun eteläisen pallo vielä fyysistäkin. alueella olemme ja mistä tulemme. Joulukuussa voi olla vaikea nähdä Safarin jalkapallopyElämme maantieteellisellä alueella, jossa riittää met- hätön täyttyvän katsojista ja kaikkensa kentällä antavissää ja peltoa – kuusia ja nurmea. Näin joulukuussakin ta pelaajista. FC YPA:n edustusjoukkueen taustaorganimolempien tuoksu on mielessä, vaikka lumen ainakin saatiossa visio kuitenkin nähdään kristallinkirkkaana. pitäisi peittää sekä kuusen oksat että nurmen pinnat. Itse asiassa kuukaudet, viikot ja päivät käyvät kohta väTärkeät asiat kuitenkin iskostuvat ihmisten hajumuis- hiin, jotta kaikki saataisiin viimeisteltyä kuntoon kiihtiin niin, että ne ovat aina siellä. keää Kakkosen kautta varten. Pelaajasopimukset, harjoitusohjelma ja -ottelut, taloudellinen pohja ja niin Pelkkä mielikuva joulukuusesta tuo tajuntaan sen edelleen. Juoksevien asioiden lista on loputon. tuoksun, mikä valtaa olohuoneen, kun tuore kuusi kannetaan koristeltavaksi sinne. Samalla lailla jalkapal- Meillä FC YPA:ssa tavoitteenamme on tehdä asiat – loilijoiden hajumuisti tietää, miltä tuntuu mennä kir- pienet ja isot – koko ajan vain paremmin. Pienet, virmaamaan kesäsateen kastelemalle ruohikolle nappula- tavat purot synnyttävät upeasti soljuvan virran. Tämä

pätee sekä edustusjoukkueeseen että jokaiseen juniorijoukkueeseen. Vaikka kilpailulliset tavoitteet kasvavat jatkuvasti, yhtä tärkeää on tarjota jokaiselle pojan- ja tytönviikarille mahdollisuus harrastaa maailman suosituinta urheilulajia. Ja tarjota mahdollisuus harrastaa sitä hyvässä seurassa. Menestysresepti vaatii pyramidimallin. Ilman hyvää ja tukevaa pohjaa – junioritoimintaa – ei voi olla terävää, taivasta kohti kohoavaa kärkeä: menestyvää edustusjoukkuetta. Laadukas junioritoiminta on paras joululahja, jonka seura voi itselleen antaa. Siihen olemme FC YPA:ssa satsanneet. Samalla, kun perheen lapsi saa itselleen hyvän ja terveellisen harrastuksen, myös vanhemmat saavat sisältöä elämään. Jokainen mukaan saatu juniori ja vanhempi kasvattaa yhteistä jalkapalloperhettämme. Joulu on perheen juhla - myös jalkapalloperheen. Kuusen ja nurmen tuoksua kaikille jalkapallon ystäville!


FOOTBALL CHRISTMAS

3

Mies, jota pallo tottelee Dragan Pejic on jo väläyttänyt kykyjään futsalissa ja sulattaa kannattajien sydämet myös viheriöllä ensi kesänä Serbialainen Dragan Pejic, 32, tuo yhdessä maanmiehensä Alexander Vuleticin kanssa FC YPA:n Kakkosen joukkueeseen ammattimaista otetta. Pejic mätti AC Oulun paidassa kaudella 2006 peräti 15 maalia ja avitti joukkueen Veikkausliigaan. Sympaattinen jalkapalloammattilainen on jo tullut uusille kannattajilleen tutuksi Sievi Futsalin liigapaidasta, jossa takana on viisi ottelua. Futsal ei ole miehelle uusi laji, sillä hän on pelannut sitä Serbiassa. Pejic tietää, mitä pallolla pitää tehdä, mutta mitä me hänestä tiedämme? Lue tämä juttu, niin tiedät hitusen enemmän.

vuoden ja sain paljon kokemusta siitä, millaista on pelata ulkomailla.

Football Christmas: Milloin aloitit jalkapallon? Kerro jotain juniorivuosistasi.

FC: Oletko aina ollut hyökkääjä? Mikä on ollut tärkein maalisi?

Dragan Pejic: Ensimmäiset jalkapalloaskeleeni otin tietysti pihoilla ja puistoissa. Seitsemänvuotiaana menin FC Sloboda Uziceen, jolla on pitkät perinteet ex-Jugoslavian jalkapallohistoriassa. Menin seurassa läpi kaikkien juniorijoukkueiden aina edustusjoukkueeseen asti. Silloin aloitin ammattilaisurani, joka on vaatinut paljon harjoittelua sekä kieltäytymistä monista asioista elämässäni.

DP: Olen. Paras kauteni, kun pelasin serbialaisessa Novi Pazarissa, tuotti 36 maalia. Olen tehnyt monia tärkeitä maaleja, mutta yksi suosikeistani on varmasti maali vuonna 2006 AC Oulun paidassa. Maali nosti joukkueen Veikkausliigaan.

FC: Kuinka kauan olet pelannut ammattilaisena? DP: Tein ensimmäisen ammattilaissopimukseni 17-vuotiaana. Ammattilaisurani on siis kestänyt 15 vuotta. Ensimmäinen kansainvälinen siirtoni oli Slovakiaan FC Trenciniin. Olin silloin 21-vuotias. Pelasin siellä

FC: Missä kaikkialla olet pelannut jalkapalloa? Minkälaisia muistoja on jäänyt mieleen? DP: Slovakian jälkeen pelasin Turkin pääsarjan Samsunsporissa. Se on iso seura, jolla on huikeasti kannattajia. En koskaan unohda maalia, jonka tein Galatasarayta vastaan. Paikalla oli arviolta 60 000 ihmistä. Se oli uskomaton tunne, jota on mahdoton selittää. Ainoastaan ihminen, joka on kokenut saman, voi ymmärtää, mitä tarkoitan! Olen pelannut myös Kiinassa.

FC: Kuinka päädyit Suomeen? DP: Minulla ja AC Oulun silloisella managerilla Miika Juntusella on yhteinen tuttu, Mijo Strcevic. Hän soitti minulle. Kun juttelin hänen kanssaan, päätin tulla Suomeen. Toivottavasti pysyn täällä vielä monta vuotta. FC: Miksi halusit jäädä Suomeen? Täällä on kylmää, eikä jalkapallo ole samassa asemassa kuin vaikkapa Keski-Euroopassa.

Dragan Pejic oli kaudella 2002-03 mukana nostamassa FK Novi Pazaria Serbian toiseen divisioonaan.

DP: Halusin jäädä, koska Suomi on kaunis maa, jossa on ystävällisiä ihmisiä. Totuin tähän elämäntyyliin – sekä kentällä että sen ulkopuolella. Nyt kaikki on paljon helpompaa kuin ensimmäisenä vuotenani. Minulla on tunne, että mielenkiinto jalkapalloa kohtaan kasvaa Suomessa ja taso lähestyy kaikin puolin koko ajan eurooppalaista tasoa. FC: Mitä odotat ensi kaudelta FC YPA:ssa? DP: Tavoitteeni uudessa seurassa on ainoastaan nousu Ykköseen. Joukkueessa on nuoria ja lahjakkaita pelaajia, joilla on vielä jotain näytettävää. Paras näyttö olisi nousu seuraavalle sarjatasolle. Joukkueen taustahenkilöt yrittävät avittaa asiaa hankkimalla sellaisia vahvistuksia, joita joukkue tarvitsee. Vuletic ja minä teemme kaikkemme päämäärän, nousun, saavuttamiseksi. Lupaan tehdä maaleja, mutta en lähde arvioimaan, kuinka monta. Toivottavasti tarpeeksi FC YPA:n menestymiseksi! FC: Tunnet monia kuuluisia jalkapalloilijoita. Keitä? DP: Minulla on paljon ystäviä, jotka pelaavat isoissa eurooppalaisissa seuroissa. Esimerkiksi Manchester Unitedin Nemanja Vidic tulee samalta paikkakunnalta (Uzice) kuin minä. Tunnen myös esimerkiksi Genkin Milos Maricin, Interin Dejan Stankovicin sekä muun muassa Chelseassa ennen Paris St. Germainia pelanneen Mate-

Vaikka Dragan Pejicin suurimmat meriitit ovat vihreän veran puolelta, mies on ollut todella tärkeä pelaaja myös Sievi Futsalille. ja Kezmanin, joka on itse asiassa paras ystäväni. FC: Millaisesta perheestä tulet? DP: Tulen jalkapalloperheestä. Isäni pelasi jalkapalloa, kunnes hän loukkaantui ja joutui valitettavasti lopettamaan uransa. Sama tapahtui veljelleni, joka oli suuri lahjakkuus, mutta hänkin siis loukkaantui ja joutui lopettamaan ammattilaisuransa. Olen saanut myös suurta apua äidiltäni. Hän on tukenut minua joka päätöksessäni. FC: Harrastatko jotain? DP: Ammattilaisjalkapalloilijana minulla ei ole paljoa vapaaaikaa. Silloin kun sitä on, vietän

Kuten tekstistä voi päätellä, Pejic nautti kohtalaisen suurta arvostusta AC Oulun kannattajien keskuudessa.

TILAA KALAJOKILAAKSO-lehti ja Tilaa Kalajokilaaksolehti tarjoushintaan

JA VOITA VAIKKA 20 KINKKUA ENNEN JOULUA!

48,-

4 kk nyt

talven Piristystihä in tuo rutiine

Tarjous koskee uusia, Suomeen tehtäviä tilauksia.

! Voita kinkku

X

Arvomme jokaiselle Kalajokilaakson ilmestymispäivälle 18.12.08 asti

KINKUN

tilaajiemme kesken Tilaa Kalajokilaakso-lehti, niin olet mukana kinkkuarvonnoissa!

! a u k k n i 20 k

Arvomme

EI-tilaaja: osallistu arvontaan lähettämällä yht.tiedoillasi varust. postikortti os. Jokilaaksojen Kustannus Oy, PL 7, 84101 Ylivieska.

TILAA: Puh. 020 750 4600 tai tilaukset@kalajokilaakso.fi tai www. kalajokilaakso.fi

sen perheeni, ystävieni ja rakkaan tyttöystäväni kanssa. Hänen olemassaolonsa auttaa minua työssäni ja elämässä yleensä. Suurin ja suosituin harrastukseni on shoppailu. FC: Oletko nauttinut futsalista? Oletko tyytyväinen alkukauteen? DP: Nautin paljon pelaamisesta Sievi Futsalissa. Joukkueessa on useita nuoria lahjakkuuksia ja samaan aikaan mahtavia kavereita. Todisteeksi lahjakkuuksista maajoukkuevalmentaja valitsi muutaman heistä leirille. Toivon heille kaikkea hyvää! Minulla on vain hyvää sanottavaa joukkueen jäsenistä.

Olemme tehneet hyvää työtä tähän asti, paitsi viime ottelussa, jota minä ja muut emme odottaneet häviävämme. Jos pelaamme yhtä hyvin kuin osaamme, olen varma, että otamme yhden kolmesta mitalisijasta kauden lopuksi. FC: Haluatko sanoa vielä jotain Football Christmasin lukijoille? DP: Haluan lähettää terveisiä kaikille lukijoille ja faneille. Erityisesti haluan kiittää heitä, jotka ovat olleet osana uskomatonta yleisöä Sievissä ja kannattaneet meitä. Olen onnellinen, kun saan olla mukana tässä joukkueessa!

Pienempikin pallo tottelee taituria.

voita kinkku!

KYLLÄ KIITOS! Tilaan

Kalajokilaakson:

4 kk

48,-

Kalajokilaakso maksaa postimaksun

(Tarj. koskee uusia, Suomeen tehtäviä tilauksia.) Haluan maksaa kahdessa erässä á 24,-

Tilaaja Lähiosoite Postinro

Postitoimipaikka

Puh. Maksaja (mikäli eri kuin tilaaja) Lähiosoite Postinro

Postitoimipaikka

Vastauslähetys Sopimus 5007525 PL 7 84103 YLIVIESKA


FOOTBALL CHRISTMAS

4

www.scanfil.com

YksilĂślliset ja lajikohtaiset

Solutions for Telecommunications & Industrial Electronics

Yritystie 6 85410 SIEVI Puh. (08) 488 2111 Fax (08) 488 2250

URHEILUFYSIOTERAPIAPALVELUT Vamma- ja leikkauskuntoutus Testaus ja harjoitusohjelmat Lihastasapainokartoitukset Tukiteippaukset

JKS

products www.jks-pro.fi

Hoidot lääkärin lähetteellä ja ilman Oletko 30 - 59 -vuotias ja vailla kansa- tai peruskoulun jälkeistä tutkintoa? Sinulla on mahdollisuus maksuttomaan koulutukseen kautta. www.noste-ohjelma.fi

Uusi upea kerrostaloyhtiĂś Ylivieskan ydinkeskustaan!

Talo täynnä tarjouksia!

Erinomainen sijainti, yhdellä parhaimmista paikoista, palveluiden keskellä Asemakadun ja Valtakadun kulmauksessa. Riihikatu 8, 84100 Ylivieska.

AS. OY YLIVIESKAN RIIHIKUJA Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 5-kerroksinen kerrostalo, jossa on 16 asuinhuoneistoa yksiÜistä kolmioihin, liiketila sekä autotalleja. Erillinen C-talo jossa on liikehuoneisto. Huoneistot ovat tasokkaasti varusteltuja, mm. koneellinen ilmanvaihto LTO, ATK-yhteysvalmius, kaukolämpÜ yms. Tutustu! Mahdollisuus yhtiÜlainaan, yhtiÜlainan osuus velattomasta hinnasta on 40 %.

Asemakatu 4, Ylivieska. Puh. (08) 420 270

Joulunajan palvelemme ma-pe 10.00-18.00 ma-pe 10.00-19.00 (15.12 alkaen) la 10.00-15.00 su 12.00-16.00

      

  

  �   

 Â?Â? Â? Â? Â? Â?­€€‚‚‚ƒÂ? „„„  Â…

Hinnat alkaen: 1h+kk+s 33 m2 2h+k+s 49 m2 2h+k+s 55 m2 3h+k+s 66 m2 LH 32 m2 LH 45 m2 AT

vh 77 154 â‚Ź vh 109 613 â‚Ź vh 123 035 â‚Ź vh 144 804 â‚Ź vh 60 800 â‚Ź vh 85.500 â‚Ź vh 12 000 â‚Ź

YLIVIESKA Juurikosk enkatu 1 p. 010 228 5100

Rakennuttajana:


FOOTBALL CHRISTMAS

5

Korpraali Saxman ja 10 kysymystä FC YPA:n keskikenttäpelaaja ja Sievi Futsalin maajoukkuemies Ville Saxman suorittaa parasta aikaa asevelvollisuuttaan.Kuka olisikaan parempi vastaamaan maanpuolustus- ja itsenäisyyspäiväaiheisiin kysymyksiin kuin hän? Ei kukaan, päätti Football Christmasin toimitus. Missä suoritat asevelvollisuuttasi? Lapin Ilmatorjuntarykmentissä, sen aliupseerikoulussa, sen ohjuslinjalla ja sen tuvassa numero 18. Paljonko on aamuja takana ja edessä (haastatteluhetkellä 13. marraskuuta)? Paljonkohan noita olisi? Ei niitä laske kukaan… Edessä noin 230 ja takana siis 132. Sotilasarvosi nyt ja tulevaisuudessa? Periaatteessa korpraali ja samalla aliupseerioppilas. Tulevaisuudessa alikersantti, tai sitten mahdollisesti kersantti, jos olen tarpeeksi särmä. Parasta ja huonointa armeijassa? Leirit on huonointa, koska joutuu syömään pakista. Parasta on ruoka ja tupakaverit. Pastat on hyviä, esimerkiksi kanapasta. Oletko päässyt lomille? Jos urheilukomennuksia ei lasketa, niin turhan harvoin. Ehkäpä tilanne helpottaa, kun pääsen aliupseerikoulusta pois. Oletko ajatellut armeijauraa? En ole. Mulla on muita suunnitelmia elämälle, vaikka ruoka onkin hyvää. Mitä Suomen itsenäisyys Sinulle merkitsee? Olen itsenäisyyspäivän kiinni eli armeijassa. Itsenäisyys tarkoittaa, että kuuluu johonkin omaan joukkoon, on vapaa eikä ole sitoutunut mihinkään toiseen maahan. Tosi tärkeä juttu se on. Onko suhtautumisesi itsenäisyyteen tai sotaveteraaneihin muuttunut intissä? Ei oikeastaan. Aina on ollut selvä juttu, että emme voi olla muuta kuin itsenäisiä eikä sitä asiaa kukaan saa horjuttaa. Eilen olin muuten sotaveteraanikeräystä tekemässä. Vastaanotto oli oikein hyvä. Veteraaneja kohtaan on aina jokin ajatus mullakin olemassa. Big Brother -kilpailijoilla oli suunnattomia vaikeuksia tietää, milloin käytiin Suomen talvisota. Milloin se oli? Vuosina 1939–40 (oikea vastaus). Millaista itsenäisyyspäivää haluat toivottaa Football Christmasin lukijoille? Nauttikaa itsenäisyydestä ja katsokaa Linnan juhlia. Katson itsekin, jos vain pystyn. Sekä pomputelkaa pallolla yhtä monesti kuin itsenäisyysvuosia tulee täyteen (oikea vastaus 91).

YIT Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy Suomen pohjoisimmalla kuumasinkityslaitoksella Ylivieskassa on vuosikymmenien kokemus asiakkaiden teräsrakenteiden pintakäsittelystä. YIT Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy PL 88, 84101 YLIVIESKA puh. 020 433 4457 / Samppo Huttunen puh. 020 433 4450 / Pasi Rasmus


6

FOOTBALL CHRISTMAS


FOOTBALL CHRISTMAS

7

Palaset loksahtivat yksi kerrallaan D-96- poikien joukkue hyvällä mallilla FC YPA:n D-96-pojat ovat saaneet toimintansa kuntoon. Parin viime vuoden aikana ongelmia on riittänyt: ei ole ollut vakituista valmentajaa, ei joukkueenjohtajaa eikä sitoutuneita pelaajia riittävästi. Joukkueen toiminta on ollut vaakalaudalla monesta syystä. Kuilun partaalta on kuitenkin noussut elinvoimainen joukkue. Palaset ovat loksahtaneet paikalleen yksi kerrallaan. Päivi Vainiotalo aloitti jouk-

kueenjohtajana keväällä 2007 ja Sami Luttinen valmentajana marraskuussa 2007. Pelaajatilanteen kannalta ratkaisevan tärkeää oli, että Alavieskasta joukkueeseen liittyi uusia pelaajia kaudeksi 2008 ja myös kauden 2008 jälkeen. Nyt koossa on tiivis, sitoutunut ja yhteishengeltään hyvä joukkue. Futsal-kauden aikana joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa Ylivieskassa ja kerran viikossa Alavieskassa.

Viime kaudella joukkue pelasi talvikaudella muutaman harjoitusottelun ja kävi kevään kynnyksellä voittamassa hopeaa Kemin hyisen kylmässä jalkapallohallissa Hartwall-turnauksessa. Ennen kesälomaa ehdittiin vielä Seinäjoelle Luiz Antonio -Cupiin. Kasvoihin tuli roimasti rusketusta aurinkoisessa turnauksessa, eivätkä pelitkään huonosti menneet. Piirisarjassa ke-

Lämpökamerakuvaukset

vätkausi sujui hyvin, ja joukkue nousi syyskaudeksi ylempään jatkosarjaan, jossa vastus oli kovempi ja tuloksena putoaminen ensi kevääksi alempaan sarjaan. Heinäkuussa pelattiin Kokkola Cupissa. Pojat ylsivät hienosti sijalle kaksitoista ikäluokan 35 joukkueesta.OEAMturnauksessa elokuussa tuloksena oli pronssimitali. Joukkueessa pelasivat menneellä kaudella Teemu Tikkanen, Juho Lappi, Joni Hauhtonen, Timi Sorvoja, Tuomas Nurkkala, Ville Tiikkoja, Matias Mäkelä, Juha-Pekka Ruuska, Atte Rönkä, Joni Mickos, Joonas Borén, Petteri Vainiotalo, Kristian Kivi, Janne Tikkanen, Ville Tikkanen ja Joni Visuri. Syksyllä mukaan tuli lisää alavieskalaisia: Lauri Talus, Mikke Huovinen ja Henri Lamminaho.

Kokkola Cup on ohi ja sijoitus hienosti 12.. Kuvassa valmentaja Sami Luttinen, Juho Lappi, Tuomas Nurkkala, Kristian Kivi, Joni Mickos, Petteri Vainiotalo, Timi Sorvoja, Joni Hauhtonen, Joni Visuri, Atte Rönkä, Joonas Borén, JuhaPekka Ruuska ja Matias Mäkelä.

Miten päädyin valmentajaksi? FC YPA:n D-96-poikien fyysisestä valmennuksesta on lokakuusta alkaen vastannut alavieskalainen Sauli Nurkkala, jolla on vankka kokemus hiihtovalmennuksesta. Alla olevassa kirjoituksessaan Nurkkala pohtii muun muassa omaa valmennusfilosofiaansa, suhdettaan jalkapalloiluun, jalkapallovalmentajan roolia sekä Palloliiton Kaikki Pelaa- ideologiaa. Kauden 2007 jälkeen Alavieskan 96-poikien jalkapallonuorista osa liittyi YPA:n joukkueeseen. Alavieskan jalkapalloa harrastaville nuorille liittyminen antoi mahdollisuuden jatkaa hyvän harrastuksen parissa ammattitaitoisten valmentajien ohjauksessa. YPA:n D-96 -joukkueesta syntyi yhdistymisen myötä entistä elinvoimaisempi juniorijoukkue, josta osoituksena hieno menestyminen turnauksissa ja piirisarjapeleistä ylempään lohkosarjaan pääseminen. Joukkuetta valmentanut Sami Luttinen teki hyvää työtä koko kauden ajan.

Yksi lempilajeistani

Tilitoimisto

Väntsi Ay Vieskankatu 4, Ylivieska, p. 08-425 529

Jalkapallo on ollut yksi lempilajeistani jo lapsuuden nurmikentiltä asti. Vuonna 2004 poikani Tuomaksen innostuttua lajista huomasin pian olevani itsekin mukana Alavieskan valmennusporukassa. Huomasin pian tarvitsevani jalkapallon perusoppeja ja uutta valmennustietämystä. Onneksi valmennuskursseja oli tarjolla. Olen nyt myös mukana FC YPA:n D-96:n valmennuksessa ja vedän viikoittaisen kuntopiiriharjoituksen Alavieska-salissa, joka sisältää nopeus-, ketteryys-, perusvoima- ja nopeusvoimaharjoitteita.

Näkemykseni valmentamisesta pohjautuvat omaan kilpahiihto- juoksuharrastukseen, joissa kilpailin kansallisella tasolla aktiivisesti noin 15 vuoden ajan. Minua valmensivat kilpaurheilu-urani aikana hyvinkin erilaiset valmentajat, jotka herättivät minussa kiinnostuksen valmentamista kohtaan. Matkan varrella monet valmentajat ja urheilun parissa toimivat ovat myös antaneet hyviä ajatuksia, ideoita ja oivalluksia omaan valmennusfilosofiaani. Olen valmentajaurani ajan osallistunut säännöllisesti valmennuskursseille, joissa olen päässyt kuulemaan huippuvalmentajien ajatuksia harjoittelusta ja keskustelemaan muiden valmentajien kanssa harjoittelusta. Valmentajana kehittymisessä tällaiset tapaamiset ovat olleet yhtä tärkeitä kuin valmennettavien kanssa käydyt keskustelut harjoittelusta. Valmentaminen harrastuksena on antanut minulle hienoja kokemuksia kuten vaikeampiakin aikoja. Yksi valmentajaurani kohokohdista on ollut oman pojan pääseminen edustamaan Suomea nuorten hiihdon maailmanmestaruuskisoihin. Jalkapallovalmentajan rooli on ollut kaikista haastavin valmennustehtävä, valmentaja ei

voi mennä pelkästään junnujen eteen ja sanoa, että alkakaa potkia. Valmentajan tärkeimpiä tehtäviä on näyttää, ohjata, korjata ja kannustaa. Itseluottamuksen kehittämiseksi valmentajan pitää korostaa positiivista palautetta ja teettää harjoituksia, jotka ovat haasteellisia mutta urheilijan taitojen mukaisia. Mielestäni jalkapallossa valmentajan rooli on erityisen suuri juuri tekniikan ja pelinlukutaidon kehittämisessä.

Hiki ja Hengästyminen Oma valmennusroolini jalkapallojunnujen parissa onkin lähinnä yksilön perusominaisuuksien kehittämistä, jota haetaan erilaisten kuntopiiriharjoitteiden kautta. Valmennusfilosofiaani on aina kuulunut, että peruskivijalka eli kunto-ominaisuudet pitää rakentaa pienestä pitäen maltillisen nousujohteisesti. Hikeä ja hengästymistä

ei voi pelätä, jos aikoo kehittyä menestyväksi urheilijaksi. Samoin korostan yksilön omaa harjoittelua yhteisharjoittelun lisänä. Lajista riippumatta menestyvät huippu- urheilijat ovat joutuneet tekemään valtaisan työn päästäkseen huipulle. Mielestäni varsinkin joukkuelajien parissa toimivat valmentajat pitävät liian mustasukkaisesti kiinni nuorista junnuista eivätkä kannusta esimerkiksi osallistumaan yksilölajeihin. Palloliiton markkinoima ajatus Kaikki Pelaa saa minulta hyvin varauksellisen kannatuksen. Sanoisinkin, että hyvä ajatus tiettyyn ikävaiheeseen saakka mutta sitoutuminen joukkueeseen, aktiivinen osallistuminen harjoituksiin ja kehittyminen pitäisi tuoda myös vastuuta ja peli-aikaa enemmän. Sauli Nurkkala

D-96-poikien valmentajina toimivat Sauli Nurkkala (vas.) ja Sami Luttinen. Nurkkala vastaa fyysisestä valmennuksesta.


FOOTBALL CHRISTMAS

8

Automaalaamo M. Sailokoski

Futsalin välitilinpäätös

Tukevasti keskikastissa ja lähes pistebudjetissa kysymys on se, miten kaikki pidetään tyytyväisinä. Paketti on mainio, nyt pannaan vastuuta valmentajalle. Minun tehtäväni on saada siitä paras mahdollinen irti”, Mattila puntaroi.

Männikköperä 62 84100 Ylivieska puh. (08) 425 373

Tavoitteena edelleen vain sarjapaikka

myös suunnitella tulevaa. ”Meillä on mahdollisuutemme tässä sarjassa – sen on alkukausi osoittanut. Tasapeli PoPaa vastaan ja voitto Ruutupaidoista osoittivat sen. Ne ovat kuitenkin sarjan eliittiä. Emme ole edes pelanneet vielä huippupeliä”, Mattila näkee. Vanha totuus on joukkuepeleissä se, että menestymiseen vaaditaan omalla tasolla pelaamista koko ottelun ajan. Siihen Sievi Futsal ei ole pystynyt kaikissa otteluissa. ”Sarjassa tulee keskimäärin kolme pohjanoteerausta ja kolme huippupeliä. Loput ovat rutiinisuorituksia. Me olemme pe-

lanneet pari heikkoa puoliaikaa ja yhden heikon pelin”, Mattila laskee. Yksittäisiin pelaajiin valmentaja on ollut pääosin tyytyväinen, ja myös joukkueeseen kokonaisuutena. ”Dragan Pejic oli parempi kuin odotin. Hän toi joukkueeseen paljon lisäarvoa. Maalivahtitilanteemme on hyvä. Meillä on hyvä ykkösmaalivahti (Miikka Isosalo) ja hyvä kakkosmaalivahti (Toni Soini).” ”Laitapelaajissa on kolme maajoukkuetason miestä (Joni Pakola, Ville Saxman ja Juho Alasuutari). Meillä neljä piikkipelaajaa, joista voi valita. Suuri

Kelpo alku on loihtinut odotuksia paitsi joukkueen sisälle myös ulkopuolelle. Ainakin osa katsojista on pohtinut ääneen jopa mitalimahdollisuuksia. ”Sarjapaikka on edelleen se, minkä haluamme säilyttää. Ilman karsintoja. Eihän mitalipelitkään mahdottomuus ole, mutta eivät pääasia”, Kimmo Mattila selvittää. Kauden tähän asti positiivisin yllättäjä on Mattilan mielestä helppo löytää. ”Yleisö. Väkeä on riittänyt ja se on ollut hyvin mukana. Olemme Loiske-peliä lukuun ottamatta pystyneet tarjoamaan heille tunnetta ja draamaa.” Sievi Futsal on pelannut viidestä pelistään neljä kotona. Se saattaa Mattilan mukaan tehdä vääristymän sarjataulukkoon. Tai sitten ei. ”Joukkuehan mitataan vasta kaukana kotoa, pitkillä vierasreissuilla. Olemme tosin aina olleet hyviä vierasotteluissa. Turha vierastappioita on manatakaan tulevaksi. Olimmehan fiksumpia kuin Ruutupaidatkin Vaasassa.”

meisen kuukauden aikana peräti kolme ottelua. ”Tämä on todellinen paikalliskamppailu, kun ottaa huomioon seurojen väliset jännitteet vuosien varrelta. FC YPA:n historiassa Tervarit ovat olleet merkittävässä osassa. Esimerkiksi, kun FC YPA nousi Kakkoseen”, valmentaja Kimmo Mattila

muistuttaa. Tervarit lähti futsal-kauteen mitali mielessä. ”Heillä on räjähdysherkkiä yksilöitä, monessa mielessä. Adrian Rizvani ja Dritan Stafsula tulevat ensimmäisinä mieleen. Nuoret pelaajat, Oskari Tervo etunenässä, tekevät Tervareista laadukkaan joukkueen”, Mattila

pohtii. Oma erikoisuutensa on siinä, että keskiviikon ottelu on Sievi Futsalille sen historian ensimmäinen arkiottelu. ”Edes Ykkösessä emme pelanneet ikinä arkisin. Lähdemme tietenkin siitä, että Loiskeottelu oli pelkkä tilastotappio”, Mattila päättää.

kaihtimet ja markiisit www.apollokaihdin.fi Joutsentie 8, Ylivieska, p. 08 410 401, 0445 410 401

Sievi Futsal on tarjoillut kotipeleissään draamaa. Yhtä peliä lukuun ottamatta jännitystä on riittänyt loppuvihellykseen asti. Tässä riemun aiheen tarjoilee Henr Heikkilä, joka vapaapotkusta tykittää 1-0 -johtomaalinn PoPa:n verkkoon. Viisi peliä ja kahdeksan pistettä. Sievi Futsal on aloittanut nousijajoukkueeksi ihan kelvollisesti futsal-liigassa. Sarjasijoitus on tukevasti keskikastissa. Joukkueen valmentaja Kimmo Mattila ei hypi riemusta mutta ei ole varsinaisesti pettynytkään. ”Kahdeksan pistettä ei ollut ihan oman minimibudjettini (9–12 pistettä) mukainen. Ei kuitenkaan kaukana”, Mattila pyörittelee. Sievi Futsalille tuli osin sarjaohjelmasta ja osin maajoukkuetauosta johtuen peräti kuukauden tauko. Tauon aikana oli paitsi aikaa miettiä menneitä

Tervarit kylään keskiviikkona Sievi Futsal pelaa kauden kuudennen ottelunsa keskiviikkona 10. joulukuuta, kun oululainen Tervarit tulee kylään. Sievi Futsalilla on takanaan kuukauden pelitauko, kun taas Tervarit on pelannut vii-

Haapavedellä Kansanpellontie 3 Puh. (08) 452 701

Oulaisissa Reservikomppaniankatu 10 Puh. (08) 474 390

Ylivieskassa Asemakatu 12 Puh. (08) 425 533

Joulunlapsi syntyy Sinulle!

Ylivieskan seurakunta

www.ylivieskanseurakunta.fi

Ylivieskan Apteekki Rautatiekatu 6 84100 Ylivieska

Puh. (08) 420 110 Fax (08) 423 283

e-mail: ylivieskanapteekki@yritysnet.com www.ylivieskanapteekki.fi

Tervetuloa opiskelemaan Sievin lukioon! Jussinmäentie 2 85410 SIEVI http://www.sievi.fi/


FOOTBALL CHRISTMAS

9

Palvelemme: ma – pe 10.00 – 18.00 la 10.00 – 14.00


FOOTBALL CHRISTMAS

10

Piinapenkissä: Joulupukki Football Christmasilla oli ilo ja kunnia saada piinapenkkiinsä itse Joulupukki. Kiireinen punanuttu paljastui paitsi suureksi hyväntekijäksi myös suureksi jalkapallon ystäväksi. Tervehdys, herra Joulupukki. Perinteinen urheilutoimittajakysymys: Miltä nyt tuntuu? Moi vaan. Ei minua tarvitse herroitella. Samanlaisia työväenluokkaan kuuluvia heppuja tässä ollaan kaikki. Tunnelmat ovat ristiriitaiset: kun on vetänyt lonkkaa yli 300 päivää, kyllähän se alkaa ahdistaa, kun vuoden ainoa työpäivä lähestyy. Vielä en ole yöuniani kuitenkaan menettänyt. Jouluaattona ei varmaan ehdikään nukkumaan? Eipä kyllä. Panepa omalle kohdallesi, että vetelet linjalla Korvatunturi–Huhmarkallio– Ural–Fuji–Machu Picchu– Kilimanjaro–Louetkallio. Kyllä siinä on pipo putkella ja parta huurussa. Edes päiväunia ei kerkiä ottaa. Mikä on vaikeinta ammatissasi?

”FC YPA:n vuosikalenteri 2009 on upea joululahja”, sanoo Joulupukki. ”Ja vain kymmenen euroa”, partasuu jatkaa.

Jaa-a. Yksi on ainakin se, että kun ikää tulee lisää, muisti tahtoo heiketä. Tässä kun ei olla enää missään Itellan kesäpostinjakajan iässä. Osoitteet tahtovat

unohtua sekä eri maiden kielet. Kun osaa periaatteessa maailman kaikkia 6 000 kieltä, on niiden muistaminen kohtuu työlästä. Ja murteet päälle. Esimerkiksi jos kysyisit nyt, miten sanotaan swahiliksi ”Onko täällä kilttejä lapsia” voisi mennä hetki, että muistaisin. No eipä sitten kysytä sitä. Kysytään sen sijaan, vaikuttaako mahdollinen taloustaantuma tai lama työhösi? Ei. Siis periaatteessa ei. En pelkkää työpaikkani puolesta, eikä minua ole uhattu saneerata, tai sitten siirtää Kiinaan. Minua eivät koske puutullit eivätkä pörssikurssien notkahdukset. Lahjoja jaan aina, mutta tietysti niiden reaaliarvo voi taloustilanteen myötä laskea. Vähemmän ylellisyystavaroita, enemmän hyötylahjoja. Koska tämä on jalkapallolehti, siirrytään jalkapalloon. Mikä on suhteesi lajiin? Olen entinen Santa Clausin juniori. Pelasin B-junioreihin asti, mutta sitten tonttuilu vei liikaa aikaa ja lopetin. Huomasin myös, ettei pitkä valkoinen partani tai möhömahani antaneet parasta mahdollista pohjaa vihreällä veralla kirmaamiseen. Nykyään seuraan aktiivisena

penkkiurheilijana otteluita sekä tietenkin lajin yleistä kehitystä, jotta osaan viedä oikeanlaisia lahjoja vaativille jalkapalloilijoille.

Sanoisin, että ”sitä niittää, mitä kylvää” on parempi ja oikeampi sanonta.

Mitä paikkaa pelasit ja miten määrittelisit tasosi?

Se on sosiaalinen laji, jossa oppii paljon myös muusta elämästä. Se on kokonaisvaltaista, jossa koko keho saa liikuntaa. Liikuntaa lisäämällä koko maailma voi paremmin – sekä henkisesti että fyysisesti. Itse sain parhaat kaverini juuri jalkapallopiireistä. He ovat pysyneet rinnallani kaikki nämä sadat vuodet, myös lumettomina talvina ja porojen sairastellessa.

Olin lentävä laitapakki. Käsittämättömän hyvä oikea jalka ja erinomainen vasuri. Pelikäsityksestäni saa parhaan kuvan ajattelemalla niin, että käytännössä pystyin seuraamaan yläviistosta koko kenttää ja tekemään siirtoja kuin shakkilaudalla. Turha vaatimattomuus oli suurin heikkouteni. Harkitsitko koskaan ammattilaisuraa? Kyllä. Mutta sitten ajattelin, että jokapäiväinen harjoittelu kävisi liikaa työstä. Tarvitsen enemmän vapaa-aikaa eli noin 364 päivää vuodessa. Mitä olet mieltä sanonnasta ”vain lahjattomat treenaavat”? Heh. Ei pidä paikkaansa. Vaikka minä olen harvinaisen ”lahjakas”, olen aina treenannut paljon. Harjoittelu kannattaa aina. Ja kannattaa harjoitella kiltisti valmentajan ohjeiden mukaan. Ensin pitää oppia harjoittelemaan, jotta olisi mahdollisuus oppia pelaamaan.

Miksi kannattaa harrastaa jalkapalloa?

Mitä haluaisit sanoa niille sadoille kilteille jalkapallojunioreille, jotka lukevat tämän haastattelun? Kunnioittakaa lajia, valmentajaa ja toisianne. Muistakaa pitää hauskaa. Ilman huumoria ja rentoa otetta elämästä tulee liian vakavaa. Elämässä on muutakin kuin jalkapallo – ei paljon, mutta jotain muutakin. Saanko muuten minäkin kysyä yhden kysymyksen? No, ole hyvä vaan. Oliko kengännumerosi 42? Kirjoita vastaus siihen kirjeeseen, jonka postitat Korvatunturille!

Edustusjoukkue uusiutuu - tavoite kirkas Kauteen 2009 lähdetään sarjanousu mielessä Pitkään samalla rungolla pelannut FC YPA:n edustusjoukkue uusiutuu ensi kaudeksi, kun muutama avauskokoonpanon pelaaja vaihtaa maisemaa tai lopettaa pelaamisen, mutta vastapainoksi joukkue saa tasokkaita vahvistuksia. Ainakin hyökkäyskaluston pitäisi olla sarjan terävin, kun joukkueeseen ovat liittyneet Dragan Pejic (OPS), Antti Peura (RoPS) sekä paluun tekevä Mika Hemmilä (PK-37), joka toissa kaudella viimeisteli 13 osumaa Kakkosessa. Hemmilän vaihtoehtoinen pelipaikka voi olla keskikentän puolustava rooli, sillä kärkipelaajan paikkaa tavoittelevat muun muassa myös Tapani Yrjölä ja Joni Pakola. Topparin tontille on hankittu isokokoinen Alexandar Vuletic

(OPS), ja junioreista rinkiin on nostettu Jarmo Junno ja Rami Tirkkonen. Viime kauden joukkueesta ovat poissa Veikkausliigaan sopimuksen saaneet Juho Alasuutari (VPS) ja Marko Koivuranta (RoPS) sekä uraansa lopettelevat tai alempiin sarjoihin siirtyvät Martti Saarela ja Marko Laitala. FC YPA:n edustusjoukkue julkisti kolme vuotta sitten tavoitteekseen nousun Ykköseen kaudella 2009, eikä tavoitteesta ole tingitty. Joukkueen kulubudjetti on 110 000 euroa, jonka toiminnanjohtaja Jami Ruhkala arvelee olevan suuruudeltaan sarjan 3.-5. suurin. ”Budjetti ei kasva viime vuodesta. Summa sisältää joukkueen kaikki kulut, kuten pelaaja-, taustahenkilö- ja valmennus-

palkkiot, matkustamisen, ruokailut, varusteet, harjoitusleirin, tuomarikulut ja lisenssit”, luettelee Ruhkala. Koko edustusjaoston kassavirta on 315 000 euroa vuodessa. Se sisältää muun muassa tulonhankinnan kuluja – kuten painatus-, arpajais- ja talkoomenoja. Lisäksi summassa ovat mukana myös Sievi Futsalin mies- ja naisjoukkueen, naisten jalkapallojoukkueen ja FC YPA:n miesten kakkosjoukkueen kulut. Edustusjaoston rahavirrassa soljuu siis paljon enemmän kuin pelkkä edustusjoukkue, ja myös juniorijoukkueet pääsevät hyödyntämään edustusjaoston tarjoamia tulonhankkimiskeinoja. Aki Vähäsöyrinki jatkaa keltapaidassa myös kaudella 2009.

KAARRON RAKENNUS OY - Talonrakennus, uudistuotanto - Peruskorjaus ja saneeraus - Teollisuus- ja liiketilarakentaminen - Halli- ja varastotilojen myynti ja vuokraus *Korjaamontie 6:n hallin suunnittelu aloitettu 044 0201794 / Mikko Kaarto

WWW.KAARTO.FI


FOOTBALL CHRISTMAS Liikuntatoimen logo)

11

LIIKUNTAKESKUS Y liv ie s k a p u h . 4 2 9 4 4 7 1

Joululahjaksi lahjakortti Liikuntakeskukseen      Liikuntakeskuksen väki toivottaa asiakkailleen tunnelmallista joulunaikaa!

   Â? Â? Â? Â?Â?  ­ Football Christmas ilmo 125x90mm.ai

21.11.2007

16:24:03

Talomyynti ja Rakennuspalvelu Vesa Savolainen Oy

OULAISISSA ONNISTUU!

Asuminen ja yrittäminen -

asuntotontti: myynti tai vuokraus edulliset hinnat: 3 – 6 ₏ / m2 tontit: 1000 – 1800 m2 tontit kaikkien ostettavissa, ei valintamenettelyä - väljät rakentamisohjeet

-

teollisuusalueita useita, kantatien varsi ym. hinnat porrastettu alueittain: 1 – 4 ₏ / m2 tonttien koot sopimuksen mukaan myÜs valmista hallitilaa myynnissä / vuokralle Koot: 300 - 15 000 m2 !

Ota yhteys ! Etsitään yhdessä teille mieleinen tontti tai tila !

Ruutihaantie 2, 84100 Ylivieska Puh. 0400 587 767

vesa.savolainen@talomyyntivesasavolainen.fi www.talomyyntivesasavolainen.fi Skype: Talomyynti

Muutama huoneisto tarjolla!

Myytävänä 3 kpl 2h+k+s 54,5 m2

Myytävänä 1 kpl 1h+s 33 m2

Rakennusliike Sorvoja Oy

Lisätietoja: elinkeinoasiamies 050-5582 741, kiinteistÜinsinÜÜri 050-5581 731

www.oulainen.fi


12

FOOTBALL CHRISTMAS

Sievi-Futsalin laulavat laiturit Idols-Arto ja Joulupukki Juti Kaksiosaisessa juttusarjassa pureudumme Alasuutarien veljesnelikkoon ja ennen kaikkea Artoon ja Juhoon, jotka ensimmäistä kertaa pelasivat samassa joukkueessa Sievi Futsalin aloittaessa liigapelejään. Juttusarjan ensimmäinen osa julkaistiin Futsal Newsissä 18.10. Tässä toisessa osassa pureudumme miesten musiikkitaustaan. Kolmaskin osa on harkinnassa, sillä tapaus Alasuutarit sai juuri ennen lehtemme painoon menoa yllättävän käänteen, kun Juho Alasuutari teki sopimuksen VPS:n jalkapallon liigajoukkueen kanssa.

Juho (vas.) ja Arto Alasuutarilta sujuu futiksen ohella myös musiikki.

Laulavat futsaltähdet vai futaavat laulajat? Sievi-Futsalin veljeskaksikko Arto Alasuutari (-85) – Juho ”Juti” Alasuutari (-90) on kunnostautunut futsalin ja jalkapallon ohella myös musiikkielämän puolella. Erityisesti laulu on ollut miesten erikoisalaa. Arto Alasuutari muistetaan muun muassa edellisen tuotantokauden Idolsista, jossa hän selviytyi alkukarsinnoista Teatteri-viikonloppuun. Juho Alasuutari sanoo, että on aina tykännyt enemmän urheilusta, mutta laulamaan hän on päässyt tai joutunut jokaisessa koulun juhlassa. - Idolsista jäi hieman hampaankoloon, kun en päässyt pitemmälle. Teatteri-viikonlopun aikana kyllä näki, ketkä pärjäävät kisassa sanoo Arto Alasuutari ja viittaa ennen kaikkea Anna Abreuhin. Arto Alasuutarilla on monipuolista kokemusta ja koulutusta musiikin alalta. Hän on opiskellut musiikkiopistossa ensin trumpetin ja baritonin soittoa ja sen jälkeen laulua. Hänet muistetaan myös Ylivieskan lukion West Side Storyn –musikaalin miespääosan esittämisestä sekä 11-vuotiaana Karuselli-laulukilpailusta. Nykyisin musiikin harrastaminen on jäänyt taka-alalle. Joskus Arto tekee pientä laulukeikkaa esimerkiksi häissä. Juho Alasuutari sanoo, että on aina tykännyt eniten urhei-

lusta, mutta laulumaan hän on päässyt tai joutunut jokaisessa koulun joulujuhlassa. Katajan ala-asteelta on myös sellainen muisto, että joulujuhlassa hän monena vuotena oli joulupukkina. -Joulupukki arvottiin ja arvonta osui aina minuun luokilla 4, 5 ja 6, muistelee Juti ja toteaa, että hänen musiikillinen koulutuksensa rajoittuu muskariin ja nokkahuilun soittoon. Juti ei muista mainita, että Katajan koulun musikaalissa Kolme iloista rosvoa yksi rosvoista oli juuri hän. Arto Alasuutari on ollut mukana futsal-joukkueessa sen perustamisesta lähtien. Väliin tosin jäi kaksi edellistä vuotta, jotka hän asui Seinäjoella. Juho Alasuutari aloittaa kolmannen kautensa joukkueessa. Ensimmäisellä kaudella hän pelasi hajapelejä, mutta nousi viime kaudella yhdeksi joukkueen runkopelaajista. - Joukkueen peli on kehittynyt huomattavasti alkuajoista. Pelaajilla riittää taitoa ja nykyään taktiset kuviot ovat todella hiottuja, sanoo Arto. Ennen futsalkauden avausta veljeskaksikko kommentoi tulevaa liigakautta näin: - Taitavia ja kovia joukkueita on vastassa, mutta eiköhän me piestä ne, totesivat he. Kun sarjaa on pelattu viisi kierrosta, tilillä on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Leikkikoulu kaiken alku Jalkapalloleikkikoulu tarjoaa lapsille ensimmäisen mahdollisuuden tutustua ohjattuun jalkapallotoimintaan. Se sisältää nimensä mukaisesti leikkiä sekä monipuolisia oman kehon hallintaa kehittäviä harjoitteita, peliä pienissä ryhmissä ja hieman tekniikkaharjoittelua. Monipuolisia liikuntatuokioita pidetään talvikaudella kerran viikossa tennishallilla, keskiviikkoisin klo 18-19. Ryhmä koostuu vuosina 2002-2003 –syntyneistä tytöistä ja pojista. Vastuuohjaajana toimii pitkän ohjaajakokemuksen omaava FC YPA:n juniorivalmentaja, naisten joukkueen pelaaja Maija Iso-Oja. Apuohjaajina toimivat FC YPA:n C-pojat, jotka näin oman pelaamisen ohella saavat arvokasta kokemusta ohjaustehtävistä. Jalkapalloleikkikoulu on saanut hyvän vastaanoton ja on vakiintunut FC YPA:n tarjoamaksi liikuntapalveluksi. Ratkaisevan tärkeää toiminnan onnistumiselle pätevien ohjaajien lisäksi on ollut se, että tennishallilta on saatu harjoitusvuoro lapsiperheille sopivaan aikaan. Jalkapalloleikkikoulussa on muutama vapaa paikka. Tiedustelut FC YPA:n toimistolta sähköpostilla jalkapalloseura@fcypa. com tai 08-424890.

Leikkikoulussa ei unohdeta leikkiä. Maija Iso-Aho johtaa.


FOOTBALL CHRISTMAS

B-pojat valmiina säilymään Suuri pelaajarinki ja hyvä asenne vahvuutena Monta kertaa B-poikien Ykköseen noussut ja useasti heti kevätkierroksen jälkeen sarjasta pudonnut FC YPA on siinä tilanteessa, että pikku hiljaa sarjassa voisi alkaa säilyä ja sarjapaikan voisi säilyttää. Kesäiset kilpakumppanit ovat suurten paikkakuntien joukkueita, jotka talvikauden pääsevät harjoittelemaan halliolosuhteissa, joten joukkueen on hyödynnettävä käytössä olevat harjoitustilat optimaalisesti ja haettava harjoituspelejä pitem-

pien matkojen takaa. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Mika Lukkarinen sekä Tomi Korhonen ja maalivahtivalmennuksesta Markku Soini. Pelaajatilanne on nyt jopa niin hyvä, että harjoituspaikat ovat käyneet pieniksi, kun pelaajarinki on suuri ja pojat ovat harjoitelleet hyvällä asenteella. Joukkueen rungon muodostaa Mika Lukkarisen pitkään valmentama 93-syntyneiden ikäluokka. B-poikien joukkueesta edustusjoukkueen rinkiin on nostet-

tu Nivalan pojat Jarmo Junno (-92) ja Rami Tirkkonen (-93). Heidän pääasiallinen pelipaikka on kuitenkin todennäköisesti B-pojissa. Siksi on tärkeää, että kehittäviä pelejä on tarjolla Bpoikien Ykkösessä. Joukkue on kutsuttu joulun välipäivinä Porissa pelattavaan kovatasoiseen turnaukseen, joten ensimmäinen kunnollinen tasonmittaus päästään tekemään hyvissä ajoin.

13

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

Tuomas Yrjölä puskee B-pojat takaisin Ykkösseen.

Helppoja ostoksia ja ystävällistä palvelua! HYVÄT ASIAKKAAT! SUURKIITOKSET KULUNEESTA VUODESTA!

K-marketin tontut sulle kuiskaa, joko muistit paistamiamme leipiä maistaa. On täällä paljon makuja pöytään, ja iloiset ilmeet meiltä löytää. Jos jotakin muuta vielä kaipaat, niin kirjoita meille tai tartuppa paitaan. Kiitokset palautteista jaamme, sillä niistä kehitystä aina saamme.

ILOISTA JA

ONNELLISTA JOULUA

Fazer -suklaalevyt 200 g

2

20€

Rukiinen karjalanpiirakka ja munavoita

1

20€

Kahvi ja kanelikierrepulla yhteishintaan

2

80€

Karjala 12 x 0.33 l

1090

PESUETUKORTILLA JOKA 6. PESU VELOITUKSETTA!

JA UUTTA VUOTTA 2009!

ark. 7-21, la 8-18, (su 12-21)

T. KAUPPIAS HENKILÖKUNTINEEN

Mäntytie 1 Puh. (08) 422 100


FOOTBALL CHRISTMAS

14

, 9 69 -TV

” LCD

ng 32 Samsu

• • • • •

17” näyttö!

, 9 59

Ohut muotoilu HD ready Antenni- ja kaapeliverkon digi-tv-sovitin 30 000:1 kontrastisuhde Tyyppi LE32A466

• Kahden ytimen Intel Pentium T3200 • 3 Gt • 160 Gt • Kirjoittava Lightscribe SuperMulti -DVD -asema • 17” teräväpiirtoinen WXGA+ Bright View laajakuvanäyttö • Web-kamera • Sisäinen 5 muistikortin lukulaite

Mobiilikuusen valot saat vaihtumaan tekstiviestillä tai soittamalla.

• HSDPA, 3G • Stereo Bluetooth- ja USB-yhteys • Musiikkisoitin ja FM-radio • 3.5 mm kuulokeliitäntä • Windows Media Player yhteensopiva • 2 megapikselin kamera • Nokia kartat • MicroSD-muistikorttituki 8 GB

Lähetä tekstiviesti:

kuusi punainen, kuusi sininen tai kuusi violetti

numeroon 173 191

Tekstiviestin hinta on 0,95eur. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Saunalahden ja Soneran liittymistä.

Soita lankapuhelimesta tai kännykästä numeroon 0700 706 050 Värinvaihto-ohjeet kerrotaan puhelun alussa. Puhelun hinta 0,66eur + pvm tai mpm.

, 5 24

io Presar 18 q a p 1 m o CQ70 a HP C

ttav

Kanne

VAIHDA MOBIILIKUUSEN JOULUVALOJA!

Nokia

Kannettava HP 550 Notebook PC

5320

PPO Laajakaista: AVAUS+ langaton modeemi

Samsung B100 matkapuhelin

• Intel Celeron 530 • 2 Gt • 120 Gt • DVD +/-RW SuperMulti DL LightScribe -asema • 15,4” Bright view -laajakuvanäyttö • Windows Vista Home Basic

• • • • •

399,-

Puheaika 9 t, valm.aika 450 t Kaiutintoiminto, laskin, herätyskello Muistiin mahtuu 500 yht.tietoa WAP, GPRS, MMS Mobile Tracker

29,-

PPO Laajakaista alkaen vain

Rajoitettu erä!

Intel Atom N270 8,9” LED Crystal Brite -näyttö 1 Gt muisti 160 Gt kiintolevy Muistikortinlukija, Web-kamera Windows XP Home

389,-

• Pianolakatulla reunuksella

149,Rajoitettu erä!

79,HP Laser 1005 tulostin

• Mv-lasertulostin • Tulostusnopeus jopa 14s. min • Helppo asentaa, käyttää ja ylläpitää

39,-

29,-

Lexmark Z2320 tulostin

• Pienikokoinen, nopea, terävä ja luotettava 4-värimustesuihkutulostin • Suurin tulostusnopeus jopa 16/22 s/min • USB-yhteensopiva USB 2.0 -ominaisuuksin

/ kk

Tilaa: PPO:n myymälät ja PPO:n asiakaspalvelu p. (08) 4291 400. Acer P221Wb 22” näyttö

Rajoitettu erä!

1950

(256/256 kbit/s. hinnassa huomioitu PPO:n keskittämisetu 3,50/ kk)

Minikannettava Acer Aspire One • • • • • •

0,-

(12 kk:n sopimus, modeemi mallia TW-EA 510, norm. 89,-)

Philips CD-stereosoitin • Ohjelmoitava CD-soitin • Stereo-radio • Tyyppi: AZ102C

Kannus Asematie 5 Puh. (06) 870 407 Raahe Kirkkokatu 43 Puh. (08) 4291 562 Tekniset PPO Ylivieska Savarinkatu 2 Puh. (08) 4291 260

Uusi Finnet Tietoturvapalvelu

4

ensimm kuu äistä VE kautta

LOI SETTTAUK!

PERUSTURVA 5,-/kk • haitta- ja vakoiluohjelmien torjunta • palomuuri POSTITURVA 6,-/kk • haitta- ja vakoiluohjelmien torjunta • palomuuri • roskapostisuodatus LAPSITURVA 6,-/kk • haitta- ja vakoiluohjelmien torjunta • palomuuri • lapsilukko LAAJATURVA 7,-/kk • haitta- ja vakoiluohjelmien torjunta • palomuuri • roskapostisuodatus • lapsilukko

Tilaa: www.ppo.fi/tietoturva

PPO Laajakaista: nopeudennosto

6 kk:n kuukausimaksut yhtä nopeusluokkaa alemman hinnalla!

PPO Laajakaistan nopeudennoston tarjousehdot: Tarjoamme PPO Laajakaistan nopeudennoston 1M–24M -laajakaistaliittymään 6 kk:n kk-maksut yhtä nopeusluokkaa alemman hinnalla. Tarjouksen saaminen edellyttää 12 kk:n sitoutumista uuden nopeusluokan käyttöön. 6 kk:n tarjousjakson jälkeen valitusta nopeusluokasta peritään hinnaston mukainen kk-maksu.

Tilaa: www.ppo.fi/nopeudennosto


FOOTBALL CHRISTMAS

15

Dream Team Kolmoseen Kausi 2008 päättyi FC YPA:n kakkosjoukkueen Dream Teamin nousujuhliin, kun sarjanousu Kolmoseen varmistui kauden päätÜspelissä Safarilla. Sarjana Kolmonen on koventunut tasoltaan, sillä viime kaudella siirryttiin yhteiseen sarjaan Vaasan piirin joukkueiden kanssa. Tämä tietää sitä, että ensi kaudella on tiedossa pelireissuja aina Kristiinankaupunkia myÜten. Sarjanousu tietää haastetta koko seuralle. Kakkosjoukkuetta ei Kolmosessa ole millään muulla piirin seuralla. Heti sarjanousun jälkeen joukkue ei ollut varma, voiko sarjapaikkaa ottaa vastaan. Ennen kaikkea joukkueen taustaorganisaatio pitää saada huomattavasti laajemmalle pohjalle kuin menneellä kaudella ja sarjan läpivieminen vaatii myÜs riittävän laajan ja tasokkaan pelaajaringin. - Joukkueen palaveri pidetään joulukuun aikana ja harjoitukset alkavat tammikuussa. Suuria

Varaa matkasi ajoissa! TICKETS WORLDWIDEwww.kamusenliikenne.ďŹ

koski, joka jatkaa joukkueen pelaajavalmentajana PäätÜs sarjapaikan ottamisesta pitää tehdä viimeistään tammikuun aikana. Siihen mennessä Dream Teamilla ja koko seuraorganisaatiolla on aikaa hoitaa

kuviot kuntoon. Kakkosjoukkueen merkitystä koko seuralle ei voi aliarvioida. Dream Teamin tarjoaa sopivaa pelillistä haastetta urallaan eteenpäin pyrkiville kuin jo oman tasonsa saavuttaneille pelureille..

 

SE NYT VAAN ON TYHMĂ„Ă„ MAKSAA LIIKAA.

LOUNASTARJOUS arkisin klo 10.30-14.00 • PIZZA 3 täytteellä • KEBABANNOS ranskalaisille, lohkopeunoilla tai riisillä

• LEIPÄKEBAB • RULLAKEBAB

6â‚Ź

Meiltä maukkaat pizzat, kebab-annokset ja salaatit Palvelemme: Ti-To 10.30-22.00 Pe 10.30-24.00 La 11.30-24.00 Su 11.30-22.00

Kantolantie 8, puh. 485 232

www.opel.fi

Paljon hyviä vaihtoautoja: www.autoastrom.fi

  

www.matkarasti.ďŹ

Kalajoki - Oulainen - Ylivieska

muutoksia pelaajistoon ei ole tulossa, toivottavasti joitakin juniori-ikäisiä pelaajia nousee rinkiin mukaan. Tällä hetkellä jokainen pelaaja harjoittelee omatoimisesti tai pelaa futsalin mukana, kertoo Sami Hauta-

Tw


FOOTBALL CHRISTMAS

16 Imagokuva.com

FC YPA:n 99-pojat-toivottavat:

Tervetuloa mukaan!

Paluu Kakkoseen Oppirahat on maksettu

FC YPA:n naisten joukkueen ensimmäinen kausi Kakkosessa jätti joukkueelle hieman kaksijakoiset tunnelmat. Hyvän loppukirin ottanut joukkue lopulta tippui sarjasta maalieron perusteella ja hakee ensi kesänä vauhtia Kolmosesta. - Kevätkierrokselle makselimme sarjanousijan oppirahoja. Kakkosen vauhti ja pelin tempo yllätti meidät täysin, muistelee joukkueen valmentaja Petri Määttänen. - Kaudesta jäi silti hyvä maku suuhun. Osoitimme, että pystymme pelaamaan Kakkosen tasolla tasapäisesti

mitä tahansa joukkuetta vastaan. Tästä on hyvä asettaa tavoitteet ensi kauteen. Ainoa tavoitteemme on pikainen paluu Kakkoseen. Joukkue aloitti harjoitukset tulevaa kautta varten marraskuun alussa. Pääpaino tammikuun alkuun asti on fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä. Lisäksi suuri osa joukkueesta pelaa futsalia Sievi Futsalin naisten joukkueessa. - Nouseminen ei ole ikinä helppoa, mutta tällä joukkueella sen pitäisi onnistua. Iskussa pitää olla heti sarjan alusta lähtien, tuumii Määttänen.

FC YPA:n 99-poikien joukkueeseen on helppo tulla mukaan ja kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita. - Joukkueessamme on ollut johtavana periaatteena se, että kaikki pelaavat tasapuolisesti. Joukkueessa on hyvä henki, kun kaikki saavat tasapuolisesti peliaikaa ja vastuuta. Lapset saavat olla lapsia, eikä voittamiseen pyritä otsa rypyssä, vaan pääasia on ollut yhteinen mukava tekeminen, ja sitä kautta on tullut myös onnistumisia ja ilon hetki, kertoo valmentaja Mika Mattila. - Talvikaudella harjoittelemme kaksi kertaa viikossa, tiistaisin tennishallilla klo 18 - 19 ja sunnuntaisin Liikuntakeskuksen salissa klo 18 - 19. Talven aikana pelaamme muutamassa futsalturnauksessa, jotta pelituntuma ja motivaatio harjoitteluun säilyvät. Nyt onkin hyvä aika tulla mukaan toimintaamme ja kokea liikunnan ja yhdessäolon riemua hyvässä seurassa, kertoo Mika Mattila, joka valmentaa joukkuetta Jani Ojakippolan kanssa.

sissa kommentoi, että joukkoon pääsi helposti mukaan ja uusia kavereita on tullut monia. Juusosta jalkapalloilu FC YPA:ssa on niin mukavaa, että hän on saanut Sievistä muitakin poikia innostumaan mukaan toimintaan. Alavieskasta joukkueessamme kulkee kolme pelaajaa, ja yksi heistä on pallotaituri Otto Vellonen. Myös Otosta oli kiva jatkaa Alavieskan Virissä alkanutta jalkapalloharrastusta Ylivieskas-

sa, kun siellä oman ikäluokan joukkuetta ei enää ollut. Ylivieskalaisen Jaakko Peltosen mielestä joukkue on vahvistunut kovasti, kun mukaan on tullut poikia muualtakin. Jaakon mukaan uudet pelaajat otetaan mukaan iloisesti ja kaikki ovat kavereita keskenään. Ketään ei kiusata tai jätetä yksin, kertoi Jaakko. Talvikausi on ilmaista kokeiluaikaa, joten nyt on tilaisuus tutustua monipuoliseen liikuntalajiin. Varmista harjoitusaika

muistilistalta (sanomalehti Kalajokilaakso tai www.fcypa.com) ja tule mukaan harjoituksiin. Välineiksi tarvitaan vain sisäpelikengät ja juomapullo. Lisätietoja voit kysellä valmentaja Mika Mattilalta (044-0660 166 ) tai joukkueenjohtaja Terhi Lähetkankaalta ( 0400-650 199). Joukkueella on myös oma nettisivu (www.fcypa99.webs.com), josta voi katsoa kuvia ja videoita viime kesän tapahtumista.

Sievi, Alavieska, Ylivieska Reippaassa joukkueessa on pelaajia Ylivieskasta, Alavieskasta ja Sievistä. Viime kesänä jalkapallokoulun innoittamana Sievistä joukkueeseen liittyi Juuso Takanen, joka harjoituk-

Harkoissa ehtii välillä pienelle tauolla. Kuvassa vasemmalta Otto Vellonen, Rasmus Vainiotalo ja Jaakko Peltonen.


FOOTBALL CHRISTMAS

Alavieska puh. 020-780 7950

Palvelemme ma-pe 8-21, la 8-18, sunnuntaisin 12-18

Jätehuoltosi järjestäjäfi

Asiakaspalvelu ma-pe klo 8-16, p. (08) 410 8700, www.vestia.fi

Martina Aitolehti

Tulossa: 12.12

Aukioloajat:

MA-TI KE TO PE-LA SU

18-02 12-04 12-02 12-04 16-02

Disco Karaoke Disco Karaoke

Lesken laajennus valmistuu pian, seuraa ilmoituksia!

17


18

FOOTBALL CHRISTMAS ferral group ferral alucast oy ALUMIINISEOSVALUT

ferral components oy TERÄSKOMPONENTIT

ferral marketing ltd oy KANSAINVÄLISET TOIMINNOT e-mail: sales@ferral.fiInternet: www.ferral.fi Ferral Marketing Ltd Oy

Ferral Components Oy

Ferral Alucast Oy

Olympiakatu 16 65100 VAASA Puh. (06) 3200 130 Fax (06) 3200 133

PL 20, Valulantie 1 85101 KALAJOKI Puh. (08) 4640 200 Fax (08) 462 775

Ferralintie 1 68500 KRUUNUPYY Puh. (06) 8238 750 Fax (06) 8345 961


FOOTBALL CHRISTMAS

19

Alavieska säväytti SM-taitokisoissa Topi Velloselle SE-aika syöttö-laukauksessa Imagokuva.com

Topi Vellonen maalinteossa. Piskuinen Alavieska niitti mainetta junioreiden SM-taitokilpailuissa Oulussa lajissa , jota harrastetaan joka puolella Suomea ja ennen kaikkea suurissa kaupungeissa. Kaksi FC YPA:n alavieskalaispelaajaa sijoittui kymmenen parhaan joukkoon, kun Veera Vääräkoski sijoittui viidenneksi E-10-tyttöjen sarjassa ja Topi Vellonen kahdeksanneksi D-13-poikien sarjassa. Lisäksi Topi teki uuden Suomen ennätyksen syöttö-laukaus –osiossa ajalla 4,6 sekuntia. Veera Vääräkoski onnistui erinomaisesti pääpuskussa, pon-

Veera Vääräkoski. nauttelussa ja pujottelussa, kun taas syöttö ja kuljetus-laukaus eivät sujunut aivan normaalitahtiin. Hänen loppuaikansa 103,4 sekuntia oikeuttaa kultaiseen taitomerkkiin. Veera pelaa FC YPA:n E-98-tyttöjen joukkueessa ja tulosta syntyy myös pelikentillä. Topi Vellonen kirjautti nimensä Suomen ennätys -tilastoihin. 13-vuotiaan alavieskalaisen jalkapallolupauksen kuljetuslaukaus -osiossa tekemä SE-aika kirjataan lukemin 4,6 sekuntia. Kokonaiskilpailussa Topi Vellonen sijoittui D-13-poikien sar-

jassa kahdeksanneksi kultaiseen taitomerkkiin oikeuttavalla loppuajalla 63,0 sekuntia. Tiukassa kilpailussa jopa hopeasija olisi ollut haarukassa, mutta syöttöja pujotteluosiot eivät onnistuneet täysin nappiin. Myöskään ponnauttelussa Topi ei ollut kärkipäässä, mutta pituuspotkussa hän teki sarjan parhaan tuloksen 77 metriä (vasemman ja oikean jalan potkun yhteistulos). Myös pääpusku onnistui hyvin. Sarjan tiukkuutta kuvaa, että sijoituksia ratkottaessa sekunnin kymmenyksetkin olivat arvokkaita. Kultaiseen taitomerkkiin

oikeuttavan ajan teki 17 kilpailijaa. Topi Vellosen taito on näkynyt pelikentillä, sillä hän on omassa ikäluokassaan paukutellut kymmenittäin maaleja niin jalkapallo- kuin futsal-kentillä. Ensi kaudella Velloselle haasteellisen peliympäristön tarjoaa FC YPA:n B-poikien Ykkösen joukkue. FC YPA:lta SM-taitokilpailuihin selviytyi ennätyksellisesti kolme junioria. Kaisa Kotka sijoittui 12. sijalle C-14-tyttöjen sarjassa.


FOOTBALL CHRISTMAS

Ko ko ko t i To p i a

Kalajoki, tehtaan myymälä (08) 4695 537

Kokkola, Ylivieska 0500 668 761 Pietarsaari (06) 7245 250 Haapajärvi (08) 762 300

Helsinki Haukilahdenkatu 4 PL 45, 00551 Helsinki puh 020 750 4500 fax 020 750 4555

Kokkola Eteläväylä 7 PL 45, 67101 Kokkola Puh. 020 750 4500 Fax. 020 750 4515

Ylivieska Pajalankatu 17 PL 7, 85101 Ylivieska Puh. 020 750 4500 Fax. 020 750 4534

w w w. t o p i - ke i t t i o t . fi www.artprint.fi


FOOTBALL CHRISTMAS

2

FOOTBALL CHRISTMAS

FOOTBALL CHRISTMAS Alueellinen jalkapallolehti

Julkaisija: FC YPA ry Vastaava toimittaja: Timo Karjalainen Toimittaja: Jami Ruhkala

Painos: 8 000 kpl Jakelu: Sievi, Ylivieska,Alavieska Sivunvalmistus: YSOMedia; Jenna Tähtinen,Jenni Ruhkala, Karoliina Oja Painopaikka: Artprint Oy, Kokkola

FC YPA:n toimisto Juurikoskenkatu 4 Avoinna: ma-to klo 10-16, pe klo 10-14 Postiosoite: PL 183, 84101 Ylivieska Puhelin: (08) 424 890 Fax: (08) 424 880 e-mail: jalkapalloseura@fcypa.com www-sivut: www.fcypa.com

Kuusen ja nurmen tuoksu Markku Koski FC YPA:n ja Sievi Futsalin puheenjohtaja

kengät jalassa ja aistia vihreän veran tuoksu ympärillä.

Nämä kaksi tuoksua tuovat mieleen kaksi arkista unelmaamme: rauhallisen perhejoulun sekä elämään sisältöä antavan harrastuksen. Molemmat tuovat vaihtelun kiireiseen arkeen ja lisäävät sosiaalista kanssakäymistä. Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä miettiä, keitä me Molemmat myös lisäävät henkistä hyvinvointia, jalkatäällä Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa, Oulun eteläisen pallo vielä fyysistäkin. alueella olemme ja mistä tulemme. Joulukuussa voi olla vaikea nähdä Safarin jalkapallopyElämme maantieteellisellä alueella, jossa riittää met- hätön täyttyvän katsojista ja kaikkensa kentällä antavissää ja peltoa – kuusia ja nurmea. Näin joulukuussakin ta pelaajista. FC YPA:n edustusjoukkueen taustaorganimolempien tuoksu on mielessä, vaikka lumen ainakin saatiossa visio kuitenkin nähdään kristallinkirkkaana. pitäisi peittää sekä kuusen oksat että nurmen pinnat. Itse asiassa kuukaudet, viikot ja päivät käyvät kohta väTärkeät asiat kuitenkin iskostuvat ihmisten hajumuis- hiin, jotta kaikki saataisiin viimeisteltyä kuntoon kiihtiin niin, että ne ovat aina siellä. keää Kakkosen kautta varten. Pelaajasopimukset, harjoitusohjelma ja -ottelut, taloudellinen pohja ja niin Pelkkä mielikuva joulukuusesta tuo tajuntaan sen edelleen. Juoksevien asioiden lista on loputon. tuoksun, mikä valtaa olohuoneen, kun tuore kuusi kannetaan koristeltavaksi sinne. Samalla lailla jalkapal- Meillä FC YPA:ssa tavoitteenamme on tehdä asiat – loilijoiden hajumuisti tietää, miltä tuntuu mennä kir- pienet ja isot – koko ajan vain paremmin. Pienet, virmaamaan kesäsateen kastelemalle ruohikolle nappula- tavat purot synnyttävät upeasti soljuvan virran. Tämä

pätee sekä edustusjoukkueeseen että jokaiseen juniorijoukkueeseen. Vaikka kilpailulliset tavoitteet kasvavat jatkuvasti, yhtä tärkeää on tarjota jokaiselle pojan- ja tytönviikarille mahdollisuus harrastaa maailman suosituinta urheilulajia. Ja tarjota mahdollisuus harrastaa sitä hyvässä seurassa. Menestysresepti vaatii pyramidimallin. Ilman hyvää ja tukevaa pohjaa – junioritoimintaa – ei voi olla terävää, taivasta kohti kohoavaa kärkeä: menestyvää edustusjoukkuetta. Laadukas junioritoiminta on paras joululahja, jonka seura voi itselleen antaa. Siihen olemme FC YPA:ssa satsanneet. Samalla, kun perheen lapsi saa itselleen hyvän ja terveellisen harrastuksen, myös vanhemmat saavat sisältöä elämään. Jokainen mukaan saatu juniori ja vanhempi kasvattaa yhteistä jalkapalloperhettämme. Joulu on perheen juhla - myös jalkapalloperheen. Kuusen ja nurmen tuoksua kaikille jalkapallon ystäville!

Football Christmas 2008  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you