Page 1

VAHVEMMAT YHDESSÄ

Vahi

d

O B M HA # 9

20 0 2 . 7 . 1 a l l i n o di a t s en d h La

F 2€

T H A L C

K J vs H I


www.rantalainen.fi

TYÖTÄ UNELMASI ETEEN Uusille urille vaikka puoliajalla osoitteesta barona.fi


I L E ZEN

Ilir

Kuva: Lauri Ilola

OTTELUN LÄHTÖKOHDAT

Tekstit: Tommi Leirilaakso | Taitto: Taneli Okkonen | Kannen kuva: Aleksi Tikkala FC Lahti lähtee kauden ensimmäiseen liigaotteluunsa allaan hyvä kesäkuu. Kesäkuun harjoitusottelut sujuivat tappioitta ja Cupissa kaatuivat niin Peli-Karhut kuin kivikova FC Honkakin. Cupin välierässä Lahti kohtasi FC Interin Turussa. Inter paineli jatkoon lopulta lukemin 5-0, mutta Lahti oli ottelussa ensimmäisen tunnin hyvin mukana. Lopun tappioasemassa Lahti joutui nostamaan hyökkäystään ja Inter rokotti armottomasti.

KOTIOTTELUT

Klubia vastaan Lahti pääsee vihdoin pelaamaan kotonaan. HJK-ottelu on kotijoukkueelle viikon sisään kolmas, joten kierrätystä ja väsymystä voi näkyä. Pitkäaikaispotilas Tim Martinen on varmasti sivussa ottelusta, mutta Pyry Lampisen palasi kentälle jo Cupin välierässä. Ottelussa nähtänee myös useita liigadebyyttejä, sillä muun muassa avainmiehet Dimitry Imbongo ja Henri Eninful eivät ole vielä liigassa debytoineet. Myös maajoukkuemies Kari Arkivuon kotiinpaluu 15 vuoden tauon jälkeen on mahdollista.

Vierailija Helsingin Jalkapalloklubi on pelannut vakuuttavan vuoden. Se ei ole vielä hävinnyt kertaakaan koko kuluvana vuotena. Cupissa HJK eteni finaaliin kaatamalla ensin KPV:n ja TPS:n. Välierässä Klubi kohtasi vieraskentällä Klassikossa FC Hakan. Ottelu oli tasainen, mutta päättyi Klubin 3-2-voittoon. Helsinkiläiset iskivät terävästi pallonriistojen jälkeen vastaan ja hallintajaksoilla puolestaan pyrkivät pelaamaan juoksupalloja linjan takana oleviin tiloihin. Kovassa vireessä oleva Tim Väyrynen osui kahdesti. HJK:n miehistö on laaja ja laadukas. Väyrysen lisäksi tulivoimaa hyökkäyksessä ja keskikentällä tuovat Riku ja Roope Riski, Atomu Tanaka ja papuauusiguinealainen David Browne. HJK onkin liigan suurin ennakkosuosikki ja Lahden on nyt vastattava siihen. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Lahdessa päättyi mustapaitojen 3-0-voittoon. Pystyykö Lahti vielä ylittämään tuon?

KE 1.7. KE 8.7. MA 3.8. SU 9.8. PE 14.8. MA 31.8. 18.30

18.30

18.30

18.30

18.30

MA 14.9. TO 17.9. PE 2.10. LA 17.10. LA 24.10. 18.30

18.30

18.30

16.00

15.00

18.30

ja Mestaruus-rjan a s ja Haasta t päivät ja ajaan tarkenneta . myöhemmin


STATPACK

P O W E R E D

B Y

viralliset ottelut tehdyt maalit

#LAHJK Kuva: Juha Tamminen

17

FC Lahti

(4-1)

HJK

rp

LAHTI

VEIKKAUSLIIGA EUROLOPPUTURNAUS

viimeisin ottelu 23.10.2019

67 164 66 2-2

voitot tasapelit tappiot

34

16

HJK

98

maalintekijät 33' Forsell 1-0 37' Mensah 2-0 68' Josu 2-1 78' Assehnoun 2-2

FC Lahti on kohdannut Helsingin Jalkapalloklubin virallisissa otteluissa 67 kertaa. Mustapaidat ovat voittaneet näistä kamppailuista 17 ja pisteet on tasattu 16 kertaa. Maaleja mastokaupungin pojat ovat iskeneet HJK:n verkkoon 66, kun taas Klubi on rokottanut Lahtea 98 kertaa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi. Liigassa Lahti nappasi maukkaan 3-0-kotivoiton. Mastokaupungin ylpeyden edellinen kausi päättyi juuri Klubia vastaan Töölössä rangaistuspotkukilpailuun, vaikka Lahti kiri vielä tasoihin kahden maalin tappiolta.

Entiset FC Lahden pelaajat vastustajan riveissä: Nikolai Alho, Henri Toivomäki, (Mika Väyrynen, Ville Wallén)


IKIMUISTOISET OTTELUT KARI ARKIVUO

Arkivuo on urallaan edustanut FC Lahden lisäksi norjalaista Sandefjordia, hollantilaista Go Ahead Eaglesia ja ruotsalaista BK Häckeniä.

FC Lahteen täksi kaudeksi palannut Kari Arkivuo on pitkällä peliurallaan nähnyt paljon. Hän on pelannut A-maajoukkueessa 56 ottelua ja toiminut myös maajoukkueen kapteenina. Liigassa Arkivuo on pelannut jo 101 ottelua.

TAMPERE UNITED – FC LAHTI 4-3 15.7.2001 Olikohan minun neljäs otteluni FC Lahden paidassa ja ensimmäinen liigamaalini. Sen muistan, että se oli Tampere Unitedia vastaan vierasottelussa ja sain hyvin yksi-vastaan-yksi-tilanteeseen ja sain jalkani vapaaksi. Ammuin ja lähti hyvä kuti Mikko Kavenin taakse.

GIJONIN IHME ESPANJA – SUOMI 1-1 22.3.2013 Toinen on karsintapeli Espanjaa vastaan. Hallitsevaa Maailman mestaria ja Euroopan mestaria vastaan nousimme vieraspelissä tappioasemasta tasapeliin. Se oli mahtavasti taisteltu koko joukkueelta ja se on hieno muisto.

MALMÖ FF – BK HÄCKEN 2-2 (RP. 5-6) 5.5.2016 Kolmas on Ruotsista Cupin finaali vuodelta 2016. Malmö oli suuri ennakkosuosikki. Nousimme tappioasemasta käänsimme pelin tasoihin. Voitimme pilkuilla. Se oli minulle ensimmäinen pytty ja olin myös itse ampumassa pilkkua. Ammuin vasempaan alakulmaan.


PORTTI 3

PORTTI 2 PORTTI 1

PORTTI 4

KUVA: ALEKSI TIKKALA

VIERASFANIT

SEKTORI 4

FANIKATSOMO

SEKTORI 3

SEKTORI 2

LAHDEN STADION

SEKTORI 1

PÄÄKATSOMO

SISÄÄNTULOPORTIT

KATSOMOSEKTORIT

KATSOMO

K-18 ANNISKELUKATSOMO

AURINKOKATSOMO PORTTI 6

SEKTORI 6

Lahden Stadion on poikkeusjärjestelyin jaettu 6 erilliseen sektoriin, joissa jokaisessa on omat palvelut sekä wc-tilat. Jokaiselle sektorille on varattu riittävä määrä käsidesinfiointiainetta. Desinfiointipisteitä löydät sisääntulojen, kioskien sekä wc:n läheisyydestä. Katsomossa tulee jättää riittävä turvaväli muihin katsojiin. Omaan lähipiiriin kuuluvien kanssa saa istua vierekkäin. Huomioithan vähintään 1m turvavälin myös jonotuksessa. Käyttäessäsi kioskipalveluita suosithan korttimaksua. Toivomme kaikkien tapahtumaan saapuvien toimimaan vastuullisesti, noudattavan määriteltyjä rajoituksia ja ohjeistuksia, sekä pitämään huolta omasta hygieniasta.

PORTTI 5

SEKTORI 5

Huomioithan, että istumapaikat ovat numeroimattomia, jotta voimme varmistaa riittävät turvaetäisyydet tapahtumassa. Saapuessasi omaan sektoriisi, et voi vaihtaa sektoria tapahtuman aikana.

Portit ja palvelut avataan 1h ja VIP-tilat 1,5h ennen ottelun alkua. Pääkatsomolipulla, kausikortilla tai avoimella ottelulipulla voit itse valita haluamasi sektorin (mikäli tilaa riittää). Jokaisessa sektorissa on omat palvelut sekä wc-tilat. Saavuthan paikalle mahdollisimman aikaisin välttääksemme turhan ruuhkautumisen sisääntuloporteille. Jokaisella portilla on turvatarSaavuthan ajoissa tapahtumaan välttääksemme porttien ruuhkautumi- kastus, jossa hygienia-asiat on huomioitu. sen. Mikäli saavut tapahtumaan autolla, parkkitilaa on rajallisesti Lahden Messukeskuksen parkkipaikalla sekä Felmanninpuiston ympäristössä. K-Caara tarjoaa 15 ensimmäiselle Volkswagen-autolle VIP-parkkipaikan Stadionin läheisyydestä. Ruuhkien välttämiseksi tapahtumasta Pääkatsomo on jaettu neljään (4) max. 500 hengen sektoriin, joihin poistuminen tapahtuu sektoreittain. jokaiseen pääset omasta sisäänkäynnistä (katso Stadion-kartta). Kuuntelethan kuuluttamon sekä henkilökuntamme ohjeistusta ottelun loputtua. Aurinkokatsomo on jaettu kahteen (2) max. 500 hengen sektoriin, joihin Pyri välttämään isoissa ihmismassoissa molempiin pääset omasta sisäänkäynnistä (katso Stadion-kartta). liikkumista mahdollisuuksien mukaan.

Saapuminen ottelutapahtumaan

Poistuminen ottelutapahtumasta


TIM

N E N Y R Y Ä V ä lyss e t t esi -tähti HJK

HJK:n 27-vuotias ja 191-senttinen tähtihyökkääjä Väyrynen on voittanut kertaalleen jo liigan maalikuninkuuden. Hongan kasvatti siirtyi Suomesta Borussia Dortmundin organisaatioon, mutta hän ei onnistunut murtautumaan avausmiehistöön. Väyrynen pelasi Saksassa myös Hansa Rostockissa, Dynamo Dresdenissä ja Viktoria Kölnissä. Ennen Suomeen palaamista Väyrynen käväisi myös Hollannissa. Klubiin Väyrynen siirtyi viime kesän siirtoikkunassa ja onnistui kahdesti maalinteossa.

HJK perustettu: 1907 Kotistadion: Bolt-Areena (Kapasiteetti: 10770) Mestaruudet: 29 (1911, 1912 ,1917, 1918, 1919, 1923, 1925, 1936, 1938, 1964, 1973, 1978, 1981, 1985, 1987, 1988, 1990, 1992, 1997, 2002, 2003, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018) Sijoitus maratontaulukossa:1.

E S I T T E LY S S Ä

ILLAN VASTUSTAJA

Helsingin Jalkapalloklubi on Suomen menestynein jalkapalloseura. Vuonna 1907 perustettu Klubi on voittanut 29 kertaa Suomen mestaruuden, ensimmäisen kerran 1911 ja viimeksi 2018. HJK jahtaa jo kolmatta tähteään logonsa yläpuolelle. Lisäksi helsinkiläisten palkintokaapista löytyy 13 Suomen Cup -voittoa. Molemmat ovat kilpailujen ennätyksiä. Vahvan töölöläiseen suomenkieliseen porvari-identiteettiin nojaava HJK on napsinut mestaruuksia myös jääkiekossa ja jääpallossa. Mestaruuksien lisäksi HJK on kertaalleen selvittänyt tiensä sekä Mestareiden Liigan, että Eurooppa Liigan lohkovaiheisiin. Euromenestyksen ohella Klubilla on myös junioriputki, joka tuottaa pelaajia jopa huippusarjoihin. HJK:ssa on sen historiansa aikana pelannut lukemattomia suomalaisia legendoja. Atik Ismail, Kai Pahlman ja Aulis Rytkönen lienevät tuttuja vanhemmalle väelle. Tuoreempia legendoja edustanevat Ismo Lius, Aki Riihilahti, Ville Nylund tai Lahdessakin käynyt Ville Wallén. Myös monilahjakkuus Vesa-Matti Loiri on edustanut HJK:a. HJK:n viime kausi oli töölöläisille pettymys. Klubi jäi ilman mitalia ja pullahti ulos myös Eurokentiltä. Täksi kaudeksi helsinkiläiset ovat koonneet jälleen kovan nipun. Liigan tähtimaalivahti Antonio Reguero siirtyi Rovaniemeltä Helsinkiin ja viime kauden puolustajaksi valittu Luis Carlos Murillo saapui Kuopiosta vahvistamaan Klubin jo ennestään kovaa puolustusta. Klubin valmistautuminen liigaan onkin ollut vakuuttavaa. Se ei hävinnyt kertaakaan Suomen Cupin karsinnoissa, eikä harjoitusotteluissa. Myös Cupin pudotuspelivaihe on ollut vakuuttavaa ja vastustajat ovat kaatuneet yksi toisensa jälkeen.


ENNEN JA JÄLKEEN MEILTÄ HUURTEISET, VIERASPELIT SUORANA! ILOINEN KULKIJA Jalkarannantie 2, Lahti

F C L A H D E N V I R A L L I N E N U R H E I L U V Ä L I N E K U M P PA N I


KUHNURIKATSAUS Sam

i

OV VA R J

IRTA

FC LAHTI A VOITTI MUTTA PETTYI FC Lahti A nappasi 2-1-voiton SM-karsinnan viimeisellä kierroksella IF Gnistanista. Voitto ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan sillä Lahti tippui maalierolla HJK:a vastaan. FC Lahden maaleista vastasivat Sami Varjovirta ja Tymek Kuzniarek. Gnistanin ainokaisen iski Aatos Pirkola. FC Lahti tarvitsi kolmen maalin voiton, jossa se itse tekee neljä maalia. Lahti aloittikin pirteästi ja ensiminuuteilla Emil Yildirim ampui ja Sami Varjovirta laittoi karat sisään ja Lahti johti jo 1-0, kun peliä oli takana vain neljä minuuttia. Hetkeä myöhemmin Aku Laitinen täräytti vapaapotkun yläputkeen, mutta lähemmäksi Lahti ei paikoista huolimatta päässyt. Aivan ensimmäisen jakson lopulla pirteästi pelannut Sami Varjovirta haastoi laidalla ja ohitti Gnistan-puolustajan Ronaldinhomaisesti ja pääsi ohi. Gnistan-puolustus rikkoi Varjovirtaa rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Tymek Kuzniarek toimitti pallon varmasti maaliin ja vei Lahden 2-0-taukojohtoon. Lahti haki maaleja vimmatusti, mutta Gnistan oli eri mieltä. Kipinä hallitsi toisen jakson alkua ja onnistuikin maalinteossa. Benjamin Urgenc keskitti ja Aatos Pirkola jatkoi takatolpalta taidokkaasti pienestä kulmasta kavennusmaalin. Ottelussa kuumuivat tunteet useaan otteeseen ja lopulta 25 minuuttia ennen loppua Gnistanin Noah Kaijasilta sai torikokouksen päätteeksi suoran punaisen kortin. Lahti ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaa paikoistaan. Parhaat paikat tulivat Sami Varjovirralle ja Rene Bisterille, mutta kumpaisenkin ruuti oli tällä kertaa märkää. Näin ollen Lahti jäi maalierolla Ykköseen. FC Lahti A: Varjovirta, Kuzniarek Saari; Mykrä, Torpo, Laiho, Nieminen (v); Babiker (62' Lepola), Kautonen (v), Laitinen, Varjovirta (89' Bister); Yildirim, Kuzniarek (75' Saarinen)

Missä mies? Lahdessa kausilla 2017 ja 2018 ihastuttanut Floran kasvatti siirtyi Lahdesta Etelä-Korean toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Suwon FC:n riveihin. Korean niemimaalla hän pelasi 21 ottelua tehden neljä maalia. Koreasta hän siirtyi edellisessä siirtoikkunassa Hollantiin Go Ahead Eaglesiin, joka pelaa Alankomaiden toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Anier ehti debytoimaan joukkueessaan ennen koronapandemiaa, mutta rajoitukset katkaisivat kauden. Hollannissa kausi ei ole vielä jatkunut.

Kuva: Juha Tamminen


Artt

u

AURA

NEN

28.6.

Reipas kaatui saappaat jalassa FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas ja Espoon Palloseura ottivat yhteen helteisessä Kisapuistossa. Kuumia tunteita ja kovia kaksinkamppailuita sisältänyt ottelu päättyi EPS:n 1-0-voittoon. Ottelun ainokaisen viimeisteli Jere Ahopelto. FC Lahden pelaajista kentällä nähtiin Joona Tiainen, Arttu Auranen, Pyry Lampinen ja Lassi Forss. Reipas aloitti ottelun paremmin ja vierailija EPS joutui vetäytymään. Ensimmäinen varsinainen maalipaikka nähtiin hieman puolen tunnin pelin jälkeen, kun Roope Suonion pitkä rajaheitto kaartoi rangaistusalueella. EPS onnistui purkamaan pallon puolittain alueen ulkopuolelle, mutta suoraan Reippaan FC Lahti -laina Arttu Auraselle. Aurasen tulinen kuti vastapalloon jysähti maalin poikkipuuhun ja tilanne säilyi maalittomana. Aivan jakson lopussa Miska Verkko pääsi yksin läpi. EPS-vahti Otto Brusin tuli vastaan ja Verkko ampui päin häntä. Paluupallo kimposi kuitenkin takaisin Verkolle, joka pääsi huonosta asennosta yrittämään tyhjään maaliin. Nahkakuula kuitenkin lipui ohi maalin. Ottelun toinen jakso oli vierailijoiden. EPS onnistuikin hieman ennen tuntia, kun nopeuttaan väläytellyt Zakaria Osman riisti pallon Suoniolta ja kirmasi karkuun. Hän laittoi pienen pystypallon FC Lahdessakin testissä käväisseelle Toni Sjöstedtille, joka kuitenkin ajautui pieneen kulmaan. Sjöstedt kuitenkin harhautti paikalle rynnänneen lahtelaisen helposti ja vippasi syötön takakulmalle yli Joona Tiaisen. Takakulmalle kirmasi ensimmäisenä Jere Ahopelto, joka puski pallon tyhjään maaliin. Reipas haki lopussa tasoitusta vimmalla ja loikin erikoistilanteista muutaman hyvän hässäkän vierailijoiden maalille. Pyry Lampisen ja muiden viirupaitojen vedot kuitenkin kilpistyivät pitkälti espoolaisten puolustajiin. Näin ollen pisteet matkasivat Espooseen FC Lahden lainamiehistä Joona Tiainen kellotti itselleen täyden ottelun. Arttu Auranen vaihdettiin kentältä tauolla. Lassi Forss kirmasi puolestaan 79 minuuttia. Pyry Lampinen tuli kentälle 25 minuuttia ennen ottelun loppua. Lahden Reipas: Tiainen; Suonio, Villgren, Hauhia, Hukka (v) (79' Oijusluoma); Verkko (v), K. Heinonen (65' Lampinen), E. Heinonen, Auranen (46' Karjalainen), Forss (79' Sassila); Jokinen (69' Toukonen (v))

Timi Lahti 30 v. 6v.) 29.6. Stênio (2 italo (30v.) ns Lä i ss Ju 30.6.

vuotta sitten 30.6.2000 Veikkausliiga: FC Jazz – FC Lahti 0-0 3.7.2000 Veikkausliiga: FC Lahti – TPS 1-2 (Helenius)

vuotta sitten 30.6.2010 Veikkausliiga: FC Lahti – FC Honka 2-4 (Miranda, Shala) 3.7.2010 Veikkausliiga: IFK Mariehamn – FC Lahti 2-2 (Kemppinen, Kemppinen)


MENUET HEINONEN

Laadukasta ja maistuvaa Pitopalvelua jo yli 20 vuoden ajan. Puh: 0500 494800 saku.heinonen@phnet.fi


Timi Lahti 2 Mikko Viitikko 5 Eemeli Virta 6 Altin Zeqiri 7 Matti Klinga 8 Vahid Hambo 9 Valdrin Rashica 10 Jasin Assehnoun 11 Jean-Christophe Coubronne 13 Tapio Torpo 14 (c) Kari Arkivuo 15 Lassi Forss 16 Teemu Jäntti 18 Viljami Isotalo 19 Henri Eninful 20 Pyry Lampinen 21 Matias Niuta 22 Tim Martinen 23 Arttu Auranen 24 Mikko Kuningas 25 Dimitry Imbongo 28 (mv) Joona Tiainen 31 (mv) Patrick Rakovsky 33

Päävalmentaja: Ilir Zeneli Valmentaja / Fysiikkavalmentaja: Mika Heino Valmentaja: Toni Lindberg MV-Valmentaja: Ari Korhonen Talenttivalmentaja: Joni Kallioinen Joukkueenjohtaja: Jussi Juurikka

Fysio: Mikko Poutiainen Fysio: Erno Jokinen Huoltaja: Pekka Penttinen Hieroja: Janne Kaartti Lääkäri: Janne Liinavirta

3 Henri Toivomäki 5 Daniel O’Shaughnessy 6 Ivan Ostojić 7 Eetu Vertainen 8 Bubacar Djaló 9 Suomi Riku Riski 10 Lucas Lingman 11 Roope Riski 12 Jakob Tånnander (mv) 13 Luis Carlos Murillo 15 Miro Tenho 16 Kalle Katz 17 Nikolai Alho (c) 18 Roni Peiponen 19 Tim Väyrynen 20 Enoch Banza 21 Santeri Väänänen 22 Ferhan Hasani 24 David Browne 25 Antonio Reguero (mv) 28 Rasmus Schüller 30 Joonas Vahtera 31 Hugo Keto (mv) 37 Atomu Tanaka 47 Matti Peltola 88 Pyry Hannola Päävalmentaja: Toni Koskela Valmentaja: Mika Väyrynen Valmentaja: Mikko Mannila Maalivahtivalmentaja: Ville Wallén Fysiikkavalmentaja: Anton Matinlauri Fysioterapeutti: Toni Taipale

Joukkueenjohtaja: Markku Peltoniemi Huoltaja: Boris Wistuba-Marino

Profile for FC Lahti

FC Lahti - HJK käsiohjelma 1.7.2020  

FC Lahti - HJK käsiohjelma 1.7.2020  

Profile for fclahti
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded