Piaf i full symfoni programblad

Page 1

PIAF i f ul l sym fo ni

Stavanger Konserthus 17. og 18. september 2013

Britt-Synnøve Johansen & Stavanger SymfoniorkesterPIAF i f ul l sym fo ni

Britt-Synnøve Johansen & Stavanger Symfoniorkester


3

Hilsen fra produsentene

4

Britt-Synnøve Johansen

6

Stavanger Symfoniorkester

7

Édith Piaf

8

‹Ka ska ein elska for?›

9

Musikk til folket gjennom 75 år

1 0

‹Eg elske deg›

11 Kapittel 12

‹Hymnen te Kjærligheten›

13

‹Trekkspillaren›

Piaf i full symfoni

Stavanger Konserthus, 17. og 18. september 2013


Velkommen til

PIAF

i f ul l sym fo ni

Vi har begge hatt gleden av å samarbeide med Britt-Synnøve ved forskjellige anledninger. De siste årene har vi tre snakket om «at nå bør vi gjøre noe sammen». Første gang vi opplevde Britt-Synnøve Johansens fremføring av Piaf på norsk var på Rogaland Teater i 2002. Publikum var i ekstase og det var fantastisk å se og oppleve hvordan musikken og tekstene beveget alle. Vi har sjelden opplevd en solist som har en så unik evne til å fremføre disse sangtekstene med hjerte og innlevelse. Kulturkompaniet hadde på dette tidspunktet allerede hatt noen mindre samarbeidsprosjekter med BrittSynnøve. Opplevelsen av å høre hennes Piaf-fremføring var så sterk, at vi hadde lyst til å samarbeide om å gjøre denne konserten tilgjengelig for et enda større publikum. Dette ble starten på en lang spennende reise hvor Kulturkompaniet jobbet aktivt for å promotere Britt-Synnøve og Piaf på norsk i årene 2002 til 2005. Senere har vi begge samarbeidet med Britt-Synnøve om andre prosjekter, men vi har aldri greid å legge hennes tolkninger av Piaf helt bak oss. For et par år siden hadde vi en av våre mange gode samtaler og så at i 2013 er det 50 år siden Édith Piaf døde – en svært god anledning til å løfte dette prosjektet frem igjen til publikum! Drømmen har vært å få presentere dette i et større format, og vi er overbevist om at den lille spurvens tekster og melodier kan bekles av et stort orkester. Stor var derfor gleden da Stavanger Symfoniorkester tente på ideen, og ville være med å realisere vår drøm. Et fantastisk engasjement fra vår hovedsamarbeidspartner Total, har også gitt oss tryggheten vi trengte for å løfte prosjektet frem.

Til slutt en stor takk til Britt-Synnøve som har gitt oss æren av å få være med på å realisere drømmen. Vi er stolte og gleder oss stort til denne unike begivenheten!

Med hilsen fra produsentene

Jan Egil Øverland

Ole Petter Søllesvik


4

Britt-Synnøve Johansen har vært aktiv som artist gjennom mer enn 25 år. Hun vant sin tids Idol — Talent 87 i 1987 — og var i 1989 Norges deltaker i Melodi Grand Prix, med låten Venners nærhet. Siden har hun gjort musikalske opptredener i forskjellige format og på ulike scener over hele landet og utenlands, alene eller sammen med andre artister. Hun har samarbeidet med alt fra Vamp, Ole Paus, Janove Ottesen, Heine Totland, Hanne Sørvåg, Delbert McClinton og Randi Tytingvåg til Den kongelige norske marinemusikken og Stavanger symfoniorkester.

BrittSynnøve Johansen Mest kjent er hun nok for sine Piaf-tolkninger på karmøydialekt, foreviget på albumet Mot himmlen i Paris (2002). Men hun har også oversatt argentisk tango til norsk, og gitt ut det kritikerroste tangoalbumet Skyt meg med tre roser (2010). Samt medvirket på en rekke andre albuminnspillinger. Britt-Synnøve har spilt store roller i en rekke teateroppsetninger, fra Eponine i Les Misérables på Moster Amfi (2003 og 2004) (hun spiller Fantine i samme stykke i Sandnes, Haugesund og Kristiansand vinter/vår 2014), hovedrollen i elektronikaversjonen av Carmen på Rogaland teater (2005) og i Vamp-musikalen Hallo Adjø på Haugesund teater (2007). Hun spilte i den tvsendte Stavanger 2008-satsingen Byterminalen og oppsetningene av Oliver (2009) og Annie (2013) på Sandnes kulturhus – bare for å nevne noen. I 2007 ble Britt-Synnøve av NRK Rogalands lyttere stemt fram som Rogalands vakreste stemme.


Du sl책r gjerne litt ekstra p책 stortrommen n책r du har store ting p책 gang

HOVEDSPONSOR FOR PIAF I FULL SYMFONI


Stavanger Symfoniorkester Stavanger Symfoniorkester feirer 75 års jubileum, og det markeres med en 8 ukers jubileumsperiode i høst. I denne perioden tilbys et variert konsertprogram, og formålet med jubileumsfeiringen er at publikum skal bli bedre kjent med SSOs historie og hvordan SSOs historie har preget musikkmiljøet i regionen og Stavanger som by. Samtidig ønsker orkesteret å vise fram litt av bredden som bor i den spreke 75 års jubilanten. Konserten Piaf i full symfoni inngår i SSOs jubileumsprogram. – Stavanger Symfoniorkester er opptatt av å samarbeide med lokale artister og medvirke til at det lokale kulturlivet skal få blomstre, sier Trude Marit Risnes, administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester.

6

Orkesteret eksperimenterer mye med de nye fasilitetene og de tekniske mulighetene som bor i det nye konserthuset.

Gjennom hele sesongen gjør orkesteret en rekke samarbeidsproduksjoner, og SSO-direktøren er stolt av samarbeidet med Britt-Synnøve Johansen, Kulturkompaniet og Kapittel-festivalen. – Édith Piaf har blitt en legende fordi hun mestret kunsten å berøre sjelen til folk. Det er akkurat det samme utgangspunktet SSO har for hver konsert, nemlig å berøre folk. Britt-Synnøve Johansen er den fremste Piaf-tolkeren i landet, og med dette som utgangspunkt tror vi at vi med denne konserten skal klare å opprettholde Piafs legendestatus, sier Risnes.

Stavanger Symfoniorkester får denne sesongen besøk av store internasjonale gjesteartister og de ypperste norske solistene. Orkesteret eksperimenterer mye med de nye fasilitetene og de tekniske mulighetene som bor i det nye konserthuset. – Kanskje er klassisk musikk viktigere enn noen gang. I et samfunn preget av mye stress og uro, kan Stavanger Symfoniorkester tilby et helt unikt produkt. Det er noe meditativt med å gå på SSOs konserter hvor vi får anledning til å være mer tilstede i oss selv. Stavanger Symfoniorkester ønsker å bety noe, langt ut over det å spille symfonisk musikk i orkestersalen.


Édith Piaf 1915 — 1963

7

Moren var cafésangerinne, faren gateartist. Ingen av dem var idealforeldre. Piaf vokste opp litt rundt omkring, blant annet på et bordell i Normandie.

10. oktober 1963 var det slutt. Den 142 centimeter lille, 47 år unge, herjede kroppen til Giovanna Édith Gassion – langt bedre kjent som Édith Piaf – klarte ikke mer. Den vesle spurven skulle aldri synge igjen.

Men Édith døde på ‘feil’ sted — på landstedet sitt på den franske rivieraen. Dermed bar ektemannen Theo Sarapo — den siste i en lang, lang rekke menn i hennes liv – sin kjære ut i bilen, og kjørte i all hemmelighet hjem til leiligheten i Paris. Slik kunne det dagen etter erklæres at Piaf hadde gått ut av tiden i samme elskede by som hun hadde kommet inn i den – slik fansen ville forventet av henne, og som hun hadde lovet seg selv. Akkurat når og hvor Piaf ble født, har også vært gjenstand for tvil, historier og mytologi — som det meste i livet hennes. Selv likte hun å framstille det som at hun ble født i rennesteinen utenfor Rue de Belleville 72 — mens det skal finnes papirer på at hun ble født på sykehus Hôpital Tenon i desember 1915. Nøyaktig hvilken dag, er det delte meninger om …

Som 14-åring begynte hun å opptre sammen med faren, før hun etter et par år ble gatesanger på egen hånd. Der ute, på gata, ble hun i 1935 oppdaget av nattklubbeieren Louis Leplée. Det skulle siden gå opp og ned med Édith Piaf, i karrieren så vel som i livet. Livsløpet hennes er så fullt av dramatiske hendelser, kjærlighet, glede, sorg og smerte at det kunne vært en roman. Så har det også blitt både bøker, filmer og teaterstykker om henne. Om det var all dramatikken i hennes eget liv som fikk henne til å synge som hun gjorde, er ikke godt å si. Men Piaf sang seg inn i en hel verdens hjerter, nettopp fordi hun kunne formidle de store følelsene på en måte man knapt har hørt maken til. Sjelden eller aldri har stemmens kraft vært sterkere enn i tilfellet Édith Piaf. Da er det kanskje ikke så rart at hun ikke gikk helt ut av tiden likevel, den oktoberdagen for 50 år siden. For selv om hjertet hennes sluttet å slå, synger og synges Piaf den dag i dag. Sånn sett lever Giovanna Édith Gassion — kanskje evig.

Om det var all dramatikken i hennes eget liv som fikk henne til å synge som hun gjorde, er ikke godt å si.


K A S K A E I N E L S K A FOR? 8

Ka e’ meiningen med kjærlighet, svar på det! Allslags historiar rår, så ka ska ein elska for? Eg har ’kje ord for det som kjærligheten e’ den bare feie inn, og tar deg som ein vind! Ja, eg har hørt det sagt at kjærlighet har makt den bringe gråt og savn, og lengsel itte ei havn Kjærlighet, koffor det? Jo, den får deg te å le mens tårer renne friskt, det e’ sprøtt og fantastisk! Men ofta kan det ses, kjærlighet e’ skuffanes og at ein av to aldri kan finna ro. Men sjøl når du har tapt kjærlighet som e’ skapt gir smak av honning fred, kjærlighet vare ved! Det her e’ veldig flott, men når alt e’ overstått står du aleina igjen med ein stor sorg te venn. Alt det som nå gjørr vondt, som rive deg i sondt i mårå e’ det blitt et minne i hjerta ditt.

En varm natt for mange år siden kom jeg inn på det som må være Barcelonas minste bar, Bar Pastis, langt inne i en smal gate i El Barri Gótic. Der inne serveres Pastis fra Marseilles — og gammel fransk musikk. Da jeg kom inn, sang Édith Piaf og hennes siste ektemann, Theo Sarapo, duett over anlegget. Sangen var Ka ska ein elska for? (À Quoi Ça Sert L’Amour?) — Piafs mest kjente duett. Der og da visste jeg at denne sangen skulle jeg ha med i Piaf-repertoaret mitt.

Har eg forstått det rett? Et liv uten kjærlighet, uten gleder, uten sting, e’ et liv levd for ingenting? Ja, se meg, hørr min sang, eg tror det gang på gang Det e’ meiningen med kjærlighet, tro på det! Og du e’ størst for meg, og du va først for meg før deg va verden grå, du gjørr min himmel blå Og for meg va du best, deg trengte eg aller mest Du e’ meiningen med kjærlighet, stol på det!

M. Emer (1962) Britt-Synnøve Johansen


Musikk til folket gjennom 75 år 9

Stavanger Byorkester ble konstituert 12. september 1938. Ordfører, konsul Lauritz W. Hansen var orkesterets første formann, og fiolinisten Gunnar Knudsen første musikalske leder og instruktør. 6. oktober 1938 ble byens nye orkester, med sine 18 musikere, ønsket velkommen i en fullsatt teatersal. Stavanger Symfoniorkester, som i dag består av 85 fulltids musikere fra mer enn 20 nasjoner, feirer i høst 75 års jubileum. Christian Vasquez fra Venezuela er ny sjefdirigent og SSO får gjennom jubileumssesongen besøk av flere store internasjonale gjesteartister og de ypperste norske solistene. I 2012 spilte SSO 145 konserter for nær 70.000 publikummere. SSO har rundt 1700 abonnenter i Hovedserien og Klassikerserien. Første sesong i nytt konserthus har vært en formidabel suksess, med en publikumsøkning på nesten 40 prosent.

Christian Vasquez fra Venezuela er ny sjefdirigent.


E G E LS KE DE G

10

Et blikk eg møte blygt så vidt ein latter som blir ledd så lett Det her e’ i sannhet et portrett av han som eige hjerta mitt

I mitt hjerta kjenn’ eg nå koss gleden sprenge på og følelsane strømme Han vil eg ha d’ e’ kun meg i hans liv Han sa det te meg han sverga, for livet Han e’ den eg elske nå e’ den som få mitt hjerta te å slå I netter full’ av kjærlighet har gleden fonn’ ei trygge havn Og borte e’ all sorg og savn å lykke eg konne dødd for deg!

Louigy/David/E. Piaf (1947) Britt-Synnøve Johansen

Når han tar meg innte seg og snakke lavt te meg då e’ det som eg drømme Kviskre ord i kjærlighet sjøl kverdagsprat gjørr meg så milde og så ømme I mitt hjerta kjenn’ eg nå

Eg elske deg (La Vie en Rose) var Édith Piafs signatursang. Det var den første sangteksten hun ble kreditert for å ha skrevet selv — en massiv suksess som skulle gi henne blod på tann til å skrive mer. Da jeg skulle gjøre Piaf, var La Vie en Rose den aller første sangen vi øvde på — i et klasserom på Stord. Siden har det ofte vært åpningslåten på Piaf-konsertene mine — akkurat som det er åpningssporet på Piaf-cd’en min. Dette er Piaf-sangen det er helt umulig å komme utenom.


Kapittel Årets tema: Stemme Årets Kapittel-tema er stemme. Vi har valgt det for å gi oppmerksomhet til aktivisten og den engasjerte samfunnsdeltakeren i året for stemmeretts-

Kapittel er stolte av å være med på å presentere storsatsingen Piaf i full symfoni. Det er en strålende åpning av årets festival og en passende opptakt til fem dager med litteratur,

jubileet. Men vi har også valgt temaet fordi begrepet stemme er et uttrykk både for et sentralt element i litteraturen og et sentralt element i all kunst. I år blir det ikke minst mange flotte opplevelser i grenselandet mellom det skrevne ordet og sangen. Vi starter ballet med denne fantastiske konserten med Édith Piafs sterke sanger. Vi fortsetter sterkt med premiere

debatter, kunst og underholdning.

på et bestillingsverk av Jenny Hval og Jessica Sligter og en opptreden

Kapittel, Stavanger internasjonale festival

stemmekunstner (hun opptrer blant annet med sitt Elvis-konsept, The Quite

for litteratur og ytringsfrihet, er blant Norges største litteraturfestivaler og har utviklet seg til å bli en viktig litterær arena både nasjonalt og internasjonalt.

av Blixa Bargeld. Improvisasjons-/jazzsanger Lisa Dillan er vår festivalQuiet Project), og i helga opptrer også lydkunstneren Jörg Piringer. Vi er veldig spente på besøket fra fredsprisvinner Jody Williams. Spesielt vil vi nok anbefale panelsamtalen på fredag 20. september, hvor amerikaneren opptrer sammen med aktivist og lege Erik Fosse og den australske

Kapittel er en engasjert festival. Ytringsfrihet-

forfatteren Margie Orford.

en skal gjennomsyre programmet, og lede til at vi får belyst brennbare temaer fra flere

For de mange som er mest interessert i ny skjønnlitteratur, har vi også

verdenshjørner. I tillegg skal man selvfølgelig

mange godbiter på programmet. Blant de norske gjestene er Agnes Ravatn,

også finne det nye norske og dem som er med

Dag Solstad, Helene Uri, Henrik Langeland, Eivind Evjemo, Selma

å prege den norske bokheimen. Nettopp

Lønning Aarø og Kjersti Annesdatter Skomsvold. Fra det store utland

møtene mellom disse sfærene er noe av det

kommer blant andre israelske Etgar Keret, amerikanske Katie Kitamura,

viktigste en festival kan tilby både sitt

australske Anna Funder og den svenske poeten Athena Farrokzhad.

publikum og sine deltakere. Lengre bak i programmet finner du et lite utdrag fra programmet. Festivalen skal videre ta vare på de sjangrene

Resten ligger på www.kapittel.no.

som ikke får mest oppmerksomhet i offentligheten. Med Kapittels tematiske interesser

God konsert, og godt Kapittel!

følger også en spesiell oppmerksomhet for sakprosaen og journalistikken.

Espen Røsbak, festivalsjef

11


Heile himmelen kan ramla ner jordå mista hav og vind og trer Spille ingen, ingen rolle hvis eg vett du elske meg Kver ein morgen på din sterke arm

12

HYMNEN TE KJ ÆRLIGHETEN

dine hender gjør meg svak og varm Ka betyr vel små problemer når eg barra vett du elske meg? Ska eg henta ner ei stjerna? Sko eg brakt’an te deg, gjerna? Ja, eg gjørr det om du vil

Hymnen te kjærligheten (Hymne à L’Amour) er kjærlighetssangen over alle kjærlighetssanger. Piaf skrev selv teksten, til sitt livs store kjærlighet, bokseren Marcel Cerdan. Selv fikk Marcel aldri høre henne synge den. Han døde i et flykrasj på vei til New York — for å høre Édith synge. Den tragiske kjærlighetshistorien om Édith og Marcel bidrar til å gjøre Hymnen til kjærligheten hjerteskjærende vakker. Jeg har sunget den til mangt et brudepar, på mang en konsert. Dette er sangen som får voksne menn til å gråte som barn, kvinner til å smile mens tårene renner. Det er den ultimate Piaf-sangen.

Ska eg hiva alt eg har? Selga sjelen, kle meg bar? Ja, eg gjørr det om du vil. Eg fornekte landet mitt og min bror for hjerta ditt Ja, eg gjørr det om du vil Folk må gjerna le av meg alt du ber meg om gjørr eg Ja, eg gjørr det om du vil Om du eingong rives bort fra meg om du dør, og livet tas fra deg Vil eg og forlata livet når eg vett du elske meg Evigheten finnes for oss to den e’ vår så lenge me har tro

M. Monnot/E. Piaf (1950) Britt-Synnøve Johansen

I ein himmel fri for sorger tror du at me elske der som her? Gud forene di som elske høgt


TREKKSPILLAREN Den vakra gatejentå på gatehjørna sitt har nok av gode kunder, som gir ein og profitt Når kveldsskiftet e’ over, så går hu fort sin vei tar turen te et ball utfor by og allfarvei For hennas kar e’ kunstnar, ein merkelige mann Han spille på sitt trekkspill ein java alle kan Hu lytte te java hu sitte i ro uten tanke for alle som danse Alt hu ser e’ ein kunstnar med brusande blod og hans fingrar som flyr, aldri stanse Det går inn onner huden, det brenne som ild som ein rus for den dansande klikken Hu e’ spent, hu e’ ør, hennas hjerta står stilt Hu e’ gal itte denna musikken Den vakra gatejentå på gatehjørna sitt hu sukke trist og tenke at livet e’ blitt stridt For trekkspillaren hennas e’ kalt ut for sitt land men når han komme hjem ska de driva ‹et hus med stand› Der hu ska’ holda kassen, mens han e’ sjef og mann Om kvelden ska’ han spilla ein java begge kan

Hu nynne ein java, hu står heil i ro men hu kjenne at hjerta det danse Og hu minnes ein kunstnar med brusande blod og hans fingrar som flyr, aldri stanse Det går inn onner huden, det brenne som ild og hu glømme bort heile trafikken Hu e’ spent, hu e’ ør, heile verden står still Hu e’ gal itte denna musikken Den trista gatejentå på gatehjørna sitt står ensom — triste jenter har dårlige profitt Han kom ’kje hjem fra krigen — å, om hu konne dø! Bort med fine drømmar, la sjel og hjerta blø! På trøtte bein går te ein luguber restaurant Der spill’ ein aen kunstnar på trekkspill nattå lang Hu lytte te java … Hu hørre på java … Hu har lokkt sine auger … … fingrar som flyr, aldri stanse det går inn onner huden, det brenne som ild som ein rus … Hu prøva å glømma og kaste seg ut i ein heftige dans te musikken Slutt å spill! Vær så snill stopp musikken!

M. Emer (1955) Britt-Synnøve Johansen Édith Piaf hadde et stort hjerte for gatejenter. Hun tilbrakte flere år av oppveksten på et bordell i Normandie, fordi farmoren jobbet som kokke der. Édiths mor brydde seg ikke om henne, men på bordellet fikk hun en hel flokk som elsket henne. De lærte vesle Édith sanger, å spille piano, sy og strikke. Som voksen skulle Piaf synge mange sanger om gatejenter. Trekkspillaren (L’ Accordéoniste) er den mest kjente. Trekkspillaren krever alt av meg som sanger, både teknisk og følelsesmessig. Den er et bilde på den tapte kjærligheten: Først lykken, så tapet, sorgen og vissheten om at den du elsker aldri kommer tilbake. Jeg tenker ofte på dette: At all verdens gatejenter også har vært små jentunger med store drømmer.

13


13 13

stemme stemme 18.-22.09.2013 18.-22.09.2013

Fredag 20. September Fredag 20. September 20:00 I Aktivisme: Jody Williams, Erik Fosse, Margie Orford 20:00 I Aktivisme: Jody Williams, Erik Fosse, Margie Orford Sølvberget, Byggeplassen, kr 150,Sølvberget, Byggeplassen, kr 150,Et av de helt sentrale arrangementene under årets festival stiller Et av de helt sentrale arrangementene under årets festival stiller spørsmålet om hva det betyr å være en aktivist. Hvorfor hever noen spørsmålet om hva det betyr å være en aktivist. Hvorfor hever noen stemmen, hva må aktivistene ofre og hvordan blir man en global stemmen, hva må aktivistene ofre og hvordan blir man en global aktør? Vi har en av verdens mest profilerte aktivister, fredsprisvinner aktør? Vi har en av verdens mest profilerte aktivister, fredsprisvinner Jody Williams på besøk. Hun får selskap av lege Erik Fosse, som nylig Jody Williams på besøk. Hun får selskap av lege Erik Fosse, som nylig ble utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden og Margie Orford, krimble utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden og Margie Orford, krimforfatter, miljø- og antiapartheidaktivist. Ordstyrer: Elisabeth Dyvik. forfatter, miljø- og antiapartheidaktivist. Ordstyrer: Elisabeth Dyvik.

14

20:00 I Are Kalvø: NyNy grunnlov 20:00 I Are Kalvø: grunnlov MSMS Sandnes, kr 300,(inkl. Kapittelkveld påpå MS Sandnes Sandnes, kr 300,(inkl. Kapittelkveld MS Sandnesog ogCementen) Cementen) I forkant av 1814-jubileet neste år har Are Kalvø allerede I forkant av 1814-jubileet neste år har Are Kalvø alleredeskrevet skrevet utkast til revidering avav Norges grunnlov. Det utkast til revidering Norges grunnlov. Dethar harhan hangjort gjortved vedhjelp hjelp av av folket, ogog nånå kommer han tiltil Kapittel folket, kommer han Kapittelfor forå ågjennomføre gjennomførenok noken en spenstig høringsrunde påpå festivalbåten. spenstig høringsrunde festivalbåten.

Lørdag Lørdag21. 21.September September

Noen høydepunkter frafraprogrammet: Noen høydepunkter programmet: Torsdag september Torsdag 19.19. september I Klientens stemme: Lippestad 17:0017:00 I Klientens stemme: GeirGeir Lippestad Sølvberget, kr 150,Sølvberget, sal 1,sal kr1, 150,Lippestad forsvarte gjerningsmannen angrepene Geir Geir Lippestad forsvarte gjerningsmannen bakbak angrepene 22.22. julijuli i retten. var også Breiviks stemme i offentlighet mens 20112011 i retten. Han Han var også Breiviks stemme i offentlighet mens det pågikk, en rolle han fikk skryt å balansere riktig. det pågikk, en rolle han fikk myemye skryt for åfor balansere riktig. I vårI vår ga ga han en om boksine om sine opplevelser. Lippestad samtaler Tom han ut enutbok opplevelser. Lippestad samtaler medmed Tom Egil Hverven, dekket 22. juli-rettsaken Klassekampen Egil Hverven, som som dekket 22. juli-rettsaken for for Klassekampen og og har samlet tekstene om iden i boka Terrorens ansikt. har samlet tekstene om den boka Terrorens ansikt. 18:30 I Geert Mak og Anna Funder: Old and new ruins in Europe 18:30 I Geert Mak og Anna Funder: Old and new ruins in Europe Tou Scene, Maskinhallen, kr 300,- (inkl. Kapittelkveld på Tou) Tou Scene, Maskinhallen, kr 300,- (inkl. Kapittelkveld på Tou) How is Europe Europe is affected by remains and ruins from its past, How is Europe Europe is affected by remains and ruins from its past, and – looking forward – what kind of remains from this present day and – looking forward – what kind of remains from this present day will influence and shape a future Europe. Meet Geert Mak, one of will influence and shape a future Europe. Meet Geert Mak, one of the most widely read writers on European history and Anna Funder, the most widely read writers on European history and Anna Funder, the author of Stasiland, a highly applauded book about life in East the author of Stasiland, a highly applauded book about life in East Germany. The conversation is led by Helge Lunde, director of ICORN. Germany. The conversation is led by Helge Lunde, director of ICORN. 21:00 I Jenny Hval/Jessica Sligter: Bestillingsverk 21:00Tou I Jenny Hval/Jessica Sligter: Bestillingsverk Scene, Scene 1, kr 300,(inkl. Kapittelkveld på Tou) Tou Scene, Scene 1, kr 300,(inkl. Kapittelkveld påmed Tou)kollega Jessica Jenny Hval, forfatter og musiker, lager sammen JennySligter Hval, forfatter musiker,bestillingsverk lager sammenfor med kollega Jessica et utrolig og spennende Kapittel 13. Sammen Sligter et utrolig spennende bestillingsverk for Kapittel 13. Sammen med seks besetningsmedlemmer presenterer de en helt unik musimed seks presenterer de en heltogunik musikalskbesetningsmedlemmer forestilling der et mannskor, med stemmen med instrukalskmenter forestilling der et mannskor, medog stemmen med instru- og utforsker kjønnskategorier ideer omogden mannlige menter utforsker kjønnskategorier og ideer om den mannlige og kvinnelige stemmen. Bare på Kapittel! kvinnelige stemmen. Bare på Kapittel!

støtter Kapittel

støtter Kapittel

15:00 I Først påpå Kapittel: Katie Kitamura 15:00 I Først Kapittel: Katie Kitamura Sølvberget, kulturbiblioteket, gratis Sølvberget, kulturbiblioteket, gratis Katie Kitamura amerikansk forfatterogogskribent. skribent.Hun HundebudebuKatie Kitamura er er enen amerikansk forfatter terte i 2009 med The Longshot. I år utkommerhennes hennesandre andrebok, bok, terte i 2009 med The Longshot. I år utkommer gripende i skogene, norsk StavangerforlagetPelikanen. Pelikanen. denden gripende UtUt i skogene, påpå norsk påpå Stavangerforlaget Boka blitt kåret årets bok i 2012 både NewYorker, Yorker,Financial Financial Boka harhar blitt kåret til til årets bok i 2012 avav både New Times San Francisco Chronicle! Møt hennebare barepå påKapittel! Kapittel! Times og og San Francisco Chronicle! Møt henne 21:00 I Solstad intervjuer van der Hagen omdet detå åsamtale samtale 21:00 I Solstad intervjuer van der Hagen om Sandnes, kr 300,(inkl. Kapittelkveld MS Sandnesog ogCementen) Cementen) MSMS Sandnes, kr 300,(inkl. Kapittelkveld påpå MS Sandnes I vår Hagen både stor,inngående inngåendeog ogunderholunderholI vår ga ga AlfAlf vanvan derder Hagen utut enen både stor, dende samtalebok med Norges størsteforfatter, forfatter,Dag DagSolstad. Solstad.På På dende samtalebok med Norges største Kapittel snur bunken Solstadintervjue intervjuesin sinintervjuer intervjuerom om Kapittel snur vi vi bunken ogog larlar Solstad kunsten å samtale! kunsten å samtale!

Søndag22. 22.September September Søndag 14:00 I Familiekonsert: På feil side av låven 14:00 I Familiekonsert: På feil side av låven Sølvberget, Byggeplassen, gratis Sølvberget, Byggeplassen, gratis Barnekonsert med Aslak Borgersrud og Igor Dunderovic. Dette blir Barnekonsert med Aslak Borgersrud og Igor Dunderovic. Dette blir et show med vittige tekster og fengende rytmer for både helt små og et show med vittige tekster og fengende rytmer for både helt små og ganske store. Aslak og Igor forteller en karikert historie om to gutter ganske store. Aslak og Igor forteller en karikert historie om to gutter som bestemmer seg for å avsette Nissen, som styrer låvens lange arm. som bestemmer seg for å avsette Nissen, som styrer låvens lange arm.

Kapittel Kapittel Stavanger internasjonale festival Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet for litteratur og ytringsfrihet Festivalpass 950,Festivalpass 950,-

www.kapittel.no www.kapittel.no


Trekkspill Halvor Lillesund Dirigent Reid Gilje Orkesterarrangement Reid Gilje Helge Sunde Lyddesign Arild Lægreid

Kulturkompaniet i samarbeid med Haugesund Teater presenterer:

eg elske deg

piaf 50 år etter

Britt-Synnøve Johansen m/band

4

Festiviteten i Haugesund, Lørdag 28.9, kl. 18 Nøtterøy Kulturhus, Lørdag 16.11, kl. 18 Stavangeren, Fredag 29.11, kl. 19 Dizzie Showteater, Lørdag 7.12, kl. 18

Lysdesign Joakim Foldøy Plakatdesign Jasmina Tvedt Produksjonsleder og inspisient Åsmund Skretting Austvoll

Band:

Ingolv Haaland - kapellmester/piano Halvor Lillesund - trekkspill Terje Johannesen - gitar/trompet John Lilja - kontrabass

Produsenter Ole Petter Søllesvik Jan Egil Øverland

Konsept og design: Illustrasjon: Ulrike Zimmer Foto: Emile Ashley Trykk: Haugesund Bok & Offset AS

HAUGESUND

T AT R

R E G I O N T E AT E R F O R H AU G A L A N D E T

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.