Museum Vakdagen Magazine 2019

Page 1

Museum Vakdagen MAGAZINE

05

Exposanten

07

Plattegrond

18

Programma Lezingen & workshops

EDITIE 2019

17 & 18 april 2019 Evoluon Eindhoven WWW.MUSEUMVAKDAGEN.NL


Beste museummedewerker en bezoeker

BEDANKT! Want zonder jullie hadden we dit nooit voor elkaar gekregen.

10 jaar Podcatcher audio guide 579 projecten 305 musea 19 landen 4 continenten 35 talen 19 miljoen gebruikers 274 miljoen vertelde verhalen #trots #GuideID #WorldsEasiestAudioGuide #LetsShareYourStories Wil je weten wat je dit jaar kunt verwachten van Guide ID? Lees ons artikel op pagina 15 en bezoek ons op stand 1.11. Wil je ons helpen om de Podcatcher nog inclusiever te maken? Doe dan mee aan een van onze workshops!

M-Museum Leuven Leuven (BE)

Stedelijk Museum Amsterdam Amsterdam (NL)

Gallo Romeins Museum Tongeren (BE)

Amsterdam Museum Amsterdam (NL)

Museum Anne Frank Huis Amsterdam (NL)

Het Scheepvaart Museum Amsterdam (NL)

Hermitage Amsterdam Amsterdam (NL)

Joods Historisch Museum Amsterdam (NL)

Museum voor Schone Kunsten Gent (BE)

Museum het Rembrandthuis Amsterdam (NL)

Zaans Museum Zaandam (NL)

KrĂśller-MĂźller Museum Otterlo (NL)

Stedelijk Museum Amsterdam Amsterdam (NL)

Singer Museum Laren (NL)


Voorwoord

De Museum Vakdagen beleeft haar 4e editie met de

laatste trends en innovaties Op 17 & 18 april alweer de 4de editie van De Museum Vakdagen. De afgelopen edities heeft de Museum Vakdagen op verschillende wijzen een groei doorgemaakt. Vrijwel iedere ondernemer uit de musea branche is vertegenwoordigd, en het congresprogramma is enorm sterk. Om deze lijn door te trekken naar de 4e editie van de Museum Vakdagen hebben wij onder andere enquêtes afgenomen onder de exposanten en bezoekers. Ook hebben wij uitgebreid de Museum Vakdagen geëvalueerd. Uit de enquêtes en evaluatie blijkt dat de behoefte aan een eigen vakbeurs als een peil boven water staat. Logisch met ruim 2000 musea in Nederland en Vlaanderen met een geschatte omzet, inclusief subsidies, van 2 miljard. Kortom de Museumwereld is een eigen branche met verschillende opleidingen en eigen vakbladen. De voorbereidingen voor de 4e editie van de Museum Vakdagen verloopt voorspoedig. Dit jaar is wederom gekozen om de Museum Vakdagen in het Evoluon te Eindhoven te organiseren. Het retro-futuristisch ontwerp van Louis Kalff en Leo de Bever, dat jarenlang in gebruik is geweest van Philips Museum en zich ook Rijkmonument mag noemen leent zich uitstekend voor de Museum Vakdagen. Alle verdiepingen zijn opnieuw ingedeeld waardoor er plaats is voor 80 bedrijfspresentaties van zowel nationale als internationale bedrijven. Deze bedrijven zullen u informeren en adviseren over alle mogelijkheden voor uw Museum.

Dit jaar wordt op de 4de ring een interactief en leerzaam congres gehouden met als thema ‘Inclusiviteit door middel van techniek’, iedereen telt! Zestien sprekers, zowel nationaal als internationaal, belichten het thema ‘Inclusiviteit door middel van techniek’ in de Museumbranche. Verschillende museumdirecteuren, ervaringsdeskundigen en specialisten uit heel Europa spreken vanuit eigen ervaring en laten zien hoe zij techniek inzetten om te zorgen voor meer inclusiviteit. De dagvoorzitters zijn Gus Maussen en Vincent Heinink. In de Foyer op de begane grond worden diverse interessante workshops gegeven. Verderop in het magazine vind u het programma van het congres en de workshops terug. In het magazine zit een gratis entreekaart bijgevoegd. Wenst u meer entreekaarten dan kunt u deze gratis aanvragen via onze website: www.museumvakdagen.nl. Namens de organisatie en de aanwezige exposanten hopen wij u op 17 en 18 april te mogen verwelkomen op de 4e editie van de Museum Vakdagen in het Evoluon te Eindhoven.

iter Joyce de Ru

3


Eijsink

Ticketingrevolutie

binnen handbereik Jij wil dat jouw gasten gemakkelijk tickets kunnen aanschaffen. Gewoon bij je kassa, of gewoon online, en inclusief verleidelijke aanbiedingen voor bijvoorbeeld een heerlijke lunch of souvenir. En je wil dat proces natuurlijk simpel kunnen instellen en beheren. Check! booq Ticketing is zóveel meer dan alleen ‘simpele kaartverkoop’. Het geeft je de vrijheid om het hele proces van A tot Z zelf in te regelen.

Totaalbeleving Stel, een gast gaat met haar gezin naar jouw museum. Vooraf hebben ze alvast tickets geregeld, zodat ze bij de kassa niet in de rij staan. Ze activeren speciale vouchers voor de lunch zodat ze zelfs daar met een handig scansysteem de rij mogen passeren. En tot slot mogen de kinderen in de museumshop een prachtige knuffel uitzoeken die óók al is betaald. Bovendien is dit alles besteld met familietickets, zodat ze naast het voordeel van verkorte wachttijden ook nog eens extra korting ontvangen. booq Ticketing maakt het mogelijk!

Dashboard vol data In de backoffice van booq Ticketing start je met een overzichtelijk dashboard met daarop realtime bijgewerkt de belangrijkste statistieken in vogelvlucht. Vervolgens kun je daar zo ver induiken als je zelf wilt: wat is er vandaag gescand bij de entree, wat is er online verkocht, hoe verhoudt deze maand zich ten opzichte van de vorige? Bovendien breng jouw online verkoop nog veel meer interessante data met zich mee: in wat voor leeftijdsgroepen is mijn doelgroep hoofdzakelijk verdeeld, uit welke regio’s komen de bezoekers, welke producten zijn het meest populair per doelgroep? Ticketing was nog nooit zo compleet. Klantenbinding was nog nooit zo eenvoudig.

Daarom Eijsink booq Ticketing is ontwikkeld door Eijsink. Als automatiseringspartner zorgen wij al 35 jaar dat de bedrijfsprocessen van onze klanten soepel verlopen. Van kassa’s tot personeelsplanning en van keuken- en barmanagement tot het ticketingsysteem van de toekomst, we helpen je graag om je processen te optimaliseren. Met softwareontwikkeling, helpdesk en technische dienst in eigen beheer garanderen we 24/7 uitstekende kwaliteit en service. With pleasure!

Handige generator Omdat booq overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is ingericht, heb je in enkele stappen zelf alle soorten kaarten, abonnementen en arrangementen opgezet die je maar wilt. Meteen gekoppeld aan je kassa! Ook iets aanpassen, toevoegen of wijzigen is in no time geregeld. Wil je een gepersonaliseerd pasje uitgeven dat een tourniquetpoort opent? Geen probleem. Of een digitaal ticket met een QR- of barcode die bij de entree gescand kan worden, volledig in jouw huisstijl? Allemaal mogelijk.

4

Stand 12 0880 55 66 77 eijsink.nl


Exposanten

Exposant Stand

Exposant Stand

ActiveTickets

2.25

Moodus

1.10A

AED Display

8

MuseumGeschenken

1.13

Altios Cloud Experts

1A

Ocular BVBA

1.9

Apex

15

Onwijs

19

Art Salvage B.V.

2.8

Oorkamers

1.1

Ata Tech BV

1.5

Phanta Visual B.V.

1.12

Atelier van Zijderveld

7

Phase One

2

Atlantis

2.1

POT Art Logistcs

2.18

AV Stumpfl

8

Prestop & Omnitapps

16

A-Vision Imaging BV

1.8

Priva Building Automation

17

AVtrade BV

2.12

Q-CAT Lighting b.v.

18

Axiell ALM Netherlands

9

Quarto Betaalsystemen

2.14

Axitour Communication Solutions

1.3

Redrum

1.10

Bekking&Blitz

6

Schrijen, Boekbinders & Restaurateurs

5

Bruns

1.6

SDB Vitrinebouw

10

Bruynzeel Storage Systems

11

Servix.be

2

Carebo BV

3.1

Showtex

2.23

CrowdProfessionals

1.7

Sokkelfabriek.nl

2.2

De Haan IT

2.26

Dorigo-Rosbag

3

Testo BV

1

Eijsink

12

Ticket Team

2.13

ERCO Lighting B.V.

2.3

tonwelt GmbH

2.15

Global Ticket

2.4

Traka ASSA ABLOY

2.7

Guide ID

1.11

Xperit Entertainment Solutions

2.20

Heron

1.2

Hoffmeister

2.5

Image Building

7

Imagineear

13

Imming Logistics Fine Art B.V.

2.22

Interluxe Interieurbouw

Art & Collectors Angela Bogaard

3.10

Art4Stella | Rob van Hemert

3.15

Atelier Anita-M

3.8

2.19

Atelier Hannelore Houdijk

3.11

INCONTROL Simulation Software

1.7

Elfring Art

3.14

Katoen Natie Art

4

Galerie Pictura

3.9

Kiss the Frog

1.10

Galerie Schoots + Van Duyse

3.16

LIBIS

1.2

Gerard van den Oetelaar Beeldende kunst 3.7

Lichtpunt

14

Kasper de Gouw

3.6

Ljusdesign

2.11

Loek van Walsem Photographic Art

3.12

Mansveld IMP

2.6

Rino-Sculptures

3.13

5


Touched by

history. Bezoek onze stand

nr. 16

Bezoek de Prestop stand tijdens de Museum Vakdagen en verleng je bezoek met een Interactive Experience Tour. Ontmoet Leen Vis van het Vincentre zelf op de Prestop stand tijdens de Museum Vakdagen. We tonen diverse interactieve oplossingen voor musea zoals de donatiezuil, ticket-bestelzuil en natuurlijk de interactieve touchscreen tafels. Pendel mee naar het Interactive Experience Center. Wij regelen het vervoer! Meer info en aanmelden via www.prestop.nl/museumvakdagen. Referenties musea:Aboriginal Art Museum, Artis, Bakkerij Museum, Auckland museum, Bank of Indonesia Museum Jakarta, Cleveland Public Library, Corning glass museum, DAF Museum, D’n Liempdsen Herd, Droogdok, Escher Museum, Heemkundekring Barthold van Heessel, Het Dolhuys, Historisch Museum Haarlem, Klankenbos, Minneapolis museum of Arts, Museum of Wielkopolska, National Museum of Contemporary History, National Museum of Slovania, National Museum Romania, Muzej, New Forest National Park Authority, Openluchtmuseum, Pioneer museum, Provincial museum Vietnam, Spoorwegmuseum, Thurrock Scouts Museum, Valkerij museum, Visserij Museum, Watersnood Museum

Ekkersrijt 4611 5692 DR Son en Breugel +31(0)499 367 600 www.prestop.nl info@prestop.nl 6


Plattegrond · Begane grond

Stand Exposant 1A

Altios Cloud Experts

1

Testo BV Workshops

2 Servix.be 3 Dorigo-Rosbag 4

Katoen Natie Art

5

Schrijen, Boekbinders & Restaurateurs vof

19

18 6 Bekking&Blitz 7

Atelier van Zijderveld

8

AED Display

8

AV Stumpfl

17

16

12

11 9

13

Axiell ALM Netherlands

14

10 10

SDB Vitrinebouw

11

Bruynzeel Storage Systems

12

Eijsink

13

Imagineear

14 Lichtpunt

15

9

Lift Bar

8

6 7

5

15 Apex 4 16

Prestop & Omnitapps

17

Priva Building Automation

18

Q-CAT Lighting b.v.

3

2

19 Onwijs 1

Ingang

1A

7


Plattegrond · Ring 1

1.1

1.2 1.3

Theater 1

1.4

1.13

1.10A 1.12 1.10 1.11 1.5

1.9

1.8

1.6 1.7

8

Stand Exposant

Stand Exposant

1.1 Oorkamers

1.9

1.2 LIBIS

1.10A Moodus

1.3

Axitour Communication Solutions

1.10

Kiss the Frog

1.5

Ata Tech BV

Ocular BVBA

1.10

Redrum

1.6 Bruns

1.11

Guide ID

1.7 CrowdProfessionals

1.12

Phanta Visual B.V.

1.7

INCONTROL Simulation Software

1.13 MuseumGeschenken

1.8

A-Vision Imaging BV


Plattegrond · Ring 2

Theater 1

2.16

Lift

2.1

2.15 2.26

2.14

2.2

2.25

2.17

2.3 2.24

2.13

2.18

2.4

2.19

2.12

2.23 2.5

2.11 2.20 Theater 3

2.22

2.10 2.21

Theater 2

2.9

2.6 2.7

2.8

Stand Exposant

Stand Exposant

2.1 Atlantis

2.13

Ticket Team

2.2 Sokkelfabriek.nl

2.14

Quarto Betaalsystemen

2.3

ERCO Lighting B.V.

2.15

tonwelt GmbH

2.4

Global Ticket

2.18

POT Art Logistics

2.5 Hoffmeister

2.19

Interlux Interieurbouw

2.6

Mansveld IMP

2.20

Xperit Entertainment Solutions

2.7

Traka ASSA ABLOY

2.22

Imming Logistics Fine Art B.V.

2.8

Art Salvage

2.23 Showtex

2.11 Ljusdesign

2.25 ActiveTickets

2.12

2.26

AVtrade BV

De Haan IT

9


Plattegrond ¡ Ring 3

3.1 3.2

Theater 1

3.3 3.20 3.4 3.19

3.5

rs

3.17

Art

cto

&C olle

olle &C

cto

rs

Art

3.18

3.16

3.8 3.15

3.9 Theater 2

Bar

Art & Collectors

3.14

10

3.13

3.12

3.10 3.11

Stand Exposant

Stand Exposant

3.1

Carebo BV

3.11

Atelier Hannelore Houdijk

3.6

Kasper de Gouw

3.12

Loek van Walsem Photographic Art

3.7

Gerard van den Oetelaar ¡ Beeldende kunst

3.13

Rino-Sculptures

3.8

Atelier Anita-M

3.14

Elfring Art

3.9

Galerie Pictura

3.15

Art4Stella | Rob van Hemert

3.10

Angela Bogaard

3.16

Galerie Schoots + Van Duyse

3.7

3.6


Plattegrond ¡ Ring 4

Congreszaal

Lift

11


Atlantis

Atlantis Software voor

Beheer en Online Publiceren van Collecties Atlantis is een volledig webbased oplossing voor collectiebeheer en het online publiceren van museale en overige collecties. Het beheer van museale collecties gebeurt volgens de SPECTRUM standaard. Online publicatie van collecties is een naadloos onderdeel van de oplossing waarmee Atlantis volledig integreert binnen uw eigen website of websites van derden. Overige eigenschappen van Atlantis zijn: gebaseerd op internationale standaarden, géén gebruikerslicenties, onbeperkt support, en krachtige publicatie-, zoek- en integratie-functies, waardoor Atlantis ook eenvoudig collecties ondergebracht in andere systemen kan publiceren. De ATLANTIS software wordt voortdurend uitgebreid; klanten met een onderhoudsabonnement ontvangen kosteloos nieuwe versies! Organisaties die Atlantis gebruiken voor collectiebeheer en online presentatie zijn o.a. Erfgoed Brugge, RHC Rijnstreek en Lopikerwaard, Watersnoodmuseum, Naturalis Biodiversity Center, Literatuurmuseum, Liberas, Het Nieuwe Instituut, Stadsarchief Oss en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wilt ú weten, wat wij voor uw collecties kunnen betekenen? Bezoek onze stand tijdens de Museum Vakdagen en laat u informeren en inspireren over collectieregistratie en online presentatie! Dan ontvangt u van ons een ‘Atlantis Powerbank’ op zakformaat. Atlantis is een product van DEVENTit B.V. DEVENTit is een innovatief softwarehuis voor multimediale en webbased informatiesystemen en collectieportalen.

Atlantis Museum Hét platform voor collectiebeheer en portaalbouw! • Internationale standaarden • Géén gebruikerslicenties • Onbeperkt support • Krachtige portaalfuncties • Gratis updates

Bezoek onze stand tijdens de Museumvakdagen

www.deventit.nl

12

Musea e-Depot Thesaurus Linked open data Spectrum Procesbeheer


Imming Logistics Fine Art

Kunst in Transport

Imming Logistics Fine Art is uw partner

In de aanloop naar een tentoonstelling in uw museum, maakt de organisatie van het transport van alle bruiklenen een belangrijk deel uit van de voorbereiding. U zoekt een partner die u gedegen advies geeft in belangrijke logistieke beslissingen en die u het nodige werk uit handen neemt. Zowel in het verpakken van kunstwerken, (de-)installatie op locatie, het transport en de opslag.

Tijdens de op- of afbouw van uw tentoonstelling kunnen de ervaren arthandlers van Imming Logistics Fine Art u assisteren bij de installatie of demontage van kunstobjecten. Ook als het gaat om het verpakken van kunst, biedt Imming Logistics Fine Art u een scala aan mogelijkheden. Met een eigen emballage-afdeling waar vakmensen speciaal op maat gemaakte verpakkingen vervaardigen. Onlangs zijn aan het verpakkingsassortiment diverse klimaatkisten toegevoegd met een verstelbaar binnenwerk. Deze kisten, voorzien van hoogwaardige isolatie, kunnen op locatie worden aangepast aan de afmetingen van een kunstwerk en bieden daarmee de ideale mix tussen bescherming van het hoogste niveau en flexibiliteit. De kisten worden aangeboden op huurbasis en zijn daarom een zeer aantrekkelijk alternatief voor maatwerk. Voor de opslag van uw kunstcollectie en voor tussentijdse opslag van verpakkingsmaterialen kunt u gebruik maken van een beveiligd en geklimatiseerd depot. Deze opslagfaciliteit van Imming Logistics Fine Art is gesitueerd in De Goorn Noord-Holland op slechts 30 minuten rijden vanaf Amsterdam.

Imming Logistics Fine Art is een gespecialiseerde kunsttransporteur met een ruime ervaring op het gebied van nationaal en internationaal transport. Zowel over de weg, als via luchten zeevracht. Middels een wereldwijd netwerk van agenten bent u ervan verzekerd dat uw kunstwerken vervoerd worden conform alle van toepassing zijnde eisen zoals maatwerkverpakkingen, geklimatiseerd transport en beveiliging.

Imming Logistics Fine Art werkt voor grote en kleinere musea en onderscheidt zich door haar gedegen adviezen, transparante tarieven en heldere afspraken. Wilt u weten wat Imming Logistics Fine Art voor uw museum kan betekenen? Ga naar www.imminglogistics.nl of vraag een vrijblijvende offerte aan via contact@imminglogistics.nl.

13


CrowdProfessionals & INCONTROL

Verhoog de kwaliteit van de

experience, efficiency en veiligheid Er zijn momenten dat bijzondere tentoonstellingen of activiteiten een hausse aan bezoekers genereren. Juist dan is het van belang om bezoekers optimaal te servicen en maximaal van de expositie te laten genieten. Waar het museum zelf zich vooral moet kunnen richten op de kwaliteit en inhoud van de tentoonstelling, is het optimaliseren van bezoekersstromen minstens zo belangrijk voor het opdoen van kennis en een bijzondere ervaring. Wij kunnen u daarbij helpen!

bezoekersstromen, adviseren en ondersteunen u over processen, serviceverlening en inrichting. Tegelijkertijd houden wij de blik scherp gericht op veiligheid. Wij kunnen voor u diverse scenario’s en situaties analyseren met Pedestrian Dynamics, het crowd management softwarepakket van INCONTROL Simulation Software.

Wat is de meerwaarde van onze gezamenlijke dienstverlening: • efficiëntere afhandeling van bezoekersstromen • inzicht in de planning en optimalisatie van processen Wie kent het niet; lange wachtrijen voor de entree, garder- • optimalisatie van de bezoekerservaring obe of horeca en (te) grote drukte in de zalen van een mu- • een toetsing en bijdrage aan de Veiligheid- en seum? Bezoekersstromen lopen soms vast en dan treden Ontruimingsplannen, ook bij een sterk toegenomen er wachttijden op. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we aantal bezoekers wachttijden verminderen of voorkomen? CrowdProfessi• een verhoogd rendement. onals is specialist op het gebied van crowd management. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden en ondersteuWij optimaliseren bezoekersstromen en gerelateerde processen zodat wachttijden en –rijen voorkomen worden nen van tal van musea en andere publieks- evenemenen de bezoekersbeleving geoptimaliseerd wordt. ten en locaties. Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Bezoek onze workshops en onze stand op de Samen met INCONTROL Simulation Software, dé specialist Museum Vakdagen: stand nummer 1.7. in crowd management software, bieden wij u inzicht in

14


Guide ID

Frits Polman

Door te luisteren zie je meer Foto: Paul Tolenaar

Grote kans dat je tijdens een museumbezoek wel eens een verhaal hebt beluisterd via de Podcatcher van het Nederlandse bedrijf Guide ID. ‘Ik geloof in de verbindende kracht van verhalen’ zegt oprichter en CEO Frits Polman. ‘Achter alles zit een verhaal. Ik vind dat die verhalen verteld moeten worden. Denk je eens in hoeveel meer wij van de wereld en van elkaar gaan begrijpen als we de achterliggende verhalen kennen.’ Hoe het allemaal begon ‘Iedereen kent wel het klassieke systeem van de audiotour’, zegt Polman. ‘Je staat met een ingewikkeld apparaat met veel knoppen voor een kunstwerk. Je kijkt. En dan? Dan lees je de toelichting ernaast. Daar staat een nummer op en als je zin hebt, toets je dat in. Dat zijn veel handelingen. En al die tijd is het kunstwerk uit je blikveld.’ Dat moest anders, vond de ondernemer. Zijn uitdaging: alle overbodige inspanningen elimineren en een audiotour zo simpel mogelijk maken voor alle bezoekers; volledige inclusiviteit. Dat leidde tot de ontwikkeling van de Podcatcher. Met de Podcatcher kun je als museumbezoeker alle verhalen lekker makkelijk tot je nemen. Want door te luisteren, zie je meer. Bezoekersanalyses- en marketing Guide ID zet zich actief in om het verhaal van het museum zo efficiënt mogelijk met iedereen te delen. Daarnaast kunnen musea online hun statistieken bekijken. Welke talen worden het meest gebruikt? Hoelang blijven ze gemiddeld voor een kunstwerk staan? Welk kunstwerk is populair en welke niet? Polman: ‘Die data kan het museum gebruiken om doorlopend bezoekersonderzoek te doen, de tours te verbeteren en om gerichte marketingacties uit te voeren’.

19 landen, waaronder de Hermitage (NL), het Märkisches Museum (DE), Museum M (BE), Powerscourt Gardens (IE) en Museum of Fine Arts (USA). Bij alle musea samen zijn er 274 miljoen verhalen verteld via het platform. En toch voelt het voor Polman pas als het begin. Zoveel mogelijk verhalen vertellen Het belang van verhalen vertellen en zo de wereld een beetje beter te maken staat voorop. Polman: “Elk jaar kiezen we een project dat ons aan het hart gaat en ondersteunen dit met ons platform. Zo maken we het mogelijk in Tanzania verhalen te vertellen aan mensen die niet kunnen lezen en hebben we vorig jaar bij het project Vereeuwigd.nu prachtige verhalen mogen vertellen van mensen in hun laatste levensfase. In mei van dit jaar zal in het nieuwe Museum of Humanity in Zaanstad, een plek waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken elkaar ontmoeten, de Podcatcher worden gebruikt om het verhaal te vertellen achter indringende portretten. Meer informatie? Wil je weten wat je dit jaar kunt verwachten van Guide ID? Bezoek ons op stand 1.11. Wil je ons helpen om de Podcatcher nog inclusiever te maken? Doe dan mee met een van onze workshops! www.guideid.com Twitter Guide ID · LinkedIn Guide ID Foto: Paul Tolenaar

Internationaal succes In de afgelopen 10 jaar is het hard gegaan met de Podcatcher en het bijbehorende online platform. Inmiddels zijn er meer dan 550 projecten gedaan in Frits Polman Oprichter en CEO van Guide ID

15


Webbased collectiebeheer in de cloud Online collectiebeheer waar en wanneer u maar wilt

Webbased

Support

Hardware onafhankelijk

inclusief helpdeskondersteuning en updates

IntuĂŻtief

Samenwerking

Moderne en innovatieve interface

Eenvoudig data delen

EfficiĂŤnt

Op ieder moment overal beschikbaar

Flexibiliteit

Toekomstbestendige technologie

Vraag nu uw gratis demo aan op www.axiell.com/nl/collections

an Axiell product 16


Axiell

Axiell Collections in de Cloud

Online collectiebeheer waar en wanneer u maar wilt Organiseer en beheer uw collecties vanaf iedere locatie via het internet met uw Windows/Mac laptop, desktop en tablet. Dat is alles wat u nodig heeft. Met Axiell Collections in de Cloud kunt u uw collectie efficiĂŤnt beheren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hardware, beveiliging, back-up en systeembeheer. Op basis van een jaarlijks abonnement heeft u toegang tot de applicatie en inclusief een onderhoudsovereenkomst, zodat u altijd verzekerd bent van de laatste versies en helpdesk ondersteuning. U kunt Axiell Collections nu verkrijgen als Cloud of als Private Cloud oplossing. Kom gerust even bij ons langs om bij te praten en om nieuwe ontwikkelingen te zien. We staan op stand 9! Alle informatie over Axiell Collections kunt u vinden op onze website alm.axiell.com Ons e-mail adres is ALM.sales@axiell.com Bellen kan natuurlijk ook en vraag dan naar Marius Boersma of Helga van Gelder (0346-586800).

17


Lezingen

Woensdag 17 april · Congreszaal Ring 4

11.00 - 12.00

Uw dagvoorzitter:

Gus Maussen

On-site Storytelling

Een ander manier van gegevens presenteren: de publieksvisualisatie Wouter Hinrichs, Erfgoed Gelderland

Omschrijving Wat is vandaag de dag nog te zien van de Limes in Gelderland, de oude grens van het Romeinse Rijk? Zijn er nog plekken waar het grote publiek het verhaal van dit erfgoed kan ervaren, en zo ja, op welke manier gebeurd dit? In mijn afstudeeronderzoek aan de opleiding archeologie van Saxion Hogescholen heb ik een inventarisatie gemaakt van de vormen van publieksvisualisering van het Romeinse Limes-erfgoed in de provincie Gelderland waarbij het publiek betrokken wordt bij deze geschiedenis. Deze onderzoeksresultaten zijn vormgegeven in mijn afstudeerproduct: een ArcGIS Storymap, een modern, interactief en digitaal platform voor het presenteren van gegevens.

12.30 - 13.30

Wouter Henrichs

Zeventiende-eeuwse documenten leesbaar maken met Augmented Reality Pepijn Borgwat, CO-founder Synergique & Doruk Eker, Creative developer Orb Amsterdam

Omschrijving Augmented Reality kan helpen om documenten uit de zeventiende eeuw begrijpelijk te maken voor een brede doelgroep. Dat was het uitgangspunt van de ontwikkeling van de tentoonstelling Rembrandt Privé voor het Stadsarchief Amsterdam, waar voornamelijk ouder publiek tentoonstellingen bezoekt. Het Stadsarchief beheert bronnen uit Rembrandts leven, opgesteld in zwierige, maar lastig te lezen handschriften. Perfect om AR op toe te passen: daarmee kun je hertalingen in modern Nederlands tonen, het gesproken verhaal van de documenten laten horen en animaties laten zien om het tot leven te brengen. In de praktijk niet altijd even gemakkelijk, maar wel een avontuur om een oudere doelgroep via de tentoonstelling met AR kennis te laten maken.

14.00 - 15.00

Pepijn Borgwat

Doruk Eker

Het Anne Frank huis in VR Charlotte Bosman, Anne Frank Stichting

Omschrijving In 2018 heeft de Anne Frank Stichting een virtual reality (VR) versie van het Achterhuis ontwikkeld en gelanceerd. De VR-tour geeft een bijzonder inkijkje in de onderduikplaats van Anne Frank en de zeven andere onderduikers van het Achterhuis. Alle kamers van het Achterhuis zijn ingericht in de stijl van de onderduikperiode. Dit is bijzonder, want het feitelijke Achterhuis is leeg (afgezien van de groeistreepjes van Anne en Margot, het kaartje van Normandië en de plaatjes die Anne in haar kamertje op de muren plakte). De meubels zijn na de arrestatie van de acht onderduikers in opdracht van de nazi’s weggehaald. Het was de wens van Otto Frank, Annes vader, om de kamers in het Achterhuis leeg te laten. De VR-tour wordt ingezet in het museum voor bezoekers met een beperkte mobiliteit: bezoekers die de trappen niet kunnen beklimmen om het Achterhuis te zien. Ook wordt het door tientallen organisaties en musea over de hele wereld ingezet om zo het Achterhuis (virtueel) toegankelijk te maken voor mensen die wellicht (financieel) nooit in staat zijn naar het feitelijke Achterhuis in Amsterdam te komen.

15.30 - 16.30

Charlotte Bosman

Museum of Humanity, Waar hoop, schoonheid en waardigheid elkaar ontmoeten Naam, Museum of humanity & MuseumMind | Thomas Möhring & Paul Ariese

Omschrijving Op zaterdag 23 maart jongstleden is op het Hembrugterrein in Zaandam het Museum of Humanity geopend. Een museum met unieke, indringende portretten van mensen van over de hele wereld. De kunstwerken zijn onderdeel van een collectie van meer dan 3.500 mensen die door documentair fotograaf Ruben Timman sinds een droom in 2001 zijn gefotografeerd. In een kleine 3 maanden tijd is het museum ingericht. Welke keuzes zijn gemaakt om al die portretten tot hun recht te laten komen? Hoe etaleer je zowel diversiteit als inclusiviteit? En welke technieken spelen daarin een rol? Paul Ariese van Museum Mind en Thomas Mohring van Stichting Museum of Humanity nemen je mee in de droom èn de realisatie van die droom.

18

Paul Ariese

Thomas Möhring


Workshops

Woensdag 17 april · Begane grond

11.00 - 12.00

Hoe maak je verhalen beschikbaar voor al je bezoekers? Petra Brinkhof, Guide ID

Omschrijving Vaak zien we in musea dat er één type audiotour (wel of niet in meerdere talen) wordt aangeboden aan de bezoekers. In deze interactieve workshop gaan we met elkaar aan de slag om te bedenken hoe we een audiotour zo inclusief mogelijk in te gaan zetten. Wie zijn je bezoekers en waar moet je aan denken als je verschillende tours wilt gaan aanbieden? En, hoe vertel je verhalen op verschillende manieren aan zoveel mogelijk mensen? Deze workshop zal gehost worden door Guide ID, leverancier van de Podcatcher audiotour. Samen met onze klanten denken wij na hoe we audiotours inclusiever kunnen maken. We delen graag onze ervaringen uit binnen- en buitenland, maar zijn vooral benieuwd naar jullie wensen en ideeën. Zo werken we samen aan een inclusiever bezoek! Let’s share your story!

12.30 - 13.30

Petra Brinkhof

Beïnvloeding van bezoekersbeleving en rendement m.b.v. management en simulatie Frank Wijnveld, CrowdProfessionals en Marlies Wouters, INCONTROL Simulation Software

Omschrijving Wie kent het niet; lange wachtrijen voor de entree, garderobe of horeca en (te) grote drukte in de zalen van een museum? Bezoekersstromen lopen soms vast en dan treden wachttijden op. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we wachttijden verminderen of voorkomen? CrowdProfessionals is specialist op het gebied van crowd Frank Wijnveld Marlies Wouters management. Bezoekersstromen en gerelateerde processen worden geoptimaliseerd zodat wachttijden en –rijen voorkomen worden en daardoor de bezoekersbeleving maximaal wordt. Dit betekent dat er ruim vooraf analyses gemaakt moeten worden van de situaties die zich (kunnen) gaan voordoen. Deze workshop biedt een uniek inzicht in de analysemethoden en mogelijkheden van het “plannen van publieksstromen” en andere processen. Diverse scenario’s en situaties kunnen al ver vooraf geanalyseerd worden met Pedestrian Dynamics, het crowd management softwarepakket van INCONTROL Simulation Software.

14.00 - 15.00

Van 3D content naar 3D presentatie Rob van Haarlem, Tijdlab

Omschrijving Steeds vaker wordt er binnen musea gebruik gemaakt van 3D data en 3D presentatie. Deze data is bij voorbaat niet direct geschikt voor presentatie. In sommige gevallen is de content nog volledig onduidelijk en niet esthetisch. Daarnaast is het nog de vraag hoe / en waarom de 3D data/content moet worden gecreëerd. Als u zich door dit woud van vragen heeft geworsteld is het nog de vraag hoe u alles gaat gebruiken. Wilt u een 3D print, een hologram of misschien zelfs een compleet interactieve virtual reality beleving? Tijdens de workshop van Tijdlab nemen we u mee langs de verschillende beslissingen die van belang zijn rondom 3D presentatie.

15.30 - 16.30

Rob van Haarlem

Workshop ‘Schrijven voor het Oor’ Jeroen Dessauvagie, OORKAMERS

Omschrijving Luistertekst is niet hetzelfde als leestekst. Als je schrijft voor het oor, hoor je daar rekening mee te houden. Wat in leestekst werkt, kan zomaar het ene oor ingaan en het andere uit. In deze workshop leer je de basisbeginselen van schrijven voor het oor en ga je in groepjes aan de slag om dat zelf eens te proberen. Hoe klinkt dat?

Jeroen Dessauvagie

Jeroen Dessauvagie heeft ruime ervaring met de productie van beeldende audio en verwonderende communicatie. Onder de naam OORKAMERS heeft hij de afgelopen tien jaar al aan bijna honderd audiotours meegewerkt: als producer, regisseur, redacteur én als schrijver. Zo schreef hij eerder de Rothko-tour voor het Gemeentemuseum en vorig jaar nog ‘Rembrandt & Saskia’ voor het Fries Museum.

19


Lezingen

Donderdag 18 april · Congreszaal Ring 4

11.00 - 12.00

Uw dagvoorzitter:

Vincent Heinink

Coach

Digitale Scheurkalender, een inclusieve kalender

Martijn van Loon, Experience Designer bij Kiss the Frog, Herman Tibosch, Hoofd Educatie Kröller Museum

Omschrijving Een Digitale Scheurkalender is een gratis verfrissende cultuursnack, voor iedereen die zich graag laat verrassen. De makers (musea, scholen, archieven e.a.) maken hierbij zelf een keuze uit een reeks interactieve werkvormen. Via eenvoudige kijkopdrachten, filosofische vragen, filmpjes en creatieve opdrachten ontdekken gebruikers samen met anderen kunst en erfgoed uit de omgeving. Het project heeft het afgelopen jaar een update gekregen gericht op een inclusieve samenleving. Naast schoolklassen die de scheurkalender met leerlingen op een smartboard gebruiken, kunnen de Digitale Scheurkalenders nu ook op een tablet door bijvoorbeeld ouderen of slechtzienden worden bekeken. In deze lezing delen het Kröller-Müller Museum en Kiss the Frog hun inzichten op het gebied van digitale inclusiviteit.

12.30 - 13.30

Martijn van Loon

Herman Tibosch

CoVisit

Trees van Mansveld, Publiek en educatie. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Omschrijving Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is een historisch pand met veel trappen en geen lift. Voor de bezoekers die de trappen niet kunnen lopen is de CoVisit ontwikkeld. Dit is een voorziening waarmee het historische pand virtueel en samen bezocht kan worden. Door middel van een tablet en een telefoonverbinding blijven de bezoekers met elkaar in contact en kunnen zij zo het museum samen ervaren. Het prototype is vanuit samenwerking met de doelgroep, ontwerpers en technici ontwikkeld. Momenteel zijn we het prototype aan het verbeteren, zodat de CoVisit gebruiksvriendelijker en minder storingsgevoelig zal worden. De verbeterde versie van de CoVisit zou ook in andere moeilijk toegankelijke musea ingezet kunnen worden.

14.00 - 15.00

Trees van Mansveld

The making of ‘‘Lang leve de muziek’’ Rik Jacques, Píéce Montée & Tijdsbeeld

Omschrijving Rik Jacques is bestuurder van Tijdsbeeld en Pièce Montée. Hij neemt ons mee naar “The Making of “Lang Leve de Muziek, 60 jaar liedjes uit de Lage Landen”. In deze expo die vertoond wordt in de Sint Pietersabdij in Gent is 60 jaar Nederlandstalige muziek voor het eerst samengebracht in een wervelende en interactieve muziek-expo, over alle genres heen. Een museaal eerbetoon aan ruim 200 Nederlandstalige artiesten en groepen uit Vlaanderen én Nederland.

15.30 - 16.30

20

Laat je inspireren door deze mystery spreker...

Rik Jacques


Workshops

Donderdag 18 april · Begane grond

11.00 - 12.00

Beïnvloeding van bezoekersbeleving en rendement m.b.v. management en simulatie Frank Wijnveld, CrowdProfessionals en Marlies Wouters, INCONTROL Simulation Software

Omschrijving Wie kent het niet; lange wachtrijen voor de entree, garderobe of horeca en (te) grote drukte in de zalen van een museum? Bezoekersstromen lopen soms vast en dan treden wachttijden op. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we wachttijden verminderen of voorkomen? CrowdProfessionals is specialist op het gebied van crowd Frank Wijnveld Marlies Wouters management. Bezoekersstromen en gerelateerde processen worden geoptimaliseerd zodat wachttijden en –rijen voorkomen worden en daardoor de bezoekersbeleving maximaal wordt. Dit betekent dat er ruim vooraf analyses gemaakt moeten worden van de situaties die zich (kunnen) gaan voordoen. Deze workshop biedt een uniek inzicht in de analysemethoden en mogelijkheden van het “plannen van publieksstromen” en andere processen. Diverse scenario’s en situaties kunnen al ver vooraf geanalyseerd worden met Pedestrian Dynamics, het crowd management softwarepakket van INCONTROL Simulation Software.

12.30 - 13.30

Kennismaking met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke webpublishing tool Valérie Andriaens, LIBIS

Omschrijving In deze workshop krijg je een overzicht van de mogelijkheden van Omeka, een open source webpublishing tool die toelaat om zelf je verhalen en tentoonstellingen te bouwen. We tonen hoe de tool werkt en laten via voorbeelden zien hoe je hem zelf kan inzetten en welke ondersteuning LIBIS hierbij kan bieden. Omeka is een zeer gebruiksvriendelijke applicatie waarmee je heel gemakkelijk je digitale collecties kan ontsluiten en je digitale objecten op een visueel aantrekkelijke manier kan tonen. Verder kun je er zelf virtuele tentoonstellingen mee opzetten en eindgebruikers digitaal laten participeren. Meer info? - omeka.org - libis.be/omeka-info

14.00 - 15.00

Valérie Andriaens

Hoe maak je verhalen beschikbaar voor al je bezoekers? Petra Brinkhof, Guide ID

Omschrijving Vaak zien we in musea dat er één type audiotour (wel of niet in meerdere talen) wordt aangeboden aan de bezoekers. In deze interactieve workshop gaan we met elkaar aan de slag om te bedenken hoe we een audiotour zo inclusief mogelijk in te gaan zetten. Wie zijn je bezoekers en waar moet je aan denken als je verschillende tours wilt gaan aanbieden? En, hoe vertel je verhalen op verschillende manieren aan zoveel mogelijk mensen? Deze workshop zal gehost worden door Guide ID, leverancier van de Podcatcher audiotour. Samen met onze klanten denken wij na hoe we audiotours inclusiever kunnen maken. We delen graag onze ervaringen uit binnen- en buitenland, maar zijn vooral benieuwd naar jullie wensen en ideeën. Zo werken we samen aan een inclusiever bezoek! Let’s share your story!

15.30 - 16.30

Petra Brinkhof

Workshop ‘Schrijven voor het Oor’ Jeroen Dessauvagie, OORKAMERS

Omschrijving Luistertekst is niet hetzelfde als leestekst. Als je schrijft voor het oor, hoor je daar rekening mee te houden. Wat in leestekst werkt, kan zomaar het ene oor ingaan en het andere uit. In deze workshop leer je de basisbeginselen van schrijven voor het oor en ga je in groepjes aan de slag om dat zelf eens te proberen. Hoe klinkt dat?

Jeroen Dessauvagie

Jeroen Dessauvagie heeft ruime ervaring met de productie van beeldende audio en verwonderende communicatie. Onder de naam OORKAMERS heeft hij de afgelopen tien jaar al aan bijna honderd audiotours meegewerkt: als producer, regisseur, redacteur én als schrijver. Zo schreef hij eerder de Rothko-tour voor het Gemeentemuseum en vorig jaar nog ‘Rembrandt & Saskia’ voor het Fries Museum.

21


Quarto B.V.

De mogelijkheden van

Quarto

Quarto biedt de totaaloplossing voor musea. Naast ons uitgebreide kassasysteem bieden wij ook de mogelijkheid voor toegangscontrole, ticketing en kan je gebruik maken van de door ons ontwikkelde Vriendenmodule. Ons kassasysteem is ideaal voor de catering in jouw museumcafé en restaurant. Je vindt ons terug als partner bij de grootste cateraars in Nederland en België. Meer dan 80 musea gingen je al voor. Ons systeem is ontwikkeld vanuit de behoefte van de klant, zo zijn wij altijd van toegevoegde waarde en garanderen wij een kassasysteem dat aansluit op jouw wensen!

Voorheen was enkel Jewel Labs te integreren in ons kassa’s. Dat is verleden tijd, het is nu ook mogelijk om andere hoogwaardige aanbieders zoals Smart Event Manager, Global Ticket en Gen25 te integreren in onze backoffice. Hiermee laten we jou profiteren van het beste op het gebied van betaalsystemen en online ticketverkoop. Op Quarto kan je rekenen!

Nieuwe koppelingen ticketing systeem Bied je je gasten de mogelijkheid online tickets te kopen voor jouw museum en accepteer je cadeaukaarten of andere landelijke passen? Met ons Ticketing systeem kunnen wij je hier volledig in voorzien. Wij geven je de mogelijkheid vrij te zijn in de keuze van ticketsysteem en toch alles in één backoffice te kunnen beheren. Ons Ticketing systeem werkt met meerdere aanbieders die elk innovatieve oplossingen kennen.

De beste betaaloplossing voor jouw museum! QUARTO By Twelve

Museum vakdagen actie op QL-GK Kassa! VAN:

€ 2950,

€ 2650,-

NAAR:

*Inclusief bonprinter, 2D scanner en pinautomaat **Alleen geldig op 17 & 18 April ***Prijs is exclusief SLA

Je vindt ons op de beurs bij standnummer 2.14 in samenwerking met Magazine Advertentie.indd 1

22

21-3-2019 17:52:52


Prestop & Omnitapps

Op de “Ontdek Vincent tafel” komen bezoekers van Vincentre alles te weten over

Vincent van Gogh op interactieve touchscreen tafels Vincentre is de naam van het Van Gogh museum in Nuenen. De vaste expositie toont Vincent van Gogh in zijn periode in Nuenen. De bezoeker leert hem kennen als mens en de beleving neemt de bezoeker mee terug in de tijd, van begin tot wereldberoemd kunstschilder. Om beleving te creëren maakt Vincentre gebruik van de interactieve touchscreen tafel, goed voor een unieke ervaring! Leen Vis, ICT verantwoordelijke bij Vincentre, kreeg de opdracht om te kijken naar een alternatief voor de inmiddels verouderde iPads die men in het museum inzette. “Het moest wel een interactieve oplossing zijn”, schetst Leen. “Er werd besloten om voor een touchscreen oplossing te gaan kijken. Omdat de leiding had aangegeven interesse te hebben in een multitouch-systeem met educatieve toepassing, kwam ik in mijn zoektocht al snel bij Prestop uit. Prestop adviseerde een touchscreen tafel met interactieve presentatie, gebouwd in Omnitapps. Leen: “Vanwege de verschillende manieren van gebruik, kregen we het advies om te kiezen voor een touchtafel die in hoogte verstelbaar en kantelbaar is. Dat was een schot in de roos, we kunnen de tafel omhoog zetten en het scherm verticaal laten kantelen, om zo groepen de presentaties te kunnen tonen. In de lage stand biedt de tafel optimale toegang aan de bezoekers die op een interactieve manier Vincent van Gogh willen leren kennen.”

Foto: Vincentre

De touchscreen tafels bieden de bezoekers de kans om via een interactieve presentatie, gebouwd in Omnitapps, een tijdlijn en diverse beelden uit het archief te bekijken. Ook is gedacht aan een beetje entertainment, je kunt namelijk ook de memo game spelen en puzzelen! Ontmoet Leen Vis van Vincentre en Mart Erren van het DAF Museum zelf op de Prestop stand tijdens de Museum Vakdagen. Dit jaar zijn Leen Vis van Vincentre en Mart Erren van het DAF Museum te gast op de Prestop stand (nr. 16) tijdens de Museum Vakdagen. Zij zijn gewaardeerde klanten van Prestop en zullen ons ondersteunen met het tonen en vertellen hoe deze touchscreen tafels zorgen voor meer beleving. Bezoek onze stand nr. 16 www.prestop.nl

Foto: DAF Museum

Het DAF Museum deelt een gedeelte van hun historisch archief via touchscreen tafels. De geschiedenis van DAF gaat terug tot 1928, toen de broers Hub en Wim van Doorne de basis legden voor wat vandaag de dag DAF Trucks is. Het DAF Museum beschikt over een groot archief van unieke beelden en zij willen deze graag beschikbaar stellen aan hun bezoekers. In samenwerking met Mart Erren van het DAF Museum en Prestop is gekozen voor interactieve touchscreen tafels, deze zijn te vinden op verschillende plekken in het museum. 23


ActiveTickets

Meer weten over de nieuwste ontwikkelingen op ticketing gebied?

Bezoek ActiveTickets op stand nr. 2.25

ActiveTickets biedt met zijn software overzicht en maximale mogelijkheden binnen één systeem. Zo worden drempels verlaagd en het aanschafproces voor bezoekers versoepeld. Onze software ondersteunt functionaliteiten die relevant zijn voor verschillende doelgroepen. Daarbij moet je denken aan abonnementen, zoals de Museumkaart, CJP-kaart en stadspassen. De modulaire opbouw van de software en de uitgebreide mogelijkheden die ActiveTickets biedt, maken het systeem geschikt voor uiteenlopende partijen, ongeacht hun omvang. Grote en kleine organisaties kunnen zo het maximale uit hun kaartverkoop halen en het verkoopproces waar mogelijk automatiseren. ActiveTickets is door zijn uitgebreide mogelijkheden breed inzetbaar voor grote en kleine organisaties. · koppeling met BGL, CJP en stadspassen

· koppeling met museumjaarkaart

· ticketing in eigen stijl

· seo en google analytics optimalisatie

· loyaliteits- en vrienden passen

· database in eigen beheer

· uitgebreide financiële rapportages

· auto responsive webshop voor ieder device

· custom selecties via marketingtools

· open structuur door inzet webservices

· saldo en/of strippenkaart

· projectmanagement

· tickets scannen via wifi, usb en app

· fall back scenario (lokale installatie)

· support is inclusief

· flexibele en naadloze webintegratie

activetickets.com

24


Bruynzeel

Verhoog de kwaliteit van de

experience, efficiency en veiligheid Er zijn momenten dat bijzondere tentoonstellingen of activiteiten een hausse aan bezoekers genereren. Juist dan is het van belang om bezoekers optimaal te servicen en maximaal van de expositie te laten genieten. Waar het museum zelf zich vooral moet kunnen richten op de kwaliteit en inhoud van de tentoonstelling, is het optimaliseren van bezoekersstromen minstens zo belangrijk voor het opdoen van kennis en een bijzondere ervaring. Wij kunnen u daarbij helpen!

bezoekersstromen, adviseren en ondersteunen u over processen, serviceverlening en inrichting. Tegelijkertijd houden wij de blik scherp gericht op veiligheid. Wij kunnen voor u diverse scenario’s en situaties analyseren met Pedestrian Dynamics, het crowd management softwarepakket van INCONTROL Simulation Software.

Wat is de meerwaarde van onze gezamenlijke dienstverlening: • efficiëntere afhandeling van bezoekersstromen • inzicht in de planning en optimalisatie van processen Wie kent het niet; lange wachtrijen voor de entree, garder- • optimalisatie van de bezoekerservaring obe of horeca en (te) grote drukte in de zalen van een mu- • een toetsing en bijdrage aan de Veiligheid- en seum? Bezoekersstromen lopen soms vast en dan treden Ontruimingsplannen, ook bij een sterk toegenomen er wachttijden op. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we aantal bezoekers wachttijden verminderen of voorkomen? CrowdProfessi• een verhoogd rendement. onals is specialist op het gebied van crowd management. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden en ondersteuWij optimaliseren bezoekersstromen en gerelateerde processen zodat wachttijden en –rijen voorkomen worden nen van tal van musea en andere publieks- evenemenen de bezoekersbeleving geoptimaliseerd wordt. ten en locaties. Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Bezoek onze workshops en onze stand op de Samen met INCONTROL Simulation Software, dé specialist Museum Vakdagen: stand nummer 1.7. in crowd management software, bieden wij u inzicht in

THE ART OF STORAGE De one-stop-webshop voor museum- en archief-depots Bezoek ons op stand 11 tijdens de Museum Vakdagen, 17 & 18 april, Evoluon Eindhoven Bestel voor 1 juni en krijg de bezorgkosten gratis. Kortingscode: MusVak19

Bezoek ons nu op

bruynzeel-store.nl

Onderdeel van Bruynzeel Storage Systems

25


Fête des Lumières, OCUBO, 2019

PIXERA is an award winning 64-bit system for real-time media processing, compositing and management. Entering the world of professional media playout solutions has never been easier.

With every new media server, you get free software updates until Dec. 2020!

www.AVstumpfl.com/PIXERA


MAAK GEBRUIK VAN DE AV BUSINESS TOOLS AED Display VAN AED GROUP

AED group wil tegemoet komen aan de behoeften van

groeien. De unieke elementen in het model van AED

professionele AV-gebruikers van licht-, geluids- en

group zijn de neutrale positie van AED op de markt, de

videoapparatuur. Om aan de verschillende behoeften

standaardisatie van de materialen en de transparante

van zijn klanten te voldoen, beschikt AED group over een

prijsstructuur.

indrukwekkend assortiment hoogwaardige apparatuur op voorraad voor verkoop en verhuur. Professionele pro-

ONTDEK AED LEASE: DE BANKIER VAN DE

jectoren (inclusief lenzen en schermen), LED-schermen,

AUDIOVISUELE INDUSTRIE

displays, monitors, mediaservers en controllers, proces-

Duidelijkheid en snelheid staan centraal bij AED Lease:

soren, switchers, mixers, licht- en geluidsapparatuur

de klant weet binnen 48 uur of zijn dossier werd aan-

kunnen worden gehuurd of gekocht door audiovisuele

vaard en wat het voorschot, de maandelijkse aflos-

verhuur- en installatiebedrijven.

singen en de koopoptie zullen bedragen, zonder kleine lettertjes of bijkomende kosten. AED Lease is de betrouw-

AED group geeft u toegang tot de nieuwste techno-

bare financiële partner voor de AV industrie.

logie, zonder uw financiële balans in gevaar te brengen. Gebruik onze zakelijke tools om uw bedrijf te laten

AED group HQ: Bedrijvenpark De Veert 12, 2830 Willebroek, België | +32 3 860 76 66 | info.be@aedgroup.com AED Nederland: Dalkruidbaan 161, 2908 KC Capelle a/d IJssel, Nederland | +31 102 782 580 | info.nl@aedgroup.com www.AEDgroup.com 27


DE MUSEUMSPECIALIST

RIJKSMUSEUM KIEST VOOR RIJKSMUSEUM EIJSINK RIJKSMUSEUM KIEST VOOR KIEST VOOR EIJSINK EIJSINK

Jouw bezoekers willen optimaal genieten van hun dagje uit. Wat heb je daar voor nodig? Een prachtig museum, topmedewerkers en... de juiste automatiseringspartner! Wij helpen je graag om je Jouw bezoekers willen optimaal genieten van hun dagje uit. processen te optimaliseren. Wat heb je daar voor nodig? Een prachtig museum, topmedewerkers en... debezoekers juiste automatiseringspartner! Wij helpen je dagje graag uit. om je Jouw willen optimaal genieten van hun processen optimaliseren. Wat heb jete daar voor nodig? Een prachtig museum, topmedewerkers en... de juiste automatiseringspartner! Wij helpen je graag om je processen te optimaliseren. KASSASYSTEMEN TICKETING KASSASYSTEMEN TICKETING + Intuïtief en compleet + Verschillende prijslijnen mogelijk KASSASYSTEMEN KASSASYSTEMEN + Vaste en mobiele betaalterminals + Intuïtief en compleet + Verschillende prijslijnen mogelijk KASSASYSTEMEN KASSASYSTEMEN + en en mobiele betaalterminals + Vaste Intuïtief compleet

+ (Online) ticketing + Entreescanning TICKETING +TICKETING Tourniquetsturing + (Online) ticketing +TICKETING Entreescanning ++TICKETING Tourniquetsturing (Online) ticketing

+ Verschillende prijslijnen mogelijk + Vaste en mobiele betaalterminals

+ Entreescanning + Tourniquetsturing

WEBSITES/WEBSHOPS

BACKOFFICE BACKOFFICE

WEBSITES/WEBSHOPS & BESTELZUILEN

+ Custom websites, webshops en bestelzuilen WEBSITES/WEBSHOPS WEBSITES/WEBSHOPS & BESTELZUILEN + Eenvoudig zelf actueel te houden + Custom websites, + Gekoppeld aan jouw kassa webshops en bestelzuilen WEBSITES/WEBSHOPS WEBSITES/WEBSHOPS & BESTELZUILEN + zelf actueel te houden + Eenvoudig Custom websites, + Gekoppeld aanbestelzuilen jouw kassa webshops en + Eenvoudig zelf actueel te houden + Gekoppeld aan jouw kassa

Nachtwachtzaal – foto Erik Smits Nachtwachtzaal – foto Erik Smits – foto Erik Smits Nachtwachtzaal

DE MUSEUMSPECIALIST

PERSONEELSPLANNER

PESONEELSPLANNING

+ Optimaal inplannen van medewerkers en vrijwilligers PERSONEELSPLANNER PESONEELSPLANNING + Managementdashboard + Optimaal inplannen van + Tijdregistratieklok met vingerscan medewerkers en vrijwilligers PERSONEELSPLANNER PESONEELSPLANNING ++Managementdashboard Optimaal inplannen van + Tijdregistratieklok met vingerscan medewerkers en vrijwilligers + Managementdashboard met vingerscan EXTRA

EXTRA + Tijdregistratieklok

+ Realtime inzicht resultaten + Managementrapportages BACKOFFICE BACKOFFICE + Koppeling financiële administratie + Realtime inzicht resultaten +BACKOFFICE Managementrapportages BACKOFFICE ++Koppeling financiële administratie Realtime inzicht resultaten + Managementrapportages + Koppeling financiële administratie

+ Interfaces met o.a. Museumkaart en Global Ticket EXTRA EXTRA + Loyalty- en promotiesoftware + Interfaces met o.a. Museumkaart + Kasadministratie en Global Ticket EXTRA EXTRA ++Loyaltyenmet promotiesoftware Interfaces o.a. Museumkaart + Kasadministratie en Global Ticket + Loyalty- en promotiesoftware + Kasadministratie

STAND 12

0880 55 66 77

eijsink.nl 0880 55 66 77

eijsink.nl 0880 55 66 77

STAND 12 STAND 12


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.