Page 1

Núm. 11 – Octubre 2010

ENTREVISTA DEL MES: MÒNICA CUENCA

“DE L’ANXANETA EN TINC MOLTS BONS RECORDS”

TAMPOC ET PERDIS…

PRE AVA LUA CIÓ

2 0 1 0

www.exalumnes2000-2009.blogspot.com – exalumnes2000.2009@gmail.com


índex

 EN PORTADA

Entrevistem a Mònica Cuenca, que va ser monitora del menjador, permanències i batuka de l’Anxaneta. Recorda vells temps i ens parla dels seus projectes.

 NOVES FOTOS! En primícia les primeres fotos de la trobada al Tenis Llavaneres!! La Paola Sartor ens ha enviat les fotos d’aquell gran dia i les tenim en EXCLUSIVA I PRIMÍCIA!!!

 VÍDEOS AL BLOC! Nous vídeos al Bloc! Recordem els muntatges que vam fer amb la Bestanist fa un any i mig!! No t’ho perdis! La torre Agbar, un enderrocament, etc...

TOTS ELS VÍDEOS AL BLOC!!!

 CONECT@’T! NOVA SECCIÓ A L’INTERIOR! Repassem les novetats del Facebook d’exalumnes i us proposem alguna pàgina web sobre sostenibilitat i per recursos d’Internet per preparar-se i estudiar molt millor pels exàmens.

 PARTICIPA Els resultats de les enquestes, les noves i tota l’actualitat del bloc, a la secció Participa. A més a més, repassem l’agenda i els aniversaris, ja que ara us felicitem al bloc!

SUPLEMENT PARTICIPA A L’INTERIOR!

MÒNICA CUENCA FONTBONA


ENTREVISTA DEL MES Mònica Cuenca, persona que ens va acompanyar i ajudar durant molts anys a l’Anxaneta; persona agradable, dona que va lluitar per un somni fet realitat, ens concedeix aquesta amable entrevista on li preguntem per diferents temes (L’Anxaneta, els ordinadors, els seus projectes...). A: Monica Cuenca Preguntes: MBT Fotos: Cedides, Facebook  Creus que és millor treure una setmana de les vacances d'estiu per posar-les al març? Posaries més setmanes disperses durant el curs escolar per escurçar les d'estiu? No és millor ni pitjor, és complicat per organitzar que els pares fem vacances i coincidir amb els nostres fills. Sí posaria més setmanes disperses durant el curs però fent que s’allargués en tot cas la Setmana Santa o el Nadal, sempre he pensat que els reis i la tornada a l’escola es solapen, haurien de tenir més dies per gaudir dels regals.

 Creus que incorporar els ordinador portàtils a les aules serà un problema a l'hora d'estudiar o treballar? Ho trobes bé? L’ordinador és una eina totalment innovadora i eficaç , és un luxe disposar-lo en una aula quan abans fèiem servir diccionaris, apunts... és l’actualitat, el present. Dubto que no us ajudi a treballar i estudiar, segur que notareu el canvi però us donarà bons resultats!!

 Per tu, què era el millor de treballar a l'Anxaneta? Sempre quan parlo amb algú i recordo la meva estada a l’escola dic les mateixes paraules:"El millor de l’Anxaneta eren els nens i el millor dels nens les seves aventures, històries, anècdotes, petits i grans problemes..."m’encantava escoltar tot el que m’explicaven, una experiència que trobo a faltar molt,moltíssim.

 Sempre es diu que se n'aprèn molt dels nens? És veritat? Tu què has pogut aprendre en tant de temps? Sí dels nens se n’aprèn com també de totes les persones perquè no hi ha ningú igual, t’ensenyen els seus jocs, com es distreuen quan no tenen cap joguina que els cridi l’atenció. S’aprenen valors que ells mateixos et fan reforçar, els nens sobretot ens ensenyen a estimar perquè ells necessiten i busquen que els estimin. Jo vaig reforçar els meus valors i els vaig estimar molt i és per això que els trobo a faltar.

SEGUEIX A LA SEGÜENT PÀGINA


 Recordes alguna anècdota divertida amb nosaltres de petits? Sí, recordo fets concrets i individuals d’algun alumne, en tinc dos de molt presents que em van xocar: En primer lloc la Berta Massó recordo un any que la van apuntar a esport i ella es va negar rotundament a fer-ne, tot eren nens i ella volia fer-ne però alhora de la veritat si va negar. El seu canvi d’actitud va ser tant radical que jo la desconeixia i no sabia què dir-li perquè entrés amb raó. En segon lloc recordo quan anàveu a l’escola dels petits que en Martí Bassas em va dir: "jo quan sigui gran seré l’alcalde de Mataró"... i jo vaig pensar: “si i jo la Marilyn Monroe... no?”. Avui crec que no dubto pas que arribi a ser l’alcalde, el nou presentador dels "Matins a tv3" o l’home del temps.

 Què és el que més et va agradar de fer classes de Batuka? L’èxit que va tenir entre les que van participar, sé que van passar-s’ho bé, vaig completar una de les activitats que sempre volia fer: ballar amb els nens. A mi m’agrada fer esport i combinat amb el ball en aquell moment estava de moda fer Batuka i va resultar ser molt enriquidor. M’ho vaig passar "teta".

 Amb tu vam estar uns anys al menjador, recordes els jocs que fèiem a l'anxaneta gran i els balls que fèiem a l'escola de dalt? Què era el que més t'agradava? Per què? M’agradava molt cantar cançons gesticulant moviments que feia que practiquéssim entre tots una part teatral. Amb vosaltres vaig perdre la vergonya i el sentit del ridícul perquè em seguíeu el joc. També m’agradava molt explicar contes i tancar els llums de l’aula de psicomotricitat vosaltres tots estirats relaxats amb els ulls clucs i jo inventar un conte fent de vosaltres els protagonistes perquè imaginéssiu tot el que explicava.

 A permanències, què va ser per tu el millor que vas viure? Les tardes de TV Anxaneta amb les notícies fresques de l’escola, les partides a l’Uno, la nina que treia plastilina pel cap...

“Dels nens se n’aprèn molt i ells et fan reforçar valors, els nens sobretot ens ensenyen a estimar perquè ells necessiten i busquen que els estimin” “M’ho vaig passar molt bé fent Batuka”

MÒNICA CUENCA


 Ara mateix estàs treballant al teu negoci, al Pedra Paper Tisora, què és el que més t'agrada de treballar en el teu propi negoci? És tot un repte, m’agrada saber que de mi depèn, m’agrada investigar què és el que més us agrada a vosaltres els nens per tenir-ho a la botiga. M’agrada conèixer gent i he fet molts amics, ara aviat farà dos anys, aquest Nadal i espero que els Nadals que passi a Pedra Paper Tisora es multipliquin. Ah! però el que més m’omple d’estar a la botiga és rebre un client de L’Anxaneta, això és el que més m’agrada, ho dic de tot cor.

 Què en penses del Facebook i del Bloc d'Exalumnes? El Facebook és com totes les coses no pots deixar d’entrar a participar d’aquesta web social però tampoc cal explicar tota la teva vida. El qui ho va dissenyar va tenir una gran idea, això ha revolucionat a la gent, els amics ens retrobem i a més hi ha un munt d’aplicacions per fer molt interessants. El vostre Bloc...no tinc paraules sou uns cracks!!! Un dels grups més espavilats de l’Anxaneta havien de crear un bloc i una pàgina al Facebook, no em sorprèn gens perquè sou únics!!!!!!!!

 Vols afegir alguna cosa? Sí, vull afegir que sempre que vulgueu em podeu venir a veure a la botiga us estaré esperant, així puc continuar escoltant les vostres històries que tant enyoro. Un petó molt gran i una gran abraçada a tots. Espero que la vida us vagi molt bé i sobretot que sigueu molt feliços.

"La felicitat és una recompensa que la rep qui no la cercada" "La joventut vol ser estimada més que ser instruïda" VOLEM AGRAÏR UN COP MÉS A LA MÒNICA QUE ENS HAGI CONCEDIT AQUESTA ENTREVISTA AMB TANTA AMABILITAT I NATURALESA! LI DESITJEM EL MILLOR!!!

VOLS COL·LABORAR AMB L’Ndenotícies? TENS ALGUNA NOTÍCIA PER EXPLICAR-NOS O ALGUNA FOTO PER ENSENYAR-NOS?

exalumnes2000.2009@gmail.com


UNES NOVES FOTOS!

LA PAOLA SARTOR ENS HA ENVIAT FOTOS DE LA SEGONA TROBADA EN D’EXALUMNES, QUE ES VA FER A LLAVANERES EL PASSAT MES DE JUNY!!

EXCLUSIVA I PRIMÍCIA!

TENS FOTOS D’EXALUMNES? ENS VOLS EXPLICAR O RECORDAR ALGUNA COSA? VOLS COMPARTIR ALGO AMB ELS EXALUMNES? exalumnes2000.2009@gmail.com


PARTICIPA!

EL SUPLEMENT SOBRE PARTICIPACIÓ I OPINIÓ DE L’Ndenotícies I DEL BLOC D’EXALUMNES ANXANETA 2000-09

Vas fer vaga el 29-S?

42%

58%

NO

Creus que la lliga és una batalla Barça-Madrid?

40% 60%

SÍ NO

ANIVERSARIS OCTUBRE I NOVEMBRE: BERNAT ESPIELL-> 1/10/2010MARTÍ CANO-> 6/10/2010 PAU MONTSERRAT->24/10/2010PAOLA SARTOR->29/10/2010 BLAI POCH-> 1/11/2010MARIONA URBANO-> 22/11/2010 CARLA MARÍN-> 29/11/2010

ÉS NOTÍCIA!

El passat 26 de setembre es va celebrar la tercera edició del Mataró camina per l’Alzheimer, on hi vam poder veure algun exalumne solidari. Aquesta edició ha batut un rècord especial: més de 3.000 persones, el que el converteix, segurament, en l’esdeveniment solidari més important que es celebra a Mataró! El diumenge 17 d’octubre també es va celebrar una altra caminada solidària: La tercera edició de la Caminada pel Càncer de Mama. També va ser força massiu. SI ENS HEM DEIXAT ALGUN ANIVERSARI, US DEMANEM QUE ENS HO FEU SABER A TRAVÉS DEL FACEBOOK, UN COMENTARI AL BLOC O UN CORREU ELECTRÒNIC A: exalumnes2000.2009@gmail.com. Moltes gràcies!


El suplement de recomanacions i propostes a l’ordinador i Internet

PÀGINES WEB Tecno 12-18: Una web sobre recursos de tecnologia (cal estar-hi registrat, però també hi ha continguts públics amb animacions i explica-cions entenedores i bones per estudiar aquesta matèria. (tecno12-18.com)

PROGRAMES D’ORDINADOR Spotify: Una manera d’escoltar la música que t’agrada sense descàrregues i totalment legal. Hi pots crear llistes de reproducció al teu gust. A més a més, pots compartir les teves cançons i llistes de reproducció amb els teus amics de Facebook i Twitter. (spotify.com)

LA FRASE DE LA SETMANA A INTERNET: Enganxa això al mur del Facebook d'aquelles 20 persones que no vols perdre mai ♥ :). Si te'n tornen 10, ets important.

 ÚLTIMA HORA!

VÍDEOS AL BLOC D’EXALUMNES! Després d’haver gaudit de vídeos de Polònia i l’APM? Al bloc d’exalumnes, no us perdeu alguns dels millors moments de Crackòvia i, a més a més...

ELS CURTMETRATGES QUE VAM FER AMB LA BESTANIST!!!

PROPERAMENT, AL BLOC D’EXALUMNES!!! Si tens algun vídeo o foto de quan anàvem a l’Anxaneta o ens vols explicar i/o recomanar algun programa de TV o ordinador o el que tu vulguis, proposa’ns-ho a:

exalumnes2000.2009@gmail.com


 PUBLICITAT

PEDRA PAPER TISORA LA RIERA 127-129

93 757 25 41 comercialfigueras@gmail.com “Qualsevol client de l’anxaneta sempre és benvingut!” MONICA CUENCA

A QUI VOLS QUE ENTREVISTEM? MESTRES, MONITORS/ES, EXALUMNES… PROPOSA’NS-HO A:

exalumnes2000.2009@gmail.com

mail.c

.


Redacció Ndenotícies – Núm. 11, Octubre 2010 Textos i notícies Fotografies Disseny Idea Correu Bloc Tots els números… Segueixnos per Internet a… Proper número

MBT, JEM, Mònica Cuenca Paola Sartor, MBT, Mònica Cuenca MBT MBT, JEM exalumnes2000.2009@gmail.com www.exalumnes2000-2009.blogspot.com Al Bloc d’Exalumnes www.issuu.com/exalumnes2000.2009 El Bloc d’Exalumnes Al Facebook: Exalumnes Anxaneta Dosmil-Dosmilnou Entre el 15 i el 21 de novembre!

FOTO PEL RECORD

NdeNotícies Número 11 - Octubre 2010  

L'onzena edició del butlletí mensual del Bloc d'Exalumnes del col·legi Anxaneta de Mataró de la promoció 2000-2009.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you