Page 1

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας Έργο 2007-2009 Η παροχή ολοκληρωμένης παιδείας στη γενιά που έρχεται είναι ο μόνος τρόπος για να μεταβάλουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες και να οριοθετήσουμε εκ νέου ένα όραμα για τον σύγχρονο ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας. Η παιδεία δεν ταυτίζεται μόνο με την εκπαίδευση ούτε αναφέρεται μόνο στην κοινωνία και την οικονομία της γνώσης. Είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο. Συνδυάζεται με αξίες, ιδανικά, κανόνες, συμπεριφορές και νοοτροπίες· κτίζει μέσα από τις νέες συνειδήσεις μια αλλιώτικη κοινωνία· δημιουργεί μια σύγχρονη εθνική συνείδηση· αξιοποιεί τις πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες του παιδιού· απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του νέου Έλληνα· συνδυάζει το ιδανικό με το ρεαλιστικό και ανατρέπει στενόμυαλες λογικές, εξεγείροντας τις δημιουργικές φιλοδοξίες μέσω της άμιλλας. Η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί τα κατεστημένα, ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους μας, ώστε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας αλλάζοντας τον εαυτό μας(…). Κύριο μέλημά μας τους δεκαπέντε μήνες σκληρής δουλειάς στο υπουργείο του Μέλλοντος ήταν οι μεταρρυθμίσεις μας να συνδεθούν με εφαρμοσμένες πολιτικές. Πιο μεγάλο βάρος δώσαμε στην αποτελεσματική διοίκηση, που βελτιώνει την εκπαιδευτική καθημερινότητα, παρά στις –ανεφάρμοστες συχνά– θεωρητικές θεσμικές αλλαγές. Δεν υποτιμήσαμε την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου. Απλώς πιστέψαμε ότι η σωστή εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων επιφέρει περισσότερα αποτελέσματα από ό,τι η πομπώδης και επικοινωνιακή μεταβολή τους. Μεταρρυθμιστής είναι αυτός που δεν αλλάζει απλώς τους νόμους, αλλά αλλάζει κυρίως τα πράγματα μέσα από την εφαρμογή τους.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ελληνοκινεζικής Επιτροπής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και με σειρά διακρίσεων από τους Προέδρους της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και τους Βασιλείς της Δανίας και του Βελγίου, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Έχει εργαστεί ως δικηγόροςερευνητής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις δημοσιεύσεις του συγκαταλέγονται πλήθος επιστημονικών άρθρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τα εξής βιβλία: Grundrechte und Gesetzesvorbehalt in der griechischen Verfassung und im Grundgesetz der Bundesrepublik Deutschland, εκδ. Mauke Söhne, 1995· Σπάστε τη Σιωπή, εκδ. Ανατολικός, 1997· Κόντρα στη Δικτατορία των Μετριοτήτων, εκδ. Ι. Σιδέρης, 2007 και Ενεργοί Πολίτες – Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα, εκδ. Ι. Σιδέρης, 2010.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή στις 8 Απριλίου του 1966. Είναι παντρεμένος με τη Γιούλη Παπαχρήστου και είναι πατέρας του Στυλιανού, της Έλενας και της Γεωργίας. Από το 2000 έως και σήμερα εκλέγεται πρώτος Βουλευτής Ροδόπης και είναι Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρα­τ­ίας. Έχει διατελέσει Υφυπουργός

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας Έργο 2007-2009

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συγγραφέα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα στο Facebook.

Εξωτερικών της Ελλάδας (20042007), Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007-2009), Μεταφορών και Επικοινωνιών (2009), Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Είναι δικηγόρος και διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, ενώ μιλάει γερμανικά και αγγλικά. Συμμετείχε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος (2000-2001) και υπήρξε εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Συνέλευση για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Είναι Αντιπρόεδρος της


ΜΕΡΟΣ V ΦΩTOΓPAΦIKO YΛIKO ΣTIΓMEΣ


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παραλαμβάνει την ηγεσία του Υπ.Ε.Π.Θ. από την προκάτοχό του Μαριέττα Γιαννάκου.

Συνάντηση με το Προεδρείο της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.

Συνάντηση με τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι.

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.).

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.).

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.).

– 674 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοινώνει στους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας το επίδομα των 105 � και συνεργάζεται μαζί τους για την ολοκλήρωση του νέου οργανισμού του Υπ.Ε.Π.Θ.

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.).

Σύνοδος Πρυτάνεων στην Κομοτηνή.

Ομιλία Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Σύνοδο Προέδρων Τ.Ε.Ι. στην Άρτα.

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π. Τ.Ε.Ι.

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδρυτών Iδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

– 675 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ορκωμοσία Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στο Υπ.Ε.Π.Θ.

– 676 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Ορκωμοσία του νέου επιτελείου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ύστερα από απόφαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για αντικατάσταση του επίμαχου βιβλίου Iστορίας της ΣT’ Δημοτικού.

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.) για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή.

Εθνική Συνδιάσκεψη των Στελεχών της Εκπαίδευσης του Υπ.Ε.Π.Θ. προκειμένου να διαμορφωθεί η νέα στρατηγική για την εκπαίδευση.

Συνάντηση με το Προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Συνάντηση με την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.) στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

– 677 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποδέχεται τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο κατά την επιστροφή του από το τελευταίο του ταξίδι στην Αμερική.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εκφωνεί τον επικήδειο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου.

Στην τελετή ενθρόνισης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η πρώτη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή.

Mια εποικοδομητική συνεργασία στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας ξεκινάει.

Μνημόσυνο αδελφών Σιβιτανίδη στην ομώνυμη επαγγελματική σχολή, παρουσία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

– 678 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Τελετή διαβεβαίωσης του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

– 679 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση με τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι.

Συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κίττα στην τελετή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

– 680 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Παιδείας μαζί με τους Υφυπουργούς κ. Σπ. Ταλιαδούρο και Α. Λυκουρέντζο, αφού ενημερώσαν τον Πρωθυπουργό για τη Νέα Στρατηγική για την Εκπαίδευση, μιλούν στα ΜΜΕ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία το Υπουργείο Παιδείας, βρισκόντουσαν σε κορύφωση οι αντιδράσεις για την εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο.

Πρώτη κίνηση της νέας ηγεσίας του Υπ.Ε.Π.Θ. ήταν να ανοίξει το Υπουργείο στους διαδηλωτές.

Συζητά με τους φοιτητές και προχωράει αποφασιστικά στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Επίσκεψη στον Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Αναστάσιο Μάνθο, ο οποίος έπεσε θύμα βιαιοπραγιών. O Υπουργός δεσμεύεται να πολεμήσει τη βία στα πανεπιστήμια.

– 681 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Το φαινόμενο της βίας στα σχολεία κορυφώνεται με την καταστροφή του σχολείου του Παγκρατίου το φθινόπωρο του 2007 και τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας.

– 682 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Ενημερώνει συστηματικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ενημερώνει τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

Συνομιλεί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συστρατεύει την πνευματική και καλλιτεχνική ηγεσία σε μια προσπάθεια επαναφοράς της ποιότητας στην ελληνική εκπαίδευση.

Χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή 1.233 σχολείων σε όλη τη χώρα.

Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά γίνεται πρώτη φορά προτεραιότητα.

– 683 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Προωθείται η ψηφιακή εκπαίδευση και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών η δωρεάν διανομή ατομικού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όλους τους μαθητές.

Οι νέοι άνθρωποι πρωταγωνιστούν. Οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη Τοπικών Συμβουλίων Νέων (Το.Συ.Ν.) στους δήμους όλης της χώρας.

Εγκαινιάζονται τα γραφεία της Θρακικής Εστίας στην Αθήνα και προωθείται από το Υπ.Ε.Π.Θ. η ανάδειξη της συμβολής της Θράκης στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Ενισχύεται η συνεργασία με το αμερικανικό ίδρυμα Fullbright.

Ξεκινά συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους για τη δωρεάν παροχή νομικής προστασίας σε παιδιά-θύματα trafficking ή κακοποίησης.

Διανέμονται δωρεάν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους αριστούχους μαθητές.

– 684 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Χατζηγιάννης, Πλέσσας, Μαρκόπουλος, Διονυσίου και πλήθος άλλων ανθρώπων της τέχνης επιστρατεύονται για να στηρίξουν την προσπάθεια του Υπουργείου να συνδέσει την παιδεία με τον πολιτισμό και να επικοινωνήσει στη νέα γενιά κοινωνικά μηνύματα.

Αξιοποιούνται εργαλεία της αγοράς για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών (Σ.Δ.I.T.).

– 685 –

Συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Με τον Νομάρχη Αθηνών κ. Σγουρό.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Εντατικοποιείται το νομοθετικό έργο. Ψηφίζονται πέντε νομοσχέδια και προετοιμάζονται άλλα οκτώ.

O Eυριπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τη νέα στρατηγική για την εκπαίδευση.

Ομιλία στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στην Κρήτη.

Κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ.

Κατά τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

– 686 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πιστεύει ότι η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και το αποδεικνύει με πράξεις.

– 687 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Γεύμα του Υπουργού Παιδείας προς τιμήν του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.

Ομιλία στα εγκαίνια έκθεσης βιβλίου του Οργανισμού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (Ο.Π.Ε.Β.).

Κατά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (Π.Ο.Ε.).

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Περιστέρι.

Με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Βαρδακαστάνη.

– 688 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Για πρώτη φορά δημιουργείται ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο που καθιστά υποχρεωτική την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

Το Υπουργείο Παιδείας ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά με αναπηρία, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τους.

Διανέμονται ειδικοί Η/Υ σε μαθητές με αναπηρία σε όλη τη χώρα.

Η επιμόρφωση σε πρώτη προτεραιότητα. Συνεργασία με τα στελέχη των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων για την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

– 689 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ομιλία σε διημερίδα επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων.

Ομιλία Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά την κοπή της πίτας της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρηγίλλης.

Αναβαθμίζεται ο θεσμός των καλλιτεχνικών αγώνων.

Οι καλλιτεχνικοί αγώνες για πρώτη φορά διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη. Προστίθενται νέες θεματικές: ρητορική, κινηματογράφος, κινούμενο σχέδιο, κ.λπ.

Συμμετέχουν πολλές χιλιάδες μαθητών. Ο θεσμός στηρίζεται από διαπρεπείς ανθρώπους της τέχνης, όπως οι συνθέτες Μ. Πλέσσας και Γ. Μαρκόπουλος.

Προωθούνται εφαρμογές εναλλακτικής ενέργειας.

– 690 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή κατά την παρουσίαση του «Έξυπνου Σχολείου».

– 691 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Το Υπ.Ε.Π.Θ. εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τα επτά μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας: Νιάρχου, Ωνάση, Λαμπράκη, Ευγενίδη, κ.ά.

Από τον εορτασμό της ημέρας κατά του αναλφαβητισμού.

Παρουσίαση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε πρέσβεις, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, κ.λπ.

Συχνά, η πολιτική ηγεσία του Υπ.Ε.Π.Θ. δεχόταν επισκέψεις σχολείων στο Υπουργείο και συνομιλούσε με τους μαθητές.

Συνάντηση με τους μαθητές του σχολείου της Ξυλαγανής.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Διεθνή Επιτροπή των Special Olympics στην Αθήνα.

– 692 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Βράβευση μαθητών του δήμου Χαϊδαρίου σε έκθεση ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον.

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Συνάντηση με μαθητές του Γυμνασίου Κομοτηνής.

– 693 –

Η πολιτεία στέκεται δίπλα στη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Το 2008-2009 είναι η σχολική χρονιά που, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, ξεκινά χωρίς λειτουργικά κενά δασκάλων και καθηγητών.

– 694 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Τα σχολικά βιβλία για πρώτη φορά στις 11 Σεπτεμβρίου περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Ν.Γ.) συνεργάζεται με τη Super League αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Το Υπ.Ε.Π.Θ. στέκεται δίπλα σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες που προωθούν τη διάδοση και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, όπως αυτή του «Ιδρύματος Mαρίας Τσάκου» στη Λατινική Aμερική.

Επίσκεψη του μειονοτικού σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας υπήρξε το πρώτο Υπουργείο όσον αφορά την απορροφητικότητα του Γ' Κ.Π.Σ. και την προετοιμασία και έγκριση του Ε.Σ.Π.Α.

Ο εορτασμός της Hμέρας της Δημοκρατίας μαζί με μαθητές.

– 695 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Οι επισκέψεις στα σχολεία και η επικοινωνία με τους μαθητές ήταν στο τακτικό πρόγραμμα της ηγεσίας του Υπουργείου.

Η Εθνική Επιτροπή Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας εργάστηκε για τη σύνδεση του σωματειακού με τον σχολικό αθλητισμό και την προώθηση των ολυμπιακών αξιών.

Ο Υπουργός βραβεύει μαθητές που ξεχώρισαν για τις ενάρετες πράξεις τους.

Συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημερώνει τους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύσκεψη με τη Δ.Α.Κ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

– 696 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Σύσκεψη με τη Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης.

Βράβευση αριστούχων μαθητών από τον όμιλο Eurobank.

Συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Στήριξη της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών επισκέπτεται το Υπουργείο Παιδείας.

50 χρόνια Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

– 697 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ομιλία σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη για το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού για επαγγέλματα που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Υπογραφή μνημονίου της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Ν.Γ.) με τα Επιμελητήρια, με στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά.

Ομιλία σε καθηγητές-στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε.

Κάλαντα σχολείων στον Yπουργό Παιδείας.

– 698 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Η διδασκαλία και η πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού στους μετανάστες από τις δομές της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) είναι η καινοτόμος προϋπόθεση ένταξης και απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Ν.Γ.) με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

15 μήνες ομαδικής δουλειάς από το επιτελείο του Υπ.Ε.Π.Θ. ήταν η βασική αιτία της αποτελεσματικότητας και της επιτυχίας: Π. Παταριάς, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Σ.Κ., Π. Σκλιάς Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Ν. Τσαμαδιάς, Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης, Π. Καρβελάς, Υπεύθυνος Τύπου, Α. Λυκουρέντζος, Υφυπουργός, Ε. Στυλιανίδης, Υπουργός, Γ. Γούσης, Ειδ. Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης, Σπ. Ταλιαδούρος, Υφυπουργός, Δ. Πλατής, Γενικός Γραμματέας, Α. Συρίγος, Ειδικός Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Θ. Κυριαζής, Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Γ. Πανδρεμένος, Ειδικός Γραμματέας Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ., Γ. Ανδρεάδης, Επικεφαλής Πολιτικού Γραφείου Υπουργού.

Τον Ιανουάριο του 2009, κατά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μετακινείται στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και παραδίδει το Υπ.Ε.Π.Θ. στον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

– 699 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αναγνωρίζει το έργο της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

– 700 –


ΜΕΡΟΣ V ΦΩTOΓPAΦIKO YΛIKO ΠEPIOΔEIEΣ


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� AITΩΛOAKAPNANIA

Εγκαίνια του 1ου Λυκείου Αγρινίου.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο των Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου.

Σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Συνάντηση με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Επίσκεψη στο δημαρχείο Μεσολογγίου.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

– 702 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (Το.Συ.Ν.) Αιτωλοακαρνανίας.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας με τους δημάρχους, τους βουλευτές και την εκπαιδευτική κοινότητα.

� ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Επίσκεψη της ηγεσίας του Υπ.Ε.Π.Θ. στην Αργολίδα.

Οι δύο υφυπουργοί Α. Λυκουρέντζος και Σπ. Ταλιαδούρος σε συνεργασία.

– 703 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Σύσκεψη φορέων για τη σχολική στέγη στην Αργολίδα.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Άργος.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Άργος.

� ΑΡΚΑΔΙΑ

1η Πανελλήνια Σύνοδος Περιφερειακών Διευθυντών και Προϊσταμένων στην Τρίπολη.

– 704 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εγκαίνια Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) στην Τρίπολη.

Συναυλία Μουσικών Σχολείων Τρίπολης.

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης κ. Κ. Τσαμαδιά.

Ομιλία Υφυπουργού Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζου.

Ομιλία Υπουργού Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη.

– 705 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνέντευξη τύπου στη Νομαρχία Αρκαδίας.

Σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εγκαίνια Τ.Ε.Ε. στην Τρίπολη.

– 706 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

� AXAΪA

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Κλειτορίας.

Επίσκεψη στο σεισμόπληκτο Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων.

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Πατρών και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (To.Συ.Ν.) Αχαΐας.

Ο Ε. Στυλιανίδης κηρύσσει την έναρξη του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στην Κλειτορία.

Περιοδείες στις σεισμόπληκτες εκκλησίες του νομού.

– 707 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� BOIΩTIA

Εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λειβαδιάς.

Εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας.

Ο Ε. Στυλιανίδης μαζί με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο σχεδιάζουν την κατασκευή διδακτηρίου σε οικόπεδα της εκκλησίας.

Επίσκεψη στο Κ.Α.Π.Η. του Αγ. Θωμά.

Στο νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ορχομενού.

– 708 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Λυκείου Βαγίων.

Σύσκεψη φορέων για τη σχολική στέγη στη Νομαρχία Βοιωτίας.

Επίσκεψη στο σπίτι του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Επίσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο της Ευαγγελίστριας.

� ΔPAMA

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο.

– 709 –

Σύσκεψη εργασίας στη Νομαρχία Δράμας.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� EBPOΣ

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Βύσσας.

Εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας.

Εγκαίνια του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.

Εγκαίνια του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.

Επίσκεψη στο Nηπιαγωγείο Τυχερού.

– 710 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Συνάντηση με μουσουλμάνες μαθήτριες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Σουφλίου.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Έβρου.

� EYBOIA

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κύμης.

Συνάντηση με το Το.Συ.Ν. Εύβοιας.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Εύβοιας για θέματα σχολικής στέγης.

Eπίσκεψη στο εργοτάξιο του Δημοτικού Σχολείου Κονιστρών.

– 711 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� EYPYTANIA

Εγκαίνια του ΕΠΑ.Λ. Καρπενησίου.

Επιθεώρηση εργοταξίων στο Καρπενήσι.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο.

Σύσκεψη με το Το.Συ.Ν. Καρπενησίου.

� HΛEIA

Εκδήλωση λογοδοσίας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης στη Νομαρχία του Πύργου.

Επίσκεψη στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών, που υπέστη ζημιές από τους σεισμούς.

– 712 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λεχαινών.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Ηλείας.

� HMAΘIA

Εγκαίνια του 6ου Γυμνασίου Βέροιας.

– 713 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Εγκαίνια του νηπιαγωγείου Πλατέος.

Επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονα.

Συνάντηση με το Το.Συ.Ν. Ημαθίας.

� HPAKΛEIO

Mε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ηρακλείου.

– 714 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εγκαίνια του 2ου Λυκείου Ηρακλείου.

Συνεργασία με τη Νομάρχη Ηρακλείου.

Σύσκεψη για τη σχολική στέγη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σύνοδος Προέδρων Τ.Ε.Ι.

Συνοδεύοντας τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στη θεμελίωση του βήματος του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Γόρτυνα.

– 715 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ανταλλαγή δώρων με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την άφιξή του στην Κρήτη.

Mαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Δοξολογία στον Άγιο Παύλο στο Ηράκλειο Κρήτης.

� ΘEΣΠPΩTIA

Επίσκεψη σε εργοτάξιο στη Θεσπρωτία.

Επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτο.

– 716 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Eπίσκεψη σε σχολείο στην Ηγουμενίτσα.

Ειδικό σχολείο στη Θεσπρωτία.

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων συζητά με κατοίκους της Παραμυθιάς για την οριστική επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης.

Σχολείο στην Παραμυθιά.

Επίσκεψη με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

– 717 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Βράβευση μαθητών.

Συνεργασία με τη διοίκηση της Aνώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.

� ΘEΣΣAΛONIKH

2η Σύνοδος Περιφερειακών Διευθυντών στη Θεσσαλονίκη.

Θεμελίωση κλειστού γυμναστηρίου και επέκταση 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

– 718 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

4ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης.

Εγκαίνια του 5ου Ειδικού Σχολείου Ευκαρπίας.

Συνάντηση με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση στον Δήμο Σοχού.

– 719 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς: επίσκεψη στο εργοτάξιο.

ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης: επίσκεψη στο εργοτάξιο.

Επίσκεψη στο 10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Θεμελίωση Ενιαίου Λυκείου Θερμαϊκού.

Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδας.

– 720 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Συνάντηση με Πρυτάνεις και Προέδρους Τ.Ε.Ι. στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Θεμελίωση κλειστού γυμναστηρίου και επέκταση 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του 1ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου.

Συμμετοχή στο πρώτο debate για τη Βόρεια Ελλάδα. Διοργανωτής: εφημερίδα Μακεδονία.

– 721 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Εγκαίνια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού.

� ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Εγκαίνια σχολείου στα Γιάννενα.

– 722 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εγκαίνια σχολείου στα Γιάννενα.

Εγκαίνια σχολείου στα Γιάννενα.

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.).

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.).

– 723 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο.

� KABAΛA

Eπίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.).

Eπίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.).

Επίσκεψη στο νεόδμητο 1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεώνα.

Επιθεώρηση εργοταξίου στο νηπιαγωγείο Κεραμωτής.

– 724 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Θεμελίωση 24ου Νηπιαγωγείου Καβάλας.

� KAPΔITΣA

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Nεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.

Σύσκεψη φορέων με θέμα τη σχολική στέγη στη Νομαρχία Καβάλας.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο.

– 725 –

Εγκαίνια του κτιρίου Διά Βίου Μάθησης.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Εγκαίνια του 3ου Λυκείου Καρδίτσας.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Επίσκεψη στο εξεταστικό κέντρο Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας-Διαδραστικές τηλεεξετάσεις.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο Τ.Ε.Ι.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Καρδίτσας.

– 726 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Θεμελίωση Δημοτικού Σχολείου Βλοχού.

� KEPKYPA

Εγκαίνια Λυκείου Καστελλάνων Μέσης.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Κέρκυρας.

� KOPINΘΙΑ

Επιθεώρηση στο εργοτάξιο του ειδικού σχολείου Κορινθίας Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

– 727 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Σύσκεψη φορέων για τα εκπαιδευτικά θέματα και συνέντευξη τύπου στη Νομαρχία.

Με τον Νομάρχη Κορινθίας κ. Ν. Ταγαρά.

� KYKΛAΔEΣ

Εγκαίνια Τ.Ε.Ε. Πάρου.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου.

– 728 –

Προσκύνημα στη Μονή Εκατονταπυλιανής.


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

Εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

Επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα Κοινότητας Ηρακλειάς.

� ΛΑΚΩΝΙΑ

Επιθεώρηση σε εργοτάξιο νηπιαγωγείου στη Σπάρτη.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του νέου πανεπιστημίου στη Σπάρτη.

– 729 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του νέου πανεπιστημίου στη Σπάρτη.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του νέου πανεπιστημίου στη Σπάρτη.

Σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία Λακωνίας για εκπαιδευτικά ζητήματα.

Σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία Λακωνίας για εκπαιδευτικά ζητήματα.

– 730 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Συνάντηση με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

� ΛAPIΣA

Εγκαίνια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγκαίνια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ομιλία στο αμφιθέατρο της νέας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

– 731 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Εγκαίνια νηπιαγωγείων Λάρισας.

Εγκαίνια νηπιαγωγείων Λάρισας.

Επίσκεψη σε εργοτάξιο δημοτικού γυμναστηρίου.

Επίσκεψη σε εργοτάξια δημοτικού γυμναστηρίου.

– 732 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Επίσκεψη σε εργοτάξιo δημοτικού γυμναστηρίου.

Επίσκεψη στο Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του ΚΕ.Θ.Ε.A. Έξοδος.

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Φυλακών.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

– 733 –

Σύσκεψη στη Νομαρχία Λάρισας.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� ΛAΣIΘI

Επίσκεψη στα σχολεία του Νομού Λασιθίου.

Σύσκεψη εργασίας στη Νομαρχία Λασιθίου.

� MAΓNHΣIA

Εγκαίνια του 4ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης.

– 734 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Ο Eυριπίδης Στυλιανίδης συζητά με φοιτητές που διαδηλώνουν.

Εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

– 735 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Επίσκεψη στη Μεσσηνία.

Σύνοδος πρυτάνεων στην Καλαμάτα.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

– 736 –

Επιθεώρηση των έργων στη Μεσσηνία.


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Στο εργοτάξιο του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.

– 737 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� ΞANΘH

Επιθεώρηση εργοταξίου.

Eπίσκεψη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

Συζήτηση με τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Επίσκεψη στα υπό ανέγερση 7ο Γυμνάσιο, 13ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

Επίσκεψη στα υπό ανέγερση 7ο Γυμνάσιο, 13ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα.

– 738 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία Ξάνθης.

� ΠEIPAIAΣ

Επίσκεψη σε εργοτάξιο νηπιαγωγείου στον Πειραιά.

Επίσκεψη σε εργοτάξιο σχολείου στον Πειραιά.

– 739 –

Σύσκεψη για τη σχολική στέγη στη Νομαρχία Πειραιά.


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Θεμελίωση 6ου Γυμνασίου Πειραιά.

Συνάντηση με το Το.Συ.Ν. στον Δήμο Πειραιά.

Σύσκεψη με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς.

Εγκαίνια του νηπιαγωγείου Περάματος.

Εγκαίνια του ΓΕ.Λ. Κορυδαλλού.

– 740 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εγκαίνια του ΓΕ.Λ. Κορυδαλλού.

Επιθεώρηση στο εργοτάξιο του 1ου Λυκείου Κερατσινίου.

Επιθεώρηση στο εργοτάξιο του 1ου Λυκείου Κερατσινίου.

– 741 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� ΠOPOΣ

Επίσκεψη σε νηπιαγωγείο του Πόρου.

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Τροιζήνας-Μεθάνων.

Θεμελίωση Δημοτικού Γυμνασίου Πόρου.

� PEΘYMNO

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου Αγκουσελιανών.

– 742 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου Πλακιά.

Επίσκεψη στα νεοαναγειρόμενα σχολικά συγκροτήματα.

Επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Άνθιμο.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Ρεθύμνου.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

– 743 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� POΔOΠH

1η σύνοδος εκπαιδευτικών στελεχών Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Ροδόπης για θέματα σχολικής στέγης.

Εγκαίνια σχολείων στην Κομοτηνή.

Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

– 744 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Δημοτικό Σχολείο Μαρώνειας.

Εγκαίνια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Σαπών.

Ανακατασκευή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κομοτηνής (πρώην 2ο Γυμνάσιο).

Σύνοδος Πρυτάνεων στην Κομοτηνή.

Επισκέψεις σε σχολεία του Νομού Ροδόπης.

– 745 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� ΣEPPEΣ

Εγκαίνια 3ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Σερρών.

Εγκαίνια της Δημοτικής Kεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Εγκαίνια της Δημοτικής Kεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Σερρών.

– 746 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία Σερρών.

Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο.

Σύνοδος Προέδρων Τ.Ε.Ι.

– 747 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� TPIKAΛA

Ανακατασκευή Κ.Ε.Ε. Τρικάλων.

Εγκαίνια Σ.Δ.Ε. Τρικάλων.

Επίσκεψη στο νέο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων.

– 748 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο.

Επίσκεψη στο νέο Νηπιαγωγείο Μπάρας Τρικάλων.

Επιθεώρηση στο υπό ανέγερση Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

– 749 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� ΦΘIΩTIΔA

Εγκαίνια νηπιαγωγείου Λαμίας.

Εγκαίνια νηπιαγωγείου Λαμίας.

Επίσκεψη στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Θεμελίωση γυμναστηρίου Λαμίας.

– 750 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Θεμελίωση γυμναστηρίου Λαμίας.

Θεμελίωση Δημοτικού Γυμνασίου Μώλου.

Διανομή δωρεάν υπολογιστών σε Α.με.Α. στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Φθιώτιδας.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο.

Σύσκεψη φορέων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το.Συ.Ν. Φθιώτιδας.

– 751 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.

Επίλυση ζητημάτων σε υπό κατάληψη σχολείο.

� ΦΩKIΔA

Εγκαίνια στο Δημοτικό Σχολείο Γαλαξιδίου.

Εγκαίνια πτέρυγας Λυκείου Γαλαξιδίου.

– 752 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εργοτάξιο Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Γαλαξιδίου.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Αθηναγόρα.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Φωκίδας.

Σύνοδος Πρυτάνεων στους Δελφούς.

– 753 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� XANIA

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χανίων.

Εγκαίνια Λυκείου Σούδας.

Εγκαίνια Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στον Βάμο Χανίων.

� XIOΣ

Γεύμα προς τιμήν του Υπ.Ε.Π.Θ.

Εγκαίνια νέας πτέρυγας Δημοτικού Σχολείου Καρδαμύλων, προσφορά της οικογένειας Φράγκων.

– 754 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εγκαίνια νέας πτέρυγας Δημοτικού Σχολείου Καρδαμύλων.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Διονύσιο.

Εγκαίνια νέας πτέρυγας Δημοτικού Σχολείου Καρδαμύλων.

– 755 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Εγκαίνια 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

– 756 –


ΜΕΡΟΣ V ΦΩTOΓPAΦIKO YΛIKO ΔIEΘNEIΣ ΣXEΣEIΣ


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα παιδείας.

Συνάντηση εργασίας με τον Επίτροπο της E.E. αρμόδιο για θέματα πολυγλωσσίας κ. Leonard Orban.

Συνάντηση εργασίας με τον Επίτροπο της E.E. αρμόδιο για θέματα πολυγλωσσίας κ. Leonard Orban.

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Δημήτριο με θέμα τη στήριξη της ελληνικής εκπαίδευσης των oμογενών στις Η.Π.Α.

Περιοδεία στις Η.Π.Α.

– 758 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Συνάντηση με Έλληνες εκπαιδευτικούς και καθηγητές Α.Ε.Ι. στις Η.Π.Α.

Επίσκεψη σε charter school της Νέας Υόρκης όπου διδάσκεται ελληνικό πρόγραμμα σε Aμερικάνους μαθητές.

Επίσκεψη σε ελληνικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα κ. Daniel V. Speckhard για θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας.

Συνάντηση με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην Αθήνα για θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας.

– 759 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση με το Bill Gates για την υλοποίηση της ψηφιακής τάξης και του «Σχολείου του Μέλλοντος».

Συνάντηση με τον Bill Gates και στελέχη της Microsoft Ελλάς για την υλοποίηση της ψηφιακής τάξης στο «Έξυπνο αειφόρο σχολείο».

Επίσκεψη στο «Σχολείο του Μέλλοντος» στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στη χώρα μας.

Συνάντηση με τον τέως Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και νυν Yφυπουργό για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας κ. Andrey Vdovin.

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συμπρόεδρο στη γλωσοελληνική διυπουργική επιτροπή κ. Aleksey Gordeev.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας της Βρετανίας κ. Bill Rammell στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου «Moving Young Minds» στο Λονδίνο.

– 760 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Μαριούπολης για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Ουγγαρίας κ. Istvan Hiller.

Συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας της Μολδαβίας.

Εγκαίνια του Λυκείου «Ελλάδα» στη Μολδαβία.

– 761 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Εγκαίνια του Λυκείου «Ελλάδα» στη Μολδαβία.

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Ανδρέα Δημητρίου.

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια.

Ο Eυριπίδης Στυλιανίδης, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της Ελλάδας, καταθέτει στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία.

Συνάντηση με την Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδας.

– 762 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Εγκαίνια Αρσακείου Τιράνων με τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Μπαμπινιώτη, παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας της Αλβανίας.

Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Μπαμπινιώτης βραβεύει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη συμβολή του στη δημιουργία του Αρσακείου Τιράνων.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εγκαινιάζει το Αρσάκειο Τιράνων.

– 763 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� Χώρες της Αφρικής Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων συνέχισε μία συνεργασία, που ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ξεκίνησε ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας με την Μ.Κ.Ο. «Ελληνική Δράση Αφρικής», που δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια. Η ψυχή της Οργάνωσης, η Ελληνίδα ευεργέτης Μέρω Κεσεσίογλου, δημιούργησε με προσωπική χρηματοδότηση και φροντίδα πάνω από 17 ιδρύματα σε χώρες της Αφρικής με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ. Στόχος της προσπάθειας αυτής, η αντιμετώπιση της απόλυτης φτώχειας, της έλλειψης νερού, της καταπολέμησης του υποσιτισμού και των θανατηφόρων ασθενειών, με παράλληλη παροχή εκπαίδευσης και δημιουργία της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής για να στηριχθούν τα νέα παιδιά. Αυτή η γόνιμη συνεργασία της «Ελληνικής Δράσης Αφρικής» με την Hellenic Aid του Υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια με το Υπουργείο Παιδείας, εκτός από την ανθρώπινη προσφορά στα παιδιά, προώ­ θησε και προωθεί την ελληνική γλώσσα, την Παιδεία και τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό. Κορύφωση της προσπάθειας είναι η ίδρυση ενός σχολείου στην πόλη Guilgo της Ακτής Ελεφαντοστού με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου φοιτούν και σιτίζονται πάνω από 1.000 παιδιά. Η πρωτοβουλία της Μέρως Κεσεσίογλου αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε διεθνώς, όχι μόνο από τις Κυβερνήσεις των Αφρικανικών και των Ευρωπαϊκών Κρατών αλλά και από τους Διεθνείς Οργανισμούς και βεβαίως στο πρόσωπό της τιμήθηκε όλη η Ελλάδα.

– 764 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

– 765 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

� Αντίγραφο του σχεδίου της Νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης στο φαληρικό δέλτα, όπως το σχεδίασε και το παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας ο Renzo Piano

Ένα ταξίδι του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Παρίσι, με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, που συνδυάστηκε με πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, του Ιδρύματος Νιάρχου, που ήταν χορηγός, και του παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, είχε ως αποτέλεσμα την επιτόπου αναμόρφωση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Φαληρικό Δέλτα. Διακύβευμα της διαπραγμάτευσης ήταν να κυριαρχεί χωρικά και αρχιτεκτονικά η Βιβλιοθήκη επί της Λυρικής Σκηνής, επειδή αυτό ταιριάζει περισσότερο στην ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας, που υπήρξε η πατρίδα της Δημοκρατίας και του Πνεύματος. Τόσο ο χορηγός όσο και ο δημιουργός Renzo Piano πείστηκαν και επιτόπου σχεδιάστηκε εκ νέου το σύγχρονο δημιούργημα.

– 766 –


ΜΕΡΟΣ V ΦΩTOΓPAΦIKO YΛIKO βιοκλιματικα σχολεια


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Την περίοδο 2004-2009 ξεκίνησε πρόγραμμα κατασκευής 1.223 έξυπνων βιοκλιματικών σχολικών υποδομών εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν μέχρι το 2009 776. Στην Ενότητα αυτή παρατίθενται ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα μελετών.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Δ. Πολίχνης, Ν. Θεσσαλονίκης. Περιγραφή Κτιρίου: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων & Αθλητικών Εκδηλώσεων στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, η οποία θα εξυπηρετεί τους μαθητές της περιοχής. Βρίσκεται επί των οδών Μιχαηλίδη, Αγν. Στρατιώτη, Σταδίου & Σχολείου και έχει συνολική επιφάνεια κτιρίου Ε= 1.619,00 τ.μ. Αναπτύσσεται σε Ισόγειο & τμηματικό Όροφο. Περιλαμβάνει τον Αθλητικό Χώρο, Κερκίδες, Αποδυτήρια, Ιατρείο, Χώρους Υγιεινής & Βοηθητικούς Χώρους.

Έχει Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας όπως: • Χωροθέτηση με σωστό Προσανατολισμό • Ηλιοπροστασία – Σκίαση • Φυσικό Φωτισμό – Αερισμό • Οικολογικά Υλικά – Μονώσεις • Υψηλή Φύτευση • Φωτοβολταϊκά Συστήματα • Βαλβίδες Ρυθμιζόμενου Χρόνου Ροής Νερού Το έργο έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. για να ξεκινήσει η κατασκευή.

– 768 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Δ. Πολίχνης, Ν. Θεσσαλονίκης.

– 769 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Eιδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δ. Καλλιθέας, Ν. Αττικής. Περιγραφή Κτιρίου: Ειδικό Νηπιαγωγείο & Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, τα οποία θα εξυπηρετούν 10 μαθητές Νηπιαγωγείου & 50 μαθητές Δημοτικού. Βρίσκεται επί των οδών Δημοσθένους & Αχιλλέως και έχει συνολική επιφάνεια κτιρίου Ε=1.843,22 τ.μ. Αναπτύσσεται σε Ισόγειο, Α' & Β' Ορόφο. Περιλαμβάνει 8 Αίθουσες Διδασκαλίας, Εργαστήρια Αισθητικής Αγωγής & Εργοθεραπείας, Αίθουσα Γυμναστικής, ΑΠΧ, Χώρο Φαγητού, Χώρους Διοίκησης, Χώρους Υγιεινής & Βοηθητικούς Χώρους. Έχει Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας όπως: • Χωροθέτηση με σωστό Προσανατολισμό • Ηλιοπροστασία – Σκίαση

• Φυσικό Φωτισμό – Αερισμό • Οικολογικά Υλικά – Μονώσεις • Υψηλή Φύτευση • Φωτοβολταϊκά Συστήματα • Χρήση Γεωθερμικής Ενέργειας • Σύστημα Παραγωγής Ζεστού νερού με χρήση Ηλιακής Ενέργειας • Εξαερισμό Αιθουσών Διδασκαλίας με αισθητήρες CO2 • Αυτόματο Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων • Διαχείριση Όμβριων Υδάτων • Βαλβίδες Ρυθμιζόμενου Χρόνου Ροής Νερού Το έργο έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. για να ξεκινήσει η κατασκευή.

– 770 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Eιδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δ. Καλλιθέας, Ν. Αττικής.

– 771 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

1ο & 2ο Λύκειο Δ. Αργοστολίου, Ν. Κεφαλληνίας. Περιγραφή Κτιρίου: Δύο 12θέσια Λύκεια, τα οποία θα εξυπηρετούν 720 μαθητές. Βρίσκονται επί της επαρχιακής οδού Αργοστολίου – Λακήθρα και έχουν συνολική επιφάνεια κτιρίων Ε= 5.003,00 τ.μ. Αναπτύσσονται σε Ισόγειο & Α' Όροφο. Περιλαμβάνουν το καθένα 12 Αίθουσες Διδασκαλίας, 6 Ειδικές Αίθουσες, ΑΠΧ, Χώρους Διοίκησης, Χώρους Υγιεινής & Βοηθητικούς Χώρους. Έχει Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας όπως: • Χωροθέτηση με σωστό Προσανατολισμό • Ηλιοπροστασία – Σκίαση • Φυσικό Φωτισμό – Αερισμό

• Οικολογικά Υλικά – Μονώσεις • Φυτεμένο Δώμα • Υψηλή Φύτευση • Φωτοβολταϊκά Συστήματα • Εξαερισμό Αιθουσών Διδασκαλίας με αισθητήρες CO2 • Αυτόματο Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων • Διαχείριση Όμβριων Υδάτων • Βαλβίδες Ρυθμιζόμενου Χρόνου Ροής Νερού Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη, υλοποιείται η μελέτη εφαρμογής, έχει προταθεί για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. Ιονίων Νήσων.

– 772 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

1ο & 2ο Λύκειο Δ. Αργοστολίου, Ν. Κεφαλληνίας.

– 773 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Διαπολιτισμική Διαβαλκανική Βιβλιοθήκη Δ. Κομοτηνής, Ν. Ροδόπης.

Περιγραφή Κτιρίου: Kτίριο Βιβλιοθήκης, η οποία θα εξυπηρετεί όλο τον Νομό. Βρίσκεται επί των οδών Πριγκηπονήσων & Υψηλάντου και έχει συνολική επιφάνεια κτιρίου Ε= 4.000,50 τ.μ. Αναπτύσσεται σε δύο Υπόγεια, Ισόγειο, Α', Β' & Γ' Όροφο. Περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Ενηλίκων, Παιδικό Τμήμα, Χώρους Διοίκησης, Υπηρεσίες Αρχείων του Ν. Ροδόπης, Καφετέρια, ΑΠΧ, Χώρους Υγιεινής & Βοηθητικούς Χώρους. Έχει Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας όπως: • Χωροθέτηση με σωστό Προσανατολισμό • Ηλιοπροστασία – Σκίαση

• Φυσικό Φωτισμό – Αερισμό • Οικολογικά Υλικά – Μονώσεις • Φυτεμένο Δώμα • Υψηλή Φύτευση • Φωτοβολταϊκά Συστήματα • Αυτόματο Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων • Βαλβίδες Ρυθμιζόμενου Χρόνου Ροής Νερού Εγκρίθηκε το έργο. Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη από τον Ο.Σ.Κ. Το έργο πάγωσε μετά το 2009.

– 774 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

Διαπολιτισμική Διαβαλκανική Βιβλιοθήκη Δ. Κομοτηνής, Ν. Ροδόπης.

– 775 –


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

2ο Δημοτικό Σχολείο Δ. Νέας Περάμου, Ν. Καβάλας.

Περιγραφή Κτιρίου: 12θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο θα εξυπηρετεί 300 μαθητές. Βρίσκεται εντός του οικισμού Ν. Περάμου και έχει συνολική επιφάνεια κτιρίου Ε=2.608,00 τ.μ. Αναπτύσσεται σε τμηματικό Υπόγειο, Ισόγειο & Α' Όροφο. Περιλαμβάνει 12 Αίθουσες Διδασκαλίας, 4 Ειδικές Αίθουσες, Βιβλιοθήκη, Τραπεζαρία, Χώρους Διοίκησης, ΑΠΧ, Χώρους Υγιεινής & Βοηθητικούς Χώρους. Έχει Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας όπως: • Χωροθέτηση με σωστό Προσανατολισμό • Ηλιοπροστασία – Σκίαση

• Φυσικό Φωτισμό – Αερισμό • Οικολογικά Υλικά – Μονώσεις • Υψηλή Φύτευση • Φωτοβολταϊκά Συστήματα • Εξαερισμό Αιθουσών Διδασκαλίας με αισθητήρες CO2 • Αυτόματο Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων • Διαχείριση Όμβριων Υδάτων • Βαλβίδες Ρυθμιζόμενου Χρόνου Ροής Νερού Εγκρίθηκε το έργο. Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη από τον Ο.Σ.Κ. Το έργο έχει παγώσει.

– 776 –


OΛA EINAI ΘEMA ΠAIΔEIAΣ

2ο Δημοτικό Σχολείο Δ. Νέας Περάμου, Ν. Καβάλας.

– 777 –


Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας Έργο 2007-2009 Η παροχή ολοκληρωμένης παιδείας στη γενιά που έρχεται είναι ο μόνος τρόπος για να μεταβάλουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες και να οριοθετήσουμε εκ νέου ένα όραμα για τον σύγχρονο ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας. Η παιδεία δεν ταυτίζεται μόνο με την εκπαίδευση ούτε αναφέρεται μόνο στην κοινωνία και την οικονομία της γνώσης. Είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο. Συνδυάζεται με αξίες, ιδανικά, κανόνες, συμπεριφορές και νοοτροπίες· κτίζει μέσα από τις νέες συνειδήσεις μια αλλιώτικη κοινωνία· δημιουργεί μια σύγχρονη εθνική συνείδηση· αξιοποιεί τις πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες του παιδιού· απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του νέου Έλληνα· συνδυάζει το ιδανικό με το ρεαλιστικό και ανατρέπει στενόμυαλες λογικές, εξεγείροντας τις δημιουργικές φιλοδοξίες μέσω της άμιλλας. Η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί τα κατεστημένα, ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους μας, ώστε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας αλλάζοντας τον εαυτό μας(…). Κύριο μέλημά μας τους δεκαπέντε μήνες σκληρής δουλειάς στο υπουργείο του Μέλλοντος ήταν οι μεταρρυθμίσεις μας να συνδεθούν με εφαρμοσμένες πολιτικές. Πιο μεγάλο βάρος δώσαμε στην αποτελεσματική διοίκηση, που βελτιώνει την εκπαιδευτική καθημερινότητα, παρά στις –ανεφάρμοστες συχνά– θεωρητικές θεσμικές αλλαγές. Δεν υποτιμήσαμε την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου. Απλώς πιστέψαμε ότι η σωστή εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων επιφέρει περισσότερα αποτελέσματα από ό,τι η πομπώδης και επικοινωνιακή μεταβολή τους. Μεταρρυθμιστής είναι αυτός που δεν αλλάζει απλώς τους νόμους, αλλά αλλάζει κυρίως τα πράγματα μέσα από την εφαρμογή τους.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ελληνοκινεζικής Επιτροπής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και με σειρά διακρίσεων από τους Προέδρους της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και τους Βασιλείς της Δανίας και του Βελγίου, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Έχει εργαστεί ως δικηγόροςερευνητής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις δημοσιεύσεις του συγκαταλέγονται πλήθος επιστημονικών άρθρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τα εξής βιβλία: Grundrechte und Gesetzesvorbehalt in der griechischen Verfassung und im Grundgesetz der Bundesrepublik Deutschland, εκδ. Mauke Söhne, 1995· Σπάστε τη Σιωπή, εκδ. Ανατολικός, 1997· Κόντρα στη Δικτατορία των Μετριοτήτων, εκδ. Ι. Σιδέρης, 2007 και Ενεργοί Πολίτες – Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα, εκδ. Ι. Σιδέρης, 2010.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣT. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή στις 8 Απριλίου του 1966. Είναι παντρεμένος με τη Γιούλη Παπαχρήστου και είναι πατέρας του Στυλιανού, της Έλενας και της Γεωργίας. Από το 2000 έως και σήμερα εκλέγεται πρώτος Βουλευτής Ροδόπης και είναι Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρα­-

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας Έργο 2007-2009

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συγγραφέα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συγγραφέα στο Facebook.

τ­ίας. Έχει διατελέσει Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (20042007), Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007-2009), Μεταφορών και Επικοινωνιών (2009), Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Είναι δικηγόρος και διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, ενώ μιλάει γερμανικά και αγγλικά. Συμμετείχε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος (2000-2001) και υπήρξε εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Συνέλευση για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Είναι Αντιπρόεδρος της

Όλα είναι θέμα Παιδείας  
Όλα είναι θέμα Παιδείας  

Φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο "Όλα είναι θέμα Παιδείας", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

Advertisement