Page 1

Portfolio

Evert Klein Nagelvoort


‘Haus Eins’ - Stasi ‘Re-creatie’ In het voormalig Oost-Duitsland was de Stasi een van de meest effectieve inlichtingendienst ter wereld. Ze stelde zich ten doel afwijkingen van de communistische ideologie te signaleren hiertegen op te treden. Het Hoofdkantoor bevond zich binnen het gebouwencomplex in Oost-Berlijn en werd aangeduid als ‘Haus 1’. Haus 1 fungeert nu als museum. Het inlichtingenprogramma PRISM van de NSA in Amerika geeft blijk aan de actualiteit van deze inlichtingenpraktijken.


‘A‘Re-creatie’ Murder of Crows’ Onderdeel van het project ‘corvus corone’. De zwarte kraai, geheel gehuld in zwart, blijkt niet zomaar een vogel te zijn...


‘Herinneringen ‘Re-creatie’ aan de Toekomst’ Crisis is en zorgt voor verandering. Veel mensen lijken eerder terug te willen grijpen naar de zekerheid van het verleden, dan een stap te zetten naar de kansen van de toekomst. Op het gebied van duurzaamheid zijn veel kansen en ontwikkelingen. Sommige staan nog in de kinderschoenen. Deze serie vormt een document voor de toekomst. Zodat we kunnen terugkijken op de huidige ontwikkelingen.


‘Re-creatie’ De afvalheuvels zijn landschappen geworden waar de mens en de natuur goed vertoeven. Het glooiende landschap lijkt authentiek te zijn, maar vormt tegelijker tijd een blijvend monument van de consumptiemaatschappij. De heuvels contrasteren tussen het vlakke Hollandse landschap. Het vormt een tegenspraak tussen last en lust, maar lijken zich goed stand te houden in het maakbare landschap van Nederland. Naast de polders weet Nederland ook invulling te geven aan de stortplaatsen.


Museumstukken ‘Re-creatie’ Een ode aan de (mogelijk) alledaagse ontmoetingen met onze wilde dieren.


Portret ‘Re-creatie’ Portretten zowel in opdracht als uit vrij werk.


In‘Re-creatie’ Opdracht Boortechniek, diverse bedrijven. Doel is om een actueel beeld te geven van de werkzaamheden, waarbij aandacht is voor de zowel details als de (werk)omgeving.


Evert Klein Nagelvoort // www.evertkn.nl // 0628981937 //

//

evert@evertkn.nl

Documentair fotograaf. Binnen mijn vrije werk richt ik me voornamelijk op de thematiek van het rentmeesterschap; de verantwoordelijkheid van de mens naar de aarde toe. Duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn zijn terugkerende thema’s binnen mijn werk.

Bachelors: [2008-2012] HBO Kunstacademie: Fotografie - Bachelor of Design. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Den Haag [2003-2007] HBO Culturele en Maarschappelijke Vorming, kunsteducatie. Hogeschool Utrecht.

Selectie cliĂŤnten & publicaties Schiphol Travel International Gemeente Den Haag Heijmans Breijn Infradam Kouwenberginfra.nl GUP International Photo Magazine Mister Motley Magazine Foam Fotografie Museum Natuurmuseum Nijmegen Filmhuis Den Haag

GKf One Minutes DigifotoPro Filmbank.nl Algemeen Dagblad de Gelderlander Haags Nieuwsblad DutchSpirit Studio Vandaar Studio Toimii Focusmedia.nl


Portfolio 2014: Evert Klein Nagelvoort  

Please view full screen