Page 1

TEYXOΣ 86 | aπριλιοσ 2013 |

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ THN ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ & ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ | TEYXOΣ 86 | απριλιοσ 2013

τηε blame issue ποιοι φταινε για την οικονομικη καταστροφη τησ κυπρου

47Α589

κυπριΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

47Α590 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ οικονομικΩΝ

47Α591

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

47Α592

ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ

δημητρησ χριστοφιασ

χαριλαοσ σταυρακησ

αθανασιοσ ορφανιδησ

πανικοσ δημητριαδησ

teωσ προεδροσ

πρωην υπουργοσ

ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

47Α593

ΑΚΕΛ

47Α594

μαρφιν λαϊkh

47Α595

μαρφιν λαϊκη

47Α596

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

αντρεασ βγενοπουλοσ

ευθυμιοσ μπουλουτασ

αντρεασ ηλιαδησ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

πρωην ΠΡΟΕΔΡΟΣ

πρωην CEO

πρωην CEO

47Α597 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ οικονομικΩΝ

47Α598 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ οικονομικΩΝ

βασοσ σιαρλη

κικησ καζαμιασ

47Α599

ΓΛΑΥΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ

ΠΑΣΥΔΥ

κυπριοσ καταναλωτησ

πρωην υπουργοσ

πρωην υπουργοσ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

The blame issue issue:

47Α600

ΚΥΠΡΟΣ

Ποιοι φταίνε για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου;

Tιμή €4.95 | Σε ειδική τιμή €3.40 για τhn kyρiakh 7/4/13 μαζί με την εφημερίδα Σημερινή

www.inbusinessnews.com


www.pwc.com.cy

Επικεντρωθείτε στο αύριο, ξεκινώντας σήμερα

Σας ακούμε. Μαθαίνουμε τι θέλετε να κάνετε και σας υποστηρίζουμε να δημιουργήσετε την αξία που ζητάτε. Αξία, που στηρίζεται στη γνώση που αξιοποιούν οι 1.000 επαγγελματίες μας, από 180.000 ειδικούς, σε 158 χώρες. Επικεντρωνόμαστε στην παροχή Ελεγκτικών, Συμβουλευτικών & Φορολογικών Υπηρεσιών αλλά και Υπηρεσιών Διεθνούς Συμμόρφωσης.

© 2012 PricewaterhouseCoopers Ltd. All rights reserved


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

IN Business Τεύχος 86, Απρίλιος 2013

47Α599 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ οικονομικΩΝ

47Α598 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ οικονομικΩΝ

βασοσ σιαρλη

κικησ καζαμιασ

αντρεασ βγενοπουλοσ

πρωην υπουργοσ

πρωην υπουργοσ

πρωην ΠΡΟΕΔΡΟΣ

47Α594

marfin laiki

cover story The Blame Issue

Features 34

48

Το μεγάλο ερώτημα «ποιος φταίει για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει η Κύπρος», δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Η δημοσιογραφική ομάδα του IN Business πάμπολλες φορές προειδοποίησε «πάρτε μέτρα», αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα δηλώνουμε πως τα λάθη πρέπει να καταλογισθούν σε όσους έχουν ευθύνες. Επιχειρούμε μια ανάλυση, αλλά και κριτική, σε όσα έχουν διαδραματιστεί και σε όσους πρωταγωνίστησαν είτε με τις πράξεις είτε με την απραξία τους.

Ανοιχτά στο κοινό Το στοίχημα

34

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης βάζει το δικό του στοίχημα, μιλώντας για τα οικονομικά και την ανάπτυξη του Δήμου Λευκωσίας.

Eurogroup Το… θέατρο του παραλόγου

64

Για την αποτελεσματική εταιρική στρατηγική των Public Κύπρου μιλά ο διευθυντής, Χρήστος Νούλης.

On board

68

38

Τι παίχτηκε πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των δυο συνεδριάσεων του Eurogroup.

Κυπριακές τράπεζες: The Rise & Fall

Ο νέος κυβερνήτης στο πιλοτήριο της Hermes Airports, Graig Richmond, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

40

Σταθερές ταχύτητες

Πώς κατάρρευσε η Λαϊκή, το δύσκολο μέλλον της Τράπεζας Κύπρου και το ιστορικό των δύο τραπεζών.

72

Με τζίρο που ξεπερνά τα €17 εκ, η εταιρεία Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ «κρατά την Κύπρο σε κίνηση».

Μπόλικο ταχίνι και… κυπροσ Και τώρα τι κάνουμε;

Τα μυστικά παρασκευής της ταχινόπιτας των φούρνων Ζορπά.

Μοnthly Briefing

Επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς προτείνουν πρακτικά μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης και των δεδομένων μετά το Eurogroup.

62

Numbers & Stats

IN BUSINESS

10

10| Newsbrief 14| Companies/ Industry & People 14| Γερούν Ντάισελμπλουμ: The renaissance politician? 16| Τράπεζες: Η… αβάσταχτη ελαφρότητα 18| Χριστόφορος Πισσαρίδης: «Προσοχή» στις συντεχνίες 20| McCann Truth Central: Uncovering untold truths 24| 700 +: Οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο 25| Σελιδοδείκτης 26| Άντρη Πέντα: Μια πρέσβειρα για το μάρκετινγκ 28| Around the Globe 32| ΙΝ Βrand OREO 33| Business Agenda

Last Page

4

76

82

www.inbusinessnews.com


In business, Gold & inbusinessnews.com

tωρα και σε tablet In Business

Γιώργος Μιχαήλ Δάφνη Ροδίτου Τανγκ Διευθύντρια Media IMH: Έλενα Λεοντίου Αρχισυνταξία Κειμένων: Μαρία Θεμιστοκλέους Βοηθός Αρχισυντάκτη ΙΝ Business: Στέλλα Μούρεττου Σύνταξη: Στέλλα Μούρεττου, Αντώνης Αντωνίου, Mαρία Πηλείδου, Χριστόφορος Ζαβρός, Aντρέας Κωστουρής Διευθύνων Σύμβουλος ΙΜΗ:

γενικη Διευθύντρια ΙΜΗ:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Άννα Θεοδοσίου Jo Michaelides, Harris Kyprianou

Art Director: Φωτογράφia:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ & OPERATIONS

Ειρήνη Γεωργίου Χάρης Παυλίδης Marketing executive Περιοδικών: Άντρια Φοινιεύς Διευθυντρία τμήματοσ διοργανωσησ: Βούλα Νικολάου Yπεύθυνος Λογιστηρίου: Σπύρος Ελευθερίου Τυπογραφείο: CASSOULIDES MASTERPRINTERS ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Advertising Executive:

Διαφήμιση

Τηλ. 22505555, Φαξ 22679820 harisp@imh.com.cy Συνδρομές (Ετήσιες)

€54 | Εξωτερικού: €77 Άντρια Φοινιεύς, andria@imh.com.cy

Κύπρου:

Υπεύθυνη Συνδρομών:

GOld αρχισυντακτησ:

John Vickers

senior editor: Κυπρούλα Παπαχριστοδούλου Αdvertising Executive:

Φοίβος Καραγιάννης

InBusinessNews.com αρχισυντακτησ:

Aντώνης Αντωνίου

senior editor: Aντρέας Κωστουρής Αdvertising Executive:

Άντρη Ψάλτη

IN Technology αρχισυντακτρια:

Mαρία Πηλείδου

Business & life υπευθυνοσ υλησ:

Χριστόφορος Ζαβρός

Γραφεία Επικοινωνίας

Αιγάλεω 5, Στρόβολος 2057 Τ.Θ. 21185, 1503 Λευκωσία, Κύπρος Τηλ. 22505555, Φαξ 22679820, inbusiness@imh.com.cy www.imh.com.cy

To InBusinessNews.com είναι διαθέσιμο και σε smart phone

ISSN 1986-0056

Brought to you by

www.inbusinessnews.com


editorial Aπο την ελενα λεοντιου

το μελλον δικο μασ (με συνέπειες & προοπτικές)

Τ

ο τραγικό με την περίπτωση της Κύπρου και της σημερινής, απίστευτα οδυνηρής κατάστασης, είναι πως ενώ όλα φώναζαν «βοήθεια», κανείς δεν έκανε τίποτα! Κι ενώ το βουνό των προβλημάτων υψωνόταν πολύ πέραν κάποιων ιδιωτικών επιχειρήσεων - που έχουν τα τελευταία πέντε χρόνια προβεί σε διορθωτικές κινήσεις - καμία σημαντική και ουσιαστική διόρθωση δεν είχε γίνει στην περίπτωση της Κύπρου ως οντότητας. Tα δεδομένα χιλιοειπωμένα. Όλα εκτυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια μας - από το εγκληματικά θανατηφόρο για τις κυπριακές τράπεζες ελληνικό κούρεμα ομολόγων, μέχρι τις υπερδανεισμένες επιχειρήσεις και νοικοκυριά και την παρουσία μας στις θυελλώδεις συνεδρίες του Eurogroup - και καταδεικνύουν ως πρώτο «ένοχο» της οικονομικής μας κατρακύλας ένα τοξικό κοκτέιλ ατολμίας, ανικανότητας και κακής διαχείρισης. Όσο κι αν μιλάμε, όμως, για πολιτικά παιχνίδια, που παίχτηκαν εις βάρος μας από την «εχθρική» Ευρώπη, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ευθυνόμαστε για αρκετά κακά κι εμείς, ωραίοι ως Κύπριοι! Δυστυχώς τα λάθη μας, κράτους και λαού, συσσωρεύονται εδώ και χρόνια, το έχουμε ξαναγράψει. Γιατί η απάθεια, η μετριότητα, η διαφθορά και η τυφλή κομματικοποίηση μάς «μεγαλώνουν» γενιές τώρα, καταλήγοντας να έχουμε παράδοση στην απραξία παρά στην πράξη. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε για όλα. Γι’ αυτά που αναλογούν στον καθένα από εμάς ως φυσικό αποτέλεσμα της αλόγιστης σπατάλης μας, αλλά και για εκείνα που θα επω-

μιστούμε από το οδυνηρό πακέτο, με το οποίο, κυρίως, η αργοπορία στη λήψη αποφάσεων μας έχει επιφορτίσει. Τι πρέπει να γίνει, όμως, από εδώ και πέρα; Πολλά, πάρα πολλά: Πρώτον, ενώ μετράμε τις πληγές του τραπεζικού μας συστήματος, με απούσα τη μία εκ των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών, πρέπει να επιμείνουμε στη διάσωση της δεύτερης, η οποία θα αναγκαστεί να δώσει μάχες για να καταστεί από τις «πιο κεφαλαιοποιημένες τράπεζες του κόσμου». Ο στόχος αυτός της Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπερβολικά φιλόδοξος, εφόσον θέλει την Τράπεζα Κύπρου να ξεκινά με core tier 1 18%, ώστε να μπορεί να προσφέρει την αναγκαία στήριξη στην οικονομία και ν’ απορροφήσει ενδεχόμενες μελλοντικές ζημιές από επισφάλειες. Είναι αστείο, ταυτόχρονα, να θεωρούμε πως η Τράπεζα Κύπρου θα επιβιώσει χωρίς δραστική αναδιάρθρωση, όσο οδυνηρό κι αν ακούγεται αυτό. Δεύτερον, τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα μέτρα πρέπει να προχωρήσουν ως έχουν προγραμματιστεί. Πραγματικά, εδώ δεν μιλάμε για θέματα στα οποία χωράνε συμβιβασμοί, ούτε και πρέπει να επιδιώξουμε «χαλαρώσεις» της μιας μέρας, που θα μας στοιχήσουν αργότερα πολύ περισσότερα. Μπορεί να θέλουμε «να στείλουμε την Τρόικα στον αγύριστο», ωστόσο, τώρα την έχουμε ανάγκη και την ανάγκη αυτή πρέπει να την πληρώσουμε. Μειώσεις σε μισθούς, περιορισμός δαπανών και γενικότερα αναδιάρθρωση στα θεμέλια του κράτους είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Τρίτον, ευτυχώς δεν έχουμε χάσει τα πάντα σε ό,τι αφορά το ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε ως κέντρο χρηματοοικονομι-

κών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ο τραπεζικός τομέας έχει συρρικνωθεί, ωστόσο η χώρα μας μπορεί να το παλέψει προσφέροντας ουσιώδη κίνητρα και λαμβάνοντας μέτρα επανάκτησης της χαμένης εμπιστοσύνης. Έχουμε τη δυνατότητα να διασώσουμε τον τομέα των υπηρεσιών, φτάνει να δράσουμε άμεσα και με πλάνο. Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να εξεταστούν οι περιορισμοί που τέθηκαν και στις ξένες τράπεζες. H συμβολή τους στην κυπριακή τραπεζική κρίση είναι μηδενική και η τιμωρία τους με γενικούς περιορισμούς δεν οδηγεί παρά στην εξάντληση των όποιων αντοχών έχουν ακόμα οι ξένοι επενδυτές και εταιρείες στο νησί και στην επιβάρυνση των εμπορικών τους πράξεων. Τέταρτον, ο ΚΟΤ πρέπει να κινηθεί τάχιστα και με στοχευμένες εκστρατείες να εξασφαλίσει τη συνεχή ροή τουριστών στο νησί. Η ζημιά που έγινε το τελευταίο διάστημα είναι δεδομένη. Τώρα είναι η ώρα για διορθωτικές κινήσεις, αλλά με πλάνο, στόχο και αποτέλεσμα. Πέμπτον, πρέπει να καταστρώσουμε ένα σωστό πλάνο εκμετάλλευσης των κυπριακών υδρογονανθράκων. Να γίνουν οι αναγκαίες υποδομές και να δημιουργηθούν ομάδες από ειδικούς και εμπειρογνώμονες, που θα μας εξασφαλίσουν τον πιο σωστό στρατηγικά δρόμο άμεσης εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου. Τέλος, πρέπει το μάθημα να μας γίνει πάθημα μια κι έξω και να μας κάνει καλύτερους, πιο οργανωμένους και αποφασιστικούς. Οι επιπτώσεις θα είναι για όλους και θα είναι σκληρές. Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο. Δυστυχώς, όμως, εμείς, εν μέρει, το έχουμε διαμορφώσει κατ’ αυτό τον τρόπο, άρα θα πρέπει να το βιώσουμε ως τέτοιο.

Brought to you by

σαρωστε τον κωδικο για να κατεβασετε το app του περιοδικου apple

8

IN BUSINESS

android

www.inbusinessnews.com


Cyprus’ Business School 35 YEARS OF EXCELLENCE 1978-2013

Cyprus’ Leading Event on Marketing & Management SATURDAY 20th April 2013, 09:00am NEW THEATER THOC, NICOSIA

Speakers Svend Hollensen, Ph.D

Associate Professor of International Marketing at University of Southern Denmark, Copenhagen Business School

How to Develop a profitable Global Marketing Strategy

Thomas Brown

Head of Insights, Chartered Institute of Marketing

Brand and Customer experience Research amongst Global Brands

Andrew Pettigrew, Ph.D

Professor of Strategy and Organisation at the Saïd Business School, University of Oxford

Leading Strategic Change

Hillik Nissani

Chief Marketing Officer, Easy Forex

Global is not a name of a country

Under the auspices of his Excellency the President of the House of Representatives Mr Yiannakis Omirou

PARTICIPATION IS OPEN AND FREE TO THE PUBLIC RSVP 15th APRIL 2013 GOLD SPONSOR

SILVER SPONSOR

BRONZE SPONSORS

CONTACT INFO: Τel. 22 778475 or events@cima.ac.cy MEDIA SPONSORS


MONTHLYBRIEFING

NEWSBRIEF | ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ

Σ G.A.P. VASSILOPOULOS

ΔΙΑΝΈΜΕΙ ΤΑ ΕΥΡΗΚΑ

Α/ΦΟΙ ΛΑΝΙΤΗ

ΝΈΟΣ CEO

ε συμφωνία με την ΕΥΡΗΚΑ Λτδ κατέληξε η G.A.P. Vassilopoulos, για να της παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διανομής 3rd party distribution logistics (3PL), που θα καλύπτουν όλα τα κανάλια λιανικής πώλησης, στα οποία διατίθενται τα προϊόντα της εταιρείας. Η νέα συμφωνία συμπληρώνει τη μακρόχρονη συνεργασία αποθήκευσης και διαχείρισης των προϊόντων ΕΥΡΗΚΑ στις αποθήκες της G.A.P. Vassilopoulos. Επιβεβαιώνει, επίσης, τον προσανατολισμό της αγοράς σε outsourcing υπηρεσίες στους τομείς logistics, αποθήκευσης και διανομής, με σκοπό τη μεγαλύτερη ευελιξία και την επίτευξη μειωμένων και μεταβλητών εξόδων.

ΟΙ 10 ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Τ

α ηνία της A/φοί Λανίτη ως country manager Cyprus αναλαμβάνει ο Κρις Χριστοδουλάκης - μέχρι πρότινος εμπορικός διευθυντής Κύπρου - μετά την αποχώρηση του Μηνά Αγγελίδη από τη θέση του γενικού διευθυντή. ατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ηγήθηκε μιας μεγάλης αλλαγής σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση της εταιρείας στην αγορά. Υπό την καθοδήγησή του η εμπορική ομάδα αύξησε τα μερίδια αγοράς σε όλες τις κατηγορίες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ηγήθηκε αυτής της αλλαγής, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ανθρώπων και την πρόσληψη νέων ταλέντων. ρίσκεται στην εταιρεία από τον Οκτώβριο του 2010, προερχόμενος από την Pepsico Ρουμανίας, όπου ασκούσε καθήκοντα integration director. Ηγήθηκε της ενοποίησης των εταιρειών Pepsico Ρουμανίας, Pepsi Americas και Lay’s Ρουμανίας. Προτού αναλάβει αυτή τη θέση ασκούσε μια σειρά ανώτερων διευθυντικών ρόλων στη Ρουμανία και τα Δυτικά Βαλκάνια. Από την πλευρά του, ο Μηνάς Αγγελίδης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής της Coca- Cola Hellenic Βουλγαρίας.

Κ Β

10

nea.indd 10

IN BUSINESS

ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ (€)

ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ

497.024

NESTLE

457.749

CARREFOUR S/M

400.348

ΟΠΑΠ

379.604

SCHWARZKOPF

366.767

LIDL

354.828

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

345.537

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ

327.553

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

306.981

UNIVERSAL LIFE

297.525

Από τον πίνακα εξαιρούνται διαφημίσεις τηλεμπορίας (telemarketing), τράπεζες και ΜΜΕ. Πηγή: Nielsen

$14.2 δις

NIRVANA

ΤΏΡΑ ΚΑΙ YOGURT

Τ

ην γκάμα παγωτών Nirvana διευρύνει η Νestle Hellas, λανσάροντας το Nirvana Yogurt, ένα νέο παγωτό με ελληνικό γιαούρτι και κρεμώδη υφή, σε συσκευασία των 500ml. Το νέο προϊόν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε δύο γεύσεις, Nirvana Yogurt Dark Cookies (παγωτό γιαούρτι, σιρόπι σοκολάτας και μπισκότα κακάο) και Nirvana Yogurt Forest Fruits (σιρόπι φρούτων του δάσους και παγωτό γιαούρτι). Το λανσάρισμα θα υποστηριχθεί από ολοκληρωμένη διαφημιστική καμπάνια, την οποία θα επιμεληθεί η διαφημιστική Publicis Athens.

ΜΤΝ ΗΝΊΑ ΣΤΟΝ DALSEN Ο Philip van Dalsen είναι ο νέος CEO της ΜΤΝ Κύπρου. Με πτυχίο νομικής από το University of Leyden της Ολλανδίας ξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών το 2000, στην εταιρεία Sonera Telecom, από τη θέση του business director. Ακολούθως εργάστηκε στη Celtel και από το 2006 μέχρι σήμερα στην Digicel.

ΘΑ ΔΙΑΝΕΊΜΕΙ Η LEHMAN BROTHERS HOLDINGS INC ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΈΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΈΣ ΑΠΡΙΛΊΟΥ, ΒΡΙΣΚΌΜΕΝΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΚΛΕΙΣΊΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΆΡΙΣΗΣ. Η ΔΙΑΝΟΜΉ ΤΩΝ ΧΡΗΜΆΤΩΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΤΡΊΤΗ ΚΑΤΆ ΣΕΙΡΆ, ΑΦΌΤΟΥ Η LEHMAN ΕΞΉΛΘΕ ΑΠΌ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΈΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΞΙΏΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΏΝ ΤΗΣ, ΒΆΣΕΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΎ ΚΏΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΊΟΥ ΤΟΥ 2012. Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΕΛΠΊΖΕΙ ΌΤΙ ΘΑ ΔΙΑΝΕΊΜΕΙ, ΣΥΝΟΛΙΚΆ, ΠΆΝΩ ΑΠΌ $ 65 ΔΙΣ, ΚΑΤΆ ΜΈΣΟ ΌΡΟ 21 ΣΕΝΤ ΑΝΆ ΔΟΛΆΡΙΟ ΕΠΊ ΤΟΥ ΣΥΝΌΛΟΥ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕΩΝ ΈΝΑΝΤΙ ΤΗΣ LEHMAN, ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΊ ΠΛΗΡΩΤΈΕΣ.

www.inbusinessnews.com

03/04/2013 16:54

IN Business April  

IN Business April Issue

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you