Page 1

Cătălin Ivan NOIEMBRIE 2011 DECEMBRIE

[NEWSLETTER]

europarlamentar

Rezoluția privind apărarea drepturilor muncitorilor români din UE a fost adoptată * Iașul a primit oficial, în cadrul unei Ceremonii a PE, titlul de „Oraș European al Sportului” * Congresul Partidului Socialistilor Europeni din 2012 se va organiza la București * Combaterea pariurilor ilegale a devenit, în sfârșit, prioritate pentru instituţiile UE * Cătălin Ivan a cerut Comisiei Europene un sistem mai eficient de management al banilor europeni * Cătălin Ivan susține că Marca patrimoniului european aduce un plus de unitate Europei de astăzi * Cătălin Ivan a reprezentat PSD la cel de-al 12-lea Congres al Partidului Socialist din Catalunia * Cătălin Ivan i-a cerut lui Barroso să stopeze abuzurile lui Băsescu asupra Justiției * Cătălin Ivan a cerut CE să exprime o poziție față de încălcarea legii în cazul Rodica Culcer*Cătălin Ivan consideră că, dintre pensionari și hoții din PDL, Băsescu i-a ales pe hoți * Cătălin Ivan: Condamn public dorința PDL de a suprima libertatea presei din România


PROTEJAREA MUNCITORILOR ROMÂNI

[DIASPORA[

Rezoluția privind apărarea drepturilor muncitorilor români din UE a fost adoptată

Europarlamentarii USL au anunțat că rezoluția privind libera circulație a muncitorilor români și bulgari în UE a fost adoptată cu succes de Parlamentul European. Rezoluția a fost inițiată de grupul socialiștilor europeni, din care face parte și delegația PSD, precum și de grupul popularilor din PE. Aceasta s-a bucurat de susținerea tuturor formațiunilor politice importante din legislativul european. În cadrul dezbaterii aferente din data de 14 decembrie din Parlamentul European, Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, a susținut că statele membre UE care se opun accesului românilor și bulgarilor pe piața muncii trebuie să-și argumenteze foarte clar și în mod transparent decizia. „Este foarte important să cerem acestor state membre ca, dacă vor să se opună în continuare accesului românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din ţările lor, să vină cu argumente foarte clare, argumente cuantificabile, transparente, ca să înţelegem cu toţii de ce situaţia din câteva state membre este diferită de situaţia din celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din PE. În acest sens, eurodeputatul PSD a afirmat că, în ciuda creșterilor economice pe care lucrătorii din România și Bulgaria le-au adus Spaniei și Italiei în anii trecuți, câteva state care se confruntă în prezent cu dificultăți economice refuză să ofere acces românilor și bulgarilor pe piața muncii, invocând justificări nefondate.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


„Avem două situaţii foarte clare - una, a statelor care au acceptat lucrători din România şi Bulgaria, care au înregistrat creştere economică - şi avem cazul Italiei, cazul Spaniei, cu creştere de aproximativ 2%. [...] A doua – a statelor care se opun şi astăzi accesului muncitorilor români şi bulgari pe piaţa muncii, state care au dificultăţi economice foarte mari, care au dezechilibre foarte mari pe piaţa muncii şi care se ascund în spatele unor scuze pe care nu le înţelegem foarte clar şi care nu sunt foarte clar explicate, scuze care, de foarte multe ori, intră în conflict cu realitatea din ţările respective”, a mai susținut Cătălin Ivan în plenul Parlamentului European.

Europarlamentarii PSD, PNL și PC au subliniat prin această rezoluție faptul că actualele restricții de muncă sunt incorecte, discriminatorii și au efecte negative profunde asupra pieței europene a muncii. Rezoluția cere Comisiei Europene eliminarea măsurilor tranzitorii de restricție a dreptului la muncă pentru români și bulgari, precum și stabilirea unui set clar de indicatori și criterii, în baza cărora să analizeze notificările pe care le primește din partea statelor membre, cu privire la prelungirea pentru încă 2 ani a măsurilor de restricție. Documentul adoptat în PE mai subliniază că aceste măsuri tranzitorii sunt derogări de la principiul libertăților fundamentale din Tratatul Constituțional și reprezintă soluții contraproductive pentru piața muncii. De altfel, conform tuturor studiilor oficale, întocmite inclusiv de Comisia Europeană, muncitorii din România și Bulgaria au avut un impact pozitiv pe piața muncii, și în niciun caz nu reprezintă o amenințare. Europarlamentarii USL și-au reafirmat cu acest prilej sprijinul ferm față de muncitorii români de peste granițe, considerând că aceștia au contribuit și contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea economică a statelor membre care îi găzduiesc. NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


IAȘI ORAȘ EUROPEAN AL SPORTULUI

[IAȘI]

Iașul a primit oficial, în cadrul unei Ceremonii a PE, titlul de „Oraș European al Sportului”

Iașul a primit oficial titlul de oraș european al sportului pentru anul 2012. Ceremonia a avut loc pe 30 noiembrie, la Parlamentul European, în prezența unui număr important de europarlamentari si a reprezentanților orașelor câștigătoare. Cătălin Ivan, în calitate de inițiator al acestui proiect, a declarat: „Din 2008 și până în prezent, am vorbit și am auzit numai despre criză, despre bugete de austeritate și mai putin despre cultură sau educație. Totuși, e greu să trăiești și fără sport, fără să faci puțină mișcare”. Încă de la începutul mandatului său, Cătălin Ivan a promovat Iașul și regiunea Moldovei în Parlamentul European, iar toate aceste eforturi fac parte din demersul mai amplu de obținere a titlului: Iași - Capitală Culturală Europeană în 2012.

PRIMUL TITLU EUROPEAN OFICIAL

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


În legătură cu inițiativa și reușita europarlamentarului Cătălin Ivan, președintele PSD, Victor Ponta, afirma recent: „Îl felicit pe Cătălin și mă bucur că s-a bătut atât de mult pentru acest titlu. Personal sunt un mare împătimit al sportului și tocmai pentru că iubesc sportul atât de mult, îl țin cât de departe pot de politică. Cred sincer că sportul este o formă de cultură și de aceeea consider că Iașul este deja pe jumătate capitală culturală europeană”.

Succesul obținut de europarlamentarul PSD s-a bucurat și de aprecierea primarului municipiului Iași, Gheorghe Nichita. Acesta a ținut să-l felicite pe Cătălin Ivan pentru inițiativă, considerând că în evaluarea pentru obiectivul „Iași – Capitală Culturală Europeană în 2020”, distincția de „Oraș European al Sportului” va aduce puncte importante către Iași. Obținerea titlului de „Oraș European al Sportului” presupune organizarea în 2012 a numeroase competiții sportive de anvergură, atât pentru sportul de performanță, cât și pentru sportul de masă. Potrivit lui Cătălin Ivan, o astfel de distincție aduce cu sine avantaje precum atragerea de investiţii, dezvoltarea turismului şi revigorarea sportului ieşean. Alături de Iași, alte nouă orașe au primit titlul de „Oraș European al Sportului”, iar Istanbulul pe cel de „Capitală Europeană a Sportului”. În acest context, a fost deschisă și calea înfrățirii dintre Iași și Istanbul, o înfrățire ce poate rezulta în proiecte comune avantajoase.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


CONGRESUL PES DIN 2012 – LA BUCUREȘTI

[PES]

Congresul Partidului Socialistilor Europeni din 2012 se va organiza la București

Cătălin Ivan a participat alături de președintele PSD, Victor Ponta, și de ceilalți europarlamentari PSD la întâlnirile și dezbaterile organizate cu prilejul Convenției PES (Partidul Socialiștilor Europeni) de la Bruxelles, în perioada 25 – 26 noiembrie. Grație demersurilor diplomatice întreprinse de-a lungul timpului de conducerea PSD, precum şi de grupul europarlamentarilor PSD, marele succes înregistrat la această convenție europeană constă în decizia socialiștilor europeni de a organiza următorul Congres al PES, în premieră, la București, în toamna anului 2012.

Principalul scop pentru care liderii social-democrați europeni s-au reunit la Bruxelles a fost acela de a oferi soluții necesare pentru ieșirea din criza și pentru garantarea prosperității europene. Totodată, cu ocazia acestei întruniri, a fost ales președintele interimar al PES, în persoana bulgarului Sergei Stanishev. În cadrul întrunirii PES din 25 – 26 noiembrie s-au adoptat trei rezoluții care pun în evidență direcțiile de acțiune ale partidelor social-democrate europene. Prima definește procesul de selectare a unui candidat socialist pentru alegerile europene din 2014, a doua prezintă strategia de combatere a crizei cu care se confruntă Uniunea Europeană, iar cea de-a treia reprezintă Declarația de Principii a Partidului Socialiștilor Europeni. NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


COMBATEREA PARIURILOR ILEGALE

[SPORT[

Combaterea pariurilor ilegale a devenit, în sfârșit, prioritate pentru instituţiile UE

Eurodeputatul PSD, Cătălin Ivan, a salutat adoptarea de către Parlamentul European a rezoluției privind reglementarea unitară a jocurilor de noroc online pe teritoriul întregii UE, după ce a solicitat în mai multe rânduri atât Parlamentului și Consiliului, precum și UEFA rezolvarea prioritară a acestei probleme. Europarlamentarul consideră că acesta este un pas important în lupta pentru combaterea meciurilor sportive aranjate și a evaziunii fiscale. ”După o lungă perioadă, în care părea că operatorii online de jocuri de noroc pot face chiar orice pe piața europeană, iată că legislativul de la Bruxelles a decis să atace frontal acest subiect. Am votat pentru reglementarea de urgență a jocurilor de noroc online la nivelul UE deoarece consider că activitatea de pariere, în special prin pariurile ilegale, poate deveni o ameninţare la fel de gravă precum dopajul la adresa sportului, și este momentul ca acest lucru să fie recunoscut ca atare și combătut drastic”, a declarat Cătălin Ivan. Europarlamentarul PSD consideră că reglementarea jocurilor de noroc online la nivelul întregii UE poate reprezenta o sursă de venituri semnificative pentru bugetul comunitar. ”Dat fiind faptul că majoritatea operatorilor își au sediul în paradisuri fiscale, evaziunea fiscală din acest sector se ridică la cote alarmante. În condițiile în care piața europeană a jocurilor de noroc online se ridică, doar în acest an, la cca 9,7 miliarde de Euro, reglementarea poate aduce sume de bani semnificative la buget, mai ales în această perioadă de criză economică”, a adăugat Ivan.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


Social-democratul a avut de-a lungul timpului mai multe acțiuni și inițiative pe această temă. Cea mai recentă contribuție a sa este amendamentul depus la Raportul privind Dimensiunea Europeană a Sportului, adoptat în unanimitate săptămâna trecută de Comisia de Cultură și Educație a PE, prin care a cerut Comisiei Europene și statelor membre ”să protejeze competițiile sportive împotriva operatorilor fără licență și împotriva suspiciunii de aranjare a meciurilor, recunoscând un drept de proprietate intelectuală al organizatorilor asupra competițiilor lor și să garanteze o contribuție semnificativă a operatorilor de pariuri sportive la finanțarea sportului de masă”, după cum se arată în documentul oficial. În prima jumătate a acestui an, Cătălin Ivan a lansat chiar o declarație scrisă în Parlamentul European, prin care a cerut reglementarea unitară a pieței jocurilor de noroc la nivelul întregii UE, precum și combaterea evaziunii fiscale asociate. Pe aceeași temă, Ivan a avut o serie întreagă de interpelări adresate Comisiei Europene, UEFA sau Comitetului Internațional Olimpic, dar și șefilor din fotbalul românesc, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

Rezoluţia votată de către deputaţii europeni, marți, 15 noiembrie, în sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European, solicită măsuri pentru protejarea integrității sportului, prin intermediul cooperării transfrontaliere între organizaţiile sportive şi organismele publice relevante. Rezoluția recunoaşte valoarea adăugată pe care o poate aduce o abordare la nivelul întregii UE în zona pariurilor online. Se recomandă, de asemenea, în mod specific, penalizarea și tratarea fraudei privind pariurile ilegale ca pe o infracţiune penală la nivelul întregii Europe. Rezoluţia mai solicită recunoaşterea drepturilor de proprietate ale organizaţiilor sportive asupra propriilor competiții, printr-o contribuție echitabilă plătită de către organizațiile de pariuri.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


CĂTĂLIN IVAN CERE EFICIENȚĂ

[FONDURI UE]

Cătălin Ivan a cerut Comisiei Europene un sistem mai eficient de management al banilor europeni

Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, a cerut Comisiei Europene un sistem mai eficient de control al gestionării banilor europeni, dată fiind creșterea ratei de eroare, semnalată recent de Raportul Curții Europene de Conturi. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei intervenții susținute marți, 15 noiembrie, în plenul reunit al Parlamentului European de la Strasbourg. ”Domnul Ton Van Lierop, purtătorul de cuvânt pe Probleme Regionale, spunea că e normal să avem mai multe erori în această perioadă, pentru că toate programele au intrat într-o viteză de implementare normală și că oricum banii nu sunt pierduți pentru că îi vom recupera peste câțiva ani. Poate că au intrat programele într-o viteză de implementare normală, în schimb nu este normal ca sistemele de control să nu fi intrat și ele într-o viteză normală și să nu fie adaptate astfel încât erorile să nu fie mai mari decât au fost la început, ba dimpotrivă, să fie mai mici!”, a declarat Ivan în plenul PE.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


Erorile de management au afectat 3,7% din totalul cheltuielilor efectuate de UE în statele membre, în 2010, crescând de la 3,3% în 2009. Cea mai mare creștere a ratei de eroare s-a înregistrat în cheltuielile legate de coeziune (transport și energie), 7,7% din totalul sumelor consumate fiind afectate de nereguli – cca 3 miliarde euro. De asemenea, și pe fondurile destinate agriculturii au fost descoperite nereguli, unele dintre ele semnalate în cazul României şi Bulgariei – este vorba despre deficienţe în cadrul măsurătorilor efectuate de inspectorii naţionali cu privire la suprafaţa terenurilor (12 din cele 29 de parcele controlate în România). În acest sens, Cătălin Ivan a cerut Comisiei Europene implementarea de urgență a unui sistem de control mai eficient al managementului banilor europeni. ”Acești bani sunt pierduți. Pe de-o parte pentru că nu-i vom recupera pe toți, iar pe de altă parte pentru că în acești ani de zile pierduți, banii nu vor fi cheltuiți acolo unde trebuie, așa cum trebuie și la momentul la care era nevoie de ei. Consider că avem nevoie de sisteme mult mai bune de control, care să fie mult mai bine adaptate și mult mai eficiente în perioada următoare”, a cerut Ivan.

Nu este pentru prima dată când Cătălin Ivan atrage atenția Comisiei privind nevoia de aplicare a unui control mai strict asupra modului în care statele membre gestionează banii europeni. În calitate de raportor pe protecția intereselor financiare ale UE și lupta împotriva fraudei, Ivan cerea, în aprilie 2011, ”toleranță zero față de fraudarea fondurilor europene, o mai mare responsabilizare a factorului politic în raportările anuale către UE, care se poate realiza prin semnarea de către Ministrul de Finanțe sau cel de resort a declarațiile naționale de management și, nu în ultimul rând, o îmbunătățire a legislației privind achizițiile publice, în așa fel încât banii europeni să nu mai fie direcționați către clientela politică”.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


MARCA PATRIMONIULUI EUROPEAN

[STRASBOURG]

Cătălin Ivan susține că Marca patrimoniului european aduce un plus de unitate Europei de astăzi

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a susţinut, în cadrul unei dezbateri privind Marca patrimoniului european, că proiectul poate aduce întradevăr o valoare adăugată ideii de Europă unită, mai ales în contextul actual, când Uniunea Europeană are tendinţe divergente şi nu convergente. Declarația a fost făcută în contextul dezbaterii de marți, 15 noiembrie, din plenul reunit al Parlamentului European de la Strasbourg. „Marca patrimoniului cultural european este o inițiativă pe care eu o apreciez în mod deosebit, în special în contextul actual, când Uniunea Europeană are tendințe divergente și nu convergente. De aceea, consider că discutăm această propunere, aflată deja la a doua lectură, la momentul oportun, când ea poate aduce într-adevăr o valoare adăugată ideii de Europă unită” a declarat eurodeputatul Cătălin Ivan. Social-democratul a mai afirmat că, în cazul unor rezultate remarcabile, ar fi indicată o extindere a acestui program şi către state non-membre. „Deși nu am fost de acord în faza primei lecturi cu raportoarea în ceea ce privește sfera de acțiune a acestei inițiative și am insistat că ar trebui să fie incluse și statele vecine UE pentru a promova situri transnaționale UE – non-UE, astăzi sunt convins că e mai bine să facem lucrurile pas cu pas. Și dacă avem rezultate remarcabile la nivelul Uniunii ne putem gândi în anii viitori la o extindere a acestui program și către state non-membre” a susţinut Cătălin Ivan. Înființarea Mărcii patrimoniului european a fost propusă, în martie 2010, de Comisia Europeană, iar obiectivul său principal este de a evidenţia siturile care celebrează şi simbolizează integrarea, idealurile şi istoria Europei.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


CONGRESUL PSC

[SOLIDARITATE]

Cătălin Ivan a reprezentat PSD la cel de-al 12-lea Congres al Partidului Socialist din Catalonia Cătălin Ivan, liderul grupului PSD din Parlamentul European, a făcut parte din delegația care i-a reprezentat pe socialiștii europeni la cel de-al 12-lea Congres al Partidului Socialist din Catalonia, organizat în perioada 16 – 18 decembrie la Barcelona. Catalin Ivan a transmis, cu acest prilej, un mesaj de solidaritate și sprijin din partea Partidului Social Democrat către colegii din Catalonia. Cel de-al 12-lea Congres Naţional al Partidul Socialist din Catalonia (PSC), recunoscut drept cea mai importantă forță politică din Catalonia, s-a desfășurat sub sloganul ”Noul PSC”. Reuniunea a fost una extrem de importantă în contextul în care socialiștii din Catalonia își aleg noul lider și își definesc strategia și programul politic pentru perioada următoare. În cadrul lucrărilor Congresului PSC a luat cuvântul și Manuel Chaves Gonzalez, președintele Partidului Socialist spaniol (PSOE), cel mai important aliat al PSC. În urma Congresului, Pere Navarro Morera, actualul primar al orașului Terrassa din Catalonia, a fost ales în fruntea PSC cu 73,06% din voturi.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


STOP ABUZURILOR LUI BĂSESCU

[JUSTIȚIE]

Cătălin Ivan i-a cerut lui Barroso să stopeze abuzurile lui Băsescu asupra Justiției

Liderul delegației PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, i-a cerut într-o scrisoare deschisă lui Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, să prezinte o poziție oficială față de atacurile lansate recent de Traian Băsescu la adresa judecătorilor români și să intervină pentru stoparea ”acestor abuzuri ce împing tot mai mult România spre Cătălin Ivan l-a acuzat pe șeful statului de ”încălcarea flagrantă a principiului separației puterilor în stat și ingerința agresivă a politicului asupra independenței Justiției din România”. ”Traian Băsescu i-a instigat pe judecători să nu mai respecte legea în cazul acelor bugetari care contestă în instanță deciziile guvernanților de tăiere a salariilor, pe motiv că statul nu are bani pentru despăgubiri. (…) Este uluitor, revoltător si inacceptabil! Nu Justiția trebuie să indice sursele de finanțare, ci Guvernul! Justiția nu face decât să aplice legea. De fapt, Traian Băsescu a încercat să arunce pe judecători ilegalităţile comise de actuala putere, care a tăiat salarii și a instituit taxe aberante fără să se asigure că aceste măsuri sunt conforme cu legea”, se arată în scrisoarea trimisă lui Barroso. Totodată, social-democratul l-a acuzat pe Traian Băsescu că minte atunci când spune că „instanţele decid câştigătorii unor licitaţii”, făcând referire la situaţia unui tronson de autostradă a cărui finanţare ar fi fost blocată de Comisia Europeană din acest motiv.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


”În primul rând, instanţele nu pot decide câştigătorii unor licitaţii. Acest lucru reiese foarte clar din articolul 285 din OUG 34/2006 actualizată, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Judecătorii nu fac decât să constate legalitatea sau ilegalitatea acordării unui contract sau altul. (...) În al doilea rând, Comisia Europeană este deranjată de corupția autorităților subordonate PDL, nu de deciziile instanțelor. Executivul european și-a exprimat, într-o scrisoare adresată autorităților române la 20 octombrie 2011, «unele îngrijorări legate de calitatea rezultatelor competiției» pentru construirea autostrăzilor Nădlac - Arad și Orăștie - Sibiu. Autostrada Nădlac - Arad este un proiect promovat de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu”, se mai arată în scrisoarea lui Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD a mai subliniat că, de fapt, ”Traian Băsescu a mințit spunând că instanțele decid câștigătorii deoarece este nemulțumit de faptul că, prin deciziile judecătorilor, sunt blocate contractele acordate pe criterii politice”. Ivan a decis să transmită scrisoarea deschisă președintelui Comisiei Europene după ce, recent, Traian Băsescu i-a atacat dur pe magistrați deoarece, aplicând legea în vigoare, dau câștig de cauză celor care reclamă statul român pentru tăierea salariilor, iar Guvernul nu are bani la buget pentru a plăti despăgubirile.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


SFIDAREA PENSIONARILOR DE CĂTRE PUTERE

[JUSTIȚIE]

Cătălin Ivan a cerut CE să exprime o poziție față de încălcarea legii în cazul Rodica Culcer Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, a cerut Comisiei Europene (CE) să se pronunțe public față de ”sfidarea crasă” a pensionarilor onești din România și încălcarea libertății presei prin decizia de menținere în funcție a directorului de știri de la TVR, Rodica Culcer, în ciuda faptului că aceasta a împlinit deja vârsta legală de pensionare.

”În ceea ce privește implicarea editorială a doamnei Culcer, din 2005 până în prezent, se poate observa o favorizare clară a puterii, a cărei prezență în materialele coordonate de Rodica Culcer este net superioară prezenței partidelor de opoziție. Fiind vorba de televiziunea publică din România, cu cea mai mare acoperire, legislația audiovizuală din România, cât și cea europeană obligă la independența editorială și lipsa ingerințelor politice” Cătălin Ivan

Social-democratul consideră că această decizie reprezintă o ”sfidare crasă” la adresa tuturor pensionarilor onești din România, cărora li se interzice prin lege cumulul pensiei cu salariul, în timp ce doamnei Culcer, care este cunoscută pentru partizanatul manifestat fără menajamente față de actuala putere, îi este permis acest lucru. Cătălin Ivan mai consideră că situația este cu atât mai gravă cu cât Rodica Culcer este plătită în plină criză cu 100 de milioane de lei pe lună din contribuțiile cetățenilor țării. Ivan a atras atenția Comisiei Europene și asupra faptului că decizia TVR aduce atingere libertății presei, întrucât jurnaliștii care laudă actuala putere, precum Rodica Culcer, sunt recompensați prin faptul că li se permite, în mod abuziv, încălcarea legii - în cazul de față, legea care interzice cumulul pensiei cu salariul.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


DENUNȚAREA ABUZURILOR PUTERII

[DREPTATE]

Cătălin Ivan consideră că, dintre pensionari și hoții din PDL, Băsescu i-a ales pe hoți

Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, consideră că discuţiile despre suspendarea lui Traian Băsescu se impun, în contextul în care, deşi preşedintele refuză indexarea pensiilor, încălcând Constituţia, ”clientela PDL e hranită cu bani de la buget”.

”Ȋntr-o tara în care preşedintele refuză indexarea pensiilor, călcând în picioare Constituţia şi sfidând pensionarii, dar pe de altă parte, clientela politică a PDL este hranită direct din Fondul de Rezervă al Primului Ministru, după cum vedem bine că se întamplă la Cluj, da, consider că discuţia despre suspendarea lui Traian Băsescu trebuie să aibă loc. Acest jaf pe faţă nu poate rămâne nesancţionat”, consideră Cătălin Ivan. Social-democratul a subliniat că există bani pentru indexarea pensiilor, doar că aceştia sunt direcţionaţi către firmele aflate sub tutela PDL. ”Este o minciună ca Băsescu nu are bani de pensii! Adevărul este că preferă să-i înfometeze pe pensionari şi să îngraşe clientela PDL în ajunul alegerilor. Dacă oprim ”mita Udrea” operată prin PNDI, dacă se face reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, dacă folosim Fondul de Rezervă doar pentru situaţii de urgenţă, şi nu pentru hrănirea coteriei PDL, atunci vă asigur că există bani de pensii”, a adăugat Ivan. ”Situaţia a depăşit de mult timp limita suportabilităţii. Indiferent de majorităţi, noi avem datoria şi obligaţia să sancţionăm ferm aceste derapaje, deoarece nu mai există nimeni care să o facă!”, a mai spus Cătălin Ivan.

NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


LIBERTATEA PRESEI DIN ROMÂNIA

[DEMOCRAȚIE]

Cătălin Ivan: Condamn public dorința PDL de a suprima libertatea presei din România

Liderul grupului PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, a condamnat public declarațiile făcute de Alin Popoviciu, deputat PDL, referitoare la închiderea postului Antena 3, și le-a calificat drept ”un atac ticălos, marca PDL, la adresa libertății presei din România”. ”PDL devine, pe zi ce trece, tot mai hotărât în demersul său de a confisca țara românilor și de a o subjuga pe de-a întregul intereselor de partid. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe proiectul Guvernului de comasare abuzivă a alegerilor, care nu prevede altceva decât fraudarea lor masivă, că Alin Popoviciu ne oferă deja imaginea a ceea ce se va întâmpla în cazul în care PDL ar câștiga scrutinul viitor. Anume, suprimarea presei libere românești. Și, odată cu ea, a tuturor acelor voci care își permit, în mod legitim, să conteste actuala putere. Azi, domnul Popoviciu a dat glas unui atac ticălos, marca PDL, la adresa libertății presei din România. Mâine, însă, dacă nu suntem vigilenți și nu ne împotrivim cu fermitate, riscăm ca amenințările celor din PDL să devină realitate”, a declarat Ivan. Social-democratul a subliniat că, pentru USL, libertatea presei și dreptul la liberă exprimare sunt principii fundamentale pentru garantarea democrației în România și tocmai de aceea va lupta cu toată forța și determinarea împotriva eforturilor întreprinse de actuala putere de a le desființa. ”Condamn public dorința PDL de a suprima libertatea presei din România și îi cer domnului Boc să vină de urgență cu clarificări pe marginea acestor afirmații de sorginte stalinistă. România are nevoie de un guvern competent și democratic, care să scoată țara din criză, nu de o nouă dictatură care să o scoată definitiv din Europa!”, a adăugat liderul delegației PSD din Parlamentul European. Intervenția europarlamentarului PSD a venit pe fondul declarațiilor făcute de Alin Popoviciu în cadrul unui eveniment organizat de Organizaţia de Tineret a PDL la Timișoara. Popoviciu a explicat că în ciuda faptului că a avut un an bun, îşi mai doreşte un singur lucru. Să devină moderator la postul de televiziune Antena 3. La scurt timp, Popoviciu s-a răzgândit și a subliniat că după câştigarea alegerilor, speră să comenteze închiderea postului Antena 3. NOIEMBRIE | DECEMBRIE | 2011 | Newsletter


Scrie-i lui Catalin Ivan, prin posta, la Cabinet parlamentar, Iasi, Bd. Alexandru cel Bun 17, Bl A5, Sc1, Ap2 Il poti gasi la tel 0332.882.421 sau la adresa de mail contact@catalinivan.ro

www.catalinivan.ro blog.catalinivan.ro

Catalin Ivan - newsletter noiembrie-decembrie 2011  

Protejarea muncitorilor romani in UE - Iasi - Oras european al sportului

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you