Page 1


Project Βάφω σπίτι Αλλάζω έπιπλα ή βάφω τους τοίχους;

2

Διακοσμητικές τάσεις Classic Floral

4

Element Blue

8

Green Botanic

12

New Art Deco

16

Tribal 20 Nordic Pastels

24

Urban Jungle

28

Reconnection 32

Εμπνευστήκαμε από την καθημερινότητα και την ανάγκη όλων μας για ΧΡΩΜΑ και ανανέωση! Θέλουμε να προσφέρουμε στον πελάτη μας μια διαφορετική εμπειρία, μέσα από εικαστικές προσεγγίσεις, προτάσεις, συμβουλές και πρακτικές λύσεις, που μπορεί να βρει στα καταστήματά μας. Στόχος μας: να εμπνεύσουμε τον πελάτη μας ώστε να επιλέξει μέσα από χιλιάδες αποχρώσεις και συνδυασμούς, το ιδανικό χρώμα για τον χώρο του.

Βασίλης Παππάς Product Manager Paints department

Τμήμα Χρωμάτων

36

Ιδέες DIY ανανέωσης Chalk Paint

38

Renov Syntilor

42

Χρωματικά Tips

46


Διακοσμητικές τάσεις

Αλλάζουμε! Ανανεωνόμαστε! Διακοσμητικά αντικείμενα και μοντέρνα ή κλασικά έπιπλα μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή, μέσα από μια υποδειγματική ανακαίνιση, που δίνει πρωταρχική σημασία στη χρήση των χρωμάτων. Φωτεινές ή σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους δημιουργούν το ιδανικό φόντο για ασυνήθιστες επιπλο-συνθέσεις ή πρωτότυπες διακοσμήσεις. Με ελάχιστο κόστος το σπίτι γεμίζει από έντονες αντιθέσεις, αποδεικνύοντας πως ο πειραματισμός με τα χρώματα είναι η καλύτερη μέθοδος αν θέλουμε ένα αποτέλεσμα που αληθινά θα ξεχωρίζει.

2


Project Βάφω Σπίτι

Η συνολική εικόνα Δώστε την τελική «πινελιά» στη διακόσμησή σας, επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα για τον κατάλληλο χώρο. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο τα έπιπλα οποιουδήποτε χώρου του σπιτιού σας θ’ αποκτήσουν την πραγματική τους αξία. Μόνο μ’ αυτή την προϋπόθεση θα μπορέσετε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στο δικό σας σαλόνι. Διαλέξτε λοιπόν τα χρώματά σας όπως θα διαλέγατε το πιο αγαπημένο σας έπιπλο και δώστε μεγαλύτερη προσοχή στη συνολική εικόνα του σπιτιού κι όχι σε κάποιες εντυπωσιακές, αλλά δευτερεύουσες λεπτομέρειες της διακόσμησής του.

Αρχίζοντας από τους τοίχους Αν θέλουμε να ανακαινίσουμε το σπίτι μας σωστά, μια από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε διαφορετικές ατμόσφαιρες σε κάθε χώρο, αλλάζοντας όχι μόνο την επίπλωση, αλλά και τα χρώματα που την περιβάλλουν. Πολλά από τα αντικείμενα του σαλονιού μας, για παράδειγμα, θα έδειχναν διαφορετικά και πολύ πιο όμορφα αν ταίριαζαν καλύτερα με τις αποχρώσεις των τοίχων του. Έτσι το να ξεκινήσουμε από τους τοίχους είναι μια πολύ καλή όσο και πολλά υποσχόμενη αρχή.

Σωστά και φθηνά Σε αρκετές περιπτώσεις πολλά από τα έπιπλα ενός σαλονιού θ’ αποκτούσαν άλλη αξία σ’ ένα χώρο με πιο σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς. Κάποιες σοφά μελετημένες χρωματικές ιδέες είναι σε θέση να «μεταμορφώσουν» ένα αδιάφορο κατά τα άλλα χώρο σ’ ένα υπόδειγμα σύγχρονης αισθητικής. Κάποιες τονικότητες ενός ή περισσοτέρων χρωμάτων θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε τη διακόσμηση που ταιριάζει στο δικό μας γούστο, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία!

3


Classic

Floral

4


Διακοσμητικές τάσεις

Η γοητεία του μωβ Είτε θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο, νεανικό περιβάλλον είτε μια πιο «κλασική» ατμόσφαιρα, οι διαβαθμίσεις του μωβ είναι μια επιλογή που σίγουρα μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

Το μωβ –ανάλογα με την ένταση και τη χροιά που θα το χρησιμοποιήσουμε– είναι ένα χρώμα που μπορεί να προκαλέσει διαφορετικές διαθέσεις αλλά και να δημιουργήσει διαφορετικές ατμόσφαιρες σ’ ένα συγκεκριμένο χώρο. Μια «αχνή» τονικότητα μωβ που πλησιάζει στο ροζ αποτελεί ένα θαυμάσιο φόντο π.χ. για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο, όπου τα λίγα έπιπλα αλλά και το ξύλινο δάπεδο μπορούν να διαγράφονται άψογα μπροστά σ’

LMA216

LMA118

αυτό τον έντονο χρωματισμό. Αντίθετα ένα περισσότερο σκούρο μωβ είναι σε θέση να εξισορροπήσει μια κάπως πιο «αυστηρή» κλασική επίπλωση και να δημιουργήσει ένα χώρο ευχάριστο και απόλυτα λειτουργικό. Εδώ τα έπιπλα από φυσικό ξύλο, αλλά και το δάπεδο που έχει επενδυθεί από το ίδιο υλικό αποκτούν μια διάσταση πιο «νεανική», χωρίς όμως να υποβαθμίζεται ούτε στο ελάχιστο η διαχρονική τους αξία.

LMA387

LMA373

5


Διακοσμητικές τάσεις

LMA216

LMA118

LMA387

LMA373

Το μωβ ή το μπεζ αποπνέουν μια αίσθηση γαλήνης και αισιοδοξίας σε οποιοδήποτε χώρο κι αν εφαρμοστούν. Είναι «ανοιχτές» και αρκετά χαρούμενες τονικότητες, που ταιριάζουν παντού. Το μωβ ή το μπεζ μπορούν να γίνουν οι πιο αξιόλογες επιλογές, προκειμένου να διαμορφώσουμε χώρους σύμφωνα με τα πρότυπα μιας σύγχρονης διακόσμησης. Τα χρώματα αυτά, ανάλογα με τις εντάσεις και τις χροιές με τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν, είναι σε θέση να αξιοποιήσουν ακόμη και τον πιο «ουδέτερο» από αρχιτεκτονική άποψη χώρο, μετατρέποντάς τον σε υπόδειγμα λειτουργικότητας και αισθητικής. Η απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση ενός σύγχρονου μπάνιου ή η γεμάτη φως ατμόσφαιρα ενός φιλόξενου σαλονιού…

6


Διακοσμητικές τάσεις

7


Element

Blue

8


Διακοσμητικές τάσεις

Η ηρεμία του μπλε Δεν υπάρχει περιορισμός στη φαντασία. Οι διακυμάνσεις του μπλε βρίσκονται παντού, όπου κι αν κοιτάξουμε. Από το καθημερινό μας μπλουτζίν μέχρι τους τοίχους ενός σαλονιού.

Η αυστηρότητα είναι εξόριστη, η φαντασία ευπρόσδεκτη, ευέλικτη, απεριόριστη. Και φαντασία σημαίνει χρώματα χαρούμενα, δυνατά, εμπνευσμένα από τη δική μας ζωή, τη δική μας καθημερινότητα. Έτσι μόνο μπορούμε να δημιουργήσουμε ευχάριστες και φιλόξενες ατμόσφαιρες που θα «διασκεδάζουν» την υπερβολική σοβαρότητα των επίπλων, προτείνοντας την αρμονική συνύπαρξη του παλιού με το καινούριο, του συμβατικού με το νέο, το πρωτότυπο, το ρηξικέλευθο.

LMA398

LMA419

Το μπλε μοιάζει σαν να συμβολίζει την υπεροχή των συνδυασμών, αυτή την απεριόριστη ελευθερία που δίνει φτερά στη δική μας δημιουργικότητα. Μια πρωτότυπη χρωματική εφαρμογή σ’ έναν ή περισσότερους τοίχους του σπιτιού μπορεί να πιστοποιήσει ένα καλό γούστο, να τελειοποιήσει μια εσωτερική διακόσμηση ή να δημιουργήσει εκείνη την οικεία αίσθηση πληρότητας, που νιώθουμε μπροστά σ’ ένα απλό αλλά... δικό μας «έργο τέχνης»!

LMA707

LMA710

9


Διακοσμητικές τάσεις

LMA398

LMA419

LMA707

LMA710

Μια απρόσμενη έκπληξη, μια διαφορετική «πινελιά» στη διακόσμηση, μια πρωτότυπη απόχρωση του μπλε είναι εκείνη η «ασήμαντη» λεπτομέρεια που θα μας «ταξιδέψει»… Με τους σωστούς συνδυασμούς του μπλε είμαστε σε θέση να μεταμορφώσουμε όλους τους χώρους του σπιτιού εύκολα, γρήγορα και απλά. Η επιλογή των αποχρώσεων αν γίνει με σχολαστικότητα και κυρίως με ελεύθερη φαντασία, παρουσιάζει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, δίνοντας σ’ οποιοδήποτε χώρο μια ανάλαφρη αίσθηση, που μπορεί να τονιστεί ή να υποβαθμιστεί με την κατάλληλη επιλογή επίπλων. Έτσι ακόμη και ο πιο συμβατικός χώρος θα αποκτήσει εκείνο το «κάτι άλλο» που θα κάνει τη διαφορά, εκείνη τη σημαντική λεπτομέρεια που θα αλλάξει τα πάντα!

10


Διακοσμητικές τάσεις

• παστώδες υλικό, έτοιµο προς χρήση • υδατοαπωθητικό • υψηλή ελαστικότητα • αποτρέπει την ανάπτυξη µυκήτων • µηδενική απώλεια υλικού • διατίθεται σε λευκό, γκρι και χρωµατίζεται

και σε πολλές αποχρώσεις

11


Green

Botanic

12


Διακοσμητικές τάσεις

Η αρμονία της φύσης Τα φυτά… Η έμπνευση μιας απέριττης διακόσμησης… Σωστά μελετημένες πράσινες ανταύγειες στους τοίχους, σωστά ταιριασμένες παρουσίες σε χώρους που ξέρουν να εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά.

Μια καλά επιλεγμένη απόχρωση του πράσινου, σωστά ταιριασμένη με μια κλασική ή μοντέρνα επίπλωση μπορεί να αποτελέσει εκείνη τη μικρή αλλά ουσιαστική λεπτομέρεια ενός διακοσμητικού ύφους, που δηλώνει πως η ουσία δεν βρίσκεται στο «πολύ», στο επιβλητικό, στο υπερβολικά «φορτωμένο» ή το επιδεικτικό. Με την απλότητα ενός φυτού, με την ικανότητα να εκπέμπει το δικό του «φως», το πράσινο διαμορφώνει το δικό του

LMA848

LMA498

φυσικό περιβάλλον σε κάθε χώρο, με μια υπεροχή που ξεπερνά τα όρια του χρόνου, με μια ομορφιά που ξεπερνά το εφήμερο ή το επιφανειακό… Υπενθυμίζοντάς μας πως ένα και μόνο χρώμα μπορεί να φέρει την άνοιξη ακόμα και μέσα στον πιο βαρύ χειμώνα. Επιμέρους στοιχείο μιας έξυπνα ολοκληρωμένης εικόνας, όπου οι αποχρώσεις και τα υλικά συνδυάζονται και συνυπάρχουν αρμονικά.

LMA531

LMA443

13


Διακοσμητικές τάσεις

LMA848

LMA498

LMA531

LMA443

Όπως ένα φυτό εσωτερικού χώρου, το πράσινο αναδεικνύει τις ουσιαστικές λεπτομέρειες κάθε διακόσμησης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ήρεμου, αισιόδοξου και «φωτεινού» περιβάλλοντος. Διαφορετικές διακοσμητικές εκδοχές, σε χώρους με διαφορετικές λειτουργίες. Προσεγμένες λεπτομέρειες, που ωστόσο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία χάρη σε χαρακτηριστικές πράσινες αποχρώσεις, που σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα φόντο ιδανικό. Χαρίζοντας κάτι το ιδιαίτερο στους τοίχους μιας κρεβατοκάμαρας ή ενός σαλονιού, αυτές οι τονικότητες μάς δίνουν την ευκαιρία να διαφοροποιήσουμε χώρους, χωρίς περιττές πολυτέλειες. Στο σύνολό της η εικόνα που θα δημιουργήσουμε θα δίνει μια ευχάριστη νότα, ένα ιδιαίτερο άρωμα, κι ίσως εκείνη την αίσθηση αισιοδοξίας που όλοι λίγο-πολύ αναζητάμε.

14


Διακοσμητικές τάσεις

ΚΑΘΑΡΊΣΜΟΣ 30 ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δοκιμασμένα στις ελληνικές συνθήκες

ΠΡΟΕΤΟΊΜΑΣΊΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ / ΤΕΛΊΚΉ ΕΠΊΦΑΝΕΊΑ

Προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όλων των ξύλινων επιφανειών

NOVENTA A.E • Λ.Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, 15232 • www.v33.gr • info@noventa.gr • 210 8218502 • F: 210 8212555

15


New Art

Deco

16


Διακοσμητικές τάσεις

Η κομψότητα του παρελθόντος Η επιστροφή σε διακοσμητικές απόψεις με μεγάλη ιστορική αξία, είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα, που η γοητεία του εφήμερου δεν μονοπωλεί όπως άλλοτε το ενδιαφέρον…

Σήμερα που η εποχή μας επιβάλλει τους δικούς της καταιγιστικούς ρυθμούς, που η αποθέωση του επιφανειακού αγκαλιάζει σχεδόν κάθε τομέα, γίνεται περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να στραφούμε σε ιδέες και απόψεις διαχρονικές, που ευτυχώς δεν έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου. Το κίνημα Art Deco υπήρξε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές τάσεις στην αρχιτεκτονική και διακόσμηση, κι αυτό αποδεικνύεται από το

LMA865

LMA666

γεγονός πως όλο και πιο συχνά επιστρέφει «δριμύτερο»! Λύσεις με εξεζητημένα έπιπλα, περίτεχνες διακοσμήσεις και διαχρονικές ιδέες σε ύφος new art deco μπορούν να αποτελέσουν και πάλι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, με την προϋπόθεση πως θα συνδυαστούν με το κατάλληλο χρωματικό φόντο, έτσι ώστε ο χώρος μας να συνδυάζει το χτες με το σήμερα με τρόπο ιδανικό.

LMA747

LMA761

17


Διακοσμητικές τάσεις

LMA865

LMA666

LMA747

LMA761

Το χρώμα μπορεί να παίξει το δικό του καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση ενός νέου ύφους, χαρακτηριστικού για το σεβασμό απέναντι σε αισθητικές αξίες που προεκτείνονται πέρα απ’ το χρόνο. Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε στο χώρο μας ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, αρκεί να καταφέρουμε να συνδυάσουμε κάποιες ιδέες που διατηρούν την αξία τους διαχρονικά, με την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων, που θα τις αναδείξουν καλύτερα. Το γκρι και το μπλε-ραφ στους τοίχους ενός υπνοδωματίου ταιριάζουν απόλυτα με το συλλεκτικό πορτατίφ με την ξύλινη βάση. Επίσης ο δερμάτινος καναπές σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Le Corbusier αναδεικνύεται άψογα μπροστά σ’ ένα τοίχο περασμένο με βαθύ πράσινο.

18


Διακοσμητικές τάσεις

19


Tribal

20


Διακοσμητικές τάσεις

Η μαγεία του ethnic Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να μας ταξιδεύουν! Πέρα απ’ τα σύνορα της φαντασίας μας, δημιουργώντας οπτικές απάτες, ζωγραφίζοντας χροιές και ιριδισμούς που ξυπνούν σκέψεις και μνήμες.

Ο Τ. Ε. Λόρενς –γνωστός σαν «Λόρενς της Αραβίας»– όταν ρωτήθηκε από αμερικανό δημοσιογράφο τι είναι αυτό που τον τραβά στην έρημο, απάντησε: «είναι καθαρή». Η υπεροχή της Ανατολής, ο μυστικισμός της, η μαγική δύναμή της εδώ και αιώνες γοήτευε και γοητεύει τον δυτικό άνθρωπο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η παρουσία της γίνεται ολοένα και πιο φανερή στις πιο σύγχρονες έθνικ διακοσμήσεις.

LMA213

LMA646

Τα χρώματα γίνονται κάτι παραπάνω από καθοριστικά σε μια έθνικ διακόσμηση: Δημιουργούν ψευδαισθήσεις που αλλάζουν με το πέρασμα των ωρών, φωτεινές δέσμες που γεννούν οφθαλμαπάτες, ανταύγειες που μας ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά. Τα χρώματα μπορούν να «μεταμορφώνονται» αλλάζοντας με το φως, μεταφέροντάς μας πέρα απ’ τα σύνορα του χρόνου, σε μακρινές χώρες ή σε άλλες εποχές…

LMA053

LMA121

21


Διακοσμητικές τάσεις

LMA213

LMA646

LMA053

LMA121

Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να μας μαγεύουν «ζωγραφίζοντας» εικόνες που κινούνται ανεπαίσθητα, σκιές που έρχονται και φεύγουν… Σαν μετέωρες λέξεις… Σαν ηλιαχτίδες που τρεμοσβήνουν… Στην περίπτωση που θελήσουμε να «ταξιδέψουμε» καθισμένοι στο ίδιο μας το σαλόνι, μια καλή ιδέα είναι να εφαρμόσουμε στους τοίχους του μια ασυνήθιστη απόχρωση που να μας θυμίζει π.χ. μια μεξικάνικη αυλή ή ένα παλιό αρχοντικό της Ιταλίας. Όταν ολοκληρώσουμε αυτή την ιδέα θα διαπιστώσουμε πως η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί θα είναι τόσο «δυνατή», που θα μπορεί να καθορίσει από μόνη της την επιλογή των επίπλων και των υπόλοιπων αντικειμένων που θα τοποθετήσουμε στη συνέχεια στον ίδιο χώρο.

22


Διακοσμητικές τάσεις

23


Nordic

Pastels

24


Διακοσμητικές τάσεις

Ο ρομαντισμός του παστέλ Καθημερινά στιγμιότυπα, αγαπημένες παρουσίες σε χώρους που εμπνέουν εμπιστοσύνη κι αισιοδοξία. Σε χώρους γεμάτους θαλπωρή, με χρώματα που ταιριάζουν σε στιγμές χαράς και χαλάρωσης…

Ιστορίες χρωμάτων. Ξεχωριστές στιγμές ή ασήμαντα γεγονότα που ωστόσο «μιλούν» με τον τρόπο τους… Η κάθε πινελιά, η κάθε απόχρωση στους χώρους που ζούμε καθημερινά, στους χώρους που αγαπάμε, έχει το δικό της νόημα, το δικό της σκοπό. Είναι το μαγικό φόντο που πάνω του διαγράφονται οι «ενδιάμεσες», οι σχεδόν «αόρατες» στιγμές της ζωής μας, εκείνες που δεν μπορούν να μετρηθούν. Είναι τα ίχνη ενός χρόνου

LMA506

LMA321

που περνά αργά, σχεδόν απαρατήρητα, για να επανέλθει στη μνήμη μας σαν απόχρωση, σαν ανταύγεια, σαν νοσταλγία μιας άλλης εποχής που κρύβει ένα κομμάτι της ιστορίας μας. Το πράσινο, το γαλάζιο, το ροζ… Παστέλ αποχρώσεις που επανέρχονται δριμύτερες, πιο εντυπωσιακές από ποτέ. Όπως μια όμορφη ανάμνηση που πάντα επιστρέφει με το δικό της χρώμα...

LMA456

LMA042

25


Διακοσμητικές τάσεις

LMA506

LMA321

LMA456

LMA042

Με τις κατάλληλες παστέλ αποχρώσεις ακόμα και η πιο ουδέτερη γωνιά του σπιτιού μπορεί να αποκτήσει το δικό της «φως», τη δική της αισιοδοξία. Η πρώτη ματιά. Η απόχρωση στην κάθετη επιφάνεια που θα δώσει το πρώτο φιλόξενο μήνυμα, το χρώμα που με το δικό του τρόπο θα ευχηθεί το «καλωσόρισες». Με παστέλ ροζ ή γκρι-μπλε ή πράσινο… Κι αν η πρώτη εντύπωση κερδηθεί, κι αν οι αποχρώσεις, τα αντικείμενα και τα υλικά είναι όμορφα ταιριασμένα μεταξύ τους, τότε κι όλο το υπόλοιπο σπίτι θα είναι πλέον έτοιμο να «μοιραστεί» την ομορφιά του με τα πρόσωπα που αγαπάμε…

26


Διακοσμητικές τάσεις

27


Urban

Jungle

28


Διακοσμητικές τάσεις

Η ζωή με το πράσινο Η συμφιλίωση με τη φύση είναι η νέα προτεραιότητα. Το να φέρουμε περισσότερο πράσινο στη ζωή μας δεν είναι καθόλου δύσκολο. Η σωστή απόχρωση είναι μόνο η αρχή…

Με τη σωστή απόχρωση στους τοίχους θα χαρίσουμε μια αισιόδοξη νότα σ’ ένα χώρο που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν μουντός ή εντελώς αδιάφορος. Τώρα που η φύση και το περιβάλλον έρχονται σε απόλυτη προτεραιότητα, ας καταργήσουμε τα όρια του «μέσα» και του «έξω», φέρνοντας κυριολεκτικά έναν κήπο μέσα σ’ ένα σπίτι. Το πράσινο σ’ όλες του τις τονικότητες είναι μια «σοφή» χρωματική επιλογή. Το ροζ είναι μια έξυπνη αντίθεση.

LMA408

LMA589

Πάνω σ’ ένα ιδανικό φόντο θα αναδειχτούν στη συνέχεια όλα τα συμπληρωματικά διακοσμητικά αντικείμενα, ολοκληρώνοντας συνθέσεις ξεχωριστές, γεμάτες θετική ενέργεια. Σωστά τοποθετημένα φυτά και λουλούδια, λίγα μοντέρνα έπιπλα θα είναι οι μικρές εκείνες αλλά καθοριστικές λεπτομέρειες, που θα αποτελέσουν τα συστατικά στοιχεία μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας, ταιριαστής σε κάθε χαρούμενη συνάντηση με φίλους και επισκέπτες.

LMA808

LMA814

29


Διακοσμητικές τάσεις

LMA408

LMA589

LMA808

LMA814

Φυτά μπροστά σε τοίχους που βάφτηκαν πράσινοι! Μια τέλεια ιδέα για όσους γνωρίζουν πόσο πολύ η παρουσία τους καθορίζει την καλή μας διάθεση. Τα φυτά εσωτερικού χώρου, ανεξάρτητα από το διακοσμητικό ύφος ενός σπιτιού, είναι μια αναζωογονητική κι ευχάριστη παρουσία, μόνο αν ταιριάζουν με τα χρώματα των κάθετων επιφανειών του. Ανοίγοντας την κεντρική πόρτα, η πρώτη εικόνα που αυτόματα κερδίζει την προσοχή μας είναι αφενός το χρώμα των φυτών και αφετέρου το φόντο πάνω στο οποίο διαγράφονται. Ένας κάκτος ίσως δεν θα ήταν τόσο εντυπωσιακός, αν δεν διαγράφονταν τόσο όμορφα πάνω σε μια καλά επιλεγμένη πράσινη απόχρωση.

30


Διακοσμητικές τάσεις

31


Reconnection

32


Διακοσμητικές τάσεις

Η διαχρονικότητα του γκρι Ας ανακαλύψουμε τους χαμένους δεσμούς μας με το αυθόρμητο, το αυθεντικό, το πηγαίο. Ας δώσουμε περισσότερη φαντασία και χρώμα στη ζωή μας κι ας αφεθούμε ελεύθεροι… Τόσο απλά!

Το να διηγηθούμε τη δική μας ιστορία, το να διαμορφώσουμε τους χώρους μας με φαντασία και δημιουργική διάθεση, το να διατηρήσουμε την «παιδικότητά» μας με απλές, αυθεντικές μοντέρνες πινελιές, γνωρίζοντας πως οι διαβαθμίσεις του γκρι εξακολουθούν να κρατούν τα «ηνία»… Το να επενδύσουμε τους τοίχους μας με γκρίζες ή μπεζ τονικότητες είναι μια λύση που μας φέρνει πιο κοντά στο ανεπιτήδευτο, στην ολοκλήρωση μιας

LMA685

LMA838

σύνθεσης που ξεχωρίζει από οτιδήποτε συμβατικό ή συνηθισμένο. Στην περίπτωση αυτή, ακολουθώντας πιστά τα «βήματα» αυτής της αρκετά ρηξικέλευθης τάσης, θα πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη τονικότητα για ένα περιβάλλον αφαιρετικό και έντονα «θεατρικό». Η σχεδόν ποιητική ατμόσφαιρα που θα προκύψει ίσως μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, δίνοντας μια σκηνογραφική διάσταση στο ίδιο μας το σπίτι.

LMA268

LMA688

33


Διακοσμητικές τάσεις

LMA685

LMA838

LMA268

LMA688

Καθημερινές κινήσεις, στιγμές, ανέμελες καταστάσεις, εκείνο το γλυκό χάσιμο χρόνου! Υπάρχουν πολλές ιδέες για να «ζωγραφίσουμε», πολλές γκρίζες αποχρώσεις για να κάνουμε το σπίτι μας πιο «φωτεινό». Σημασία έχει το αυθεντικό. Ακόμη και μια «φοιτητική» εικόνα, με όλη την ανεμελιά της μπορεί να αναπαραχθεί, να «ερμηνευτεί» με τον τρόπο που μόνο μια γκρίζα απόχρωση γνωρίζει. Ένα σωστά επιλεγμένο χρωματικό φόντο μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία του ιδανικού «σκηνικού», που θα δώσει στη ζωή μας μια νέα διάσταση, θα χαρίσει στο χώρο μας μια νέα θεατρική «άποψη». Το αφαιρετικό στιλ έχει τις δικές του διακυμάνσεις, που ξεκινούν από το γκρι και φτάνουν ως το μπεζ.

34


Διακοσμητικές τάσεις

35


Τμήμα Χρωμάτων

Στα χρώματα της LEROY MERLIN Σήμερα σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας διατίθενται προϊόντα χρωμάτων της πιο πρόσφατης τεχνολογίας, εγγυημένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής χρωματοβιομηχανίας.

Εξειδικευμένο προσωπικό - Φιλική εξυπηρέτηση

Σωστές τιμές - Εγγυημένη ποιότητα

Το φιλικό και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της LEROY MERLIN, εξασφαλίζει άμεση εξυπηρέτηση και σημαντική βοήθεια στην επιλογή των κατάλληλων υλικών και εργαλείων για τις εργασίες που θέλετε να κάνετε. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους υπαλλήλους που πάντα βρίσκονται σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, θα βρείτε συγκεκριμένες λύσεις για κάθε πρόβλημα βαφής που αντιμετωπίζετε.

Η LEROY MERLIN συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σε είδη χρωμάτων, νανοτεχνολογίας, μονωτικών, δομικών και τεχνικών υλικών, ώστε να έχετε πολλές και διαφορετικές ποιοτικές και οικονομικές επιλογές. Μεγάλες εταιρείες είναι συνεργάτες της εταιρείας, όπως οι VITEX, ΧΡΩΤΕΧ, KRAFT, BERLING, UHU, HENKEL κ.ά.

36


Τμήμα Χρωμάτων

Στο τμήμα χρωμάτων, θα βρείτε καινούρια και πρωτοποριακά προϊόντα, όπως μονωτικά, στεγανωτικά, χρώματα με χιλιάδες αποχρώσεις και συνδυασμούς, προϊόντα νανοτεχνολογίας, εργαλεία, δομικά και κατασκευαστικά υλικά, εξοπλισμό ένδυσης και προστασίας εργαζομένων, διακοσμητικά υλικά, εργαλεία κ.ά., που έχουν άμεση σχέση με κάθε οικοδομικό έργο από την έναρξη έως την περάτωσή του. Πάνω από 300 αξεσουάρ βαψίματος και 100 προϊόντα για αναπαλαίωση παλαιών επίπλων και αντικειμένων βρίσκονται στη διάθεση των πελατών της LEROY MERLIN. Προϊόντα που δίνουν άμεση λύση σε κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με την ανακαίνιση.

37


Χρώματα κιμωλίας Θα θέλατε να καυχηθείτε πως μόνοι σας μεταμορφώσατε ένα παλιό αντικείμενο ή έπιπλο σ’ ένα ανεκτίμητο κομμάτι vintage-ρετρό με φυσικά παλαιωμένη εμφάνιση; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας… μείνει η επιφάνειά μας απόλυτα προστατευμένη από φθορές, χτυπήματα, λεκέδες, νερό ή υγρασία, θα πρέπει να προστατεύεται είτε με άχρωμο ή σκούρο κερί, είτε αν χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προστασία με διαφανές ματ βερνίκι. Στις περισσότερες περιπτώσεις καλό είναι να εφαρμόζουμε τα χρώματα κιμωλίας με πινέλο και όχι με ρολό, για να έχουμε πιο «φυσικό» αποτέλεσμα. Όλες οι εταιρείες που διαθέτουν Chalk Paints παρέχουν ένα πλούσιο χρωματολόγιο, έτσι είμαστε σε θέση να επιλέξουμε όποια ακριβώς απόχρωση ταιριάζει στη δική μας περίπτωση. Σε γενικές γραμμές τα χρώματα κιμωλίας είναι ταχυστέγνω-

Τα Chalk paints ή αλλιώς «Χρώματα Κιμωλίας» είναι υδατοδιαλυτά χρώματα που περιέχουν φυσικά συστατικά και δίνουν μια απαλή ματ υφή στην επιφάνεια που θα εφαρμοστούν, που θυμίζει κιμωλία. Και πράγματι στα συστατικά αυτών των χρωμάτων βλέπουμε πως περιλαμβάνεται και σκόνη κιμωλίας σε διαφορετικές βέβαια περιεκτικότητες, ανάλογα με το προϊόν. Το Χρώμα Κιμωλίας Blatem Chalk Paint του άρθρου μας, ως χρώμα νερού που περιέχει φυσικά συστατικά, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα χρώματα κιμωλίας εφαρμόζονται κυρίως σε τεχνικές παλαίωσης ξύλου και σε έπιπλα. Μπορούν όμως να εφαρμοστούν και σε μεταλλικές, γυάλινες, γύψινες, κεραμικές επιφάνειες ή ακόμη και σε τσιμέντο, πλαστικά και υφάσματα. Μετά την εφαρμογή αυτών των χρωμάτων και για να

38


Ιδέες DIY ανανέωσης

τα και αυτό βοηθάει στη γρήγορη εφαρμογή τους. Τα χρώματα κιμωλίας έχουν σαφώς μεγαλύτερη καλυπτικότητα από τα κοινά χρώματα: με 1 λίτρο χρώματος κιμωλίας μπορούν να βαφτούν περίπου 5 ή και 6 τετραγωνικά μέτρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν απαιτείται καν δεύτερο χέρι. Για να εξοικειωθείτε με τα chalk paints μπορείτε να αγοράσετε μια μικρή συσκευασία και να πειραματιστείτε με ένα μικρό αντικείμενο ή έπιπλο. Θα διαπιστώσετε πως η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη, θα δείτε σε ποια σημεία χρειάζεται να δώσετε περισσότερη προσοχή και μετά από μία ή δύο δοκιμές θα είσαστε σχεδόν ένας σίγουρος και έμπειρος τεχνίτης. Στο παράδειγμα που σας προτείνουμε στην επόμενη σελίδα, μια μικρή παλιά συρταριέρα μεταμορφώνεται σ’ ένα vintage έπιπλο, αρκετά γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

39


Ιδέες DIY ανανέωσης

Στάδια Εφαρμογής 1. Καθαρίστε καλά

το αντικείμενο ή το έπιπλο και αφαιρέστε τα υπολείμματα σκόνης.

2. Εφαρμόστε το

χρώμα Κιμωλίας Blatem με πινέλο, ρολό ή πιστόλι ψεκασμού με χαμηλή αραίωση: πινέλο, ρολό 5-10%, πιστόλι ψεκασμού 15-20%.

3. Εφαρμόστε τουλάχιστον δύο στρώσεις.

4. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει περίπου μία ώρα ανάμεσα στις δύο στρώσεις (ανάλογα με την επιφάνεια)

40

Τα στάδια, οι φωτογραφήσεις, τα παραδείγματα αυτού του αφιερώματος έχουν πραγματοποιηθεί με προϊόντα της εταιρείας Blatem.

Προστασία Εφαρμόστε το άχρωμο κερί φινιρίσματος (Cera Incolora) με πινέλο, βαμβακερό πανί ή σφουγγάρι. Χειροποίητη και ρετρό εμφάνιση, που προστατεύει το χρώμα και τα βαμμένα έπιπλα ή αντικείμενα.

Όψη παλαιωμένη Εφαρμόστε το σκούρο κερί φινιρίσματος (Cera Oscura). Για να ολοκληρώσετε, σκουπίστε με ένα πανί μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή φωτεινότητα.

Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα Εφαρμόστε πάνω από το χρώμα κιμωλίας Blatem, το άχρωμο Ματ βερνίκι νερού. Είναι άχρωμο, χαμηλής οσμής, δεν κιτρινίζει, ανθεκτικό, με εξαιρετική απόδοση και με εύκολη εφαρμογή.

Vintage Εφαρμόστε δύο στρώσεις διαφορετικών αποχρώσεων και τρίψτε τοπικά με γυαλόχαρτο (120), για να αναδειχτεί το χρώμα της πρώτης στρώσης. Ολοκληρώστε με κερί ή βερνίκι ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Προϊόν νερού

Χρώμα Κιμωλίας διακοσμήστε & παίξτε με τη

δημιουργικότητά

σας

Θα θέλατε να μετατρέψετε αυτό το παλαιό ή πολύ κοινό έπιπλο σ’ένα πολύ προσωπικό κομμάτι όπου θα μπορείτε να καυχηθείτε ότι το κάνατε μόνοι σας; Θέλετε να έχει μια φυσικά παλαιωμένη σκανδιναβική, vintage-ρετρό κομψή εμφάνιση;

Λευκό

Καρύδα

Καφέ φραπέ

Ροζ

Μολόχα

Μανχάταν

Μελί

Πράσινο μέντα

Καϊπιρίνια

Γραφίτης

Γαλήνη

Μπλε Χαβάης

Μπλε τζιν

Επιλέξτε εσείς το φινίρισμα:

για προστασία

Blatem Chalkpaint Cera Incolora

Ανδρομάχης 217-219, Καλλιθέα Τ.2109521772, F.2109599958, E.info@interkas.gr, www.interkas.gr

για προστασία

Blatem Chalkpaint Cera Oscura

για μέγιστη προστασία

Blatem Chalkpaint Barniz

41


Ιδέες DIY ανανέωσης

Ανακαίνιση Γρήγορη - Εύκολη - Oικονομική Μήπως η κουζίνα σας αρχίζει να… παρακμάζει; Θέλετε να της προσφέρετε μια δεύτερη ζωή; Μήπως ήρθε ο καιρός να αναδιοργανώσετε το μπάνιο σας; Μήπως το δάπεδό σας γίνεται ολοένα και πιο… δύσβατο; Το να απαντήσετε ταυτόχρονα σ’ όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν είναι και τόσο δύσκολο ούτε και ακριβό, όσο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς… Με το συγκεκριμένο προϊόν που σας προτείνουμε μπορείτε να αναδιοργανώσετε το σπίτι σας μόνο μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο, εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά! Πρόκειται για μια νέα σειρά χρωμάτων που παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο. Το όνομά της Renov’ είναι συνώνυμο με τη λέξη Ανακαίνιση! Η σειρά Renov’ της Syntilor διατίθεται αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων LEROY MERLIN και αποτελείται από προϊόντα ιδιαίτερης αξίας, κατάλληλα για όλες τις επιφάνειες. Είναι ανθεκτικά, διατηρούνται στο πέρασμα του χρόνου, εξασφαλίζουν άριστη πρόσφυση, κράτημα, αδιαβροχοποίηση και άριστο άπλωμα. Είναι άοσμα και πλενόμενα. · Για πολλές και διαφορετικές επιφάνειες · Χωρίς υπόστρωμα · Χωρίς τη χρήση διαβρωτικού · Στεγνά σε 4 έως 6 ώρες · Δεν απαιτείται ιδιαίτερος τρόπος εφαρμογής · Έτοιμα προς χρήση · Δεν υπάρχει ανάγκη για ειδικά εργαλεία · Η εργασία ολοκληρώνεται μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο! · Ένας ελάχιστος προϋπολογισμός για την ανακαίνιση

KOYZINA: Μια «δεύτερη ευκαιρία»

Πριν

Μετά Η κουζίνα δεν χρησιμεύει απλά και μόνο για την προετοιμασία των φαγητών. Εκτός από το ότι φιλοξενεί όλη την οικογένεια για τα καθημερινά ή τα κυριακάτικα γεύματα, προσφέρεται και για ευχάριστες βραδιές με φίλους, αποτελώντας το «δεύτερο σαλόνι» του σπιτιού. Τα χρώματα των τοίχων της και οι σωστοί συνδυασμοί τους, θα καθορίσουν απόλυτα τη σύγχρονη αισθητική της.

42


Ιδέες DIY ανανέωσης

Με τη σειρά Renov’ Cuisine μπορείτε να ανανεώσετε την κουζίνα σας, να της δώσετε νέα ζωή, βάφοντας κάθε επιφάνειά της που χρειάζεται να αναδειχθεί. Ξύλινα ντουλάπια, πάγκοι, πόρτες, παράθυρα, διαχωριστικά, μπορούν να αποκτήσουν ένα νέο πρόσωπο, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Χωρίς αλλαγές συσκευών, χωρίς υπερβολικό κόστος, με ελάχιστες κινήσεις αλλάζουν όλα με μία μόνο κίνηση: μια βαφή, πολλές αποχρώσεις και όλες οι επιφάνειες γίνονται καινούριες. Αν χρειάζεστε επιπλέον εφέ χρησιμοποιήστε το Protection Deco, ένα εφέ ματ, σατινέ ή γυαλιστερό σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

ΜΠΑΝΙΟ: σαν καινούριο

Πριν

Μετά

Ποιος λοιπόν είπε ότι το να ανακαινίσετε το μπάνιο σας είναι κατ’ ανάγκη μια δύσκολη εργασία; Αναδιαμορφώστε χωρίς ζημιές, χωρίς κόστος... Τώρα είναι δυνατόν! Μεταμορφώστε το μπάνιο σ’ ένα χώρο χαλάρωσης και ευεξίας, με Renov Salle de Bains: Μία βαφή για όλες τις επιφάνειες, που αποδεικνύει πως η διακόσμηση μπορεί να συνδυάζεται με τη στεγανοποίηση και την προστασία από την υπερβολική υγρασία. Υπάρχουν δύο λύσεις για τη διακόσμηση ενός μπάνιου: η μία είναι τα συνηθισμένα πλακάκια. Η άλλη είναι να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και να επενδύσουμε τους τοίχους με χρώμα. Αν ακολουθήσουμε τη δεύτερη επιλογή θα διαπιστώσουμε ότι: Το χρώμα μπορεί να ομορφαίνει αλλά και να αδιαβροχοποιεί τις κάθετες επιφάνειες, εξασφαλίζοντας υψηλή αισθητική και αποτελεσματική προστασία από την υγρασία. Και συγχρόνως μπορεί να συνδυάσει αποτελεσματικά το σαφώς χαμηλότερο κόστος με την εύκολη και γρήγορη εφαρμογή.

43


Ιδέες DIY ανανέωσης

ΔΑΠΕΔΟ: συντήρηση και υψηλή αισθητική Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το δάπεδο του σπιτιού σας σαν πραγματικό διακοσμητικό στοιχείο; Η επιλογή του δαπέδου αλλά και η προστασία του δίνει τον «τόνο» για όλη τη διακόσμηση του σπιτιού. Παρκέ, laminate δάπεδο, πλακάκια, σκυρόδεμα, τσιμεντοκονία... Το Renov’ Sols δίνει μια δεύτερη ζωή στα πατώματά σας χωρίς να χρειαστεί να… σπάσετε τα πάντα! Με απευθείας χρήση στην επιφάνεια, είναι ένα προϊόν κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες.

ΕΠΙΠΛΑ: εφέ και προστασία Επιπλέον εφέ με το Protection Deco για έπιπλα. Για μια όψη ηρεμίας επιλέγουμε το Ματ. Για την αντανάκλαση του φωτός επιλέγουμε το Σατινέ.

Πριν

Μετά 44


45


Χρωματικά

Tips

1 2

46

Παντός καιρού; Δεν αφήνουμε για καιρό τα χρώματά μας σε υπόστεγα ανοιχτά ή σε εξωτερικούς χώρους, επειδή οι έντονες μεταβολές της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάζουν την ποιότητά τους. Τα πλαστικά χρώματα δεν «αγαπάνε» το δυνατό κρύο. Δεν αρχίζουμε το βάψιμο όταν ο καιρός είναι βροχερός. Μια κατάλληλη θερμοκρασία είναι 15-30 βαθμοί Κελσίου. Αντίστοιχα το καλοκαίρι όταν βάφουμε εξωτερικούς χώρους καλύτερα να αποφεύγουμε τον καύσωνα ή τον πολύ δυνατό ήλιο γιατί το χρώμα μας πιθανόν να επηρεαστεί.

Προετοιμάζοντας το χώρο εργασίας Πρώτα απ’ όλα καλύπτουμε το δάπεδό μας με την πλαστική προστατευτική μεμβράνη και τη σταθεροποιούμε πολύ προσεκτικά. Αφού κόψουμε το ηλεκτρικό ρεύμα ξεμοντάρουμε τους διακόπτες και τις πρίζες. Πριν αρχίσουμε την εργασία κολλάμε χαρτοταινία στην άκρη των κουφωμάτων που εφάπτονται με τον τοίχο αλλά και στα σοβατεπί και την αφαιρούμε όταν τελειώσουμε το βάψιμο. Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα λερωθούν τα σοβατεπί, τα πλαίσια των πορτών μας, τα πλαίσια των παραθύρων κ.λπ.


Χρωματικά Tips

3 4

Πριν αρχίσουμε Πριν αρχίσουμε το χρωμάτισμα καλό είναι να ξεσκονίζουμε και να περνάμε με γυαλόχαρτο όλη την επιφάνειά μας. Στην περίπτωση που ο τοίχος παρουσιάζει ρωγμές και τρύπες πρέπει πρώτα να τις στοκάρουμε. Αν άθελά μας λερώσουμε το δάπεδο, θα πρέπει να καθαρίσουμε τις σταγόνες με συγκεκριμένο τρόπο που εξαρτάται από το είδος του χρώματος: για τα πλαστικά αρκεί ένα ύφασμα βρεγμένο με νερό, για τις λαδομπογιές ύφασμα ποτισμένο σε νέφτι ή σε διαλυτικό.

Εργαλεία, πινέλα, ρολά σε παράταξη Μερικά από τα απαραίτητα «όπλα» μας σ’ αυτή την αποστολή είναι: · σπάτουλες · προστατευτικά γάντια · ξύστρες · πλαστική προστατευτική μεμβράνη για το πάτωμα · ψαλίδι · χαρτοταινία · γυαλόχαρτο · πινέλα στρογγυλά για γωνίες · σφουγγάρι · πινέλα για μεγάλες επιφάνειες · λεκάνη · στραβοπίνελα · ρολά με κοντή ή μεσαία τρίχα

47


Χρωματικά Tips

5 6

48

Διαδικασία βαψίματος Ξεκινάμε περνώντας συνήθως ένα χέρι αστάρι, όπου και όταν χρειάζεται. Στη συνέχεια χρωματίζουμε τα ταβάνια, μετά τους τοίχους από πάνω προς τα κάτω και στο τέλος τα κουφώματα. Χρησιμοποιούμε πινέλο στην αρχή για τις γωνίες και κατόπιν ρολό για τις μεγάλες επιφάνειες. Όταν θέλουμε να διακόψουμε την εργασία περισσότερο από 10-15 λεπτά, τότε τα πινέλα ή τα ρολά πρέπει να τα βάλουμε στο νερό γιατί θα ξεραθούν και δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε σωστά. Δεν περνάμε ποτέ το δεύτερο χέρι αν δεν έχει πρώτα στεγνώσει καλά το πρώτο.

Καθαριότητα, συντήρηση, πλύσιμο Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι πάντα καθαρά και να παραμένουν καθαρά μετά το βάψιμό μας, αν θέλουμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Όταν τελειώσουμε το βάψιμο δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πλύνουμε καλά όλα τα πινέλα, τα ρολά και τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε. Το πλύσιμο θα πρέπει να γίνει έγκαιρα, πριν ξεραθεί το χρώμα. Χρησιμοποιούμε νέφτι ή διαλυτικό. Αν μας περισσέψει χρώμα, πρέπει να κλείνουμε καλά το κουτί του και να το αναποδογυρίσουμε για να διατηρείται σχετικά «φρέσκο».


Χρωματικά Tips

7

Με τι κριτήρια θα επιλέξουμε τα χρώματά μας; Στην ετικέτα του κάθε χρώματος αναφέρεται η απόδοσή του, δηλαδή το πόσο χρώμα μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας. Μετράμε την επιφάνεια των τοίχων, της οροφής, των κουφωμάτων μας κ.λπ. και υπολογίζουμε πόσα κουτιά χρώματος θα χρειαστούμε. Τα χρώματα που θα διαλέξουμε για να βάψουμε τους εσωτερικούς μας χώρους θα πρέπει: · να έχουν υψηλή καλυπτικότητα και άριστη απόδοση · να εφαρμόζονται και να στεγνώνουν γρήγορα · να μην «πιτσιλάνε» και να απλώνουν πολύ καλά στην επιφάνεια · να είναι άοσμα και να μην λερώνονται εύκολα · να πλένονται εύκολα και να αντέχουν στο συχνό πλύσιμο · να μη φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου · να μην αλλάζουν οι αποχρώσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα Τα χρώματα εξωτερικού χώρου εκτός από τα παραπάνω θα πρέπει: · να έχουν υψηλές αντοχές στις αλλαγές του καιρού και στους ρύπους της ατμόσφαιρας · να αντέχουν σε χτυπήματα · να έχουν καλή ελαστικότητα


www.leroymerlin.gr

â–ª

www.leroymerlin.com.cy

Leroy merlin prosfores katalogos xrwmata 2018  
Leroy merlin prosfores katalogos xrwmata 2018  
Advertisement