Page 1

Novembre de 2009. Número 2.

Publicació del Grup Municipal d'EU de Catarroja

VERGONYA DE PAÍS!

Vivim un moment molt trist per a la democràcia. Cada dia despertem amb una nova noticia de corrupció, com a cas principal tenim el cas Gurtel que cada vegada esguita a més comunitats autònomes i que suposa, entre altres qüestions, una presumpta trama de financiació il•legal del propi partit popular i que conta entre els seus imputats amb persones en tant de pes al PP com són el seu tresorer, Bàrcenas, el president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i el Secretari General del PPCV, Ricardo Costa (ara ja decapitat com a mal menor) entre molts altres. A les Balears tenim l’ex president del Govern balear Jaume Matas (PP) imputat per un cas de presumpta corrupció en torn a la construcció del velòdrom Palma Arena, així com pel augment del seu patrimoni personal,.També a les illes tenim el cas de l’edil d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Javier Rodrigo de Santos condemnat per malversació de caudal públic en un principi i, ara també, per abusos a menors. Malauradament podem sumar alcaldes imputats al llarg de tot l’estat, Plasenzuela (PSOE), Algeciras (PA), Telde (PP), Bigastro (PSOE), Andratx (PP), Torre Pacheco (PP), Estepona (PSOE), una llista que creix amb els casos de les darreres setmanes, el PSC i CIU amb l’operació Pretoria, VERGONYA DE PAÍS !

Estem assistint a la degradació de la política, que cada vegada és més entesa amb caràcter pejoratiu. “TODOS SON IGUALES” és la frase més sentida al carrer quan esclata un nou cas de corrupció o en alguns casos inclús pots arribar a escoltar “yo haria lo mismo si pudiera” i te n’adones que estem assistint a la mort de la democràcia. Vivim a un país on la democràcia és molt jove - poc més de 30 anys no son res- . Açò no és França, amb molt anys de tradició

EU de Catarroja C/ Lluis de Santàngel,3. http://eucatarroja.blogspot.com eu_catarroja@hotmail.com

democràtica, i el poble ja no creu en ella. Encara i tot, existeix una altra forma d’entendre la política i d’entendre la democràcia, representat en Esquerra Unida. IU ha tingut que proposar 20 mesures per a combatre la corrupció en un moment en que al nostre país tenim quasi un 20% d’atur i una crisis de la que anem a tardar molt en eixir. Existeix una necessitat fonamental de regenerar la democràcia. En un moment on es tindrien que estar donant solucions, aplicant mesures contundents per a baixar el percentatge d’atur i eixir de la crisis, el que es troba la ciutadania són escàndols de corrupció.

L’allunyament entre els polítics i el poble cada vegada és més gran i, evidentment quan els interessos dels polítics i dels ciutadans no són els mateixos és per que els polítics entenen la política al marge de l’interès general. Per tot açò, és imprescindible la participació activa de la ciutadania, és necessari la mobilització, la fiscalització, la crítica continua, la proposta del poble als seus governants. A Catarroja els que portem anys defensant un sistema transparent, i demostrant-lo dia rere dia amb la nostra actuació a les institucions, pensem que existeix una altra forma de fer política, una altra forma d’entendre Catarroja i les seues prioritats. No entenem una política municipal (la del PP i UV) que, amb la situació d’atur, de crisi, de vivendes sense gent i gent sense vivendes, d’augment de famílies per baix de l’umbral de la pobresa...etc tinga com a prioritat, defensant-lo inclús davant la justícia i en contra de la mobilització social, aconseguir que una empresa privada, LLANERA S.L.L, construisca 13.500 vivendes. Rosa Pérez Garijo Regidora d’EU- Catarroja

EU DE CATARROJA AL FACEBOOK!

Busca Esquerra Unida de Catarroja i fes-te admirador/a


L’altavEU de Catarroja.

Per a EU de Catarroja les ordenances fiscals aprovades al darrer ple afavoreixen al qui més té EU de Catarroja considera que els impostos municipals aprovats al darrer ple sols beneficien als que més tenen i debiliten l’administració pública local davant la situació de crisi econòmica que estem patint.

Per a la regidora Rosa Pérez “és moment de recolzar i enfortir els serveis públics municipals amb l’objectiu de minimitzar les conseqüències negatives que poden patir la ciutadania menys afavorida”. Per tot açò, afirma Rosa, “és necessari fomentar des de les polítiques fiscals i recaptatòries la solidaritat entre iguals, fent que els que més tenen, i per tant menys pateixen la crisi, aporten més al conjunt de la societat.” Per a EU de Catarroja, la dreta té que entendre que les polítiques han de garantir els serveis públics que, financiats amb

l’aportació dels impostos de tots i totes, tenen que donar resposta a les necessitats de la majoria, ja que els que tenen, una minoria, disposen de capacitat suficient per a accedir als privats.

El col•lectiu d’EU de Catarroja considera que és moment de redistribució d’impostos, que no és baixar els impostos a tot el món per igual sinó al que menys té, d’austeritat evitant gastos supèrflues com els d’assessors que disposen tant PP com UV, i de solidaritat fiscal, bonificant a les rentes inferiors a 20.000€ anuals.

A més, denunciem el discurs de la dreta que parla de baixar els impostos i al mateix temps demana un préstec de 800.000 € a una entitat bancària hipotecant l’Ajuntament de Catarroja a 22 anys. Una hipoteca que començarem a pagar dintre de 2 anys, ja finalitzada l’actual legislatura.

Novembre de 2009. número 2.

El PP i UV consideren

“visitants” als ciutadans que acudeixen als plens municipals.

Incomprensiblement a l’inici dels plens municipal, la policia local complint amb les ordres d’alcaldia, identifica als ciutadans i els acredita com a “visitants”.

EU de Catarroja lamenta l’espectacle provocat per l’Alcalde, que s’empenya en “controlar” a tots els veïns que s’acosten al Ple Municipal, identificant-los i “acreditant-los” com a VISITANTS, demostrant novament la falta de respecte cap les institucions democràtiques i el desinterès manifest per la participació ciutadana. A més, hem de recordar que, malauradament, al nostre ajuntament les intervencions del públic tenen que ajustar-se al guió marcat per alcaldia, i sols es poden plantejar aquelles preguntes que tinguen a vore en les qüestions que per a l’alcalde son importants.

El PP i UV rebutjen les propostes fetes per EU de Catarroja sobre gratuitat de serveis municipals, educació de 0 a 3 anys i llei de dependència.

La regidora d’EU, Rosa Pérez Garijo, proposà al ple municipal la gratuïtat de la piscina d’estiu per als xiquets/es d’aquelles famílies que, davant la situació de crisi econòmica, s’han quedat sense cap ingrés, Per a Rosa, “l’ajuntament hauria de garantir que els veïns més desfavorits tingen la possibilitat, almenys, de gaudir de la piscina d'estiu municipal”.

Una altra qüestió que va ser denunciada per part de la regidora va ser l’aplicació de la llei de dependència al País Valencià (al mes de juny de 2008 EU de Catarroja ja presentà una moció demanant la seua aplicació), “el PP es plena la boca de que és la primera en tot, - en Formula Una, en visites majestuoses d’un lider religiós, de Copa Amèrica- però hem de denúnciar que la nostra comunitat és l’última en donar qualitat de vida a la ciutadania” i en concret “és una vergonya vore com una llei que vol donar resposta i condicions de vida dignes a aquelles persones dependents siga constant-

ment paralitzada pel PP”. Aquesta situació “condemna a una situació inhumana als que menys recursos disposen”.

Cap destacar també la negativa de la dreta de Catarroja (PP i UV) davant la moció presentada en relació a la creació de places escolars públiques de qualitat de cero a tres anys, a la construcció de noves escoles d’educació infantil, a l’adaptació d’edificis ja construïts per albergar noves escoles d’Educació Infantil i a l’ampliació de les escoles existents, fomentant la privatització de serveis que haurien de ser bàsics, com son els educatius i d’atenció a les famílies.

Per últim des d’EU de Catarroja hem de denúnciar la retirada d’ajudes per a la escolarització de 0 a 3 anys que s’ha fet al setembre per part de la Conselleria d’Educació demostrant la falta d’interés i l’improvisació que per al PP es mereix la educació dels postres menuts.


Novembre de 2009. número 2.

L’altavEU de Catarroja.

Cayo Lara afirma que IU llevará al Congreso una iniciativa para “luchar contra la corrupción” y que no se repitan casos como el Gürtel Cayo Lara Coordinador federal de Izquierda Unida

El coordinador federal de IU, Cayo Lara ha afirmado en una rueda de prensa junto al líder de IULV-CA, Diego Valderas, que es el momento de “cortar de raíz con los filesas y los gürtel” para que “de una vez por todas la financiación de los partidos se conozca con luz y taquígrafos”.

Para ello, Cayo Lara ha confiado en que la Justicia sea “ágil para acabar con este cáncer lo antes posible y paguen los que tengan que pagar”. Entiende que la actuación tanto judicial como política ante el ‘caso Gürtel’ tenga carácter “ejemplarizante”, por lo que instó a poner “luz y taquígafos” a la financiación de los partidos para, de este modo, conseguir “una transparencia absoluta que devuelva la confianza del desmotivado ciudadano en los políticos como gente decente que defiende sus intereses”. Tras subrayar que supone “una vergüenza” que la trama de corrupción de los populares esté en primera línea “con la que está cayendo económicamente a este país”, el máximo responsable de IU, Cayo Lara, espera que la actuación de

El coordinador federal de Izquierda Unida, Cayo Lara, ha anunciado que su grupo está preparando una iniciativa parlamentaria que registrará en el Parlamento para “luchar contra la corrupción”, en coordinación con sus diputados autonómicos de Valencia, Baleares y Madrid, con lo que se pretende que no se puedan repetir situaciones como las del ‘caso Gürtel’.

la Justicia “ponga a cada uno en su sitio”, después de que desde el seno del PP en los últimos meses se “haya inculpado a todos los estamentos del Estado mientras se hacían pasar por la Blancanieves de la política”.

Cayo Lara se ha reafirmado en su convencimiento de que la actitud mostrada por el PP ha demostrado que de lo que se “está hablando en estos momentos es de cuál es el precio de los silencios”. Cayo Lara también ha adevertido de que la “mancha de aceite que se está extendiendo porque nadie se va a querer comer el ‘marrón’ solito”.

El coordinador general de IU comentó que, ante las informaciones que de momento han trascendido sobre la trama, el presidente nacional del PP, Mariano Rajoy, “debería poner su cargo a disposición del partido” en caso de que “desconociese lo que estaba ocurriendo en su seno” ya que, de lo contrario, “habría estado tapando esas irregularidades con una gran cantidad de mentiras”.

Rosa Pérez Garijo, regidora d’EU de Catarroja concentrada a les portes del Ministeri d’Economia

La regidora d'EU de Catarroja, junt a 400 càrrecs públics, dirigents i afiliats d’EUPV, es donà cita a Madrid per reclamar un veritable pla de finançament local que ajude a prendre les mesures escaients en la lluita contra l’atur a l’estat espanyol.

Per a Rosa Pérez Garijo, que al ple municipal de setembre va presentar una moció demanant més finançament per als ajuntaments, "resulta primordial que els municipis compten amb un finançament adequat i suficient, per ser l’Administració més propera als veïns/es i sensible a la seua demanda i , per tant, l'administració que més pot fer en l’extensió i millora dels serveis socials municipals i per tant en la creació d’ocupació estable i de qualitat”.

En la concentració van estar també, entre uns altres, els coordinadors d'IU a Andalusia i Madrid, Diego Valderas i Gregorio Gros; els parlamentaris en el Congrés i el Senat, Gaspar Llamazares i Joan Josep Nuet; la dipu-

tada autonòmica madrilenya Inés Sabanés; el secretari d'Organització i el responsable d'Economia i Treball, Miguel Reneses i José Antonio García Rubio, així com diversos alcaldes de tota Espanya com el de Rivas Vaciamadrid, Pepe Massa, l'alcalde de Seseña (Toledo), Manuel Fuentes o l'alcalde de Marinaleda (Sevilla) i parlamentari andalús, José Manuel Sánchez Gordillo.


L’altavEU de Catarroja.

Difícil d’entendre per Manuel S. Jardí Això del Nou Mil•leni és difícil d’entendre. Ja podem donar-li voltes, que l’única raó que justifica aquesta aberració, no només urbanística, són els diners.

Una raó de pes, val a dir. Algú té intenció de guanyar-ne molts, construint més de 12.000 habitatges sobre l’únic terreny d’horta que encara no s’ha sacrificat en la demarcació. Com acostuma a passar en aquesta classe de negocis, guanyen promotors i constructors, però també els mitjancers i tota la fauna de comissionistes i majordoms que arrimen el muscle. Sovint es tracta de negocis ocults, afavorits pels moviments del capital. Els diners, ja se sap, poden moure’s més ràpida i discretament que les persones, i no troben barreres frontereres per a circular amunt i avall. Els tribunals, sembla, acaben de frenar el projecte del Nou Mil•leni. I amb independència dels recursos que es presenten contra la paralització, incloent el del Govern valencià –que en lloc de defensar l’espai i el patrimoni públics, es troba totalment venut al desficaci, queda Europa. Bé, confiem, si més no, que l’Informe Auken que va descobrir al món els abusos urbanístics comesos a casa nostra, ajude a evitar-ne de nous si falla la Justícia ordinària, atès que el sentit comú va fallar ja fa temps. Pregunta: calen més de 12.000 noves vivendes a Catarroja? Això representa, si fa no fa, una població afegida estimada al voltant de 50.000 persones. Dupliquem, per tant, la demografia del poble. Això és bo,

Novembre de 2009. número 2.

o és dolent? Depèn, és clar, de l’efecte que provoque l’allau d’eixos milers de ciutadans, si n’hi ha serveis públics garantits per a tots: escoles, assistència sanitària, residències de vells (caldrà recordar que la població espanyola porta camí de trobar-se entre les més envellides del continent), seguretat, mobilitat, zones verdes... Zones verdes? Això és, precisament, l’horta sobre la que es vol construir la megalòpolis. I la mobilitat són noves carreteres per desplaçar-se al treball. El cotxe, naturalment, va associat al model de residència i mobilitat. Mala cosa. A quin treball o a quina indústria cal desplaçar-se, és una altra qüestió que els promotors de la barbàrie haurien d’haver-se qüestionat, abans de caure en la temptació de l’enriquiment emparat per la bombolla immobiliària. La que ha rebentat d’èxit. I d’altra banda, tampoc no es veu la necessitat d’habitatges, amb tanta casa buida com se n’oferta. Hi ha, per descomptat, altres raons poderoses contra el Nou Mil•leni. Com ara, els límits de les ciutats perquè les variables demogràfiques esdevinguen equilibrades i la convivència, harmònica. Això xoca amb una falsa idea de progrés, associada a l’ocupació permanent del territori i la continua expansió urbana. Un model que ha fet fallida, de la mateixa manera que s’enfonsen, acceleradament, les teories vigents durant bona part del segle XX sobre el creixement econòmic, la generació de riquesa i la distribució de bens i de serveis. Hi ha, també, la qüestió del paisatge (s’imaginen el canvi, si ho arriben a construir?); la falta d’aigua; les conseqüències, en cas de pluges torrencials, sense el terreny que ara ajuda en la contenció... sense oblidar l’asfalt, el soroll, la contaminació i tota la degradació derivada. Qualitat de vida? Més aviat una qüestió de supervivència. Això del Nou Mil•leni és ben difícil d’entendre.

Maig de 2009

altavEU Novembre'09  

Publicació del grup municipal d'EU de Catarroja

altavEU Novembre'09  

Publicació del grup municipal d'EU de Catarroja

Advertisement