Issuu on Google+

© Bimsa, Martí Llorens

© Bimsa, Martí Llorens

The demolition of the viaduct that crossed the public area of Ronda de Guinardo, between the buildings, has allowed the reorganization of a calmed traffic and has given the green areas for citizen recreation the importance they deserved. The topographic barriers are now easily surpassed by means of elevators, escalators and ramps that increase the mobility through the whole area.

The area towards the metro entrances, the churros shop and the carousel have been reorganized. Little playing fields have been built and a free area for local festivities fitted out. A driving area has been created over the vertical wall that used to support the viaduct. It is accessible exclusively to residents and service vehicles. The project has been developed in collaboration with Martínez Lapeña and Elías Torres.

LA ROVIRA TUNNEL REDESIGN, SOUTH ENTRANCE CONSTRUCTION PROJECT and TECHNICAL ASSISTANCE TO WORK SITE MANAGEMENT Barcelona, 2008. 2009 - 2011


LA ROVIRA TUNNEL REDESING, BARCELONA