__MAIN_TEXT__

Page 1

GRIE KEN LAN D 2018-2019

www.essentialgreece.be

lettertype is vivaldi


WOORD VOORAF De officiële naam van Griekenland, de bakermat van onze Westerse beschaving, is de Helleense Republiek. Het land heeft een oppervlakte van 131.957 km² en is qua landschap enorm gevarieerd. Dankzij de ligging in het hart van de Middellandse Zee, de prachtige landschappen, het klimaat en het culturele erfgoed is Griekenland een belangrijke toeristische bestemming. De bevolking is gastvrij, de keuken lekker en gezond en het is een veilige bestemming. Het vasteland is bergachtig met de Olympusberg als hoogste punt (2917m). De ideale manier om het vasteland te ontdekken is door een rondreis te doen met een huurwagen. Daarnaast heb je nog +/- 6.000 eilanden verspreid over verschillende eilandengroepen. Elke groep heeft zijn eigen karakter. Een leuke manier van reizen is “island hoppen”. Hierbij bezoek je verschillende eilanden in één reis. Wil je Griekenland bezoeken? In dit magazine willen we je inspiratie geven. Je zal zien, de mogelijkheden zijn immens. Wat kost dat dan? Dat is volledig afhankelijk van diverse factoren en van je eigen keuze: afreisdatum, reisduur, luchtvaartmaatschappij, categorie van hotel, huurwagen of transfers, ferry’s… We maken in samenspraak met je reisagent een reis op maat volgens jouw wensen. Essential Greece bestaat uit een team van specialisten die Griekenland door en door kennen. We werken met lokale agenten die u zo nodig ter plaatse bijstaan. Op onze website vind je meer ideeën en verschillende hotels/verhuringen.

Καλο ταξιδι!

(goede reis)

Het Essential Greece team

ESSENTIAL GREECE WERKT MET BETROUWBARE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN ZOALS:

VERTREK GOED VERZEKERD MET TOURING • Annulering en reiscompensatie: 4,2% (min. € 20 p.p.) • Travel Protect Europa: reiscompensatie, personenbijstand, bagage (max. € 1.500 p.p.): € 2,3 p.p./dag (min. € 15 p.p.) • Global Protect: annulering, reiscompensatie, bagage (max. € 1.500 p.p.) en onbeperkte personenbijstand: 5,2% (min. € 15 p.p.)

INHOUD 3 Rondreizen per huurwagen op het vasteland

2

28

Cycladen: onze hotelselectie

Magische Pelion

30

Ionische Eilanden

8

10

Begeleide Rondreizen

31

Sporaden

11

Het vasteland: onze hotelselectie

32

Kreta

22

Celestyal Cruises

39

Dodekanesos

24

Cycladen Island Hopping

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


HET GRIEKSE VASTELAND Een rondreis per huurwagen is de ideale manier om het Griekse vasteland en de Peloponnesos te ontdekken. Dankzij de rijke Griekse geschiedenis zijn er tal van sites te bezoeken. De prachtige, gevarieerde natuur en de lekkere keuken maken het plaatje compleet. Elke rondreis in dit magazine kan aangepast worden aan jouw wensen.

www.essentialgreece.be

3


PARELS VAN DE PELOPONNESOS

Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Macedonië

ƂL>˜ˆl

/…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

*Àië>“iÀi˜

Epirus

œÀvÕ

œ>˜˜ˆ˜>

iÌiœÀi˜

Ionische 8 DAAGSE RONDREIS PER HUURWAGEN EN 8 DAAGSE Eilanden STRANDVAKANTIE

Thessalië

N. E Ei Sporaden

Sterea Ellada

i«…ˆ

Je start je verkenningsreis in Athene, de Griekse hoofdstad met zijn talrijke iv>œ˜ˆ> bezienswaardigheden zoals de Acropolis, het Acropolismuseum, de gezellige Plaka wijk, de wissel van de wacht aan het Syntagmaplein en zoveel meer. De Peloponnesos is een enorm schiereiland dat van het vasteland gescheiden is door <>ŽÞ˜Ì…œÃ het indrukwekkende Kanaal van Korinthe. Het kanaal is 6,3 km lang, 23 meter breed en ongeveer 8 meter diep. 6 bruggen verbinden het vasteland met “het eiland van Pelops”. Je steekt het kanaal over en reist naar Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen, via Arcadia, het hart van de Peloponnesos. Hier kom je door schilderachtige dorpjes zoals Dimitsana en Stemnitsa langs de Lousios kloof. Op de steile hellingen van de kloof staan middeleeuwse kloosters en kerken. Van Olympia gaat je reis verder naar Areopoli. Onderweg kan je de tempel van Apollo Epikourios bezoeken in Vasses. De kustweg tussen Kalamata en Areopoli ligt bezaaid met idyllische baaitjes. Vanuit hieruit kan je de drie zuidelijke schiereilanden van de Peloponnesos bezoeken met de middeleeuwse stad Monemvassia, de ruwe Mani streek en de Venetiaanse forten van Methoni en Koroni. Terug richting noorden met een bezoek aan de ruïnes van de Byzantijnse stad Mystras. Check in in het Wyndham Loutraki Poseidon Resort. Dit vakantiehotel is ideaal gelegen om mooie excursies te doen naar archeologische overblijfselen zoals Antiek Korinthe, Mycene en Epidaurus. Het is aangenaam wandelen in de neoklasieke stad Nafplio, de eerste hoofdstad van Griekenland. In de Saronische Golf kan je de kleine eilandjes Hydra, Aegina, Spetses en Poros bezoeken.

Evia

*>ÌÀ>à œÀˆ˜Ì…œÃ

Peloponnesos "Þ“«ˆ>

>v«ˆœ

>>“>Ì>

#VJGPG

/ˆ˜ *œÀœÃ -iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ-ˆv˜œÃ ƂÀiœ«œˆ

ˆœÃ

Cycladen

->˜

ÀˆiŽi˜>˜`

15 DAGEN PARELS VAN DE PELOPONNESOS Dag 1-2 Athene: hotel Fresh Dag 3-4 Olympia: hotel Olympion Asty Dag 5-7 Areopoli: Hotel Limeni Village Dag 8-15 Loutraki: Wyndham Loutraki Poseidon Resort

4

Afreis elke maandag tussen 01/04 en 01/10 Inbegrepen: vlucht heen/terug Brussels Airlines incl. 23 kg bagage Rondreis 7 overnachtingen in standaard dubbele kamer met ontbijt Verlenging 7 overnachtingen in executive dubbele kamer half pension Prijsvoorbeeld: Afreis april 2018: € 1.295 per persoon Afreis juli 2018: € 1.560 per persoon

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze

Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Ž


HET KLASSIEKE GRIEKENLAND

Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Macedonië

ƂL>˜ˆl

/…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

*Àië>“iÀi˜

Epirus

œÀvÕ

Ontdek de hoogtepunten van Griekenland tijdens een 8-daagse rondreis. Bezoek Athene, Delphi en Olympia. We starten met de hoofdstad Athene. Na 2 nachten verblijf vertrek naar Delphi met onderweg een stop aan het mooie Ossios Loukas klooster. De antieke site van Delphi zou volgens Zeus het middelpunt van de aarde zijn. Het was de verblijfplaats van de god Apollo. Het orakel van Delphi was het medium waardoor celebranten de woorden van de god Apollo konden horen. Via de indrukwekkende RioAntirrio brug bereiken we het Peloponnesisch schiereiland. Bezoek de antieke site Olympia en het bijhorend museum. Via de Lousios kloof gaan we richting Korinthe. We verblijven in Xylokastro, een badplaats van waaruit we de Argolis streek kunnen bezoeken met toppers als Mycene, Epidaurus en Nafplio. In deze streek wordt ook goede wijn geproduceerd, men kan er verschillende wijnhuizen bezoeken.

8 DAGEN KLASSIEK GRIEKENLAND

œ>˜˜ˆ˜>

Ionische Eilanden

www.essentialgreece.be

Thessalië

N E Sporaden

Dag 1-2 Athene Dag 3 Athene - Delphi (180 km) Dag 4 Delphi – Olympia (225 km) iv>œ˜ˆ> Dag 5 Olympia – Xylokastro (172 km) Dag 6-7 Xylokastro Dag 8 Xylokastro – Athene – Brussel<>ŽÞ˜Ì…œÃ Prijs vanaf € 790 per persoon Inbegrepen: - vlucht H/T Brussels Airlines met 23 kg bagage p.p. - 7 overnachtingen in standaard dubbele kamer - 4 x ontbijt en 3 x half pension Niet inbegrepen: - Huurwagen - Andere kamertypes mogelijk op aanvraag

iÌiœÀi˜

Sterea Ellada

i«…ˆ

Evia

*>ÌÀ>à œÀˆ˜Ì…œÃ

Peloponnesos "Þ“«ˆ>

>v«ˆœ

>>“>Ì>

#VJGPG

/ *œÀœÃ -ÞÀœÃ *>ÀœÃ

-iÀˆvœÃ -ˆv˜œÃ

ƂÀiœ«œˆ

ˆœÃ

Cycladen

->

ÀˆiŽi˜>˜` Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>

5


GRIEKENLAND VAN NOORD NAAR ZUID

Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl Doorkruis Griekenland van noord naar zuid. Tijdens deze rondreis per huurwagen starten we in Thessaloniki, de tweede grootste stad van iiÀÛ>˜ "…Àˆ` Griekenland. Het is het Europese hart van de Balkan en een aangename ƂL>˜ˆl universiteitsstad met een beladen geschiedenis. Bezoek de Witte Toren, het prachtige archeologisch museum, het Byzantijns museum, het Romeinse*Àië>“iÀi˜ complex van Galerius en de vele kerken. Geniet van de oude Ladadika wijk met zijn vele restaurantjes en bars. Onderweg naar Kastoria kan men Veria en Verginia bezoeken. Het Epirus Macedonische stadje Kastoria ligt op een schiereiland in het Orestiasmeer. œ>˜˜ˆ˜> Het ademt een typische Balkansfeer uit. Tegen de grens met Albanië œÀvÕ zijn de Prespameren een must voor vogelliefhebbers. De kloosters van de Meteoren in Kalambaka zijn adembenemend mooi. De 24 Ionische kloosters werden gebouwd vanaf de 14de eeuw op duizelingwekkend hoge Eilanden rotsen. Vandaag zijn er nog 6 kloosters bewoond waaronder 1 nonnenklooster. Dankzij het toerisme kunnen de kloosters gerestaureerd worden. Tijdens deze reis bezoeken we de navel van de wereld Delphi en de antieke site Olympia. Via de mooie Lousios kloof bereiken we de Argolis streek. We iv>œ˜ˆ> eindigen in de hoofdstad Athene.

15 DAGEN GRIEKENLAND VAN NOORD NAAR ZUID Dag 1-2 Thessaloniki Dag 3 Thessaloniki – Kastoria (190 km) Dag 4 Kastoria – Kalambaka (132 km) Dag 5 Kalambaka: de Meteoren Dag 6-7 Kalambaka – Delphi (227 km) Dag 8-9 Delphi – Olympia (225 km) Dag 10-12 Olympia – Korinthia (186 km) Dag 13-14 Korinthia – Athene (115 km)

Macedonië /…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ >Ã̜Àˆ>

iÌiœÀi˜

N. E Ei Sporaden

Sterea Ellada

i«…ˆ

<>ŽÞ˜Ì…œÃ

Evia

*>ÌÀ>à œÀˆ˜Ì…œÃ

Peloponnesos "Þ“«ˆ>

>v«ˆœ

>>“>Ì>

#VJGPG

/ˆ˜ *œÀœÃ -iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ-ˆv˜œÃ ˆœÃ

Cycladen

->˜Ì

ÀˆiŽi˜>˜`

Prijs op aanvraag volgens beschikbaarheid op de vlucht

6

Thessalië

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze

Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Ž


NOORD EN CENTRAAL GRIEKENLAND

Տ}>
>Vi`œ˜ˆl

Het noorden van Griekenland is voor de meesten een grote onbekende. iiÀÛ>˜ Nochtans heeft deze streek heel wat te bieden, zowel op cultureel als natuurlijk "…Àˆ` Macedonië vlak. Thessaloniki is het start- en eindpunt. In Epirus bevinden zich de Zagoria, ƂL>˜ˆl /…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ 46 pittoreske dorpen verspreid over een bergachtig en bosrijk gebied. De grijze "ÕÀ>˜œÕ«œˆÃ >Ã̜Àˆ> *Àië>“iÀi˜ stenen huizen en de typische boogbruggen zijn karakteristiek voor deze streek. De regio wordt grotendeels ingenomen door het nationaal park Vikos-Aoös met de indrukwekkende Vikos kloof. Deze 20 km lange kloof zou volgens het Guiness Epirus <>}œÀˆ> Thessalië Book of Records de diepste ter wereld zijn. iÌiœÀi˜ De zilverstad Ioannina is de hoofdstad van Epirus en een moderne, dynamische stad œ>˜˜ˆ˜>

œÀvÕ gelegen aan een meer. In de oude stad aan de kastro (citadel) is het aangenaam kuieren door de straatjes met oude Ottomaanse huizen en moskeeën. *>À}> Het vissersdorpje Parga ligt aan de Ionische zee met zicht op het nabijgelegen Ionische Sporaden Eilanden eiland Corfu. Van hieruit kan je excursies doen naar Sivota, de antieke site Dodoni, Sterea Ellada de nabijgelegen Ionische eilanden Corfu, Paxos en Antipaxos. Evia

i«…ˆ Op de terugweg bezoeken we de adembenemende kloosters van de Meteoren. Via de oostkust rijden we langs de bekende Olympus berg, de woonplaats van *>ÌÀ>à iv>œ˜ˆ> oppergod Zeus. Dit is de hoogste berg van Griekenland en tevens een nationaal #VJGPG park. Liefhebbers kunnen hier verlengen om een trekking te doen of uit te rusten Peloponnesos aan het strand. >v«ˆœ <>ŽÞ˜Ì…œÃ "Þ“«ˆ>

15 DAGEN NOORD EN CENTRAAL GRIEKENLAND Dag 1 Thessaloniki Dag 2-3 Thessaloniki – Kastoria (215 km) Dag 4-5 Kastoria – Zagoria (120 km) Dag 6-10 Zagoria – Parga (148 km) Dag 11-12 Parga – Kalambaka (190 km) Dag 13-14 Kalambaka – Thessaloniki (230 km)

>>“>Ì>

*œÀœÃ

-iÀˆvœÃ

-ÞÀ *

-ˆv˜œÃ

Prijs op aanvraag volgens beschikbaarheid op de vlucht

ˆœÃ

Cycladen

ÀˆiŽi˜>˜`

Kr

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜

www.essentialgreece.be

7


MAGISCHE PELION

Het mythologische Pelion ligt ten noorden van Athene en ten zuiden van de stad Volos. Het haakvormige schiereiland zou de woonplaats van de centauren (half mens, half paard) geweest zijn. Het is zeer bergachtig en bezaaid met bossen, typische bergdorpjes en mooie baaitjes. De hellingen en de gemakkelijk bereikbare bergtoppen maken van de Pelion een paradijs voor trekkingfanaten en bergbeklimmers. Ook moutainbiken en paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Het dorpje Portaria is het meest kosmopolitische van het schiereiland en trekt gans het jaar door bezoekers. Verder zijn de typische dorpjes Zagora, Tsagkarada en Vyzitsa de moeite waard om te ontdekken. Makrinitsa biedt de mooiste panoramische vergezichten op Volos en de Pagasitische Golf. Vanuit Milies kan je het legendarische Moutzouris stoomtreintje nemen tot in Ano Lechonia, doorheen een prachtige natuur. Vanuit de havenstad Volos kan men de ferry nemen naar de nabijgelegen Sporaden eilanden.

8

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


12 MONTHS LUXURY RESORT 5* - TSAGARADA Algemeen: In het hart van het schiereiland Pelion ligt het 12 Months Luxury Resort, op 400m hoogte met zicht op de Egeïsche Zee. Het hotel gaat harmonieus op in haar natuurlijke omgeving en biedt haar gasten een relaxerend verblijf. De kamers liggen verspreid over verschillende stenen gebouwen in de typische stijl van de regio. Ligging: In Tsagarada, op 1 uur rijden van de stad Volos en op 2 uur rijden van de luchthaven van Volos. In de omgeving zijn er verschillende baaitjes met mooie stranden. Veel activiteiten zijn mogelijk zoals trektochten, paardrijden, mountainbiken, kajak of kano. In de winter kan men skiën. De Pelion herbergt heel wat mooie dorpjes in een prachtige natuur. Faciliteiten: receptie, room service, wellness met sauna, hammam, jacuzzi, schoonheidssalon, lichaams- en gezichtsbehandelingen, kapsalon, gratis wifi, transfer van de luchthaven naar het hotel mogelijk op aanvraag (wij raden een huurwagen aan). Zwembad. Melia restaurant (a-la-carte), The Atrium bar, The Café bar met open haard, The Cellar & Cigar bar, Poolbar. Congresfaciliteiten. Accommodatie: 20 smaakvol ingerichte kamers met airco, verwarming, TV in elke slaapkamer, radio, DVD speler, minibar, safe, badkamer met haardroger, wifi, balkon of terras. Sommige kamers met kitchenette en sommige met open haard. Maaltijden: Kamer met ontbijt.

Prijs vanaf € 50 per persoon per nacht in een dubbel comfort suite, kamer met ontbijt “Non refundable” voorwaarden: 10% korting Half pension/vol pension mogelijk mits toeslag. Voor vluchten: raadpleeg ons voor het best beschikbare tarief.

www.essentialgreece.be

9


BEGELEIDE RONDREIZEN Liever een begeleide rondreis? Er is een uitgebreide keuze aan rondreizen die begeleid worden door een professionele Engelsof Franstalige gids. De groepen bestaan uit een internationaal gezelschap. Start- en eindpunt is Athene. Op aanvraag kan je ook opstappen aan het Kanaal van Korinthe. Je verblijft naar keuze in 3* of 4* hotels. Andere tours mogelijk!

ONZE FAVORIETE RONDREIZEN 3 daagse klassieke rondreis: Dag 1: vertrek uit Athene richting Kanaal van Korinthe, fotostop. Verder naar de Argolis waar je de sites van Epidaurus en Mycene bezoekt. Overnachting in Olympia. Dag 2: Bezoek aan Olympia, de bakermat van de Olympische spelen. Via de Rio-Antirrio brug verder naar Delphi. Dag 3: Vandaag bezoek je de indrukwekkende site van Delphi en het bijhorend museum. In de namiddag vertrek naar Athene.

Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl

Thracië

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Macedonië

ƂL>˜ˆl

/…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

*Àië>“iÀi˜

Epirus œ>˜˜ˆ˜>

œÀvÕ

Ionische Eilanden

iÌiœÀi˜

Thessalië N. Egeïsche Eilanden Sporaden

Sterea Ellada

i«…ˆ

Evia

…ˆœÃ

*>ÌÀ>Ã

iv>œ˜ˆ>

Peloponnesos <>ŽÞ˜Ì…œÃ

"Þ“«ˆ>

>v«ˆœ

>>“>Ì>

#VJGPG *œÀœÃ -iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ

ގœ˜œÃ >ݜÃ

œÃ

ˆœÃ

Cycladen

*>̓

Ƃ“œÀ}œÃ

->˜ÌœÀˆ˜ˆ

ÀˆiŽi˜>˜`

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze

Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Žˆœ˜ >ÃÈ̅ˆ

4 daagse klassieke rondreis: Je kan de 3 daagse klassieke rondreis uitbreiden met een extra dag om de prachtige Meteora-kloosters te bezoeken.

10

/ˆ˜œÃ

-ˆv˜œÃ

Prijs vanaf: € 1.259 (Afreis 14/05/17, incl. vlucht, alle transfers, 1 nacht hotel Fresh 4* Athene, 3 dagen rondreis 4* en 4 nachten Plaza Resort 4* Anavyssos. Niet inbegrepen: fooien en entreegelden) Prijs vanaf: € 1.345 (Afreis 14/05/17, incl. vlucht, alle transfers, 1 nacht hotel Fresh 4* Athene, 4 dagen rondreis 4* en 3 nachten Plaza Resort 4* Anavyssos. Niet inbegrepen: fooien en entreegelden)

iÃLœÃ

D


VERBLIJFHOTELS Tijdens onze rondreizen verblijf je in volgende hotels

ATHENE SAINT GEORGE LYCABETTUS 5* Algemeen: de strakke lijnen, de zachte kleuren, de rustige uitstraling geven aan dit hotel een discrete, comfortabele luxe. Van op het dakterras heb je een adembenemend zicht op de stad. Ligging: dit hotel ligt in Kolonaki, een exclusieve wijk in het centrum van Athene, op de Lycabettusheuvel. Faciliteiten: 3 restaurants, een loungebar, dakterras met zwembad, parking, Sensia Spa en Gym. Accommodatie: 154 kamers met airco, satelliet-tv, internettoegang, safe, minibar, badkamer met haardroger.

GRECOTEL PALLAS ATHENA 4* Algemeen: avant-garde boetiek hotel dat op een eigenzinnige manier werd ingericht met talrijke kunstwerken. Elke kamer werd origineel ingericht, sommigen gedecoreerd met muurschilderingen. In het aangename restaurant op de eerste verdieping kan men genieten van zorgvuldig bereide menu’s. Een aanrader.      Ligging: centraal gelegen in Athene, aan de Athinas Street, op wandelafstand van het oude centrum en dichtbij het Omonia plein. Faciliteiten: receptie 24/24, restaurant, lounge bar, airco, gratis wifi, parking in de omgeving. Accommodatie: 63 ruime en origineel ingerichte kamers, allen met airco, badkamer met bad/douche en haardroger, satelliet-TV.  Originele art collection kamers versierd met graffiti. Maaltijden: kamer met ontbijt

HOTEL FRESH 4* Algemeen: design-hotel in het hart van Athene. Het hotel munt uit door de sobere, stijlvolle en onconventionele inrichting. Een leuk hotel om de stad te ontdekken of om je rondreis doorheen Griekenland te starten. Ligging: in het centrum op 200m van Omonia en 400m van het Monastirakiplein. Alle trekpleisters van Athene liggen op wandelafstand. Faciliteiten: dakterras met zwembad, loungebar, restaurant, ontbijtruimte, ondergrondse parking, fitness, sauna en stoomcabine. Accommodatie: 133 kamers met airco, minibar, safe, badkamer met bad of douche en haardroger, internettoegang. De executive kamers zijn ruimer en luxueuzer ingericht met terras.

www.essentialgreece.be

11


THESSALONIKI DAIOS LUXURY LIVING 5* Algemeen: stijlvol boetiekhotel waar je een thuis-wegvan-huis ervaring geeft. De ligging biedt een waaier van mogelijkheden voor het vervullen van artistieke, culinaire en andere genoegens. Ligging: het hotel ligt aan zee in het centrum van de stad. Op wandelafstand van de Witte Toren, het centrum van de stad die nooit slaapt.  Op 12 km van de luchthaven van Thessaloniki en op 1 km van de haven. Faciliteiten: bar en 2 restaurants, in-room wellnessbehandelingen, conferentiemogelijkheden en parking tegen vergoeding.   Accommodatie: 49 kamers met geluidswerende isolatie, airco, safe, satelliet-TV, wifi, minibar en badkamer met douche, haardroger, badjas en -slippers.

HOTEL CITY 4* Algemeen: het City hotel is één van de meest centraal gelegen hotels in Thessaloniki. Het werd recent gerenoveerd tot een eco-vriendelijk hotel met frisse natuurtinten. Het hotel ademt een rustige sfeer uit in het bruisende hart van de stad. Ligging: in het centrum, op wandelafstand van de Witte Toren, Aristotelous Square, Tsimiski Street en de promenade. Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, Apivita Spa en wellness centrum, fitness. Accommodatie: 125  kamers met een minikoelkast, safe, satelliet-TV, airco, badkamer met bad of douche en haardroger, thee- en koffiezetfaciliteiten. Gratis WiFi.

THESSALIË DIVANI METEORA 4* - KALAMBAKA Algemeen: het hotel ligt op een toplocatie met een panoramisch zicht op de aloude Meteoren, de rotsformatie waarop de kloosters werden gebouwd. Aangenaam hotel ingericht in een modern design. Ligging: in Kalambaka, aan de voet van de Meteoren. Op 350 km van Athene en 140 km van Thessaloniki. Faciliteiten: receptie, restaurant, zwembad, parking. Spa met binnenzwembad (v.a. 16 jaar), sauna, stoombad, jacuzzi en fitness. Accommodatie: 165 kamers ingericht met eiken meubels en houten vloer. Allen met airco, balkon, sommigen met zicht op de Meteoren, telefoon, satelliet-TV, badkamer met bad, douche en haardroger, minibar, internettoegang.

12

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


EPIRUS EPIRUS PALACE 5* - IOANNINA Algemeen: het Epirus Palace hotel behoort tot de meest stijlvolle en elegante hotels van Griekenland en is gelegen in een domein van 50.000 m², in het hart van de ‘Griekse Alpen’. In de omgeving van het hotel is er heel wat te beleven: raften of trektochten in de Vikos kloof, bird watching, mountain biking,… noem maar op. Op cultureel vlak is er de tempel van Dodoni, de zilverstad Ioannina, de typische Zagori dorpen in de Vikos kloof en nog heel wat meer. Ligging: dit hotel ligt op 300 m van de snelweg Egnatia. Het centrum van Ioannina ligt op 5 minuten rijden. Nabij 3 belangrijke highlights van Griekenland: de Meteoren (100 km), het Dodoni Orakel (13 km) en de prachtige Vikos kloof (+/- 50 km), de Europese Grand Canyon. Faciliteiten: receptie, verschillende bars, o.a. wijnbar, restaurants, conferentiemogelijkheden, parking, buitenzwembad en kinderbad, wifi. Accommodatie: 194 kamers met airco, minibar, satelliet-tv, badkamer met bad en/of douche, badjas en -slippers, haardroger, directe telefoon, safe en wifi. Verschillende kamertypes (ecocomfort, deluxe, executive, familie en suites). Maaltijden: kamer met ontbijt (Amerikaans buffet)

CHALKIDIKI EAGLES PALACE 5* - OURANOUPOLIS Algemeen: zeer luxueus 5* hotel met alle faciliteiten voor een unieke ervaring: een mooie tuin met een groot aantal bloemen, kruiden, olijf-, palm- en pijnbomen, prachtig fijn zandstrand en een smaakvol ingericht gebouw. Het hotel is ecovriendelijk en heeft een adembenemend zicht op de omgeving waar je kan genieten van een welverdiende rust. Lid van de Small Luxury Hotels of the World. Ligging: op 129 km van Thessaloniki en op 4 km van het centrum van Ouranoupolis, op het meest oostelijke schiereiland van Chalkidiki vlak bij de heilige Athos-berg. Faciliteiten: receptie, 4 restaurants waarvan 1 Aziatisch, 4 bars, buitenzwembad (zout water), kinderzwembad, miniclub, kinderspeeltuin, fitness, watersport- en duikcentrum (Padi), tennis, mountainbikes, spa, kapsalon, gratis wifi en congresfaciliteiten. Accommodatie: 164 kamers met airco, roomservice, zee- of tuinzicht, balkon of terras, LCD-tv, muziek, gratis wifi, telefoon, safe, badkamer met bad of douche, haardroger, badjas en-slippers, minibar. Maaltijden: kamer met ontbijt.

www.essentialgreece.be

13


DE PELOPONNESOS MARE DEI SUITES 4* - SKAFIDIA Algemeen: het hotel is gebouwd in een baai met panoramisch zicht over de Ionische zee, omringd door een groene omgeving en talrijke bloemensoorten. Op het zandstrand zijn er natuurlijke warmwaterbronnen en kan je afkoeling zoeken in de schaduw van de rotsen. Ligging: in het zuidoosten van de Peloponnesos, ten zuiden van Kyllini, in de nabijheid van het kleine dropje Skafidia. Op 35 km van Olympia, 10 km van Katakolon en op 125 km van de luchthaven van Kalamata. Talrijke excursiemogelijkheden (Olympia, Zakynthos, Kefalonia, Bassae, de Lousioskloof, Kalavryta …) Faciliteiten: receptie 24/24, 2 bars, restaurant met mediterrane keuken, spa, 2 zwembaden, kinderzwembad, strand met ligstoelen en parasols, strandhanddoeken, spa. Accommodatie: 25 suites en 1 privévilla. Ruime kamers met grote terrassen, zeezicht, badkamer, satelliet-tv, telefoon, cd/dvd-speler (op aanvraag), internettoegang en wifi. Prijs vanaf: € 740 (Afreis 26/05-02/06/17, prijs per persoon in standaard dubbele kamer met ontbijt, vlucht h/t Brussels Airlines. Excl. transfers, huurwagen aanbevolen. Boek voor 15/04: - 30,8 korting per persoon (boekingsvoorwaarden van toepassing) Andere afreizen en kamertypes: op aanvraag

LIMENI VILLAGE 3* - AREOPOLI Algemeen: Het charmante hotel werd gebouwd als een typisch Mani dorpje. Zestien torengebouwen werden opgetrokken boven op een rots. De kamers werden ingericht in traditionele stijl dankzij het gebruik van hout, steen en smeedwerk. Je geniet hier van een prachtig zicht over de zee. Ligging: Aan de westelijke kust van het middelste schiereiland van zuidelijk Peloponessos, op 5 km van Areopoli, op 88 km van de luchthaven van Kalamata en op 73 km van Sparta. Het strand ligt op 300 m. Faciliteiten: Receptie, salon, bar, restaurant, zwembad, gratis wifi. Accommodatie: 35 kamers met airco, koelkast, televisie en een badkamer met haardroger. Keuze uit standaardkamers, gerenoveerde deluxe kamers en gerenoveerde suites. Maaltijden: Kamer met ontbijt.

Prijs vanaf: € 730 (Afreis tussen 28/04-29/06/17 en 08/09-29/09, incl. vlucht en 7 nachten in standaard dubbel met ontbijt. Excl transfers, huurwagen noodzakelijk)

14

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


KTIMA KARAGEORGOU, CHARME - AREOPOLI Algemeen: traditioneel gastenverblijf dat werd opgetrokken met natuurlijke materialen en in de typische architectuur uit de Mani streek. Alle kamers werden smaakvol ingericht door de vriendelijke eigenaars en liggen verspreid over 2 rustieke stenen gebouwen in een mooie, grote tuin. Het is aangenaam vertoeven aan het zwembad. Kortom, een plaats om tot rust te komen. Ligging: het gastenverblijf ligt in het midden van het Mani schiereiland net buiten het gezellige stadje Areopolis. Op 300 km van Athene. Faciliteiten: receptie 24/24, roomservice, restaurant, bar, zwembad, mooie tuin. Accommodatie: 11 kamers voorzien van individuele verwarming en airco, open haard, televisie, safe, koelkast, ingerichte kitchenette, badkamer met bad of douche, haardroger en een eigen terras. Gratis wifi. Maaltijden: kamer met ontbijt. Het verzorgd ontbijt (08:30-12:30) wordt bereid met lokale producten. Avondmaal mogelijk op aanvraag, de gastvrouw bereidt alle maaltijden zelf in een typische houtoven.

OLYMPION ASTY 4* - OLYMPIA Algemeen: gelegen in een mooie landelijke omgeving, in een mooie verzorgde tuin met ruim zwembad. Je geniet hier van een vriendelijke service en een uniek uitzicht op de vallei van de Alfeios rivier, de Kisparissia baai en de Ionische zee. Ligging: gelegen aan de rand van de stad Olympia, op een heuvel, tussen de olijfbomen. Het hotel ligt op 1 km van de archeologische site van Olympia (de bakermat van de Olympische Spelen in Griekenland) en op dertig minuten rijden van het Kaiafas strand. Faciliteiten: receptie 24/24, roomservice, parking, gratis wifi, tuin, voorzieningen voor andersvaliden, bar, restaurant, zwembad, poolbar, taverna bij het zwembad, mini-voetbalveld en speeltuin. Accommodatie: 38 ruime kamers, 2 suites en 3 maisonettes. Allen met airco en centrale verwarming, wifi, minibar, safe, satelliet-tv, badkamer met bad, terras. Maaltijden: kamer met ontbijt (buffet).

SIKYON COAST 4* - XYLOKASTRO Algemeen: het kleinschalige Sikyon Coast hotel is een mooi hotel, gebouwd op het domein van de bekende Griekse dichter Angelos Sikelianos. Zijn klassieke villa werd gebouwd in 1916 in de tuin van het domein. De dichter heeft er 20 jaar gewoond met zijn Amerikaanse echtgenote. Het hotel is een modern en fris gebouw met kraaknette kamers. Het geheel straalt rust uit. Hier kan je genieten van een aangenaam verblijf in een rustige sfeer en van een uitstekende keuken. Ligging: in Xilokastro, aan het kiezelstrand vlak aan het pijnboombos. Op 2,5 km van het centrum (30 minuten wandelen langs het strand), op 120 km van het centrum van Athene en op 150 km van de luchthaven. Faciliteiten: receptie, zwembad, kiezelstrand met ligbedden en parasols, Italiaans restaurant Angelo, Palmerâ&#x20AC;&#x2122;s restaurant en lounge bar met zicht op zee, Physis Spa met jacuzzi, sauna, hammam en keuze uit talrijke behandelingen door een gespecialiseerd team. Accommodatie: 41 kamers met airco, terras met zicht op zee of op het pijnboombos, wifi (gratis), satelliet-tv, radio-cdspeler, badkamer met bad of douche, haardroger, badjas en slippers, minibar en safe.

www.essentialgreece.be

15


Het Westin Resort Costa Navarino maakt samen met The Romanos, a Luxury Collection Resort, deel uit van het Costa Navarino Dunes complex. Het complex ligt aan de Ionische zee in een uitgestrekt domein, mooi geïntegreerd in het landschap. De hotels zijn met elkaar verbonden door een pleintje met restaurants en winkeltjes. Het Westin Resort is een luxueus familievriendelijk resort met heel wat sportfaciliteiten en een aquapark. The Romanos is dan weer het hotel bij uitstek om met zijn tweetjes te genieten. De golfliefhebbers kunnen hun hartje ophalen aan de twee schitterende 18 holes golfterreinen. Hier geniet je van rust, luxe en een uitstekende gastronomie in een unieke regio.

THE WESTIN COSTA NAVARINO 5* Ligging: Onmiddellijk aan een 1 km lang zandstrand, op 50 minuten rijden van de luchthaven van Kalamata en op 3u30 rijden van de luchthaven van Athene. Niet ver van het mooie havenstadje Pylos. Faciliteiten: Receptie, 21 restaurants en bars, 3 buitenzwembaden met ligzetels en parasols, 1 binnenzwembad, 1 kinderzwembad met glijbanen, Anazoe Spa (4000 m²), Aqua Park, 2 18 holes golfterreinen, tal van sport- en watersportfaciliteiten, winkeltjes, congresfaciliteiten (5000 m²), talrijke excursiemogelijkheden. Accommodatie: 445 luxueuze kamers en suites van 40 tot 80 m² groot. Alle kamers zijn voorzien van airco, gratis wifi, satelliet tv, minibar, safe, badkamer met bad en aparte douche, badjassen, badslippers, haardroger Kamertypes: - Deluxe kamer tuinzicht 39 m² (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.) - Deluxe kamer zeezicht 39 m² (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.) - Superieure kamer tuinzicht of zicht op het resort 49 m² (max. 2 en 2 kinderen tot 12 jaar) - Infinity kamer tuinzicht of zicht op het resort 39 m² met privé zwembad (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.) - Premium deluxe kamer frontaal zeezicht 39 m² (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.) - Superieure Infinity kamer tuinzicht of zicht op het resort 49 m² met privé zwembad (max. 2 volw. + 2 kinderen tot 12 jaar) - Premium Infinity kamer frontaal zeezicht 39 m² met privé zwembad (max. 3 volw. of 2 volw. + 1 kind) - Familie suite 70-80 m² tuinzicht of zicht op het resort (max. 4 volw. + 1 kind of 2 volw. + 3 kinderen) - Premium suite 70-80 m² frontaal zeezicht (max. 4 volw. + 1 kind of 2 volw. + 3 kinderen) - Infinity suite 70-80 m² tuinzicht of zicht op het resort met privé zwembad (max. 4 volw. + 1 kind of 2 volw. + 3 kinderen) - Premium Infinity suite 70-80 m² met frontaal zeezicht en privé zwembad (max. 4 volw. + 1 kind of 2 volw. + 3 kinderen) Maaltijden: Kamer met ontbijt. Half pension mogelijk mits toeslag.

16

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


THE ROMANOS, A LUXURY COLLECTION RESORT, COSTA NAVARINO 5* Faciliteiten: Receptie, 21 restaurants en bars, 3 buitenzwembaden met ligzetels en parasols, 1 binnenzwembad, 1 kinderzwembad met glijbanen, Anazoe Spa (4000 m²), Aqua Park, 2 18 holes golfterreinen, tal van sport- en watersportfaciliteiten, winkeltjes, congresfaciliteiten (5000 m²), talrijke excursiemogelijkheden. Accommodatie: 321 luxueuze kamers en suites van 40 tot 80 m² groot. Alle kamers zijn voorzien van airco, gratis wifi, satelliet tv, minibar, safe, badkamer met bad en aparte douche, badjassen, badslippers, haardroger. De kamers worden onderverdeeld in verschillende types. Als gast in een Ionian Exclusive kamer geniet je o.a. van volgende voordelen: Gebruik van de helipad, 24/7 butler service, soft drinks in het refreshment center, dagelijks vers fruit, koffie, thee en water, dagelijkse krant op aanvraag, voorrang op de paviljoenen aan het Romanos zwembad, privé gedeelte aan het Romanos zwembad en aan het strand, limousine transfers vanuit de luchthaven v.a. een verblijf van 5 nachten. Bij een verblijf in een villa geniet je daarbovenop van een champagne welcome drink bij aankomst, ontbijt in de villa, een privé cabana aan het strand en keuze uit een activiteit georganiseerd door het hotel. Kamertypes: - Deluxe tuinzicht of zicht op het resort, 43 m² (max. 3 volw. of 2 volw. + 1 kind) - Deluxe zeezicht, 43 m² (max. 3 volw. of 2 volw. + 1 kind) - Infinity kamer tuinzicht of zicht op het resort, privé zwembad, 43 m² (max. 3 volw. of 2 volw. + 1 kind) - Premium deluxe kamer frontaal zeezicht, 43 m² (max. 3 volw. of 2 volw. + 1 kind) - Premium Infintiy kamer frontaal zeezicht, privé zwembad, 43 m² (max. 3 volw. of 2 volw. + 1 kind) - Ionian Exclusive Grand Suite tuinzicht of zicht op het resort, 82 m² (max. 4 volw. of 2 volw. en 3 kinderen) - Ionian Exclusive Grand Infinity Suite tuinzicht of zicht op het golfterrein, privé zwembad, 82 m² (max. 4 volw. of 2 volw. en 3 kinderen) - Ionian Exclusive Grand Infinity Suite frontaal zeezicht, privé zwembad, 82 m² (max. 4 volw. of 2 volw. en 3 kinderen) - Master Infinity Villa, frontaal zeezicht, privé zwembad, 142 m² (max. 2 volw. en 1 kind) - Ambassador Villas Ithomi & Sapienza, frontaal zeezicht, privé zwembad, 192 m² (max. 4 volw. of 2 volw. en 3 kinderen) - Royal Villa Koroni, frontaal zeezicht, privé zwembad, 630 m² (max. 8 volw.) - Royal Villa Methoni, frontaal zeezicht, privé zwembad, 660 m² (max. 8 volw.) Maaltijden: Kamer met ontbijt. Half pension mogelijk mits toeslag.

www.essentialgreece.be

17


NIKKI BEACH RESORT & SPA 5* PORTO HELI Algemeen: Stay – Live – Play, het Nikki Beach-concept is uniek en wereldberoemd: een beach club die elementen combineert op het vlak van entertainment, gastronomie, muziek, fashion, film en kunst. Er zijn reeds verschillende hotels over de hele wereld en nu ook in Griekenland. Het mooie badplaatsje Porto Heli werd verkozen als unieke locatie voor het hotel Nikki Beach: een boetiekhotel met een modern design, sfeer, luxe: let’s party! Voor partylovers, designlovers … Kortom: ideaal voor de hedendaagse levensgenieter! Ligging: in Porto Heli, op het meest oostelijke punt van de Argolis, op 3 uur rijden van de luchthaven van Athene. Prachtige locatie in een mooie baai, onmiddellijk aan de Egeïsche Zee aan een fijn zandstrand. Van hieruit kan je de streek ontdekken en uitstappen maken naar de Saronische eilanden Spetses, Hydra, Poros en Aegina. Faciliteiten: 2 restaurants, Beach Club, Nikki spa, fitness, zwembad, dakterras met een loungebar. Accommodatie: 66 prachtige kamers met alle mogelijke faciliteiten: hip ingericht in witte tinten, comfortabele bedden, flatscreen-tv, stemmingslicht, minibar, prachtige badkamer met bad en regendouche. Maaltijden: wereldkeuken met Aziatische toets, slaatjes, zeevruchten, slowfood,…

WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT 5* - LOUTRAKI Algemeen: Prachtig resort aan een kiezelstrand aan de Korintische Golf. Trek je terug in dit resort en geniet van privéstranden, kleurrijke landschappen en een adembenemend zicht op de Golf van Korinthe. Kom tot rust of ga op ontdekking naar de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Ligging: Gelegen op een uur van de luchthaven van Athene, op enkele minuten van de berg Gerania en dichtbij de badplaats Loutraki. Faciliteiten: Receptie, 4 restaurants en bars, roomservice, spa, gratis wifi, fitness ruimte, kinderzwembadje, kinderspeelhoek, miniclub, zonnedek, buitenzwembad, jacuzzi en binnenzwembad. Heel wat activiteiten (betalend) zoals: boogschieten, basketball, volleybal, voetbal, tennis, kano, jet-ski, duiken en snorkelen. Accommodatie: Suites en villas met privé balkon, mini-bar, flat-screen HDTV, mini-koelkast, strijkfaciliteiten, haardroger en safe. Sommige kamers hebben een privé zwembad en indoor jacuzzi, wat voor een romantische setting zorgt. Daarnaast ook perfect voor familievakanties of business reis. Maaltijden: kamer met ontbijt. Half pension mits toeslag.

18

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


SARONISCHE EILANDEN De eilanden van de Saronische Golf zoals Aegina, Poros, Hydra en Spetses zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Athene. Het groene Poros is een leuke plaats om uit te rusten na een rondreis per huurwagen of een citytrip Athene. Het eiland is bereikbaar per draagvleugelboot vanuit Piraeus of over land via het havenstadje Galatas op de Peloponnesos, waar kleine taxibootjes voor een habbekrats over en weer varen. Vanuit Poros kan je een zeilboot huren of zeillessen volgen.

SIRENE BLUE 4* - POROS Algemeen: luxueus en stijlvol hotel gebouwd op een klif boven zee en omgeven door pijnbomen. Ideale bestemming voor zij die houden van lekker eten, rust, natuur en watersporten. Ligging: op 3,5 km van de haven, op 1 uur varen van Piraeus of 200 km van Athene over land. Faciliteiten: receptie, 2 restaurants, taverne, bar, strandbar, zwembad, privĂŠ kiezelstrand met houten staketsel, tennisterrein. Accommodatie: 120 kamers met airco, terras, zeezicht, satelliet-tv, minibar, safe, badkamer met haardroger, internettoegang. Combineer de hectische stad Athene met het rustige Poros: 8 dagen Athene/Poros 2 nachten Athene 5 nachten Poros Wij reserveren de vlucht, de transfers op het vasteland en de ferry van Piraeus naar Poros en terug.

www.essentialgreece.be

19


GRECOTEL VOULIAGMENI SUITES 4* - VOULIAGMENI Verblijf in alle rust aan de Atheense Riviera in een kleinschalig boetiekhotel. Algemeen: “Suite Dreams” op de Atheense Riviera. Het Vouliagmeni Suites hotel combineert de rust van een resort met de stijl van een stad boetiek hotel. Elke kamer werd smaakvol ingericht en is voorzien van alle comfort. Een absolute aanrader voor reizigers die een kleinschalig en luxueus hotel zoeken dicht bij het bruisende Athene. Ligging: op 23 km van de luchthaven van Athene en op 20 km van het centrum van de stad. In Vouliagmeni, op wandelafstand van het zandstrand (baan tussen het hotel en het

20

strand). Faciliteiten: receptie, Adam & Eve Bar Restaurant, lounge bar, pool bar, fitness, zwembad, terras met ligzetels en parasols, handdoekenservice (gratis). Georganiseerd strand met ligzetels, parasols en bar (betalend). Op 2,5 km van het Yabanaki georganiseerd strand (gratis toegang tijdens weekdagen, betalend in het weekend) Accommodatie: 35 kamers en suites die elk verschillend werden ingericht

Kamertypes: - Type A: dubbel superieur - Type B: dubbel deluxe - Type C: dubbel deluxe premium - Type D: dubbel executive - Type E: junior suite - Type F: suite deluxe Maaltijden: kamer met ontbijt Prijs vanaf: € 63,10 per persoon per nacht (01/04-31/05/17of 01/10-31/10/17 in superieure dubbel met ontbijt)

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


GRECOTEL CAPE SOUNIO 5* - SOUNIO Verfijnde luxe met een uniek zicht op de tempel van Poseidon Algemeen: het exclusieve resort Grecotel Cape Sounio heeft een bevoorrechte ligging aan de Atheense Riviera, met een uniek zicht op de tempel van Poseidon. De rust, de prachtige architectuur, de gepersonaliseerde service en de talrijke faciliteiten zullen je zeker bekoren. Ligging: in Sounio, op 50 km van de luchthaven van Athene en op /- 70 km van het centrum van Athene. Aan 2 stranden gelegen. Faciliteiten: receptie, 7 restaurants en bars, faciliteiten voor kinderen (Grecobaby voor het lenen van babymateriaal, Grecoland miniclub 3-12 jaar, Grecoteens voor tieners 13-17 jaar, Discovery Adventures voor kinderen van 7-14 jaar). Tasty Corner (gratis dranken en maaltijden voor kinderen van 3 tot 12 jaar van 11 tot 17u. Zoutwaterzwembad met ligzetels en parasols, kinderbad (zoetwater), jacuzzi, handdoekenservice, Elixir Spa Retreat (350 m²) met talrijke behandelingen. Fitness, sauna, beach volley, tennis. Soft animatie overdag en ’s avonds. Gratis wifi. Accommodatie: 150 kamers met airco, balkon of terras, badkamer met bad/douche en toilet, badjas en –slippers, haardroger, satelliet-tv, cd/dvd speler, minibar, safe. Kamertypes: - Type A: superieure bungalow met tuinzicht of zijdelings zeezicht (1-3p) - Type B: deluxe bungalow met zeezicht (1-3p) - Type C: familie bungalow tuinzicht (2 2p) - Type D: deluxe bungalow met privé zwembad en zeezicht (2-3p) - Type E: deluxe familiesuite met zeezicht, zijdelings zeezicht of zicht op de tempel (2 2p) - Type F: honeymoon villa met privé zwembad en zeezicht (2p) - Type G: deluxe familievilla met privé zwembad met zeezicht, zijdelings zeezicht of zicht op de tempel (2 2p) - Type H: Dream villa met privé zwembad en zeezicht (4p) - Type I: Poseidon villa met privé zwembad en zeezicht (2 2p) - Type J: Pine Hill villa type 1,2 met zicht op zee en op de tempel (4p) Maaltijden: kamer met ontbijt, half pension mits toeslag.

Prijs vanaf: € 970 p.p. (30/04-07/05/17 prijs per persoon in standaard dubbele kamer met ontbijt, vlucht h/t Brussels Airlines. Excl. transfers of huurwagen) Boek voor 31/03: - € 61,25 korting per persoon (boekingsvoorwaarden van toepassing) Andere afreizen en kamertypes: op aanvraag www.essentialgreece.be

21


CELESTYAL CRUISES Ontdek de Griekse eilanden aan boord van Celestyal Cruises. Deze rederij zet alles in het teken van de Griekse gastvrijheid. De middelgrote schepen varen rond de Griekse eilanden en kunnen havens aandoen waar grotere schepen niet kunnen aanmeren. Heel leuk is dat je kan kiezen uit 4, 5 en 8 daagse cruises. De cruises worden aangeboden in all inclusive: een drankenpakket en een excursiepakket zijn inbegrepen. Fooien eveneens. Combineer een korte cruise met een citytrip in Athene, een strandvakantie of een rondreis per huurwagen op het vasteland

ICONIC AEGEAN ROUTES 4 dagen/4 nachten Celestyal Olympia 17/04-23/10 Dag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Haven Athene (Piraeus) Mykonos Kusadasi (Ephese) Patmos Rhodos Kreta (Heraklion) Santorini Athene (Piraeus)

Aankomst 18:00 07:00 16:00 07:00 07:00 16:30 07:00

Vertrek 11:30 23:00 13:00 21:00 18:00 11:30 21:30

3 dagen/3 nachten Celestyal Olympia 21/04-31/10 Dag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag

Haven Athene (Piraeus) Mykonos Kusadasi (Ephese) Patmos Kreta (Heraklion) Santorini Athene (Piraeus)

Aankomst 18:00 07:00 16:00 07:00 16:30 07:00

Vertrek 11:30 23:00 13:00 21:00 11:30 21:30

Andere routes mogelijk â&#x20AC;&#x201C; raadpleeg onze website.

22

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


CYCLADEN

MYKONOS

Eén van de populairste eilanden met mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. De gezellige hoofdplaats heeft talrijke winkeltjes, bars en restaurants. Niet te missen zijn de kleine windmolentjes op de heuvel, de kunstenaarswijk Klein Venetië en het witte Panagia Paraportiani-kerkje. Vanuit Mykonos kan je op excursie vertrekken naar het nabijgelegen archeologische eilandje Delos.

SANTORINI

Dit vulkanisch eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een vulkaanuitbarsting waardoor het eiland halvemaanvormig werd. De hoofdstad Thira hangt letterlijk tegen het klif geplakt. De zonsondergang in Oia is adembenemend. Het mooiste eiland van Griekenland is  een waar paradijs voor honeymooners, fotografen en levensgenieters.  

NAXOS

Het grootste en meest groene eiland van de Cycladen heeft voor elk wat wils: mooie stranden, uitgaansmogelijkheden en  een mooie natuur met bergen en vruchtbare dalen. In Naxos-stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de Portara (de poort van Apollo).  De Tragaiavallei is een paradijs voor wandelaars.

PAROS

Het vruchtbare Paros is het derde grootste eiland van de Cycladen. Het was in de oudheid al beroemd om zijn marmer. Paros heeft drukke en gezellige badplaatsen, zoals Parikia en het kosmopolitische Naoussa met zijn talrijke boetiekjes, restaurants en bars. Bezoek ook de charmante dorpjes in het binnenland.

MILOS

Milos is een van de spectaculairste eilanden van de Cycladen. De vulkanische oorsprong manifesteert zich in veelkleurige rotsen en warmwaterbronnen. De omgeving van Sarakiniko wordt gekenmerkt door zijn witte puimsteenformaties. Papafragkas staat bekend om zijn zwavelhoudend blauw water. Op het eiland werd het beeld van de venus van Milo ontdekt. Bezoek het vissersdorpje Klima, de zeegrotten van Kleftiko en de talrijke stranden.

SIFNOS

Het kleine heuvelachtige Sifnos is een van de westelijke Cycladen. Het rotsachtige eiland is bezaaid met witte huisjes. In de oudheid was Sifnos bekend om zijn goudmijnen. De bewoners bewezen elk jaar eer aan het heiligdom van Apollo door een gouden ei te schenken. Sifnos is bekend om zijn aardewerk, zijn mooie natuur en zijn gastronomie.  Het is  eveneens een prima wandelbestemming.

SYROS

Syros is het commerciële, bestuurlijke en culturele centrum van de Cycladen. De belangrijkste stad is Ermoupoli die als een amfitheater rond de haven werd gebouwd. Bezoek het Apollotheater, een miniatuurversie van de Scala van Milaan. Het gevarieerde landschap met palmbomen en terrasvormige velden, fraaie baaien en stranden zullen zeker bekoren.

TINOS

Het mooie Tinos heeft bergen, mooie stranden, een ongerepte kust, prachtige landschappen en ontelbare duiventillen. Het eiland is een belangrijk bedevaartsoord. Chora, de witte hoofdstad, is een eenvoudig maar levendig stadje met gezellige winkeltjes en restaurants. Een absolute “must-see” is de Panagia Evangelistria-kerk.

FOLEGANDROS

Het vulkanische eiland  Folegandros is een langwerpige en rotsachtige uitloper van rotsen met indrukwekkende kliffen, gelegen tussen Milos en Sikinos. Het heeft de typische charme van een Cycladeneiland met witte huisjes, kerkjes en terrasvormige olijfboomgaarden.  Chora is een gezellig stadje met pleintjes, leuke straatjes en een middeleeuwse Kastro.

Ontdek de andere Cycladen op onze website zoals Amorgos en Andros! Maar ook voor andere eilanden zoals Kea, Kythnos, Serifos,… kan je bij ons terecht op eenvoudige aanvraag.

www.essentialgreece.be

23


ISLAND HOPPING

Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl

/ÕÀ Thracië

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Macedonië

ƂL>˜ˆl

/…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

*Àië>“iÀi˜

>Ã̜Àˆ>

Epirus <>}œÀˆ> œ>˜˜ˆ˜>

œÀvÕ

iÌiœÀi˜

Thessalië

*>À}>

Ionische Eilanden

Sterea Ellada

8 DAGEN MYKONOS, PAROS EN SANTORINI

i«…ˆ

De "ÕÀ>˜œÕ«œˆÃ mogelijkheden om de Cycladen te combineren zijn legio. Ontdek een aantal mooie eilandencombinaties in deze brochure (uitgebreide keuze N. Egeïsche op onze website) – Andere Eilanden combinaties zijn uiteraard mogelijk, contacteer je reisagent Sporaden voor een offerte op maat. iÃLœÃ

Evia

…ˆœÃ

*>ÌÀ>Ã

iv>œ˜ˆ>

Dag 1-2 Mykonos Aankomst in Mykonos, 2 nachten verblijf in het San <>ŽÞ˜Ì…œÃ Marco hotel, op 4 km van het centrum van de stad en op wandelafstand van het strand. Het hotel werd tegen een heuvel gebouwd in de typisch Cycladische stijl van het eiland. Hier kan je genieten van een rustige vakantie. Mykonos, één van de populairste eilanden in de Cycladen, heeft mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. Mykonos-stad is een leuke stad waar je gezellig kan kuieren in de witte straatjes. Ontdek de lokale mascotte, de pelikaan Petros, Klein Venetië en het kerkje Panagia Paraportiani. Vanuit Mykonos moet je zeker een excursie doen naar de archeologische site op het nabijgelegen eilandje Delos.

Peloponnesos "Þ“«ˆ>

>v«ˆœ

>>“>Ì>

#VJGPG

->“œÃ /ˆ˜œÃ

*œÀœÃ -iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ

ގœ˜œÃ >ݜÃ

-ˆv˜œÃ œÃ

ˆœÃ

Cycladen

Ƃ“œÀ}œÃ

->˜ÌœÀˆ˜ˆ

ÀˆiŽi˜>˜`

Dag 3-4 Mykonos-Paros Ferry overtocht naar Paros. Het derde grootste eiland van de Cycladen is heuvelachtig en heeft een groen binnenland met leuke dorpjes en mooie stranden. Er zijn gezellige badplaatsen met talrijke restaurantjes en boetiekjes zoals Parikia en Naoussa. Je logeert in Naoussa, dit was oorspronkelijk een vissersdorpje maar nu is het de meest cosmopolitische badplaats van het eiland geworden. Huur hier zeker een auto om het binnenland te verkennen met dorpjes zoals Lefkes en Kostos. Dag 5-7 Santorini Ferry naar Santorini. Het vulkanische eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een uitbarsting waardoor het eiland halvemaanvormig werd. Het wordt aanzien als het verdwenen koninkrijk Atlantis. De hoofdstad Fira (Thira) hangt letterlijk tegen de heuvel aan geplakt. Een paradijs voor fotografen! Dag 8 Santorini-Brussel Terugvlucht naar Brussel.

Prijs vanaf: € 930 per persoon (Afreis op maandag tussen 04-31/05/17, prijs per persoon in dubbele kamer met ontbijt, vlucht Brussels Airlines en ferry’s inbegrepen. Facultatief: transfers of huurwagens. Andere afreizen en kamertypes op aanvraag) 24

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze

*>̓œÃ

Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Žˆœ˜ >ÃÈ̅ˆ

œÃ

Dodekan


Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl

/ÕÀ Thracië

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Macedonië

ƂL>˜ˆl

/…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

*Àië>“iÀi˜

Epirus <>}œÀˆ> œ>˜˜ˆ˜>

œÀvÕ

"ÕÀ>˜œÕ«œˆÃ

>Ã̜Àˆ>

iÌiœÀi˜

Thessalië N. Egeïsche Eilanden

*>À}>

Ionische Eilanden

Sporaden Sterea Ellada

i«…ˆ 15 DAGEN “MOOISTE CYCLADEN”: MYKONOS, NAXOS, FOLEGANDROS EN SANTORINI*>ÌÀ>Ã

Evia

Dag 1-4 Mykonos Mykonos, één van de populairste eilanden in de Cycladen, heeft mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. In Mykonosstad kan je gezellig kuieren in de witte straatjes. Ontdek de lokale mascotte, de pelikaan Petros, Klein Venetië en het kerkje Panagia Paraportiani. Vanuit Mykonos kan je een excursie doen naar het nabijgelegen archeologisch eilandje Delos. 3 overnachtingen.

#VJGPG

iÃLœÃ

…ˆœÃ

iv>œ˜ˆ>

Dag 5-7 Naxos Ferry overtocht naar Naxos, het grootste eiland van de Cycladen en één van de eerste waar met marmer werd gewerkt. In Naxos stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met de Venetiaanse Kastro en de middeleeuwse Bourg. Het binnenland is zeer vruchtbaar en de Tragaia vallei is een paradijs voor wandelaars.

Dag 8-10 Folegandros Peloponnesos >v«ˆœ Overtocht <>ŽÞ˜Ì…œÃ per ferry naar Folegandros. Het "Þ“«ˆ> dorre en onvruchtbare eiland Folegandros is een langwerpige uitloper van rotsen. >>“>Ì> van een Het heeft de typische charme Cycladeneiland met witte huisjes, kerkjes en terrasvormige olijfboomgaarden. De middeleeuwse Kastro in Chora rijst hoog uit boven de zee. Chora is een gezellig dorpje met pleintjes en typische straatjes. Het vulkanisch eiland ligt tussen Milos en Sikinos. Het heeft indrukwekkende kliffen.

->“œÃ /ˆ˜œÃ

*œÀœÃ -iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ

ގœ˜œÃ >ݜÃ

*>̓œÃ

-ˆv˜œÃ œÃ

ˆœÃ

Cycladen

Ƃ“œÀ}œÃ

Dodeka

->˜ÌœÀˆ˜ˆ

ÀˆiŽi˜>˜`

Kreta

Dag 11-14 Santorini Ferry naar Santorini. Dit vulkanisch eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een uitbarsting waardoor het eiland halvemaanvormig werd. Het wordt aanzien als het verdwenen koninkrijk Atlantis. De hoofdstad Fira (Thira) hangt letterlijk tegen de heuvel geplakt. Een paradijs voor fotografen!

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Žˆœ˜ >ÃÈ̅ˆ

Dag 15 Santorini-Brussel Terugvlucht naar Brussel. Prijs vanaf: € 1.635 per persoon (Afreis 04/05/17, prijs per persoon in standaard dubbele kamer met ontbijt, rechtstreekse vlucht Brussels Airlines op maandag en ferry’s inbegrepen. Facultatief: transfers of huurwagens. Andere afreizen en kamertypes op aanvraag)

www.essentialgreece.be

œÃ

25


Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl

Thracië

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Macedonië

ƂL>˜ˆl

/…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

*Àië>“iÀi˜

Epirus <>}œÀˆ>

œÀvÕ

œ>˜˜ˆ˜>

"ÕÀ>˜œÕ«œˆÃ

>Ã̜Àˆ>

iÌiœÀi˜

Thessalië N. Egeïsche Eilanden

*>À}>

Ionische Eilanden

Sporaden Sterea Ellada

i«…ˆ 9 DAGEN “ONGEKENDE CYCLADEN”: ATHENE, MILOS, SIFNOS

Dag 1 Athene Aankomst in Athene, privétransfer naar hotel Fresh. Maak een wandeling door de stad en bezoek de Acropolis en zijn museum. Dineer in de gezellige Plaka. Dag 2-4 Milos Transfer naar Piraeus en ferryovertocht naar Milos, ten zuidwesten van de archipel. Het eiland heeft een gezellige haven en oude dorpjes met witte huisjes, merkwaardige geologische formaties, een ingesneden kust bezaaid met grotten, rotsachtige baaien en prachtige zandstranden. De hoofdstad Plaka is een bezoek waard, evenals het vissersdorpje Klima.

26

iÃLœÃ

Evia

…ˆœÃ

*>ÌÀ>à Dag 5-7 Sifnos iv>œ˜ˆ> Ferry naar Sifnos, een typisch Cycladisch Peloponnesos eiland met droge bergen, lange zandstranden >v«ˆœ <>ŽÞ˜Ì…œÃ met weelderig "Þ“«ˆ> en ingesneden kusten begroeide terrassen, molentjes, duiventillen en kapelletjes. Het eiland is bekend vanwege >>“>Ì> zijn gastronomie die wordt beschouwd als een van de beste van Griekenland.  Bezoek de dorpjes Kastro en Apollonia. Ga ook eens naar de stranden van Vathi en Faros.

Dag 8 Athene Ferry naar Piraeus en overnachting in Athene.

#VJGPG /ˆ˜œÃ *œÀœÃ -iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ

ގœ˜œÃ >ݜÃ

-ˆv˜œÃ œÃ

ˆœÃ

Cycladen

Ƃ“œÀ}œ

->˜ÌœÀˆ˜ˆ

ÀˆiŽi˜>˜`

Dag 9 Athene - Brussel Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Kreta

Prijs op aanvraag volgens

…>˜ˆ> beschikbaarheid op de vluchtiÀ>Žˆœ˜ ,i̅ޓ˜œ˜

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze

*>Ì

>ÃÈ̅ˆ


Տ}>Àˆˆi

>Vi`œ˜ˆl

/Õ Thracië

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Macedonië

ƂL>˜ˆl

/…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

*Àië>“iÀi˜

Epirus <>}œÀˆ> œ>˜˜ˆ˜>

œÀvÕ

"ÕÀ>˜œÕ«œˆÃ

>Ã̜Àˆ>

iÌiœÀi˜

Thessalië N. Egeïsche Eilanden

*>À}>

Ionische Eilanden

Sporaden Sterea Ellada

i«…ˆ 11 DAGEN ATHENE, NAXOS, KOUFOUNISSI & AMORGOS

Dag 1 Athene Aankomst in Athene en overnachting. Dag 2-4 Piraeus -Naxos Ferry overtocht naar Naxos. Het grootste eiland van de Cycladen is één van de eerste waar er met marmer werd gewerkt. In Naxos stad zijn er verschillende wijken waaronder de haven, de hotelwijk, de oude stad met het Venetiaanse Kastro en de middeleeuwse Bourg. Het binnenland is zeer vruchtbaar en de Tragaia vallei is een paradijs voor wandelaars. Dag 5-6 Naxos-Koufounisi Overtocht per ferry naar Koufounissi. Koufonissia zijn kleine eilandjes in de Cycladen, ze liggen ten zuid- zuidoosten van het eiland Naxos, ten westen van Amorgos en ten noorden van Ios. Deze eilandjes zijn zeker een bezoekje waard, de natuur, de stranden en de zee zijn er prachtig en de mensen erg vriendelijk en gastvrij. De Koufonissia eilanden hebben maar een oppervlakte van 10 km2 en met één enkel dorpje vrij klein maar zo kom je op plekjes die nog puur en ongerept zijn. Een korte wandeling kan je bij mooie zandstrandjes in kleine baaitjes brengen.

iÃLœÃ

Evia

…ˆœÃ

*>ÌÀ>Ã

iv>œ˜ˆ>

33 km en is tussen 1,5 en 6 km breed. Op Amorgos wonen ongeveer 2000 mensen. Peloponessos >v«ˆœ <>ŽÞ˜Ì…œÃ Het eiland heeft zijn naam te danken "Þ“«ˆ> aan een plant die ‘amorgis’ heet, een soort vlas waarmee men vroeger de beroemde >>“>Ì> tunieken van Amorgos maakte. Het is een bergachtig eiland met als hoogste berg ‘Krikelos’ (821m). Op het eiland zijn veel heuvels en valleien. Het oosten is rotsachtig en het westen is minder ruig, hier liggen ook de meeste kleine baaien. Op het eiland zijn twee havens, dat zijn de havens van Katapola (in het zuidwesten) en Aigiali (in het noordwesten). Het eiland is zeer geliefd onder wandelaars.

#VJGPG

->“œÃ /ˆ˜œÃ

*œÀœÃ -iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ

ގœ˜œÃ >ݜÃ

-ˆv˜œÃ œÃ

ˆœÃ

Cycladen

*>̓œÃ

œÕvœÕ˜ˆÃÈ Ƃ“œÀ}œÃ

Dodeka

->˜ÌœÀˆ˜ˆ

ÀˆiŽi˜>˜`

Dag 10 Amorgos - Piraeus Ferry naar Pireaus en overnachting in Athene.

Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Žˆœ˜ >ÃÈ̅ˆ

Dag 11 : Athene-Brussel Transfer naar de luchthaven en terugvlucht. Prijs op aanvraag volgens beschikbaarheid op de vlucht

Dag 7-9 Koufounissi - Amorgos Ferry naar Amorgos. Dit eiland is het meest oostelijk gelegen Cycladisch eiland, het ligt tussen de eilanden Naxos en Kos in de Egeïsche zee. Het heeft een lengte van

www.essentialgreece.be

œÃ

27


VERBLIJFSHOTELS CYCLADEN Tijdens uw Island Hopping verblijf je in volgende hotels (of gelijkwaardig)

MYKONOS HOTEL SAN MARCO 4* MYKONOS Algemeen: hotel gebouwd in typisch Cycladische stijl met witgekalkte muren en blauwe ramen. Het telt 86 gerenoveerde kamers verdeeld over 4 gebouwen.   Ligging: op 4 km van Chora (Mykonos-stad), op 1,5 km van de haven van Tourlos, in Houlakia Bay. Tegen een helling aangebouwd met zicht op de baai en het eilandje Delos. Faciliteiten: zwembad met poolbar, lobbybar, restaurant, internettoegang, souvenirwinkeltje, Spa, fitness, tennis, kinderspeeltuin. Shuttle service naar Chora (5 minuutjes rijden). Accommodatie: alle kamers hebben terras met zicht op de baai van Houlakia, de tuin of de zee. Airconditioning, satelliet TV, radio, minibar, kluisje, badkamer met bad of douche, haardroger.  De Classic Mykonian kamers zijn ingericht met frisse kleuren. De Deluxe Mykonian kamrs zijn ruimer en aangekleed met warme Mediterrane kleuren. Maaltijden: kamer met ontbijt.

SANTORINI HOTEL REGINA MARE 4* IMEROVIGLI Algemeen: dit hotel met een persoonlijke service werd gebouwd op een klif, uitgestrekt over 3 niveaus. Elke avond kan je hier genieten van een adembenemende zonsondergang over de Caldera en de Egeïsche Zee. Ligging: in Imerovigli, op 1,5 km van hoofdplaats Fira. Faciliteiten: receptie, zwembad met uniek zicht op zee, Food and Wine-bar, internettoegang. Gasten kunnen mits betaling gebruik maken van de spa van het op 60 m gelegen zusterhotel Avaton. Accommodatie: 20 kamers. Hun inrichting is zeer ‘Santorini’, met witte muren, gewelfde zoldering, vloertegels. Alle kamers met airco, telefoon, flatscreen- tv, safe, badkamer met haardroger en terras.

28

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


NAXOS KOUROS ART HOTEL 4* NAXOS Algemeen: het Kouros Art hotel combineert harmonieus de Cycladische architectuur met modern design en comfort. Dit adults only hotel is ideaal voor zij die op zoek zijn naar rust en discrete luxe. Een plaats om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en om te herbronnen. Op een helling gelegen met een prachtig zicht op Naxos-stad. Ligging: gelegen op een helling in Stelida, niet ver van het Agios Prokopios strand. Faciliteiten: receptie, WiFi, zwembad, badlakens, jacuzzi, outdoor spabehandelingen. Accommodatie: alle kamers met marmeren badkamer met douche en haardroger, Coco-mat matrassen, balkon of terras, koelkast, satelliet-TV, DVD-speler, gratis internetverbinding, safe Maaltijden: kamer met ontbijt (verzorgd huisbereid buffet)

PAROS SAINT ANDREA SEASIDE RESORT 4* - NAOUSSA Algemeen: het hotelcomplex werd genaamd naar het Byzantijns klooster Saint Andrea dat als sinds de 16de eeuw behoort tot de familie van de eigenaars. Het werd opgetrokken in de typische stijl van de Cycladen en combineert aristocratische tradities met alle modern comfort. Ligging: op de weg naar Kolymbithres, ĂŠĂŠn van de mooiste stranden van het eiland, op 1,5 km van Naoussa, ten noorden van Paros. Faciliteiten: receptie 24/24, room service, restaurant, poolbar, lobby bar, zwembad, parking, watersporten aan het Kolymbithres strand (ter plaatse te betalen), babysit, massage, WiFi. Accommodatie: 56 kamers en suites met balkon, minibar, TV, DVD speler, telefoon, safe, airconditioning, badkamer met haardroger, WiFi. De dubbele kamers hebben een kingsize bed of twin bedden. De juniorsuites hebben een klein salon met een dubbel bed en een sofabed. De suites hebben 2 slaapkamers en 2 badkamers. Er zijn ook maisonettes in 2 verdiepingen, 2 slaapkamers en 2 badkamers. Maaltijden: kamer met ontbijt. www.essentialgreece.be

29


IONISCHE EILANDEN

ZAKYNTHOS Het groene zuidelijke eiland van de Ionische eilanden, is een historische speelbal geweest van de machthebbers uit de regio. In 1864 ging het eiland deel uitmaken van de Griekse staat. Men vindt er bergdorpjes, kloosters en vruchtbare vlaktes. Het eiland is bereikbaar per boot (2 havens) en per vliegtuig (1 luchthaven). Bezoek de baai van de schipbreuk (Navagio) en doe een boottocht rond het eiland.

HOTEL IONIAN HILL 4* - ARGASSI Algemeen: het Ionian Hill geniet een geprivilegieerde ligging op een heuvel, met prachtig zicht op de Ionische zee, het eiland Kefalonia en de Peloponnesos. Het hotel werd modern en smaakvol ingericht door de vriendelijke eigenaars. Ligging: op 6 km van Zakynthos stad, aan de rand van Argassi, op 6 km van het populaire strand van Vasilikos en op 10 km van het strand Gerakas. Faciliteiten: receptie, gratis wifi, bar, restaurant, snackbar, zwembad, ligzetels, parasols, badhanddoeken, parking. Accommodatie: 28 gerenoveerde kamers met airco, badkamer met douche, haardroger, gratis wifi, balkon of terras, koelkast, safe, flatscreen tv. Maaltijden: kamer met ontbijt

KEFALONIA Het grootste Ionische eiland Kefalonia is gezegend met een prachtige natuur: de hoogste berg (1628 m) van de eilandengroep, diep ingesneden schiereilanden, mooie zandstranden en een weelderige vegetatie. Geniet van de mooie uitzichten in Fiskardo, Asos, het strand van Petani en bezoek het ondergrondse meer van Melissani.

HOTEL EMELISSE 5* - FISKARDO Algemeen: het Emelisse hotel ligt aan de ruwe noordkust van het mooie eiland Kefalonia, tussen de cypressen en cederbomen. Hier geniet je van de rust, van de mooie zonsondergangen en van de prachtige natuur. Het sfeervolle hotel werd smaakvol ingericht met teakhouten accenten. De kamers liggen verspreid in de prachtige tuin. Ligging: dicht bij Fiskardo, het mooiste dorp van Kefalonia, ten noorden van het eiland. Gratis shuttle service naar Fiskardo. Strand op 100 m van de receptie. Faciliteiten: receptie, 2 restaurants (1 met traditionele Griekse gerechten en 1 met een Mediterraanse keuken), 2 zwembaden met ligzetels en handdoekenservice, kinderbad, lounge bar, pool bar, fitness, tennis, spa, fietsenverhuur, parking, wifi. Accommodatie: alle kamers hebben airco, verwarming, satelliet tv met DVD/CD speler, minibar, radio, telefoon, badkamer met haardroger, balkon of terras, internetaansluiting. Maaltijden: kamer met ontbijt 30

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


SPORADEN Het woord ‘Sporades’ betekent ‘ver uiteen’ of ‘hier en daar’. Deze Griekse eilanden zijn gelegen in het Noord-Westen van de Egeïsche Zee en liggen er inderdaad als strooigoed verspreid. Het zijn vier bewoonde eilanden en vele tientallen eilandjes rondom. Het grootste eiland is Skyros met een oppervlakte van ongeveer 206 vierkante kilometer. Skopelos is 95 km2, Alonissos 64 km2 en de kleinste Skiathos 47 km2. De leukste manier om deze eilanden te ontdekken is door te hoppen van het ene eiland naar het andere. Wij helpen je graag verder met de perfecte combinatie tijdens jouw vakantieperiode.

SKIATHOS HOTEL ATRIUM 4* - SKIATHOS Algemeen: Het hotel ligt midden in het groen en kijkt uit op de zee. Het familiaal gerund hotel werd door de eigenaars smaakvol ingericht in een combinatie van klassiek en modern, geïnspireerd door de natuur. Het werd als een amfitheater gebouwd tegen de met pijnbomen begroeide heuvels. Hier geniet je van een adembenemend zicht op de Egeïsche zee. Ligging: op 10 km van de haven, 11 km van de luchthaven, op 150 meter van restaurantjes en winkeltjes en op 100 meter van het strand. Faciliteiten: Receptie 24/24, roomservice, restaurant, snackbar, bar, zwembad met parasols, ligzetels en badhanddoeken, kinderzwembad, gratis wifi, internethoek, fitness, sauna, massage op aanvraag, piano lounge, parking. Accommodatie: 75 kamers met balkon of patio met zicht op zee, airco, tv, koelkast, badkamer met bad/douche en haardroger, safe, wifi. Maaltijden: kamer met ontbijt.

SKOPELOS HOTEL SKOPELOS VILLAGE 4* - SKOPELOS Algemeen: Al 30 jaar is het streefdoel van de eigenaars van het hotel Skopelos Village ervoor zorgen dat ze een hoge kwaliteit bieden aan hun gasten zonder de warmte van een familiebedrijf te verliezen. Er wordt gestreefd naar een persoonlijke relatie met de reizigers die voor hun hotel kiezen, dit met grote zorg en enthousiasme. Ze gaan ervan uit dat hun bezoekers niet enkel klanten zijn, maar vooral gasten die hun huis en het prachtige eiland Skopelos bezoeken. Ligging: op 600 meter van de haven van Skopelos. Faciliteiten: Twee zwembaden, bar, restaurant, room service, wifi, tennisterrein op 300m van het hotel. Accommodatie: alle kamers met airco, badkamer, tv, safe, gratis wifi, koelkast. Dubbels en junior suites met tuinzicht zicht op het zwembad of zeezicht, suite met aparte slaapkamer, zeezicht en suites met 2 slaapkamers met zicht op het zwembad of zeezicht. Maaltijden: kamer met ontbijt.

www.essentialgreece.be

31


KRETA Het grootste Griekse eiland ligt tussen de Egeïsche en de Lybische zee, tussen Europa en Afrika. Het 8.336 km² grote eiland is een aaneenschakeling van grillige bergen en diepe kloven. De noordkust heeft heel wat badplaatsen aan de langgerekte kustvlakten. De zuidkust is steiler met enkele vlakten en diep ingesneden kloven. De indrukwekkendste is de Samaria kloof met een lengte van bijna 18 km. Op cultureel vlak heeft niet alleen de Minoïsche beschaving zijn stempel gedrukt op het eiland (Knossos, Phaistos en Malia) maar ook de Romeinse (Gortys), de Venetiaanse (Chania) en de Ottomaanse beschaving.

RONDREIZEN PER HUURWAGEN 8 DAGEN ESSENTIAL CRETE (8D EC) Kreta is een groot eiland, als je verblijft in 1 hotel kan je je onmogelijk een totaalbeeld vormen van deze prachtige bestemming. Deze 8 daagse klassieke rondreis per huurwagen is de ideale manier om de hoogtepunten van Kreta te ontdekken.

Bij aankomst in Heraklion word je opgewacht door onze correspondent die je een roadbook zal overhandigen met alle praktische informatie over je rondreis. Let op, dit is enkel indien de rondreis geboekt wordt zoals hier vermeld. Bij een aangepast traject is er geen roadbook voorzien. In ontvangstneming van de huurwagen en vertrek naar Heraklion voor een overnachting in het centrum van de hoofdstad. Bezoek op dag 2 in de voormiddag de Minoïsche site van Knossos en het archeologisch museum van Heraklion. Vertrek naar Chania, doe onderweg een tussenstop in het gezellige Rethymnon. Vanuit Chania kan je een excursie boeken naar de Samariakloof. Een andere optie is de Imbroskloof. Het westen van Kreta is prachtig qua natuur en is bezaaid met leuke dorpjes. Vanuit Chania gaat het naar het zuiden met onderweg een stop in Spili waar je je kan verfrissen aan de leeuwenfonteintjes. Je logeert in Agia Galini van waaruit je de Minoïsche site van Phaestos, de Romeinse site van Gortys en de grotten van Matala kan bezoeken. Verder naar het noordoosten van Kreta met leuke dorpen als Agios Nikolaos en Elounda. Het melaatseneiland Spinalonga is per boot bereikbaar. Het verhaal van Spinalonga wordt mooi beschreven in de roman “Het eiland” van Victoria Hislop.

Dag 1 Heraklion Dag 2 Heraklion – Chania (115 km) Dag 3 Chania Dag 4 Chania – Agia Galini (82 km) of Matala (102 km) Dag 5 Agia Galini/Matala Dag 6 Agia Galini/Matala - Agios Nikolaos (125 km) of Elounda (145 km) Dag 7 Agios Nikolaos/Elounda Dag 8 Vertrek naar België of facultatieve verlenging

32

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


8 DAGEN ONGEKEND KRETA (OOST KRETA) Voor deze rondreis word je in Heraklion opgewacht door onze correspondent die een roadbook zal geven met de beschrijving van de te volgen route en de lijst van de hotels waar je zal verblijven. Eerst verblijf je 3 nachten in Zaros, een typisch dorpje in de bergen en een verrassend groene oase met helder bronwater. Hier geniet je van de rust en de ongereptheid van de natuur. Van hieruit kan je de ruïnes van Phaestos bezoeken en doorrijden naar de zuidkust aan de Libische zee. Daarna 2 nachten verblijf in Ierapetra, een moderne zakenstad aan de Libische zee. In de oude stad heb je het huis van Napoleon, het Venetiaanse fort, de moskee en het archeologisch museum. Je kan ook logeren in Sitia aan de noordoostkust, ideaal uitgangspunt om het palmenstrand van Vai, het Toplouklooster en de archeologische site van Zakros te bezoeken. De laatste 2 nachten verblijf je in het Plateau van Lassithi waar je kan genieten van de ruwe schoonheid van de omgeving. Dag 1-3 Heraklion – Zaros Dag 4-5 Ierapetra of Sitia Dag 6-7 Plateau van Lasithi

Prijs vanaf € 879 per persoon (inclusief vlucht, huurwagen cat. B en 3* hotels)

8 DAGEN WEST-KRETA Start je rondreis in Heraklion om Knossos en het archeologisch museum te bezoeken. Op de 2de dag vertrek je via de kustweg naar Rethymnon waar je 3 nachten verblijft. Rethymnon is de hoofdplaats van de gelijknamige regio en een bruisende stad. De oude wijken hebben hun charme behouden met smalle straatjes met winkeltjes en restaurants, oude Venetiaanse en Turkse huizen, de Rimondifontein en de gezellige oude haven. Het hinterland is ongerept met authentieke bergdorpen. Bezoek het Arkadiklooster dat een geladen geschiedenis kent. Trek via het bergdorpje Spili naar de zuidkust. De laatste 3 nachten verblijf je in Chania. Het schiereiland Akrotiri wordt in nauw verband gebracht met de strijd tussen de Kretenzers en de Duitsers tijdens WO II. Bezoek ook de schiereilandjes Rodopou, Gramvoussa en de laguna van Balos.

Dag 1 Heraklion Dag 2-4 Rethymnon Dag 5-7 Chania

Prijs vanaf € 945 per persoon (inclusief vlucht, huurwagen cat. B en hotels) www.essentialgreece.be

33


Peloponessos

Ƃi}ˆ˜>

/

i> Ž>Àˆ> /ˆ˜œÃ >v«ˆœ 8>˜Ì…ˆ "Þ“«ˆ> *œÀœÃ Thracië 8 DAGEN RUSTIEK KRETA (8D ˆ“ˆÌÃ>˜> RK) >Û>> iiÀÛ>˜ ގœ˜œÃ -ÞÀœÃ Þ`À> "…Àˆ` `iÃÃ> Macedonië *>̓œÃ -«iÌÃià Logeer in authentieke hotels in een rustige omgeving maar toch op korte rij-afstand van een toeristisch centrum. >ݜà -iÀˆvœÃ *>ÀœÃ >>“>Ì> ÞÃÌÀ>à œÀˆ˜> Je logeert 3 nachten in hotel Villa Kerasia in de omgeving van de hoofdstad Heraklion en 4 nachten in hotel Kapsaliana, >Þ“˜œÃ /…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ /…>ÃÜà -ˆv˜œÃ ->“œÌ…À>Žˆ in de omgeving van Rethymnon. Beide hotels zijn ideaal gelegen om de omgeving te verkennen. >Ã̜Àˆ> 6iÀˆ> œ *Àië>“iÀi˜ <>ŽÞ˜Ì…œÃ

ƂL>˜ˆl

ƂÀiœ«œˆ

œ˜i“Û>È>

ˆœÃ

HOTEL 6ˆŽœÃ VILLA KERASIA, CHARME - VLAHIANA-PALLIANI

Ƃ̅œÃ

Cycladen

ƂÃ̈«>i>

ˆ“˜œÃ

Algemeen: kleinschalig charmehotel dat werd ondergebracht in Accommodatie: 5 dubbele kamers en 2 juniorsuites met airco, >ÃÃ>˜`À> -ˆÌ…œ˜ˆ> TV, safe, koelkast, badkamer ->˜ÌœÀˆ˜ˆ een traditioneel huis daterend uit 1883. Tussen 2002 en 2004 Þ̅ˆÀ> werd centrale verwarming, radio, telefoon, met douche of bad, toilet, haardroger. het volledig gerenoveerdiÌiœÀi˜ met respect voor de oorspronkelijke Maaltijden: kamer met ontbijt. architectuur en de omgeving.

Epirus

Õ

Ƃ“œÀ}œÃ

œÃ

ÀˆiŽi˜>˜`

N. Egeïsche Eilanden

œ>˜˜ˆ˜>

Ligging: in Vlahiana, Palliani, op 15 km ten zuidwesten van 6œœÃ Heraklion, aan de voet van de Psiloritis berg. In een rustige voor *>ݜà omgeving ten midden wijn- en olijfboomgaarden. Ideaal *ˆˆœ˜ wandelliefhebbers: in de omgeving zijn er oude wandelroutes. Het hotel ligt aan de internationale bergwandelroute E4. Faciliteiten: ontbijtruimte waar een traditioneel Kretenzisch ontbijt wordt geserveerd. Avondmaal mogelijk op aanvraag, zwembad ivŽ>`> (50m²) met jacuzzi, parking.

Ionische Eilanden

Ƃœ˜ˆÃœÃ -Žˆ>̅œÃ -Žœ«iœÃ

…>˜ˆ> Sporaden

Evia

>v«>ŽÌœÃ i«…ˆ

…ˆœÃ *ˆÀ>iÕÃ

*>ÌÀ>à œÀˆ˜Ì…œÃ

Peloponessos <>ŽÞ˜Ì…œÃ

"Þ“«ˆ>

Kreta

iÃLœÃ -ŽÞÀœÃ ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Žˆœ˜ >ÃÈ̅ˆ

Sterea Ellada

iv>œ˜ˆ>

Dodek

Thessalië

Ƃi}ˆ˜>

>v«ˆœ

ˆ“ˆÌÃ>˜>

#VJGPG

Ƃ˜`ÀœÃ

i>

->“œÃ

/ˆ˜œÃ

Ž>Àˆ>

*œÀœÃ -«iÌÃiÃ

HOTEL KAPSALIANA,>>“>Ì> CHARME ÞÃÌÀ>à - KAPSALIANA

Þ`À>

-iÀˆvœÃ

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ

ގœ˜œÃ >ݜÃ

*>̓œÃ

>Þ“˜œÃ

restaurant met typisch Kretenzische keuken, -ˆv˜œÃ Algemeen: uniek charmehotel genesteld in een vredige omgeving Faciliteiten: receptie, lounge bar, zwembad met ligzetels, parasols en badlakens, snack met een adembenemend zicht over het Kretenzisch binnenland, te bar, WiFi in de algemene delen, parking Ƃ“œÀ}œÃ midden de olijfboomgaarden. Dit was vroeger een olijfolieperserij œ˜i“Û>È> Accommodatie: 17 totaal verschillend ingerichte kamers. Allen ƂÀiœ«œˆ œÃ en huisvest nu een olijfmuseum. Opgevat als een traditioneel ˆœÃ met douche en haardroger, satelliet TV, met airco, badkamer Kretenzisch dorp met elegante kamers en een uitmuntende ƂÃ̈«>i> keuken. Elke kamer is verschillend en werd smaakvol ingericht. minibar, CD/DVD speler, gratis internettoegang, safe, badjassen. Sommige kamers hebben privé terras en open haard. Hier komt men absoluut tot rust. ->˜ÌœÀˆ˜ˆ Ligging: in Arkadi, niet ver van het gekende Arkadi klooster, in het Maaltijden: kamer met ontbijt. Het ontbijt bestaat uit vers Þ̅ˆÀ> hinterland van Rethymnon. Op /- 78 km van Heraklion en 18 km bereide lokale specialiteiten.  Half pension mogelijk mits toeslag (aanbevolen). van Rethymnon.

Cycladen

ÀˆiŽi˜>˜`

Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Žˆœ˜ >ÃÈ̅ˆ

34

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze

Dodek


ONZE FAVORIETE HOTELS

Tijdens onze rondreizen per huurwagen verblijf je in één van volgende hotels (of gelijkwaardig). Een rondreis à-la-carte volgens jouw wensen kan uiteraard ook. Op onze website vind je een uitgebreide keuze aan hotels en verhuringen.

CHANIA ALCANEA BOUTIQUE HOTEL, CHARME - CHANIA Algemeen: intiem en exclusief hotel in het hartje van de stad. Het gebouw dateert uit de Venetiaanse periode en werd volledig gerenoveerd in 2011, met respect voor de historische architectuur. Ligging: aan de oude haven, op 17 km van Chania-luchthaven en op 7 km van Souda-haven. Faciliteiten: receptie, Alcanea Café & Wine Bar. Het ontbijt wordt geserveerd in de lounge of op het terras met zicht op de oude haven. Accommodatie: 8 kamers met airco, telefoon, safe, tv, minibar, gratis wifi, badkamer met badjas, badslippers en haardroger.

MINOS VILLAGE 4* - AGIA MARINA Algemeen: aangenaam kleinschalig aparthotel in een mooie tuin. Het complex  werd modern en smaakvol ingericht. Een oase van rust op een boogscheut van de levendige badplaatsen Agia Marina en Platanias.  Tal van restaurants, beachbars en bars in de omgeving. Ligging: op 400m van het zandstrand van Agia Marina, op 10 km van Chania, ten noordwesten van Kreta. Gratis vervoer per clubwagentje naar het centrum en het strand. Aan het strand zijn er talrijke strandtavernes met ligzetels en parasols. Faciliteiten: receptie, zwembad met ligzetels en parasols, kinderzwembad, cafébar, minimarkt, parking, wifi. Accommodatie: 36 ruime studio’s en appartementen met 1 of 2 slaapkamers met airco, telefoon, safe, wifi (mits betaling), tv, kitchenette, koelkast, badkamer met douche en haardroger.

SPILIA VILLAGE, CHARME - SPILIA Algemeen: het gebouw, opgetrokken in de ruwe steen van de streek, ligt aan de rand van het dorp, in een groene vlakte, tussen boomgaarden met olijfbomen en citrusvruchten. Oorspronkelijk was het een fabrieksgebouw en later een olijfolieverwerkend bedrijf. De oorspronkelijke molenstenen zijn nog te zien. De oudste gedeeltes gaan terug tot de 13e eeuw. Ligging: 25 km ten westen van Chania, 30 km van de haven van Souda en 3 km van het strand van Kolimbari. Faciliteiten: receptie, restaurant, gezellig terras, bar, binnen- en buitenzwembad, poolbar, sauna, stoombad, fitness, speeltuin, wifi (gratis), parking. Accommodatie: 30 kamers met airco, satelliet-tv, minibar, safe, badkamer met haardroger.

ALMYRIDA RESIDENCE 4* - ALMYRIDA Algemeen: het resort omvat de Almyrida Residence en het Almyrida Beach Resort. De Almyrida Residence is een boetiekhotel, het Beach Resort is meer toegespitst op families. Ligging: in een pittoresk vissersdorp op 15 km ten oosten van Chania, aan een fijnzandstrand. Faciliteiten: receptie, 1 binnenzwembad en 3 buitenzwembaden waarvan 2 in de Residence, ligzetels en parasols gratis aan het zwembad, betalend aan het strand. 2 restaurants, parking, internethoek (betalend), kleine spa. Accommodatie: 46 kamers met airco, flatscreen- tv, minibar of minikoelkast, gratis wifi, safe, badkamer met haardroger, terras.

www.essentialgreece.be

35


RETHYMNON PALAZZO GRECO, CHARME - AGIA GALINI Algemeen: kleinschalig hotel met 28 fris en kleurig ingerichte kamers. Een aangenaam adresje! Ligging: op de toegangsweg naar Agia Galini op een helling. Faciliteiten: lounge, bar, ontbijtzaal, gratis parking rechtover het hotel, zoetwater zwembad met ligzetels en parasols. Ligzetels en parasols aan het strand mits toeslag. Accommodatie: 14 appartementen en 14 kamers met airco, badkamer met douche, satelliet- tv, wifi, safe en koelkast. Keuze uit bergzicht of zeezicht. De appartementen beschikken over een kitchenette.

GRECOTEL PLAZA SPA 4* - RETHYMNON Algemeen: het Grecotel Plaza Spa hotel ligt in Rethymnon, centraal om het eiland te ontdekken, van een baan gescheiden van het lange zandstrand. Dit complex van studio’s en appartementen werd ontworpen als een Kretenzisch dorpje met Kretenzische en Venetiaanse accenten. Ligging: aan het strand, op wandelafstand van de oude stad. Op ± 1 uur rijden van de luchthaven van Chania en van Heraklion. Faciliteiten: receptie, Plaza restaurant (ontbijt, lunch, diner), Spa lounges, Sunset Pool Café, 2 buitenzwembaden, 1 kinderzwembad, ligzetels, parasols, handdoekenservice, Spa met zwembad, Grecoland miniclub (3-12 jaar), gratis wifi in de openbare ruimtes, softanimatie overdag en ’s avonds, sportfaciliteiten (gym, aerobics, boccia, strandspelen, beach volley,…). Accommodatie: 84 kamers met airco, balkon of terras, badkamer met bad of douche en toilet, haardroger, satelliet-tv, mini hi-fi/dvd, ingerichte keuken, safe. Zicht op de tuin of op het zwembad. Maaltijden: kamer met ontbijt. Half pension mits toeslag.

VILLA OLIVA 4* - RETHYMNON Algemeen: kleinschalig hotel in een buitenwijk van Rethymnon vlakbij het Grecotel Creta Palace. Van dit laatste hotel kan je gebruik maken van alle faciliteiten zoals het strand, de restaurants, de spa,… (sommige mits betaling). Het hotel werd smaakvol ingericht in een combinatie van een mediterraanse en een boetiek stijl. Je kan er genieten van de rust in de mooie tuin. Ligging: op 6 km van de oude haven van Rethymnon, op 2 km van het Grecotel Creta Palace en halverwege tussen Chania en Heraklion. De luchthaven van Chania ligt op 74 km en de luchthaven van Heraklion op 75 km. Faciliteiten: Receptie 24/24, room service, tuin met zwembad, gratis badhanddoekenservice, ligzetels en parasols, poolbar 10:00-23:00 waar ook snacks te verkrijgen zijn, restaurant voor het ontbijt, gratis shuttle service naar het nabijgelegen Creta Palace hotel, wifi Accommodatie: 21 kamers verdeeld over de beneden- en de eerste verdieping van het hoofdgebouw. Alle kamers met airco, koelkast, kitchenette, badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, lcd tv, safe. Familiekamer met 2 aparte slaapkamers. Maaltijden: kamer met ontbijt.

HERAKLION OLIVE GREEN HOTEL 4* - HERAKLION Algemeen: het hotel valt op dankzij zijn opvallende stijl midden in Heraklion. Het hotel werd intelligent, bewust en eco-vriendelijk ingericht. Met zijn moderne infrastructuur combineert het technologie en de Kretenzische cultuur. Het is karaktervol door eenvoud en individualiteit. Ligging: in het hart van de oude stad van Heraklion. Op 15 minuten rijden van luchthaven van Heraklion. Parking op wandelafstand. Dicht bij winkels, musea en een levendig plein. Faciliteiten: Receptie 24/24, gratis wifi, restaurant, bar. Accommodatie : Airco, badkamer met douche, technologische snufjes, safe en een 32” TV. Maaltijden: kamer met ontbijt. 36

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


LASSITHI GRECOTEL MELI PALACE 4* - SISSI Algemeen: het rustig gelegen Grecotel Meli Palace ligt aan een privé strand en heeft eenvoudige maar toch verfijnd ingerichte kamers. Het vriendelijke en gastvrije personeel geeft je een aangenaam vakantiegevoel. Ligging: op 2 km van Sissi, aan een idyllisch privé strand (zand en kiezels), dichtbij de archeologische site Malia. Faciliteiten: receptie, zoetwaterzwembad, kinderbad, ligzetels, parasols en handdoekenservice, Elixir spa met verschillende behandelingen, lounge bar, Melissa hoofdrestaurant, beach bar, à-la-carte restaurant, wifi in de publieke delen van het hotel.

Accommodatie: 158 kamers met airco, balkon of terras, badkamer met bad en toilet, haardroger, satelliet-tv, koelkast en safe. Maaltijden: all inclusive: ontbijt, lunch en diner in het hoofdrestaurant (buffet), internationale en lokale alcoholische en non-alcoholische dranken 10:30-01:00, snacks, koffie en cake, diner in het a-la-carte restaurant mits reservatie. Sport en animatie: gratis: tennis, watersporten (kano, waterfietsen), beach volley, tafeltennis, boccia,… Mits betaling: banana, windsurfen, waterski, mountain bike. Animatie: live muziek en shows.

ANGELA SUITES BOUTIQUE HOTEL, CHARME - SISSI Algemeen: kleinschalig boetiekhotel in het dorpje Sissi, aan de noordkust van Kreta en op wandelafstand van het strand. Het is een modern hotel waar een rustige, relaxte sfeer heerst. Ligging: in het dorpje Sissi, op 350 m van het strand en 40 km van Heraklion, ten noordoosten van het eiland. Faciliteiten: receptie, restaurant, bar, room service, 3 zoetwaterzwembaden, 1 kinderzwembad, 1 buitenjacuzzi, fitness, schoon-

heidssalon, sauna, stoombad, wifi (betalend), badhanddoeken aan het zwembad. Accommodatie: de luxueuze kamers werden elk verschillend ingericht in verschillende kleuren. Alle kamers met airco, safe, tv, dvd-speler, minibar, telefoon, wifi, badkamer met bad of douche en haardroger.

ADRAKOS APPARTEMENTEN, CHARME - ELOUNDA Algemeen: “Adrakos“ betekent “grote man, naar lichaam en geest”. Deze naam is bedoeld als hommage aan de grootvader van de eigenaar. Deze familiezaak biedt je onder andere een prachtig uitzicht op de golf van Elounda en de Mirabello-baai. Ligging: op 4,5 km van Agios Nikolaos en op 3 km van Elounda. Op 75 km van de luchthaven van Heraklion.

Faciliteiten: zwembad met ligzetels en parasols, jacuzzi, fitness, taverne met lokale Griekse gerechten, parking. Massageruimte met wellnessbehandelingen. Accommodatie: 14 appartementen met 1 slaapkamer (max. 4 p.) en studio’s (max. 2 ) met balkon en zeezicht, airco, safe, televisie, dvd-speler, wifi en volledig uitgeruste kitchenette.

www.essentialgreece.be

37


KALIMERA KRITI 5* - SISSI Algemeen: Het Kalimera Kriti Hotel & Village Resort combineert architecturale elementen van een Minoïsch paleis met een neoklassieke inrichting. Dit luxueus resort bestaat uit een hoofdgebouw en 3 dorpjes in Kretenzische stijl verspreid over een domein van 60 hectare in een mooie tuin, onmiddellijk aan het lange zandstrand. Je krijgt er een gevoel van ruimte en rust. Bovendien geniet je van de uitgebreide faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Ligging: Aan de rand van het vissersdorpje Sissi, naast de antieke stad Malia met zijn Minoïsch paleis. De luchthaven van Heraklion ligt op 35 minuten rijden. De 18 holes Cretan Golf club ligt op 20 minuten rijden. Faciliteiten: Receptie 24/24, hoofdrestaurant Artemis, à-la-carte restaurant, pool/snack bar, beach bar, roomservice, miniclub (4-12 jaar), 2 kinderzwembaden, kinderspeeltuin, 2 buitenzwembaden waarvan 1 Olympisch, voetbalveld, beach volley, minigolf, tafeltennis, fitness, spa, 6 tennisterreinen, watersportcentrum (waterski, jetski, banana, catamaran, windsurfen…), gratis wifi, congresfaciliteiten. Accommodatie: 415 elegante kamers met airco, satelliet tv, minibar, badkamer, haardroger, safe, roomservice, balkon of terras, gratis wifi. Kamertypes: Raadpleeg onze website voor de verschillende kamertypes. Maaltijden: half pension.

ELEONAS COTTAGES - CHARME - ZAROS Algemeen: Onthaasten is hier het woord. In dit kleinschalig complex van traditioneel gebouwde huisjes ga je terug naar de basis van vakantie : rust in een natuurlijke omgeving en kennis maken met de Kretenzische gastvrijheid. Je wordt met open armen ontvangen door de vriendelijke eigenaar en je krijgt direct alle info over de streek. Ligging: Aan de voet van een berg, dicht bij de kloof van Zaros, gebouwd in harmonie met de omringende natuur bij het dorp Zaros, in het zuiden van Kreta. Van hieruit kan je gemakkelijk naar de zuidelijke kust en de archeologische site van Phaestos. Op 45 km van Heraklion. Faciliteiten: Receptie, parking, zwembad met poolbar en ligstoelen, speeltuin, wifi, café en restaurant. Verschillende activiteiten mogelijk (zoals boogschieten, paardrijden,…). De eigenaar organiseert ook kooklessen, wijnproeverijen en andere leuke activiteiten. Verschillende wandelroutes vanuit het hotel. Accommodatie: De 20 huisjes hebben allen airco, badkamer met bad of douche en haardroger, satelliettelevisie, dvd-speler, de meeste met kitchenette, koelkast, open haard (gratis hout), wifi, balkon of terras. Maaltijden: kamer met ontbijt. Half pension mits toeslag (aanbevolen)

38

raadpleeg onze website voor een uitgebreidere keuze


DODEKANESOS De Dodekanesos (12 eilanden) liggen langs de Turkse kust. Dit is de zuidelijkste eilandengroep met als hoofdplaats Rhodos. Kos, het eiland van Asklepios, de god van de geneeskunde, heeft een zinderend nachtleven. Van hieruit kan je een excursie maken naar het nabijgelegen vulkanische Nissiros. Patmos wordt jaarlijks overspoeld door pelgrims en toeristen omwille van het klooster van apostel Johannes.

KARPATHOS ALIMOUNDA MARE 5* - PIGADIA Algemeen: recent gebouwd hotel, aan een rustige baai aan de oostkust van het eiland Karpathos. Stap in een wereld van comfort, luxe en Griekse gastvrijheid. Naast relaxen en genieten van de zon, kan je er ook fietsen in de bergen, duiken in het kristalheldere water en het eiland ontdekken. Het restaurant biedt show cooking en een fijne mediterrane keuken. Ligging: aan de oostkust van Karpathos, onmiddellijk aan het strand. De haven en het centrum van Pigadia bevinden zich op amper 10 min. wandelen van het hotel. Op 15 km van de luchthaven. Faciliteiten: receptie, ligzetels en parasols bij het zwembad en aan het strand, handdoekenservice, cocktailbar, poolbar, buffetrestaurant, à la carte restaurant, fitness, tafeltennis, biljart (betalend), spa en wellness-center (betalend), binnenzwembad, sauna en jacuzzi (toegangsgeld) babysitservice, gratis wifi in de publieke delen van het hotel, internethoek (betalend). Accommodatie: 244 elegante kamers en suites, waarvan 52 communicerende kamers. Alle kamers beschikken over airconditioning, badkamer met bad/douche, haardroger, badjas en badslippers, thee- en koffiezetfaciliteiten, telefoon, minibar, safe, TV. Maaltijden: half pension.

RHODOS LINDOS MARE 4* - LINDOS Algemeen: Vanuit het kleinschalig en elegant hotel geniet je van een prachtig panoramisch zicht over de baai van Vliha. Het hotel ligt op een helling, omgeven door het groen. Via een lift en een kabelbaantje bereik je het strand. Ligging: Op 2,5 km van Lindos, op 50 km van Rhodos stad en van de luchthaven. Faciliteiten: Receptie 24/24, 2 zoetwaterzwembaden, kinder-zwembad, zonneterras en strand met ligzetels en parasols, strandhanddoeken, tennisterrein, internethoek (mits betaling), spa met wellness-behandelingen, kapsalon, hoofdrestaurant Estia voor ontbijt en avondmaal, Pelagos à-la-carte aan het zwembad, poolbar, Meltemi beach-bar en restaurant, Vergina lounge bar, miniclub (juli/aug.), watersporten aan het strand (onafhankelijk van het hotel), 3 à 4 x per week avondanimatie van mei tot oktober. Accommodatie: 141 kamers elegant ingerichte kamers met airco, internettoegang, satelliet-TV, radio, koelkast, koffie- en theezetfaciliteiten, safe, balkon of terras, badkamer met douche en haardroger. Maaltijden: half pension.

SYMI IAPETOS VILLAGE 4* - SYMI Algemeen: een oase in het historische hart van Symi. Hier geniet je van een discrete luxe, een warme gastvrijheid en een strategische ligging. Het hotel bestaat uit traditionele neoklassieke huizen in een 500 m² grote exotische tuin. Aan de poolbar geniet je van een drankje in een relaxte atmosfeer. Ligging: in het centrum van Symi stad, op 50m van het centrale plein en 200m van de haven. Faciliteiten: receptie, restaurant, snack bar, poolbar, zwembad, ligzetels en parasols, badhanddoeken, jacuzzi, roomservice, sauna, gratis wifi. Accommodatie: 28 kamers verdeeld over 25 gebouwen, allen met airco, badkamer met bad/ douche, haardroger, koelkast, kitchenette, koffie- en theezetfaciliteiten, safe, satelliet tv, tuinzicht en zicht op het zwembad. Maaltijden: kamer met ontbijt. www.essentialgreece.be

39


Տ}>Àˆi

>Vi`œ˜ˆl

/ÕÀŽˆi

8>˜Ì…ˆ `iÃÃ>

ƂL>˜ˆl

œÀˆ˜>

*Àië>“iÀi˜

Macedonië /…iÃÃ>œ˜ˆŽˆ

>Ã̜Àˆ>

/…>ÃÜÃ

6iÀˆ>

Ƃ̅œÃ

6ˆŽœÃ

Epirus œ>˜˜ˆ˜>

œÀvÕ

iÌiœÀi˜

>ÃÃ>˜`À>

Thessalië

6œœÃ *>ݜÃ

*ˆˆœ˜

Ionische Eilanden

N. Egeïsche Eilanden -Žœ«iœÃ

Sterea Ellada

/ÕÀŽˆi

…ˆœÃ

*ˆÀ>iÕà œÀˆ˜Ì…œÃ

Peloponnesos "Þ“«ˆ>

iÃLœÃ

-ŽÞÀœÃ

Evia

*>ÌÀ>Ã

<>ŽÞ˜Ì…œÃ

ˆ“˜œÃ

Ƃœ˜ˆÃœÃ -Žˆ>̅œÃ

>v«>ŽÌœÃ i«…ˆ iv>œ˜ˆ>

->“œÌ…À>Žˆ

-ˆÌ…œ˜ˆ>

Sporaden

ivŽ>`>

Thracië

>Û>>

Ƃi}ˆ˜>

>v«ˆœ

ˆ“ˆÌÃ>˜>

>>“>Ì> ÞÃÌÀ>Ã

Ƃ˜`ÀœÃ

#VJGPG i>

->“œÃ

/ˆ˜œÃ

Ž>Àˆ>

*œÀœÃ -«iÌÃiÃ

Þ`À>

-ÞÀœÃ *>ÀœÃ

-iÀˆvœÃ

ގœ˜œÃ >ݜÃ

*>̓œÃ >Þ“˜œÃ

-ˆv˜œÃ ƂÀiœ«œˆ

œ˜i“Û>È>

-ˆŽˆ˜œÃ

ˆœÃ

œi}>˜`ÀœÃ

Cycladen

ÀˆiŽi˜>˜`

Þ̅ˆÀ>

œÃ

Ƃ“œÀ}œÃ ƂÃ̈«>i>

->˜ÌœÀˆ˜ˆ

œÃ /ˆœÃ

-ޓˆ

Dodekanesos ,…œ`œÃ

Kreta

…>˜ˆ> ,i̅ޓ˜œ˜ iÀ>Žˆœ˜ >ÃÈ̅ˆ

Boek via uw erkend reiskantoor

>À«>̅œÃ

Essential Greece is een merknaam van Travelscape, lic.A5275. v.u. M. Dewispelaere - Aartrijksesteenweg 21 - 8490 Jabbeke

iiÀÛ>˜ "…Àˆ`

Profile for Essential Greece

Essentialgreece 2018 2019  

Essential Greece touroperator gespecialiseerd in reizen op maat naar Griekenland.

Essentialgreece 2018 2019  

Essential Greece touroperator gespecialiseerd in reizen op maat naar Griekenland.

Advertisement