ENJO Prospekt Slovenija 2015

Page 1

Enjo. IN NIČ DRUGEGA

ODPRI KOMPREMIRAN KATALOG ENJO


Tkanina MOČ ČIŠČENJA

2

Kuhinja

S. 04 – 07

Kopalnica

S. 08 – 11

Dnevna · Dnevna · Prah & Poliranje

S. 12 – 15 S. 16 – 17

Tla in okna · Tla · Okna

S. 18 – 21 S. 22 – 23

Zunaj

S. 24 – 25

ENJOspa

S. 26 – 27

Dodatki

S. 28 – 29

Vzdrževanje in uporaba

S. 30 – 31

ENJOtex vlakna


ČISTOČA NE RABI KEMIKALIJ

CEO in izumitelj Johannes Engl

Verjamemo, da čiščenje ni povezano s kemikalijami. ENJO to dokazuje že 25 let s svojimi izdelki in to dan za dnem po celem svetu, s inovativnimi ENJOtex vlakni in metodo čiščenja, ter malo vode. Metoda ENJO varuje okolje, ohranja zdravje in privarčuje denar. Pridruži se nam, splača se.

Johannes Engl

4 dobri razlogi za ENJO okolje


M a d e in Av s t r ij a

IZDELANO V AVSTRIJI ZA CEL SVET V naše izdelke smo tako prepričani, ker jih izdelujemo sami v Avstriji pred svojim pragom s surovinami iz naše okolice. Torej ne nizkocenovno in z vprašljivim proizvodnim načinom, kjer ne moremo zagotoviti kvalitete. Kot družini prijazno podjetje s svojimi partnerji in vsemi vključenimi poslujemo iskreno in imamo zaupanja vreden odnos. S temi stebri gradimo veliko uspešnejše zgodbe, za kar jamčimo s svojim imenom ENJO.

100 % AV S T R I J A P R O I Z V O D N J A Z Z AU PA N J A VREDNIMI LJUDMI.


Č i s te j š e

ŠESTKRAT ČISTEJŠE – IN TO JE DEJSTVO Z metodo ENJO čistiš samo s pomočjo vode šestrat bolj higiensko kot pri čiščenju s čistili. To potrjujemo celo pisno: izdelki ENJO so bili testirani s strani strokovnjakov iz zdravstvenega zavoda v Vorarlbergu, Avstrija, z napravami Lumitester na različnih površinah. Še več - osebno priporočilo se glasi: ”V zdravstvenih ustanovah uporaba vlaken ENJO ni le priporočljiva, ampak bi jo morali spodbujati, saj lahko z njimi dosežemo optimalne rezultate pri čiščenju.”

50 % VA R Č U J Z V O D O Č I S T I M O L E Z Z E LO MA LO V O D E I N B R E Z K E M I K A L I J.


Pr ih r a n imo

ČAS IN DENAR – Z UPORABO METODE ENJO PRIHRANIŠ OBOJE Čas je predragocen, da bi ga porabil za čiščenje. Odlično - z metodo ENJO prihraniš veliko. Metoda ENJO ti omogoča hitrejše čiščenje in to le s pomočjo malo vode, celo brez dragih čistil. To ti omogoča, da uživaš v lepših stvareh v življenju in pri tem varuješ naravo in varčuješ z vodo, pri vsem pa še privarčuješ denar.

50 % PRIHRANI ČAS Z M E TO D O E N J O S V O J D O M O Č I S T I Š V P O LO V I C I Č A S A .


B o l j zd r avo

VARUJ OKOLJE IN SVOJE ZDRAVJE

Daj svojemu življenju nov pomen. Ker ENJO je aktivno varovanje okolja v svojem domu, brez kemikalij, brez odpadkov in s samo malo vode. Čiščenje z metodo ENJO ohranja tvoje zdravje in zdravje tvoje družine. Veliko čistil vsebuje agresivne sestavine, ki lahko povzročajo alergije in poškodujejo kožo ter so nevarne za ljudi in živali. Torej raje čisti le z vodo in ENJO.

90 % ČISTIL NE POTREBUJEŠ N A L E TO P R I VA R Č U J E Š 25 P L A S T E K Č I S T I L I N TA K O VA R U J E Š S V O J E Z D R AVJ E I N N A R AV O.


Vs e z E N J O

POGLEJ ŠIRŠE, PREVZAMI ODGOVORNOST Ne želimo samo prodajati izdelkov. Naš uspeh so srečni in zadovoljni kupci. Tako je naš cilj vse z ENJO. Popolna sprememba načina čiščenja v zdravo, čisto in srečno celoto ENJO, brez kemikalij. To je naše delo in poslanstvo. Tvoj strokovni svetovalec iz tvoje bližine te spremlja in ti pomaga zmeraj in takoj.

Deluje, s

KUHINJA

V C E LO T I P R K O PA L N I C A

DNEVNA

OKN


splača se

ZUNAJ

EIDI NA ENJO

NA

T E LO

TLA


Tkanina ZMOREMO VSE! Naša ENJOtex vlakna so osnova za svetovno najboljšo čistilno tehniko. V Vorarlbergu v Avstriji v središču tekstilne dežele imamo edinstveno možnost s petimi različnimi tekstilnimi tehnikami ustvariti najkvalitetnejša vlakna, brez kompromisa. Od zelo finega tekstila do zelo močnih vlaken, nam uspeva narediti mojsterski izdelek. Vsak izdelek je posebej razvit skupaj z našimi strokovnjaki, izdelan ročno, z veliko izkušnjami in srčnostjo. Uporabi ENJO, občutil in videl boš kvaliteto.

Običajno čiščenje Običajne krpe čistijo površinsko in ne globoko v pore, zato se na površini kopičijo umazanija in ostanki čistil, kar je popolno okolje za razmnoževanje bakterij.

Čiščenje z ENJO ENJOtex vlakna odstranijo umazanjijo na površini in globoko iz vseh por. Umazanija bo v vlaknih ujeta, dokler je ne speremo.


Higiensko Tanka vlakna dosežejo vsako poro na površini.

Nežno do površin Zahvaljujoč tankim vlaknom in čiščenju brez kemikalij.

Koži prijazno Čiščenje brez kemikalij, le s pomočjo vode

Dolga življenska doba Najboljše surovine in visoko razvita tehnologija pri proizvodnji.

Pokliči nas na 041 471 061 ali nam piši na info@enjo.si

ENJOtex vlakna

3


Kuhinja Si vedel, da s čistili ne odstraniš vseh bakterij v kuhinji?

4

ENJO Kuhinja


Z ENJO OČISTIŠ ŠESTKRAT BOLJ HIGIENSKO

DVOJNA ROKAVICA ZA KUHINJO Št . 50 0 0 0

ČISTOČA je osnova pri pripravi hrane. Z globinskim čiščenjem brez kemikalij, le z ENJO učinkovitostjo, je tvoja kuhinja očiščena hitro in temeljito, le s pomočjo vode.

Več informacij


Kuhinja KUHINJA KOMPLET Št . 15 0 0 0

6

UNIVERZALNA KRPA ZA KUHINJO

ENJOFIL ZA KUHINJO ENJOFIL ZA KUHINJO- MAJHNA

KUHINJSKA KRPA ZA POSODO

Idealna za rahlo umazanijo na kuhinjskih omarah, mizah in delovnih površinah. Optimalno čisti, ko je rahlo navlažena s pršilko, seveda z vodo. Nadomesti veliko krp, ki jih po uporabi odvržemo.

Naša rešitev za brisanje do suhega po uporabi vlaken za čiščenje, ki površino temeljito očisti, saj enkratno vpija tekočino. Ne pušča sledov, uporabiš jo lahko tudi pri rahli umazaniji na gladkih površinah, kot so nerjaveče površine, steklo, naprave in veliko drugega.

Idealna za brisanje posode, loncev, krožnikov itd. Površina, ki spominja na vafelj, omogoča, da krpa vsrka veliko vode. Tako lahko pobrišemo veliko količino posode.

Št . 50 021

Št . 50 02 3/50 024

Št . 50 026

ENJO Kuhinja


SA HLAD MO S NO VO zaupa

j ENJO

DO

enjo.si

O NAS

DVOJNA ROKAVICA ZA KUHINJO DVOJNI MINISTAR ZA KUHINJO

KUHINJSKA GOBICA

“V našem hotelu Schiffle Dornbirn v Avstriji uporabljamo vlakna ENJO že 4 leta vsak dan v hotelu in v naši kuhinji. Brez čistil, ki se pomešajo z maščobo in potem razmažejo. Navdušeni smo - in ne znamo si več predstavljati čiščenja brez ENJO.”

Uporabljamo od čiščenja na delovni površini, steklokeramični plošči do čiščenja hladilnika in vse nečistoče v kuhinji. Črtasta stran nam pomaga odstraniti trdovratnejšo maščobo s površin. Zelena ENJOtex vlakna razgrajujejo in globinsko pobirajo umazanijo, maščobo in olja s površin. Uspemo le s pomočjo hladne vode, saj tako maščoba ostane v trdem stanju in jo vlakna lahko poberejo in zadržijo. S toplim ali vročim izpiranjem postane spet tekoča in se loči od vlaken.

Pranje posode, loncev, ponev in drugega. Sivo-črna površina čisti tudi zažgano in najtrdovratnejšo maščobo. Zelena ENJOtex vlakna odstranjujejo maščobo, olja ter umazanijo. Higienska rešitev nadomesti na stotine gobic, ki jih po uporabi odvržemo.

Št . 50 0 0 0/50 020

Št . 50 0 6 0

ENJOFIL ZA PRIBOR IN STEKLO

KRPICA ZA SADJE IN ZELENJAVO

Naša polirka za kozarce, pribor, karafe itd. Polira tudi, ko je že vlažna, brez ostankov kapljic. Ostri robovi lahko poškodujejo to fino krpo. Pred uporabo jo stresi.

Dvostranska krpica temeljito čisti sadje in zelenjavo, da je zdravo in užitno. Groba stran odstrani umazanijo, pesticide in voske na površini. Mehka stran spolira, osuši in očisti še manjše nečistoče.

Za čiščenje fug, vaz, termovk itd. Uporaben za pomivanje posode, da ti ni treba zmočiti rok. Seveda pripomoček ne nadomesti rokavice ali dvojnega ministara v kuhinji.

Št . 50 02 5

Št . 50 02 2

Št . 150 01

Helene Bechter Gostišče in hotel Schiffle Dornbirn, Vorarlberg/Avstrija

KUHINJSKI PRIPOMOČEK

POZOR Vlakna za kuhinjo lahko odstranijo premaze, olja in voske iz površin, zato na teh površinah ne uporabljaj kuhinjskih vlaken. Veliko količino olja iz ponve ali friteze predhodno odstrani s kuhinjsko brisačko. ENJO Kuhinja

7


Kopalnica Nikjer drugje nista higiena in osebno poÄ?utje tako povezana kot v kopalnici.

8

ENJO Kopalnica


Z ENJO OHRANJAŠ GLOBINSKO ČISTOČO IN TAKO SI VSAK DAN ZNOVA SREČEN IN ZADOVOLJEN V SVOJI WELLNESS OAZI

DVOJNA ROKAVICA ZA KOPALNICO Št . 5010 0

MIKROSKOPSKO TANKA ENJOTEX VLAKNA dosežejo še najtanjšo poro in temeljito odstranijo vso umazanijo in bakterije kot magnet, vse brez čistil in kemikalij.

Več informacij


Kopalnica PODJETJE HANSGROHE JE VLAKNA ENJO ZA KOPALNICO testiralo in prisega na rezultat. Pri čiščenju z izdelki ENJO, ki čistijo higienično, temeljito, ne uničujejo površin, enkratni rezultati in dolga življenska doba. Hansgrohe priporoča izdelke ENJO.

O KO L JE KEMIK BREZ ALIJ zaupa jE NJO

enjo.si

KOPALNICA KOMPLET Št . 1510 0

10

ENJO Kopalnica


DVOJNA ROKAVICA ZA KOPALNICO DVOJNI MINISTAR ZA KOPALNICO

GOBICA ZA KOPALNICO

ENJOFIL ZA KOPALNICO

Čisti vse v kopalnici, ploščice, tuš, umivalnik, wellness površine, sanitarje itd. Vsakodnevno čiščenje je lahko še hitrejše, če mokre površine takoj osušimo s suho hrbtno stranjo rokavice.

Naš univerzalni talent za fuge, ploščice in kjer moramo podrgniti. Pri veliki količini vodnega kamna priporočamo nanos par kaplic Odstranjevalca.

Idealen za brisanje do suhega in dnevno uporabo na zelo gladkih površinah, kot so steklene mizice, ogledala, kromirani izdelki, armature. ENJO ne pušča sledov.

Št . 5010 0/50120

Št . 5016 0

Št . 50121

VLAKNA ZA BRISALEC ZA KOPALNICO 16CM // 28CM

VLAKNA ZA FLEXI ZA KOPALNICO 25CM

POZOR

Naš brisalec v dveh velikostih se idealno uporablja na velikih površinah v kopalnici in sanitarijih. Z manjšo varianto kopalno kad očistiš, hitro, ergonomsko in temeljito. Kad po čiščenju pobriši s kavčukom ali pa uporabi ENJOfil in pobriši do suhega.

Naš Flexi za stranišče čisti težko dostopna mesta, prilagodljiv je za odtoke in robove straniščne školjke. Če vlakna niso dovolj, uporabi par kapljic Odstranjevalca. Pri trdovratnejši usedlini v straniščno školjko vlij 1-2 žlički Odstanjevalca in pusti delovati čez noč.

Št . 50162 /50163

Št . 50161

Pri zelo trdi vodi, kjer je na površini veliko vodnega kamna, je mehansko čiščenje enako, kot če bi brusili s smirkovim papirjem. Pri tem bomo naredili praske in rise tudi z najnežnejšimi vlakni. Priporočamo čiščenje z Odstranjevalcem, brez drgnjenja.

ENJO Kopalnica

11


Dnevna Prah in umazanija nista prisotna samo na površinah, ampak sta prisotna tudi v zraku. Alergiki in astmatiki imajo velike težave.

12

ENJO Dnevna


TEMELJITA METODA ENJO ZAGOTAVLJA ČISTO IN ZRAČNO OKOLJE DAN ZA DNEM

DVOJNA ROKAVICA ZA LES IN TKANINE Št . 50201

VEDNO VEČ LJUDI alergično reagira na prah, pršice in cvetni prah v prostoru. Pri ENJO čiščenju varuješ sebe in svojo družino trajnostno in tako ohranjaš zdravje.

Več informacij


Dnevna DNEVNA KOMPLET Št . 15 2 0 0

DVOJNA ROKAVICA MODRA/ČVRSTA

14

ENJOSTAR MODRA

ROKAVICA ZA LES ENJOSTAR ZA LES

Nepogrešljiva v celotnem gospodinjstvu na rahlo umazanih in zelo umazanih površinah, razen na naravno voskanih ali naoljenih površinah. Čistiš lahko tudi zunaj, na primer okna, okvirje in okenske police, tudi tam, kjer Brisalca za okno ne moreš uporabiti.

Uporaben v celotnem gospodinjstvu pri lažji umazaniji na različnih površinah, razen na naravno naoljenih ali povoskanih površinah. ENJOstar nadomesti vsakodnevne krpe, ki jih po uporabi odvržeš.

Ta specialna vlakna smo razvili za nelakirane površine, kot so naravni les, naoljen les, naravni kamen, marmor itd. Idealno jih lahko uporabiš tudi za suho brisanje na občutljivih površinah.

Št . 50202

Št . 502 21

Št . 5020 0/502 20

ENJO Dnevna


ENJO -B REŠI OL JŠA TE V zaup aj ENJO

enjo.s

i

O NAS

Veliko izdelkov ENJO je bilo testiranih v norveškem Združenju astmatikov in alergikov (NAAF), kjer potrjujejo uporabnost in temeljitost. Samo izbrani izdelki pozitivno olajšajo delo in življenje ljudi z astmo in alergijami. Izdelki, označeni z logotipom NAAF združenja, zadostujejo strogim kriterijem norveškega eko-načela.

DVOJNA ROKAVICA ZA LES IN TKANINE

VLAKNA ZA FLEXI, SREDNJA 55CM

Specialna vlakna za brisanje steklenih površin, okvirjev, svetil itd. Idealen za temeljito sušenje brez sledi nitk.

Pravi odgovor za madeže in umazanijo na tkanini, preprogi, sedežni garnituri, torbicah, avtomobilskih preoblekah iz blaga, semiša itd. Brez pritiska ali drgnjenja dosežeš najboljši rezultat z rahlo navlaženimi vlakni in krožnimi gibi. Da se izogneš sledem vodnega kamna, uporabi destilirano vodo.

Ta suhec ti pomaga, da lahko očistiš še tako težko dostopna mesta, kot so notranje žalozije, radiatorji, pod omaro itd. Pozor: z močnim drgnjenjem lahko naš Flexi deluje kot nož in vlakna lahko natrgaš.

Št . 502 2 2

Št . 50201

Št . 5024 0

ENJOFIL MODER

ENJO Dnevna

15


Prah & ZELO UPORABEN PRIPOMOČEK: fleksibilnost našega Flexija 25cm/55cm je edinstvena. Izdelan je iz najkvalitetnejšega memory-jekla, tako da ga lahko prepogibaš v vse smeri, kjer ostane stabilen in takoj uporaben.

FLEXI 25CM // 55CM Št . 5120 0/51201

ROKAVICA ZA PRAH

16

VLAKNA ZA FLEXI ZA PRAH 55CM

ROKAVICA ZA GARDEROBO

Naša klasična rokavica, uporabna v celotnem gospodinjstvu, za suho brisanje prahu. Briši prah na pohištvu, klavirju, slikah, v avtu itd. Pred uporabo vlakna podrgni, da se naelektrijo in tako statično privlačijo prah brez dvigovanja. Čisti s krožnimi gibi. Vlakna peri po potrebi v pralem stroju, vendar le do 40°C.

Idealna za brisanje prahu ter odstranjevanje las, dlak, pajčevine na težko dostopnih mestih, kot so žaluzije, stropni ventilatorji, vgradne luči, ure, okvirji vrat itd. Vlakna najprej naelektriš tako, da jih podrgneš za nekaj sekund z roko in tako ustvariš statični naboj, ki takoj privlači prašne delce.

Rokavica odstrani vse niti, lase in prhljaj z oblek, jaken, očisti prah s sedežnih garnitur in tkanin na stolih, tudi živalske dlake. Podrgni v nasprotni smeri vlaken, v smeri z vlakni pa z rahlo navlaženo roko očisti mucke in prah z rokavice.

Št . 5020 4

Št . 50241

Št . 50203

ENJO Prah & Poliranje


Poliranje

ROKAVICA ZA POLIRANJE MINISTAR ZA POLIRANJE Naš najboljši polirec za doseganje visokega sijaja na srebru, medenini, ročajih, glasbilih itd. Seveda se odlično obnese tudi na antičnem pohištvu, lakiranem pohištvu, odstrani vodne madeže na semišu, usnjenem pohištvu, torbicah, čevljih itd. Poliraš lahko tudi avto, vendar pazi – ne neposredno na soncu in vročini. Št . 5020 6 /502 2 5

KOMPLET ZA OČALA

HIGH TECH KRPICA

DRŽALO

Za jasen vid skozi očala, sončna očala, kamere uporabimo zelo fina vlakna ENJO. Ostri robovi lahko fino krpo poškodujejo. Velike kose prahu in delce umazanije moraš odstraniti z vlažnimi do mokrimi vlakni. Pri površini, občutljivi na vodo, samo dahneš (npr. na lečo) in z lahkoto očistiš.

Specialist za televizorje, računalnike, tablice, zaslone, mikroskope. Pred uporabo odstraniš večje delce prahu in umazanije s površin z metodo ENJO. Šele nato brez pritiskanja očistiš s fino krpico s krožnimi gibi.

Multifunkcionalno držalo, ergonomični oprijem za naš Flexi 25cm/55cm, za brisalec 16cm/28cm in Twister. Hitro in enostavno na vsa ENJO orodja za lažje čiščenje.

Št . 502 26

Št . 502 27

Št . 512 20

ENJO Prah & Poliranje

17


Tla in okna Si vedel, da pri običajnem čiščenju na oknu in tleh ostajajo škodljivi nanosi kemikalij?

18

ENJO Tla in okna


NEŽNO ČIŠČENJE Z METODO ENJO IN VODO NE PUŠČA KEMIKALIJ NA POVRŠINAH IN JIH TAKO ŠČITI

TLA KOMPLET Št . 15 4 0 0

PREDVSEM OTROCI IN ŽIVALI se veliko časa igrajo na tleh. Dandanes se večino časa – kar 90 % - preživi notri. Čistoča ima zato velik vpliv na naše počutje in naše zdravje. Kar z metodo ENJO ni problem. Več informacij


Tla

Va re n d r ž a j, koničen dotik, prepreči drsenje iz rok.

TELESKOPSKA PALICA je zelo lahka, robustna in ergonomska. Kombiniraš jo lahko z vsem pripomočki ENJO. Dobro leži v roki, nastavljiva je na vsako višino za navpično in vodoravno čiščenje. Poskrbi za sproščeno vzravnano čiščenje, tako je čiščenje oken in tal bolj učinkovito.

Enostavna in prilagodljiva Vsak uporabnik zlahka in hitro popolnoma prilagodi višino vsaki nalogi.

TELESKOPSKA PALICA & BRISALEC ZA TLA Št . 510 0 0/51020

20

KRPA ZA TLA, MEHKA

KRPA ZA TLA, MODRA

Izjemno uporabno za naoljena, gladka, povoskana tla, nap. les, bambus, ploščice, marmor, kamen. Za lažje do srednje umazana tla. Pazi: ne uporabljaj pri grobih do zelo grobih tleh, ker se vlakna lahko natrgajo in zapletejo. Idealno za brisanje, poliranje pri sendvič varianti, kjer si predhodno čistil z modrimi ali čvrstimi vlakni.

Uporabljaj jo na vseh lakiranih površinah, kot so laminati, parketi, PVC, pločice itd. Ni primerna na povoskanih ali naoljenih površinah. Stara, včasih gladka površina, se lahko s pomočjo pravega mila osveži in povrne se ji lesk. Za sušenje do suhega uporabi naša mehka vlakna.

Št . 50 4 0 0

Št . 50 4 01

ENJO Tla

Maksimalno uporabna Teleskopska palica je združljiva z vsemi pripomočki ENJO, kar naredi brisalec za okna in Flexi še učinkovitejša.

Lahka, toda izredno močna Izdelana iz visokokakovostnega eloksiranega in prevlečenega aluminija.


Patentiran sistem zapiranja Združuje funkcionalnost in enostavnost, da lahko z enim samim gibom spreminjaš namen uporabnosti.

NASVET ENJO

Briši v smeri osmic in uporabljaj Pršilo za vlaženje tal z vodo. Čisti temeljito Zahvaljujoč celotni površini brisalca dlje časa ščiti vlakna ENJO brez pritiskanja.

K akovosten sk lep, vr tljiv za 360° Pogoj za ergonomično pravilno čiščenje in efektivno-fleksibilno delo.

PATENTIRAN BRISALEC ZA TLA s pomembnega ergonomskega vidika združuje visoko funkcionalnost in enostavno rokovanje. Brisalec in teleskopska palica sta izdelani iz materialov najvišje kakovosti v Vorarlbergu v Avstriji.

KRPA ZA TLA, ORANŽNA ZA PRAH

KRPA ZA TLA, ČVRSTA

KRPA ZA TLA, GROBA

Trpežna vlakna globinsko čistijo večjo umazanijo na zunanjih in notranjih ploščicah, robustnih tleh, na terakoti, peščenjaku itd. Pozor! Vlakna odstranjujejo vse premaze, voske in stara čistila na tleh, stenah in stropovih. Čisti z več vode. Ker pa ta vlakna vpijejo le omejeno količino vode, priporočamo, da tla takoj po čiščenju pobrišeš z mehko ali modro krpo za tla (sendvič metoda).

Vlakna bodo kos trpežni umazaniji. Odlično odstrani mah in alge z bazenskih ploščic in opečnih zidov. Uporabi jo za ribanje trpežnih pločic, v garaži in na tleh v delavnici, industrijskih betonskih tleh itd. Pozor: ne na občutljivih tleh. Površino naprej poškropi z vodo, da se umazanija zmehča, nato ribaj, na koncu pa pobriši z modro ali mehko krpo za tla.

Enkratno krpo uporabi suho na vseh gladkih površinah, za brisanje prahu, odstranjevanje las, živalskih dlak itd. Na tleh briši v smeri osmice, brišeš pa lahko tudi stene in stropove. Na zelo naoljenih ali voskanih tleh se lahko vlakna zamašijo in postanejo manj učinkovita. V večini zadostuje, da vlakna dobro pretreseš na prostem, ko pa meniš, da so umazana ali manj učinkovita, jih posesaj ali operi v pralnem stroju do 40°C.

Št . 50 4 02

Št . 50 4 03

Št . 50 4 0 4

ENJO Tla

21


Ovalen nastavek omogoča kontakt z večjo površino za hitrejše čiščenje.

Okna BRISALEC ZA OKNA TI NUDI NOVE DOSEŽKE, z zelo enostavim rokovanjem in temeljitim rezultatom pri čiščenju. Razvoj ti omogoča stabilno, ergonomsko čiščenje, ki varuje tvoje sklepe, za hitro in efektivno čistočo.

Kavčuk, ki ga lahko prilagodiš in zamenjaš, namenjen je za brisanje oken, tudi na težje dostopnih mestih.

OSNOVNI BRISALEC 16CM // 28CM Št . 5110 0 -51141

OKNA KOMPLET Omogoča zelo enostavno uporabo in daje istočasno temeljit rezultat. Pri uporabi ščiti naše sklepe, čiščenje je hitro. Glede na uporabnost lahko širino celo spreminjaš (16cm/28cm).

Št . 153 0 0

22

ENJO Okna

VLAKNA ZA BRISALEC ZA OKNA, 16CM // 28CM

ENJOFIL ZA STEKLO

Vsestransko vlakno za brisalec za okna za varno čiščenje oken, zimskih vrtov, gladke in pralne površine, kot so vrata, ogledala, rastljinaki, čolni, itd. Temeljito operi okna z vlakni, za brisanje uporabi kavčuk, po potrebi obriši do suhega z ENJOfilom za steklo. Z gibom proti oknu popivnaj vodo, da okenska polica ostane suha.

Specialist za temeljito brisanje brez sledi. ENJOfil pri brisanju prepognemo 2-3x po sredini, tako dobimo 4-16 čistih površin za sušenje.

Št . 5 0 3 4 0 / 5 0 3 41

Št . 50320


Vzmetni mehanizem je zapestju prijazen in uravnava pritisk, ki ga uporabljamo pri čiščenju.

Zaobljeni, mehki robovi iz anodiziranega aluminija površine obvarujejo pred praskami.

O NAS RAZŠIRJEN KOMPLET ZA OKNA, 16CM / 28CM

TWISTER

Da ne potrebuješ različnih orodij za različne naloge, se brisalec za okna enostavno podaljša v širino. V kompletu so nastavki, daljša vlakna s primerno daljšim kavčukom in aluminijastim nastavkom.

Praktični pripomoček za Flexi 25 cm/55 cm, za brisalec za okna 16 cm/28 cm, za držalo in za teleskopsko palico in omogoča, vsem pripomočkom še dodatno fleksibilnost. Skupaj očistijo vse površine, ki bi jih drugače težko dosegli. Fiksiraš ga lahko v vseh štirih smereh pod različnimi koti. Idealno za čiščenje čolnov, fiksnih oken, pri čiščenju od zgoraj navzdol itd.

Št . 51120

Št . 5116 0

“Po učenju in uvajanju izdelkov ENJO v letu 2004 smo z izdelki zelo zadovoljni. V enem letu smo stroške amortizirali, saj nimamo dodatnih izdatkov za čistila.” Walter Meusburger Sparove verige trgovin Dornbirn/Avstrija

ENJO Okna

23


Zunaj ČISTOČA JE SEVEDA POMEMBNA TUDI ZUNAJ. Čisti žar je osnova za uspešno zabavo na prostem. Tudi orodja za vrt, avto in zunanje garniture moraš vzdrževati. Tudi tukaj je prava rešitev metoda ENJO.

ZUNAJ KOMPLET Št . 15 5 0 0

24

ENJO Zunaj


DVOJNA ROKAVICA ZA ZUNAJ

GOBICA ZA ZUNAJ

Izjemno vsestransko uporabna na športni opremi, čolnu, vrtnem orodju, bazenu, športnih copatih, zunanjem pohištvu, cvetličnih loncih, vodnjaku, kipih itd. Groba stran je odlična za čiščenje alg na dnu čolna ali za steklo na kaminu. Pozor: ne uporabljaj na lakiranih in občutljivih površinah.

Uporabiš jo za zunanje fuge, ploščice, kamin, steklo, žar, pohodne čevlje, delovne škornje itd. Groba stran bo ločila umazanijo od površine, mehka stran jo bo očistila. Idealna za živali. Pozor: ne čisti na lakirani površini.

Št . 50501

Št . 505 4 0

ROKAVICA ZA ZUNANJE POVRŠINE

ENJOFIL ZA ZUNAJ

VLAKNA ZA FLEXI ZA ZUNAJ, 25 CM

Nežno in temeljito očisti avto, kolo, otroška vozila, čelade, pohištvo zunaj, avtodom, trdo plastiko, šotore, ponjave itd. Pred pranjem avtomobila ga temeljito speri, poškropi z vodo, da prašne delce ne zribaš v lak. Mušice lažje očistiš, če jih predhodno poškropiš s toplo vodo, da se zmehčajo.

Mehko brušena, močno vpojna in dolgotrajna vlakna za visoko tehnološko brisanje zunaj. ENJOfil uporabljaj za brisanje do suhega pri avtu, motornem kolesu, orodju, PVC oknih itd. Na opranem avtu nam bo v veliko korist za poliranje do suhega.

Specialist za globinsko čiščenje na težko dostopnih mestih, kot so aluminijasta platišča, zračniki, kolesa, žlebovi. Upogni vlakna in jih prilagodi željenemu mestu, nato zmoči dve tretjini površine in pazi, da je dovolj prostora za čiščenje.

Št . 5050 0

Št . 50520

Št . 505 41

ENJO Zunaj

25


Enjospa ENJO JE RAZVIL SVOJO HARMONIJO Z NARAVO ZA TELO. ENJOtex vlakna čistijo globoke v pore, da lahko uživamo v krasno mehki koži. Pusti se razvajati!

26

ENJOspa


DVOJNA ROKAVICA ZA TELO

DVOJNI MINISTAR SPA

DVOJNA ROKAVICA ZA OBRAZ

Naša dvojna rokavica za telo globinsko čisti kožo. Groba koža bo spet mehka in elastična. Enostavno se zmasiraj s krožnimi gibi in tvojim najljubšim gelom za tuširanje. Tako nežno odstraniš olja in odmrle celice s površine kože, spodbudiš krvni obtok in povečaš pretok kisika v povrhnjici, tako pa okrepiš regeneracijo novih celic. Svetlejša vlakna so primerna za občutljivo, temnejša stran za normalno kožo in za pelling. Priporočamo za umazane otroške nogice – gre hitro, je učinkovito in enostavno.

Naravno čiščenje kože je lahko hitro in enostavno. Svetlejša vlakna so primerna za občutljivo, temnejša stran pa za normalno kožo. Po masaži z vlakni ENJO bo tvoja koža sveža in voljna. Uporabiš jo lahko tudi pred britjem nog, da izpostaviš vraščene dlake.

Prefinjena dvojna rokavica za obraz je bila razvita posebej za občutljivo in nežno kožo. Vlakna nežno odstranijo odmrle celice, ličila in olja s površine kože. Obraz in dekolte čisti z nežnimi krožnimi gibi. Priporočamo predvsem mladostnikom, ki imajo zelo mastno kožo, da uporabljajo ENJO vlakna in vodo. Pozor: ne uporabljaj pri izpuščajih na koži.

Št . 50 6 0 0

Št . 50 620

Št . 50 6 01

O NAS

BLAZINICA ZA OČI Naša blazinica nežno odstrani ličila, maskaro, pa tudi odmrle celice na koži. Mehka vlakna so primerna tudi za občutljivo kožo okoli oči. Vlakna čistijo globinsko in temeljito, le s pomočjo malo vode.

SPA KOMPLET Št . 50 621

Št . 15 6 0 0

Naš nowhow se danes uspešno uporablja tudi v medicini, za čiščenje odprtih ran. Več o specialnih vlaknih Debrisoft izveš pri specialistu za rane – podjetju Lohmann & Rauscher na www.lohmann-rauscher.com.

ENJOspa

27


Dodatki ZAKAJ ENJO NUDI DODATKE? ENJOtex vlakna zmorejo veliko, vendar pa niso čudežna. Z metodo ENJO privarčuješ 90 % čistil. Za najtrdovratnejšo umazanijo, kot je zažgana maščoba v pečici ali veliko vodnega kamna na površini, pa našim strankam nudimo sortiment ekoloških dodatkov na naravni osnovi. Vendar pomisli in jih uporabi po kapljicah, kjer je res nujno potrebno.

28

PRAVO MILO 250ML // 1000ML

ODSTRANJEVALEC 250ML // 1000ML

PRALNO SREDSTVO REVOLUCIJA 1000ML // 3000ML

Idealno pomaga na močno umazani površini, tudi pri maščobi, saj deluje kot razmaščevalec. Pomaga po kapljicah. Osveži tudi stari, obrabljen parket. Kot dodatek po kapljicah za madeže na obleki, sedežni garnituri, tekstilu ali preprogi.

Naš odgovor na težave, kjer vlakna sama ne zmorejo odstraniti vodnega kamna. Pozor: ne uporabljaj na lakiranih površinah, občutljivi kopalniški opremi, armaturah, marmorju. Par kapljic kani na vlakna, očisti in speri z vodo.

Nežno do tekstila in okolju prijazno za barvno perilo deluje na bazi rastlinskega škroba, Aloe Vera Extrakt omogoča perilu naravno mehkobo. ENJO Revolucija kot pralno sredstvo učinkuje najbolje pri programu za občutljivo in barvno perilo do 60°C. Ne uporabljaj mehčalca.

Št . 520 0 0/52020

Št . 520 01/52021

Št . 5202 2 /520 4 0

ENJO Dodatki


VREČKA ZA PERILO Naša vlakna ENJO privlačijo nitke, zato jih peri v vrečki za perilo. Je popolna rešitev, da se izogneš nitkanju vlaken. Namenjena je tudi za občutlivejše perilo z zadrgami ali zaponkami. Št . 51420

ČISTILNA PASTA 300ML 500G

BALZAM ZA USNJE IN LES 240ML

PRŠILO 500ML PRŠILO S ČRPALKO 1000ML

Uporabi jo na nerjaveči površini, kovini, steklokermični plošči, v pečici, kjer moraš odstraniti zažgano in trdovratno umazanijo, ki potrebuje penilni efekt. Odlično učinkuje tudi pri avtomobilskih platiščih in oksidiranih oblogah. Pozor: ne uporabljaj na pleksi in akrilnem steklu.

Naravna nega za vse gladke usnjene izdelke (škornji, torbice, sedežne garniture, stoli itd.) in naravne lesene predmete (pohištvo, vrata, mize itd.) Predhodno moraš površine očistiti z ENJO mehkimi vlakni, šele nato lahko balsam prodre v pore na površini. Nanesi tanek sloj, spoliraj in zlošči s suho polirno rokavico.

Dobra pomoč vlaknom je pršilo z malo vode. Pršilo s črpalko je namenjeno pršenju oken in tal, poškropi tudi večje površine le s spremembo pritiska na ventilu. V pršilo ne dajaj čistil, visoko koncentriranih ali jedkih kemikalij. Ko Pršila ne uporabljaš, sprosti pritisk.

Št . 5210 0

Št . 52101

Št . 513 0 0/51320

ENJO Dodatki

29


Vzdrževanje in uporaba ENJO OPRAVI RAZLIČNA OPRAVILA V TVOJEM DOMU in zato je pomembno, da izdelke ENJO pravilno uporabljaš , tako dosežeš želeni rezultat.

30

1.

2.

3.

Zmoči zgornji del vlaken.

Enakomerno zvij.

Ve d n o ože m i o d ve č n o vo d o do konca, proti traku.

ENJO Vzdrževanje in uporaba


1 1 P R AV I L Z A O P T I M A L N O UPORABO

Uporabljaj suha vlakna. Uporabljaj vlažna vlakna. Ni potrebno sušiti. Uporabljaj mokra vlakna. Dodatno posuši. Optimalna temperatura pri pranju. Ne beli. Ne likaj. Ne suši v bobnastem sušilniku. Ne uporabljaj mehčalca. Ne čisti vlaken v kemični čistilnici. Barvni indikator=življenska doba Peri v pralni vrečk i

U P O Š T E VA J T E P R E P R O S T E KO R A K E Z A O P T I M A L N O V Z D R Ž E VA N J E I Z D E L KO V E N J O :

Pred prvo uporabo vsa vlakna operi (razen rokavice za garderobo, izdelkov za prah in za poliranje, kompleta za očala in High Tech krpice)

Svetla ali bela vlakna operi ločeno. Občasno operi podstavek za teleskopsko palico, da odstraniš umazanijo/pesek.

Za ENJO vlakna nikakor ne uporabljaj: mehčalca za perilo ali belila ali kemično čiščenje.

Z vlakni ENJO čisti z krožnimi gibi, ne pritiskaj.

Sušilec bo z visoko temperaturo vlakna zlepil in tako ne bodo več uporabna.

ENJOfil pri brisanju prepogni 2–3x po sredini, tako dobiš 4–8 čistih površin za sušenje.

Vlakna za tla po vsaki uporabi operi in obesi, da se posušijo. Ne puščaj umazanih ali mokrih vlaken na brisalcu, da bi se tam posušila.

ENJO rokavice so zelo praktične pri čiščenju, obenem pa ščitijo roke pred praskami.

Kadar izdelke pereš v pralnem stroju, uporabi vrečko za perilo.

Vlakan ENJO ne uporabljaj na vročih površinah (žar, steklokeramična plošča, pekač itd.). Za čiščenje morajo biti površine hladne.

Če so vlakna le malce umazana, jih operi na roko in obesi. Če so vlakna srednje ali zelo umazana, jih operi v pralnem stroju pri temperaturi do 60 °C, uporabi pa tekoči pralni prašek ali pralni prašek v prahu. Nato jih obesi, da se posušijo. Vlakna zavijaj pri ožemanju vedno proti traku, nikoli po širini.

Pri mehanskem čiščenju se lahko občutljive površine poškodujejo, zato preizkusi vlakna ENJO na nevidnem mestu.

Strokovni svetovalec ti bo z veseljem pomagal.

ENJO Vzdrževanje in uporaba

31


I ZAČNO Z ENJ enjo.si

· · · · · · ·

edaj spoznaj ENJO S I n o v a t i v n o i n z a b a v n o K a k o p r i v a r č e v a t i č a s i n d e n a r K r a t k o i n p o u č n o S p l a č a l a s e D o b i s e s p r i j a t e l j i i n z n a n c i B R E Z P R I T I S K A Z A N A K U P Verzija kataloga 4.1 // Copyright by ENJO INTERNATIONAL GMBH // Tiskano okolju prijazno na PEFC papirju v Avstriji

KOT GOSTITELJ nam lahko zelo pomagaš, saj je naš cilj v celoti spremeniti način čiščenja. Skupaj lahko ustvarimo okolje brez kemikalij – zdravo in srečno okolje. Ker nam je vsem skupen dober namen, te bomo nagradili. Pokliči nas, veseli bomo tvojega klica!

FAMILY FRIENDLY COMPANY 2014 – 2015

Ponosni smo na priznanja. Tukaj so samo nekatera:

ENJO Slovenija ENJO, Alenka Kügerl s.p. Meljska cesta 56 2000 Maribor Slovenija

ENJO INTERNATIONAL GMBH Achstrasse 40 6844 Altach Austria

Tel. št.: +386 41 471 061 E-pošta: info@enjo.si

Tel. št.: +43 5576 777 77 Fax: +43 5576 777 77–999 E-pošta: office@enjo.com

www.enjo.si


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.