Page 1

Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

versioni tekst

ç'regjistrohu

Gara për Europën! open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Gara për Europën! lexo më shumë

Kryetari i Bashkisë Tiranë, Z.Lulzim Basha dhe Ambasadori i Delegacionit të Komisionit Europian, Z.Etore Sequi morën pjesë në garën me biçikleta organizuar për Ditën e Europës. Pavarësisht moshës 56 vjeçare, Ambasadori Sequi i habiti të gjithë me sportivitetin dhe energjinë e tij si në vrap dhe në pedalim, ndërsa Kryetari I Bashkisë Z.Lulzim Basha, tregoi edhe njëherë që e njeh shumë mirë biçikletën, por ritmi i punëve të përditshme nuk ja favorizojnë përdorimin e përditëshëm të saj.

Qytetarët fitojnë korsinë e re në bulevard! Basha-Sequi mbi biçikleta, domethënëse për qytetin dhe qytetarët.

Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë!

Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik!

Ne nuk jemi të frikësuar më. Qëllimi ynë është që çdo Mendoj se është koha që të lagje të ketë stacionin e saj open in browser PRO version Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja Ecovolis! Ecovolis vendos një standard të ri të sistemit “bike sharing”

pdfcrowd.com


Mendoj se është koha që të thyejmë rrethin e frikës në të cilin kemi jetuar gjatë këtyre viteve - shprehet aktivistja Xheni Karaj ....

lagje të ketë stacionin e saj dhe ky shërbim të përdoret sa më shumë nga banorët për punët e përditshme por dhe si një aktivitet çlodhës.

të ri të sistemit “bike sharing” ngjashëm dhe ndoshta më mirë se në disa qytete të tjera europiane.200 biçikleta të reja do të zëvendësojnë...

Ndalohet Biçikleta vs Ndalohet Ndotja!

Plazh më plazh, me Ecovolis Bike Tour!

Ku ndodh që çiklistat të shkojnë mirë me shoferët? Hollandë!

Tabela “Ndalohet Ndotja” nuk funksionon! Në vend të pengojmë dhe ankohemi për biçikletat, është koha të shtojmë korsitë dhe të ulim ndotjen nga makinat.

Ecovolis Bike Tour, për të promovuar një fundjavë aktive me biçikleta. Vishu për plazh mos harro rrobat e banjës! Një eksperiencë plot aventura dhe emocione!

Te gjithë shoferët teksa shohin çiklistat mendojnë “ky mund të isha unë”.Mësojnë të pedalojnë që fëmijë. 12 vjeç pedalojnë në distanca që arrijnë 9-10 milje.

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

open in browser PRO version

versioni kërkues

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

versioni tekst

ç'regjistrohu

pdfcrowd.com


Basha-Sequi gara mbi biçikletat Ecovolis

lexo më shumë

Kryetari i Bashkisë Tiranë, Z.Lulzim Basha dhe Ambasadori i Delegacionit të Komisionit Europian, Z.Etore Sequi morën pjesë në garën me biçikleta organizuar për Ditën e Europës. Pavarësisht moshës 56 vjeçare, Ambasadori Sequi i habiti të gjithë me sportivitetin dhe energjinë e tij si në vrap dhe në pedalim, ndërsa Kryetari I Bashkisë Z.Lulzim Basha, tregoi edhe njëherë që e njeh shumë mirë biçikletën, por ritmi i punëve të përditshme nuk ja favorizojnë përdorimin e përditëshëm të saj. Në një kohë kur kryeqytetet më të mëdha Europiane, e kanë përqendruar vëmendjen te biçikleta si një zgjidhje e problemeve të shumta mjedisore, ekonomike, infrastrukturore dhe shëndetësore, pedalimi i dyshes Basha-Sequi ishte mjaft domethënës për qytetarët dhe qytetin. Vetë ambasadori Sequi theksoi më shumë se njëherë rëndësinë e përdorimit të biçikletës për cilësi më të mirë të mjedisit dhe të shëndetit të qytetit dhe qytetarëve.

Gara për Europën! shiko fotot shiko video

Basha, ecovolis me open in browser PRO version

Pasi

falenderoi

Programin

Ecovolis për mbështetjen në këtë aktivitet, Ambasadori Sequi i kushtoi një rëndësi jo të vogël zgjedhjes së biçikletës, duke e ndërruar 3 herë radhazi, derisa gjeti atë që i vinte më mirë.

Më i shpejtë dhe praktik në

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


kondrapedal! shiko video shiko foto facebook

3 fitues, 3 çmime ecovolis! Qytetarët fitojnë korsinë e re! shiko foto shiko video

open in browser PRO version

zgjedhjen e biçikletës u tregua Kryetari i Bashkisë, i cili preferoi një Ecovolis me kondrapedal, “ Jam mësuar , e kam më të thjeshtë” – u shpreh ai pasi të rinjtë e Ecovolis e pyetën a mund ta përdorte me kondrapedal.

Konceptuar si një garë e vërtetë, me start dhe finish, gjyqtar dhe krismë nisje, rregulla dhe trofe, gara angazhoi serizoisht mbi 100 të rinj dhe të reja, përfaqësues nga Ministria e Integrimit, Bashkia e Tiranës, Komisioni Europian dhe nga Përfaqësitë Dipllomatike në Tiranë. Gara me biçikleta nisi nga Galeria e Arteve, ku ishin vendour dhe 150 ecovolis-it e reja dhe

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


150 ecovolis-it e reja dhe përfundoi në Sheshin Nënë Tereza, me 3 fitues dhe 3 çmime. Fitues në këtë ditë ishin edhe të gjithë përdoruesit e biçikletës në Tiranë, të cilët tashmë kanë korsinë e tyre të biçikletës nga të dy krahët e Bulevardit “Dëshmorët e Kombit”.

Basha - Mato për biçikletat në park! shiko foto video

Në përfundim të garës Kryetari i Bashkisë Tiranë Z. Lulzim Basha dhe drejtuesi i Ecovolis, Z. Ened Mato zhvilluan një bisedë në lidhje me problemet e pedalimit në Parkun e Liqenit, shtrirjen e korsive dhe stacioneve të reja Ecovolis, ku u ra dakort për një plan alternativ pedalimi brenda zonës së parkut.

Kombinati dhe Xhamlliku me stacione biçikletash

lexo më shumë

Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë!

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik! Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja Ecovolis! Ndalohet Biçikleta vs Ndalohet Ndotja! Ku ndodh që çiklistat të shkojnë mirë me shoferët? Hollandë!

Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë! open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

versioni tekst

ç'regjistrohu

shiko video

pdfcrowd.com


Ky aktivitet, i pari i këtij lloji në Shqipëri, u organizua nga dy organizatat që mbrojnë të drejtat e LGBT: organizata “Pro LGBT” dhe “Aleanca Kundër Diskriminimit të LGBT”. Aktiviteti u mbështet dhe nga EcoVolis që vuri në dispozicion jo vetëm bicikletat por përmes këtij akti tregoi publikisht mbështetjen ndaj çdo kauze që mbron të drejtat e njeriut. “Pedalojmë Kundër Homofobisë, është një nismë qytetare për të promovuar dashurinë dhe jo urrejtjen, për të nxitur mirëkuptimin dhe jo ndarjen, për të treguar se në fund të fundit, të drejtat e njeriut janë parimet bazë mbi të cilat duhet të bazojmë bashkejetesën tonë me qytetarë që jo detyrimisht janë kopje të njëjta të vetes sonë!”- shprehet Ened Mato, drejtues i Programit Ecovolis.

Shashka dhe tymues! shiko video shiko foto

Nuk jemi më të frikësuar! shiko video shiko foto lexo më shumë

open in browser PRO version

Gjatë aktivitetit të zhvilluar në formën e një garë me biçikletat Ecovolis në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, aktivistët e shoqatave të LGBTsë janë provokuar me lëndë tymuese nga disa të rinj, të cilët më pas u ndaluan nga policia.

Megjithë provokimet e shumta gjatë këtij pedalimi, aktivistë të Komunitetit LGBT ngritën duart në fund të garës me biçikleta si shenjë triumfi. “Ne nuk jemi të frikësuar më. Mendoj se është koha që të thyejmë rrethin e

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


frikës në të cilin kemi jetuar gjatë këtyre viteve,” – thotë aktivistja Xheni Karaj.

Pinderi, "Ne ia dolëm"! shiko video shiko foto

Ecovolis, kauza e drejtë! shiko video shiko foto

open in browser PRO version

“Ne ia dolëm,” tha Kristi Pinderi, drejtor ekzekutiv i Pro LGBT, i cili një ditë më parë ishte shprehur i vendosur nëpërmjet një shkrimi; Për 1001 arsye, të Hënën do të marrim nga një biçikletë të Ecovolis dhe do të pedalojmë për të drejtat e njeriut, kundër homofobisë.

Puna për mjedisin, për të drejtat e njeriut, të gruas, të fëmijëve, të personave me aftësi të kufizuar dhe nxitja e aktivizmit qytetar janë pjesë e pandashme e Programit Ecovolis. Skuadra e Ecovolis iu

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


bashkua kësaj kauze duke pedalur së bashku me aktivistët e komunitetit LGTB megjithë trysninë dhe presionet e mëdha në rrjetet sociale të Ecovolis.

10 Arsyet pse duhet të pedalojmë ?!

lexo më shumë

Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë! Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik! Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja Ecovolis! Ndalohet Biçikleta vs Ndalohet Ndotja! Ku ndodh që çiklistat të shkojnë mirë me shoferët? Hollandë!

Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik! open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

versioni tekst

ç'regjistrohu

lexo më shumë

pdfcrowd.com


Hapja e dy stacioneve të reja Ecovolis, jashtë qendrës së qytetit ishte një lajm i mirë jo vetëm për programin e biçikletave publike, por dhe për komunitetet e këtyre lagjeve. Që ditën e parë ato u vunë në funksion 100 %, duke u frekuentuar nga qindra banorë të komuniteteve pranë. Këto stacione, të cilat kishin kohë që ishin planifikuar të hapëshin duke plotësuar kështu zinxhirin e lëvizjes midis qendrës dhe dy skajeve të qytetit, erdhën me vonesë dhe për shkak të dëmtimeve dhe vjedhjeve ecovolis jashtë çdo parashikimi normal. Stacionet e reja Ecovolis, janë vendosur në Sheshin “Garibaldi” në zonën e Kombinatit dhe në sheshin “Shtraus” pranë Xhamllikut. Në inagurimin e stacionit të Kombinatit mori pjesë dhe Kryetari i Minibashkisë Nr.6, Z. Krenar Canollari i cili u shpreh mjaft entuziast dhe përkrahës për shtrirjen e kësaj nisme pranë komunitetit që ai drejton. Hapja e stacionit u shoqërua dhe me një aksion pastrimi të zonës përreth organizuar nga njësia bashkiake e lagjes.

Ku shkojnë të rinjtë e 2 lagjeve me ecovolis? kombinat foto xhamlliku foto

Në stacionet e reja mund të parkohen deri në 40 biçikleta, funksionojnë me orarin e zakonshëm 08:00 – 20:00 për momentin, i cili do të zgjatet deri në 22:00 gjatë verës. Tarifat janë të njëjtat 60 lek/ora dhe 100 lek/dita ose 900 lek/muaj në bazë të abonimit. Lëvizjet kryesore me biçikletat Ecovolis në zonën e Kombinatit janë të drejtuara për në qendrën e Qytetit, pranë një rezervuari afër zonës dhe drejt Casa Italia-s, ndërsa në zonën e Xhamllikut drejtimet kryesore

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


e Xhamllikut drejtimet kryesore janë qëndra e qytetit, Kodra e Priftit dhe Shkolla e Bashkuar. Megjithëse nisma është mirëpritur nga komuniteti, ka ende shumë punë për të ndërgjegjësuar të rinjtë në lidhje me keqtrajtimin dhe shkatërrimin e biçikletave.

Komuniteti mirëpret stacionet e biçikletave! lexo më shumë shiko foto ecovolis junior

open in browser PRO version

Në të dyja stacionet është për t’u vlerësuar mënyra dhe reagimi pozitiv i komunitetit duke i dhënë shtysën e duhur programit Ecovolis për t’u shtrirë dhe më tej në bashkëpunim me Bashkinë e Qytetit. Të parët që kanë vërshuar në stacionet e reja kanë qenë të rinjtë dhe fëmijët.

Arrin 6 numri i HTML to PDF API Are you a në developer? Try out the

pdfcrowd.com


Arrin në 6 numri i stacioneve ecovolis në Tiranë shiko foto

Hapja e dy stacioneve të reja, e çoi në 6 numrin e stacioneve në qytetin e Tiranës, duke iu afruar gjithmonë e më shumë planit fillestar për 12 stacione dhe një total prej 400 biçikletash.

lexo më shumë

Çdo lagje duhet të ketë stacionin e saj! shiko foto ecovolis junior

“Qëllimi ynë është që çdo lagje të ketë stacionin e saj dhe ky shërbim të përdoret sa më shumë nga banorët gjatë lëvizjes së tyre për punët e përditshme por dhe si një aktivitet çlodhës dhe i shëndetshëm” – shprehet drejtuesi i Programit Ecovolis

Jal Kamping - Pushime të mrekullueshme!

shiko fotot

Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë! Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik! Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja Ecovolis!

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Ndalohet Biçikleta vs Ndalohet Ndotja! Ku ndodh që çiklistat të shkojnë mirë me shoferët? Hollandë!

Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

versioni tekst

ç'regjistrohu

Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja Ecovolis!

lexo më shumë

Më 11 Maj u rikthyem aty ku filloi gjithçka, në stacionin e parë Ecovolis te Parku Rinia. Këtë herë për të vendosur një standard të ri të sistemit “bike sharing” ngjashëm dhe ndoshta më mirë se në disa qytete të tjera europiane. Biçikleta e re Ecovolis, e parkuar në një stacion modern me një dezijn krejtësisht ndryshe, praktik dhe i sigurt, por mbi të gjitha i denjë për një biçikletë aq të bukur dhe të veçantë sa Ecovolisi i ri. Ky është vetëm hapi i parë në përmirësimin dhe zgjerimin e shërbimit Ecovolis, sipas cilësisë dhe standarteve të qyteteve të tjera europiane ku operojnë sistemet publike të biçikletave. 200 biçikleta të tjera, të reja pritet të zëvendësojnë biçikletat e “vjetra” tashmë, shoqëruar me strukturat e reja të stacioneve dhe disa përmirësime të tjera të shërbimit.

E veçanta e biçikletës së re ?! lexo më shumë shiko foto

Cilësore dhe e shtrenjtë! shiko foto

open in browser PRO version

Biçikleta e re Ecovolis? Funksionon njësoj si e para, duhet të pedalosh! Ka sërish dy rrota dhe një zinxhir që i vë në punë nëpërmjet pedaleve. Si çdo bicikletë tjetër ka një shalë, një timon dhe një histori.

E shtrenjtë? Poooo! Mund të thuash që është një nga biçikletat më të shtrenjta, por dhe më cilësore në tregun

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


shiko foto shiko video lexo më shumë

20 biçikletat e para te Parku Rinia! lexo më shumë shiko foto

E sigurt, komode dhe e bukur!

open in browser PRO version

shqiptar të biçikletave! Prodhim i vitit 2010, me një prerje krejt të veçantë, e aksesuar me pjesë extra dhe me porosi, nuk mund të ndodhte të ishte dhe e lirë.

20 biçikletat e reja Ecovolis janë vënë tashmë në përdorim në stacionin Ecovolis – Parku Rinia dhe mund ta përdorin të gjithë, por ndryshe nga e para këtë herë vetëm nëpërmjet anëtarësimit ose nëpërmjet pashaportës, pasi e kemi shumë të shtrenjtë për ta ndërruar me karta identiteti.

Të përgjithshme; Biçikleta e re Ecovolis është shumë e bukur, shumë e sigurt, e lehtë, komode, e shpejtë, praktike

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


lexo më shumë shiko foto

komode, e shpejtë, praktike dhe e fortë. Ka një veçori që s’e kanë shumë biçikleta të tjera, siglën dhe ngjyrat Ecovolis.

Të dhënat e biçikletës janë si më poshtë;

shiko më shumë

Amsterdam UN o Materiali Hi-Ten Steel një formë më e lehtë çeliku o Rrrota 28” o o o o o o o

Disqet - aerodinamike Shpejtësi 1 Frena të parme / kondrapedale të pasme Kosh + Zgarë Sinjale të pasme Dritë të parme + dinamo. Shala super komode

Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com


open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

versioni tekst

ç'regjistrohu

Problemet dhe ndalimi i bicikletave ne Parkun e Liqenit!! lexo më shumë shiko foto

Ka disa ditë që në Parkun e Liqenit është e ndaluar të pedalosh me biçikletë. Kjo për shkak të një kulture të munguar të përdorimit të biçikletës, që si pasojë sillte jo pak aksidente dhe ankesa nga këmbësorët. Në pamundësi për të menaxhuar një situatë të tillë Policia Bashkiake e pa si zgjidhje bllokimin e të gjitha biçikletave brenda Parkut. Të detyruar nga ky vendim Ecovolis mbylli stacionin te Parku i Liqenit, por si pasojë e këtij kufizimi edhe në stacionet e tjera përdorimi i biçikletës nga qytetarët ka zbritur me 90 %. Ajo që solli realisht bllokimi i

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


bicikletave në park, është një kënaqje e momentit për këmbësorët, por një dëm i madh që i bëhet tërë qytetit, duke frenuar ndjeshëm kulturën dhe frymën biçikletë, duke na kthyer mbrapa aty ku ishim para se të fillonte lëvizja e biçikletave Ecovolis. Humbës në këtë luftë “Këmbësorët vs biçikletave” janë dhe vetë këmbësorët, të cilët do të kenë po aq makina mos më shumë, po atë ndotje dhe më shumë, me ndryshimin që nje tabele tjeter “Ndalohet Ndotja” nuk funksionon njësoj.

Bie ndjeshëm, përdorimi i biçikletës! lexo më shumë shiko foto

Ecovolis në një vit arriti të rikthejë biçikletën në një trend për të rinjtë, në një argëtim për fëmijët dhe në një alternativë të gjelbërt për qytetin. Ajo që nuk arritëm dot dhe u bë shkas për këtë masë drastike, ishte edukimi në mënyrën e pedalimit, gjë që shumë vënde e mësojnë nëpër shkolla,e kanë kulturë në familje dhe një domosdoshmëri për të lëvizur. Ndonëse ka pasur përpjekje të vazhdueshme si nga Ecovolis dhe nga Policia Bashkiake për të edukuar përdoruesit e biçikletave në park, kjo gjë nuk u arrit dhe vështirë të arrihet pa një angazhim më serioz dhe nga aktorë të tjerë.

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Po një tabelë “Ndalohet Ndotja”?! lexo më shumë shiko foto

Pra është i vërtetë fakti që kjo nisëm ështe e parakohshme sepse mungon kultura , infrastruktura, mbështetja apo angazhimi i partnerëve të tjerë dhe për më tepër po bëhet stresuese për këmbësorët në park. Por a ka ardhur koha ti ndryshojmë gjithë këto gjëra? Në vend të pengojmë dhe ankohemi për biçikletat, është koha të shtojmë korsitë dhe të ulim ndotjen nga makinat. Ajo që na bashkon të gjithëve në këtë sfidë është më e rëndësishme se ajo që na ndan. Nevoja për të çuar para një nisëm konkrete në dobi të mjedisit dhe qytetit tonë, është më e madhe se rehatia e parkut!

Kontakt

open in browser PRO version

Kërko online Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis

pdfcrowd.com


Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

open in browser PRO version

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Facebook Twitter

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

versioni tekst

ç'regjistrohu

Ku ndodh që çiklistat të shkojnë mirë me shoferët? Hollandë! foto artikuj

Pedalimi është pjesë e pandashme e jetës ne Hollandë, aq sa mund të mendohet se Hollandezët lindin të mësuar me pedalimin. Normalisht ata mësojnë të pedalojnë që në fëmijëri dhe është shumë e veantë mënyra se si Hollandezet mësojnë të pedalojnë. Mësimi i bicikletës në Hollandë nuk shihet thjesht si shëtitje në park ku mund të rrëzohesh dytri here derisa te pedalosh vetë. Fëmijët atje mësojnë bashkë me pedalimin edhe rregullat e trafikut. Që në moshën 12 vjeçare ata fillojnë të pedalojne drejt distancave të largëta që shkojnë 10 – 12 milje. Pedalimi i fëmijëve të vegjël për në shkolla shihet nga shoqëria

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Hollandeze si një mësim për respektimin e rregullave në trafik, sigurinë rrugore dhe aftësitë pedaluese. Egzistojnë gjithashtu edhe rrugë biçikletash ku fëmijët testojnë aftësitë e tyre në formën e një provimi për te treguar se janë të aftë te pedalojnë si qytetarë të përgjegjshëm që respektojnë rregullat. Rëndësia që i jepet mësimit të rregullave të rrugës që në fëmijëri nuk ka si qëllim vetëm që të formojë çiklista të ndërgjegjshëm e të sjellshëm që të përdorin nje infrastrukturë të shkëlqyer në rrugët hollandeze. Ajo gjithashtu do të thotë se kushdo ne shoqëri e kupton se cdo të thotë të jesh nje pedalues në rrugë me makina.Te gjithë shoferët kanë pasur një përvojë me biçikleta në fëmijërine e tyre e teksa shohin çiklista mendojnë “ky mund të isha unë”. Krejt ndryshe nga rruga që është projektuar për biçikletat në Shtetet e Bashkuara që me infrastrukturën e saj është krejtësisht jashtë standarteve dhe ligjeve që ndryshojnë shumë nga njëra-tjetra psh “biçkletat mund të përdorin trotuaret, ato nuk mund të përdorin trotuaret”.Këtu shpesh herë shoferët i shohin pedaluesit si shqetësim apo kundërshtarë në sensin që kush i ka respektuar ligjet e kush jo.Kushdo që ka pedaluar qoftë edhe një herë të vetme në Shtetet e Bashkuara e ka përjetuar këtë kaos.

CNN: Aksidentet me biçikleta! foto artikuj

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


CNN: Aksidentet me biçikleta! Nëse këmbngul të pedalosh me një bicikletë me 15MPH në një rrugë plot me njërëz duke u përpjekur që të arrish në 45-55MPH nuk duhet te cuditesh apo habitesh kur të aksidentohesh. Ne nuk jetojmë në një botë të bukur e plot fantazi ku gjithkush është i përkryer ne 100% të ditës.Hapësira rrugore është e zënë gjatë gjithë kohës nga makinat që ecin të gjitha me të njëjtën shpejtësi. Imagjino cfarë mund të ndodhë herë pas here dhe tragjikisht? Disa prej komenteve nga ciklistat janë: Pedaluesit duhet të kenë përherë nje çekiç me vete për të rregulluar punën me automjetet. Disa herë un pyes veten nëse mënyra më e mirë që çiklistat te fitojnë respektin nga të tjerët është që ata të mbajnë në kurriz një armë automatike. Imagjino si do të transformohej mësimi që në Hollandë është për bicikletat ne Shtetet e Bashkuara?A është e mundur të zhvillohet ky lloj mësimi në Shtetet e Bashkuara? Një mësim më i plotë rreth asaj se si duhet të pedalojmë dhe një numër sa më i madh të personave që përdorin biçikletat për transport gjatë gjithë kohës do të ishte një përgjigje e civilizuar.

10 arsye pse duhet të pedalojmë! foto

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


Kete vit jam njohur me mbrekullite e pedalimit. Pasi pashe postet dhe skemat se si funksiononte Ecovolis spontanisht vendosa te mar nje biรงiklete me qera. Kisha me shume se nje vit pa pedaluar. Ne fillim kisha shume frike ne rruge dhe ecja shume ngadale. Por shume shpejt u mesova me pedalimin ne rruget e Tiranes dhe me trafikun e renduar ne rruget tona.Tani pyes veten se si kam bere me pare pa bicikleten time te mbrekullueshme. Prandaj po jap edhe 10 arsyet pse duhet filluar pedalimi qe sot: 1.Shmang palestren.Nje nga arsyet pse un shkoja ne palester ishte edhe ushtrimet qe beja me biciklete.Kur fillova ta perdor perdite bicikleten e pashe te panevojshme frekuentimin e palestres ku per me teper me duhej te paguaja per te.Thjesht duke pedaluar djeg nje sasi te kalorive pa e kuptuar. 2.Nuk kam nevoje per makine.Makinat jane te shtrenjta,kane taksa te shumta sigurimi mirembajtje etj pa permendur edhe cmimin e naftes apo gazit qe eshte perhere ne rritje.takse tjeter e makines eshte edhe parkimi qe ne te shumten e rasteve eshte me leke.Ndersa kostoja per te mbajtur nje biciklete gjate nje viti eshte me e paket se cmund te paguaj per te mbushur nje nje here plot sabratorin e makines me gaz.Un e kuptoj se ka raste kur makina eshte e domosdoshme si per shembull kur do transportosh mallra apo do maresh distanca te largeta. 3.Mbron natyren.Pervec CO2 nga frymemarja ime bicikleta nuk leshon

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


gazra toksike ne natyre.Per me teper bicikleta nuk shpenzon energji per te levizur. Ajo vihet ne pune nga energjia e njeriut e cila eshte ne harmoni me natyren. 4.Ze me pak vend.Nje biรงiklete ze rreth 15% te hapsires qe kerkon nje makine mesatare.Bicikleta mund te pershtatet kudo,futet lehtesisht kudo,parkohet lehtesisht dhe ne cdo vend ndryshe nga makinat. 5.Te thjeshta per tu mirmbajtur.Makinat ne cdo kohe kane nevoje per riparim.Kur je duke rregulluar nje gje heret ose vone nje tjeter gje do te thyhet.Kur mbaron me nje pjese nje pjese tjeter duhet te ndrrohet dhe kur pothuajse mbaron cikli do te nise nga e para.Bicikleta ka nevoje per mirmbajtje por jo kaq shume, plus qe pjeset jane me te lira. 6.Me te shpejte ne trafik.Kushdo nga ne eshte bllokuar te pakten nje here ne trafik dhe ka pare se si pedaluesit kalojne lehtesisht mes makinave. Gjithcka do ishte edhe me e lehte nese do kishte nje korsi bicikletash.Ne trafik un mund te pedaloj lehtesisht dhe te arrij ne shtepi me shpejt se me makine. Natyrisht jo perhere biรงikleta eshte me e shpejte se makina ama eshte me e shpejte se me kembe prandaj eshte nje kompromis i mire mes meje dhe Biรงikletes. 7.Eshte e gjithanshme.Ka vende ku nuk mund te ngasesh dhe ku nuk mund te ecesh.Per shume nga keto vende te ndihmon bicikleta.psh nese ke pune ne qender te qytetit ku ka trafik te renduar apo do te shetisesh ne park eshte shume e lehte pasi te ndihmon biรงikleta.Ndryshe nga makinat qe jane te kufizuara ne rruge e ne parkim bicikletat mund ti marim edhe ne trotuare si edhe parkohen lehtesisht kudo. 8.Lehtesisht i transportueshem. Nese distancat jane teper te gjata fare

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


mire mund te perdoresh urbanet apo trenat per te mare bicikleten me vete. 9.Eshte me e qete.Ndryshe nga makinat bicikletat nuk kane zhurme gjate levizjes.Imagjinoni ne mengjes kur te gjithe nxitojne per ne pune, zhurma makinash e boriesh kur ngecin ne trafik. Kurse bicikleta gjate pedalimit eshte pa zhurme dhe ka vetem nje zile shume here me te qete se boria e nje makine. Kjo ndikon qe njerezit te ikin ne pune me pak te stresuar. 10.Shume njerez kalojne shumicen e kohes te izoluar nga bota e jashtme.Na shtepia e tyre shkojne brenda ne makine e nga makina brenda ne zyre.shume pak minuta kalojne jashte ne natyre edhe kur koha eshte e mire imagjino c`ndodh ne nje dite me shi ku ka vetem uje. Pranda perdorimi i bicikletes eshte nje ndihme edhe ne kete fushe. Edhe pse me shume pak mbeshtetje un prap e them e bindur: Te pedalosh eshte fantastike.

Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

Plazh më plazh, me Ecovolis Bike Tour! open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

versioni tekst

ç'regjistrohu

shiko foto

pdfcrowd.com


Beach to Beach - Ecovolis Bike Ride është nisma më e re për të promovuar një fundjavë aktive me biçikleta pa u privuar nga kënaqësia e plazhit. Të rinj nga Tirana, por jo vetëm, kanë qënë pjesëmarrësit e udhëtimit të fundit me biçikleta dhe tren, drejt plazheve të Adriatikut, duke përjetuar një eksperiencë plot aventurë dhe emocione.( Durrës , Gjiri i Palit, Parku I Rrushkullit) Aktiviteti është organizuar nga skuadra Ecovolis në bashkëpunim me Eco Bicycle Shop, i cili ka siguruar bicikleta për të gjithë pjesëmarrësit, kryesisht bicikleta për mal për shkak të terrenit në itinerarin e planifikuar. Beach to Beach - Ecovolis Bike Ride janë udhëtime në grupe të vogla, të krijuar për t'ju dhënë një eksperiencë përtej rutinës së përditshme, udhëtime fantastike me biçikletë, në vende te vecanta, për njerëz aktiv. Ecovolis Bike Tours është krijuar për të qënë miqësore ndaj mjedisit, ekonomikisht e leverdisshme, edukuese, të mundshme për njerëz aktiv që kërkojnë të kenë aventurë. Secili udhëtim është unik, ka një sërë aktivitetesh (zakonisht sportive) duke shijuar pamjet e mrekullueshme të vendit tonë. Përgatituni të gjeni një eksperiencë argëtuese, aktive, sociale me plot emocione. Udhetimet do të organizohen 2 herë në muaj, në varësi edhe të motit. Disa udhëtime do të jenë në destinacione të afërta, ndërsa në udhëtime më të gjata, do të ngremë një mini-kamping, ku do të shijojnë shoqërinë e njëri-tjetrit, lojra dhe të tjera surpriza.

Beach to Beach Ecovolis Bike Ride shiko fotot video

open in browser PRO version

Pedaloni për në plazh! Merrni pjesë në këtë sfidë çiklizmi unike dhe shijoni atë çfarë ka për t’ju ofruar Ecovolis në ditët e nxehta të verës. Ishte thirrja e këtij aktiiviteti! Beach to Beach Ecovolis Bike Ride, ofron peisazhet më të bukura të plazheve gjatë bregdetit Adriatik. Nga ndalesa e parë në

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


zemër të qytetit të Durrësit, pedalojmë së bashku drejt Gjirit të Palit, në një nga peisazhet më piktoreske dhe të paprekur të Adriatikut.

Po aty ç'bëhet ? shiko fotot video read more

Ku, kur, sa? open in browser PRO version

1. Hidhu 2. Zhytu 3. Shkrepe. Me energji të reja vazhdojmë pedalimin përgjatë rezervatit të Rrushkullit. Freskia, pamjet mahnitëse do na shoqërojnë drejt një plazhi tjetër për një pushim të dytë të mirë merituar. Pasi të keni marrë rrezet e diellit dhe freskinë e detit, është koha për "barbeky" nën hijen e pishave. Këtu jemi “like a boss” :) Sunset Pit Stop @ Durrës

Treni niset 9 pa 20 o Vendtakimi @ Ecovolis Service. Ora 8 e 20 o Në Tiranë jemi në

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


shiko fotot video

Ora 8 e 20 o Në Tiranë jemi në 7 mbasdite Niveli i vështirësisë Rruga është e gjitha off road por e përshtatshme edhe për çiklistë fillestare në kërkim të një sfide. :) Çfarë mbështetje do të ketë ? Gjatë pedalimit në çdo hap ju do të keni mbështetjen e skuadrës Ecovolis. Rruga është e tërësisht e izoluar nga makinat dhe për çdo nevojë mekanikë të biçikletave do të jenë aty për të ndihmuar.

Vishu për plazh dhe mos harro rrobat e banjës! Për të tjerat kujdesemi ne! shiko fotot video

Sa kushton ? 1.000 Lek / person. Përfshirë janë: • Udhëtimi me tren vajtje – ardhje! • Qeraja e biçikletës. • Barbekyja • Pijet freskuese • Foto & video gjatë gjithë udhëtimit. • Suporti i mekanikëve. KONTAKT CLUB1: 0696130440 CLUB2: 0694308922

Jal Kamping - Pushime të mrekullueshme aventurë! open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

shiko video

pdfcrowd.com


Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë! Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik! Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja Ecovolis! Ndalohet Biçikleta vs Ndalohet Ndotja! Ku ndodh që çiklistat të shkojnë mirë me shoferët? Hollandë!

Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com


Buletini MAJ, 2012

versioni kërkues

Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë! open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

versioni tekst

ç'regjistrohu

shiko video

pdfcrowd.com


Ky aktivitet, i pari i këtij lloji në Shqipëri, u organizua nga dy organizatat që mbrojnë të drejtat e LGBT: organizata “Pro LGBT” dhe “Aleanca Kundër Diskriminimit të LGBT”. Aktiviteti u mbështet dhe nga EcoVolis që vuri në dispozicion jo vetëm bicikletat por përmes këtij akti tregoi publikisht mbështetjen ndaj çdo kauze që mbron të drejtat e njeriut. “Pedalojmë Kundër Homofobisë, është një nismë qytetare për të promovuar dashurinë dhe jo urrejtjen, për të nxitur mirëkuptimin dhe jo ndarjen, për të treguar se në fund të fundit, të drejtat e njeriut janë parimet bazë mbi të cilat duhet të bazojmë bashkejetesën tonë me qytetarë që jo detyrimisht janë kopje të njëjta të vetes sonë!”- shprehet Ened Mato, drejtues i Programit Ecovolis.

Shashka dhe tymues! shiko video shiko foto

Nuk jemi më të frikësuar! shiko video shiko foto lexo më shumë

open in browser PRO version

Gjatë aktivitetit të zhvilluar në formën e një garë me biçikletat Ecovolis në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, aktivistët e shoqatave të LGBTsë janë provokuar me lëndë tymuese nga disa të rinj, të cilët më pas u ndaluan nga policia.

Megjithë provokimet e shumta gjatë këtij pedalimi, aktivistë të Komunitetit LGBT ngritën duart në fund të garës me biçikleta si shenjë triumfi. “Ne nuk jemi të frikësuar më. Mendoj se është koha që të thyejmë rrethin e

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


frikës në të cilin kemi jetuar gjatë këtyre viteve,” – thotë aktivistja Xheni Karaj.

Pinderi, "Ne ia dolëm"! shiko video shiko foto

Ecovolis, kauza e drejtë! shiko video shiko foto

open in browser PRO version

“Ne ia dolëm,” tha Kristi Pinderi, drejtor ekzekutiv i Pro LGBT, i cili një ditë më parë ishte shprehur i vendosur nëpërmjet një shkrimi; Për 1001 arsye, të Hënën do të marrim nga një biçikletë të Ecovolis dhe do të pedalojmë për të drejtat e njeriut, kundër homofobisë.

Puna për mjedisin, për të drejtat e njeriut, të gruas, të fëmijëve, të personave me aftësi të kufizuar dhe nxitja e aktivizmit qytetar janë pjesë e pandashme e Programit Ecovolis. Skuadra e Ecovolis iu

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

pdfcrowd.com


bashkua kësaj kauze duke pedalur së bashku me aktivistët e komunitetit LGTB megjithë trysninë dhe presionet e mëdha në rrjetet sociale të Ecovolis.

10 Arsyet pse duhet të pedalojmë ?!

lexo më shumë

Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë! Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik! Fillon zëvendësimi i 200 biçikletave të reja Ecovolis! Ndalohet Biçikleta vs Ndalohet Ndotja! Ku ndodh që çiklistat të shkojnë mirë me shoferët? Hollandë!

Kontakt

Kërko online

Rruga Dora Distria, Vila I 00355-042-4502-574 info@ecovolis.com

• Ecovolis • Jal Kamping • Buletinet e mëparshëm

open in browser PRO version

Are you a developer? Try out the HTML to PDF API

Rrjetet Sociale Ecovolis Facebook Twitter

pdfcrowd.com

Ecovolis - Buletini Informativ Nr.11  

Gara për Europën! Aktivistët Pro LGTB pedalojnë kundër homofobisë! Stacione biçikletash në Kombinat dhe Xhamllik! Fillon zëvendësimi i 200 b...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you