Page 1

Ζημιά στο πλοίο τής ΝΕΛ μετά τον εμβολισμό του από το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

«Θεόφιλος» αντί «European Express»

ΣEΛ. 27

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

HMEPHΣIA EΦHMEPI∆A TOY NOMOY ΛEΣBOY APIΘMOΣ ΦYΛΛOY 3424

Σε

10

λίδες

www.emprosnet.gr MIKPEΣ

AΓΓEΛIEΣ

& OΔHΓOΣ AΓOPAΣ

ΣEΛ. 11-18, 25-26

Τέσσερα νέα προγράμματα απ' τον ΟΑΕΔ ξεκινούν το επόμενο διάστημα

TIMH €1,3

Αρνείται να μπει σε… «πολιτική εφεδρεία» ο Απόστολος Πατέστος και απαντά 36 μέρες μετά στην αποπομπή του από τη θέση του αντιδημάρχου βάλλοντας κατά του δημάρχου Λέσβου, δηλώνοντας όμως πως μένει στην παράταξη της πλειοψηφίας

Τον έδιωξε, αλλά… μένει!

ΣABBATOKYPIAKO

3.084 ωφελημένοι στο Νομό Λέσβου ΣEΛ. 10, 19

Μύδροι Σηφουνάκη κατά ιερέα στη Λήμνο που «διπλομισθοδοτείται ως ιερέας και ως εκπαιδευτικός», για αναφορές του σε «καθεστώς υποτέλειας» στον πανηγυρικό για τα «Ελευθέρια» της Λήμνου

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αργοπορημένη απάντηση Πατέστου

Λημνιά «Τζιχάντ»! Φύλαξε, λέει, σκοπιά στου κόσμου την… αδιαντροπιά! ΣEΛ. 8

Ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο της Μυτιλήνης προσφέρουν γρήγορο χρήμα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ακόμα και για το γάλα των παιδιών τους!

Ενέχυρα της φτώχειας ΣEΛ. 9

Δυναμική πορεία χτες, από τους μαθητές της Μυτιλήνης. Συναντήθηκαν και με τον περιφερειάρχη

«Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει…» ΣEΛ. 5

«Τα προβλήματα του Πλωμαρίου, προβλήματα όλης της Λέσβου», δηλώνουν οι Πλωμαρίτες

Να τι έφερε ο «Καλλικράτης» ΣEΛ. 4

ΣEΛ. 8

Συνεχίζεται η κατάληψη από τους φοιτητές, αποφασιστική δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Κλείνουμε τελείως τη Διοίκηση…»

ΣEΛ. 6


2

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

πριν χρόνια μέσα από τις σελίδες του λεσβιακού Τύπου

Σαν Σήμερα...

35 αιτήσεις… Αρχειακό υλικό από τη συλλογή εφημερίδων που κατέχει και διαχειρίζεται το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου «Εργάνη» www.ergani.org.gr Επιλογή και επιμέλεια: Αντώνης Πλάτων και Κρίστης Κονναρής

Ντουμάνιασαν… Μέρες τώρα, η κατά τα άλλα κλειστή χωματερή στο Πετρί, παρά και τις βροχές, εσωτερικά σιγοκαίει. Αποτέλεσμα, ειδικά χθες και προχθές το ντουμάνι να πηγαίνει κατ’ ευθείαν σύννεφο στο κοντινό Γυμνάσιο της Πέτρας, πνίγοντας στον καπνό τους μαθητές του. Να υποθέσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα μηχάνημα του Δήμου, ένα σκαπτικό, ένα γκρέιντερ, για να σκεπάσει με χώμα κουκουλώνοντας κυριολεκτικά την περιβαλλοντικά απαράδεκτη αυτή κατάσταση; ΜΑΡ.ΠΛ.

Χαμένος κόπος Απόσπασμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Λέσβος», της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 1944. Κάλεσμα της ανθυποπλοιάρχου Λίζας προς τις γυναίκες για να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Μια στήλη με τεκμήρια του παρελθόντος που μιλούν με τη δική τους «φωνή», έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σελίδες των εφημερίδων που παρουσιάζονται αυτούσιες

Tα ∆ηκτικά HMEPOλόγιο

Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε κι έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, η πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε δημοσιοποιήσει ο δήμαρχος Λέσβου για την πρόσληψη τεσσάρων ειδικών συνεργατών, συγκέντρωσε συνολικά 35 αιτήσεις. Δεν ξέρουμε πόσες ήταν για κάθε αντικείμενο ξεχωριστά, αλλά με τέτοιο όγκο προσφερομένων να υποστηρίξουν το Δημήτρη Βουνάτσο, μάλλον δύσκολα θα καταλήξει σε απόφαση. Αφήστε δε που όποιον και να πάρει, θα μείνουν 31 δυσαρεστημένοι, είτε πληρούν είτε όχι τα ιδιαιτέρως αυξημένα τυπικά προσόντα που προέβλεπε η πρόσκληση. ΜΑΡ.ΠΛ.

TΕΤΑΡΤΗ Πανσέληνος Aνατ. 06.30 ∆ύσ.17.53

12 Πρόβου, Ταράχου, Ανδρονίκου, Συμεών

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

«Κοίτα ποιος μιλάει...» «Εμείς φυλάξαμε σκοπιά / στου κόσμου την αδιαντροπιά / μήπως στο τέλος και σωθούν κάποιες αξίες.» Μ’ αυτούς τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, χωρίς... αδιαντροπιά κλείνει την ετεροχρονισμένη επιστολή του ο Απόστολος Πατέστος, ως απάντηση στην αποπομπή του από την αντιδημαρχία Οικονομικών από το δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο. Προφανώς υποτιμά το γεγονός ότι στη μικρή κοινωνία μας όλοι γνωριζόμαστε, μηδενός εξαιρουμένου, και απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη. Πάει πολύ, λοιπόν, να εμφανίζεται ο κατ’ εξοχήν παλαιοκομματικός ρουσφετολόγος και δολοπλόκος, με δείγματα γραφής χρόνια τώρα, ως τιμητής «της ηθικής, της εντιμότητας, της διαφάνειας» και πολύ περισσότερο «της κοινωνικής αλληλεγγύης». Ήμαρτον, «του κόσμου η αδιαντροπιά» και το θράσος έχει και όρια! Εδώ είναι που λένε «να μην τον ξέρεις, να βάλεις τα κλ(ι)άματα»!!! Μα.Μ. Υ.Γ. Με την ευκαιρία, δεν κρύβει τη... συμπάθειά του προς το «Ε». Του έχει γίνει πλέον μόνιμη εμμονή. Στην πολεμική του, λοιπόν, έναντι της εφημερίδας μας, συνειδητά παραπληροφορεί και συκοφαντεί, προφανώς στο όνομα των... αξιών που υπηρετεί, όπως ισχυρίζεται. Αλλά στις συκοφαντίες μόνη άμυνα είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, και εκεί ας απολογηθεί για όσα συκοφαντικά συνειδητά ισχυρίζεται.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έγινε καθαρισμός στην παραλία της Επάνω Σκάλας και οι σακούλες με τα σκουπίδια έμειναν εκεί. Τώρα πλέον οι σακούλες έχουν σκιστεί και τα σκουπίδια έχουν σκορπιστεί παντού, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε όλο αυτό το διάστημα να τις μαζέψει. Ο κόπος εκείνων που οργάνωσαν αυτήν τη δράση καθαρισμού της παραλίας πήγε χαμένος. Πελ.Γ.

Στον αυτόματο; Οι πρώτες βροχές δημιούργησαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Μυτιλήνης. Τα φανάρια σε αρκετά σημεία, όπως στην Πλατεία Σαπφούς και στην Αλυσίδα, δε λειτουργούσαν, ενώ δεν υπήρχε και κανένας τροχονόμος στους δρόμους για να διευκολύνει την κίνηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και εκνευρισμός ανάμεσα σε οδηγούς και πεζούς. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης… στον αυτόματο. Πελ.Γ.

Άμα δεν τον ξέρεις... «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Γιάννη Σινάνη, ο οποίος μάς λέει ότι πράγματι χρησιμοποίησε δικό μας ρεπορτάζ στην εκπομπή του και την ιστοσελίδα του, αλλά δε γνώριζε ότι είναι του «Ε» ούτε ότι έφερε υπογραφή. Θεώρησε, όπως υποστηρίζει, ότι ένα ρεπορτάζ που αναφερόταν κατά 90% στις αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, έγινε από μια ιστοσελίδα της Λήμνου. Πόσο αφελείς μπορεί να είμαστε για να πιστέψουμε τέτοιους ισχυρισμούς; Επίσης, με επιτακτικό ύφος απαιτεί να ανακαλέσουμε τα όσα γράψαμε. Ε όχι, κ. Σινάνη. Δε σας έδωσε κανένας το δικαίωμα να οικειοποιείστε τη δουλειά άλλων δημοσιογράφων. Είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτή η πράξη λέγεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσον αφορά στις απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, δε μας φοβίζουν. Αντιθέτως, θα χαρούμε πολύ να ασχοληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το ζήτημα. Ν.Μ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ - Κωδικός 2357 Mέλος του Συνδέσµου Hµερησίων Περιφερειακών Eφηµερίδων (ΣHΠE) ΓΡΑΦΕΙA: Kαρά Τεπέ, 81100, Mυτιλήνη Tηλ.: 2251041619 Φαξ: 2251027300 internet: www.emprosnet.gr e-mail: news@emprosnet.gr info@emprosnet.gr sales@emprosnet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: Γαρουφαλλίδου 2, 81400, Μύρινα Tηλ. /Φαξ: 2254025526 I∆IOKTHΣIA: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.

EK∆OTHΣ - ∆IEYΘYNTHΣ: MANOΛHΣ MANΩΛAΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣTPATHΣ MΠAΛAΣKAΣ ΣYNTAKTEΣ: ΠEΛΛH ΓIAKOYMH NIKOΣ MANABHΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ MAPINA ΠOΛΛATOY ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΣYNΕΡΓΑΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙ∆ΑΚΗ (ΛΗΜΝOΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚOΡ∆ΑΣ (BIBΛIO) ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓOΥΤΑΡΗΣ (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΓEΛOIOΓPAΦIA: Γ. KAKAPΩNHΣ, A. KYPIAZHΣ

ART DIRECTOR: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪ∆ΗΣ ΣEΛI∆OΠOIHΣH: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: XPIΣTINA KAΛΛEPΓH ΓPAMMATEIA - ENHMEPΩΣH SITE: MAPIANΘH ΠAPAΣKEYA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΣTAMATHΣ ΓIANNAKHΣ ∆IEKΠEPAIΩΣH: MΠAMΠHΣ ΣITAPAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣYN∆POMHTΩN: ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΜΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ: ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΛΑΧΛΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ∆ΙΑΦΗΜΙΣTIKO : MAPIA KOP∆EPA ΠΟΠΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΛΛΗ ΕΦΗ ΣΤΡΑΒΟΣΚΟΥΦΗ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΕΜΑΣ YΠEYΘYNOΣ ΛOΓIΣTHPIOY: ΣTPATHΣ ΠAΠAZOΓΛOY ΣYN∆POMEΣ: ETHΣIA: 100 ευρώ, ETAIΡΕΙΩΝ: 200 ευρώ, TPAΠEZΩN, YΠHPEΣIΩN, OTA: 400 ευρώ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΦΩTHΣ ΓIANNAKHΣ EKTYΠΩΣH: EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.


3 ΦΩΤΟ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Παντός καιρού Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

Ζητούνται Έλληνες φιλέλληνες (β´ μέρος)

«Μ

Περιφρούρηση στην κατάληψη, με συντροφιά το «Εμπρός». Πάει με όλα…

Πού πάνε τα δάνεια

Σήμερα κληρώνει…

Πολλά παράπονα ακούμε από αγρότες για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα αιτήματά τους για δανειοδότηση από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου. Το τελευταίο είναι αυτό που εξέφρασε ο γραμματέας του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, Μανώλης Κωνσταντιδέλλης. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως τα παράπονα σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερβολικά ή άδικα. Μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνει η ίδια η Τράπεζα, αποδεικνύει πως έχει ξεχάσει τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας, στον οποίο το 2009 είχε δοθεί μόλις το 1,6% των δανείων. Αυτό το ισχνό ποσοστό εξηγεί την απόσταση που τηρούν οι αγρότες από την Τράπεζα και εν μέρει τα παράπονά τους. Ν.Μ.

Με νέα πρόσκληση του πρώτου σε σταυρούς του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Παντελή Πατερέλλη, σήμερα το πρωί στις 8.30΄ θα επιχειρηθεί για δεύτερη φορά η εκλογή προέδρου και ακόμη τεσσάρων μελών για την εκτελεστική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου τής ΠΕΔ. Θυμίζουμε ότι η πρώτη συνεδρίαση αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία να αναβληθεί, επειδή «απουσίαζαν δύο απ’ τα 15 μέλη του συμβουλίου». Οπότε, εάν οι παριστάμενοι σήμερα στη συνεδρίαση είναι αυτοί που ψήφισαν να αναβληθεί η προηγούμενη συνεδρίαση και προχωρήσουν σε ψηφοφορία παρ’ ότι αναμένεται να απουσιάζουν έξι μέλη, τότε όλες οι κατηγορίες για προσχηματική αναβολή δυστυχώς αυτομάτως θα επιβεβαιωθούν διά της πράξης τους. ΜΑΡ.ΠΛ.

Κι εσύ, Βρούτε;

Εφ’ όλης της ύλης…

Μέσα στον πανικό που κυριαρχεί στο Πλωμάρι με τις αλλεπάλληλες πληροφορίες για υπηρεσίες που θα κλείσουν ή θα υποβαθμιστούν, πραγματικά έπεσε σαν κεραυνός το μαντάτο ότι πρόκειται να «περιοριστούν» και οι δημοτικές υπηρεσίες. Δεν το έχουμε εξακριβώσει, αλλά αν όντως στάλθηκε ειδοποίηση σε δύο υπαλλήλους της Δημοτικής Κοινότητας να κατέβουν στη Μυτιλήνη, τότε ήταν κάτι παραπάνω από προαναγγελλόμενη η αντίδραση των Πλωμαριτών που προχώρησαν σε κατάληψη του δημοτικού κτηρίου. Συντηρητικά-συντηρητικά, και λίγα έκαναν… ΜΑΡ.ΠΛ.

Με ανακοίνωσή της χθες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ), επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες μας για τις εξελίξεις στο Κολυμβητήριο Μυτιλήνης, δημοσιοποίησε τις ενέργειες που αποφάσισε ο γενικός γραμματέας για τους αθλητικούς χώρους. Κι είναι ιδιαίτερα παρηγορητικό το γεγονός ότι με αφορμή το θέμα του Κολυμβητηρίου, έτσι όπως το ανέδειξαν οι ίδιοι οι γονείς και οι εμπλεκόμενοι φορείς, το θέμα της διεξαγωγής αγώνων και γενικά αθλητικών εκδηλώσεων εξετάζεται συνολικά για όλο το Αιγαίο. Φαίνεται ότι ο Φώτης Χατζημιχάλης, λαμβάνοντας το ερέθισμα απ’ τη Μυτιλήνη, έθεσε σε νέα βάση τους κανόνες για όλα τα νησιά.

Η δεύτερη δόση…

… για το Κολυμβητήριο

Το ποσό των 127.950 ευρώ εγκρίθηκε χθες για τη Μονάδα Ασυνόδευτων Ανήλικων Μεταναστών της Αγιάσου. Το ποσό αντιστοιχεί στη δεύτερη δόση της προγραμματικής σύμβασης που έχει λήξει από τον περασμένο Ιούνιο (!) και θα καλύψει τις πληρωμές του προσωπικού για δύο μήνες, καθώς και οφειλές σε προμηθευτές. Εκκρεμεί μία ακόμη δόση για να καλυφθεί και το υπόλοιπο 20% τής (προηγούμενης πάντα) προγραμματικής σύμβασης, ενώ την ίδια ώρα η Μονάδα είναι κυριολεκτικά «στον αέρα», αφού νέα προγραμματική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί και το προσωπικό έχει σταματήσει από τον Ιούνιο να εργάζεται. Με τέτοιες συνθήκες, όμως, απολύτως λογική φαντάζει η πρόταση να το κλείσουν. Το ερώτημα είναι πότε θα το πάρουν χαμπάρι… Πελ.Γ.

Πιο συγκεκριμένα για το Κολυμβητήριο, χρειάζεται να σημειώσουμε πως δίνοντας χρόνο στο Δήμο Λέσβου να προβεί σε αποκαταστάσεις, τον καλεί για το θέμα της στατικής επάρκειας να προχωρήσει άμεσα στους αναγκαίους επιστημονικούς έλεγχους απ’ το αρμόδιο εργαστήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επικουρικά δε, όπως αναφέρει, «μπορεί να διενεργηθούν και σχετικές αυτοψίες για τη στατική επάρκεια από πολιτικούς μηχανικούς της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου». Κοινώς, δε φτάνει το μακροσκοπικό πόρισμα του ενός μηχανικού, αλλά επιβάλλονται σοβαροί και επισταμένοι έλεγχοι πριν βγει οποιαδήποτε απόφαση περί επικινδυνότητας και κλεισίματος. ΜΑΡ.ΠΛ.

«Ανοιχτά σχολεία» Δεν έχανε την ευκαιρία να τονίσει ότι όλες οι διαπραγματεύσεις των μαθητών θα πρέπει να γίνονται με ανοιχτά σχολεία ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης, Σταύρος Ανδρεαδέλλης, που χτες συνόδεψε τους μαθητές στο γραφείο του περιφερειάρχη. Το Σχολείο του ήταν και το μόνο λύκειο που δεν έκλεισε ούτε μια μέρα, και από αυτό φαίνεται πως η επιρροή του στους μαθητές του ήταν σημαντική. Β.Χρ.

Πώς τα φέρνει η τύχη Ένα ατύχημα ήταν αιτία να απομακρυνθεί από τη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη το «Θεόφιλος» της ΝΕΛ. Ένα νέο ατύχημα είναι ο λόγος που το πλοίο επανέρχεται στη γραμμή, προσωρινά. Στους σχεδιασμούς τής Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου είναι να αξιοποιηθεί το «Θεόφιλος» για την αντικατάσταση πλοίων της που θα βγουν σε ετήσια ακινησία. Ν.Μ.

οιραίοι και άβουλοι αντάμα», αυτοκαταδικασμένοι στο μαρτύριο του Σισύφου, στο αιώνιο σκαμπανέβασμα της ιστορίας μας, συνεχίζουμε, «έθνος αναδέλφου», τον τυφλό μας δρόμο, ο καθένας για την «πάρτη» του, για την παράταξή του, για τη συντεχνία του, για το δικό του αρματολίκι και το δικό του ντοβλέτι. Άλλοτε να διαγκωνιζόμαστε για το θρεφτάρι ή έστω και για ένα κόκαλο από το τραπέζι της εξουσίας, άλλοτε να κλαδεύουμε τις κορφάδες της νέας γενιάς με τους εμφυλίους μας, να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας με την ανικανότητα, τη φαυλότητα και τη διαφθορά των πολιτευομένων κομμάτων και κομματικών οπαδών, και πάντα χρεωμένοι μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς. Και κάθε φορά η ίδια δικαιολογία: κάποιοι κακοί ξένοι θέλουν το κακό μας, κάποιοι σαδιστές πολιτικοί, που μας κυβερνάν, θέλουν να μας πίνουν το αίμα σαν βρικόλακες, κάποιοι μας παραπλάνησαν (και παίξαμε… το τρακτέρ στο χρηματιστήριο ή πήραμε δανεικά από καμιά δεκαριά τράπεζες), κάποιοι μας δίδαξαν (ως ανήλικους και ανώριμους) πως η πλαγία οδός είναι συντομοτέρα πάσης ευθείας, πως η δική μας ελευθερία είναι υπερτέρα της ελευθερίας όλων των άλλων και πως είναι δικαίωμά μας (κεκτημένο) να καταπατούμε τους νόμους που ψήφισαν οι άλλοι (η πλειοψηφία) και να εκδικούμαστε την «ανάλγητη εξουσία» καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία, καθώς και την περιουσία των συμπολιτών μας. Δεν διδαχθήκαμε τίποτα από τις συμφορές που επεσώρευσαν οι παράφρονες και των δύο πλευρών, που προκάλεσαν τον Εμφύλιο, ενώ ακόμα κάπνιζαν τα ερείπια από τα χωριά μας που είχαν κάψει οι Ναζί, και οι εκτελεσμένοι από τους ομαδικούς τάφους τους ζητούσαν την αναγνώριση και τη μετακομιδή τους (οι Εγγλέζοι απλώς μας έστησαν τη φάκα και ‘μεις οι άμυαλοι, σαν πεινασμένα για… αίμα ποντίκια, φάγαμε το δόλωμα). Δεν διδαχθήκαμε τίποτα από τη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο που χώρισε το λαό μας σε καλούς και κακούς Έλληνες· από τη βία και τη νοθεία των εκλογικών αναμετρήσεων που πρόσβαλλε το δημοκρατικό φρόνημα του λαού μας και υπέσκαπτε τα θεμέλια - ό,τι είχε απομείνει - από τη δημοκρατική συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους. Δεν διδαχθήκαμε τίποτα από τα παλατιανά αλισβερίσια κομμάτων και πολιτευομένων, που αποθράσυναν την εστεμμένη τριάδα των ανεγκέφαλων Παύλου - Φρειδερίκης και του διαδόχου αυτών· δεν διδαχθήκαμε από την ανοχή που δείχναμε ή και τη θαλπωρή, με την οποία περιβάλλαμε το παρακράτος και τις συμμορίες, που δρούσαν στην αστυνομία και στο στρατό, οι οποίες και έβαλαν, τελικά, στο γύψο της εφτάχρονης τυραννίας τη χώρα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, εάν στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης είχαμε κατανοήσει πώς οδηγηθήκαμε στη δικτατορία των συνταγματαρχών, εάν είχαμε μάθει να χρησιμοποιούμε τις ελευθερίες μας σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατίας, εάν δεν ταυτίζαμε την ασυδοσία με τη δημοκρατία. Εάν από την Ευρώπη δεν ενθυλακώναμε μόνο τις επιδοτήσεις και τα «πακέτα», αλλά ενστερνιζόμαστε και τους τρόπους και τα συστήματα οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους, της κοινωνικής και πολιτικής τους ζωής. Εάν επενδύαμε τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, θεμελιώνοντάς την σε υγιή θεμέλια. Εάν, αντί να καλλιεργούμε στο λαό την ψευδαίσθηση πως το «μάννα» εξ Ευρώπης θα συνέχιζε να μας τρέφει στο διηνεκές, του μαθαίναμε να παράγει, να αξιοποιεί τις δυνάμεις που διαθέτει και να εκμεταλλεύεται σωστά τις πηγές πλούτου της χώρας; Σήμερα, μετά από 37 χρόνια πρωτοφανούς, για τη νεοελληνική πολιτική μας ζωή, δημοκρατικής λειτουργίας, ζούμε και πάλι στο… «φρενοκομείο η Ελλάς»: Κόμματα και επίδοξοι πολιτικοί ηγέτες και εξωκοινοβουλευτικά γκρουπούσκουλα υποκαθιστούν το Κοινοβούλιο από το πεζοδρόμιο, διακηρύσσουν την ασέβειά τους στο Σύνταγμα και την ανυπακοή τους στους νόμους. Ένας συρφετός κομματικά επιστρατευμένων κλείνει λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς, καταλαμβάνει το κέντρο της πόλης, κάθε λίγο, και παραλύει τη ζωή του, παρεμποδίζει την έξοδο των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια και την είσοδό τους στα ξενοδοχεία, καταλαμβάνει υπουργικά γραφεία, ρυπαίνει το παγκόσμιο σύμβολο της Ακρόπολης και του Παρθενώνα με τα πανό της μικροπολιτικής τους μικρόνοιας. Και το έσχατο δείγμα αποσύνθεσης της… πνευματικής μας ιεραρχίας: οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων μας -ευτυχώς κάποιοι καθηγητές και φοιτητές διασώζουν την τιμή των ανωτάτων πνευματικών ιδρυμάτων μας- συμπεριφέρονται ως οι αναρχικοί των Εξαρχείων: δηλώνουν πως δεν θα εφαρμόσουν το νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε με την πρωτοφανή πλειοψηφία της Βουλής (260 βουλευτές από τους 300) και διευκολύνουν -οι θρασύδειλοι- τους φοιτητές, μεταθέτοντας την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, για να προχωρήσουν, χωρίς το φόβο απώλειας των εξετάσεων, στις καταλήψεις των Πανεπιστημιακών Σχολών. Και το άκρον άωτον εξευτελισμού του πρυτανικού αξιώματος: πλαστογράφησαν και την υπογραφή του διάσημου Νόαμ Τσόμσκι στην επιστολή υποστήριξης της θέσης των πρυτάνεων που αντιτίθενται στο Νόμο για τα ΑΕΙ. Έτσι καταλήξαμε με το σαπιοκάραβο του νεοελληνικού κράτους και της εθνικής μας οικονομίας να παλεύουμε να διασχίσουμε το μανιασμένο πέλαγος της οικονομικής κρίσης κινδυνεύοντας να το βουλιάξουμε αύτανδρο. Για ν’ αποδειχθεί πως το μεταπολιτευτικό μας κράτος παραμένει ένα «βασίλειο» αφρόνων γλεντιστάδων με… βασιλιάδες αχμάκηδες και νάνους, οι οποίοι στο πρώτο ταρακούνημα, άλλος πηδά στη θάλασσα να σωθεί, σαν το δειλό ποντίκι, κι άλλος προσπαθεί να βγάλει τα νερά από το σκάφος που βουλιάζει με… τρύπιο μαστραπά! ... τη μεθεπόμενη Τετάρτη, το τρίτο και τελευταίο μέρος.


4

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

«Τα προβλήματα του Πλωμαρίου, προβλήματα όλης της Λέσβου», δηλώνουν οι Πλωμαρίτες

Τρέχοντα & Επίκαιρα Να τι έφερε ο «Καλλικράτης» Κυβέρνηση εθισμένη στη δόση

Β

λέποντας την αγωνία της κυβέρνησής μας μετά από τόσες άστοχες αποφάσεις και παλινωδίες να εξασφαλίσει την «έκτη δόση της» παρακαλώντας γονυπετής τους δανειστές της, με την όλη κατάσταση να θυμίζει εξαρτημένο τοξικομανή, τρομάζεις. Αναρωτιέσαι πώς φτάσαμε ως εδώ, πού ακόμα θα πάμε και αν τελικά έχουμε φτάσει στον πάτο ή πόσο παρακάτω θα πάμε. Η κυβέρνησή μας σαν εξουθενωμένος τοξικομανής, με μάτια που κοιτάζουν αλλά δε βλέπουν, με μυαλό θολό που έχει πάψει εδώ και καιρό να σκέφτεται, με χέρια που τρέμουν από τη στέρηση, με πόδια που σέρνονται και δεν την κρατούν, εκλιπαρεί για έκτη φορά για τη δόση της, που θα την οδηγήσει πάλι στον ύπνο της ανυπαρξίας, της απραξίας και της απομόνωσής της από την πραγματικότητα. Αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω της και προσφέρει στον «έμπορο» όσο-όσο όλους τους Έλληνες για εργασιακή εκμετάλλευση και όλο το περιουσιολόγιο της χώρας ως εγγύηση για την έκτη και τις επόμενες δόσεις της. Μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι και στην αναζήτηση της επόμενης έβδομης δόσης με τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφερθεί. Με συμπεριφορά εξαρτημένου τοξικομανή, που καθοδηγείται από τη στέρησή του. Σε συνθήκες μνημονίου, η αποτοξίνωση είναι αδύνατη και το μόνο που θα κάνει είναι να «ανεβάσει» και άλλο την εξάρτησή της. Δεν έχω τίποτα με τους τοξικομανείς, αντίθετα μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς, τους θεωρώ βαριά άρρωστους και η μόνη σωτηρία τους είναι η δημόσια περίθαλψη, που η σημερινή κυβέρνηση διαλύει. Ο απομονωτισμός και το θολωμένο της μυαλό δεν την αφήνουν να δει τη θλίψη, τον πόνο, την απογοήτευση και την απελπισία των Ελλήνων. Δεν την αφήνουν να δει τις στρατιές των ανέργων, τη μετανάστευση των νέων ανθρώπων, την καταστροφή των μικροεπαγγελματιών, αλλά και τις αυτοκτονίες τους, την αδυναμία των εργαζομένων να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά τους, το χειμώνα χωρίς θέρμανση, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τα σχολεία χωρίς βιβλία, τους ανήμπορους δήμους να εκπληρώσουν τα στοιχειώδη, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Αναρωτιέται πια κανείς αν άξιζε ο ελληνικός λαός τέτοια μεταχείριση. Μέσα σε λίγους μήνες έχασε την ελπίδα και το γέλιο του και τα αντικατέστησε με θλίψη, αγωνία και ταπείνωση. Δεν μπορεί η προοπτική αυτής της χώρας να είναι νέα δάνεια και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν έχει τέλος αυτή η πολιτική του μνημονίου, που τελικά θα μας οδηγήσει το 2013 - 2014 στο μόνιμο καθεστώς της «συντεταγμένης ελεγχόμενης χρεωκοπίας». Και άλλη κυβέρνηση να έρθει εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική, το καθεστώς της χρεωκοπίας δε θα αλλάξει. Άλλωστε οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Ο φασισμός του χρήματος είναι παντοτινός. Στη σημερινή κυβέρνηση, το τιμόνι της διαχείρισης των οικονομικών της τυχαίνει μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της να το κρατά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ό,τι χειρότερο για τη σημερινή Ελλάδα. Είναι ο υπουργός των Οικονομικών που δεν έχει ιδέα από οικονομία και οικονομικά. Στην πράξη μετατρέπεται σε μέρος του προβλήματος, εξ αιτίας της αδυναμίας του, από την έλλειψη γνώσεων, να γίνει συγκεκριμένος σε οικονομικά θέματα και της σταθερής προτίμησης που δείχνει σε γενικότητες που δεν έχουν πρακτική σημασία. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο αρχιτέκτονας της ενσωμάτωσης στο Σύνταγμα της χώρας των διατάξεων για τη μη ευθύνη των υπουργών. Με συνταγματική διάταξη τους αθώωσε όλους. Ο συνάδελφός του συνταγματολόγος Αλιβιζάτος επώνυμα τον κατηγορεί ότι «εξασφάλισε την ατιμωρησία των πολιτικών». Άλλωστε, το υπουργείο που προΐσταται, αυτό των Οικονομικών, δε χρειάζεται υπουργό. Έχει τεθεί στον αυτόματο πιλότο από την τρόικα. Υπηρεσίες courier κάνει, μεταφέροντας τις εντολές και τα fax της τρόικας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με τον τελευταίο του ισχυρισμό ότι αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές μας θα γίνουμε Αργεντινή τού 2001, ανάγκασε ακόμα και την επικεφαλής τού Δ.Ν.Τ. Κριστίν Λαγκάρντ να παρέμβει, δηλώνοντας ότι δεν είναι χρήσιμες οι συγκρίσεις ανόμοιων περιπτώσεων. Τι να πει και η Λαγκάρντ με το Βενιζέλο που έχει μπλέξει. Ότι η Αργεντινή χρεωκόπησε ακριβώς επειδή εφάρμοσε τα μέτρα τού Δ.Ν.Τ.; Ότι μετά τη χρεωκοπία στήθηκε στα πόδια της εφαρμόζοντας πολιτικές εντελώς διαφορετικές από αυτές που συστήνει το Δ.Ν.Τ.; Ένας άσχετος Βενιζέλος μπορεί και να σε κάψει. Υ.Γ.1 Κύριε πρόεδρε της Βουλής, εκείνος ο λογαριασμός για τη σωτηρία της πατρίδας που ανοίξατε, πώς πάει; Μάζεψε κανένα φράγκο ή έμεινε σε εκείνο το εικοσάρικο αυτού του συνταξιούχου που τόσο διαφημίζατε; Υ.Γ.2 Το Κ.Κ.Ε. εν έτει 2011 αποκατέστησε το Ζαχαριάδη, το Βαβούδη και το Βελουχιώτη. Πω πω βιασύνες! Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος (Β.Π.) e-mail: vaspik@gmail.com blog: www.vaspik.blogspot.com

ε μεγαλύτερη συμμετοχή απ’ ό,τι τη Δευτέρα, πολίτες του Πλωμαρίου συνεχίζουν την κατάληψη του πρώην δημαρχείου, όπου στεγάζεται η Εφορία και η Δημοτική Κοινότητα, δηλώνοντας πως δε θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις αν δε ληφθούν μέτρα κατά της ερήμωσης της πόλης τους. Διευρύνοντας, μάλιστα, έξω από τοπικιστικές διαστάσεις τον αγώνα τους, υποστηρίζουν πως τα προβλήματα του Πλωμαρίου είναι στην ουσία προβλήματα όλης της λεσβιακής υπαίθρου, τα οποία επέφερε ο «Καλλικράτης» καταργώντας τις περιφερειακές πόλεις και δημιουργώντας μόνο ένα αστικό κέντρο σε όλο το τεράστιο νησί της Λέσβου, όπου και συγκεντρώνονται όλες οι υπηρεσίες. Οι «Πολίτες του Πλωμαρί- ποίοι συγκρότησαν την επιου», που υπέγραψαν και α- τροπή αγώνα, δεν παρευρένακοίνωση εκ μέρους όσων θησαν στη συνέλευση που είχαν την πρωτοβουλία να έγινε στις 8 Οκτωβρίου ώγίνει η κατάληψη, καλούν στε να ενημερώσουν τον τους συμπολίτες τους σε έ- κόσμο για την πορεία εξέλικτακτη συνέλευση στο κα- ξης των πραγμάτων, στην φενείο «Αθανασιάδειο», οποία έδωσαν το παρών αύριο Πέμπτη, για να απο- μόνο μερικοί από τους εθεφασιστούν οι περαιτέρω ε- λοντές για τη συγκρότηση νέργειες. του αγώνα, οι οποίοι δεν είΣτην ανακοίνωση τονίζεται χαν καμμία αρμοδιότητα μεταξύ άλλων πως οι «Πο- για ενημέρωση. λίτες του Πλωμαρίου» απεΑπαιτώντας φάνθησαν ότι «η επιτροπή τα αυτονόητα… αγώνα που συγκροτήθηκε από τους ίδιους τους τοπι- Με αιχμές κατά των αυτοδικούς συμβούλους, δεν εκ- οικητικών πως «οι πράξεις προσωπεί το σύνολο πολι- τους δεν εντείνουν τις προτών του Πλωμαρίου, παρά σπάθειες για την ανεύρεση μόνο ένα μικρό μέρος αυ- λύσεων στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, αλτής». Σημειώνουν, μάλιστα, πως λά αντιθέτως βοηθούν στην οι τοπικοί σύμβουλοι οι ο- ερήμωση του Πλωμαρίου»,

ΦΩΤΟ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ

της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY

Μ

Χθες, έξω από το κατειλημμένο κτήριο

οι «Πολίτες» υποστηρίζουν πως προέβησαν στην κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και να απαιτήσουν τα αυτονόητα, δηλαδή να πουν «Όχι στην αποδυνάμωση του Πλωμαρίου», «Όχι στο κλείσιμο της ΔΟΥ και τη μεταφορά υπαλλήλων στο κέντρο», «Όχι στην εσκεμμένη ερήμωση και τη μείωση θέσεων εργασιών στην πόλη μας». Εν κατακλείδι, οι «Πολίτες του Πλωμαρίου» ζητούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της περιοχής και «αρνούνται κατηγορηματικά τη συρρίκνωση των μαζών στα κέντρα και την ερήμωση της επαρχίας». Υποστηρίζουν δε, πως επειδή τα προβλήματα του

Πλωμαρίου είναι και προβλήματα της Λέσβου που επέφερε ο «Καλλικράτης», «με τοπικά συμβούλια και μακρήγορους λόγους τα προβλήματα δε λύνονται», αλλά χρειάζεται - και τη ζητάνε - η συμπαράσταση και από άλλες τοπικές κοινωνίες, ώστε με τη συνεργασία «να φέρουμε το θέμα στους αρμόδιους φορείς του κράτους για την επανεξέταση του “Καλλικράτη” στο Δήμο της Λέσβου, γιατί απλούστατα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, τόσο γεωγραφικά όσο και πληθυσμιακά». Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και με άλλες μορφές αγώνα, οι οποίες και θα αποφασιστούν στην αυριανή συνέλευση.

Παραλαμβάνεται απ’ το Δήμο Λέσβου το ολοκληρωμένο και εξοπλισμένο Γηροκομείο Πολιχνίτου

Για την απεργιακή συγκέντρωση 19ης Οκτωβρίου

Πότε θα λειτουργήσει;

Στην Πλατεία Σαπφούς ξανά

ε την απόφαση που αναμένεται να λάβει σήμερα Τετάρτη το ΔηM μοτικό Συμβούλιο Λέσβου, παραλαμβάνεται και τυπικά το ολοκληρωμένο έργο κατασκευής του Γηροκομείου Πολιχνίτου, το οποίο ήδη έχει εξοπλιστεί πλήρως. Το επόμενο βήμα, που δεδομένων των αναγκών της τοπικής κοινωνίας για στέγη γηροκομείου έχει αργήσει να γίνει, είναι να ξεκινήσει η λειτουργία του, την οποία και αναμένεται να αναλάβουν τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης. Η μετατροπή του παλιού κτηρίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Πολιχνίτου, σε διώροφο γηροκομείο δυναμικότητας 22 κλινών κόστισε περίπου 520.000 ευρώ, ενώ πάνω από 10.000 ήταν το κόστος του εξοπλισμού που έχει μεταμορφώσει το κτήριο σε ένα υπερσύγχρονο γηροκομείο. Το οποίο μάλιστα, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου, Νίκος Κατράκης, θα μπορεί να προσφέρει παροχές ημερήσιας φροντίδας σε πολύ περισσότερους γέροντες της ευρύτερης περιοχής απ’ όσους θα φιλοξενεί. Όταν, δε, αξιοποιηθεί και το διπλανό οικόπεδο που αγοράστηκε για επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων, θα αυξηθεί η δυναμικότητά του κατά 20 ακόμη κλίνες.

Στα Φιλανθρωπικά Το έργο αυτό που έχει τελειώσει εδώ

και αρκετούς μήνες θα παραλάβει ο Δήμος Λέσβου, που πριν πέντε μήνες διά του δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου είχε εξετάσει το θέμα της λειτουργίας του Γηροκομείου. Τότε υπήρξε σύσκεψη με το Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, στο πλαίσιο της οποίας φάνηκε πως υπάρχει άμεση δυνατότητα λειτουργίας αν αναλάβουν το Γηροκομείο Πολιχνίτου, όπως και το Γηροκομείο Μυτιλήνης, τα Φιλανθρωπικά. Έμενε όμως μετά απ’ αυτήν τη συνάντηση, όπως είχε δηλώσει ο κ. Βουνάτσος, να τακτοποιηθεί το θέμα της συμμετοχής του Δήμου που θα διαθέσει την υποδομή, και μάλιστα για το σκοπό αυτό είχε ανατεθεί σε δικηγόρο η διερεύνηση της νομικής πλευράς του θέματος. Τώρα, μετά την απόφαση παραλαβής του έργου, επείγει, για να μη μείνει αναξιοποίητη η δημοτική περιουσία που μάλιστα θα εξυπηρετήσει τις έντονα μεγάλες ανάγκες για φιλοξενία γερόντων, να βρεθεί η «φόρμουλα» λειτουργίας του. Ο κ. Κατράνης σχολίασε ότι «εκείνο βέβαια που πρέπει να διασφαλιστεί είναι πως το Γηροκομείο δε θα αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα, γιατί ακόμη χειρότερο και απ’ την καθυστέρηση στη λειτουργία του είναι άμα ανοίξει, να αναγκαστεί να κλείσει».

άλεσμα στους εργαζόμενους της Kπεργιακή Λέσβου να συμμετάσχουν στην ασυγκέντρωση της 19ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, απηύθυνε χθες το ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων τονίζει πως «η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική-λαϊκή πάλη, για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Στην «εργασιακή εφεδρεία» κυβέρνηση και τρόικα! ντίθετη με την εργασιακή εφεδρεία Aεπειδή δηλώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου «και θα οδηγήσει στη φτώχεια και την ανεργία 30.000 εργαζομένους του Δημοσίου και θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις δημόσιες υπηρεσίες». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η απάντηση στο μέτρο αυτό πρέπει να είναι εργατικός ξεσηκωμός, για έναν αγώνα διαρκείας, για να μπλοκαριστούν τα νέα μέτρα και να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της εξαθλίωσης».


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

5

Δυναμική πορεία χτες, από τους μαθητές της Μυτιλήνης. Συναντήθηκαν και με τον περιφερειάρχη

«Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει…» της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ αζική ήταν η συμμετοχή, στη μαθητική πορεία που πραγματοποιήθηκε χτες στο κέντρο της πόλης. Περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες πήραν μέρος στην κινητοποίηση, διαδηλώνοντας για δωρεάν παιδεία, ενώ αντιπροσωπεία μαθητών συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, προκειμένου να του εκθέσει τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να οριστεί για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου σύσκεψη, με τη συμμετοχή μαθητών, του κ. Γιακαλή και του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου. Την ίδια στιγμή, τέσσερα ήταν χτες τα κατειλημμένα σχολεία στη Μυτιλήνη, με τα δύο ΕΠΑΛ να έχουν βάλει και πάλι «λουκέτο». Το 4ο Γυμνάσιο, το 3ο πέστρεψαν και πάλι στην Λύκειο, αλλά και το 1ο προκυμαία, για να κατακαι 2ο ΕΠΑΛ, ήταν χτες λήξουν στο κτήριο της τα κατειλημμένα σχολεία αιρετής Περιφέρειας Βοτης πόλης. Όλα τα υπό- ρείου Αιγαίου. λοιπα λύκεια άνοιξαν, Με τον περιφερειάρχη μετά από πολλές μέρες Όσο το πλήθος των μακατάληψης, παρ’ όλο που θητών παρέμεινε έξω από οι μαθητές τους συμμε- το κτήριο, συνεχίζοντας τείχαν στην πορεία που να φωνάζει συνθήματα, πραγματοποιήθηκε στην αντιπροσωπεία αποτεπροκυμαία και κατέληξε λούμενη από μέλη των έξω από το κτήριο της αι- 15μελών συμβουλίων ρετής Περιφέρειας Βο- των σχολείων συναντήρείου Αιγαίου. θηκε με τον περιφερειάρΗ πορεία χη, Νάσο Γιακαλή, στο γραφείο του. στην προκυμαία Οι μαθητές τήρησαν το Οι μαθητές, συνοδευόμεραντεβού τους και ξεκί- νοι από το διευθυντή του νησαν την πορεία τους 4ου Γενικού Λυκείου, νωρίς το πρωί, με κοινό Σταύρο Ανδρεαδέλλη, σημείο συνάντησης αρχι- παρέδωσαν στον κ. Γιακά το χώρο ανακύκλωσης καλή κείμενο με τα αιτήστη μαρίνα Μυτιλήνης, ματά τους, τα οποία αφοαπ’ όπου στη συνέχεια ρούσαν στα σχολικά βικατευθύνθηκαν στα Κε- βλία, την αλλαγή στο ντρικά Λύκεια, όπου το χρόνο συμπλήρωσης του 3ο, το 4ο και το 5ο Λύ- μηχανογραφικού, καθώς κειο ενώθηκαν με το Πει- και στο καθεστώς που ιραματικό και το 2ο Λύ- σχύει για τους βαθμούς κειο. των μαθητών της Α΄ λυΗ πορεία που ακολούθη- κείου όσον αφορά στην σε, ήταν ίσως η πιο δυ- εισαγωγή τους στην ανώναμική μαθητική κινητο- τατη εκπαίδευση. ποίηση που έχει πραγμα- Ο κ. Γιακαλής καθησύχατοποιηθεί το τελευταίο σε τους εκπροσώπους διάστημα. Συνοδεία της των 15μελών συμβουΤροχαίας, που είχε κλη- λίων για το θέμα των βιθεί από τους ίδιους τους βλίων, ενώ συμφώνησε μαθητές για λόγους α- μαζί τους για το ότι το σφαλείας, αλλά και ορι- μηχανογραφικό θα πρέσμένων καθηγητών τους, πει να συμπληρώνεται οι μαθητές και οι μαθή- στο τέλος της σχολικής τριες των σχολείων της χρονιάς. Μετά από συζήπόλης διένυσαν όλη την τηση που ακολούθησε με προκυμαία φωνάζοντας τους μαθητές, πρότεινε συνθήματα. την πραγματοποίηση κοιΦτάνοντας στο ύψος του νής συνάντησης μεταξύ λιμανιού, προχώρησαν του ιδίου, του δημάρχου προς την κατεύθυνση της Λέσβου, Δημήτρη ΒουνάΓενικής Γραμματείας Αι- τσου, και αντιπροσωπείγαίου και Νησιωτικής ας από κάθε σχολείο, Πολιτικής, δεν έφτασαν προκειμένου να συζητηόμως μέχρι εκεί, αλλά ε- θούν διεξοδικώς τόσο τα

Μ

Οι μαθητές έξω από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

γενικότερα προβλήματα στην εκπαίδευση, όσο και αυτά που αφορούν σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, κάτι που μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βουνάτσο ορίστηκε

Αντιπροσωπεία μαθητών στο γραφείο του κ. Γιακαλή, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που τους απασχολούσαν

τελικά για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί. Μιλώντας στο «Ε», οι μαθητές δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι, τόσο από τη χτεσινή πορεία όσο

και από τη συνάντηση με τον κ. Γιακαλή. «Ο περιφερειάρχης ήταν πολύ συνεργάσιμος και η πορεία, μάλλον η πιο πετυχημένη που έχει πραγματοποιηθεί. Σημασία έχει

πως αυτό που επιδιώκαμε, το πετύχαμε.». Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξει κάποια περαιτέρω κινητοποίηση των σχολείων.

Επίσκεψη δημάρχου στο 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης

Άκουσε τα προβλήματα… ο 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης επισκέφτηκε Tπροχτές Δευτέρα ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος. Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τους μαθητές και τους καθηγητές των δύο Σχολείων και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους. Ανάμεσα σε όσα άκουσε και είδε ο κ. Βουνάτσος ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στα υδραυλικά συστήματα και τους χώρους υγιεινής των δύο σχολικών κτηρίων, για τα οποία δρομολόγησε άμεσα λύσεις καλώντας τους υδραυλικούς του Δήμου Λέσβου. Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα, ζήτησε από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λέσβου, Παναγιώτη Ζαφειρίου, να μεταβεί επί τόπου στα Σχολεία, προκειμένου να μιλήσει ο ίδιος με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τέλος, για το θέμα των βιβλίων και άλλα ζητήματα που αφορούν γενικότερα στην εκπαίδευση, ο κ. Βουνάτσος υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με την υπουργό Παιδείας,

Ο Δημήτρης Βουνάτσος, με μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου

Άννα Διαμαντοπούλου, τασσόμενος υπέρ του αιτήματος των μαθητών να επιταχυνθεί η διαδικασία. Με ανακοίνωσή της, η σχολική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης ευχαριστεί το δήμαρχο Λέσβου για την παρουσία του στο

Σχολικό Συμβούλιο της Δευτέρας, αλλά και για τις άμεσες λύσεις που πρότεινε για τα κτηριακά προβλήματα του Σχολείου, τα οποία αποτελούσαν μέρος των αιτημάτων της κατάληψης που πραγματοποίησαν οι μαθητές.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη από τους φοιτητές, αποφασιστική δήλωση πρύτανη

«Κλείνουμε τελείως τη Διοίκηση…» της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ατειλημμένο συνεχίζει να παραμένει το κτήριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αυτήν την εβδομάδα, από φοιτητές των Τμημάτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, αλλά και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους, η πρυτανική αρχή και καθηγητές του ιδρύματος επιμένουν πως η κατάληψη δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου, όμως οι φοιτητές δεν πτοούνται. Δεδομένου τούτου, η πρυτανεία καταφεύγει τώρα σε μια αποφασιστική κίνηση, διακόπτοντας από σήμερα τη λειτουργία όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου. Να συνεχίσει την κατάληψη στο κτήριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε στην προχτεσινή του συνέλευση ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, έχοντας στο πλευρό του και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, που πήρε κι αυτός απόφαση να στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιούν άλλοι σύλλογοι. Έτσι, το κτήριο της Διοίκησης είναι και το μόνο που παραμένει κατειλημμένο, αφού τα τμήματα έχουν ανοίξει και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά. Αυτό που επανέλαβαν για άλλη μια φορά μιλώντας χτες στο «Ε» οι φοιτητές, ήταν πως μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και πρόκειται

K

Πρυτανεία Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τις αφίσες που επιτίθενται σε καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

Συνεχιζόταν και χτες η κατάληψη στο κτήριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που με απόφαση της πρυτανείας κλείνει τελείως από σήμερα

«Ακραία ενέργεια…» ποδοκιμάζει κατηγορηματικά η πρυτανεία του ΠανεπιΑιγαίου την ανάρτηση στα τμήματα του ιδρύμαAτοςστημίου αφισών που εκθέτουν ονόματα μελών ΔΕΠ, τα οποία και

να πραγματοποιηθούν οι επόμενες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους, θα αφήσουν να λειτουργούν κανονικά οι γραμματείες και όσες υπηρεσίες αφορούν στη Φοιτητική Μέριμνα, εμποδίζοντας τη λειτουργία μόνο των υπηρεσιών που σχετίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου. Όσον αφορά σε θέματα πληρωμών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι φοιτητές δήλωσαν διατεθειμένοι να επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν κανονικά, εφόσον τους ζητηθεί από την πρυτανεία.

Αποφασισμένη η πρυτανεία Μετά την τελευταία εξέλιξη, ωστόσο, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου φαίνεται πως εξάντλησε πλέον την υπομονή της και προχωρά στη μόνη λύση που φαίνεται να υπάρχει, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη. Να κλείσει τελείως από σήμερα το κτήριο της Διοίκησης του ιδρύματος, διακόπτοντας τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών της.

«Δεν μπορεί να λειτουργεί διασπασμένα η Διοίκηση, όπως γίνεται τώρα, που υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν και άλλες που δε λειτουργούν», δήλωσε χτες στο «Ε» ο πρύτανης, Πάρις Τσάρτας. «Από αύριο (σ.σ. σήμερα), κλείνει ολόκληρο το κτήριο, άρα διακόπτεται και η λειτουργία των γραμματειών και των υπηρεσιών Φοιτητικής Μέριμνας.» Η πρυτανική αρχή έχει ξεκινήσει παράλληλα σειρά συναντήσεων με όλους τους συλλόγ5ους της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους). Χτες το απόγευμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ για την Πέμπτη έχει οριστεί ξεχωριστή συνάντηση, αποκλειστικά με τους φοιτητές των δύο Τμημάτων που συνεχίζουν την κατάληψη, προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, έχουν δημιουργηθεί στο ίδρυμα.

έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ των ανοιχτών σχολών. Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής, τέτοιες ακραίες ενέργειες πλήττουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, θέσεων και απόψεων, υπονομεύουν τη συνοχή και την ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας και σε κάθε περίπτωση δε συνάδουν, ούτε με πανεπιστημιακό χώρο ούτε με τη σύμφυτη αρχή της ακαδημαϊκής ελευθερίας. «Θεωρούμε δεδομένο ότι σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα καταδικάζει παρόμοιες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

… και η Δημοκρατική Αριστερά για τις αφίσες:

«Κατάλυση της ελεύθερης έκφρασης» αι η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) Λέσβου τοποθετείται για το θέμα των αφισών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Kκάνοντας λόγο, εκτός άλλων, για «βία» και «εκβιασμό» μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. «Η προγραφή και η στοχοποίηση μελών ΔΕΠ για τις απόψεις τους αποτελεί θλιβερή κατάλυση της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας τη βία, το στιγματισμό και τον εκβιασμό απαράδεκτα συμπτώματα παρακμής, που, όπως υποστηρίζει, τροφοδοτούνται από την τακτική των καταλήψεων. Αναφορικά με την κατάληψη, τονίζει πως θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, καθώς και πως οι εμπνευστές τέτοιων ενεργειών θα πρέπει να απομονωθούν. «Η επαναφορά της πλήρους ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής λειτουργίας των ιδρυμάτων είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου, που δοκιμάζεται σήμερα», αναφέρει κλείνοντας η παράταξη.

Ο πρώην πρύτανης Ανδρέας Τρούμπης παρεμβαίνει και προ(σ)καλεί

ΕΠΩΝΥΜΩΣ...

«Προσθέστε κι εμένα…» Η σημερινή ημέρα ενδέχεται να χαρακτηρισθεί από την Ιστορία του ιδρύματος ως μια από τις μελανότερες για την εσωτερική συνοχή μας, τη διατήρηση της δημοκρατίας ως τρόπου συμβίωσης και λειτουργίας και την εμπέδωση του Ασύλου των ιδεών ως πρωτεύουσας Αρχής του Πανεπιστημίου. Στο συγκρότημα του Λόφου στη Μυτιλήνη, εν μέσω πληθώρας αμφιβόλου αισθητικής γκράφιτι περί της περιφρούρησης του Ασύλου, έχουν τοιχο-

κολληθεί - παντού - ανυπόγραφες αφίσες με ευθείες απειλές προς τους «καθηγητές ρουφιάνους» που προσυπέγραψαν κείμενο υπέρ των Ανοιχτών Πανεπιστημίων. Έπονται 20 έως 25 ονόματα και τα τμήματα καταγωγής τους, ώστε η στοχοποίηση να είναι πλήρης. Εγείρομαι και εξεγείρομαι έναντι αυτών των πρακτικών που ντροπιάζουν την ίδια τη φύση και την ουσία της Ακαδημίας. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, ούτε πε-

δίο ακόμα και καλοπροαίρετης κατανόησης απέναντι σ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Η σιωπή ή και ανοχή έναντι αυτών αποτελεί, εν τέλει, συνευθύνη! Ως μέλος ΔΕΠ, με την όποια ιστορία επιπλέον στο χώρο, αναμένω την απερίφραστη καταδίκη και καταγγελία της πράξης αλλά και του πυρήνα της ιδεολογίας τρομοκράτησης όσων εξέφρασαν τη γνώμη τους ενυπογράφως, όσων ακολούθησαν την απόφαση της Συγκλήτου (ή μήπως κάνω

λάθος;), όσων επέλεξαν να παλέψουν υπέρ του Δημόσιου Πανεπιστημίου με γνώμονα τη λειτουργία και ανάδειξη του ρόλου του. Ακαδημαϊκές, διοικητικές και συνδικαλιστικές αρχές δε δύνανται να σιωπούν ή να παρακάμπτουν την ανάδυση τέτοιων ολοκληρωτικών ιδεολογιών βίας. Οι περιστροφές του λόγου ακυρώνονται ακαδημαϊκά από τα ίδια τα γεγονότα ή τα συμβάντα. Και για να μην υπάρχει αμφιβολία: παρακαλώ, προσθέστε το ό-

νομα μου στη λίστα των «ρουφιάνων», όπως έπραξα στο παρελθόν σε περιπτώσεις στοχοποιημένων για τις θέσεις τους συναδέλφων και θα ζητούσα να γίνει σε κάθε περίπτωση τέτοιας ακραίας παραβίασης της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Θα ήμουν ευτυχής να έβλεπα τη λίστα να μεγαλώνει... Ανδρέας Τρούμπης Πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα οικονομικά μέτρα

«Πληρώνω δίκαια» κόντρα στο «Δεν πληρώνω» ε κεντρικό σύνθημα «Πληρώνω δίκαια», η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρουσίασε τη Δευτέρα το απόγευμα, σε εκδήλωση που οργάνωσε με κεντρικό ομιλητή το βουλευτή Λέσβου Σπύρο Γαληνό, τις προτάσεις της για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας και στήριξης της νεολαίας. Κόντρα στο κίνημα του βουν μέσα τους. “Πληρώνω «Δεν πληρώνω», ο βουλευ- δίκαια”, “Πληρώνω”. Το ατής Σπύρος Γαληνός πρότα- ντίθετό του είναι το “τσάξε το σύνθημα «Πληρώνω μπα”. Τρία τσάμπα που αυδίκαια», ενώ έκανε λόγο και τήν τη στιγμή διαλύουν τη για «τσάμπα μάγκες» ανα- χώρα μας: το πρώτο τσάμπα φερόμενος στους πολιτι- είναι το κινηματικό σύνθηκούς τού ΠΑΣΟΚ. μα: “Δεν πληρώνω”, το «Θέλω να μιλήσουμε για τα δεύτερο είναι η φοροδιαμέτρα, να δούμε τις λέξεις φυγή, η φοροαποφυγή και και την αλήθεια που κρύ- το τρίτο είναι οι τσάμπα μά-

M

γκες (αναφέρεται στους πολιτικούς τού ΠΑΣΟΚ, που αντί να αναλάβουν τις

ευθύνες τους μετακυλύουν το βάρος στον κόσμο)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γα-

ληνός. Και συνέχισε σε άλλο σημείο: «Το “Πληρώνω δίκαια” αρθρώνεται απέναντι σε όλους αυτούς ως πρόταγμα διακυβέρνησης και ως ηθική στάση. Πληρώνω, δηλαδή αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, αναλαμβάνω το κόστος, δεν το μετακυλύω στους άλλους. Δεν αρνούμαι γενικά και αόριστα, συνεισφέρω όμως δίκαια και σύμφωνα με όσα μού αναλογούν.» Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο υπεύθυνος Επαρ-

χιακών Οργανώσεων και μέλος του εκτελεστικού γραφείου τής ΟΝΝΕΔ, Γιάννης Μαρτάτος, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου, Προκόπης Τζίμης. Οι ομιλητές τόνισαν ότι η υπερβολική φορολόγηση οδηγεί σε αδιέξοδο την οικονομία της χώρας, ενώ υπογράμμισαν ότι η ανάπτυξη είναι το μοναδικό μέσο προκειμένου να γεννηθεί η ελπίδα από τους νέους ανθρώπους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

8

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Μύδροι Σηφουνάκη κατά ιερέα στη Λήμνο που «διπλομισθοδοτείται ως ιερέας και ως εκπαιδευτικός», για αναφορές του σε «καθεστώς υποτέλειας» στον πανηγυρικό για τα «Ελευθέρια» της Λήμνου

Λημνιά «Τζιχάντ»! της ANAΣTAΣIAΣ ΣΠYPI∆AKH

Αυτός δεν ξέρει…

Κι ο ιερέας… υπέρ αγάπης, ειρήνης και ομόνοιας!

όλεμο κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός ΠεριΜητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, θέλοντας να κρατήσει βάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αποστάσεις από το περιστατικό, δήλωσε στο «Ε»: «Ο παΝίκος Σηφουνάκης, κατά του ιερέα της Λήμνου νηγυρικός που εκφώνησε ο ιερέας δεν έγινε με δική μου επ. Νικολάου Καλογιάννη, που εκφώνησε ως καθηγηντολή και δεν άκουσα τι είπε. Ο υπουργός ας ζητήσει από τής λυκείου μέσα στο Μητροπολιτικό Ναό της Μύριπό την πλευρά του, ο ιερέας τον υπεύθυνο που τον όρισε ομιλητή να δώσει εξηγήσεις. Για νας, το περασμένο Σάββατο, τον πανηγυρικό της ημέδε θέλει να δώσει συνέχεια το συγκεκριμένο περιστατικό έκανα συζήτηση με τον κ. Σηρας για την 99η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού στο περιστατικό, αναφέροντας φουνάκη, στον οποίο και ανέφερα ότι δεν ήμουν εγώ αυτός από τους Οθωμανούς. χαρακτηριστικά: «Δε θέλω να που όρισε τον ιερέα για να εκφωνήσει το λόγο.» Ο ΜητροποΤα όσα ανέφερε κατά ρισσότερα για το συγκεδω το περιεχόμενο της δήλωλίτης Λήμνου επιθυμεί να μη δοθεί συνέχεια στο περιστατιδιάρκεια του πανηγυρικού κριμένο ιερέα και, όπως σης και ούτε να το σχολιάσω. κό, ενώ δηλώνει: «Είναι καιρός δημοκρατίας και ο καθένας ο ιερέας-καθηγητής του τονίζει στη δήλωσή του, Θέλω όλοι μας να έχουμε την εκφράζει την άποψή του. Πολλές φορές και εγώ δε συμφωνώ Λυκείου της Μύρινας, πληροφορήθηκε πως «ο αγάπη, την ειρήνη και την ομόμε πολλούς ομιλητές, αλλά δεν μπορώ να κάνω και διαφορεπροκάλεσαν την αντίδρα- ιερέας είναι διπλοθεσίτης νοια μεταξύ μας.» τικά.» ση του κ. Σηφουνάκη, ο ο- και λαμβάνει δυο μισθούς ποίος σε μακροσκελή δή- από το κράτος, το οποίο χίας της Εκκλησίας, μέ- και ιπποκόμους εφ’ όρου «Μέρος του πολιτικού στήματος, το οποίο η αριλωσή του χθες αναφερό- κατά τα άλλα καταγγέλλει! ρος της κληρονομιάς του; ζωής στην υπηρεσία στερά λοιδορεί και η δεξιά συστήματος» ταν στο περιστατικό με Εκείνον του ιερέα - χωρίς Αγνοούν οι άμοιροι, την τους. Επειδή αμφιβάλλω το ψέγει επειδή δεν ελήβαρείς χαρακτηρισμούς, όμως να έχει ενορία για ιστορία που διδάσκει ότι αν το παράδειγμα της λι- Με την ευκαιρία του περι- φθησαν, ως έπρεπε στο καταγγέλλοντας τη συ- να προσφέρει τις υποτιθέ- όσοι ζήλεψαν την πρα- τής χριστιανικής ζωής στατικού, ο κ. Σηφουνά- παρελθόν, αντιδημοφιλείς μπεριφορά του ιερέα, αλ- μενες υπηρεσίες του - και κτική του Θεόκλητου μπορούν να το δώσουν κης αναφέρεται και στη αποφάσεις που θα έσωζαν κατάσταση τη χώρα. Σήμερα που η κυλά και τον ίδιο ως διπλο- εκείνον του καθηγητή σε Μηνόπουλου δεν έχουν πλέον από μόνοι τους, θα γενικότερη που αντιμετωπίζει η χώρα, θεσίτη, καθώς εισπράττει γυμνάσιο του νησιού.». καμμία τύχη. Θα είναι α- πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνδυασμό με τις συ- βέρνηση αναλαμβάνει αυμισθό ιερέα χωρίς να είναι Αφορμής δοθείσης… πλές καρικατούρες του το μέγα θέμα της μισθο- μπεριφορές ορισμένων ιε- τή την ευθύνη, πράττουν τοποθετημένος καν σε ε- Ο κ. Σηφουνάκης, παίρνο- φαιδρού προκαθήμενου δοσίας όλων των λει- ρέων. Συγκεκριμένα ο κ. το ίδιο, και κυρίως η δεξιά νορία ενώ διδάσκει και ντας αφορμή από τις δύο που ηγείτο του λιθοβολι- τουργών της Εκκλησίας. Σηφουνάκης τονίζει: «Η - κύρια υπεύθυνη της κρίστο Λύκειο της Μύρινας. ιδιότητες του π. Νικόλαου σμού του ομοιώματος Θα πρέπει να υπάρξει χώρα μας διέρχεται δύ- σης -, που δραπέτευσε αΤο επεισόδιο ήδη συζη- Καλογιάννη, για τις οποί- του Ελευθερίου Βενιζέ- χρονοδιάγραμμα, όπου σκολες μέρες. Επί δύο πό την κυβέρνηση το φθιτείται έντονα στην κοινω- ες όπως αναφέρει στη δή- λου στα χρόνια του διχα- το κράτος θα εγγυηθεί χρόνια η εκλεγμένη κυ- νόπωρο του 2009 και δύο την ευθύνη μισθοδοσίας βέρνηση προσπαθεί ν’ α- χρόνια μετά προτείνει συνία της Λήμνου και έχει λωσή του ενημέρωσε τα σμού.». προκαλέσει αναταραχή δύο αρμόδια Υπουργεία Επεκτείνοντας τη δήλωσή όσων υπηρετούν και μό- ποτρέψει την ολοκληρωτι- νταγή που δεν αποδέχοΟικονομικών και Παιδείας του, ο κ. Σηφουνάκης το- νο, και εφόσον δεν είναι κή κατάρρευση. Οι μέρες νται ούτε οι ομοϊδεάτες και μεγάλες αντιδράσεις. και Θρησκευμάτων, τονί- ποθετείται και σε ζητή- αργόσχολοι, όπως ο πο- και οι στιγμές γίνονται της Ευρώπης.» Τι είπε… Στη συνέχεια, σπεύδει να Το προηγούμενο Σάββατο, ζει: «Γιατί όμως να υστε- ματα τα οποία απασχο- λιτευόμενος “ιερέας” κρισιμότερες από την πο- σχολιάσει τη συμπεριφορά λοιπόν, μετά το πέρας της ρήσει σε πολιτικαντισμό λούν το τελευταίο χρονι- της Λήμνου. Από κει και λιτική σύγχυση που ου- ορισμένων ιερέων λέγοδοξολογίας στη Μητρόπο- και ποπουλισμό ένας πα- κό διάστημα τις σχέσεις πέρα θα είναι ευθύνη της σιαστικά και επικοινωνια- ντας: «Στην κατεύθυνση Εκκλησίας και κράτους Εκκλησίας, όπως συμβαί- κά βιώνει ο Έλληνας πολίλη του νησιού, σύμφωνα πάς που διπλομισθοδοτείτονίζοντας: «Ο εκσυγ- νει σ’ όλο τον πλανήτη. της. Έχει φθάσει σε ση- της ανευθυνότητας κινείται, όταν διάφοροι αρχιεμε τα όσα καταγγέλλει ο κ. ρείς και μάλιστα οι φερέλ- χρονισμός του κράτους Να υπάρξει ισότιμη φο- μείο που ο αριστερός λό- ται και η συμπεριφορά των Σηφουνάκης, «κάποιος πιδες καταλλήλως προπα- σαφώς συμπεριλαμβάνει ρολογία στα εισοδήματά γος να ταυτίζεται με το δε- γνωστών ακροδεξιών κύιερέας ονόματι Νικόλαος κλων της ιεραρχίας της Εκγανδιζόμενοι, όπως ο την απελευθέρωση κλει- τους που σήμερα δια- ξιό και αντίστροφα, και οι κλησίας, η οποία αντί να Καλογιάννης, ενώπιον ποΜητροπολίτης Μεσογαίας στών επαγγελμάτων, αλ- φεύγουν. Ο παραλογι- εκφραστές του συναγωνίπροστρέξει και να συνειλιτών, βουλευτών, τοπικαι Λαυρεωτικής κ. Νικό- λά δεν μπορεί ν’ αφήσει σμός η υπηρέτηση της ζονται σε ανευθυνότητα - σφέρει, πατριδο-δημοκοκών αρχών και πιστών, κα- λαος, που στο όνομα της εκτός προνόμια αρχιερα- πίστης και της λατρείας ξανά στο όνομα των μι- πεί για να αποφύγει τις λούσε με πύρινο λόγο το ακροδεξιάς ιδεολογίας τικά και ο λογαριασμός να είναι κρατική και να κροκομματικών υπολογι- πρέπουσες αποφάσεις και λαό να εξεγερθεί: του αείμνηστου προκαθή- να στέλνεται στο κράτος μισθοδοτείται δεν απα- σμών τους - όπως και πριν να συνδράμει το έθνος. Έ- ενάντια στο καθεστώς μενου επιδιώκει να καρ- για χριστιανικούς παχυ- ντάται πουθενά στον κό- 22 χρόνια. Αυτή η δεξιά τσι οδήγησαν την ιεραρχία της “υποτέλειας”, πωθεί κι αυτός ο έρημος, λούς μισθούς, λιμουζίνες σμο, σε οποιοδήποτε και αυτή η αριστερά είναι της Εκκλησίας στην τελευ- ενάντια στην Ευρώπη ως δελφίνος της ιεραρ- και οδηγούς, γραμματείς θρησκευτικό δόγμα.» μέρος του πολιτικού συ- ταία απόφαση, δείγμα απου “ρουφά” το αίμα του πτό μικροκομματισμού και ελληνικού ορθόδοξου λαπολιτικαντισμού.» ού και απεργάζεται δεινά Τέλος, αναφερόμενος και αιχμαλωσία του φρολόγος του ιερέα-εκπαιδευτικού Σύμφωνα με την απόφαση που ι- «Ήμαστε στο χώρο της εκκληστον προκαθήμενο της Εκνήματός του, όπως έπραξε έχει διχάσει τον εκπαιδευτικό σχύει εδώ και πολλά χρόνια, σε σίας και στεναχωρήθηκα που στα κλησίας της Ελλάδας, «άντο 1453 που μας παρέδωκόσμο. Χθες, οι Καθηγητές της κάθε εθνική επέτειο το σχολείο Ελευθέρια του νησιού, στην πιο θρωπο με ιστορία και αποσαν στους Τούρκους! Λήμνου, που πραγματοποιούσαν που έχει σειρά ορίζει τον εκπαι- σημαντική γιορτή, ακούστηκε έδεδειγμένη αξία και σε- Ενάντια στην ντόπια “καεκλογές για την ανάδειξη νέου δευτικό που επιθυμεί, για να εκ- νας τέτοιος λόγος και μάλιστα αμνότητα, ο οποίος βίωσε τοχική” κυβέρνηση και διοικητικού συμβουλίου στην ΕΛ- φωνήσει τον πανηγυρικό της ημέ- πό εκπαιδευτικό, καθώς ήταν και την απαξία από την προγετην ξένη τροϊκανή πολιτιΜΕ, σχολίαζαν ποικιλοτρόπως το ρας. άτοπο και άστοχο», τονίζει σε νέστερη λαίλαπα, που δυκή εξουσία, σηκώνοντας λόγο που εκφώνησε ο συνάδελΌμως την αντίθεσή του στα όσα δήλωσή του στο «Ε» ο κ. Ρόκκος. νάστευσε την Εκκλησία», δυνατά το χέρι εναντίον φός τους ιερέας, τονίζοντας ότι είπε ο ιερέας, καθώς και στον Παράλληλα, σπεύδει να θυμίσει σημειώνει: «Είμαι βέβαιος μέχρι σήμερα την ευθύνη των ότους, να εκδιωχθούν με τρόπο και το χώρο που επέλεξε να στο ιερέα πως «μέσα σ’ έναν ιερό ότι θα αντισταθεί στο κλίσων αναφέρουν στους λόγους κάθε τρόπο.». τα πει, εκφράζει ο προϊστάμενος χώρο θα πρέπει να σεβόμαστε μα του διχασμού που ορτους οι εκπαιδευτικοί φέρουν ατου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκ- και τα πρόσωπα και τους θεΜετά το συγκεκριμένο πεγανώνουν ξανά, όπως πριν ποκλειστικά οι ίδιοι. παίδευσης, Μανώλης Ρόκκος. σμούς». ριστατικό, ο κ. Σηφουνάλίγα χρόνια, οι ρεβανσιστές.» κης ζήτησε να μάθει πε-

Π

O

A

Διαφωνεί ο προϊστάμενος της Εκπαίδευσης

O


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

9

Ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο της Μυτιλήνης προσφέρουν γρήγορο χρήμα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ακόμα και για το γάλα των παιδιών τους!

Ενέχυρα της φτώχειας της ΠEΛΛHΣ ΓIAKOYMH ημιούργημα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι τα ενεχυροδανειστήρια. Η λύση ανάγκης για γρήγορο χρήμα, που ξεφυτρώνουν τον τελευταίο καιρό το ένα μετά το άλλο στο κέντρο της Μυτιλήνης. Τα χρέη που γίνονται θηλιά στο λαιμό, οι λογαριασμοί που «τρέχουν», οι δόσεις που πρέπει να πληρωθούν, οδηγούν πολλούς μέχρι την πόρτα του ενεχυροδανειστηρίου. Το «παλιότερο» ενεχυροδανειστήριο ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις πριν από τρία χρόνια στην οδό Ικτίνου. Πριν από ένα χρόνο περίπου, ξεκίνησε να λειτουργεί ένα δεύτερο στην οδό Μητροπόλεως και μόλις πριν από ένα μήνα άνοιξε και τρίτο ενεχυροδανειστήριο, στην οδό Ερμού. Όλα βρίσκονται σε κτήρια με όροφο. Οι χώροι προστατεύονται με πόρτες ασφαλείας και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Σε ένα, μάλιστα, υπάρχει και ένας μεταλλικός προθάλαμος μπροστά στην είσοδο, με μια δεύτερη πόρτα με κάγκελα. Αν ο ιδιοκτήτης εμπιστευτεί από τη φυσιογνωμία τον πελάτη, θα του επιστρέψει να μπει μέσα στο γραφείο. Διαφορετικά, μπορεί η συνδιαλλαγή να γίνει μέσα από τα κάγκελα της πόρτας. «Έχει κινδύνους η δουλειά μας. Είσαι μόνος στο γραφείο ή μπορεί να είναι μια γυναίκα, αν μπει κάποιος με όπλο ή μαχαίρι τι θα γίνει; Γι’ αυτό έχουμε αυτό τον προθάλαμο, για να έχουμε τη δυνατότητα να προστατευόμαστε γιατί συμβαίνουν πολλά σε άλλες πόλεις», μας λέει ο κ. Δημήτρης, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστήριου στην οδό Ερμού. Οι ιδιοκτήτες των ενεχυροδανειστηρίων δείχνουν «καχύπο-

Δ

πτοι» σε θέματα δημοσιότητας, αποφεύγουν να πουν πολλά πράγματα για τη δουλειά τους και είναι διστακτικοί απέναντι στις ερωτήσεις για αυτήν τους, ενώ δε θέλουν να δημοσιευθούν τα ονόματά τους ή φωτογραφίες από τους ίδιους και τους χώρους τους. Μια γυναίκα, μάλιστα, που λειτουργεί το ενεχυροδανειστήριο στην οδό Μητροπόλεως, δε δέχθηκε να πει το παραμικρό, παραπέμποντας «στον υπεύθυνο της επιχείρησης», ο οποίος βέβαια δεν υπάρχει, αφού η ίδια λειτουργεί «το κατάστημα».

Από χρυσαφικά, μέχρι… τρακτέρ Χρυσαφικά ή ασημικά, λίρες, ρολόγια, μέχρι βέρες και χρυσά δόντια πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν άμεση ανάγκη για χρήμα, να τα δώσουν ως ενέχυρο ή να τα πουλήσουν στα ενεχυροδανειστήρια. Αυτά που αφήνουν όμως και ως ενέχυρο, στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν πηγαίνουν να τα πάρουν πίσω. Ο κ. Γιώργος, που λειτουργεί ενεχυροδανειστήριο στην οδό Ικτίνου, δεν παίρνει μόνο κοσμήματα ή λίρες, αλλά οτιδήπο-

τε μπορεί να έχει μεγάλη ή μικρή αξία. Έπιπλα, αντίκες, αλλά και αυτοκίνητα, μηχανάκια μέχρι και… τρακτέρ! «Τα πάντα μπορεί να πάρω, εκτός από ακίνητα. Ό,τι κινείται μπορούν να μου το φέρουν για ενέχυρο. Δεν υπάρχει περίεργο στη δουλειά μας. Ο καθένας έρχεται εδώ να δώσει σαν ενέχυρο ό,τι έχει αξία. Όταν οι τράπεζες δε δίνουν χρήματα, είμαστε μια διέξοδος για τους ανθρώπους που ψάχνουν γρήγορα χρήματα», λέει ο ίδιος. Οι τιμές, βέβαια, που θα κοστολογήσει ο ενεχυροδανειστής ένα αντικείμενο αξίας που πάει να δώσει κάποιος για να πάρει χρήματα, συνήθως απέχουν αρκετά από τις τιμές που ζητούν εκείνοι που πηγαίνουν εκεί. «Στον άλλο μπορεί κάτι που μου φέρνει να έχει και μια συναισθηματική αξία. Για εμένα, όμως, δε σημαίνει τίποτα. Εμπόριο κάνω», μας λέει ο κ. Γιώργος, περιγράφοντας έτσι και τη φυσιογνωμία του επαγγέλματος, που βασίζεται στην ανάγκη εκείνου που πάει να χτυπήσει την πόρτα του. Εξάλλου, από τη φύση της η δουλειά του ενεχυροδανειστή

δεν πρέπει να έχει συναίσθημα. «Ρευστό και τρόπο χρειάζεται», μας λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος. Τα χρυσαφικά ζυγίζονται και έχουν αξία ως μέταλλο, ανάλογα με το βάρος και τα καράτια. Δεν κοστολογούνται ως κόσμημα, βάσει της επεξεργασίας που έχει υποβληθεί. Άλλα αντικείμενα, όμως, κοστολογούνται απλά εμπειρικά, όσο θέλει ο ενεχυροδανειστής. Ρωτήσαμε τον ενεχυροδανειστή αν για άλλα είδη που αγοράζει, όπως π.χ. αυτοκίνητα, μηχανάκια ή έπιπλα, κάνει κάποια έρευνα αγοράς πριν πει τιμή στον ενδιαφερόμενο να τα δώσει ως ενέχυρο. «Όχι, τους λέω μια τιμή που εγώ κοστολογώ εκείνη τη στιγμή. Μπορεί ν’ αγοράσω κάτι από κάποιον 100 ευρώ και να το πουλήσω 500. Αυτός που θα το πουλήσω, μπορεί να το πουλήσει με τη σειρά του 6.000 ευρώ. Δεν υπάρχει αξία σ’ αυτά. Εμένα με ενδιαφέρει να βγάλω το κέρδος μου, δε με νοιάζει αν κοστίζει παραπάνω», λέει χαρακτηριστικά.

«Χρυσαφικά» για ν’ αγοράσει γάλα! Οι «πελάτες» των ενεχυροδανειστηρίων δεν εκπροσωπούν κάποια συγκεκριμένη κοινωνική τάξη, μόρφωση, φύλο. Οποιοσδήποτε που μπορεί να βρεθεί σε ανάγκη, μπορεί να φθάσει μέχρι εκεί. «Μπορεί να έρθει μια γριούλα, μια νοικοκυρά και ένας ιδιοκτήτης εργοστασίου. Όταν δεν έχεις να πληρώσεις λογαριασμούς και κινδυνεύεις να χάσεις την επιχείρησή σου, θα κοιτάς αυτό που φοράς στο χέρι σου;», μας λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος. Και συμπληρώνει: «Ο καθένας που βρίσκεται σε ανάγκη για χρήματα, έρχεται σε εμάς. Έχει

συμβεί, όμως, να συναντήσω και περιπτώσεις που με συγκίνησαν και πήρα αυτό που μου έδιναν χωρίς να βγάλω κέρδος, μόνο για να τους βοηθήσω.» «Έχει έρθει μια μητέρα με το παιδί στην αγκαλιά να μου δώσει ένα χρυσαφικό για να πάρει γάλα το παιδί της. Χωρίς ν’ αγοράσω τίποτα της έδωσα λίγα χρήματα για να ψωνίσει. Όλοι όσοι έρχονται εδώ έχουν ανάγκη για χρήματα, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που απλά σε κάνουν να θέλεις να βοηθήσεις», λέει ο κ. Δημήτρης. Ο ίδιος μάς λέει ότι έχουν πάει και κάποιοι που του ζητούν να τους δανείσει απλά χρήματα. «Δε δέχομαι τέτοιου είδους συναλλαγές. Εγώ αγοράζω μόνο χρυσό ή ασήμι, δε δίνω χρήματα», λέει χαρακτηριστικά.

«Σκοτώνουν» χρυσαφικά Εκτός όμως από τα ενεχυροδανειστήρια, και τα κοσμηματοπωλεία τον τελευταίο καιρό δέχονται πολλούς πελάτες που πηγαίνουν για να τους πουλήσουν χρυσό. «Πάντα γινόταν αυτό, τώρα όμως περισσότερο», μας λέει κοσμηματοπώλης της Ερμού, διευκρινίζοντας βέβαια ότι τα κοσμηματοπωλεία δεν κρατούν χρυσαφικά ως ενέχυρο, αλλά αγοράζουν χρυσό ως μέταλλο. «Τους τελευταίους μήνες συμβαίνει πιο έντονα να έρχονται να μας πουλήσουν παλιά χρυσαφικά τους για χρήματα, ή να τα ανταλλάξουν με νέα. Δηλαδή μια γυναίκα που θέλει να κάνει δώρο χρυσαφικό σε γάμο, μπορεί να φέρει παλιά χρυσαφικά της για να προσθέσει χρήματα ν’ αγοράσει κάτι καινούργιο για δώρο. Έχει τύχει, όμως, να έρθει και ηλικιωμένη να πουλήσει τη βέρα της γιατί δεν είχε χρήματα να πληρώσει λογαριασμούς», μας λέει ο ίδιος.

Ο Μυτιληνιός ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης πήρε φύλλο πορείας για να παρουσιαστεί στην 98 ΑΔΤΕ, όμως υπέβαλε παραίτηση για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους

Δε θα τον δούμε στα χακί… ο τέλος της στρατιωτικής του υ- που έλαβαν το «φύλλο πορείας» υπέβαλαν την υπέγραψε, σύμφωνα Τμεπηρεσίας παραίτησή τους από το πληροφορίες, ο ολυμπιονίκης μας Κώστας Κεντέρης, ο οποίος είχε κληθεί - όπως και οι συνολικά 157 ολυμπιονίκες - αρχές Σεπτεμβρίου να φορέσει στολή και ν’ αναλάβει στη στρατιωτική μονάδα που είχε τοποθετηθεί καθήκοντα εφέδρου, αξίωμα που του απονεμήθηκε τιμητικά. Ο Λέσβιος ολυμπιονίκης είχε παρουσιαστεί στην Ελληνική Αεροπορία με το βαθμό του υποσμηναγού, όμως προφανώς είχε πάρει μετάταξη από την Αεροπορία στο Στρατό Ξηράς, αφού το φύλλο πορείας που έλαβε το Σεπτέμβριο τον καλούσε να παρουσιαστεί στην 98 ΑΔΤΕ στη Μυτιλήνη. Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, υπέβαλε παραίτηση δεδομένου πως οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του δεν του επέτρεπαν ν’ αναλάβει και στρατιωτικά καθήκοντα. Σύμφωνα με αξιόπιστες Κεντέρης ήταν ανάμεσα πηγές του Υπουργείου Ε- στους ολυμπιονίκες που θνικής Άμυνας, ο Κώστας από την πρώτη στιγμή

Στρατό. Τυπικά, όμως, η παραίτηση δεν έχει γίνει αποδεκτή, αφού δεν έχει συνεδριάσει ακόμη η αρμόδια επιτροπή για να εξετάσει συνολικά τις αιτήσεις παραίτησης. «Οι περισσότεροι ολυμπιονίκες υπέβαλαν παραίτηση λίγο καιρό αφότου παρουσιάστηκαν, επικαλούμενοι πρωτίστως επαγγελματικούς λόγους και άλλοι οικογενειακούς ή λόγους υγείας», αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Κώστας Κεντέρης δεν παρουσιάστηκε καν στην

98 ΑΔΤΕ την ημερομηνία που ανέγραφε το φύλλο πορείας, λόγω του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για οικογενειακούς λόγους. Από την αρχή, πάντως, φάνταζε δύσκολο έως αδύνατο να μετεγκατασταθεί στη Μυτιλήνη ο ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης και να δίνει καθημερινό παρών στη μονάδα του, δεδομένου ότι - όπως είναι γνωστό - η ζωή του είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην Αθήνα, όπου ζει με την οικογένειά του, και τα Γιάννενα, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Πελ.Γ.


1/10

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Απ’ τις αρχές τού 2010 έως σήμερα, απ’ τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

3.084 ωφελημένοι στο Νομό Λέσβου ναλυτικά στοιχεία για την απόδοση των προγραμμάτων του στις περιφέρειες και στους νομούς της χώρας ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, υποστηρίζοντας πως από τις αρχές τού 2010 μέχρι σήμερα περισσότερα από 808.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι, έχουν ενταχθεί σε 47 επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του Οργανισμού, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των ωφελουμένων σε διάστημα 20 μηνών, απ’ τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Αύγουστο του 2011, ξεπέρασε τις 7.000, ενώ στο Νομό Λέσβου αριθμούν σε 3.084. Σε τοπικό επίπεδο δεν υ- της κοινωνικής προσταπάρχουν στοιχεία, όπως α- σίας των ανέργων και των νέφερε ο προϊστάμενος εργαζομένων (επιδόματα του ΟΑΕΔ, Γιώργος Παλαι- ανεργίας, προγράμματα ολόγος, για τον αριθμό των πλησίον της σύνταξης, κάανέργων ή το πόσοι είναι λυψη της ιατροφαρμακευοι ωφελούμενοι σε κάθε τικής περίθαλψης των μαδράση. Όμως, σύμφωνα με κροχρόνια ανέργων, παροτην Ελληνική Στατιστική χές οικογένειας και μητρόΑρχή, το ποσοστό ανεργίας τητας) εντάσσονται περίτο δεύτερο τρίμηνο του που 1.200.000 άτομα, ενώ 2011 ανήλθε στο Βόρειο οι δράσεις αυτές εκτιμάται Αιγαίο σε 14,1%. Η διοίκη- ότι θα κοστίσουν το τρέχον ση δε του ΟΑΕΔ, ανακοι- έτος 2,8 δισ. ευρώ. νώνοντας τα απολογιστικά Σε αυτοδιοικητικές στοιχεία για την απόδοση επιχειρήσεις των προγραμμάτων του Οργανισμού, εκτιμά πως Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, με αυτά έχει επιτευχθεί μια μέχρι σήμερα έχει ενεργοανάσχεση του ρυθμού αύ- ποιήσει και υλοποιεί 47 εξησης της ανεργίας τουλά- πιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόχιστον κατά 4% - 5%. Παράλληλα, στα μέτρα που λησης και επαγγελματικής υλοποιεί ο ΟΑΕΔ στο πεδίο εκπαίδευσης, προϋπολογι-

A

Για την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα

89 εποχικοί στα ΕΛΤΑ ροσλήψεις εποχικών θα πραγματοποιήσει η Π κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ, στην οποία και θα προσληφθούν ανά κατηγορία: Δ.Ε. Οδηγών 46 Δ.Ε. Διανομέων 13 Υ.Ε. Διαμετακομιστών 30 Οι υποψήφιοι διανομείς θα πρέπει να διαθέτουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας Κατηγορίας Α΄ (σταδιακής πρόσβασης) και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ Κατηγορίας. Για τις θέσεις εποχικού προσωπικού Δ.Ε. Οδηγών απαιτούνται οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ Κατηγορίας και άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας άνω των 50 cc παλαιού τύπου ή άνω των 125 cc Κατηγορίας Α΄ παλαιού τύπου ή άδεια τελευταίου τύπου απεριόριστων κυβικών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, από 05-10-2011 έως και 14-10-2011, στην ακόλουθη Διεύθυνση: Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε., Κεντρική Υπηρεσία, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Προσλήψεων, Απελλού 1, 10188 - Αθήνα (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 77/2011) Τηλ. επικοινωνίας: 210 3353228 και 3353487.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

Προώθηση απασχόλησης και επιχειρηματικότητας νέων Διατήρηση θέσεων εργασίας Κατάρτιση εργαζομένων - ανέργων Διατήρηση τουρισμού 2010 - 2011 Εποχικές θέσεις τουρισμού 2010 Εποχικές θέσεις τουρισμού 2011 Αρχική εκπαίδευση νέων 2010 - 2011 ΣΥΝΟΛΟ

σμού 3,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι με την ολοκλήρωσή τους εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα 1.100.000 άτομα. Με πέντε νέα προγράμματα, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, που ενεργοποιούνται σταδιακά το επόμενο διάστημα, αναμένεται να επωφεληθούν επιπλέον 31.000 άνεργοι. Πιο συγκεκριμένα, εντός του επόμενου διαστήματος έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση πέντε προγραμμάτων, εκ των οποίων το ένα αφορά μόνο στο Νομό Θεσσαλονίκης. Αναλυτικότερα τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν και αφορούν σε όλη τη χώρα είναι: 1. Πρόγραμμα «Επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την ε-

πολογισμού 70.000.000 ευρώ.

Στο Νομό Λέσβου

518 879 1.221 7 137 141 181 3.084

παγγελματική κατάρτιση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων, προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ. 2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμων και περιφερειών) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55 - 64 ετών, προϋπολογισμού 75.000.000 ευρώ. 3. Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών προϋπολογισμού 18.600.000 ευρώ. 4. Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα έως 35 ετών, προϋ-

Σε ό,τι αφορά στα εφαρμοζόμενα προγράμματα, το προηγούμενο διάστημα έχουν αποδώσει τη διατήρηση θέσεων εργασίας, την ένταξη ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, καθώς και τη διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό, τη διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, την επαγγελματική εκπαίδευση εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων τού ΛΑΕΚ και των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής, αλλά και τη φοίτηση - στον τομέα της Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νέων σπουδαστών σε 52 σχολές μαθητείας και 31 ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ). Ειδικά για το Νομό Λέσβου αποτυπώνεται στον πίνακα που διαμορφώθηκε βάσει των στοιχείων τού ΟΑΕΔ, η κατανομή των ωφελουμένων από τα προγράμματα του Οργανισμού.

Απ’ το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Γενικός γραμματέας Επικοινωνιών ο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απευθύνει ανοικτή δημόσια πρόTσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών, ο οποίος θα προΐσταται της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών του Υπουργείου. Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών πρέπει να είναι επιστήμονας κύρους από τους επιστημονικούς κλάδους κυρίως των Τηλεπικοι-

Στο διαγωνισμό πρόσληψης Ειδικών Φρουρών 2011

Παράταση για ενστάσεις

νωνιών, της Πληροφορικής, της Δημόσιας Διοίκησης και να διαθέτει ειδική εμπειρία σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, διαβούλευσης, οικονομικής διαχείρισης, επίλυσης συγκρούσεων ή να προέρχεται και από άλλους επιστημονικούς κλάδους, εφόσον έχει ασκήσει διοικητικά καθήκοντα υψηλής ευθύνης. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο www.opengov.gr έως τις 20 Οκτωβρίου 2011.

Στη μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση»

Γραμματέας, υπεύθυνοι ασφαλείας και κοινωνικοί επιστήμονες

αράταση για την υποβολή των ενστάσεων στο διαγωνισμό Ππρόσληψης Ειδικών Φρουρών έ-

μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση» ζητά γραμματέα με εμπειρία. Οι ενδιαφερόμενοι Hμπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους έως

δωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων και με τη δημοσιοποίηση των Πινάκων Επιτυχόντων του διαγωνισμού για την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών, επειδή η τελευταία μέρα της δεκαήμερης αποκλειστικής προθεσμίας, για την υποβολή ενστάσεων στο ΑΣΕΠ λήγει το Σάββατο 15-10-2011, η προθεσμία αυτή παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 17-10-2011.

την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mayday3metadrasi@gmail.com Ομοίως η μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση» ζητά υπευθύνους ασφαλείας και κοινωνικούς επιστήμονες με μόνιμη κατοικία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Έβρο, Σάμο και Χίο, για περιστασιακή απασχόληση για τη συνοδεία ανηλίκων. Αποστολή βιογραφικών για τις θέσεις αυτές γίνεται έως τις 16/10 στο mayday1metadrasi@ gmail.com για τους υπευθύνους ασφαλείας και mayday2 metadrasi@gmail.com για τους κοινωνικούς επιστήμονες.


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

11

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Ενοικιάζεται μεγάλη, δίχωρη γκαρσονιέρα, επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση (Κερκύρας 33). Πληρ. τηλ. 22510 25052, 6972-073048. Ενοικιάζονται δυάρι και γκαρσονιέρα κοντά στο Λόφο Πανεπιστημίου, χωρίς κοινόχρηστα, με θέση στάθμευσης. Πληρ. τηλ. 6947-901660 και 6944-583500. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 40 τ.μ. (επιπλωμένη, δίχωρη, με air-condition) νεόκτιστη, lux κατασκευής, με αυτόνομη θέρμανση σε μονοκατοικία με κήπο, στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 6977248653, 22510 20633. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 87 τ.μ., με αποθήκη 5ου ορόφου, διαμπερές, με απεριόριστη θέα, πλήρως ανακαινισμένο, έναντι εκκλησίας Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ. 6974922291. Ενοικιάζεται καινούργια, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 45 τ.μ., σε μονοκατοικία στ’ Ακλειδιού, Λόφος Πανεπιστημίου. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, χώρο στάθμευσης. Χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6936-184468 (κ. Στρατής). Ενοικιάζονται: Α) Γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, στο κέντρο της πόλης, ιδανική για φοιτητές. Β) Γκαρσονιέρα με αυτόνομη θέρμανση, στην περιοχή Βουναράκι. Γ) Δυο τριάρια στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου, με αυτόνομη θέρμανση. Δ) Ένα τριάρι στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 28518 (τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 - 14:30). Ενοικιάζονται γκαρσονιέρα 22 τ.μ. στο Ακρωτήρι, κοντά στο Πανεπιστήμιο, και δυάρι 55 τ.μ. ρετιρέ, διαμπερές, στο Γήπεδο, με κεντρική θέρμανση. Και τα δύο είναι επιπλωμένα, με πλυντήριο και A/C. Πληρ. τηλ. 6973076611, 22510 28306, 22510 27512.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία καινούργια, στη Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 41919, 22510 23182.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα σε όροφο, πλήρως επιπλωμένη, στο κέντρο της Μυτιλήνης, με κλιματιστικό και κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6973072310, 22510 29963.

Γκαρσονιέρα ενοικιάζεται, πλήρως επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, δίχωρη, νέα κατασκευή (πλησίον ΟΤΕ). Πληρ. τηλ. 6944696907.

Ενοικιάζεται δυάρι, ισόγειο, 60 τ.μ. στην Επάνω Σκάλα (Μυρίνης 3), με αυτόνομη θέρμανση, A/C, πλήρως επιπλωμένο, με αυλή. Πληρ. τηλ. 22510 24700 (πρωινές ώρες) και 22510 25425 (απογευματινές ώρες). Ενοικιάζεται στις Καμάρες μικρό δυάρι, 38 τ.μ., επιπλωμένο, με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή του Νοσοκομείου γκαρσονιέρα 38 τ.μ., 2ου ορόφου, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση και θέα, τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 2ου ορόφου διαμέρισμα, 78 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και σαλόνι. Τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην Αλυσίδα μικρό δυάρι 37 τ.μ., επιπλωμένο + TV, πλυντήριο, με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 330 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 2ου ορόφου διαμέρισμα, 75 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, κεντρική θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και σαλόνι. Τιμή 360 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται ή πωλείται δυομισάρι, 1ου ορόφου 67 τ.μ., επιπλωμένο πλήρως, στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής (οδός Σίμου Χουτζαίου). Πληρ. τηλ. 22510 93208, 6970-809945 και 6937485899.

Μετακομίσεις - Μεταφορές Συσκευασία Αμπαλάζ Αντικειμένων ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΑΝΥΨΩΣΕΙΣ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

www.fastmovers.gr TΗΛ.: 22510 42845 ΚΙΝ.: 6946-688918

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΛΗ Ο.Ε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Στην Καλλονή ΤΗΛ.: 22530 22310

Ενοικιάζεται στην Παναγιούδα δυάρι, 50 τ.μ., με 1 υπνοδωμάτιο, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και σαλόνι. Τιμή 230 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στην περιοχή του Νοσοκομείου μονοκατοικία, 110 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό. Τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα 3ου ορόφου διαμέρισμα 78 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό και σαλόνι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα ημιυπόγεια στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, 25 τ.μ., επιπλωμένη και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 150 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην αγορά, προς το τζαμί, 1ου ορόφου, 24 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 240 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται στο Πυργί γκαρσονιέρα, επιπλωμένη, 30 τ.μ., δωρεάν νερό, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 220 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στην Καλλονή γκαρσονιέρα, επιπλωμένη και χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 280 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα γκαρσονιέρα επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, ρετιρέ. Τιμή 180 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται δυάρι σε ισόγειο αρχοντικού 50 τ.μ., στο κέντρο της πόλης, χωρίς έπιπλα και κοινόχρηστα, με ενιαία κουζίνα - καθιστικό. Τιμή 330 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 40 τ.μ., στο Χάλικα, επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση και 1 θέση πάρκινγκ, τιμή 250 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη, χωρίς κοινόχρηστα, στη Ζωοδόχου Πηγής 82. Πληρ. τηλ. 6978-980846 και 22510 48967. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 35 τ.μ., ολοκαίνουρια, στο Γαϊδαρανήφορο, με δυνατότητα επίπλωσης, απεριόριστη θέα, αυτόνομη θέρμανση, μεγάλη αυλή και πάρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 6976766200. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα, Σίμου Χουτζαίου 4, με αυτόνομη θέρμανση, air-condition και χωρίς κοινόχρηστα. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6983658488. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια μεζονέτα στα Πάμφιλα 100 τ.μ., με κήπο, αποθήκη 50 τ.μ. και απεριόριστη θέα στη θάλασσα. Τιμή 500 ευρώ. ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ. Πληρ. τηλ. 6947-202221. Ενοικιάζεται καινούργια γκαρσονιέρα, διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση. Διαθέτει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, κουζίνα και μπάνιο, στην Καλλιθέα, οδός Θρασύβουλου Σταύρου 1. Πληρ. τηλ. 22530 98601 και 6972-834502. Ενοικιάζεται στην παραλία Λουτροπόλεως Θερμής, σε καινούργια διπλοκατοικία, μέσα σε κτήμα 4 στρεμμάτων, τριάρι, στο 2ο όροφο, με μπαλκόνια και θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6945283032. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια γκαρσονιέρα 35 τ.μ., 1ου ορόφου, χωρίς κοινόχρηστα, στο κέντρο της πόλης. Ιδανικό για φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6947-202221. Ενοικιάζεται τριάρι σε μονοκατοικία, στην Πλατεία Αλυσίδας, χωρίς κοινόχρηστα, με ηλιακό θερμοσίφωνα, τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 22520 71043, 6947850451. Ενοικιάζεται μονοκατοικία σε άριστη κατάσταση. Διαθέτει Υ/Δ, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα μεγάλη, τουαλέτα με μεγάλη μπανιέρα. Περιοχή Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 41919, 23182, 6934-800886. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα δίχωρη στο Κιόσκι, επιπλωμένη, με καλοριφέρ. Πληρ. τηλ. 22510 27767.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία με αυλή (Φιλικών και Ν. Παπανικολή), στο κέντρο της Μυτιλήνης, περιοχή: Καβέτσου. Κατάλληλη για οικογένεια. Πληρ. τηλ. 22510 62060, 6979-123620. Ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένη, καινούργια γκαρσονιέρα, με υπέροχη θέα, πάρκινγκ, χωρίς κοινόχρηστα και με αυτόνομη θέρμανση, στην Αγ. Μαρίνα. Πληρ. τηλ. 6946334198. Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα σε πολύ καλή κατάσταση, διαμπερές, με αυτόνομη θέρμανση, στη Χρυσομαλλούσα, πλησίον της εκκλησίας της Παναγίας. Πληροφορίες τηλ. 6976-147592 & 22520 22309 (κ. Παναγιώτης). Ενοικιάζεται δυάρι στο Ακρωτήρι, σε πολυτελή κατασκευή. Διαθέτει αυτόνομη θέρμανση, αυλή με θέα και χώρο στάθμευσης. Πληρ. τηλ. 6939564527, 210 6130706, 6972-623625, 22510 24264. Ενοικιάζονται 2 δυάρια, 55 τ.μ. το καθένα, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, με αυτόνομη θέρμανση, στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 6985688177, 22510 23991. Ενοικιάζεται δυάρι επιπλωμένο στην Παναγιούδα, τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6979212071. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα πλήρως επιπλωμένη, με πλυντήριο, στον 1ο όροφο. Πλησίον 6ο Δημοτικού Σχολείου. Πληρ. τηλ. 6993932333. Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα στο κέντρο. Τιμή 320 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα σε όροφο, στη Χρυσομαλλούσα, με τιμή 260 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια, πολυτελέστατη γκαρσονιέρα, 35 τ.μ,. ορόφου, ανεξάρτητη. Διαθέτει 37 τ.μ. βεράντα, με απεριόριστη θέα. Δυνατότητα επίπλωσης. Αυτόνομο καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι 61 τ.μ., διαμπερές, 3ου ορόφου, σε άριστη κατάσταση, στην οδό Ε. Βοστάνη 35 (πλησίον Νοσοκομείου). Τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6946404422, 22510 20254.

Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες από 180 ευρώ, δυάρια από 250 ευρώ και τριάρια από 330 ευρώ και μονοκατοικίες από 400 ευρώ. ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 45181 (υπεύθυνος Λουκιανός Ραλλίδης). Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με αυτονομία χωρίς κοινόχρηστα με μεγάλη βεράντα στο Βουναράκι. Πληρ. τηλ. 22510 47618, 6989-869651. Ενοικιάζονται γκαρσονιέρα και στούντιο επιπλωμένα, χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 61933, 6934-917477. Ενοικιάζεται τριάρι στη Χρυσομαλλούσα. Αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 350 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μεγάλο τεσσάρι οροφοδιαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 450 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται ημιυπόγεια, δίχωρη, επιπλωμένη γκαρσονιέρα, στη Βαρειά. Τιμή 260 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα στο Ακρωτήρι. Αυτόνομη θέρμανση, διαμπερές, αποθήκη. Τιμή 330 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται δυάρι επιπλωμένο στον Άνω Χάλικα, με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό. Πληρ. τηλ. 6944-814151. Ενοικιάζεται στούντιο σε μονοκατοικία, πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, στην Τζαίημς Αριστάρχου 54, στην Κουλμπάρα. Πληρ. τηλ. 6977506278, 22510 40857. Ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα καινούργιας διπλοκατοικίας, πλησίον Λουτρών, εμβαδού 120 τ.μ., με μπάνιο και WC, πολύ μεγάλη αυλή. Τιμή 480 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται μονοκατοικία με αυλή στην Αγία Μαρίνα. Σαλονοκουζίνα, 2 μπάνια, 1 WC, 2 υπνοδωμάτια, αποθήκη και σοφίτα 50 τ.μ.. Τιμή 480 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται ισόγειο, υπερυψωμένο πεντάρι, με μπάνιο και WC, 140 τ.μ., στο κέντρο, με αυτόνομη θέρμανση, βεράντα και κήπο. Πληρ. τηλ. 6944-713214. Ενοικιάζεται σπίτι 25 τ.μ., διώροφο, στην παραλία της Θερμής, 50 μ. από τη θάλασσα, με A/C, επιπλωμένο, με ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο. Πληρ. τηλ. 6974-763284.


12 Ενοικιάζεται τριώροφη μονοκατοικία, 160 τ.μ., κεντρική και ήσυχη, ημιεπιπλωμένη, όπισθεν Αγ. Συμεών, με ενιαίο χώρο, αυλή με τριανταφυλλιές, τζάκι και καλοριφέρ. Ιδανική για 3 φοιτητές ή οικογένεια. Πληρ. τηλ. 6972839314.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ενοικιάζεται lux δυάρι 70 τ.μ., πάνω από το γήπεδο, πλήρως ανακαινισμένο, με αυτονομία και αυλή προς χρήση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται δυάρι (σαλονοκουζίνα και ένα υπνοδωμάτιο) στο Ακλειδιού. Αυτόνομη θέρμανση, μεγάλη βεράντα, διαμπερές, θέα στη θάλασσα. Τιμή 330 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται δυάρι 55 τ.μ., καινούργιο, με θέα, επιπλωμένο πλήρως με ηλεκτρικά (πλυντήριο, ηλιακό, κουζίνα, ψυγείο), boiler, με αυτονομία θέρμανσης, στην περιοχή του Άνω Χάλικα. Πληρ. τηλ. 6971-890568.

Ενοικιάζεται μεγάλο ανεξάρτητο δυάρι στα Πυργέλια, 70 τ.μ. (μετά από Άγ. Ιωάννη Καλυβίτη), σε διώροφη μονοκατοικία, αρίστης κατάστασης, με άνετους χώρους και πολυτελέστατο μπάνιο. Χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται στην Κράτηγο (μετά το αεροδρόμιο) ανεξάρτητο δυάρι ορόφου, με άνετη βεράντα και πανοραμική θέα. Βρίσκεται σε ήσυχο περιβάλλον. Διαθέτει αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζονται διαμερίσματα επιπλωμένα 1 ή 2 υπνοδωματίων, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 22196, 6951-796634 και 6972844003.

Ενοικιάζεται επιπλωμένη, άνετη, δίχωρη γκαρσονιέρα στο Βουναράκι, (300 μ. από ΟΤΕ). Ανεξάρτητη, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται καινούργια γκαρσονιέρα, δίχωρη, 1ου ορόφου, 45 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, A/C, μεγάλη βεράντα με τέντες, επιπλωμένη (τηλεόραση, ψυγείο, πλυντήριο, ηλεκτρική κουζίνα). Περιοχή: Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 6937-277315. Ενοικιάζεται ανεξάρτητη ανακαινισμένη μονοκατοικία με 4 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια, πίσω από το «Μουσικό Καφενείο», πλήρως επιπλωμένη και εξοπλισμένη με TV, ψυγείο, πλυντήρια ρούχων - πιάτων κ.τ.λ.. Ιδανική για συγκατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένη, δίχωρη γκαρσονιέρα, χωρίς έπιπλα, 4 λεπτά από τον ΟΤΕ (οδός Αντικυθήρων). Ανεξάρτητη, χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται δυομισάρι 1ου ορόφου, επιπλωμένο, στην Ε. Βοστάνη 60, με air-condition. Πληρ. τηλ. 6936284135, 6945-184066. Ενοικιάζεται καινούργια γκαρσονιέρα 1ου ορόφου, στο κέντρο. Δεν έχει κοινόχρηστα. Τιμή 260 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται ανεξάρτητη γκαρσονιέρα, πλήρως εξοπλισμένη, ενιαίου χώρου, πάνω από την Ερμού, χωρίς κοινόχρηστα. Διαθέτει και πλυντήριο. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ.22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζονται από τον ιδιοκτήτη πλήρως επιπλωμένα ή μη, σε άριστη κατάσταση: α) διαμπερές γωνιακό τριάρι οροφοδιαμέρισμα, 85 τ.μ. & β) ισόγειο δυάρι, 45 τ.μ., στην οδό Μαρκοπούλου 4 (Μαύρα Σίδερα - γήπεδο). Πληρ. τηλ. 22510 24690, 6946011338. Ενοικιάζεται μονοκατοικία 3 δωματίων σε στυλ μεζονέτας, στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει αυλή, καλοριφέρ και κλιματισμό, μπάνιο και WC, ευρύχωρη κουζίνα, πολλούς χώρους αποθήκευσης. Τιμή λογική. Κατάλληλη και για φοιτητές (συγκατοίκηση). Πληρ. τηλ. 6946-063216. Ενοικιάζονται δύο γκαρσονιέρες πλήρως επιπλωμένες 30 τ.μ. α) Π. Βοστάνη 10 (πλησίον Αγ. Κωνσταντίνου), 1ος όροφος, β) Ε. Βοστάνη 35 (έναντι Γηροκομείου), 3ος όροφος. Πληρ. τηλ. 6945168722, 22510 45513. Ενοικιάζεται στο Κομκό ανεξάρτητη διώροφη μονοκατοικία, 75 τ.μ., με 2 υπνοδωμάτια, τζάκι, ηλιακό, μεγάλο κήπο, φούρνο με ξύλα και γεώτρηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται τριάρι ανακαινισμένο, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτονομία θέρμανσης, 2 κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο και αποθήκη, στην Επάνω Σκάλα. Πληρ. τηλ. 22510 27811 και 6937-086305.

Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα ισόγεια γκαρσονιέρα, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 200 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζονται δυάρι και τριάρι επιπλωμένα, σε διπλοκατοικία, στο κέντρο της πόλης, με αυλή, αυτόνομη θέρμανση (καλοριφέρ), χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 22510 29478 και 6973-264357 και 6978-683103. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 2ου ορόφου, δίχωρη, με ανεξάρτητη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα και με air-condition. Πληρ. τηλ. 22510 24051, 6930-966796. Ενοικιάζεται ισόγειο υπερυψωμένο δυάρι, στη Χρυσομαλλούσα (Οικ. Τάξη, σε καλή κατάσταση, χωρίς έπιπλα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-9901 81. Ενοικιάζονται α) μεγάλο δυομισάρι στη Μυτιλήνη, με αποθήκη εντός, ισόγειο, ανεξάρτητο, χωρίς κοινόχρηστα, με αυτόνομη θέρμανση, επιπλωμένο ή μη, 100 μ. από το Πανεπιστήμιο (Λόφος «Ξενία»), σε πολύ καλή τιμή. β) δυάρι στην Αθήνα, στην Άνω Κυψέλη, 56 τ.μ., 3ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, επιπλωμένο ή μη, σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6949539577, 6945-371167. Ενοικιάζεται ολοκαίνουργια, πολυτελέστατη γκαρσονιέρα, 36 τ.μ., ορόφου, ανεξάρτητη, με θέα. Δυνατότητα επίπλωσης. Αυτόνομο καλοριφέρ. Οδός Πολίου & Βρυσάρας. 7 λεπτά από τον Άγιο Θεράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται μεγάλη ανακαινισμένη γκαρσονιέρα πάνω από το καφενείο Κουτσομύτη, στην περιοχή του Παιδικού Σταθμού. Χωρίς κοινόχρηστα, σε χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Eνοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα σε διπλοκατοικία, 68 τ.μ., με καθιστικό, Υ/Δ, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο, WC, αποθήκη αυλή-κήπο. Διαθέτει ψυγείο, τραπέζι με 4 καρέκλες, κρεβάτι, ντιβάνι και τραπεζάκι τηλεόρασης. Με αυτόνομη θέρμανση με δικό του λέβητα, όχι κοινόχρηστα. Τιμή προσιτή, κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936626775. Ενοικιάζεται δυαράκι 52 τ.μ., αυτόνομο, χωρίς κοινόχρηστα στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 45771, 6978-625400, 22510 20513, 6996-536690. Ενοικιάζεται στη Χρυσομαλλούσα μεγάλο άνετο τριάρι, με αυτόνομο καλοριφέρ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα, 65 τ.μ., 3ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, στην Αθήνα, στους Αμπελοκήπους (στο ύψος της Πανόρμου), 2´ από το μετρό Πανόρμου, από στάση λεωφορείων, τρόλλεϋ, πιάτσα ταξί και αγορά. Διαθέτει κεντρική θέρμανση, 2 air-condition, διπλά τζάμια, μπαλκόνι με τέντες, κουζίνα, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο, τηλεόραση και πλήρη επίπλωση, πολύ φωτεινό, σε άριστη κατάσταση. Κατάλληλο και για φοιτητές. Πληρ. τηλ. 22510 37225 & 6932-206393.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στον Άγιο Θεράποντα (πλησίον Ερμού), 1ου ορόφου, σε χαμηλή τιμή. Χωρίς κοινόχρηστα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται στη Σουράδα άνετο τριάρι, 2ου ορόφου, με 2 υπνοδωμάτια, σε διώροφη οικοδομή, με αυτονομία και τζάκι. Καινούργια κουφώματα, θέση στάθμευσης σε πιλοτή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 69 72-990181. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 32 τ.μ. (κοντά στην παλιά αστυνομία) δίχωρη, πλήρως επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση. Γύρω-γύρω μπαλκόνια με θέα την πόλη της Μυτιλήνης και το λιμάνι. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936626775. Ενοικιάζεται τριάρι 1ου ορόφου, στην περιοχή του γηπέδου (Μητρ. Ιακώβου). Σε καλή κατάσταση, με άνετους χώρους, καινούργια κουφώματα και βοηθητικό WC ή αποθήκη. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται δυάρι 57 τ.μ., 3ου ορόφου, στο κέντρο, με αυτόνομη θέρμανση και A/C, σε άριστη κατάσταση, με θέα στο λιμάνι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται πολυτελές διώροφο κτήριο στην Παγανή, 800τ.μ.. Ο κάθε όροφος είναι 400τ.μ. και μισθώνεται ξεχωριστά. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisreal estate.com


13

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ενοικιάζεται προνομιούχο διαμέρισμα, β´ όροφος, 160τ.μ. επί της Καβέτσου (κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΚΤΗΡΙΩΝ Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα 1ου ορόφου, 110 τ.μ., με αποθήκη 40 τ.μ., στο ισόγειο. Διαμπερές, με 3 υπνοδωμάτια, μεγάλη σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο, μεγάλη βεράντα, κεντρική θέρμανση και κλιματισμό, σε διώροφο συγκρότημα 4 διαμερισμάτων. Έτος κατασκευής: 1999. Τιμή 200.000 ευρώ (συζητήσιμη). Πληρ. τηλ. 6972-422195 (Μαρία).

Πωλείται στο Νέο Κόσμο Αθήνας ολοκαίνουργιο δυάρι, 45 τ.μ., κατάλληλο για επένδυση, κοντά σε μετρό, τραμ και πανεπιστήμιο. Εξαιρετική κατασκευή, προσιτή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-202221. Πωλείται νεόκτιστο δυάρι 55 τ.μ., πάνω από την κεντρική αγορά της Μυτιλήνης. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investinlesvos.com Πωλείται στον Άνω Χάλικα ημιυπόγειο, 46 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα στο Λαζαρέτο, 87 τ.μ., σε διπλοκατοικία, 1ου ορόφου, με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό, διαμπερές και με ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται ανεξάρτητη ολοκαίνουργια μεζονέτα 120 τ.μ., στην Αγία Μαρίνα. Διαθέτει επιπλέον αποθήκες-γκαράζ 120 τ.μ., μεγάλες βεράντες και αυλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλούνται διαμερίσματα στην Αθήνα, στις περιοχές Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Φάληρο, Γαλάτσι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μονοκατοικία διώροφη, 55 τ.μ., ανακαινισμένη, επιπλωμένη, άμεσα κατοικήσιμη, πλησίον κεντρικής αγοράς. Τιμή λογική, κατάλληλη και για επένδυση. Πληρ. τηλ. 22510 24496. Πωλείται διαμέρισμα στο Χάλικα, 68 τ.μ., 1ου ορόφου + 10 τ.μ. αποθήκη, με αυτόνομη θέρμανση και μπαλκόνι με θέα. Πληρ. τηλ. 6947949150.

Πωλούνται διαμερίσματα 1, 2, 3 και 4 δωματίων, στα Πυργέλια Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 37522 και 6978-119361.

Πωλείται μονοκατοικία στο Συνοικισμό, νεόδμητη, 105 τ.μ. + υπόγειο 55 τ.μ., αυτόνομη και ανεξάρτητη. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διαμέρισμα στο Βουναράκι, 93 τ.μ., σε διπλοκατοικία, ισόγειο, με 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό, τζάκι και με ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλούνται μεζονέτες και διαμερίσματα στο Ακρωτήρι Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 2251 037522 και 6978-119361.

Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα, 1ου ορόφου, 110 τ.μ., διαμπερές, με 3 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο, 1 WC, αυτόνομη θέρμανση και μεγάλα μπαλκόνια. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα, 1ου ορόφου, 117 τ.μ., με 2 WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, τραπεζαρία, σε άριστη κατάσταση, 34 ετών. Τιμή 152.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Παναγιούδα. Πωλείται μεζονέτα 123 τ.μ., νεόδμητη, με 3 Υ/Δ, μπάνιο, WC, ηλιακό θερμοσίφωνα, αυτόνομη θέρμανση, κήπο, 215.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-171012). Αφάλωνας. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 98 τ.μ. + 28 τ.μ. αποθήκη, νεόδμητο, με 2 Υ/Δ, μπάνιο, τζάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα, αυτόνομη θέρμανση, θέα μοναδική, 185.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE170941). Μυτιλήνη, Χρυσομαλλούσα. Πωλείται διαμέρισμα 51 τ.μ., νεόδμητο, με 1 Υ/Δ, μπάνιο, ηλιακό θερμοσίφωνα, αυτόνομη θέρμανση, 125.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-213622). Μυτιλήνη, Χρυσομαλλούσα. Πωλείται διαμέρισμα 61 τ.μ., νεόδμητο, με 2 Υ/Δ, μπάνιο, ηλιακό θερμοσίφωνα, αυτόνομη θέρμανση, 155.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-213628). Μυτιλήνη, Σουράδα. Πωλείται διαμέρισμα 78 τ.μ. + 40 τ.μ. αποθήκη, νεόδμητο, με 2 Υ/Δ, μπάνιο, ηλιακό θερμοσίφωνα, αυτόνομη θέρμανση, θέα στη θάλασσα, 210.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510

22220 (κωδικός: 167311).

LE-

Μυτιλήνη, Νεάπολη. Πωλείται μεζονέτα 170 τ.μ. νεόδμητη, με 5 Υ/Δ, 2 μπάνια, WC, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, 2 θέσεις πάρκινγκ κλειστές, θέα σε βουνό - θάλασσα, 360.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE215050). Μυτιλήνη, Χάλικας. Πωλείται διαμέρισμα 70 τ.μ., κατασκευής 2006, με 2 Υ/Δ, ηλιακό θερμοσίφωνα, αυτόνομη θέρμανση, 140.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-213331). Μυτιλήνη, Μαύρα Σίδερα. Πωλείται διαμέρισμα 65 τ.μ., με 2 Υ/Δ, κεντρική θέρμανση, βεράντες, τέντες, 115.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE215093). Μυτιλήνη, Βαρειά. Πωλείται γκαρσονιέρα 5 λεπτά με τα πόδια από το Πανεπιστήμιο, 52 τ.μ., κατασκευής 2010, με 1 Υ/Δ, αυτόνομη θέρμανση, 50.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE213865). Μυτιλήνη, Καγιάνι. Πωλείται μεζονέτα 100 τ.μ., 2 Υ/Δ, 2 μπάνια, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, βεράντες, θέα απεριόριστη στη θάλασσα,

Πωλείται καινούργια μεζονέτα 4 Υ/Δ, στη Νεάπολη. Τιμή 280.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικία στο κέντρο του Παλαιοχωρίου με ισόγειο μαγαζί. Πληρ. τηλ. 6978918141, 6972-566180. Πωλείται μεζονέτα στο Ακρωτήρι, 138 τ.μ. + 35 τ.μ. γκαρσονιέρα + 22 τ.μ. γκαράζ, με αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, μεγάλο καθιστικό, μεγάλη κουζίνα και τζάκι. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, πλήρως επιπλωμένη και μισθωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα στη Χρυσομαλλούσα 1ου ορόφου, 102 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο, 1 WC, ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό, τραπεζαρία, σε άριστη κατάσταση, 18 ετών. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στον παιδικό σταθμό 1 γκαρσονιέρα 24 τ.μ., νεόδμητη, με αυτόνομη θέρμανση και επιπλωμένη. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα στη Σουράδα, 75 τ.μ., σε διπλοκατοικία, 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 2 υπνοδωμάτια και αποθήκη 40 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται μεζονέτα στη Σουράδα, 127 τ.μ., με δικό της λέβητα, νεόδμητη, με 2 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια και γκαράζ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στους Λάμπου Μύλους μονοκατοικία 190 τ.μ. + 22 τ.μ. σοφίτα, σε οικόπεδο 2 στρεμ., νεόχτιστη, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται ισόγειο διαμέρισμα 50 τ.μ., στο Ακρωτήρι. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται μεζονέτα 90 τ.μ., στη Σουράδα. Μεγάλο σαλόνι, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο, αποθήκη. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com Πωλείται στην Αθήνα (Ζωγράφου) διαμέρισμα σε 5ο και 6ο όροφο, με αυτόνομη θέρμανση, αποθήκη, θερμοσίφωνα, θέα στο Λυκαβηττό. Υπάρχει και ένας χορός πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στη Νεάπολη διαμέρισμα 110 τ.μ., ημιτελές, με 1 WC, 1 μπάνιο, 2 υπνοδωμάτια, αυτόνομη θέρμανση και 150 τ.μ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται στα Βατερά μεζονέτα επάνω στη θάλασσα, 100 τ.μ., σε οικόπεδο 150 τ.μ., τιμή 250.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται διαμέρισμα στις Καμάρες, 62 τ.μ., σε διπλοκατοικία, 1ου ορόφου, με 1 υπνοδωμάτιο, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακό και με ενιαίο χώρο κουζίνα - καθιστικό. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται καινούργιο, προνομιούχο, πολυτελές διαμέρισμα, με απεριόριστη θέα, υπό κατασκευή, στον Άνω Χάλικα, 75 τ.μ., σε διπλοκατοικία. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα 80 τ.μ., 2ου ορόφου, στην Ε. Βοστάνη. Τιμή 95.000 ευρώ (λόγω αναχώρησης ιδιοκτήτη). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται ανακαινισμένη γκαρσονιέρα 32 τ.μ., 3ου ορόφου, στην περιοχή του γηπέδου. Τιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 - Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560 190.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE212468). Μυτιλήνη, αεροδρόμιο. Πωλείται μεζονέτα 245 τ.μ., με 3 Υ/Δ, μπάνιο, WC, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, A/C, ηλιακό θερμοσίφωνα., θέα, σε οικόπεδο 4 στρεμ.. 500.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE177007).

μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, βεράντες, αποθήκη, 230.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE192335). Μυτιλήνη, Χάλικας. Πωλείται διαμέρισμα 103 τ.μ., νεόδμητο, με 3 Υ/Δ, μπάνιο, WC, τζάκι ενεργειακό, αυτόνομη θέρμανση, βεράντες, αποθήκη 240.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE197163).

Μυτιλήνη, Αγία Μαρίνα. Πωλείται μεζονέτα 120 τ.μ. + 100 τ.μ. υπόγειο, με 3 Υ/Δ, μπάνιο, WC, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, βεράντες, θέα, 300.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE200505_.

Παναγιούδα. Πωλείται μεζονέτα 120 τ.μ. + 60 τ.μ. υπόγειο + 20τ.μ. αποθήκη, με 4 Υ/Δ, 2 μπάνια, WC, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, θέα, 340.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220.

Μυτιλήνη, Ακρωτήρι. Πωλείται διαμέρισμα 77 τ.μ., νεόδμητο, 2 Υ/Δ, αυτόνομη θέρμανση, βεράντες, μεγάλο γκαράζ, 180.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-196384).

Μυτιλήνη, κέντρο. Πωλείται γραφείο 36 τ.μ., δίχωρο, πλήρως ανακαινισμένο, σε κεντρικότατο σημείο της πόλης 65.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE204502).

Mυτιλήνη, Νεάπολη. Πωλείται μεζονέτα 270 τ.μ., με 5 Υ/Δ, 2 μπάνια, WC, τζάκι ενεργειακό, αυτόνομη θέρμανση, θέα, 320.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-202933).

Μυτιλήνη, προκυμαία. Πωλείται κατάστημα 73 τ.μ., 750.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE214990).

Μυτιλήνη, Ακλειδιού. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 77 τ.μ., νεόδμητο, με 2 Υ/Δ,

Μυτιλήνη, Ερμού. Πωλείται κατάστημα, 80 τ.μ., 260.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-

215322). Μυτιλήνη, Παγανή. Πωλείται αποθήκη, 172 τ.μ., 258.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE166385). Μυτιλήνη, Ερμού. Πωλείται κατάστημα 137 τ.μ., 200.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE212630). Αθήνα, Άνω Νέα Σμύρνη. Πωλείται αποθήκη, 100 τ.μ., 50.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE208383). Μυτιλήνη, κέντρο πόλης. Πωλείται ξενοδοχείο 2.000.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE213333). Μυτιλήνη, Αγία Μαρίνα. Πωλείται οικόπεδο 900 τ.μ., χτίζει 4 μεζονέτες, θέα στη θάλασσα, 160.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-203601). Μυτιλήνη, Μόρια. Πωλείται οικόπεδο 868 τ.μ., χτίζει 113 τ.μ., σε κεντρικό δρόμο, 72.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE200821). Γέρα, Πύργοι Περάματος. Πωλείται οικόπεδο 2.300

τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με θέα, 110.000 ευρώ. ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-181519). Μυτιλήνη, Πληγώνι. Πωλείται οικόπεδο με θέα στη θάλασσα, 623 τ.μ., χτίζει 498 τ.μ., 120.000 ευρώ. ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE176040). Μυτιλήνη, Ταξιάρχης - Καγιάνι. Πωλείται οικόπεδο 2.350 τ.μ., χτίζει 160 τ.μ., 180.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE199879). Μυτιλήνη, αεροδρόμιο. Πωλείται οικόπεδο 2,8 στρεμ., χτίζει 160 τ.μ. (υπό προϋπόθεση), 70.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE182064). Γέρα, Πέραμα. Πωλείται οικόπεδο 1.668 τ.μ., χτίζει 400 τ.μ., 45.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-212632). Μυτιλήνη, Καγιάνι. Πωλείται οικόπεδο 200 τ.μ., με παλιά οικία και υπόλοιπο συντελεστής δόμησης, 120.000 ευρώ. Aspis Real Estate. Πληρ. τηλ. 22510 22220 (κωδικός: LE-215021).


14 Πωλείται καινούργια, προνομιούχα, πολυτελής μεζονέτα, 105 τ.μ., με 55 τ.μ. ισόγειο/βοηθητικό χώρο, θέα, στ’ Ακλειδιού. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται νεόκτιστο διαμέρισμα 102 τ.μ., μαζί με χώρο γκαράζ και μικρή αποθήκη, στο Κιόσκι Μυτιλήνης, με τιμή 230.000 ευρώ. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investinlesvos.com Πωλείται νεόδμητη μονοκατοικία στη Βαρειά 125 τ.μ. + 25 τ.μ. ισόγειο - γκαράζ, με θέα, διαθέτει άριστα υλικά κατασκευής, 3 κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, τζάκι και μεγάλα μπαλκόνια. Βρίσκεται εντός οικοπέδου 1 στρέμ. και έχει δυνατότητα επιπλέον δόμησης 250 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvos-realestate.gr Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 360 τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Μεγάλη αυλή. Αποτελείται από 12 κύρια δωμάτια και 4 μπάνια. Διαθέτει 2 τζάκια. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλούνται μονοκατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αποθήκες νεόδμητα ή παλαιά, σε λογικές τιμές, στη Μυτιλήνη και στα περίχωρά της. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932622045, www.lesvos-real estate.gr

Πωλείται πέτρινη κατοικία στην περιοχή Μόριας Μυτιλήνη, εμβ. 134τ.μ., με κήπο 1 στρεμ., διαμορφωμένο (γκαράζ, εξωτ. φούρνο), αυλή με επιπλέον δόμηση 266τ.μ., σε άριστη κατάσταση. άμεσα κατοικήσιμη, τιμή 240.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 - 622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται διαμέρισμα ρετιρέ 140 τ.μ., λουξ κατασκευής στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας. Το διαμέρισμα έχει δική του ιδιόκτητη ταράτσα και είναι πλήρως ανακαινισμένο το 2008. Διαθέτει 3 Υ/Δ, τζάκι, τζακούζι, αποθήκη, αυτονομία. Έχει επίσης εξαιρετική θέα προς την πόλη της Μυτιλήνης και το λιμάνι. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investin lesvos.com Πωλείται ανεξάρτητη ολοκαίνουργια μεζονέτα 105 τ.μ., στην Κράτηγο, με 3 υπνοδωμάτια και 60 τ.μ. γκαράζ-αποθήκες. Τιμή χαμηλή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 140τ.μ., στην Καλλιθέα, με θέα. Σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, 3 υπνοδωμάτια με δρύινα πατώματα, μπάνιο, WC, θέρμανση: καλοριφέρ, air-conditioner, ηλιακός. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonis realestate.com

Πωλείται καινούργια μεζονέτα, στην περιοχή της Ακαδημίας, με 3 Υ/Δ, αποθήκη, γκαράζ. Τιμή 290.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται στα Βατερά ολοκαίνουργια μεζονέτα 170 τ.μ., χτισμένη επί οικοπέδου 1.200 τ.μ.. Χτίζονται άλλα 230 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεγάλο τεσσάρι διαμέρισμα, στη Χρυσομαλλούσα, με ωραία θέα στη θάλασσα. Τιμή 210.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 255 τ.μ., πλησίον Λουτρών, ευρισκόμενη σε οικόπεδο εμβαδού 8 στρεμ.. Έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης για να κτιστεί κι άλλο ένα μεγάλο σπίτι. Τιμή 450.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται τριώροφο κτήριο στο Καγιάνι. Αποτελείται από υπόγειο 107 τ.μ., ισόγειο 107 τ.μ. (δυάρι και ένα γκαράζ), όροφο 107 τ.μ. (τριάρι οροφοδιαμέρισμα). Τιμή 300.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 145 τ.μ., με επιπλέον βοηθητικούς χώρους 80 τ.μ., στην Αγία Μαρίνα, με καταπληκτική θέα. Τιμή 300.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 2 υπνοδωματίων, με δική του αυλή, στην Επάνω Σκάλα. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται δυάρι διαμέρισμα 1ου ορόφου στη Νεάπολη, επί της παραλιακής οδού. Καταπληκτική θέα στη θάλασσα. Τιμή 80.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται πλήρως ανακαινισμένη μονοκατοικία 1 υπνοδωματίου, στις Καμάρες Μυτιλήνης. Μικρή αυλή. Τιμή 70.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, χωρίς αυλή, πλησίον περιοχής «Πλάτανος». Τιμή 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται μεζονέτα 2 υπνοδωματίων, με αυλή, στον Αφάλωνα Μυτιλήνης. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται καινούργιο, πολυτελές, προνομιούχο διαμέρισμα, 80 τ.μ., στο Ακρωτήρι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται παλιό γωνιακό σπιτάκι πάνω από τον Πλάτανο. Δυνατότητα επισκευής ή και κατεδάφισης για εκμετάλλευση. Τιμή ευκαιρίας. 40.000 ευρώ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται εξαιρετική ιδιόκτητη μεζονέτα 150τ.μ. στο Ακρωτήρι, με σχεδόν 1στρέμ. αυλή (μπρος - πίσω), με extra υπόγειο 80τ.μ. και 130τ.μ. περίπου βεράντες. 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται ολοκαίνουργιο διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων, στο Πυργί. Θέα στη θάλασσα, αποθήκη, 2 μπάνια, μεγάλη βεράντα. Τιμή 260.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεζονέτα 3 Υ/Δ, στους Πύργους Θερμής. Διαθέτει υπόγειο γκαράζ. Τιμή 220.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται ολοκαίνουργιο δυάρι, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα σε τριώροφη οικοδομή. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται υπό κατασκευή δυάρι 50 τ.μ., στην περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται παραθαλάσσιο διαμέρισμα 40 τ.μ., με καταπληκτική θέα, στη Βίγλα Μυτιλήνης. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Τιμή 66.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investin lesvos.com

Πωλείται προνομιούχο οροφοδιαμέρισμα 150 τ.μ., με θέα, μεγάλη αυλή και 2 χώρους στάθμευσης, στη Βαρειά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται καινούργια μονοκατοικία 2 υπνοδωματίων, στην Καλλιθέα Μυτιλήνης. Διαθέτει αυλή, πάρκινγκ, αποθηκευτικούς χώρους και θέα προς τη θάλασσα και την πόλη. Τιμή 260.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται υπό κατασκευή τριάρι 85 τ.μ., με απεριόριστη θέα, στην περιοχή Κουμκό. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται τεσσάρι διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων, στην περιοχή του Υφαντήριου, πλησίον Λυκείων. Αυτόνομη θέρμανση. Αρίστη κατάσταση. Τιμή 210.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο, πολυτελές διαμέρισμα, 1ου ορόφου, 115 τ.μ., με 3 υπνοδωμάτια, μεγάλη βεράντα, στη Χρυσομαλλούσα (πλησίον εκκλησίας). Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα, ανακαινισμένη μονοκατοικία 150 τ.μ., σε 1.000 τ.μ. οικόπεδο, εντός οικισμού και με απεριόριστη θέα (υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 250 τ.μ.), περιοχή Μόριας. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ανεξάρτητη μεζονέτα 2 υπνοδωματίων (με έξτρα 3ο υπνοδωμάτιο ή γραφείο), στη Βαρειά Μυτιλήνης, ενός επιπέδου, με τζάκι, αυλή και ηλιακό. Διαθέτει 2 επιπλέον ισόγεια διαμερίσματα-γκαρσονιέρες, ιδανικά για εκμετάλλευση (εκμίσθωση). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 120 τ.μ., 3ου ορόφου, με θέα, στη Χρυσομαλλούσα (πλησίον Νοσοκομείου). Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.interlesvos.gr Πωλείται ολοκαίνουργιο άνετο 4άρι με 3 υπνοδωμάτια, 120 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα, 3ου ορόφου, με τζάκι, δρύινα πατώματα, βοηθητικό W.C., αποθήκη, αυτονομία και μεγάλη βεράντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μεγάλη μονοκατοικία, διαμορφωμένη σε 4 ανεξάρτητες γκαρσονιέρες, με δυνατότητα επέκτασης, 1 λεπτό από Άγ. Θεράποντα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στην περιοχή του Πλατάνου (300 μ. από τον Άγ. Θεράποντα) πλήρως ανακαινισμένη διώροφη μονοκατοικία 70 τ.μ. περίπου, με ένα υπνοδωμάτιο. Ιδανικό για εκμετάλλευση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται διαμέρισμα 3ου ορόφου 110 τ.μ., με θέα, σε καλή κατάσταση, πλησίον Νοσοκομείου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται (τιμή διαπραγματεύσιμη) αυτοτελές, ημιτελές διώροφο κτίσμα 340 τ.μ. (170 τ.μ. πάνω όροφος με 170 τ.μ. ημι-ισόγειο/βοηθητικό χώρο), με απεριόριστη θέα και αυλή, στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα, ακατοίκητο, σε άριστη κατάσταση, 4ετίας, 127 τ.μ., με μεγάλα μπαλκόνια, 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι-κουζίνα ενιαίο χώρο, έξτρα αποθήκη-γκαράζ 64 τ.μ., στην Καλλιθέα. Τιμή ευκαιρίας. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www. lesvos-realestate.gr

Πωλείται προνομιούχο διαμπερές διαμέρισμα, ρετιρέ, 105 τ.μ., στα Μαύρα Σίδερα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 22510 42528. Πωλείται γκαρσονιέρα 30 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Δάφνης, 2ου ορόφου. Απέχει 150 μ. από το μετρό. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται προνομιούχο κεντρικό οροφοδιαμέρισμα στην Καλλονή, 160 τ.μ.. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528. Πωλείται συγκρότημα 11 δωματίων, εμβαδού 270τ.μ., σε οικόπεδο 500τ.μ., πέτρινης κατασκευής, στο Μόλυβο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται καινούργια, πολυτελής, προνομιούχα, διώροφη οικία, 75 τ.μ. με 75 τ.μ. ισόγειο/βοηθητικό χώρο, αυλή, στον Άνω Χάλικα. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται στους Πύργους Θερμής νεόκτιστη μεζονέτα, 3 επιπέδων, 3 υπνοδωματίων, με τζάκι, καθώς και αύλειο χώρο, περίπου 400 τ.μ.. Επίσης πωλείται στα Πάμφιλα, νεόκτιστη μεζονέτα, 97 τ.μ., με αυλή και 2 υπνοδωμάτια. ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Κατασκευή - Πωλήσεις - Aντιπαροχές (Ικτίνου, 2). Πληρ. τηλ. 22510 41244, 6948-172730. Πωλείται διαμέρισμα 63 τ.μ., 3ου ορόφου, σε καλή κατάσταση, στην τιμή των 86.000 ευρώ, στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, πλησίον «Γαρδένιας». Πληρ. τηλ. 22510 44245. Πωλούνται 2 οροφοδιαμερίσματα, 70τ.μ. το καθένα, σε διπλοκατοικία, με δυνατότητα εσωτερικής επικοινωνίας. 4 Υ/Δ, 2 κουζίνες, 2 σαλόνια, 2 μπάνια, μεγάλος χώρος αυλής - κήπου, στο Μεσαίο Χάλικα, τιμή 245.000. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται διαμπερές τεσσάρι διαμέρισμα, 1ου ορόφου, πλήρως ανακαινισμένο, με 3 Υ/Δ, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, στην οδό Μητροπολίτου Ιακώβου 32. Πληρ. τηλ. 22510 24690, 6946-011338. Πωλείται γκαρσονιέρα 34τ.μ., 1ου ορόφου, πλήρως επιπλωμένη στην Παναγιούδα. 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται ανακαινισμένο πολυτελές διαμέρισμα, 95 τ.μ., 4ου ορόφου, με μεγάλες βεράντες, στην περιοχή του γηπέδου (Καλλιθέα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ AEOLIAN ESTATE Αθηνέλλης Τζάννος Καβέτσου 36 - ισόγειο Πληρ. τηλ. 6947-949150 ASPIS REAL ESTATE ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Μυτιλήνη: Καβέτσου 13, τηλ.: 22510 22220 Αθήνα: Λεωφόρος Συγγρού 320, τηλ. κέντρο: 210 6106560 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ ΙΚΤΙΝΟΥ 2, ΙΣΟΓΕΙΟ 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181 ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλ. 22510 47456, κιν. 6977-359251 BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη τηλ. 22510 40188 www.investinlesvos.com ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙNHΤΩΝ WWW.LESVOS-REALESTATE.GR Δούκας Στέργος Ν. Αποστόλη 1, Μυτιλήνη τηλ. 2251046450, κιν. 6932-622045 ΚΤΗΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Ραλλίδης Λουκιανός Καβέτσου 38 Τηλ. 22510 45181, κιν. 6945-935806 www.lesvos-houses.gr rallidis2001@yahoo.gr ΛΕΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Αθ. Μητρέλια 1 & Ικαρίας (Λαδάδικα) Τηλ. 22510 23781, 6932-315919 www.leonisrealestate.com e-mail: info@leonisrealestate.com ΠΑΡΑΣΧΗ ΚΑΤΙΟΥΣΑ Καβέτσου 17 Τηλ. 22510 44243, κιν. 6936-626775 paraschi_k@yahoo.gr ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Καβέτσου 14 Τηλ. 22510 44245 www.inter-lesvos.gr ΠΛΩMAPI ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τηλ. 22520 33335, κιν. 6973-887531 www.mamakos.net info@plomari-houses.com ΠΟΛIΧΝΙΤΟΣ HIBISCUS REAL ESTATE SERVICES ΚΟΥΡΒΑΝΙΟΥ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Κ. Δεληγιάννη 6, Ψαράδικα Πολιχνίτος Τηλ. 22520 41885 Κιν. 6945-479497 www.buy-greekproperty.co.uk info@buy-greekproperty.co.uk


15

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Πωλείται προνομιούχα παραδοσιακή κατοικία, 650τ.μ., με βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 1.000τ.μ., στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ημιισόγειο διαμέρισμα 45τ.μ. στην Παναγιούδα, με μικρή αυλή. 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται μονοκατοικία στην Kυπαρισσίων, μερικώς ανακαινισμένη, σε πολύ καλή τιμή. Xωρίς αυλή, με 2 υπνοδωμάτια. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφου, στο Ακρωτήρι. Υπάρχει και δυνατότητα γκαράζ 40τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 120τ.μ., στην περιοχή Κιόσκι. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ημιισόγειο πολυτελές διαμέρισμα, 50 τ.μ., πλήρως επιπλωμένο, στο κέντρο της Χρυσομαλλούσας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου, σε άριστη κατάσταση, 90 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα (μαζί με τα έπιπλα). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργιο τριάρι στ’ Ακλειδιού, με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ανεξάρτητη αποθήκη, θέση στάθμευσης. Τιμή 180.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλούνται προνομιούχες μεζονέτες 105 τ.μ. εκάστη, με 52 τ.μ. γκαράζ, αυλή και πανοραμική θέα, στην ευρύτερη περιοχή Σουράδας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα νεόδμητο, 105τ.μ., με 3 μεγάλα Υ/Δ, WC, μπάνιο, μεγάλο σαλόνι με τζάκι, κουζίνα με πάσο, με 30τ.μ. μπαλκόνια, 25τ.μ. γκαράζ και πανοραμική θέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται 3 καινούργια οροφοδιαμερίσματα κατασκευής 2008, από 60 τ.μ. το καθένα (δυάρια), με αυτόνομη θέρμανση, μισθωμένα, στο κέντρο της αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται μεζονέτα 100τ.μ., νεόδμητη, σε οικόπεδο 280τ.μ., με 3 Υ/Δ πανοραμική θέα, κήπος, 200μ. από τη θάλασσα. Επιπλέον 50τ.μ. βοηθητικός χώρος στο ισόγειο, τιμή προσιτή, στο Δ. Λουτροπολέως Θερμής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται διαμέρισμα ορόφου, 82 τ.μ., στο Συκεών (Θεσσαλονίκη), μή ευκαιρίας. Πληρ. 6977-865674.

2ου Δήμο σε τιτηλ.

Πωλείται κατοικία 55τ.μ., με 50τ.μ. υπόγειο, σε προνομιούχο γωνιακό οικόπεδο 735τ.μ., με απεριόριστη θέα, στις Νέες Κυδωνιές. Δυνατότητα επιπλέον δόμησης 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6974778561. Πωλείται καινούργια, παραθαλάσσια, πολυτελής μεζονέτα 100τ.μ., στην παραλία Βατερών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο νεόδμητο, ισόγειο, ημιτελές οροφοδιαμέρισμα, 115τ.μ., με αυλή, στη Νέαπολη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται πλησίον Γηπέδου οροφοδιαμέρισμα 80τ.μ., γ´ ορόφου, με θέα και αυτονομία. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στο Κιόσκι, μεγάλη ανεξάρτητη μονοκατοικία αποτελούμενη από ισόγειο υπερυψωμένο όροφο 125 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια και δύο μισθωμένα άνετα δυάρια στον πάνω όροφο, 62 τ.μ. και 59 τ.μ. αντίστοιχα. Βρίσκεται σε 290 τ.μ. οικόπεδο και υπάρχει υπόλοιπο Συντελεστή Δόμησης 39 τ.μ., για ανέγερση προσθήκης ή μιας ανεξάρτητης γκαρσονιέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται πολυτελέστατη βίλα 180 τ.μ., με έξτρα βοηθητικές αποθήκες και γκαράζ, πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, καταπληκτική απεριόριστη θέα, σε 6 στρεμ. οικόπεδο. Μάστερ-ρουμ με ιδιαίτερο μπάνιο, ξυλείες μασίφ από δρυ, γρανίτες κ.λπ.. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται καινούργια πολυτελής, προνομιούχα και αυτοτελής μονοκατοικία 125τ.μ., με 45τ.μ. σοφίτα, με τζάκι και ηλιακό, στο κέντρο της πόλης, πλησίον ΟΤΕ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται μονοκατοικία 120 τ.μ. στο Βουναράκι, σε άριστη κατάσταση, βρισκόμενη σε οικόπεδο 240 τ.μ.. Υπολείπονται άλλα 120 τ.μ. να οικοδομηθούν. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisreal estate.com Πωλείται προνομιούχα μονοκατοικία 95 τ.μ., με μεγάλη αυλή σε 2 στρέμ. οικόπεδο και πανοραμική θεά, στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα α’ ορόφου, 100 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονος στο Βουναράκι (διπλοκατοικία υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528. Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 80τ.μ., α´ ορόφ., πλήρως ανακαινισμένο, σε άριστη κατάσταση, στο Ναυτικό Όμιλο. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται στη Βερναρδάκη διατηρητέα οικία 210τ.μ. περίπου στο σύνολο, με αυλή. Δυνατότητα 2 εισόδων, ιδανική για μετατροπή σε επαγγελματικές στέγες, γραφεία ή γκαρσονιέρες. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται προνομιούχο πολυτελές, καινούργιο οροφοδιαμέρισμα, 150τ.μ., σε διπλοκατοικία, με απεριόριστη θέα και αυλή στη Βαρειά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 130τ.μ., με 70τ.μ. ημιισόγειο και 400 τ.μ. αυλή, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται νεόδμητη, παραθαλάσσια μεζονέτα 125τ.μ., στην Παναγιούδα, με διαμορφωμένο υπόγειο 70τ.μ. και οικόπεδο 300τ.μ., μεγάλη σαλονοτραπεζαρία με τζάκι, πλήρως εντοιχισμένη κουζίνα, WC, 3 Υ/Δ, μπάνιο και μεγάλες βεράντες. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com

Πωλούνται πολυτελείς ανεξάρτητες γκαρσονιέρες/δυάρια/τριάρια, σε υπερυψωμένο πλεονεκτικό οικόπεδο, με πανοραμική θέα, 6 λεπτά από την Ερμού. Διαμπερείς, άνετες οικίες, με ξεχωριστές εισόδους και τζάκι, από 36 έως 97τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών (Μπαλτζίκι) πωλούνται ετοιμοπαράδοτες παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα, 30, 50, 70, 80 και 100τ.μ., σε διαμερίσματα & μεζονέτες από 2.000τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6977-807567 & 210 6395044, 22510 31747.

Πωλείται κατάστημα 140τ.μ., με μεγάλο πεζοδρόμιο, στη Χρυσομαλλούσα. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932 - 315919, www.leonis realestate.com Πωλείται μεγάλο κατάστημα στην κεντρική αγορά Μυτιλήνης (οδός Ερμού). Τιμή 380.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα υπό κατασκευή, 1ου ορόφου, 50τ.μ., στη Χρυσομαλλούσα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται γραφεία 141τ.μ. (σύνολο) στην προκυμαία Μυτιλήνης, με πολύ καλή απόδοση ενοικίου. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonis realestate.com

Πωλείται καινούργια προνομιούχα μεζονέτα 140τ.μ., με 80τ.μ. ημιισόγειο και 600τ.μ. αυλή, με απεριόριστη θέα, στην Αγία Μαρίνα (υπό κατασκευή). Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται αποθήκη υπόγεια στα Πυργέλλια. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται προνομιούχα διώροφη μονοκατοικία 90 τ.μ., ανακαινισμένη, με απεριόριστη θέα, στην Αγ. Μαρίνα, σε οικόπεδο 180 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται μικρό τριάρι 68τ.μ., γ´ όροφου στα Μαύρα Σίδερα, διαμπερές, με θέα, σαλονοτραπεζαρία, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και αυτόνομη θέρμανση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisreal estate.com

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Πωλείται αποθήκη στη Χρυσομαλλούσα, ισογείου, 100 τ.μ., σε λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μεγάλο βιοτεχνικό κτήριο και κατάστημα στην Παγανή Μυτιλήνης. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο διαμέρισμα 62 τ.μ., 1ου ορόφου, πλησίον Καβέτσου, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται κεντρικό κατάστημα 100τ.μ., με 60τ.μ. αποθήκη, σε εμπορικό σημείο της αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται γκαράζ 23τ.μ., στην περιοχή της Καλλιθέας, 22.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται ακίνητο 400 τ.μ. στο κέντρο της Μυτιλήνης. Στεγάζει επικερδή επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος. Εξαιρετική ευκαιρία επένδυσης, με εξασφαλισμένα καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ ετησίως. Πληροφορίες από το γραφείο, μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται κατάστημα στην περιοχή Ποταμός Λαγκάδας Μυτιλήνης, κατάλληλο για συνεργείο και άλλες παρεμφερείς χρήσεις. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ενοικιάζεται αποθήκη 80 τ.μ., στη Χρυσομαλλούσας, τιμή 300 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 110 τ.μ., στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο μπαρ «Εν Τεχνών». Έχει δική του αυλή και επιπλέον αποθήκη. Πληρ. τηλ. 6932-580508.

Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. (20 στο ισόγειο και 20 στον όροφο), στην Ερμού. Τιμή 900 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Ενοικιάζεται καινούργιο κατάστημα 33 τ.μ., επί της Καβέτσου. Τιμή 750 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Eνοικιάζεται καινούργιο κεντρικό προνομιούχο κατάστημα στη Μυτιλήνη (Αιγαίου 5, πάροδος Ερμού), 50 τ.μ. ανά όροφο (τριώροφο), εξοπλισμένο με ανελκυστήρα, κεντρική θέρμανση - ψύξη ανεξάρτητη ανά όροφο, ηλιακό θερμοσίφωνα, τριφασικό ρεύμα, 2 WC. Ο 3ος όροφος είναι εξοπλισμένος και ως γκαρσονιέρα. Πληρ. τηλ. 22510 22762, 32137, 6945-795779. Ενοικιάζεται τριώροφο κτήριο στο κέντρο της Ερμού, συνολικού εμβαδού 420 τ.μ. (ισόγειο 140 τ.μ., 1ος όροφος 140 τ.μ., σοφίτα 140 τ.μ.), με 5 WC. Κατάλληλο για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932315919, www.leonisreal estate.com

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα 60 τ.μ., πλησίον της προκυμαίας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Ενοικιάζεται κατάστημα 70 τ.μ. στη Χρυσομαλλούσα, για κάθε χρήση. Χαμηλή τιμή. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Ενοικιάζεται στην οδό Ικτίνου πλεονεκτικό γραφείο 4ου ορόφου, ιδανικό για επαγγελματική στέγη, σε κεντρικότατη πολυκατοικία στην αρχή της οδού Καβέτσου. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 110 τ.μ., πίσω από την κεντρική αγορά. Πληρ. τηλ. 22510 44245 και 42528. Ενοικιάζεται προνομιούχο νέο κατάστημα 160 τ.μ. με 100 τ.μ. ημιυπόγειο, πλησίον Ζωοδόχου Πηγής. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528.

Πωλούνται ανεξάρτητες μεζονέτες στην Παναγιούδα, από 108τ.μ. έως 130τ.μ., με αυλή. Αρίστης κατασκευής σε εξαιρετικές τιμές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται αποθήκη στην Παγανή, 200 τ.μ., με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος ή βιομηχανικού, τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται προνομιούχα μεζονέτα υπό κατασκευή, 140 τ.μ., με 70 τ.μ. ισόγειο γκαράζ και μικρή αυλή, στο Ακλειδιού. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 42528.

Πωλείται επαγγελματικός χώρος 900 τ.μ., επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Καλλονής, πλησίον ξενοδοχείου «Μυτιλάνα». Έκταση οικοπέδου 8 στρέμ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται κατάστημα στην οδό Κομνηνάκη της Μυτιλήνης, 40 τ.μ.. Τιμή 300 ευρώ. Χρειάζεται επισκευές. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται στη Σουράδα διαμέρισμα 85τ.μ., με εξτρά 85τ.μ. αποθήκη. 2 επιπέδων, με εσωτερική σκάλα. Δυνατότητα 4 υπνοδωματίων. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στην περιοχή «ΜΠΑΣ ΦΑΝΑΡ», που περιλαμβάνει: Υπόγειο - ισόγειο - πατάρι και α´ όροφο. Συνολικά 169,60 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 20625.

Ενοικιάζεται κατάστημα 100 τ.μ. στη Σκάλα Βασιλικών, ευρισκόμενο επί της παραλίας, κατάλληλο για κατάστημα εστίασης η αναψυχής. Έχει αρκετούς βοηθητικούς χώρους. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κατάστημα 160 τ.μ., στο 6ο χλμ. επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, με ιδιωτικό πάρκινγκ και γεώτρηση. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528, www.interlesvos.gr

Ενοικιάζεται υπερυψωμένο ισόγειο για επαγγελματικός χώρος, 57 τ.μ., στην περιοχή του γηπέδου. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζεται ισόγειο κατάστημα 106 τ.μ., με επιπλέον πατάρι, στην Ελ. Βενιζέλου 29, Μυτιλήνη. Πληρ. τηλ. 6976626973, 22510 29206.


16

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Eνοικιάζεται συγκρότημα 2 ολοκαίνουριων γραφείων, χωρίς κοινόχρηστα, είτε συνολικά είτε μεμονωμένα, πλησίον κεντρικής αγοράς. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλούνται στην Πέτρα 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αυτόνομη θέρμανση, σε 4 στρέμ. οικόπεδο. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Ενοικιάζονται 2 καταστήματαεπαγγελματικοί χώροι, 70 & 40 τ.μ. αντίστοιχα, μαζί ή και μεμονωμένα, στη Χρυσομαλλούσα, Θουκυδίδη & Κανάρη, πρώην αξονικός τομογράφος «Ιατρική Διάγνωση». Πληρ. τηλ. 22510 47474, 6978292195.

Πωλείται επιχείρηση ζαχαροπλαστείου - καφέ μπαρ γωνιακό στην Πλατεία Καλλονής, λόγω ασθένειας. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6983767291.

Ενοικιάζεται προνομιούχο κεντρικό κατάστημα 120τ.μ., με 60τ.μ. πατάρι, στην περιοχή της μαρίνας. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Ενοικιάζεται μαγαζί στην κεντρική αγορά, 43 τ.μ.. Πέτρινοι τοίχοι, δυνατότητα δημιουργίας παταριού. Πληρ. τηλ. 22510 44243 & 6936626775. Ενοικιάζονται 2 ολοκαίνουργια καταστήματα, αρίστης κατασκευής, γενικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, 150 τ.μ. και 170 τ.μ., στην Παγανή, στο ύψος του Κτηνιατρείου. Διαθέτουν άνετο χώρο φορτοεκφόρτωσης και θέση στάθμευσης. Τιμές χαμηλές. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Ενοικιάζεται γραφείο 26τ.μ. 2ου ορόφου, στην Ικτίνου. Σε χαμηλή τιμή, ιδανικό για κάθε χρήση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Delicatessen πωλείται ή ενοικιάζεται στα Λαδάδικα, λόγω έκτακτης μετάθεσης. Τιμή πώλησης 55.000, τιμή ενοικίασης 1.300. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 28418. Πωλείται οπωροπαντοπωλείο - πρατήριο άρτου, επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6989-919130, 22510 42346. Πωλείται επικερδής επιχείρηση καφετέρια-πιτσαρία στην πλατεία Καλλονής. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22530 22755 6976837749, κ. Νίκος. Πωλείται επιχείρηση fast food (καφέ, σάντουιτς, τυρόπιτα, κρέπα κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης, Ερμού 80, λόγω αναχωρήσεως. Τιμή προσιτή. Δεκτός κάθε οικονομικός έλεγχος. Πληρ. τηλ. 6980785927. Πωλείται πολύ γνωστή επιχείρηση εστίασης πλησίον της Μυτιλήνης, στον οδικό άξονα Μυτιλήνης - Αεροδρομίου. Πληροφορίες μόνο με ραντεβού. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται επιχείρηση εστίασης, επί της προκυμαίας. Περισσότερες πληροφορίες μόνο με ραντεβού. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Πωλείται βυτίο μεταφοράς καυσίμων για πρατήριο, χωρητικότητας 2.350 λίτρων, τύπος Mazda T2500, με αντλία, μετρητή και 120μ. λάστιχο. Δεκτός κάθε μηχανολογικός έλεγχος. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6948601773. Πωλείται εξοπλισμός εστιατορίου-ταβέρνας εξ ολοκλήρου ή μεμονωμένα. Ψυγείο τρίπορτο, λάντζες διπλές ανοξείδωτες, απορροφητήρας 2,5 μ., μαζί με μοτέρ εξαερισμού. Πληρ. τηλ. 6988907798, κ. Ντίνα. Πωλείται κατάστημα-βιοτεχνικό κτήριο 220 τ.μ., μισθωμένο 600,00 ευρώ, σε τιμή ευκαιρίας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μπετονιέρα και αναβατόριο Ρομπόκα βαρέως τύπου, με μηχανές Diesel Μαλκότσι, 12 & 15 ΗΡ αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 6936897033.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ Πωλείται κτήμα πάνω από 200 στρέμμ. μεταξύ Αργένου - Μολύβου, με πανοραμική θέα, νερό, δρόμο με περίφραξη, πλησίον μονοφασικού-τριφασικού ρεύματος, κατάλληλο και για τουριστικές επιχειρήσεις. Πληρ. τηλ. 6980-783776, 22530 55217. Πωλείται πάνω από την «Αχιβάδα» εξαιρετικό γεωτεμάχιο 1.200 τ.μ., με προοπτική για οικόπεδο. Καταπληκτική θέα. Ιδανική για επένδυση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται αγροτεμάχιο 4 στρεμ. άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Αγ. Μαρίνας, θέση Χασάν Αγά (πλησίον Τούμπας Βουρνάζου). Πληρ. τηλ. 210 6719532, 6972 228721, 6945-482614.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Ζητείται προς αγορά οικόπεδο στα περίχωρα της Μυτιλήνης. Αποκλείονται μεσίτες. Πληρ. τηλ. 6941-440474. Ζητείται για αγορά τριάρι ή τεσσάρι, εντός της Μυτιλήνης. 2 ή 3 υπνοδωμάτια, για άμεση κατοίκηση. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Eνοικιάζεται οικόπεδο εμβαδού 4 στρεμ., επί της παραλιακής οδού Μυτιλήνης - Παναγιούδας, στο ύψος του Καρά Τεπέ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ Πωλείται οικόπεδο στη Νεάπολη 4 στρεμ., με 200 τ.μ. συντελεστή δόμησης. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται μικρό οικόπεδο στη θέση Βουναράκι Μυτιλήνης. Τιμή 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο στον Αύλωνα Γέρας, 4 στρεμ., με θέα στη θάλασσα και συντελεστή 200 τ.μ.. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στο Μόλυβο, 10 στρεμ., με θέα στη θάλασσα, κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται οικόπεδο στη Λάρσο, 8,5 στρέμ., άρτιο και οικοδομήσιμο, με γεώτρηση. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στο Χάλικα οικόπεδο 0,5 στρέμ., με συντελεστή δόμησης 400 τ.μ. και απεριόριστη θέα. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στα Βατερά οικόπεδο 20 στρεμ., επανω στο δρόμο, μπροστά στη θάλασσα. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλείται στο Πυργί οικόπεδο 2 στρεμ., με συντελεστή δόμησης 160 τ.μ., ρεύμα, νερό, έτοιμη περίφραξη και θέα στον Κόλπο Γέρας. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται στην Κάτια οικόπεδο 0,5 στρέμ., με συντελεστή δόμησης 90 τ.μ., μικρή κλίση 10% και θέα στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται παραθαλάσσιο, προνομιούχο οικόπεδο 5.500 τ.μ., εκτός οικισμού, επί της ασφάλτου, στο Πέραμα Γέρας (περιοχή Μάρμαρο). Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται το μπαλκόνι του Ακλειδιού! Απεριόριστη θέα, 204 τ.μ., εντός σχεδίου πόλεως, άρτιο και οικοδομήσιμο, με 4 όψεις. Τιμή συζητήσιμη. Πληρ. τηλ. 6934010924. Πωλείται οικόπεδο στην Παγανή-Πυργί, άρτιο και οικοδομήσιμο, με εμβαδό 2 στρεμ., θέα, οικοδομεί 160 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας 60.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932-622045, www.lesvosrealestate.gr Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εντός οικισμού στους Πύργους Θερμής. Καταπληκτική θέα. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή 150.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 2 στρεμ. στον Αύλωνα Γέρας, ιδανικό για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www.investin lesvos.com Πωλείται οικόπεδο στο Μάρμαρο Γέρας, 1.200 τ.μ., με 12 μ. πρόσοψη, επάνω στη θάλασσα, άρτιο και οικοδομήσιμο 400 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150.

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού Πληγωνίου, με θέα στη θάλασσα. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή 140.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο εντός οικισμού Περάματος Γέρας, άρτιο και οικοδομήσιμο. Διαθέτει γεώτρηση. Κτίζει 400 τ.μ.. Τιμή 45.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο 62 τ.μ. στα Λουτρά Μυτιλήνης. Κτίζει περίπου 100 τ.μ. σε δύο επίπεδα (50 και 50). Τιμή 15.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο έκτασης 25.000 τ.μ., στην αγροτική περιοχή Ταξιαρχών, πλησίον Δύο Αγίων. Τιμή 120.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο επί της Ε.Ο. Μυτιλήνης - Παναγιούδας, κατάλληλο τόσο για ανέγερση κατοικίας όσο και για ανέγερση επαγγελματικών χώρων. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο με πανοραμική θέα, 370 τ.μ. (χτίζει 200 μ.), εντός οικισμού, στο Καγιάνι. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο με καταπληκτική θέα, 555 τ.μ., εντός σχεδίου, στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης. Το οικόπεδο χτίζει 400 τ.μ. και περιλαμβάνει παλαιά οικία 48 τ.μ. και υπόγειο 20 τ.μ.. BUSINET ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 40188, www. investinlesvos.com

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 210τ.μ., στα Αλυφαντά. Χτίζει 250τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλείται οικόπεδο 216 τ.μ., εντός του οποίου υπάρχει παλιά μονοκατοικία εμβαδού 86 τ.μ., στον Πλακάδο Λέσβου. Κτίζει 250 τ.μ.. Έχει ωραία θέα. Τιμή 25.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται εξαιρετικό οικόπεδο 4 στρεμμάτων στα Βατερά Λέσβου, 100μ. από τη θάλασσα. ΔΕΗ - ΔΕΥΑΜ - ΟΤΕ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 126 τ.μ. στις Καμάρες, με καταπληκτική θέα. Κτίζει 126 τ.μ. κύρια κατοικία και 70 περίπου τ.μ. βοηθητικούς χώρους, ήτοι συνολικά περίπου 200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο στο Καγιάνι, 320τ.μ., εφαπτόμενο σε δύο δρόμους, με απεριόριστη πανοραμική θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο 250τ.μ. (χτίζει 250τ.μ.), στην Καλλιθέα. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλούνται οικόπεδα 6 στρεμ. (με πρόσωπο 50 μ.) στα Μιστεγνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4 στρεμ. επί της παραλιακής οδού Χαραμίδας - Μυτιλήνης. Είναι άρτιο, οικοδομήσιμο και επίπεδο. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 & 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται μεγάλο οικόπεδο εκτός σχεδίου στη Λάρσο, κατάλληλο για επαγγελματική χρήση ή και για ανέγερση κατοικίας. Πληρ. τηλ. 22510 45181.

Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στο Κουμκό, άρτιο και οικοδομήσιμο, με άδεια οικοδομής για 200 τ.μ., έξτρα υπόγειο. Πανοραμική, απεριόριστη θέα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται μεγάλο οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, πλησίον θέσης «Γαϊδαρανήφορος». Τιμή 135.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 22510 45181. Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Κουμκό Μυτιλήνης, με πανοραμική θέα, εμβαδόν 4 στρεμμάτων με οικοδομική άδεια για 200τ.μ. οικία. Τιμή 150.000 ευρώ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Πληρ. τηλ. 22510 46450, 6932 622045, www.lesvos-real estate.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4 στρεμ., στους Πύργους Θερμής, εκτός οικισμού (χτίζει 200 μ.). Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο 5στρεμ. στη Νεάπολη, πάνω από το «Ολύμπικο». ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Άγ. Ισίδωρο Πλωμαρίου, μεταξύ εκκλησίας και γηπέδου, με πρόσωπο επί της πλαζ 50 μ. και επί της εθνικής οδού Αγ. Ισιδώρου Πλωμαρίου. Είναι 1.500 τ.μ., εντός παλαιού οικισμού Αγ. Ισιδώρου. Πληρ. τηλ. 22510 24690 & 6946-011338. Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στην περιοχή της Aγ. Mαρίνας, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός οικισμού. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 10 στρεμ., πλησίον ΚΤΕΟ (εθνικής οδού Μυτιλήνης - Μόριας), κατάλληλο για κάθε χρήση. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr

Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4 στρεμ. στη Θερμή, 250 μ. από πλαζ Αγίου Γεωργίου. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr

Πωλούνται στο Ακόθ Λουτρών οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα, σε διάφορες τιμές. Πανοραμική απεριόριστη θέα στον Κόλπο Γέρας. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 4.000 τ.μ., εκτός οικισμού, στη Θερμή. Χτίζει 200 τ.μ.. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο 4 στρεμ. στη θέση Λακέρδα - Χριστός, 200μ. περίπου από τη θάλασσα. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται στα Βατερά προνομιακό παραθαλάσσιο οικόπεδο 2,5 στρεμ., με οικοδομική άδεια για 3 πολυτελείς πέτρινες μεζονέτες. Σύνολο δόμησης 400τ.μ.. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181. Πωλείται παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρεμ. (250 μ. από παραλία Μιστεγνών), στα Μιστεγνά. Τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.interlesvos.gr


17

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Πωλείται οικόπεδο στις Νέες Κυδωνιές, 22 στρεμ.. Πληρ. τηλ. 6947-949150. Πωλείται προνομιούχο οικόπεδο 2.000τ.μ., με θέα, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός οικισμού, περιοχή Παμφίλων. Πληρ. τηλ. 22510 44245 & 22510 42528, www.inter-lesvos.gr Πωλείται οικόπεδο 3.000 τ.μ. στο Πυργί επί της κεντρικής οδού, με θέα στον κόλπο της Γέρας. Άρτιο, οικοδομήσιμο και επίπεδο. Με άδεια οικοδομής. Μπορούν να χτιστούν 200 τ.μ. Σε πολύ καλή τιμή. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781, 6932 315919, www.leonisreal estate.com Πωλείται πλεονεκτικό οικόπεδο 6 στρεμμάτων, στα Βατερά Λέσβου, πλησίον ξενοδοχείου «Ειρήνη». Ιδανικό για κάθε επένδυση (ξενοδοχείο - δωμάτια κ.λπ.). ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972-990181.

Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή του Μολύβου, με άδεια οικοδόμησης για πέτρινη κατοικία, με μοναδικά πανοραμική θέα από την Πέτρα έως το δίαυλο Τουρκίας, με θέα ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Στοιχεία κατοικίας: α) 114τ.μ. κύριοι χώροι, β) 64τ.μ. βοηθητικοί χώροι, γ) πισίνα 7,5μ. Χ 4,5μ., δ) οικόπεδο περί τα 900τ.μ.. Τιμή για το οικόπεδο με την άδεια οικοδόμησης 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-622045, 22510 46450, www.lesvos-real estate.gr

Πωλείται προνομιακό οικόπεδο στο Μόλυβο, 11.000τ.μ., με γεώτρηση. Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση, με πρόσοψη σε κεντρικό οδικό άξονα. Πληρ. τηλ. 6948202060.

Πωλείται στη Σκάλα Καλλονής προνομιακό οικόπεδο

880 τ.μ., 30 μ. από την παραλία. Χτίζει 400 τ.μ. για κατοικία και 600 τ.μ. για τουριστική εκμετάλλευση. ΛΕΩΝΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 23781 και 6932-315919, www.leonisrealestate.com Πωλείται μοναδικό οικόπεδο 450τ.μ. περίπου, στην περιοχή Γηπέδου, με εξαιρετική προοπτική εκμετάλλευσης. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗΣ. Πληρ. τηλ. 22510 46266, 22510 29942, 6972990181.

Πωλείται προνομιούχο, μοναδικό οικόπεδο, επί της παραλίας της Πέτρας, 4.500 τ.μ.. Χτίζει 2.500 τ.μ.. Απεριόριστη θέα. Τιμή διαπραγματεύσιμη. Πληρ. τηλ. 22510 44245, 22510 42528.

Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Α Γερμανικά για όλα τα επίπεδα Goethe και προετοιμασία για πανεπιστήμια Γερμανικής Φιλολογίας παραδίδει Ελληνογερμανίδα απόφοιτη Γερμανικής Ακαδημίας Μονάχου και πτυχιούχος τού Goethe Institut, με πολυετή πείρα και μεταδοτικότητα, σε μαθητές δημοτικού γυμνασίου λυκείου. Πληρ. τηλ. 22510 40815 και 6977-608669 (κ. Άνθη Αλεξία).

δει μαθήματα σε μαθητές όλων των επιπέδων. Αναλαμβάνω προετοιμασία Proficiency (Cambridge, Michigan), TOEIC, TOEFL, IELTS και μεταφράσεις. Πληρ. τηλ. 22510 41898, 6948108578.

Γερμανικά με επιτυχία, για όλα τα επίπεδα (Goethe, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας), προετοιμασία για Γερμανική Φιλολογία και εισαγωγή σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια, αναλαμβάνει πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης, με εμπειρία σε δημόσια και ιδιωτική διδασκαλία. Μεταδοτικότητα, πλούσιο υλικό, με ευθύνη για κάθε μαθητή. Πληρ. τηλ. 6980-539415.

Πτυχιούχος πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, καθώς αναλαμβάνει και τη φύλαξή τους (εάν χρειάζεται). Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6937-657223. Μαθηματικός με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές λυκείου (και προετοιμασία Πανελληνίων) και γυμνασίου, καθώς και σε φοιτητές-σπουδαστές ΑΕΙ / ΤΕΙ / ΕΜΠ / ΕΑΠ. Τιμές συζητήσιμες. Πληρ. τηλ. 6978-751840.

Καθηγήτρια Αγγλικών παραδί-

Φυσικός με πολυετή πείρα

Καθηγήτρια με μητρική γλώσσα την αγγλική, παραδίδει Αγγλικά όλων των επιπέδων, με ειδική μέθοδος διδασκαλίας. Πληρ. τηλ. 6937-145614.

αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα Φυσικής - Χημείας σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6982-056947. Φυσικός με φροντιστηριακή πείρα και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Φυσική παραδίδει μαθήματα Φυσικής και Χημείας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Δυνατότητα οργάνωσης μικρών γκρουπ. Προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6974-411982. Ομάδα έμπειρων καθηγητών παραδίδει μαθήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Βιολογίας, ΑΟΘ και ΑΟΔΕ σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 40724, 6946012355, 6908-239132. Παραδίδονται μαθήματα Αγγλικών και αναλαμβάνεται η μελέτη παιδιών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε σχολικά μαθήματα, από έμπειρους καθηγητές. Πληρ.

Α Γ Ο Ρ Α ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Ζητείται νέα για μόνιμη απασχόληση σε πανσιόν στο κέντρο της Μυτιλήνης, για καθαριότητα και ρεσεψιόν. Πληρ. τηλ. 6987-181001 (6 - 9 απογευματινές ώρες). Ζητείται μηχανικός αυτοκινήτων-οχημάτων από επίσημο service. Πλήρης απασχόληση. Πληρ. τηλ. 6944517933.

Εισαγωγική εταιρεία των Αθη-

νών, για την επέκταση των εργασιών της στη Λέσβο, ζητά δυο κυρίους μόνιμους κατοίκους Λέσβου, κατόχους Ι.Χ. αυτοκινήτου, για πλήρη και μόνιμη πενθήμερη εργασία. Σταθερός μισθός συν έξοδα μετακίνησης. Πληρ. τηλ. 210 2310293.

Ζητείται νηπιαγωγός με επάρκεια αγγλικών για διδασκαλία σε πρωτοποριακό πρόγραμμα. Πληρ. τηλ. 6944-

265323, 22520 33091. Πολυεθνική εταιρεία, πρωτοπόρος στον τομέα διατροφήςευεξίας, ζητά άμεσα άτομα άνω των 23 ετών για στελέχωση τμημάτων μάρκετινγκ, & διοικητικής οργάνωσης. Δεν απαιτείται προϋπηρεσία. Επιθυμητή γνώση διαδικτύου. Παρέχεται εκπαίδευση - υψηλές αποδοχές - προοπτική καριέρας. Πληρ. τηλ. 6988954483, www.extraxrima.gr ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Πωλούνται καθιστικό, τηλεόραση, βιβλιοθήκη, καθώς και προίκα μωρού (ρηλάξ, παρκοκρέβατο, κάθισμα αυτοκινήτου, κρεβάτι, καρεκλάκι φαγητού, σε πολύ καλή κατάσταση). Πληρ. τηλ. 22510 46616. Έμπορος αγοράζει ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα και ό,τι άλλο υπάρχει από διάλυση νοικοκυριού. Πληρ. τηλ. 6979-438843. Πωλείται παιδικό κρεβατάκι (bébé) μασίφ ξύλο, μαζί με ορθοπαιδικό στρώμα, ολοκαίνουργιο, σε άριστη κατάσταση, χρώμα μελί σκούρο, αγορασμένο το 2008. Τιμή λογική. Πληρ. τηλ. 6932131930. Πωλείται ψυγείο LG και 1 σετ παιδικής κρεβατοκάμαρας, σε πολύ καλή κατάσταση και τιμή προσιτή. Πληρ. τηλ. 6934-710023.

Αν έχετε ποσότητες άσπαστου αμύγδαλου και ενδιαφέρεστε να το πουλήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 6984165935.

Πωλούνται σταφύλια για κρασί (κρασοστάφυλα). Ποικιλίες Καμπερνέ, Μερλό και Μοσχάτο Αμβούργου. Πληρ. τηλ. 6973-842573.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Πωλείται Mercedes SLK cabrio, 2.000cc, ασημί, 163hp, σε άριστη κατάσταση. Τελευταίο service πριν 2 μήνες, 110.000 χλμ., ατρακάριστο, full extra, immobilizer, ηλεκτρικά παράθυρα-οροφή, δερμάτινα καθίσματα. Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 6936-821229. Πωλoύνται επαγγελματικό αυτοκίνητο α) Mercedes τύπου

Jela Diesel, β) Mercedes Sprinter (συντήρηση). Πληρ. τηλ. 6936-063112. Πωλείται Smart, μοντέλο 2004, με φουλ έξτρα. Λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 6947949150. Πωλούνται α) αυτοκίνητο μάρκας Mitsubishi Lancer μοντέλο 1998, τιμή 2.500 ευρώ, β) αυτοκίνητο μάρκας Citroen Berlingo, μοντέλο 2004, επαγγελματικό, με πετρέλαιο, τιμή 2.500 ευρώ και γ) μηχανή KTM 640, μοντέλο 2004, τιμή 2.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6973-809282. Πωλείται μηχανάκι Crypton R, 125 κυβικών, με 20.000 χλμ., σε καλή κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6946-922420.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ Πωλείται μηχανή Honda Varadero 1.000 κ.κ., σε άριστη κατάσταση (γκαράζ). Τιμή 6.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6932-455112.

Μ Α Θ Η Μ Α Τ Α τηλ. 6937-865407. Καθηγήτρια με πείρα 25 ετών, επιτυχίες και αγάπη για τα παιδιά και τη Γαλλική Γλώσσα, όλων των επιπέδων. Πληρ. τηλ. 6975-901039. Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6942-540232. Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας παραδίδει μαθήματα γαλλικών: -όλα τα επίπεδα και πτυχία, -ατομικά και ομαδικά, -πλούσιο διδακτικό υλικό, -χρήση διαδικτύου και οπτικοακουστικών μέσων διδασκαλίας. Προσιτές τιμές. Πληρ. τηλ. 6984-503679. Καθηγήτρια αγγλικών με μητρική γλώσσα τα αγγλικά παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Τιμές λογικές. Πληρ. τηλ. 6974-891664, 22510 47835. Γερμανικά ως μητρική γλώσσα παραδίδει καθηγήτρια με

πολύχρονη φροντιστηριακή πείρα, όλων των επιπέδων, με επιτυχίες. Και στο χώρο σας, σε λογικές τιμές. Πληρ. τηλ. 6945-256749. Φιλόλογος με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Πλούσιο υλικό σημειώσεων, παράδοση μαθημάτων με υπολογιστή, ιδιαίτερη πείρα σε μαθητές με δυσλεξία στο μάθημα της Έκθεσης. Δυνατότητα οργάνωσης μικρών γκρουπ. Τιμές φιλικές. Δυνατότητα μαθημάτων και στις περιοχές Γέρας, Πολιχνίτου. Πληρ. τηλ. 6976-595767. Φιλόλογος με 12ετή εμπειρία παραδίδει μαθήματα γυμνασίου - λυκείου - ΕΠΑΛ (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Νέα Ελληνικά, Έκθεση-Έκφραση, Ιστορία). Προετοιμασία για πανελλαδικές εξετάσεις. Πληρ. τηλ. 22510 22051 & 6974478717. Φιλολογίας, με πολυετή πείρα, παραδίδει μαθήματα ισπανικών. Προετοιμασία για

πτυχία DELE (Inicial, Intermedio, Superior). Τμήματα ολιγομελή ή ατομικά. Πληρ. τηλ. 6932-434235. Γερμανικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών & Goethe Institut. Παραδίδει μαθήματα γερμανικών σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα πτυχία, σε μαθητές, φοιτητές, ενηλίκους. Παράδοση μαθημάτων και με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (internet). Πληρ. τηλ. 6937012529, 22510 48545. Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών, Ιστορίας κι Έκθεσης παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου. Τιμές λογικές. Πληρ. τηλ. 6973-746278. Πτυχιούχος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και αναλαμβάνει τη συγγραφή μαθητικών και φοιτητικών εργασιών. Τιμές πολύ προσιτές. Πληρ. τηλ. 6983679963.

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ Ζητώ εργασία ως οικιακή βοηθός, για φύλαξη ηλικιωμένου ή μικρού παιδιού, καθώς και για δουλειές σπιτιού. Μπορώ να μείνω και εσωτερική, κατάγομαι από τη Γεωργία. Συστάσεις διαθέσιμες. Πληρ. τηλ. 6999-393192. Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων, καθώς και οικιακές εργασίες κατόπιν συνεννόησης. Πληρ. τηλ. 22513 00544. Σχεδιάστρια-μηχανικός αναζη-

τά συνεργασία με τεχνικά γραφεία/εταιρείες/κατασκευαστικές εταιρείες/εταιρείες επίπλων και παραδίδει μαθήματα σε εξειδικευμένα προγράμματα υπολογιστών. Πληρ. τηλ. 6948-523077. Κοπέλα με πιστοποιητικό ECDL, άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ, αγγλικά επιπέδου Lower και με κάρτα ανεργίας από ΟΑΕΔ, ζητά εργασία ως υπάλληλος γραφείου. Πληρ. τηλ. 6974-877958.

Κυρία από τη Βουλγαρία, με προϋπηρεσία, ζητά απασχόληση για φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων, όλες τις ώρες (πρωί και βράδυ). Πληρ. τηλ. 6984-710605. Νοσηλεύτρια με πτυχίο και εμπειρία αναλαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, καθετήρες κ.λπ.). Επίσης αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, αλλά και το διάβασμά τους για μαθήματα δημοτικού. Πληρ. τηλ. 6945985466.


ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

18 ΧΡΗΣΙΜΑ Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Ι Α

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΔΙΗΜΕΡΕΥΕΙ 07.45 - 20.30

ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Καβέτσου 40 Τηλ. 22510 21224

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ 17.30 - 07.45

ΣΗΦΑΚΗΣ ΑΡΗΣ Λεσβωνακτος 14, έναντι πάρκου ΙΚΑ Τηλ. 22510 44022 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αμοιβαίες αλλαγές μεταξύ των φαρμακείων δεν κοινοποιούνται στην εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ: 12.10.2011 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 12.30 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” 22.00 ΠΡΟΣ

ΧΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να επικοινωνούν με τις εταιρείες και τα κατά τόπους πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τουρ. Αστυνομία Αστυνομία Πυροσβεστική Νομαρχία Νοσοκομείο

22510 22776 22510 41911 199 156 22513 51100 22513 51200 Δημαρχείο 22510 27777 Τελωνείο 22510 28311 Λιμεναρχείο 22510 24115 Αεροδρόμιο 22510 38722 2251038700 Δημ.Θέατρο 22510 37194 Υπ. Αιγαίου 22510 38200 Δικαστήριο 22510 45489 TEΔK 22510 27333 Ταχυδρομείο 22510 28823 Μητρόπολη 22510 40892 Ραδιοταξί 22510 25900 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφ. ΚΤΕΛ 22510 28873 Σταθμός Αστικών Λεωφ. 22510 46436 Δρομολόγια ΚΤΕΛ 22510 14505 ΚΕΘΕΑ ΛΕΣΒΟΥ 2251025670 6973-245453

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Νοσοκομείο Πυροσβεστική Αστυνομία Λιμεναρχείο Ο.Α.Αεροδρόμιο Ο.Α. ΚΤΕΛ Ταχυδρομείο Επαρχείο Αegean Airlines

22540 82000 22540 22199 22540 22200 22540 22225 22540 92700 -1 22540 22214 -5 22540 22464 22540 22462 22540 22996 22540 92720

Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ

Κ Τ Ε Ο

ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ εμπρός ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ:

“EΠIKOINΩNIA ΛEΣBOY A.E.”

E Θ NI KH TPAΠ E ZA 415/470156-97

A LP HA BA NK 601-00-2002-008741

TPAΠ EZA Π E IPA IΩ Σ 5709-017817-954

ΓE NI KH TPA ΠE ZA 9800145525-7

E MΠO P IKH TPA ΠE ZA 85231511

ΣΥ ΝΕ ΤΑ Ι ΡΙ ΣΤΙ ΚΗ TPA ΠE A ΛEΣBOY - ΛHMNOY 000432850013

MA RFI N E GN ATI A BA NK 0266727426

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ Μύρινα, 10 Οκτωβρίου 2011 Αριθ. Πρωτ.: 19036

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Ο Δήμαρχος Λήμνου προκηρύσσει Πρόχειρο, Ανοιχτό, Δημόσιο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011», για τις ανάγκες του Δήμου Λήμνου, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή (για το σύνολο του προϋπολογισμού των προς προμήθεια ειδών), προϋπολογισμού 30.664,50 €, για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31/12/2011, με δικαίωμα μηνιαίας παράτασης. Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Πέμπτη 20/10/2011 και ώρα

10:00 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στα γραφεία του Δήμου Λήμνου στη Μύρινα, 2ος Όροφος Κτηρίου Ε.Α.Σ. Λήμνου, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής. Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα είναι 5% επί του συνολικού προϋπολογισμού και ορίζεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων τριάντα τριών ευρώ και είκοσι τριών λεπτών (€1.533,23), κατατεθειμένη με Εγγυητική Επιστολή Τραπέζης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Λήμνου, στη Μύρινα, 2ος Όροφος Κτηρίου Ε.Α.Σ. Λήμνου, στο τηλέφωνο 2254350026, Γραφείο Προμηθειών (Αρμόδιοι υπάλληλοι: Τσόχα Δέσποινα και Καβαλέρης Παντελής) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου (www. limnos.gov.gr). Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Αθήνα,10-10-2011 Αρ.Πρωτ.: ΔΙΟΙΚ/Β/10712 ΑΔΑ: 45ΟΟ469ΗΔΞ-ΞΟΘ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) του Υπουργείου Πολιτισμού προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό επαναληπτικό διαγωνισμό με προθεσμία δέκα (10) ημερών και με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμεταλλεύσεως του αναψυκτηρίου στο Φρού-

ριο Μήθυμνας στη Μυτιλήνη. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από επιτροπή την 24/10/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12η μ. στα Γραφεία της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην οδό Γιάννη Δελλή 11, στη Μυτιλήνη. Περισσότερες πληροφορίες

καθώς και οι όροι της Διακηρύξεως δίδονται στους ενδιαφερομένους στα Γραφεία του ΤΑΠ τηλ. 210-3722538 και στη 14η ΕΒΑ τηλ. 2251040135. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠ ΜΑΡΘΑ ΣΗΜΑΝΤΩΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ «ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΜΠΑ» Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Υποτροφιών «ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΜΠΑ» προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2011 2012 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό σε αριστούχους αποφοίτους της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανεξαρτήτως του τόπου καταγωγής τους και ελλείψει τούτων σε αριστούχους ειδικευμένους ιατρούς αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καταγωγής Νομού Λέσβου. Οι αιτήσεις με πλήρη δικαιολογητικά πρέπει να περιέλθουν στη Γραμματεία του Ιδρύματος το αργότερο έως την 31η Οκτωβρίου 2011. Για πληροφορίες απευθύνεστε στα γραφεία του Ιδρύματος καθημερινά από 10:00 έως 12:00, επί της οδού Σαπφούς αριθμ. 3, όροφος τρίτος, ή στον πρόεδρο του Ιδρύματος, Κώστα Κούμπα, και στα τηλέφωνα 28185 και 71588 ή τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, Βασίλειο Ανανιάδη, και στα τηλέφωνα 6977-477062 και 71244.

SUDOKU ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ

ΛYΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΟ

ΜΕΤΡΙΟ

∆ΥΣΚΟΛΟ


2/19 TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο

Εξωτερικός συνεργάτης Δ.Ε. Μ ε ανακοίνωση του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για μία θέση Δ.Ε. εξωτερικού συνεργάτη για τη μονάδα της Χίου. Η πρόσληψη θα γίνει στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Πρακτική Άσκηση Πανεπιστημίου Αιγαίου» και αντικείμενο εργασίας του συνεργάτη θα είναι η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν φάκελο με τα παρακάτω δικαιολογητικά: - Αίτηση με πλήρη στοιχεία - Βιογραφικό σημείωμα - Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών - Βεβαιώσεις εμπειρίας, συστατικές επιστολές και κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει στη διαμόρφωση πλήρους άποψης για την εμπειρία, τις γνώσεις, την προσωπικότητα και γενικά την καταλληλότητά τους.

Χρήσιμα τηλέφωνα ηλεκτρονικές διευθύνσεις ΚΕΠ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Τηλέφωνο: 22510 37181 - Fax: 22510 42467 e-mail: n.lesvou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΛΗΜΝΟΥ Τηλέφωνο: 22540 29110 - Fax: 2254023620 e-mail: e.limnou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Τηλέφωνο: 22540 93462 - Fax: 22540 93462 e-mail: k.ageystratiou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Τηλέφωνο: 22533 50508, 22533 50500 Fax: 22533 50509 e-mail: d.agparaskevis-lesvou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΓΙΑΣΟΥ Τηλέφωνο: 22520 23200 - Fax: 22520 23200 e-mail: d.agiasou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΑΤΣΙΚΗΣ Τηλέφωνο: 22540 31780 - Fax: 22540 31780 e-mail: d.atsikis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΓΕΡΑΣ

Η αξιολόγηση των ενδιαφερομένων θα γίνει με συνέντευξη από επιτροπή, που έχει οριστεί. Το χρονικό διάστημα της σύμβασης θα είναι πέντε μήνες, με δυνατότητα παράτασης ανάλογα με τις ανάγκες του έργου. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην παρακάτω διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας, Για την επιλογή

Για το συγκρότημα Αλιάκμονα της ΔΕΗ Α.Ε.

12 ηλεκτροτεχνικοί σταθμών υποσταθμών ρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 12 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Συγκροτήματος Αλιάκμονα/ΥΗΣ Σφηκιάς - Ασωμάτων, που εδρεύει στο Νομό Ημαθίας, ανακοίνωσε η ΔΕΗ Α.Ε., η οποία και θα προσλάβει προσωπικό της κατηγορίας Δ.Ε. Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Συγκρότημα Αλιάκμονα/ΥΗΣ Σφηκιάς - Ασωμάτων, Τ.Κ. 59100 - Βέροια, Τ.Θ. 150, απευθύνοντάς την στους αρμόδιους υπαλλήλους Αθ. Τσαρμανίδη και Ε. Μπαλτζή (τηλέφωνο 23310 44040, -44, -45, -47).

Π

Για το έργο «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Πειραιώς»

Πέντε συνεργάτες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Πανεπιστήμιο Πειραιώς υλοποιεί το έργο «Μονάδα ΚαιTώς»,ονοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Πειραιστο πλαίσιο του οποίου προτίθεται να συνεργαστεί με σύμβαση έργου με πέντε άτομα, ως ακολούθως: - Εξωτερικός συνεργάτης 1: Διοικητική υποστήριξη δραστηριοτήτων του έργου - Εξωτερικός συνεργάτης 2: Υποστήριξη εκπαιδευτικού έργου σε ειδικά θέματα επιχειρηματικότητας - Εξωτερικός Συνεργάτης 3: Υποστήριξη εκπαιδευτικού έργου σε ειδικά θέματα επιχειρηματικότητας - Εξωτερικός συνεργάτης 4: Υποστήριξη εκπαιδευτικού έργου σε ειδικά θέματα επιχειρηματικότητας και διοικητική υποστήριξη δραστηριοτήτων του έργου - Εξωτερικός συνεργάτης 5: Τεχνική υποστήριξη εκπαιδευτικού έργου και λειτουργίας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι στις 26 Οκτωβρίου, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 210 4142642 και 6937-102910.

εξωτερικού συνεργάτη στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (αριθμός πρωτοκόλλου ΕΛΕ_2011_3803), Κουντουριώτου 22, Τ.Κ. 82100 - Χίος, υπόψη κ. Φιλομήλας Μπόλια, τηλ. 22710 35202. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Φιλομήλα Μπόλια (τηλ. 22710 35202, fax 22710 35299, email: fmpolia@aegean.gr).

Τηλέφωνο: 22510 84561 - Fax: 22510 84626 e-mail: d.geras@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΕΡΕΣΟΥ - ΑΝΤΙΣΣΗΣ (παράρτημα Ερεσού) Τηλέφωνο: 22530 53600 - Fax: 22530 52066 e-mail: d.eresou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΕΡΕΣΟΥ - ΑΝΤΙΣΣΗΣ (παράρτημα Άντισσας) Τηλέφωνο: 22530 56255 - Fax: 22530 56255 e-mail: d.eresou-antissis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ Τηλέφωνο: 22510 93045 - Fax: 22510 93045 e-mail: d.evergetoula@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Στο Κέντρο Πρόληψης «Αλκυόνη»

Ψυχολόγος στο Καρπενήσι

Τηλέφωνο: 22530 29930 - Fax: 22530 29929 e-mail: d.kallonis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ

αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των ΕHξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Ευρυτανίας Αλκυόνη»

Τηλέφωνο: 22510 71200 - Fax: 22510 71122 e-mail: d.loutropoleos@kep.gov.gr

προκηρύσσει μια θέση ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 11 μηνών, ειδικότητας ψυχολόγου. Απαιτούμενα προσόντα: - Πτυχίο ΑΕΙ: Ψυχολογίας με άδεια άσκησης επαγγέλματος - Καλή γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, κατά προτίμηση της αγγλικής - Γνώση χρήσης Η/Υ Επιθυμητά προσόντα: 1) Διδακτορικό δίπλωμα σε αντικείμενο συναφές με τις ουσιοεξαρτήσεις. 2) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε αντικείμενο συναφές με τις ουσιοεξαρτήσεις. 3) Επαγγελματική εμπειρία σε σχετικούς χώρους εργασίας, στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ ή σε προγράμματα δήμων ή στον ιδιωτικό τομέα. 4) Εκπαίδευση (ολοκληρωμένη ή σε εξέλιξη) σε κάποια ψυχοθεραπευτική μέθοδο από αναγνωρισμένο φορέα του εσωτερικού ή του εξωτερικού. 5) Εκπαιδεύσεις σεμιναριακού τύπου τουλάχιστον 100 ωρών σε θέματα σχετικά με την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή τη θεραπεία, από αναγνωρισμένους φορείς του εσωτερικού ή του εξωτερικού. 6) Επιστημονικές δημοσιεύσεις Σημείωση: Θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η μόνιμη παραμονή στην έδρα του Κέντρου Πρόληψης. Η κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα γίνει ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, οδός Αγγέλων 1 (έναντι Συνεδριακού Κέντρου), Τ.Κ. 36100 Καρπενήσι, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 έως και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, καθημερινά από 9:00 έως 13:00. Περισσότερες πληροφορίες και για τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβληθούν δίνονται στο τηλέφωνο 22370 22904. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, θα δώσουν συνέντευξη σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους ιδίους. Στη συνέχεια η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί από το Δ.Σ. του Κέντρου.

Τηλέφωνο: 22530 61201 - Fax: 22530 61201 e-mail: d.mantamadou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

ΚΕΠ ΜΗΘΥΜΝΗΣ Τηλέφωνο: 22530 72474 - Fax: 22530 72475 e-mail: d.mithimnas@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΟΥΔΡΟΥ Τηλέφωνο: 22540 41278 - Fax: 22540 41078 e-mail: d.moudrou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΥΡΙΝΑΣ Τηλέφωνο: 22540 26020 - Fax: 22540 24987 e-mail: d.myrinas@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Τηλέφωνο: 22510 37625 - Fax: 22510 29026 e-mail: d.mytilinis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ Τηλέφωνο: 22543 50516, 22543 50517 Fax: 22543 50520 e-mail: d.neaskoutalis@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΠΕΤΡΑΣ Τηλέφωνο: 22530 42210 - Fax: 22530 42210 e-mail: d.petras-lesvou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Τηλέφωνο: 22520 33740 - Fax: 22520 33019 e-mail: d.plomariou@kep.gov.gr

ΚΕΠ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ Τηλέφωνο: 22523 50407, 22523 50404 Fax: 22520 42800 e-mail: d.polihnitou@kep.gov.gr

Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ): www.asep.gr Τηλέφωνο για αποτελέσματα διαγωνισμών: 210 8706200 Τηλέφωνο για ενημέρωση κοινού: 210 8706100

ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ) Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Μυτιλήνης Τηλέφωνα: 22510 41601, 22510 45801, 22510 41565, 22510 47951

Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Τηλέφωνα: 22510 42943, 22510 46464, 22510 46678

Οργανισμός Εργατικής Εστίας Τηλέφωνο: 22510 22610

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τηλέφωνα: 22510 28861, 22510 22734

ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου Τηλέφωνο: 22510 47803


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

20

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Αρνείται να μπει σε… «πολιτική εφεδρεία» ο Απόστολος Πατέστος και απαντά 36 μέρες μετά στην αποπομπή του από τη θέση του αντιδημάρχου βάλλοντας κατά του δημάρχου Λέσβου, δηλώνοντας όμως πως μένει στην παράταξη της πλειοψηφίας

Τον έδιωξε, αλλά… μένει! της ΜΑΡΙΝAΣ ΠOΛΛATOY τεροχρονισμένη επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα κατά του δημάρχου Λέσβου εξαπέλυσε χθες με ανοιχτή επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Πατέστος. Ο κ. Πατέστος, ξεκαθαρίζοντας πως δε θα μπει σε πολιτική εφεδρεία, δηλώνει ότι δε θα ανεξαρτητοποιηθεί απ’ την πλειοψηφία, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις του απ’ τον επικεφαλής της. Ο αποπεμφθείς αντιδήμαρχος Οικονομικών απαντά στο Δημήτρη Βουνάτσο σκληρά και με ιδιαίτερα αιχμηρές εκφράσεις, βαθαίνοντας το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους. Είναι εντυπωσιακό, όμως, λειτουργεί θετικά στην ατο γεγονός ότι η αποπο- ποσόβηση τέτοιων αλυσιμπή Πατέστου δεν προ- δωτών κρίσεων που δημικάλεσε έως τώρα ρήγμα ουργεί μια αποπομπή στη συνοχή της πλειοψη- πρώτου τη τάξει στελέφίας, παρ’ ότι τα μέλη χους. Και θα περίμενε κατης δεν έχουν μεταξύ νείς, διαβάζοντας τα όσα τους κάποιο ισχυρό συνε- επικαλείται ο κ. Πατέστος κτικό κρίκο, πλην των αρ- στην απάντησή του που χών που τη συγκρότησαν δημοσιεύουμε ακολούαυτοδιοικητικά υπό το θως αυτούσια, όλο το Δημήτρη Βουνάτσο. Δεν προηγούμενο διάστημα υπάρχει δηλαδή κάποιο κάποιοι, ή έστω και ένας κόμμα ή κάποια προη- απ’ τους υπόλοιπους 26 γούμενη κοινή πορεία δημοτικούς συμβούλους δράσης, ό,τι συνήθως της πλειοψηφίας, να έ-

E

Δημήτρης Βουνάτσος: «Ουδέν σχόλιον» δήμαρχος Λέσβου, στον οποίο και έγινε γνωστή η ύπαρξη επιOστολής, απάντησε, δίχως να γνωρίζει το περιεχόμενό της: «ουδέν σχόλιο». Σε ό,τι αφορά, όμως, στο θέμα που έχει παραμείνει σε εκκρεμότητα για την ανακατανομή των χαρτοφυλακίων των 13 αντιδημαρχιών, απάντησε ότι μετά την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση, θα αποφασίσει το αργότερο έως το τέλος του μήνα για τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι αντιδήμαρχοι. χουν συνταχθεί με το μέρος του. Αντιθέτως, θυμίζουμε πως στις 36 μέρες που μεσολάβησαν απ’ την αποπομπή του, δεν υπήρξε τέτοια δράση. Η μόνη αντίδραση εκ των έσω στη δημοτική πλειοψηφία υπήρξε μόνο από μία τοπική σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, η οποία ανεξαρ-

τητοποιήθηκε - αντίδραση που μάλλον δε συνδέεται, ή τουλάχιστον δεν υπήρξε τέτοια δημόσια σύνδεση, με την απομάκρυνση του κ. Πατέστου απ’ τη θέση του αντιδημάρχου.

Έλλειμμα εμπιστοσύνης… Στη μακροσκελή απάντη-

σή του, ο Απόστολος Πατέστος περιγράφει αρχικά το πλαίσιο της λειτουργίας του ως αντιδημάρχου Οικονομικών, αναπτύσσοντας ως ένα βασικό επιχείρημα της ρήξης του με το δήμαρχο το μεταξύ τους έλλειμμα εμπιστοσύνης. Παραπονιέται ότι ο Δημήτρης Βουνάτσος δεν τον ρώτησε για τα μέλη της πλειοψηφίας που θα συνέθεταν την Οικονομική Επιτροπή, ενώ ο ίδιος σημειώνει ότι δεχόταν όλο το βάρος κρίσιμων ζητημάτων της καθημερινότητας. Στη συνέχεια, εστιάζει σε δύο γεγονότα ενδεικτικά των κακών σχέσεών του με συναδέλφους του, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το δημαρχιακό περιβάλλον ως υπαίτιο της μη εκλογής του ως αντιπροσώπου στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ.

Το τελευταίο μέρος της επιστολής του αφιερώνεται σε κριτική κατά του δημάρχου, όπως και στην ανακοίνωση της τακτικής που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. «Μένω εντός», λέει ο κ. Πατέστος, παρ’ όλη τη διάσταση απόψεων που αναγνωρίζει πως υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και «τη λογική και τις πρακτικές του Δημήτρη Φωκίωνος Βουνάτσου». Εκτός - όπως αναφέρει ο ίδιος «αν οι αλήθειες της επιστολής μου πέσουν βαριές στις συνειδήσεις του κ. Δημάρχου και των συν αυτώ και συνεχίσουν τις πολιτικές απρέπειες», μη αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο αποπομπής του και απ’ την παράταξη, διαδικασία που προβλέπεται με τη σύμφωνη γνώμη των δύο τρίτων των μελών της πλειοψηφίας.

Ανακοινώθηκε χθες, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη

Νέο καταυλισμό για τους Τσιγγάνους προωθεί ο Δήμος του Δήμου ΛέT ηνσβουπρόθεση να δημιουργήσει δεύτερο καταυλισμό για τους Τσιγγάνους στη Μυτιλήνη έκαναν γνωστή σε αντιπροσωπεία της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, χθες σε συνάντηση που έγινε στο Παλαιό Δημαρχείο, ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος και η πρόεδρος του οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αναστασία Αντωνέλλη. Συγκεκριμένα, τέσσερις ειδικοί επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφθηκαν χθες τη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Progress», που αφορά στην υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων και σχετικών με την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι ειδικοί επιστήμονες του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συνηγόρου του Πολίτη Ευαγγελία Μαρκά-

κη, Σαπφώ Χατζηράλλη και Ελένη Κουτρούμπα και ο ειδικός επιστήμονας του Κύκλου Κοινωνικής Προστασίας του Συνηγόρου του Πολίτη Αριστείδης Αλέστας ενημέρωσαν το δήμαρχο και την πρόεδρο του οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστα-

σία Αντωνέλλη, για το Πρόγραμμα και ζήτησαν να ενημερωθούν με τη σειρά τους σε σχέση με τους λαθρομετανάστες και για την κατάσταση που επικρατεί με τους Ρομά.

Προτάσεις Όσον αφορά στο θέμα των Ρο-

μά, η κ. Αντωνέλλη ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης από τον πληθυσμό των Τσιγγάνων που ζουν εκτός καταυλισμού και εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στους εκπροσώπους της ανεξάρτητης αρχής, έκανε γνωστό ότι συνολικά στην πόλη ζουν 100 Τσιγγάνοι, ενώ υπάρχουν επίσης στην Καλλονή, αλλά και στον Παπάδο της Γέρας. Αναφορικά με τη Μυτιλήνη, έκανε γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια προκειμένου να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία δεύτερου καταυλισμού. Ανέφερε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που βρεθεί πρόγραμμα για ένταξη του έργου θ’ αναζητηθεί η δυνατότητα παραχώρησης οικοπέδου από πλευράς Δήμου. Τέλος, η κ. Αντωνέλλη ενημέρωσε τους

εκπροσώπους της ανεξάρτητης αρχής ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε πρόγραμμα για την επανένταξη των Τσιγγάνων στην εκπαίδευση. Τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία στο ζήτημα των παράνομων μεταναστών που αντιμετώπιζε μέχρι πριν από δύο περίπου χρόνια η Λέσβος. Θύμισε, μάλιστα, ότι κλήθηκε να χειριστεί ο ίδιος το ζήτημα και ως νομάρχης, όταν είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται το πρόβλημα. Οι ειδικοί επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη στο πλαίσιο του προγράμματος «Progress» θα επισκεφθούν επίσης το Ηράκλειο, τη Λαμία, την Αμαλιάδα, το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Ξάνθη.


TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

21

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αργοπορημένη απάντηση Πατέστου στην αποπομπή του από το Δημήτρη Βουνάτσο

Φύλαξε, λέει, σκοπιά στου κόσμου την… αδιαντροπιά! χει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών το Νοέμβρη τού 2010. Τότε, με ένα κείμενό μου είχα δημοσιοποιήσει τους λόγους για τους οποίους συμμετείχα σ’ αυτές τις εκλογές και είχα επισημάνει το αυτονόητο - για εμένα τουλάχιστον -, δηλαδή τις αρχές, όπως την ηθική, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μέσα στα συλλογικά όργανα, καθώς και την κοινωνική αλληλεγγύη, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει κανείς να πολιτεύεται και να ασχολείται με τα κοινά. Είναι βέβαια κουραστικό λά ορίσθηκαν και εκείνοι για τους πολίτες της Λέ- από τον κ. Δήμαρχο και σβου, αναγκαίο όμως για τους Συμβούλους του. Άρα μένα, να εξιστορήσω αυ- είχε από την αρχή διαφατούς τους δέκα περίπου νεί ότι δε θα μπορούσα να μήνες της φρικτής «καλ- είχα αμέριστη εμπιστοσύλικρατικής» μου εμπει- νη στη συνεργασία μου με ρίας και πώς τη βίωσα τον κ. Βουνάτσο και το πεπλάι στο «μύθο» Δήμαρχο ριβάλλον του. Λέσβου κ. Δημήτρη Φω- Στη συνέχεια πέσαμε στη κίωνος Βουνάτσο και τους δίνη της καθημερινότησυν αυτώ θεσμικούς και ε- τας, όπου οι πιέσεις ήταν ξωθεσμικούς παράγοντες. καταιγιστικές προς το Είναι αλήθεια ότι, μετά το πρόσωπό μου για την επίπέρας των δημοτικών ε- λυση τρεχόντων θεμάτων, κλογών, θα περίμενε κα- καθώς και νεοεμφανισθένείς ότι ο τρίτος στη σειρά ντων προβλημάτων από το εκλεγμένος δημοτικός νέο θεσμικό πλαίσιο του σύμβουλος του νικηφό- «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Προβληρου συνδυασμού θα είχε μάτων όχι μόνο οικονομιτουλάχιστον την τύχη να κών, αλλά και κοινωνικών, ερωτηθεί από τον κ. Βου- διοίκησης, καθαριότητας, νάτσο από ποια θέση θα του τεχνικού τομέα κ.ά., μπορούσε να προσφέρει πολλά που ο ίδιος ο κ. Δήστο Δήμο Λέσβου. Με την μαρχος καθώς και οι άλπροηγούμενη ιδιότητά του λοι «συνάδελφοι», θεμαεπί τέσσερα συναπτά έτη τικοί και γεωγραφικοί, έΑντιδημάρχου Οικονομι- φερναν καθημερινά σ’ εκών και Διοίκησης του Δή- μένα προς επίλυση, μιας μου Μυτιλήνης, είχα με- και είχαν άγνοια επ’ αυταφέρει στον κ. Βουνάτσο τών (κι αν τολμήσουν, ας την επιθυμία μου να μη με διαψεύσουν ως προς συνεχίσω στην ίδια αρμο- την αλήθεια των λόγων διότητα, αλλά οπουδήπο- μου). Βέβαια, παρ’ όλες τε αλλού αυτό ήταν δυνα- τις αντιξοότητες, εργαζότό. Φυσικά, μη όντας μέ- μουν ακατάπαυστα και λος του στενού φιλικού προσπαθούσα να ανταποκύκλου συνεργατών του κ. κριθώ στις απαιτήσεις όΒουνάτσου, η επιθυμία λων, όπως θεωρούσα ότι μου δεν ικανοποιήθηκε, όφειλα να κάνω ως συνάαλλά ταυτοχρόνως με τα δελφός τους. Όμως αυτό Μ.Μ.Ε. μού ανακοινώθηκε μέσα στα γνωστά πλαίσια η τοποθέτησή μου στην Α- της οικονομικής κρίσης ντιδημαρχία Οικονομικών και δυσπραγίας δεν ήταν (και όχι και Διοίκησης, πάντα εφικτό και πολλές μιας κι ο ίδιος ο Δήμαρ- φορές ήταν και αδύνατο. χος, βάσει των γνώσεων Δυστυχώς, όμως, όλος αυκαι της εμπειρίας του, θα τός ο αγώνας αποδείχτηκε την ασκούσε!). Και σαν να ότι ήταν μονομερής, αφού μην έφθανε αυτό, ορίστη- σε δυο χρονικές συγκυκα Πρόεδρος της Οικονο- ρίες, κατά τις οποίες αμικής Επιτροπής - όπως ο πουσίαζα από συγκεντρώΝόμος προβλέπει - χωρίς σεις της πλειοψηφίας κανα υπάρχει τουλάχιστον η θώς και από το Δημοτικό πολιτική ευγένεια εκ μέ- Συμβούλιο για σοβαρούς ρους του κ. Δημάρχου να οικογενειακούς λόγους, μπορώ να προτείνω κά- έλαβαν χώρα τα εξής απαποια από τα υπόλοιπα μέ- ράδεκτα γεγονότα: λη από την ομάδα των δη- α. Το πρώτο γεγονός καμοτικών συμβούλων με ταγράφηκε όταν με τελείτους οποίους θα συνεργα- ως αντισυναδελφικό τρόζόμουν στην Επιτροπή, αλ- πο «βγήκαν τα μαχαίρια»

Έ

εις βάρος μου από τους αντιδημάρχους, των οποίων φυσικά όλα τα αιτήματα ήταν αδύνατον να ικανοποιηθούν, και όλα αυτά διέρρευσαν εν αγνοία μου στο φιλικό προς το Δήμαρχο «ΕΜΠΡΟΣ», καθώς πηχυαίοι τίτλοι έκαναν την εμφάνισή τους, όπως «Κίνημα διαμαρτυρίας κατά Πατέστου» και «Ποιος αλήθεια διοικεί αυτό το Δήμο», β. αλλά και το πιο ανάρμοστο και απρεπές γεγονός ήταν η «στημένη» ψηφοφορία για τους εκπροσώπους στην ΠΕΔ, που με έφερε τελευταίο σε ψήφους, πράγμα που αποτέλεσε το κερασάκι στην «πικρή τούρτα» της έλλειψης ηθικής και πολιτικής εντιμότητας από τους άλλους «συναγωνιστές» της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Άλλωστε, «τα μαύρα σύννεφα» στη σχέση μου με τον κ. Δήμαρχο και το περιβάλλον του και η συνεχής αμφισβήτηση προς το πρόσωπό μου είχαν διαφανεί όταν εγώ δε συμφωνούσα και αντιδρούσα σε πρακτικές και επιλογές τους, όπως π.χ. στη λειτουργία εξωθεσμικού παράγοντα, φίλου του κ. Βουνάτσου, ως «νόμιμου» συμβούλου-παράγοντα του Δήμου ή στη γρήγορη εξόφληση ανέλεγκτων οφειλών του Δήμου Λέσβου σε συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα «για να τα ‘χουμε καλά μαζί τους», όπως ο κ. Βουνάτσος ανέφερε, ή στην επιθυμία του κ. Δημάρχου για την αγορά από το Δήμο ενός τουριστικού οδηγού στα τούρκικα, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού και, τέλος, η ανάθεση σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο Αθηνών οικονομοτεχνικής μελέτης 15.000 ευρώ για τη σύσταση του οργανισμού νομικών προσώπων του Δήμου, την οποία δεν επιθυμούσα να εισηγηθώ ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στην Οικονομική Επιτροπή. Ιδού λοιπόν και η πολιτική διαφάνεια και εντιμότητα. Εξ άλλου, το γεγονός ότι, πριν από ενάμιση μήνα περίπου, είχα δεχθεί μέσα

στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου αήθη και χυδαία επίθεση από άλλο θεματικό Αντιδήμαρχο, χωρίς ο κ. Βουνάτσος να πάρει, ως όφειλε, θέση, μ’ έπεισαν τελικά ότι ο κ. Δήμαρχος είχε απεμπολήσει και τις αρχές της ευπρέπειας και της αλληλεγγύης. Αναφορικά δε με τις κατηγορίες του κ. Βουνάτσου προς το πρόσωπό μου για το ότι δεν του κατέθεσα προτάσεις για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, ας ρωτήσει τον κ. Τσακίρη που του είχε αναθέσει αυτήν την υποχρέωση. Σχετικά δε με την καταψήφιση του έργου «Επισκευή του δρόμου προς το Νοσοκομείο», ήμουν αρνητικός γιατί γνώριζα πολύ καλά τα οικονομικά του Δήμου και ως εκ τούτου ήξερα ότι δεν υπήρχαν χρήματα γι’ αυτό. Όσο δε για την «ανεπίτρεπτη σύγχυση» που επέφερα μέσα στη δημοτική πλειοψηφία μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας για την ΠΕΔ, οφείλω να πω ότι «οι πρώτοι διδάξαντες αυτήν την πολιτική συμπεριφορά δε δικαιούνται να ομιλούν». Τέλος, όσον αφορά την απόδοση ευθυνών από τον κ. Βουνάτσο προς το πρόσωπό μου σχετικά με τη διεκπεραίωση των οικονομικών υποθέσεων του Δήμου, έχω να δηλώσω ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άκομψο τη μια μέρα να επαινείς κάποιον δημοσίως για τις ικανότητές του περί των οικονομικών και διοικητικών θεμάτων του Δήμου και ακριβώς την επόμενη να τον αποπέμπεις ως δήθεν «ακατάλληλο»! Μέσα στα χρόνια που αφιέρωσα στην πολιτική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βίωσα πολλές φορές συμπεριφορές αχαριστίας. Μου έχει γίνει κτήμα λοιπόν η ρήση του Θουκυδίδη ότι «ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος». Όμως, η έσχατη άδικη και απρεπής συμπεριφορά του κ. Βουνάτσου προς το πρόσωπό μου δυστυχώς μου απέδειξε ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός»! Αυτό εύχομαι να

μην επιβεβαιωθεί εις βάρος και των Λεσβίων συμπολιτών μου μέχρι το πέρας της δημαρχιακής θητείας του κ. Βουνάτσου, δεδομένου ότι ο ίδιος στερείται ηγετικών ικανοτήτων και δεν μπορεί να κρατήσει συμπαγή την ομάδα που τον βοήθησε να εκλεγεί Δήμαρχος Λέσβου. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αντιμετωπίζει τους εκπροσώπους μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ως εκπροσώπους κομμάτων και αρέσκεται σε ένα συνεχή βερμπαλισμό, πράγμα που είναι ό,τι πιο ακατάλληλο αυτήν την εποχή για το Δήμο Λέσβου, που χρειάζεται «έργα κι όχι λόγια». Όσο για μένα, «πίπτω αλλά δεν κύπτω», όπως θα έλεγε κι ο Βουνάτσος! Φυσικά και δε θα μπω στην πολιτική «εφεδρεία» - όπως νόμισε με την πράξη του ότι θα κατάφερνε ο κ. Βουνάτσος -, αλλά θα συνεχίσω στο ρόλο μου ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, όπου με όρισε με την ψήφο του ο κυρίαρχος Λεσβιακός Λαός. Δηλώνω ότι δε δωρίζω σε κανέναν τον αγώνα μου για την εκλογή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ως δημοτικής αρχής Λέσβου και γι’ αυτό «μένω εντός», παρ’ όλη τη διάσταση απόψεών μου με τη λογική και τις πρακτικές του κ. Δημήτρη Φωκίωνος Βουνάτσου - εκτός αν οι αλήθειες της επιστολής μου πέσουν βαριές στις συνειδήσεις του κ. Δημάρχου και των συν αυτώ και συνεχίσουν τις πολιτικές απρέπειες -, γιατί σύμφωνα με το στίχο του ποιητή Μάνου Ελευθερίου: «Εμείς φυλάξαμε σκοπιά στου κόσμου την αδιαντροπιά μήπως στο τέλος και σωθούν κάποιες αξίες» Σας ευχαριστώ για τη δημοσίευση των σκέψεών μου, Απόστολος Πατέστος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λέσβου


22

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

∆IA∆POMEΣ Στο «Βοτανικό Κήπο» της Μυτιλήνης

στη Λέσβο Γράφει ο MAKHΣ AΞIΩTHΣ axiotismakis.blogspot.com

∆ιαδροµή 41 Γύρω από την Αμαλή 6

Το πεύκο παντού

άπου εκεί μέσα στην ομορφιά της διαδρομής, μία πινακίδα δείχνει τον ανηφορικό δρόμο για την Παναγιά της Αμαλής. Η διαδρομή είναι ελικοειδής, δίπλα στην τραχεία πεύκη, σε στάμπες καμμένου δάσους και μιας χλωρίδας, η οποία την άνοιξη καθιστά το βουνό βοτανικό κήπο. Γι’ αυτό και αρκετές αναφορές του γιατρού Κανταρτζή (19ος αι.) στα φυτά της Λέσβου αφορούν την Αμαλή. Καθώς ανεβαίνουμε, ξετυλίγεται στα δυτικά και ΒΔ όλη η θέα της περιοχής της Γέρας, με τον κόλπο στα πόδια και τον Όλυμπο στην κορυφή. Ο βοτανικός κήπος σίγουρα επιβάλλει στους υποψιασμένους συχνές στάσεις. Καθώς και το υπέροχο κιόσκι θέας, σε ένα μοναδικό σημείο, όπου κάποιοι ανθρωποειδείς ευαίσθητοι άφησαν τα σκουπίδια τους κρεμασμένα σε σακούλα. Αλήθεια, τι κατάλαβαν από αυτά που έβλεπαν μπροστά τους; Νοτιότερο άκρο στη θάλασσα, ο βράχος του Άι-Βασίλη απέναντι, δάχτυλο του πέτρινου Όρους, με το εξωκκλήσι, τα αγριοπερίστερα και τον τάφο, το μυστηριώδη, κάποιου ερημίτη. Εκεί και το ελάχιστο φυτό, το κοκκινωπό λόγω του περιδοτίτη, προσαρμογή στο περιβάλλον, με τη δυνατή μυρουδιά μέντας, ο Acinos rotyntifolius.

K

... με τον Άι-Βασίλη στο πέλαγος

... και πέρα η Γέρα Υπέροχη η θέα

... αλλά και σκουπιδότοπος περιποιημένος

Είναι ελάχιστος, αλλά μοσχομυρίζει μέντα


ΠOΛITIΣMOΣ

!

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στη Βατούσα, η συναυλία «Αρμονία για την Ανθρωπότητα», από το «Opera Lesvos».

● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ατζέντα Έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου στη Χίο Η 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Έως Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Και οι «Παράλογοι», από την Αγία Παρασκευή, με τον «Κουτσομπόλη» του Δημήτρη Ψαθά

«Το Πείραμα» παρουσιάζουν σήμερα στις 9 το βράδυ «Οι Άστεγοι»

Τρεις παραστάσεις από Λέσβο και Λήμνο σήμερα, στην 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Ημέρα «λεσβιακών» ομάδων της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ μέρα εμφανίσεων αποκλειστικά θεατρικών ομάδων της Λέσβου και της Λήμνου είναι η σημερινή, για την 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που από την περασμένη Παρασκευή έχει ξεκινήσει στη Χίο. Τις παραστάσεις τους παρουσιάζουν οι «Παράλογοι» της Αγίας Παρασκευής, ο ΜΕΑΣ Λήμνου και οι «Άστεγοι» της Μυτιλήνης, ενώ με επιτυχία εμφανίστηκαν ήδη ο ΕΘΟΚ Καλλονής και ο ΦΟΜ. Συνολικά 24 ερασιτεχνικοί θίασοι από όλο το Αιγαίο συμμετέχουν στη φετινή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων, που πραγματοποιείται στη Χίο. Από αυτούς, οι έξι προέρχονται από τη Λέσβο και τη Λήμνο, εκπροσωπώντας επάξια το Νομό στον καθιερωμένο εδώ και τόσα χρόνια θεσμό, που στόχο του έχει να φέρει σε επαφή τις ομάδες μεταξύ τους και να προβάλλει την ιδέα του θεάτρου, αλλά και της επικοινωνίας και συνεργασίας. Από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, έ-

H

χουν παρουσιαστεί συνολικά 12 παραστάσεις, από θεατρικές ομάδες της Πάρου, της Χίου, της Κρήτης, της Άνδρου κ.ά.. Μεταξύ αυτών και η παράσταση «Ο Σέντζας» του Παντελή Χορν από τον ΕΘΟΚ Καλλονής, που παρουσιάστηκε στο Κινηματοθέατρο ΠΕΚΕΒ, καθώς και η παράσταση «Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου από το ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος». Η τελευταία, μάλιστα, φαίνεται πως συζητήθηκε πολύ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι σημερινές παραστάσεις Η σημερινή μέρα, πάντως, φαίνεται πως είναι «αφιερωμένη» στο Νομό Λέσβου. Στις 5 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς, η Θεατρική Σκηνή των Παραλόγων της Αγίας Παρασκευής θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ο Κουτσομπόλης», σε σκηνοθεσία Βασίλη Χατζηελευθερίου. Η παράσταση της ομάδας έχει στηθεί ήδη από το περσινό φθινόπωρο και είναι η τέταρτη που ανεβάζει η ομάδα από το 2006 που ιδρύθηκε. Αυτό που προσπαθεί να δείξει η κωμωδία του Ψαθά, είναι πως το κουτσομπολιό δεν είναι μό-

νο γυναικείο προνόμιο, αλλά και ανδρικό. Θα ακολουθήσει, στις 7 το απόγευμα, η θεατρική παράσταση «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη από τη «Λαϊκή Σκηνή» ΜΕΑΣ Λήμνου, που θα εμφανιστεί στο Κινηματοθέατρο ΠΕΚΕΒ. Πρόκειται για ένα μονόπρακτο, στημένο γύρω από μια παρτίδα τάβλι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του, που πρωτοπαίχτηκε το 1972 σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και συνεχίζεται να ανεβαίνει σε πολλές θεατρικές σκηνές μέχρι και σήμερα. Τέλος, στις 9 το βράδυ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, η θεατρική ομάδα «Οι Άστεγοι» θα παρουσιάσουν «Το πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο. Η πολυσυζητημένη παράσταση της μυτιληνιάς ομάδας, σε σκηνοθεσία Κλεομένη Τζανέτου, που ανέβηκε στο θέατρο του ΦΟΜ τον περασμένο Μάιο και στη συνέχεια βραβεύτηκε στο 11ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας, είναι βασισμένη στη θεατρική διασκευή του βιβλίου «Black Box» του Γερμανού συγγραφέα Μάριο Τζορντάνο και στην ταινία «Das expe-

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Σεισμοί: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το σεισμικό κίνδυνο»

riment».

Τελειώνει την Κυριακή Η τελευταία «μυτιληνιά» παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, που είναι και η μέρα λήξης της Συνάντησης. Πρόκειται για την παράσταση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Ανδρομάχη ή τοπίο γυναίκας στο ύψος της νύχτας», του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αϊβαλιώτου, που έχει ήδη παρουσιαστεί στη Λέσβο και θα παιχτεί στις 5 το απόγευμα της Κυριακής στο Κινηματοθέατρο ΠΕΚΕΒ. Να σημειωθεί πως η 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου πραγματοποιείται με χρηματοδότηση κυρίως της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συμβολή του Δήμου Χίου. Στη διοργάνωση έχουν βοηθήσει εκπρόσωποι της Θεατρικής Ομάδας Χίου, του Συλλόγου Γυναικών Χίου και της Θεατρικής Ομάδας ΠΕΚΕΒ, ενώ περίπου 400 άτομα από 16 συνολικά νησιά του Αρχιπελάγους αναμενόταν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις (σεμινάρια κ.ά.).

Την άλλη Παρασκευή, στο «Lighthouse»

Μιλόνγκα από το «TangoLesvos» ια βραδιά τάνγκο διοργανώνει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στο καφέ-μπαρ «Lighthouse», η ομάδα «TangoLesvos». M Πρόκειται για άλλη μια από τις καθιερωμένες μιλόνγκες της ομάδας, που κάθε τόσο πραγματοποιούνται σε χώρους της πόλης. Θα ξεκινήσει γύρω στις 10 το βράδυ και είναι ανοιχτή σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Όπως σημειώνουν τα μέλη της ομάδας, δεν πρόκειται για μια «παράσταση», αλλά για μια κοινωνική εκδήλωση με μουσική τάνγκο, στην οποία οι παρευρισκόμενοι «μοιράζονται» χορευτικά με τους παρτενέρ τους.

Οι στήλες «Μικρό Σχολειό» και «Φοιτητέλια» ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Απευθείας προβολή της όπερας «Anna Bolena», του Ντονιτσέτι

Πάμε Σινεμά; «ΣΙΝΕ ΑΡΙΩΝ» Έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου «Στρουμφάκια», του Ράτζα Σκόνσελ (κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένα) Δανείζουν τις φωνές τους: Σίσσυ Χρηστίδου, Ηλίας Ζερβός, Κώστας Δαρλάσης Ώρες προβολής (Αίθ. 1): Τετάρτη στις 19:00 και στις 21:30, Πέμπτη στις 21:30, Σάββατο στις 19:00 (Αίθ. 2), Κυριακή στις 19:00 (Αίθ. 2) «Βλέπω το θάνατό σου 5», του Στίβεν Κουέιλ (θρίλερ) Πρωταγωνιστούν: Έμα Μπελ, Έλεν Ρόε, Πι Τζέι Ώρες προβολής (Αίθ. 2): Τετάρτη στις 19:30 και στις 22:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 22:00 Από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου «Johnny English 2 - Η Επιστροφή», του Όλιβερ Πάρκερ (κωμωδία)* Υπόθεση: Εν έτει 2011, λοιπόν, για άλλη μια φορά οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε αδιέξοδο και αναγκάζονται να αναθέσουν, μετά φόβου Θεού, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, την προστασία του ηγέτη της Κίνας από έναν αυτομολήσαντα της Μ17 σε μια σύνοδο κορυφής, στον πιο αδέξιο πράκτορά τους (τη μόνη τους ελπίδα!), πράγμα που οδηγεί σε γέλια μέχρι δακρύων. Πρωταγωνιστούν: Ρόουαν Άτκινσον, Γκίλιαν Άντερσον, Ντομινίκ Γουέστ Ώρες προβολής (Αίθ. 1): Παρασκευή στις 21:45, Σάββατο και Κυριακή στις 19:15 και τις 21:45

* Οι προβολές συνεχίζονται.


!

AΘΛHTIΣMOΣ Tη σελίδα επιµελούνται ο MANΩΛHΣ ΛAΓOYTAPHΣ και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΑΕΛΚ

Συγκοινωνιακοί λόγοι αφήνουν για μία ακόμη φορά τον ΑΙΟ χωρίς φιλικό παιχνίδι…

Ικανοποίηση για την εμφάνιση αλλά και επιστροφές! α εύσημα στους ποδοσφαιριστές του απένειμε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, το οποίο δεν ανέδειξε νικητή, με την Καλλονή να μένει στο ισόπαλο 1-1. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Λουτσιάνο, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει και πολύ, αφού τα φιλικά γίνονται για να δει ο προπονητής την αγωνιστική εικόνα του ποδοσφαιριστή, αλλά και το αν εφαρμόζονται αυτά που δουλεύουν οι παίκτες στις προπονήσεις. Αυτό το κομμάτι είναι που ικανοποίησε το «Λούτσι», και όχι το ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο ίδιος, πάντως, δείχνει αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη να ριχθεί στη μάχη ενός πολύ δύσκολου Πρωταθλήματος μέχρι την έναρξή του, αλλά θέλει μέχρι να φθάσουμε εκεί η ομάδα του να δώO Λουτσιάνο Ντε Σόουζα σει - αν φυσικά γίνεται - και άλλα φιλικά. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, Στάδιο της Μυτιλήνης και σίγουρα την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα θα θα αποτελέσει ένα ακόμη χρήσιμο έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τεστ, ίσως και το τελευταίο πριν ατον Απόλλωνα Σμύρνης, που για πό τις επίσημες υποχρεώσεις. Μπήκαν... την ώρα θα αγωνίζεται στη Football league 2, ενώ δεν αποκλείεται να α- Σε ρυθμούς προπόνησης μπήκε πάλι ο Δήμος Μανουσάκης, μετά το νέβει ακόμη και στη Β΄ Εθνική. Το φιλικό θα γίνει στο Δημοτικό πρόβλημα τραυματισμού που αντι-

T

Παρουσίαση των πρώτων βοηθειών να ενδιαφέρον σεμινάριο, με κεντρικό θέμα τις πρώτες βοήθειες στο γήπεδο, θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής. Το σεμινάριο οφείλουν σήμερα να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και βρίσκονται συνέχεια μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα, η Ε.Π.Σ.Λ. έχει καλέσει από κάθε σωματείο να βρίσκονται υποχρεωτικά ένας ποδοσφαιριστής, ένας προπονητής και ένας παράγοντας από κάθε ομάδα, ενώ στο τέλος η επιτροπή θα δώσει ένα εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών, χρήσιμο να υπάρχει στο γήπεδο. Αν κάποιος δεν παραστεί στο σεμινάριο, τότε δε θα έχει το δικαίωμα να μπαίνει στο γήπεδο. Έχουν ακόμη προσκληθεί να το παρακολουθήσουν διαιτητές, παρατηρητές, ακόμη και απλοί φίλαθλοι. Το σεμινάριο θα διδάξουν η ιατρός Γενικής Ιατρικής Κλαίρη Γεωργέλλη και ο φυσιοθεραπευτής Λάμπρος Σταθάκης.

Έ

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Στην Αθήνα αναμένεται να μεταβεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ομάδα βόλλεϋ του ΓΑΣ Λέσβου, για να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με ομάδες του Λεκανοπεδίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του.

Αναβλήθηκε και το φιλικό με το Φωστήρα! το φιλικό του Αιολικού δε λέει να γίνει ποτέ... Νέα αναπροσαρμογή πλάνων στην ομάδα Aτηςυτό Μυτιλήνης, μετά το ξαφνικό ατύχημα που ση-

μετώπιζε και που στάθηκε εμπόδιο να αγωνισθεί στα μέχρι τώρα φιλικά της ομάδας του. Πιστεύεται ότι ο Λημνιός μέσος θα μπορέσει να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος. Ακόμη, στις προπονήσεις μπήκε και ο Νίκος Γάλας, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στο πόδι (σφίξιμο στο δικέφαλο) και θα παίξει με τον Απόλλωνα. Κανονικά, τέλος, προπονείται και ο Μπάρτος Ταραχούλσκι, ο οποίος δεν έπαιξε με την Καλαμαριά.

Δυνατό φιλικό για την Κ-20! Στη Χίο, εξ άλλου, μεταβαίνει σήμερα η ομάδα των Νέων, για να αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι αύριο την ομάδα της Μικρασιατικής, η οποία θα αγωνισθεί στη Δ΄ Εθνική και θα είναι και αντίπαλος του Αιολικού στο Πρωτάθλημα. Για τους πιτσιρικάδες του Γαβαλά αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ και ο ίδιος αναμένεται να πάρει μαζί του όλους τους παίκτες. Τα πράγματα, πάντως, όσον αφορά στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος των Νέων δεν είναι και τα καλύτερα μέχρι τώρα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΑΠ δεν το χρηματοδοτεί, ενώ γίνονται προσπάθειες από την ΕΠΟ και την Ένωση να δοθεί το χρηματικό ποσό το οποίο απαιτείται.

μειώθηκε αργά χθες το βράδυ εντός του λιμανιού του Πειραιά, με «δράστη» το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» και θύμα το «European Express» τής NEL Lines. Λίγο μετά τις 21:00 κι ενώ το «European Express» βρισκόταν στη διαδικασία της φόρτωσης (είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 22:00), το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» κατά τον απόπλου του κι έπειτα από λάθος χειρισμούς ενώ έπνεαν δυνατοί άνεμοι, συγκρούστηκε με το πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι λιμενικές αρχές να απαγορεύσουν τον απόπλου των δύο πλοίων, με το «Βιτσέντζος Κορνάρος» να αναχωρεί τελικά με εξάωρη καθυστέρηση και το «European Express» να ακυρώνει το δρομολόγιό του για Χίο - Μυτιλήνη. Φυσικά, αυτό επηρέασε και το σημερινό προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Πειραιά, με το οποίο θα ταξίδευε η αποστολή του Αιολικού για τον αυριανό φιλικό αγώνα με το Φωστήρα στον Ταύρο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμο πλοίο να το πραγματοποιήσει. Οι αναποδιές, ωστόσο, δε σταμάτησαν εκεί, αφού έπειτα από επικοινωνία των ανθρώπων του Αιολικού με παράγοντες της ομάδας του Φωστήρα, πληροφορήθηκαν επιπροσθέτως πως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική, ο χλοοτάπητας του γηπέδου «Σπύρος Γιαλαμπίδης», όπου θα διεξαγόταν το φιλικό, έχει πλημμυρίσει, κάτι που έτσι κι αλλιώς έκανε αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα. Αιολικός και Φωστήρας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία ώστε να διαπιστώσουν εάν είναι εφικτό το φιλικό να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, με τα έως τώρα δεδομένα πάντως να καθιστούν δύσκολη τη διεξαγωγή του.

ΛΗΜΝΟΣ

Φουριόζοι ξεκίνησαν οι αιώνιοι! και Κεραυνός θα είναι και H ρακλής φέτος το δυνατό ζευγάρι στη Λήμνο που θα κυνηγήσει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Μάλιστα και οι δύο μπήκαν φουριόζοι στην πρεμιέρα, κατακτώντας σημαντικές νίκες με μεγάλα σκορ και δείχνοντας με το «καλημέρα» τις προθέσεις τους. Ο Ηρακλής συνέτριψε με 4-1 στην Ατσική την Ηφαιστία, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, χωρίς ωστόσο να απειληθεί από την αντίπαλό του. Με τη σειρά του ο Κεραυνός μπορεί να νικήσει εκτός έδρας το Διαγόρα στις Σαρδές με σκορ 3-1, όμως δεν πήρε τρεις βαθμούς, αλλά έναν. Αυτό συνέβη λόγω του ότι η ομάδα του Αγ. Δημητρίου κουβαλάει τιμωρία -2 βαθμών από την περσινή χρονιά, στο επεισοδιακό ντέρμπυ της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή. Στην πρεμιέρα φαίνεται πως γενικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και έκαναν την έκπληξη. Στη Μύρινα ο Φιλοκτήτης πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα των Αργοναυτών, κερδίζοντάς τους με 2-1 και μπαίνοντας με το δεξί στο Πρωτάθλημα. Ακόμη, σπουδαίο τρίποντο πήρε η Προποντίδα, περνώντας με νίκη 3-1 με τον Κάσπακα. Τέλος, το άλλο σημαντικό διπλό ήταν αυτό του Αγ. Γεωρ-

Ο Κεραυνός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς απο την περσινή χρονιά

γίου μέσα στην Πλάκα, νικώντας 3-2 τον τοπικό Αητό και ξεκινώντας με τον πιο ιδανικό τρόπο τη χρονιά. Η μοναδική ισοπαλία της πρεμιέρας επετεύχθη στην αναμέτρηση της Αστραπής με το Θάνος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμό και εντυπώσεις στο ισόπαλο 1-1 που παραχώρησαν.

Τα αποτελέσματα 1η Αγωνιστική Αστραπή - Θάνος Αργοναύτες - Φιλοκτήτης Ηρακλής - Ηφαιστία Διαγόρας - Κεραυνός Άρης - Α.Ε. Λήμνου Κάσπακας - Προποντίδα

1-1 1-2 4-1 1-3 2-1 1-3

Αητός - Άγ. Γεώργιος

2-3

Η βαθμολογία σε 1 αγώνα 1. Ηρακλής 2. Προποντίδα 3. Άγ. Γεώργιος 4. Άρης Μ. 5. Φιλοκτήτης 6. Κεραυνός 7. Αστραπή 8. Θάνος 9. Αητός Πλ. 10. Α.Ε. Λήμνου 11. Αργοναύτες 12. Διαγόρας 13. Κάσπακας 14. Ηφαιστία

3 3 3 3 3 1 1 1 0 0 0 0 0 0

4-1 3-1 3-2 2-1 2-1 3-1 1-1 1-1 2-3 1-2 1-2 1-3 1-3 1-4


25

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ EΣTIATOPIA Ο ΚΑΡΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΝΗΣ Ταβέρνα Καρυώνας - Γέρα τηλ. 6979-971924 ΤΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ Ταβέρνα Δ. Βερναδάκη 2, Κουλμπάρα - Μυτιλήνη τηλ. 22510 21251 ELYSION HOTEL Ξενοδοχείο-εστιατόριο Παρασκευή - Σάββατο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα Νεάπολη Τηλ. για κρατήσεις 22510 61531-2 ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ Ξενοδοχείο, pool-bar, εστιατόριο και snack bar Βαρειά - Βίγλα Μυτιλήνης Καθημερινά ανοιχτά μεσημέρι - βράδυ Κατάλληλο και για κοινωνικές εκδηλώσεις Τηλ. για reserve 22510 45857, 44466, 6976974610 ΦΙΛΕΜΑ Restaurant-Μεζεδοπωλείο Αεροδρόμιο Τηλ. 6973809282 ΤΣΟΥΚΑΛΙ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 49 τηλ. 2251048660 ΛEMBOYPΓEIO Μεζεδοπωλείο Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 ΤΑΚΗΣ Ψαροταβέρνα. Παναγιούδα Τηλ. 22510 31342 ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ Κομνηνάκη 30 Τηλ. 22510 29613 ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474 ΒΑΓΙΕΣ Ταβέρνα Ακρωτήρι Τηλ. 22510 43532 ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ Πηγαδάκια Γέρας Τηλ. 2251093484 & 6973-741809 ΒΑΦΕΙΟΣ Ταβέρνα Tηλ. 22530 71752 ΚΑΡΙΑΝΗ Ταβέρνα. Αποθήκα Τηλ. 22530 95501

CAFÉ-BAR ENVY Κουντουριώτη 78 Τηλ. 22541021102 FOUR SEASONS by MAYOΤTE Kανόνι Θερμής Tηλ. 22510 71971 MONKEY Κουντουριώτου 57 τηλ. 22510 37717 ΠΑΡΚΟ (ΤΟ) Πάρκο Αγίας Ειρήνης Tηλ. 22510 23810 & 6977-596474 OCEANIS Πλωμάρι Τηλ. 22520 31925

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ ΑΣΤΡΟ (ΤΟ) Ερμού 5 Τηλ. 22510 44540 ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ελ. Βενιζέλου 10 Τηλ. 22510 45508

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ Ψητοπολείο Χριστουγέννων ‘44

ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΚΑΒΕΤΣΟΥ 26 τηλ. 22510 40271

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ ΑΛΚΑΙΟΥ 2 Μυτιλήνη Τηλ. 22510 26181 2o κατάστημα: Π. Κουντουριώτη 11 και Ερμού 16 Τηλ. 22510 47700

ΑΙΘΟΥΣΕΣ EKΔHΛΩΣEΩN CATERING ΛEMBOYPΓEIO Παναγιούδα, Mυτιλήνης Tηλ. 22510 32222 ΞENOΔOXEIO ZAΪPA - KTHMA EΛIA & ΘAΛAΣΣA Σκάλα Λουτρών Tηλ. 22510 91100 EΔEΣMATOΠOIEIO Catering and fast services Aλυφαντά, Tηλ. 22510 41122

KABEΣ - ΠOTOΠOIIEΣ ΚΑΒΑ ΣΑΝΤΟ Παράκαμψη Μόριας Τηλ. 22510 32810 Ηλ. Βενέζη 10, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 43543 Πέτρα τηλ: 22530 41830 E-mail: SANTO1@OTENET.GR

ΣΠΟΡ 5x5 SPANOS Γήπεδα Ποδοσφαίρου 5x5 ή 8x8 Εθν. Οδός Μυτιλήνης - Παναγιούδας Tηλ. 22510 32774 & 6948-591839

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΟΜΗΣΗ KATAΣKEYAΣTIKEΣ ETAIPEIEΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Γ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ - Ε. ΛΙΝΟΣ Ο.Ε. Γυμν. Δαυίδ 2, Χρυσομαλλούσα τηλ. 22510 23277, 22510 28210, 6944-456083

ΠPAΞIΣ A.E. Πωλήσεις κατασκευές Tηλ. 22510 44242 ΣΓOYPEΛΛHΣ Aργύρη Eφταλιώτη 13 Tηλ. 22510 26777 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ Τεχνικες εταιρείες Παλαιόκηπος Γέρας Τηλ. 22510 84370 ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ Ικτίνου 2, Τηλ. 22510 41244 & 6947202221

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΠΛ. ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ. Έκδοση οικοδ. αδειών, Μελέτες - Επιβλέψεις, Τοπογραφικά - Κτηματολόγιο Κρήνης & Κισθήνης 6Α, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 20264 & 6945-900730 nikolakog@tee.gr

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΟΚΚΩΝΗΣ Ι. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Α.Π.Θ. M.Sc. Περιβαλλοντικές μελέτες,

χημικοτεχνικές μελέτες και άδειες καταστημάτων Μίμη Γαληνού 3Β τηλ./φαξ: 22510 25448 κιν. 6932-117458

ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑ Ι. ΑΛΚΜΗΝΗ Δασολόγος, MSc Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Φωτοερμηνείες - επίλυση δασικών αμφισβητήσεων - δασικές/περιβαλλοντικές μελέτες - αρχιτεκτονική τοπίου - διαμόρφωση κήπων Γεωργίου Τερτσέτη 4 τηλ.: 22510 54764 κιν.: 6973-538302 karatzaalkmini@hotmail.com

ΕΙΔΗ ΚΙΓΚΑΛΕΡΙΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σιδηρικά - Εργαλεία - Είδη Επιπλοποιίας Ζωοδόχου Πηγής 8 τηλ.: 22510 27370, 22510 24425

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ STAR BETON Βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος και δομικών υλικών με πιστοποίηση ISO-9001 Λακέρδα Αλυφαντών, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 46446 22510 46776 Φαξ 22510 46756

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ EΡΓΑΣΙΕΣ Αφοί Αγριτέλλη Χώμα για κήπους Πέτρες για λιθόκτιστα τηλ. 22510 48119 κιν. 6976-056463, 6946-364408

YΛIKA ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ AL-DECO Χατζημανωλάκης Σταύρος 8ο χλμ Περιφ. οδού Μόριας Τηλ. 22510 32855 IGNIS ΠETPA Aφεντούλης Iωάννης Nέες Kυδωνιές Τηλ. 22510 94040, 94101 ΜΗΛΙΟΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Καυσόξυλα, Μετακομίσεις, Μεταφορές, Πέτρες Mυστεγνών, Εξέδρες εκδηλώσεων, Επικουρικές υπηρεσίες θεαμάτων, οικοδομικά υλικά, γενικές επισκευαστικές εργασίες. Τηλ. 6942261001, 6946004444 & 22510 43129.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ/ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΩΝΤΗΒΕΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ξυλουργικές εργασίες παντός τύπου Καρά Τεπέ - Μυτιλήνη Πληρ. τηλ. 22510 48102 ΠΕΡΓΑΜΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ξυλουργικό εργοστάσιο παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα (CNC). Κουφώματα Γερμανικού Τύπου Εσωτ. Πόρτες - Θωρακισμένες Πόρτες - Σκάλες Εσωτ. Χώρου Αλυφαντά. Τηλ. 22510 46307 ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ξυλουργικά μερεμέτια και παντός τύπου αναπαλαιώσεις επίπλων τηλ.: 6947-153832

ΘΕΡΜΑΝΣΗ KΛIMATIΣMOΣ MANTZΩPOΣ Eλ. Bενιζέλου 10 Τηλ. 22510 42248

ΤΕΝΤΕΣ ΣΙΜΕΛΗ Aεροπόρου Γιανναρέλλη Τηλ./Fax: 22510 24523 Κιν. 6932214752

EIΔH YΓIEINHΣ OIKOΣ Mητροπόλεως 7, Παγανή Μυτιλήνης Τηλ. 22510 24788 ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αγ. Θεράποντος 5 τηλ. 22510 41488

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Καθαρισμοί χώρων καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών, επαγγελματική διαχείριση κτηρίων Καβέτσου 10 (β´ όροφος) 22510 37415, 6937-407221 e-mail: es-karag@otenet.gr ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ Τεχνολόγος Γεωπόνος Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες Μόρια Λέσβου Τηλ. 225103 2192 & 6942625198 ΝΙΚΟΣ ΑΔ. ΜΟΝΙΟΥΔΗΣ Απολυμάνσεις - αποφρακτικά - συνεργείο καθαρισμού υπηρεσίες φύλαξης ISO 9001:2000 Πληρ. τηλ. 6978-186090 & 6974-269683 MOYTZOYPEΛΛHΣ KΩN/NOΣ Συνεργείο Kαθαρισμού Kαθάρισμα κτηρίων, εμπορία απορρυπαντικών Aκρωτήρι Mυτιλήνης 22510 46540, 6974801110

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ Ελ. Βενιζέλου 52 Μυτιλήνη 22510 32400

ΕΠIΠΛO GIANNOULIS INTERIORS Αγ. Ειρήνης 8α Τηλ. 22510 45830 ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Casa Ideale Λάρσος, τηλ. 22510 42222 ΔIAMANTIΔHΣ A.E. Ideal strom Kαβέτσου 13 τηλ. 22510 41271

EΠIΓPAΦEΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣIMOΣ Aερ. Γιανναρέλλη 61 Tηλ. 22510 41805

KOPNIZEΣ AFISORAMA Ερμού 60, Tηλ. 22510-45019 ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Κορνίζες, επεξεργασία σε ξύλο και καμβά Καβέτσου 44, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45449

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Μητροπόλεως 12 Τηλ. 22510 24445

ΝΥΦΙΚΑ-ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ Αριστειδοπούλου Ρούλα Ερμού 193 - 195 Τηλ. 22510 22753

ΦΩTIOY Ερμού 164 δίπλα στη Μητρόπολη Τηλ. 22510 22026 LESVOS BAGS Πιττακού 13 Πληρ. τηλ. 22510 40540

Η/Υ AΓOPA-EΞOΠΛIΣMOΣ U SHOP MYTIΛHNHΣ Aγ. Eιρήνης 7, Tηλ. 22510 45453

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

KUBOTA, SHIBAURA YANMAR ISEKI MITSUBISHI HINOMOTO (FORKLIFT - ΚΛΑΡΚ) Τηλ. 22510 29419 & 6944324667 IVECO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Δημήτριος Κομνηνός Πρινέρι Mόριας Tηλ. 22510 43262 MHXANAΓPOTIKH A.E. Λάρσος, Πλησίον KTEO Eπαρ. δρ. Mόριας - Kαλλονής Tηλ. 22510 22211 ΓEΩPΓIKA MHX/TA ΣΩTHPAKHΣ Παπάδος Γέρας Tηλ. 22510 84400

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ AVANTI Όμιλος Χρηματοασφαλιστικών προϊόντων Παναγιώτης Λιόλιος Πλωμάρι Τηλ. 22520 33751 & 22520 33753 Κιν. 6944508686

ΛOΓIΣTIKA ΓPAΦEIA ΒΕΡΡΗΣ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αγ. Θεράποντος 6 Παροχή λογιστικών, φοροτεχνικών υπηρεσιών, καθώς και σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών Τηλ. & Φαξ: 22510 48604 KATEPNEΛHΣ ΛEYTEPHΣ KOMNHNOΣ OΔYΣΣEAΣ Μητροπόλεως 29, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 41120, 41912 Fax 22510 41411 MANΩΛAKEΛΛHΣ MIXAΛHΣ Hρ. Πολυτεχνείου 4, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40833, 41833 ΜΥΡΙΤΖΗΣ Π. ΙΑΤΡΕΛΛΗΣ Ι. Ο.Ε. Αρίονος 17, Μυτιλήνη Τηλ: 22510 27430 Fax: 22510 43185 ΠANΣEΛHNAΣ ΣTPATHΣ Αλκαίου 26, Μυτιλήνη Τηλ/Fax: 22510 28017 ΡΑΒΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. Bοστάνη 14, Τηλ. 22510 42028 KAΛΛIΠOΛITHΣ BAΣIΛHΣ Πέτρα Λέσβου Τηλ. 22530 42455 Κιν. 6934018535 Fax 2253042483 ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΡΑΝΙΑ Κομνηνάκη 7, Μυτιλήνη Τηλ. 2251040813 φαξ 2251037416

OIKONOMIKOI ΣYMBOYΛOI Π.MYPITZHΣ & ΣYNEPΓATEΣ Eρεσσού 5, Mυτιλήνη Tηλ. 22510 40377 BUSINET Μαλαματίνας Ηλίας, Χατζάρας Παναγιώτης Κομνηνάκη 19, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 40188 & 37214 www.businet.gr

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεωργικές - περιβαλλοντικές μελέτες Καβέτσου 10 (2ος όροφος) Τηλ. 22510 37415 & 6937407221 e-mail: es-karag@otenet.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΜΤΑΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Εμπόριο μεταχειρισμένων τρακτέρ Ιαπωνίας Παγανή Μυτιλήνης ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 60 ΙΠΠΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΙΦΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Tηλ. 22510 41450, 41364, 26920 FAX: 22510 26910

TAXYMETAΦOPEΣ

Αεροπόρου Γιανναρέλλη 76 Τηλ. 22510 45144 & 42600 Κιν. 6932627300 Φαξ 22510 21666 www.elta-courier.gr

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ Πλυντήριο αυτοκινήτων Κάτω Χάλικας, έναντι Νέας Εισόδου Νοσοκομείου τηλ.: 22510 46236, κιν.: 6945885021

ENOIKIAΣEIΣ LESVOS CAR rentals Στρατής Λόγγιος Λουτρά Mυτιλήνη Τηλ. 22510 27825 Fax. 22510 44280 Kιν. 6932896712 www.lesvos-carrentals.com info@lesvos-carrentals.com GOLDEN SUN Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Τζ. Αριστάρχου, έναντι Τουριστικής Αστυνομίας Τηλ. 22510 41779, 6977-616830 Δωρεάν παράδοση σε αεροδρόμιο & λιμάνι

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ FUN TOURS Γραφείο Γενικού Tουρισμού Π. Kουντουριώτη 87-89 Τηλ: 22510 40802 Kιν.: 6945344240 e-mail: funtours@otenet.gr www.funtours.gr MYTONIΣ Γραφείο Γενικού Tουρισμού Παναγιούδα, 81100 Τηλ: 22510 31777 Fax: 22510 37614 Kουντουριώτη 87 Τηλ: 22510 37500 Kιν.: 6942424121 OLIVEGROOVE Π. Kουντουριώτου 11 & Aργύρη Eφταλιώτη 3, Mυτιλήνη Τηλ: 22510 37533 -534 Fax: 22510 37535 e-mail: olivemjt@otenet.gr www.olive-groove.gr


26

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Υ EIΔIKOI ΓAΣTPENTEPOΛOΓOI Γρίβας Ευστράτιος Καβέτσου 40 Τηλ.: 22510 41210 Κιν.: 6932-703093 Κατσαβέλλης Ε. Ιωάννης

Αγ. Ειρήνης 1, 4ος όροφος Τηλ. 22510 54568 Κιν. 6932-482412 Χατζηαργυρίου Γ. Μαρία Ερεσού 2, 1ος Όρ. Tηλ. 22510 37192 Κιν. 6973-303865

EIΔIKOI KAPΔIOΛOΓOI Μαλλιαρός Ιωάννης Αερ. Γιανναρέλλη 13 Iατρείο: 22510 46002 Κιν.: 6932-906278 Ταπανλής Ν. Ευστράτιος Καβέτσου 5, (Ισόγειο) Iατρείο: 22510 47788 Κιν.: 6944-696854

EIΔIKOI ΠAΘOΛOΓOI Γιανναδάκης Εμμανουήλ Καβέτσου 5 - 1ος όροφος Ιατρείο: 22510 24846 Κιν: 6945682747 Μαυρογένης Νίκος Καβέτσου 10 - 4ος όροφος Ιατρείο: 22510 42290 Οικία: 22510 23403, 32677 Κιν.: 6944-516208 Γαλής Νάσος Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 5 Tηλ. 22510 42505 Kιν. 6932-303873 Γιαννίκος Π. Στρατής Kαβέτσου 29, (έναντι παλιάς Oλυμπιακής) Tηλ. 22510 41125 Kιν. 6976-654509 Ζερδελής Γιάννης Σμύρνης 7 Iατρείο: 22510 43874 Oικία. 22510 22589 Μακρή Στέλλα Καβέτσου 27 Τηλ. 22510 47448 Κιν. 6978-697793 Περγαμηνού Άννα Καβέτσου 40 (γ´ όροφ.) Τηλ. 22510 41110 Κιν. 6945-394202

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ Μπομπότη Στ. Πολυξένη Καβέτσου 5 Tηλ. 22510 44010 Kιν. 6977-649458 Fax. 22510 44027

IATPOI AKTINOΔIAΓNΩΣTEΣ Έλσα Χατζηκυριάκου - Γρηγοράκη Ιατρός - Ακτινολόγος Ναυμάχου Αποστόλη 17 Τηλ. 22510 47773, κιν.: 6932616601 Aμπατζής Πολύδωρος Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 28222 Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Παντελέλη Μαριάνθη Παγανή 2ο χλμ. Μυτιλήνης - Καλλονής Σύμβαση με όλα τα Tαμεία. Τηλ. 22510 42101

Γ

Ε

Ι

Α

Μαγνητική Τομογραφία Λέσβου Σίσκας Α. Νικόλαος (Στρατιωτικός Ιατρός) Χρυσομαλλούσης 20Α & Ασκληπιού Τηλ. 22510 42277, 42377 και 43214

ΚΑΛΛΟNH

Ο

Μ

Ο

Ρ

Παπαδόπουλος Αναστάσιος Καλλονή Λέσβου Τηλ. 22530 29233 (ιατρείο) Κιν. 6979-070772

OYPOΛOΓOI ANΔPOΛOΓOI Μουτζούρης Βασίλης Kαβέτσου 27 Tηλ. 22510 43456, 6972122738 (Μόνο Απογεύματα)

Πανσεληνά - Σκορδά Μαρία Έναντι Κέντρου Υγείας Τηλ. 22530 22131 Σύμβαση με όλα τα ταμεία

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ

OΦΘAΛMIATPOI

Γιάννης Δ. Χατζηλίας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Καβέτσου 44, 3ος όροφος Τηλ. 22510 54038 6973-821145

Ζουμπούλη Δ. Ελένη Καβέτσου 11 (πλησίον βιβλ. “Eιρμός”) Ιατρείο: 22510 42312 Οικ. 22510 41487 Κιν. 6944434811

ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΙ Τσουκαλάς Π. Θωμάς MD, PhD Χειρουργός - Ειδικός Μαστολόγος Δέχεται καθημερινά με ραντεβού: 10:00 - 13:00 και 17:00 - 20:00 στην «Ιατρική Διάγνωση Λέσβου», 2ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής τηλ. 22510 42101, κιν. 6976-116205

MIKPOBIOΛOΓOI BIOΠAΘOΛOΓOI Γ. Φεβρωνία Κανταρτζή M.D. Καβέτσου 32, (Πάνω από Σκοπελίτη/ Βιοκαρπέτ) Μυτιλήνη Τηλ. 22510 25070 Κιν. 6974-585745 e-mail: fkantartz@gmail.com Σύμβαση με όλα τα ταμεία Καμάτσου Π. Ευφροσύνη Η. Ηλίου 5, Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως τηλ. 22510 20014, 6941-676971

Κουτζά Χριστίνα Καβέτσου 10 Τηλ. 22510 44664 Κιν. 6944363959 Τουρβάς Θ. Γεώργιος Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καβέτσου 27, 3ος όροφος Δέχεται με ραντεβού Ιατρείο: 22510 23661 Κιν. 6932404602

ΑΘΗΝΑ Μάλλιας Ιωάννης Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καλλιπόλεως 3 & Ελευθ. Βενιζέλου 65 Νέα Σμύρνη τηλ.: 210 9320215

ΠAIΔIATPOI Τσανακτσή - Mαλλιαρού Μαρία Αερ. Γιανναρέλλη 13 Τηλ. 22510 40250 Τηλ. 6932449588

PEYMATOΛOΓOI Γρίβας Κων/νος Καβέτσου 5 (3ος όροφος) Tηλ. 22510 44020 Κιν. 6932204318 Fax. 22510 44027

Κοροβέση - Ταπανλή Νικολέττα Αγ. Ειρήνης 1, 2ος όροφος Τηλ. 22510 23818 Κιν. 6944-564159

Μαυραγάνη Ιγ. Κλειώ Καβέτσου 11 & Παπανικολή Tηλ. 22510 25338 Κιν. 6946465866

Κυριακίδης Π. Στρατής Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. 22510 37477 Κιν. 6976980830

Ω.Ρ.Λ.

Σιδηρή Ευστρατία Καβέτσου 22 Τηλ. 22510 21275

Θεοδοσίου - Πασχαλίδη Γ. Μαρία Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217, 6948-309834

Σκανέλης Π. Ευστράτιος Στρατιωτικός Ιατρός Καβέτσου 3 - 1ος όροφος τηλ. 22510 27702 6936-667657

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ Ψιάχου Ελένη Αιματολόγος - Ογκολόγος Δέχεται κατόπιν ραντεβού στην «Ιατρική Διάγνωση Λέσβου», 2ο χλμ. Μυτιλήνης Καλλονής τηλ. 6972-439364, 210 7676100

OPΘOΠAIΔIKOI XEIPOYPΓOI Βιτούλιας Γεώργιος Καβέτσου & Ξενοφώντος Tηλ. 22510 44704 Κιν. 6977393637

Κουτουκτσής Ε. Αθανάσιος Καβέτσου 40, 3ος Όρ. Τηλ. 22510 29342, 6942-290344 9-13:00 & 18:00-21:00 εκτός Τετάρτης Πασχαλίδης Π. Γιάννης Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καβέτσου 44 Τηλ. 22510 22217 Κιν. 6944-586587 Ρουμελιώτης Δημήτρης Χειρουργός Ω.Ρ.Λ. Ενηλίκων- Παίδων Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης Υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πράσινου Λόφου 13 & Πολυτε-

Φ

Ι

Α

Κ

Α

χνείου, Ν. Ηράκλειο Αττικής Συνεργάζεται με όλα τα ταμεία Τηλ. 210 2833368, 6944141359

XEIPOYPΓOI OΔONTIATPOI Aμπατζή - Aντωνίου Mαρία Aερ. Γιανναρέλλη 7 Tηλ. 22510 21030 Βογιατζή Μπέσσυ Ερεσού 2, Μυτιλήνη Tηλ. 22510 43033 Κιν. 6947422066 Βογιατζής Ιωάννης Καβέτσου 3, Tηλ. 22510 46868 Κιν. 6945-901518 Καπτανής Ευστράτιος Καβέτσου 22 Τηλ. 22510 44314 Μοιρασγεντής Παναγιώτης Καβέτσου 22, 1ος όροφος Τηλ. 22510 45977 Κιν. 6977-881899

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ Μουτζούρη Κατερίνα Τηλ. 22530 61572 Κιν. 6936-960693

OΔONTΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ψαραδέλλης Β. Χρήστος Πτυχιούχος Οδοντικής Τεχνολογίας ΑΤΕΙ Αθηνών Σκαμανδρίου 2Α τηλ. 22510 54989 κιν. 6973-036163

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ Καραγεωργίου Νίκος Διδάκτωρ Oρθοδοντικής Αγίας Ειρήνης 11 Tηλ. 22510 42233 Καραχάλια Καλλιρόη Αγίας Ειρήνης 1 Tηλ. 22510 48105 Κιν. 6936406140 Κατανάκης Σ. Μιχαήλ Καβέτσου 24, 3ος Όρ. Tηλ. & Fax: 22510 40778 Κιν. 6932460966 Χατζηδημητρίου Α. Μιχάλης-Ορέστης Καβέτσου 32 Iατρείο: 22510 43377 Kιν.: 6974117849

ΛOΓOΘEPAΠEYTEΣ Αδαμπατά Κατερίνα Ηρώων Πολυτεχνείου 4 Τηλ. 22510 29996 Κιν. 6937293661 Χατζόγλου Ελένη Ερεσού 13 Τηλ. 22510 48986 Κιν. 6946684555

ΨYXIATPOI Ανδριώτης Νικόλαος Καβέτσου 29 Μυτιλήνη Τηλ. 2251041696 Κιν. 6944304116

ΨYXOΛOΓOΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Βερβέρη Μαρία Καβέτσου 17 Ειδίκευση στην ψυχολογία

Ι

Α

Λ

Λ

Α

παιδιών και εφήβων τηλ. 6945-447016 & 22510 48933

ΨYXOΛOΓOI Καραγεωργίου Ελένη Κλινική ψυχολόγος Δέχεται με ραντεβού. Ζακύνθου 34 τηλ. 22510 43394 κιν. 6973-312860 ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ Παρέχει ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες, ζευγάρια και χρήστες ουσιών, ψυχολογικές αξιολογήσεις παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. 24ωρης λειτουργίας Κλεοβουλίνης 20 - Μυτιλήνη τηλ. 22510 48959, 6970095950 (24 ώρες/24ωρο) Κιστάνη Σοφία Κλινική ψυχολόγος Πλατεία Κων/πόλεως 5 Tηλ. Ιατ. 22510 41923 Κιν. 6937540523 Παραδείσης Γιώργος Ψυχολόγος κλινικής κατεύθυνσης Δέχεται με ραντεβού ειδηκές τιμές για φοιτητές και ανέργους Μπούχλια 10 τηλ.: 22510 41803, κιν.: 6971-736667 (24 ωρών) e-mail: Systemic.therapy@gmail. com Ταμτάμη Γιώτα Σύμβουλος Ψυχολόγος M.Sc. Θεοδώρου Αλκαίου 6 πλησίον Αγ. Ιωάννη Καλυβίτη τηλ.: 6945-199064

ΦYΣIKOΘEPAΠEYTEΣ MYTIΛHNH Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης MSc Ζαχαρίου Δημήτριος Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Καρόλου Τσεχίας Laser - Υδρομασάζ Τζακούζι - Μαγνητοθεραπεία Θουκυδίδου & Κανάρη Tηλ. 22510 41868 Κιν. 6938802270 Χατζηδημητρίου Αντώνης Αγ. Ειρήνης 3Α Τηλ 2251037633 Κιν. 6945792823 Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Aποκατάστασης Τάκας Π. Δημήτρης Καβέτσου 13 Tηλ. 22510 29802, Κιν. 6932420297

ΔIAITOΛOΓOI ΔIATPOΦOΛOΓOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Σταυρούλα Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSC Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 Κουτρολού Κ. Χαρά Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Καβέτσου 36, Μυτιλήνη Tηλ/Fax. 22510 21374 Κιν. 6955409874

Τελωνιάτη Ειρήνη Π. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη Tηλ./Fax 22510 42011 Κιν. 6944513511

AIΣΘHTIKOI BEAUTY CENTER «ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΗ» Τσατραφίλη Κων/να Αισθητική, Φωτόλυση, Mακιγιάζ, Μανικιούρ, Πεντικιούρ Β. Καραπαναγιώτη 13 Tηλ. 22510 20111 Σταμάτη Κωνσταντίνα Ποδολόγος, κοσμητολόγος, αισθητικός Θουκιδίδου 4, Χρυσομαλλούσα Tηλ. 22510 22696

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ Αλεξανδρή Μαρία Ορθοπαιδικά είδη - Ιατρικά (βαδιστικά υποστηρίγματα, αμαξίδια, βοηθήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες) Παπαδιαμάντη 22, Τηλ. 22510 47714 Ορθοπεδική Λέσβου Μαυραγάνη Βάσω Ορθοπεδικά ανατομικά είδη - αθλητικά βοηθήματα ειδικές κατασκευές νοσοκομειακά είδη Καβέτσου 11 & Παπανικολή, Μυτιλήνη Τηλ. 22510 45542

OΠTIKA Οπτικά Κάσδαγλη Ερμού 7 Τηλ. 22510 24400 Oπτικά Γιαλούρη Πλατεία Yπεραστικών KTEΛ, Τηλ. 22510 25985 Αντωνίου Μαρία Γαβριέλα EYE COM Αερ. Γιανναρέλλη 11-13 Τηλ. 22510 44886 ΠΟΥΛΕΛΛΗΣ VISION Οπτικά Πουλέλλη Ερμού 50 Τηλ. 22510 28893

ΓPAΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑ Kόρακας Γεώργιος* Συρακουσών 52, Λαμπρινή Τηλ. 210 2920064 Τηλ/Fax. 210 2133951 Kιν. 6932538488 Aναλαμβάνουμε τη μεταφορά προς την ιδιαίτερη πατρίδα * Καταγόμενος από τα Κεραμειά Λέσβου

MYTIΛHNH Δούκα Ράλλη Βασιλική Αγ. Συμεών 4 Τηλ. 22510 42687 - 29504 Κιν. 6932486155 6977546406 ΠΑΠΑΔΟΣ: 22510 82808

O∆HΓOΣ AΓOPAΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ FLOWER STUDIO Μαρουλάς 37 Μύρινα Τηλ. 22540 26141

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ MΠΟΥΛΟΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ Τηλ. 22540 23536, 23113

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ PETRIDES Travel Tourism & Car Rental Tηλ. 22540 22039, 22998

Φαξ 22540 22129 Κιν. 6947601516 e-mail: petrides@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΪ-ΣΤΡΑΤΗ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254093329

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ CRYSTAL CLEAN Eθνικής Αντιστάσεως Σούμπρα Μύρινας Τηλ./Φαξ 22540 25830, 29576 Κιν. 6979357201

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΣΑ GYM Μύρινα, 22540 25938

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ART COIFFURE Μύρινα, Τηλ. 22540 25990

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΥIOI ΝIK. ΦΥΛΛΑΔΙΤΗ Γενικές Μεταφορές Ι.Μ.Ε Ε.Π.Ε Αποθήκη Λήμνου: Τηλ. 22540 23087, 25039 Αποθήκη Αθηνών: Τηλ. 210 3420506, 3420585, 3416595

...σημαίνει courier Μύρινα Λήμνου Τηλ. 22540 23429, 25140

ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΓΛΑΡΟΣ Ψαροταβέρνα Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 22220 ΛΙΜΑΝΙ Ψητοπωλείο Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 23809 ΜΑΣΤΕΡ Εστιατόριο - Πιτσαρία Μύρινα τηλ. 22540 22828

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Εστιατόριο, Snack Bar ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Τηλ. 2254300948

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Εστιατόριο - Πιτσαρία Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ 22540 22540 Διανομή κατ’ οίκον

CENTRO Ψησταριά Άγ. Δημήτριος Τηλ. 22540 61993 Με κρέατα παραγωγής τους και διανομή κατ’ οίκον

ΖΕΦΥΡΟΣ Εστιατόριο - Catering Πλατύ, Τηλ 22540 22540 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Café–Club Ρωμαίικος Γιαλός Τηλ. 22540 24055

ΚΑΒΕΙΡΟ Tαβέρνα - Oυζερί Κοντοπούλι, Τηλ. 22540 41755

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε. Άγιος Δημήτριος Λήμνου Τηλ. 22540 92655, 22540 51656

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΤΖΑΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λιμάνι Μύρινας Τηλ. 22540 25690, 25936 Fax: 2254025691


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

27

Ζημιά στο πλοίο τής ΝΕΛ μετά τον εμβολισμό του από το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

«Θεόφιλος» αντί «European Express» τoυ NIKOY MANABH θες, μια μέρα μετά το ατύχημα του «European Express», η ΝΕΛ προσπαθούσε να βρει ποιο πλοίο θα βάλει στη γραμμή Πειραιάς - Χίος Μυτιλήνη. Στελέχη της εταιρείας χθες το πρωί μάς τόνισαν πως «στόχος είναι να γίνει άμεση αντικατάσταση, διότι δε θέλουν να αφήσουν τη γραμμή χωρίς πλοίο». Ως το απόγευμα είχε αποφασισθεί στη θέση του «European Express» να μπει το «Θεόφιλος», όπως δήλωσε στο «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Αβραντίνης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΛ, η πρόσκρουση του «Βιτσέντζος Κορνάρος» πάνω στο «European Express» συνέβη στις 8:05 το βράδυ της Δευτέρας και ενώ το πλοίο της Ναυτιλιακής ήταν πλαγιοδετημένο στο λιμάνι του Πειραιά, στο σημείο που δένουν τα πλοία με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Εκείνη την ώρα το «Βιτσέντζος Κορνάρος» επιχειρούσε να βγει από το λιμάνι του Πειραιά για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς Μήλο - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Θήρα - Ανάφη, με 127 επιβάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕΛ, οι λάθος χειρισμοί του «Βιτσέντζος Κορνάρος» ήταν η αιτία του ατυχήματος. Κατά τις εκτιμήσεις των λιμενικών αρχών, το πλοίο παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους και γι’ αυτό έπεσε πάνω στο «European Express», τo οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει για Χίο και Μυτιλήνη στις 10 το βράδυ της Δευτέρας.

X

Ψηλά… Το σημείο της πρόσκρουσης ήταν στο τέταρτο κατάστρωμα, ακριβώς απέναντι από τη ρεσεψιόν του πλοίου. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς τέσσερις καμπίνες και σκίστηκε η λαμαρίνα του καταστρώματος σε μήκος περίπου πέντε

μέτρων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκίσιμο της λαμαρίνας του πλοίου έχει μήκος περί τα 15 μέτρα. Ας σημειωθεί, όμως, πως το «European Express» δεν υπέστη ζημιά στο μηχανοστάσιο ή σε άλλα καίρια σημεία. Εκτιμάται δε ότι η αποκατάσταση της ζημιάς, όποια κι αν είναι αυτή, απαιτεί εργασίες μιας εβδομάδας. Ωστόσο, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασής της, θα απαιτηθεί να γίνουν έλεγχοι από τις ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν τα πλοία και να προσδιοριστεί το κόστος των επισκευών που απαιτούνται.

Τι έζησαν οι επιβάτες Η συμπατριώτισσά μας και γνωστή δικηγόρος της Αθήνας Λιάνα Πατρικοπούλου, που ζει στην πρωτεύουσα, μας είπε ότι ενημερώθηκε περί τις 8:10 για το ατύχημα, από συγγενικό της πρόσωπο που ταξίδευε το βράδυ. Σύμφωνα με την κ. Πατρικοπούλου, η ίδια ενημέρωσε το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» είχε πέσει πάνω στο «European Express» κι αυτό γιατί στο Λι-

μεναρχείο δεν απαντούσε κανείς στην κλήση της. Σύμφωνα με την κ. Πατρικοπούλου, παρά το ότι η ώρα αναχώρησης του πλοίου τής ΝΕΛ ήταν στις 10 το βράδυ, υπήρχαν αρκετοί επιβάτες στο πλοίο την ώρα του ατυχήματος. Κάποιοι από αυτούς δε, έπεσαν κάτω, καθώς το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Η αρχική εκτίμηση που υπήρχε ήταν πως επρόκειτο για ήσσονος σημασίας χτύπημα και το πλοίο θα απέπλεε κανονικά. Ωστόσο τελικά απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να γίνει έλεγχος. Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της δικηγόρου, λίγο μετά το ατύχημα οι επιβάτες του πλοίου ενημερώθηκαν πως μπορούσαν να μείνουν σε αυτό και να κοιμηθούν στις καμπίνες του. Όμως περί τις 2 μετά τα μεσάνυχτα νέα ενημέρωση έλεγε πως θα έπρεπε να εγκαταλείψουν το πλοίο για λόγους ασφαλείας. Ας σημειωθεί ότι η ΝΕΛ εξαργύρωσε τα εισιτήρια των επιβατών, καθώς τελικά το δρομολόγιο δεν επρόκειτο να εκτελεστεί. nman@emprosnet.gr

Τροποποίηση δρομολογίων τού «Μυτιλήνη»

Αυτό λόγω… καιρού των δρομολογίων του πλοίου «Μυτιλήνη» έγιναν λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών, που οδήγησαν στην έκδοση απαγορευτικού απόπλου. TΤοροποποιήσεις «Μυτιλήνη», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ, σήμερα Τετάρτη στις 8 το πρωί θα φθάσει στη Μυτιλήνη και στις 9 το πρωί θα αναχωρήσει για Λήμνο. Στη Μύρινα το πλοίο θα φθάσει στις 2:50 το απόγευμα και θα αναχωρήσει στις 3:20 το απόγευμα για Καβάλα. Στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο θα φθάσει στις 8 το βράδυ και θα αναχωρήσει στις 11 το βράδυ για Λήμνο. Αύριο Πέμπτη το πλοίο θα φθάσει στη Μύρινα στις 3:40 το πρωί και θα αναχωρήσει στις 4:00 το πρωί. Στις 9:50 το πρωί θα προσεγγίσει το λιμάνι της Μυτιλήνης, από το οποίο θα αναχωρήσει στις 11 το πρωί για Χίο, Καρλόβασι Σάμου και Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Την Παρασκευή το πλοίο θα φθάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης (προερχόμενο από Χίο) στις 4:00 το πρωί και θα αναχωρήσει για Λήμνο μία ώρα αργότερα. Στη Λήμνο θα φθάσει στις 10:50 το πρωί και θα αναχωρήσει μισή ώρα αργότερα για Καβάλα. Από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής το πλοίο επιστρέφει στα τακτικά του δρομολόγια.

Κι άλλη μια συζήτηση για την πύλη εισόδου της Πέτρας

Το Βόρειο Αιγαίο πάει Σμύρνη εργασίας συγκροτήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για να οργανώσει τη συμμετοχή στην ΤουριOστικήμάδα Έκθεση της Σμύρνης. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 8 ως τις 11 Δεκεμβρίου. Χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε σύσκεψη με θέμα την Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις των συμμετεχόντων για την καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών της Περιφέρειας στη γειτονική χώρα. Στη σύσκεψη συγκροτήθηκε μία ομάδα εργασίας, που θα οριστικοποιήσει το ύφος, το περιεχόμενο και το στόχο των συμμετεχόντων από τα νησιά μας στην Έκθεση. Επίσης συζητήθηκε, για ακόμη μια φορά, το αίτημα για δημιουργία πύλης εισόδου αλλοδαπών στην Πέτρα, ώστε τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν τη Λέσβο να μπορούν να αποβιβάσουν τους τουρίστες στο λιμάνι της περιοχής. Της σύσκεψης προήδρευσε η αντιπεριφερειάρχης Αποστολία Λύκου, η οποία μετά το τέλος της δήλωσε: «Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της σύσκεψης αυτής. Λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις, με την πολύτιμη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων, και για τα δύο θέματα που μας απασχόλησαν. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο στο θέμα της δημιουργίας πυλών εισόδου, όσο και στη συμμετοχή μας στην Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών μας.» Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου της Μυτιλήνης, του Λιμενικού Ταμείου, της Ένωσης Πρακτόρων, ο προϊστάμενος του Τελωνείου της Μυτιλήνης, Δημήτρης Κουτρουμπής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Περικλής Αντωνίου, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και άλλοι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς.

Γράμματα Αναγνωστών Μια απάντηση σχετική με το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

Πρόβλημα που πήρε το δρόμο του… τον πρώην υπεύθυνο για το είναι πλήρως εξοπλισμένο, αναφέρ- 13/8/2010, δε δόθηκε στη διαχείAΝίκοπόΔημοτικό Θέατρο Καλλονής κ. θηκα στο Θέατρο στο σύνολό του, ριση του “Πνευματικού και ΠολιτιΒαρβερίδη πήραμε και δημοστικού Κέντρου”. Με τα χρήματα σιεύουμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. «Διάβασα το άρθρο σας και είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα. Κατ’ αρχήν παρακαλώ η επιστολή να δημοσιευθεί όπως έχει, γιατί και οι κοινωνίες μας είναι μικρές και με την παρουσίασή σας κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι άψογες συνεργασίες τόσο με Πρόεδρο κ. Αστυρακάκη όσο και με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιαβάση. Και οι δύο κάνουν το καλύτερο δυνατό για να λειτουργήσουν όλα σωστά μέσα στο ανεπιτυχές (κατά προσωπική μου γνώμη) σχέδιο εφαρμογής της υλοποίησης του “Καλλικράτη” στη Λέσβο. Και οι δύο βασίζονται σε μελέτες υπαλλήλου του πρώην Δήμου Καλλονής, ο οποίος έχει υπογράψει και ζητά τα όσα πολύ σωστά έχουν αναφερθεί στο άρθρο σας και που περιμένουμε τα χρήματα για να γίνουν. Όταν αναφέρθηκα στο θέατρο ότι

συμπεριλαμβανομένης και της πυρασφάλειας. Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω την αποτελεσματικότητα της πυρασφάλειας μετά την πάροδο 19 ετών από την κατασκευή του Θεάτρου. Υπάρχουν όμως δυο πυροσβεστικές φωλιές με εύκαμπτο σωλήνα μεγάλης διατομής, με μήκος κατάλληλο για να καλύψουν την κάθε γωνιά του θεάτρου. Οι πυροσβεστικές φωλιές αυτές συνδέονται με μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης νερού, που βρίσκονται δίπλα ακριβώς στο κτηριακό οικοδόμημα. Οι δε πυροσβεστήρες αγοράστηκαν στις 24/9/2008 καινούργιοι. Δεν έχει γίνει όμως η αναγόμωσή τους, η οποία όφειλε να γίνει το 2010, με αποτέλεσμα τη σωστή επιφύλαξη του Αντιδημάρχου. Όλο αυτό το πρόβλημα προέκυψε από τη μη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του πρώην Δήμου Καλλονής στο Ν.Π.Ι.Δ. “Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο”, που είχε την ευθύνη για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Το ένταλμα αυτό, αν και είχε κοπεί από τις

αυτά αντιμετωπίζονταν οι ανάγκες του Δημοτικού Θεάτρου και φυσικά γίνονταν και οι αναγομώσεις των οκτώ πυροσβεστήρων. Η εκκρεμότητα της μη καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης βαραίνει το Δ. Θέατρο μέχρι και σήμερα. Το γεγονός, όμως, ότι οι πυροσβεστήρες αγοράστηκαν καινούργιοι το 2008 (μετά από προφορική επικοινωνία με τον αντιπρόσωπό μας), διατηρούν την αποτελεσματικότητά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει η αναγόμωσή τους. Θα επαναλάβω ότι το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής είναι ένα κόσμημα για τη Λέσβο. Μέσα σ’ αυτό χτυπάει η καρδιά όλης της ζωής της Καλλονής και όχι μόνο. Όταν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ήταν κλειστό, σ’ αυτό χτυπούσε η καρδιά ΟΛΗΣ της Λέσβου. Η προσωπική μου ενασχόληση σ’ αυτό έχει κλείσει δέκα έτη. Φέτος έχω αφιερώσει πάνω από 500 ώρες. Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα, το νησί, το σπίτι του καθενός, είναι ανάγκη να φυλά-

ξουμε σαν κόρες οφθαλμών ό,τι μπορεί να βοηθήσει και να βελτιώσει τη ζωή μας. Το κτήριο είναι καινούργιο (εγκαινιάστηκε το 1992) και πλήρως εξοπλισμένο. Κλιματισμός, ηχητική κάλυψη και φωτισμός με σύγχρονα μηχανήματα τα οποία αγοράστηκαν το 2005. Προτζέκτορας για προβολή ψηφιακών παρουσιάσεων από το 2006. Ως το 2006 λειτουργούσε και κινηματογραφική προβολή. Πλήρης ηχητική ΘΕΑΤΡΙΚΗ και ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ κάλυψη με ειδικά πυκνωτικά μικρόφωνα στο χώρο της σκηνής από το 2008. Καλύπτει τις ανάγκες των εκδηλώσεων χωρίς να δίνει ούτε ένα ευρώ σε εταιρείες, αφού και ο εξοπλισμός υπάρχει και εγώ έχω τις γνώσεις για τη διαχείρισή του. Για το αν είναι αποτελεσματικό το σύστημα πυρασφάλειας που υπάρχει, δεν είμαι ο ειδικός για να το κρίνω. Και εφόσον ο μελετητής κρίνει αναγκαίες αλλαγές ή βελτιώσεις, με το καλό να ‘ρθούν τα λεφτά από το ΕΣΠΑ για να γίνουν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νομότυπη και σωστή λειτουργία.

Η νομότυπη άδεια δεν έχει εκδοθεί, αφού δεν υπογράφει ο Μελετητής. Και ο Πρόεδρος και ο Αντιδήμαρχος έχουν πραγματοποιήσει σειρά ενεργειών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πιστεύω δε, ότι έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε ένα πρόβλημα που διογκώθηκε και χρονοτρίβησε λόγω “Καλλικράτη”, και μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πάρει το δρόμο του. Βαρβερίδης Νίκος» σ.σ. Κύριε Βαρβερίδη, σε καμμία περίπτωση δε θέλαμε να θίξουμε το έργο κάποιου από τα πρόσωπα που μας μίλησαν χάριν του ρεπορτάζ που κάναμε για το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ούτε να διαταράξουμε όποια καλή σχέση υπάρχει μεταξύ σας. Αυτό που κάναμε, ήταν να παραθέσουμε τα όσα μάς ανέφερε ο καθένας. Από εκεί και πέρα, είναι ευπρόσδεκτη η επιπλέον τοποθέτησή σας μέσω της συγκεκριμένης επιστολής, που αποσαφηνίζει περισσότερο το θέμα στους αναγνώστες μας. Β.Χρ.


XPONOΓPAΦHMA

28

TETAPTH 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

µέρα νύχτα w Αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης θα βρείτε στο «Θείο Βάνια», στην προκυμαία, μαζί με άλλες αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. w Καλομαγειρεμένοι μεζέδες, κρεατικά στα κάρβουνα, αλλά και ψαρικά, σερβίρει στον άνετο χώρο του ο «Ρεμπέτης», στην Επάνω Σκάλα. w Στο «Harry’s coffee», στην περιοχή του γηπέδου, θα ξεκινήσετε όμορφα τη μέρα σας με λαχταριστά σάντουιτς, πίτες, σφολιάτες και φυσικά άφθονα είδη καφέ. w Νόστιμο χειροποίητο σουβλάκι, σπιτικό μπιφτέκι, αλλά και παραδοσιακό κεμπάπ θα βρείτε στο «Πίτα Μάκης», στην Αλυσίδα. w Καλομαγειρεμένα πιάτα ημέρας, αλλά και νόστιμη πίτσα ταψιού, σερβίρει το «Σπιτικό Φαγητό», στη Χρυσομαλλούσα. w Στο «X-plorer», στην προκυμαία, το gaming δε σταματάει ποτέ, με video games και σε οθόνες 3D, αλλά και ατέλειωτο «σερφάρισμα» στο ίντερνετ. w Οι γεύσεις «Mezzo» έρχονται από την προκυμαία στο σπίτι ή το γραφείο σας τώρα και με 24ωρο delivery. w Νέες γεύσεις στο «Dream Chicken», στο 31 της Ελ. Βενιζέλου. Χειροποίητα καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλου, πίτες, αλλά και ποικιλία κοτονοστιμιών, θα απολαύσετε στο κατάστημα ή στο χώρο σας. Σύντομα, περισσότερες ακόμα επιλογές! w Ζεστά ροφήματα σε μεγάλη ποικιλία θα απολαύσετε στο «Fisheye» τώρα που άρχισε να χειμωνιάζει.

Του Πάνου Μαραγκού από το «Έθνος»

XAMOΓEΛATE! κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

Πραγματικό

Άγιοι Τόποι εροσόλυμα, η γη της επαγγελίας. Κάποτε, για να φτάσουν οι άνθρωποι στους Αγίους Τόπους ταξίδευαν χρόνια πολλά. Και όταν πια έφταναν και προσκυνούσαν, είχε, ήδη, περάσει τόσος χρόνος, ώστε δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Έμεναν εκεί και ολοκλήρωναν την επίγεια ζωή με τέρμα το σταθμό της επιλογής τους. Εκπλήρωναν το όνειρό τους και το τέλος τούς προλάβαινε εκεί. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μέσα σε δύο περίπου ώρες φτάνεις αεροπορικώς από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ. Στη συνέχεια με άνετο πούλμαν έρχεσαι στα Ιεροσόλυμα και ξεκινάς το προσκύνημα ακολουθώντας τα βήματα του Χριστού. Μ’ αυτόν τον τρόπο ζεις, όπως λένε, το πέμπτο Ευαγγέλιο. Συνήθως, στα προσκυνήματα μου κόβεται η φωνή. Τι να πεις, και πώς να αρθρώσεις λέξεις που δεν περιγράφουν μόνο εξωτερικά πράγματα. Εξάλλου, αυτά που συμβαίνουν μέσα μας είναι και κείνα που μας καθορίζουν. Η συμπεριφορά και η στάση της ζωής μας εξαρτάται άμεσα από το πώς βιώνουμε τα μηνύματα και τις αξίες της ζωής. Πώς προσεγγίζουμε τις άγιες και ιερές παρακαταθήκες που κληρονομούμε. Πόσο είμαστε σε θέση να ζήσουμε το σταυροαναστάσιμο γεγονός της πίστης μας. Η παλιά Ιερουσαλήμ θεωρείται ιερή, όχι μόνο από τους χριστιανούς που την επισκέπτονται για να γνωρίσουν τους τόπους των παθών του Χριστού, αλλά

Ι

δήλωση του πρωθυπουργού, «βασικός μου στόχος σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο», προκάλεσε κάθε είδους αρνητικές αντιδράσεις: Σταχυολογήσαμε μερικές από το internet. - Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, ένας γιατρός ανά όροφο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ - Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζομένους. Πού κάνω καταγγελία; - Προσφέρομαι να παντρευτώ εργαζόμενη γυναίκα... ορκίζομαι να μην ψάξω ποτέ για δουλειά. - Επόμενη κίνηση, η θέσπιση του θεσμού του εργαζόμενου της γειτονιάς. - Ποιος φταίει πραγματικά για το «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια»; Ο… ένας ψηφοφόρος τού ΠΑΣΟΚ σε κάθε οικογένεια!

H

J

και από τους μωαμεθανούς και τους Εβραίους. Το 1026 π.Χ. έγινε πρωτεύουσα του αρχαίου εβραϊκού κράτους τού Ισραήλ. Οι 11ος και 10ος αι. π.Χ. ήταν αιώνες εντατικής οικοδόμησης. Τότε κατασκευάστηκαν τα τείχη της πόλης και τα ανάκτορα. Ο Σολομώντας έχτισε σ’ αυτήν τον περίφημο Ναό του Κυρίου. Το 606 π.Χ. η πόλη κυριεύτηκε από τους Χαλδαίους και κατόπιν, διαδοχικά, ήρθε στην κατοχή των Περσών, στο κράτος του Αλεξάνδρου και στο κράτος των Σελευκιδών. Από τα μνημεία της ελληνιστικής περιόδου σώζονται τάφοι στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Χιλιάδες προσκυνητές έρχονται κάθε χρόνο για να γνωρίσουν τους Αγίους Τόπους και να αποδώσουν φόρο τιμής στο Θεάνθρωπο, που έδωσε τη ζωή Του και το αίμα Του για την ανθρωπότητα. Από την Πύλη των Λεόντων μπαίνουμε στα τείχη της παλιάς πόλης, ξεκινούμε από την Αγία Αυλή,

το Ναό της Αναστάσεως, το Γολγοθά, την Αγία Αποκαθήλωση και μπαίνουμε μέσα στο σπήλαιο που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός. Προσκυνούμε τον Πανάγιο Τάφο και από εκεί μέσω της Οδού του Μαρτυρίου φτάνουμε μέχρι το Πραιτόριο. Τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το σπίτι των Ιωακείμ και Άννης. Τα ίδια βήματα μας φέρνουν στον τόπο που λιθοβολήθηκε ο Άγιος Στέφανος, στον τάφο της Παναγίας, στον κήπο της Γεθσημανής… Τις επόμενες μέρες ακολουθεί ανάβαση στο σαραντάριο όρος, όπου επί σαράντα ημέρες νήστεψε, προσευχήθηκε και πειράστηκε ο Κύριος. Με μικρά λεωφορεία οδηγούμαστε στο Όρος Θαβώρ, γνωστό από το θαύμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Επίσκεψη στη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και στην Κανά, εκεί που έγινε το πρώτο θαύμα. Βαρκάδα στη λίμνη της Τιβεριάδος

και συμβολική βάπτιση στον Ιορδάνη Ποταμό. Επίσκεψη της Βηθλεέμ, στο Ναό και στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Το οδοιπορικό είναι μακρύ και κρατάει χρονικά ανάλογα με την αντοχή του προσκυνητή. Σπήλαια, έρημος, ασκητήρια και μοναστήρια. Η γη είναι σπαρμένη από ιερά ίχνη, ποτισμένη από το αίμα του Θεανθρώπου και των Αγίων, για τη σωτηρία τού Αδάμ. Η επίσκεψη στους Αγίους Τόπους είναι μια πράξη τόσο συμβολική, όσο και βιωματική. Η δυνατότητα που έχει ο καθένας για την «εις Άδην κατάδυση, προκειμένου να συντελεστεί η προς τον Κύριον ανάδυση», ποικίλη. Έχει να κάνει με τη Χάρη, καθώς επίσης και με το άνοιγμα της καρδιάς μας. Είναι μια πρόκληση για να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε. Να κατανοήσουμε από πού ξεκινά η πραγματική «κρίση», την οποία βιώνουμε ως παγκόσμια σύγχυση. Βιργινία Κρητικού vkrit@ypai.gr

22510 44242

Εμπρός 3424  

Ημερήσια Εφημερίδα Ν. Λέσβου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you