__MAIN_TEXT__

Page 1

www.em-kantoorinrichting.nl


Een greep uit onze merken:


Over EM Kantoorinrichting EM Kantoorinrichting is een projectinrichter met een visie. Wij streven ernaar onze service continu naar een hoger niveau te brengen. Kwaliteit en klanttevredenheid hebben bij ons altijd de hoogste prioriteit. Wij bieden u een compleet pakket. Als kantoorinrichter stellen wij onze klanten centraal. Dat is geen loze belofte: een klantgerichte instelling vormt het fundament van ons bedrijf. Als kantoorinrichter kijken wij dan ook altijd naar uw budget, uw eigen smaak en de mogelijkheden die uw bedrijfsruimte te bieden heeft. Omdat wij al jarenlang dagelijks kantoren inrichten, heeft het vak voor ons geen geheimen meer. Duurzaamheid Duurzaamheid is voor EM Kantoorinrichting een winning team. Namelijk: een perfecte kantoorinrichting met passend kantoormeubilair moet van duurzame kwaliteit zijn. Denk hierbij aan: Circulair inrichten, duurzaamheid qua levensduur voor de organisatie, kwaliteit in gebruik voor de individuele gebruiker, verbetering van kwaliteit van bestaande producten en de betrokkenheid van het milieu. Om duurzame kwaliteit te kunnen blijven leveren zoekt EM Kantoorinrichting constant naar een balans tussen enerzijds verbetering & innovatie en anderzijds verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Door deze balans profiteert de klant nu ĂŠn in de toekomst van de nieuwste, verbeterde en verantwoorde kantoorinrichtingen. > Totaal leverancier voor uw kantoorinrichting > Passie voor duurzaamheid en milieu > Mooie producten met een verhaal > Kennis over ergonomie, akoestiek en verlichting > Samenwerking door te luisteren


Ontwerpplan Wij bedenken het perfecte plaatje voor u! Bent u toe aan een nieuwe kantoorinrichting? Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten van kantoren en bedrijven. Uw nieuwe werkomgeving is bij ons in vertrouwde handen! Inventariseren is essentieel. We starten dan ook graag met een kennismakingsgesprek. Hierdoor kunnen we inschatten wat u allemaal van ons verwacht. Zo kunnen wij u adviseren over het geschikte kantoormeubilair en helpen bij het (her)inrichten van uw kantoorruimte. Onze interieuradviseurs helpen u graag om samen een mooi resultaat te realiseren. Allereerst door samen een stijl/sfeer te bepalen en de geschikte kantoorinrichting uit te kiezen. Met de gekozen stijl, producten en informatie gaan we aan de slag. Vervolgens maken we zelf het ontwerpplan met pCon OFML van EasternGraphics. Een DWG bestand is het startpunt om de kantoorruimte 1 op 1 over te nemen om alle maten exact gelijk te krijgen. Daarna kan de indeling starten, gecombineerd met de juiste kantoormeubelen en materialen / kleuren. Als de indeling klopt en aan alle normeringen voldoen gaan we dit renderen. Renderen is het maken van een realistisch plaatje van de ruimte.

Virtual Reality kantoorinrichting / 3D Wij kunnen een perfect plan voor uw kantoor ontwerpen en aanpassen aan uw wensen. Wij beschikken over een eigen 3D inteken programma en kunnen uw kantoorinrichting in Virtual Reality presenteren. Zo loopt u met een VR-bril door uw eigen kantoor ingericht met de nieuwe kantoorinrichting!


Referenties:


Bureaustoelen Interstuhl Every

Interstuhl Goal Smart 449,-

Interstuhl UP

vanaf 365,-

Interstuhl Movy 14M6 489,- Interstuhl Vintage 17V7 895,-

129,-


Waarom kiezen voor een goede bureaustoel? Als u veel tijd gedurende een werkdag achter een bureau doorbrengt, dan is het van het grootste belang dit te doen in een juiste bureaustoel. Niet alleen is het werk aangenamer als u lekker kunt zitten, het is ook belangrijk voor uw gezondheid. In de ARBO-wet staan hier strenge regels voor, waar de juiste bureaustoel aan moet voldoen. Bij ons vindt u stoelen die hier perfect op zijn afgestemd. De stoelen zijn daarbij niet alleen ergonomisch ontworpen, ze zijn ook verkrijgbaar in vele verschillende ontwerpen. Wij voeren in onze webshop bekende merken als Herman Miller, Interstuhl, Haworth, Vitra en Dauphin. Met deze topmerken bent u ervan verzekerd dat u stoelen aanschaft die ergonomisch verantwoord zijn en u perfect laat zitten. Een verkeerde stoel kan tot langdurige lichamelijke klachten leiden, met onze stoelen hoeft u daar niet bang voor te zijn. Bureaustoelen op proef krijgen Bij ons heeft u de mogelijkheid om een stoel naar keuze op proef te krijgen. Ook kunt u er voor kiezen om langs te komen in onze showroom en andere van onze modellen te proberen. Zo kunt u een goed idee krijgen van welke stoel het beste op uw wensen aansluit. Bel ons vandaag nog voor een afspraak. Alvast ons assortiment bekijken? Kijk op www.bureaustoelenkopen.nl


Haworth Fern

GeĂŻnspireerd door de natuur en in harmonie met elke beweging.


Bureaustoelen Haworth 6275 579,-

Haworth Fern

Haworth 2965 NPR 399,-

950,-


Herman Miller Sayl

vanaf 399,-

Herman Miller Mirra 2

vanaf 799,-

Herman Miller Aeron

vanaf 1160,-


Werkplekken Elektrisch Bureau 160x80cm

599,-

Voortman Hi-Tee Duo 2x 160x80cm 2252,-

Elektrisch Bureau 160x80cm

849,-

Voortman Hi-Tee Duo 2x 160x80cm 2622,-

Voortman Vergadertafel Elektrisch 200x120cm

1988,NIEUW


Waarom kiezen voor een elektrisch zit-sta bureau? Zit-sta werkplekken worden steeds meer toegepast, dit is goed voor de werkhouding! Een elektrisch zit-sta bureau is een werkplek die zich aanpast aan uw behoeftes, zodat u zich niet aan uw werkplek hoeft aan te passen. Afwisseling tussen zittend en staand werken. Zo moet er een goede balans gevonden worden tussen zittend en staand werken. Hiermee zal de efficiĂŤntie en productiviteit van de gebruiker toenemen. Ook zal u op langere termijn minder ziekteverzuim ervaren. De voordelen van een zit-sta werkplek is dat gebruiker meer beweegt en dus ook afwisselende bewegingen maakt. Een zit-sta bureau kan standaard tot een hoogte van wel 130cm! Zit-sta werkplekken zijn bijna alleen maar elektrisch verkrijgbaar. Het is namelijk niet reĂŤel om het bureau zelf tot een hoogte van 130cm te slingeren. Naast de verschillende afmetingen kunt u kiezen tussen bureaus van verschillende leveranciers. Wij bieden bureaus aan van onze eigen Huislijn, van de merken Voortman Meubelen, Wini en Haworth Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een passend advies!


A start up with potential. Our slogan: start small – then make it really big.

1199,-

89,-

570,


Werkplekken Zit-sta bureau Eco

Zit-sta bureau DUO Start - up 1875,-

Wini Sonic Akoestisch Systeem

vanaf 595,-

Zit-sta vergadertafel PRO vanaf

1186,-

prijs op aanvraag


Waarom een goede akoestiek belangrijk is op kantoor. Het is direct merkbaar als u in een ruimte komt waar veel omgevingsgeluiden zijn. U moet focussen op uw gesprekspartner. Er is concentratie vereist bij het luisteren. Laat staan als u in die omgeving aandacht nodig hebt voor het werk dat u doet. Open kantoorruimtes zijn overzichtelijk, en vaak designvol ingericht maar de kantoorakoestiek laat vaak te wensen over. Slechte akoestiek binnen kantoorruimtes is een veel voorkomend probleem. Door geluidsproblemen verslechtert de concentratie. Er zijn vele verschillende producten die de kantoor akoestiek kunnen verbeteren. Doordat deze producten zijn gemaakt van geluidsabsorberende materialen helpen deze het geluid op uw kantoor terug te dringen. Zo kunnen verschillende producten een oplossing bieden. Bureaupanelen / scheidingspanelen worden het meest toegepast. Deze panelen zijn zowel ”mooi” als functioneel. Panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en toepasbaar op verschillende plaatsen. Ook kunnen banken en fauteuils een akoestische waarde hebben. Wanneer de rug en arm leuningen hoog zijn kunnen deze voor een akoestische werking zorgen. Momenten wanneer iedereen verlangt naar een stille werkomgeving is wanneer er gebeld of geskypt moet worden. Een belcel of stilte werkplek zijn hier geschikt voor. Doordat de gebruiker omringt is door akoestische absorberende panelen worden de omgevingsgeluiden goed afgeschermd. Al onze producten zijn getest op kwaliteit en functionaliteit. We werken met eerlijke materialen, als FSC hout, cradle to cradle stoffen en onderwerpen alles aan onze “second nature” ideologie. Tevens voldoen onze producten aan alle eisen gesteld aan openbare gebouwen. Goede kantoor akoestiek heeft een positieve invloed op de werksfeer. Het vermindert stress en heeft daarmee ook invloed op de gezondheid van medewerkers. Voor een passend advies voor uw kantoor akoestiek; neem gerust contact met ons op!


Akoestiek

Psst...waarom zachtjes praten als het ook NORMAAL kan?

Belcel

Plantenbak met verlichting

De Vorm Pod Chair

Bekijk ons volledige assortiment op www.kantoorakoestiek-verbeteren.nl

2595,-

vanaf 1225,-

2250,-


Verlichting Biodynamische verlichting - Licht om beter te werken! Het menselijk lichaam doorloopt elke dag hetzelfde programma. Onze interne klok bepaalt de slaap- en waakfasen, maar ook de hartslag, bloeddruk en stemming. Dit ritme van biologische processen wordt in grote mate door licht aangestuurd en ondersteund. Daarbij spelen vooral de hormonen Cortisol (blauw) en Melatonine (rood) een rol. Als het lichaam onvoldoende licht krijgt als tijd- of maataanduiding, kunnen als gevolg daarvan chronische vermoeidheid, slaapstoornissen en depressie optreden. Met het nieuwe lichtmanagementsysteem PULSE VTL in ons staande armatuur LAVIGO brengt deze de dynamiek van het natuurlijke daglicht binnen en de emotionele en ergonomische aspecten van de lichtkwaliteit. Het biodynamische licht kan vooral in kantoren met minimaal daglicht en in de wintermaanden, wanneer de biologische klok nauwelijks met het daglicht synchroniseert, het welbevinden op de werkplek duurzaam versterken. Wilt u meer weten over ons biodynamische licht voor het kantoor en onze staande armaturen LAVIGO PULSE VTL? Neemt u dan gerust contact met ons op.

10% korting

Waldmann Idoo

nu 585,-

actie

Waldmann Dotoo free

nu 699,-

10% korting

Waldmann Vivaa Ring

nu 1350,-


De Vorm LW-serie

Spider

De Vorm Radial

vanaf 100,-

495,-

vanaf 399,-

Cappellini Meltdown vanaf 380,per bol


Lounge Lande Ping - tafel

Lande Toro

1875,-

995,-


Opbergen Lande Cabinet 45

Haworth Be_Hold

450,-

Voortman Sound-Vision 2.0 vanaf 1475,-

prijs op aanvraag

Lande 6 degrees

Lande 6 degrees

Wini Maxx kasten

prijs op aanvraag

595,-

595,-


Duurzame meubelen Living PET Acoustic Sculptures PET felt is made of recycled PET bottles, which are turned into a soft, though strong Felt material. It is durable, UV stabilized and has great acoustic performance. PET Felt is both recycled as well as recyclable itself.

Chubby

360,-

Bureaustoel Velto Weder

425,-

3D geprinte stoel gemaakt van plastic van oude koelkasten

Endless Chair

855,3D geprinte stoel gemaakt van plastic van oude koelkasten

Afgeschreven bureaustoelen van Interstuhl krijgen bij ‘Weder by Velto’ een tweede leven. De stoelen worden voorzien van hoezen van 100% wollen stoffen. De stoffen hebben stoere stiksels en contrasterende kleuren. De houten onderdelen en de mogelijkheid om teksten op de stof te laseren geven elke stoel een unieke en persoonlijke uitstraling.


© Vitra - EM Table by Jean Prouvé, Eames Plastic Side Chair DSW by Charles & Ray Eames, Wire Chair DKW by Charles & Ray Eames, Eames Plastic Armchair DAW by Charles & Ray Eames


Eames Plastic Armchair DAW

Eames Aluminium Chairs EA 117/118/119

Panton Chair

Softshell Chair

Bekijk ons volledige Vitra assortiment op www.em-kantoorinrichting.nl/vitra

Standard Chair


Level 34 540 cm, Alcove Highback, Pivot

Eames Desk Unit EDU

Amoebe

Bekijk ons volledige Vitra assortiment op www.em-kantoorinrichting.nl


© Vitra - Soft Pad Armchair EA 222 / 223 by Charles & Ray Eames


Beleef je kantoor in VR!

Techniekweg 12 4143 HV Leerdam Tel 0345-611777

info@emleerdam.nl www.em-kantoorinrichting.nl

Een afspraak voor een showroombezichtiging? Bel 0345-611777

Fabrieksprijswijzigingen en zetfouten onder voorbehoud. Alle prijzen zijn exclusief b.t.w. en exclusief montage en transport

Profile for EM Kantoorsystemen

Brochure Kantoorinrichting EM Kantoorinrichting  

Brochure Kantoorinrichting EM Kantoorinrichting  

Advertisement