Page 1

SÄHKÖPYÖRÄILYN ERIKOISLEHTI

Magazine ////////////////////////////

Kauden uutuudet Mikä on sähköpyörä?

Vol. 1

Työmatkapyöräily


SUOMEN LAAJIN VALIKOIMA EVOC REPPUJA


2019 ON SÄHKÖPYÖRIEN VUOSI

SISÄLLYS

Sähköpyöräily lähenee jo teinivuosia Suomessa, sillä alan suurin toimija Electrobike täytti juuri kymmenen vuotta. Pitkälle on tultu Pälkäneen vihanneskellarista, kun Electrobiken lippulaivamyymälä Vantaalla on pohjoismaiden suurin sähköpyörien erikosmyymälä. Kymmenen vuoden kunniaksi päätimme myös alkaa julkaisemaan omaa lehteä, jonka ensimmäinen numero on kädessäsi.

Lyhyt oppimäärä sähköpyörästä

4

Työmatkapyöräily

6

Electrobike Megastore

8

Sähköpyörien suosio ei ole yllättänyt meitä, sillä Ruotsissa myydään jo yli 70.000 sähköavusteista pyörää vuosittain. Sähköpyörien tekniikan kehityksen nopeus yllätti meidät. Maailman megatrendit tukevat sähköpyöräilyn suosiota myös kylmässä Pohjolassa. Tässä lehdessä esittelemme muutamia asiakkaitamme, joille sähköpyöristä on tullut oleellinen osa päivittäistä liikkumista. Löydät lehdestä myös vinkit oikean sähköpyörän valitsemiseen sekä vuoden 2019 uutuudet.

Mies, joka luopui Audista

9

Tuoreen tutkimuksen mukaan sähköpyörän kokeilija harkitsee yli 80% todennäköisyydellä hankkivansa seuraavaksi pyöräksi sähköpyörän. Siksi uskallammekin väittää, että tämä vuosi on Suomessa sähköpyörien. Terv. Electrobiken Jani & Jimi

Leasing

10

Boostbike historia

11

Kauden uutuudet

Maastosähköpyörät / Täysjousto Maastosähköpyörät / Jäykkäperäiset Retkisähköpyörät Kaupunkisähköpyörät

12 13 14 15


Lyhyt oppimäärä sähköpyörästä Mikä on sähköpyörä?

B A

Sähköpyörällä tarkoitetaan usein sähköavusteista polkupyörää, jonka maksimi moottoriteho on 250W. ja avustusnopeus 25km/h, sekä moottori avustaa ainoastaan poljettaessa. Sähköavusteista polkupyörää koskevat samat liikennesäännöt kuin tavallista polkupyörääkin.

Miten sähköpyörää käytetään? Sähköpyörän käyttö erottuu normaalipyörän käytöstä ainoastaan sähkökomponenttien osalta. Sähköpyörän akku tarvitsee ladata aina tarpeen mukaan, ihan niin kuin esim. matkapuhelin. Lataus tapahtuu erillisellä laturilla, joka toimitetaan pyörän mukana. Akun voi irroittaa latauksen ajaksi pyörästä tai latauksen voi suorittaa myös akun ollessa kiinni pyörässä. Akku on lukittu pyörään erillisellä avaimella. Latausaika tyhjästä täyteen on n. 3 tuntia riippuen akun koosta ja laturin tehosta. Pyörän ohjauskytkimestä voit kytkeä avustusjärjestelmän päälle ja valita haluamasi avustustehon. Avustusjärjestelmä aloittaa avustuksen valitsemasi avustustehon mukaan kun aloitat polkemaan pyörää. Riippuen avustusjärjestelmästä, voit seurata ajotietokoneesta, nopeutta, keskinopeutta, ajokilometrejä ja jäljellä olevaa arvioitua avustusmatkaa.

Kenelle sähköpyörä sopii?

Sähköpyörien suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina kovalla vauhdilla, eikä suotta! Sähköpyörän ovat löytäneet kaupunki- ja työmatkapyöräilijöiden lisäksi maastopyöräilijät, retkeilijät ja seikkailijat. Sähköpyörä sopii siis kaikille, jotka haluavat helpottaa, nopeuttaa tai pidentää pyöräilymatkojaan. Sähköpyörä soveltuu työmatkoille erittäin hyvin, koska se on kaupungissa yleensä nopeampi, edullisempi ja ympäristöystävällisempi tapa kuin auto tai julkinen liikenne. Sähköpyörä on myös mukavampi liikkua pidempiä matkoja kuin tavallinen polkupyörä avustuksensa ansiosta. Retkeilyyn ja seikkailuun 4

sähköpyörä soveltuu erinomaisesti tavaran kantokapasiteetin ja avustuksen tuoman kevennyksen puolesta. Voit pidentää päiväretkiäsi ja ottaa mukaan vapaammin varusteita ja tarvikkeita esim. leiriytymiseen.

Kauanko akku kestää?

Siihen kuinka pitkälle pääsee yhdellä latauskerralla ei ole yhtä oikeaa vastausta. Hyvänä yleissääntönä voidaan kuitenkin pitää, että käyttämällä eri avustustehoja, jokaista 100 wattituntia kohden pääsee noin 20 kilometriä kaupunki- tai maantieajoa ja noin 10 kilometriä maastoajoa. Eli 300wh. Akku tarjoaa n. 30-60km. Ja 500wh. Akku n. 50-100km. Kantaman yhdellä latauksella. Sähköpyörissä on myös range-toiminto, jolla näet tarkasti järjellä olevien kilometrien määrän avustuksella.

Miten voin vaikuttaa avustusmatkan pituuteen? •

• • • •

Käyttämällä pyörän vaihteita taloudellisesti, liikkeelle lähdettäessä, ylämäissä ja matalammissa nopeuksissa pienempiä vaihteita ja alamäissä ja suuremmissa nopeuksissa suurempia vaihteita. Käytämällä avustustehoja taloudellisesti, käytä suurempia avustustehoja vain tarvitsemissasi tilanteissa, kuten ylämäissä ja kovassa vastatuulessa. Huolehtimalla pyörän yleisestä kunnosta, kuten renkaiden kulutuspinnasta, paineista, sekä laakereiden, napojen ja voimansiirron toimivuudesta. Valitsemalla reitiksi hyväkuntoisia ja päällystettyjä teitä. Huolehtimalla akun optimaalisesta lämpötilasta.


C B A Minkälainen sähköpyörä on minulle sopiva?

vaihteisto hinnat alkaen osasarjoja.

Sähköpolkupyörien markkinat ovat kasvaneet ja tarjonta on niin laajaa, että kaikille löytyy varmasti sopiva pyörä.

4000€ hintaluokkaan saa huippu retkeily- , kaupunki- tai jäykkäperäisen maastosähköpyörän. Tässä hintaluokassa on saatavilla hyviä maastokäyttöön suunniteltuja täysjousto sähköpyöriä, joiden iskunvaimentimet, jarrut, vaihteisto ja muut osat on keskitasoa ominaisuuksiltaan ja kulutuskestävyydeltään.

Sinun tulee aluksi tiedostaa itsellesi missä ja kuinka paljon ajat, sekä vähän ajoasentomieltymyksiä. On myös hyvä ottaa huomioon mahdolliset lähitulevaisuuden ajotarpeet. Tätä kysymystä pohtivien suosittelemmekin ottaa yhteyttä asiantuntevaan sähköpyöräliikkeeseen. Me Electrobikella autamme ja valitsemme kanssasi juuri tarpeisiisi sopivan sähköpyörän. •

Kaupunkisähköpyörä, soveltuu hyvin asiointi-, työmatka,- tai kevyeen retkeilypyöräilyyn. Kaupunkisähköpyörissä on ajoasento on yleensä varsin rento. Edullisimmissa kaupunkisähköpyörissä on yleensä pienempi akku ja edullisemmat voimansiirron osat, nämä pyörät soveltuvat satunnaiseen käyttöön. Arvokkaammissa kaupunkisähköpyörissä akun koko ja osasarjojen laatu nousee ja täten ne soveltuvat paremmin säännölliseen päivittäiseen ja ympärivuotiseen käyttöön. Retkeilysähköpyörä, soveltuu erinomaisesti retkeily- ja työmatkapyöräilyyn. Retkeilysähköpyörissä , ajoasento on yleisesti hieman matalampi, joka on ergonomisempi pidemmillä matkoilla. Retkeilysähköpyörissä on yleensä isommat akut ja laadukkaammat osasarjat, joka tlisää sähköpyörän kestävyyttä ja käyttömukavuutta.

Maastosähköpyörä, soveltuu nimensä mukaisesti maastoajoon ja ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn. Edullisemmat mallit palvelevat hyvin työmatkapyöräilyssä ja maastoajossa, leveämpi rengaskoko takaa ympärivuotisen käytön. Arvokkaammissa maastosähköpyörissä on yleensä hieman isommat akut, laadukkaammat osasarjat ja iskunvaimentimet. Nämä pyörät ovat tehty haastavaan maasto- ja seikkailukäyttöön.

Mitä saan enemmän investoimalla arvokkaampaan sähköpyörään?

Kaupunki- ja retkeilysähköpyörissä hintaluokaltaan 2000€ saa keskiömoottorisia pyöriä joissa on yleensä moottorivalmistajan edullisin ja matalatehoisin avustusjärjestelmä, 300 – 400wh.

Hintaluokkaan 2500€ löytyy valikoimaa jo huomattavasti enemmän ja tällä rahalla saa jo hyvän jäykkäperäisen maasto-, retkeily- ja kaupunkisähköpyörän, jossa on keskitason avustusjärjestelmä, 400 - 500wh. Akku, jarrut ja vaihteisto on jo keskitason ja yläpään osasarjojen välistä. Vanteet, navat ja renkaat ovat yleensä huomattavasti edellistä hintakategoriaa korkeatasoisemmat.

5000€ ja siitä ylöspäin alkaa mallistojen huippumallit, joissa osasarjat ovat huippuluokkaa ominaisuuksiltaan ja kulutuskestävyydeltään.

Miten sähköpyörä toimii?

Nykyaikaiset sähköpyörän keskiömoottorit tunnistavat polkijan polkuvoiman ja -nopeuden, sekä takarenkaan pyörimisnopeuden ja säännöstelee avustusta näiden mukaan. Eli mitä kovempi rasitus poljinkampiin kohdistuu sitä suuremmalla voimalla moottori avustaa. Voit myös valita eri avustustehoja ohjainpaneelista, jotka määrittävät maksimi avustustehon esim. Eco max. 70W, Standard max. 150W ja power max. 250W.

Missä sähköpyörän moottori sijaitsee

Sähköpyörän moottori voi sijaita etu- tai takanavassa, sekä poljinkeskiössä. Kiinalaiset valmistajat ovat ottaneet napamoottorit omakseen edullisten valmistuskustannusten ja yksinkertaisen tekniikan ansiosta. Eurooppalaiset pyörämerkit ja moottorivalmistajat suosivat keskiömoottoreita luonnollisemman ajotuntuman ja suuremman vääntömomentin ansiosta, koska avustus kulkee pyörän vaihteiston lävitse. Keskiömoottorilla saavutetaan myös parempi painopiste ja molemmissa navoissa voidaan käyttää pyörän normaaliosia.

Miten sähköpyörän komponentit eroavat tavallisen pyörän osista?

Sähköpyöriin alun perin suunnitellut osat ovat kulutuskestävyydeltään parempi ja hieman painavampia. Pieni kymmenen tai sadan gramman ero harvemmin häiritsee sähköpyöräilijää, jos tilalle saa kulutuskestävyyttä tai käyttömukavuutta. Esimerkkejä tällaisesta on Sramin EX1 ja Shimanon Nexus 5 sähköpyörävaihteistot. Iskunvaimennin valmistajiltakin löytyy sähköpyörien kasvaneeseen nopeuteen ja painoon valmistettuja iskunvaimentimia. Rengasvalmistajat ovat pitkään jo tehneet sähköpyörärenkaita, joissa kulutuskestävyys vastaa sähköpyöräilijöiden tarpeita. Sähköpyörissä käytetään myös erityisiä ketjuja, jotta varmistetaan ajomukavuus ja poljintuntuma.

3000€ hintaluokasta ylöspäin hintaluokkaan kaupunki- retkeily-ja jäykkäperäisten sähköpyörien avustusjärjestelmät ovat valmistajien kärkitasoa ja akut pääsääntöisesti vähintään 500wh. Osasarjat ovat huippuluokkaa vanteita ja napoja myöden. Tähän hintaluokkaan löytyy myös täysjoustosähköpyöriä, joissa on yleensä valmistajan edullisempi ja matala tehoisempi maastoavustusjärjestelmä sekä iskunvaimennus, jarrut ja

5


Pirjo Hästbacka

Työmatkapyöräily

Työmatkapyöräily on pääkaupunkiseudulla asuvalle Pirjo Hästbackalle keino kerätä kuntoa ja tuulettaa päivän ajatukset. Sähköpöyräily on tehnyt aktiivisesta liikkujasta ympärivuotisen pyöräilijän. Kesällä Pirjon kulkupelinä toimii kaupunkipyörämäinen Winora Sinus, kun taas talven lumessa ja jäisillä teillä luottokumppanina on tyttären R Raymonin jäykkäperäinen sähkömaastopyörä.

Kuinka aloit sähköpyöräillä? Vuonna 2008 aloin etsiä ratkaisua työmatkaliikkumiseen Espoosta Helsinkiin. En pidä ruuhkassa istumisesta, joten auto ei ollut ensimmäisenä hankintalistallani. Vaihtoehtoja punnitessani mieheni ehdotti sähköpyörän hankintaa. Ihastuin vaihtoehtoon, sillä rakastan pyöräilyä: polkiessa maisemat vaihtuu, mieli lepää ja kunto karttuu kuin huomaamatta. Sähköpyörällä pyöräillessä vastuksen voi määrittää itse: voi paahtaa menemään joko pienellä avulla hiki hatussa tai sitten kevyesti koko pyörän patteristoa hyödyntäen ja vaikka puhelinpalaveria samalla pitäen. Ensimmäinen sähköpyöräni palveli vuosia ja unohtui välillä varastoonkin työpaikan vaihduttua. Kesällä 2018 hankin uuden ajan sähköpyörän. Kymmenessä vuodessa tekniikka on edistynyt ja ajo-ominaisuudet ovat parantuneet entisestään. Myös pyörän ergonomiaan ja akun kestoon on tullut huimaa kehitystä. Mikä pyöräilyssä on parasta? Vauhdin hurma ja maisemien vaihtuminen. Sähköpyörän kanssa tulee testattua helposti uusia reittejä, sillä jos pyörässä riittää virtaa, ei haittaa vaikka matkan varrella hieman eksyisi. Jokaisen lenkin jälkeen hymy on huulilla - vaikka olisi ollut vastatuulta. Kuinka paljon kilometrejä kertyy päivässä, viikossa tai kuukaudessa? Asun Espoossa ja olen töissä Itä-Helsingissä. Matkaa töihin ja takaisin kertyy sen verran paljon, että perheenäitinä minulla ei ole mahdollisuutta pyöräillä joka päivä koko matkaa. Minä ja sähköpyöräni olemmekin tuttu näky metrossa. Pyörän mittariin kertoo viikossa noin 170-220 kilometriä. Kenelle suosittelisit sähköpyöräilyä? Sähköpyörä sopii todella moneen käyttöön ja niitä on kovin erilaisia. Kannattaa käydä liikkeessä katsomassa ja koeajamassa pyöriä vaikka koko perheen kanssa. Useat ystäväni ovat kokeilleet pyörääni ja jääneet kerrasta koukkuun. Mitä välineitä sähköpöyräilyyn tarvitsee? Pyöräily on lähes samanlaista kuin tavallinenkin pyöräily eli mitään kovin erikoista varustusta ei tarvitse hankkia, jos pyöräilee muutenkin. Meno sähköavusteisella kulkupelillä on kuitenkin hieman vauhdikkaampaa, joten sormet ja varpaat voivat tarvita viileällä kelillä extra lämpökerroksen. Lisäksi on hyvä huomioida oma näkyvyys esim. heijastinliivillä ja lisävaloilla pimeässä ajettaessa.

Nykyään pyöräily määrittelee myös takkimallin.

6

Tulevan kesän pyöräilytavoitteesi? Olen aina haaveillut koko perheen pyöräretkestä Ahvenanmaalle. Ehkä ensi kesänä voisi olla reissun aika. Sähköpyörän päälle voisi pakata isommankin teltan ja kiertää saaren kevyesti ja niin että perheen nuorisolla olisi virtaa nauttia sekä matkan tekemisestä että nähtävyyksistä.

I love ike. my b


HANKI NYT TYÖSUHDESÄHKÖPYÖRÄ KÄTEVÄSTI LEASING-RAHOITUKSELLA. Kattava valikoima sähköpyöriä, jopa 48kk leasing-sopimuksella.

Alk. 28€/kk

YRITYSLEASING 7


Electrobike MEGASTORE

Pohjoismaiden suurin sähköpyörien erikoisliike sijaitsee Vantaan Tammistossa. Electrobiken lippulaivamyymälästä löytyy johtavat sähköpyörämerkit ja lisävarusteet kaikille kohderyhmille. Kehittämämme Electrobike-myymäläkonsepti on osoittautunut myös käytännössä menestykseksi, iloitsee myymälänjohtaja Jimi Jokinen, sillä meillä on esillä jatkuvasti liikkeessä melkein 100 erilaista sähköpyörää. Oma ympärivuotinen huoltopalvelu ja maahantuonti takaavat, että asiakkaamme saavat kaikki sähköpyöräilyn palvelut helposti ja laadukkaasti saman katon alta. Erikoisliikkeen ehdottomana valttina on, että meillä asiakkaat pääsevät testaamaan eri sähköpyöriä myös käytännössä. Olemme rakentaneet testireittejä myymälän lähialueille, jotta testausolosuhteet ovat mahdollisimman aidot. Näin vertailu eri pyörien välillä on helppoa ja ymmärrys sähköpyöristä kasvaa. Meidän markkinaosuus Suomessa myytävistä premium -sähköpyöristä on yli 50% ja se viestii merkkiemme vahvuudesta ja työntekijöidemme ammattitaidosta. Sähköpyöräilyn suosion kasvaessa olemme panostaneet kattavaan lisävarusteiden tarjontaan, jotka on suunniteltu erityisesti sähköpyöräilijöille. Meiltä löytyy laaja valikoima hyödyllisiä lisävarusteita mm. työmatkapyöräilijöille sekä maastossa viihtyville pyöräilijöille. Myymälän yhteydessä toimii myös pikahuolto, jossa suoritetaan tarvikkeiden asennus paikan päällä odottaessa. Päämiehemme Saksasta käyvät kouluttamassa meitä säännöllisesti, jotta huoltopalvelu on aina ajantasalla. Uskallankin väittää, että meillä on pohjoismaiden paras ja päivitetyin tietotaito sähköpyöristä, sanoo myymälän johtaja Jimi Jokinen ylpeänä tiimistään.

8


MIES, joka luopui Audista Vuodesta 2015 helsinkiläinen yrittäjä Mikke Suoranta muistaa erityisesti kesäkuisen iltapäivän, kun hän kokeili ensimmäistä kertaa modernia sähköavusteista pyörää. Koko ikänsä kaksipyöräisiä moottoripyöriä harrastanut Mikke päätti hankkia maastoon soveltuvan sähköpyörän. - Minulla on aina ollut erityinen suhde liikkua pyörillä. Mopoista se tietysti lähti ja kaikkia moottoripyöriä on tullut kokeiltua. Perinteiset pyörät tulivat myös mukaan kuvioihin, kun halusin saada alkulämmöt hyötyliikkumalla ultimate-liitokiekkoharjoituksiin.

pua siitä kokonaan? Perheellisenä päädyimme ratkaisuun, että meille riittää yksi auto, jota vaimo pääsääntöisesti käyttää liikkuvassa työssään.

Matkustaessani maailmalla olen huomannut, että kaupunkeihin tutustuu parhaiten vuokraamalla pyörän. Näin pääsee aistimaan heti aitoa tunnelmaa, on välittömästi kaupungin sykkeessä ja puistoissa. Yhteiskäyttöpyörien yleistyessä maailman suurissa metropoleissa tämän trendin on varmasti huomanneet miljoonat muutkin turistit.

Sähköpyöräily sopii hyvin myös Suomen talveen, kun laittaa nastarenkaat alle ja pienentää hieman ilmanpaineita renkaissa, näin pitoa liukkaille pinnoille saadaan lisää. Vaatetuksessa kun hyödyntää kerrospukeutumista, niin kovatkaan pakkaset eivät estä normaalia liikkumista. Toki kova viima talvella vaatii etenkin kasvojen suojaamista. Hankin myös erityisesti pyöräilykypäriin suunnitellut langattomat puhelinkuulokkeet, joten työpuhelut hoituvat nykyään näppärästi sähköpyörää polkiessa.

Sähköavusteiset pyörät ovat kehittyneet viime vuosina jopa sähköautoja nopeammin. Ensimmäiset Teslat saapuivat Suomeen reilut neljä vuotta sitten ja median hypetys oli melkoista. Itsekkin kiinnostuin asiasta ja kävin koeajamassa Teslan. Luonteeltani olen harkitseva, mutta toisaalta rohkea oman tien kulkija. Näin päädyin lopulta ratkaisuun, jossa hankin itselleni sekä täysjousitetun sähköpyörän että Audin hybridi-maasturin. Liikkumisen helppous, etenkin taajamissa sekä hyötyliikunta ovat ohjanneet minua valitsemaan yhä useammin tallista sähköpyörän, auton sijaan. Ajotietokoneesta huomasin, että vuodessa kertyi säännöllisesti yli 4000 kilometriä sähköpyörällä. Eniten minua kiehtoo, että pääsen vaivattomasti paikasta toiseen ja aina oven eteen. Ruuhkissa ja parkkihalleissa ei tarvitse notkua. Kolmen vuoden jälkeen oli välitilinpäätöksen aika. Sähköpyörä oli jo vaihtunut muutamaan kertaan, mutta Audi nökötti autotallissa yhä enemmän. Aloin miettimään auton tarpeellisuutta. Aluksi heräsi pelko, miten pärjään ilman autoa? Uskallanko luo-

Pelkoni on osoittautunut turhaksi, nyt on poljettu reilut 8kk ilman autoa ja päivääkään en ole katunut päätöstä. Automyyjä kyllä ihmetteli, kun palautin autoa ja perustelin päätöstäni. Hän ei varmasti vielä ole testannut sähköpyörää, muuta syytä en keksi hänen ihmettelyyn.

Mikken vinkit: • • • • • •

Testaa rohkeasti erilaisia sähköpyöriä, huomaat erot Yritä miettiä omia käyttöympäristöjä, missä ja milloin ajat? Panosta laatuun ja tunnettuihin merkkeihin, näin myös huolto ja varaosat toimivat Muista puhdistaa pyöräsi säännöllisesti, kevyesti vedellä ja pesusienellä Lataa akkuja systemaattisesti, niin käyttöikä ja latauskerrat yllättävät positiivisesti Jälleenmyyntiarvo on iloinen yllätys, sillä jälkimarkkinat ovat ovat vielä pienet ja tehokkaat

9


Leasing Sähköavusteisen pyörän hankkiminen on pitkäaikainen investointi, jonka rahoittamiseen löytyy markkinoilta useita vaihtoehtoja. Harva kuitenkaan tietään, että sähköpyörän voi hankkia myös työsuhde-etuna.

Electrobike on rakentanut yhdessä Nordean kanssa yritysasiakkaille erittäin kilpailukykyisen leasing-rahoituksen sähköpyörien hankintaan. Kuukausihinnat alkavat alle kolmestakymmenestä eurosta ja täysijousitetun maastosähköpyörän saa jo alle 100€ kuukausihinnalla.Leasing-pyörille myönnetään myös erillinen vakuutus ja Electrobikella löytyy tiettyihin malleihin huoltoleasing-paketti, jolloin huolto-ohjelman mukaiset huollot ja talven kynnyksellä nastarenkaiden vaihdot sujuvat helposti. Yritysleasing on täysin uusi tuote sähköpyörissä ja se on otettu vastaan erittäin hyvin. Electrobiken kattavilta verkkosivuilta löydät esimerkkilaskelmia kampanjatuotteista, jotka soveltuvat suomalaisille yrityksille.

10


Suomen suosituin

SÄHKÖPYÖRÄ TYÖMATKOILLE Boostbike on keskeisessä roolissa suomalaisessa sähköpyörähistoriassa. Merkin takaa löytyy Suomen johtavat sähköpyöräilyn ammattilaiset, joilla on yli 10 vuoden yhtäjaksoinen kokemus sähköpyörien suunnittelusta ja kehityksestä. Laadukkaat osat ja huoliteltu viimeistely yhdistettynä Skandinaavisen muotoiluun antavat Boostbike -pyörille modernin kokonaisilmeen. Boostbike on tuttu näky jo vuosien takaa Suomen Eduskunnan, Tampereen ja Turun kaupungin työntekijöiden käytöstä. Se on kehitetty erityisesti meidän pohjoismaalaisten haastaviin olosuhteisiin, jotta ympärivuotinen työmatkapyöräily on mahdollista. Boostbike toi myös pohjoismaiden markkinoille ainoana toimijana konseptin, jossa pyörät toimitetaan automaattisesti kaksilla renkailla. Näin myös talven työmatkapyöräilyt onnistuvat turvallisesti ja vaivattomasti. Boostbike-pyörissä on vakiona myös momentintunnistin, jonka ansiosta pyöräily on kevyttä ja vaivatonta. Pyöristä löytyy myös jousitettu satula, joka takaa pehmeän ajotuntuman. Turvallisuutta olemme lisänneet tuplajarruilla. Boostbiket toimitetaan sekä jalka- että käsijarruilla. Kotimainen design ja pyörien lopputarkistukset Suomessa takaavat laadukkaan ja kustannustehokkaan tavan tutustua uuden ajan työmatkapyöräilyyn.

boostbike.fi

11


MAASTOSÄHKÖPYÖRÄT

TÄYSJOUSTO

3 499,00 €

5 199,00 €

R Raymon E-Seven Trailray 7.0

R Raymon E-Seven Trailray 11.0

R Raymon E-Seven Trailray 7.0 on 11-vaihteinen 140mm. iskupituudella varustettu täysjousitettu sähkömaastopyörä vauhdikkaampaan maastoajoon. Tämä pyörä on parhaimmillaan maastossa ja metsäpoluilla ketteryytensä ansiosta. 500Wh:n akku ja Yamahan PW-SE -avustusjärjestelmä tarjoavat luonnollisen polkemistuntuman ja hyvän kantaman yhdellä latauksella. Pyörässä on SRAM NX11 -vaihteisto ja Tektro HD-M735 180/203mm. -nestetoimiset levyjarrut. Pyörä soveltuu erinomaisesti maastoajoon, ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn ja retkeilyyn.

R Raymon E-Seven Trailray 11.0 on 12-vaihteinen 160mm. iskupituudella varustettu täysjousitettu sähkömaastopyörä vauhdikkaaseen ja haastavaan maastoajoon. Tämä pyörä on parhaimmillaan aggressiivisessa maastoajossa, jossa hypyt astuvat mukaan kuvioihin. 500Wh:n integroitu akku ja Yamahan PW-X -avustusjärjestelmä tarjoavat luonnollisen polkemistuntuman, mahtavan 80Nm:n väännön ja hyvän kantaman yhdellä latauksella. Pyörässä on SRAM GX EAGLE 12 -vaihteisto, MAGURA MT Trail Sport 180/203mm. -hydrauliset levyjarrut, RockShox FS LYRIK RC -etuhaarukka sekä RockShox RS MONARCH -takaiskari. Pyörä soveltuu erinomaisesti haastavaan maastoajoon, ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn ja retkeilyyn.

4 599,00 €

7 499,00 €

Husqvarna Mountain Cross MC5 27,5”+

Husqvarna Hard Cross HC9 27,5”+

Husqvarna Mountain Cross MC5 on 10-vaihteinen täysjousitettu maastosähköpyörä 150mm. joustomatkalla. Pyörä on suunniteltu vauhdikkaaseen maastoajoon. Iso runkoon integroitu 500Wh:n akku viimeistelee pyörän ulkonäön ja antaa sinulle vapauden nauttia pitkistäkin maastolenkeistä. Pyörässä on SHIMANO Deore 10 -vaihteisto ja SHIMANO BR-MT520 180/203mm -jarrut, jotka antavat sinulle ennennäkemättömän tavan pitää hauskaa ja kehittää omia ajotaitojasi. Shimanon vahvin maastosähköpyöriin suunniteltu E8000 -avustusjärjestelmä tarjoaa luonnollisen polkemistuntuman ja avustaa sinut jyrkimmistäkin nousuista helposti 70Nm:n väännöllään.

Design ja innovatio 2019 palkinnon voittanut Husqvarna Hard Cross HC9 on 11-vaihteinen huippu osilla varustettu 180mm täysjousto maastosähköpyörä sinulle, jolle paras on vain tarpeeksi hyvää. Pyörä on suunniteltu haastavaan ja vauhdikkaaseen maastoajoon, missä hypyt ja laskut näyttelevät suurta osaa. Iso runkoon integroitu 630Wh:n akku viimeistelee pyörän ulkonäön ja antaa sinulle vapauden nauttia pitkistäkin maastolenkeistä. Pyörässä on sähköisesti ohjattu SHIMANO XT Di2 -vaihteisto, joka voidaan säätää optimaalisesti kunkin kuljettajan mieltymysten mukaan ja kulutuskestävyys on huippuluokkaa. Pysähtymisestä huolehtii SHIMANO DEORE XT BR-M8020 203/203mm -jarrut, jotka takaavat parhaan mahdollisen jarrutuntuman ja auttaa sinua kehittämään omia ajotaitojasi. Shimanon vahvin maastosähköpyöriin suunniteltu E8000 -avustusjärjestelmä tarjoaa luonnollisen polkemistuntuman ja avustaa sinut jyrkimmistäkin nousuista helposti 70Nm:n väännöllään.

12


MAASTOSÄHKÖPYÖRÄT

JÄYKKÄPERÄISET

2 299,00 €

3 599,00 €

R Raymon E-Sevenray 4.5 Musta

R Raymon E-Nineray 8.0

R Raymon E-Sevenray 4.5 on 9-vaihteinen jäykkäperäinen sähkömaastopyörä, joka on suunniteltu kevyeen maastoajoon ja ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn. Iso 500Wh:n akku antaa sinulle vapauden nauttia pidemmistä pyöräilymatkoista vaativammissakin olosuhteissa. Pyörässä on Yamahan 70Nm vääntävä PW-SE -avustusjärjestelmä, joka tarjoaa luonnollisen polkemistuntuman ja mahtavan väännön.

R Raymon E-Nineray 8.0 on 11-vaihteinen jäykkäperäinen sähkömaastopyörä, joka on suunniteltu kevyeen maastoajoon ja ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn. Iso 500Wh:n integroitu akku viimeistelee ulkonäön ja antaa sinulle vapauden nauttia pidemmistä pyöräilymatkoista vaativammissakin olosuhteissa. Pyörässä on SRAM NX11 -vaihteisto, Tektro, Gemeni SL HD M520 -hydrauliset levyjarrut ja Yamahan voimakkain 80Nm vääntävä PW-X -avustusjärjestelmä, joka tarjoaa räjähtävää voimaa kiihdytyksissä ja mahtavan väännön tiukoissakin mäissä.

3 099,00 €

4 099,00 €

Husqvarna Light Cross LC2 27,5”+

Husqvarna Light Cross LC5 29”

Husqvarna Light Cross LC2 on 9-vaihteinen jäykkäperäinen maastosähköpyörä, joka on parhaimmillaan pienillä metsäpoluilla tai ympärivuotisessa työmatkakäytössä. Iso 500Wh:n akku antaa sinulle vapauden nauttia pidemmistä pyöräilymatkoista vaativammissakin olosuhteissa. Shimanon maastosähköpyöriin suunniteltu E7000 -avustusjärjestelmä tarjoaa luonnollisen polkemistuntuman ja avustaa sinut haastavampiinkin seikkailuihin 60Nm:n väännöllään.

Husqvarna Light Cross LC5 on 11-vaihteinen jäykkäperäinen maastosähköpyörä, joka on omiaan metsäpoluilla haastavissa olosuhteissa tai ympärivuotisessa työmatkakäytössä. Iso integroitu 500Wh:n akku kruunaa pyörän ulkonäön ja antaa sinulle vapauden nauttia pidemmistä pyöräilymatkoista vaativammissakin olosuhteissa. Pyörässä on SHIMANO XT -vaihteisto, jonka kulutuskestävyys on huippuluokkaa. Shimanon vahvin maastosähköpyöriin suunniteltu E8000 -avustusjärjestelmä tarjoaa luonnollisen polkemistuntuman ja avustaa sinut jyrkimmistäkin nousuista helposti 70Nm:n väännöllään.

13


RETKISÄHKÖPYÖRÄT 2 399,00 €

3 699,00 €

R Raymon E-Tourray 4.5 DA

R Raymon E-Tourray 8.0 HE

R Raymon E-Tourray 4.5 on 9-vaihteinen sähköretkeilypyörä uudella Yamaha PW-TE avustusjärjestelmällä, jonka 60Nm:n vääntö ja 500Wh:n antavat sinulle vapauden nauttia pitkistäkin pyöräretkistä yhdellä latauskerralla. Voit valita neljästä eri avustustehosta itsellesi kuhunkin tilanteeseen sopivimman. Pyörä sopii erinomaisesti työmatkapyöräilyyn, retkeilyyn ja kaupunkiliikkumiseen niin miehille kuin naisillekin.

R Raymon E-Tourray 8.0 on 11-vaihteinen, 80Nm. vääntävällä Yamahan sähkömaastopyöriin suunnitellulla PW-X -avustusjärjestelmällä varustettu leveärenkainen sähköretkeilypyörä. Pyörä on suunniteltu vaativaan retkeilykäyttöön, jossa ajetaan välillä päällystämättömilläkin teillä. 27,5” leveämpi rengas takaavat tasaisen menon epätasaisemmillakin alustoilla. 500Wh. integroitu akku viimeistelee pyörän ulkonäön ja antaa sinulle mahdollisuuden nauttia pitkäkestoisista pyöräretkistä yhdellä latauskerralla. Voit valita viidestä eri avustustehosta itsellesi kuhunkin tilanteeseen sopivimman. Pyörä sopii erinomaisesti ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn, retkeilyyn ja kaupunkiliikkumiseen niin miehille kuin naisillekin.

3 099,00 €

4 199,00 €

Husqvarna Gran Tourer GT2 HE

Husqvarna Gran Tourer GT5 DA

Husqvarna Gran Tourer GT2 on 9-vaihteinen retkeilysähköpyörä, joka antaa sinulle vapauden nauttia pidemmistäkin pyöräretkistä vähän huonokuntoisimmillakin teillä ympäri vuoden. Iso 500Wh:n akku takaa pitkäkestoisen ja nautinnollisen ajomatkan yhdellä latauskerralla. Shimanon maastosähköpyöriin suunniteltu E7000 -avustusjärjestelmä tarjoaa luonnollisen polkemistuntuman ja avustaa sinut haastavampiinkin seikkailuihin 60Nm:n väännöllään. Pyörä sopii erinomaisesti työmatkapyöräilyyn, retkeilyyn ja kaupunkiliikkumiseen niin miehille kuin naisillekin.

Husqvarna Gran Tourer GT5 on 11-vaihteinen retkeilysähköpyörä, jossa mukavuus on hiottu huippuunsa ja joka antaa sinulle vapauden nauttia pitkistäkin pyöräretkistä huonokuntoisimmillakin teillä ympäri vuoden. Iso integroitu 500Wh:n akku viimeistelee ulkonäön ja takaa pitkäkestoisen ja nautinnollisen ajomatkan yhdellä latauskerralla. Pyörässä on SHIMANO XT -vaihteisto, jonka kulutuskestävyys on huippuluokkaa. Shimanon vahvin maastosähköpyöriin suunniteltu E8000 -avustusjärjestelmä tarjoaa luonnollisen polkemistuntuman ja avustaa sinut jyrkimmistäkin nousuista helposti 70Nm:n väännöllään. Pyörä sopii erinomaisesti työmatkapyöräilyyn, retkeilyyn ja kaupunkiliikkumiseen niin miehille kuin naisillekin.

14


KAUPUNKISÄHKÖPYÖRÄT 1 499,00 €

2 299,00 €

Boostbike City 1.0

R Raymon E-Citray 3.0 Musta

City 1.0 on edullinen sähköpyörä, josta löytyy momentintunnistin ja suuri 370wh Lithium akku. Pyörällä ajaa matka-ajoa minimissään 35km ja maksimissaan 95km. City 1.0 sähköpyörästä löytyy 3 vaihdetta ja 3 eri avustustasoa, joita voit helposti vaihtaa ajon aikana. Tämä sähköpyörä on myös varusteltu valmiiksi etu- ja takavaloilla, sekä tarakalla johon on saatavilla paljon erilaisia lisävarusteita. Pyörässä on myös jalkajarrut kuin myös käsijarrut eteen ja taakse. Boostbike sähköpyörät ovat suunniteltu Suomessa Suomen vaativiin oloihin. Ne toimivat erinomaisesti myös talvella pakkasessa, kuin myös kesällä helteellä. Boostbike on Suomalainen sähköpyörä merkki ja olemme valmistaneet sähköpyöriä jo 7 vuoden ajan.

R Raymon E-Citray 3.0 on 7-vaihteinen jalkajarrullinen sähkökaupunkipyörä, joka on varustettu Shimanon E5000 -sarjan avustusjärjestelmällä ja 500Wh. akulla, joka antaa sinulle vapauden nauttia kevyestä pyöräilystä jopa 120km. yhdellä latauskerralla. yhdellä latauskerralla. Pyörässä on tehokkaat hydrauliset MAGURA HS11 -vannejarrut, jotka tekevät ajamisesta turvallista kelillä kuin kelillä. Pyörässä on vakiovarusteena Lokasuojat, tavarateline ja etu- sekä takavalot. Pyörää voit helposti varustella itse haluamillasi lisävarusteilla, kuten lukolla, laukuilla, etu- tai takakorilla oman makusi mukaan. Pyörä sopii erinomaisesti työmatkapyöräilyyn, retkeilyyn ja kaupunkiliikkumiseen niin miehille kuin naisillekin.

2 899,00 €

3 399,00 €

Husqvarna Gran City GC2

Husqvarna Gran City GC5

Husqvarna Gran City GC2 on 9-vaihteinen kaupunkisähköpyörä, joka antaa sinulle vapauden nauttia pyöräilystä vailla rajoitteita. Iso 500Wh:n akku takaa pitkäkestoisen ja nautinnollisen ajomatkan yhdellä latauskerralla. Uusi Shimanon hienovarainen 50Nm. vääntävä E6100 -avustusjärjestelmä avustaa sinut kevyesti, minne ikinä haluatkin. E6100 -avustusjärjestelmä säästää 20% energiaa E6000:een verrattuna, tämä näyttäytyy sinulle entistäkin pidempinä ajomatkoina yhdellä latauksella. Pyörä sopii erinomaisesti työmatkapyöräilyyn, retkeilyyn ja kaupunkiliikkumiseen niin miehille kuin naisillekin.

Husqvarna Gran City GC5 on 5-vaihteinen kaupunkisähköpyörä, jossa mukavuus on hiottu huippuunsa ja joka antaa sinulle vapauden nauttia pyöräilystä vailla rajoitteita. Iso 500Wh:n akku takaa pitkäkestoisen ja nautinnollisen ajomatkan yhdellä latauskerralla. Pyörässä on sähköisesti ohjattu Nexus 5 -vaihteisto, joka on suunniteltu yksinomaan sähköpyöräilyyn ja näin ollen kulutuskestävyys on huippuluokkaa. Sähköisen Di2 -ohjauksen myötä voit valita vaihteenvaihtotavaksi myös automaatin. Uusi Shimanon hienovarainen 50Nm. vääntävä E6100 -avustusjärjestelmä avustaa sinut kevyesti, minne ikinä haluatkin. E6100 -avustusjärjestelmä säästää 20% energiaa E6000:een verrattuna, tämä näyttäytyy sinulle entistäkin pidempinä ajomatkoina yhdellä latauksella. Pyörä sopii erinomaisesti työmatkapyöräilyyn, retkeilyyn ja kaupunkiliikkumiseen niin miehille kuin naisillekin.

15


Tervetuloa koeajamaan pyöräilyn uusi aikakausi. Electrobike - pohjoismaiden suurin sähköpyöräilyn erikoisliike Vantaan Tammistossa.

electrobike.fi

Profile for electrobike

Electrobike Magazine Vol 1  

New