Page 1

DANSKA TIDLÖSA LINJER

TermaTech designar eldstäder i sann dansk anda. ”Det är något vackert med att göra saker så enkelt som möjligt”– Søren Jakobsen

KEDDY – HELGJUTEN 50-ÅRING

Under åren 1969 till 2019 har Keddy etablerat sig starkt på marknaden med Sveriges mest sålda spiskassetter.

KAMINGUIDE MED TRENDENSER

Design och inredningsbloggaren Frida Ramstedt på Trendenser ger tips att tänka på när man vill ha en eldstad hemma.

ÅRETS JULKLAPP – ENKEL OCH SÄKER

Kindling Cracker – Perfekta presenten som gör vedklyvning till ett rent nöje.

VÄLKOMNA IN I BUTIKEN

Vi visar gärna hur eldstäderna har olika egenskaper, för att du ska bli trygg med ditt val.


1

VÖRTBRÖD – Dofter väcker känslor, och ett gott nybakat vörtbröd ger en skön julkänsla och extra mycket kärlek. Så enkelt att förgylla en kvällsmacka framför brasan med.

Äntligen vinter! -19 grader i Nikkaluokta, +12 grader i Ystad. Väderprognosen häromdagen påminner oss om hur stora skillnader det faktiskt är i vårt relativt lilla (till befolkningsmängden) men vidsträckta land. Hur olika ter sig inte livet i våra olika landsändar och hur olika är inte arbetet för våra 44 butiker som täcker hela detta avlånga land? Uppvärmningsbehov, installation, stil och design är bara några av faktorerna som skiljer, i ena änden kan värmen vara t o m livsavgörande medan det ibland bara handlar om mys. Känns för mig fantastiskt att vara del i Eldabutiken där vi är starka som kedja just för att vi är lokalt starka med all den kunskap som vi vet just du behöver, i ditt hem. Årets Julklapp – Kindling Cracker. När 17-åriga Ayla Hutchinson först visade sin geniala uppfinning på en lokal marknad på Nya Zeeland kunde hon nog inte ana var hon skulle befinna sig idag, endast 6 år senare. Läs om hennes fantastiska historia längre fram. Våra så viktiga och noggrant utvalda leverantörer hjälper oss att se till att just du finner det du vill hos oss. I detta nummer har vi med en trogen partner som precis fyllt 50 år och som vi såklart vill uppvakta – Keddy, mest kända för sin gedigna svenska gjutjärnstradition och sina kassetter men också med ett utbud av riktigt fina kaminer. Dansk design är högt aktad i hela världen. Med målet att skapa just denna design med ett pris alla har råd med har vår partner Termatech lyckats mycket bra och är idag mycket populära hos våra kunder. Trendenser.se – nordens största inredningsblogg och Frida Ramstedt kanske inte kräver någon större presentation för vissa av er. Vi är dock oerhört stolta och glada för detta samarbete med Frida och här i magasinet finner ni hennes råd och dåd kring eldstäder från en inredares perspektiv.

2

SKRIDSKOR – Är du en av dem som noga följer hur isen sakta lägger sig på sjön. Som längtar efter att ta på de nyslipade skridskorna, ta den packade ryggsäcken och termosen med varm choklad och ge dig ut på en heldag på sjöarna. Härligt!

Jag vill avslutningsvis ta tillfället i akt och först önska er alla en riktigt God Jul och sedan en fortsatt fantastisk vinter, njut med nära och kära framför er eldstad. Magnus Ridderstad Vd

3

STUGLIV – Vårt intresse för fjällen och att få koppla av framför brasan efter en dag i backarna eller längdskidspåren är stort. Kontrasten ger en skön känsla, först utmanas aktivt och i kyla, sedan få koppla av i värmen och låta kroppen få återhämta sig. Gärna med ett spel för hela familjen eller kompisgänget.

4 HUNDVAS

– Inred med saker som väcker positiva känslor. Det kan vara färger eller saker från någon plats, från barndomstiden, eller kanske vår älskade fyrfotade familjemedlem som gör ditt hem personligt och mysigt.


6

5 RENHORN

Naturen i dess vackerhet. De är så rätt att hänga en enkel lampa i, ha som hattkrok, eller bara pryda väggen över eldstaden med.

ÄGGKOPPAR DJUR Dessa vackra svenska skogsdjur är underbara äggkoppar till söndagsfrukosten. Och dessutom som små lyktor med värmeljus till dukningen på kvällen.

7 TID FÖR OMTANKE OCH KÄRLEK

– Låt vintern få bli en tid för att umgås med de som du tycker mycket om. En mönstrad kavel hjälper dig göra fina hembakta kakor att bjuda på, garanterat uppskattat av gästerna, och ett kul redskap när man bakar tillsammans med barnen.

8 MOSSHJÄRTA

Säger det igen – plocka in en del av naturen från promenaden. Granris, mossa och lingonris och skapa fina kransar och arrangemang inneplats för självbalans och energi. Vad får dig att må bra?

9 LJUSSTAKE

”Det spelar ingen roll hur mycket elektriskt ljus man tänder, så har den lilla öppna lågan en synnerligen märkvärdig kraft” Ernst Kirschteiger

10 LÅT VARDAGEN FÅ EN LITEN GULDKANT

– Låt kaffestunden bli en njutning. Visst är upplevelsen olika om vi tar en mugg för att släcka kaffetörsten, eller om man väljer kopp lite omsorgsfullt och låter kaffestunden få dig att bryta en stund.

11

KEDDY VEDKORG – Smart! Ta loss lädret från stället och använd det att bära in ny ved i. Enklare kan det ju knappast bli. Välj mellan svart eller mörkbrunt läder. Matchande spisverktyg finns, och det blir snyggt intill eldstaden.

*Elda är en sammanslutning av 44 Eldabutiker runt om i Sverige, från Malmö till Luleå. Vi är specialiserade inom kaminer och övrig brasvärme. I din lokala butik får du tillgång till marknadens bästa sortiment och duktigt fackfolk – både butikspersonal och montörer.


TERMATECH I FOKUS

Danska LINJER DET ÄR NÅGOT VACKERT MED ATT GÖRA SAKER SÅ ENKELT SOM MÖJLIGT

LLT BÖRJADE FÖR NÄSTAN 16 ÅR SEDAN Då arbetade Søren Jakobsen och TermaTechs vd Søren Toft tillsammans med att sälja tillbehör inom eldstadsindustrin, men båda hade visioner om att ta fram en egen eldstad. Med sina erfarenheter från reservdelssidan visste de vad som skulle göras för att ta fram en hållbar eldstad och startade bolaget TermaTech, ett beslut de tog som de idag är väldigt glada för. Redan från början hade vi båda en klar idé och önskan att skapa något nytt i den annars väl etablerade branschen. – Vi ville gå tillbaka till rötterna – med kvalitetseldade spisar i skandinavisk design och till ett pris som alla skulle ha råd med.

EN AV DE MODELLER VI ARBETAT MEST MED DESIGNEN ÄR TT60-SERIEN Vi ville skapa något som påminner om vår allra första ugn TT1, som är väldigt tidlös i designen. Vi vet att en eldstad ska hålla i kanske 15–20 år i vardagsrummet utseendemässigt, och vi vill ha en tydlig skandinavisk design. Samtidigt gillar TermaTech att gå nya och egna vägar, och såg att det fanns många ugnar med de runda formerna. Det fanns en efterfrågan på en fyrkantig eldstad som skulle passa till de moderna funkishusen. Tidigt föll våra ögon på den moderna Triumfbågen i Paris – designad av den danske arkitekten Johan Otto Von Spreckelsen och man lånade linjer till TT60. En stor utmaning var att göra handtaget praktiskt och snyggt, samt storleken för vilket vedträ som skulle passa. Det blev en fin modell som kan vara både vägghängd eller stående på golvet.

– Vi ville skapa något enkelt men bra och som skulle säljas och installeras av en hantverkare som har kontroll över sitt hantverk. Det är viktigt att få med den kunskap som finns hos en specialistfackhandel. En filosofi vi lever efter än dag.

– Jag har TT60 hemma. Den lyfter fram den atmosfär vi vill skapa, och det är en avgörande faktor för mig. För mig är den bästa stunden framför brasan när mina tonårsbarn kommer när de ser att jag tänt en brasa och sätter sig bredvid. Det blir naturligt att lägga ifrån sig mobilerna och vi umgås och kanske spelar spel ihop och är tillsammans.

Under åren har vi blivit mer medvetna om designen, men vi har alltid velat göra spisar som var ärliga med sin funktion snarare än designen. DET ÄR NÅGOT VACKERT MED ATT GÖRA SAKER SÅ ENKLA SOM MÖJLIGT Vi älskar de enkla lösningarna. Någon kan kalla oss ”Old School” men vi tror att enkla lösningar är de bästa på lång sikt. Vi vill att våra kunder ska ha goda erfarenheter av våra produkter. Det finns inga rörliga delar som behöver smörjas, justeras eller servas – en enkel och bra lösning. – Vi föredrar ofta att använda lite kraftfullare material eftersom vi tror att det ger en stark och solid upplevelse av vår produkt, förklarar Søren. Design intresserade Søren Jakobsen redan som barn. Han växte upp i Struer där Bang och Olufsen produceras och det har satt sitt märke på honom. – Jag älskar design. Jag kan inte säga vad det är, men produkter som har någon form av känslighet talar till mig. En av mina favoritdesigners i mitt hem är Arne Jacobsen och hans vattenkanna. Designen är så oerhört enkel men ändå elegant och hantverket är verkligen excellent. – Jag använder den faktiskt aldrig som en vattenkanna, men älskar bara att ha den stående. De enkla linjerna går igen i flera av våra eldstäder. Det är en ”No Nonsense-produkt” och jag älskar den för sin ärlighet och enkelhet.

– TT21RS är en mycket populär modell, som vi märkte att de som hade dess föregångare TT20 gärna rekommenderade till sina grannar och vänner. Det är kul när det sprider sig den vägen och våra kunder är väldigt nöjda. Den brinner väldigt fint. Den har en rymlig asklåda med lock till så att detta kan göras enkelt utan att det yr aska inomhus när man ska tömma den. Dessa praktiska funktioner är vi väldigt bra på, förklarar Søren. TermaTech är på många sätt en unik eldstadstillverkare. – Det är vi själva som designar våra eldstäder. Vi känner att vi har våra produkter och företagets DNA så mycket under huden att vi fortfarande kan göra vårt bästa. Termatech är mer som en familj där vi gör saker själva, förklarar Søren Jakobsen. Naturligtvis är det lätt att bara köpa färdiga lösningar, men vi tror att genom att hålla våra kostnader nere kan vi fortsätta att driva ett hållbart företag med produkter av hög kvalitet till rimliga priser. TERMATECH Grundat 1 juli 2003. Ingår i NIBE-koncernen. Anställda cirka 30 Sälj- och utveckling Århus, Danmark Lager Neumünster Tyskland

Tillverkar Vedeldade bras- och täljstenskaminer i en tidlös dansk design med rena linjer och med utgångspunkt på estetik, kvalitet och effektivitet. Alla eldstäder är godkända enligt de striktaste europeiska kraven.


”TermaTech är ett varumärke som bygger på en renodlad passion för braskaminer. Hemtrevnaden, värmen, designen, priset och kvaliteten. Vi vet att otroligt många aspekter spelar in när den perfekta kaminen ska utvecklas. Det är därför vi med stor omsorg försöker få form och funktion att förenas i en högre enhet.” SØREN TOFT, CEO

Arne Jacobsens vattenkanna. Enkel men elegant och hantverket är verkligen excellent.


FRIDA RAMSTEDT GER DIG PRAKTISKA RÅD RUNT ELDSTADEN

KAMINGUIDEN

Frida Ramstedts inredningshandbok kan du köpa hos Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln, samt i utvalda inredningsbutiker.

Vill du ha en eldstad hemma? Det är inte så svårt eller krångligt att installera som många tror – gör man dessutom planeringen i rätt ordning sparar man både tid och pengar. I samarbete med Elda har jag skrivit en guide i två delar som hjälper dig från start till slut. Innan du går loss och börjar fundera på vilken modell du gillar bör du ha tänkt igenom fem faktorer.

1 PLACERING Var du kan placera kaminen i ditt hem beror på flera faktorer, några saker som är viktiga att tänka på är bland annat: – Planlösningen? Var har du bäst plats och mest sikt mot en eldstad? Tänk på att du behöver hålla ett säkerhetsavstånd med textilier och stoppade möbler på ca 50–100 cm (minst) runtom eldstaden och att du kommer behöva göra plats för ett gnistskydd på golvet en bit ut från eldstaden. – Takets form? Var är det lämpligast att dra ett skorstensrör för att skorstenen ska hamna över nock? Är skorstenen närmare nock än 2,5 m ska den vara högsta punkten på annars är det 1 m över takbeläggning som gäller men då måste man noggrant beakta rekommenderad skorstenslängd så den blir tillräckligt lång. – Takstolarnas placering? Kan det vara någon bärande takstol i vägen där man behöver såga hål för att dra en skorsten genom tak och eventuella våningsplan? – Bjälklagets bärighet? Vilken tyngd håller golvet för? Klarar den av den kamin du tänkt dig eller behöver golvet förstärkas alternativt en annan modell väljas?

2 VÄGG ELLER HÖRN? Beroende på kaminens möjliga placering kommer du också kunna sålla bort vissa typer av eldstäder. Man skiljer vanligen på: – Rakväggsinstallation – Hörninstallation – Rumsavdelande (dubbelsidig) 3 STORLEK OCH EFFEKT Ju större eldstad desto större effekt kommer du att få och tvärtom. Beroende på hur många kvadratmeter ditt hus är och hur eldstaden är tänkt att användas (som huvudsaklig värmekälla eller trivselbrasa) är det viktigt att välja en modell som ger den effekt som är bäst för just ditt hus och dina behov. Annars är risken stor att ni kommer besväras av bastuvärme när ni har många gäster hemma och vill tända en brasa, eller att ni inte får den önskade uppvärmning av huset som ni behöver. 4 MODELLER OCH HUSETS ARKITEKTUR Man får naturligtvis välja precis vilken eldstad man vill till sin bostad men om man vill göra en långsiktig investering är mitt råd att följa husets stilepok och arkitektur och installera en tidstypisk eller stilenlig kamin som harmoniserar med husets linjer snarare än med kortlivade trender. 5 HÖJDEN PÅ BRÄNNKAMMAREN Att kunna se lågorna dansa är en del av trivselfaktorn och den stämningsfulla upplevelsen för många som drömmer


Ett råd är att följa husets stilepok och arkitektur och installera en tidstypisk eller stilenlig kamin som harmoniserar med husets linjer.

Tänk på att du behöver hålla ett Tänk på att du behöver hålla ett säkerhetsavstånd med textilier säkerhetsavstånd med textilier och stoppade möbler på ca 50 och stoppade möbler på ca 50 cm cm (minst) runtom eldstaden. (minst) runtom eldstaden.

om en egen eldstad. Men hur högt bör man då placera brännkammaren för att man ska kunna göra just det? – Vid en soffgrupp är en lägre placering oftast bäst, ca 40–50 cm från golvet. – Om du vill kunna se elden från ett matbord är 60–70 cm från golvet mer lagom. Tänk också på att sidoglas gör elden mer tredimensionell. Ett enkelsidigt glas ger en plattare upplevelse jämfört med om du installerar en eldstad som du kan se in i från fler än ett håll.

OBS! Du får inte börja installationen innan du fått ett skriftligt startbesked från plan- och byggnadsnämnden. Normalt krävs inte bygglov för att installera en skorsten eller rökkanal. Däremot kan bygglov krävas om installationen innebär en mindre fasadändring, till exempel när rökkanalen dras utanpå fasaden.

Vid en soffgrupp är en lägre placering av brännkammaren oftast bäst, ca 40–50 cm från golvet.

ANNAT ATT TÄNKA PÅ – Skorstenen blir oftast en större del av eldstaden än man tänker på när man väljer mellan olika modeller. En skorsten kan framhäva kaminen och användas som detalj i interiören, eller smälta in och göras så kontrastlös som möjligt. Ibland kan det bli bättre med olika färger på röret på olika våningsplan. Vill man en dag byta kan det vara bra att veta att det finns beklädnad man kan montera utanpå röret, som kan tillverkas i den färg eller det material man önskar. – Vissa material är värmelagrande och kan förlänga uppvärmningseffekten från elden. Exempelvis kakelugnar och täljstensugnar. – Storleken på insatsen påverkar hur stora vedklampar du kan elda med (och hur mycket arbete du måste lägga på att klyva och kapa dem i mindre bitar). – Oavsett vilken sorts trädslag du använder är det lämpligt att mellanlagra lite ved ett dygn i inomhustemperatur innan du eldar. Ett fint sätt att göra plats för veden inomhus är att mura in ett vedfack intill din kassett. Trendenser.se – En av Nordens mest lästa inredning och design blogg

Var har du bäst plats och mest sikt mot en eldstad?


KEDDY 50 ÅR I FOKUS

Keddy väljer gedigna material och vackra linjer för att lyfta fram former och detaljer.

Helgjuten 50 åring i toppform Samtidigt som Keddy firar 50 år i branschen i år presenteras nya tillskottet K900T. Den cylinderformade braskaminen K900 kom förra året med snygga detaljer i svart eller brunt läderhandtag och borstad rostfri list runt det generösa panoramaglaset. Nu har Keddy tagit fram den täljstensklädd, och vi hittar matchande spisverktyg och vedförvaring i samma läder som handtaget. Tillsamman ger det en praktisk och snygg helhet vid eldstaden. Gjutjärnet och lädret är i en snygg kombination som förstärker känslan av naturen som inredning.

venska Keddy har sitt ursprung i att tillverka spiskassetter i gjutjärn. När produktionen startade 1969 ville man göra de öppna eldstäderna mer effektiva genom att sätta in kassetter som tog vara på värmen och ökade förbränningen. Den svenska gjutjärnstraditionen har över ett halvt millennium år bakom sig, och för Keddy var det en en självklarhet att stöpa sina eldstäder i gjutjärnet, ett material som är anpassat för att tåla extrema temperaturväxlingar utan att förändras. Det är mycket precision i en eldstad som ska hålla för uppvärmning och avsvalning många gånger, mekanismer som ska fungera och passa ihop under många år utan att kärva eller slitas. ’Bara rejäla material och människor som vet vad som krävs för att prestera i det karga nordiska klimatet’ är Keddys kärna, och än idag, 50 år senare, gör de bland de mest effektiva eldstäderna på marknaden. Spiskassetterna är gjorda för att sänka våra värmekostnader med upp till 60 %* mot när man eldar i en öppen spis. Detta för att kall luft sugs in utifrån och kyler ned rummet när den varma luften stiger direkt upp i skorstenen vid en öppen eldstad. Och vi eldar ju mest under de kallare dagarna på året då denna effekt ökar och elpriset oftast är högst. En öppen spis har en verkningsgrad på mellan 5–10 %, medan Keddys spiskassetter har motsvarande 83 %, dvs mängden tillförd energi och den utvunna energin som i praktiken visar hur mycket värme du får ut av varje vedträ.

Numera hittar vi braskaminer, spiskassetter, murspisar och kakelugnar från Keddy. Alla med ett genuint hantverk och modern teknik. Vi ser att under åren har glasrutorna fått ett större fokus för att visa de vackra lågorna, man har jobbat med material och linjer för att lyfta fram former och detaljer samtidigt som man varit noga med att behålla eldstäderna som en effektiv värmekälla. Med det stora engagemang och kunskap som finns för en hållbar miljö och förbränningsteknik i företaget ser vi fram emot en gjuten framtid även kommande 50 år med Keddy.


AYLA HUTCHINSON FRÅN TARANAKI I NYA ZEELAND var bara 13 år när hon kom på idén med att sätta fast ”yxan” och banka med en hammare på veden istället. Uppfinningen är genialisk och så enkel och trygg att använda så den ofta säljs till tex scoutkårer där barnen nu kan vara med och hugga ved. Det hela började med att Ayla skulle göra ett skolprojekt och ville hitta ett problem att lösa. Samtidigt som hon bollade idéer med sin mamma, som stod och högg ved, fick Aylas mamma yxan på handen, och nu hade Ayla hittat det problem hon ville lösa – En säker och trygg vedklyvning. I familjen finns tidigare erfarenheter från att tänka nytt och uppfinna lösningar, och när prototypen fanns klar ställde Ayla ut sin ”Kindling Cracker” – bras- och tändvedsklyv – på en marknad med målet att få 400 intressenter för att kunna köra igång en produktion. Intresseanmälningarna strömmade in och allt rullade igång. Efterfrågan växte fort och idag säljs hennes vedklyvar i två storlekar till alla kallare länder i världen. Med en försäljning på 40 000 st i månaden fick man nu flytta tillverkningen till intilliggande Australien för ökad produktionskapacitet. Här stöps de med återvunnet gjutjärn av högsta kvalitet. Det är viktigt för Ayla att hela tillverkningen sker med minsta möjliga miljöpåverkan i alla led. Hon fick till och med ett eget frimärke av New Zeeland Post som hyllning för sin geniala uppfinning. Idag är hon 23 år och jobbar bland annat med Kindling Cracker. Eldabutiken träffade henne nyligen när hon besökte Sverige och en av våra butiker i Stockholm. Hon är ödmjuk och berättar att hon från början inte trodde att det skulle bli så stort, men att det är spännande att få ta fram en produkt och se hur den tas emot så positivt, och hur snabbt allt växer. Bras- och tändvedsklyvning har aldrig varit säkrare och enklare. Med en Kindling Cracker intill eldstaden inne är det lätt att göra fin tändved att starta brasan med. Ringen på toppen håller veden på plats och har man den inne kan man ställa den i en korg eller på en platta. Har man den utomhus kan man sätta fast den i vedstubben och få en ordentlig plats med rätt höjd för att spara ryggen. Större vedträn klyvs i den större modellen King och veden ger då en effektivare förbränning och mer värmeenergi i brasan, och du sänker dina värmekostnader. Låt oss presentera årets bästa present helt enkelt.


Välkomna in i våra butiker

Vi har mycket vi vill visa er

V

itsigt sagt brinner vi för vårt jobb med eldstäder. För oss som jobbar inom Elda är det en livsstil. Vi har till våra utställningar valt ut eldstäder som vi gillar och vet är gjorda för vårt mörka svenska vinterväder med långa och kyliga månader (och svala vår- och sommarkvällar) och utvecklats med lång erfarenhet hur de används i hemmen. Hela sortimentet hittar ni alltid på vår hemsida eldabutiken.se såklart. På webben kan ni hitta inspiration och många olika modeller och stilar. Det är bra att ha lite koll på vad man tänker sig och gillar. Fundera på vad ni har för hustyp och stil hemma, och om det är för uppvärmning eller mer mys ni mest vill ha. Eller både och? Eldstäder som liknar varandra kan ha olika karaktär eller olika möjlighet till värmelagring, men det är inte helt enkelt att på egen hand veta vad som blir bra just hos er. Då är det skönt att komma in och träffa våra experter. Varje år gör vi tillsammans ungefär 15 000 installationer hos kunder. Det ger en erfarenhet som vi är stolta över. Samtidigt är varje projekt unikt och ska hanteras just så. För många är det en dröm som man vill förverkliga och investera i. VAD LÄNGTAR NI EFTER ELLER DRÖMMER OM FRAMFÖR ELDEN? Våra butiksutställningar finns här för att ni ska kunna känna er trygga med den modell ni väljer. Att få uppleva är viktigt tycker vi. Att kunna känna på form och storlek, materialval, öppna och stänga luckan, handtaget, funktioner – ja allt det där som gör att man sedan trivs med eldstaden hemma framöver. Här hittar ni nyheter, klassiska favoriter och stilbildare. Vi förklarar gärna skillnaderna på konvektionsvärme och strålningsvärme, på vilken vedlängd som passar och andra saker man lätt missar när man funderar på placering och utseende. Är det viktigt med en kokplatta för er, som glöggen kan puttra på vid jul och kaffet värmas vid strömavbrott? Känn in eldstaden ni fastnar för i butiken. Sätt er ner framför den, det är ju oftast så ni ser den hemma troligen. Syns elden över armstödet på soffan t ex? Flera av eldstäderna är eldningsbara i butikerna vilket ger en bra känsla för hur glasen synliggör elden. Detaljer som gör skillnad, och är olika rätt för olika syfte och placeringar. Låt eldstaden lyfta ert hem och skapa den plats där ni helst vill vara för att må bra. Känns det där med skorsten bara något som man måste ha, och gärna dolt? Får vi visa vad man kan göra? Kanske vill du skapa något som lyfter fram installationen, eller som smälter in med interiören hemma. Det finns alla möjligheter, och vi berättar gärna mer. I våra butiker hittar ni även tillbehör som underlättar och skapar en snygg helhet. Vedförvaring i plexi, mässing eller läder, spisverktyg i vackert smide och säkra vedklyvar som exempel. Vi är måna om att ni ska bli nöjda med ert val av eldstad. Därför gillar vi extra mycket när ni kommer in till oss. Kom in i värmen.


Made for Scandinavia Våra eldstäder är byggda och utvecklade för att klara hårda miljökrav och ett tufft klimat i Skandinavien. Viktigt när vi har ett klimat som kan variera mellan trettio plusgrader till över trettio minusgrader. Kanske därför vi är Sveriges största butikskedja för brasvärme. Välkommen in så berättar vi mer.


Vinterns skönaste eldstäder hittar du här inne! Välkommen. Avesta Borås Borlänge Eskilstuna Gnesta Göteborg-Centrum Göteborg-Mölndal Gotland Halmstad Hedemora Hudiksvall Jönköping Kalmar Karlskrona-Lyckeby Karlstad Katrineholm Köping Kungsbacka Lidköping Luleå Malmö Mjölby Mora Munkedal Norrköping Norrtälje Oskarshamn Skellefteå Sölvesborg Södertälje-Järna Stockholm-Globen Stockholm-Haninge Stockholm-Järfälla Stockholm-Värmdö Uppsala Varberg Västerås Växjö Vellinge Vetlanda Åre Öland Örebro Örnsköldsvik

Hela Sveriges butik för brasvärme. www.eldabutiken.se Vi reserverar oss mot ev. tryckfel

Profile for eldabutiken

Äntligen Vinter 2020  

Magasin från Eldabutiken. Läs mer på https://eldabutiken.se

Äntligen Vinter 2020  

Magasin från Eldabutiken. Läs mer på https://eldabutiken.se

Advertisement