Page 1

jaargang 5 - april 2014

‘Een geslaagde emigratie naar Flakkee’

Nieuwe culinaire column: Robert van Wijk

Molenweg 8, 3241 LH Middelharnis T 0187 - 48 23 00 www.boumankantoortotaal.nl

Gereden: Nissan Note

Verkoopbemiddeling bij exclusieve objecten T. 0187 - 68 48 68 www.blueliving.nl

Livegekookt catering & evenementen

www.catering-buffet.nl www.livegekookt-catering.nl info@livegekookt.nl t 06 21232046


Hellevoetsluis

Sommelsdijk

T

VERKOCH Geep 13

Hellevoetsluis

T

VERKOCH Lijster 2

Sommelsdijk

ERKOCHT

V

Schoolpad 3

Brielle

T

T

VERKOCH

VERKOCH Rijksstraatweg 269

Kaaistraat 21

ACTIEDAGEN IN APRIL Bezoek de NVM openhuizendag. Ruim 60 deelnemende woningen zijn vrijblijvend van binnen te bezichtigen op zaterdag 5 april a.s. tussen 11.00 en 15.00 uur. Kijk op Funda voor de deelnemende woningen!

Herkingen

T

VERKOCH Kaaidijk 20

Oude-Tonge

Bezoek ook onze stand op de beurs op 11 en 12 april a.s. Gratis entree, Nijverheidsweg 4 te Dirksland. Let ook op uw brievenbus, ons magazine Passie voor Wonen wordt in een oplage van 55.000 huis aan huis verspreid.

Brielle

T

VERKOCH

Sommelsdijk

T

VERKOCH

Brielle

T

VERKOCH

T

VERKOCH

Saturnuslaan 12

Venkelstraat 64

Oudelandsedijk 25

Heemraad 39

Oude-Tonge

Herkingen

Hellevoetsluis

Ouddorp

T

VERKOCH Julianastraat 69

T

VERKOCH Krammerstraat 3

T

VERKOCH Snoek 10

T

VERKOCH Kelderweg 56


Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Lekker op pad...

Evenementenagenda Zaterdag 5 april: Art Fair

Matthäus Passion In de Hervormde Kerk van Sommelsdijk wordt de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd door het Oratoriumkoor Zuid West Nederland, onder leiding van Bas van Houte. Ook het brugklaskoor van c.s.g. Prins Maurits en het Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam werken aan de uitvoering mee. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het orkest van de Holland Orkest Combinatie en Hans Houtman op het kistorgel. Als solisten treden op Claudia Patacca (sopraan), Liesbeth Gerritsen (alt), Aart Mateboer (tenor), Daniel van Kessel (tenor), Serge Novique (bariton), Math Dirks (bas) en Marike Tuin (viola da gamba). De avond begint om 19.00 uur. De entree bedraagt € 32,50, kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden, bij VVV Ouddorp aan Zee en bij Boekhandel Van der Boom te Sommelsdijk.

Woensdag 16 april: Ladiesnight Lakeside

Woensdagavond 16 april van 18.00 tot 22.00 uur is de Ladiesnight. Bezoekers worden ontvangen met een glaasje bubbels. De nieuwe voorjaarscollectie wordt getoond, terwijl de bezoekers genieten van een hapje en een drankje. Verder zijn de volgende lokale ondernemers aanwezig: Vive parfumerie, Schoonheidsspecialiste Celine, Bakkerij Bienefelt, Sieraden van Adrienne Peeman, Lingerie Laura, een kapster, Studio Koppig, Lilly olieverfschilderingen en Puur, nagel-, hand- en voetverzorging. Er is een gratis verloting met met leuke prijzen van collega-ondernemers op D’n Diek. De locatie is Lakeside, Zandpad 100 te Middelharnis.

Redactie Martijn de Bonte Caroline Melissant Kees van Rixoort

Advertenties en tarieven Martha Koppelaar, tel. 06 30 99 21 90 Koen Maljaars, tel. 06 13 98 11 63 Arthur van Kleeff, tel. 06 141 18 528

De allereerste editie van de Art Fair op paviljoen Sluishaven, georganiseerd door de Stichting Kunst Kring Goeree-Overflakkee. Bezoekers kunnen onder het genot van een hapje en een drankje genieten van kunst en live muziek. ‘s Middags om 14.00 uur is er een kunstveiling waarvan de opbrengst bestemd is voor Hospice Calando. Er kan ook op Facebook worden geboden op de kunstwerken. De Art Fair duurt van 10.30-16.30 uur. De locatie is paviljoen Sluishaven, Mariadijk 2 te Ooltgensplaat.

Zaterdag 12 april:

Colofon

11 en 12 april De Beurs

Vormgeving Dirk van der Welle Manon Thijssen

Uitgever en bezorging Eilanden-Nieuws Postbus 8 3240 AA Middelharnis Tel. 0187 471020

Contact

info@overflakkee-magazine.nl Op De Beurs is voor iedereen wat te beleven. Gezelligheid en ontmoeting staan centraal. Honderd standhouders tonen hun producten en diensten. Er is van alles te zien en te bekijken, zoals een roofvogeldemonstratie, oude ambachten en een demonstratie ganzen hoeden. De Beurs is op vrijdag 11 april van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag 12 april van 10.00 tot 17.00 uur. De locatie is Cor Melissant, Nijverheidsweg 4 in Dirksland.

Tweede Paasdag is er genoeg te beleven...

Kijk bij de Boer

Spring- Dressuurwedstrijd

Bij manege Oostmoer zijn spring- en dressuurwedstrijden op Tweede Paasdag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij het evenement of te genieten van een hapje en een drankje op het terras of in één van de foyers. Meedoen kan trouwens ook. Kijk voor het vraagprogramma op de website www.manegeoostmoer.nl.

Paasshow In Middelharnis en Sommelsdijk zetten Tieleman Keukens, Auto Knöps en tuincentrum Graka de deuren open voor de jaarlijkse paasshow. Er zijn allerhande stands en leuke activiteiten voor jong en oud.

Boeren, burgers en buitenlui. Tijdens Kijk bij de Boer is iedereen welkom om een kijkje te nemen bij de deelnemende bedrijven. Dit jaar zetten onder andere een tulpenbroeierij, korenmolen, fruitboomgaard en een witlofbedrijf de deuren open. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur. Zie voor meer informatie de krant die op 15 april verschijnt of kijk op de website: www.kijkbijdeboer.nl.

Op stap met de stoomtram Tweede Paasdag is de eerste dag na het winterseizoen waarop bezoekers weer een tochtje met de stoomtram kunnen maken. Verder wordt ook de wisseltentoonstelling ‘De RTM en haar veerdiensten’ geopend.


Wanneer gaat u naar een orthoptist? De orthoptist onderzoekt en behandelt klachten of problemen op het gebied van: Afwijkingen bij kinderen, scheelzien, lui oog, dubbelzien, oogbewegingsstoornissen, specifieke hoofdpijn en leesklachten. De orthoptist is gespecialiseerd in de oogmetingen bij kinderen, met name gericht op de samenwerking tussen de ogen. De samenwerking kan echter op alle leeftijden en door verschillende oorzaken verstoord worden. Vroegtijdig opsporen is van groot belang. Een orthoptist onderzoekt de oogstand, de samenwerking tussen de ogen en de ontwikkeling van het zien. Als er afwijkingen worden geconstateerd, stelt de orthoptist, indien mogelijk, een behandeling in.

Brilcentrum Keuvelaar Zandpad 56 Middelharnis T 0187-483437 www.brilcentrumkeuvelaar.nl

Wilt u ook een deskundig onderzoek? Maak een afspraak of loop eens binnen op vrijdag middag of avond.

Jacoline Kieviet de Geus

De GezondheidsExpert Het vertrouwde adres voor professionele betaalbare ondersteuning op gezondheidsgebied!

WILLEM SCHILDERWERKEN TEL. 078 - 642 64 53 Aangesloten bij FOSAG en A&O Services

Al meer dan 28 jaar uw vertrouwde schilder voor al uw schilderwerk. Is uw huis binnen of buiten aan een schilderbeurt toe? Geen probleem, wij doen het graag voor u.

Voeding en dieet • Afslanken of aankomen • Begeleiding bij sleeve & gastric bypass • Individuele voedingsprogramma’s • Eiwitdiëten • Meer vitaliteit • Sportvoeding en supplementen • Betaalbare oplossingen voor iedereen Therapie • Voor kinderen en volwassenen • Bij angsten, depressiviteit, burn out en meer • Lifecoaching

Goed en vakkundig! Wij zijn zeer goedkoop, want wij zijn een kleine zelfstandige. En dat willen wij ook zo houden. Tevens krijgt u bij ons 4 jaar volledige garantie op al uw schilderwerk, zodat u zich over het schilderwerk 4 jaar geen zorgen hoeft te maken.

Bel nu voor een gratis intakegesprek!

Marjan van Kouteren Voedingsdeskundige | Voedings en suppletietherapeut | Traumatherapeut Dieklaan 21- Middelharnis (Buitenplaats Nieuw Zeeland) www.degezondheidsexpert.nl Tel. 06-33104391

Dus: bel snel voor een vrijblijvende offerte. Wij komen graag bij u langs, ook ‘s avonds. Wij reinigen ook alles om en aan uw (bedrijfs)pand. Bel naar: Tel.: 078 - 642 64 53 Mob. Willem: 06 - 537 50 768 Fax: 078 - 642 64 54 ABN Amro rek.nr.: 43.59.36.891 - K.v.K. Rotterdam nr.: 24263857 Schildersvakbond te Rijswijk nummer: 00-806583-0 E-mail: info@willemschilderwerk.nl Internet: www.willemschilderwerk.nl


Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Oproep:

op Goeree-Overflakkee? Bent u een nieuwkomer de Over Flakkee. Het Vertel dan uw verhaal in of u nog maar een maakt trouwens niet uit al jaren geleden op het paar weken geleden of . Meedoen? Mail dan eiland bent komen wonen r redactie@overflakuw contactgegevens naa 71020. kee.nl of bel naar 0187-4

Hoe burger je het snelst in op Goeree-Overflakkee? Door met een cowboyhoed op post te bezorgen en een hondenschool te beginnen. Tenminste, dat is de ervaring van Angelique Herrebrugh, die met haar man Axel in augustus 2012 in Dirksland kwam wonen. “We hadden direct veel aanspraak.”

Een geslaagde ‘emigratie’

naar Flakkee

Axel en Angelique woonden eerst in Emst, op de Veluwe. “Sommige mensen hadden het idee dat we gingen emigreren. Dat zal wel nooit wennen, zeiden ze.” Maar na anderhalf jaar Goeree-Overflakkee is de conclusie toch anders. Ja, ze missen de bossen wel. “Heb je het bos van Dirksland dan nog niet gezien, vroeg iemand hier. Eh, het bos van Dirksland, waar is dat dan? Ah, bedoel je dat parkje aan de rand van het dorp?” Axel kreeg de kans van zijn werkgever om op de Maasvlakte een nieuwe kolencentrale te helpen bouwen. Wat dichterbij het werk gaan wonen ligt dan voor de hand. Voorne-Putten viel al gauw af: te duur en te weinig tuin. Een eilandje zuidelijker dan. “We zijn bijna in alle dorpen wezen kijken. Hoeveel huizen hebben we wel niet gezien. Dit huis, daar liepen we letterlijk tegenaan. Kijk, hier staat ook een bordje “te koop”… We wilden geen nieuwbouw en een tuin waar de honden niet uit kunnen ontsnappen. Nou, dit huis moest het gewoon zijn. Hier konden we een nieuwe symbolische start maken. Alles was helemaal nieuw voor ons.”

Ze kwamen in de regio toen het zonnetje lekker scheen. Met een wijntje op een terras, tja, dan komt het wel goed met die ‘emigratie’. En dat klopt. De notaris had het al gezegd: Goeree-Overflakkee is het eiland van rust en ruimte. “Als hier twee eenden tegelijk kwaken, is het bij wijze gedaan met de rust… En de ruimte, ja, mooi, maar ook wel kaal. De ruimte is overal hetzelfde. Gelukkig heb je ook de duinen en de Slikken van Flakkee - er valt wel wat te kiezen hier.” Axel vindt het Flakkeese dialect prachtig. “Het klinkt gezellig.” Dat, de hondenschool die Angelique startte en vanaf het begin draaide als een tierelier, de cowboyhoed en de column in Over Flakkee zorgen ervoor dat de inburgering snel en succesvol verliep. “Het bevalt heel goed”, zegt Angelique. “We zeggen wel eens: het lijkt wel of we al jaren in Dirksland wonen. Dat kan betekenen dat het een sleur is. Maar in ons geval betekent het dat het ‘eigen’ voelt.” Alleen jammer van die bossen…


De streek op je bord!

Column Robert van Wijk

www.livegekookt-catering.nl

Na de herindeling van de gemeentes Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee is de gemeente Goeree-Overflakkee ontstaan. U heeft vast wel eens gehoord van één van de nieuwe paradepaardjes van de gemeente: ‘Eilandmarketing’. Wat is het eigenlijk en wat kunnen we er mee? Als ‘overkanter’ en al zeven jaar woonachtig in Dirksland kwam ik, tijdens mijn zoektocht naar producten voor ons Livecooking catering concept, al snel in aanraking met prachtige lokale producten die ook nog eens een uniek verhaal hebben. Een smaakmakend voorbeeld zijn de unieke ‘bloemspruiten’ uit Dirksland, waar de topgastronomie voor in de rij staat. En wat denkt u van de welbekende prijswinnende Mekkerstee kazen? Misschien minder bekend, maar ook het geiten- en jerseymelkijs, dat op het eiland wordt gemaakt, is fantastisch. En kent u de Dirkslandse ganzenham al? Allemaal duurzame topproducten die bovengemiddeld van smaak zijn. Dat verdient een podium! In mijn culinaire optiek is eilandmarketing dan ook een uitgelezen kans om de telers, kwekers, producenten, vissers, slagers en bakkers van het eiland als ‘één merk’ te verkopen aan de rest van Nederland! Helemaal iets van nu; puur een eerlijk Goeree-Overflakkee!

High Tea Original

elk weekend vanaf 17.30 uur

• Onbeperkt thee (verschillende smaken) • Diverse zoetigheden • Eccles en Scones met Clotted cream en jam • Sandwiches • Hartige taart • Bonbons en koekjes

€ 18,75 p.p.

Wij verzorgen ook een High Tea Deluxe en een Healt Tea, kijk voor meer info op onze website: www.sailorsinn.nl

Miguel Torres - Santa Digna, Chardonnay Reserva

Brasserie Sailor’s Inn Jachthavenweg 61A Bruinisse 0111-482902 www.sailorsinn.nl de-etage@sailorsinn.nl

Deze Fairtrade Chardonnay heeft een heldergele kleur met groene reflexen. Een volle, ronde, frisse Chardonnay met de sappige smaak van tropische vruchten als mango, ananas en guave. De afdronk is zacht, vol en zuiver.

fles Misty Cove per Misty Cove Sauvignon Blanc

0 Sauvignon9,1 Blanc nu voor

7,85

Deze wijn kan heel goed gedronken worden bij verse vis, lichte vleessoorten zoals varkensvlees, kalfsvlees en kip.

Misty Cove Marlborough Sauvignon Blanc is een wijn en souplesse. kleur is licht Mistymet Covediepgang Marlborough SauvignonDe Blanc is een en lekker stuivend en in de neus De kleur is licht wijn met diepgang souplesse.

per flesincl.btw (0,75 L) € 8,75 5 vangratis € 9,2 En nu met per fles Ice Pack. or nu vo€ 7,5 0flessen bij 18 0 (0,75 L) € 8,0incl.btw

en lekker stuivend in de neus

Gratisthuisbezorgd! thuisbezorgd! Gratis 0187-482455 0187-482455

Wijnenwereldisiseen eeninitiatief initiatief van Wijnkoperij A. van Eesteren Wijnenwereld van Wijnkoperij A. van Eesteren


Lekker & Lokaal

Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Oost-Indische kers

Product waarvan prachtige gele of oranje bloemen Oost Indische kers. Een plant met kleur in voor aar zijn. De bloemen zorgen de zaden, bladeren én bloemen eetb n smazade De des. een pittige smaak in sala salades. De bladeren zorgen voor ak. sma op er lekk n chte gen zoutloze gere ken een beetje peperachtig en bren Streek is nder op Ouddorp. Het teeltgebied Op de Kop van Goeree en in het bijzo en aakt gem en hebb de bloemen zaad te herkennen aan de ruiters wanneer e htig prac de aan en enn rs. Ook te herk te drogen gelegd worden op de ruite een t heef geur de ook En ien. bloe planten gele en oranje bloemenzee als de ht. krac ings rekk aant De tuinder met veel harde werkers en doen hun werk De Ouddorpse bloementelers zijn tensief. idsin arbe zeer is kers e isch -Ind passie. De bloementeelt van de Oost is een lging opvo te vinden. Niet alleen de Bedrijfsopvolging is daarom moeilijk t. groo erg ook re landen (China) is probleem; de concurrentie met ande Het verhaal erd. niet gemoderniseerd en gemechanise De zaadteelt is in de loop der jaren zaai een Met . wordt in de winter geploegd Het is veelal handwerk. De grond jaar. in het vroege voor machine worden de zaden gezaaid zaad Dat wil zeggen dat er geen ander Het bloemenzaad moet ’schoon’ zijn. kers e isch die groeien tussen de Oost-Ind tussen mag zitten. Andere plantjes plande en word mer, iseizoen, in de nazo worden weggeschoffeld. Na het groe ee’. Goer van ters ‘Rui e emd gd op de bero ten omgeschoffeld en te drogen gele van t word kaf het rst: gedo ze en oogd, word Als de planten voldoende zijn gedr gd. gele t het zaad gewassen en te drogen het zaad gescheiden. Daarna word .letspek.nl/deruitersvangoeree. Kijk voor meer informatie op: www Osch: www.simonevanosch.nl. Of neem contact op met Simone van

Recept - Oost-Indische ke

• • • • • • • • •

rs me

t Mon Chou 12 bloemen van de Oost-In dische kers 150 gram Mon Chou of kw ark 2 eetlepels ongezoete sla groom citroen 1 kleine ui 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel fijngesneden bla d van Oost-Indische kers peper zout

Pluk de bloemen ‘s morge ns als de dauw opgedroog d is en bewaar ze op een koele pla ats. Maak een mengsel van de Mon Chou of de kwark me t de slagroom en de mayon aise, op smaak gebracht met het sap van de halve citroen, de zeer fijn gesneden uit, peper, zout en het evenee ns fijngehakte blad van de Oost-Indische kers. Vul de bloemen vlak voor het ser veren voorzichtig, zonder ze te bescha digen, met dit mengsel en serveer dez e op een schaal met verse blaadjes van de OostIndische kers als voorgerec ht.

Wijn van de maand Het voorjaar hangt in de lucht. We vroegen aan onze wijnexpert Laurens van Eesteren: Welke wijn past bij de lentekriebels? Zijn advies is de Santa Digna, Chardonnay Reserva. “De heldergele wijn met de sappige smaak van tropische vruchten als mango en ananas is perfect voor een warme voorjaarsavond. Santa Digna, Chardonnay Reserva De Santa Digna komt van de wijnboerderij van Miquel Torres. Een pionier, want hij was de eerste Europeaan die ‘brood’ zag in de Chilleense wijnbouw. Aan de voet van de Andes ligt zijn wijngaard, daar groeien zijn chardonnay en andere Europese druivensoorten. De Fairtrade Chardonnay heeft een heldergele kleur met groene reflexen. Een volle, ronde, frisse Chardonnay met de smaak van tropische vruchten. Deze wijn kan heel goed gedronken worden bij verse vis, lichte vleessoorten zoals varkensvlees, kalfsvlees en kip.


Ladies Day Amsterdam 17 mei Abs don’t grow on trees

Trainingen in Middelharnis, Sommelsdijk, Ouddorp en Hellevoetsluis Kijk voor exacte locaties en tijden op: www.thebootcampclub.nl Meer informatie: irene@thebootcampclub.nl

Leer reanimeren en red levens

Bij aankomst in Amsterdam gaan we eerst genieten van een heerlijke high tea bij Coffee@last. Na de high tea gaan we onder begeleiding van een shopping gids de leuke straatjes en winkeltjes van Amsterdam verkennen waarna u ,voordat we terug naar huis gaan, nog voldoende tijd heeft om zelf Amsterdam te verkennen. Als afsluiting van de dag ontvangt u nog een leuke goodie bag! De vertrektijden, opstapplaatsen en extra informatie kunt u terugvinden op www.personaltouchtravel.nl/marisca-goeman Geef u nu op per e-mail: marisca.goeman@personaltouchtravel.nl of telefonisch 06-14152652

Op zoek naar een ruim assortiment aan advies? WEA past bij u!

WEA-accountants en adviseurs nemen u veel werk uit handen, besparen u geld en zorgen ervoor dat uw bedrijfsvoering aan de wettelijke voorschriften voldoet. WEA zorgt ervoor dat al uw administratieve en fiscale puzzelstukjes op hun plaats vallen. WEA weet als geen ander dat een passend advies zo gegeven is. Maar past dat advies wel bij uw onderneming? Wea zit als gegoten...

Irene Drenth Zernikeweg 37 3241 MG Middelharnis

Tel.: 0187 892177 info@becare.nl www.becareshop.nl

Brielle Druten Groot-Ammers

Kesteren Middelharnis Oud-Beijerland

T 088 - 133 73 00

www.weadeltaland.nl


Handen uit de mouwen

Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Het voorjaar hangt in de lucht. De dagen worden langer en de eerste planten komen in bloei. De hoogste tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. Een paar tips om de handen uit de mouwen te steken! •

• • •

Het is tijd om de hagen, zoals coniferen en taxus, weer voor het eerst te snoeien na de winterperiode. Voor een strakke heg is het belangrijk om de hele zomer lang maandelijks te snoeien. Ook in april kan het nog steeds gaan vriezen. Dek gevoelige planten tijdens de nachten waarin nachtvorst wordt opgegeven af met een stuk vliesdoek. Wilt u een druif planten? Dit is het beste moment van het jaar. Druivenplanten houden van zon, zoek daarom een zonnig plekje in de tuin. Het gras is de afgelopen periode weer gaan groeien. Als u het nog niet gemaaid heeft dit voorjaar wordt het tijd om binnenkort de grasmaaier van stal te halen.

2e PAASDAG GEOPEND VAN 13:30 TOT 18:00 UUR 1

DE B L IJ V E N D IN 1 R E M M NU N E T BLOKHUT & S T CHALE V E R A N D A’S

J. van der Heijdenstraat 10 3281 NE Numansdorp (NL) T: +31 (0)186-655990 Antonie Van Leeuwenhoekstraat 14 3291 CR Strijen (NL) T: +31 (0)78-6745736

leverbaar vanaf

ACTIE VERANDA - Diverse afmetingen leverbaar

300 x 200 cm

€ 795,-

BLOKHUT ELBURG - 250 x 250 cm + luifel 250 cm - 28 mm wanddikte - GRATIS thuisbezorgservice en dakleer

400 x 250 cm

- In vele afmetingen en uitvoeringen leverbaar

BUITENVERBLIJVEN - Lariks/Douglas zowel met plat dak als puntdak (kapschuur) leverbaar - Diverse afmetingen, ook maatwerk

NU € 1049,-

ACTIEPRIJS

€ 5.999,TUINK AMER MET GLASSCHUIFWANDEN

ACTIEPRIJS

€ 1299,-

Prieel Classico - 430 x 430 cm - Geïmpregneerd vurenhout

- Daksingles groen, rood of zwart - GRATIS thuisbezorgservice

VANAF € 2250,-

VANAF € 1120,HILLHOUT LIVING - GRATIS thuisbezorgservice - GRATIS EPDM - In vele afmetingen en uitvoeringen leverbaar

Florijnweg 12 6883 JP Velp (NL) T: +31 (0)26-3031249 Autolei 315 2160 Wommelgem (BE) T: +32 (0)335-52555

www.blokhutvillage.nl info@blokhutvillage.nl

VAN € 1.099,-

BLOKHUT ONYX - Afmeting: 260 x 220 cm € - 28 mm wanddikte - GRATIS daksingles rood, groen of zwart

NU 795,-

VAN € 2.499,-

VAN € 1.699,-

WICKER DINNERSET BISCAROSSE - Afmeting tafel: 200 x 100 x 74 cm - Gasveer in de stoelen - GRATIS thuisbezorgservice

NU € 899,-

Hoekblokhut Jannie - 40 mm wanddikte - 576 x 300 cm, luifel 275 cm - GRATIS daksingles - GRATIS thuisbezorgservice

Al deze modellen staan opgesteld in onze showroom!

NU € 2.199,-


Vraagprijs € 249.500,- k.k.

Viaons Makelaardij BV Tel.: 0164-238839 of Mobiel: 0651803686 E-mail: info@viaons.nl

www.viaons.nl Te koop in Middelharnis

Prinses Margrietstraat 7 • • • •

Geschakelde woning bouwjaar 1993 220 m2 eigen grond Slaapkamer en badkamer op begane grond

• Verdieping 2 slaapkamers, 2e badkamer, 2e toilet, ruime berging • Grote beloopbare zolder • Garage

De inrichting van deze woning is mede mogelijk gemaakt door: www.instyle-interieuradvies.nl voor interieur en verkoopstyling.

Open huis zaterdag 5 april van 11.00 – 15.00 uur.

MIDDELHARNIS – Havenlaan 3

O

PE

N

H

U

IS

Vraagprijs € 319.500,-

OPEN HUIS ZATERDAG 5 APRIL VAN 11.00 TOT 15.00 UUR Loop gerust even binnen! U bent van harte welkom.

In het park “Nieuw-Zeeland” goed gelegen, rietgedekte vrijstaande woning met garage. Zonnige, goed aangelegde, zeer royale tuin. Totaal 433 m2 eigen grond. Deze riante woning is degelijk gebouwd, 1.00m langer dan de standaardwoning, en als extra een mooie erker. Indeling: hal met toilet, mk en trapopgang. Mooie royale U-vormige leefruimte van 53m², bestaande uit woonkamer met diverse openslaande deuren en open Bruynzeel keuken met diverse inbouwapparatuur. De gehele begane grond is voorzien van een fraaie olijf-essen woonvloer. Op de verdieping: overloop met c.v.- annex wasruimte, 3 prima slaapkamers (598x300 incl. ingebouwde kast en bergruimte, 430x290 en 430x290) en luxe badkamer (245x226) met hoekbad, douchecabine, 2e wandcloset en wastafel. De woning is v.v. hardhouten kozijnen met dubbele beglazing en aan verdere isolatie is de nodige zorg besteed. Een ligplaats voor een eigen boot is op loopafstand aan het Haringvliet beschikbaar, evenals een klein strandje. Een aantrekkelijk object met een aantal belangrijke extra’s.

v.d. Vinden

Makelaars

OUD-BEIJERLAND - Oostkade 21 - 0186-613644

ZIE VOOR ONS COMPLETE WONINGAANBOD:

WWW.VANDERVINDENMAKELAARS.NL


Eindelijk lente in de huizenmarkt

Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Alle seinen staan op groen!

De huizenmarkt trekt aan, er zijn meer bezichtigingen en er worden meer huizen verkocht. Dat is goed nieuws na een periode van gesomber. Doordat het vertrouwen in de economie groeit, zetten steeds meer huizenzoekers de stap naar hun droomhuis. Dat is logisch, want alle seinen staan op groen. Een groot huizenaanbod. Check. Lage hypotheekrente. Check. Lage huizenprijzen. Check. Droomt u ook wel eens van het kopen van een eerste huis of een verhuizing naar een ander dorp of meer ruimte voor de kinderen? Zet gewoon de stap en bekijk het huizenaanbod van de makelaars in dit magazine. Iets van uw gading gevonden? Bel dan gelijk even naar de makelaar voor het nemen van een kijkje. Veel huizen zijn ook te bezichtigen tijdens de Open Huizenroute op zaterdag 5 april van 11.00 tot 15.00 uur. En wie weet sta je binnenkort de muren te schilderen van jullie droomhuis!

6 dagen per week geopend is GEEN openhuizen dag OPENDAG

Let op: doet wel mee!

Pretoriuslaan 67 Vraagprijs € 199.500,- k.k

OUDDORP

Wonen vlakbij de mooiste stranden van Nederland.

Koolmees 103 Vraagprijs € 214.000,- k.k.

SOMMELSDIJK

Hele ruime woonkamer en prachtige Bruynzeel keuken.

Voorstraat 5 Vraagprijs € 159.000,- k.k.

STAD A/H HARINGVLIET

5 april a.s. laat de verkoper graag tussen 11:00 en 15:00 uur deze authentieke woning aan u zien.

Prins Berhardlaan 50 Vraagprijs € 219.000 k.k.

MIDDELHARNIS

Locatie, prijs en uiterlijk in harmonie.

Capelly 5 Vraagprijs € 165.000 k.k.

DIRKSLAND

Geen klusser? Wij hebben de oplossing.

Beneden Oostdijk 12 Vraagprijs € 349.000,- k.k.

DEN BOMMEL

Stoer, ruim, sfeer.

Kaai 13 • 3241 CE Middelharnis • (0187) 476555 • www.vanalphenmakelaardij.nl

Vingerling 27 Vraagprijs € 165.000 k.k.

MIDDELHARNIS

Aan uw keukentafel genieten van het uitzicht van de jachthaven.

Halsjuk 30 Vraagprijs € 199.000,- k.k.

SOMMELSDIJK

Ruime woning voor een eerlijke prijs.


Kleurenpracht

op Goeree

Overflakkee Aardappelen, suikerbieten, graan, uien en… tulpen

Wie bloeiende tulpenvelden wil zien, denkt algauw aan een uitstapje naar de omgeving van Lisse en Hillegom. Maar de bewoners van Goeree-Overflakkee - en steeds meer ‘overkanters’ - weten wel beter. In de weken dat de tulpen bloeien, in april en mei, moet je langs Flakkeese akkers rijden. Liefst op de fiets, maar met de auto kan natuurlijk ook. Trouwens, wandelen is ook een hele goede optie. De kleurenpracht is bijna onovertroffen. Vanuit de lucht moet Goeree-Overflakkee eruitzien als een groot abstract schilderij met al die felgekleurde vlakken. En dat allemaal na een lange periode dat de akkers er grijs en bonkig bij lagen.


Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Akkers waarop in de eerste plaats de Flakkeese gewassen groeien: aardappelen, suikerbieten, graan en uien. Maar sinds halverwege vorige eeuw dus ook bloemen. Het begon met gladiolen, maar al snel schakelden de boeren over op tulpen. Dat heeft te maken met de grondsoort. Op lichte kleigrond gedijen tulpen prima. Daar komt nog bij dat het klimaat op Goeree-Overflakkee relatief gunstig is, met een vroege oogst als gevolg. Bovendien past de bollenteelt uitstekend in het bouwplan van de Flakkeese boer. Niet het hele eiland is geschikt. Ongeveer de helft van de akkers bestaat uit klei die te zwaar is. Ook gebieden met zout kwelwater komen niet in aanmerking voor de tulpenteelt. De bloemen hebben regelmatig een regenbuitje nodig. Blijft het droog, dan moet de bollenteler zijn gewas beregenen. Met zoet water, anders gaat het mis. Op Goeree-Overflakkee is ongeveer 475 hectare bedekt met tulpenvelden.

“In april en mei moet je langs Flakkeese akkers rijden. De kleurenpracht is bijna onovertroffen.” Lang duurt de lust voor het oog niet. Na korte tijd worden de bloemen verwijderd. De telers hebben het over ‘koppen’. Het is ze niet te doen om de tulpen zelf, maar om de bollen. Na de ‘onthoofding’ gaan de bollen groeien. Als ze volgroeid zijn, verkopen de boeren ze. Eén hectare levert zo’n 400.000 bloembollen op. In kassen komen de bollen vervolgens opnieuw tot bloei. Dan zijn de tulpen wél bestemd voor de handel. Tulpenwandeltocht De Tulpenwandeltocht is dit jaar op zaterdag 19 april. Wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden: 10, 17,5, 25 en 40 kilometer. De tocht voert door het bollengebied rond Middelharnis. Start en finish zijn bij AV Flakkee. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: de Voedselbank GoereeOverflakkee en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Bloemzaadteelt De bloemzaadteelt op de kop van Goeree is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw sterk verminderd, vooral door concurrentie van boeren uit Oost-Europa en Afrika. Daardoor is de bloemenpracht rondom Ouddorp afgenomen. Toch staan ze tussen juni en eind september nog wel op de velden, de bloeiende ijsbloemen, papavers, lobelia’s, klaprozen, haagbloemen en tal van andere bloemen. Het bloemzaad wordt op contractbasis geteeld voor zaadkweekbedrijven. Uiteindelijk komt het zaad in zakjes op de markt. Sommige bloemzaden worden ook verwerkt in geneesmiddelen en cosmetica.


V O O R J A A R/ZO M E R 2014

TEGEN VAN DEZE DEZEBON BON TEGEN INLEVERING INLEVERING VAN KRIJGTDE U DE EERSTE KEUS UITDE DE KRIJGT EERSTE KEUS UIT VOORJAARS/ZOMER COLLECTIE VOORJAARS/ZOMER COLLECTIE VAN2014 2014 EN VAN ONTVANGT U EEN ONTVANGT AANTREKKELIJKE T/M D.V. ZATERDAG KORTING. 15 MAART 2014 EEN AANTREKKELIJKE KORTING.

BIJ AANKOOP VAN € 250, ONTVANGT U ÉÉNMALIG € 25, KORTING STIJL HERKEN JE! GRAAG TOT ZIENS! NIEUWE MARKT 1718 2801 GP GOUDA, TELEFOON 0182 - 518741 INFOFORSTYLE.NL WWW.FORSTYLE.NL - MAANDAG GESLOTEN / DON. KOOPAVOND

BLUE DENIM

BESTAAT 3 JAAR !

van 28 maart t/m 12 april elke 2e jeans voor de halve prijs!

Voor de eerste 100 klanten een gratis Goodiebag OP=OP

HEY HEY HEYTHERE, THERE, THERE,

LADIES LADIES LADIESDAY DAY DAY Woensdag 16 APRIL 2014 | 18.00 - 22.00 UUR

SPECIAAL SPECIAAL SPECIAALVOOR VOOR VOORJOU JOU JOU Broeken worden GRATIS op lengte

EEN EEN EEN HAPJE HAPJE HAPJE &&DRANKJE &DRANKJE DRANKJE DIVERSE DIVERSE DIVERSE LOKALE LOKALE LOKALE ONDERNEMERS ONDERNEMERS ONDERNEMERS TETETE GAST GAST GAST

gemaakt met de originele rand

MODESHOW

Liever thuis passen? Wij geven ook geld terug

BLUE DENIM

Zandpad 4 Middelharnis flyer 3 jaar.indd

1

Lake Lake Lake Side Side Side Middelharnis Middelharnis Middelharnis | Zandpad | Zandpad | Zandpad 100 100 100

1/30/14

1:15 PM

LAKESIDE.NL LAKESIDE.NL LAKESIDE.NL


Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Mode van Josephine & CO bij Très Joli “Alsof ik thuiskom”, dat zeggen veel klanten als ze voor het eerst Très Joli binnenstappen. Logisch want de winkel, die damesmode combineert met woonaccessoires, voelt als een huiskamer. Dit voorjaar nieuw is de mode van Josephine & Co. Damesmode van hoogwaardige kwaliteit met een eigen stijl. De kleuren van de voorjaarscollectie zijn: lichtblauw, zand, wit en lavendel. De collectie bestaat voor een groot deel uit rokjes en jurken en is geschikt voor dames van 18 tot 80 jaar oud. In de winkel staan allerlei woonaccessoires, zoals brocante, zeepjes, kaarsen, servettenpakketten en nog veel meer. Door alle leuke hebbedingetjes is Très Joli ook de ideale winkel om een leuk cadeau te scoren. Meer weten? Kijk eens op de Facebookpagina van Très Joli of stap de winkel binnen. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, vrijdagavond is er koopavond. Gratis geurzakje Lezers van de Over Flakkee krijgen deze week, dinsdag 1 april tot zaterdag 5 april, bij besteding van € 50,- of meer aan woonaccessoires een geurzakje. Dat zorgt voor een lekker frisse voorjaarsgeur in huis! Bij aankoop van mode, voor minimaal € 50,-, ontvangt u een gratis armband.

Blue Denim viert feest

Jeanswinkel Blue Denim bestaat drie jaar. De verjaardag wordt gevierd met leuke acties. In de eerste twee weken van april is iedere tweede jeans voor de helft van de prijs, bij aankoop van twee Garage T-shirts van € 14,95 een two-pack boxershorts van € 19,95 kado en de Maskovic stretch-jeans in 6 kleuren zijn nu extra voordelig: 1 voor € 39,95, 2 voor € 75,- en 3 voor € 100,-. Blue Denim heeft een uitgebreide collectie jeans voor mannen en jongens. De winkel biedt topservice, dat blijkt uit het feit dat broeken gratis op lengte worden gemaakt met de originele rand. En klanten mogen de jeans ook gewoon thuis passen. Jeanswinkel Blue Denim is dinsdag t/m donderdag geopend van 9.30 tot 17.30 uur, op vrijdag van 9.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Jubileumactie 

WAARDEBON Bij besteding vanaf € 65,aan dameskleding

10,- korting Maximaal 1 bon per klant

E n nog m. .e. ac ties.

er

Molenstraat 10 4311 EC Bruinisse Telefoon 0111-481595 Actie’s geldig tot 19 april 2014 en niet i.c.m. reeds afgeprijsde artikelen. Dinsdagmiddag gesloten

DIT JAAR BESTAAT VAN DEN BOS VIJFTIG JAAR. TIJD VOOR EEN NIEUW ‘JASJE’. Na vele jaren trouwe dienst hebben we het logo aangepast aan ons huidige assortiment. Naast textiel, wol en garen zijn we ons steeds meer gaan richten op kleding. Daarom hebben we de schaar en knoopjes uit het oude logo ingewisseld voor een tijdloos en stijlvol geheel. Kom naar de winkel voor leuke acties.

OS

EN B

5ja0ar

D VAN

Ook verkopen wij woon-accesoires en exclusieve cadeautjes. Lijnbaanstraat 19 3241 GN Middelharnis

Neem eens een kijkje bij één van deze modezaken!

Hoedenhuijs Josephine,het adres voor exclusieve en betaalbare hoedenmode! De nieuwe collectie is binnen,er is weer volop keus in grote en kleine modellen! Loop gerust eens bij ons binnen! U bent van harte welkom! Tot ziens. Hoedenhuijs Josephine, Zandpad 30, 3241 GX Middelharnis, tel. 0187 487644

WWW.HOEDENHUIJSJOSEPHINE.NL


Column

Puberzoon wil een labrador en geen ‘truttenhond’ Er wordt mij wel eens gevraagd mee te denken over de keuze voor een hondenras. Laatst was ik bij een gezin met een puberzoon van dertien. Met name zoonlief wilde een hond, een Labrador. Na jaren zeuren, waren de ouders overstag gegaan. Groot probleem was echter dat de vader allergisch is voor honden. De vraag was dus: ‘Welk ras gaat geen allergische reacties opleveren?’

Angelique Herrebrugh Wil je een beter contact met je hond? Of ben je gewoon benieuwd naar alles wat met je trouwe viervoeter te maken heeft? Lees dan de column van Angelique Herrebrugh van Hondenschool Okidoggy uit Dirksland. www.okidoggy.nl

Mijn antwoord was dat een Spaanse waterhond een optie kan zijn, omdat het haar van dit ras bij sommige allergische mensen geen reactie oplevert. Of een poedel. De puberzoon protesteerde direct, hij wil absoluut niet gezien worden met zo’n ‘truttenhond’. Hij wil een Labrador en anders niet, zijn vader moet niet zo de baas willen spelen over hem. Vervolgens vroeg de zoon aan paps of hij geen pillen kan nemen tegen zijn allergie, of een spuit. Ik wist niet wat ik hoorde en bedacht gelijk optie drie: geen hond in huis halen! Op sommige momenten kan ik niet begrijpen

dat ouders zich in bochten wringen om zoonlief zijn zin te geven, zelfs als ze daar zelf de dupe van worden. ‘Gaat de gezondheid van je vader niet voor dat wat jij wilt?’ vroeg ik nog. Nee. ‘Papa moet niet zo stom doen, hij verpest altijd alles.’ Een echte puber dus! Ik heb de ouders aangeraden er goed over na te denken. Wat als zoonlief zijn interesse verliest in de Labrador? Wat als de allergie toch te erg wordt? Wordt de hond dan het slachtoffer dat eenzaam in de tuin eindigt of op Markplaats wordt gezet? Als de ouders zich zo laten manipuleren door zoonlief is de kans aanwezig dat de hond dit in de toekomst ook gaat doen. ‘Kortom’, zei ik tegen de ouders: ‘Is het niet beter zijn als de puberzoon later een hond neemt, als hij op zichzelf woont?’ Als blikken konden doden, dan was dat op dat moment gebeurd. Het laatste dat ik hoorde, was dat er toch een poedel komt en dat hij niet truttig geknipt wordt. Blijkbaar is het gezin toch aan het denken gezet. Nu alleen nog hopen dat paps zo wijs is dat hij eerst test of hij inderdaad geen last heeft van een poedelvacht...

Hondenschool Okidoggy

Wij zijn verhuisd

• Pups kunnen elke week instromen • Kleine cursusgroepen, dus veel persoonlijke aandacht

naar ons nieuwbouwpand

aan de Willem Bilderdijkstraat 50 te Sommelsdijk Onze nieuwe praktijk is uitgerust met: » Digitale röntgenapparatuur » Echo

www.okidoggy.nl

Dirksland

06-10936503

» Gasanaesthesie

» Uitgebreide opname mogelijkheden Telefoonnummer 0187-478660 voor het maken van een afspraak, vragen e.d. Wij werken uitsluitend op afspraak. Openingstijden voor het afhalen van medicijnen en voeding: Maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00 uur Ook kunt u terecht op maandag- en woensdagavond van 18:30-20:00 uur Buiten de openingstijden zijn wij ook op bovenstaand telefoonnummer bereikbaar. Onze dierenartsen verzorgen de spoeddienst zelf, de praktijk in Oude-Tonge blijft geopend.

De specialist in printwerk én drukwerk, zakelijk en particulier. Huisstijl- en reclamedrukwerk. Ook voor ontwerp. • Gerard Walschapstraat 6 / 3245 MD Sommelsdijk • Tel. 0187-764 001 / 06-1160 1201 • www.kranseprintwrx.nl / info@kranseprintwrx.nl • www.facebook.com/kranseprintwrx


BeCare redt levens BeCare verkoopt AED’s, daarmee wordt de overlevingskans bij een hartaanval met 80 procent vergroot. Irene Drenth, oprichtster van BeCare, legt uit: “Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Indien nodig, geeft het een elektrische schok.”

Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

AED en AED-training “Met de aanschaf van een AED redt u levens. BeCare is een onafhankelijke AEDdealer en levert alle merken. Eerlijk advies, gebaseerd op jarenlange ervaring en toegespitst op uw specifieke situatie, zorgt ervoor dat u de juiste AED aanschaft”, vertelt Drenth. Voor goed gebruik van de AED is het belangrijk om een goede training te volgen. BeCare staat garant voor een professionele training. Trainingen en certificering BeCare geeft trainingen en cursussen op maat op het gebied van AED, BHV, (kinder-)EHBO, reanimatie en levensreddend handelen. Uniek is BeCare in het maatwerk dat hierbij wordt geleverd: in overleg, op locatie, praktijkgericht en toegespitst op certificering die voor u noodzakelijk is. “Daarbij werken we met professionele instructeurs die jarenlange praktijkervaring hebben opgedaan. De deelnemers hebben na de training voldoende vertrouwen opgedaan om in het geval van een incident daadwerkelijk te handelen.” Ook particulieren zijn bij BeCare aan het juiste adres, u kunt bij ons o.a. reanimatie en Kinder EHBO volgen. Wist u dat veel ziektekostenverzekeringen de kosten van dergelijke trainingen vergoeden? Locaties Op de website www.AEDopGoeree.nl staat een kaart waarop precies is aangegeven op welke locaties een AED beschikbaar is.

Meer weten? Bezoek de webshop www.becareshop. nl of neem contact op voor een AED, training, product of advies op maat via info@becare.nl of 0187-892177.

AED redt levens bij juist gebruik

Irene Drenth

Volg een training en redt levens!

Staar De oogaandoening staar, cataract, treft voornamelijk de ouderen. Staar wil zeggen, dat de ooglens in het oog vertroebeld is. Het lichtverloop wordt verstoord daardoor ontstaat slecht en minder scherp zicht. Vaak verandert door staar ook de brilsterkte. Staar ontstaat wanneer de chemische samenstelling van de ooglens verandert. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de natuurlijke veroudering van het oog. Cataract kan ook ontstaan door een ontsteking, verwonding, erfelijke ziekte, stofwisselingsziekte of een glasvocht operatie(vitrectomie). Mensen die bv. Diabetes hebben, hebben een verhoogd risico om vroegtijdig cataract te ontwikkelen. Klachten bij staar Staar kan zich zowel snel als langzaam ontwikkelen. De meest voorkomende klachten zijn: • • •

Wazig zien (zowel dichtbij als veraf) Minder goed contouren kunnen onderscheiden Dubbelzien

• • • •

Lichtschuwheid Kleuren doffer waarnemen Minder goed contrasten zien Uitstralen van lampen in het donker

Voor wie nog goed ziet is een operatie nog niet noodzakelijk. De oogarts voert in principe alleen een staaroperatie uit als u, door het verminderde gezichtsvermogen, last ondervindt bij de dagelijkse bezigheden. Vaak wordt dus ook al bij ‘jongere ouderen’ besloten om tot operatie over te gaan, zodat de gezichtsscherpte verbeterd. Na de operatie van één of beide ogen, wordt door de oogarts een laatste controle uitgevoerd en krijgt u vaak een recept mee voor een nieuwe bril. Wij zullen dit recept altijd even nameten en u het juiste advies geven voor de bril.

info@becare.nl Foto: Netvlies

Diabetische retinopathie (Suikerziekte) Controle kan oogschade bij suikerziekte tijdig opsporen Diabetes is wereldwijd een van de hardst groeiende oogziektes. Suikerziekte (diabetes mellitus) kan specifieke afwijkingen in het netvlies veroorzaken, zonder dat het zien direct wordt vermindert. Wanneer men eenmaal afwijkingen aan het netvlies vaststelt, dan kan er al enige jaren sprake zijn van verhoogde glucosewaardes in het bloed. Bij suikerziekte veranderen de bloedvaten in het netvlies. De wanden van de kleinere bloedvaten worden zwakker of raken afgesloten. Dan kunnen er kleine puntbloedinkjes ontstaan (micro-aneurysmata) en vochtophoping in het netvlies. Door zuurstoftekort vormen zich nieuwe bloedvaten, waarvan de kwaliteit veel minder is en deze kunnen gemakkelijk bloedingen veroorzaken in het glasvocht van het oog.

Maak nu een afspraak (0187 48 6333

Zandpad 8a | 3241 GX Middelharnis 0187-486333 | www.saers-middelharnis.nl


Middelharnis

Dirksland

Herkingen

Oostelijke Achterweg 44

Philipshoofjesweg 47

Molendijk 149

Jan Deugtstraat 11

Vraagprijs: € 169.500,- k.k.

Vraagprijs: € 224.000,- k.k.

Vraagprijs: € 139.000,- k.k.

Vraagprijs: € 118.000,- k.k.

• ruim hoekappartement • extra kamer op verdieping • rustig gelegen

Sommelsdijk

Nieuwe-Tonge

Oude-Tonge

• half vrijstaande woning • zeer goed onderhouden • grote, vrije tuin

• vrijstaande woning • aangebouwde garage • sfeervolle woning

Sommelsdijk

• half vrijstaande woning • grote garage • diepe tuin aan natuurgebied

Herkingen

Middelharnis

Willem Bilderdijkstraat 36

Fordstraat 15

Ringstraat 51

Sint Elizabethstraat 32a

Hoflaan 53

Vraagprijs: € 247.500,- k.k.

Vraagprijs: € 189.000,- k.k.

Vraagprijs: € 159.000,- k.k.

Vraagprijs: € 298.000,- k.k.

Prijs n.o.t.k.

• moderne woning • veel luxe en ruimte • mooi gelegen met vrij uitzicht

Oude-Tonge

• ruime eengezinswoning • vrij uitzicht • kindvriendelijke omgeving

Den Bommel

• uitgebouwde tussenwoning • grote voor- en achtertuin • 4 slaapkamers

• half vrijstaande woning met inpandige garage • zeer goed onderhouden • diepe tuin (945 m2 eigen grond)

Middelharnis

Dirksland

• karakteristiek herenhuis (2 onder 1 kap) • 4 slaapkamers en diepe tuin • Bieden t/m 7 april as.

Middelharnis

Dabbestraat 34

Boven Oostdijk 23

• eigentijdse woning met 3 slaapkamers • uitzicht op het Haringvliet • zeer diepe tuin

Steneweg 57

Voorstraat 11

Prins Clausstraat 18

• grote hoekwoning met garage • 4 slaapkamers • diepe en vrije tuin

Vraagprijs: € 249.500,- k.k.

Vraagprijs: € 199.000,- k.k.

Vraagprijs: € 164.000,- k.k.

Vraagprijs: € 339.000,- k.k.

Vraagprijs: € 349.000,- k.k.

Goedereede

• goed onderhouden hoekwoning • extra brede tuin • 3 slaapkamers

• grote, sfeervolle, hoekwoning • bij de woning passende sfeer en stijl • veel luxe en ruimte

• grote half vrijstaande woning • 5 slaapkamers • veel praktische luxe en een vrije tuin

Sommelsdijk

OPEN HUIS op 5 april van 11.00 uur tot 15.00 uur. Waterpoortstraat 5

Binnenweg 36

Vraagprijs: € 249.000,- k.k.

Vraagprijs: € 149.000,- k.k.

• uitgebouwde half vrijstaande woning • grote tuin rondom • 4 slaapkamers

Kijk voor meer info over deze woningen op onze site www.profitmakelaardij.nl

• Karakteristieke half vrijstaande woning • naar eigen idee te renoveren • ruime, besloten tuin

Peugeot 107 en 208 ‘Bouvigne’

  

DE PEUGEOT 208 ENVY... Uw beste voornemen voor 2014! Peugeot 208 Envy 5 deurs 1.2 Extra inruilpremie Extra voorraad korting PRIJS RIJKLAAR Knalprijs van € 18.660 voor €13.960,VAN

€ 18.660,00 € 2.500,00 € 500,00

NÚ VOOR €11.650,€ 15.660,00*

€ 2.310,-

Speciale actiemodellen. Beperkt leverbaar! Kijk snel op www.goedkopepeugeots.nl!

100% RIJKLAAR; volle tank, mattenset en gepoetst! Gratis verlenging fabrieksgarantie naar 3 jaar 0% rente op financiering 208: 36 maanden, max. € 7.000,107: 36 maanden, max. € 3.500,-

+ NÚ 0% RENTE OP UW FINANCIERING!

VOORDEEL!

De 107 ‘Bouvigne’ is standaard uitgerust met o.a.: airco, radio/cd, ‘elektrisch pakket’, Uw totale voordeel: € 3.000,00! BOUVIGNE stylingpakket, 3 jaar garantie en vele andere opties!

PRIJS VAN

RIJKLAAR

€16.617,-

NÚ VOOR €14.750,-

€ 1.867,-

VOORDEEL!

De 208 ‘Bouvigne’ is standaard uitgerust met o.a.: airco, Peugeot Connect, radio/cd, cruise control, 15 inch velgen, head-up display en vele andere opties!

10 x 12 PTA Middelharnis Kastanjelaan 41-43 Tel: (0187) 483094

Automobielbedrijf De Nobelpoort Zierikzee (Agent) Oudeweg 2 Tel: (0111) 414453

info of inruil? Ga dan snel naar Groep » www.goedkopepeugeots.nl De Meer PTA Autobedrijven zijn onderdeel van Automotions B.V.

PTA is onderdeel van Automotions

Getoonde afbeeldingen kunnen in details afwijken van werkelijke uitvoering.


Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Nog meer

tulpen

Kunt u niet wachten tot de tulpenvelden op het eiland bloeien? Maak dan een uitstapje naar Keukenhof. Daar bloeien miljoenen tulpen en wordt het verhaal van de tulpenteelt verteld. Keukenhof is niet alleen genieten voor ouderen, Keukenhof is ook kinderfantasie. Zonder nintendo of tekenfilm, maar met activiteiten die raakvlakken hebben met natuur en cultuur. Een heerlijke dag in de buitenlucht. Nieuw dit jaar zijn de pianoconcerten van Wibi Soerjadi. Hij treedt op in een decor van duizenden bloemen. Kijk voor meer informatie op www.keukenhof.nl

Verticaal

tuinieren Wel groene vingers, maar geen tuin. Dan is de muurtuin een uitkomst. Deze zak hang je eenvoudig op aan een wand op je balkon, waarna je van hartenlust kan tuinieren. Kweek je eigen biologische groenten en kruiden. De muurtuin is trouwens een duurzaam product, want de grondstof bestaat voor 99 procent uit statiegeldflessen.

Bloemmotieven in huis De bloementrend verplaatst zich van onze kleding naar ons interieur. Op de catwalk zagen we jolige bloemmotieven in felle kleuren. De vrolijke bloemen komen ook terug in huis. Niet alleen bloemrijke behang, ook een stel fleurige kussens of een dekbed met felpaarse bloemen is prima geschikt om het voorjaar in huis te halen. Ga voor een interieur in je eigen bloemenstijl!

Fleur op met lentebloeiers in huis

Kleurrijk genieten

Het is de hoogste tijd om de groenste voorjaarscollectie van 2014 in huis te halen. Met vrolijke lentebloeiers staat je interieur in een mum van tijd bol van kleur en geur. En van die tulpen, hyacinten, blauwe druifjes en narcissen fleur je ook zelf helemaal op! Tot eind april kun je volop genieten van de lentebloeiers. Als snijbloem ĂŠn kant-en-klaar in een potje vormen ze een ware kleursensatie in huis. Laat je daarbij eens verrassen: wat dacht je van een gele hyacint, een dubbelbloemige tulp of een blauw druifje in het wit?


Concept Honda Civic Type R onthuld Een racewagen voor de openbare weg. Dat is het nieuwe conceptmodel van Honda dat voor het eerst te zien was op de motorshow in Genève. De brutale en expressieve styling is een afspiegeling van de sterke prestaties waar de Type R bekend om staat. Liefhebbers moeten nog even geduld hebben. De ‘hot hatchback’ komt pas in 2014 op de markt.

Sinds zijn eerste introductie staat het model van de Renault Twingo voor innovativiteit en creativiteit in de compacteklasse van Renault.

De nieuwe Renault Twingo

Frisse kijk op populaire stadsauto

Renault heeft besloten om bij de nieuwe modellen van de Twingo de motor achterin te plaatsen. Daardoor is er meer ruimte gecreëerd en is het efficiënte karakter van de auto niet negatief beïnvloed. Het ontwerp van de voorkant van de auto had dan ook geen restricties. Dit maakt onder meer een kleinere draaicirkel mogelijk. De auto wordt leverbaar in vier nieuwe aansprekende kleuren, namelijk lichtblauw, wit, geel en rood. De nieuwe Renault Twingo valt verder op door de hoek waaronder de achterruit is geplaatst en de prominente schouderlijn, een verwijzing naar de iconische Renault 5 Turbo. Dit nieuwe model is voor het eerst in de Twingo-geschiedenis als vijfdeurs model ontworpen.

Middelharnis/Sommelsdijk KNÖPS, Langeweg 113, (0187) 47 67 67.

OPEL ADAM. DE PERFECTE MATCH BESTAAT.


Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

Gereden - Nissan Note Een kenmerk van Nissan is dat het zich in elk segment onderscheidt. Met de nieuwe Note doet Nissan het ook in het B-segment anders dan anderen. De nieuwe Nissan Note is ge­bouwd volgens hetzelfde recept als zijn voorganger. Het is het een typische mini-MPV met een royale zitruimte achterin. Voorin worden inzittenden getrakteerd op een comfortabele, ietwat hoge zitpositie en een gedeeltelijk pianozwart dashboard. Binnen de compacte afmetingen is ook nog ruimte voor een forse baga­geruimte van 441 liter inhoud. Rijden in de Note vergt nauwe­lijks inspanning. De besturing, de koppeling en de versnellingsbak laten zich heel licht bedienen. De zuinige 1,2-liter driecilinder­ motor met een vermogen van 59 kW (80 pk) is tot zo’n 80 km/ uur redelijk vlot, maar heeft het wat moeilijk bij snelle inhaalac­ties op de snelweg. De sterkere 1.2

DIG-S turbomotor is wat dat betreft een betere keuze. De Nissan Note is merkbaar licht van gewicht. Hij vertoont een lichtvoetig rijgedrag en bij gas los - en dan vooral met de koppeling ingetrapt - blijft de Note eindeloos doorrollen. Wie deze eigenschap actief gebruikt en de zuinige ECO-stand heeft geactiveerd, is in staat een brandstofverbruik van zo’n 1 op 20 te realiseren. Uniek in dit segment is het opti­onele Nissan Safety Shield. Dit is een pakket met geavanceerde assistentiesystemen die norma­liter alleen voor dure auto’s zijn weggelegd. Tegen meerprijs biedt Nissan ook het multimedia-/na­vigatiesysteem Nissan Connect, al dan niet in combinatie met de Around View Monitorparkeerca­mera voor 360 graden overzicht. De Nissan Note met 1.2 benzi­nemotor is leverbaar voor prijzen vanaf 13.490 euro.

Merkbaar licht van gewicht

Succesnummer

Mitsubishi Outlander PHEV

Je ontkomt er niet aan. Op de A29, de A4 of de N215; de Mitsubishi Outlander PHEV duikt overal op. Niet zo vreemd, want deze zogenoemde ‘stekkerhybride’ was dé verkoopsensatie in de laatste maanden van 2013. Zakelijk rijders die de Mitsubishi Outlander PHEV in 2013 regis­treerden, zijn de komende jaren vrijgesteld van bijtelling. Daar­door werd de eerste plug-inhybri­de SUV een regelrechte hype. In drie maanden zijn ruim achtdui­zend exemplaren afgeleverd. De hamvraag is natuurlijk: Hoe rijdt de imposante SUV? In de flinke Outlander rij je als een vorst. Je zit hoog en ondanks z’n forse gewicht van 1.758 kilo manoeuvreert de auto verrassend eenvoudig. Hij is ook lekker stil. De elektromotoren leiden de dans tot een snelheid van 125 km/uur, daarna neemt de benzinemotor het alleen over. De accu’s houden het ongeveer dertig kilometer vol. Je doet er goed aan om ze te sparen (Save Battery-knop) bij hogere snelheden, om in de stad weer volledig elektrisch te kun­nen rijden. Opladen is een fluitje van een cent, ook thuis. Door de auto dagelijks op te laden, is een gemiddeld verbruik van 4,0 l/100 km mogelijk. De prijzen beginnen bij 39.990 euro.

Download onze GRATIS APP en vindt wat u zoekt onder één knop ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! www.axxiauto.nl

GRATIS APP alle informatie bij de hand Watertoren 25 - 3247 CL Dirksland - Tel. 0187 603 590


TE KOOP

TE KOOP

OUDDORP

OUDDORP

MOLENWEG 42

HOFDIJKSWEG 7

€ 344.000,-K.K. Royale vrijstaande woning Ca. 1095 m2 perceel

2 slaapkamers Prachtige locatie in Ouddorp

€ 185.000,-K.K. Ruime woning in het centrum van Ouddorp 3 slaapkamers

Op zuid westen gelegen tuin Royale woonkamer


Uitleg: Zet de letters in de genummerde vakjes in de balk. Het einde van ieder woord is aangegeven met een dikke lijn, dit maakt het oplossen iets makkelijker. De oplossing wordt zomers veel gezien op Goeree-Overflakkee.

DOORLOPER 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

8

1

13

14

15

Puzzel april

5

2 3

Doe mee en maak kans op een privé paar drijles t.w.v. €35,- bij Manege Oostmoe r.

4 1

5

7

6

1

7 2

8

4

10 4

11

5 6

3

12

7

13

8

14 15

2 3

9

6

9

Over Flakkee jaargang 5 - april 2014

9

Vorige maand ontvingen we stapels met briefkaarten en stroomde de e-mail helemaal vol. Bedankt voor jullie deelname! De winnaar van de taart van banketbakker Van Helden is Mevrouw Breeman-Markus uit Sommelsdijk. Eet smakelijk! Heeft u de oplossing gevonden? Stuur uw inzending voor dinsdag 22 april 2014 naar Eilanden-Nieuws o.v.v. ‘Puzzel Over Flakkee’, Postbus 8, 3240 AA Middelharnis of naar info@eilandennieuws.nl. Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.

Horizontaal: 1 militaire rang * bedreiging met geweld. 2 bloedvat * bakgerei * opera van Verdi * voorzetsel. 3 telwoord * op zekere tijd * bezoek. 4 deel van een ei * rekening * schreeuw. 5 Europeaan * Bijbelse figuur * legsel. 6 traag, futloos * niet klaar * sierlijk. 7 huidaandoening * loofboom * opening in vloer * lidwoord. 8 supermarkt * dwaas * opening van een vulkaan * bloem. 9 mestvork * afgodisch * twistgodin (myth.). 10 voegwoord * talrijk * muziekgezelschap . 11 soort reiger * valse eed * heette vroeger Perzië. 12 Grieks eiland * plaats op de Veluwe * jonge vrouw * water bij Amsterdam * achter. 13 sporenplant * gokspel * en (Frans) * kindergroet. 14 strandmeer * afslijting van land * term bij darten. 15 kleur * iedereen * schildhouder. Verticaal: 1 kaarsdrager * boom * insect. 2 muziektempel * uitroep van medelijden * het inbreken. 3 speelgoed * beroep in Venetië * pers. voornaamwoord. 4 Deense munt * honingbij * in orde! * vis. 5 negende toon * grappig * hemelbrood. 6 zwijn * uiting van verdriet * leefregel * lengtemaat. 7 vazal * rechte lijn * ondiep water. 8 in het jaar * neer beneden gaan * vervelend mens. 9 uitgenodigd persoon * luizenei * ranonkelachtige plant. 10 mededinger * huur voor langere termijn (bv. auto) * droogvloer. 11 azijn * de eer te ........... vallen * uitgave, druk. 12 schutsluis * regeringsstelsel * in het ........ van. 13 beroep, ambacht * putemmer * halfvloeibaar kooksel * op de wijze van. 14 een beetje * deux-chevaux * ...................nieuws. 15 titel ter onderscheiding * Japanse munt * soort appel.

“MANEGE OOSTMOER” EVENEMENTEN TWEEDE PAASDAG SPRINGWEDSTRIJD EN KNHS DRESSUURWEDSTRIJD Er kan voor beide wedstrijden nog ingeschreven worden!! (Zie de vraagprogramma’s op onze website!!!!) U bent natuurlijk ook van harte welkom om bij ons te komen kijken en/of een drankje/hapje te nuttigen in een van de foyers of op het terras!!!! Oostmoersedijk 2a | 3243 LE Stad aan ‘t Haringvliet Tel.: 0187-611242 | info@manegeoostmoer.nl

www.manegeoostmoer.nl


Altijd de juiste keuze

nu normaal 1.395,-

Actie RM 40%

UrbanSofa® Orlando Smaakvolle zitcombinatie. Kom langs voor een aangename kennismaking met deze fraaie eyecatcher.

ko

rtin op d g ew van R inkelvoo r ivier a Ma raad ison

nlijk Uw persoo ur ise v interieurad

Zierikzee 33 enstraat Greveling 45 4000  0111 onen.nl walhoutw contact@ utwonen.nl o www.walh

995,-

UrbanSofa® Fabio Heerlijke grote XL sofa uit onze nieuwe lifestyle collectie 2014. Deze stoere bank staat fantastisch ik elk interieur. De dikke ribstof is helemaal in de trend van 2014. Mooie comfortabele materialen met een vintage karakter. De houten knopen zijn met de hand vervaardigd van Europees eikenhout. De achterzijde van de kussens zijn voorzien van een gestoffeerde knoop waardoor afwisseling een kwestie van omdraaien is. De Fabio is in meer dan 80 stoffen leverbaar van fauteuil tot hoekbank

Openingstijden Donderdag 10:00 - 21:00 uur Vrijdag 10:00 - 17:30 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur Overige dagen op afspraak

volg ons op facebook

Over Flakkee - Editie april 2014  

Over Flakkee - Editie april 2014

Over Flakkee - Editie april 2014  

Over Flakkee - Editie april 2014

Advertisement