Page 1

IT ISLAND is een uitgave van

duurzaam in ict

Boomgaardweg 5 3241 LA Middelharnis

Rottenburgseweg 25 3241 XD Middelharnis

T. 0187 488 555 E. info@voogd.com W. www.voogd.com

T. 0187 493 222 E. info@coas.com W. www.coas.com

IC-Automatisering BV Watertoren 40 - 3247 CL Dirksland (0187) 60 90 05 www.ic-automatisering.nl


Design: Sfa Print

Wat is er mooier dan werken op Flakkee?

Wónen op Flakkee natuurlijk! Zeker als je kiest voor wonen in een nieuwbouwproject van Wonen op Flakkee. De woningen zijn divers, stijlvol, comfortabel en duurzaam. Kortom, helemaal klaar voor jouw toekomst!

2

NOG

VRIJE KAVELS

STADS MET EEN DORPS KARAKTER

GENIET VAN HET BUITENGEBIED

WONEN AAN DE KADE

Zoek je een prachtige eengezinswoning of een

Ruime bouwkavels voor vrijstaande

Wonen op Flakkee realiseert in Middelharnis

ruime tweekapper? Of bouw je liever zelf?

woningen in het buitengebied van Dirksland.

een wijk met appartementen, rijwoningen,

Wonen op Flakkee realiseert voor iedere doelgroep

Vlak bij het Grevelingenmeer en op nog geen

tweekappers en een vrijstaande woning.

een prachtige woning in Havenstadt. Het project

2,5 kilometer van het centrum. De kavels zijn

Havenkade zal een prachtige entree worden

ligt vlakbij het Haringvliet en op 5 autominuten

circa 3000 m2 groot.

van de jachthaven van Middelharnis.

van Middelharnis.

0187 - 82 02 06 info@wonenopflakkee.nl

Meer weten? Kijk op

WONENOPFLAKKEE.NL


Goeree-Overflakkee

IN CIJF3RS

Welkom op IT ISLAND Goeree-Overflakkee

Aantal inwoners (op 1 januari 2017)

49.130 Gemiddelde huizenprijs

€ 244.000,Oppervlakte gemeente Goeree-Overflakkee

261,25 km2

Aantal jachthavens

25 Aantal vaste files

Aantal km strand

1

(Tijdens het fe stival Concert at Se a)

Aantal dorpen

1

12

13

Aantal steden (Goedereede heeft sinds 1312 stadsrechten)

Bronnen: Gemeente Goeree-Overflakkee en CBS

Het is een goed bewaard geheim. Op het Zuid-Hollandse eiland GoereeOverflakkee zijn er meerdere IT-ondernemingen die tot de top van Nederland behoren. Ze werken in een schitterende omgeving aan creatieve oplossingen voor grote merken en gedreven ondernemers. The mobile-first webshop van Dille & Kamille, de online koffiebeleving van Mocca d'Or en software systemen voor Unilever. Allemaal gemaakt door bedrijven op het IT ISLAND. De ideale plek voor ondernemers die op zoek zijn naar een IT-partner met expertise en creativiteit. En voor alle knappe koppen die nu in de file staan richting hun werk. Kom eens kijken op het rustige Goeree-Overflakkee. Daar kun je onderweg naar je werk even een selfie maken tussen de felgekleurde tulpen. Er zijn volop uitdagende vacatures, van designer tot projectleider en van PHP Developer tot Implementatie consultant. En dat allemaal op één van de mooiste eilanden van Nederland. Een plek waar je heerlijk kunt wonen, werken en recreëren.


Werken bij

XSARUS? XSARUS is altijd op zoek naar nieuw talent.

Meer weten? Neem contact op voor een kennismaking onder het genot van een kop koffie. Of loop een dagje mee om echt kennis te maken met het XSARUS-dna.

Op zoek naar het XSARUS-dna

“Na het eerste gesprek was ik verkocht” XSARUS is een digital commerce bureau met een toppositie in de Benelux markt. Het bureau helpt fabrikanten, wholesalers en retailers met het verwezenlijken van omnichannel e-commerce op het hoogste niveau. Met een ervaren team van 70 medewerkers wordt één passie gedeeld: het succesvol maken van de klant. Niet voor niets staat het bedrijf op nummer 2 in de Emerce 100 in de categorie Beste E-commercebureaus van Nederland.

4

Bij de werkplek van Joost zijn de slingers net opgeruimd. Ze waren als verrassing opgehangen omdat hij vijf jaar in dienst is. Zijn jubileum werd gevierd met taart. In de kantine schuiven de personeelsleden en klanten aan voor de lunch. Ingrit zorgt iedere dag voor een lekkere en gezonde maaltijd. Een kijkje in de keuken bij XSARUS, een bedrijf dat volgens onderzoek van ICT-vakblad Computable bij de

beste werkgevers van Nederland hoort. HR-coördinator Marcha vertelt dat de gemiddelde leeftijd binnen het bedrijf begin dertig is. In de IT-wereld werken medewerkers gemiddeld maar twee of drie jaar bij hetzelfde bedrijf. CEO Paul vertelt: “Gelukkig zien we dat veel mensen hier blijven hangen.” Volgens Marcha komt dat door het XSARUS-dna. Op zoek naar dat XSARUS-dna vragen we naar de


ervaringen van Ilona. Zij werkt 2,5 jaar bij XSARUS als marketingmanager. “Tijdens het eerste gesprek was ik gelijk verkocht. De sfeer hier is warm en goed. Er werken hier allerlei verschillende mensen, en iedereen kan gewoon zichzelf zijn. Er is respect en waardering voor elkaar.” Het werkgeversonderzoek van Computable is gebaseerd op de beoordeling van medewerkers in de ict-branche. XSARUS staat met het cijfer 8,92 op plaats 13 in de top-100 van Nederland. Het bedrijf scoorde dit jaar al eerder de tweede plaats op de lijst met de beste e-commerce bureaus van Nederland. De lijst is gebaseerd op beoordelingen van opdrachtgevers en beslissers in de branche. Als klap op de vuurpijl duikt het bedrijf in Middelharnis ieder jaar steevast op in de lijstjes met snelgroeiende (internet)bedrijven. Het bedrijf groeit jaarlijks met ongeveer twintig procent, daarmee groeit XSARUS net zo snel als de bestedingen aan online retail in Nederland. Fashion en lifestyle De opdrachtgevers van XSARUS zijn vooral te vinden in de hoek van fashion en lifestyle. Daarvoor wordt zowel het denkwerk als de uitvoering gedaan, van consultancy, tot development en infrastructuur. Van de ideale looproutes in het magazijn tot het verleiden van de bezoeker om wat te kopen in de webshop. In een team met verschillende disciplines wordt er samen met de klant gewerkt aan innovatieve online oplossingen. Voor de kenners: wat betreft e-commerce wordt er gewerkt met Magento en TableTop. Een ander specialisme is product information management, of kortweg PIM. XSARUS is implementatiepartner van inRiver en Contentserv. Meer weten? Kijk dan op Xsarus.nl naar de klantcases. CEO Paul vertelt dat veel werknemers niet alleen vanwege de sfeer bij XSARUS blijven ‘hangen’, maar ook vanwege de locatie. “Onze medewerkers hebben geen last van files, dat is echt een voordeel van ons bedrijf in Middelharnis. We hebben iemand uit Dordrecht hier werken, die werkte eerst in Rotterdam. Dat is voor hem dichterbij huis, maar hij stond bijna iedere dag in de file. Sinds zijn overstap naar XSARUS heeft hij geen files meer en daardoor minder reistijd.” Het personeel van XSARUS komt globaal vanuit het gebied tussen Rotterdam, Breda en Vlissingen. Meer vrienden dan collega’s Het valt op dat de medewerkers vaak meer vrienden zijn dan collega’s. Marcha vertelt dat er ieder jaar een groep collega’s samen op wintersport gaat. In het weekend wordt er regelmatig afgesproken om een drankje te doen. Dat mensen het naar hun zin hebben blijkt wel uit het feit dat er een flinke groep is die al meer dan tien jaar bij het bedrijf werkt. Whitney die nu bijna een jaar online marketing doet vertelt dat ze na haar sollicitatiegesprek zingend naar huis ging. Dat is misschien wel de kern van het XSARUS-dna: de medewerkers zijn blij met hun werk!

Yoran Kuiper van Wirenet

‘Wij zijn een allround installatiebedrijf’

Vijf voor zes ‘s morgens gaat de telefoon. Een klant met een ITprobleem. Yoran Kuiper stapt zijn bed uit en is een kwartier later ter plekke om het probleem op te lossen. De gedreven ondernemer vertelt het zomaar tussendoor, maar het is wel een perfecte illustratie van zijn werkwijze: snel en oplossingsgericht, alles voor de klant. Vijftien jaar was Yoran Kuiper toen hij begon. Hij richtte zich vooral op service rond computers en wifi, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Het sloeg enorm aan en het bedrijf groeide als kool. “Ieder jaar een verdubbeling”, zegt de ondernemer met gepaste trots. “Van het één komt het ander”, legt Yoran Kuiper uit. “Nog steeds houden we ons bezig met computers en wifi, maar we doen nu veel meer. Netwerken, cloud-oplossingen, VOIP, internet of things, camerasystemen, alarmsystemen, back-up systemen, intercomsystemen, smart home/smart business. “Wat de klant maar wil”, zegt Yoran Kuiper. Camera- en alarmsystemen Veel vraag is er naar camerasystemen om bedrijven, woonhuizen, parkeerterreinen et cetera te beveiligen. “Een camerasysteem is preventief: het voorkomt inbraken”, verklaart Kuiper de groeiende interesse. Steeds vaker vragen klanten ook om alarmsystemen met toegangscontrole. “Bedrijven en particulieren willen zo hun bedrijfspanden en woonhuizen beveiligen. Of hele bedrijventerreinen. Of auto’s… Alarmsystemen zijn ook te koppelen aan domotica: verlichting, deuren, radiatoren – alles is op afstand te bedienen en te programmeren.” Dat noemt WireNet smart home/smart business. “Als je verwarming en verlichting altijd en overal kunt regelen, geeft dat economisch voordeel – het is goed voor de portemonnee – én het is ecologisch verantwoord.” “Toegangscontrole tot bestanden via de cloud bieden we ook”, vervolgt Yoran Kuiper. “Het systeem van Nomadesk, waarvan wij reseller zijn, voldoet aan de nieuwe privacywetgeving. De toegang is per medewerker te regelen en op ieder moment in te trekken.” Het is hard gegaan met WireNet. De bevlogen ondernemer heeft een simpele verklaring voor dat succes: “Goed werk leveren. Ik zeg altijd: een klant komt niet terug als hij niet tevreden is.”

De Hofjes 22 Middelharnis

0187-747400 www.xsarus.nl

Deltageul 24, Stellendam www.wirenet.nl 085-0654140

IT ISLAND

5


IC-Automatisering denkt vanuit de mens Wie zaken doet met IC-Automatisering heeft een verstandige beslissing genomen. IC staat namelijk in de eerste plaats voor Intelligent Choice. Het bedrijf in Dirksland levert hard- en software en dienstverlening op het gebied van automatisering. In de huidige vorm bestaat IC-Automatisering sinds 1999. Dat jaar kwam het bedrijf tot stand na een samengaan van Groen Support en M&D Computer Assistance. Groen Support was van Jan Groen, die zich vooral bezighield met installeren en beheren. Via M&D Computer Assistance timmerde Daan Markwat aan de weg met hardware en de aanleg van netwerken. In IC-Automatisering brachten ze beide ‘takken van sport’ en veel kennis samen.

bedrijfsverzamelgebouw en vanaf 2005 in het huidige gebouw, dat veel meer werkruimte en mogelijkheden biedt. Het ging vanaf het begin goed met het automatiseringsbedrijf. Jan Groen verklaart dat als volgt: “Investeren in je bedrijf en in de aanwezige medewerkers en hun kennis. We doen wat we beloven, geen driedelige pakken en geen hoogdravende taal. We richten ons op het onderhouden van langdurige relaties.”

Geen hoogdravende taal Sinds 2000 is het bedrijf gevestigd op het bedrijventerrein De Watertoren, eerst in een

Die relaties zijn voor ongeveer 65 procent te vinden in het bedrijfsleven, voor 30 procent in het onderwijs en voor 5 procent

6

bij particulieren. IC-Automatisering is, naast het onderwijs, sterk vertegenwoordigd in het transport, de bank- en verzekeringsbranche, het geneesmiddelenonderzoek, de bouw en de detailhandel. Met name in een groot deel van West-Nederland, maar ook wel verder weg, zoals in Twente. Wat kan IC-Automatisering voor al die verschillende bedrijven en instellingen betekenen? Aanleg, installatie en onderhoud van netwerken (zowel bekabeld als draadloos). Zorg voor het totale systeembeheer. Leveren van hoogwaardige computersystemen en randapparatuur. Technische ondersteuning op afstand. Verbetering van de productiviteit met Spam Filtering en Managed Online Backup. Bewaking van netwerken met Managed Firewall, Threat Management en Server


Werken bij ICAutomatisering Aan de slag bij IC-Automatisering? Op dit moment hebben wij de volgende vacatures: - Administratief medewerkster - Junior accountmanager / Managementassistent - Medewerker helpdesk Kijk voor meer informatie op: www.ic-automatisering.nl/vacature.php of bel naar 0187-609005 en vraag naar Jan Groen!

Monitoring. Onlangs is Telecommunicatie Nederland overgenomen, waardoor IC-Automatisering nu ook alle diensten op het gebied van telecom en camerabewaking onder eigen dak heeft. Duurzaam in ICT 99 procent van de machines die IC-Automatisering levert is door de eigen technische dienst geassembleerd. Dit om de klant altijd te voorzien van de beste kwaliteit en maatwerk. Vandaar die pay-off ‘duurzaam in ICT’. “Dat betekent dat wij met automatiseringsoplossingen komen die zich bewezen hebben op basis van prestaties, functionaliteit en prijs,” aldus Jan Groen. Momenteel telt IC-Automatisering 25 personeelsleden. Het bedrijf neemt vooral mbo’ers (niveau 3 en 4) aan als medewerker.

“Wij faciliteren een vervolg op het hbo, als een soort extra arbeidsvoorwaarde. De medewerker heeft dan aangepaste werktijden en combineert leren en werken”, vertelt Groen. “Waarom we dat faciliteren? Voor de binding van goed personeel en om medewerkers te waarderen. Het is niet altijd eenvoudig ICT-personeel te vinden. Toch is het wel altijd gelukt.” Aan het eind van de rondleiding door het bedrijfspand aan de Watertoren wil Jan Groen nog wel even de onderscheidende punten van ICAutomatisering noemen: “We zijn benaderbaar en bereikbaar. We zijn een soort schutting: de klant kan er van alles overheen gooien en wij pakken het op èn lossen het op. Ook onderscheidend: onze ervaring in het basisonderwijs, waaraan we bijvoorbeeld veel geïntegreerde digiborden

leveren. Tot slot: wij denken altijd vanuit de mens, niet vanuit de techniek. De belangrijkste vraag die wij beantwoorden is hoe het werken aangenamer gemaakt kan worden.” Ja, dan ben je wel gebaat bij een intelligente keus…

Wegens gestage groei per direct op zoek n

Watertoren 40, Dirksland 0187-609005 www.ic-automatisering.nl

Aantoonbare praktische- en theoretische kennis van hard- en software is, evenals nauwkeu

een vereiste. In het bezit van MCSE of MCITP is een pré, evenals kennis van programmeren

IT ISLAND

7

Je bent goed in staat je te verplaatsen in de klant, bent geduldig, communicatief sterk en prioriteiten te stellen.

Jouw uitgebreide kennis en ervaring maken jou de systeembeheerder die wij het on

het beheer van de infrastructuur van opdrachtgevers toevertrouwen. Door jouw a


Goeree-Overflakkee:

waar wonen, werken en recreëren samenkomen! Wonen, werken of recreëren op Goeree-Overflakkee? Waarom niet alle drie?! Goeree-Overflakkee is echt bijzonder! Dat zie en voel je als je op dit ZuidHollandse eiland bent, ruimte en kwaliteit van leven kenmerken GoereeOverflakkee. Het eiland herbergt prachtige elementen: een rustig en landelijk karakter, een brede kuststrook met schone stranden, mooie dorpen en verschillende natuurgebieden. Wonen op Goeree-Overflakkee ‘Wonen is recreëren’ wordt er vaak gezegd over het wonen op Goeree-Overflakkee. Dat komt omdat wonen en recreëren zo dicht bij elkaar liggen op het eiland. Het strand, de fiets- en wandelpaden, de natuurgebieden, de uitgestrekte polders of de authentieke dorpskernen; het ligt allemaal binnen handbereik. Daarnaast heeft Goeree-Overflakkee het goed voor elkaar op het gebied van onderwijs, zorg, veiligheid en gemeenschapszin. Er is een kwalitatief goed ziekenhuis gevestigd in Dirksland met een regionale functie. Er zijn goede scholen, zowel voor basisonderwijs als voor voortgezet onderwijs. Bovendien wordt er ook middelbaar beroepsonderwijs aangeboden op Goeree-Overflakkee. Grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen zijn binnen 45 minuten aan te rijden. Recreëren op Goeree-Overflakkee Maak op een vrije dag een wandeling door de duinen fiets langs de brede stranden of langs één van de natuurgebieden. Het eiland kent meerdere natuurgebieden zoals de Kwade Hoek, de Slikken van Flakkee en de Hellegatsplaten. Hier zijn ook verschillende ‘wilde’ dieren te zien zoals fjordenpaarden, heckrunderen, vossen, reeën, flamingo’s, zeehonden, bevers en talloze vogels. Het water op of in? De Brouwersdam is de internationale hotspot voor actieve watersporters. Suppen, surfen, kajakken, een sprong wagen van de Waterjump; het kan allemaal op de Brouwersdam! Op het KrammerVolkerak, het Haringvliet en de Grevelingen wordt er veel gevaren. Altijd al willen duiken? Dat kan in het Haringvliet en in de Grevelingen.

Groen en schoon Goeree-Overflakkee is een duurzame bestemming; het eiland heeft de Quality Coast Platina Award ontvangen en is dit jaar uitgeroepen tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd. In de jachthavens en op de stranden bij Ouddorp wappert de blauwe vlag. Dit staat voor schoon en veilig (zwem) water, mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu. Eiland vol ambities Op Goeree-Overflakkee staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In 2020 verwacht het eiland op basis van wind-, zon- en getijde-energie ruim te kunnen voorzien in haar eigen energiebehoefte. Om in de jaren daarna zelfs energieproducerend te worden. Deze energieambities worden de komende jaren verbreed richting een biobased/circulaire grondstoffen economie. Insteek is om het natuurlijk kapitaal op het eiland te behouden en te versterken. Op Goeree-Overflakkee werken de gemeente Goeree-Overflakkee, de Provincie Zuid-Holland, bewoners, bedrijven, onderwijs en maatschappelijke organisaties nauw samen om de duurzaamheidsambities waar te maken. De positie die Goeree-Overflakkee heeft als duurzame koploper betekent dat het eiland ook fungeert als duurzame proeftuin voor Nederland. Denk aan de Energieke Regio, die zijn oorsprong mede vindt in de duurzame ambities van GoereeOverflakkee. Meer informatie? Meer informatie over het GoereeOverflakkee? Kijk op www.goereeoverflakkee.nl Like us op Facebook: Eiland Goeree-Overflakkee of volg ons op twitter en Instagram: @EilandGO.

IT ISLAND

9


WEBNL

Welkom in de creative studios!

Van zolderkamer naar creative hub WebNL heeft precies de romantische historie die je van een internetbureau verwacht. In de nazomer van 2004 begon Pieter Struik het bedrijf op de zolderkamer van zijn ouderlijk huis in Dirksland. Ruim 13 jaar later is die zolderkamer uitgegroeid tot een pand waar Google jaloers op is -

De creative studios van WebNL; daar halen professionals

ja, dat is echt zo! Zelfs de specialisten

uit verschillende vakgebieden alles uit de kast om organisaties

van Google, die hier met regelmaat over de vloer komen, kijken hun

online succesvoller te maken. Voor ieder project stellen wij het perfecte

ogen uit. Het internetbureau

team samen om de juiste (internet)oplossing te creëren. Van websites

‘Websites Nederland’ is uitgegroeid

tot commercials en van een Facebookcampagne tot storytelling.

tot WebNL creative studios;

Wij werken graag vanuit onze 4 P’s: professie, passie, power en plezier!

een full stack digital media house waar meer dan 40 gepassioneerde professionals dagelijks online succes genereren. Om je uit te leggen hoe ze

De creative studios

dat precies doen, nemen we je graag

Kom je in het donker vanuit Hellevoetsluis

diverse sportfaciliteiten, een glijbaan en

mee tijdens een tour door het pand.

het eiland oprijden, dan is het golvende en kleurrijk

een dagelijks verzorgde lunch worden klanten

verlichte pand van WebNL het eerste dat in het

én werknemers optimaal in de watten gelegd.

oog springt. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat het binnen minstens zo kleurrijk is!

Niet alleen de werkruimtes, maar ook de vergaderruimtes zijn op creatieve wijze ingericht.

Bij WebNL beleven klanten elke keer opnieuw

Van de indrukwekkende Nachtwacht tot

een avontuur. Dat begint al bij binnenkomst,

de huiselijke Woonkamer. En van de mini-

want de creative studios vormen

camping met caravan tot een oud geel Dafje.

een universum van innovatie en creativiteit.

Dankzij de unieke setting biedt iedere ruimte

Balans en gezondheid staan hierbij centraal;

een ontspannende en creatieve omgeving

met een uitgebreide indoor playground,

om in te werken.


Ook WN’er worden? WIJ MAKEN ONZE KLANTEN FANS!

Co-creatie zoals het bedoeld is Baanbrekend voor WebNL is de manier van samenwerken in teams. Co-creatie zoals het bedoeld is. Zo is er een enorme zeecontainer te vinden in het pand, waarin professionals vanuit meerdere disciplines samen met de klant worden ‘opgesloten’ om in één week een volledige website te bedenken, bouwen en lanceren. De container fungeert als een pressure cooker voor creatieve ideeën en betrekt de klant optimaal bij het eindresultaat. Maar niet alleen in de zeecontainer wordt op bijzondere wijze samengewerkt. Op de bovenverdieping van de creative studios vind je in een open ruimte de 4 verschillende studio’s van WebNL.

Studio Strategie FUN ALS #1 ARBEIDSVOORWAARDE

De klantreis begint bij Studio Strategie & Design. Iedere organisatie die binnenkomt bij WebNL heeft een bepaald doel voor ogen. Meer naamsbekendheid, succesvoller personeel werven, de online reputatie verbeteren of omzet verhogen? Met een ijzersterke strategie en een doeltreffend design ontwerpen de strategen en ontwerpers de perfecte roadmap om doelen te bereiken.

Studio Development Vervolgens komt Studio Development in beeld. In deze studio bouwen de developers internetoplossingen - websites, webshops en webapps die het leven van organisaties gewoonweg beter en eenvoudiger maken. Wat de wens van de klant ook is; de developers maken het op maat. Niet voor niets omschrijft WebNL ‘de nerds van vroeger’ als de superhelden van vandaag. De kans is heel groot dat jij online een reis boekte, iets kocht of data achterliet in een systeem van WebNL. En daar is dit team verantwoordelijk voor; zij maken het internet!

Studio Content

Studio LABS

Wil een organisatie écht online succesvol worden en een plekje in de harten

De nieuwste tak van sport bij WebNL is te vinden in Studio LABS. Met behulp

van klanten veroveren, dan is waardevolle content onmisbaar. En dan gaat

van wetenschappelijke testfaciliteiten wordt daar de gebruiksvriendelijkheid

het natuurlijk om veel meer dan ‘tekst en plaatjes’. Onze contentmarketeers

en effectiviteit van websites gemeten. Dit gebeurt aan de hand van interviews

weten alles over de juiste content voor social media, e-books, infographics,

met testpersonen en geavanceerde apparatuur waarmee emoties,

SEO-pagina’s, blogs en nieuwsbrieven.

gedrag en oog- en muisbewegingen worden geregistreerd. De data die dit oplevert, vormt een krachtige basis voor de optimalisatie van een website.

In samenwerking met BEELDKRACHT verzorgt Studio Content ook fotografie, YouTube- en tv-commercials, animaties, bedrijfsvideo’s en films voor organisaties.

Omdat WebNL over duizelingwekkend veel data beschikt (en data

Momenteel wordt voor BEELDKRACHT nog gewerkt aan het realiseren

de toekomst is), worden de beslissingen die er echt toe doen altijd

van een grote foto- en filmstudio.

gemaakt op basis van data. Zo vind je in Studio LABS ook een data-analist die de doelgroep van organisaties beter kent dan wie dan ook. Door middel van data-analyse is het namelijk niet alleen mogelijk om gedrag te analyseren, maar zelfs om het te voorspellen.

Ook WN’er worden? De creative studios bieden alle ruimte voor de ambities van WebNL. En ook voor nieuw talent! WebNL is namelijk altijd op zoek naar gepassioneerde collega’s. Op dit moment staan de volgende vacatures open: • Projectleider • Web Developers (jr. en sr.) • Art Director • Online Marketeers (jr. en sr.)

Op basis van deze data optimaliseren de online marketeers de presence van organisaties op het web. Door middel van strategische marketingcampagnes halen ze het maximale rendement uit een marketingbudget.

WebNL in een notendop Of het nu gaat om websites, films, animaties, online marketing, design of strategie: WebNL creative studios biedt een totaaloplossing voor organisaties in alle denkbare sectoren. De creative studios vormen tevens een hub voor creatieve professionals die in een inspirerende omgeving willen samenwerken.

Dus wil jij ook werken in een speeltuin? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar deze inspirerende werkomgeving? Kom langs en ervaar zelf wat WebNL in huis heeft!

webnl.nl


De directie van Voogd & Voogd: Bas de Voogd (links) en Michael de Nijs

Voogd & Voogd;

een volwassen softwarebedrijf met startup mentaliteit! Bij Voogd & Voogd zijn ruim 50 IT-medewerkers dagelijks bezig met vandaag, morgen en overmorgen. Er worden systemen onderhouden voor het verzekeringsbedrijf, gezorgd voor steeds meer efficiëntie en nieuwe slimme software ontwikkeld. Via het hypermoderne digitale serviceplatform worden verzekeringsmaatschappijen en adviseurs met elkaar verbonden.

in 2015 het Innovation Lab opgericht. Hier werken mensen die niet alleen hun werk elke dag willen verbeteren, maar ook zichzelf. Alle disciplines zijn aanwezig om een succes te kunnen maken van de projecten die worden bedacht en uitgewerkt.

Met succes, want de cijfers zijn indrukwekkend, net als de ontwikkeling van het familiebedrijf dat in 1909 is opgericht. Van adviseur naar gevolmachtigde tot serviceprovider voor ruim 2500 adviseurs en 20 verzekeraars. Inmiddels staat de 4e generatie aan het roer en is het bedrijf al 10 keer verkozen tot nummer 1 serviceprovider in schadeverzekeringen. Verspreid over 4 locaties zijn er eind 2018 meer dan 500 medewerkers in dienst.

Klaar voor de toekomst Als innovatieve speler in de financiële wereld is het bedrijf zich aan het klaarstomen voor de toekomst. Het hoofdkantoor wordt momenteel grondig gerenoveerd en de afdelingen geherstructureerd. Het Innovation Lab is ‘apart’ gezet, om tijd en ruimte te creëren om nieuwe technieken en frameworks te onderzoeken. Met techniek kunnen doelen dichterbij worden gebracht en daarbij staan 3 pijlers centraal.

Innovation Lab Voogd & Voogd koestert de reputatie om de verzekeringsmarkt te doen schudden op haar

12

grondvesten. Met regelmaat en met succes. Dat willen we graag blijven doen, met mensen die het verschil durven én kunnen maken. De drang om te blijven innoveren zit in het DNA. Met ruim 100 jaar aan kennis van de branche heeft Voogd &Voogd inmiddels een reputatie hoog te houden op het gebied van kwaliteit en innovatie. Een stevig fundament dus, waar we graag op verder bouwen. Om te blijven verbeteren wordt er gewerkt met de toppers uit het veld. Zo zorgen we ervoor dat het niet alleen bij dromen blijft, maar er ook daadwerkelijk iets gebeurt. Om die focus op kwaliteit en innovatie vast te kunnen houden, is

AI first De kracht van Voogd & Voogd zit mede in de uitgebreide data die er de afgelopen decennia is


Het opvallende en hypermoderne pand van Voogd & Voogd aan de Boomgaardweg, ook wel het laantje van Hobbema.

meer in beeld bij IT-ers in de regio. Voordeel dat je niet langer in de dagelijkse file hoeft aan te sluiten en toch een uitdagende job kan hebben, draagt daar vanzelfsprekend flink aan bij. Ook de flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken zorgen ervoor dat de IT-ers die de stap richting Boomgaardweg in Middelharnis zetten, vrijwel altijd langere tijd blijven.

opgebouwd. Kompas is de naam van het complete en supersnelle datawarehouse, waarin data van de afgelopen 10 jaar tot in detailniveau is opgeslagen. Dat systeem biedt dat Voogd & Voogd de mogelijkheid heeft om datagedreven te opereren. Al in 2012 werd een eigen product gebouwd op basis van beschikbare data en reverse engineering. Recent zijn de eerste echte schreden op het gebied van artificial intelligence door middel van machine learning gezet. Inmiddels is er een samenwerking gestart met de TU in Delft, waarmee op meerdere fronten wordt gewerkt aan slimme algoritmes om processen en producten substantieel beter en slimmer te maken. Domain driven architecture Atlas is de naam van de architectuur waar sinds enkele jaren aan wordt gewerkt. Binnen de architectuur geldt het uitgangspunt API-first. Omdat alle (RESTful) API’s beschikbaar zijn in de API store, is het ook voor partijen buiten Voogd & Voogd eenvoudig om hun systemen of webpagina’s te koppelen aan het platform. In de wijze van ontwikkelen worden grote stappen gezet in de richting van continuous integration en continuous development. Software Improvement Group, een bedrijf dat via onafhankelijke assessments softwareplatformen onderzoekt, stelde in 2017 al vast: “Atlas is een architectuur met een schaalbaarheid van Netflix en Facebook achtige proporties”.

Momenteel is Voogd &Voogd op zoek naar .Net Specialisten, Automation Test Engineers, en BI specialisten. Kijk voor meer details op www. innoverenmetvoogd.com en neem gerust eens contact op. En ben je geen IT-er, maar wil je wel bij Voogd & Voogd aan de slag? Kijk dan ook eens op onze site www.voogd.com naar de vacatures in het verzekeringsbedrijf.

nemen, kiest ook Nationale-Nederlanden voor de serviceprovider uit Middelharnis. Wat maakt het leuk om bij Voogd & Voogd te werken? Er is ruimte om te laten zien wat je in huis hebt, je verantwoordelijkheid te nemen en daarmee het verschil te maken. Lef tonen dus. Er zijn ultrakorte lijnen tussen teamleden, andere afdelingen en de directie. Dat voorkomt ruis en zorgt voor veel zelfsturend vermogen. Als je innoveert is niet per definitie alles een succesverhaal. Falen kan en moet vooral ook mogen. Maar als er succes is, dan wordt dat gevierd! Een van die succesmomenten was in januari jl. toen het nieuwe VoordeelPakket werd geïntroduceerd [zie foto]. Omdat verzekeringen nu eenmaal ‘niet sexy’ zijn en de activiteiten van het bedrijf als business behind business niet overal zichtbaar zijn, was het werven van IT-ers voorheen best lastig. Nu Voogd & Voogd meer bekendheid verwerft als volwassen IT bedrijf met een startupmentaliteit, komt het bedrijf steeds

Glazen bol Wat het bedrijf gebracht heeft tot wat het nu is, zijn een vooruitziende blik, de onderkenning van het belang van automatisering en het creëren van een platform dat veel voordelen biedt aan verzekeraars en adviseurs. Hoe het verder gaat weet CEO Bas de Voogd niet. “Ik kan niet in een glazen bol kijken, maar ik weet wel dat we goed moeten blijven focussen op ICT. Keer op keer blijkt namelijk dat onze kracht zit in de combinatie van knowhow op het gebied van verzekeren én IT.”

www.innoverenmetvoogd.com www.voogd.com Een succesmoment dat werd gevierd in januari 2018; de livegang van het nieuwe product VoordeelPakket!

Klantgericht advies Klik & Sluit is de productgerichte tool waarmee Voogd sinds 2004 grote successen heeft geboekt. Maar liefst 7x werd de tool uitgeroepen tot beste vergelijkingstool voor adviseurs. Klik & Advies is de klantgerichte opvolger. Hierin wordt geredeneerd vanuit het klantprofiel. Op basis van de persoonlijke gegevens van de klant stelt Voogd &Voogd het best passende verzekeringspakket samen. De adviseur kan het advies vervolgens eenvoudig op de specifieke klant afstemmen en doorzetten naar de klant, zodat deze de aanvraag digitaal kan afronden. Samen met adviseurs bouwen we op deze manier aan toekombestendige adviestools. Verzekeraars kiezen voor Voogd & Voogd Dat de stappen die het afgelopen decennium zijn gezet op technisch gebied niet onopgemerkt zijn gebleven, blijkt wel uit het feit dat een van de grootste schadeverzekeraars in Nederland besloten heeft om haar administratie uit te besteden aan Voogd & Voogd. Waar eerder al succes werd geboekt door de administratie van Delta Lloyd over te

IT ISLAND 13


De belofte van COAS:

We always deliver! COAS Software Systems is gevestigd op een toplocatie in Middelharnis en is één van de oudste IT-bedrijven van Goeree-Overflakkee. De onderneming is dertig jaar geleden opgericht en richt zich op het bouwen van maatwerk softwareoplossingen. Daarnaast zit op dezelfde locatie ook COAS Business Systems, welke kantoorautomatiseringsapparatuur en -diensten levert, en COAS Insurance Systems die standaardsoftware levert voor de co-assurantie branche. Directeur Janco Tanis en twee van de teamleiders: Frans van der Wende en André Roozemond vertellen met trots over COAS Software Systems. Als dienstverlener is COAS verantwoordelijk voor het leveren en onderhouden van tal van maatwerkoplossingen. Het boeken van vergaderzalen, het perfectioneren van productielijnen in een fabriek of het leveren van een oplossing op het gebied van bedrijfsmobiliteit maakt werken bij COAS erg veelzijdig. “Het bespreken van de eerste ideeën, het ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden van de oplossing behoort tot je taken” vertelt Frans van der Wende.

14

Continu samen op zoek naar de beste oplossing zorgt voor een hechte relatie met je opdrachtgevers. Het bedenken van een oplossing is een creatief proces wat je gezamenlijk met de klant en je collega’s doorloopt. De passende oplossing zorgt uiteindelijk voor vertrouwen, maar brengt natuurlijk ook verantwoordelijkheid met zich mee. Na het leveren van de oplossing, ontzorgen we de klanten ook door ondersteuning te bieden, tijdens kantooruren, maar soms ook 24 uur per dag, 7 dagen per week. “Je denkt dus wel twee keer na hoe je de bedachte

oplossing gaat realiseren omdat wij deze ook zelf moeten onderhouden”. Onze oplossingen blijven veelal voor 15 tot 20 jaar in gebruik, waarbij er continu verbeteringen en aanpassingen gemaakt worden. Daarnaast speelt veiligheid en privacy een steeds belangrijkere rol binnen de automatisering. COAS heeft expertise in huis om ervoor te zorgen dat alle oplossingen aan de eisen voldoen. Kortom we leveren onze diensten van A tot Z. Dit maakt COAS voor de echte vakmensen een interessante werkgever. COAS werkt ook nauw samen met diverse scholen door het geven van gastcolleges, het beoordelen van scripties als extern gecommitteerde en door het beschikbaar stellen van stage- en afstudeerplaatsen. De medewerkers vinden het een voorrecht om jong talent te mogen enthousiasmeren voor hun vak en op te leiden tot ware vaklui. Omdat de werkzaamheden divers zijn, is er altijd wel een


afstudeeropdracht te vinden die bij de student past. André Roozemond vertelt over één van zijn oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie. Productontwikkeling bij deze multinational ging van origine in de keuken, waar ingrediënten gemengd werden om zo bijvoorbeeld de perfecte mayonaise te creëren. Inmiddels kan met behulp van een rekencluster, gemaakt door COAS, berekend worden welke ingrediënten je moet gebruiken voor het gewenste resultaat. Trots vertelt hij dat de oplossing zo generiek gemaakt is dat dit voor alle productsoorten werkt. Een margarine met minder vet, maar wel met dezelfde smaak als het origineel of het ontwikkelen van krachtiger wasmiddelen tegen een lagere kostprijs. De ontwikkeling van een nieuw product wordt hiermee drastisch versneld. De COAS groep telt 35 personeelsleden en de medewerkers zijn veelal afkomstig van het eiland

Goeree-Overflakkee of uit de regio’s Zeeland en Rotterdam. Daarnaast wordt ook nauw samen gewerkt met eigen software engineers in India en Spanje. De medewerkers werken in zelfstandige teams voor een aantal opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers zijn over het algemeen MKB bedrijven en grote multinationals. Het internationale karakter van de klanten heeft ervoor gezorgd dat de oplossingen in meer dan 20 landen actief zijn. Janco Tanis: “Omdat de oplossingen vaak bedrijfskritisch en kennisintensief zijn blijven we lang betrokken bij de oplossingen die we maken. We zijn erg trots op het feit dat we al zo lang kunnen bijdragen aan het succes van onze opdrachtgevers.” Iedereen, tot de directie aan toe, is van origine softwareontwikkelaar met afgeronde HBO- of universitaire opleiding. Iedereen binnen het bedrijf is daarom bekend met de complexiteit van het vak automatiseren. Het ontbreken van een sales-

team zorgt ervoor dat teams zelf hun afspraken kunnen maken met de klant. Zo ben je zelf in staat je eigen realistische beloftes te maken wat leidt tot commitment. Elk team heeft maar één doel, deze beloftes waarmaken - “The COAS Promise – We always deliver!” –

Rottenburgseweg 25, Middelharnis 0187-493222 www.coas.com

IT ISLAND 15


“Voor elk budget een passende Tieleman-keuken!”

FA M I L I E TIELEMAN

Tieleman Keukens | Korendreef 15 | 3241 AS Middelharnis | +31 187 602555 | www.tieleman.nl

016

BESTE SERVICE AWARD OPINESS.NL

TOPWINKEL OPINESS.NL

FINANCIEEL GEZOND GROENE VLAG GRAYDON

BESTE KEUKENWINKEL WUGLY.NL

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN GOEREE-OVERFLAKKEE

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN WEST-NEDERLAND

BESTE ZELFSTANDIGE WINKEL VAN NEDERLAND

WARME DOUCHE TROS RADAR

BESTE KEUKENSPECIALIST VAN NEDERLAND

2018

2017

2012 - 2017

2012 - 2016

2014

2011

2011

2010

2003 / 2004 / 2009

IT ISLAND - Editie juli 2018  
IT ISLAND - Editie juli 2018  
Advertisement