Page 1

Dinsdag 31 oktober 2017

8653

Zonnepanelen voor school

3

Energy Island

11

24

Jubilarissen bij VC Intermezzo

Politiecontrole GOEREE-OVERFLAKKEE - Donderdag 26 oktober was er een politiecontrole op de Brouwersdam. Van 14.15 tot 21.30 uur werden er honderden auto’s gecontroleerd. Tijdens de controle zijn er veel waarschuwingen uitgedeeld en een aantal boetes uitgeschreven. Opvallende boetes zijn: rijden zonder rijbewijs, losliggende lading, inhalen over de doorgetrokken streep, bumperkleven en 22 kilometer te hard rijden. Iedere bestuurder moest blazen, twee automobilisten ontvingen een boete voor rijden onder invloed.

Lantaarnpalen

Meedenken over natuurspeelplaats Middelharnis GOEREE-OVERFLAKKEE - Kinderen uit Middelharnis en Sommelsdijk mogen meedenken over het ontwerp van een stoere natuurspeelplaats. Er zijn plannen om aan de oever van het Haringvliet, naast het recreatiestrand een natuurspeelplaats aan te leggen. Deze ontwerpbijeenkomst op de locatie van de toekomstige speelplaats wordt georganiseerd door ARK Natuurontwikkeling en de gemeente Goeree-Overflakkee. De natuurspeelplaats wordt aangelegd in het kader van het Droomfondsproject Haringvliet. Als in 2018 de Haringvlietsluizen op een kier gaan, zal dat van invloed zijn op het Haringvliet en haar oevers. Op de natuurspeelplaats kunnen kinderen spelenderwijs vertrouwd raken met de veranderingen in, van en rond het Haringvliet. Deze speelplaats wordt volgens de initiatiefnemer een echte deltaplek, waar zoet en zout straks weer een beetje mengen. Door de beweging van eb en vloed zullen kreekjes ontstaan langs de oevers. Die bieden toegang aan spannende dieren, zoals bevers. Maar zij vormen ook een speelplek voor kinderen, om pret te hebben in de natuur. Kinderen spelen de hoofdrol op de natuurspeelplaats. Daarom worden zij betrokken bij het ontwerp. Op woensdagmiddag 1 november kunnen zij tussen 14.00 en 16.00 uur hun speelwensen en -fantasieën in daden omzetten. Na een verkennend rondje over het terrein gaan ze in groepjes werken aan een maquette: een schaalmodel in het zand van het strand. Met water, takjes, touw, stof en andere materialen kunnen de kinderen hun wensen visualiseren. Na afloop van al het denk- en doewerk is er iets te eten en te drinken. Alle kinderen van 8 jaar en ouder mogen meedoen, aanmelden kan via ineke.vandort@ark.eu.

Burgemeester in streekdracht

GOEREE-OVERFLAKKEE CityTec vervangt binnenkort het armatuur (bovenste deel) van een groot aantal lantaarnpalen op Goeree-Overflakkee door een energiezuinig en onderhoudsarm LED-armatuur. CityTec voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee. De werkzaamheden op GoereeOverflakkee zijn gisteren, maandag 30 oktober, gestart en eindigen naar verwachting op vrijdag 26 januari 2018 (week 4). Vanwege de vervanging kan enige overlast ontstaan. CityTec doet er alles aan om deze overlast tot een minimum te beperken en vraagt hiervoor uw begrip. Inwoners van de betreffende woonkernen ontvangen binnenkort een informatiebrief van CityTec.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

t/m december, 10 uur rijles € 295,-

www.stamautorijschool.nl

U rijdt een lease auto? MIDDELHARNIS - Verrassingen alom tijdens de opening van de cultuurhistorische markt, afgelopen zaterdag in de Prins Maurits. In de eerste plaats voor het publiek, dat een in streekdracht geklede burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman voorgeschoteld kreeg. Maar ook voor de burgemeester zelf was er een aangename verrassing: ze onthulde, zonder het vooraf te weten, een gekalligrafeerde kwartierstaat van haar eigen voorouders. Dit laatste als officiële opening van de cultuurhistorische markt. Lees het verslag van de dag op pagina 10.

AxxiAuto verzorgt graag voor u het onderhoud! Uw leasepartner en BOSCHCAR Service partner. www.axxilease.nl

Bij deze krant ontvangt u:

Dé 13 e cons op de Ko umentenbeurs p van Go eree! vrijd ag

3 novemb 14.00 -

&

er

20.30 uur

zaterdag

4 novemb 10.00 -

Slij The Old terij Smugg

www.visio

er

16.30 uur

Locatie : Dorpstiend Ouddorp en

ler

nouddo

rp.nl

Dit is een

uitgave

van:


- 2015

V

Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222 winkel@vlieto.nl

JAAR ·

www.vlieto.nl

·

ETO · K19 LI

65

Altijd ruime collectie gebruikte machines

0

Donderdag 2 november STELLENDAM - Potermaaltijd Caleido in De Rank, Bosschieterstraat 6. Aanvang 17.30 uur. Aanmelden via 06-23506507 of inloopcaleido@gmail.com.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965 IETO · VL 5

Woensdag 1 november OUDE-TONGE - Gebedssamenkomst. 20.30 uur in Aktivia aan de kerk. Samen danken en bidden met andere christenen voor het dorp. ACHTHUIZEN - Bingo ASVO in de Fios-kantine. Deelname € 5,-. Aanvang 14.00 uur. DIRKSLAND - Bingo in de Victoriahal. Aanvang 19.30 uur.

Al vanaf € 60,00

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis af voor onderhoud of reparatie

Onze showroom is op afspraak en elke zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Vrijdag 3 november MIDDELHARNIS - Autisoos. 19.00 tot 21.00 uur in de kantine van ‘Goed voor Goed’ (Kringloopcentrum). Adres: Simon Stevinweg 49. DEN BOMMEL - Verkoping Creaclub van 13.30 tot 19.30 uur. Bij de Bron, naast de Hervormde Kerk. MIDDELHARNIS - Dichter bij muziek. Foyer Diekhuus door Miranda Schols en Tim Grinwis. Aanvang 20.00 uur.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

Zaterdag 4 november DIRKSLAND - Interkerkelijke vrouwenavond, met als thema ‘Dank aan Hem’. Er is een creatieve workshop, de avond is van 19.30 tot 21.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Akershoek en Boekhandel Van der Boom. MIDDELHARNIS - Najaarsverkoping vrouwenverenigingen in een zaal van de Ger. Gemeente aan de Landbouwweg van 9.30 tot 13.00 uur. NIEUWE-TONGE - Samenzangavond met ‘Bovenstemgroep’. Hersteld Hervormde Kerk aan de Westdijk 37. Aanvang 19.30 uur. OOLTGENSPLAAT - Samenzangavond in het Kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Aanvang 19.30 uur. Jongerenkoor Hananja en meditatie door ds. P.D. den Haan.

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Kijk voor

SPECIALE

AANBIEDINGEN op onze website

Dinsdag 7 november DIRKSLAND - Koffieochtend ‘t Reginahof. Alle ruimte voor ontmoeting van 10.00 tot 12.00 uur. De ontmoetingsruimte is te vinden aan de Reginahof 1 (achter de apotheek) te Dirksland. MIDDELHARNIS - Bijbelstudie over Kolossenzenbrief door Jack Nugter. Aanvang 20.00 uur. Diekhuus, Beneden Zandpad. Woensdag 8 november HERKINGEN - Inwonersavond Dorpsraad in Ons Huis. De aanvang is om 19.30 uur. Vragen via dorpsraadherkingen@hotmail.com. STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Thuisverkoop bij KnutsEls, Molendijk 50, van 9.00 tot 21.00 uur. Donderdag 9 november STELLENDAM - Erwtensoepmaaltijd voor 55+. Haegse Huus. Organisatie Stichting ZIJN. Aanvang 17.00 uur. Opgeven via 0187 491653 of 602411. Kosten € 5,-.

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Zaterdag 11 november STELLENDAM - Verkoping van goede, gebruikte spullen vanuit de container bij de Gereformeerde Kerk. Van 10.00 tot 13.00 uur aan de Kerkhoflaan 4. HERKINGEN - Aankomst Sinterklaas in de haven om 11.00 uur. Na de kinderen van Herkingen een bezoek aan de kinderen van Dirksland.

winterkorting!

COMPLETE BOVAG BEURT NÚ € 165,-

Hofdijksweg 17 3253 KC Ouddorp tel. 0187 - 681479

HAARKNIPCURSUSSEN Start in maart 2018 voor Thuis-ambulantesalonkappers/-kapsters Zuid-Hollandse eilanden: Middelharnis - Dirksland Info: Rishi Hairstyling Erkend leerbedrijf 010-4258432 06-30532222

Bruidsjaponnen

COLLECTIE 2018/2019 Interesse, graag even bellen.

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis • tel. 0187 482431

aravanservice

Middenweg 21 Ouwerkerk | 0111642306

Onderhoud | reparatie | (web)shop


Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

3

Investering vanuit opbrengsten oud papier:

128 zonnepanelen voor Koningin Beatrixschool OUDDORP - Een feestelijk moment zaterdagmorgen in de hal van de School met de Bijbel Koningin Beatrix. Met de onthulling van een informatiedisplay door de heren Tanis en Roon, werd de ingebruikname van 128 zonnepanelen op het dak van het complex aan de Margrietweg in Ouddorp in de schijnwerper gezet. Gedachtig de begrippen duurzaamheid en klimaatakkoord en de insteek dat goed rentmeesterschap aan kinderen moet worden doorgegeven, paste dit exact in het streven van het schoolbestuur om een deel van de oud papieropbrengsten te investeren in zonnepanelen. Door Jaap Ruizeveld

Schooldirectie, enkele tientallen vrijwilligers, ouders en verzorgers, die jarenlang op de eerste zaterdag van de maand hun inzet pleegden bij de ophaaldiensten, waren met hun familieleden en kinderen present bij de korte happening. Schoolbestuur-voorzitter N.E. van der Bok

Leun Tanis en Cor Roon onthullen de informatiedisplay. schetste de voorgeschiedenis. Vanaf 1993 werd door de school gestructureerd het oud papier en karton ingezameld. In 2007 kwam er een commissie oud papier, die vervolgens de coördinatie van het ophalen op zich nam. Nu - tien jaar later

- is er een eind gekomen aan de maandelijkse ophaalrondes. Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee doet vanaf deze novembermaand in alle kernen de blauwe container zijn intrede. De overeenkomst tussen gemeente en het bedrijf Renewi

NIEUWE-TONGE - Zaterdag 21 oktober was er alle reden tot dankbaarheid bij zondagsschool ‘Samuel en Hanna’ in Nieuwe-Tonge. Juf Van der Velde mocht haar 40-jarig jubileum herdenken bij de zondagsschool. Met het personeel en een aantal genodigden stond men hierbij stil tijdens een bijeenkomst. In 1977 is de juf bij de school begonnen, die toen nog op de Molendijk was. Al snel werd haar gevraagd om een vertelling te houden op de herdenking van het 30-jarig jubileum van de school. Door de jaren heen heeft ze in alle bescheidenheid, liefde en oprechtheid aan vele kinderen de Bijbelse verhalen mogen vertellen. Al geruime tijd heeft ze een plaats in het bestuur. Getrouwheid en stiptheid kenmerken haar ook in die taak. “We hopen dat zij haar werk nog vele jaren mag doen. Én dat de Heere haar persoonlijk zal zegenen voor de tijd en eeuwigheid, mét de kinderen van ons dorp. Soli Deo Gloria (aan God alle eer),” aldus het zondagsschoolbestuur.

Op deze avond wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en natuurlijk krijgt men ook informatie over de plannen voor 2018. Onderwerpen die, onder andere, aan de orde

GOEREE-OVERFLAKKEE Steeds vaker krijgen ouderen te maken met financiële uitbuiting. Bijvoorbeeld in de vorm van diefstal, ongewenste bemoeienis met geldzaken of een veranderd testament. Plegers zijn veelal familieleden, buren of kennissen, maar ook zorgverleners, mantelzorgers of vrijwilligers. Eerder dit jaar is in de regio de Lokale Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden gestart om daar wat aan te doen. Financiële uitbuiting is een vorm van ouderenmishandeling. Verschillende beroepsgroepen, zoals notarissen, banken, zorgverleners, gemeenten en bewindvoerders kunnen te maken krijgen met

financiële uitbuiting van ouderen. Wanneer deze beroepsgroepen elkaar leren kennen en gaan samenwerken, ontstaat een keten ter bescherming van kwetsbare ouderen. Dat gebeurt overal in Nederland, en vlak voor de zomer ook op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Een van de deelnemers van de Lokale Alliantie is Mirjam Knoll uit Dirksland. Zij is bewindvoerder van beroep. Met haar sprak Eilanden-Nieuws onder andere over bewindvoering, hoe het in zijn werk gaat, welke vormen er zijn (beschermingsbewind en schuldenbewind) en over de Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Het interview staat vrijdag 3 november in de krant.

Boekenmarkt afgelast

Inwonersavond Oude-Tonge komen zijn de windmolens, de herdenking 65 jaar watersnoodramp, het verkeerscirculatieplan in het dorp en de plannen en projecten rondom het Havenkanaal, Kaai en strandje in samenwerking met de Erfgoedtafel. Ook het leefbaarheidsplan zal worden gepresenteerd. Kernwethouder Peter Feller is aanwezig en zal een woordje

Investeringen Van der Bok dankte de vrijwilligers

Veilig financieel ouder worden

Veertig jaar zondagsschooljuf

OUDE-TONGE - Op maandag 13 november houdt de dorpsraad van Oude-Tonge weer haar jaarlijkse inwonersavond.

werd vorige week getekend. Overigens met betrokkenheid en inzet van vrijwilligers van scholen, kerken, verenigingen en instanties.

voor hun werkzaamheden. Alleen al in Ouddorp waren er een zestal ophaalroutes met ook zes auto’s. Elf keer per jaar met volwassenen en jongeren die dan hun zaterdagmorgen inzetten voor de inzameling van het oud papier en het karton. Sinds 1993 is er rond 11.950 ton opgehaald. Bruto leverende het op jaarbasis 32.500 euro op. Netto gelden werden onder andere ook besteed aan speeltoestellen voor de kinderen en aan een berging. De voorzitter van het schoolbestuur hoopt dat de hechte club vrijwilligers ook in de nieuwe situatie bij elkaar kan blijven. Hij was zeer ingenomen met de saamhorigheid die er altijd is geweest. “Een aantal aspecten van hoe het nu gaat verlopen kan nog niet worden ingevuld en ook de financiële revenuen zijn pas op een later tijdstip bekend. Alle bedrijven en instanties die in de afgelopen periode hun medewerking verleenden aan onze actie verdienen een pluim”, aldus Van der Bok. Leverancier Saman gaf vervolgens een toelichting op het zonnepanelenproject. Hij wees op de CO2 reductie en op de besparing die in dit geval 27000 KW op jaarbasis kan bedragen.

spreken en kan wellicht ook antwoord geven op tal van vragen. Iedereen uit Oude-Tonge en omstreken is van harte welkom in het gebouw van de Stichting ‘Zijn’ aan de Bernhardstraat 27. Inloop met koffie vanaf 19.00 uur. Start programma om 19.30 uur.

OOLTGENSPLAAT - De boekenmarkt op woensdag 1 november bij Alles Wisselt zal wegens omstandigheden niet door gaan. Alles Wisselt is wel gewoon geopend. U bent van harte welkom op woensdag, vrijdag en zaterdagmorgen.


4

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

DA N K B E T U I G I N G Wij willen u allemaal hartelijk bedanken voor alle attenties, bloemen, planten, kaarten, telefoontjes en bezoekjes die wij mochten ontvangen t.g.v. ons 60-jarig huwelijk. Johan en Willie Leune Dirksland, oktober 2017

Heden is door de Heere uit ons midden weggenomen onze geliefde

Weinig nemen en veel geven altijd hartelijk en warm als de mensheid zoals jij was was de wereld niet zo arm Mijn vrouw, onze mama Je gastvrijheid en warmte, bij iedereen bekend daarmee heb je zoveel harten verwend Je hart was gul en breed en diep bood ruimte aan zo velen een ruimte die vaak overliep van warmte om te delen

Pietje Bernhart-Vermaas

~ Tante Piets ~ sinds 21 september 2006 weduwe van David Bernhart

Bedroefd, maar vol fijne herinneringen en dankbaar dat hij zo lang bij ons was, geven wij u kennis dat, na een periode van afnemende krachten, zacht en kalm is overleden mijn lieve man, onze bijzondere vader, schoonvader en opa

Arie Spuijbroek in de leeftijd van 85 jaar. Jaan Spuijbroek-van den Broek Margreetje (in liefdevolle herinnering) Christien en Jeroen Lars en Carolina Loïs Carlijn en Jan Sarah Lenck Heleen en Peter Boudewijn en Davina Dayenna Amadee Willibrord Ouddorp, 23 oktober 2017 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’ Correspondentieadres: Dijkstelweg 30 3253 TB Ouddorp Condoleance alleen schriftelijk. De begrafenis heeft in familiekring plaatsgevonden.

Na een moedig en geduldig gedragen ziekte heeft de Here, tot onze diepe droefheid, van ons weggenomen mijn lieve broer, zwager en oom

Arie Spuijbroek

echtgenoot van Adriaantje van den Broek in de leeftijd van 85 jaar. We wensen Jaan, de kinderen, klein- en achterkleinkinderen kracht toe om dit verlies te dragen. A.J. Spuijbroek G.C. Spuijbroek-van Oostenbrugge Peter Spuijbroek (in liefdevolle herinnering) Colinda Spuijbroek Ouddorp, 23 oktober 2017

Bedroefd geven wij u kennis van het overlijden van onze zwager en oom

Arie Spuijbroek

“Barmhartig en genadig is de Heere, lankmoedig en rijk aan goedertierenheid.” Psalm 103 vers 8

echtgenoot van Jaan van den Broek Jan en Addy van den Broek Kinderen en kleinkinderen

Middelharnis, 23 oktober 2017

* 15 oktober 1930 Sliedrecht

† 25 oktober 2017 Dordrecht

In leven lerares Textiel en Naaldvakken Dordrecht: Wim en Sofieke Visser-de Zwart Jannemarie en Luuk Dorien Lyanne

Te midden van haar gezin dat haar zo lief was en dat ze altijd met veel liefde, zorg en toewijding omgaf is thuis overleden, mijn vrouw en onze moeder

Lientje Arensman-van der Valk Lieneke

Sliedrecht: Familie Egas-Vermaas Familie Vermaas-van Veen

Geboren 12 mei 1955, Middelharnis Overleden 27 oktober 2017, Sommelsdijk

Bennebroek: Familie Van Beek-Bernhart Correspondentieadres: W. Visser Iepenlaan 6 3319 VE Dordrecht

Eddy Arensman Monique Patrick

De begrafenis heeft maandag 30 oktober plaatsgevonden op de begraafplaats Zuidendijk te Dordrecht-Dubbeldam.

Reiger 12, 3245 TL Sommelsdijk

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van Zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. (Psalm 19) Verdrietig, maar dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, delen wij u mede dat door de Heere, na een liefdevolle verzorging in ‘Geldershof ’, uit ons midden is weggenomen onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, oma en opoe

Maatje van Alphen-de Geus

Gelegenheid tot condoleren op dinsdag 31 oktober van 19:30 uur tot 21:00 uur in rouwcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3, 3245 EH Middelharnis. De begrafenis zal plaatsvinden in besloten kring.

Met verdriet, maar dankbaar voor wie ze was, nemen we afscheid van onze zus en schoonzus

Lientje Arensman-van der Valk Lieneke

sinds 10 mei 2000 weduwe van Pieter van Alphen

* 12 mei 1955, Middelharnis † 27 oktober 2017, Sommelsdijk

in de ouderdom van ruim 94 jaar. Wim van Alphen Hetty van den Nieuwendijk Ab Leanne en Jan Rose Anne

Ma en Gerrit (beiden in liefdevolle herinnering) Jan en Tiny Jaap en Carla Isca (in liefdevolle herinnering) en Hans Zwaan (in liefdevolle herinnering) en Piet Peter

Aat van Alphen Atie van Alphen-van Strien Peter en Rilana Cheyenne, Dominique, Indy Alwin en Angela Lars, Romy Piet van Alphen Erna van Es Melanie Marjolein en Jeroen Lynn, Seth Mark

We zullen de gezelligheid en de liefde die u ons gaf tijdens de bezoekjes met oma missen!

Rust zacht lieve Lieneke Thomas, Lukas en Merel

26 oktober 2017 Zorgcentrum ‘Geldershof ’, Poldersweegje 2, Dirksland Correspondentieadres: Zandpad 29 3241 GX Middelharnis De begrafenis heeft vanmiddag plaatsgevonden op de algemene begraafplaats te Nieuwe-Tonge.

K

B

KRIJN BREEN u i t v a a r t v e r z o r g i n g

Pieterstraat 14 3252 BL Goedereede 0187 84 48 48 | 06 80 04 08 62 info@krijnbreenuitvaartverzorging.nl w w w. k r i j n b re e n u i tva a r tv e r z o rg i n g . n l


5

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

Mijn God, wat is de mens dan op deez’ aarde! De broze mens, hoe klimt hij tot die waarde, Dat Gij aan hem in zoveel gunst gedenkt; En ‘s mensen zoon Uw teerste liefde schenkt! (Psalm 8:4, berijmd) De kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Dirksland heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van

Pleun Benard

Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Mattheüs 11:28 Verdrietig, maar dankbaar dat wij zo lang, in voor- en tegenspoed, ons leven met elkaar hebben mogen delen, geven wij u kennis dat door de Heere uit ons midden is weggenomen mijn innig geliefde man, onze lieve zorgzame vader, schoonvader, opa en overgrootopa

DA N K B E T U I G I N G Voor uw vele blijken van belangstelling, in welke vorm dan ook, die wij mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve zorgzame moeder, oma en oud-oma,

Jannetje Cornelia Arensman-Braber willen wij u onze oprechte dank betuigen. Zij zijn ons tot grote steun en troost.

Johannes van Heemst

in de leeftijd van 81 jaar.

echtgenoot van Dirkje van Erkel

Van 2007 tot 2011 heeft hij in onze gemeente als ouderling gediend. Dankbaar gedenken we hem en het werk dat hij met liefde en toewijding heeft verricht. We bidden mevrouw Benard, de kinderen en kleinkinderen Gods nabijheid toe.

Geboren 14 oktober 1930

D. van Heemst-van Erkel Bram en Thea Hans en Ienke Anja Wilna Andréa en Dean Erica Frans en Rianne klein- en achterkleinkinderen

Namens de kerkenraad, oud. T. Abbo, preses oud. P.L. Polak, scriba ds. K. Timmerman Dirksland, 27 oktober 2017

De sleeptros is gebroken Een sleep die te veel woog Dit keer heeft hij verloren Nu was de zee te hoog

Overleden 30 oktober 2017

Zuiddijk 48a, 3244 AZ Nieuwe-Tonge De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal D.V. gehouden worden op vrijdag 3 november om 13.00 uur in het Hervormd Centrum ‘Elim’, Zuiddijk 19 te NieuweTonge. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Nieuwe-Tonge.

Met diepe droefheid geven wij u kennis van het overlijden van onze lieve, zorgzame vader, schoonvader en opa

Er is gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in ‘Elim’.

Cornelis van der Lubbe

~ Geen bloemen ~ ~ Liever geen bezoek aan huis ~

~ Cees ~

in de leeftijd van 80 jaar.

Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Oktober 2017

DA N K B E T U I G I N G Voor de vele blijken van medeleven en belangstelling die wij mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve moeder en oma

Gijsbertje Jongejan-Huizer zeggen wij u hartelijk dank. In het bijzonder gaat onze dank uit naar het personeel van Zorgcentrum ‘Geldershof ’ voor de liefdevolle verzorging. Dokter Graafland voor de medische zorg. Ook dank aan ds. K. Boeder voor de pastorale zorg en het leiden van de rouwdienst en ouderling J.A. Kardux voor de vele bezoeken. Begrafenisverzorging J. v.d. Slik voor de correcte uitvoering van de begrafenis. Kinderen en kleinkinderen Dirksland, oktober 2017

Dankbetuiging

Dirksland: Barry en Sandra Zoë, Anouk, Dyon Bruinisse: Stephanie en Jan Luca, Fay Heinkenszand: Steven

28 oktober 2017 Woonzorgcomplex ‘Nieuw Rijsenburgh’ te Sommelsdijk

Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je liefhebt, missen moet.

DA N K B E T U I G I N G Voor de vele blijken van medeleven en belangstelling die wij ontvangen hebben, in welke vorm dan ook, na het overlijden van mijn man, onze vader en opa

Arend van der Slik Arie

Correspondentieadres: Riekusweel 26, 4311 CS Bruinisse De afscheidsplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op vrijdag 3 november om 10.15 uur in ‘t Durps’uus de Vanger, Molenstraat 52, 4311 ED te Bruinisse. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 11.00 uur op de algemene begraafplaats ‘Molenhof ’ te Bruinisse. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in ‘t Durps’uus de Vanger.

willen wij iedereen hartelijk danken. In het bijzonder gaat onze dank uit naar het personeel van ‘Nieuw Rijsenburgh’ voor de liefdevolle verzorging. Tiny van der Slik-Groen Kinderen en kleinkinderen

Job Bezuijen In het bijzonder gaat onze dank uit naar: Huisarts Houwink en haar medewerkers voor de goede zorg die Job heeft ontvangen. Calla Uitvaartzorg voor de persoonlijke begeleiding in deze moeilijke tijd. Lina Bezuijen-Spuij Kinderen Klein en achterkleinkinderen Stellendam, oktober 2017

Middelharnis, oktober 2017

Voor uw medeleven en belangstelling, zowel persoonlijk als schriftelijk, met gebed en getuigenis, betoond tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn geliefde vrouw, onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

Geertje le Comte-Pul willen wij u hartelijk dankzeggen. We zijn er door bemoedigd en vertroost.

Westdijk 31, 3244 BM Nieuwe-Tonge

Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook, na het overlijden van mijn man, onze vader, schoonvader, opa en oude opa

M. le Comte Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Uddel, oktober 2017

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336 B. G. G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING. COM WWW. MANSUITVAARTVERZORGING. COM

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.


6

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

Begrafenisverzorging

  

J. van der Slik

 

     

Voor een nette en waardige begrafenis, op geheel Goeree-Overflakkee. - Gespecialiseerd in thuisopbaring - Geheel naar uw wens, met persoonlijke begeleiding

 

          

Nicolaas Beetsstraat 21, 3245 RD Sommelsdijk Telefoon (0187) 48 63 53 • Fax (0187) 48 24 63





Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita M.H. van de Ven Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

info@begrafenisverzorgingjvanderslik.nl www.begrafenisverzorgingjvanderslik.nl

Uw laatste wensen in goede handen

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

altijd ruim

20% GOEDKOPER

Wagemaker Marmer & Graniet al sinds 1932 specialist in grafmonumenten

Persoonlijk en betrouwbaar Uitstekende kwaliteit

Vraag vrijblijvend een prijsopgave en wij laten u zien dat wij goedkoper zijn een uniek monument met een dan andere bedrijven in de persoonlijke herinnering. regio T 06 - 55 89 23 11 | Nieuwe-Tonge | www.mementomorigrafmonumenten.nl

• • • • • • •

Elk ontwerp is mogelijk. Deskundig advies. Levertijd 3 weken. Showroom met vele modellen. Eigen werkplaats met echte vakmensen. De laagste prijs in de regio. Vraag vrijblijvende offerte aan.

Pascal 6 te Middelharnis T: 0187-489088 E: Info@corwagemaker.nl www.corwagemaker.nl

Persoonlijke en professionele begeleiding van begrafenissen & crematies

0187 - 491396 Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

www.arensmanuitvaart.nl

Spreekuur Ketenzorg Dementie & Filmavond Het doet zo zeer MIDDELHARNIS Op dinsdagmiddag 7 november verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur is voortaan iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14:00 tot 15:00 uur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van dementie/ ziekte van Alzheimer. Heeft u in uw omgeving te maken met dementie, heeft u een vermoeden dat iemand in uw omgeving tekenen van dementie vertoont of heeft u vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kunt u terecht op het spreekuur. Filmavond Het doet zo zeer Schrijfster Heleen van Royen filmde gedurende een jaar hoe haar 84-jarige moeder door beginnende dementie van hulp afhankelijk raakte. Een intiem, bitterzoet portret met de nodige ups en downs dat z’n feelgood-waarde dankt aan de welbespraakte, op haar onafhankelijkheid gestelde moeder en de gevatte manier waarop moeder en dochter met elkaar communiceren. Optimistisch

van toon omdat de dementie in een pril stadium blijft en Van Royen het ‘zo leuk mogelijk’ voor haar moeder wil houden. Op dinsdagavond 14 november wordt in Bibliotheekvestiging Middelharnis deze documentaire vertoond. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en ruimte om ervaringen te delen. Toegangskaarten voor deze filmavond zijn te koop aan de balie in de Bibliotheek en via www.leerenbeleef.nl Geheugenbibliotheek Het spreekuur Ketenzorg Dementie en de filmavond Het doet zo zeer zijn onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend bedoeld voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden. Spreekuur Ketenzorg Dementie dinsdag 7 november 14:00 uur toegang gratis Filmavond Het doet zo zeer dinsdag 14 november 19:30 uur €5,00 per persoon Volg de bibliotheek ook op facebook en twitter! Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.leerenbeleef.nl.

Oproep CDA: welke mantelzorger krijgt uw waardering? GOEREE-OVERFLAKKEE - De zorg op Goeree-Overflakkee zou ondenkbaar zijn zonder de inzet, liefde en aandacht van alle mantelzorgers. Het CDA heeft daar grote waardering voor en voelt het als haar plicht om hun zorg te ondersteunen en te vergemakkelijken. Om de waardering naar mantelzorgers over te brengen, hoopt het CDA Goeree-Overflakkee rond de ‘Dag van de Mantelzorg’ weer vele mantelzorgers op ons eiland te bezoeken. Zorgen voor elkaar moet volgens het CDA beloond en gewaardeerd worden. Daarom gaat het CDA de door u opgegeven mantelzorgers op Goeree-Overflakkee op zaterdag 11 november - voor het zesde

jaar op rij - een persoonlijk bezoekje brengen en een kleinigheidje aanbieden als blijk van waardering. Kent u mantelzorgers die onbetaald en veelal langdurig zorgen voor zieke, gehandicapte of oudere familieleden of bekenden? Laat weten dat u dit waardeert en geef hen op bij het CDA Goeree-Overflakkee! Dit kunt u doen door de gegevens van maximaal drie mantelzorgers vóór woensdag 8 november door te geven via cdagoereeoverflakkee@gmail.com.


Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

7

Het verborgen verleden ontsluiten in tijden van koetsen zonder paarden Vervolg van de voorpagina. MIDDELHARNIS - De cultuurhistorische markt was een initiatief van het Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee, dat dit jaar het 25-jarig jubileum viert. De jubilaris had tal van cultuurhistorische verenigingen en stichtingen weten te interesseren om mee te doen. Het resultaat was een gevarieerde markt, een fraai palet, dat een vrij compleet beeld geeft van wat er allemaal op cultuurhistorisch gebied gebeurt op het eiland. Cor Hameeteman, voorzitter van het Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee, zei er blij mee te zijn en onderstreepte het belang ervan: “Samenwerken, nu en in de toekomst, dat moeten we zeker doen.” Tekst: Kees van Rixoort Foto: Hans Villerius

Wat al die clubs en clubjes bindt is dat ze het verborgen verleden openbaar willen maken, ieder een eigen facet en ieder op zijn eigen manier. In het geval van het Genealogisch Centrum gaat het om het ontsluiten van bronnen die nodig zijn voor stamboomonderzoek. “Een groot gedeelte van de Europese bevolking zou afstammen van Karel de Grote. Nou, bewijs het maar eens”, aldus Hameeteman in zijn welkomstwoord.

kijken, op tikken en tegen praten. “Heel vreemd.” “Gelukkig is er veel enthousiasme om te zoeken naar informatie over mensen zoals ik”, kreeg het publiek te horen over het Genealogisch Centrum en het initiatief om een cultuurhistorische markt te organiseren. Ze sprak haar grote waardering daarover uit. “Ik voel me hier op de cultuurhistorische markt meer thuis dan buiten. Al die koetsen zonder paarden en die herrie… Ik zag één koets zonder geluid. Er stond Tesla op, of zo.”

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman, alias Gijsje van Bruinisse, heeft zojuist haar eigen kwartierstaat onthuld. Daarop staan haar voorouders van vaders- en moederszijde. Niet overbodig De voorzitter gaf het publiek een overzicht van de 25-jarige geschiedenis van het Genealogisch Centrum, dat eerst in de Doele te Sommelsdijk onderdak had, daarna in Het Feyne Kwartier in Dirksland en de laatste jaren in het Streekarchief Goeree-Overflakkee in Middelharnis. De collectie groeide en groeide, maar past tegenwoordig voor een groot deel op een USB-stick van 8 GB. “De computer geeft eindeloze

Bijzondere tentoonstelling Eerste Flakkeese Vogelvereniging DIRKSLAND - De Eerste Flakkeese Vogelvereniging houdt van donderdag 9 november tot zaterdag 11 november een bijzondere tentoonstelling in het gebouw van de SVIK, Philipshoofjesweg 57A te Dirksland. Veel vogelliefhebbers van de vereniging, maar ook van andere verenigingen, kunnen hier hun gekweekte vogels laten zien. Na het inbrengen van de vogels op dinsdag, volgt woensdag de keuring van de vogels door erkende keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. U als bezoeker bent welkom op donderdag 11 november, na de opening, die 20.00 uur zal plaatsvinden. Vrijdag is de tentoonstelling geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Mocht u donderdag en vrijdag niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan bent u zaterdag alsnog van harte welkom vanaf

10.00 tot 17.00 uur. Met een totaal van ongeveer 300 vogels belooft het een mooie show te worden. Behalve dat er een grote verscheidenheid aan vogels is, kunt u ook meedoen aan verschillende activiteiten waarmee mooie en leuke prijzen zijn te winnen. Ook aan een hapje en drankje zal het niet ontbreken tijdens de tentoonstelling.

mogelijkheden.” Heeft het internet het Genealogisch Centrum overbodig gemaakt? “Nee”, was het stellige antwoord van Hameeteman. “Wij blijven trouw aan onze missie uit 1992: het ontsluiten van archieven en het publiek kennis laten maken met het verleden in alle facetten. Nog steeds maken wij het verborgen verleden openbaar.” Vervolgens was het aan burgemeester Ada Grootenboer, door

Stichting Eeuwkant voor even veranderd in Gijsje van Bruinisse, om de markt op stijlvolle wijze te openen. Van Cor Hameeteman mocht ze iedere raadsvergadering wel in streekdracht voorzitten. “Dat komt de besluitvorming ten goede omdat de aandacht dan op iets anders is gericht.” Gijsje was in het jaar 2017 beland en kon haar verbazing niet op over de schepen zonder zeilen, de koetsen zonder paarden en de kleine glimmende plaatjes waar veel mensen, vooral jongeren, naar

Adriana In haar zojuist onthulde kwartierstaat kwam Gijsje/Ada verscheidene hoogwaardigheidsbekleders tegen én voorouders met dezelfde voornaam. “Kijk, er is al een Adriana in 1778.” De burgemeester was blij met de verrassing, evenals haar zus voor wie het Genealogisch Centrum ook een exemplaar had gemaakt. De cultuurhistorische markt trok veel belangstelling. Evenals de lezingen en het interview en plein public met ‘de koningin van de literaire non-fictie’ Annejet van der Zijl, bekend van boeken als ‘Sonny Boy’, ‘De Amerikaanse prinses’ en biografieën van onder anderen prins Bernhard en Annie M.G. Schmidt. Al met al: een fraai jubileum en een geslaagde presentatie van de eilandelijke initiatieven om het verborgen verleden te ontsluiten.

Succesvolle Woon & Lifestyle beurs GOEREE-OVERFLAKKEE Tieleman Keukens organiseerde afgelopen vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober een Woon & Lifestyle beurs . Dit jaar in een nieuw jasje en met maar liefst 34 partners. Het was een inspirerende Woon & Lifestyle beurs, een groot feest voor jong en oud, met o.a. kookdemo’s van o.a. Siemens, Bora en Atag (bakbar). Proeverijen van TeaTag, Digusti, enz. Overal door de grote showroom van keukenspecialist Tieleman waren hapjes en drankjes, het was het een waar spektakel met voor ieder wat wils op het gebied van wonen & lifestyle als interieuradvies, vloeren, (nieuwbouw)woningen, hypotheken & verzekeringen, wijnen, rituals (by DA), verf & behang, woonaccessoires, wintersport, parfums, meubelen en uiteraard keukenadvies. Maar ook de nieuwste kleding, sieraden, scooters, auto’s, Quookers en water-

ontharders waren te zien voor alle bezoekers. Ook alle kinderen werden vermaakt in de bioscoop, in het Playstation centre en in de speelhoeken. De live muziek werd verzorgd door Els van de Wetering en het goede doel werd vertegenwoordigd door KiKa. Het was een gezellige drukte in Middelharnis, ruim

2.000 beursbezoekers en keukenklanten uit heel Nederland en België wisselden elkaar deze dagen af. In 9 jaar was dit de meest succesvolle editie van dé (vernieuwde) Woon & Lifestyle beurs van Goeree-Overflakkee. Volgend jaar zal de Woon & Lifestyle beurs gehouden worden op 26 en 27 oktober 2018!


Geha vers g

PIETER STRUIK

Groente & Fruit

kijk voor de meest actuele aanbiedingen: WWW. FACEBOOK.COM/LEUKSTEGROENTEWINKEL

MALSE VELDSLA

200 gram…

GESNEDEN ANDIJVIE

panklaar

zak 400 gram…

HOLLANDSE BLOEMKOOL

nu…

‘STOPLICHT’ PAPRIKA’S

zak 3 stuks...

ZOETE CONFERENCE HANDPEREN SAPPIGE PERSSINAASAPPELS

kilo… 20 stuks...

VOORGEBAKKEN LEKKERBEKJES

99 99 99 99 99 2,99

GRATIS

Trots van KEURSLAGERKOOPJE

Varkenscordonbleu’s gem./ongem. 4 voor 6,50 Kiproerbakschotel 250 gram 2,49 Pepersteak’s 3 voor 6,50 Herfstburgers 5 halen, 4 betalen

RUNDERREEPJES FESTIVAL

MAALTIJD VAN DE WEEK PERZISCHE POMPOENSCHOTEL 400 gram

179 C. Bouter, Keurslager SPECIAL VERSCHOLEN KIP 225

169 499

VLEESWAREN VAN DE WEEK BACON 100 gram

VLEESWARENKOOPJE

Dabbestraat 1-3 3255XB1 stukOude-Tonge 0187641292 100 gram ZEEUWS SPEK + info@bouteroudetonge.keurslager.nl 100 gram BOTERHAMWORST samen www.bouteroudetonge.keurslager.nl/

C. Bouter, keurslager Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

aanbiedingen geldig t/m DV 4 nov - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd!

* WOENSDAG GEHAKTDAG *

ELKE 4E GRATIS

DIVERSE SOORTEN 100 gram

2,50 1,49

B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

GEHAKTBALLEN VERS GEDRAAID

TROTS VAN DE KEURSLAGER

3 PAKJES 6,-

3 stuks…

elke 4d

Verscholen kip

2

50

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 30 oktober t/m 4 november 2017

Heeft u uw tas al gevuld?

AKTIE VAN 2 T/M 11 NOVEMBER A.S.

Duo pakket snijworst 100 gram + Leverkaas 100 gram 2,69

Kom uw TAs vullen

Piri piri stokjes 100 gram 1,35 Eigengemaakte leverworst stukje 200 gram 1,50

Maaltijd van de week

SAMEN

voor: €

Stamppot boerenkool met rookworst 500 gram 5,50

Van €15,10

Aanbiedingen geldig van: woensdag 1 november t/m dinsdag 7 november

1 Brood aas brokken 2 specul en bollen 6 rozijn 1 Roomboter naar keuze

Amandelstaaf

er 683826 De Echte Bakk OUDDORP • Fax Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@landwinkelkeizer.nl www.landwinkelkeizer.nl

1.00 ST. REMY STOOFPEREN 1.00 WITLOF 0.80 PERSSINAASAPPELS 2.50 zoet en vol sap SNIJBONEN 1.60 panklaar BINTJES 2.00 (H)EERLIJK HALF-OM-HALF-GEHAKT 2.59 nu van 3,49 voor JONAGOLD nieuwe oogst

kilo

kilo

500 gram

Openingstijden Landwinkel: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

13.00-17.30 uur 8.30-16.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.00-16.30 uur

2 kilo

400 gram

5 kilo

Aanbiedingen zijn geldig t/m maandag 6 november 2017.

500 gram

De zaak voor een lekkere smaak !!!

Verse worst ouderwets gekruid100 gram€ 0.85 Filet americain de lekkerste! 100 gram € 1.20 Rundergehakt vers gemalen 100 gr.€ 0.95 Flakkeese GIESE W. 0,99 per kg FRITESAARDAPPELEN 5 kg voor 1,79 Flakkeese KROP SLA 0,59 5 kg UIEN 1,79 BIO GEITENKAAS TRUFFEL 10% KORTING

Landwinkel Keizer Damweg 1a, Stellendam

maandag van 09.00 tot 17.00 uur dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur woensdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur donderdag van 13.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

Biefstuk tartaar 5 + 1 Gratis ! ! ! Slaatjes uit eigen keuken mmmm € 1.25 Deze folder is geldig Deze folder is geldig

100 gram Gebr.Rosbief € 2.29 100 gram Gebr.Frikando € 1.89 100 gram Schouderham € 1.69 Uw adres voor alle Buffetten !

Aanbiedingen zijn geldig van Don.2 Nov.t/m.Woe. 8 Nov.

Uw adres voor rollade`s en vlees relatiepakketten!

Runde festiv soorte 100 g

Maaltijd

Perzis pomp

400 gram week 44

3


Een 9 voor klantvriendelijkheid. Een 9 voor Een 9 voor klantvriendelijkheid. klantvriendelijkheid.

SUPER AANBIEDING!!!

4 KILO SUPER MOSSELEN VOOR MAAR

€ 12,50

+ trio bakje Hameeteman sausjes en groente en kruiden verkrijgbaar.

€ 17,50

GILLERDEAU OESTERS 12 STUKS VOOR MAAR

Alleen geldig vrijdag en zaterdag op de beurs, in de winkel en in de verkoopwagen. OPENINGSTIJDEN: Ma t/m do 8.30-19.00 uur vrij 8.30-20.00 uur | Zaterdag 8.30 - 19:00 uur

Als jij denkt dat het nog beter kan, Als jij denkt dat het nog beter kan, dan wejou. jou. danzoeken zoeken we Als jij denkt dat het nog beter kan, dan zoeken we jou.

Voor onze winkel in Ouddorp, Molenweg zoeken Voor onze winkel in Ouddorp, Molenweg zoekenwijwij Voor onze winkel in Ouddorp, Molenweg zoeken wij

Verkoopmedewerker Vers 20 tot 32 uur

Verkoopmedewerker Vers 20 tot 32 uur Kassamedewerker 20 tot 32 uur

Verkoopmedewerker Vers 20 tot 32 uur Kassamedewerker 20 tot 32 uur

Van een 9 een 9.5 maken. Dat moet20 je maar willen. Kassamedewerker tot 32 uurDe uitdagingen bij Jumbo zijn enorm. Net als de kansen. Omdat het elke dag beter moet voor onze klanten. Dat is de basis van ons succes. Daarom

Van een 9 een 9.5 maken. Dat moet je maar willen. De uitdagingen bij Jumbo zijn enorm. Net als de Van een een 9.5 maken. Dat moet je maar Decollega’s uitdagingen bij elke Jumbo zijn enorm. Net maken. als de zoeken we9mensen die samen met meer danwillen. 60.000 Jumbo dag beter helpen

kansen. Omdat elke dag moet voor klanten. de basis van onsDaarom succes. Daarom kansen. Omdat het elkebeter dag beter moet vooronze onze klanten. DatDat is deisbasis van ons succes. Ben jij zohet iemand? jumbowerkt.nl

zoeken wezoeken mensen die samen metmet meer dan collega’s Jumbo elkebeter daghelpen betermaken. helpen maken. we mensen die samen meer dan60.000 60.000 collega’s Jumbo elke dag Ben jij zo iemand? jumbowerkt.nl Ben jij zo iemand? jumbowerkt.nl

Visrestaurant Hameeteman

Gewoon puur!

Hoge Pad 7 3253 BH Ouddorp Tel: 0187 - 68 12 63

(zondag en maandag gesloten)

www.visrestauranthameeteman.nl

Herfst chrysanten 5 stuks € 3,95 € 6,50 10 voor

Amaryllisbollen

Fresia’s

Violen

€ 2,95 € 5,00

10 stuks 20 stuks

per stuk 2 stuks 18 stuks

€ 3,95 € 7,50 € 6,95

Voor bestellingen: 085 - 0471023 Hoge pad 9 (plein 215) ouddorp

Jumbo Sperling • Molenweg 4 • 3253AM Ouddorp Openingstijden

maandag t/m donderdag 08.00-20.00 uur vrijdag 08.00-21.00 uur zaterdag 08.00-20.00 uur

Bestel uw boodschappen online: www.jumbo.com

Een vers jaar...

Keurslage

Gehak gedra

Special

Versch

1 stuk

Vers van

Ribkar

OOK UW ADVERTENTIE OP DE VERSPAGINA IN 2017?

Vleeswarenkoopje

KEURSLAGERKOOPJE Vraag naar aantrekkelijke tarieven: info@eilandennieuws of 0187 - 471020

T-

G:

S IN F R ED E H BI - Roomboter amandelstaaf met zuivere amandelspijs N A - Brood ‘Held’ naar keuze A - Roomboterspeculaasjes - Assortiment bolletjes

(2 witte, 2 bruine, 2 krentenbollen)

waarde van circa € 15,-

voor maar

€ 10,-

Geldig tot en met zaterdag 4 november

Tegen Inlevering van deze bon.

Westdijk 12 - 3241 GV Middelharnis - 0187-480 265

Vleeswrar

SPECIAL

100 gram Zeeuws spek + 100 gram boterhamworst Gehaktballen vers

Verscholen kip

gedraaid

200 gram

195

225

Trots van de Keurslager 1 stuk ELKE 4DE GRATIS festival diverse Runderreepjes soorten

VERS VAN UW KEURSLAGER

VLEESWARENKOOPJE 100 gram

185

100 gram Zeeuws spek + Ribkarbonade 100 gram boterhamworst Floresteijn, keurslager Raadhuisstraat 13 3253AN Ouddorp 0187681348 info@floresteijn.keurslager.nl floresteijn.keurslager.nl/

ELKE 4DE GRATIS

200 gram

195

TROTS VAN DE KEURSLAGER

VLEESWRARENKOOPJE

Runderreepjes festival diverse soorten

Boerenham

100 gram

100 gram

185

Floresteijn, keurslager

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

195

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 30 oktober t/m 3 november 2017

Boere

100 gram


10 Nieuws

Derde Groene Vlag voor .n l basisschool De Achtsprong 8 Tel. 0187 47 10 de grondslag • a op gereformeer

edi

elijke nieuwsm

Nr. 8135 • Christ

ndennieuws.nl

20 • redactie@eila

Polderkatern GOEREE-OVERFLAKKEE - Het polderkatern van Sociëteit Rethorica over Oude- en Nieuwe-Tonge is te koop bij twee boekhandels: Van der Boom Boeken en Muziek in Sommelsdijk en Bruna in Oude-Tonge. Het boek kost 9,95 euro. Het polderkatern over Oude- en Nieuwe-Tonge behandelt de agrarische geschiedenis van de polders in dit gebied. Aan bod komen onder meer de inpoldering, de verkaveling, de afwatering, de landbouw, de architectuur van de boerderijen en de bewoners. Het polderkatern, dat op 20 oktober is gepresenteerd tijdens een zeer goed bezochte avond in Ons Dorpshuis te Nieuwe-Tonge, is het tweede deel in de serie ‘Blik op de Agrarische Geschiedenis van Goeree-Overflakkee’.

ustus 2012

• Woensdag 8 aug

5

Happende De toekomst nden niet Derde Groeneho Vlag ACHTHUIZEN - Basisschool van “Het Diekstraft, wel van ge Leerlingen en leerkrachten De Achtsprong in Achthuit op >> huus” staaEco-School urd beke De Achtsprong in zen ontving op 25 oktober het spel

84e jaargang •

3

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

Achthuizen hebben de afgelopen twee jaar weer laten zien Wijziging dat duurzaamheid, milieuzorg inzameling afvald met In verban en omgevingsonderwijs een vasGOEDEREEDE9 april sdag op maandag paa e eed Tw te plek binnen de school heeft. in de er tain on T-c GF wordt de bruine geleegd de ree ede Go Hun inzet als Eco-School werd te gehele gemeen il oor, dus op 7 apr woensdagochtend 25 oktober op de zaterdag erv 07.00 r voo er tain con 2012. Gelieve de ig beloond door de uitreiking van zetten. Een volled uur aan de weg te . ere uli reg de derde Groene Vlag uit handen overzicht van de de jaarvan wethouder Van der Vlugt. De nd t bra wethouder feliciteerde De Achtafgelont Expo sprong: “Wat een mooie prestatie Wie heeft er m, werd om hier vandaag de derde Groebloedglucosemet brandne Vlag te kunnen uitreiken! Dit Houten. gevonden? en g hij een is natuurlijk alleen maar mogelijk - Met het verkop SOMMELSDIJK ding uitord & door jullie gezamenlijke betroknbrood voor Wo nte kre van n gemeester erdag, is in de ker Daad, afgelopen zat kenheid, waarbij leerlingen, het de verkogemeente melsdijk een van Som van schoolteam en ouders de handen behorende osemeter verloren. pers zijn bloedgluc is in een zwart etui, ineen slaan voor een beter milieu! Eco-Schools Het apparaatje zit k en blauw merk Contour lin het van iemand de meter is een internationaal Voorafgaand aan de uitreiking Al vanaf 2010 zijn jullie als Eco- Eco-Schools grijs van kleur. Als deze vriendeft, wordtvoor School nauw betrokken bij de hee den erkend programma duuron van de Groene Vlag, stelden de gev tact omstandignd verzocht con nge dri ch do lijk zorg voor het milieu en vormen zaamheid en milieuzorg , tel.: on binnen Lo den Houten leerlingen van het zogenaamde van ef met Ste en nem te op kitmaken van ‘Eco-team’ zich voor. Dit team onderwerpen zoals afval, water, het onderwijs. ail: stvanloon@kli Betrokkenheid 06 23130403, e-m ntenhij van 1992 verkopen van kre het t Me l. energie, voedsel, groen, omgee.n saf en inzet van de leerlingen, hun geweest. Opbestaat uit zes leerlingen die het & Daad, afgelopen brood voor Woord melsving en veiligheid een onderdeel ouders en ad hij er alsvoortouw nemen in het proces het schoolteam spelen de kern van Som in is ag, erd zat zijn bloedn dienst en kopers de ver van jullie lessen. Als jullie je met van een belangrijke rol bij het bepaom Eco-School te zijn. Na de een k dij araatje steeds verder verloren. Het app cosemeterde elkaar blijven inzetten voor duur- len of degluschool merk Groene Vlag 4 behaalde hijpresentatie van het Eco-team, art etui, is van het zw een in zit ur. js van kle ht, in 2000 hetreikte Coöperatie Deltawind een zaamheid en milieu, dan reiken verdient. In Nederland richt het en blauw gri k lin ur nto Co den heeft, e klas, in 2001 gemeester meter gevonuit de bur r and doo et iem we over twee jaar de vierde Groecheque uit en was er een toneelkeurmerk zich op scholen het gez Als bloemen ner gevaarlijke k doch drinsierselen en in de sen Fotografie wordt deze vriendelij de Koninklijke ver te nemen over afval scheiden. Foto: Wim van Vos basisonderwijs, voortgezet iploma Hoofdstukje t oponderuw zijn zojuist in ne Vlag uit!” d verzocht contac Houten en zijn vro

2017 opnieuw een Groene Vlag, dit keer uit handen van wethouder Arend-Jan van der Vlugt. Het is voor de school inmiddels de derde Groene Vlag op rij! Al sinds 2010 doet De Achtsprong namelijk mee aan Eco-Schools, een internationaal programma voor duurzaamheid binnen het onderwijs. Om de twee jaar krijgt de school een audit, waarbij wordt gekeken wat er allemaal op het gebied van duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs is gebeurd.

oor v g in id e h c s r e d n lijke o van den Houten >>

jaar het certiter redder. Zo boden mogelijkaan opleidingen e ook allemaal Verder woonde efenavonden bij usiasme en inzet collega’s op sleepeerman of -vrouw u zijn. Voor hen ls als vraagbaak

Foto Hapkido

wijs en MBO. De Eco-Schools op Goeree-Overflakkee worden in opdracht van de gemeente door SME Advies (landelijk coördinator van Eco-Schools in Nederland) ondersteund. Meer informatie over EcoSchools is te vinden op de website: www.eco-schools.nl.

Ter illustratie bij het artikel over de nieuwe Hapkido activiteiten in Stad aan ‘t Haringvliet ( in de krant van vorige week dinsdag) heeft Eilanden-Nieuws een archieffoto geplaatst van deze sport. Deze foto is gemaakt tijdens een demonstratie op de Diekdag in 2013. De demonstratie werd uitgevoerd door de Hapkidoclub in Oude-Tonge en heeft dus geen betrekking op de nieuwe club in Stad aan ‘t Haringvliet.

André van den

dam, gen 23130403, , met name Stellen van Loon, tel.: 06 er- burgers van Met efde met Steef kaz ho de er op est el me zow rge bu oon@kliksafe.nl. oeg, anl De spl stv t. blu heb de ail: lp van e-m hu van alarvoor bij hem aan. Burge de uitruk bij een bij deze woorden van krentenbrood t en ens nie tijd kop ter ver als ech ne het nooit tevergeefs ‘t is ag, is meester or jouw inbreng lde van de gemeen ad, afgelopen zaterd te laten. De burge mering. Mede do meester Van de Ve hte waardering en Woord & Da van vrijdagavond dan Sommelsdijk een niet bij deze woord Stellendam een hec ter van oeg n ech spl ‘t ker e blu de efd de in te Goedereede had ho r Hare paraat staat om idswoorden voo bloedglucosemeter te laten. Namens zijn ng ers eri 21 ard kop 27: wa ver 11: club mensen die de ook warme afsche van e in een mocht zepdf 20-6-2012 te helpen ten tijd pblok-Shell. gin Beatrix nin Het apparaatje zit Ko612 _eilnieuws_v hun medemens André. nd- Majesteit 200 nink- verloren. . Tijdens je bra itgast ook een Ko spu e i. etu end eid art van calamiteiten zw sch tal . je een groot aan en... scheiding uitreiken weercarrière heb Leren door te do je de lijke onder was je een steun egemaakt waarbij me ken ruk uit “Door je ervaring s stations r de bevelvoerder Shell Knöps Tank en toeverlaat voo

TIE NIEUWS BEURSAC

prijsd !

dagelijks scherp ge

EN- t 20 jaAa EILANeD staaTEN U GRA G Wr ELKOM!

êveertien b

- Tijdens de jaarnd van het brand edereede, afgelo Restaurant Expo Stellendam, werd men van brand n. ré van den Houte nheid kreeg hij een nderscheiding uit er van burgemeest te lde van de gemeen de em de bijbehoren pspeldde.

Hans Villerius

ndigrsoonlijke omsta uten ndré van den Ho van ger deel uitmaken 1992 waaraan hij van t. Op bonden is gewees er als hij d tra 2 199 ag nst en die in ger illi ijw verder zich daarna steeds aalde hij bied. In 1994 beh 0 het Brandwacht, in 200

e vo e l! e en ve il ig g

M

WIJ HE

Y

! 24-uur per dag tanaatken

CM

k melsdij dijk Som DK Sommels sdij mel 2a,k3245DK Som wer Sper Sommelsdijk 324 625 -6116 Spe 01872a, Tel.rwer 1662d 7-61alan Tel. 018Ann land Anna Sint Sintg 15, 4697 RB Veilingwe d625 alan d -653 Sint 0166 Tel.Ann Sint-Annalan eg 15, 4697 RB Veilingw en len Thol 5 Tho 0166-65362eg 50, 4691 RZ Tel. Slabbecoornw Tel. 0166-600500

tevens nachtautom

MY

melsdijk

• Middelharnis/Som

tstas en e fi e d in n te n ra k het aantal CY

win: g 113

” - Langewe “De Ronde Boom

• Ouddorp

CMY

- Oosterweg 2 “Knöps Ouddorp alleen ! méér dan tanken

T E L B A T R ACE B intern geheugen

Raad

KOESE

C

K

www.knopsbv.nl

Tilse Kip  Verse eieren en ren.nl www.debaareie

1 cht le klas, in 200 diploma Brandwa er gevaarlijke nn rke Ve t caa tifi het cer het diploma Hoofd stoffen, in 2002 r het certijaa ig vor en brandwacht water redder. Zo ficaat Oppervlakte geboden mogede heeft hij binnen aan opleidinale xim lijkheden het ma al ot deze ook allema gen gedaan en slo Verder woonde hij met goed gevolg af.

enavonden bij en altijd trouw de oef e en inzet nam asm usi ho ent door zijn op sleeptouw a’s leg col e ger jon hij veel of -vrouw te an erm we nd om de bra or hen funVo . zijn nu ze worden die agbaak en vra als ls wij geerde hij dik pten nooit klo a’s leg col ook de oudere meester rge Bu . aan tevergeefs bij hem Van de Velde.

800 00 748 158874 06-–15 T.. 06 Den Bommel, T  en retail  Ook voor horeca

Een stap verder

eld door:

Beschikbaar gest

rs De Waal Hovenie

e Recycling beschikt over eigen inzamelmiddelen, door de korte Klein Nieuwe-ToNg 2484 zijn wij snel bereikbaar en in staat u de service te verlenen die Tel. (0187) 65lijnen iers.nl www.dewaalhovuenvan ons verwacht.

Android 6, 16 G + SD kaart 32 GB

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor de afvoer van uw papier/karton? e.nl l ese.n koes w.re ultko nault www. rena ww Klein Recycling is de juiste partner voor u!

r.nl

www.visser-visse

Wanneer er bij u voldoende papier/karton vrij komt willen wij u geheel gratis een rolcontainer aanbieden. Deze wordt bij u geplaatst foon: 0187 617 300 Middelharnis, Tele en kan wekelijks tijdens onze route op Goeree-Overflakkee gratis geledigd worden.

. . . Stipt

nancials.nl www.lodderfi Klein Recycling is uiteraard uw partner op het gebied van de verntoor 98 inzameling papier/karton, archief, kunststoffen en oude belastingadvieska werking 87-6632en Administratie- en Dirksland • 01 CL 47 32 • a 49 ren rto ate metalen. Meer informatie hierover vindt u op onze website W

in Vul de enquête attentie! e k u le n e e g n en ontva bonnees a e w u ie n r o o V anbod!! een speciaal a

0187 - 471020 | info@eilandennieuws.nl www.eilandennieuws.nl

www.kleinrecycling.nl Bent u geïnteresseerd in deze aanbieding of wenst u meer informatie. Neem dan vrijblijvend contact op via email sales@kleinrecycling.nl of telefoonnummer 0181 661 795

Locatie Zwartewaal IJzer en metalen - 5500 m2

Locatie Vierpolders Papier en kunststoffen - 9000 m2

Meeldijk 6 3238 LC Zwartewaal

Seggeweg 1 3237 MK Vierpolders

Afval probleem groot, de oplossing Klein


Duurzaamheid

11

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt

Gemeente en bedrijfsleven trekken samen op De voorbereiding voor het Duurzaamheidscongres en beurs van vrijdag 8 en 9 december zijn in volle gang. De gemeente Goeree-Overflakkee is initiatiefnemer van het congres en de tegelijkertijd te houden beurs Energy Island 2017. Ze organiseert dit samen met tien partners. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt heeft veel verwachtingen van het evenement. Tekst en foto: Adri van der Laan

Duurzaamheid centraal op 8 en 9 december Goeree-Overflakkee staat op vrijdag 8 en zaterdag 9 december in het teken van het Duurzaamheidscongres. In De Staver en accommodaties in de omgeving wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd rondom het thema Duurzaamheid. Er is een congres waar toonaangevende sprekers het woord zullen voeren. Daarnaast is er een tweedaagse beurs, die zich richt op de publieke markt. Hier zijn alle inwoners van Goeree-Overflakkee welkom. Het 'duurzaamheidsevenement' is mede tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. Bij de organisatie is ook een aantal partners betrokken die het evenement sponsoren en een bijdrage leveren. In de weken voor het congres komen deze partners aan het woord in een aantal artikelen in Eilanden-Nieuws. In deze editie de eerste twee interviews. De ontwikkelingen rondom de voorbereiding kan gevolgd worden via www.energy-island.nl of Facebook: energy island goeree-overflakkee.

Twee jaar geleden werd in september rondom het Inspiratiecentrum op de Brouwersdam het energiefestival gehouden. “Vanwege het succes werd met regelmaat gevraagd of we nog een keer zoiets dergelijks konden organiseren om onze eigen inwoners te informeren over de kansen op het gebied van duurzaamheid in hun directe leefomgeving”, legt wethouder Van der Vlugt uit. De gemeente stond positief tegenover het organiseren van een dergelijk evenement, maar was van mening dat het dit keer in samenwerking met het bedrijfsleven opgepakt moest worden. Hier heeft men tien partners voor gevonden: Greenpoint, Wonen op Flakkee, Auto Hoogenboom, Deltawind, Stedin, Rabobank, Paulina.nu, Evides, Nuon en Esselink zullen zich ook presenteren op de beurs en verzorgen inloopsessies om voorlichting te geven over duurzaamheid en innovatie. Naast deze partners heeft een groot aantal ondernemers zich aangemeld voor de beurs en zullen daar binnen de thema’s duurzaam wonen/bouwen, innovatieve zorg, food en mobiliteit hun bedrijf presenteren. Iedereen is welkom om op 8 en 9 december de beurs met 58 stands te bezoeken en zich te laten informeren over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en innovatie. “Ik hoop daarom ook dat deze lokale ondernemers goede zaken kunnen doen. Het ‘verhaal’ van duurzaam ondernemen is in de laatste jaren goed geland bij het bedrijfsleven”, benadrukt wethouder Van der Vlugt. Tijdens de beurs op zaterdag wordt er ook een kidsplein ingericht, waar ook de jongeren zich op een speelse wijze kunnen laten informeren over duurzaamheid. Het congres op vrijdag 8 december richt zich met name op de zakelijke markt, overheid en instellingen. Het congres biedt ruimte voor 400 mensen, welke middels een persoonlijke uitnodiging zullen worden benaderd. In de ochtend wordt men na een originele opening geïnformeerd en geïnspireerd door

Arend-Jan van der Vlugt bij de informatiezuil in De Staver. nationaal bekende sprekers, zoals Maarten Steinbuch, Bernard Wientjes en Steven van Eijck. Vervolgens gaat men in de middag in deelsessies uit elkaar, om daar in de vier thema’s, duurzaam wonen/bouwen, duurzame mobiliteit, food en innovatieve zorg zich verder te verdiepen. Tegen het einde van de middag zal de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, enkele afsluitende woorden spreken, om vervolgens over te gaan tot het ondertekenen van een Waterstofconvenant. Waterstof zal in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de energietransitie. Door dit convenant zal Goeree-Overflakkee aangewezen als proeftuin op het gebied van groene waterstof. Tot slot wordt de dag afgesloten met een netwerkborrel en een bezoek aan de beurs.

‘Kraanwater is gezond en duurzaam’

Evides Waterbedrijf Op 8 en 9 december staat Goeree-Overflakkee in het teken van duurzaamheid en innovatie. Energy Island bestaat uit een congres en een beurs. Een van de deelnemers is Evides Waterbedrijf. Hoofd communicatie Roelinda Vording legt uit waarom Evides meedoet aan Energy Island. Is duurzaamheid een belangrijk thema voor Evides? “Heel belangrijk, in 2025 willen we als organisatie klimaatneutraal zijn. Ons product kraanwater is duurzaam: we zuiveren het regionaal en leveren het zonder verpakking en transport thuis af bij onze klanten in Zuidwest-Nederland. Duurzaam handelen voeren we door in al onze processen.” Waaruit blijkt dat? “Evides bezit meer dan 825 hectare natuurgebieden. Hier laten we zien dat waterwinning en natuurbeheer goed samengaan. Wij doen onderzoek én voeren projecten uit om de kwetsbare natuur meer ruimte te geven. Rivieren, grond- en duinwater zijn onze bron en bescherming ervan is belangrijk voor het kunnen maken en leveren van betrouwbaar drinkwater. Daarnaast zoeken we continu naar mogelijkheden om ons energieverbruik te verminderen en onze CO2-voetdruk te verlagen. Daarbij streven we ook naar hergebruik van water, afval en grondstoffen.” Een ander terrein betreft voorlichting en kennisdeling. “We vergroten de kennis over kraanwater via een lesprogramma voor basisscholen. Kraanwater is een gezond én duurzaam product. Via gastlessen en lesmateriaal krijgen kinderen een kijkje in

Opening van een openbaar tappunt in Ouddorp. de wereld van drinkwater. Daarnaast geven we bijvoorbeeld voorlichting bij evenementen en leveren we openbare tappunten. Kennisdeling gaat overigens over de landsgrenzen heen. Schoon drinkwater is in ontwikkelingslanden nog niet vanzelfsprekend. Daarom zetten we onze expertise ook daar in. Zo dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.” Waarom participeren jullie in Energy Island? “Duurzaamheid reikt verder dan onze eigen bedrijfsvoering. Bewust omgaan met de bronnen voor drinkwater en met het product kraanwater horen daar ook bij. Onze klanten - onder anderen de inwoners van Goeree-Overflakkee - kunnen zelf een

bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door milieuvriendelijk te tuinieren en medicijnresten in te leveren bij de milieustraat. Dat voorkomt vervuiling van de rivieren. En door minder warm water te gebruiken bespaar je energie, waardoor de CO2-voetafdruk daalt.” Wat kunnen we tijdens Energy Island van Evides verwachten? “We laten zien wat we allemaal doen op het gebied van duurzaamheid en innovatie, ter inspiratie, kennisdeling en bewustwording. We geven duurzaamheidstips voor in en om het huis en op het kidsplein laten we de kinderen de waarde van kraanwater ervaren. Ze kunnen hun eigen ‘drinkwaterzuivering’ bouwen, levend ganzenbord spelen en meedoen aan een kraanwaterquiz.”


12 ACHTHUIZEN Bingo Woensdag 1 november houdt de ASVO een bingo in de Fios-kantine. Deelnamekosten: € 5,-. Aanvang 14.00 uur.

DEN BOMMEL Verkoping Creaclub Vrijdag 3 november is er van 13.30 tot 19.30 uur de jaarlijkse verkoping van de Creaclub. Evenals vorig jaar met de taartenbakwedstrijd ‘Heel Den Bommel Bakt.’ De taarten worden, na de bekendmaking van de winnaar, per punt verkocht. “We verkopen loten voor de verloting met mooie prijzen, hippe retro pannenlappen, leuke woonaccessoires, koek, cake, taart, advocaat, etc. Er zijn leuke raadspellen en voor de kinderen is er een grabbelton. We serveren van 16.30-19.00 uur verse erwtensoep/groentesoep met een luxe boterham en u bent welkom in onze gezellige koffiehoek voor een kopje koffie/thee of fris met een plakje cake of taart. Er is een hoek met tweedehands spullen. De trekking van de verloting is om 18.45 uur”, aldus de organisatie. De commissie van ‘de groene kerk’ is ook aanwezig. Voor vragen kunt u terecht bij Annelies van den Hoek: 612228.

DIRKSLAND Bingo Donderdag 2 november is er weer een bingoavond in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen. De start is om 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.

VVO naar Alphen aan den Rijn

Groot feest op CBS ‘De Hoeksteen’ in Ooltgensplaat OOLTGENSPLAAT - Woensdag 25 oktober 2017 reed er al vroeg in de morgen een oude, Amerikaanse schoolbus met kinderen door de straten van Ooltgensplaat. Waren deze kinderen verdwaald? Nee, want dan zouden ze niet zoveel geluid maken en waren ze niet verkleed. De reden voor deze busrit was dat juf Lian Braber al langer dan 25 jaar werkzaam is als juf. De juf van groep 5, die een echte Plaetenaar is, heeft tijdens deze jaren gewerkt op de christelijke basisscholen van Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat. De leerlingen van groep 5 hebben de juf en haar man opgehaald met de bus en zijn daarna op weg gegaan naar nog een ander adres in Ooltgensplaat. Op dat adres woont namelijk meester Knoester, de directeur van ‘De Hoeksteen’. Ook voor hem was het een speciale dag. Hij is 40 jaar geleden gestart als meester op de christelijke school in Ouddorp. Hierna is de familie Knoester verhuisd naar Kinderdijk. Daar heeft de meester ervaring opgedaan als basisschooldirecteur. Deze kennis kwam hem goed van pas toen de meester solliciteerde op een vacature als directeur in Ooltgensplaat. Nadat ook de meester met zijn vrouw waren ingestapt, ging de bus op weg naar de Pieter Biggestraat. Daar stonden de andere kinderen van de school al ongeduldig te wachten op de juf en de meester. Op het met vlaggetjes versierde school-

MIDDELHARNIS Goederen voor Roemenië

Op zaterdag 4 november is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Door de veranderde regelgeving in Roemenië nemen we geen overtollige medicijnen meer aan. Deze mogen niet meer verstrekt worden aan de apotheek of zorginstelling waar die voorheen werden afgegeven. Ook zijn er voorlopig geen (gebruikte) leesbrillen meer nodig. Maar zoals gebruikelijk is nog wel zeer welkom: uw overbodig geworden gebruikte (kinder)kleding, als dit netjes, schoon en nog opnieuw te ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! dragen is. Verder zijn alle spullen ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! welkom die geschikt zijn om als ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! donatie te dienen voor de arme ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! medemensen in Roemenië. Ook kunt u spullen afgeven die in de kringloopwinkel van de werkgroep in Uioara verkocht kunnen worden. Denk b.v. aan huishoudelijke APK ZOALS HET BEDOELD IS artikelen, speelgoed of klein meubilair. Inleveren kan a.s. zaterdag tussen 9.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Vragen? Bel 603051 Zaterdag 11 november hoopt de Vereniging Van Orgelvrienden twee orgels te bezoeken in Alphen aan den Rijn. Om 13.30 uur zijn we welkom in de Oudshoornse kerk aan de Oudshoornseweg 90, waar men een prachtig historisch instrument kan bespelen: een Hess orgel uit 1783. Om 15.30 uur worden de bezoekers verwacht in de Adventskerk, Julianastraat 69, waar we een totaal ander romantisch orgel bespeeld mag worden: een Steinmeyer orgel uit 1923. Meer info: zie www.orgelvrienden.nl.

plein keken de kinderen langs de skytubes om een glimp van de bus op te vangen. De meester en de juf liepen over een roze en blauwe loper naar het podium op het meester Van Puttenplein. Na het welkomstwoord van de adjunct-directeur Jan Willem van de Werken, werden de cadeaus overhandigd aan de meester en de juf. (Juf Karin had voor deze speciale gelegenheid een lied geschreven. Dit werd door de kinderen luid meegezongen. Ook de aanwezige ouders zongen mee.) De meester en juf werden na het zin-

of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Najaarsverkoping vrouwenverenigingen Op zaterdag 4 november hopen de vrouwenverenigingen ‘Bid en Werk’ en ‘Ruth’ hun jaarlijkse najaarsverkoping te houden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Landbouwweg 2 te Middelharnis. U bent van harte welkom van 9.30 uur tot 13.00 uur. Er zullen weer veel zelfgemaakte spullen worden aangeboden. Daarnaast verkoopt men bloemstukjes, groente en fruit, broodjes en gebak, soep en slaatjes, koffie en fris, kaas, speelgoed en crea-materiaal, Tupperware, snoeprollen en uiteraard is er een grabbelton voor de kinderen. De opbrengst is voor verschillende goede doelen, maar vooral zending en evangelisatie.

Dichter bij muziek Vrijdagavond 3 november, aanvang

gen bedankt voor hun enorme inzet voor de christelijke dorpsschool van Ooltgensplaat. Meester Jan-Willem haalde in zijn toespraak aan dat God hen in de achterliggende jaren heeft geholpen bij het uitoefenen van hun beroep. Ook bad hij hun de kracht van God toe in de komende jaren op CBS De Hoeksteen. Omdat de juf en de meester erg muzikaal zijn, had de feestcommissie gezorgd dat er op deze dag ook een muzikale workshop werd gegeven. Alle kinderen van de school hebben in deze workshop kennisgemaakt met djembé. Wat een

20.00 uur, presenteren Miranda Scholts (schrijfgezellin) en Tim Grinwis (bloemsierkunstenaar) in de foyer van het Diekhuus in Middelharnis een fleurig drieluik onder de titel: Dichter bij muziek. Medewerking verlenen Frank Boerboom (gitaar) en Arthur de Visser (handpan). Entree is gratis. Een spektakel dat bol staat met het voordragen van gedichten, live muziek en de creatie van bloemstukken, die onder bezoekers worden verloot. Reserveren kaarten via 0620728232.of passionflowers20 @ gmail.com.

HERKINGEN/ DIRKSLAND Sinterklaasaankomst Op 11 november zet de Sint met zijn Pieten om 11.00 uur weer voet aan wal in de haven van Herkingen. Na een lange reis zal de goedheiligman via Herkingen weer aan zijn tocht door het land beginnen. Als eerste zal hij, na de kinderen van Herkingen uitgebreid te hebben toegezwaaid, de jeugd van Dirksland komen begroeten. “Omdat de Dorpsraad Herkingen

getrommel was er de hele morgen in school te horen! Juf Lian heeft deze morgen een feestmorgen gehad in haar eigen groep 5. Meester Knoester is alle groepen langs geweest, waar hem nog meer verrassingen stonden te wachten! Aan het einde van de morgen hebben ouders en andere belangstellenden de juf en de meester nog kunnen feliciteren met hun 25- en 40-jarig jubileum. Al met al was het een schitterende dag voor de juf, de meester en de kinderen!

graag zou willen dat de Sint voet aan wal blijft zetten in Herkingen, zullen we de mensen die hier voor zorgen met een bijdrage financieel ondersteunen”, aldus de dorpsraad.

NIEUWE-TONGE Bovenstemgroep Zaterdagavond 4 november zal er een (samen)zangavond gehouden worden, waar de Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee o.l.v. Corné de Geus hun medewerking aan zal verlenen. Deze zangavond zal plaatsvinden in de Hersteld Hervormde Kerk, Westdijk 37 te Nieuwe-Tonge. De toegang is vrij en de avond begint om 19.30 uur. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. Wel zal er een collecte gehouden worden voor de aflossing van het kerkgebouw.

OOLTGENSPLAAT Koor- en samenzangavond Op zaterdag 4 november wordt er een koor- en samenzangavond


DINSDAG 31 OKTOBER 2017

gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, van Weelstraat 1. Het jongerenkoor ‘Hananja’ uit Tholen zal deze avond zingen en ds. P.D. den Haan zal een meditatie, evenals de opening en de sluiting, verzorgen. De aanvang is half 8 en er wordt een collecte gehouden voor het bouwfonds Ger. Gem. Ooltgensplaat. Aan het einde van de avond is er gelegenheid koffie, thee of fris te drinken.

Jeugddienst Zondag 5 november wordt in de Gereformeerde Kerk te Ooltgensplaat een kerkdienst speciaal voor de jeugd gehouden. Het thema van deze dienst is: ‘Online met God.’ Maken wij tijdens ons drukke leven nog tijd om stil te zijn en contact met God te hebben? De voorganger deze morgen is ds. André van der Stoel. André is afkomstig uit Ooltgensplaat en woont en werkt nu in Amsterdam. De dienst begint om 9.30 uur. Na afloop is er koffie, fris en taart. Alle jongeren, maar zeker ook ouderen, zijn van harte welkom!

OUDDORP Themadienst Op zondag 5 november vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats. Het thema van de dienst is ‘Marktplaats’. Voorganger is ds. K. van Wijngaarden. Aanvang van de dienst: 9.30 uur.

‘Open boek?’ Zondagavond 5 november is er een themadienst in de Gereformeerde Kerk van Ouddorp aan de Dorpstienden 15. Dominee W.J. van de Griend zal deze dienst leiden en het combo Eljakim uit Hoogvliet verleent medewerking. Het thema van deze dienst is: ‘Ben jij een ‘open boek’? De dienst begint om 18.30 uur. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie en thee.

OUDE-TONGE Spelmiddag Op de middagen van 31 oktober, 7 en 21 november wordt er een spelmiddag georganiseerd in De Grutterswei door de ASVO. Aanvang 13.30 uur. Kosten € 3,-, inclusief koffie of thee.

Mosselavond ASVO A.S.V. Oostflakkee organiseert op vrijdag 17 november een mosselavond in De Grutterswei. Aanvang 18.00 uur. Zaal open 17.15 uur. Entree voor leden € 20,00 en voor niet-leden € 25,00. Deze bedragen zijn inclusief drank tot 19.45 uur. Live muziek van Acoustic4Fun met als thema The Golden Oldies. Aanmelden dinsdag 7 november van 18.00 tot 21.00 uur bij Herman,

tel. 630098 of per e-mail: h.zonneveld39@upcmail.nl.

Klassieke muziek De Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee, De Zonnebloem en Ebbe en Vloed organiseren op dinsdag 14 november een middag met klassieke muziek onder de titel ‘Jong voor Oud’. Jonge muzikanten, allen prijswinnaars van het jaarlijks Prinses Christina Concours, presenteren zich aan het publiek om die te vermaken en podiumervaring op te doen. Zij geven hierbij ook uitleg over het instrument dat zij bespelen. Dit concert vindt plaats in Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Aanvang 14.30 uur. Zaal open om 14.00 uur. Entree slechts € 2,50. Aanmelden op dinsdag 7 november van 18.00 tot 21.00 uur bij Herman, tel. 640098 of per e-mail: h.zonneveld39@upcmail. nl voor de ASVO. Voor De Zonnebloem bij Tonnie Kagchelland, tel. 642414 of per e-mail: tonniekag@ hotmail.com.

SOMMELSDIJK ‘Biblia Sacra’ De expositie Biblia Sacra is te zien in de Remonstrantse Kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk, van 4 november 2017 t/m 3 januari. Eind 19e eeuw heeft de Franse uitgever Lucien Layus aan verschillende, in die tijd bekende, kunstenaars gevraagd om aan de hand van Bijbelse teksten een voorstelling te maken. De Parijse drukker Lemercier en Co. heeft daarna de prenten als litho’s uitgegeven in het jaar 1899. De verstilde sfeer van de 19e eeuw is in iedere afbeelding voelbaar. Mocht u informatie willen over het verhaal achter de litho’s, dan kunt u contact opnemen met Ineke van der Jagt-Biezepol, tel.:0181-415119. U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur.

STELLENDAM Potermaaltijd ‘Caleido ‘ Op donderdag 2 november zal er weer een gezellige poteravond worden georganiseerd bij Inloop ‘Caleido ‘aan de Bosschieterstraat 6, ver. gebouw De Rank. De start is 17.30 uur. Men is vanaf 17.00 welkom. Kosten voor deze avond zijn € 7,50. Vooraf graag aanmelden via: 06-23506507 of via: inloopcaleido@gmail.com. Voor vervoer kan worden gezorgd.

Kinderdienst Woensdag 1 november a.s. zal er om 14.00 uur door ds. D. Hoolwerf een kinderdienst gehouden worden in de Hervormde Kerk te Stellendam, Bosschieterstraat 2. Het thema van deze dienst zal ‘Blij

verrast’ zijn. Neemt u/jij gerust belangstellenden en vriendjes of vriendinnetjes mee. U/jij bent van harte welkom. Na afloop van de dienst drinken we met elkaar nog een kop koffie, thee of fris in De Rank en kunnen de kinderen nog wat knutselen.

13

Snertloop voor Carina Saarloos

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 3 november 2017 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30-19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Erwtensoepmaaltijd De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN, afd. Stellendam, organiseert op donderdag 9 november een erwtensoepmaaltijd voor 55+. De maaltijd begint om 17.00 uur en wordt gehouden in het Haegse Huus. De zaal is open om 16.45 uur. Het verzoek is om niet eerder te komen. Wel graag zelf bord plus soepkom meebrengen, evenals bestek. De soep wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter. Opgeven kan bij mevr. M. van Oostenbrugge, tel: 491653; of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411. Doet u dit voor 7 november. De kosten bedragen: € 5,-. Ook belangstellenden van buiten Stellendam zijn van harte welkom.

MIDDELHARNIS - Zaterdag 4 november wordt een snertloop gehouden. De opbrengst is bestemd voor het werk van Carina Saarloos in Mali. Evenals vorig jaar wordt dit jaar weer een snertloop georganiseerd. Vertrek en aankomst is in het Diekhuus aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Ook nu weer is het werk bestemd voor het werk van Carina Saarloos in Mali. Wandelaars en hardlopers kunnen uit verschillende afstanden kiezen.

De wandelaars kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 5 km - 11.30 uur, 10 km - 10.30 uur, 15 km - 9.30 uur. Hardlopers: 5 km - 12.00 uur, 10 km - 11.00 uur, 15 km - 10.00 uur. Bij de finish wachten een heerlijk kopje soep en broodjes. De koffie en wat lekkers staat klaar vanaf 9.00 uur. Deelname kost: € 10,per persoon. Voor opgave of meer info kan men terecht bij Leontine Verolme: leontineverolme@ gmail.com.

Woord en Daad Kringloopwinkel gaat goed van start MIDDELHARNIS - Na de opening op 12 oktober, heeft de kringloopwinkel een goede start gemaakt. Veel publiek weet de winkel te vinden en de spullen die worden gebracht gaan er ook zo weer uit. De vele vrijwilligers hebben de handen vol om alles in goede banen te leiden en de winkel netjes te houden, waar de Stuurgroep erg blij mee is. Veel positieve belevingen van de klanten maken een succes van deze winkel. De winkel kan nog steeds vrijwilligers gebruiken, zowel mannen als vrouwen, voor winkel, sorteren, ophalen en bezorgen van spullen. Meld u aan: kringloopwinkelmiddelharnis@gmail.com.

Openingstijden: wo. 13.00-16.00 uur(1 nov. gesloten wegens Dankdag), do. t/m za. 10.00-16.00 uur. Tijdens de openingstijden kun-

nen ook spullen gebracht worden. Adres: Zernikeweg 43, Middelharnis. Industrieterrein Oostplaat.

Taartbakwedstrijd DIRKSLAND - Is bakken uw passie? Dan is dit iets voor u. Bak uw lekkerste taart en maak kans op een leuke prijs. Groot of klein, dat maakt niet uit. Het gaat om de smaak en hoe de taart eruit ziet. Het is niet de bedoeling dat u de taart bedekt en versiert met marsepein. Naast een leuke prijs is er een kans dat uw recept een tijdje gebruikt gaat worden in de Snoeperij. U kunt uw taart, na de jurering, doneren aan de bewoners van Zorgcentrum Geldershof, zodat ook daar genoten kan worden van uw bakkunst. Of u kunt hem weer ophalen tussen 14.00 en 15.30 uur. De taart kan ingeleverd worden bij het Careyn Activiteitencentrum ‘t Reginahof, op donderdag 16 november tussen 9.00 en 11.00 uur. Adres: Reginahof 1 te Dirksland. Graag met het gebruikte recept, uw naam en telefoonnummer erbij. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0653861647, of stuur een e-mail naar: joke.vandijk@careyn.nl.


OOK UW VACATURE in Eilanden-Nieuws, op de website en Facebook?

Ook uw vacature in Eilanden-N ieuws?

+ doorplaatsing naar www.eilandennieuws.nl/vacatures

Voor onze woonlocatie s Refugium te Sommelsdi en Elkersweide te jk Dirksland zijn wij per direct op zoek naar een oproepkrac ht voor de functie van

Zorgkundige coa ch m/v Inhoud van de functie: Het betreft een contract voor de periode van ben je verantwoord één jaar. Als zorgkundige elijk voor de uitvoer coach op oproepbasis van de zorg volgens hierop. Tevens ben het zorgplan en rapporteert je aanspreekpunt voor de zorgverlening Je houdt het zorgdossier aan de individuele van cliënt. het leveren en verantwoord de cliënt actueel en bent integraal verantwoordelijk en van zorg op maat. voor Je hebt: • minimaal MBO SPW 4-niveau; • diploma A-verpleegku ndige (niveau 4), ziekenverzor of Z-verpleegkundige gende/verzorgende is een pré; IG (niveau 3) • een professionel e attitude; • affiniteit met mensen met (meervoudig e) beperkingen en • goede sociale en de ouderenzorg; communicatieve vaardigheden. Je bent: • in staat zelfstandig te werken; • flexibel en creatief; • bekend met digitale gegevensverwerking. Je krijgt: • ruimte voor zelfstandighe id en flexibiliteit; • een boeiende functie in een professionee l team; • salariëring volgens de CAO gehandicapt enzorg (FWG 40).

Informeer 018

7 - 47 10 20 www.eilandenn ieuws.nl/vacatu res

Schriftelijke sollicitatie vóór 20 jan. 2016 richten aan: Sjaloom Zorg Aanvullende informatie: afdeling P&O Christina Wolfert (regiomanager) Watertoren 20 telefoon: 06 – 57223077 3247 CL Dirksland Sollicitatiegesprekken Bij voorkeur reageren zullen per e-mail: plaatsvinden op 27 m.reijnders@sjaloomzo januari a.s. rg.nl Gelijktijdig interne en externe werving.

ONDERHOUDSMO

NTEUR

Bloembollenbedrijf

Komt u ons een

Stad aan ’t Haringv

liet

handje helpen?

CuraMare woonzorgl ocatie Geldersho met drie kleinschali f in Dirksland start ge Wij zoeken vrijwilligerswoongroepen voor bewoners met januari 2016 dementie. die willen helpen zoveel mogelijk om op deze woongroep de sfeer van thuis en te creëren. Vindt u het leuk om te helpen bij het bereiden van maaltijden, helpen - en ondersteun bij koffiedrinken en bij en andere activiteiten Heeft u affiniteit met ouderen en zoekt u een zinvolle ? Dan zoeken we u. tijdsbesteding? Wij bieden u • Reiskostenvergoeding • Verzekering en vrijwilligersovereenkom • Contact met st andere vrijwilligers • Jaarlijks een vrijwilligersavond met buffetmaaltijd Belangstelling? Voor meer informatie managers: Marieke of aanmelden neemt u contact op met Panis en Tineke Maliepaard op telefoonnude team0187 60 20 55. mmer

Voor ons bloembollen bedrijf in Stad aan medewerker die ’t Haringvliet zijn het bedrijf komt wij op zoek naar technische vlak. versterken! Je een allround wordt hét aanspreekpu nt op het Functieprofiel: Je wordt verantwoord elijk voor het onderhoude de onderneming. n en repareren van Daarnaast houd het je, je bezig met Het gehele jaar door kleine aanpassinge machinepark van n de machines. Naast ben je tevens verantwoordelijk voor het oplossen aan de machines. deze werkzaamheden van de tulpenbollen van storingen aan werk je ook mee . in de teelt en de verwerking Functie-eisen: - Affiniteit met de agrarische sector. - Bekend met technische - Ervaring met onderhoud werkzaamheden. - Bij voorkeur woonachtig aan machines. - Een flexibele instelling. op of rond Goeree-Overflakkee. - In het bezit van een rijbewijs B. - Enige ervaring met - Bij voorkeur een trekkerwerkzaamheden. technische of agrarische opleiding op Mbo werk- en denkniveau. Wij bieden: - Een zeer afwisselende , leuke en uitdagende - Een baan voor functie binnen een de groeiende ondernemin medewerker binnen toekomst waarin je jezelf kan g. ontwikkelen tot - Uitstekende primairede bloembollensector. een allround en secundaire arbeidsvoorw - Wij bieden een aarden. fulltime baan en dienstverband. bij gebleken geschiktheid kans op een vast Contactpersoon: Voor meer informatie kun je contact opnemen Mobiel: 06 - 10 31 met: Jessica Sol 96 44 en je kunt van AB Zuid-Holland je sollicitatie sturen naar email: jsol@abzuid holland.nl.

+ doorplaatsing op facebook.com/eilandennieuws

Informeer 0187 - 47 10 20 of mail naar verkoop@eilandennieuws.nl RINUS ROON Zierikzee 0111-417040 WWW.RINUSROON.NL

Allround bandenmonteur Voor onze vestiging Zierikzee zijn wij op zoek naar een Allround bandenmonteur (M/V). Het gaat om een fulltime functie (40uur) met diverse werkzaamheden. Deze uitdaging kun je realiseren in samenwerking met een team van mensen met een gedreven passie voor het vak en een modern ingerichte werkplaats.

Automonteur / APK Keurmeester (M/V) Voor onze vestiging Zierikzee zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en gedreven APK- / automonteur (M/V). In deze fulltime functie (40uur) voert u veel voorkomende werkzaamheden uit aan zowel diesel als benzine auto’s. Wij denken hierbij aan een enthousiaste autotechnicus met niveau 3 of de intentie dit niveau op redelijke termijn te behalen.

Wij verwachten van onze medewerkers een klant- en servicegerichte instelling. Je houdt van je vak en kunt zelfstandig werken. Communicatie met klanten en klanttevredenheid staan bij jou hoog in het vaandel.

Meer informatie op: www.rinusroon.nl/vacatures

Uw reactie kunt u samen met uw CV sturen naar: Vissersdijk 46, 4301ND Zierikzee t.a.v. Evan Neijenhuis of naar evan@rinusroon.nl onder vermelding van de desbetreffende vacature.

Zierikzee Vissersdijk 46 Tel. 0111-417040

Middelharnis Lorentz 11 Tel. 0187-483954


VACATURE

VACATURE

VACATURE

VACATURE

VACATURE

Le Duc zoekt een...

TOPPER IN TECHNIEK "Ik ben op zoek naar een collega die 'plezierig eigenwijs' is en vol gas gaat om onze technische doelstellingen te behalen."

!

RIEN

TECHNISCHE DIENST

NEDLAB is een toonaangevende onderneming op het gebied van de kwaliteitscontrole van lucht, ademlucht en gassen. Gebruikmakend van gevoelige meetapparatuur controleren wij de kwaliteit van (adem)lucht en gassen in relatie tot patiëntveiligheid (ademlucht en medische gassen in ziekenhuizen en klinieken), voedselveiligheid (frisdranken, verpakte levensmiddelen), ademlucht tbv duikers en tbv veilig werken in de procesindustrie en uiteraard procesgassen met zeer specifieke toepassingen.

SCHOOLVERLATERS OPGELET

CHEMISCH LABORANT IN OPLEIDING Wij zijn op zoek naar gedreven en ambitieuze jonge mensen die werken en leren willen combineren. Als werken in een laboratorium en het uitvoeren van testen je interessant lijkt én bovendien houd je van veel afwisseling, dan hebben wij mogelijkerwijs een interessante baan voor je als laborant in opleiding. De werkzaamheden bestaan onder andere uit de kwaliteitscontrole van (adem)lucht & gassen op allerlei locaties in heel Nederland en België, gecombineerd met routine-analyses in ons laboratorium.

In verband met onze groei zoeken wij een

MEDEWERKER TD Als TD’er bij Le Duc Fine Food ben je een duizendpoot. Je hebt een technische vmbo- of mbo-opleiding op zak en een aantal jaren werkervaring. Je bent creatief, denkt niet in standaardoplossingen en bent ‘at service’ aan het productieproces. Af en toe wat andere dagen maken dan de standaard werktijden is voor jou eerder een uitdaging dan een last. En van een beetje hectiek word jij niet zenuwachtig. Je hebt twee rechterhanden, voert revisies uit, verhelpt storingen, pleegt preventief onderhoud en denkt actief mee over verbeteringen vanuit technisch oogpunt. Je hebt ervaring met PLC’s en/of electrabesturingssystemen. Uiteraard heb je affiniteit met foodproducten. Meer informatie Voor meer informatie neem je contact op met Erik Jamin, via erik@leduc-food.nl of 0187 - 745 312. Of bekijk het functieprofiel op www.leduc-food.nl/nl/vacatures. Le Duc Fine Food is een snelgroeiend bedrijf in Stellendam dat diepvriessnacks produceert en deze exporteert over de hele wereld. Wij zoeken ook een Operator Inpak. Interesse? Bel Erik!

VACATURE

VACATURE

WWW.LEDUC-FOOD.NL

VACATURE

VACATURE

Naast je werkzaamheden volg je een interne opleiding tot chemisch laborant (MBO-2 niveau). Na het voltooien van de interne opleiding stimuleren wij je tot het volgen van een door het bedrijf betaalde vervolgopleiding in de chemie, denk hierbij aan MBO-4 of HBO. De werkzaamheden worden zowel in Nederland als België uitgevoerd, dus reizen moet wel in je bloed zitten. Ben jij die enthousiaste jonge man of vrouw die van uitdagingen houdt en je bent in het bezit van: • Een afgeronde middelbare school opleiding (VMBO; HAVO; VWO) • Rijbewijs (B) Stuur dan per mail je sollicitatie incl. cv en foto naar struijk@nedlab.eu, voor nadere informatie kun je uiteraard ook bellen 0187 478444. Voor meer informatie over onze activiteiten verwijzen we je graag naar onze site: www.nedlab.eu

VACATURE

Aquisities naar aanleiding van deze advertentie worden niet op prijs gesteld.


VACATURE

VACATURE

VACATURE

VACATURE

VACATUR

werken bij Le Duc is Deltawind: Deltawind: Samen Samen werken werken

aan aan een een duurzaam duurzaam eiland eiland Deltawind: Samen werken aan een duurzaam eiland

De Coöperatie Deltawind U.A. is een vereniging van ruim 2.300 leden, met als doel

het bevorderen van de productie en het gebruik van windenergie en andere vormen van duurzame energie, alsmede het bijdragen aan duurzame ontwikkeling van Goeree-Overflakkee.

NIET VOOR WATJES! "Krijg jij er een kick van om onze productieen inpaklijnen op rolletjes te laten verlopen? Ik heb je graag in mijn team!"

De coöperatie is (mede-) eigenaar van 16 windturbines en een zonnepark op het eiland Goeree-Overflakkee. Zij neemt deel in de ontwikkeling van drie nieuwe windparken. De organisatie is midden in een proces waarin zij zich beraadt over haar beleid na het jaar 2020, wanneer naar verwachting de windopgave voor Goeree-Overflakkee is gerealiseerd. Voor de dagelijkse bedrijfsvoering beschikt Deltawind over een bedrijfsbureau waar 8 medewerkers werkzaam zijn. De dagelijkse leiding van het bedrijf ligt in handen van de directie. bestuur stuurt hoofdlijnen. Wij WijHet zijn zijn op opzoek zoekop naar naar een een

ALGEMEEN ALGEMEEN BESTUURSLID BESTUURSLID (V/M) (V/M) Wij zijn op zoek naar een

ALGEMEEN BESTUURSLID (V/M)

!

ARJAN

PLOEGCHEF

Als lid van het bestuur is hij/zij medeverantwoordelijk voor het beleid, de projecten en de organisatie. Circa 10 keer per jaar komt het bestuur hiervoor bij elkaar. Twee maal per jaar is er een ledenvergadering waar het bestuur verantwoording aflegt aan de leden. De hieruit voortkomende werkzaamheden worden gedelegeerd aan de organisatie. Daarnaast kunnen er, op onregelmatige basis andere bijeenkomsten zijn waarbij het bestuur betrokken wordt. Ook wordt van bestuursleden gevraagd bij te dragen aan representatie van het bedrijf.

Wat bieden wij:

In verband met onze groei zoeken wij een

• Een actieve en ambitieuze organisatie. • De mogelijkheid kennis op te doen op het gebied van duurzame ontwikkeling . • Een vergadervergoeding.

Wat wij vragen: • Affiniteit met een ledenorganisatie in coöperatief verband. • Lidmaatschap van Deltawind, woonachtig op Goeree-Overflakkee. • Hart voor lokale duurzame ontwikkeling, in woord en daad.

OPERATOR INPAK Als Operator Inpak heb je een Vapro a/b, vmbo of MBO opleiding op zak. Daarnaast ben je alert, betrokken en hecht je veel waarde aan kwaliteit en hygiëne. Je draagt zorg voor het besturen van de inpaklijnen en weet hoe je zelf kleine storingen kunt verhelpen. Technisch inzicht is een vereiste!

• Gevoel voor een organisatie waar ideaal en praktische uitvoering samen gaan. • Bij voorkeur een juridische achtergrond.

Bij Le Duc werken we in een 3-ploegensysteem met de modernste inpaken productielijnen, veelal voorzien van PLC-besturing. Onze productie- en inpakprocessen hebben we zo ver als mogelijk geautomatiseerd.

• HBO werk- of denkniveau. • Beschikbaar voor circa 8 uren per maand.

Procedure De functie komt vacant in de ledenvergadering van 30 november 2017. Het bestuur voert de gesprekken op maandag 13 november tussen 17.00 en 22.00 uur. Zij doet aan de ledenvergadering een voorstel middels een bindende voordracht. De ledenvergadering benoemt.

Informatie Voor informatie over bovenstaande functie kunt u contact opnemen met Rudie Heintjes, plaatsvervangend voorzitter, tel. 06-51551559. Indien u in aanmerking wenst te komen voor deze functie, stuur dan uw reactie uiterlijk maandag 6 november 2017 naar bestuur@deltawind.nl.

Wij zijn op zoek naar iemand die een hands-on mentaliteit heeft en er de schouders onder wil zetten. Heb je ervaring in de levensmiddelenindustrie, dan willen we zeker kennis met je maken. Voor meer informatie neem je contact op met Erik Jamin, via erik@leduc-food.nl of 0187 - 745 312. Of bekijk het functieprofiel op www.leduc-food.nl/nl/vacatures. Le Duc Fine Food is een snelgroeiend bedrijf in Stellendam dat diepvriessnacks produceert en deze exporteert over de hele wereld. Wij zoeken ook een Medewerker TD. Interesse? Bel Erik!

Coöperatie CoöperatieDeltawind Deltawind Tel. Tel.0187 0187- -470 470544 544| |info@deltawind.nl info@deltawind.nl| |www.deltawind.nl www.deltawind.nl 3250AD ADMiddelharnis Middelharnis Postadres: Postadres:Postbus Postbus311 311| |3250

VACATURE

VACATURE

x x

Bezoekadres: Bezoekadres:Boezemweg Boezemweg13 13 | |3255 3255MC MCOude-Tonge Oude-Tonge

Coöperatie Deltawind

- 470 Tel. 0187 544 | van info@deltawind.nl www.deltawind.nl |niet Acquisitie Acquisitie naar naar aanleiding aanleiding vandeze dezefunctie functiewordt wordt nietopopprijs prijsgesteld. gesteld. Postadres: Postbus 311

|

3250 AD Middelharnis

Bezoekadres: Boezemweg 13

x

|

3255 MC Oude-Tonge

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.

WWW.LEDUC-FOOD.NL

VACATURE

VACATURE

VACATUR


Over Profielnorm B.V. Profielnorm BV is een Zeeuwse onderneming die zich toelegt op het vervaardigen en leveren van entresol- of tussenvloeren. De robuuste en fraai vormgegeven Column® entresolvloer stelt bedrijven in staat op voordelige wijze hun opslagcapaciteit te vermenigvuldigen. De systeemvloeren zijn voorzien van eigen kwaliteitsprofielen en toegesneden op maximale flexibiliteit: ze zijn toe te passen in magazijnen en distributiecentra, maar ook in showrooms en productiehallen. Creatief en structureel oplossen van ruimteproblemen: dat is waar Profielnorm voor staat! Wij zoeken per direct een

MONTEUR (FULLTIME) Functie De werkzaamheden bestaan uit het monteren van entresolvloeren in binnen -en buitenland. Je bent meestal in een team van 2 personen aan het werk. Je lost de goederen met een heftruck, overlegt met klanten en aan de hand van een montagetekening monteer je iedere keer weer een ander uitdagend vloerproject. Profiel - LBO/MBO - Geen 8-5 mentaliteit - Je vindt het leuk om ook regelmatig in het buitenland te werken (b.v. Frankrijk en Duitsland) - Technisch inzicht - VCA en (heftruck)rijbewijs - Initiatiefrijk Arbeidsvoorwaarden Profielnorm maakt deel uit van de Profielnorm-groep, valt onder de CAO voor Metaalbewerkingsbedrijven en heeft goede (pensioen)voorzieningen.

www.profielnorm.com

Slabbecoornweg 29 I 4691 RZ Tholen I T +31(0)166-601070 Wil je bellen met een toekomstige collega? Neem dan contact op met Kees Brandwijk, 06-23774604 Sollicitaties kunnen worden gestuurd naar: personeelszaken@profielnorm.com

Over Profielnorm B.V. Profielnorm BV is een Zeeuwse onderneming die zich toelegt op het vervaardigen en leveren van entresol- of tussenvloeren. De robuuste en fraai vormgegeven Column® entresolvloer stelt bedrijven in staat op voordelige wijze hun opslagcapaciteit te vermenigvuldigen. De systeemvloeren zijn voorzien van eigen kwaliteitsprofielen en toegesneden op maximale flexibiliteit: ze zijn toe te passen in magazijnen en distributiecentra, maar ook in showrooms en productiehallen. Creatief en structureel oplossen van ruimteproblemen: dat is waar Profielnorm voor staat! Vanwege uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij op korte termijn op zoek naar een

VERKOPER BINNENDIENST (FULLTIME)

Functie Je bent een enthousiast persoon met gevoel voor commercie en je hebt ambitie. Klantvriendelijkheid en accuratesse typeren je werkstijl. Je bent een echte teamworker. Je werkt nauw samen met de vertegenwoordiger in het opstellen en uitwerken van offertes. Je staat klanten telefonisch te woord, doet acquisitie en je stroomlijnt de informatie van de verkoop naar het bedrijfsbureau. Je bent een gedreven persoon die de marktmogelijkheden slagvaardig en proactief bewerkt. Profiel - MBO- opleiding - Commerciële feeling - Engels en Duits zijn een "must" Arbeidsvoorwaarden Profielnorm maakt deel uit van de Profielnorm-groep, valt onder de CAO voor Metaalbewerkingsbedrijven en heeft goede (pensioen)voorzieningen.

www.profielnorm.com

Slabbecoornweg 29 I 4691 RZ Tholen I T +31(0)166-601070 Contactpersoon voor deze vacature is : Johan Bazen, 06-53651124 Sollicitaties kunnen worden gestuurd naar: personeelszaken@profielnorm.com


Wij zoeken per direct een

bezorger in OUDE-TONGE Ben jij enthousiast, gemotiveerd en wil je graag wat bijverdienen? Neem dan contact op via info@eilandennieuws.nl of bel naar 0187 - 47 10 20

Woongoed GO is een ambitieuze woningbouwvereniging in de gemeente Goeree-Overflakkee met ongeveer 2.900 (sociale) verhuureenheden. Woongoed GO zoekt

een lid voor de Ledenraad Voor de volledige advertentie wordt verwezen naar onze website www.woongoedgo.nl.

Autobedrijf S.B.Admiraal & Zn. BMW specialist

Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in het merk BMW. Met onze groeiende onderneming onderscheiden wij ons in de markt door onze klanten persoonlijk, klantvriendelijk en betrouwbaar van dienst te zijn. Wij zoeken per direct een:

ALLROUND AUTOTECHNICUS Wij vragen: Voorliefde voor het mooie merk BMW - Bezit van diploma 1e autotechnicus en APK diploma - Geldig rijbewijs B - Geruime werkervaring in de automotive - Goede beheersing van de NL taal in woord en geschrift - Positieve instelling. Wij bieden: Afwisselend werk - Een professionele werkomgeving met moderne apparatuur - Goede salariĂŤring - Prettige werksfeer Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.

Ben je geĂŻnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatie per mail naar: info@autobedrijf-admiraal.nl Per post kan natuurlijk ook: Boezemweg 17 - 3255 MC - Oude Tonge


Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

19

Vrijdag voorlezen voor (groot)vaders

Jeroen Struik schrijft ‘Tim ging op reis’ HERKINGEN - Jeroen Struik speelde al geruime tijd met het idee om een kinderboek te schrijven. Met veel trots kon hij vorige week zijn eerste boek presenteren. Het boek ‘Tim ging op reis’ is in meerdere opzichten een opvallend boek geworden.

in de wereld. Het boek is mooi geïllustreerd door de oorspronkelijk uit Herkingen afkomstige Sonja Mansueti-Luynenburg. Jeroen heeft al verschillende positieve reacties gehad op ‘Tim ging op reis’. Het boek is al op verschillende kindergroepen voorgelezen en ook ouders en grootouders vinden het fijn om het boek te gebruiken en de thema’s met hun kinderen en kleinkinderen te bespreken. Het boek ‘Tim ging op reis’ is in de boekhandel te koop voor € 13,50. Meer info is te vinden op Facebook en via www.timgingopreis.nl.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Jeroen Struik noemt zijn eerste kinderboek een ‘spiegelverhaal’. Een verhaal waarin ‘een boodschap’ rondom een bepaald thema is verwerkt. Het veertig pagina’s tellende boek is bedoeld om voor te lezen voor kinderen in de kleuterleeftijd, maar ook voor hen die pas kunnen lezen. We treffen Jeroen aan bij Boekhandel Akershoek in Ouddorp, waar hij de eerste exemplaren van zijn werk komt afleveren. Hoe komt iemand als Jeroen Struik tot het schrijven van een kinderboek? Jeroen heeft zelf geen kinderen, maar leidt wel een zondagsschoolgroepje en mede daardoor is hij wel betrokken bij de leefwereld van kinderen. “Ik wilde een boek voor kinderen schrijven waar nu eens geen draken of sprookjesfigu-

Voorleesavond voor mannen!

Jeroen Struik toont bij Boekhandel Akershoek zijn boek. ren in voor komen. Het gaat over een gewoon jongetje dat op reis gaat en op zijn reis verschillende koningen bezoekt en tijdens zijn bezoek aan die verschillende koninkrijken doet Tim verschillende indrukken op”. Het begint met een koning die nergens tevreden over is. Zo is er een koning die er in zijn land een rommeltje van maakt. Een andere koning is gemakzuchtig en weer

een andere koning is heel streng. Maar in een volgend land is het bijvoorbeeld weer een rommel omdat daar geen koning is. “Het boek is een handreiking voor mensen uit het onderwijs, van zondagsscholen, maar ook voor ouders en grootouders om Bijbelverhalen praktisch te maken. Want dat is niet altijd eenvoudig. Door de belevenissen van Tim voor te lezen, wordt ook de voorlezer aan

het denken gezet”. Jeroen tekent hierbij aan dat, hoewel het boek vanuit zijn geloofsachtergrond is geschreven, niet direct over geloven gaat. Het boek kan ook door mensen vanuit een seculiere achtergrond gebruikt worden, want de thema’s die aan de orde komen kunnen ook de maatschappij ten goede komen. Er kan gemakkelijk een link gelegd worden naar het omgaan met het milieu en onrecht

Bij Boekhandel Akershoek aan de Hoenderdijk in Ouddorp is vrijdagavond 3 november een speciale voorleesavond voor mannen. Welkom zijn vaders, opa’s met (klein) kinderen om samen te komen luisteren naar het voorlezen uit het boek. En natuurlijk kan er over worden nagepraat. De aanvang is 19.00 uur.

WWW.BETERWONENOOLTGENSPLAAT.NL

Winterfair

WWW.BETERWONENOOLTGENSPLAAT.NL

10 November 2017 9.30 – 21.30 uur 11 november 2017 9.30 – 17.00 uur

Komt u ook sfeer en hapjes proeven op de Winterfair bij Magnolia? Magnolia 2 dagen vol inspiratie tijdens de jaarlijkse Winterfair, kom genieten van de geurende dennenbomen, honderden lichtjes, guirlandes, gevelhuisjes, kampvuur enz…. De chef kok zorgt heerlijke gerechtjes en drankjes, de bezoeker kan zich laten inspireren richting de feestdagen.

Informatieavond nieuwbouwproject aan de Meidoornstraat te Ooltgensplaat.

NUL OP DE METER WONINGEN Belangstellenden zijn welkom op maandag 6 november 2017 in het MFC, Weesmolenstraat 12 te Ooltgensplaat. Aanvang 19.30 uur. www.beterwonenooltgensplaat.nl

bestuur@beterwonenooltgensplaat.nl

Eindejaar lekkernijen|verse oliebollen|sieraden |tassen|olieën, pasta & tapenade Portugese wijnen& zo | Chef kok bereid overheerlijke hapjes | Kerstkaarten Emy-land |Verse kip, en warme kiphapjes enz…. van “boer de Ronde” |Kleding | Aloë Vera | Fudge & Chocolade | Sjaals | enz..

*** Kerst-workshop bij Magnolia 11 & 19 december 2017 (19.30 – 22.00 uur) Telefoonnummer: 0111-481555 Bel snel ! vol=vol

Magnolia bloemen & woonaccessoires |Molenstraat 48 | Bruinisse| magnoliabloem@kliksafe.nl | www.magnolia-bruinisse.nl

Woningbouwvereniging Beter Wonen Pieter Biggestraat 39 - 3257 AR Ooltgensplaat - Tel 0187 – 631659


Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

Kerkdiensten Dankdag woensdag 1 november OUDDORP: Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. C. van den Berg - Hersteld Herv. Gem. 9.30 uur en 19.00 uur ds. D. Zoet - Geref. Kerk 19.30 uur ds. W.J. v.d. Griend, (in Stellendam) - Doopsgezinde Gem. 19.30 uur ds. K. van Wijngaarden GOEDEREEDE: Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. A. ten Brinke Hersteld Herv. Gem. 19.00 uur ds. J.W. van Estrik STELLENDAM: Herv. Gem. 14.00 uur ds. D. Hoolwerf, kinderdienst en 17.00 uur ds. D. Hoolwerf Hersteld Herv. Gem. 14.00 uur en 19.00 uur ds. B.D. Bouman - Geref. Kerk 19.30 uur ds. W.J. van de Griend DIRKSLAND: Herv. Gem. 14.30 uur ds. K. Timmerman, dienst met kinderen en 19.00 uur ds. K. Timmerman HERKINGEN: Herv. Gem. 14.30 uur ds. M.B. van den Akker en 19.00 uur ds. B.J. van Assen - Hersteld Herv. Gem. 14.30 uur en 19.00 uur ds. A. van Wijk SOMMELSDIJK: Herv. Gem. 14.30 uur Prop. H. Boele en 19.00 uur ds. J.C. Breugem - Hersteld Herv. Gem. 14.30 en 19.00 uur ds. A. Kos - Lukaskapel 10.00 uur ds. J. de Jong MIDDELHARNIS: Herv. Gem. 14.30 uur en 19.00 uur ds. M.J. Middelkoop - Geref. Kerk 19.30 uur ds. L.J. Lingen - Chr. Geref. Kerk 14.30 en 19.00 uur ds. G.R. Procee NIEUWE-TONGE: Herv. Gem. 9.30 uur ds. B.J. van Assen en 19.00 uur Prop. H. Boele - Hersteld Herv. Gem. 14.30 uur kand. T.A. Bakker en 19.00 uur ds. H. de Greef OUDE-TONGE: Herv. Gem. 14.30 uur en 19.00 uur ds. M. Kreuk STAD a/h HARINGVLIET: Herv. Gem. 19.00 ds. H.J. Catsburg DEN BOMMEL: Herv. Gem. 11.00

50 jaar C.V.B. Goeree

GOEDEREEDE - Afgelopen donderdag 19 oktober 2017 kwam de Christelijke Vrouwenbond ‘Goeree’ bij elkaar om het 50-jarig jubileum te vieren.

Het orgel in de Sionkerk in Middelharnis. uur bijeenkomst van de scholen en 18.00 uur ds. B. de Borst - Geref. Kerk 10.00 uur 11.00 dankdag met de scholen dhr. J. Anninga en 19.00 uur dhr. J. Anninga OOLTGENSPLAAT: Herv. Gem. 14.30 uur Prop. G.R. Mauritz en

19.00 uur ds. W. Meijer - Hersteld Herv. 14.30 uur dr. P.C. Hoek en 19.00 uur kand. M. Diepeveen - Geref. Kerk 19.00 uur ds. Ten Heuw LANGSTRAAT: Herv. Gem. 10.00 uur

21

Op 18 oktober 1967 was de eerste avond, als afdeling van de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond onder de naam ‘Goeree’ en met een tijdelijk bestuur. In 1968 kwam er een definitief bestuur met zuster Van der Starre als eerste presidente. Er werden lezingen gehouden, reisjes en excursies aangeboden met als doel de vrouw te betrekken bij de maatschappij. Dit vanwege het feit omdat men op het eiland geïsoleerd woonde. “Een ander doel was om vrouwen van verschillende kerkverbanden bij elkaar te brengen om zo als christenen sterk

te mogen staan in een rumoerige wereld. In 1999 is de vereniging zelfstandig verder gegaan onder de naam C.V.B. (Christelijke Vrouwen Bond) ‘Goeree’. Er wordt al vele jaren gebruik gemaakt van verenigingsgebouw ‘Oostdam’ als middelpunt van de drie kernen Ouddorp, Goedereede en Stellendam. Deze avond werd daarom ook hier gevierd met een koud- en warmbuffet. Er was een spreekster met verhalen in het dialect en men kon herinneringen ophalen met het zien van oude foto’s in de vorm van een presentatie. Er was één lid, mevr. De Goede-Polet, die vanaf het allereerste begin al op de vereniging zat en zij ontving van het bestuur een bos bloemen en een pakket van de ‘Mekkerstee’. Het was een zeer geslaagde avond.

Koffiemiddag PGGO

Badmintontoernooi SOMMELSDIJK - Aanstaande zaterdag 4 november houdt badmintonvereniging BC De Krammer in Recreatiecentrum De Staver te Middelharnis het Jeugd- & Senior toernooi 2017. Hierin zullen de dubbels in de ochtenduren gespeeld gaan worden vanaf 9.00 tot 14.00 uur en de mixen sluiten hier op aan tot ongeveer 17.00 uur. Om één uur

zal het toernooi worden stopgezet voor een demo/clinic, welk verzorgd zal gaan worden door Mark Caljouw. Hij is Nederlands kampioen en zal dit samen doen met Joran Kweekel, speler uit de landelijke eredivisie. Zij zullen deze clinic/demo gezamenlijk doen met onze jeugd/senior spelers.

Heeft u ook interesse om eens badminton te gaan spelen, kom dan zeker deze zaterdag langs en bent u daarna nog nieuwsgieriger geworden, kom dan eens maandagavond langs om mee te trainen met onze teams/leden in De Grutterswei te Oude-Tonge.

Hierna zullen de resterende dubbels worden gespeeld en de gemengd dubbels (mixen) volgen hier aansluitend op.

Jeugd vanaf half zeven tot acht uur en senioren volgen hierop tot tien uur.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het PGGO is actief voor mensen met een beperking. Op dinsdag 7 november organiseert het PGGO weer een koffiemiddag, deze keer in Stellendam, in ‘t Haagse Huus, om 14.00 uur. De organisatie hoort graag uw ervaring en mening. Partners, mantelzorgers, vrienden of begeleiders zijn ook welkom. Eigen bijdrage is € 3,00 per persoon. Aanmelden via mail: PGGOinfo@gmail.com of per telefoon: 0619722560. Wie geen vervoer heeft, kan dit laten weten. Meer info: www.toegankelijkflakkee.nl.

Open Schuur bij Houweling Meubelen OUDE-TONGE - Zaterdag 4 november wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

Inleveren rommelmarktspullen MIDDELHARNIS - Op zaterdag 4 november a.s. is er weer de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt.

U bent van harte welkom in de schuur die geopend is van 9.00 tot 11.30 uur, welke u kunt vinden op de boerderij in de Van Pallandt polder te Middelharnis. Verder is er elke 1e zaterdag van de maand de mogelijkheid uw rommelmarkt-

spullen in te leveren. Als u niet in de gelegenheid bent om de spullen te komen brengen, dan kunt u voor het ophalen contact opnemen met 0187-680755, Martin Meijer, of 487124.

De zin van 500 jaar Reformatie OUDDORP - Op donderdagavond 2 november a.s. hoopt de commissie Vorming en Toerusting een bijeenkomst te houden met als thema ‘De zin van 500 jaar Reformatie’. Ds. G. den Hartogh uit Krimpen a/d IJssel geeft invulling aan deze avond over dit onderwerp in de Gereformeerde Kerk te Ouddorp. Adres: Dorpstienden 15 te Ouddorp. Aanvang 19.30 uur.


22 Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

Advertorial

Automotions pakt zaterdag uit met Wintertestdag

Automotions, officieel merkdealer van Opel, Peugeot en Volvo op Goeree-Overflakkee, organiseert op zaterdag 4 november aanstaande, de eerste editie van de automotions Wintertestdag. Aan de Langeweg 113 in Middelharnis/ Sommelsdijk zijn eigenaren van bovenstaande merken van harte welkom om hun auto gratis te laten checken op tal van punten die tijdens de winterse periode op de proef worden gesteld. ‘Onze autotechnici controleren op onder andere remmen, schokdempers, conditie van de banden, accu en verlichting’, vertelt vestigingsmanager Twan van der Made. ‘Na de check ontvangt de eigenaar een uitgebreid rapport van de gecontroleerde onderdelen. Bovendien vullen we deze dag waar nodig de ruitensproeiervloeistof en olie gratis bij. Kortom; een uitgebreide inspectie om zorgeloos de winterse periode in te gaan’. Elk merk heeft daarnaast eigen

29 punten. Tijdens de Automotions Wintertestdag zijn er diverse aanbiedingen, zoals korting op de aanschaf van een complete set winterwielen. Primeurs Naast de gratis controle van uw voertuig is de Wintertestdag bij uitstek geschikt om een testrit te maken in één van onze nieuwste modellen. Van der Made: ‘We presenteren graag onze nieuwste modellen, zoals de Opel Grandland X, Peugeot 5008 en Volvo XC90, en pakken uit met een selectie aan kwaliteitsoccasions’. Komt u ook? Tijdens de dag geniet u van een heerlijke winterse versnapering van Flakkeese bodem. Tevens ontvangt iedere bezoeker een gratis weekendeditie van De Telegraaf, zolang de voorraad strekt.

acties. Bij Opel kunt u na de check garantie op de gecontroleerde onderdelen verzekeren door het

Opel Winterplancertificaat (geldig tot 1 april 2018) voor € 25,- aan te schaffen. Bij Peugeot ontvangt

u de MyPeugeot Card ter waarde van € 49,- geheel gratis indien uw auto goedgekeurd wordt op alle

De automotions Wintertestdag aan de Langeweg 113 in Middelharnis/ Sommelsdijk op zaterdag 4 november 2017 is van 8:00 uur tot 16.00 uur.

AUTOMOTIONS WINTERTESTDAG 2017 ZATERDAG 4 NOVEMBER VAN 08.00 - 16.00 UUR  Gratis Wintercheck  Korting op winterbanden en -kits  Gratis vloeistoffen bijvullen*  Winterse versnapering

GRATIS VLOEISTOFFEN BIJVULLEN*

GRATIS MYPEUGEOT CARD T.W.V. € 49,-

WINTERPLANCERTIFICAAT VOOR € 25,-

Geniet tijdens uw bezoek van een winterse versnapering.

Wij controleren gratis op 29 cruciale punten.

Met garantie op de geteste onderdelen tot 1 april 2018.

Langeweg 113 - Sommelsdijk/Middelharnis www.automotions.nl Wij gebruiken uw gegevens om u op de hoogte te houden van aanbiedingen. Wilt u geen informatie ontvangen, dan kunt u dit schriftelijk aangeven via automotions, Postbus 11, 4460 AA Goes. Aanbiedingen geldig op 04-11-2017. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.


23 Artikelserie over de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (1)

Wat is de FOGO? GOEREE-OVERFLAKKEE - Na de gemeentelijke herindeling was de behoefte voor één centraal aanspreekpunt namens de ondernemers op Goeree-Overflakkee groot. De gemeente, maar ook de provincie en andere organisaties, willen graag ‘zaken doen’ met één organisatie die opkomt voor alle ondernemers op het eiland. Verschillende ondernemerscollectieven hebben daarom in 2013 de handen ineengeslagen, waarna de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee is opgericht. In december 2013 zag de FOGO het levenslicht. Ondernemersklimaat Door een federatie te vormen waarbinnen de al bestaande ondernemersverenigingen een plek vinden, kan er een sterk front gevormd worden. Achter de schermen hebben zich al tal van zaken afgespeeld. De FOGO wil nu graag de resultaten hiervan kenbaar maken aan de buitenwereld. Het

doel van de FOGO is het verbeteren van het ondernemersklimaat op het eiland voor alle ondernemers. Ondernemers moeten weer geld kunnen verdienen en daar waar de FOGO kan, zal ze alles in het werk stellen om dat te realiseren. De FOGO opereert als koepelorganisatie voor alle ondernemers op het eiland en behartigt hun belangen vanuit één organisatie. Want samen sta je sterk! Door samen op te trekken vorm je ook een serieuze gesprekspartner voor de gemeente en andere organisaties in het veld. Als ondernemers succesvol zijn op het eiland, is dat goed voor Goeree-Overflakkee en haar inwoners. Want door banen te creëren zorgen ondernemers ervoor dat de welvaart op een aantrekkelijk niveau blijft. Alleen bedrijven kunnen welvaart creëren. Werkgroepen De FOGO heeft een aantal werkgroepen opgesteld. Infrastructuur; Detailhandel; Bedrijventerreinen; Duurzaamheid; Horeca, Recreatie en Eiland Marketing. De doel-

stelling van alle werkgroepen is het pro-actief aandragen van kennis die van belang is voor ondernemend Goeree-Overflakkee. Zo denken de werkgroepen Detailhandel en Bedrijventerreinen na over onder andere bestemmingsplannen en veiligheid, houdt Infrastructuur zich niet alleen bezig met wegen, maar ook met glasvezel, koper en waterwegen en zal Horeca het overleg met de gemeente weer op de kaart zetten. Mogelijk komen er op termijn nog andere werkgroepen bij. Leidend hierbij is de wens van de ondernemers. De FOGO faciliteert bottom-up de wensen van de ondernemers. Volgende maand meer over de kernwaarden van de FOGO. Kijk voor meer informatie op www.fo-go.nl. De FOGO is inmiddels een ingeburgerd begrip op het eiland, maar wat zijn de doelen van de federatie en wie zijn de mensen achter de organisatie? In een maandelijkse artikelserie wordt het verhaal van de FOGO vertelt. Vandaag in deel 1 het ontstaan van de federatie.

Nieuwe accountmanager Food & Agri bij Rabobank GOEREE-OVERFLAKKEE - Met ingang van 2 oktober heeft Rabobank Het Haringvliet een nieuwe accountmanager Food & Agri. Anja Luijkx volgt Peter van der Klooster op, die na de zomer vertrok naar Flevoland. Door: Adri van der Laan

De 40-jarige Anja Luijkx volgde haar opleiding aan de HAS in ‘s-Hertogenbosch, waarna ze bij de Rabobank in West Brabant aan de slag ging. Zij is nu al ruim 17 jaar actief binnen de Rabobankorganisatie en heeft daar veel ervaring opgedaan. De laatste jaren was ze actief binnen de organisatie als kredietanalist Agri. Volgens haar was dit toch vooral een kantoorbaan, waarbij persoonlijke contacten met klanten wat verder weg stonden. Haar hart ligt vooral bij persoonlijk contact met klanten en bedrijven, daarom heeft ze in mei 2016 de overstap gemaakt naar Rabobank Het Haringvliet. De vacature die ontstond na het vertrek van Peter van der Klooster is een mooie stap om door te groeien en deze functie is haar op het lijf geschreven. Ze is dan ook heel blij dat zij deze ‘droombaan’, zoals ze het verwoordt, kan invullen. De functie accountmanager Food & Agri biedt alle mogelijkheden voor contacten met de klanten en dat betreft dan voornamelijk bedrijven in de agrarische sector. Dit is juist wat ze ambieert. Vooral omdat ze zelf op een melkveebedrijf woont waar haar man, samen met zijn broer, het bedrijf verzorgt van ongeveer 500 melkkoeien. Het bedrijf is een ‘grensboerderij’ en ligt bijna op de grens van West Brabant en België. Hoewel ze in het ‘buitenland’ woont, is de afstand tussen haar woonplaats, het Belgische Essen, en het werkgebied van Rabobank Het Haringvliet dichtbij. In ruim een half uur kan ze al in de Hoeksche Waard of op Goeree-Overflakkee zijn. Samen met Sebastiaan Driece en Robert Anema vormt ze het team dat zich richt op

Anja Luijkx, de nieuwe accountmanager Food & Agri van Rabobank Het Haringvliet. (Foto: Rabobank) de agrarische sector en op de visserij. Voor de klanten Anja Luijkx benadrukt dat “zij er is voor agrarische ondernemers”. Ze doet dit werk elke dag met veel plezier en ze is er trots op dat ze een bijdrage kan leveren om de plannen van de ondernemers waar te maken! Vanuit haar ervaring in de agrarische sector weet ze waar ze over praat als ze spreekt met de agrarische ondernemers. Ze weet van de problematiek en van de uitdagingen die er voor de ondernemers liggen. Ze streeft er naar om passende oplossingen te zoeken voor vragen die

spelen rondom bedrijfsopvolging, bedrijfsovernames en financieringsvormen. Daarbij denkt ze ook mee met de ondernemers als het gaat om ‘uitdagingen’ als mindere prijzen en de hoge grondprijzen in de regio. “Ik ben er als het goed gaat, maar ook als het minder goed gaat”. Ze legt uit dat klanten verwachten dat er met hen wordt meegedacht. Mede door haar afkomst ligt meedenken haar na aan het hart, haar ‘agrarische blik’ komt hierbij uitstekend van pas. Oriëntatie In de afgelopen tijd heeft Anja Luijkx zich al georiënteerd binnen haar werkgebied en ze

is onder de indruk van de grote agrarische bedrijven die in de regio gevestigd zijn. Er zijn veel grote bedrijven die voor wat betreft de financiële zaken elk een specifieke aanpak nodig hebben. Hier kan ze samen met haar team in voorzien. Ze zal er de komende tijd alles aan doen om zoveel mogelijk ondernemers in de Food & Agri sector te ontmoeten. Dit gebeurt in persoonlijke contacten, maar ook door het bezoeken van ondernemersbijeenkomsten. Daarnaast blijft ze voorlopig aanspreekpunt voor de klanten die vorig jaar aan haar zijn toebedeeld. Ze sluit af met: “graag ontmoet ik u komende periode”.


24 Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

Fiori Musical brengt Hooglied van de Troost MIDDELHARNIS - Troost, vrede. Dat is het thema van het concert dat Fiori Musicali op zaterdag 25 november geeft in de oude dorpskerk van Middelharnis. Het publiek kan twee stukken verwachten: het symfonische Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms en het lichtere A Farewell to Arms van Richard Rodney Bennett.

en een kamerorkest. Dat maakt het stuk transparanter, wat menig bezoeker nieuwe luisterervaringen zal opleveren, maar niet minder volumineus. Naast het requiem staat A Farewell to Arms van Bennett op het programma. Dat is een stuk voor koor en cello uit 2001. Bennett, die ook bekendheid kreeg met filmmuziek, componeerde een modern-klassiek stuk dat zich laat kenmerken door spanning en toegankelijkheid. Thema van A Farewell to Arms is het beëindigen van de strijd en het begin van de vrede. Wapens worden omgesmolten tot ploegscharen. Hoogmoed verandert in nederigheid in dit zeer vocale stuk.

Door Kees van Rixoort

De dag die Fiori Musicali heeft gekozen om dit Hooglied van de Troost uit te voeren, is goed gekozen. 25 november komt immers vlak voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Daarna is het advent en leven we toe naar kerst. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar klinken traditiegetrouw in veel kerken de namen van de leden die het afgelopen jaar zijn overleden. Ein Deutsches Requiem is in dat verband een troostrijk stuk voor de nabestaanden. Het requiem is een protestants werk met Bijbelteksten in de Duitse taal. Het gaat over de

Fiori Musicali in actie, eerder dit seizoen. doden en werkt in zeventig minuten soms hartverscheurend mooie muziek toe naar de wederkomst en de overwinning op de dood. Fiori Musicali verzorgt het vocale deel van Ein Deutsches Requiem, samen met de sopraan Jacqueline

Meijer en de bas Noël Casteleijn. Het muzikale gedeelte is in handen van het Berlage Ensemble, dat in feite uit twee kwintetten bestaat: een strijkkwintet en een blaaskwintet, aangevuld met een paukenist. Overigens is de door Fiori Musicali gekozen uitvoering van

Drie jubilarissen en twee leden van verdienste bij VC Intermezzo

Ein Deutsches Requiem vrij uniek. Doorgaans is het stuk te horen in een grote bezetting. Groot koor, groot orkest. Of met twee piano’s. Nu kan het publiek, voor het eerst op Goeree-Overflakkee, een uitvoering van Brahms’ requiem tegemoetzien met een klein koor

Het concert in de hervormde kerk van Middelharnis begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). Kaarten kosten 17,50 euro. In het Eilanden-Nieuws verschijnt een bon die recht geeft op 2,50 euro korting. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk, voorafgaand aan het concert. Wie verzekerd wil zijn van een plaats, kan vooraf contact opnemen via telefoon 06-25055891.

Schoenendoosactie in Herkingen

DIRKSLAND - VC Intermezzo had haar, anders dan anders, algemene ledenvergadering afgelopen vrijdag op een bijzondere locatie. Vlakbij de watertoren is het autobedrijf van sponsor Sjaak Melissant, Axxiauto. Sjaak stelde de showroom beschikbaar om de vergadering te houden. Heel bijzonder tussen de bolides en scooters. De vergadering was ook bijzonder, omdat verschillende leden in het zonnetje werden gezet. Door Nicky Tuinenburg

Er werd afscheid genomen van bestuursleden en de voorzitter van de jeugdcommissie, Manon Brooshoofd, kon niet aanwezig zijn, omdat ze deze dag beviel van een wolk van een zoon met de mooie naam Job. Scheidend voorzitter Pieter Bal haalde al snel de eerste jubilaris naar voren. Lenie Domselaar is 50 jaar lid bij de volleybalclub. Zij heeft veel betekend voor de vereniging, met name in het trainen en coachen van jeugdteams. De volgende was al 51 jaar lid, Nienke van de Kamp. Zij was de eerste aanvoerder van dames 1 bij VC Intermezzo. Veel successen gekend. Net als Lenie Domselaar is ze erelid van de vereniging. De derde jubilaris is 40 jaar lid van de

De jubilarissen Lenie Domselaar (links) en Nienke van de Kamp. Achter hen voorzitter Pieter Bal. club, Johan Vogelaar. Volleybalt niet meer, maar is nog wel actief voor de vereniging. Bij de dames recreanten heeft Henk Arink afscheid genomen als trainer. Hij heeft dit 21 jaar gedaan. Sinds 1996 was hij de damestrainer van Sparta en toen deze opging in VC Intermezzo nog een aantal jaren bij deze club. Voor zijn inspanningen werd hij benoemd tot Lid van verdienste en hartelijk bedankt voor zijn inspanningen. Tenslotte haalde Pieter Bal zijn broer Onno naar voren. Ook hij werd lid van verdienste voor zijn vele inspan-

ningen. Hij stopte als voorzitter van de technische commissie senioren. Maar blijft actief als speler en trainer. Na de mooie woorden van de voorzitter nam penningmeester Arjo Wesdorp het woord en bedankte de voorzitter voor zijn inspirerende rol in het bestuur van de volleybalvereniging. Na 7 jaar stopt hij ermee. De vereniging is naarstig op zoek naar een opvolger en staat open voor suggesties. Daarnaast zijn er meerdere vacatures. Kijk op vcintermezzo.nl of op de Facebookpagina voor meer informatie.

HERKINGEN - Er zijn, ook in 2017, miljoenen kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden. Actie4kids heeft als slogan ‘Voor jou van mij’. Het doel is om dit jaar 50.000 kinderen blij te maken met een gevulde schoenendoos. De cadeaus worden onder andere uitgedeeld aan kinderen van vluchtelingen. Iedereen die mee wil doen kan een schoenendoos vullen met producten. Als deze, samen met vijf euro voor de transportkosten, worden ingeleverd, zorgt Actie4kids dat de doos bij een kind terechtkomt dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. Op de website www.actie4kids.nl staat uitgelegd wat er wel en juist niet in de schoenendoos mag. In Herkingen kunnen de schoenendozen tot en met donderdag 16 november worden ingeleverd in de Hervormde Kerk, of bij fam. Looij, St. Elizabethstraat 22. Contact opnemen kan via: 0187-669092. Hier zijn ook de formulieren verkrijgbaar.


Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

25

Gift voor havenwerk van Koop de Goede Hoop MIDDELHARNIS - De afgelopen maanden heeft goede doelenwinkel Koop de Goede Hoop gespaard voor de havenzending (SCFS), waarbij de familie Henrichs uit Dirksland nauw betrokken is. De verkoop liep zo goed, dat een prachtig bedrag van 1500 euro kon worden overhandigd voor het werk in de Rotterdamse havens. De SCFS is wereldwijd actief om mensen aan boord van schepen op te zoeken, te bemoedigen en te voorzien van goede christelijke lectuur en dvd’s. Felix Henrichs, die de schepen bijna dagelijks bezoekt, is blij met de gift voor het havenwerk: “De tijd van kerst komt er weer aan en juist in deze tijd voelen mensen zich vaak eenzaam. Vooral als je op een schip moet zitten, ver weg van je gezin en zonder mogelijkheid samen met hen feest te vieren. Voor ons is het onvoorstelbaar om met kerst niet bij onze familie te

kunnen zijn. Daarom hebben we ieder jaar de kerstpakkettenactie, waarbij we veel pakketten naar de haven brengen. De gift van Koop de Goede Hoop is daartoe zeer welkom! Soms beginnen zeelui te huilen als ze een kerstcadeau ontvangen. Het is een unieke mogelijkheid om deze mensen te laten merken dat we echt om hen geven door de liefde van de Here Jezus uit te delen”. Familie Van Heiningen Koop de Goede Hoop spaart tot eind dit jaar voor een nieuw doel: de familie Van Heiningen in Thailand. Zij werken voor de GZB en zijn met name actief in het stichten van nieuwe kerken, in nauwe samenwerking met de plaatselijke christenen. Wilt u meer weten over het werk van de familie Henrichs (havenzending) of Van Heiningen (GZB), dan bent u altijd welkom in de winkel. Uiteraard staat koffie, thee en wat lekkers klaar. U vindt Koop de Goede Hoop aan de Hobbemastraat 1 te Middelharnis. Ook kunt u de Facebookpagina van Koop de Goede Hoop bezoeken.

Felix Henrichs (rechts) ontvangt ‘de spaarpot’ met € 1.500,- uit handen van Lucas Hartong van Koop de Goede Hoop.

Wilt u weten of bijen houden mogelijk iets voor u is? DIRKSLAND - Tijdens de open imkerijdag op zaterdag 8 juli jongstleden bleek er voldoende animo te zijn voor het organiseren van een snuffelcursus. De theorieavond hiervoor zal gehouden worden op: 15 november 2017, van 19.00 tot 21.00 uur aan de Geldersedijk 83 te Dirksland Kosten: € 10,- (contant te voldoen op de cursusavond).

Wanneer u mee wilt doen, kunt u zich nog opgeven tot 10 november 2017. Opgeven kan door een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer naar: secretariaat@bijengo.nl. De cursus is vooral bedoeld voor mensen die zich afvragen of het houden van bijen mogelijk iets voor hen is. U krijgt uitleg over het leven van de honingbij in het algemeen, welke werkzaamheden u als imker door het jaar heen hebt aan uw bijen, en

welke gereedschappen u nodig hebt. Daarnaast kunt u met één van de imkers een afspraak maken om één op één mee te kijken tijdens de controle van (een) bijenvolk(en). Ook daarbij zal de imker wat praktische informatie geven. Als vervolg op deze cursus zou u, wanneer u besluit om bijen te gaan houden, een starterscursus kunnen volgen. Informatie daarover vindt u op de cursusavond. Bij voldoende animo kan de starterscursus op het eiland gehouden worden.

Concert koor Apollo met Rozenburgs Dameskoor

Vocaal ensemble Magnificat kijkt, al zingend, verder MIDDELHARNIS - Vocaal Ensemble Magnificat uit Middelharnis gebruikt al enkele jaren de slogan 'Laat u zich door ons muzikaal meenemen?' wat een beroep doet op het gehoor. In het najaarsconcert van dit jaar schrijven deze zangers de muziek nog een functie toe, namelijk om verder te 'zien'. Op het programma staat onder andere 'And I saw a new heaven' geschreven door E.L. Bainton. Tweemaal zal de tekst 'Kyrie eleison' klinken. Eén keer in een compositie van J.S. Bach (BWV235) en één keer in een compositie van L. Vierne. In deze tekst wordt gesmeekt of God in ontferming wil zien op de mens. Van L. Vierne wordt ook 'Agnus Dei' gezongen, wat verwijst naar de tekst 'Zie het Lam van God, dat de zonde der wereld wegneemt'. Van J.L. Bach zal 'Das ist meine Freude' uitgevoerd worden. Ook daarin een verwijzing naar het 'verder kijken' als er gezongen wordt over 'das Zuversicht' wat vertaald mag worden met 'het uitzicht'. In 'The Deer's Cry' van Arvo Pärt is de stilte heel indrukwekkend. En ook in die tekst wordt gespro-

NIEUWE-TONGE - Het Rozenburgs Dameskoor is dit jaar uitgenodigd om op te treden op het jaarconcert van gemengde zangvereniging Apollo. Iedereen is van harte welkom in Ons Dorpshuis op vrijdag 3 november om beiden koren te zien optreden. Zaal open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur.

ken over 'verder kijken' wanneer de hoop wordt bezongen dat Christus te zien zal zijn in ieders leven. Het koor staat onder leiding van Rinus Verhage en Wim Diepenhorst zal de zangers vakkundig op het orgel begeleiden. Met dit programma wordt u niet alleen muzikaal meegenomen, maar laat het koor u ook verder kijken. De toegang is vrij en de collecte aan de uitgang is voor de gemaakte onkosten. U bent

welkom om meer te horen en verder te zien op zaterdag 11 november in de Hervormde Kerk van Dirksland. De kerk is open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Het bestuur van Magnificat kijkt ook vooruit en is druk aan het organiseren om het 30-jarig bestaan van het koor in 2018 op gepaste wijze te vieren. U wordt in het voorjaar uitgenodigd om de uitvoering van de Johannes Passion bij te wonen. Iets om naar uit te zien!

Het Rozenburgs Dameskoor begon als gelegenheidskoortje van de bond voor plattelandsvrouwen. In 1975 werd het officieel onder de naam Rozenburgs Dameskoor en het telt nu ongeveer 60 leden. Sinds 1991 zingen de dames onder de bezielende leiding van dirigent

Eric van Dalum. Het repertoire is muziek van alle tijden en stijlen. De repetities zijn wekelijks in Muziektheater De Ontmoeting in Rozenburg op woensdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. Gemengde zangvereniging Apollo zingt onder leiding van Marlous Smit jr. en heeft een modern repertoire. Het koor heeft 35 leden. Het is een gezellige club, die elke donderdagavond repeteert in Ons Dorpshuis. Bekende en minder bekende songs passeren de revue. Enkele bekende nummers worden door de twee koren samen gezongen onder leiding van Van Dalum, met Smit aan de piano. De toegang is € 5,-.

Alzheimer Café MIDDELHARNIS - Het Alzheimer café heeft op woensdag 1 november als thema 'Inspanningen door mantelzorgers'. Korte film als inleiding en in gesprek met betrokkenen. Locatie: Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. Vanaf 19.00 uur Inloop. Programma van 19.30 tot 21.00 uur.


NERGENS ANDERS KRIJG JE MEER TV! Basis HD ■ ■ ■ ■

400 zenders, 60 in HD Gratis Europese topfilms met Canal Digitaal Films Inclusief Canal Digitaal TV App Makkelijk te installeren

Cafe restaurant Concordia Al 417 jaar het Hart van Zierikzee!!!

Heeft u iets te vieren kom op zaterdagavond genieten van ons Menu Concordia: Horse d’oeuvre /visplateau / Carpaccio ~ Malse Tournedos met champignons en bairnaissesaus ~ Grand dessert € 35,00 per persoon komt u met minimaal 4 personen dan zijn de drankjes voor onze rekening!

Of kiesvoor ons al om bekende: All In diner buffet (vanaf 18:30 uur) Wij serveren een compleet buffet met voor, hoofd en nagerechten op grote schalen aan tafel inclusief drankjes

35,00 p.p. (minimaal 4 personen, maximaal 3 uren)

Nu

alleen op reservering

GRATIS SCHOTELSET * en GEEN REGISTRATIEVERGOEDING

Vanaf

€ 19,

95 p/mnd

Afgelopen jaar ontvingen wij ruim 182.000 gasten www.restaurantconcordia.nl

Appelmarkt 29c 4301 CA Zierikzee tel. 0111-415122 / fax 0111-416520 Zeer ruime parkeergelegenheden in de buurt / rolstoel vriendelijk

D.V.

tv-abonnement

zaterdag 4 en 18 november open van 10 tot 15 uur

(vrijdag open tot 15 uur)

woensdag 8 november gesloten in verband met dankdag woensdag 9. 00 tot 12.00 uur

06 4318 4804 (winkel)

donderdag, vrijdag 9.00 tot 15.00 uur

òf 06 3605 8036

1e en 3e zaterdag van de maand 10.00 tot 15.00 uur kringloop ‛t Pakhuus, Molenweg 16, Middelharnis schuin tegenover de Lidl, achter Trommel Transport

✁ Bezoek de Canal Digitaal bus op de Vision Beurs te Ouddorp op zaterdag 4 november. Neem deze coupon mee en ontvang een lokale lekkernij! (1 per persoon, op = op!)

Aangeboden door Woningbouwvereniging “Beter Wonen”, inschrijven t/m 26 november 2017

Blauwe Distelstraat 24 GOEDEREEDE HAVENHOOFD - Vaste prijs: € 137.500 k.k. * Alleen in combinatie met een 2-jarig contract

Foto Hameeteman Weststraat 35 3253 AR Ouddorp www.fotohameetemaneuronics.nl

Leuk huis met veel mogelijkheden en een tuin op het zuidwesten voorzien van een stenen berging. De woning dateert uit het bouwjaar 1964 en heeft wat werk en liefde nodig, maar dan krijgt u daar ook een heel leuk (t)huis voor terug!

Bezuijen Bemiddeling

Hoenderdijk 7a, Ouddorp telefoon 0187 - 68 48 68 mobiel 06 - 53 33 19 80

email info@bezuijenbemiddeling.nl internet www.bezuijenbemiddeling.nl u vindt ons ook op


Nieuws

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

27

Jubileumviering Gereformeerde Kerk Ouddorp:

Feestelijk, ingetogen en in dankbaarheid

Ds. Van de Griend overhandigt het jubileumboek aan het oudste lid, mevrouw Tanis-Tanis.

Kinderkoor Yess zong tijdens de feestelijke viering.

OUDDORP - Feestelijk, ingetogen en in dankbaarheid. Dat waren de kenmerken afgelopen weekeind van de viering van het 125-jarig jubileum van de Gereformeerde Kerk in Ouddorp. Twee bijzondere bijeenkomsten, op zaterdagavond en zondagmorgen, in het kerkgebouw aan de Dorpstienden. “Momenten om bewust samen te vieren en dank te brengen aan Hem die dat verdient”, stelde ds. Van de Griend na het welkomstwoord van jubileumcommissielid Akershoek. “Is 125 jaar slechts een getal, een moment om in verwondering over Zegeningen bij stil te staan, of juist de aansporing om in dankbaarheid verder te gaan?” Door Jaap Ruizeveld

De jubileumviering werd vorm gegeven door enerzijds koor- en samenzang. Psalmen, Gezangen en een Opwekkingslied. Met inspirerende muzikale impressies. Een Bijbellezing en een korte meditatie (‘Vier uw vierdagen’) door de predikant. Ruimte ook voor een getuigenis van mevrouw

Van Noord en een ontspannende anekdote van koster mevrouw Brinkman. Dat alles voorafgaand aan de receptie, de ontmoetingsplaats voor de talrijke genodigden, onder wie oud-predikanten en predikanten uit de Ouddorpse- en eilandelijke kerkelijke gemeenten. Vertegenwoordiging van het college van b. en w. Goeree-Overflakkee, afgevaardigden

van diverse instellingen en uiteraard vele leden en vrienden van de Gereformeerde Kerk. Jubileumbundel “In de afgelopen maanden werd veelvuldig de vraag gesteld: Dit jubileum mag toch niet onopgemerkt voorbijgaan?” zei ds. Van de Griend. Er werd een jubileumcommissie gevormd, die naast de predikant bestond uit de leden Bram Akershoek, Jan Wagenaar, Caroline Kraaijvanger en Maart Hoek. Gezocht is naar een tastbaar aandenken. Dat werd een jubileumbundel, waarvoor een groot aantal personen een schriftelijke bijdrage leverde. Verhalen en herinneringen op papier gesteld en met illustraties verrijkt. Met de pakkende titel ‘Samen in de naam van Jezus’ (125 jaar Gereformeerde Kerk Ouddorp). Passend in deze speciale bijeen-

komst kon ds. Van de Griend zaterdagavond de eerste exemplaren van het boekwerk uitreiken aan kerkenraad-voorzitter de heer Oost, aan het oudste kerklid, de 97-jarige mevrouw Tanis-Tanis (van de Klarebeek) en aan mevrouw Voogd-Tanis. Samen in de naam van Jezus De kleurrijk geïllustreerde bundel, het jubileumboekwerk, biedt een gevarieerde en aantrekkelijke inkijk in en rondom de 125 jaar waarin de Gereformeerde Kerk in Ouddorp zich via woord en daad in moeilijke, maar ook in vreugdevolle momenten en gebeurtenissen mocht presenteren. Gevarieerd omdat een groot aantal aspecten aan de orde komt. De oproep om verhalen in te zenden werd in ruime mate ingevuld. Zoals artikelen gewijd aan kerkkoor Canticum en prai-

seband ‘eXalt’. Veel herinneringen, geschiedenis, aandacht voor samenkomsten (bijvoorbeeld bij de vuurtoren) en een stuk historie. Van Wuppieclub tot fondswerving. Muzikale details van de organist. De komst van het Liedboek voor de kerken. Naast het voorwoord van de huidige predikant, Willem van de Griend, ook terugblikken van zijn voorgangers. En reacties van onder andere de Vrienden van de Gereformeerde Kerk Ouddorp, die zich met deze kerkelijke gemeenschap verbonden voelen en dit steeds - bij bezoeken aan erediensten - als ‘ thuiskomen gevoelen’. Dit alles uitmondend in het bijzondere jubileum. Zondagmorgen werd de eredienst in dankbaarheid opgedragen aan de Heer van de kerk. Opnieuw een feestelijk gepaste viering, opgeluisterd met het kinderkoor Yess.

Kerstpakketten voor zeelieden GOEREE-OVERFLAKKEE Havenzendeling Felix Henrichs uit Dirksland en zijn team zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse kerstpakkettenactie. “De tijd van kerst komt er weer aan. Juist in deze tijd voelen mensen zich vaak eenzaam. Vooral als je op een schip moet zitten heel ver weg van je gezin en zonder mogelijkheid samen met hun het feest te vieren”, legt Felix uit. “Voor ons is het onvoorstelbaar om met kerst niet bij onze familie

te kunnen zijn. En toch zijn deze mensen voor ons dagelijks leven zo belangrijk, want rond de 90% van allen goederen die wij gebruiken komen op schepen naar ons toe”. Daarom doet Felix rond kerst iets extra’s voor de zeelui, maar daar is wel hulp bij nodig. Vorig jaar konden 1.600 pakketten worden uitgedeeld in de Rotterdamse havens. Deze pakketten konden alleen maar gevuld en bezorgd worden met medewerking van veel vrijwilligers. Deze kerstactie kan op twee manieren ondersteund worden: u kunt geld overmaken op de rekening van Stichting Seamen’s Chris-

tian Frien Society Rotterdam via IBAN NL11 RABO 0114992096, onder vermelding van ‘Kerstactie. Een pakket kost ongeveer € 10,-. Verder kan men zelf een compleet pakket samenstellen met de volgende artikelen: een gebreide muts en handschoenen, snoepjes (Snickers of Mars, chocolade, enz.), deodorant (voor mannen), shampoo en douchegel, tandpasta en tandenborstel. Verzamel dit in een mooie schoenendoos met een kerstkaart in het Engels. De coördinator van de Kerstactie is Jaap de Gans, 06-11178183, degansjaap3@gmail.com.


EEN PERFECT BED... VOOR ELK BUDGET

AVEK

AUPING

MAAR LIEFST €510,- KORTING OP DE NINETY BOXSPRING

20% VOORDEEL OP ALLE AUPING (TOP)MATRASSEN

TEMPUR

HÄSTENS

2DE ZERO G BEDBODEM GRATIS T.W.V. €1.999,-

SPECIAL EDITION TRIBUTE VAN €9.190,- VOOR €7.490,-

DESKUNDIG ADVIES TOP BEDDENMERKEN OP MAAT GEMAAKT SHOWROOM VAN 4.000M2

BOONSWEG 7, 3274 LH HEINENOORD | T: 0186 - 60 13 55 | SLAAPBOULEVARD.NL AUPING

HÄSTENS

PULLMAN

TEMPUR

VIKING

NOLTE

HÜLSTA

SWISSFLEX


Varia

DINSDAG 31 OKTOBER 2017

Record opbrengst kinderkledingbeurs Dirksland DIRKSLAND - De druk bezochte tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs, welke in de eerste week van oktober werd georganiseerd door stichting kledingbeurs KLEINe P@RIJS in zorgcentrum Geldershof, heeft een record opbrengst opgeleverd. Een bedrag van maar liefst 2700 euro kon worden verdeeld onder de twee basisscholen in Dirksland. Beide scholen waren zeer verrast en hebben laten weten dat het een welkome aanvulling is op het krappe schoolbudget en het goed zal worden besteed. Behalve de scholen, inleveraars van de verkochte artikelen die 50% van de opbrengst hebben verdiend en kopers die voor kleine prijsjes leuke kleding konden aanschaffen, hebben er nog meer van deze verkoping geprofiteerd. Zo zijn er tal van goede doelen gesteund met de overgebleven artikelen die inleveraars niet retour wilden.

Zoals de kledingbank van het CJG, woon-zorgboerderij Den Ovenkeet, vluchtelingenkamp op Lesbos, Borneo en baby artikelen voor minima. Via deze weg

willen wij een ieder bedanken die kleding ingeleverd en gekocht heeft en de vele vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze succesvolle beurs.

29

Vijfentwintig jaar HSV The Islanders OUDE-TONGE - Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de eerste Honk- en Softbalvereniging van Goeree-Overflakkee werd opgericht. Bij gebrek aan een vereniging op het eiland waarbinnen een aantal Flakkeese sportmensen hun favoriete sport konden beoefenen, besloten ze er zelf een op te richten. Vijfentwintig jaar later is HSV The Islanders nog steeds de enige club op Goeree-Overflakkee waar de honkbalsport beoefend kan worden. In 25 jaar HSV The Islanders heeft de club heel wat veranderingen meegemaakt. Zo groeide het ledenaantal boven de honderd, ondervond het tenue diverse verbeteringen en verhuisde de vereniging van de Melkweg naar sportpark De Koepel in Oude-Tonge. Toch zijn er een aantal zaken nooit verandert bij The Islanders: de clubkleuren

(rood en wit), de familiaire sfeer én er zijn nog steeds leden van het allereerste uur actief binnen de vereniging. Zo ook Ben Hameeteman. Ben heeft in 25 jaar Islanders veel voor de club betekend. Naast het feit dat hij vanaf het eerste moment actief spelend lid is van de vereniging, heeft hij zich ingezet als trainer/coach, bestuurslid en heeft hij vanaf dag één de communicatie verzorgd voor de vereniging. Na 25 jaar heeft Ben besloten zijn communicatietaken voor The Islanders naast zich neer te leggen. Hij hield onder andere de website bij, zorgde ervoor dat HSV The Islanders zichtbaar was op social media en onderhield het contact met de (lokale) media. Hij draagt het stokje over aan Nicole de Vos. Nicole heeft jaren bij de dames van HSV The Islanders gesoftbald. Inmiddels is ze geen actief lid meer, maar nog wel vaak te vinden op de vereniging. Ze neemt de communicatietaken met plezier van Ben over.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST DE APK-SPECIALIS ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

Jonge duiven van Wim Huizer winnen Superleague Albert Heijn

Verkoping NIEUWE-TONGE - Op zaterdag 4, 11, 18 en 25 november wordt een verkoping van gebruikte spullen gehouden vanuit het Wagenhuis. Het Wagenhuis is te vinden aan de Duivenwaardsedijk 18a.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Christelijk nieuwsblad op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

OUDDORP - De Superleague staat voor een serie wedstrijden binnen een bepaald onderdeel in de postduivensport. De komende weken zult u nieuws kunnen lezen over de jonge duiven, oude duiven en overnachters. Deze keer worden de winnaars van de jonge duiven in de schijnwerpers gezet. Deze zijn in de eerste maanden van dit jaar geboren en worden vanaf juni voorzichtig opgeleerd. Eerst in de omgeving door de duiven coach zelf en daarna via de vereniging. De duiven worden dan vrijdagavond opgehaald met een speciale duivencontainer. Hierin wordt het klimaat optimaal geregeld. Zaterdagmorgen worden ze in België gelost. Aanvankelijk zijn de lossingen in kleine groepen. De eerste officië-

le wedstrijd gaat over een afstand van 70 kilometer. Met kleine stapjes gaat het verder totdat ze na 10 vluchten een finale race vliegen van ruim 400 kilometer. Een grondige opleiding in het geboortejaar is van belang voor het jonge spul; zo leren ze omgaan met de verschillende omstandigheden. Het is echt genieten als de jonge duiven laten zien dat ze in staat zijn om van steeds grotere afstanden het hok terug te vinden. Het oriëntatievermogen is aangeboren maar moet wel worden gestimuleerd. Al op de eerste vlucht gaf Wim Huizer zijn visite kaartje af door de eerste drie prijzen te winnen. Deze voorsprong werd in de wedstrijden hierna niet meer afgestaan. Hiermee won Wim de Superleague Albert Heijn Ouddorp. De felicitaties werden overgebracht door de vestigingsmanager de heer Matthias van Estrik.

Wil van Lent zet punt achter thuiszorg

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,48 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Martijn de Bonte, tel. (0187) 471022 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl

Abonnementen vrijdageditie

Abonnementsprijs: € 36,- per jaar; Postabonnement: € 96,- per jaar; Alleen vrijdag postabonnement: € 71,- per jaar; Digitaal abonnement: € 28,50 per jaar. Opzeggingen schriftelijk vóór 30 november Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING NL16 INGB 0000167930 Rabobank NL59 RABO 0342001108

Volkeraksluizen bestaan 50 jaar

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


IRENE STRUIJK MAKELAAR STRUIJK & STRUIJK

Met ruim 35 jaar ervaring als makelaar op Goeree-Overflakkee ken ik het eiland van A tot Z. Of beter gezegd; van Ooltgensplaat tot Ouddorp. Met de gezellige dorpskernen die het eiland rijk is en al het andere wat het qua natuur, recreatie en rust te bieden heeft, is het een fijne plek om te wonen. Een passend huis maakt het woonplezier compleet!

STRUIJKSTRUIJK.NL

Gewoon een goed gevoel NIEUW

NIEUW

TELEFOON 0187 - 47 02 72 INFO@STRUIJKSTRUIJK.NL

NIEUW

AELBRECHTSTRAAT 3 NIEUWE-TONGE Vraagprijs € 350.000,- k.k.

DUBBELE RING 24 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 220.000,- k.k.

SIMON STEVINWEG 11-6 MIDDELHARNIS Vraagprijs € 172.500,- k.k.

PRINS BERNHARDLAAN 132 MIDDELHARNIS Vraagprijs € 189.000,- k.k.

EENDRACHTSTRAAT 39 MIDDELHARNIS Vraagprijs € 129.500,- k.k.

OOSTELIJKE ACHTERWEG 40 MIDDELHARNIS Vraagprijs € 169.500,- k.k.

SOMMELSDIJKSE HAVEN 22 SOMMELSDIJK Vraagprijs € 229.500,- k.k.

ZWEOSPLEIN 10 • HERKINGEN Vraagprijs € 179.500,- k.k.

GLADIOLENPAD 5 • STELLENDAM Vraagprijs € 239.500,- k.k.

DIJKHOF 16 STAD AAN ’T HARINGVLIET Vraagprijs € 159.500,- k.k.

ZONHOF 3 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 175.000,- k.k.

MELKWEG 106 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 325.000,- k.k.

DIJKSTRAAT 14 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 167.500,- k.k.

KORTEWEEGJE 29 • NIEUWE-TONGE Vraagprijs € 350.000,- k.k.

MOLENKADE 40 • STELLENDAM Vraagprijs € 187.500,- k.k.

OUDELANDSEDIJK 75 C SOMMELSDIJK Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Aangesloten bij:

Volg ons!

Eilanden-Nieuws 31 oktober 2017  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement