Page 1

Woensdag 29 april 2015

8404

Eben Haëzerschool kleurt oranje

3

Johan Kolff in het zonnetje gezet

13

21

Metamorfose voor Diakonia

De Molenvliet als eerste in Nederland voor de vijfde maal ‘Eco School’ STAD AAN ‘T HARINGVLIET Voor de vijfde maal op rij heeft o.b.s. De Molenvliet te Stad aan ‘t Haringvliet het predicaat Eco School behaald en mocht er de Groene Vlag weer worden gehesen. Daarmee is De Molenvliet de eerste school in Nederland die zich voor de vijfde achtereenvolgende maal Eco School mag noemen. En dat is geen kleinigheid, zo werd vorige week donderdag 23 april duidelijk gemaakt, toen wethouder Frans Tollenaar op De Molenvliet het vijfde Eco School certificaat uitreikte en samen met de leerlingen van het Eco team er de Groene vlag hees, langs de Molendijk. “Dit lukt je alleen maar als je als school heel goed met het milieu bezig bent!”

Toilet flushing De Molenvliet is al een ruim aantal jaren bewust met het milieu en de zorg daarvoor bezig. Niet alleen door afspraken met elkaar na te komen over verlichting die je niet onnodig laat branden, over ramen en deuren die je niet zo maar open laat staan, over het scheiden van afval, de omge-

ROTTERDAM/OUDDORPHans P. (66) uit Ouddorp is door de Rotterdamse rechtbank tot veertien maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk veroordeeld, wegens malafide belastingadviespraktijken. Het Trosprogramma ‘Opgelicht’ besteedde ook al aandacht aan de handel en wandel van de Ouddorper. Hij voerde buiten weten van zijn cliënten tonnen aan extra aftrekposten voor hen op in nagekomen aanvullende aangiftes. P. liet de Belastingdienst de teruggevraagde bedragen vervolgens niet naar zijn cliënten terugstorten, maar naar een van zijn vele eigen bankrekeningen. Er waren de volmondig bekennende P. formeel slechts vijf gevallen ten laste gelegd, maar er waren minstens vijftig aangiften tegen hem gedaan. “Ik was verblind door hebzucht’’, zei P. tijdens de behandeling van de strafzaak, twee weken geleden. Het Openbaar Ministerie eiste toen dezelfde straf als nu is opgelegd door de rechtbank.  (Persbureau Cerberus)

Door Hans Villerius

Eco-Schools is een planmatige aanpak van duurzaamheid in en om de school en is door het hele onderwijs verweven. Om een ‘Groene Vlag’ te behalen, moet de school aan bepaalde eisen voldoen. Deze worden getoetst tijdens een audit. Eco-Schools is door de VN erkend en wordt wereldwijd op 45.000 scholen uitgevoerd.

Celstraf voor belastingadviseur

Voor de vijfde maal het Eco School certificaat en de Groene vlag voor o.b.s. De Molenvliet.  ving rond de school netjes houden, e.d., maar in 2006 liet de school ook al zonnepanelen op het dak plaatsen. En enkele jaren later heeft De Molenvliet, samen het Edudelta College te Middelharnis, een systeem ontwikkeld waarbij het regenwater wordt verzameld en gebruikt om de toiletten door te spoelen, het zogenaamde ‘Toilet flushing project’.

Dit project is een goed voorbeeld waarbij samenwerking met het Edudelta College als VMBO-school en met sponsoring door Deltawind en Shell resulteerde in een innovatief duurzaam eco-systeem, waardoor heel wat minder drinkwater wordt verspild. In Nederland wordt immers maar liefst 36 procent van het drinkwater door het toilet gespoeld…

Op weg naar de bel

Foto: Hans Villerius

Het Toilet flushing project heeft in 2012 meegedaan aan de ‘InstalAward’, een tweejaarlijkse landelijke wedstrijd voor VMBO-scholen met het meest innovatieve onderwijsproject in de elektro-, installatietechniek en instalektro, en won daarin de derde prijs. Lees verder op pagina 7.

Gewijzigde verschijningsdata In verband met de feestdagen verschijnt Eilanden-Nieuws op aangepaste datums. Bevrijdingsdag Volgende week verschijnt de huis-aanhuiskrant, in verband met de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei, op woensdag 6 mei. Reguliere advertenties kunnen tot maandag 4 mei 12.00 uur worden aangeleverd. Familieberichten tot woensdag 6 mei 7.30 uur.

Opening Inspiratiecentrum GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam is klaar en wordt deze week geopend. Vrijdag is er vanaf 15.00 uur het evenement Kids of Steel Run, waarbij de jeugdige deelnemers een parcours met hindernissen afleggen. Ouders van de kinderen kunnen een rondleiding krijgen. Zaterdag is iedereen welkom om een kijkje te nemen en worden bezoekers getrakteerd op een streekmarkt met verse producten en staat er muziek op het programma. Het Inspiratiecentrum is vrij toegankelijk voor bezoekers, er moet wel worden betaald om de toren te mogen beklimmen. Kijk op www. icgrevelingen.nl voor meer informatie.

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Hemelvaartsdag Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, is het kantoor van Eilanden-Nieuws gesloten. Advertenties voor de vrijdagkrant kunnen tot woensdag 13 mei 12.00 uur worden aangeleverd. Familieberichten tot vrijdagochtend 15 mei 7.30 uur.

GOEDEREEDE - Van een zinken tobbe tot een mooi afgewerkt karretje. Deelnemers aan het freewheelen in Goedereede hadden de handen uit de mouwen gestoken om een origineel en snel gevaarte te maken. Het principe is simpel: eerst van de helling afrijden en dan naar de bel varen of zwemmen. Het team dat het snelste de klok luidt komt als winnaar uit de bus. De kades en de markt stonden maandagmiddag volgepakt met toeschouwers. Die genoten van het schouwspel, waarbij bijna alle deelnemers vroeg of laat in het water belanden. Het zonnetje gaf Koningsdag een extra feestelijk tintje.   (Tekst en foto: Martijn de Bonte)

Tweede Pinksterdag In verband met Tweede Pinksterdag op maandag 25 mei verschijnt de huis-aanhuiskrant op woensdag 27 mei. Aanleveren van reguliere advertenties kan tot dinsdag 26 mei 12.00 uur. Familieberichten tot woensdagochtend 27 mei 7.30 uur.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl


ga snel naar www.flakkeeschebazar.nl voor scherpe aanbiedingen

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat

Zaterdag 2 mei DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje, Korteweegje 30. Elke eerste zaterdagmorgen van de maand van 9.00 tot 12.00 uur. MIDDELHARNIS - Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Kringloop centrum Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49. MIDDELHARNIS - Inleveren spullen zomermarkt Christelijke Gereformeerde Kerk. Iedere eerste zaterdag van de maand van 9.30 tot 11.00 uur bij de loods aan Industrieweg 17 te Middelharnis. Meer info via activiteitencommissie@cgkmiddelharnis.nl.

uw naaimachine vakman sinds 1965

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

Altijd ruime collectie gebruikte machines Al vanaf € 60,00

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis voor onderhoud of reparatie.

Zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Donderdag 7 mei DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje, Korteweegje 30. Elke donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur.

AUDIO, VIDEO en LICHT

Zaterdag 9 mei STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Muziek- en zangavond in de Hervormde Kerk, met Anne Marie Huizer op de panfluit, Piet Bechthum op het orgel en meerdere andere fluitisten. Ds. H.J. Catsburg verzorgt de opening en sluiting. Aanvang 19.30 uur, kerk open om 19.00 uur. Dinsdag 12 mei OUDDORP - Inloop De Boei in ‘de Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop. Deze middag: High Tea, aangeboden en verzorgd door Erica Groenendijk van De Snoeperij in Dirksland i.v.m. haar 5-jarig bestaan. www.deboeigo.nl. Zaterdag 16 mei OUDDORP - Hervormde Kerk. Uitvoering door het Holland koor o.l.v. Jan Quintus Zwart en met medewerking van Ronald IJmker en ds. Kees van Velzen. Aanvang 17.00 uur. OOLTGENSPLAAT - Repaircafé Ooltgensplaat geopend: elke derde zaterdag van de maand van 10.00 tot 14.30 uur. Locatie: Fort Prins Frederik, Havendijk 16.

info@framewave.nl ● www.framewave.nl ● 0187 78 5050 Boezemweg 14d+e ● 3255 MC ● Oude-Tonge

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

Donderdag 21 mei DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje, Korteweegje 30. Elke donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur.

N. A. van Kempen

beëdigd makelaar / taxateur

Zaterdag 23 mei NIEUWE-TONGE - Inleverochtend voor rommelmarkt van Hervormde Gemeente bij schuur familie Van Kempen, Oudelandsedijk 4-a (de dijk volgen langs graanhandel Van Schelven), tussen 9.00 en 11.45 uur. Voor meer info bel 06 16794189.

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Dinsdag 26 mei OUDDORP - Inloop De Boei in ‘de Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop. Deze middag: Lezing door (colon- en wondverpleegkundigen) Jacomien Tanis en Marieke Poldermans over diverse zaken die te maken hebben met (darm-)kanker. www.deboeigo. nl.

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Donderdag 28 mei DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje, Korteweegje 30. Elke donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Donderdag 4 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje, Korteweegje 30. Elke donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur.

www.brilcentrumkeuvelaar.nl

Zandpad 56 - Middelharnis (0187) 483437

Zaterdag 6 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje, Korteweegje 30. Elke eerste zaterdagmorgen van de maand van 9.00 tot 12.00 uur. MIDDELHARNIS - Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Kringloop centrum Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49. MIDDELHARNIS - Inleveren spullen zomermarkt van Christelijke Gereformeerde Kerk. Iedere eerste zaterdag van de maand van 9.30 tot 11.00 uur bij de loods aan Industrieweg 17 te Middelharnis. Meer info via activiteitencommissie@cgkmiddelharnis.nl.

Het geheim van een uitbundige bloei?

tten Hangpo met servoir waterre

• • • • • •

VROLIJKE ZOMERBLOEIERS ECHTE KWEKERSPOTGROND (OM)RUILSERVICE INPLANTSERVICE TURBO PLANTEN VOEDING TUIN TOTAALVOEDING

voor openingstijden zie

www.huyskweker-stouten.nl

K w ek er s v a

n hui s ui t

HUYSKWEKER STOUTEN Oudendijk 1a | 4307 RZ Oosterland

Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

Bieden & Wonen De strategie die écht werkt!

U heeft uw woning te koop staan en er is geen beweging (meer) omtrent de verkoop van uw huis. Dankzij Bieden en Wonen kunnen geïnteresseerden een bod doen vanaf een door u bepaalde prijs. Er wordt

Bezuijen Bemiddeling

geboden tot het gewenste bedrag bereikt is. Zodra u en de hoogste bieder een bedrag zijn overeengekomen kunnen wij u feliciteren met de verkoop! Meer informatie en de voorwaarden vindt u op onze website.

Koolweg 32

mobiel 06 - 53 33 19 80

3253 LH Ouddorp

mobiel 06 - 10 55 87 77 (Deutsch)

telefoon 0187 - 68 48 68

email

fax

internet www.bezuijenbemiddeling.nl

0187 - 68 45 35

info@bezuijenbemiddeling.nl


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

3

Eben Haëzerschool viert Koningsdag en vrijheidsfeest tegelijk GOEDEREEDE HAVENHOOFD - Op de Eben-Haëzerschool te Goedereede Havenhoofd leek het vorige week vrijdag al wel én Koningsdag én Bevrijdingsdag. Evenals op de meeste basisscholen in het land werd deze dag ook hier het Koningsontbijt gegeten, iets na half negen, en barsten daarna de Koningsspelen los. Maar er werd ook stilgestaan bij het grote goed dat wij in ons land na de Tweede Wereldoorlog al weer 70 jaar lang in vrijheid leven. Door Hans Villerius

In de centrale ruimte in de school waren alle kinderen vrijdagmorgen bijeen. En het leek wel één oranje wolk, zo veel kinderen hadden iets oranjekleurigs aan. En rood-wit-blauwe vlaggetjes op hun wangen. Voordat de kinderen naar buiten gingen voor de Koningsspelen, werd binnen niet alleen gegeten, maar ook gezongen. Natuurlijk het Wilhelmus, waarbij een enkele jongen tijdens het zingen zelfs z’n rechterhand op de borst hield, maar ook het Goereese Volkslied klonk door het schoolgebouw. Dit alles muzikaal begeleid door een zestal koperblazers van de Goereese Koninklijke Fanfare Apollo. En na het eten was het buiten natuurlijk ook zingen en springen rond het Koningslied.

Koningsdag en vrijheidsfeest op de Eben-Haëzerschool. 

Vrijheid Maar zoals gezegd, het ging deze morgen niet alleen om Koningsdag, maar ook 70 jaar vrijheid stond centraal. Dat begin vorige week maandagmiddag al. Alle leerlingen, ruim 140, werden in twee groepjes verdeeld. In tweetal-

len werkten de kinderen samen aan een papieren vrijheidsvlam. En ‘oud’ en jong hielp elkaar daarbij. Na eerst met elkaar na te hebben gedacht over wat vrijheid betekent en wat de kinderen zelf zouden kunnen bijdragen aan

vrede en vrijheid, versierden de kinderen hun eigen vrijheidsvlam met tekeningen en teksten over vrijheid. Daarna werden van alle tweetallen de papieren vlammen op een reusachtige vredesduif geplakt, waardoor een uit

Foto’s: Hans Villerius 70 vlammen bestaande vredesfakkel ontstond. En ter afsluiting werden aan het eind van de week, tijdens het Koningsontbijt, mocht één van de leerlingen één echte ‘fakkel’ aansteken in de centrale ruimte, samen met juf

Den Bommel is kern met ‘Ruimte voor ruimte’ leidt toekomstperspectief tot stevige raadsdiscussie G OE R E E - OV E R F L A K K E E - Secretaris J. Ridder van de stichting Dorpsraad Den Bommel maakte donderdagavond als ‘gast van de raad’ samen met enkele van zijn bestuursleden een opwachting bij de volksvertegenwoordigers. Door Jaap Ruizeveld

College en politieke fracties luisterden met aandacht naar de enthousiaste presentatie van deze dorpsraad. De secretaris gaf inzicht in de activiteiten die in het dorp worden ontplooid en schetste ook de kansen om Den Bommel meer in de schijnwerper te kunnen plaatsen. Naast positieve elementen werd aandacht gevraagd voor bedreigingen in de zin van een terugloop van het inwonertal. Dit kan leiden tot een vermindering van voorzieningen en dat wil men duidelijk niet. Ook moet voorkomen worden dat bedrijven zich uit de kern terugtrekken. Aan kernwethouder De Jong was tijdens diens bezoek getoond dat

er iets gedaan dient te worden aan gesignaleerde vormen van verpaupering. Maar de positieve uitdagingen kregen in het betoog van Ridder duidelijk de boventoon. Den Bommel is een kern met toekomstperspectief. Prachtig in het groen ingebed. Mogelijkheden voor ontwikkeling van zonne-energie. Zeker met goed ingevuld openbaar vervoer en bootverbindingen naar “de overkant” kan Den Bommel, gezien haar regionale ligging, best de entree vormen voor het eiland. Burgemeester Lokker loofde de inleider om zijn ambitieuze presentatie en Eijkenduijn (PvdA) was onder de indruk van de informatie. “Hier straalt een betrokkenheid uit die mij een goed gevoel geeft”, zei hij. Voorafgaand aan de presentatie werden de Dorpsraad-bestuurders ontvangen in het Rondeel, met informatie over de gemeenteraad en haar werkzaamheden.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het bestemmingsplan Ruimte voor ruimte kreeg in de gemeenteraad flinke aandacht van de politici. Maliepaard (GOS) gesteund door Pijl (CDA) wilde het onderwerp terug zien gebracht in de beeldvormende fase, gelet op veel nog te stellen vragen. Maar Maliepaard had zich zo uitgebreid in het dossier gestort dat het college de beantwoording van de vragen voor het overgrote deel schriftelijk zal afwerken. Door Jaap Ruizeveld

Wethouder Trouwborst trad vanuit het college aan om dit dossier toe te lichten, maar niet eerder dan nadat de heer Gerrits zich achter de inspreekmicrofoon had gemeld. Hij somde grote bezwaren op tegen het plan aan de dorpsrand van Sommelsdijk, vond dat de gemeente alleen oog had voor de belangen van de projectontwikkelaar en niet voor de bewoners en vond dat nieuwbouwprojecten de markt verstoorden. Ook zou het plan voorbijgaan aan de regionale structuurvisie.

Naamsverandering? Er was nog een kanttekening te plaatsen. Het presidium had zich afgevraagd of de naam van het bestemmingsplan de lading wel dekte. Was het niet beter de inhoud onder te brengen onder ‘Ruimtelijke kwaliteitsverbetering 11 locaties Goeree-Overflakkee’? Anderzijds: was dat dan weer niet verwarrend? Immers, het onderwerp had onder die eerste naam al de ter inzageleggingsprocedure doorlopen? Wethouder Trouwborst gaf aan dat naamsverandering niet nodig was.

Heikele details Eerst het onderwerp zelf, waarbij de raad zich ook diende te buigen over wat heikele details, opgenomen in de Nota van zienswijzen Ruimte voor ruimte en daarbij betrekkend het beeldkwaliteitsplan Prutweg Sommelsdijk, alsmede het van toepassing verklaren van de crisis- en herstelwet. Estate Invest wil op een aantal locaties op het eiland 14 woningen bouwen en als compensatie daarvoor diverse voormalige agrarische opstallen saneren. Omwonenden van de Prutweg willen daar geen woningbouwontwikkeling omdat zij stellen dat er geen

Koopman. Op deze manier, passend bij hun leeftijd, werd op de EbenHaëzerschool inhoud gegeven aan wat vrijheid betekent en houden de kinderen op symbolische wijze samen er het vuur van de vrijheid brandende.

vraag is naar woningen, terwijl één zienswijze kwam tegen ontwikkeling op het perceel Koolweg 44-46 in Ouddorp. Linten Acht van de 14 woningen zouden overigens al ‘verkocht’ zijn. Belangrijkste argument is dat er niet gebouwd zou mogen worden in het cultuurhistorische waardevolle zandwallengebied. De provincie Zuid-Holland heeft voor een ander aspect - specifiek voor de locatie Heerenweg in Oude-Tonge - een zienswijze ingediend en dit heeft met verkleining van het bouwvlak geleid tot een aanpassing. Voor wat het zandwallengebied Ouddorp betreft stelt de nota dat ontwikkeling aldaar mogelijk is. De ontwikkeling aan de Koolweg zou passen binnen de karakteristiek van linten waarlangs groen, bebouwing en open plekken elkaar kunnen afwisselen. Ten aanzien van het plan Prutweg wordt gesteld dat sturing op de beeldkwaliteit gewenst is omdat de woningen aan de rand van de kern Sommelsdijk worden gesitueerd. Een groene inpassing van het plan is als voorwaarde opgenomen in het bestemmingsplan.


4

WOENSDAG 29 APRIL 2015

De lofzang is in stilheid tot U, o God! (Psalm 65:2a) Met dankbaarheid en stille verwondering in ons hart, ontvingen wij van de Heere een zoontje

- geschenk van God 21 april 2015 Adrie & Nely Roozemond-Struijk Tuinstraat 8, 3249 BE Herkingen

Hoera, Lieke heeft een zusje!

Ken Hem in al uw wegen, en Hij zal uw paden recht maken. Spreuken 3:6 Op D.V. 2 mei hopen onze lieve ouders, opa en oma

Aat van Mourik & Mineke van Mourik-Kieviet te gedenken dat ze 40 jaar geleden zijn getrouwd.

Hartelijke groet, A. Hoek-Moerkerk Diependorst 56, Ouddorp

Wij wensen dat de Heere hen nog lang voor elkaar en ons wil sparen. Angeline en Pieter-Jan Jasmijn, Arjen en Franc

We noemen haar

Lieve mensen, heel hartelijk dank voor de vele kaarten, telefoontjes en attenties die ik mocht ontvangen tijdens mijn ziekenhuisopnamen en de kuren die ik moest ondergaan. Het heeft mij goed gedaan dat er zoveel mensen met mij meeleefden. Ook ds. D. Zoet en ouderling L. Klepper bedankt voor het medeleven en de bezoekjes. Bovenal dank aan de Heere, Die mij overal door en uit geholpen heeft. Hem zij daarvoor lof en eer.

Marianne en Jan-Cornelis Joanne, Mark, Sander en Walter

Verhuisbericht

Lies Westhoeve is verhuisd van: Bokweg 2

Elza en Tonnie Geboren op 22 april 2015 Iwan en Carolien de Jong Oosterweg 18, 3253 BT Ouddorp

Lenneke en René Rick (†), Bart, Jelle en Lobke Pim en Marlies Sophie en Daan

naar: Vliedberglaan 119, 3253 VT Ouddorp 0187-895166

Molenzicht 70, 3247 VA Dirksland Dank U Heere, voor dit mooie, unieke leven door U aan ons gegeven!

is geboren op 26 april 2015 Sander en Marieke Rottier-Looij Wiljam Rembrandtlaan 64, 3241 AK Middelharnis

Lieve papa en mama

Van harte gefeliciteerd met jullie 12½ jarig huwelijk.

&

Psalm 115:1 en 9 (onber.)

Gerrebrand Noteboom Elisabeth Anna Hagen

delen u mee dat zij op D.V. vrijdag 1 mei 2015 in het huwelijk hopen te treden. De huwelijksvoltrekking zal plaatsvinden om 14.30 uur in schenkerij “de Boomgaard”, Omleidingsweg 2, 2731 BS Benthuizen. Kerkelijke bevestiging van het huwelijk zal plaatsvinden in een kerkdienst in de Morgensterkerk, Nassaulaan 1, 2712 AT Zoetermeer. Deze dienst zal geleid worden door Ds. M.A. van den Berg en begint om 19.30 uur. Wij nodigen u hartelijk uit deze dienst bij te wonen. Aansluitend is er gelegenheid ons te feliciteren in de benedenzaal van de Morgensterkerk.

Gert Noteboom Zwaluwstraat 1 3245 VM Sommelsdijk (tevens toekomstig adres)

Lisan Hagen Bordeauxstraat 11 2711 CK Zoetermeer

DA N K B E T U I G I N G Petra en Henk Koppelaar Frank van Borselenstraat 46 3244 XE Nieuwe-Tonge

Op D.V. zaterdag 2 mei 2015 hopen onze lieve ouders en onze opa en oma

Wouter van der Valk en Elizabeth van der Valk-de Blok te gedenken dat ze 40 jaar geleden in het huwelijk zijn verbonden.

Dankbaar dat wij als gezin gespaard en gedragen zijn, hopen we dit in familiekring te vieren. Frans en Hanneke Jan-Wouter Lizettha Laurens en Nathalie Jacob Catsstraat 29, 3245 RH Sommelsdijk

‘Ik zal den Heere prijzen in mijn leven; ik zal mijn God psalmzingen, terwijl ik nog ben.’ (Ps. 146:2) Het voelde als een warme deken, de stroom kaarten, brieven en wensen die wij voor ons 50-jarig huwelijksjubileum mochten ontvangen. Dank voor de vele zegenwensen, gedichten, teksten en persoonlijke woorden. Hartelijk dank voor zoveel liefde en aandacht, maar boven dit alles, dank aan de Heere voor zoveel genade. Yke en Willem den Hertog Dirksland

Veel gelukkige jaren waren we samen

samen waren we één. Maar nu jij er niet meer bent moeten we verder zonder jou... dus alleen! Met droefheid geven wij u kennis, dat wij veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van mijn lieve vrouw, mijn moeder, schoonmoeder en oma

M. Tanis E. Tanis-Kaptijn Duinkerkerweg 18, 3253 AJ Ouddorp

Na een lang en mooi leven, is plotseling van ons heengegaan onze pa, opio, broer en vriend

Marinus van Dis ~ Rien ~ * 31 december 1924 † 25 april 2015 Wim en Hedy Rudy, Wibo Marianne Cindy en Diederik Shen, Reva Rene en Marieke José Correspondentieadres: M.J. van Dis Van Aerssenstraat 6 3245 BC Sommelsdijk Pa is opgebaard in uitvaartcentrum “Media Vita”, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH te Middelharnis, alwaar geen bezoek. Gelegenheid tot condoleren aanstaande woensdagavond 29 april van 19.00 uur tot 20.00 uur in boven­ genoemd uitvaartcentrum. De afscheidsbijeenkomst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal donderdag 30 april 2015 om 12.00 uur plaats­ vinden in crematorium “Rotterdam”, Maeterlinckweg 101, 3084 KD te Rotterdam­Zuid. Aansluitend is er gelegenheid de familie te condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

Adriaantje van Nieuwaalvan Wageningen echtgenote van Pieter van Nieuwaal

* 16-9-1947

† 21-4-2015 Piet Katie en Leo Colinda Pieter

In verband met bovenstaand overlijden van de heer

Marinus van Dis is Assurantiekantoor van Dis donderdag 30 april de gehele dag gesloten.

Patrijsstraat 34 3245 VL Sommelsdijk De begrafenis heeft plaatsgevonden op zaterdag 25 april 2015 op de begraafplaats te Sommelsdijk. Verdrietig geven wij kennis van het plotseling overlijden van mijn zus, schoonzus en onze tante

JAAN VAN WAGENINGEN echtgenote van Piet van Nieuwaal

Wij wensen Piet, Katie, Leo en de kinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Dirksland: A. van Wageningen S.W. van Wageningen-Jansen

Geheel onverwachts is van ons heen­ gegaan onze goede vriend Marinus van Dis. Teun Lodder Henk Groenendijk Rinus Kievit Ton Brooshoofd Johan Dupree Cees Boogaard Ineke van Moort Cees Tamboer Aart Koster Wij wensen de familie veel sterkte toe. Vrienden van de “Kas”

Amersfoort: Albert-Jan van Wageningen Josephine Krikke Gijs Annejet Amersfoort: Joke van Wageningen Jeroen Bos Juliet Wij hebben kennisgenomen van het overlijden van ons oud-lid

DA N K B E T U I G I N G Na de Heere willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de vele felicitaties en goede wensen die wij in allerlei vorm mochten ontvangen bij ons 55-jarig huwelijk. Het heeft ons goed gedaan.

“Een bijzonder mens, een gewoon mens, gewoon een bijzonder mens.”

Nu is de stilte bij ons in plaats van jij… Rust zacht lieve

KEES Deelnemers en personeel Jacob Banestraat

MARINUS ADRIAAN VAN HOEPEN Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en naaste familie veel sterkte toe. Namens het bestuur van de Rotery Club Goeree-Overflakkee


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Verdrietig, maar met onuitwisbare herinneringen aan hem, hebben wij afscheid moeten nemen van onze vriend

COR GROOTENBOER Wij wensen de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe. Sam en Aat van den Houten en kinderen Stellendam, 23 april 2015

Met ontsteltenis hebben wij kennisgenomen van het overlijden van de heer

C. GROOTENBOER De heer Grootenboer heeft vele jaren deel uitgemaakt van resp. de Bewonersraad en Huurdersvereniging. In die functie heeft hij zich al die jaren ingezet voor de belangen van de huurders van de Woningbouwvereniging Beter Wonen. Wij zullen zijn inbreng missen. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie de kracht toe dit verlies te kunnen dragen. Bestuur Woningbouwvereniging Beter Wonen Goedereede   P.A. Braber, voorzitter G. Moerkerk, secretaris

Met respect voor alles wat hij heeft betekend voor de Huurdersvereniging Goedereede, hebben wij afscheid moeten nemen van ons gewaardeerd bestuurslid

COR GROOTENBOER Ruim 20 jaar heeft Cor zich met enthousiasme ingezet om de belangen van de huurders te behartigen zonder daarbij het belang van een goed functionerende Woningbouwvereniging uit het oog te verliezen. Namens het Bestuur Voorzitter, C. Grinwis Secretaris, J.H. Bechtum

ENIGE EN ALGEMENE KENNISGEVING

Bedroefd, maar met een onuitwisbare herinnering aan haar leven, hebben wij afscheid moeten nemen van onze zus, schoonzus en tante

Annie van Wijk-Poot weduwe van Dirk van Wijk † 3 juni 1986 in de leeftijd van 87 jaar. Uit aller naam, Arie van der Hilst Rotterdam, 25 april 2015 Zorgcentrum “Smeetsland” Correspondentieadres: Arensman Uitvaartverzorging t.a.v. familie mevr. A. van Wijk-Poot Postbus 75 3253 ZH Ouddorp De begrafenis zal vrijdag 1 mei om 14.00 uur plaatshebben op de algemene begraafplaats aan de Mariadijk te Goedereede. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in verenigingsgebouw “De Ark”, Kerkpad 2 te Goedereede.

Als ik eens mijn ogen sluit en het leven vloeit eruit en men vraagt: Was het goed of matig? Was het vlot of statig? Blijf bij die vraag dan niet langer staan, vergeef me, ik heb mijn best gedaan. Bedroefd geven wij u kennis dat, 7 weken na het overlijden van haar man, door de Heere uit dit leven is weggenomen mijn lieve moeder en oma

Martha Spuij-Jansen sinds 5 maart 2015 weduwe van Arend Spuij

* 3 september 1927 Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van de heer

CORNELIS GROOTENBOER vader van onze brandweercollega Niels

Vele jaren is de heer Grootenboer actief geweest als leider van de jeugdbrandweer en als bevelvoerder van het korps Stellendam. Wij blijven hem herinneren als een gedreven brandweerman. Wij wensen Niels, Pascal, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte en kracht toe om dit verlies te dragen. Leden en oud-leden van de Brandweer Stellendam Stellendam, 23 april 2015

Tot ons groot verdriet is overleden onze lieve schoonzus en tante

RIE BUIJS-DIRKX

echtgenote van Toon Buijs Wij wensen Toon, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe. Schoonzussen, zwagers neven en nichten familie Buijs Oude-Tonge, 26 april 2015

† 25 april 2015

Ary (in liefdevolle herinnering) Ary Renée en Matthew Peter Correspondentieadres: A. Spuij Prins Bernhardstraat 11 3251 XJ Stellendam Gelegenheid tot condoleren is er op donderdag 30 april 2015 van 19.00 tot 20.00 uur aan het woonhuis, Amaliapad 43 te Stellendam. De dienst van Woord en Gebed zal D.V. gehouden worden op vrijdag 1 mei 2015 om 13.15 uur in de Gerefor meerde kerk, Kerkhoflaan 2 te Stellendam, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats aldaar. Na de begrafenis is er ook gelegenheid tot condoleren in ‘t Forum, Kerkhoflaan 4 te Stellendam.

Geen bloemen.

Ons bereikte het droeve bericht, dat na een ernstig ziekbed de heer

LEEN DE BERG is overleden in de leeftijd van 79 jaar. Leen heeft zich vele jaren actief ingezet voor de PvdA. Naast zijn meer dan 50-jarig lidmaatschap, waarvoor hij houder was van de gouden speld, heeft hij zich ingezet als raadslid en als afdelingsvoorzitter van de afdeling Dirksland. Bovendien was hij actief als PvdAcongresafgevaardigde. De PvdA is hem veel dank verschuldigd voor de periode dat hij zich heeft ingezet voor de belangen van de sociaal democratie. Hij heeft dit altijd met veel passie en overtuiging gedaan. Met Leen is een stukje persoonlijke geschiedenis van de onze partij heengegaan. Wij wensen zijn kinderen en verdere familie veel sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen. Namens de PvdA afdeling Goeree-Overflakkee, Hannie Stuurman, voorzitter Middelharnis, 22 april 2015

5

Morgen is voor ons verborgen. Is het vreugde of ongeval? Ach, wij weten niet met al wat de dag van morgen geven of wat hij ons nemen zal. Bedroefd om zijn heengaan, maar bovenal dankbaar voor wat hij in zijn leven voor ons betekend heeft, geven wij u kennis van het overlijden van onze lieve vader en opa

FRANCISKUS JOSEPHUS VERVLOET - Frans weduwnaar van Cornelia Johanna de Boed * 3 september 1932

† 25 april 2015

Sommelsdijk: Angela en Arthur Jesse Achthuizen: Corine Anne (†) Cora en Bas Vera en Bas Roël Achthuizensedijk 130, 3256 AR Achthuizen Gelegenheid tot condoleren woensdag 29 april van 19.00 tot 20.00 uur in het Buurthuis, Kloosterstraat 10 te Achthuizen. De uitvaartdienst zal gehouden worden op donderdag 30 april om 10.00 uur in de Parochiekerk van de Heilige familie te Achthuizen. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op het kerkhof. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in het Buurthuis.

Bedroefd, maar dankbaar voor wat zij voor ons allen betekend heeft, delen wij u mede dat, na een liefdevolle verzorging in Geldershof, de Heere uit ons midden heeft weggenomen onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, altijd belangstellende oma en mijn zus

CORNELIA ANTHONIA HOGCHEM-BAKKER sinds 6 februari 1974 weduwe van Jan Hogchem

in de leeftijd van 89 jaar. Herkingen: C.H. Hogchem M.J. Hogchem-ten Hove Dirksland: J. van Broekhoven-Hogchem A. van Broekhoven A. Struik-Hogchem L.B. Struik Middelharnis: H.C. Hogchem J.J. Hogchem-Sturris J. Hogchem P. Hogchem-Schol Dirksland: T.G.L. Bakker H. Groeneweg klein- en achterkleinkinderen 24 april 2015 Zorgcentrum Geldershof, Dirksland Correspondentieadres: Fortstraat 21, 3249 AD Herkingen De begrafenis heeft vanmorgen plaatsgevonden op de algemene begraafplaats aan de Kapoenstraat te Dirksland.

Als u geen rouwbrief ontvangen heeft, mag u deze advertentie als uitnodiging beschouwen.

Enige en algemene kennisgeving De Heer is mijn herder. Psalm 23

Bedroefd, maar dankbaar voor wat zij voor ons gedaan en betekend heeft, geven wij u kennis dat de Heere uit ons midden heeft weggenomen onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder en allerliefste oma

ELIZABETH KOOLE-WESDORP

sinds 25 juli 2001 weduwe van Jacob Arij Koole in de leeftijd van 71 jaar. Sommelsdijk: Leen en Anita Sjaak Wim Eva Oude-Tonge: Lia en Kees Lonneke Daan Sommelsdijk: Wilma

(in liefdevolle herinnering)

Oude-Tonge: Kees Oud-Beijerland: Jaco en Annelies Julian Emma 22 februari 2015 Correspondentieadres: Emmastraat 33, 3255 BD Oude-Tonge Overeenkomstig haar wens, heeft de begrafenis in besloten kring plaatsgevonden.


midden moeder, rgroot-

weij

rt

ring ~

ring ~

t

iert

urg

n deren

elsdijk

derdag in het Getij 3

itgenovrijdag aal van 1 MV

vinden egraaf-

heid tot

hebben ertentie

zo lang n wij u nomen

weij

rt

verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp.

Dex Karin en Jordy Ruud en Rymke

De rouwdienst voor familie en belangstellenden, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op D.V. donderdag 18 september om 13.15 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’.

6

Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 14.30 uur op de Algemene Begraafplaats te Ouddorp. WOENSDAG 29 APRIL 2015

Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘Eben-Haëzer’. Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, wilt u dan deze kennisgeving als zodanig beschouwen.

Stil zijn wij door de grote belangstelling en uw hartverwarmende blijken van medeleven welke wij mochten ontvangen voor en na het overlijden van onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

GRETA TEMMINK-MEIJER Hiervoor betuigen wij u onze oprechte dank. In het bijzonder danken wij ds. Van Estrik en de kerkenraad voor de pastorale bezoeken en het leiden van de rouwdienst. Spanjersbergh Uitvaartverzorging en medewerkers, met name Krijn Breen, voor de correcte wijze waarop de begrafenis is verzorgd. Het heeft ons goed gedaan te weten dat zij bij zovelen geliefd was. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Goedereede, april 2015

EnDgeen A Ninwoner K B E Tzal Uzeggen: I G I NIkGben ziek, want het volk, dat daarin woont, zal Het heeft ons goed zoveel medeleven vergeving vangedaan ongerechtigheid hebben. en belangstelling te hebben ontvangen het Jesaja na 33:24 overlijden van onze lieve moeder en oma Tot onze diepe droefheid, heeft de Heere tot ZichLIEN genomen onze lieve tante JONG WERVERS-DE Uw medeleven is GERDA ons tot steun geweest. Langs deze weg willen wij u onze hartelijke dank betuigen. Haar liefde en belangstelling voor ons zullen wij missen. Kinderen en kleinkinderen Wij wensen oma Tanis in haar hoge ouderdom aan ’t Haringvliet, april ’sStad HEEREN ondersteuning toe2015 in dit verlies.

Kees en Jacomine Anne-Lieke, Coraline en Elze-Marije Petra Job-Adrie en Wilma Bert en Martine DANKBETUIGING Ouddorp, 15 september 2014

Voor de blijken van deelneming ons betoond na het overlijden van onze broer

da n k b e t u i g i n g Een kaart Een gebaar Een handdruk Een woord

AREN HUIZER

H.C. Graafland huisarts

Ik heb mijn leven gewijd aan de techniek. Met toewijding Voorstraat 13heb ik hieraan gewerkt. Mijn naasten waren mij zeer dierbaar. Ik3247 heb CD mijnDirksland leven lang met vreugde gebridged. mijn pensioen heb ik Praktijk: Tijdens 0187-601227 prachtige reizen gemaakt. Dit jaar Spoed: 0187-609616 aanvaardde ik dat ik niet lang meer te www.graafland.praktijkinfo.nl leven had. Mijn dank gaat uit naar een ieder met wie ik vriendschappelijke banden had en met wie ik tijdens mijn leven gelukkige momenten heb beleefd.

Stad aan ’t Haringvliet, april 2015

Gerdina Anna Spoor-Braber lena Pieter en Marieke holleman-vroegindeweij Joran, Matthias, Louise en Josephine -Gerda-

Corné en Lieke Echtgenote van Bram Spoor Jesse, Lisa, Senn en Sophie In het bijzonder dank aan: Lisette 9 oktober 1938 11 november 2014 Herbert en Geline - Het personeel van ‘Ebbe en Vloed’ voor de DJoshua A N KenB Boas ETUIGING liefdevolle verzorging in de afgelopen 14 jaar. A.J.D. Spoor Sommelsdijk: - Wendy Tuns voor de mooi gesproken woorOude-Tonge: den tijdens de afscheidsplechtigheid en op de begraafplaats.

Voor de blijken van belangstelling en harMarcel envele Jolanda 15 september 2014 telijk meeleven die wij van u ontvangen hebben Eline naBart het overlijden van onze geliefde moeder, oma Timen overoma

5

Wij danken iedereen die onze lieve Karel en ons steun heeft geboden, welke DINSDAG 18 NOVEMBER 2014 op bij Medicatie kan rechtstreeks wijze dan ook, vooral tijdens de laatste de apotheek worden maanden van zijn leven. herhaald.

J.J. Tanis F. Tanis-Sturm

Het ons goed gedaan zoveel J. Tanisvan onze lieve Naheeft ‘n moeilijk laatste stukje van medeleven haar leven, hebben wij afscheid genomen enzus, belangstelling te hebben ontvangen na het C. Tanis-Kieviet schoonzus en tante overlijden van mijn geliefde man, onze lieve, K. van der Laan-Tanis zorgzame vader en opa Kleinkinderen en achterkleinkinderen JAN MACKLOET Wij wensen Bram, Marcel, Jolanda en kinderen sterkte toe met dit zware verlies. Ouddorp, april 2015 Uw medeleven is ons tot steun Beilengeweest. Annie Prins - Braber Langs deze weg willen wij u hiervoor oprecht Fokko Prins † bedanken. Stad a/h Haringvliet Adrie Braber

Gerda Spoor - Braber

L.D. Mackloet-van Noord KinderenSommelsdijk en kleinkinderen Sommelsdijk, april 2015

Bedroefd om het verlies, maar dankbaar voor DANKBETUIGING haar jarenlange vriendschap en hartelijkheid, hebben afscheid moeten van onze Langswij deze weg willen wij unemen hartelijk dank lieve vriendin zeggen voor uw warme belangstelling en medeleven na het overlijden van mijn GERDA SPOOR-BRABER man, onze vader en opa

Henk Braber

Wij wensen Bram, Marcel en Jolanda en kleinkinderen veel sterkte toe. Het is voor ons onmogelijk u allen persoonlijk te bedanken.Willy Human Alexen Human Alle bezoeken, telefoontjes kaarten hebben ons erg goed gedaan. Odilia Braber-Couwenberg kinderen en kleinkinderen

Dankbetuiging

Oude-Tonge, april 2015 Voor de vele blijken van betrokkenheid die wij ontvingen na het overlijden van onze vader en grootvader

Egidius Vervloet

Lyda Braber - Pollemans

Joke Braber - Kastelein † Hans Kastelein † Langs deze weg willen wij u hartelijk dankNeven en nichten zeggen voor uw warme belangstelling en medeleven na het plotseling overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder Leven is... Leven is Catharina te zijn als een kind in Jacomijntje vreugde en verdriet. Westdijk-van Soest Wetend: God leidt de wegen. Hij vergeet je niet. Het is voor ons onmogelijk u allen persoonAl is het dan nog zo moeilijk. lijk te bedanken. Al schijnt het hooploos... vaak. Alle bezoeken, telefoontjes en kaarten hebHet begin van elke morgen, ben ons erg goed gedaan. geeft ook een nieuwe taak. Tevens gaat onze dank uit naar de medeN. Verhagen (1948) werkers van uitvaartverzorging Kievit voor Uw medeleven na het van onze de fijne begeleiding van overlijden de begrafenis. geliefde moeder en (over-)grootmoeder Kinderen Kleinkinderen NEL DEN HENGST-VERHAGEN Achterkleinkinderen was voor ons een troost. Uw betrokkenheid helpt bij het verwerken van Ouddorp, april 2015 dit verlies. Onze dank daarvoor. Kinderen en kleinkinderen

Ru Je h Wi en

Met gr het ove der, om

S.J. van Ours † www.kievit-uitvaart.nl B. van Ours-van der Veer Rouwcentrum Oud-Beijerland: W.J. van derKievit WendeNieuweweg 2, Melissant van Ours M.J. van der Wende †

D

Burg. Letteweg 36 Meidoorn 4 en kinderen3248 XE Melissant 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088 Tel. 0187-601166

Hellevoetsluis, 14 september 2014

in de le

Lieve Vati, pa en opa, in onze harten leef je voort.

  

Antje

 

Cora Charlotte Carlijn-li-Xiao

     

Maayke † Correspondentie adres:

 

Mevr. A. Bos-Hofmann Rustburg 26 3253 VK Ouddorp

De crematieplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgevonden op donderdag 11 september 2014 in crematorium “Hofwijk” te Rotterdam.

- Begrafenisverzorging J. van der Slik voor de correcte begeleiding en uitvoering van de ELIZABETH Dorpsweg 91 begrafenis. 3245 VB Sommelsdijk TANIS-MASTENBROEK Kinderen, kleinkinderen zeggen wij u hartelijk dank. De vele kaarten, De begrafenisen heeft in besloten kring plaatsgevonden. achterkleinkinderen brieven en uw aanwezigheid tijdens de condoleance en op de dag van de begrafenis waren Geen bezoek aan huis Stad aan ‘t Haringvliet, april 2015 hartverwarmend. Geen bloemen

da n k b e t u i g i n g

in goede handen RINA VAN GRONINGEN-VAN OURS 0187601166Ours Middelharnis: L. Kieviet-van Ph. Kieviet † Dag en nacht bereikbaar

* 15 oktober 1934 te Noord-Scharwoude Waarneming door detehuisartsen: † 8 september 2014 Ouddorp

Het heeft ons goed gedaan zoveel medeleven en belangstelling te hebben ontvangen na het De Heerewij sterke omagrote en verdere familie in dit Na een moedig gedragen kortstondige ziekte, hebben tot ons verdriet afscheid overlijden van onze lieve moeder, schoonFamilie Huizer verlies en heilige deze roepstem aan ons aller moeten nemen van mijn geliefde vrouw, zorgzame moeder en lieve oma moeder, oma en overgrootmoeder hart.

Na de ‘De Po gelegen

Heden heeft de Heere tot Zich genomen onze lieve zus, Uw schoonzus en tante laatste wensen

vanwege vakantie van 1 t/mKarel 8 mei Bos

personeel van Careyn en de Thuiszorg voor de goede zorgen, alsmede de heer P. Mans voor GERDA MASTENBROEK de nette verzorging van de begrafenis.

De rou vrijdag de He te Mel vinden Nieuw

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren.

AFWEZIG

betuigen wij een ieder langs weg onze Tot onze grote droefheid heeftdeze de Heere, na hartelijke dank. een periode van afnemende krachten, tot Zich In het bijzonder dokter Van de Putte en het genomen onze lieve oudtante

Gelege dag 18 in de z hoven’,

Correspondentieadres: G.N. Nieuwland-Zweere Westerstraat 5 3244 BR Nieuwe-Tonge

De crematieplechtigheid zal gehouden worden op donderdag 18 september 2014 om 11.15 uur in het crematorium “Rotterdam”, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid.

Het zit er op, ik heb de ogen definitief gesloten.

A. Baelde tel. 601752 A t/m L J.A. Kooij tel. 601262 M t/m Z

Pieters

Nico en Ydi Annemieke Maaike Sietske en Pieter Bart

12 sep Corres Van W

         





Voor uitvaartverzorging op geheel geheel Goeree-Overflakkee

TELEFOON 0187- 491396

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336 B.G.G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING.COM WWW.MANSUITVAARTVERZORGING.COM

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht uitvaartverzorging M.H. van de Ven Dag & nacht bereikbaar Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht Uitvaartcentrum Media Vita

Dag & nacht bereikbaar

Administratieadres: M.H. van de Ven Rouwcentrum Media Vita Theo Struik

W. Buijs Contact

T. 0187-642428 0187-486962

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge Administratie adres

M. 06-53112979

Achthuizen W. Buys 63 19 77 Middelharnis 0187-48 69 62 Tramweg 12 Oude-Tongeinfo@uitvaartverzorgingvandeven.nl 0187-64 24 28 3255 MB Oude-Tonge www.uitvaartverzorgingvandeven.nl Mobiel 06 53 11 29 79

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Administratie-adres: Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

Urker Mans formatie maakt beelden nieuwe DVD in Dirksland DIRKSLAND - Twaalf mannen in traditionele Urker kleding zingen op zaterdag 9 mei aanstaande, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans, een gevarieerd programma in de Hervormde Kerk in Dirksland. Tijdens deze middag worden opnamen gemaakt voor de nieuwe DVD van de Urker MANS Formatie. De titel van dit nieuwe product is ‘Geloof, hoop en liefde’ en bevat naast beelden van dit concert een film die gespeeld is door de 12 zangers. Tijdens het concert wordt de orgelbegeleiding verzorgd door het jonge Urker talent Hendrik van Veen. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgenson bespelen, naast hun zang, respectievelijk een taragot en een altviool. Van het concert in Dirksland worden opnamen gemaakt, die later zullen worden verwerkt in de nieuwe DVD ‘Geloof, hoop en liefde’. Bezoekers van het concert op 9 mei zien zichzelf dus mogelijk later terug op de DVD. Datum: zaterdag 9 mei 2015; Aanvang: 15.00 uur.; Locatie: Hervormde Kerk, Ring 1, Dirksland; Toegang: € 17,50. Bij reservering en in de voorverkoop € 16,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. Leden van ANBO/KBO/PCOB betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 13,-. Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25 39 19 03. Ook kaartverkoop aan de kerk.

De uit septem en Vlo


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

Militaire oefening

Bevrijdingsfeest Stellendam STELLENDAM – Op 5 mei wordt in Stellendam de bevrijding gevierd met een Bevrijdingsfeest op het sportveld (de ijsbaan) aan de Eendrachtsweg. Er is een uitgebreid programma dat om 13.00 uur begint. Er zullen optredens zijn van diverse bandjes en DJ's. Om 14.00 uur zal het feest geopend worden door Wethouder Van der Vlugt. Daarna zullen de winnende gedichten van de wedstrijd worden voorgelezen. Om 23.00 uur zal het feest worden afgesloten. Op het evenemententerrein zal ook een oranjekraam en oude legervoertuigen zich bevinden. Verder is de Solex-vereniging er en zijn er oude motoren. Er zijn ook Oud-Hollandse spelen en een knutselpleintje. Van maandag 4 mei tot en met woensdag 6 mei is er een leger bivakkamp. Een ieder is van harte welkom en de toegang is gratis. Meer info op http://www.vos-web.nl/

SOMMELSDIJK - Dinsdagavond namen militairen hun intrek in de restanten van de Goede Ree. Vandaag, woensdag 29 april, vinden er oefeningen plaats in het gebouw. In de krant van vrijdag is meer te lezen over de militaire activiteiten in het slooppand.

Er komt geen nieuwe bezuinigingsronde GOEREE-OVERFLAKKEE – In de beeldvormende fase stond in de gemeenteraadsvergadering de Kadernota 2016 op de agenda. De financiële verordening GoereeOverflakkee voorziet erin dat in het eerste half jaar een nota wordt aangeboden voor het uit te voeren beleid en de te handhaven financiële kaders voor de volgende begroting en de daarbij behorende meerjarenbegroting. Het financiële perspectief toont nog geen sluitende begroting. Dat betekent nu nog een beperking voor nieuwe beleidswensen. Maar de vooruitzichten lijken gunstig. Sterker nog: er komt geen nieuwe bezuinigingsronde, zo gaf wethouder Trouwborst aan. Door Jaap Ruizeveld

Het financieel meerjarenperspectief geeft voor 2016 een negatief saldo

aan van 458.000 euro, oplopend naar 790.000 euro in 2019. Naast dit begrotingstekort heeft de gemeente te maken met de resterende taakstellingen op de bezuinigingsdossiers. Niettemin gaat het college er vanuit dat het opstellen van een sluitende meerjarenbegroting tot de mogelijkheden behoort. 81 vragen De fracties van SGP, ChristenUnie, PvdA en VKGO hadden samen liefst 81 schriftelijke vragen ingediend die vervolgens door het college in een 36 pagina's tellend document werden toegelicht en beantwoord. Het was een breed scala van items dat zich over bijna alle beleidsvelden uitstrekt. Van woningbouw (recreatiewoningen) tot peuterspeelzaalwerk, van financiële aspecten en perspectief (monitoren bezuinigingen) tot algemene uitkeringen uit het gemeentefonds. Discussies waren in deze fase nog niet nodig. Wel kondigden al enkele partijen aan in een volgende vergadering met 'beschouwingen' te komen.

Privatisering begraafplaatsen GOEREE-OVERFLAKKEE - Op een vraag van de PvdA-fractie of is nagedacht over privatisering van begraafplaatsen of gedeelten daarvan, antwoordt het college in de lijst van vragen/antwoorden bij de Kadernota 2016 dat zij over het privatiseren van begraafplaatsen geen standpunt heeft ingenomen. Binnen de gemeente zijn 23 begraafplaatsen gesloten en in gebruik zijnde begraafplaatsen die als zodanig herkenbaar zijn. Daarnaast

zijn er begraafplaatsen rond kerken. Een aantal begraafplaatsen ligt binnen de bebouwde kom. Grondwaterstand kan aanleiding geven om een ophoging aan te brengen om meer laags te kunnen begraven. Een en ander moet landschappelijk ook in te passen zijn. Bestuurlijk is vastgelegd dat ruimen van stoffelijke overschotten niet plaatsvindt.

Inzamelen goederen Roemenië

Breicafé

MIDDELHARNIS - Zaterdag 2 mei 2015 is er weer de maandelijkse inzamelmorgen van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/ Sommelsdijk. De loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis is geopend tussen 09.30 en 11.30 uur. Vragen? Bel 603051 of 486377.

(Tekst: Jaap Ruizeveld)

OOLTGENSPLAAT - Op donderdag 7 mei a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. D

7

Bezuijen bemiddeling bemiddeling bij al uw aan- en verkopen

Hoekwoning In 2010 gebouwde, prettige hoekwoning met veel ruimte op alle etages en 3 slaapkamers. De woning is speels vormgegeven en staat in een gemoedelijke wijk van Stellendam. De tuin ligt op het westen, is grotendeels bestraat en er staat een stenen berging. Haagsestraat 26 - Stellendam - Vaste prijs: € 227.500,00 k.k. Aangeboden door Woningbouwvereniging “Beter Wonen”, inschrijven t/m 30 mei 2015

Koolweg 32 | Ouddorp | telefoon 0187 - 68 48 68 E-mail info@bezuijenbemiddeling.nl | internet www.bezuijenbemiddeling.nl

Kibeo en “Dit is geweldig Het voor Stad” Speelhúûs gaan samen GOEREE-OVERFLAKKEE Kibeo en Het Speelhúûs gaan per 1 juli samen in één organisatie. Het doel is een eilandbrede stichting voor kinderen van 0 tot 12 jaar te realiseren. Ina Los, bestuurder van Het Speelhúûs: “Met deze stap waarborgen wij nu en in de toekomst de kwaliteit en continuïteit van onze vestigingen.” Elly Brand, bestuurder van Kibeo: “Deze ontwikkeling is het begin van een verdere samenwerking richting brede kindvoorzieningen, waardoor ieder dorp en iedere wijk een kindcentrum zou kunnen krijgen. Waarbij we graag nauw samenwerken met het basisonderwijs en andere organisaties zoals de bibliotheek en sportverenigingen.” Het Speelhúûs is een aanbieder van kinderopvang met locaties in Sommelsdijk, Ouddorp en Goedereede. Kibeo is een aanbieder van kinderopvang met locaties in Zeeland, de Hoeksche Waard Oost en op GoereeOverflakkee (onder de naam Kibego).

APV nu afgerond GOEREE-OVERFLAKKEE - In het besluitvormend deel van de gemeenteraadsvergadering kon de Algemene Plaatselijke Verordening GoereeOverflakkee 2015 worden afgerond. Zoals eerder gemeld was op verzoek van de fractie VKGO dit dossier in de vorige vergadering aangehouden. Enerzijds omdat er volgens de fractie toen onvoldoende tijd was om een toelichtende memo van de voorzitter te kunnen bestuderen over artikelen over carbidschieten in de APV. Anderzijds omdat als uitvloeisel van dit verzoek ook het ingediende amendement met tekstaanpassing op tafel bleef. VKGO stemde nu in met de APV, met de kanttekening tegen het artikel te zijn over het carbidschieten en het bij zich hebben van carbid.

Vervolg van de voorpagina Op korte termijn zal een windmolen op het dak van de school worden geplaatst om ook de accu die het Toilet flushing systeem nu nog van energie voorziet overbodig te maken. Een prachtig Eco-project, dat De Molenvliet natuurlijk allereerst doet voor een beter milieu, maar ook bedoelt als voorbeeld voor andere scholen, zodat die hier ook mee aan de slag gaan. Het goede voorbeeld Wethouder Tollenaar complimenteerde de school vanwege haar grote inzet voor het milieu. “Dit is geweldig

voor Stad, waarbij jullie innovatie en duurzaamheid samen laten gaan. De gemeente ziet dit ook graag. Er moet nog heel veel gebeuren op dit gebied, maar jullie geven hier het goede voorbeeld!” Met plezier overhandigde de wethouder dan ook het Eco School certificaat en bijbehorend bordje voor de muur aan schooldirecteur Wilma van der Heiden, plus een setje voorleesboeken namens Stedin. En namens Deltawind deed Stadtenaar Herman Maas De Molenvliet een cheque ter waarde van € 500 cadeau, te besteden aan ecologische doeleinden op school.


8

WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

2 mei Bevrijdingsfestival in Middelharnis

Oude vliegtuigen, doedelzakken en grote braderie MIDDELHARNIS - In het kader van “Vier je vrijheid” hebben stichting WO2GO, oranjevereniging OVMS, StEM en Poppodium G-O de handen ineen geslagen en presenteren ze een breed opgezet bevrijdingsfestival. Aanstaande zaterdag 2 mei is het evenement van 13.00 tot 23.00 uur in het centrum van Middelharnis. Het plein voor het Diekhuus is het middelpunt van alle activiteiten. Dat wordt voor één dag omgedoopt naar Vrijheidsplein. Tijdens het bevrijdingsfestival kunnen bezoekers genieten van een grote braderie op het Benden Zandpad. Op de ‘Liberty Lane’ staan zo’n honderd kramen waar verschillende producten worden aangeboden. Zo is er bijvoorbeeld een aantal militaire stands. Er zijn ook legervoertuigen aanwezig en kinderen kunnen zich laten schminken als echte soldaten. Rond de muziektent is een streeken ambachtenmarkt. Daar kunnen bezoekers van alles leren over het maken van wijn en andere ambachten. De ambachtslieden vertellen er graag over. Er zijn tijdens het evenement verschillende demonstraties. In de buurt van de Albert Heijn worden geraniums te koop aangeboden. Bij verschillende kramen wordt er eten

tle of Britain Memorial Flight op bezoek komt. En dat niet alleen. De oude dame wordt vergezeld door een ander beroemd vliegtuig: een Spitfire jachtvliegtuig. Beide toestellen zullen boven Middelharnis vliegen als speciale gast van het Bevrijdingsfestival. Hier blijft het niet bij, want er staan later op de middag nog zes oude toestellen op het programma.

De Lancaster bommenwerper - vorig jaar - boven Middelharnis.  en drinken aangeboden en op het Vrijheidsplein verkoopt de organisatie broodjes hamburger en zijn er drankjes beschikbaar. Pipeband Bezoekers kunnen genieten van de bijzondere klanken van de Saint Andrews Pipeband. De band valt op door het onmiskenbare en ver dragende

Foto: Adri van der Laan

geluid. Het geluid van de drumsectie is ook heel apart. De snaredrums geven door hun speciale constructie een hoog en scherp geluid. De basedrum kan worden geflankeerd door 1 of meerdere tenors, zodat er een gebalanceerd geheel ontstaat. Deze Rotterdamse band bestaat al sinds 1981 en treedt op in originele Schotse kledij. De band speelt traditionele Schotse

doedelzakmuziek, waar onder bijv. ‘Amazing Grace’, ‘Highland Cathedral’ en natuurlijk ‘Scotland the brave’. De band speelt op het Beneden Zandpad en het Diekhuusplein. Oude vliegtuigen Dit jaar heeft WO2GO het opnieuw voor elkaar gekregen dat de Lancaster bommenwerper van de Bat-

Vier je vrijheid ‘Vier je Vrijheid’ is het thema van het bevrijdingsfestival. Daarom zullen op het ‘Vrijheidsplein’ diverse artiesten en bands spelen. De bezoekers zullen worden meegenomen in een muzikale reis door de tijd. Na de officiële opening om 13.00 uur door wethouder De Jong zal de Engelse zangeres KAS (Kelly Ann Sproul) het evenement starten met vele bekende nummers van ‘the forces’ sweatheart’ Vera Lynn. Het damestrio van Bubbles and Boas zullen daarna ongetwijfeld de sfeer erin houden met hun ‘Andrew Sisters act’. Sempre Crescendo levert een bijdrage met oudere nummers en daarna staat de band Woodwind op het podium. De dag wordt afgesloten met de band Donkey Fonk, die vorig jaar op de Menheerse Havendag ook een verrassend optreden heeft verzorgd. In aanloop naar het bevrijdingsfestival is er vanaf donderdag 30 april kermis op het Spuiplein in Middelharnis.

Wij maken ‘Cum Laude geitenkaas’! Jij binnenkort ook? KOM WERKEN BIJ Voor onze vestiging in Middelharnis zoeken wij twee ENTHOUSIASTE JUNIOR MAGAZIJNMEDEWERKERS m/v Bouwcenter Esselink is een bedrijf van formaat met vestigingen in Middelharnis, Hellevoetsluis, Zierikzee en binnenkort in Heinenoord. Wij zijn al meer dan 100 jaar actief in de regio Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. Ons brede assortiment aan bouwmaterialen vindt zijn weg naar professionele bouwbedrijven en particulieren. Bouwcenter Esselink is aangesloten bij de Bouwcentergroep, de grootste landelijke organisatie in bouwmaterialen. Bouwcenter Esselink hecht grote waarde aan kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Je profiel Je bent een vriendelijke, klantgerichte aanpakker met een praktische instelling. Een allrounder die verschillende werkzaamheden uitvoert. Je houdt van orde en gestructureerd werken en je hebt affiniteit met de bouwwereld. Je bent bereid om regelmatig op zaterdagochtend te werken. Ook spring je eventueel bij in een van onze andere vestigingen. Ervaring met de heftruck en reachtruck is een pré. Je bent bereid om jezelf te ontwikkelen en daarvoor cursussen te volgen.

De functie Als onze nieuwe collega help je klanten in het magazijn. Je bent verantwoordelijk voor binnenkomende en uitgaande materialen. Verder zorg je dat het magazijn en het buitenterrein er piekfijn uitzien. Het betreft een fulltime dienstverband. Ons aanbod Bouwcenter Esselink biedt je een zeer afwisselende baan in een plezierige, collegiale werkomgeving. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima ingevuld.

De Mekkerstee is op zoek naar een

ALL-ROUND MEDEWERKER KAASPRODUCTIE

voor 40 uur per week. Wat vragen wij: -

Een jonge en enthousiaste collega met passie voor zuivelproductie; In staat tot goede en enthousiaste samenwerking; De kwaliteit van ons product als uitgangspunt; Flexibel in werktijden; Een actieve meedenker in het proces; Goed zelfstandig kunnen werken volgens onze strikte (hygiëne)richtlijnen;

Wat bieden wij: -

Werken in een enthousisast en betrokken team; Doorgroeimogelijkheden tot kaasmaker; Mogelijkheid tot scholing; Goede arbeidsvoorwaarden;

Je sollicitatiebrief mag opgestuurd worden naar: Interesse? Mail dan je brief met C.V. vóór 11 mei 2015 naar info@esselink.nl t.a.v. de heer C. Esselink - hoofd Logistiek. Voor meer informatie kun je telefonisch contact met hem opnemen: 0187-475400 of 06-53681337.

Bouwcenter Esselink Industrieweg 35 | 3241 MA Middelharnis | T: 0187 475 400 | W: www.esselink.nl

De Mekkerstee of piet.denhertog@demekkerstee.nl T.a.v. P. den Hertog


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Kernactiviteiten Breicafé Op maandagavond 4 mei is het breicafé 1R&1AR (1 Recht en 1 Averecht) weer geopend. Deze creatieve avond zal elke eerste maandagavond van de maand plaatsvinden in ‘t Buurthuus, Kloosterstraat 10. Van 19.30 tot 22.00 uur is ieder welkom die gezamenlijk wil komen breien of haken. Onder het genot van een kopje koffie of thee gaat men elkaar helpen, ideeën uitwisselen en ervaringen delen voor zowel beginners als ervaren handwerk professionals. Iedereen graag zijn eigen materiaal meenemen (wol/naalden, etc.), want dat is niet voorradig. De kosten voor deze avond zijn € 1,50 (koffie en thee inbegrepen). Voor informatie kunt bellen met Jannie Ringeling, tel. 06 20106468. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN, tel. 0187 641344.

Roofvispresentatie Vrijdagavond 8 mei is de bekende roofvisser Willem Stolk gast van Sportvisserij Goeree-Overflakkee. Willem geeft deze avond een informatieve presentatie met betrekking tot roofvissen in de wateren rondom Goeree-Overflakkee. Willem werd drie keer kampioen “NKS (snoekbaarzen) Rivieren” en één keer kampioen “Old School”. Tevens was hij “Nederlands Kampioen Matchvissen”. Dit jaar vist Willem de NKS wedstrijden met cabaretier Jochem Myjer. De presentatie wordt gegeven in de SVIK-kantine, Philipshoofjesweg 57-a te Dirksland. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De presentatie start om 20.00 uur. Einde presentatie om 22.30 uur. De entree is voor SGO-leden gratis. De entree voor niet-leden is € 5,-. Meer info via de roofviscommissieleden Tim Jochems (timjochems9@ hotmail.com) of Hans Hoogerheide (j.hoogerheide@chello.nl).

de vrienden van het Cheider is te vinden op www.vriendenvanhetcheider.nl. De bijeenkomst is georganiseerd door de plaatselijke kiesvereniging van de SGP in Dirksland en vindt plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Mozartsingel 2. De aanvang is om 19.30 uur.

Oud papier Apollo De Stichting Koninklijke Fanfare “Apollo” te Goedereede haalt zaterdag 2 mei weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook al uw huishoudelijk karton kunt u hierbij aanbieden. Graag het oud papier voor 08.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Wie oud papier brengt bij de container op parkeerterrein het Hofje, dient dit te doen tussen 08.00 en 17.00 uur, dit om problemen te voorkomen.

Klederdracht bij VVRG Voor de laatste avond van het seizoen heeft VVRG uitgenodigd de Vereniging Klederdrachtgroep ‘Mooi Zeeland”. Zij geven uitleg over diverse Zeeuwse klederdrachten (terug in de tijd tot 1850) met daarna kleine toneelstukjes uit het leven rond 1930. Dinsdag 12 mei in Oostdam te Goedereede, aanvang 19.30 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom. Zij betalen € 5.- p.p. Meer informatie bij Riet van Ommeren, tel. 0187 493205.

Stephanos Moederdagcakeactie

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! In Ouddorp, Goedereede en StelONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! lendam wordt een MoederdagcakeONBETWIST DE APK-SPECIALIST! actie gehouden voor Stephanos. Er is een waterpomp nodig in de buurt van het weeskinderdorpje. Een door bakkerij Van der Spoel gebakken roombotercake kost € 3,99 met bon voor gratis bus AH Slagroom. APK ZOALS HET BEDOELD IS In Goedereede kunt u bestellen via janita.splunder@kpnmail.nl en uw bestelling kunt u ophalen op vrijdag 8 mei in de “Levensbron”, van 16.00 tot 17.00 uur. In Stellendam kan de cake besteld worden via kagrinwis@ kpnmail.nl en opgehaald worden op vrijdag 8 mei aan het adres Kerkhoflaan 16, tussen 16.00 en 17.30 uur. In Ouddorp komen kinderen aan de deur op zaterdag 9 mei tussen 9.00 en 12.00 uur. Dinsdag 5 mei is er in Dirksland een herdenkingsbijeenkomst i.v.m. 70 jaar bevrijding. Medewerking wordt verleend door ds. C.J. Meeuse uit Goes, dhr. G. Slootweg uit Middelharnis en organist Pieter Heykoop. Er is veel ruimte voor samenzang van psalmen en vaderlandse liederen. Er zal een collecte zijn voor Stichting Zaterdag 2 mei staan opnieuw de vrienden van het Cheider. Vrienden deuren open van de loods van de van het Cheider is een christelijke Oost Europa Werkgroep, aan Industichting die zorg draagt voor de strieweg 17 te Middelharnis. U kunt beveiliging van de orthodox-joodse hier uw bruikbare spullen (liever school het Cheider in Amsterdam. geen groot meubulair) kwijt, zoals Nog altijd krijgen joodse kinderen o.a woonaccessoires, (kinder)boein Amsterdam les in een omgeving ken, speelgoed, etc. Deze inzameling waarin zij zich bedreigd voelen. De is voor de aankomende Zomermarkt beveiliging van de leerlingen van van de CGK Middelharnis, die op het Cheider brengt hoge kosten mee zaterdag 20 juni 2015 gehouden zal voor de ouders. Het is een Bijbelse worden. Medewerkers staan tussen opdracht om daar een steentje aan 9.30 en 11.30 uur klaar om de spulbij te dragen. Meer informatie over len in ontvangst te nemen.

Herdenkingsbijeenkomst

Inzameling Zomermarkt

Taartenbakwedstrijd Zaterdag 9 mei is de jaarlijkse rommelmarkt/verkoping van de Hervormde kerk. Deze wordt ditmaal niet gehouden bij en in Elthato, zoals al jaren gebruikelijk was, maar op het plein voor de kerk en aan de Voorstraat (bij goed weer). Alles zal ruimer worden opgezet en ook zullen er diverse activiteiten voor de kinderen zijn. Dit jaar wordt er een taartenbakwedstrijd gehouden. Opgeven hiervoor kan bij Jacoline Groenendijk, tel. 0187 630286. De winnaar ontvangt een leuke prijs. De taarten zullen per punt worden verkocht in de koffiehoek. De opbrengst hiervan is bestemd voor de kerk en voor de koffieochtenden voor ouderen aan het Máximaplein te Ooltgensplaat.

Juridisch spreekuur Cura Mare Kandidaat-notaris mr. P. (Petra) ter Braak-van Straten houdt met ingang van mei 2015 iedere eerste woensdag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur voor de bewoners en hun familie gratis spreekuur in De Vliedberg. Ook de inwoners van Ouddorp kunnen van dit spreekuur gebruikmaken, maar de bewoners van De Vliedberg hebben uiteraard “voorrang”. Indien u van het spreekuur gebruik wenst te maken, kunt u via de receptie van De Vliedberg een afspraak maken. Op woensdagavond 6 mei kunt u nader met haar kennismaken en zal zij een lezing geven over het levenstestament (algemene volmacht). De avond begint om 19.15 uur en wordt gehouden in de activiteitenruimte van De Vliedberg. Op de website www.njpraktijkgo.nl kunt u meer informatie vinden over haar praktijk en uiteraard ook over het levenstestament.

Bouw je boot voor Sophia Onder het motto ‘ Bouw je boot ‘ organiseert de stichting Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam op vrijdag 8 mei en zaterdag 9 mei weer een huttenbouw-evenement voor de jeugd. Op het terrein achter Oudelandseweg 10 in Ouddorp zijn meisjes en jongens beide dagen tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om hun vakmanschap en vaardigheid al timmerend en bouwend te tonen. De kosten zijn 7,50 euro per deelnemer per dag. Voor de lunch, drinken en een tussendoortje wordt uiteraard gezorgd. De opbrengst van dit 2-daags festijn in Ouddorp is geheel bestemd voor het kinderziekenhuis. En er zijn meer activiteiten. Zaterdag 9 mei wordt er ook een Voorjaarsfair georganiseerd, van 10.00 tot 16.00 uur. Wilt u hier een kraam huren dan kan dat. Ook deze opbrengst gaat naar Sophia Rotterdam. E-mail: ahchameeteman@ hetnet.nl.

Rommelmarkt W.F.B. Op zaterdag 9 mei organiseert v.v. W.F.B. te Ouddorp weer de jaarlijkse overdekte rommelmarkt met tal van

9

andere activiteiten. In de grote tent staan kramen met de meest uiteenlopende spulletjes. Ook staan er dit jaar diverse andere kramen buiten opgesteld. Verder wordt er die dag verse vis gebakken en zijn er ovenverse oliebollen. Natuurlijk kunt u ook even lekker genieten op het terras en meteen een gokje wagen bij het Rad van Fortuin met prachtige prijzen. Verder wordt er gevoetbald door de jeugd op de omliggende velden. De rommelmarkt begint om 08.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Het terrein is gelegen aan Hofdijksweg 46.

bed op maandag 4 mei a.s. om 18.45 uur in de Emmauskerk te Middelharnis. Sinds meerdere jaren organiseert de Werkgroep een Avondgebed voorafgaand aan de stille tocht en de kranslegging aan de Hoflaan in het kader van de herdenking van de gevallenen. De viering begint om 18.45 uur in de Emmauskerk. Wanneer u dit wenst, kunt u daarna aansluiten bij de stille tocht naar het monument aan de Hoflaan.

Voorjaarsmarkt

Buutenhavenmarkt

Zaterdag 9 mei van 09.00 tot 15.00 uur organiseert de activiteitencommissie van de HHG Ouddorp t.b.v. het fonds kerkbouw weer een voorjaarsmarkt bij de fam. Tanis, Hazersweg 56. Er is volop gelegenheid voor het uitzoeken van éénjarige planten voor tuin of terras, gezellige en sfeervolle woondecoraties, koffie met een vers gebakken wafel, groenten, fruit, Ouddorpse advocaat, snoep, frites en (broodje) hamburger, ook om mee te nemen. Ook is er een oppotservice. Neem zelf potten, bakjes of schaaltjes mee en zij worden voor u gevuld.

Malawi-markt Zaterdag 2 mei is er weer de jaarlijkse Malawi-markt. Er is kaas, zowel boeren- als geitenkaas, een bakje koffie of thee op het terras, fruit van Keizer en biologische producten van de Mèkkerstee. Natuurlijk ontbreekt ook heerlijke vers gebakken vis niet. Dit jaar worden er ook weer vruchtenvlaaitjes en smoothies gemaakt. Ook de stoffenkraam is aanwezig. Verder is er patat, snack of een broodje hamburger. Voor de kinderen is er een grote knutselkraam. Onder leiding van Pau Grinwis kan de toren beklommen worden. Verder kan er een rondje met de huifkar worden gemaakt. De opbrengst is bestemd voor Malawi. De markt wordt gehouden in de dorpsring van 9.00 tot 15.0 uur.

Reisje 55+ club Woensdag 6 mei is het jaarlijkse reisje van de 55+ club. Om 12.30 uur vertrekken de bussen bij de Dorpstienden in Ouddorp. Rond 18.00 uur is de bus weer terug en is er een warm en koud buffet in de Dorpstienden. De bestemming is nog een verrassing. De prijs bedraagt € 20,inclusief buffet. U kunt ook alleen deelnemen aan het buffet; de kosten bedragen dan € 11. Graag van tevoren aanmelden. Dat kan bij Joke van Dam, tel. 0187 682319. Op 13 mei is er om 14.00 uur een infomiddag over gezondheid, Ria van Soelen, verpleegkundige in het Van Weel Bethesda Ziekenhuis, komt iets vertellen over beroerten. Hoe je een herseninfarct kunt signaleren, wat de risicofactoren zijn en de gevolgen van een CVA. Er is ook gelegenheid vragen te stellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN, tel. 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@ zijngo.nl.

Oecumenisch Avondgebed De Oecumenische Werkgroep organiseert een Oecumenisch Avondge-

Zaterdag 2 mei wordt de voor de vijfde keer de Buutenhavenmarkt op het terrein naast de visafslag van Stellendam gehouden. De Buutenhavenmarkt is een rommelmarkt in maritieme sfeer. Er zijn diverse bezienswaardigheden waaronder een bassin met modelboten en een kraam met de visserij van vroeger. Bij de viskraam kunt u terecht voor diverse soorten gebakken vis, gerookte vis, haring, enz. Op het terras met zicht op de Noordzee kunt u eventjes uitrusten en iets nuttigen, zoals diverse drankjes, snacks, snoep, patat of hamburgers, om daarna de rest van de markt te bekijken, want er is nog veel meer! Vanuit 50 marktkramen wordt van alles aangeboden, zoals versgebakken oliebollen, cake, taarten, koekjes, zoutjes, advocaat, vele soorten boerenkaas, groente en fruit, zelfgemaakte jam en zoet-zuur, diverse creatieve producten zoals kaarten, handgemaakte spullen, sokken, etc., en diverse plantjes en buitengoed. De zendingscommissie verkoopt diverse rollen snoep ten behoeve van de zending. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten te doen: een springkussen, een rondje met een pony, enveloppen trekken, en in de schiettent zijn er weer leuke prijzen te winnen. Daarnaast zijn er kramen met tweedehandsspullen, zoals speelgoed, boeken, glas en servies, kleding, hoedjes, keukenspullen, gereedschap, elektra, lampen, diverse huisraad en curiosa. De markt wordt gehouden tussen 9.00 en 16.00 uur. Bij regenachtig weer zal de gehele markt in de visafslag plaatsvinden.

Evaluatiemiddag 55+ De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN afd. Stellendam organiseert op donderdag 7 mei weer haar evaluatiemiddag. Er wordt dan teruggekeken op de activiteiten van het afgelopen seizoen. Dit wordt aan de hand van diverse foto’s gedaan. Tussendoor worden er korte verhaaltjes verteld door Annie van der Bok. Plaats van bijeenkomst is het Haagse Huus te Stellendam. Aanvang 14.30 uur. Entree € 3,50. Opgeven kan bij mevr. M. van Oostenbrugge, tel. 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel. 0187 602411. Dit is voorlopig de laatste activiteit van dit seizoen in het Haagse Huus. Tot slot is er nog een Fietstocht gepland op 28 mei.


ZONNEBLOEM VERWENBROOD 7 bolletjes als zonnebloem gebakken € 2.98 A.s. zaterdag en maandag ZWEEDS WITTEBROOD als “TOEN” 1e prijs vakwedstrijd te Rotterdam 800 gram € 2.30 A.s. dinsdag zijn we gesloten.

VLEESWARENKOOPJE

100 gram gebraden 340 rosbief + 100 gram gebraden gehakt

Runderentrecote puur van TROTS VAN DE KEURSLAGER smaak

samen

SPECIAL

Primavera

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

TROTS VAN DE KEURSLAGER

VLEESWARENKOOPJE 100 gram gebraden rosbief + 100 gram gebraden gehakt

samen 100 gram

Runderentrecote 90 puur van smaak1met gratis kruidenboter 100 gram

KEURSLAGERKOOPJE

TIP VAN DE KEURSLAGER

Kipschnitzels

Aardappelsalade

95 2 2 45

4 stuks

SALADE AANBIEDING

1095

10095 gram

6

100 gram

SPECIAL AspergeBeenhamsalade

KEURSLAGERKOOPJE

2 Primavera

Kipschnitzels

55

150 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 27 apr t/m 2 mei

245

695

C. Bouter, , keurslager Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge

0187-641292, 100 gram Tel. 4 stuks info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

NIEUWE DORE’S Eigen teelt

HOLLANDSE GROTE WINTERBLOEMKOOL

ANDIJVIE Eigen teelt en onbespoten 500 gram

KROTEN THEETUIN “KEIZERSHOF” IS WEER OPEN

kilo

Nieuwe oogst

JONAGOLD 2 kilo

GOLDEN DELICIOUS kilo

JAFFA-MANDARIJNEN Sappig BILDSTAR

10 voor 5 kilo

GESCHRAPTE KRIEL Advertentie geldig t/m dinsdag 5 mei 2015

1. 1.00 1.00 1.50 1.00 3.00 1.50 1.00 25

500 gram

Weer volop Hollandse producten; aardbeien, asperges, kasboontjes

60

TIP VAN DE KEURSLAGER

SALADE AANBIEDING

Aardappelsalade

Aspergebeenhamsalade

060

100 gram

255

150 gram

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 27 april t/m 2 mei 2015

Een vers jaar... Deze klant wint

voor €12,50 aan versproducten.

ZWARTBOL FOODS (voormalig Kaashal) De smaak van Flakkee.. !

KAASKOOPJE:

Extra Belegen

hele kilo

7,95

OOK UW ADVERTENTIE OP DE VERSPAGINA? Vraag naar aantrekkelijke tarieven: info@eilandennieuws of 0187 - 471020

STREEKSTUNT:

Jersey Kaas Old

van onze koeien uit Sommelsdijk

500 gram

7,95

TIP VAN ONZE MAITRE:

Grillworst naturel/kaas

Grillworst speciaal met Jerseykaas

De versspecialisten plaatsen wekelijks hun aanbiedingen op deze pagi-

500 gram slechts

500 gram slechts

5,

00

6,

00

KOM UW LEUKSTE MOEDERDAG PAKKETJE SAMENSTELLEN !

deze specialisten op de foto. Staat u verse producten uitzoeken bij:

Van Zuidland, Boomvliet 6, Dirksland

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Pepersteak's

3 voor

Westdijk 11 3241 GT Middelharnis T. 0187 477 192 WWW.ZWARTBOLFOODS.NL

6.00

Shoarmaburgers

5 halen, 4 betalen

Verse worst 500 gram + Speklappen met zwoerd

na. Onze fotograaf zet de klanten van op de foto? Dan kunt u voor €12,50

Ambachtelijk Slagerij

Bistroworstjes Crannberry paté Cowboyvlees

6.00

Boerenvleessalade Aspergeham Roasted porc rib

500 gram

100 gram 100 gram 100 gram

2.15 1.59 1.98

100 gram

0.95

100 gram

1.59

100 gram

1.49

Peppadew met roomkaas

100 gram

Maaltijd van de week: Nasi/Bami Kip kerrie

250 gram 250 gram

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

2.49 3.98


Adres Doelweg 2 | 3252 AJ Goedereede Tel. 0187 - 49 25 02

Goedereede

WEEK TOPPERS! 18 Aanbiedingen geldig van woensdag 29-04-2015 t/m dinsdag 05-05-2015

VLEESWARENKOOPJE

TROTS VAN DE KEURSLAGER

100 gram gebraden rosbief + VLEESWARENKOOPJE 100 gram gebraden gehakt

100 gram gebraden 95 Runderentrecote 95 100 gram rosbief + 100 gramsamen puur van smaak SPECIAL SNEL EN LEKKER gebraden gehakt KEURSLAGERKOOPJE

WE HEBBEN ZE WEER: OUDDORPSE NIEUWE AARDAPPELEN

Ribkarbonade Slager Zuidland

Primavera

Voor

100 gram

3,49

2

2

Primavera 099 100 gram

Koopmans pannekoekof poffertjesmix

1

95

45

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ SPECIAL Gekookte worst

Grote zak verse spinazie

2

Kipschnitzels

samen 500 gram

Runderentrecote puur van TROTS VAN DE KEURSLAGER smaak

1

95

Slavinken elke 4de gratis

100 gram

6

95

4 stuks

TIP VAN DE KEURSLAGER

ALTIJD LEKKER KEURSLAGERKOOPJE

Runderschnitzels

Asperge paté

Kipschnitzels 185 195

100 gram

2

45

100 gram

Floresteijn, , keurslager

13, 3253 AN Ouddorp, 100 gram Raadhuisstraat 40187-68 stuks13 48 Kerkstraat 26, 4328 LJ Burgh-Haamstede, 0111-65 14 40 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

Voor

Voor

0,99

1,98 2 pakken

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

SNEL EN LEKKER

Gekookte worst

Slavinken ELKE 4E GRATIS

Markant allesreiniger

Potgrond

Voor

Voor

1,49 5 zakken

Runderschnitzels

Asperge paté

Floresteijn, keurslager

MMM...ASPERGETIJD ! HOLLANDSE WITTE ASPERGES

79 KLASS E1 MAAT AA

500 gram…

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

2,99

99 1,99 20 stuks... 1,99 1,49

bak 500 gram…

aanbiedingen geldig t/m zaterdag 2 mei. - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

COUNTRY FLOOR UW VLOEREN SPECIALIST

NIEUW Zalmfilet Americain 100 gram

€ 1,95

Heerlijk op een zeewier wafel! 1 doosje € 1,75 Rijk gevulde Vis tagliatelle 500 gram € 6,95

VERSE SPINAZIE, hele kilo… FLAKKEESE KOMKOMMERS, 2 voor... EETRIJPE MANGO’s, 2 stuks… SAPPIGE FUJI APPELS, kilo… ZOETE PUNTPAPRIKA’S, 2 stuks...

PRIMA PERSSINAASAPPELS

100 gram

1

95

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 27 april t/m 2 mei 2015

BRANDERIJ: UIT EIGEN PINDA’S GEZOUTEN 250 gram 1, deze week:

MALSE VELDSLA, 100 gram… CHERRY-TROS TOMAATJES, pakje... EXTRA GROTE KROP SLA, krop BOS RADIJS of LENTE-UITJES, nu… VERSE BOSKROOTJES, bos...

ZOETE HOLLANDSE AARDBEIEN

1

85

100 gram

Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Zet- en drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers.

PIETER STRUIK

0

99

ALTIJD LEKKER

www.facebook.com/onzesupermarktgoedereede www.onzesupermarkt.com

Groente & Fruit

100 gram

TIP VAN DE KEURSLAGER

5,00

2 stuks

6

95

Aanbiedingen zijn geldig van 27 apr t/m 2 mei

VOOR BINNEN EN BUITEN

0187 68 47 00 - OUDDORP

diepvries poon 1 kilo

€ 7,00

Dinsdag 5 mei

SPECIAAL BEVRIJDINGSMENU

voor maar

€ 9,50

Snijbloemen voor de lage prijzen. Boeketjes Tuinhortensia XL 2 voor

v.a.€ 5,95 € 8,95 € 15,00

Geraniums en vele andere zomerbloeiers Per stuk € 1,00 12 voor € 10,00 Hangpotten Per stuk 3 voor

€ 3,95 € 10,00

Tomatenplanten - aardbeienplanten- div. Kruiden Hoge pad 9 3253BH Ouddorp 06-54716083


K�ting Knippen! Knip uw korting op de kindercollectie en creëer heel veel voordeel! Ons filiaal in Nieuw-Lekkerland is op dinsdag 5 mei geopend!

Nieuw-Lekkerland Kleijburgplein 29 T 0184 68 75 55

Maximaal één serie bonnen per klant. Geldt niet voor de webshop en op accessoires. Actie loopt tot en met D.V. zaterdag 9 mei.

10%

korting

op een artikel naar keuze uit de kindercollectie

20%

korting

op een artikel naar keuze uit de kindercollectie

30%

korting

op een artikel naar keuze uit de kindercollectie

Dirksland Voorstraat 52 T 0187 60 50 84 Werkendam Vissersdijk 3 T 0183 66 14 37 www.simonskleding.nl


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

Johan Kolff in het zonnetje gezet bij Muzikale Hartewensen Ouddorp - Tijdens het 25-jarig jubileum van Muzikale Hartewensen werd Johan Kolff in het zonnetje gezet. Johan Kolff werkt het langst, zo’n 23 jaar, mee aan dit programma. Eerst bij Radio Flakkee en later bij Radio Superstar.

Het ging in de nieuwjaarsnacht van 2013/2014 om een wraakactie tegen een Herkinger met wie de 34-jarige verdachte ruzie had. Bij de woning van de man aan de Krammerstraat werd in het holst van de nacht brandend vuurwerk door de brievenbus gegooid. Er ontstond een flinke brand achter de voordeur. De slapende bewoners werden wakker van het rookalarm en zij moesten zich via het slaapkamerraam en een plat dak in veiligheid brengen. “Als het rookalarm niet was afgegaan, zouden er doden hebben kunnen vallen”, concludeert de rechtbank. De 56-jarige man uit Oud-Beijerland

DIRKSLAND - Op de zaterdag na Hemelvaartsdag, 16 mei, is er een familiefietsdag georganiseerd door de activiteitencommissie van de Gereformeerde Gemeente Dirksland. Er zijn routes van 25, 40 en 60 kilometer.

Tevens is op dit adres het startpunt van de routes van 40 en 60 kilometer. De routes van 40 en 60 kilometer gaan over Ouddorp. Men fietst langs de kust naar de ‘Mekkerstee’, waar frites en snacks genuttigd kunnen worden. Inschrijven op de startpunten kan van 9.30 tot 11.30 uur voor de prijs van € 5 per persoon. De maximale gezinsprijs bedraagt € 10. Bij de start ontvangt u gratis een kop koffie, thee of fris met wat lekkers. De overige consumpties zijn onderweg voor een redelijke prijs te koop. Er is een routebeschrijving.

Johan Kolff krijgt bloemen van Nellie Tanis. Kolff maakt voor zijn collega’s een rooster, wie wanneer in de studio moet zijn. Hij kijkt wie er presenteert, de techniek doet of wie er telefoondienst heeft. Hij is altijd bereid om voor collega’s in te vallen.

Celstraffen voor vuurwerkbrand nieuwjaarsnacht HERKINGEN - Voor het veroorzaken van een brand in nieuwjaarsnacht in Herkingen is een 56-jarige man uit Oud-Beijerland veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf. Een 34-jarige Herkingse man die inmiddels in Duitsland woont, kreeg zeven maanden celstraf.

Familiefietsdag over de ‘kop van Goeree’

Het startpunt van de route van 25 kilometer is bij de kerk aan de Mozartsingel 2 te Dirksland. Deze deelnemers hebben een grote stop in Stellendam bij Keizer Groente & Fruit, Damweg 1a. Hier kunt u koffie, broodjes, tosti’s en soep gebruiken.

Johan is niet alleen op woensdagavond actief maar ook de andere dagen van de week. Hij verzet veel werk voor het programma. Zo maakt hij overzichten en hij verzorgt alle verzoeken die door de week binnenkomen via de mail, maar tegenwoordig ook via het formulier op de website van de lokale omroep. Ook maakt hij het verzoek van de PCOB klaar en zoekt hij daar zelf een mooi lied bij. Dit komt via Johan allemaal terecht bij de presentator van de week. Kolff zorgt dat er elke week een predikant of iemand anders in de studio komt om een meditatie te houden en vraagt nieuwe predikanten die op het eiland komen wonen, om een keer een meditatie te houden. Volgens de mensen van het programma lukt dit meestal, want er zijn wel 52 mensen die een meditatie willen verzorgen. Sommigen vragen of ze nóg een keer kunnen komen, maar meestal zit het jaar dan gewoon vol. Komt het voor dat een predikant ineens is verhinderd, dan gaat Johan naar de studio en neemt hij de meditatie van te voren op, zodat het team deze op woensdagavond kan afspelen.

13

Johan werd vorige week voor het vele werk dat hij vrijwillig doet, door de andere teamleden en luisteraars van de lokale omroep RTV Slogo in het zonnetje gezet. Zij bedankten Johan voor zijn geweldige inzet voor het programma Muzikale Hartewensen in de afge-

lopen 23 jaar. Nelie Tanis bood hem daarvoor een bos bloemen aan. Iedereen hoopt dat Johan Kolff nog vele jaren in gezondheid mee mag werken aan dit programma, dat vele luisteraars heeft.

Voor de organisatie is het gewenst om te weten op hoeveel personen ze kan rekenen. Opgeven is daarom gewenst, maar niet verplicht. U kunt zich opgeven bij Leen Markwat, tel. 06 46173599, e-mail l.markwat@jmservices.nl.

Opbrengst poterfeest voor A Seal

is vrijgesproken van directe betrokkenheid, maar hij heeft toch de straf gekregen die het openbaar ministerie had geëist: tien maanden cel en nog eens zes maanden voorwaardelijk. Deze straf is opgelegd voor het uitlokken tot brandstichting. De man had zwaar vuurwerk aan zijn zoon gegeven en ook de tip gegeven om dat door de brievenbus van de Herkinger te gooien. De 22-jarige zoon moet nog voor de rechtbank verschijnen. Hij wordt gezien als degene die het brandende vuurwerk in de brievenbus heeft gedaan. De 34-jarige verdachte is ook vrijgesproken van feitelijke brandstichting, maar hij heeft wel zeven maanden cel gekregen voor medeplichtigheid. Ook hij heeft daarbij een voorwaardelijke straf gekregen, drie maanden. De voorwaardelijke straffen worden opgelegd als de twee veroordeelden binnen twee jaar opnieuw met justitie in aanraking komen. (Persbureau Cerberus)

De organisatoren schonken de opbrengst aan A Seal. (V.l.n.r.) Laurens van Eesteren, Irene Alting, Jeroen Buijs en Edit van den Berg

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 17 januari hebben de serviceclubs van Goeree Overflakkee de Ronde Tafel, de Lady’s Circle en Soroptimistclub GO het jaarlijks terugkerende poterfeest gehouden. Alleen was het dit jaar geen feest met

poters, maar was het thema ‘Wintersensation, with a touch of après ski’. De aanwezigen mochten deze keer genieten van Westhoeve friet uit Ouddorp. De locatie was camping de Grevelingen. De serviceclubs hadden de feestzaal omgetoverd in een ware après skihut. Veel feestgangers hadden gehoor gegeven aan het thema en kwamen in tirolerkledij of wintersportoutfit. De

band ‘So Far So Good’ zorgde voor een feestelijke sfeer. Het goede doel van dit jaar was zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Op woensdag 15 april werd de cheque van drieduizend euro door een aantal vertegenwoordigers van alle clubs overhandigd aan A Seal. Het geld wordt gebruikt voor een zwembad voor de zeehondjes.


VAN DE AANTREKKENDE

WONINGMARKT? Neem contact met ons op en laat ons uw woning verkopen.

Vestiging

Ouddorp Ouddorp

Gratis FUNDA plaatsing Hoge klantwaardering Snelle service

Vestiging

Middelharnis Middelharnis

Actief op heel Goeree-Overflakkee met vestigingen in Ouddorp en Middelharnis Kijk voor ons complete aanbod op www.dr-makelaardij.nl Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram Oostdijk 2 3241 CN Middelharnis

Boompjes 21 3253 AC Ouddorp

Tel. (0187) 48 63 43 info@dr-makelaardij.nl

Design: Sfa Print bv.

PROFITEREN


Tweede Katern

Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht bestaat 30 jaar

‘In veel gevallen is restauratie goedkoper dan nieuwbouw’ GOEREE-OVERFLAKKEE - “Als we op vakantie zijn geweest en karakteristieke, pittoreske plaatsen hebben gezien, houden we daar erg van en vinden we dit zó mooi dat we er dikwijls vol van zijn als we weer thuis komen. Maar als we in ‘t eigen dorp markante gebouwen of beeldbepalende dingen hebben, draaien we er onze hand niet voor om om ‘t te slopen en voorgoed te laten verdwijnen. Wij zijn er dan ook voor om in eigen omgeving díe dingen te koesteren die in óns gebied beeldbepalend zijn. Om het eigene en authentieke wat wíj hier hebben zo veel mogelijk in stand te houden. Om elementaire dingen voor het dorp te behouden in plaats van ze als verouderde rommel het veld te laten ruimen.” Dat zegt Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht, die afgelopen vrijdag 24 april precies dertig jaar bestond. Door Hans Villerius

Aan tafel zitten Thijs Loosjes, Jaap van der Slik en Nell Verhoef. Laatstgenoemde is al vanaf het begin bij de stichting betrokken en heeft deze zelfs mede opgericht. De aanleiding daarvoor was de sloop van het toenmalige Hotel Spee op de hoek Marktveld/Sint Joris Doelstraat te Sommelsdijk, waarvoor een groep inwoners van het dorp zich sterk maakte voor behoud van dit voormalige monumentale pand. Hun inzet heeft echter niet mogen baten. Het markante, beeldbepalende gebouw werd met de grond gelijk gemaakt en een aantal nieuwe woningen kwam ervoor in de plaats. Gelijktijdig beijverde een andere groep Sommelsdijkers zich voor behoud van het tuinen- en heggencomplex ‘De Wildeman’ in het dorp, wat toen ook ter discussie stond. Deze groep had wel succes: het gebied is er nog steeds. Beide groepen besloten daarna samen verder te gaan. Gezamenlijk richtten ze op 24 april 1985 de Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht op. “De noodzaak om in het geweer te komen kwam voort uit hoe gemakkelijk destijds de toenmalige gemeente Middelharnis soms omging met bepalingen omtrent aangewezen beschermd dorpsgezicht, als dat beter uitkwam voor het realiseren van voorgenomen nieuwbouwplannen. Wanneer onvoldoende waarde werd gehecht aan historische bebouwing of aan dorpsgezichten die vanuit cultuurhistorisch of architectonisch oogpunt waardevol voor het dorp waren, liet de stichting dat niet zo maar gebeuren maar trok ze aan de bel. Pionieren Maar het was een tijd van pionieren. “We hadden niets: geen geld, geen kennis, geen rechtshulp, niks”, weet Nell Verhoef nog als de dag van gisteren. “Meer dan eens ging ik voor deskundige hulp, toga-advies, naar een rechtswinkel. Met de bus naar Rotterdam. Zo kregen we in ‘t begin nogal eens de nodige juridische handvatten aangereikt, als dat nodig was. En als daar kosten voor gemaakt moesten worden, tja, dan betaalden we dat uit eigen zak…” Na Hotel Spee volgden later meer plekken waarvoor de stichting zich inzette om die te behouden. In 1986/1987 aan de Ring in Middelharnis bijvoorbeeld, waar naast verenigingsgebouw De Hoeksteen volgens plannen een flatje zou komen. Of de gevangenis onder het Oude Raadhuis in Middelharnis, waarvoor drie jaar later plannen ontstonden waarbij door herinrichting de oude cel zou verdwijnen. Het Meijer theater te Middelharnis, waarvoor bereikt werd dat de buitenzijde, de glas-in-lood ramen en de muurschildering ‘Vrije Vreugde’ in de toekomst behouden zullen blijven. Met betrekking tot de havenkom van Sommelsdijk, de Wilhelminabrug en de Zweedse Woningen in Middelharnis werd ook resultaat geboekt. “Weliswaar krijg je niet altijd helemaal voor elkaar wat je ‘t liefst zou zien, maar meer dan eens in onze inzet niet voor niets geweest”, geeft Jaap van der Slik terugblikkend aan. Soms spande de stichting zich wel tevergeefs in, zoals voor de Synagoge aan het Zandpad te Middelharnis, het Hart van Dirksland of de vroegere Menistenkerk op de hoek West Krakeelstraat/West Achterweg te Sommelsdijk. Niet duurder Niettemin zien de stichtingsleden de stemming ten opzichte van cultureel erfgoed verbeteren. Dat er meer waarde wordt gezien in historische bebouwing en authentieke dorpsgezichten en dat er meer draagvlak is gekomen om, als ‘t kan, dit te behouden. Die mogelijkheden zijn er volgens Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht meer dan menigeen vermoedt. “Het idee is al gauw dat restauratie duurder is dan nieuwbouw, maar dat hoeft helemaal het geval niet te zijn”, zegt Thijs Loosjes. “Ook wordt er ál te gemak-

kelijk gezegd dat een gebouw in slechte staat verkeert, terwijl een objectief oordeel waar dit op wordt gebaseerd, dikwijls ontbreekt. Van meerdere gebouwen waarvan wij liever hadden gezien dat ze behouden bleven, maar die toch zijn gesloopt, gaf het sloopbedrijf aan dat ‘t een hele klus was om het gebouw afgebroken te krijgen, gewoon omdat ‘t zo degelijk gebouwd was en bouwtechnisch nog oersterk was. Het had het predicaat ‘slecht’ gekregen omdat alleen het stucwerk slecht was…” Zuinig zijn “Natuurlijk kun je niet álles behouden, maar in veel gevallen is restauratie goedkoper dan nieuwbouw. Daarom is onze stichting in principe voor restauratie, mits ‘t betaalbaar is natuurlijk”, vult Jaap van der Slik aan. “We willen niet overal een rem op zetten, maar laten we wel zuínig zijn op onze eigen karakteristieke gebouwen! Dat we die behouden, dus ook niet afbreken en daarna ‘gekopieerd’ terugbouwen, want daarmee laat je ook tastbare historie verdwijnen. Als bijvoorbeeld het bekende schilderij van Rembrandt, ‘De Nachtwacht’, er slecht aan toe zou zijn, zeggen we toch ook niet: laten we ‘t origineel maar in stukken zagen en in de kachel doen, een kopie naschilderen en dan zeggen dat dit Rembrandts Nachtwacht is…?” “Vooral de gemeente zou een prachtige voorbeeldfunctie kunnen vervullen als ‘t gaat om behoud van onze authentieke gebouwen”, voegt Nell Verhoef hieraan toe, die in de achterliggende jaren een verschuiving heeft zien plaatsvinden waarbij Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht een wat andere ‘status’ in is gaan nemen, ook richting de gemeente, met wie de stichting nu een waardevolle samenwerking ervaart. “We worden betrokken bij vooroverleg rond bestemmingsplannen en graag zouden we onze expertise, die we inmiddels hebben opgebouwd, nóg meer kunnen vertalen naar de praktijk door een adviserende rol te vervullen, zowel richting gemeente als particuliere bezitters van architectonisch waardevolle gebouwen of die van cultuurhistorische waarde zijn”, geeft Jaap van der Slik aan. Eilandbreed Enkele jaren vóór de gemeentelijke herindeling heeft Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht aansluiting gezocht bij soortgelijke organisaties op het eiland, om eilandbreed werkzaam te worden. Veel ‘collega’-organisaties waren er echter niet, zodat de stichting uit Middelharnis/Sommelsdijk zelf haar werkgebied heeft verruimd over heel Goeree-Overflakkee en daar haar statuten naar heeft aangepast. In totaal telt de organisatie nu zeven bestuursleden. Ook is er een eigen website ontwikkeld en geeft de stichting een folder uit, zodat ook op die manier breder aan de weg wordt getimmerd. Momenteel wordt eraan gewerkt om een oude uienren en een hooiberg, die in Ouddorp op de nominatie staan opgeruimd te worden, weg te halen en op een andere plek in Ouddorp weer op te bouwen. En ook om een tweede uienren van de ondergang te behoeden en deze eventueel te plaatsen bij voormalige cichoreifabriek Ceres in Ouddorp. Voor dit cultuurhistorisch waardevolle pand bestaan al plannen om dit te behouden en er een nieuwe bestemming aan te geven. Voor behoud van de uienrennen is Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht bezig sponsors te werven, want eigen geld heeft de organisatie niet. “We hebben altijd onszelf moeten bedruipen”, zegt Nell Verhoef, “maar mede daardoor hebben we wel altijd volkomen onpartijdig kunnen zijn, want zó hoort dat!” Wie meer wil weten, of zich als donateur of sponsor aan wil melden, kan kijken op www.dorpsgezicht.net of mailen naar secretaris@dorpsgezicht.net.

Het op één lid na voltallige bestuur van Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht, boven de sluis in de havenkom van Sommelsdijk, die dankzij de inspanningen van de stichting in stand is gebleven.  Foto: Hans Villerius


16

WOENSDAG 29 APRIL 2015

Programma

Bijeenkomsten Dodenherdenking op 4 mei GOEREE-OVERFLAKKEE - Oranjeverenigingen, stichtingen en andere partijen organiseren op maandag 4 mei 2015 acht herdenkingsbijeenkomsten op Goeree-Overflakkee. Tijdens deze bijeenkomsten worden burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties of bij vredesoperaties omkwamen.

Achthuizen

18.30 Eucharistieviering in de RoomsKatholieke kerk, Kerkstraat 1 19.45 Verzamelen bij het Oorlogsmonument Kerkstraat/Achthuizensedijk 19.50 Welkomstwoord door de heer W. Heintjes 19:58 Signaal Taptoe door Fanfare-orkest Vooruit 20.00 Twee minuten stilte 20.02 Toespraak en kranslegging door wethouder Frans Tollenaar 20.15 Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen 20.20 Toespraak door de heer F. van Oorschot 20.25 Spelen van het Wilhelmus door Fanfare-orkest Vooruit 20.30 Einde bijeenkomst, koffiemoment in de ontmoetingsruimte van de RoomsKatholieke Kerk

Den Bommel

19.15 Herdenkingsbijeenkomst in De Bron, Voorstraat 25 19.50 Stille tocht naar het graf van de omgekomen soldaat aan het Kerkplein 19.58 Signaal Taptoe door de heer J. Meinster 20.00 Twee minuten stilte 20.02 Vlaggen worden gehesen Spelen van het Wilhelmus door Muziekvereniging Sir Olivers Band 20.10 Kranslegging door wethouder Gerrit de Jong 20.15 Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen 20.30 Einde bijeenkomst, koffiemoment in De Bron

Dirksland

18.45 Herdenkingsbijeenkomst in de Hervormde kerk, Ring 2 19.45 Stille tocht vanaf de Ring naar het monument aan het Gelderspad 19.56 Welkomstwoord door mevrouw A. Smit 20.00 Signaal Taptoe door muziekvereniging Amicitia 20.00 Twee minuten stilte 20.02 Spelen van het Wilhelmus door muziekvereniging Amicitia 20.10 Onthulling herdenkingspanelen van de oorlogsslachtoffers uit Dirksland 20.20

De dodenherdenking in 2014 in Den Bommel.  Toespraak en kranslegging door gemeenteraadslid Peter Keuker 20.30 Gedichten en oplezen van de namen van de slachtoffers door de kinderen van Basisscholen De Inktvis en de Prins Maurits 20.35 Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen 20.45 Einde bijeenkomst, koffiemoment in Zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2

Middelharnis

19.30 Verzamelen voor het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 19.40 Stille tocht naar het monument aan de Hoflaan 19.52 Welkomstwoord door de heer A. Kuin 19.54 Spelen van koraalmuziek door Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo 19.56 Mannenkoor Ons Koor zingt het lied “God be with you” 19.58 Signaal Taptoe door Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo 20.00 Twee minuten stilte 20.02 Spelen van het Wilhelmus door Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo 20.04 Mannenkoor Ons Koor zingt het lied “Vrijheid” 20.07 Toespraak en kranslegging door wnd. burgemeester Jan Pieter Lokker 20.19

Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen 20.29 Defilé langs het monument 20.35 Einde bijeenkomst, koffiemoment in de Groen van Prinsterer school Emmalaan 26 Middelharnis

Nieuwe-Tonge

18.30 Herdenkingsbijeenkomst in de Hervormde kerk, Kerkring 19.45 Verzamelen bij Ons Dorpshuis, Korteweegje 14 19.53 Stille tocht naar het graf van verzetsstrijder Jacob Arij Verolme op de Gemeentelijke Begraafplaats aan het Korteweegje 19.58 Signaal Taptoe door muziekvereniging Apollo 20.00 Twee minuten stilte 20.02 Welkomstwoord door mevrouw M. Evers 20.05 Toespraak en kranslegging door raadslid Aat van Alphen 20.15 Gedicht door Arenda Evers 20.20 Afsluitend dankwoord door mevrouw M. Evers 20.25 Spelen van het Wilhelmus door muziekvereniging Apollo 20.30 Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen 20.45 Einde bijeenkomst, koffiemoment in het Dorpshuis

Foto: Archief Eilanden-Nieuws

Ooltgensplaat

19.30 Ontvangst in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12 19.55 Stille tocht naar het monument aan de Kerksingel 20.00 Twee minuten stilte 20.02 Signaal Taptoe door muziekvereniging W.M. van der Harst 20.05 Kranslegging door wethouder ArendJan van der Vlugt 20.10 Kranslegging door de Oranjevereniging en gelegenheid tot het leggen van bloemen en kransen door aanwezigen. Tijdens de kranslegging wordt een hymne gezongen door zangvereniging Advendo 20.15 Toespraak door wethouder Arend-Jan van der Vlugt 20.20 Toespraak door ds. H.G. van der Ziel 20.25 Spelen van het Wilhelmus door muziekvereniging W.M. van der Harst 20.30 Einde bijeenkomst, koffiemoment in ‘t Centrum

Ouddorp

19.15 Herdenkingsdienst in Zalen- en Sportcomplex Dorpstienden, Dorpstienden 4 19.50 Stille tocht naar het monument aan de Dorpsweg-Hazersweg 19.56 Welkomstwoord door de heer P. Heerschap 19.58 Signaal Taptoe door de heer E. Akers-

hoek 20.00 Twee minuten stilte 20.03 Vlaggen worden gehesen. Spelen van het Wilhelmus door Brassband Concordia 20.05 Toespraak en kranslegging door raadslid Jaap Willem Eijkenduijn 20.25 Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen 20.30 Einde bijeenkomst, koffiemoment in Dorpstienden

Oude-Tonge

19.30 Ontvangst bij de Grutterswei, Willemstraat 14 19.40 Vertrek naar Algemene Begraafplaats aan de Langeweg te Oude-Tonge 19.55 Welkomstwoord door de heer W. Harteveld 19.58 Signaal Taptoe door Fanfare-orkest Vooruit 20.00 Twee minuten stilte 20.05 Toespraak en kranslegging door gemeenteraadslid Petra ´t Hoen 20.20 Nationaal gedicht door een leerling van basisschool Het Startblok 20.25 Spelen van het Wilhelmus door Fanfare-orkest Vooruit 20.30 Gelegenheid voor het leggen van bloemen door aanwezigen 20.35 Einde bijeenkomst, koffiemoment in de Grutterswei


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Lintjesregen

17

Zes lintjes gevallen op Goeree-Overflakkee GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vrijdag 24 april 2015 werden zes inwoners van GoereeOverflakkee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee Jan Pieter Lokker reikte de Koninklijke onderscheidingen uit.

De heer J. de Vries Ruim veertig jaar vervult de heer De Vries uit Dirksland de functie van voorzitter van Vereniging Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland, én veertig jaar is hij secretaris/penningmeester van de Remonstrantse Broederschap. Sinds zijn pensionering is hij lid van huurderscommissie Fides en verzorgt hij de boekhouding voor het Flakkees Dichterscollectief. Daarnaast was hij voor een zeer lange periode mantelzorger.

Mevrouw G. Andries-Hibma Mevrouw Andries uit Oude-Tonge maakte zich gedurende een lange periode verdienstelijk voor de samenleving. Sinds 1988 vervult zij de functie van ouderling van de Exodusgemeente in Sommelsdijk. Daarnaast is zij als pastoraal assistent betrokken bij de leden van haar gemeente in Oude-Tonge. Voorts is zij sinds 2000 secretaris van de Oecumenische Werkgroep Goeree Overflakkee en bij Muziekvereniging Vooruit zorgt zij al zo’n dertig jaar lang voor de consumpties bij de wekelijkse repetities.

Mevrouw M.L. Struijkvan der Bas Mevrouw Struijk uit Goedereede is een echte duizendpoot. Ruim twintig jaar is zij collectante bij de Nierstichting en het MS Fonds. Ook is zij leidster van een dames-voetbalelftal en bestuurslid van de organisatie rondom de Avond-wandeldriedaagse, Bij gymvereniging De Kriekel vervulde zij de functie van bestuurslid, en jureerde zij de gymwedstrijden. Daarnaast was zij secretaresse van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (Rayon Goeree-Overflakkee). Bij het jaarlijkse evenement De Omloop van Goeree-Overflakkee vervult zij ook een vrijwilligersfunctie. Daarnaast was zij actief bij o.b.s. Buuten de Poorte in Goedereede als bestuurslid van de Ouderraad, vrijwilliger van het documentatiecentrum en begeleider van het schoolkamp.

De heer M. Verhage De totale muziekcultuur op Goeree-Overflakkee heeft veel te danken aan de heer Verhage uit Sommelsdijk. Als directeur van Muziekschool Goeree-Overflakkee heeft hij structureel meer voor de school gedaan dan zijn reguliere functie vraagt. Daarnaast vervult de heer Verhage al vijfentwintig jaar een belangrijke functie in de muziekwereld binnen en buiten Goeree-Overflakkee. Hij is dirigent van diverse vocale ensembles, waaronder ROV Canto di Lode, koor Magnificat en COV Laudando. Ook was hij van 1975 tot 2013 hoofdorganist van de Hervormde Gemeente Stellendam. De heer Verhage is ook van grote betekenis als initiator en organisator van concoursen en concerten.

Mevrouw J.M. Roijers-Hoogenboom

Mevrouw C.C.C. Van Dijk-Meijer

Mevrouw Roijers uit Ouddorp heeft al gedurende een lange periode de zorg voor haar broer en neef met een verstandelijke beperking op zich genomen. Haar broer en neef wonen in gezinsvervangende tehuizen in Sliedrecht en Rotterdam, waar mevrouw Roijers ook vrijwilligster is. Ondanks haar lichamelijke klachten zorgt ze met veel liefde voor haar broer en neef. Daarnaast is zij vrijwilligster in woonzorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp.

Mevrouw Van Dijk uit Sommelsdijk heeft samen met haar echtgenoot de Stichting Flakkeese Hulpgoederen Polen opgezet en daarmee jarenlang armlastige Poolse mensen ondersteuning gegeven. Ook was mevrouw Van Dijk vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland. In 2009 nam ze zitting in de cliëntenraad van zorgorganisatie Careyn en in 2010 kwam het mentorschap op haar pad. Vanwege toenemende gezondheidsklachten legt zij in 2015 haar vrijwilligersfuncties neer.


TE KOOP

TE KOOP

TE KOOP

TE KOOP

STELLENDAM

OUDDORP

OUDDORP

OUDDORP

€ 164.999,-

€ 169.000,-

K.K.

MEESTER IMAN CAUSTRAAT 27    

Royale maisonnette woning Ca. 133 m2 woonoppervlakte Let op de prijs! 2 slaapkamers

€ 175.000,-

K.K.

HARINGVLIET 83    

Geschakelde recreatiewoning Ca. 394 m2 perceel eigen grond Goed onderhouden 3 slaapkamers

€ 225.000,-

K.K.

K.K.

MOSSELBANK 35    

Vrijstaande recreatiebungalow Ca. 350 m2 perceel eigen grond Vrije verhuur mogelijk, geen verplichtingen 3 slaapkamers

OOSTERPLAAT 21    

TE KOOP

TE KOOP

GOEDEREEDE

ACHTHUIZEN

€ 219.000,-

€ 315.000,-

K.K.

JONGKOENSTRAAT 38    

Vrijstaande recreatiebungalow Ca. 790 m2 perceel eigen grond Gunstige ligging in Ouddorp aan Zee 3 slaapkamers

V.O.N.

ACHTHUIZENSEDIJK 124 A & B

Royale gezinswoning Ca. 141 m2 perceel Luxe keuken, rustige ligging in Goedereede 4 slaapkamers

   

Notariswoning Woonoppervlakte en inhoud in overleg Woningen met een monumentaal karakter 3 slaapkamers

TE HUUR

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

OUDDORP WITTESTRAAT 6 OUDDORP

PRIJS N.O.T.K.

VERKOOPPLANNEN?

STOOFWEG 10

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND VERKOOPADVIES Tel: 0187.68.44.07

Bedrijfsruimte

www.hameeTemanmakelaardIJ.nl

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

OUDDORP DORPSWEG 64

DIRKSLAND ZUID SPUIDIJK 35

GOEDEREEDE PIETERSTRAAT 40A

STELLENDAM DELTAGEUL 1-21-23


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

19

Kapsalon Hairdreams voor 5e keer genomineerd GOEDEREEDE - Het is Kapsalon Hairdreams te Goedereede opnieuw gelukt. Voor de Coiffure Award 2015 heeft de Goereese kapsalon dit jaar een dubbele nominatie in de wacht gesleept. Eén in de Categorie Dames regio Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht én een nominatie voor de Consumer award. Tijdens een gala-uitreiking, volgende maand, worden de daadwerkelijke winnaars bekendgemaakt en de in kappersland felbegeerde awards uitgereikt. En Natasja Zegers-van Heest met haar team vindt het weer heel spannend of hun kapsalon Hairdreams dan ook weer tot de gelukkigen behoort.

de kappers elkaar met een drankje en kunnen ze plaatsnemen aan tafel. Tijdens het evenement worden, naast een enorme show en diner, de felbegeerde Awards uitgereikt aan de beste kappers van Nederland. De hele avond staat in het teken van haarmode en fashion.

Door Hans Villerius

Stemmen en liken Omdat kapsalon Hairdreams ook voor de Consumer Award is genomineerd, kan ook op Natasja een stem worden uitgebracht. En natuurlijk hoopt ze dat, ook op het eiland, velen dit zullen doen. “Stem op www.coiffureaward. nl/stemenwin en kies voor foto nr. 20!”, zou ze tegen iedereen willen zeggen. “Like bovendien onze facebookpagina Hairdreams By Natasja Zegersvan Heest. Onder de 150 likes verloten we een kleurbehandeling, inclusief knippen föhnen!”. Medio mei weten we of kapsalon Hairdreams opnieuw de Coiffure Award op haar naam mag zetten.

Schwarzkopf Professional en Vakmagazine Coiffure hebben in 1992 gezamenlijk de Coiffure Award opgezet. In deze onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd strijden de beste kappers van Nederland om de felbegeerde Coiffure Awards. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. De meer dan tweeduizend inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Publieksprijs Voor het toekennen van de Consumer Award, de publieksprijs, kan het Nederlandse publiek meestemmen. Dat kan op www.coiffureaward.nl/ stemenwin. Daar kun je uit 24 beelden je favoriete kapsel kiezen door zowel te letten op haar, visagie, modelkeuze en fotografie, dus je kijkt naar het complete beeld. Onder alle stemmers worden aantrekkelijke prijzen verloot, zoals kaartjes voor de spectaculaire gala-avond van de Coiffure Award.

Natasja Zegers van kapsalon Hairdreams (l.) in actie voor haar vijfde nominatie. Topkappers De Coiffure Award bedoelt de kappersbranche op een nog hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van deze branche. Aan de Coiffure Award nemen dé topkappers van Nederland deel en zij zetten elk jaar weer de trend. Ze creëren met elkaar de meest toonaangevende modebeel-

den. Alle kappers halen hun inspiratie uit deze haarmodefotografiewedstrijd en vertalen deze trends naar hun salon. Met kennis van de allernieuwste trends en verzekerd van hoge kwaliteit, zorgt de kapper ervoor dat je met een kapsel de deur uitloopt waarmee je graag gezien wordt.

Gala-uitreiking Nadat de nominaties zijn bekengemaakt, wordt het evenement jaarlijks afgesloten met een gala-uitreiking. Een leger van journalisten, persfotografen en cameramannen staat dan bij de ingang om vele BN-ers en topkappers op te vangen voor een foto of interview. Vervolgens ontmoeten

DE MOOISTE BADKAMERS VINDT U BIJ ONS!

KOM LANGS EN ERVAAR HET ZELF!

BADKAMERS & TEGELS ✔ Showroom vol inspiratie met maar liefst 50 badkamers ✔ Al een complete badkamer vanaf € 6.995,✔ Altijd verzekerd van de laatste trends

ONZE O

PENING

STIJ

DEN: dinsda g t/m v rijdag 08 vrijdag .00 - 17.00 uu : avond: r 19.00 zaterda 2 1 .0 g: 09.3 0 - 16.0 0 uur 0 uur

✔ Voor elke wens een passend advies Bouwcenter Esselink | Industrieweg 35 Middelharnis | T 0187 - 475 440 | www.esselink.nl


ONDERSTAANDE BEDRIJVEN FELICITEREN DE HERVORMDE GEMEENTE TE OUDE-TONGE MET DE HEROPENING VAN HET PRACHTIG VERBOUWDE VERENIGINGSGEBOUW DIAKONIA.

Wij verzorgden de vloerbekleding

PROJECTSTOFFERING

Comfort Comfort heeft heeft een een klank klank Incatro is gespecialiseerd in het oplossen van akoestische problemen en werkzaam in nagenoeg elke bedrijfssector. Tot onze opdrachtgevers behoren zakelijke opdrachtgevers als universiteiten, bedrijven, overheden en zorginstellingen alsmede theaters, studio’s, kerken, maar ook particulieren – waar Incatro al even maatgesneden oplossingen voor kan aandragen. Mussenberg 7 6049 GZ Roermond | +31 (0)475 33 69 69 | info incatro.com | www.incatro.com

THE ART OF SILENCE incatro.com

Ook hier verzorgden wij de plafonds en wanden.

Maakt bouwen zonder aannemer mogelijk ‘Werken volgens de methode bouwproces vanTraditioneel U-build is voor mij iets natuurlijks’

Bouwen met U-build B.V.

M. (Margreet) van Maanen-Pals Projectleider U-Build

Restantenhal

Het juiste adres voor wand- en vloertegels

Willem Booij, teammanager wonen & welzijn Stichting De Wielborgh

U blijft eigenaar van uw eigen bouwproces Financieel aantrekkelijk | 100% transparant

Cazdak te Barendrecht

Wij verzorgden de sanitaire installaties!

WIJ VERZORGDEN DE TEGELS

Verenigingsgebouw Hervormde Gemeente te Oude-Tonge

Orange Motors Opel garage te Rotterdam

Wij zijn geen bouwbedrijf maar bieden u het complete proces van idee tot en met realisatie. Hierdoor is het voor u mogelijk om op eenvoudige wijze en zonder aannemer uw bouwproject te realiseren.

www.u-build.nl info@u-build.nl Boeier 144, 2991 KH Barendrecht | T 085 489 99 20 | F| 085 489 99 22 | www.u-build.nl | info@u-build.nl

Ring 112 | 3241 CS Middelharnis Tel. (0187) - 48 61 06 of 06-16382607

Geluidsinstallatie en toebehoren verzorgd door

licht- en krachtinstallaties inbraak- en brandbeveiliging (nood) verlichting telecom en data netwerkbekabeling domotica schakel en verdeelinrichtingen aarding buitenverlichting energiebesparing v o o r

b e d r i j f s -

e n

h u i s i n s t a l l a t i e s

M. J. Koster • SCHILDERWERK • WANDAFWERKING • ENKELE EN DUBBELE BEGLAZING

WIJ VERZORGDEN HET SCHILDERWERK

Barendrecht . Nunspeet . www.wesotronic.nl

Als constructeur mochten wij meewerken aan de realisatie van dit project, waarvoor onze dank.

Geluidsinstallatie en toebehoren verzorgd door

Barendrecht . Nunspeet . www.wesotronic.nl

  


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

21

Geheel vernieuwd Diakonia is gezellig, chique en open van karakter

Diakonia heeft een metamorfose ondergaan. De eerste steen van het verenigingsgebouw aan de Kolfweg werd in 1929 gelegd door ds. C. Vlasblom.

De leden van de bouwcommissie voor ‘De Boom des Levens’, een geschenk van een van de bedrijven die de verbouwing hebben uitgevoerd. Van links naar rechts: Paul Dogterom, Coby Klem en Wijnand Meijer.

OUDE-TONGE - Tussen november 2014 en april 2015 is een totaal vernieuwd verenigingsgebouw Diakonia gerealiseerd. Alleen de muren en het dak zijn blijven staan. Het prachtig verbouwde 86 jaar oude pand van de Hervormde Gemeente van Oude-Tonge is zaterdag 25 april officieel geopend.

kerkdienst, koorrepetities, bejaardenmiddagen, enzovoorts, enzovoorts. Het is gezellig en chique, geschikt voor feest en begrafenis. Het is ook te huren voor particulieren. De opbaarruimte is apart te huren én altijd apart toegankelijk, op elk gewenst tijdstip.” De zaal biedt ruimte aan ongeveer 150 mensen.

Tekst en foto’s: Kees van Rixoort

Er circuleerden al enige tijd plannen om Diakonia aan te pakken. Diverse nieuwbouwplannen strandden echter. In de eerste plaats vanwege de hoge kosten, maar ook omdat er weinig hoop was op vergunningen. Margreet van Maanen, gemeentelid en werkzaam voor U-Build (Bouwen zonder aannemer), zag echter mogelijkheden. Ze diende een plan in bij de diaconie om het verouderde verenigingsgebouw te verbouwen. “Ik zag mogelijkheden om, met

de juiste partijen, tot iets moois te komen. Daar is het plan ‘Revitaliseren van Diakonia’ uit voortgekomen. Een plan dat het gebruik van het gebouw verbetert, dat een combinatie is van oud en nieuw en daardoor een haalbaar plan”, aldus Margreet van Maanen. Vrijwilligers In mei 2014 ging het project van start. U-Build kreeg de opdracht om het geheel te organiseren. “Met een enthousiaste bouwcommissie uit de kerk is er tot in de kleinste details besproken en gekozen wat het moest worden. In november hebben vrijwilligers het sloopwerk gedaan en in december is de bouw van start gegaan. Na vier maanden kon het gebouw in gebruik genomen worden. Het bouwproces is goed gegaan. Met gemotiveerde bedrijven, veelal uit het dorp zelf of van het eiland, en met vrijwilligers uit de kerk hebben we het met elkaar gedaan.”

Revitaliseren Diakonia is compleet vernieuwd. De ingang is verplaatst. Daarachter is een grote hal gecreëerd. Tussen de nieuwe keuken en de zaal is een uitgiftebalie. Aan de andere zijde van de zaal is een aparte opbaarruimte. Het verlaagde plafond is verwijderd, zodat de zaal veel ruimtelijker is. Datzelfde effect heeft het vergroten van de vensters, die veel licht naar binnen brengen. Oude ornamenten zijn in ere hersteld. Ook zijn alle installaties vervangen. Margreet van Maanen: “Ik vind dat, als je een ruimte zo verbouwt dat mensen deze als nieuw ervaren, er sprake is van een geslaagde verbouwing. Revitaliseren is daarvoor een mooie benaming. Er is een gebouw ontstaan dat een open uiterlijk heeft, een ieder is welkom. De Hervormde Gemeente van Oude-Tonge heeft een mooie grote zaal gekregen, die geschikt is voor gemeentebijeenkomsten, zoals koffiedrinken na de

Tijdens de officiële opening zette Gert-Jan van der Valk, penningmeester van de diaconie van de Hervormde Gemeente te Oude-Tonge, alle betrokken in het zonnetje. Niet alleen Margreet van Maanen en de leden van de bouwcommissie - Coby Klem, Paul Dogterom en Wijnand Meijer, maar ook de talloze vrijwilligers en de bedrijven die zich hebben ingespannen. “Fantastisch gedaan.” Bouwput Van der Valk haalde in zijn toespraak meerdere passages in de Bijbel aan waarin bouwactiviteiten naar voren

komen: de ark van Noach, de toren van Babel, de tempel... “De Heilige Schrift is een ware bouwput.” Maar niet alleen in fysieke zin. “In de Bijbel zie je ook het ware bouwen: het bouwen op onze God. In Mattheüs 7 en Lucas 6 lezen we van de gelijkenis van de wijze en de dwaze bouwer, die respectievelijk op de rots en op het zand bouwt. Dan zien we dat de Bijbel een veel belangrijker bouwput is: een boek om uit te putten om ons leven te bouwen”, aldus Van der Valk. De penningmeester van de diaconie noemde de betekenis van Diakonia: dienst, dienstbaarheid. “Laten we erop vertrouwen dat Diakonia voor vele jaren dienst kan doen en dienstbaar kan zijn voor de gemeente en voor anderen die het pand willen gebruiken.” Het pand is ook te huur voor activiteiten.

Vier nieuwe inwoners op Goeree-Overflakkee GOEREE-OVERFLAKKEE De Nederlandse nationaliteit was op 23 april 2015 voor vier inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis van Middelharnis de besluiten van het Nederlanderschap. Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis

van de Nederlandse nationaliteit, waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap. Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken. De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Litouwen, Polen en Thailand. Tijdens een speciale naturalisatiece-

remonie op 23 april 2015 overhandigde waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker aan vier inwoners hun nieuwe nationaliteit. Daarnaast ontvingen zij een attentie als feestelijke afsluiting van de ceremonie. De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte: “Vandaag sluiten we het hele proces met voorwaarden waaraan u moet voldoen voor het Nederlanderschap feestelijk af en staat u aan het begin van nieuwe mogelijkheden. Gebruik uw mogelijkheden voor een mooie toekomst!” De burgemeester met de nieuwe inwoners van Goeree-Overflakkee.


KOOPMAN ADVOCATUUR ‘ADVOCAAT AAN ZEE’ Mr. Remko Koopman is de drijvende kracht van Koopman Advocatuur te Ouddorp aan Zee. Het kantoor maakt deel uit van een netwerk van andere kantoren om kwaliteit en continuïteit te kunnen waarborgen. Het kantoor richt zich op zowel bedrijven als particulieren. Onze afspraken worden gemaakt op tijden dat het u schikt, dus ook buiten kantooruren.

Trudy woont bij Zuidwester op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Zij is dol op wandelen en traint dan ook actief voor wandeltochten in de regio. Op 18 april heeft ze de tulpentocht gelopen. “Ik ben op zoek naar een wandelvrijwilliger die met mij wil trainen om mee te doen aan de wandeltochten en die mijn droom helpt waarmaken.” Die droom is namelijk meedoen met de omloop op het eiland. Zij wil daarom iedere week in de avonduren een flinke wandeling maken. Haal jij net als Trudy veel plezier uit wandelen? Heb je een paar uurtjes in de week over?

Dan is zij op zoek naar jou! Molentienden 76 3253 VG Ouddorp

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Koopman, medewerkster bij Stichting Zuidwester. Zij is telefonisch te bereiken op: 06 10336177. Je kunt haar ook mailen: i.koopman@zuidwester.org. Neem ook eens een kijkje op de website: www.gaanwesamendoen.nl

T. 0187 76 90 35 F. 0187 76 90 36

Het kantoor is gespecialiseerd in arbeidsrecht, maar ook voor advies en geschillen rondom verbintenissenrecht, huurrecht en incasso bent u aan het goede adres. Mr. Koopman is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en adviseert en procedeert voor werkgevers en werknemers door heel Nederland.

info@advocaataanzee.nl www.advocaataanzee.nl

VRIJDAG 1 MEI

van 18.30 - 22.00 uur

Te Huur: Luxe CHALET Kootwijk - Veluwe 2 pers. 50+ Tel. 06- 42 59 02 86 www.Butterfly65.Jimdo.com

DRENTHE, EXLOO: t.h. Luxe, sfeervolle, betaalbare SCHONE VAKANTIEBUNGALOW op schitterende locatie! Grote privétuin. GRATIS gebr. WIFI en ZWEMBAD! Vaat-/wasm., kindermeub., uitstekende boxspringbedden. Schitt. fiets-/ wandelomg. bos/hei.

Proef de lente in Twente, op de fiets of tijdens een wandeling. 2/4/8 persoons boerderijappartementen. Er is ook een mooie boerderijcamping aanwezig.

MY IMENSO

LADIES NIGHT

Rook-/huisd.vrij. Veel extra’s. Ook online te boeken op www. schonebungalow.nl of tel.nr. 0591-513947 (broch.).

tel. 0546-671703

www.dereggevallei.nl

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

bij De Goudsmid! U komt toch ook!

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

De volledige collectie van My iMenso is aanwezig! U maakt kans op een My iMenso cadeaubon t.w.v. € 150,00! U kunt gratis uw sieraden laten controleren, schoonmaken en polijsten. Naast de standaard punten die u bij ons spaart ontvangt u nu ook nog eens 10% korting op al onze merken! Kortom zeker de moeite waard om even onze winkel binnen te stappen!

Wij zoeken een

huishoudelijke hulp die bereid is alle voorkomende werkzaamheden uit te voeren.

Voor meer informatie bel: 0187-681449. In Ouddorp.

APK ZOALS HET BEDOELD IS

De uitnodigingen zijn verkrijgbaar bij De Goudsmid. Indien u niet in de gelegenheid bent zelf de uitnodiging op te halen, laat het ons dan even weten zodat wij er één voor u kunnen reserveren! Zandpad 162 • Middelharnis (boven Albert Heijn)


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

23

De Wegwijzer op bezoek bij de windmolens MIDDELHARNIS - Op vrijdag 27 maart was het dan zover. Groep F van SBO de Wegwijzer te Middelharnis mocht een kijkje komen nemen bij en in de windmolens die het eiland rijkelijk ‘versieren’. Alle leerlingen kennen deze enorme grote gevaartes wel van een afstand, maar nu er zeer dichtbij mogen komen is toch wel een hele bijzondere belevenis. Ook erg imponerend om te zien hoe klein een mens eigenlijk naast zo’n molen is. De afgelopen weken heeft de klas over het thema “energie” gewerkt en als afsluiting werd deze excursie gemaakt. De molenaar van Deltawind heeft van alles vertelt over

de huidige windmolens en hoeveel energie deze opwekken. Ook gaf de molenaar informatie over de nieuwe windmolens die binnenkort geplaatst gaan worden. Deze zullen wel tweemaal zo hoog zijn dan de huidige windmolens en nog meer energie opwekken. De leerlingen waren één en al oor en met name de technische aspecten vonden ze zeer interessant. Er werden dan ook diverse vragen gesteld die de molenaar allemaal heeft beantwoord. Om zelf monteur te worden om deze windmolens te repareren vonden de meesten toch wel een spannend idee vanwege de hoogte en het feit dat de windmolens ook heen en weer gaan door de wind. “Deze excursie was het een zeer geslaagde afsluiting van het thema ‘energie’”, aldus de schoolleiding.

Vakantiereizen van Careyn voor zorgbehoevenden GOEREE-OVERFLAKKEE Het tussen natuurparken gelegen Hotel Brinkzicht in Vledder (Drenthe) staat vanwege haar goede service en sfeervolle inrichting ook komend jaar weer op het programma van de afdeling ‘Vakantiereizen met zorg’. Deze vakanties zijn ideaal voor senioren die nog redelijk zelfstandig in het leven staan, maar voor wie een vakantie zonder begeleiding of lichte tot middelzware zorg net een stap te ver is. Herkent u zich hierin en wilt u dit jaar graag op vakantie? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden en het aanbod van ‘Vakanties met Zorg’. Misschien geniet u in mei of september van dit jaar wel van een volledig verzorgd 8-daagsarrangement in dit sfeervolle hotel. Periode: 2 tot 9 mei 2015 en/of 19 tot 26 september 2015.

dens de vakantieweek een zwerftocht door Drenthe, wordt er een bezoek gebracht aan het klompenmuseum in Eelde, geniet u van verse aardbeien van de aardbeienboerderij, bezoekt en luncht u op een klooster en is er de mogelijkheid om te winkelen in één van de leuke plaatsjes rondom Vledder. Daarnaast is er een afwisselend avondprogramma met een bingo, quiz en een bonte avond met cabaret. Vakantiebrochure Wilt u meer informatie over deze of één van de andere leuke reizen van ‘Vakanties met Zorg’ of wilt u een

Meer informatie Careyn is een actieve maatschappelijke onderneming die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van haar klanten, jong en oud, gezond of kwetsbaar. Als het nodig is, staan de vakbekwame en betrokken medewerkers klaar om hulp en ondersteuning te bieden. Samen met andere zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en buurt- en wijkbewoners.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee ook de vraag naar oplaadpunten. De gemeente Goeree-Overflakkee geeft daarom dit jaar een extra impuls voor het plaatsen van elektrische oplaadpalen. De gemeente is hiervoor een samenwerking aangegaan met Allego, een organisatie die gespecialiseerd is in het plaatsen en onderhouden van elektrische oplaadinfrastructuur. Het uitbreiden van het oplaadnetwerk voor elektrische auto’s start met veertien nieuwe locaties op veelal strategische plekken op Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft de intentie om in iedere dorpskern minstens één oplaadpaal te realiseren. Inwoners kunnen via de website www.openbaarladen.nl/goeree-overflakkee een openbare oplaadpaal aanvragen om het oplaadnetwerk verder te laten

Het mooi gelegen hotel beschikt over twee restaurants, een gezellige lounge en bar en een groot terras. De kamers zijn voorzien van een douche met steun (douchestoel op aanvraag), toilet (steun op aanvraag), telefoon, televisie en boxspring bedden. Excursies en avondentertainment De omgeving is een perfecte basis voor leuke uitstapjes. Zo maakt u tij-

vakantie boeken? Neem dan contact op met de Careyn Contact, tel. 088 1239988, e-mail keuzepakket@ careyn.nl.

Goeree-Overflakkee krijgt meer oplaadpalen voor elektrische auto’s groeien. Hiervoor gelden wel een paar spelregels. De gemeente verleent alleen medewerking aan de realisatie van een oplaadpunt aan de openbare weg, als er geen gelegenheid is om op eigen terrein op te laden en/of als bestaande mogelijkheden onvoldoende voorzien in de behoefte naar oplaadpunten. Vervolgens wordt gezocht naar de beste locatie in de openbare ruimte binnen een straal van 250 meter van de aanvrager. Oplaadpunten aan de openbare weg zijn altijd voor iedere e-rijder toegankelijk, bewoners krijgen dus geen ‘eigen’ oplaadpunt of parkeerplaats. Op de website www.openbaarladen. nl/goeree-overflakkee vindt u informatie over het indienen van een aanvraag voor een oplaadpunt en de nieuw te ontwikkelen oplaadpunten. Alle locaties van bestaande oplaadpunten zijn te vinden op de website www.oplaadpalen.nl.

Inzamelen goederen Roemenië Het terras van Brinkzicht.

MIDDELHARNIS - Zaterdag 2 mei is er weer de maandelijkse inzamelmorgen van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommels-

dijk. De loods aan Industrieweg 17 te Middelharnis is geopend tussen 09.30 en 11.30 uur. Meer info: 0187 603051 of 0187 486377.


1945

70 JAAR BEVRIJDING

2015

‘ZINGEND HERDENKEN!’ Geuzenliederen en oorlogsgedichten voor nu

DV dinsdag 5 mei 2015, 20.00 uur Hervormde kerk te Sommelsdijk André van der Beek (organist) Ries Wessels (trompettist) Kees van Walsem (verteller) Matthijs Guijt (initiatiefnemer)

Op zoek naar een baan? Kijk op: www.eilandennieuws.nl/vacatures


WOENSDAG 29 APRIL 2015

Nieuws

25

Bosseschool is opnieuw Eco School MIDDELHARNIS - Nadat vorige week donderdag al eerder op de morgen o.b.s. De Molenvliet in Stad aan ‘t Haringvliet het Eco School certificaat ontving, was aansluitend in Middelharnis de Bosseschool aan de beurt. Ook hier is er veel aandacht en zorg voor het milieu en is dit door het onderwijs heen verweven. En het was donderdagmorgen voor de vierde maal dat de Bosseschool het Eco certificaat en de Groeve vlag kreeg uitgereikt. Door Hans Villerius

Op de Bosseschool was het wethouder Arend-Jan van der Vlugt die al dit moois kwam overhandigen. “Wat zijn jullie goed!”, riep de wethouder de kinderen toe. “Daar zijn wij als gemeente heel blij mee. Want zorg voor het milieu is ook voor de toekomst belangrijk.” Tien jaar geleden hadden ze dat op de Bosseschool al begrepen en waren ze begonnen met deelname aan het project Eco Schools. En natuurlijk ben je daar nooit klaar mee. Zo wil de school het plein ook ‘groen’ gaan maken, met meer groenaanplant op de tot nu toe steenachtige omgeving die het plein nog is. En om dit mogelijk te helpen maken was er ook voor de Bosseschool een cheque ter waarde van € 500, die Andries Middelbos namens

Wethouder Arend-Jan van der Vlugt (l.) reikte de Bosseschool haar vierde Groene vlag uit.  Deltawind de school cadeau deed nadat de wethouder het certificaat, de Groene vlag én namens Stedin vier energielessen had uitgereikt. Maar

ook de schoolkinderen zelf leverden een feestelijke bijdrage aan deze morgen. Zowel met een gedicht over de zorg voor het milieu, door vier leer-

lingen voorgedragen, als door het uitjubelen van een yell op het schoolplein, waarbij alle kinderen vol overtuiging het lieten horen: “Eco School

Foto: Hans Villerius is cool! We hebben maar één doel. Dat is een Groene vlag erbij. Dat geeft een goed gevoel!”


26

WOENSDAG 29 APRIL 2015

Varia

Spetterende vakantieweken in De Staver Ed’s 78 Toeren Carrousel in ontmoetingscentrum in Hart van Dirksland

SOMMELSDIJK - “Altijd iets te doen in het leukste bedrijf van de regio. Springen, zwemmen, bowlen, zaalvoetbal, tafeltennis en nog veel meer de komende twee weken in De Staver”, zo luidt de uitnodiging van de leiding van het sportcentrum Er is in de vakantieweken veel te doen in De Staver op het gebied van sport en actief bezig zijn. De staver is van 25 april t/m 10 mei geopend met dit programma, met uitzondering van 5 mei (Bevrijdingsdag) en 9 mei (zwemwedstrijden). Natuurlijk kunt u ook ‘s avonds terecht in de horeca voor een heerlijke familieavondje bowlen met diner, al van € 17,50 p.p. all you can eat & drink. Neem voor meer info contact op met De Staver, tel. 0187 483306, of kijk op www.destaver.nl.

RTV SLOGO in gesprek met raadslid Willy Heintjes OUDDORP - Ouddorp: In de uitzending van donderdag 30 april van Polivak op RTV SLOGO is er een gesprek met het raadslid Willy Heintjes. Hij is lid van de fractie van de VKGO. Met hem zal het afgelopen jaar worden geëvalueerd. Ook wordt met hem gesproken over de successen van de fractie VKGO. Zijn de resultaten wel of niet meet-

baar? De partij vindt het belangrijk er voor de burger te zijn. De straattegel moet recht liggen en de brandgang moet goed zijn. De gewone basale dingen die voor de burger van belang zijn. Belangrijk voor de fractie is ook dat de verenigingen in stand kunnen blijven en dus niet de subsidies laten verdelen door de dorpsraden. De steiger voor het fietspontje in Ooltgensplaat en het carbidschieten komen aan de orde, naast een aantal andere belangrijke politiek bestuur-

lijke zaken. Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19.00 uur, de herhaling op dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur en via “Programma gemist”. Heeft u een politiek onderwerp dat u onder de aandacht wil brengen bij de inwoners van Goeree Overflakkee? Of bent u politiek geïnteresseerd en wilt u meewerken aan het programma Polivak, bijvoorbeeld als technicus of als redactiemedewerker? Geef dit dan door via polivak@rtvslogo.nl.

Jubilarissen bij De Kriekel

OUDDORP - Sportvereniging De Kriekel hield op 23 april 2015 haar Algemene Ledenvergadering in m.f.g. Dorpstienden te Ouddorp. Deze ledenvergadering werd buitengewoon goed bezocht omdat er ook een feestelijk tintje aan was verbonden. Na het officiële gedeelte moest voorzitter Ien Grinwis eerst afscheid nemen van twee bestuursleden: Marjan Rozendaal, die de danssporten jarenlang onder haar hoede heeft gehad en Gonda Klijn, die vele jaren de financiële zaken voor de vereniging keurig op orde hield. Beiden kregen een cadeaubon en een mooie bos bloemen. Verder werd Ina van Oostenbrugge bedankt voor het jarenlang bijhouden van de ledenadministratie. De Kriekel heeft zeer veel trouwe leden en dat is voor een vereniging een vaste basis. Op deze jaarvergadering werden zeven mensen in het zonnetje gezet, die 25 jaar of langer lid zijn van de vereniging. Zij kregen naast een persoonlijk woordje van de voorzitter een oorkonde en een prachtige bos bloemen. Op de foto staan van links naar rechts Marjan Rozendaal, Gonda Klijn, Anneke Hoekman (aerobic) Katrien Mierop, Klara v.d. Bok (fitgym/aerobic), Corrie van Splunter (fitgym), Sander Nederveld (judo), Maartje Vlietland (fitgym) en Wim van Wensveen (volleybal). Op de achterste rij voorzitter Ien Grinwis en Ina van Oostenbrugge.

DIRKSLAND - Het ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen is in het Hart van Dirksland, Reginahof 1 in Dirksland gevestigd. Het centrum is ook gericht op ondersteuning van de mantelzorgers: de partner, de familie, maar ook op de vrienden of kennissen, die een groot deel van de zorg voor mensen met geheugenproblemen op zich nemen. Het ontmoetingscentrum is de eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Onder het genot van een kop koffie en/ of thee is er zaterdag 2 mei vanaf 10.00 uur gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, informatie te vragen. Naast de gastvrouwen is er een casemanager dementie aanwezig. Ook is er de mogelijkheid om uw eigen hobby mee te nemen of gebruik te maken van de BrainTrainer, een spelcomputer speciaal voor mensen met geheugenproblemen.

U kunt rond 12.30 uur gebruik maken van een eenvoudige lunch uit eigen keuken. Edwin Wendt verzorgt van 13.30 tot 15.00 uur een muzikaal programma. Een combinatie van oude, vertrouwde muziek met de entourage van de originele slingergrammafoon, een originele His Masters Voice 78-toerenspeler. Naast de collectie 78-toerenplaten zoals de bekende nummers als ‘In the Mood’, ‘Naar de speeltuin’, ‘Bei mir bist du schön’, neemt Edwin ook een grote verzameling klassiekers uit de jaren veertig en vijftig mee. De herinnering van de één roept de herinnering van de ander op. Heeft u specifieke wensen wat het repertoire betreft, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Aanmelding U hoeft zich niet aan te melden. U bent op elk gewenst tijdstip van harte welkom. Voor koffie, thee en lunch wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de casemanagers, tel. 06 83678417, e-mail info@ ketenzorgdementie-go.nl.

Strandje in Ooltgensplaat wordt opgeknapt OOLTGENSPLAAT - Het strandje in Ooltgensplaat wordt opgeknapt. Zo wordt onder andere het grasveld geëgaliseerd, het parkeerterrein wordt opgeknapt, er komt een kindergedeelte - voorzien van zand, er wordt een drijvende steiger geplaatst, er komen picknicktafels, bankjes, een BBQ-plaats en minivoetbaldoeltjes. Kortom, het strandje wordt een stuk aantrekkelijker voor de inwoners van Ooltgensplaat, voor toeristen en passerende fietsers en wandelaars. Bij de plannen voor de opknapbeurt van het strandje zijn de Vereniging Dorpsraad Ooltgensplaat, de Stichting BOOG, de Stichting Nieuw Oeltgen en een lokale horecaondernemer betrokken. “De plannen voor het opknappen van het strandje bestonden al wat langer. De plannen worden nu uitgevoerd door financiering vanuit de gemeente, het Integraal Ruimtelijk Programma (IRP) Goeree-Overflakkee en de relatie met Waterpoort. Een mooi resultaat, waarmee we in Ooltgensplaat weer een fijne plek krijgen aan het water, waar inwoners, fietsers en wandelaars van het gebied kunnen genieten en kunnen ontspannen”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt. De betrokken partijen in Ooltgensplaat reageren ook enthousiast op de opknapbeurt: “We kunnen binnenkort in Ooltgensplaat het strandseizoen nieuw leven in blazen, met een opgeschoond en opgeknapt strand!”, aldus Hans Bal en Bram den Exter. De werkzaamheden zijn naar verwachting in de derde week van juni afgerond. Er wordt nog een datum geprikt waarop het strandje officieel en feestelijk in gebruik wordt genomen. Integraal Ruimtelijk Programma Het IRP is een samenwerkingsverband van de gemeente Goeree-Overflakkee en de Provincie Zuid-Holland. De gemeente en de provincie hebben kortgeleden een subsidieverordening vastgesteld, waardoor ze gezamenlijk kunnen investeren in concrete projecten en ontwikkelingen. In het project Waterpoort werken drie

provincies, zes gemeenten, het waterschap en andere partijen rondom het Krammer-Volkerak-Zoommeer samen aan diverse plannen en ontwikkelingen in het gebied. De ontwikkelingen in Ooltgensplaat sluiten daar mooi op aan.

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Ook voor uw keuken in De Nieuwe Oostdijk te Goedereede slaagt u bij Tieleman Keukens

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3x ERVARING BESTE UITSLUITEND KEUKEN& SPECIALIST VAKMANSCHAP TOPMERKEN VAN NL

3x BESTE TIELEMAN HECHT KEUKENSPECIALIST FAMILIEBEDRIJF BANKGARANTIE VAN NL

KLANTTEVREDENLEVENSLANG HECHT FAMILIEBEDRIJF HEIDS GARANTIE SCORE

KLANTTEVREDENUITSLUITEND VERRASSENDE HEIDS TOPMERKEN ACTIES SCORE

UITSLUITEND TIELEMAN VOOR DE KIDS BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOS & PSII

ERVARING LEVENSLANG TIELEMAN & INSIDE VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

3x BESTE VERRASSENDE LEVENSLANG KEUKENSPECIALIST GARANTIE ACTIES VAN NL

VERRASSENDE HECHT VOOR DE KIDS FAMILIEBEDRIJF ACTIES BIOS & PSII

KLANTTEVREDENVOOR INSIDE DE KIDS HEIDS SCORE BIOS LUNCHROOM & PSII

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3xERVARING BESTE KEUKENUITSLUITEND & SPECIALIST VAN NL VAKMANSCHAP TOPMERKEN

3x BESTE HECHT KEUKENTIELEMAN SPECIALIST FAMILIEBEDRIJF VAN NL BANKGARANTIE

HECHT KLANTTEVREDENLEVENSLANG FAMILIEBEDRIJF HEIDS GARANTIE SCORE

VERRASSENDE KLANTTEVREDENUITSLUITEND ACTIES HEIDS TOPMERKEN SCORE

UITSLUITEND TIELEMAN VOOR DE KIDS: BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOSCOOP & PS2

ERVARING LEVENSLANG TIELEMAN & INSIDE VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

3x BESTE VERRASSENDE KEUKENLEVENSLANG SPECIALIST ACTIES VAN NL GARANTIE

VERRASSENDE HECHT VOOR DE KIDS: FAMILIEBEDRIJF ACTIES& PS2 BIOSCOOP

KLANTTEVREDENVOORINSIDE DE KIDS: HEIDS SCORE BIOSCOOP & PS2 LUNCHROOM

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3xERVARING BESTE KEUKENUITSLUITEND & SPECIALIST VAN NL VAKMANSCHAP TOPMERKEN

SHOWROOM 3x BESTE HECHT KEUKENTIELEMAN SPECIALIST FAMILIEBEDRIJF VAN NL BANKGARANTIE

HECHT KLANTTEVREDENLEVENSLANG FAMILIEBEDRIJF HEIDS GARANTIE SCORE

UITSLUITEND INSIDE TOPMERKEN LUNCHROOM

TIELEMAN BANKGARANTIE

BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOSCOOP & PS2

VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

SPECIALIST ACTIES VAN NL GARANTIE

FAMILIEBEDRIJF ACTIES& PS2 BIOSCOOP

VERRASSENDE ACTIES

VOOR DE KIDS BIOS & PSII

INSIDE LUNCHROOM

Bekijk de acties in de speciale Nieuwe Oostdijk keukenbrochure UITSLUITEND INSIDE TOPMERKEN LUNCHROOM

KORENDREEF 15 //ERVARING 3241 AS3x BESTE MIDDELHARNIS // KLANTTEVREDENTVOORINSIDE 0187 - 602 555 VERRASSENDE KEUKENVERRASSENDE HECHT UITSLUITEND TIELEMAN LEVENSLANG TIELEMAN & LEVENSLANG UITSLUITEND VOOR DE KIDS: VOOR DE KIDS: DE KIDS: INSIDE INSIDE

VERRASSENDE KLANTTEVREDENUITSLUITEND ACTIES HEIDS TOPMERKEN SCORE

LEVENSLANG GARANTIE

HEIDS SCORE BIOSCOOP & PS2 LUNCHROOM

TOPMERKEN LUNCHROOM

TWITTER TIELEMANKEUKENS // FACEBOOK TIELEMAN-KEUKENS

TIELEMAN BANKGARANTIE

LEVENSLANG GARANTIE

TIELEMAN BANKGARANTIE

LEVENSLANG GARANTIE

VERRASSENDE ACTIES

VOOR DE KIDS: BIOSCOOP & PS2

INSIDE LUNCHROOM

VERRASSENDE

VOOR DE KIDS:

INSIDE LUNCHROOM

ACTIES BIOSCOOP & PS2 Financieel gezond

UITSLUITEND TOPMERKEN

HECHT FAMILIEBEDRIJF

UITSLUITEND TOPMERKEN

UITSLUITEND HECHT TOPMERKEN FAMILIEBEDRIJF

HECHT FAMILIEBEDRIJF

KIJK VOOR EEN IMPRESSIE OP

WWW.TIELEMAN.NL KLANTTEVREDENHEIDS SCORE

LEVENSLANGE ERVARING & VAKMANSCHAP SERVICE

3xVERRASSENDE BESTE KEUKENERVARING & SPECIALIST ACTIESVAN NL VAKMANSCHAP

3x KLANTTEVREDENBESTE VOOR DEKEUKENKIDS: SPECIALIST HEIDS SCORE VAN BIOSCOOP & PS2NL

KLANTTEVREDENLEVENSLANGE INSIDE HEIDS SERVICE SCORE LUNCHROOM

VERRASSENDE LEVENSLANGE KEUKENS ACTIES VOORSERVICE ELK BUDGET

VERRASSENDE VOOR DE KIDS: EIGEN ACTIES BIOSCOOP & PS2 MONTAGEDIENST

ERVARING & VOOR PLAATSING INSIDE DE KIDS: IN VAKMANSCHAP HEEL BIOSCOOP LUNCHROOM NEDERLAND & PS2

3x BESTE KEUKENKEUKENS INSIDE SPECIALIST VAN NL VOOR LUNCHROOM ELK BUDGET

KLANTTEVREDENKEUKENS EIGEN HEIDS VOOR MONTAGEDIENST ELKSCORE BUDGET

LEVENSLANGE PLAATSING EIGEN IN SERVICE HEEL MONTAGEDIENST NEDERLAND

VERRASSENDE PLAATSING IN HEEL ACTIES NEDERLAND

VOOR DE KIDS: BIOSCOOP & PS2

INSIDE LUNCHROOM

KEUKENS VOOR ELK BUDGET

EIGEN TIELEMAN PLAATSING IN BANKGARANTIEHEEL NEDERLAND MONTAGEDIENST

RUIM 70 OPSTELLINGEN HECHT FAMILIEBEDRIJF

KLANTTEVREDENERVARING & VAKMANSCHAP HEIDS SCORE

3xERVARING BESTE KEUKEN& UITSLUITEND SPECIALIST VAN NL VAKMANSCHAP TOPMERKEN

3x BESTE HECHT KEUKENTIELEMAN SPECIALIST FAMILIEBEDRIJF VAN NL BANKGARANTIE

HECHT KLANTTEVREDENLEVENSLANG FAMILIEBEDRIJF HEIDS SCORE GARANTIE

VERRASSENDE KLANTTEVREDENUITSLUITEND ACTIES HEIDS SCORE TOPMERKEN

UITSLUITEND TIELEMAN VOOR DE KIDS: BANKGARANTIE TOPMERKEN BIOSCOOP & PS2

ERVARING & LEVENSLANG TIELEMAN INSIDE VAKMANSCHAP BANKGARANTIE GARANTIE LUNCHROOM

3x BESTE VERRASSENDE KEUKENLEVENSLANG SPECIALIST ACTIES VAN NL GARANTIE

VERRASSENDE HECHT VOOR DE KIDS: FAMILIEBEDRIJF ACTIES& PS2 BIOSCOOP

KLANTTEVREDENVOORINSIDE DE KIDS: HEIDS SCORE BIOSCOOP & PS2 LUNCHROOM

UITSLUITEND INSIDE TOPMERKEN LUNCHROOM

Antwoord krijgen op uw woonvragen

TIELEMAN BANKGARANTIE

Denkt u na over een woonplek in het pittoreske Goedereede? U heeft groot gelijk! Kom uw financiële mogelijkheden bij ons ontdekken. U kunt zich online al oriënteren via het Rabobank Hypotheekdossier. Wilt u daarna een persoonlijk gesprek? Wij adviseren u graag.

Een aandeel in elkaar

VERRASSENDE ACTIES

VOOR DE KIDS: BIOSCOOP & PS2

TIELEMAN PRESENTATIE OP TIELEMAN BANKGARANTIE WARE GROOTTE BANKGARANTIE

RUIM 70 OPSTELLINGEN INSIDE LUNCHROOM

en u meteen thuisvoelen in De Nieuwe Oostdijk.

Ontdek uw financiële mogelijkheden

Vrijblijvend een afspraak maken? Bel (0186) 89 10 00

LEVENSLANG GARANTIE

GRATIS EN RUIM PARKEREN

RUIM 70 OPSTELLINGEN

GRATIS EN RUIM PARKEREN

GRATIS PRESENTATIE EN RUIM OP PARKEREN WARE GROOTTE

PRES WAR


Design: Sfa Print bv.

Op 16 mei gaat het gebeuren...

Spannend hè, als het zo dichtbij komt? Estate Invest ontwikkelt een bijzonder project aan de rand van Goedereede. De Nieuwe Oostdijk bestaat uit 67 verschillende woningen van nu met de uitstraling van toen. Kortom: oog voor detail, extra ruime percelen, kwaliteitsmaterialen en zeer aantrekkelijke prijzen! De zeer riante woningen worden gekenmerkt door een tijdloze architectuur met moderne elementen. De prachtige detailleringen geven iedere woning een eigen identiteit.

T H U IS IN GOEDER EEDE TUSSENWONING

2-ONDER-1-KAP

v.o.n. vanaf

v.o.n. vanaf

€ 189.000,-

€ 315.000,-

Zaterdag 16 mei

VERKOOPDAG

Start om 14.00 uur in Hotel-Restaurant Duinzicht, Oude Nieuwlandseweg 13, Ouddorp

VRIJSTAAND v.o.n. vanaf

€ 375.000,-

HOEKWONING v.o.n. vanaf

€ 219.000,STRAND - 2,8 km SUPERMARKT - 700 m NATUURGEBIED - 1,8 km KWADE HOEK EUROPOORT/ - 20 km MAASVLAKTE ROTTERDAM - 50 km CENTRUM

Thuis Goedereede in

De Hofjes 16 3241 ML Middelharnis 0187 - 48 04 00

67 VERSCHILLENDE WONINGEN VAN NU MET DE UITSTRALING VAN TOEN

info@estateinvest.nl www.estateinvest.nl U vindt ons ook op

Er wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals keramische dakpannen, hardhouten kozijnen en zinken hemelwaterafvoeren. Bovendien worden alle woningen op zeer royale percelen gerealiseerd met achtertuinen tot wel 25 meter diep. De Nieuwe Oostdijk is tot stand gekomen met toepassing van vraaggerichte projectontwikkeling. Uit jarenlange inventarisatie onder woningzoekenden komt duidelijk naar voren dat er vraag is naar grote woningen op royale percelen. Geschikt voor alle (toekomstige)

gezinssituaties en met respect voor het karakter van Goedereede. Daarnaast biedt Estate Invest u maatwerk in De Nieuwe Oostdijk middels een 12-tal zeer riante bouwkavels waarop u zelf de mogelijkheid heeft uw eigen vrijstaande of levensloopbestendige woning te realiseren. Uiteraard is het ook mogelijk om in samenspraak met Estate Invest een woning te realiseren welke geheel is afgestemd op uw woonwensen. En dat is precies wat De Nieuwe Oostdijk te bieden heeft. De uitstraling van toen en het comfort van nu in een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag de speciale brochure aan. Deze kunt u ook doorbladeren via de website.

WWW.DENIEUWEOOSTDIJK.NL

Eilanden-Nieuws woensdag 29 april 2015  

Huis-aan-huiskrant Goeree-Overflakkee dinsdag 29 april 2015

Eilanden-Nieuws woensdag 29 april 2015  

Huis-aan-huiskrant Goeree-Overflakkee dinsdag 29 april 2015

Advertisement