Page 1

Woensdag 27 mei 2015

8412

Wethouder Tollenaar is getrouwd

3

Kraamcentrum DAT adopteert ooievaars

11

500 deelnemers Pinksterpad

17

Eerste paal voor Groene Zoom flat

Hogere ozb voor glasvezelkabel GOEREE-OVERFLAKKEE - Bij de beantwoording van de algemene beschouwingen van de politieke fracties in de gemeenteraad deed wethouder Trouwborst (VVD) een prikkelende en opvallende suggestie. Bij het verzoek uit de raad om aandacht te schenken aan verbetering van internetverbindingen op het eiland, opperde de wethouder of het aanleggen van een glasvezelkabel wellicht mogelijk zou kunnen worden gefinancierd door een verhoging van de onroerend goedbelasting (ozb). Een ludiek of serieus perspectief? In ieder geval reageerde de VVD-raadsfractie (zelfs non-verbaal) niet enthousiast op deze gedachte.

Illegaal feest

Onder aanwezigheid van o.a. oud-bewoners en toekomstige bewoners werd de eerste paal geslagen, ondanks dat ‘t de laatste was. 

SOMMELSDIJK - “Het is zo ver. De bouwvergunning is onherroepelijk. We kunnen aan de slag!” Die woorden sprak directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk van woningcorporatie FidesWonen donderdagmiddag 21 mei aan de Groene Zoom in Sommelsdijk. Door Hans Villerius

bouwkuil, waarin al heel wat heipalen de grond in zijn gegaan om de nieuw te bouwen Groene Zoom flat straks te stutten. Op één na waren alle palen al geslagen. Maar juist die allerlaatste paal was bewaard om er de officiële eerste paalslag mee te verrichten. Dat gebeurde vorige week donderdagmiddag. Een werkje dat weggelegd was voor Rien Beijer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FidesWonen.

Op de plek waar veertig jaar lang een flatgebouw heeft gestaan, maar waar nu één open ruimte gaapt. Vorig jaar werd het complex gesloopt, maar met de bedoeling om op dezelfde plek een nieuw appartementengebouw neer te zetten. En daarvoor ligt er nu een

Kerntaak Maar Van der Valk noemde het niet vanzelfsprekend dat FidesWonen vandaag laat zien door te gaan met het bouwen van sociale huurwoningen. “De corporatiesector heeft een hectische tijd doorgemaakt, maar de

zon breekt door, ondanks de overheid die een forse heffing aan de corporaties oplegt. Ondanks heffingen voor collega corporaties die in problemen zijn gekomen. En ondanks de nieuwe Wongingwet van minister Blok waarin de mogelijkheden voor corporaties beperkt worden. Een wet waarin de minister feitelijk roept dat woningcorporaties terug moeten naar hun kerntaak: alleen voorzien in sociale huurwoningen. “Maar op GoereeOverflakkee hoeven we helemaal niet terug naar de kerntaak, om de eenvoudige reden dat we daar nooit vandaan gegaan zijn. Gepast trots zijn we er dan ook op dat we hier samen met de collega corporaties nog steeds betaalbare en goed onderhouden huurwoningen kunnen aanbieden. Hoewel het er niet

Duofiets voor Hernesseroord

Foto: Hans Villerius

makkelijker op is geworden, blijven we uitdagingen zien, namelijk om vanuit onze missie om woningzekerheid te bieden voor mensen die daar zelf onvoldoende in kunnen voorzien, te zorgen voor betaalbare woningen, die van voldoende kwaliteit zijn en die voor onze woningzoekenden ook beschikbaar zijn.” Mooiste plekje Van der Valk gaf aan dat het slopen van de voormalige flat heel wat voeten in de aarde heeft gehad. “Al in 2010 werden de eerste gesprekken gevoerd over de toekomst van de flat. Lees verder op pagina 6.

MELISSANT - Bij de Slikken van Flakkee heeft de politie zaterdagavond een illegaal feest beëindigd. Er waren veel feestgangers aanwezig, de politie schat het aantal tussen de vijf- en zeshonderd. Op zondagmorgen moest de politie opnieuw ingrijpen, omdat het feest opnieuw van start was gegaan. Toen zijn de aggregaat en muziekapparatuur in beslag genomen.

Controle extreme sporten GOEREE-OVERFLAKKEE - Op Tweede Pinksterdag hebben politieagenten gecontroleerd of extreme sporters zoals kitesurfers zich houden aan de ingestelde zones. Er bevondt zich een aantal kitesurfers buiten het aangewezen gebied. In samenwerking met de reddingsbrigade zijn de watersporters uit het water gehaald en hebben ze een waarschuwing gekregen van de politie.

Rijplaten gevonden OOLTGENSPLAAT - In de Prunuslaan zijn vorige week rijplaten gevonden. De rijplaten zijn afkomstig van diefstal en in beslag genomen. Er is een onderzoek gestart. Tips zijn welkom en kunnen worden doorgegeven aan de politie, via 0900-8844.

Spooknota GOEREE-OVERFLAKKEE - Politieagent Van Heemst meldt dat er bij een Ouddorps bedrijf een nota was binnengekomen uit het buitenland voor opname in het BTW-register. Dat is een spooknota. De agent waarschuwt om alert te blijven op vreemde nota’s.

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Tieleman Keukens introduceert nieuwe keukens by Eric Kant op spectaculaire wijze.

MIDDELHARNIS - Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst om tenminste vijf dagen per week 30 minuten te bewegen. Omdat niet alle cliënten van Zuidwester even mobiel zijn of in staat zijn om zelfstandig op pad te gaan, komen ze niet altijd aan deze norm. Met een duo-fiets is het voor veel cliënten wel mogelijk om deze norm te halen. Daarom is het goed nieuws dat Zuidwester een een cheque ter waarde van € 4.200,- heeft ontvangen van zorgverzekeraar VGZ. Daarmee is een duofiets aangeschaft. Op de foto staat Aart Kool, voorzitter van de Raad van Advies van VGZ, die samen met een cliënt een rondje fietst met de nieuwe aanwinst.

Zie pagina 7.


Donderdag 28 mei DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. STELLENDAM - Fietstocht voor 55+ richting Oostvoorne, c.a. 45 km. Opgeven: 0187491653 of 0187-602411. Vrijdag 29 mei OUDDORP - Tabletcafé. Openbare Bibliotheek. Van 18.00 uur tot 20.00 uur. Voor gebruikers van iPad en andere tablets.

Zaterdag 30 mei DIRKSLAND - Kleinschalige markt van 10.00 tot 15.00 uur. Reginahof 1. DIRKSLAND - Brocante tuinfair van 11.00 tot 16.00 uur. Paulina van Weellaan 2. HERKINGEN - Jaarmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente. Van 9.30 tot 14.00 uur. MELISSANT - Jaarmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente. Van 9.30 tot 15.00 uur. www.brilcentrumkeuvelaar.nl SOMMELSDIJK - Bingo in de Sperwer. Aanvang 19.30 uur. Zandpad 56 - Middelharnis SOMMELSDIJK - Jaarmarkt in ring rondom de Hervormde Kerk, van 9.30 tot 15.30 uur. (0187) 483437 OUDDORP - Bijeenkomst SGP-jongeren ‘Laat Defensie niet schieten’. Legerpredikant ds. Den Boer. Verenigingsgebouw Eben Haëzer, Preekhillaan 3. Aanvang 19.30 uur. www. ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! sgpjgoedereede.spgo.nl ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Maandag 1 juni MIDDELHARNIS - Rabobankzaal Diekhuus. Zendingsavond SCFS over de zending onder zeelieden. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur. MIDDELHARNIS - Informatieavond over het werken met verslaafde straatjeugd in Bolivia. Vanaf 20.00 uur in de Emmaüskerk, Kon. Julianaweg 64.

RESTANTENUITVERKOOP!

Donderdag 4 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. OUDDORP - De Overkant, Dijkstelweg 33. Concert Trio Tob e Sung. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop via VVV Goeree-Overflakkee 0187-681789. STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Kindervoorstelling door kinderen van de basisscholen. Van 14.00 tot 15.00 uur op het voetbalterrein en bij slecht weer in de gymzaal

Zaterdag 30 mei 10.00 - 14.00 uur geopend

Zaterdag 6 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 (elke eerste zaterdagmorgen van de maand) van 9.00 tot 12.00 uur. MIDDELHARNIS - Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Kringloopcentrum Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49. MIDDELHARNIS - Inleveren spullen zomermarkt van Christelijk Gereformeerde Kerk. Iedere eerste zaterdag van de maand vanaf 9.30 tot 11.00 uur bij de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Meer info via activiteitencommissie@cgkmiddelharnis.nl MIDDELHARNIS - Verkoop tweedehands spullen op Havendag aan de Oostelijke Achterweg van 9.00 tot 15.00 uur. NIEUWE-TONGE - Zomerzangavond Rehobôthkoor in de Hersteld Hervormde Kerk. Aanvang 19.30 uur.

Aanbieding: Fissler Kookset

5 Delig Hoogwaardig roestvrij staal 18/10. Alle warmtebronnen van € 399,- voor € 179,-.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

N. A. van Kempen

beëdigd makelaar / taxateur

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis voor onderhoud of reparatie.

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

Zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Actie bij Meinster Wonen tijdens de ‘Bommel braderie’

De strategie die écht werkt!

 

Bezuijen Bemiddeling

WWW.FLAKKEESCHEBAZAR.NL

Zaterdag 20 juni ACHTHUIZEN - Tweedehands kleding verkoop van 10.00 tot 16.00 uur. De opbrengst gaat naar goede doelen: Carina Saarloos in Mali (www.carinainmali.nl) en stichting MMI (www.mmint.nl). Schaapsweg 25 te Achthuizen.

Bieden & Wonen

U heeft uw woning te koop staan en er is geen beweging (meer) omtrent de verkoop van uw huis. Dankzij Bieden en Wonen kunnen geïnteresseerden een bod doen vanaf een door u bepaalde prijs. Er wordt

GA SNEL NAAR

geboden tot het gewenste bedrag bereikt is. Zodra u en de hoogste bieder een bedrag zijn overeengekomen kunnen wij u feliciteren met de verkoop! Meer informatie en de voorwaarden vindt u op onze website.

Koolweg 32

mobiel 06 - 53 33 19 80

3253 LH Ouddorp

mobiel 06 - 10 55 87 77 (Deutsch)

telefoon 0187 - 68 48 68

email

fax

internet www.bezuijenbemiddeling.nl

0187 - 68 45 35

info@bezuijenbemiddeling.nl

SUPER DEAL Terrasscherm actie ST – 1500 en ST-2000

Verkoopprijs vanaf 300cm breed à € 674,00 (excl. montage) Garnituur: RAL 9001, Maatwerk, Doekconfectie: verlijmd, Zijkappen als optie De actieperiode loopt t/m 30 mei 2015

INCLUSIEF ESMO MOTOR

GEHELE SWELA SUNVAS COLLECTIE

INCLUSIEF WANDSCHAKELAAR Powered  by  


WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

3

Wethouder Tollenaar trouwt in Goedereede GOEDEREEDE - Voor wethouder Frans Tollenaar was het vrijdag 22 mei een bijzondere dag. Nadat een aantal jaren geleden zijn vrouw Corrie overleed en Frans als weduwnaar kinderloos achterbleef, mocht hij vrijdag weer een levensgezellin aan zijn zijde gevoegd zien: Henriëtte Scheele, met wie hij vrijdagmorgen in het huwelijk trad in de Toren van Goedereede. Het huwelijk werd voltrokken door oud-wethouder Ton Admiraal van de voormalige gemeente Goedereede, die later door Frans Tollenaar werd opgevolgd.

geleden al toe. Zo is het dus ook gebeurd. De vier kinderen en twee kleinkinderen van de bruid stonden erbij toen de huwelijksakte werd ondertekend en ook zij mochten hun handtekeningen zetten in het trouwboekje dat het echtpaar mee zou krijgen. Muzikaal intermezzo Toen na de huwelijksvoltrekking het bruidspaar en zijn gasten de indrukwekkende benedenruimte van de toren weer verlieten, beierden tientallen meters hoger zowel de grote als de kleine luidklok dat het een lieve lust was. En nauwelijks hielden deze hun galm in, of de beiaardier nam het over en voegde met carillonspel het bruidspaar de zegenbede toe van Psalm 134: ‘Dat ‘s Heeren zegen op u daal’.

Door Hans Villerius

Ook Henriëtte weet wat het is om een echtgenoot te verliezen, zelfs al op jonge leeftijd. Ze bleef met vier kinderen achter. Aan die moeilijke periodes refereerde Admiraal ook toen hij sprak over de stormen die over beider levenszee zijn gegaan. Maar ook dat daarna de lucht opklaarde en de zon weer doorbrak, toen Frans (59) en Henriëtte (51) elkaar mochten vinden. “Groot is Uw trouw, o Heer’”, zo citeerde Admiraal daarom toepasselijk de woorden van dit bekende lied. Blijdschap en geluk straalde het bruidspaar uit, toen ze vrijdagmorgen rond kwart over elf voor de huwelijksvoltrekking arriveerden bij de Toren

Rondom de huwelijksvoltrekking van wethouder Tollenaar, afgelopen vrijdag.  van Goedereede, waar hoog uit de galmgaten beiaardier Jan Bezuijen de feestelijke klanken van Mendelssohn’s bekende Bruiloftsmars vanuit het carillon naar beneden liet dwarrelen, over de daken van het historische en zonovergoten stadje, waar het frisse

groen en de zoete geur van bloesems als een sluier rond kerk en toren hingen. Graag wilde Tollenaar dat hier, in Goedereede, het huwelijk werd voltrokken. “In de tijd rond het overlij-

Bezuiniging Molenstichting voorlopig van de baan GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bezuinigingsplan destijds in een motie aangegeven dat voor de Molenstichting nog bezien moest worden of de bezuiniging niet tot onaanvaardbare problemen zou leiden. Het college werd verzocht indien dit het geval zou zijn, met nadere voorstellen te komen. In een raadsbrief geeft het college aan welke contacten er in de afgelopen periode zijn geweest en tot welke conclusie die heeft geleid. De volksvertegenwoordiging wordt voorgesteld in de ontwerp begroting 2016 en volgende jaren de opgenomen bezuiniging niet verder door te voeren. Door Jaap Ruizeveld

Het college heeft binnen de begroting in de uitgaven voor cultuureducatie tot en met 2016 dekking gevonden, omdat de uitgaven voor dit onderwerp momenteel lager zijn dan in andere jaren. Daarna wordt gezocht naar andere dekking voor het bedrag dat nu niet zal worden bezuinigd. In de bezuinigingsopgave voor de Molenstichting waren voor 2014 (7.000 euro), voor 2015 (14.000 euro) en voor 2016 een bedrag van 22.000 euro ingeboekt. Geen subsidiefondsen Vorig jaar zijn er gesprekken gevoerd met het bestuur van de Molenstichting, wijlen wethouder Koningswoud en de beleidsadviseur. In dat overleg

De molen in Herkingen.  is benadrukt dat de opgelegde bezuiniging niet haalbaar is. Onderzocht moest worden welke financiële bronnen zouden kunnen worden aangewend. Gebleken is dat landelijke subsidiefondsen niet kunnen worden ingezet voor regulier onderhoud, maar uitsluitend voor projecten. Deze weg is dus niet begaanbaar. In dat licht bezien is de bezuiniging voor 2015 niet doorgevoerd, maar uitgesteld. Hogere uitgaven Dit jaar zijn de gesprekken voortgezet. De Molenstichting heeft het gemeentebestuur gevraagd de subsidiekorting niet verder door te voeren. Zij ervaart naast het genoemde probleem in haar huidige exploitatie knelpunten, daar zij hogere uitgaven

Foto: Archief Eilanden-Nieuws heeft als gevolg van opeenvolgende onderhoudstegenvallers aan molens. De prijs van bouwkundige investeringen stijgt daarbij, in tegenstelling tot de inkomsten, zodat verder bezuinigen op de subsidie onherroepelijk tot problemen bij de stichting zal leiden. Gelet hierop wil het college in de ontwerp begroting 2016 en volgende jaren een zodanige raming opnemen, dat de bezuiniging niet verder behoeft te worden doorgevoerd. Uiteraard is het de bevoegdheid van de raad om de begroting vast te stellen. Het college heeft, zoals gemeld, binnen de begroting tot en met 2016 dekking gevonden. Daarna zal worden gezocht naar andere dekking voor het niet te bereiken ingeboekte bezuinigingsbedrag.

Foto’s: Hans Villerius den van Corrie heb ik zo veel warme belangstelling en medeleven vanuit Goedereede en vanaf het hele eiland mogen ervaren, dat ik het fijn vind om hier straks de nieuwe huwelijksverbintenis te sluiten”, zo vertrouwde Tollenaar ons een aantal maanden

Voordat het dagprogramma verder werd afgewerkt, was er nog een muzikaal intermezzo in de Hervormde kerk te Goedereede, waar eerst de kinderen en één van de kleinkinderen het bruidspaar toezongen en daarna Jan Bezuijen, zowel op het orgel als op de piano, een aantal toepasselijke liederen speelde. De kerkelijke bevestiging van het huwelijk vond plaats in de Gereformeerde Gemeente te Waarde. In deze plaats vestigt het echtpaar Tollenaar zich ook.

Stap op de fiets voor Hospice Calando

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 2, 3 en 4 juni is de Flakkeese Avondfietsdriedaagse. Deelnemers stappen dan op de fiets om geld in te zamelen voor het goede doel. De tocht is geschikt voor het hele gezin en de afstand is ongeveer 25 km. De start is iedere avond om 19.00 uur bij Garage Knöps, Langeweg 115 te Sommelsdijk. Dat is ook het eindpunt van de verschillende routes. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meefietsen, daarboven bedraagt het inschrijfgeld € 5,00. p.p. Dat bedrag kan bij de start worden betaald. Het is ook mogelijk om één of twee keer mee te doen in plaats van alle drie de avonden. De opbrengst is bestemd voor Hospice Calando in Dirksland. Een thuis waar men met zorg en aandacht, kwaliteit wil toevoegen aan de laatste dagen van het leven.

Rectificatie Haakworkshop

Aanvulling artikel belevingstuin

OUDDORP - In het meinummer van Over Flakkee staat in de agenda een haakworkshop aangekondigd bij Jorbeau Kreatief. Hierbij staan foutieve gegevens vermeld. De eerstvolgende haakworkshop is op donderdag 4 juni. Neem voor meer informatie contact op met Jorbeau Kreatief. Het telefoonnummer is 0187-684002.

MIDDELHARNIS - Vorige week stond er een artikel over de nieuwe belevingstuin voor de bewoners van Hernesseroord. Hierop is nog een kleine aanvulling. Plusmarkt Slingerland in Middelharnis heeft verschillende zaken gesponsord, zoals potgrond, bloemen en eten.


4

WOENSDAG 27 MEI 2015

Gelukkig en gezond is onze dochter en ons zusje geboren op 19 mei Genaamd:

van Rijswijk Henk, Anna en Mara van Rijswijk Westdijk 2, 3247 LM Dirksland

Zo bijzonder, Een heel klein zusje, Een indrukwekkend groot wonder. Dankbaar en blij zijn we met het prachtige dochtertje en zusje dat ons door God is toevertrouwd

Op D.V. 30 mei 2015 zijn wij

Rinus en Addy Pannekoek 40 jaar getrouwd.

We vieren dit met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Clematis 16, 3247 DJ Dirksland

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de vele kaarten en bloemen en andere attenties voor ons 60-jarig huwelijk. Jan en Truus Suijkerbuijk

Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje en alle beetjes die je stierf 't is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelfs ontgaan. Je zegt: Ik ben wat moe. Maar op een keer dan ben je aan je laatste beetje toe.

Diep bedroefd, maar in dankbare herinnering aan wat hij voor ons heeft betekend, geven wij u kennis dat, na een liefdevolle verzorging in verpleeghuis ‘Buitenrust’ te Middelburg, door de Heere op Zijn tijd uit ons midden is weggenomen mijn geliefde, zorgzame man, onze lieve vader en grootvader

Bedroefd geven wij u kennis dat, onverwacht van ons is heengegaan onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

echtgenoot van Cornelia Krijger

Laurina Grinwis-van Ours weduwe van Abraham Grinwis

* 20-4-1931

† 21-5-2015 Tonie en Els Lenie en Wim Elleke en Dick

DA N K B E T U I G I N G

Tim, Caroline en Amélie Kraaijvanger

Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de kaarten en telefoontjes die ik mocht ontvangen tijdens en na mijn ziek zijn.

Het Klooster 9, 3252 BN Goedereede

C. den Eerzamen

19 mei 2015

Dahliapad 69, 3251 CJ Stellendam

Klein- en achterkleinkinderen Correspondentieadres: T.C. Grinwis Jongkoenstraat 42 3252 AV Goedereede De begrafenis heeft plaatsgevonden op dinsdag 26 mei 2015 op de begraafplaats te Stellendam.

Dankbaar met zo’n mooi meisje erbij!

geboren op 23 mei 2015 Krijn en Hanneke Grinwis Isa & Maud Alexiastraat 12, 3248 AW Melissant

De HEERE is mijn Herder. Ps. 23 vers 1b Bedroefd geven wij u kennis dat, na een kort ziekbed, door de Heere van onze zijde is weggenomen mijn zus, schoonzus en tante

Bedroefd geven wij u kennis dat onverwacht van ons is heengegaan onze lieve zuster, schoonzuster en tante

Rina Grinwis-van Ours weduwe van Bram Grinwis

R. Oorbeek-van Ours W. van Ours- Brinkman

ELIZABETH MOERKERKE Uniek, klein, lief en heel bijzonder. Gods wonder!

C. Heijboer-de Blok

- Betje -

J. van Ours-Bergers

in de leeftijd van 84 jaar. N. ter Beek-Moerkerke B. ter Beek

Neven en nichten

Maikel en Rianne Kalle-van Wageningen Rembrandtlaan 163, 3241 AJ Middelharnis

D.V donderdag 28 mei hopen onze lieve ouders, opa en oma

Huibert Gerrit Slingerland & Alida Slingerlandvan Mullem 40 jaar getrouwd te zijn.

Wij willen hen hiermee van harte feliciteren en hen Gods onmisbare zegen toewensen. Dat zij nog vele jaren voor elkaar en ons gespaard mogen blijven. Hun dankbare kinderen en kleinkinderen:

25 mei 2015 Vliedberglaan 104-7, Ouddorp Correspondentieadres: Fam. B. ter Beek Julianaweg 2, 3253 BL Ouddorp Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. donderdag 28 mei van 19.00 tot 20.00 uur in de zaal van ‘De Vliedberg’, Vliedberglaan 100 te Ouddorp. De rouwdienst zal gehouden worden op D.V. vrijdag 29 mei om 13.15 uur in de kerk van de Gereformeerde Gemeente, Spaanseweg 13 te Ouddorp. Omstreeks 14.30 uur zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp. Na de begrafenis is er nog gelegenheid tot condoleren in de zaal van de bovengenoemde kerk. ~ Geen bloemen ~ Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, dan kunt u deze kennisgeving als zodanig beschouwen.

Leo & Rianne

Femke, Annelot, Huibert, Lodewijk, Lieke, Emma

André & Nelleke,

Herbert, Wernand, Joëlla

Lijda & Harrie

Rosalie, Rick, Geert, Annelijne, Juliëtte

Huibert & Annelies

Naómi, Lydia, Rhodé, Esther

Martin & Karin Herriëtte & Rinus Emmalie

Middelweg 2, 3251 LK Stellendam

Intens verdrietig zijn wij, dat we afscheid hebben moeten nemen van onze lieve, ‘bijzondere’ tante

BETJE MOERKERKE Jaap en Lenie Hoogland Ronald en Monique Arie en Marja Hoogland Mandy Kristian

~ Stef ~

geboren 7 januari 1931 te Schiedam overleden 25 mei 2015 te Middelburg C. Collé-Krijger Rositha en Christiaan Sharay Beaudoin Jorn en Sophia Warda Lenette Yorrick Nathan Stephanie en Johan Bart en Chantal René Desiree en René Rembrandtlaan 88, 3241 AL Middelharnis Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 29 mei van 19.30 tot 20.30 uur in de zaal van de Rehobôthkerk, Olympiaweg 44 te Sommelsdijk. De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op D.V. zaterdag 30 mei om 10.00 uur in voornoemd kerkgebouw, waarna de begrafenis zal plaatsvinden omstreeks 11.00 uur op de algemene begraafplaats aan de Molenweg te Sommelsdijk. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in bovengenoemde zaal. ~ Geen bloemen ~ Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, worden verzocht deze advertentie als zodanig te beschouwen.

21 mei 2015

en verdere familie 24 mei 2015

Steven Collé

Bedroefd geven wij u kennis van het overlijden van onze lieve schoonzus

Rina Grinwis-van Ours weduwe van Bram Grinwis

op de leeftijd van 84 jaar. S. van der Spaan-Grinwis † R. van der Spaan † A. Grinwis M.M. Grinwis-Spuy M. Grinwis † M. van Bommel-Grinwis T. van Bommel † M. Kalle-Grinwis J. Kalle † J. Grinwis † E. Grinwis † N. Struik-Grinwis H. Struik Stellendam, 21 mei 2015

Uw laatste wensen in goede handen

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Met droefheid namen wij kennis, dat de Heere uit dit leven heeft weggenomen onze oud-directeur

ARIE VAN LUMMEL in de leeftijd van 76 jaar. Wij wensen de familie veel sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen. Personeel School met de Bijbel Sommelsdijk

Voor uitvaartverzorging op geheel geheel Goeree-Overflakkee

TELEFOON 0187- 491396 Administratie-adres: Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp


cheid

2014

K. van der Laan-Tanis J. Mastenbroek G. Mastenbroek-de Jong H. Mastenbroek M. Mastenbroek-Grinwis G.L. Mastenbroek K. Mastenbroek-Hoek

~ Willy ~

* 14 maart 1931

SAMUEL VAN GURP

De rouwdienst voor familie en belangstellenden, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden * 27 juliop 1926 † 26 mei .2015 worden D.V. donderdag 18 september om 13.15 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’ Sterke de Heere in dit grote plaatsvinden verlies en heilige dezeuur roepstem ons allerBegraafplaats hart. Aansluitend zal ons de begrafenis om Hij 14.30 op de aan Algemene te Ouddorp. Nieuwdorp: G. van Gurp-Witte Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘Eben-Haëzer’ . Nieuwdorp: Teun en Willy van Gurp-van de Vreede ’s-Gravenpolder: Adrie en Catrien van Gurp-Looij Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, wilt u dan deze kennisgeving als zodanig beschouwen. Lewedorp: Janneke en Geurt van den Bosse-van Gurp Nieuwdorp:

Hans en Corrie van Gurp-Weststrate

’s-Gravenpolder:

Els en Kees Corbijn-van Gurp

Lewedorp: En geen inwoner zal zeggen: Ik ben ziek, want het volk, dat daarinNieuwdorp: woont, zal vergeving van ongerechtigheid hebben. Nieuwdorp: Jesaja 33:24 Nieuwdorp: Tot onze diepe droefheid, heeft de Heere tot Nieuwdorp: Zich genomen onze lieve tante Nieuwdorp:

GERDA

Nieuwdorp:

Haar liefde en belangstelling voorGoes: ons zullen wij missen. Nieuwdorp: Wij wensen oma Tanis in haar hoge ouderdom Kamperland: ’s HEEREN ondersteuning toe in dit verlies. Nieuwdorp: Kees en Jacomine Nieuwdorp: Anne-Lieke, Coraline en Elze-Marije Petra Job-Adrie en Wilma Havenweg 35 Bert en Martine 4455 AM Nieuwdorp

Bram en Janneke van Gurp-Walhout Het zit er op, ik heb de ogen Josje van Gurp (in dierbare herinnering) definitief gesloten. Sam en Jeannette van Gurp-de Jager Ik heb mijn leven gewijd aan de techniek. Jostoewijding en Janneke van Met hebGurp-Moerdijk ik hieraan gewerkt. Mijn naasten waren mij herinnering) zeer dierbaar. Jan van Gurp (in dierbare Ik heb mijn leven lang met vreugde Elna en Wim Moerdijk-Boogaard gebridged. Tijdens mijn pensioen heb ik prachtige reizen gemaakt. Dit jaar Wim en Anita van Gurp-Brouwer aanvaardde ik dat ik niet lang meer te Gerard en Mijn Anita dank van Gurp-Meulenberg leven had. gaat uit naar een ieder met wie ik vriendschappelijke Marja en John Schroevers-van Gurp banden had en met wie ik tijdens mijn Ida en Ab Karreman-van Gurp leven gelukkige momenten heb beleefd. Bert en Marijke van Gurp-Schrijver

Karel Bos

Henk en Marjolein van Gurp-de Ridder Kleinen achterkleinkinderen. * 15 oktober 1934 te Noord-Scharwoude † 8 september 2014 te Ouddorp

Ouddorp, 15 september 2014 Gelegenheid tot condoleren vrijdag 29 mei van 19.30 totdanken 20.30 uur aan huis. Wij iedereen die onze lieve Karel en ons steun heeft geboden, op welke De rouwdienst wordt D.V. zaterdag 30 mei om 10.00wijze uur gehouden in vooral de Zuiderkerk, dan ook, tijdensSchoutstraat de laatste 1 te Middelburg-Zuid. maanden van zijn leven. Aansluitend zal de begrafenis om 11.30 uur plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats te NieuwLieve Vati, pa en opa, dorp. Tot onze grote droefheid heeft de Heere, na in onze harten leef je voort. een periode van afnemende krachten, tot Zich Tevens is onze er nalieve de begrafenis genomen oudtante in voornoemde kerk nog gelegenheid tot condoleren. Antje ~ Geen bloemen ~ Cora GERDA MASTENBROEK Charlotte Mocht u sterke door omstandigheden geen rouwbrief ontvangen hebben, dan verzoeken wij u deze Carlijn-li-Xiao De Heere oma en verdere familie in dit advertentie als zodanig te beschouwen. verlies en heilige deze roepstem aan ons aller Maayke † hart.

d aen nk betuiging Pieter Marieke Joran, Matthias, Louiseheel en Josephine Hierbij willen wij iedereen hartelijk Corné en Lieke bedanken voor de belangstelling die wij hebJesse,na Lisa, en Sophie ben ontvangen hetSenn overlijden van onze lieve Lisette moeder, schoonmoeder, oma en ‘ouwe’ oma Herbert en Geline Joshua en Boas

In het bijzonder dank aan:

Uw belangstelling is voor ons een grote steun geweest.

- Medewerkers van ‘Careyn’ thuiszorg en ‘Nieuw Rijsenburgh’ voor de liefdevolle verzorging. - Begrafenisverzorging J. van der Slik en medewerkers18 voor de persoonlijke DINSDAG NOVEMBER 2014begeleiding en correcte verzorging van de begrafenis.

Daan en Lean Mierop Danny en Ellen Rianka en Alex Gelliën en Aidin Jacquelien en Richard Destin

5

Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Herkingen, mei 2015

Middelharnis, mei 2015

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita M.H. van de Ven Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Jan en Selly Bryan Ria en Wim André Zij zorgdeCarolien voor wieenzorg nodig had. Zij hield van Femke, ieder dieRalph haar dierbaar was. Lenny en Bart Ruben,geven Loïs wij u kennis Met diepe droefheid van het overlijden van onze lieve moeder, Pieterstraat 74, en 3248 BH Melissant schoonmoeder oma

job van Nicodis en Ydi

Annemieke Maaike Ook een woord van dank aan Wendy Tuns voor de gesproken woorden en en BegrafenisSietske Pieter verzorging J. van der Slik voor de Bart correcte verzorging van de begrafenis. Correspondentieadres: G.N. Nieuwland-Zweere Kinderen en kleinkinderen Westerstraat 5 3244 BR Nieuwe-Tonge Sommelsdijk, mei 2015 De crematieplechtigheid zal gehouden worden op donderdag 18 september 2014 om 11.15 uur in het crematorium d a n k b“Rotterdam”, e t u i g i nMaeterlinckg weg 101 te Rotterdam-Zuid. Het medeleven en de warme belangstelling die Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condowij mochten ontvangen na het overlijden van mijn leren. lieve man, onze vader, schoonvader en opa

~ Geen bloemen CORNELIA en gaarne in gepaste kleding ~ DE JONG-MOLENAAR

weduwe van Jan deisJong Gelegenheid tot condoleren er op donderdag 18 september 2014 van 19.00 tot 20.30 uur *inHerkingen † Oude-Tonge de zaal van het woonzorgcomplex ‘Vollen6-2-1928 hoven’, Pieterstraat 14 te Melissant. 25-5-2015 Oude-Tonge: Marina en Cees De rouwdienst zal D.V. gehouden worden op vrijdagOude-Tonge: 19 septemberAya 2014 om 13.30 uur in en John de Hersteld HervormdeShyamalie kerk, Julianaweg 2 te Melissant, waarna de Nuwan begrafenis zal plaatsvinden op de nieuwe begraafplaats aan de Nieuweweg te Melissant. Woonzorgcentrum ‘Ebbe en Vloed’, Oude-Tonge Na de begrafenis is er in verenigingsgebouw Correspondentieadres: ‘De Poort’, Voorstraat 14 te Melissant alsnog Fam. Kerstens gelegenheid tot condoleren. Dabbestraat 71A 3255 XB Oude-Tonge

cornelis willem boogerman

Heden heeft de Heere tot Zich genomen onze lieve zus, schoonzus en tante is voor ons een troost geweest.

De afscheidsbijeenkomst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden nu maar uit, jeom hebt13.00 je strijd op Rust vrijdag 29 mei uurgestreden. in het Je hebt het met moed gedaan. Stiltecentrum van veel ‘Ebbe en Vloed’ , ‘t Getij 3 Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden te Oude-Tonge. Aansluitend zal de begrafenis en wie kanopvoelen wat je hebt doorstaan?te plaatsvinden de algemene begraafplaats Oude-Tonge. Met grote droefheid geven wij u kennis van het overlijdentot van onze moeder, Gelegenheid condoleren na deschoonmoebegrafenis der,het oma en kleine oma in Stiltecentrum van ‘Ebbe en Vloed’.

RINA VAN Wij betuigen u daarvoor onze oprechte dank. GRONINGEN-VAN OURS

In het bijzonder willen wij dr. Groenenboom enMiddelharnis: de ‘Buurtzorg’L.bedanken voorOurs de medische Kieviet-van zorg en de goede Ph. verzorging. Kieviet †

van Ours Tenslotte WendyS.J.Tuns voor † de gesproken Ours-van deren Veer woorden tijdens B. devan afscheidsdienst op de begraafplaats en W.J. dhr. van J. van Slik voor de Oud-Beijerland: der der Wendebegeleiding van de begrafenis. van Ours M.J. van der Wende † L. Boogerman-van der Laan en kinderen Kinderen en kleinkinderen

~ Geen toespraken ~ DOEDERINA SCHURING ~ Geen bloemen ~ Dien ~ ~

Als u geen sindsrouwkaart 10 oktoberheeft 1994ontvangen, weduwe dan vragen wij uvan deze advertentie als zodanig te Lourens Vermeer beschouwen.

Hellevoetsluis,mei 14 2015 september 2014 Sommelsdijk,

in de leeftijd van 88 jaar. Martin en Andrea

  

Patricia Nick

 

Jeroen en Nathalie Amy Fay

     

Loura en Willem

DA N K B E T U I G I N G

willempje auperlé-van zetten 15 september 2014

5

Conny en Leen Jeannette en Peter WOENSDAGBram 27 MEI 2015 Patricia en Jacob Machiel, Charlotte, Jeroen Erwin en Lisanne Hanna

Fred en Hanneke Joyce † Marco en Marloes d a n k b e t u i gZola ing Richard en Wendy Hierbij willen wij iedereen bedanken die hun Dex medeleven hebben betoond na het overlijden Karin en Jordy van onze vader en opa Ruud en Rymke

Correspondentie adres:

Mevr. A. Bos-Hofmann Hierbij willen wij iedereen bedanken die hun Rustburg 26 medeleven hebben betoond na het overlijden 3253 VK Ouddorp van onze zorgzame moeder, schoonmoeder en oma De crematieplechtigheid heeft in besloten kring plaatsgevonden op donderdag JANNETJE 11 september 2014ADRIANA in crematorium MIEROP-VAN DER VELDE “Hofwijk” te Rotterdam.

† 15 september 2014

A. Keizer

† 15 september 2014 Trudy en John Willy en Gertjan Claudia, Denise Patricia en Robert Justin, Bradly

Degenen die haar gekend hebben, weten welke lege plaats zij in de familie achterlaat.

Correspondentieadres: Prins Hendrikweg 18, 3253 BV Ouddorp Heden behaagde het de Heere van onze zijde weg te nemen, na een moeitevolle levensavond, mijn Gelegenheid op D.V. woensdag 17 en september innig geliefdetot encondoleren zorgzame man, onze vader, opa overopa van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp.

* 18 juni 1931

sinds 28 september 2008 weduwe van Klaas Zweere

Achterneven en -nichten

15 september 2014 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’, kamer 102-7

echtgenote van Abraham Keizer

Sebastiaan

12 september 2014 Correspondentieadres: Van Wassenaarvliet 1, 2992 WT Barendrecht

         





Nieuwe Ollie B. Bommelwandeling DEN BOMMEL - Afgelopen week werd er in de twee lagere scholen, CBS het Kompas en OBS Ollie B. Bommel in Den Bommel hard gewerkt aan het project Heer Bommelse kunstwerken. Leerlingen maakten kennis met de stripfiguren uit de verhalen van stripauteur Marten Toonder. Een van die striphelden is de heer Ollie B. Bommel, bekend van het bronzen beeld in het centrum van het dorp Den Bommel. De kennismaking door de schooljeugd met de heer van stand moet leiden tot een informatieve Heer Ollie B. Bommelwandeling (van ongeveer een klein uurtje) in het dorp. De activiteit is opgezet door de Dorpsraad Den Bommel met steun van Kern met Pit en ondernemers uit het dorp. Zaterdag 30 mei wordt de wandeling in gebruik genomen. Dat gebeurt in het bijzijn van een familielid van Maarten Toonder, de burgemeester, kinderen en andere aanwezigen. Vanaf 30 mei kan men de route via rode en gele stoeptegels, voorzien van een berenpoot volgen. Een informatieve flyer en plattegrond zijn in voorbereiding, die zal op een aantal punten bij winkels in het dorp en bij het VVV op het eiland worden uitgegeven.

De uitvaart heeft plaatsgevonden dinsdag 16 september vanuit het stiltecentrum van ‘Ebbe en Vloed’ te Oude-Tonge.

Braderie Den Bommel DEN BOMMEL - Op 30 mei is de braderie in Den Bommel. De Hervormde Kerk is die dag van 10.00 tot 15.00 uur open voor bezichtiging en een moment van bezinning. Het 17e eeuwse kerkje is een bijzonder rijksmonument op ons eiland. Om 11.00 uur is er een Sing-in (Opwekking en Joh. De Heer) en om 13.00 uur zingt het Adolfskoor uit Den Bommel. Mensen die graag een keer op het kerkorgel willen spelen kunnen bellen naar: 06-51015649.

Jaarmarkt in Melissant MELISSANT - Op zaterdag 30 mei is de jaarmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente van Melissant in de Voorstraat. Er is een rommelmarkt en er wordt gebakken vis, kibbeling, patat met frikandellen aangeboden. Bezoekers kunnen ook terecht voor een stukje kaas van Van Schaik en brood of wat anders van de bakker van Harberden. Er wordt ook groente en fruit aangeboden en snoep, ondergoed, sokken, kindermode, zelfgemaakte borden, pakken bakmeel, hobbyartikelen, woondecoratie’s, sieraden, tweedehands kleding, hoeden, tweedehands boeken en er is ook een fotograaf aanwezig voor een leuke gezinsfoto. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om prijzen te winnen. De jaarmarkt is van 9.30 tot 15.00 uur.


6

WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

‘Een aantal bewoners van de oude flat zal terugkeren in het nieuwe gebouw’ Vervolg van de voorpagina Onderzoek naar wat er voordeliger zou zijn, grootscheepse renovatie of nieuwbouw, wees uit dat de mogelijkheden tot renovatie beperkt waren en 80 procent zou kosten van wat voor nieuwbouw neergelegd moest worden.” Daarom werd besloten nieuw te bouwen, waarvoor de Dirkslandse architect Krijn Ratsma het ontwerp mocht maken. Tijdens een bewonersavond konden bewoners aangeven welke wensen of voorkeuren ze hadden, zodat daar bij het ontwerp rekening gehouden kon worden. In goede samenwerking met de gemeente, konden de nieuwbouwplannen worden ingepast in een nieuw bestemmingsplan. Eind 2014 vond een aannemerselectie plaats, waarbij Bouwbedrijf Stout als beste kandidaat naar voren kwam. En eerder in dat jaar vond de sloop plaats van het verouderde gebouw, dat niet meer beantwoordde aan de criteria die vandaag de dag aan seniorenwoningen worden gesteld. Zeker niet als deze geschikt moeten zijn voor zorgbehoevende ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven wonen. “Het nieuwe complex krijgt een moderne uitstraling,

terwijl comfort, kwaliteit en ruimte in overeenstemming zullen zijn met de vraag. De toewijzing van de appartementen gaat binnenkort van start. Een aantal bewoners van de oude flat zal terugkeren in het nieuwe gebouw. En als onze huurders straks zeggen: ‘Ik zit hier op het mooiste plekje van het eiland, dan hebben we het goed gedaan!” zo besloot Van der Valk. Uitzonderlijk goed bezig Na hem voerden wethouder Trouwborst namens de gemeente en Arno Hokke namens het bouwbedrijf het woord. De wethouder gaf aan aanwezig te zijn “met een gevoel van weemoed”. Ik ben hier als waarnemer van onze overleden wethouder Piet Koningswoud. Ik mis hem nog dagelijks.” Desondanks was hij blij met “de mooie ontwikkeling” die Fides op deze locatie in gang gezet heeft. En ook met het feit dat de accountant van de gemeente recentelijk aangaf dat Goeree-Overflakkee een unieke en explosieve situatie kent voor wat betreft het aantrekken van de woningmarkt. “Op het eiland zijn jullie op dit punt uitzonderlijk goed bezig!” luidde het compliment dat Goeree-Overflakkee in ontvangst mocht nemen.

Impressie van het nieuwe gebouw aan de Groene Zoom

Informatieavond over zending onder zeelieden

Fracties storten gelden terug GOEREE-OVERFLAKKEE - In de besluitvormende fase stelde de gemeenteraad donderdag het overzicht vast van fractievergoedingen over 2014. Het betekent gelijk dat de gemeente eenmalig als afrekening van deze vergoedingen 1481,91 euro ontvangt. De terugvordering heeft betrekking op de fracties SGP (525 euro), ChristenUnie (227,86 euro), CDA (339,80 euro) en GOS (326,25 euro). Van VKGO wordt geen bedrag teruggevorderd. Uiteraard vergt deze opsomming een toelichting. Door Jaap Ruizeveld

De gemeenteraad besloot op 1 januari 2014 te stoppen met het verstrekken

MIDDELHARNIS - De Werkgroep Seamen’s Christian Friend Society (SCFS) Rotterdam, houdt een informatie- zendingsavond in de Rabobankzaal van Het Diekhuus. SCFS is een organisatie die de zeelieden op de zeeschepen bezoekt, met als doel het persoonlijke contact met de mensen aan boord. Naar aanleiding van die contacten staat evangelisatie en het ondersteunen van de christenen aan boord van de schepen centraal. De afgelopen jaren heeft de werkgroep onder leiding van Felix Henrichs uit Dirks-

land honderden schepen bezocht, die afkomstig waren uit ruim 90 verschillende landen. “Dit werk voorziet in een enorme behoefte, als je bedenkt dat de gemiddelde zeeman 7 tot 10 maanden van huis is en bijna nooit in de gelegenheid is om het schip te verlaten. Over alles wat met dit werk te maken heeft, willen we u graag laten zien en horen wat SCFS doet”, aldus de werkgroep. De bezoekers van de informatieavond zullen uitgebreid geïnformeerd worden over het werk van SCFS onder de zeelui in de havens van Rotterdam. Felix en een aantal van zijn medewer-

kers zullen, met behulp van beeld en geluid, getuigen van wat God onder de zeelui doet. Omdat SCFS Rotterdam dit werk alleen kan doen op basis van giften, wordt er aan het eind van de avond een collecte gehouden. De avond wordt gehouden op maandag 1 juni en de zaal is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en zal duren tot ongeveer 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid voor een informeel samenzijn, waarin u vragen kunt stellen en de stand bezoeken. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Meer info via: 06 1117 8183.

van fractievergoedingen. In dat jaar konden de raadsfracties van SGP, CU, CDA, GOS en VKGO op grond van de Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Goeree-Overflakkee nog gebruik maken van een deel van het niet bestede deel van het fractiebudget 2013. Van genoemde raadsfracties is een verantwoording van de besteding van de kostenvergoeding 2014 ontvangen. Eerder was al afgesproken dat niet gebruikt fractiebudget 2014 aan de gemeente zou worden terugbetaald. De verantwoordingen zijn getoetst aan de verordening. De controle vond plaats door een onderzoekscommissie waarin door het presidium benoemde raadsleden (Van der Boom, Heintjes en Osinga) zitting hadden. Met ingang van dit jaar 2015 kunnen de fracties in het geheel geen aanspraak meer maken op de omschreven vergoeding.

Voorzieningen bij twee bibliotheken GOEREE-OVERFLAKKEE – Op korte termijn zullen er naast het plein bij het Ouddorpse Raad-en Polderhuis aan de Ring voorzieningen worden aangebracht voor het stallen van fietsen. In het kader van het Verkeerscirculatieplan wordt ook elders in het centrumgebied gekeken naar mogelijkheden om fietsstalling te verruimen. Dit deelt het college van b. en w mee in een raadsbrief naar aanleiding van vragen van de SGP-fractie. Met deze invulling zal er volgens het college voldoende gelegenheid zijn om fietsen te plaatsen van personen die gebruik willen maken van de toekomstige bibliotheekvoorziening in Oud-

dorp. Over extra parkeerfaciliteit voor auto’s wordt niet gesproken in de brief. Diekhuus Het dagelijks bestuur antwoordt ook op vragen over invalidenparkeerplaatsen bij het Diekhuus in Middelharnis. Er is thans één gehandicaptenparkeerplaats direct naast het Diekhuus aan het Burgemeester Bouwmanplein. Mocht deze voorziening uitgebreid moeten worden, dan wil het college hiertoe overgaan. Met medewerkers van de bibliotheek wordt contact gehouden over de behoefte aan gehandicaptenparkeerplaatsen, aldus de raadsbrief.


WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

7

Dit najaar inzicht in mogelijkheden voor renovatie of nieuwbouw Edudelta GOEREE-OVERFLAKKEE Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad een overzicht verstrekt van gemaakte procesafspraken en bijbehorende tijdsplanning met betrekking tot renovatie of nieuwbouw van de Edudelta vestigingslocatie aan de Schoolstraat in Middelharnis. De fracties hadden het college verzocht om inzicht in dit dossier en de stand van zaken. In het overzicht wordt aangegeven dat dit najaar aan de raad een integraal voorstel wordt voorgelegd, omvattend een verkenning van mogelijkheden op de eventuele vrijkomende locatie en waarbij potentiële toekomstige vestigingslocaties zullen zijn geïnventariseerd.

tijen restte daarom niets anders dan in ieder geval voorlopig van nieuwbouw af te zien. Zorg staat onderhoud Eind 2013 vond een eerste gesprek over het dossier plaats tussen de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee en Edudelta. Bij een werkbezoek van raadsleden in januari 2014 werd door de school opgemerkt dat de staat van de Technische School onverantwoord is en het onderhoud onbetaalbaar. Gemeente en Edudelta spraken af met planvorming te beginnen maar daaraan voorafgaand een beeld te willen krijgen van de onderhoudssituatie van de school en de daaruit voortvloeiende financiële gevolgen. Uit dit onderzoek is gebleken dat het gebouw nu nog in redelijke staat verkeert maar dat de staat van onderhoud in toenemende mate zorgen baart.

Door Jaap Ruizeveld

Al sinds 2007 is de school met de gemeente in gesprek over nieuwbouw. Edudelta College Middelharnis is ontstaan uit een fusie van de Technische- en de Groene School. Tussen beide opleidingen ontstond steeds meer samenwerking, omdat binnen de school in plaats van het ‘vak’ steeds meer de vaardigheden en interesses van de leerling centraal kwamen te staan. Daardoor vervaagde de grens tussen beide richtingen en deed de behoefte aan centrale huisvesting zich beleidsmatig steeds meer gelden. Daarnaast is het pand Technische School gedateerd. Een deel van het pand is meer dan 100 jaar oud. Hoewel gedateerd en gebreken vertonend,

Het pand van de Edudelta aan de Schoolstraat.  was nieuwbouw niet noodzakelijk maar wel wenselijk. Onderzoek In de beginjaren 2000 zijn landelijk de oppervlaktenormen voor scholen aangepast om de instellingen in staat te stellen onderwijskundige ontwikkelingen te realiseren zoals kleinere groepsruimten voor leerlingen om aan projecten te werken, een ICTlokaal en gesprekskamers voor individuele begeleiding. Via het gemeen-

tefonds ontvingen gemeenten budget van het rijk om deze aanpassingen te realiseren. Gezien de staat van de Technische School, besloten Edudelta en gemeente toen dit gebouw niet aan te passen, maar eerst de mogelijkheden van nieuwbouw te onderzoeken. Pas op de plaats In de jaren 2008-2009 is gewerkt aan een plan voor centrale huisvesting van de school op het bedrijventerrein Zuidelijke Randweg. De totale

Foto: Martijn de Bonte kosten daarvan werden geraamd op ruim € 20 miljoen waarvan € 11 miljoen voor rekening van de gemeente zou komen en de resterende € 9 miljoen voor rekening van Edudelta. De economische crisis haalde echter een streep door de plannen. Niet alleen door de verslechtering van de financiële positie van de betrokken partijen, maar daarnaast werden de begrote opbrengsten van vrijkomende locaties als kostendragers voor de nieuwe locatie steeds minder realistisch. Par-

Verzoek ingediend Edudelta heeft in januari 2015 op basis van de onderwijshuisvestingsverordening een verzoek ingediend tot vervangende nieuwbouw. Over dit verzoek moet dit jaar een besluit worden genomen. Daarbij dient te worden beoordeeld of de gemeente juridisch verplicht is te zorgen voor vervangende nieuwbouw. Op basis van de verordening moet dan worden berekend wat de (financiële) gevolgen zullen zijn. Is er geen sprake van een juridische verplichting dan moet op beleidsmatige gronden worden beoordeeld op welke wijze de gemeente met de huisvesting van Edudelta wil omgaan.

Tieleman Keukens opent nieuwe afdeling in High End segment MIDDELHARNIS - Het was een grandioze belangstelling waarin Tieleman Keukens zich woensdagavond 20 mei mocht verheugen. Naast potentiële keukenkopers ook een massa genodigden, ruim driehonderd, die gehoor gaf aan de uitnodiging om er woensdag bij te zijn als Tieleman een High End Kitchen Event hield. Dit in samenwerking met de KennissenClub - een organisatie van grote en middelgrote ondernemingen die op directieniveau als denktank van ondernemend Nederland opereert. Door Hans Villerius

Regelmatig houdt de KennissenClub een Event, ditmaal (weer) bij Tieleman Keukens, die dit combineerde met de opening van een nieuwe keukenafdeling, in het High End segment. Een topklassement met een bijzonder exclusieve afwerking, zoals een met leer afgewerkte keuken in combinatie met olijfhout, marmer, graniet en koper. Of met een spiegelkastenwand. Of met betonlook kastdeuren in combinatie met hout en steen. Of een compleet roestvrijstalen keuken. Dit alles naar exclusief ontwerp van topdesigner Eric Kant. Uiteraard was hij was deze avond ook aanwezig, evenals de andere partners: Auto Wüst, Suze Mens, Juwelier

Tijdens de High End Kitchen Event bij Tieleman Keukens, vorige week woensdagavond.  Keuvelaar, Paul Schulten en Werelds In-Side Lunchroom & Catering. Het programma omvatte een feestavond met bijzondere modeshows, culinaire hoogstandjes, mooie wijnen, prachtige sieraden, veel muziek en natuurlijk volop gezelligheid en ontmoeting.

En wie in de nabijheid van de keukenshowroom woont en zich woensdagavond afvroeg wat het landen en opstijgen van twee helikopters toch te betekenen had: het waren enkele gasten, waaronder tv-presentator Harry Mens, die zich op deze wijze naar

Foto’s: Hans Villerius

en van Tielemans High End Kitchen Event lieten vervoeren. Ontwikkelingen Algemeen directeur Wim van Sluis van de KennissenClub loodste deze avond de aanwezigen door het offici-

ële deel van het programma, waarbij al pratend een en ander de revue passeerde over de ontwikkelingen binnen Tieleman Keukens. Zo gaf Jan Tieleman aan dat zijn antwoord op de crisis was “dat je van je naam een merk moet maken”. En dat zijn reactie op een razendsnel veranderende retail is “dat je klanten moet entertainen”. Dat hij met het oog daarop zeven jaar geleden zijn geheel nieuw en uniek keukenconcept in Middelharnis heeft gerealiseerd, “waarin het kopen van een keuken een belevenis wordt”. Maar ook dat in een klimaat waarin in de achterliggende jaren de keukenbranche in Nederland meer dan de helft aan omzet is kwijtgeraakt Tieleman zijn omzet wist vast te houden en inmiddels zelfs een stijging van omzet en marktaandeel heeft geboekt. En dat Tielemans beide zonen Martin en Peter sinds vorig jaar medeaandeelhouder zijn geworden, maar dat Jan zelf nog steeds iedere ochtend met plezier naar z’n keukencentrum gaat. En als laatste ontwikkeling was er de realisering van de afdeling High End keukens, met een viertal keukenopstellingen naar ontwerp van Eric Kant. Met het heffen van een champagneglas door de Tielemannen werd deze afdeling officieel voor geopend verklaard en kon de feestavond worden vervolgd.


Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

NIEUW DORÉ’S, FRIESLANDERS EN AARDBEIEN

1.00 0.50 0.70 0.70 2.00 2.00 1.50 1.50

BOSKROTEN

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

bos

VELDSLA 100 gram

IJSBERGSLA SPINAZIE t/m donderdag ELSTAR

Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-12.00 uur woensdag 8.30-17.30 uur donderdag 8.30-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-16.30 uur

kilo 2 kilo

KIWI’S Nieuwe oogst NZ. ZOMERSALADE Eigen keuken FRIESLANDERS Oude oogst

Advertentie geldig t/m dinsdag 2 juni 2015

Cassis

plaatcake

10 voor 200 gram 5 kilo

KEURSLAGERKOOPJE

100 gram achterham

150 gram filet americain + 100 gram achterham 350

KEURSLAGERKOOPJE varkenshaassaté met GRATIS satésaus

Varkenshaassaté met 695 GRATIS satésaus

samen

SPECIAL

3

50

Steak bearnaise

samen

100 gram

SPECIAL BBQ TIP

4 stokjes

245

ALTIJD LEKKER

Gegrilde spareribs

Kipsalade

4 stokjes

500 gram

625

150 gram

SteakMETbearnaise GRATIS

2

ACTIESTICKER

Kipsalade 150 gram

T/M A.S. ZATERDAG IN DE AANBIEDING

€ 1.25 p/st.

Boerenpaté

Gegrilde spareribs 99

GRATIS BAKJE KIPKERRIESALADE

45

Gemarineerde procureurlapjes

195

MET GRATIS ACTIESTICKER KEURKOOPJE

Boterhamworst

Boerenpaté 100 gram

Floresteijn, keurslager

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

PIETER STRUIK

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 25 t/m 30 mei 2015 (BBQ actie)

NIEUWE DORE of FRIESLANDERS

3 kilo…

MOOIE GROTE HOLLANDSE BLOEMKOOL... GESNEDEN SNIJBOONTJES, 400 gram… KERSVERSE SPINAZIE, kilo... HONINGTOMAATJES, 2 pakjes... FLAKKEESE KOMKOMMERS, 2 stuks…

voor €12,50 aan versproducten.

5,1,1,-

PITLOZE DRUIVEN WITTE of MIX BLAUW+WIT

500 gram…

ZOETE GALIA MELOEN Of GROTE MANGO

per stuk...

1,-

1,1,49 2 VOOR 3,50

HOLLANDSE AARDBEIEN

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

0

99

OOK VOLOP VERKRIJGBAAR: POSTELEIN, RABARBER, ASPERGES,VELDSLA, ENZ...

Groente & Fruit

Deze klant wint

25

BBQ TIP

GRATIS BAKJE KIPKERRIESALADE

DEZE WEEK 4 zonnebolletjes + 2 gratis

0

6

100 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 25 t/m 30 mei� [BBQ actie]

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

195

TROTS VAN DE KEURSLAGER KEURKOOPJE

Boterhamworst

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp Tel. 0187-68 13 48, info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

van de

95

UIT EIGENWORSTMAKERIJ

Gemarineerde procureurlapjes

ALTIJD LEKKER

plaatcake

6

TROTS VAN DE KEURSLAGER

100 gram Floresteijn, , keurslager 500 gram

van de

Cassis

VLEESWARENKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE 150 gram filet americain +

SAPPIGE NECTARINES

bak 500 gram…

1,99

10 stuks…

1,99

aanbiedingen geldig t/m zaterdag 30 mei. - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland MAKREEL SALADE 100 gram

€ 1,98

VERSE KABELJAUW FILET per kilo

De versspecialisten plaatsen wekelijks hun aanbiedingen op deze pagina. Onze fotograaf zet de klanten van deze specialisten op de foto. Staat u op de foto? Dan kunt u voor €12,50 verse producten uitzoeken bij:

Floresteijn, Keurslager Raadhuisstraat 13, Ouddorp

€ 15,95

GEROOKTE PALING uit eigen rokerij!!! 100 gram voor maar

Tuinhortensia groot

2 voor € 10,-

zomerbloeiers o.a. geraniums per stuk 12 stuks

€ 1,€ 10,-

Struikmargrieten per stuk 3 stuks

€ 3,95 € 10,-

Orchideeen groot

€ 4.95 p./st.

€ 2,50

Hangpotten met zomerbloeiers per stuk 3 stuks

€ 3,95 € 10 ,-

Schitterende pioenrozen per bos

€ 3,95

Deze aanbieden geldig vanaf woendag 27 mei t/m 9 juni.

Snijbloemen voor lage prijzen! Wij bezorgen in en om ouddorp (ouddorp gratis

Hoge pad 9 3253BH Ouddorp 06-54716083

WOENSDAG GEHAKTDAG

Sucadelappen

(Heerlijk suddervlees)

500 gram

Gem. schouderkarbonade

500 gram

Gem. kipfilet Div. smaken

4 voor

6.25 3.50 6.00

Baconburgers

5 halen, 4 betalen

Leverkaas Wijncervelaat

100 gram 100 gram

1.29 1.49

CranBerry paté

100 gram

Groene knoflookolijven

100 gram

Gyrossalade Gebr. speklapjes

100 gram 100 gram

Maaltijd van de week: Lasagne bolognese

500 gram

1.49 1.19 1.19 1.98 5.98

BBQ-pakketten al vanaf € 3.95. Voor info: zie www.slagerijvanzuidland.nl

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl


Adres Doelweg 2 | 3252 AJ Goedereede Tel. 0187 - 49 25 02

Goedereede

WEEK TOPPERS! 22 Aanbiedingen geldig van woensdag 27-05-2015 t/m dinsdag 02-06-2015

Aspergevinken

Rundergehakt Slager Zuidland

VLEESWARENKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE 100 gram filet americain + 100 gram achterham

KEURSLAGERKOOPJE varkenshaassaté met GRATIS satésaus

100 gram filet Varkenshaassaté americain + 100350 met GRATIS 695 gram achterham satésaus samen

Voor

500 gram

3,79

SPECIAL

Voor

5 stuks

samen 100 gram

Krat Schutterbier

50 3 2

Steak bearnaise

3,49

Nectarines

4 stokjes

PROEFHAM VAN DE MAAND

Gegrilde spareribs

Beenham met olive & garlic

45

500 gram

Voor

Eigen teelt acties: Bommelse kasbloemkool 0,99 per stuk Verse andijvie 0,49 per 500 gram Doré’s en Frieslanders - dagprijs Bommelse zoete aardbeien 1 bak voor 2,49, 2 bakjes voor 3,99

Coop koek (Jan Hagel - bokkenpootjes kletskoppen - gevulde flikken)

Hollandse asperges - dagprijs Wij staan met onze verkoopwagen iedere donderdagmorgen op de Kaai in Den Bommel en iedere vrijdagmiddag in de Bloemstraat in Achthuizen. maandag van 09.00 tot 17.00 uur dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur woensdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur donderdag van 13.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

Voor

Gegrilde spareribs

245

info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

per fles

625

Aanbiedingen zijn geldig van 25 t/m 30 mei�[BBQ actie]

1-3, 3255 XB Oude-Tonge 100 gram Dabbestraat 500 gram Tel. 0187-641292,

SALADE VAN DE WEEK

PROEFHAM VAN DE MAAND

Huisgemaakte ei-bieslook salade

Country Beenham

2

50

150 gram

3,99

99

100 gram

Steak bearnaise 229

C. Bouter, , keurslager

1,79

PATRIARCHE Super kwaliteitswijn CHARDONNY OF SAUVIGNON

2,49

6

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Voor

Kilo

4 stokjes 25

SALADE AANBIEDING!! SPECIAL Tomaat mozzarella salade

150 gram

6,99

6195

TROTS VAN DE KEURSLAGER

3 pakken

www.facebook.com/onzesupermarktgoedereede www.onzesupermarkt.com Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Zet- en drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers.

100 gram

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

1

99

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 25 t/m 30 mei 2015 (BBQ actie)

Springkussen en aanbiedingen tijdens opening nieuwe ‘weekmarkt’ Stellendam STELLENDAM - Donderdagmiddag 28 mei is de opening van de nieuwe weekmarkt op het Raadhuisplein in Stellendam. Met een springkussen voor de kinderen en extra aanbiedingen wordt de verkoop geopend. Er is een slager, een kaasboer, een groente- en fruitkraam en bakkerij ‘t Stoepje

aanwezig. De standplaatsen staan er iedere week op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur. Door Martijn de Bonte

De standhouders komen uit verschillende plaatsen. De slager en de kaasboer zijn al bekend in de regio, die staan op donderdagmorgen op de

markt in Goedereede. Voor de aanbieder van groente en fruit en de franchisenemer van Bakkerij ‘t Stoepje is het de eerste verkooplocatie op het eiland. Harry van der Ven van Bakkerij ‘t Stoepje legt uit dat alle producten die worden aangeboden vers zijn. Bijvoorbeeld het brood dat hij verkoopt wordt ‘s nachts gebakken in Spakenburg.

Verplaatsing naar donderdag Voor de marktbezoekers is het handig dat de kramen er op donderdag staan, dan kunnen ze alvast inkopen doen voor het weekend. Voorheen waren er standplaatsen op dinsdagmiddag, maar dat is gestopt en nu wordt er met nieuwe aanbieders een nieuwe start gemaakt op donderdagmiddag. Marktmeester Van Nimwegen legt uit dat er mogelijk ook nog een viskraam

bij komt, maar de aanvraag daarvoor loopt nog. Voor meer kramen is er geen ruimte op het Raadhuisplein. Tot slot legt de marktmeester uit dat het officieel standplaatsen zijn in plaats van een weekmarkt. Het is in ieder geval een plek waar mensen voordelig hun verse producten kunnen kopen.

Reinier de kaasboer Bij u op de markt Bananen

per kilo € 0,99

Kiwi’s + 2 gold GRATIS

10 voor € 2,98

De lekkerste jonge graskaas hele kilo € 6,95

Tomaten per kilo € 1,50 + GRATIS komkommer

Bij aankoop van € 7,50 aan kaas 10 verse scharrel eieren GRATIS!!!

Elstar Wij hebben voor elke klant een leuke attentie! Graag tot ziens!

3 kilo € 2,50

Top kwaliteit tegen messcherpe prijzen

Bij uw slager Walter Kocken Kleine Varkenshaas 500 gram € 4,99 Kip dijen zonder been 500 gram € 3,49 Schouderham, gebraden gehakt, boterhamworst en cervelaatworst 200 gram € 1,98 U kunt ook pinnen.


Al meer dan 25 jaar is COAS een begrip in Nederland en ook ver daar buiten. Het in 1987 gestarte bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke niche speler in de markt van maatwerk software oplossingen waarbij we zowel startups als multinationals bedienen in binnen- en buitenland.

Samen werken aan een duurzaam eiland Deltawind:

Vacature: Telefoniste/ Administratief medewerkster

De Coöperatie Deltawind u.a. is een vereniging van bijna 1800 leden, met als doel het bevorderen van de productie en het gebruik van windenergie en andere vormen van duurzame energie, alsmede het bijdragen aan duurzame ontwikkeling van Goeree-Overflakkee. De coöperatie is (mede-) eigenaar van 21 windturbines op het eiland Goeree-Overflakkee en heeft diverse nieuwe projecten in ontwikkeling. Voor de dagelijkse bedrijfsvoering beschikt zij over een bedrijfsbureau waarin 7 medewerkers werkzaam zijn. De dagelijkse leiding van het bedrijf ligt in handen van de directeur. Het bestuur stuurt op hoofdlijnen.

Wegens vervanging tijdens een zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een full time Telefoniste/Administratief medewerkster. In deze functie handel je inkomende telefoongesprekken af en ontvang je onze bezoekers. Daarnaast verzorg je samen met onze controller de administratie zoals facturering, crediteuren/debiteuren administratie, dagelijkse bankmutaties en andere facilitaire werkzaamheden. Deze functie is fulltime van 1 juli – 31 december 2015 met daarna de mogelijkheid voor een parttime baan van 24 uur per week. Je start in juli in Stellendam waarna we in de loop van 2015 verhuizen naar Middelharnis.

Wegens het vertrek van een van de bestuursleden zijn wij op zoek naar een

ALGEMEEN BESTUURSLID Vanaf medio 2015 (M/V)

We verwachten dat je • In bezit bent van een voltooide financieel/administratieve MBO opleiding. • Ervaring hebt met Microsoft Office. • Voldoende kennis van de Engelse taal. Je sollicitatie (met CV) in het Engels ontvangen wij graag binnen twee weken. Deze kun je e-mailen naar de HR-afdeling: jobs@coas.com. Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bas de Waard op 0187 - 493222.

Handen te kort ! Als lid van het bestuur is hij/zij medeverantwoordelijk voor het beleid, de projecten en de organisatie. Circa 10 keer per jaar komt het bestuur hiervoor bij elkaar. Twee maal per jaar is er een ledenvergadering waar het bestuur verantwoording aflegt aan de leden. De hieruit voortkomende werkzaamheden worden gedelegeerd aan de organisatie. Wel wordt van bestuursleden gevraagd bij te dragen aan representatie van het bedrijf.

Wat bieden wij: ●

Autoschadeteam Goeree-Overflakkee is een modern en innovatief schadeherstelbedrijf centraal gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee. Schade herstellen is voor ons meer dan alleen vakkundig (onzichtbaar) verwerken van blikschade. Wij houden kwaliteit en zorg voor het milieu hoog in het vaandel: wij willen bijdragen aan een gezonde werk- en leefomgeving. Wij zijn aangesloten bij de landelijke Schadenet keten en Autoschadeteam, een groep van 13 schadeherstelbedrijven in Zuidwest Nederland. Wij zoeken wegens groei op korte termijn een (m/v)

Plaatwerker Voorbewerker Spuiter (ervaren of leerling) Bent u die enthousiaste, gemotiveerde medewerker die wij zoeken? Schrijf ons uw sollicitatie zo spoedig mogelijk, u ontvangt van ons per omgaande een reactie! Uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed salaris, goede opleidingsmogelijkheden en bovenal: werken in een prettige en inspirerende omgeving. Stuur uw schriftelijke sollicitatie naar: Autoschadeteam Goeree-Overflakkee, t.a.v. personeelszaken, Postbus 265, 4460 AR Goes. Of mail naar pz@baarends.nl.

Langeweg 38, 3244 BH Nieuwe Tonge Tel.: 0187 651396 Fax: 0187 652501 E-mail: goeree@autoschadeteam.nl Website: www.autoschadeteam.nl

Jammer dat ons werk onzichtbaar is!

Een actieve en ambitieuze organisatie Een omgeving van betrokken vrijwilligers en bestuursleden De mogelijkheid om bij te dragen aan een duurzaam eiland Een bestuursvergoeding

Wat wij vragen: ●

Affiniteit met een ledenorganisatie in coöperatief verband Hart voor lokale duurzame ontwikkeling, in woord en daad Gevoel voor een organisatie waar ideaal en praktische uitvoering samen gaan Bedrijfsmatige of technische achtergrond Werk- en denkniveau HBO /universitair Woonachtig op Goeree-Overflakkee Beschikbaarheid van circa 10 uren per maand Gevoel voor humor is een pré

Procedure De functie komt vacant in de ledenvergadering van juni 2015. Het bestuur voert de gesprekken met de kandidaten en doet aan de ledenvergadering een voorstel middels een bindende voordracht. De ledenvergadering benoemt.

Informatie Voor informatie over bovenstaande functie kunt u contact opnemen met Anne Verhey, voorzitter, tel. 06-134 456 37. Indien u in aanmerking wenst te komen voor deze functie, stuur dan uw reactie vóór 4 juni 2015 naar onze secretaris Lieke Gerris, bestuur@deltawind.nl

Coöperatie Deltawind Tel. 0187 - 470 544

|

info@deltawind.nl

Postadres: Postbus 311

|

|

www.deltawind.nl

3250 AD Middelharnis

Bezoekadres: Boezemweg 13

|

3255 MC Oude-Tonge

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.


WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

11

Kraamcentrum DAT adopteert ooievaars NIEUWE-TONGE - Kraamcentrum DAT heeft een nieuw sponsorproject. Na vorig jaar de zeehondenopvang in Stellendam te hebben begunstigd, wat trouwens nog steeds gebeurt, krijgt nu ook Fauna Park Flakkee steun van het kraamcentrum. Dit in de vorm van ‘adoptie’ van de twee ooievaars die het park rijk is. Zaterdagmorgen 23 mei kreeg het Fauna Park hiervoor niet alleen een cheque van € 100 aangeboden, maar werd ook steun in natura toegezegd.

De steun die kraamcentrum DAT aan het faunapark geeft, wordt beloond met naamsvermelding op de schuttingwand bij de ingang van het park, waar een bord van het kraamcentrum gehangen zal worden bij de borden van de andere sponsors. Ook bij het verblijf van de ooievaars zal een bordje komen te hangen met daarop de vermelding dat deze vogels door kraamcentrum DAT zijn gesponsord. Zo wordt meteen bereikt dat het kraamcentrum ook op een andere wijze in de samenleving zichtbaar wordt dan alleen met de kantoorvestigingen die het heeft.

Door Hans Villerius

Daarnaast heeft DAT nog een aantal kortdurende sponsorprojecten, zoals voor KiKa en voor een jongetje dat aan kanker lijdt. Op deze manier wil het kraamcentrum ook invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De link tussen een ooievaar en kraamzorg ligt natuurlijk voor de hand. Al sinds mensenheugenis wordt in de folklore de ooievaar wel in verband gebracht met de komst van een baby. Statistici hebben zelfs met verbazing geconstateerd dat de ooievaarsstand en de geboortecijfers sinds de Tweede Wereldoorlog een vrijwel identiek verloop volgen… Sponsoring Hoe het ook zij, kraamcentrum DAT had per definitie al iets met baby’s. En als dit nog niet het geval was met ooievaars is dat sinds zaterdagmorgen ook het geval. Geïntrigeerd door het verhaal van kangoeroebaby Japie, die enkele jaren geleden door een mens - Petra Blokker van Fauna Park Flak-

Onder toeziend oog van beide ooievaars presenteren medewerkers  van Kraamcentrum DAT hun sponsoring van deze dieren.  kee - werd grootgebracht, zag DAT in het faunapark nabij Nieuwe-Tonge een prachtig nieuw project om zich als sponsor aan te verbinden. En zo gebeurde ook. Allereerst voor de verzorging van de ooievaars, waarvoor het kraamcentrum de cheque van €

Foto: Hans Villerius

100 en een voedselpakket overhandigde. Maar in de toekomst wellicht ook door een prijsvraag te organiseren om voor beide ooievaars een naam te bedenken. Maar ook door stroop- en suikerflessen beschikbaar te stellen voor de kinderfeestjes die Fauna Park

Flakkee organiseert. Daarnaast verstrekt DAT gedurende het komende seizoen prachtige stevige kleurplaten aan het dierenpark, waarmee twee Fauna Park luncharrangementen te winnen zijn, inclusief midgetgolf en een verrassingscadeau.

Aan de kortdurende sponsorprojecten wordt verder geen publiciteit gegeven. Aan de langer durende projecten wel, zoals nu de ooievaars van Fauna Park Flakkee. Namens het kraamcentrum waren zaterdagmorgen hiervoor onder andere de coördinatoren Jacqueline Leeuwangh en Karin Visbeen aanwezig en kraamverzorgster Gaby de Wit. Op een toepasselijk plekje op het park - bij de geadopteerde ooievaars - werd de cheque overhandigd en de toegezegde steun met een handdruk bezegeld.

Mol Agrocom BV is een toonaangevend particulier toeleveringsbedrijf. Wij richten ons op advisering en levering van producten aan de agrarische- en groenvoorzieningsector. Onze hoofdvestiging staat in Oude Tonge, maar wij werken in heel Nederland en ook daarbuiten. Het verhogen van het rendement bij de klant staat centraal. Op onze financiële afdeling werken 4 financieel administratief medewerksters en hierbij is plaats voor een:

Teamleider financiën en controle (M/V) Full Time Taken:      

Leiding geven aan de afdeling Coördineren van de taken Controleren van de geldstromen en procedures Opmaken van rapportages ten behoeve van de directie Contacten onderhouden met accountant en bank Financiële ondersteuning naar andere afdelingen

Profiel:      

Financiële opleiding op HBO niveau Leidinggevende capaciteiten en ervaring Kennis van wet- en regelgeving Kennis van automatisering Accuraat, collegiaal en flexibel Goede communicatieve vaardigheden

Aanbod:  Een afwisselende en verantwoordelijke baan  Een hecht, enthousiast en ervaren team in een informele en collegiale sfeer  Goede beloning en arbeidsvoorwaarden

Informatie en solliciteren:  Voor meer informatie neem je contact op met Wim in ’t Veld, telefoon 06 53542400  Sollicitaties en CV mail je voor 15 juni 2015 naar Anita in ’t Veld, a.intveld@molagrocom.nl of stuur je ter attentie van Anita in ’t Veld naar onderstaand adres

Mol Agrocom BV – Energiebaan 15 – 3255 SB Oude Tonge – T 0187 618555 – www.molagrocom.nl

Op zoek naar een baan? Kijk op: www.eilandennieuws.nl/vacatures


Het geheim van een uitbundige bloei?

tten Hangpo met servoir waterre

• • • • • •

VROLIJKE ZOMERBLOEIERS ECHTE KWEKERSPOTGROND (OM)RUILSERVICE INPLANTSERVICE TURBO PLANTEN VOEDING TUIN TOTAALVOEDING

O.A. DEALER VAN:

K w ek er s v a

voor openingstijden zie

www.huyskweker-stouten.nl

Hout & Zo

n hui s ui t

Oudendijk 1a | 4307 RZ Oosterland

Btw.nr: 1442.31.566.BO1 K.v.K: 24323753 Kantoor: Oosterweg 2c 3253 BT Ouddorp www.houtenzo.info

Hout&Zo is al meer dan 5 jaar de goedkoopste houthandel in de regio. A-kwaliteit hout tegen de scherpste prijzen. Wist u dat wij gemiddeld 40% goedkoper zijn dan de bouwmarkt? Altijd restpartijen op voorraad Regelmatig gelegenheids partijen tegen hele scherpe prijzen Diverse houtsoorten die u bij de reguliere houthandels niet kunt vinden. Zoals: boomschijven van diverse soorten hardhout. Bijzondere mooi gevlamde palen/planken. Geschaafde en ruwe Douglas/Lariks planken/palen/balken Eiken Maar natuurlijk ook standaard bouw- en tuinhout. Bezorgen is in de meeste gevallen gratis Gratis zagen op transportmaat Al uw hout gezaagd? Vraag naar de scherpe prijs! Maar ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht. Aanbiedingen: Schuttingplanken 145x16mm 300cm lang voor maar € 3,00 p.st.

Openingstijden:

Maandag gesloten, dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur

Kijk voor meer aanbiedingen op www.houtenzo.info

vanaf

€ 399,-

TORO grasmaaiers

DOLMAR motorgereedschappen

HUYSKWEKER STOUTEN

Pampus 12a 3251 ND Stellendam Tel: 06 27588433 Rabobank: NL62RABO0351208488 info@houtenzo.info

Omdat uw tuin n

Voor onderhoud, reparatie en verkoop van alle tuinmachines. Informeer ook naar ons ruime aanbod verhuur.

KIOTI tuintractoren

Spuikolk 14a in Dirksland Tel: 0187-663013 Webshop: www.ploegtuinmachines.nl

Tuintrends voor 2015 De vintage tuin, de verplaatsbare tuin en kamerplanten een frisse neus laten halen. Dat zijn volgens trendvertaler en groenstylist Judith Baehner van het Groenlab enkele voorbeelden van tuintrends voor deze zomer. Ze zijn te zien en te beleven binnen de nieuwe campagne Trending in de Tuin die Mooiwatplantendoen.nl is gestart. 1. Vintage De vintage tuin: een meer persoonlijke tuin dankzij toevoeging hergebruikte materialen De vintage tuin is volgens trendvertaler en groenstylist Judith Baehner een van dé tuintrends van 2015. ‘Het toevoegen van hergebruikte materialen aan de tuin is erg in. Met materialen uit de schuur, oude spullen van zolder en vintage aanwinsten kunnen mensen hun tuin nog persoonlijker en sfeervoller maken. Bijvoorbeeld met een oude houten trap waar je een verticale tuin met potten van maakt. Zaag daarvoor ronde gaten in de treden waarin de potten precies passen. Of gebruik een afgedankte kapstok om planten aan te hangen. Een houten regenton is een echte blikvanger en ook nog eens handig om water mee op te vangen voor je buitenplanten.’ Tip van Judith: denk ook groter. Met stenen van een oude muur kun je een aardbeientoren maken. We willen toch allemaal creatief zijn in de tuin! 2. Verplaatsbare tuin De verplaatsbare, eetbare tuin is helemaal trending. Baehner: ‘Superleuk en handig. Eetbare planten die je meeneemt naar de barbecue of de keuken in. Je ziet ze steeds meer. En helemaal niet moeilijk om zo’n verplaatsbare tuin te maken. Hang vlak bij je keuken aardbeien of kruiden in potten aan de muur. Kruiden als thijm, basilicum en koriander; ze groeien uit tot grote wolken groen en ze ruiken ook nog eens lekker. Zo heb je altijd alles vers bij de hand. Bovendien halen we op deze manier de eetbare natuur naar ons toe. Zeker in steden hebben we meer gezond groen nodig tussen al die grijze gebouwen.’

Het volledige Honda tuin & park programma scherp geprijsd. Gazonmaaiers, maaitrekkers, bosmaaiers, aggregaten, waterpompen en nog vele andere tuin producten.

Erf- en sierbestrating Firma J. & J. van Gurp Stenen, tegels, natuursteen, keramiek, tuinhout, schermen, schuttingen, betonpalen etc. a Oudedijk 14, Ooltgensplaat t 0187 63 13 50 / m 06 5555 20 23 w erf-sierbestrating.nl


nooit af is 64 SIZE 42 T/MW.D ENENGELSMANSIERBESTRATING.NL WW

OPEN DAG RGO MET THEATER

t

Theater Hofplein Rotterdam toont wat ze elke week doet op de RGO: vrijdag 28 maart

11

» 23

Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90 E info@denengelsmansierbestrating.nl

Thunbergia Hovenierswerken is een allround breed georiënteerd hoveniersbedrijf. U kunt bij ons terecht voor alles wat ook maar enigzins met de tuin te maken heeft: • Aanleg bestrating (zeer breed aanbod bestratingsmateriaal) • Plaatsen blokhutten, schuttingen, pergola’s, vlonders en beschoeingen • Composiet schuttingen en vlonders (zeer duurzaam en onderhoudsarm) • Aanleg en onderhoud gazons • Onderhoud tuin • Onderhoudscontracten tegen een scherpe prijs • Boomverzorging (ook op moeilijk bereikbare plaatsen of op grote hoogte)

aan Achterweg orgoed weg

ice voor uw tuin! Unieke vakantieserv Onbezorgd op vakantie, Thunbergia doet de rest.

kenen in de opening van de schuurdeur waar hij groenten en gezeid. De gemeente heeft John van Groningen Sloopwerken t op instorten staat. De sloop is dinsdag 18 maart begonnen. Weer aatbeeld beetje bij beetje. Foto: Wim van Vossen Fotografie

Tip van Judith: geef de verplaatsbare tuintjes voldoende water, want door zon en wind kunnen ze erg uitdrogen. Geef ook plantenvoeding of voeding voor klein fruit.

rlichting

kt ng els an etng in of ede et ze de of alet en ornor-

K

3. Van binnen naar buiten Kamerplanten hoeven niet het hele jaar in huis te blijven. Vanaf half mei kunnen deze ook buiten meerd de reparatie gezetover worden. Baehner:van ‘Het is goed voor een plant om even van de buitenlucht te genieten en af hetennet of een vergunning toe een buitje mee te pikken. Vetplanten en cactussen geven meteen een exotisch tintje aan een moet tuin worden of balkon.aangevraagd Zet ze gerust in de zon. Daar kunnen ze best tegen, maar zet ze wel even onder een om de grond open te mogen afdak of binnen als het hevig of aanhoudend regent. Teveel water is voor deze dikkerds niet goed. maken. Ziet u een kapotte Voor andere planten is het goed om ze eerst even te laten wennen aan de zon of zet ze een beetje lamp, meld dit dan bij uw VRIJDAG 21 MAART beschut neer. gemeente via ’het meldpunt ZATERDAG 22 MAART op http://ift.tt/1e9toZ9 of vanhet Judith: zetContact kleine planten samen op een schaal op de buitentafel, dan kun je ze makbelTip naar Klant WWW.WERELDOPLEIDING.NL kelijk even binnen zetten als het hard regent. Centrum via 140187.

V MBO | MBO

OPEN DAGEN

Rottenburgseweg 146 - 3241 XE Middelharnis Tel.: 06 - 22944131

www.thunbergia.nl

Groen sommelsdijk B.V.

Stationsweg 30 Oude-Tonge Riolering Telefoon 06-51792812

WE ZIJN ER WEER

service

Bel ons d irect! 06 50 20 15 99

Grote sortering tuinplanten tegen de allerlaagste prijs.

Tuinplanten

Groteviolen sortering, Bak 24 tegen st. div. de kleuren € 3,99Riool verstopt? Potgrond 2 zakken allerlaagste prijs. à 40 ltr. € 5,00 Groen Rioolbeheer is 24/7 bereikbaar!

Stekgeraniums

Lentevent zaterdag 22 maart

Div. kleuren hang en staand 10 voor € 7,50

• • • •

Rioolservice Middelharnis 24/7 bereikbaar Ervaring in rioolbeheer en rioolonderhoud Ruim aanbod rioleringsproducten Preventieve rioolreiniging voor duurzaam gebruik Verwijderen van boomwortels Opsporen ondergrondse leidingen en putten

• •

nieuwste collecties • interieuradvies • unieke aanbiedingen

Rioleringsservice Groen Sommelsdijk BV Zernikeweg 23 | 3241 MG Middelharnis 0187 - 48 39 83 | info@groenrioolbeheer.nl

Stationsweg 30, Oude-Tonge Tel. 06 51 79 28 12 Lagendijk 99 Ridderkerk 0180 - 423500

vrijdagavond koopavond zondag en maandag gesloten

www.plaisierinterieur.nl

WWW.GROENRIOOLBEHEER.NL

INTERIEUR

Staat er een stob bij u in de weg? Wij frezen hem weg ! Boomrooijerij L. Struik | Dorpsweg 16 | 3245VC Sommelsdijk 06 41 75 41 66 | boomrooierijlstruik.nl


14

WOENSDAG 27 MEI 2015

Kernactiviteiten

Brocante tuinfair Zaterdag 30 mei is er van 11.00 tot 16.00 uur een Brocante tuinfair bij Burgje’s Brocante. Het adres is Paulina van Weellaan 2.

Met de bus naar de EO jongerendag

Zaterdag 6 juni 2015 is de veertigste ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! EO-Jongerendag. Het thema dit jaar DE APK-SPECIALIST! is: ‘Jesus is’. Kijk voor info en reserveONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! ren op www.eo.nl/beam/evenement/ eojongerendag. Ook dit jaar rijdt er een bus vanaf Goeree-Overflakkee naar Arnhem. Er kan worden aangemeld door een e-mail te sturen naar eojdbusgo@gmail.com, onder APK ZOALS HET BEDOELD IS vermelding van je voor- en achternaam, telefoonnummer, emailadres en opstapplaats. Er kan worden gekozen uit de volgende opstapplaatsen: Ouddorp (bushalte Preekhillaan), Goedereede (busstation Vissersweg), Stellendam (busstation nabij Brielsestraat/Korteweg), Melissant (bushalte Provinciale weg), Dirksland (bushalte Schelpenpad), Sommelsdijk (bushalte In de week van 1 tot en met 5 juni a.s. Samaritaan), Middelharnis (bushalte is er in Dirksland weer de jaarlijkse Doetinchemsestraat), Nieuwe-Tonge collecte voor het Prins Bernhard- (Tramlijnweg bij tankstation Nelisse), cultuurfonds, beter bekend als het Oude-Tonge (busstation), SchaapsAnjerfonds. De leden van muziek- weg (bushalte). De bus start om circa 9.30 uur in Ouddorp. Na aanmelding vereniging Amicitia en van het ontvangen deelnemers per e-mail de gemengd koor Excelsior Dirksland exacte opstaptijden. ‘s Avonds nadat komen langs om een donatie te vra- het gehele programma van de Jongegen voor dit culturele fonds. Zeker nu rendag is afgelopen vertrekt de bus de gemeentelijke subsidie vanwege de weer richting het eiland en hoopt bezuinigingen steeds minder wordt of men voor 24.00 uur weer terug te zijn zelfs helemaal stopt is het voor de ver- in Ouddorp. Een kaartje voor de bus enigingen belangrijk om een bijdrage kost € 19,-. Dit bedrag kan worden van dit fonds te krijgen. Van de totale overgemaakt op IBAN NL13RABO opbrengst in Dirksland ontvangen de 035.12.64.272 ten name van Doopsverenigingen zelf een derde. De leden gezinde Gemeente te Ouddorp onder van Amicitia en Excelsior hopen dan vermelding van je naam en EO Jongerendag. Zodra dit bedrag ontvangen ook op een mooie opbrengst voor is, is de plaats in de bus gereserveerd! Dirksland. Mail voor meer informatie naar eojd-

Collecte Anjerfonds

Markt voor jong en oud Op 30 mei van 10.00 tot 15.00 uur is er in aan Reginahof 1 een gezellig kleinschalig marktje voor jong en oud op het terras en in de tuin. Er zijn leuke spelletjes voor de kinderen. Er zijn verschillende kramen, zoals een rommel-, crea-, groente en fruit- en een boekenkraam. Ook is het consultatiebureau voor ouderen aanwezig. Er kan een boodschappenpakket van de COOP of een heerlijke appeltaart van bakker De Visser worden gewonnen. De markt wordt georganiseerd door het Careyn Activiteiten Centrum, in samenwerking met de Kibego Kinderopvang te Dirksland.

Stilte- en bezinningswandeling Goedereede Counseling organiseert stilte- en bezinningswandelingen in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is elke donderdagavond in juni om 19.00 uur nabij Theetuin de Halve Maan. Het doel is tot rust komen in de natuur. Uit de hectiek van de dag, genieten van de prachtige schepping van God. Goedereede Counseling heeft wandelingen georganiseerd op 4, 10, 17 en 25 juni . De afstand is maximaal vier kilometer. Aanmelden kan via e-mail: krientje@goedereedecounseling.nl of telefonisch bij Willy Koppenol: 06-22331819. Na aanmelding volgt een bevestiging met aanvullende informatie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

busgo@gmail.com of bel naar 0187687529.

Jaarmarkt Zaterdag 30 mei van 9.30 tot 14.00 uur is de jaarmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente Herkingen. Er zijn rommelkramen en er is een divers aanbod van andere producten, zoals: tweedehands kleding, patat met snack, vis, oliebollen, kleedjesmarkt voor de kinderen, gebak voor de verkoop, kaas.

Inleveren spullen jaarmarkt Zaterdag 30 mei is er weer gelegenheid om goede spullen in te leveren voor de Jaarmarkt van de Hervormde gemeente Middelharnis, bij De Hoeksteen aan de Ring. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers klaar om ze in ontvangst te nemen. Er kan ook schone tweedehands kleding worden ingeleverd.

Voorspeelavond muziekschool Op vrijdagavond 29 mei spelen leerlingen van Muziekschool GoereeOverflakkee op een voorspeelavond in de Rabobankzaal van het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis, aanvang 19.30 uur. Veel trompet en bugel o.l.v. docent André Leer en saxofoon o.l.v. Tom de Vette. Rune Bal speelt op saxofoon een prachtige Nocturne en voor het eerst speelt ook een klarinettist. Sommigen bereiden zich op hun bugel of trompet voor op hun muziekexamen. Op piano hoort

u - naast de drie debutanten Joris Vogelaar, Eva Lodder en Fleur Verhoeven - ook Luca Sloekers met ‘The Pianoman’ van Billy Joel. Het is een avondvullend programma dat gratis kan worden bijgewoond.

Kleedjesmarkt Vandaag, woensdag 27 mei, is er van 18.30 tot 20.00 uur een kleedjesmarkt op het schoolplein van de Groen van Prinstererschool. Er is ook eten en drinken te koop tijdens de markt. De gedeelde opbrengst van deze avond is voor de familie van Heijningen. Zij zijn uitgezonden door de GZB en OMF namens de Hervormde gemeente te Middelharnis.De familie houdt zich sinds 2004 bezig met zendingswerk en kerkplanting in Thailand. Bij slecht weer zal de kleedjesmarkt in de school gehouden worden.

Werken in Bolivia Maandagavond 1 juni is er om 20.00 uur een informatieavond over het werk van Fineke Janssen onder verslaafde straatjeugd in La Paz, Bolivia. Fineke zal aan de hand van een Powerpointpresentatie vertellen over haar werk. Ook zal ze vragen beantwoorden. Er is een verkooptafel met Boliviaans handwerk, veelal gemaakt door de jongens en meiden die in een van haar opvanghuizen wonen. De opbrengst van de verkoop gaat rechtstreeks terug naar Mission Adulam, net als giften, en krijgt daar een nuttige bestemming. De avond is in de Emmauskerk, Kon Julianaweg 64 te Middelharnis.

Zomerzangavond Rehobôthkoor Op zaterdag 6 juni 2015 organiseert het Christelijk gemengd Rehobôthkoor een zomerzangavond in de Hersteld Hervormde kerk te NieuweTonge. Onder leiding van dirigent Ab Vroegindeweij hoopt het koor mooie liederen ten gehore te brengen. Zoals Psalm 122 bewerkt door Johan Bredewout, Leer mij Uw Weg, O Herder Israëls en Heer ik hoor van rijke zegen. Ook is er ruimte voor samenzang. De vaste koororganist, Johan van Wijk, zal koor- en samenzang begeleiden op het orgel. Martin van Moort zal zijn medewerking verlenen op hobo en dwarsfluit. Ook zullen zij een muzikaal intermezzo ten gehore brengen op het orgel en de hobo. De opening en sluiting wordt verzorgd door ds. H. de Greef. De toegang is gratis, er wordt een collecte gehouden t.b.v. het onderhoud van de Hersteld Hervormde kerk van Nieuwe-Tonge. De aanvang is 19.30 uur.

Voorspeelmiddag Apollo Op 30 mei houdt muziekvereniging Apollo uit Nieuwe-Tonge een voorspeelmiddag met leerlingen. De middag vindt plaats in Ons Dorpshuis te Nieuwe Tonge en begint om 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. De voorspeelmiddag wordt georganiseerd in samenwerking met muziekvereniging Amicitia uit Dirksland. Er wordt een afwisselend programma gebracht, waarbij ook het samenspel goed naar voren komt. Ook de leerlingen van de slagwerkgroep van Gert Zweerus nemen deel aan deze middag. Tijdens de middag laten leerlingen horen wat ze geleerd hebben en kan de familie het kind op het podium zien spelen. Voor kinderen, die nog geen instru-

ment bespelen maar het wel willen leren, is deze dag een mooi moment om nader kennis te maken met verschillende muziekinstrumenten.

Inzameling rommelmarkt Zaterdag 30 mei worden er van 10.00 tot 11.30 uur spullen ingezameld voor de rommelmarkt op 29 augustus 2015. De inzameling is bij de loods achter het Total tankstation, Molendijk 140 Nieuwe-Tonge. Dat is naast de weegbrug. De commissieleden helpen graag bij het uitladen van uw auto of kar. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om spullen zelf te brengen kunnen contact opnemen met Jaco Hobbel, het telefoonnummer is 06-83699097.

Openingstijden bibliotheek De bibliotheek van de Rehobôthkerk is vrijdagavond gesloten in verband met condoleance. ‘s Middags van 14.00 tot 16.00 uur is de bibliotheek wel geopend.

Aangepaste kerkdienst Zondag 31 mei is er een aangepaste kerkdienst voor mensen met een beperking. De dienst start om 14.45 uur en vindt plaats in de Exoduskerk te Sommelsdijk. In deze dienst hoopt Ds. G. Silvis voor te gaan. Iedereen is van harte welkom.

Ophalen oud papier Donderdagavond 28 mei wordt het oud papier voor de zending weer opgehaald in Ooltgensplaat. U wordt verzocht het papier goed te bundelen. De inzameling start om 17.30 uur.

27ste Avondvierdaagse Maandag 1 juni t/m vrijdag 5 juni is de avondvierdaagse in Ooltgensplaat. Deelnemers kunnen kiezen uit 2,5, 5 of 10 kilometer. Het startpunt is C.B.S. De Hoeksteen. Aanmelden kan op school of bij de start. Deelnemers betalen € 5,- startgeld. Het bedrag dat overblijft wordt geschonken aan Muziekvereniging W.M. van der Harst. Er zijn vijf avonden waarop kan worden gelopen, zodat er ruime mogelijkheden zijn om de medaille in de wacht te slepen. De start is van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 18.30 uur. Tijdens de afsluiting op vrijdagavond start de tien kilometer gewoon om 18.00 uur, de 5 km vertrekt om 18.30 uur en de 2,5 km vertrekt om 19.00 uur. (Mocht het anders zijn dan hoort/ziet u het wel op school). Vrijdagavond is er voor € 0,50 een broodje knakworst en drinken te koop. De opbrengst is bestemd voor het goede doel. Er zijn nog vrijwilligers nodig voor de controleposten. Opgeven kan door te mailen naar avondvierdaagseooltgensplaat@hotmail.com of door te bellen naar Corrie Neels (632653) of Ton van Putten (632346).

Dienst voor Belangstellenden Zondagavond 31 mei om 18.30 uur is er een Dienst voor Belangstellenden in de Gereformeerde Kerk van Ouddorp. Ingang Dorpstienden 15. Ds. W.J. van de Griend zal in deze dienst voorgaan. Het thema is: “Heilige Geest, vernieuw ons!”. Het kerkkoor Per Amore o.l.v. Ad de Joode zal aan deze dienst meewerken. Iedereen is welkom.

Ophalen oud papier Aanstaande zaterdag 30 mei zal in heel Oude Tonge oud papier worden opgehaald. Om 9.00 uur ‘s morgens start de inzameling. Graag het papier voor dat tijdstip duidelijk zichtbaar buiten zetten. De opbrengst is bestemd voor het restauratiefonds van de Hervormde gemeente van Oude-Tonge.

Kindervoorstelling Op donderdag 28 mei 2015 gaan de kinderen van allebei de basisscholen van Stad aan ‘t Haringvliet een circusvoorstelling geven o.l.v. Circusgroep Tadaa. ‘s Morgens wordt er geoefend en ‘s middags tussen 14.00 en 15.00 uur is er een voorstelling. Kinderen hebben het hele dorp uitgenodigd door flyers uit te delen. De dag vindt plaats op het voetbalterrein van SNS en bij slecht weer in de gymzaal.

Avondvierdaagse Van 2 tot en met 5 juni organiseert de Vereniging Oranjefeest Stellendam de avondvierdaagse. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 2,5, 5 en 10 kilometer. De routes gaan vanaf Stellendam in verschillende richtingen. De Oranjevereniging zorgt voor iets lekkers voor onderweg. Op de woensdag geeft het jeugdorkest van de Hoop onderweg een optreden. De laatste avond lopen de deelnemers de laatste kilometers gezamenlijk achter het muziekkorps aan. Deelname kost voor leden € 3,50 en voor niet-leden €5,-. Kijk voor meer informatie of voor inschrijven op www.vos-web.nl of www.avondvierdaagse-stellendam. nl. Of op de Facebookpagina: Vereniging Oranjefeest Stellendam.

Aspergewandeltocht Op 20 juni 2014 is de zesde Aspergewandeltocht. Deze route gaat vanuit Stellendam over de kop van GoereeOverflakkee. Net als afgelopen jaar zijn er drie afstanden: 17, 25 en 40 km. Alle wandelliefhebbers worden getrakteerd op een route vol natuurschoon en historische plaatsen. Alle lopers starten bij ‘t Wapen van Stellendam en wandelen dan via de oude haven naar de nieuwe haven. Vervolgens splitsen de routes. De lopers krijgen bij de stempelposten een kleine versnapering. Uiteindelijk komt iedereen terug in Stellendam, waar de organisatie iedereen kan verblijden met een heerlijk kopje aspergesoep. De start en finish is bij ‘t Wapen van Stellendam, Voorstraat 2. De starttijden zijn: 40 km 7.00 - 8.30 uur, 25 km 7.30 - 9.30 uur, 17 km 9.30 - 10.00 uur. Deelname kost € 6,- per persoon. Voor inschrijven kan tot 19 juni door te mailen naar info@vosweb.nl.


AN K T I D

EENMALIGE

ER! E K R1 A A M

ZATERDAG

30

SUPER ACTIE MEI DAG!

10.00-17.00 uur

ANT K I R B A F I.S.M. DE

UNIEKE

Knikarmschermen v.a.

749.-

VOORDEELDAG

BUITENZONWERING IN SAMENWERKING MET

DE FABRIKANT DUS UNIEKE PRIJZEN!

ENS M A N M WELKO MERKEN P VELE TO

30% KORTING OP RITSSCREENS

UR U 0 7.0 1 0 I1 E M 30

! m o k l e W

NEN. E K E R T I U RIJS P G A D E HUIS! J T N A V LAAT E E EN M T A M M E E N

Uitval schermen v.a.

SUPER KORTING

322.-

OP PERGOLA ZONWERING • Grote showroom • Parkeren voor de deur • Vakkundig personeel • Hapje, drankje

MIDDELHARNIS SIMON STEVINWEG 26 TEL. 0187-48 3484 www.sunstoreflakkee.nl www.suncircle.nl

Gratis koffie met...


16

WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

Albert Heijn Ouddorp organiseert actie voor het Ouddorpse Raad- en Polderhuis OUDDORP - Op dinsdag 26 mei is Albert Heijn Ouddorp gestart met de eerste actie waarmee de klanten het Museum Ouddorps Raad- en Polderhuis kunnen ondersteunen. Klanten kunnen met een spaaractie in het bezit komen van unieke mokken met oude afbeeldingen. Daarnaast is er een prachtige set met kaarten ontwikkeld. Het is de eerste van een serie acties voor het museum in het centrum. “Albert Heijn Ouddorp wil graag lokale doelen ondersteunen. Dit jaar hebben we gekozen voor het Ouddorps Raad- en Polderhuis”, aldus supermarktondernemer Martin de Berg. “Zo starten we met een aantrekkelijke actie om te sparen voor prachtige mokken met daarop mooie historische plaatjes van zowel Ouddorp, Goedereede als Stellendam. Zes verschillende zijn er; vanuit het museumarchief werden de mooiste afbeeldingen ter beschikking gesteld. Natuurlijk van ‘t Blaeuwe Huus en bijv. ook een verrassende van de oude haven van Stellendam.” Tevens zijn

vanaf heden in de verkoop een mooie set ansichtkaarten (zes met envelop) à € 2,99. De helft van dit bedrag gaat rechtstreeks naar het museum. Museumcollectie Ter ere van de acties dit seizoen staan bij de entree van de winkel twee mooi ingerichte vitrines met een aantal stukken uit de vaste collectie van het museum. Enerzijds om de klanten opmerkzaam te maken op de acties, maar natuurlijk ook om bezoekers te enthousiasmeren om een bezoekje te brengen aan het museum. De vaste collectie van het museum heeft als thema’s de natuurhistorie van en wonen en werken in vroeger tijden op de Kop van Goeree. De thematentoonstelling is dit jaar: Tweede Wereldoorlog op Goeree. Museum Ouddorps Raad- en Polderhuis is geopend in mei, juni en september op dinsdag van 10.00-14.00 uur en op donderdag en zaterdag van 14.00-16.30 uur (juli en augustus op donderdag en zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur).

Martin de Berg, supermarktondernemer van Albert Heijn Ouddorp, overhandigt een actiemok aan Pau Heerschap, voorzitter van het Ouddorpse museum.

Wine & Food Tasting Goeree in Toren van Goedereede GOEDEREEDE - Verschillende kwaliteitswijnen en culinaire lekkernijen. Dat zijn de ingrediënten van de Wine & Food Tasting Goeree, die op zaterdag 30 mei november plaatsvindt in de Toren van Goedereede. Aan het evenement doen meerdere eilandelijke aanbieders mee. Een uitgelezen kans om te proeven, ook met het oog op de feestdagen in december. In Goedereede wordt van alles georganiseerd. Er is het hele jaar door veel te doen. Maar op culinair gebied had het stadje weinig te bieden, afgezien van de horeca dan. Daar komt nu verandering in. Han en Helena Rodenrijs van Portugese Wijnen & Zo namen

het initiatief voor de eerste Wine & Food Tasting Goeree. “Goedereede heeft veel te bieden: de locatie, de hele omlijsting. Waar het nog aan ontbrak was een culinair evenement. We hebben ons laten inspireren door wat er op dit gebied gebeurt in plaatsen als Buren en Groesbeek. Dat zijn evenementen die bovendien succesvol zijn.” Han en Helena Rodenrijs wisten verschillende eilandelijke deelnemers te interesseren voor de Wine & Food Tasting Goeree: Vinimperium, De Ketchupfabriek, Van de Velde & Halewijn, Eco oester, Kaasboerderij van Schaik, PortugeseWijnen & Zo en De worstenboer Sluis. Het aanbod is veelzijdig. Op wijngebied kunnen bezoekers kennismaken met kwaliteitswijnen uit Italië,

Frankrijk, Portugal en meerdere landen buiten Europa. Daarnaast: kazen, chocoladetaart en tal van lekkernijen uit de slagerij en de catering. “Wijn en eten horen bij elkaar. Je kunt het nooit los van elkaar zien”, vinden Han en Helena Rodenrijs. Voor de Wine & Food Tasting Goeree - de eerste editie en hopelijk de start van een nieuwe traditie - is een fantastische locatie uitgezocht: de sfeervolle Toren van Goedereede. Een inspirerende omgeving om te komen proeven! Hoe werkt het? Bezoekers kopen bij de ingang een proefglas voor 5 euro. Dat kunnen ze bij de stands laten vullen. Na afloop blijft het glas eigendom van de proever. Er is vrije inloop van 17.00 tot 21.00 uur.

Jumbo Sperling voert actie voor glas scheiden OUDDORP - Als het aan de ondernemer van Jumbo Ouddorp ligt, gaat er méér glas in de glasbak. Daarom wordt in de winkel op vrijdag 29 mei de campagne ‘Glas in ‘t Bakkie’ gevoerd. Ondernemer Coen Sperling: Met deze actie moedigen we onze klanten aan alle glas te scheiden. Want glas hoort in de glasbak. Alleen dan kan het hergebruikt worden.” Gemiddeld gezien staan Nederlanders er in Europa niet slecht op als het gaat om glas scheiden. Jaarlijks zamelen we zo’n 350 miljoen kilo

glas in uit huishoudens, dat is bijna 22 kilo per persoon. Maar bij het normale restafval zit ook nog eens 100 miljoen kilo glas. Jammer, want glas is 100% recyclebaar. Voor elke kilo glas uit de glasbak, kan met een minimum aan grondstoffen en energie weer een kilo bruikbaar glas worden gemaakt. Er moet dus méér glas gescheiden worden, vindt ook ondernemer Coen Sperling: “Afval scheiden staat bij ons hoog in het vaandel. Graag betrekken we ook onze klanten daarbij. Zo kunnen zij in onze winkel of net daarbuiten glas, batterijen, plastic afval, frituurolie en spaarlampen kwijt, zodat die niet tussen het ‘normale’ restafval verdwijnen. Maar we zijn ambitieus,

dus we streven altijd naar nog meer afvalscheiding.” Glas in ‘t Bakkie Om klanten te stimuleren meer glas in de glasbak te gooien, zal op vrijdag 29 mei Jumbo Ouddorp bevolkt worden door een campagneteam van Glas in ‘t Bakkie. Dat gaat klanten actief wijzen op het belang en het gemak van glas scheiden. Glas mag namelijk voortaan mét dekseltjes en voedingsrestjes in de glasbak. ‘Leeg is schoon genoeg’, is het credo. Ook reikt het campagneteam gratis stevige tassen uit, waarmee het glas naar de glasbak vervoerd kan worden.

Kadernota met aantal moties aanvaard GOEREE-OVERFLAKKEE – Voor de tweede keer nu toewerkend naar vaststelling boog de gemeenteraad zich donderdag over de Kadernota 2016. Vorige maand waren vooraf al politieke signalen gegeven. Nu was het moment om in feite beschouwingen te houden en daarbij kon ook de beantwoording van het college van liefst 81 ingediende schriftelijke vragen worden betrokken. Vier fracties, Vitale kernen GO, Partij van de Arbeid, ChristenUnie en SGP hadden deze vragen ingediend. Onze krant publiceerde eind april al een aantal belangrijke items uit deze nota. Door Jaap Ruizeveld

Het vaststellen van nieuw beleid en kaders is nodig voor het tijdig kunnen opstellen van de nieuwe begroting (2016) en de daarbij behorende meerjarenbegroting (2016-2019). Het financieel perspectief laat nog geen sluitende begroting zien. Dat betekent een beperking voor nieuwe beleidswensen met financiële consequenties. Het meerjarenoverzicht toont begrotingstekorten van 458.000 euro in 2016, van 837.000 euro in 2017, van 767.000 euro in 2018 tot 790.000 euro in 2019. Mogelijkheden Het college geeft in een begeleidende brief aan de raad aan dat naast het begrotingstekort de gemeente ook te maken heeft met resterende taakstellingen op een aantal bezuinigingsdossiers. Vooralsnog gaan B en W er van uit dat het opstellen van een sluitende meerjarenbegroting tot

de mogelijkheden behoort. Dit is mede gebaseerd op informatie over positieve uitkomsten van de tweede herijking groot onderhoud gemeentefonds. Moties Bij de behandeling van de Kadernota dienden de fracties van PvdA en Vrije Kernen GO moties in. W. Heijntjes (VKGO) gaf aan dat in de begroting voor het komende jaar en de jaren daarna financiële middelen die beschikbaar worden gesteld vanuit de Rijksoverheid binnen het sociaal domein ook daarvoor gereserveerd moeten worden. Het college werd gevraagd deze gelden in de nota GRIP op middelen dit van aanvullende kaders te voorzien. De motie werd verworpen. J.W. Eijkenduijn (PvdA) vroeg het college de raad te informeren over alle middelen die onder de noemer cultuur en cultureel erfgoed vallen en dit inzichtelijk te maken. Het college wordt gevraagd een cultuur-beleidsplan op te stellen en te activeren. Deze motie kreeg unanieme ondersteuning. Ook wilde de PvdA-fractie inzicht in de ontwikkelingen rond het Accommodatiebeleid; de plannen voor harmonisatie van verenigingsgebouwen, sportzalen en zwembaden en beheer sportvelden en welke plannen er zijn voor de buurthuizen en de voormalige gemeentehuizen. Met een tegenstem van de VVD werd de motie door de overige fracties aanvaard. Nog een motie kwam op tafel en wel over wat soort gemeente Goeree-Overflakkee wil zijn. Het college is gevraagd een discussienota aan te bieden over verschillende typen en vormen van organisatie en de toepasbaarheid. Ook deze motie van de oppositie verwierf alle raadssteun.


WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

17

Kinderkoor ‘Kadosj’ presenteert nieuwe CD tijdens jubileumconcert GOEDEREEDE - Voor Christelijk Kinderkoor ‘Kadosj’ te Goedereede is dit jaar een jubileumjaar. Het koor bestaat twaalf en een half jaar. En ter gelegenheid daarvan is medio april jl. een CD opgenomen, die binnenkort gepresenteerd zal worden, tijdens een jubileumzangavond op vrijdag 5 juni a.s. in de Doopsgezinde kerk te Ouddorp. Hier werd de CD ook opgenomen.

En dirigent Berdien vindt ‘t ook heel leuk om bij ‘Kadosj’ te mogen dirigeren. “Het is een stel fantastische kinderen, die supermooi zingen!”, zegt ze. “Het is echt heel leuk om te doen. En voor kinderen is het goed om op een koor te gaan. Je merkt gewoon dat ze er positieve energie uit halen.” Unieke combinatie Een heel aparte combinatie vormt het kinderkoor tijdens uitvoeringen samen met Christelijk Mannenensemble ‘Goeree’, dat eveneens onder leiding van Berdien staat. “De combi van de heldere kinderstemmen met de warme mannenstemmen is uniek en slaat erg aan.” Naast de dirigent is Martin Kolff er de vaste begeleider, die de kinderen muzikaal ondersteunt op de piano.

Door Hans Villerius

Het koor kreeg de Hebreeuwse naam ‘Kadosj’, wat ‘heilig’ betekent. Het initiatief om in Goedereede een christelijk kinderkoor op te richten kwam vanuit de kerkelijke gemeente, met als doel om samen op ontspannen wijze liederen te zingen tot Gods eer en om de ingestudeerde liederen een aantal keer per jaar ten gehore te brengen. Maar een koor heeft natuurlijk wel een dirigent nodig. En juist in die tijd kwam Berdien Dekker-van Willigen, die in Zeeland dirigent was van een kinderkoor, naar Goedereede. De oprichters van het Goereese kinderkoor en Berdien wisten elkaar al gauw te vinden, zodat daadwerkelijk van start kon worden gegaan. Interkerkelijk Aanvankelijk met twaalf kinderen. In de loop der jaren groeide dit aantal uit tot 70 en nu staat de teller op 56 zanglustige jongeren in de leeftijd vanaf vier jaar. Een maximum leeftijd is niet

Kinderkoor ‘Kadosj’.  aan het koorlidmaatschap verbonden, maar in de praktijk stoppen kinderen er nogal eens mee als ze van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan. Niettemin is er leuk een aantal tieners dat graag naar Kadosj blijft komen, dus ook nadat ze naar een andere school zijn gegaan. Het geeft alleen maar aan hoe goed ze ‘t op het koor naar de zin hebben en hoe gezel-

Foto: p.r. lig het er is. De koorleden komen van de kop van het eiland, zowel van Goedereede als uit Stellendam en Ouddorp, en uit alle kerkelijke gezindte. En het is heerlijk te ervaren hoe kerkmuren hier geen enkele barrière vormen, zo geeft het bestuur aan. De repetities zijn op donderdagavond van 18.30-19.15 uur in gebouw ‘De Ark’ te Goedereede.

Positieve energie Enkele kinderen van het koor geven aan dat ze ‘t heel fijn vinden om op ‘Kadosj’ te gaan. “Ik zing heel graag”, zegt de één. “Er worden hier mooie liederen gezongen”, vindt de ander. “Het is hier gewoon heel gezellig”, geeft een derde aan. “En we hebben een heel fijne dirigent”, vertelt er nog één.

CD-presentatie In 2012 verscheen de eerste CD van ‘Kadosj’, die als titel kreeg ‘Mijn God is zo groot’. Ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan werd opnieuw een CD opgenomen. Hieraan werkten naast het kinderkoor ook weer het mannenensemble en de eigen pianist mee, maar ook hoboïst en fluitist Martin van Moort. De jubileum-CD zal voor € 12,50 te koop zijn, voor het eerst tijdens het presentatieconcert van vrijdag 5 juni a.s. in de Doopsgezinde kerk. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Zie voor meer info www.jwgoeree.nl/kadosj.

500 deelnemers lopen het Pinksterpad

Langs de route staan gedichten voor de wandelaars.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op Tweede Pinksterdag werd voor de vijfde keer het Pinksterpad gelopen op Goeree Overflakkee. Dit keer vanaf de Grote kerk te Goedereede naar de Hervormde Kerk te Ouddorp. Het was prachtig weer voor de wandeltocht. Om twee uur was het dringen voor de kerkdeur om even naar binnen te kunnen en het startmoment mee te maken. De kerk zat vol en er moesten mensen buiten blijven staan. Ondertussen speelde de beiaardier van Goedereede pinksterliederen op het carillon. Er waren zeker rond de 500 mensen die meeliepen. Na het zingen

Het startpunt bij de Goereese Toren. 

van twee pinksterliederen en een kort praatje moesten de deelnemer allemaal weer naar buiten, daar werden de routes uitgedeeld. De kinderen kregen een rode of witte ballon om op te laten.

er live muziek op piano en drumstel. Voor de kinderen was het nog een klein eindje lopen waarna ze op de huifkar konden met een grote tractor ervoor. Daarmee werden ze naar Ouddorp gebracht.

Onderweg letters verzamelen De route startte door het mooiste straatje van Goedereede, de Pieterstraat en over de havenmarkt. Er liepen veel gezinnen met (kleine) kinderen mee. Kinderen konden onderweg letters verzamelen om een woordpuzzel te maken. Bij de eerste stopplek aan de rand van de duinen was een springkussen voor de kinderen en werd er drinken en een appel uitgedeeld. Terwijl mensen op het terrasje zaten was

Borden met gedichten De andere deelnemers liepen verder door het prachtige duinlandschap en kregen zicht op de stranden en de Noordzee. De borden met gedichten van Jaap Zijlstra aan de kant van de wandelroute werden erg gewaardeerd. Een vrouw zei al direct door het eerste gedicht geraakt te zijn. Ze had last van stress gehad om alles klaar te krijgen om op tijd aan de wandeling deel te kunnen nemen. Het gedicht hielp haar

Foto’s: Jolanda Schol

om nu echt van deze wandeling te gaan genieten Het gedicht luidde: Het is goed om ons werk en al onze activiteiten zo te relativeren dat ons werk ook best een dag zonder ons kan.

met mensen uit allerlei kerken van het eiland en met mensen van buiten het eiland. Er waren deelnemers uit plaatsen als Amsterdam, Papendrecht, Puttershoek en Nijkerk.

High Tea In Ouddorp werd iedereen verwelkomd met een zeer uitgebreide High Tea. Er was van alles gebakken en klaargemaakt. Ondanks dat bij het binnenstromen van de honderden wandelaars sommige mensen wel een half uur in de rij moesten wachten voor hun hapje en drankje, was de stemming erg goed. Voor de kinderen stond er weer een springkussen en de kerk kon worden bezichtigd. Er ontstonden veel mooie ontmoetingen

De beide hervormde evangelisatiecommissies van Ouddorp en Goedereede hebben zich geweldig ingezet om dit jaar het Pinksterpad te doen slagen. Verschillende leden van de Eilandelijke Commissie zijn de hele dag bezig geweest om alles klaar te krijgen en weer op te ruimen. De inzet is groot en na deze geslaagde dag wordt er dankbaar terug gekeken op dit Vijfde Pinksterpad op Goeree -Overflakkee. (D. Hoolwerf)


DE MOOISTE BADKAMERS VINDT U BIJ ONS!

KOM LANGS EN ERVAAR HET ZELF!

BADKAMERS & TEGELS ✔ Showroom vol inspiratie met maar liefst 50 badkamers ✔ Al een complete badkamer vanaf € 6.995,✔ Altijd verzekerd van de laatste trends

ONZE O

PENING

STIJ

DEN: dinsda g t/m v rijdag 08 vrijdag .00 - 17.00 uu : avon r zaterda d: 19.00 - 21.0 g: 09.3 0 - 16.0 0 uur 0 uur

✔ Voor elke wens een passend advies Bouwcenter Esselink | Industrieweg 35 Middelharnis | T 0187 - 475 440 | www.esselink.nl

Zonder afspraak binnenlopen

voor antwoord op je woonvragen.

Rabobank Hypotheek Inloopspreekuur Zaterdag 30 mei ben je van harte welkom met al je woonvragen. Onze adviseurs beantwoorden vragen, berekenen maandlasten en helpen je jouw hypotheekdossier aan te maken. Zodat je meer zekerheid over jouw mogelijkheden hebt.

Kom vrijblijvend langs op zaterdag 30 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Een aandeel in elkaar Locatie: Rottenburgseweg 25 Middelharnis


WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

Huizer Witjes: leverancier van Friese witjes

19

Nieuwe CD Christelijk Ouddorps Mannenkoor

De cd wordt overhandigd aan organist Willem den Boer(rechts).

OUDDORP - Het Christelijk Ouddorps Mannenkoor heeft op de jaarvergadering van 13 mei 2015 de nieuwe cd “Dank zij u Heer” gepresenteerd aan de leden. Het koor is de laatste jaren enorm gegroeid, niet alleen in aantal, maar ook in kwaliteit. Allemaal redenen om nu een nieuwe cd op te nemen.

Het echtpaar Huizer, met op de achtergrond de Friese Witjes.

DIRKSLAND - Eind februari is Huizer Witjes in Dirksland officieel van start gegaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in advies, verkoop en het plaatsen van Friese witjes. Friese witjes zijn oud-Hollandse wandtegels die op ambachtelijke wijze worden gebakken. Dat zijn van oudsher wit geglazuurde tegeltjes van ca 13x13 cm. De witjes werden met behulp van een mal gesneden en om te voorkomen dat de mal verschoof, werd de klei vastgezet met kleine spijkertjes. Hierdoor ontstonden de zogenaamde snijgaatjes.Tegenwoordig zijn de witjes ook verkrijgbaar zonder snijgaatjes en met of zonder het kenmerkende craquelé.

Er zijn verschillende kleurenmogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende wittinten die bijvoorbeeld gemixt kunnen worden. De grijstinten zijn momenteel ook erg in trek. De “witjes”, zoals de officiële naam is, worden veel gebruikt in wc, badkamer, schouw en keuken, en zijn zowel toepasbaar in modern als in landelijk design. Witjes kunnen ook beschilderd worden. Losse tegelbeschilderingen zoals Oud-Hollandse spelen, oude ambachten, maar ook tableaus zoals kippen op stok, Ot en Sien, schepen en diverse vergezichten zijn een kleine greep uit de mogelijkheden. De interesse in Friese witjes ontstond bij het ondernemersechtpaar Huizer tijdens de verbouwing van hun woning. “De authentieke uitstraling

van Friese witjes paste perfect bij wat we zelf in ons huis wilden. Op die manier is het idee geboren om een eigen zaak in Friese witjes te beginnen”. Eind 2014 is er contact gelegd met de Friese tegelfabriek De Albarello. Sinds januari is Huizer Witjes officieel dealer van de Albarello tegelfabriek en atelier. Voorlopig wordt de verkoop vanuit huis gedaan. Klanten kunnen aan de hand van voorbeeldplaten zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van tegels, tableaus en afwerkrandjes. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend via e-mail of telefoon een afspraak maken met Adriaan Huizer. Het e-mailadres is info@huizerwitjes.nl, het telefoonnummer is 06-22645533. Kijk voor meer informatie op www. huizerwitjes.nl.

Ruim 80 deelnemers eerste fietstocht

Het koor is op 28 februari met 55 leden naar Hasselt in Overijssel afgereisd om daar de in de grote of Stephanuskerk de cd op te nemen. In de kerk staat het beroemde Rudolph Knol orgel en het gebouw staat bekend om de fenomenale akoestiek. Het koor staat onder leiding van dirigent Dinant Struik, de vaste organist is Willem den Boer. Hij is een jonge organist die het koor op een voortreffelijke wijze begeleid en op de cd ook het solostuk “Wees mijn Leidsman trouwe Heere” speelt.

Informatie vergunningverlening bedrijfsvestiging in Ouddorp GOEREE-OVERFLAKKEE In de april-vergadering stelden fracties vragen aan het college over een vergunningverlening rond een bedrijfsvestiging aan het Hoge Pad in Ouddorp. Over dit onderwerp werd toen ook in de raadszitting gebruik gemaakt van het burger-spreekrecht. Naar aanleiding van een principeverzoek, besloot het college medewerking te verlenen aan de vestiging van een winkel in bloemen, planten en aanverwante producten op genoemde locatie. Medewerking kon worden verleend met behulp van een eenvoudige omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan zoals opgenomen in de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht. Door Jaap Ruizeveld

SOMMELSDIJK - Woensdag 20 mei was de eerste Eilanden-Nieuws fietstocht. Ruim tachtig deelnemers fietsten onder begeleiding van de gidsen een mooie route over het eiland. Start- en vertrekpunt was deze editie Recreatiecentrum De Staver. In de krant van volgende week een verslag en de route van de volgende fietstocht.

Verder werkten de volgende musici mee aan de cd: Andre van Vliet, op de vleugel, een professioneel pianist, dirigent en organist, die speciaal voor het koor een aantal arrangementen maakte. Bariton-solist Wijnand den Hertog uit Dirksland zong solo- maar ook samen met het koor. Als ondersteuning speelde de Dirkslandse Walter van Harberden op de contrabas, (een groot snaarinstrument). Als laatste werkte Rebecca van Zandvliet mee aan de opname, een jongedame uit Nieuw-Beijerland. Zij is 16 jaar en speelt op een 300 jaar oude viool. De schitterende klank van deze viool en de gevoelvolle wijze waarop Rebecca speelt geven het koor een extra dimensie. De cd bevat 75 minuten gevarieerde muziek. De cd is te koop voor €15,00 via de website www.christelijkouddorpsmannenkoor.nl, of bij de leden van het koor en bij Boekhandel Akershoek in Ouddorp en Boekhandel van der Boom in Sommelsdijk.

Het verzoek is niet strijdig met een goede ruimtelijke ordening en door het uitvoeren van de verbouwing

wordt de ruimtelijke uitstraling van het pand verbeterd stelt het college. Tevens heeft het plan ook in economische zin voordelen. Door het herbestemmen van de loodsen krijgt het gebied een grotere economische waarde. Ook biedt het clusteren van winkels in het Ouddorpse gebied perspectief voor de toekomst. De aangevraagde omgevingsvergunning werd eind maart aan de initiatiefnemer verzonden. Eigen risico Nadat een omgevingsvergunning voor bouwen is verleend, mag de vergunninghouder direct starten met de bouw. Dit is dan wel voor eigen risico, zolang de bezwaarperiode van zes weken loopt. In die periode kan een belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. De verleende vergunning is 8 april 2015 door de gemeente gepubliceerd. Voor wat betreft de detailhandelsvisie Goeree-Overflakkee stelt het college dat in oktober aan de raad een nieuwe detailhandelsvisie wordt aangeboden. De verouderde visie is niet gebruikt als toetsinstrument bij genoemde aanvraag.


er?

ALLE LEEFTIJDEN

BUSREIZEN

MOEZELGEBIED DUITSLAND

GENIET MEE VAN CULTUUR EN NATUUR!

2E HANDS-DAG BIJ BREEMAN TWEEWIELERS Zaterdag 30 mei houdt Breeman Tweewielers de jaarlijkse tweedehands dag U bent van harte welkom van 8.00 tot 16.00 uur Voor de kleintjes is er vanaf 10.00 uur een springkussen aanwezig en van Pollies ijssalon staat er een ijsco-kar.

Er zijn ruim 200 dames- en heren fietsen en ook een mooie collectie elektrische- en kinderfietsen. Ontvang bij de aanschaf van een 2e handsfiets een leuk cadeau.

» 5-DAAGSE BUSREIS » VERTREK D.V. 21 SEPTEMBER 2015 » BOEKEN KAN TOT 1 JULI, DUS BOEK SNEL! » OOK EENPERSOONSKAMERS MOGELIJK! * prijs niet-abonnee v.a. €485,-

v.a.

KIJK OP WWW.BETER-UIT.NL/EILANDENNIEUWS

445,ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! Voor iedere klant een gratis ijsje!

BETER-UIT. VAKANTIES MET OVERTUIGING 088 – 3100 500 | WWW.BETER-UIT.NL

voor abonnees*

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

DE APK-SPECIALIST! BOEZEMWEG 19, OUDE-TONGE | TEL. 0187-641324 ONBETWIST | WWW.BREEMANTWEEWIELERS.NL

Rivian is verhuisd naar Zandpad 68 met een geheel nieuwe collectie

Dameshoeden Ook nu ontvangt u nog steeds

20% KORTING Rivian

Dameshoeden Zandpad 68 Middelharnis Ons tel.nr. tijdelijk 0187 48 24 31 (Annette)

20% KORTING 20% KORTING 20%

20% 20% KORTING 20% KORTING

20% KORTING KORTING 20%

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Te huur: Mooie 8-persoons bungalow op chaletpark de Hofstee in Nunspeet. Drie slaapkamers, ruime woonkamer en keuken. Nog vrij voor week 29 of na week 32. Kijk voor meer informatie op www.vakantiehuisjeopdehofstee.webklik.nl of bel 0577-492003.

TE HUUR Noord-Italie, Lago Maggiore. 6 pers. vakantiehuisje, compleet met wasmachine, kinderbedje etc. Zicht op meer, prachtig wandelgebied. Voor- en naseizoen aantrekkelijke prijs. Foto en info:

www.huisjeinLuino.nl

of tel. 0297-257222 (avond) – 366299 (dag)


WOENSDAG 27 MEI 2015

Nieuws

21

Tankstation Tuns is nu Sakko Tankstation OUDE-TONGE - Het voormalige bemande Texaco Tankstation van Tuns aan de Julianastraat in Oude-Tonge is afgelopen dagen omgebouwd en omgekleurd naar een onbemand Sakko Tankstation. Het station is nu een onderdeel van Sakko Tankstations in Bergen op Zoom, één van de snelst groeiende tankstationketens van Nederland. Met de ombouw en omkleuring van het tankstation heeft het voormalige bedrijf van de familie Tuns aan de Julianastraat - garage en tankstation een metamorfose ondergaan. Immers, per 1 februari van dit jaar werd Autoservice Oude-Tonge een feit doordat Kees Vlasveld en Christiaan Willemse garage Tuns overnamen. Sakko Tankstations exploiteert/belevert sinds haar start eind 2010 inmiddels ruim 35 bemande en onbemande tankstations in West Nederland. Eind 2015 zal de teller naar verwachting op ruim 40 locaties staan. De onbemande stations hebben bijna allemaal de Sakko Tankstations huisstijl, terwijl de bemande stations in zowel de eigen Sakko tankstations huisstijl als in de Shell en de BP kleuren worden geëxploiteerd. De klant kan op het station in Oude-Tonge niet alleen tanken met een Sakko Commercial tankpas, maar daarnaast ook met kaarten van DKV, Visa, MTC/Travelcard en natuurlijk ook met de Maestro pas. Eén ding is zeker: de klant staat nooit in de rij bij de kassa en geniet de allerhoogste korting!

Het nieuwe Sakko tankstation bij Autoservice Oude-Tonge.  Voor dit onbemande Sakko Tankstation in de Julianastraat in OudeTonge wordt de brandstof betrokken bij Shell, waarmee de kwaliteit te allen tijde is gegarandeerd. Wat evenzeer dus wordt gegarandeerd is een zeer scherpe prijs, niet alleen in de openingsweken, maar elke dag opnieuw! De snelle groei van Sakko Tankstations is immers gebaseerd

op: Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag! Achtergrond Sakko Sakko Tankstations is samen met Sakko Commercial een onderdeel van Sakko Holding en beschikt over een eigen brandstofopslag depot in Bergen op Zoom. Sakko lijkt een relatief nieuwe speler op de tank-

Foto: Hans Villerius station markt, maar het bestaat al meer dan 100 jaar en het voorziet bedrijven in het westen van Nederland sinds jaar en dag van smeerolie, dieselolie en tot voor kort van rode gasolie. Sakko exploiteerde daarnaast ook een netwerk van 88 tankstations in de Avia en Shell kleuren. Dit initiële netwerk is in 2005 verkocht aan Tamoil Nederland. Sakko

Tankstations richt zich nu volledig op de exploitatie van een nieuw netwerk van stations met als motto: Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag! Sakko Tankstations heeft zich ten doel gesteld om het retail netwerk in het westen van Nederland in de komende jaren aanzienlijk verder uit te bouwen.

Hypotheek inloopspreekuur bij Rabobank op zaterdag 30 mei GOEREE-OVERFLAKKEE Zaterdag 30 mei aanstaande houdt Rabobank Het Haringvliet een ‘Hypotheek Inloopspreekuur’ voor iedereen die overweegt een (ander) huis te kopen. Tijdens het Inloopspreekuur geven adviseurs van de Rabobank gratis en vrijblijvend advies en antwoord op woonvragen van (potentiele) klanten. Ze krijgen een kort oriëntatiegesprek, berekening van eventuele woonlasten, informatie over mogelijke verbouwin-

gen of hypotheekaanpassingen en uitleg over het Rabobank Hypotheekdossier. Aan het einde van het gesprek krijgen ze een oriëntatierapport mee naar huis.

ons land groot zijn, zien we alle provincies profiteren van de groei op de woningmarkt. Ook in onze regio. Om die reden houden we wederom een Hypotheek Inloopspreekuur om aan de toenemende vraag tegemoet te komen.’

‘De economen van de Rabobank voorzien de komende twee jaar een verdergaande groei van de woningmarkt in Nederland’, aldus Jan de Waard directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet. Vrijdag 15 mei publiceerde Rabobank deze cijfers in het kwartaalbericht Woningmarkt. ‘Hoewel de regionale verschillen in

Thuis voelen Rabobank is sinds 18 mei met een wonen commercial op TV te zien. De commercial maakt deel uit van een landelijke wonen campagne. Jan de Waard: ‘Wij financieren niet alleen je huis, maar hebben een aandeel in de plek waar je je thuisvoelt. Goed advies is daarom erg belang-

rijk om je ultieme woonwensen te kunnen vervullen’. Rabobank heeft onderzoek gedaan naar wat Nederlanders het liefste doen in hun huis, en waar ze zich het meeste bij thuis voelen. Wat blijkt? Een ruime meerderheid van de Nederlanders (52%) voelt zich het meeste thuis als ze iets eten of drinken met familie of vrienden. Ook zijn ruimte en licht in huis voor driekwart van de Nederlanders het belangrijkste om zich thuis te voelen. ‘Vooral 65-plussers voelen zich thuis in hun huis en in hun buurt. Wellicht hebben zij met de jaren hun ultieme woonwensen kunnen vervullen.’

Zonder afspraak Rabobank Het Haringvliet heeft het Hypotheek Inloopspreekuur op zaterdag 30 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen kan dan zonder afspraak terecht. Maandelijks zijn er extra openstellingen op elke derde maandag van de maand van 17.00 tot 20.00 uur, waar bezoekers zonder afspraak binnen kunnen lopen. Het eerstvolgende Hypotheek Inloopspreekuur op maandag is op 15 juni a.s.


Voorstraat 41, 3245 BG Sommelsdijk Voorstraat 41, 3245 3245 BG Sommelsdijk Sommelsdijk Voorstraat 41, Tel. (0187) 482614 / Fax//BG (0187) 484520 Tel. 482614 Fax(0187) (0187) 484520 Tel. (0187) (0187) 482614 Fax 484520 Email: boomboek@filternet.nl Email: Email: boomboek@filternet.nl boomboek@filternet.nl Internet: www.boekhandelvanderboom.nl www.boekhandelvanderboom.nl Internet: Internet: www.boekhandelvanderboom.nl

ZATERDAG 30 MEI GROTE SCHUURVERKOOP DUIZENDEN BOEKEN TEGEN ELK AANNEMELIJK BOD VOOR ELK WAT WILS

I E M 0 N 3 A V G A KOOPD

R E V G E E L T T S I R U T EE E M L E B J I B E D

MBO

OPLEIDINGEN ZEEVAART & ZEEVISVAART

Adviseren over bankzaken

INFOMIDDAG

en lokaal betrokken zijn.

DELTAHAVEN 4, STELLENDAM

WOENSDAG

3 JUNI

Elkaar sterker maken Samen bereik je meer dan alleen, daar zijn wij van overtuigd. We hebben hart voor onze omgeving en zijn graag betrokken bij activiteiten bij u in de buurt. Zo ook Adri Peekstok, adviseur senioren bij Rabobank Het Haringvliet.

VAN 13.00 TOT 16.00 UUR

K I J K V O O R A L L E O P L E ID IN G E N E N D E L O C AT IE S O P

WWW.WERELDOPLEIDING.NL

Advies nodig? Bel voor een afspraak (0186) 89 10 00 Een aandeel in elkaar www.rabobank.nl/hhv


WOENSDAG 27 MEI 2015

Breien voor De Regenboog

23

Ingezonden... Ingezonden brieven zijn welkom op het redactieadres. Het al of niet plaatsen van een ingezonden artikel is ter beoordeling van de redactie. Uitsluitend artikelen voorzien van naam en adres komen voor plaatsing in aanmerking. Plaatsing betekent niet automatisch dat de redactie het met het geschrevene eens is.

Kunst is een kwestie van smaak

OUDDORP - Op maandag 18 mei overhandigde de breiclub uit zorgcentrum De Vliedberg een cheque van 300 euro aan kinderen van De Regenboog in Middelharnis. De dames hebben zoveel gebreid dat het bedrag op de cheque uiteindelijk nog hoger uitviel dan van tevoren gedacht. De kinderen van het kinderdagcentrum hebben een ontwikkelingsachterstand of een verstande-

lijke of een meervoudige beperking. Met de opbrengst gaat het kinderdagcentrum aangepaste muziekinstrumenten aanschaffen. De Regenboog ‘De Regenboog’ is een kinderdagcentrum in Middelharnis, waar kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of een meervoudige beperking dagbesteding krijgen. De Regenboog heeft drie groepen kinderen. Ieder

Uitvoeringsovereenkomst Gemeente en Stichting Zijn GOEREE-OVERFLAKKEE - Het peuterspeelzaalwerk is een van de producten en diensten die de Stichting ZIJN voor de gemeente uitvoert en waarvoor zij subsidie ontvangt. Om uitvoering te kunnen geven aan hetgeen in de uitvoeringsovereenkomst is afgesproken, is in de Subsidieregeling peuterspeelzalen GoereeOverflakkee opgenomen dat zij voor de betreffende gebieden een bijdrage ontvangen. Deze bijdrage is gebaseerd op de afspraken hierover in de uitvoeringsovereenkomst. Dit antwoordt het college op raadsvragen van de fractie VKGO om inzicht te krijgen in de vaste bijdrage die de Stichting Zijn krijgt voor haar peuterspeelzaalwerk. Vorming reserve Jaarlijks sluit de gemeente een uit-

voeringsovereenkomst met de Stichting Zijn. In deze uitvoeringsovereenkomst wordt afgesproken dat er over alle producten en diensten die geleverd worden voor meer jaren onderhoud, deskundigheidsbevordering, inventaris en risico een reserve gevormd mag worden. Met deze reserve moet de stichting respectievelijk onderhoud aan haar gebouwen uitvoeren, zorgdragen voor het bevorderen van de deskundigheid van haar personeel, investeringen in inventaris financieren en financieel (en inhoudelijk) de risico’s op in de overeenkomst benoemde terreinen dragen. Aan deze reservevorming zijn bepaalde eisen gesteld die nader uitgewerkt zijn in de uitvoeringsovereenkomst.

Tulpenwandeltocht levert € 4.500,op voor lokale goede doelen In De Doele aan de Sint Joris Doelstraat in Sommelsdijk vond op dinsdagavond 19 mei de uitreiking van de cheques aan de goede doelen van de Tulpenwandeltocht 2015 plaats. De opbrengst van de wandeltocht op 18 april was bestemd voor Stichting Inloophuis De Boei, Stichting Vrienden van Jip en Stichting GO Special Kids. Vertegenwoordigers van de drie genoemde lokale goede doelen namen daarop elk het prachtige bedrag van € 1.500 in ontvangst. In totaal werd er

dus € 4.500 uitgereikt. Sprekers van de goede doelen gaven aan verheugd te zijn met de gift en deze nuttig te besteden. Het Streekmuseum GO liet weten erg blij te zijn met alle PR als stempelpost van de Tulpenwandeltocht. De organisatie bedankt alle sponsors, vrijwilligers en wandelaars (554) voor het laten slagen van de 4e editie van de Tulpenwandeltocht. Volgend jaar op 16 april 2016 is de vijfde editie van de Tulpenwandeltocht.

kind krijgt een plaats in de groep die het beste past bij zijn of haar mogelijkheden, leeftijd en ontwikkelingsniveau. Het kinderdagcentrum is onderdeel van de GemivaSVG Groep. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4500 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig.

Persoonlijk word ik enorm blij van bewegwijzeringsbordjes. Vooral in natuurlandschappen. Goeree staat er gelukkig vol mee. Liefst zou ik om de tien meter van mijn fiets kunnen stappen, om die kunstzinnige uitingen van informatie te bewonderen. Ik lees waar ik ben, wat ik zie en wat er ooit te zien is geweest. Wat ik niet zie, is wat ik had kunnen zien als het bordje er niet had gestaan. Maar kom bij mij niet aan met het woord horizonvervuiling! Sinds kort liggen er drie! stenen in en om de Westduinen. Het moet niet gekker worden toch?! Ze liggen daar zomaar, zonder nut, mooi te wezen in het landschap. Als je dichterbij komt, zie je gladde vormen op de verder zo natuurlijke brokken natuur. Je zou even je wang ertegenaan willen leggen; zo glad, zo ogenschijnlijk zacht. Is het kunst? Natuurlijk is het kunst, maar wat doet dat er nou toe?! Ze zijn prachtig! Juist daar

liggen die bijna ontroerende, oernatuurlijke stenen in perfecte harmonie met de natuur van de Westduinen. Waar overigens dan weer niks natuurlijks aan is, want slechts overwoekerde bunkerparadijzen. Kunst is een kwestie van smaak, maar als ik een inschatting mag maken van kunst volgens mevrouw Tanis-Tanis: plastic cyclamen in de plastic vensterbank. Zo kunstig gemaakt; niet van echt te onderscheiden! En als u achter die cyclamen zit en u knijpt uw ogen een klein beetje dicht, heeft u perfect uitzicht op die ook al zo kunstig gemaakte zendmasten. Voor zicht op de stenen objecten moet u helaas een paar kilometer fietsen. Volg de bordjes maar. Marjan Jansen Manenschijn (Al meer dan 50 jaar gast in Ouddorp)

Jaarmarkt in Herkingen HERKINGEN - Op zaterdag 30 mei van 9.30-14.00 uur is de jaarlijkse verkoping van de Hersteld Hervormde kerk op het schoolplein aan Deltastraat 13. Er is weer van alles te vinden, zoals: vis, oliebollen, patat, broodje hamburger, boerenkaas, gevulde plantenbakjes, rommelkraam, tweedehands boeken, kleding en speel-

goed, snoeprollen, taarten, een terras waar bezoekers kunnen genieten van een bakje koffie of thee met gebak en er is een kraam met zelfgebakken producten. Ook zijn er verschillende verlotingen voor groot en klein. Er zijn verschillende activiteiten zoals buksschieten voor de jeugd, een kleedjesmarkt en knutselactiviteiten.

Jongeren op werkvakantie naar Servië MIDDELHARNIS - Op 2 augustus a.s. hoopt een groep van acht jongeren tussen de 16 een 22 jaar, te vertrekken voor een werkvakantie van twee weken naar Servië. De jongeren zullen hulp verlenen in een dorp dat vorig jaar getroffen is door een watersnoodramp. Er is nog veel werk te verzetten in de wederopbouw. De groep gaat naast huizen isoleren, verven en het plaatsen van sanitaire voorzieningen ook voor kinderen diverse activiteiten verzorgen. Om het benodigde bedrag voor de reis en de uit te voeren werkzaamheden bij elkaar te krijgen, worden sinds maart

dit jaar diverse acties gevoerd. Een Bingoavond, verkoop van zelfgebakken taarten en op Moederdag zijn er 123 ontbijtjes bezorgt. Verder komt er nog een aantal leuke en originele acties waarmee men het resterende bedrag hoopt te verdienen. Momenteel loopt de talentveiling. Via de website kunnen diensten worden aangeboden of afgenomen. Op 20 juni is er een Benefietavond met de GJV band, Laud! en Polyhymnia in het Albeda College te Middelharnis. Op 4 juli kunt u meedoen aan een fietspuzzeltocht (ook voor het hele gezin) en aansluitend is er ‘s avonds een Benefietavond in St. Annaland. Meer informatie is te vinden op: Emmauskerkmiddelharnis.nl, werkvakantie.gjvmiddelharnis.nl, of ga naar de Facebook pagina ‘GJV naar Servië’.

Kampvuuravond Buutengeweun

Gratis juridisch spreekuur

DIRKSLAND - De dagen zijn weer wat langer, de temperatuur stijgt…, hoog tijd voor een knetterend kampvuur. Op vrijdag 29 mei 2015 wordt er speciaal voor mannen een heuse kampvuuravond georganiseerd. Denk aan een lekker groot vuur, een barbecue en een groep mannen die in de buitenlucht onder het genot van een biertje (of wat anders) goede gesprekken met elkaar hebben. De toegang is gratis, consumpties kosten € 1. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig voor de organisatie. Het adres is Philipshoofjesweg 79, Dirksland. Aanvang 19.45 uur. Meer informatie is te vinden op www. buutengeweun.nl.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Kandidaat-notaris mr. P. (Petra) ter Braakvan Straten houdt iedere maand, op een vaste dag van 15.00 tot 17.00 uur, voor de bewoners van de diverse locaties van CuraMare én hun familie gratis spreekuur. Indien u van het spreekuur gebruik wenst te maken, kunt u via de receptie van de betreffende locatie een afspraak maken. Het spreekuur wordt gehouden voor wat betreft de locatie Nieuw Rijsenburgh iedere 1e dinsdag van de maand, locatie De Vliedberg iedere 1e woensdag van de maand, locatie Ebbe en Vloed iedere 2e dinsdag van de maand en locatie Geldershof iedere 2e woensdag van de maand. Op www. njpraktijkgo.nl staat meer informatie.

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


WONINGEN TE KOOP

Incl. 15% korting

Dirksland

Melissant

Molenzicht 90 Koopsom: € 199.750,- k.k.

Binnenweg 49 Koopsom: € 159.000,- k.k.

Marijkelaan 12 Koopsom: € 130.000,- k.k.

Incl. 15% korting

Sommeldijk

Dirksland

Melissant

Den Bommel

Melissant

Dirksland

Dirksland

Den Bommel

Melissant

Patrijsstraat 37 Koopsom: € 165.000,- k.k.

Philipshoofjesweg 51 Koopsom: € 148.750,- k.k.

Emmastraat 22 Koopsom: € 155.000,- k.k.

Kijk op de website van FidesWonen voor de kortingsvoorwaarden.

Melissant

Irenelaan 7 Koopsom: € 142.500,- k.k.

Molenzicht 161 Koopsom: € 150.000,- k.k.

Kon. Emmaplein 11 Koopsom € 112.500,- k.k.

Incl. 15% korting

NIEUW

Herkingen

Achthuizen

Han de Lignieplein 38 Koopsom: € 161.500,- k.k.

Pastoor van Luenenstraat 21 Koopsom: € 145.000,- k.k.

Bernhardstraat 20 Koopsom: € 130.000,- k.k.

Irenelaan 8 Koopsom: € 197.500,- k.k.

Marijkelaan 8 Koopsom € 150.000,- k.k.

NIEUW

Sommelsdijk Reiger 109 Koopsom € 167.500,- k.k.

Interesse?

Langeweg 10, 3241 KA Middelharnis

Neem dan contact op met FidesWonen.

Postbus 9, 3240 AA Middelharnis

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar

Tel: 0187-890400

van 8.30 uur tot 12.00 uur en

www.fideswonen.nl

van 13.00 uur tot 16.30 uur

info@fideswonen.nl

Eilanden-Nieuws woensdag 27 mei 2015  

De huis-aan-huiskrant van woensdag 27 mei 2015.

Eilanden-Nieuws woensdag 27 mei 2015  

De huis-aan-huiskrant van woensdag 27 mei 2015.

Advertisement