Page 1

Dinsdag 23 juni 2015

8420

Roeien van Stellendam naar Londen

6

Eerste vaatje haring levert € 5.000,- op

13

Wim van de Polder neemt afscheid

19

Goereese Portdagen zowel sfeervol als succesvol

Psalmboek verloren NIEUWE-TONGE - Op woensdagavond 17 juni is er iemand in de omgeving van Nieuwe-Tonge een zwart psalmboek met rits en duimgrepen verloren. De vinder kan contact opnemen met 0187- 611933.

GOEDEREEDE - Het toch al fraaie en historische hart van het stadje Goedereede schitterde afgelopen vrijdag en zaterdag nóg meer. De Goereese Portdagen werden er gehouden en dat betekende twee dagen lang een straatbeeld waarin je je in lang vervlogen tijden waande. Waar je je ook begaf in het stadje, het merendeel van de Goereeërs die je tegenkwam liep in klederdracht, terwijl wijnvaten, pakken stro en visnetten her en der verspreid de historische sfeer nog meer versterkten. Maar waar Goeree zeker ook in schitterde was de saamhorigheid waarmee het overgrote deel van de woongemeenschap haar ‘Goeree zijn’ uitstraalde, als één grote familie. Na een succesvolle start vorig jaar werden de Goereese Portdagen nu voor de tweede keer gehouden, maar nu voor ‘t eerst in combinatie met Havendag junior, zodat ook de kinderen nauw bij het evenement betrokken waren.

Presentatieavond MIDDELHARNIS - Op donderdag 25 juni 2015 is er in bestuurscentrum het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis een presentatieavond voor de leden van de gemeenteraad. Belangstellenden zijn hierbij welkom. Aanvang van de avond is 19.30 uur. Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over eilandmarketing en de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie. De avond kan ook op afstand worden gevolgd op de website: www.goeree-overflakkee.nl/ videoverslagen.

Basisvoorziening Bed, bad en brood

Door Hans Villerius

Wethouder Gerrit de Jong en voorzitter Esther Breen heffen een glas  Port bij het zojuist onthulde informatiebord.

Vrijdagmiddag vond de officiële opening plaats. Van diverse scholen van de kop van het eiland waren de schoolkinderen toen al actief met Havendag junior. Twee weken daarvoor, voorafgaand aan de Menheerse Havendag, was daar ook al een Havendag junior. Eenzelfde opzet, maar nu toegespitst op Goedereede, was er vrijdag voor de schoolkinderen alhier. Een educatief programma waarin op aansprekende wijze, speels en beeldend, ingegaan

werd op diverse aspecten van het Goereese verleden en dat verwerkt was tot lesstof voor de vakken Aardrijkskunde, Geschiedenis, Taal en Rekenen. En met activiteiten als vloedplanken plaatsen, visnetten boeten, vlaggentaal lezen, gedichten schrijven, een rekenopdracht maken die te maken had met de grote vangst portvaten die de Goereese vissers in 1918 deden. De Havendag junior vormde in Goeder-

eede onderdeel van de Goereese Portdagen, georganiseerd door de Stichting Goereese Portdagen, en mede mogelijk gemaakt door het Cultureel Erfgoedhuis Zuid-Holland. Terwijl beiaardier Jan Bezuijen vanaf torenhoogte ‘What shall we do with the drunken sailor?’ en andere toepasselijke kinderliedjes naar beneden liet klingelen en de kinderen rond de haven bezig waren met hun Haven-

Huwelijk in klassieke stijl

Foto: Hans Villerius dag junior opdrachten, arriveerde wethouder Gerrit de Jong om de Goereese Portdagen te openen. Dat deed hij door samen met Esther Breen, voorzitter van de Stichting Goereese Portdagen, een informatiebord bij de haven te onthullen dat in korte schetsen ingaat op de geschiedenis van Goedereede. Lees verder op pagina 3.

Omleidingen as. weekend tijdens Concert at Sea OUDDORP - Tijdens Concert at Sea is de N57 op de Brouwersdam afgesloten voor alle verkeer.

OUDDORP - Hendrik B.M. Stout en Eeuwina Tanis gaven elkaar vrijdag in het voormalige Raad- en Polderhuis in Ouddorp het ja-woord. Een huwelijk in stijl, passend bij de voorliefde van het bruidspaar voor stijlvolle kleding, klassieke muziek en paarden. Dus met koetsjes en met begeleiding van bruidsmeisjes en jonkers. Vanuit het huis van de bruid aan de Havenweg voor het burgerlijk huwelijk in de open koets naar het Raad- en Polderhuis en later voor de huwelijksdienst - geleid door ds. D. Zoet - naar het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Diependorst. Maarten is fysiotherapeut en werkzaam bij Jofib/Koese. Eeuwina volgde de opleiding voor medisch secretaresse, maar is in slagerij Floresteijn blijven werken. Beiden zijn actief als leidinggevende van de jeugdclub HHG Ouddorp.   (Tekst: Jaap Ruizeveld/Foto: Wim van Vossen Fotografie)

De afsluitingen vinden plaats op vrijdag 26 juni van 19.00 uur tot uiterlijk zaterdagochtend 27 juni 4.00 uur en zaterdag 27 juni tussen 12.00 uur tot uiterlijk zondagochtend 28 juni 4.00 uur. Houd rekening met langere reistijd. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Deze routes lopen vanuit Rotterdam (Stellendam) richting Middelburg via de Grevelingendam over de N215, N59, N256 en N255. Vanuit Middelburg richting Rotterdam wordt het verkeer omgeleid via de N59 en N215. Ook de parallelweg aan de binnenzijde van de Brouwersdam is op genoemde tijdstippen afgesloten. Hier is alleen bestemmingsverkeer mogelijk. Houd rekening met een langere reistijd van ongeveer 45 minuten. Vanwege de komst van de concertbezoekers verwacht Rijkswaterstaat dat het vrijdagmiddag reeds vroeg druk wordt op de wegen naar Zeeland.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Naar aanleiding van de PvdA-motie waarin is verzocht om in afwachting van een definitieve landelijke oplossing met omliggende relevante partijen te overleggen over een basisvoorziening van ‘bed, bad en brood’ voor uitgeprocedeerde asielzoekers, heeft het college een antwoordreactie verstrekt. Daarin staat dat het Kabinet uiterlijk 1 november van dit jaar een bestuursakkoord wil sluiten met gemeenten over hoe lang de uitgeprocedeerde asielzoekers van genoemde ‘bed, bad en brood’-voorziening gebruik kunnen maken. Het Rijk betaalt mee aan de basale opvang. De PvdA had in lijn met de uitspraak van het Europese Comité voor de Sociale Rechten, gevraagd om een standpunt van het gemeentebestuur. Het college schetst in de raadsbrief de landelijke ontwikkelingen en het akkoord dat de regeringspartijen bereikten dat alleen de 5 grote steden en het Groningse Ter Apel nog ‘bed, bad en brood’ opvang mogen aanbieden. Andere gemeenten moeten stoppen met hun vorm van basale opvang voor de illegalen, tenzij de Raad van State in een lopende zaak anders besluit.

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl


N. A. van Kempen

beëdigd makelaar / taxateur

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Zaterdag 20 juni ACHTHUIZEN - Tweedehands kledingverkoop. Schaapsweg 25. Van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tweedehands kledingverkoop. Dameskleding, kinderkleding, schoenen en accessoires. Opbrengst gaat naar goede doelen: Carina Saarloos in Mali(www.carinainmali.nl) en stichting MMI(www.mmint.nl). OOLTGENSPLAAT - Repaircafe Ooltgensplaat geopend: elke derde zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 14.30 uur. Locatie: Fort Prins Frederik, Havendijk 16. NIEUWE-TONGE - Schuurverkoop van artikelen uit grootmoederstijd. Gratis koffie/ thee. Groeneweg 35, tel. 0187-651638. NIEUWE-TONGE - Jaarmarkt Hersteld Hervormde Gemeente, vanaf 9.00 uur tot 15.00 uur in en rondom het kerkgebouw aan de Westdijk 37. Met onder meer antiekveiling en roofvogeldemonstraties. OUDDORP - Kringloopmarkt door de Doopsgezinde Gemeenten in de ring van Ouddorp van 8.00 tot 16.00 uur. OUDDORP - Uurtje zingen in de Doopsgezinde Kerk. 19.30 uur tot 20.30 uur. MIDDELHARNIS - Zomermarkt, van 9.30 tot 15.00 uur op het plein van de Prins Maurits.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

De showroom is op afspraak en elke Zaterdag van 10:00 tot 17:00 geopend

Altijd ruime collectie gebruikte machines Al vanaf € 60,00

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis voor onderhoud of reparatie.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Woensdag 24 juni ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIS GOEDEREEDE-HAVENHOOFD - Wandeltocht Eben-Haëzerschool. Twee routes: ca. 3 ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! en 10 km. Inschrijven kan vanaf 18.15 uur, de start is om 18.30 uur. De kosten zijn € 2,per ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! persoon. Start: Blauwe Distelstraat 31. Donderdag 25 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 en Philipshoofjesweg 65. (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. Vrijdag 26 juni OUDDORP - Hervormde Kerk. Zangavond met medewerking van Christelijk gemengd koor “Jeduthun” o.l.v. Jan Wisse en Christelijk Jong Gemengd Koor “Marcando” uit Nieuw Lekkerland. Aanvang 19.30 uur. DIRKSLAND - Voorverkoop tweedehands kleding voor Jaarmarkt. Van 16.00 tot 20.00 uur bij kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Mozartsingel 2.

GA SNEL NAAR

WWW.FLAKKEESCHEBAZAR.NL Aanbieding: Fissler Kookset

5 Delig Hoogwaardig roestvrij staal 18/10. Alle warmtebronnen van € 399,- voor € 179,-.

www.brilcentrumkeuvelaar.nl

Zandpad 56 - Middelharnis (0187) 483437

Benzinestation Texaco Ouddorp fa. Van Poortvliet Broekweg 25, 3253 XB Ouddorp GEZOCHT:

pompbediende m/v part-time Reacties graag naar bovenstaand adres. Inlichtingen te verkrijgen via tel. 0187-682500

Zaterdag 27 juni NIEUWE-TONGE - Rommelmarkt Hervormde Gemeente. Aanvang 9.00 uur in en rond Hervormd Centrum Elim. DIRKSLAND - Jaarmarkt met grote rommelmarkt, rondom het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Mozartsingel 2. Van 9.30 tot 15.00 uur. NIEUWE-TONGE - De Eerste Flakkeese Vogelvereniging houdt een Zomerclubmiddag op zaterdag 27 juni a.s. van half twee tot ongeveer half vijf, op het terrein bij de fam. Nijssen, Groeneweg 35 te Nieuwe Tonge. MIDDELHARNIS - Open Diektuun. Opening 13.00 uur verder tot 16.00 uur activiteiten. Ingang naast het Diekhuus. OUDDORP - Kringloopmarkt RTV SLOGO op Dorpstienden. www.rtvslogo.nl OUDDORP - Zomeravondzang door Christelijk Ouddorps Mannenkoor. Aanvang 19.30 uur in de loods bij Bloemenhandel Klepper aan de Oudelandseweg 27. OUDE-TONGE - Open schuur Familie Houweling, Langeweg 41a. STELLENDAM - Goede Spullen Markt bij Hervormde Kerk aan de Bosschieterstraat. Aanvang 9.30 uur. Donderdag 2 juli OUDDORP - Hervormde Kerk. Donderdagavond-orgelconcerten door professionele organisten. Aanvang 19.00 uur. Jan Bezuijen voor en met kinderen van groep 7 en 8. Vrijdag 3 juli NIEUWE-TONGE - Bingo-avond. Ons Dorpshuis. Aanvang 19.30 uur. Zaterdag 4 juli MIDDELHARNIS - Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Kringloop centrum Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49. MIDDELHARNIS - Straatverkoop Oost Voorgors van 9.00 tot 15.00 uur.STELLENDAM Open Imkerijdag & Grote Boerderijfair met oude ambachten en live schapen scheren.; za 4 juli; 9.30-15.30; Theetuin Landwinkel Keizer Damweg 1a in Stellendam; DIRKSLAND Schuurverkoop ten bate van zending Gereformeerde Gemeenten van 10.00 tot 15.00 uur. Rommelmarkt, 2e hands kleding en meer dan 1500 boeken Watertoren 13 te Dirksland (bedrijventerrein Watertoren)

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Nu bij Annette

30% KORTING

op de gehele voorraad

Damesmode

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis • Tel. 0187-482431

TE HUUR OUDE-TONGE BEDRIJFSUNIT 100 M² BOEZEMWEG 9 INFO: 06-53375562 Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend


DINSDAG 23 JUNI 2015

Nieuws

3

Gemoedelijkheid in historische sfeer

Voor jong en oud gezellig vertier tijdens de Goereese Portdagen. 

Vervolg van de voorpagina Bij de opening van de Goereese Portdagen complimenteerde wethouder Gerrit de Jong de organiserende stichting voor het op poten zetten van dit evenement. “De stad Goedereede zit vol allure en krijgt hiermee aandacht die ‘t ook verdient!” De wethouder vond het goed gekozen

om ‘Port’ aan deze dagen te verbinden. “Het is het oudste Nederlandse woord dat ‘haven’ betekent en past dan ook geheel bij de Havendag junior. Daarnaast komt het voor in de betekenis van ‘poort’, ‘doorgang’ of ‘voortgaan’ en dat verwijst naar de stadspoorten die Goedereede in het verleden gehad heeft. Maar ook is Port een drank die hier in 1918 door de Goereese vissers in grote hoeveelheden aan land is gebracht. In meerderlei betekenis

Foto’s: Hans Villerius is ‘Port’ dan ook verbonden aan de historie van Goedereede.” Ook de combinatie van de portdagen met de Havendag junior juichte De Jong toe en hij zinspeelde erop dat Havendag junior in de toekomst ook op andere plekken op het eiland gehouden kan worden. Bij de afsluiting van het openingsprogramma, in de Toren van Goeree, waren er ook complimenten terug, van de Stichting Goereese Portdagen

Rectificatie geslaagden Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits Vorig week was er bij de publicatie van de geslaagden van de Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits, door een technische onvolkomenheid een gedeelte weggevallen. Hieronder volgen alsnog de ontbrekende geslaagden. VMBO, gemengde leerweg Corieneke Bechtum, Dirksland; Mirjam de Blok, Dirksland; Corstian Blokland, Melissant; Sjanine Breen, Ouddorp; Suzanne Breukel, Stellendam; Christian van Dam, Dirksland; Claudia Gaarkeuken, Middelharnis; Niels van der Groef, Middelharnis; Janine Jelier, Middelharnis; Gijsjan Kalle, Dirksland; Lonneke Koole, Achthuizen; Jasmijn Koppenaal, Dirksland; Anneloes Looij, Middelharnis; Jonathan Meijer, Goedereede; Alinda de Rooij, Sint Philipsland; Jonathan Tanis, Ouddorp; Juultje Tieleman, Dirksland; Olaf Tillema, Sommelsdijk; Matthijs van der Veer, Dirksland; Elsemarie de Visser, Dirksland; Kyra van der Weele, Nieuwerkerk; MAVO Harmen Appelman, Dirksland; Corine de Bakker, Scharendijke; Hilde Bal,

Bruinisse; Sanne Berrevoets, Bruinisse; Laurens-Jan Besuyen, Dirksland; Siemon Bezuijen, Ouddorp; Bas de Blok, Stellendam; Gerda Boer, Sommelsdijk; Naomi Boot, Nieuwerkerk; Douwe Boot, Scharendijke; Joyce den Braber, Oosterland; Nicole Breen, Ouddorp; Monica van Brussel, Dirksland; Marien van Dam, Middelharnis; Thomas Dekker, Middelharnis; William Dijkgraaf, Melissant; Jacoline Duim, Ooltgensplaat; Anne Fleur van Es, Dirksland; Daimen Flikweert, Nieuwerkerk; Armin Geense, Sint Philipsland; Julia Geuze, Oosterland; Jochem van der Graaff, Dirksland; Matthijs Grinwis, Ouddorp; Jan Grinwis, Ouddorp; Jonna Grootenboer, Dirksland; Juliet Hamelink, Sommelsdijk; Natasja den Hertog, Bruinisse; Wiljam Hoek, Middelharnis; Rose-Lynn Hogchem, Middelharnis; Jaco Hollaar, Middelharnis; Marsha van Holten, Numansdorp; Esther van Horne, Ooltgensplaat; Damaris Jobse, Oud Vossemeer; Eline Joziasse, Bruinisse; Mirthe Kaat, Poortvliet; Femke van Kampen, Bruinisse; Ernst-Jan Kardux, Dirksland; Jonna van Kempen, Dirksland; Dianthe Kempeneers, Sint Philipsland; Jesse Kieviet, Dirksland; Nicole Kieviet, Dirksland; Levi van Klinken, Nieuwerkerk; Niels van Leeuwen, Mid-

delharis; Albert Leijdens, Melissant; Tamara van der Linde, Stellendam; Margot Lindhout, Zierikzee; Judith Lodder, Sommelsdijk; Mirthe Lugtenburg, Dirksland; John Luijendijk, Sommelsdijk; Renda van der Made, Middelharnis; Jacobine Meerman, Bruinisse; Jorn Mierop, Sommelsdijk; Benjamin Moerland, Bruinisse; Ilona Mollema, Stellendam; Manon Muller, Bruinisse; Geert-Jan Naberman, Goedereede; Denise van Noordenne, Sommelsdijk; Wilke Onderdelinden, Middelharnis; Fabiënne van Opijnen, Bruinisse; Yoni van Os, Sommelsdijk; Roel Parhan, Achthuizen; Lennard Plas, Stellendam; Jasmijn van Popering, Sint Annaland; Naomi van Rossum, Melissant; Elleke Saarloos, Ooltgensplaat; Jeanine Slootmaaker, Nieuwerkerk; Myrthe van der Stoep, Oosterland; Robin Stolk, Goedereede; Julian Stouten, Oosterland; Jaap Stouten, Bruinisse; Willemiek van Strien, Nieuwe Tonge; William Tieleman, Sommelsdijk; Ralph van Velzen, Ouddorp; Judith Verhage, Dirksland; Robin de Vogel, Ouddorp; Alain de Vrij, Middelharnis; Luuk Vroegindeweij, Sommelsdijk; Gijs Vroegindeweij, Achthuizen; Rosanne Vroegindeweij, Middelharnis; Sarah Willebrand, Middelharnis; Bart Zwalua, Sint Maartensdijk.

richting de gemeente. “De gemeente investeert in cultuur en educatie en als culturele instelling kun we daar veel mee bereiken. Dat willen we jullie nu dan ook graag laten zien!”, zo sprak Desirée van Halewijn namens het stichtingsbestuur, die aangaf dat ook het deze middag onthulde informatiebord dankzij de gemeente kon worden gerealiseerd. “We hopen met alle betrokken partijen en de vele vrijwilligers de Goereese Portdagen tot

in lengte van jaren te mogen blijven organiseren. Proost!” Wat deze en de volgende dag volgde, was een programma waarin Goedereede gebruik maakte van het eigene van het stadje. Geen braderieachtig festijn, maar gemoedelijkheid in historische sferen, met onder andere een gezamenlijk ontbijt, kinderspelen, een carillonwedstrijd en optredens van een shantykoor en van de eigen toneelclub ‘De Klokkedieven’.

KunstReis naar Stedelijk Museum Amsterdam

GOEREE-OVERFLAKKEE Zaterdag 4 juli gaat KunstReis per luxe touringcar naar het Stedelijk Museum te Amsterdam met de tentoonstelling ‘De oase van Matisse’. Inclusief busreis, koffie met gebak aan de Amstel en lezing in de bus door docent kunstgeschiedenis Esther Kranendonk, is de prijs € 33,50. Dit is exclusief entree € 20,00. Met een Museumkaart betaalt u € 5,00 entree. Vertrekschema: Ouddorp busstation Preekhillaan 7.15 uur; Zierikzee busstation Grachtweg 7.45 uur; Oude-Tonge busstation 8.15 uur; Schaapsweg 8.25 uur; Heinenoord busstation 8.45 uur. Tussen 18.00 en 19.00 uur is men weer thuis. Aanmelden het liefst via email: info@

kunstreis.eu. Zie ook www.kunstreis. eu 06-21913954. “De oase van Matisse” is de grootste tentoonstelling van Henri Matisse ooit in Nederland. Met meer dan 100 werken is het bovendien een van de meest omvangrijke tentoonstellingen in de geschiedenis van het Stedelijk. Matisse is een van de grondleggers van de moderne kunst. Het fauvisme van omstreeks 1905, waarvan Matisse als leider wordt beschouwd, is de eerste moderne kunststroming van de twintigste eeuw. ‘Mijn schilderkunst richtte zich eerst op het donkere gamma van de meesters die ik in het Louvre bestudeerde. Daarna werd mijn palet lichter. Invloed van de impressionisten, neoimpressionisten, Cézanne’- Henri Matisse


4

DINSDAG 16 SEPTEMBER 2014

DINSDAG 23 JUNI 2015

Dankbaar en blij zijn wij,

D’ 1965 eenvoudigen wil God steeds 25 juni 25gadeslaan. juni 2015 Psalm 116:4

Jouke Rozendaal Op donderdag 25 juni a.s. is het Heden behaagde het de Heere, tot onze diepe droefheid, tot Zich nemen mijndat geliefde 50tejaar geleden wij zuster en onze geliefde& tante Katarina van Splunder GERDA MASTENBROEK dat wij in het huwelijk hopen te treden.

in de leeftijd van 83 jaar.

Wij zien uit naar de huwelijksvoltrekking opWij D.V. 26dankbaar juni 2015 voor om 11:30 uur zijn de liefdevolle verzorging in ‘De Vliedberg’, woongroep 102. in de Windvang, Hongaarseplein 51 te Goedereede. E. Tanis-Mastenbroek Wij willen elkaar van harte voor God trouw beloven en Hem om Zijn onmisbare zegen vragen over ons huwelijk in een kerkdienst waarin ds. J.W. van Estrik hoopt voor te gaan. Deze dienst begint om 14:00 uur in de Levensbronkerk, Achterstraat 1 te Goedereede. Ons adres: Hondsweg 9, 3252 LH Goedereede

J.J. Tanis F. Tanis-Sturm J. Tanis C. Tanis-Kieviet K. van der Laan-Tanis J. Mastenbroek G. Mastenbroek-de Jong H. Mastenbroek M. Mastenbroek-Grinwis G.L. Mastenbroek K. Mastenbroek-Hoek

Teun Ihrman en Corrie Ihrman-Visser

sinds 28 september 2008 Soest: Nelly enweduwe Gerard van Klaas Zweere 14, 3253 XJ Ouddorp *Spaanseweg 14 maart 1931 † 15 september 2014 Mama is thuis, waar wijTrudy deze dagen in familieen John kring met haar samen willen zijn. Willy en Gertjan

Claudia, Denise Gelegenheid tot condoleren, vrijdag 26 Patricia en Robert juni 2015 van 19.00 tot 20.30 uur in het Justin, Bradly kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3 te Ouddorp. Fred en Hanneke Joyce † De rouwdienst, waarvoor Marco u wordt uitgenoen Marloes digd, zal gehouden worden op zaterdag 27 Zola juni om 10.30 uur in verenigingsgebouw Eben Richard Haëzer, Preekhillaan 3 te Ouddorp.en Wendy Dex Karin en Jordy op Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden en Dorpsweg Rymke de Algemene BegraafplaatsRuud aan de te Ouddorp, omstreeksNico 11.45enuur. Ydi

Gelegenheid tot condoleren op D.V. woensdag 17 september van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp.

onze kinderen (in herinnering Kees), kleinWijdemochten op iszaterdag 20gelegenheid juni j.l. herdenen achterkleinkinderen Na begrafenis er alsnog tot condoleren in ‘Eben-Haëzer’. mogen gedenken dat ken met onze kinderen en kleinkinderen, dat we 60 jaar in het huwelijk zijn verbonden. wij 40 u jaar getrouwd zijn. Indien geen rouwbrief heeft ontvangen, wilt u dan deze kennisgeving als zodanig beschouwen. Niek Krijger Wij bidden of de Heere ons ook in het toekoKrijntje Krijger-Sperling mende voor en met elkaar wil sparen. Breenstraat 32 Kinderen: Heleen en Leendert Jan 3252 LC, Goedereede-Havenhoofd Gerwin en Carolien En geen inwoner zal zeggen: Het zit er op, ik heb de ogen Arko en LidiaIk ben ziek, want het volk,Thea dat daarin woont, zal definitief gesloten. vergeving van ongerechtigheid hebben. Carla en Bert Jan Jesaja 33:24 Ik heb mijn leven gewijd aan de techniek. Matthijs en Tineke Met toewijding heb ik hieraan gewerkt. Paul en Anke Tot onze diepe droefheid, Mijn naasten waren mij zeer dierbaar. Miekeheeft de Heere tot Zich genomen onze lieve tante Ik hebwilmijn leven bedanken lang metvoor vreugde Peter en Adeline Graag ik iedereen de vele gebridged. mijn pensioen heb ik Koen en Marleen kaarten die ikTijdens in Ossendrecht mocht ontvanprachtige reizen gemaakt. Dit jaar GERDA Petra gen. aanvaardde ik dat ik niet lang meer te en kleinkinderen Haar liefde en belangstelling voor ons zullen leven had. Mijn Mijnnieuwe dank adres gaat uit is: naar een wij missen. ieder met wie ik vriendschappelijke Woongroep 107.6 Juliana van Stolberglaan 21 banden had en Vliedberg met wie ik tijdens mijn 3241 GL Middelharnis Wij wensen oma Tanis in haar hoge ouderdom leven gelukkige momenten heb beleefd. ’s HEEREN ondersteuning toe in dit verlies. Adrie van der Laan

Kees en Jacomine Anne-Lieke, Coraline en Elze-Marije Petra Job-Adrie en Wilma Bert en Martine Ouddorp, 15 september 2014 Wentel uw weg op den HEERE en vertrouw op Hem; Hij zal het maken. Psalm 37:5 23 juni 1970

23 juni 2015

Tot onze grote de Heere, na Op 23droefheid juni 2015heeft zijn onze een periode van afnemende krachten, geliefde ouders, opa en oma tot Zich genomen onze lieve Heden behaagde hetoudtante de Heere uit ons midden weg te nemen, onze lieve zorgzame moeder, GERDA MASTENBROEK schoonmoeder, grootmoeder, overgrootmoeder en betovergrootmoeder De Heere sterke oma en verdere familie in dit verlies en heilige deze roepstem aan ons aller AdriAnA Vroegindeweij hart. weduwe 45 vanjaar Theodorus van Biert getrouwd. Pieter en Marieke in de leeftijd vanharte 98 jaar. Joran, Matthias, Louise en Josephine Van gefeliciteerd! Corné en Lieke Jesse, Lisa, en Sophie PeterSenn en Janet NieuweLisette Tonge: Joan M. Drooger-van & Arnoud Biert Drooger Herbert enA.Geline Kees ~ inen liefdevolle Joshua en Boas Liesbeth Pieter herinnering ~ Middelharnis: H. Droger-van Biert C. 15 september 2014 Weststraat 41,Droger 3253 AR Ouddorp

J. Grinwis en P. Grinwis-Voogd

~ in liefdevolle herinnering ~

Nieuwe Tonge: M.C. Doorn-van Biert H. Doorn Nieuwe Tonge: A.J. Noteboom-van Biert J.C. Noteboom

Wij danken iedereen die onze lieve Karel en ons steun heeft geboden, op welke wijze dan ook, vooral tijdens de laatste maanden van zijn leven.

Ria en Wim Correspondentieadres: Carolien en André Familie Van Biert Olympiaweg 45 Femke, Ralph Lenny en Bart 3245 DL Sommelsdijk Ruben, Loïs Gelegenheid tot condoleren is er op vrijdag Pieterstraat 3248 BH tot Melissant 26 juni 201574,van 12.30 13.00 uur in de Emmaüskerk aan de Koningin Julianaweg 64 ~ Geen bloemen te Middelharnis, waarna de dankdienst om en gaarne in gepaste kleding ~ 13.15 uur gehouden zal worden. Aansluitend uurdonderde beGelegenheid zal tot omstreeks condoleren15.00 is er op dag 18 september 2014op van tot 20.30 aan uur grafenis plaatsvinden de19.00 begraafplaats in Stoofweg de zaal van woonzorgcomplex ‘Vollende te het Hellevoetsluis-Nieuwenhoorn. hoven’, Pieterstraat 14 te Melissant. Na de plechtigheid is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in het Kievit”, De rouwdienst zal“Uitvaartcentrum D.V. gehouden worden op Stoofweg te Hellevoetsluis-Nieuwenhoorn. vrijdag 192 september 2014 om 13.30 uur in de Hersteld Hervormde In plaats van bloemen, liever kerk, een giftJulianaweg voor Hospice2 te Calando, Melissant, waarna de begrafenis hiervoor zal er een collectebuszalbijplaatshet vinden op de nieuwe begraafplaats aan de condoleanceregister aanwezig zijn. Nieuweweg te Melissant.

Annemieke Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in Eben Haëzer. Maaike Sietske en Pieter Bart ontvangen, Indien u geen rouwbrief heeft Correspondentieadres: dan kunt u deze kennisgeving als zodanig beschouwen. G.N. Nieuwland-Zweere Westerstraat 5 3244 BR Nieuwe-Tonge ‘De Heer isworden nabij.’ De crematieplechtigheid zal gehouden op donderdag 18 september 2014 om 11.15 uur Met verdriet in ons hart hebben wij afscheid in het crematorium Maeterlinckgenomen van onze “Rotterdam”, lieve zus en tante weg 101 te Rotterdam-Zuid.

KAPTIJN-FLIKWEERT NaAAT de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren. Dick Flikweert (in liefdevolle herinnering) Corrie Flikweert

Na de begrafenis is er in verenigingsgebouw Verdrietig wij afscheid moeten nemen ‘De Poort’,hebben Voorstraat 14 te Melissant alsnog van onze zus,tot schoonzus en tante gelegenheid condoleren.

Jo en Heden heeft deWijnand Heere totTanis-Flikweert Zich genomen onze lieve zus, Neven schoonzus en tante en nichten

TINE VAN BIERTVAN DEN BOOGERT

RINA Ouddorp, 22 juni 2015 VAN

nuhaar maar uit, jeen hebt je strijdbetrokkengestreden. Wij Rust zullen humor hartelijke hebt het met veel moed gedaan. heidJemissen. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wieStad kanaan voelen wat je hebt doorstaan? ’t Haringvliet: Rien en Rini Met grote droefheid geven wij kennis van vanuden Boogert het overlijden van onze moeder, schoonmoeJaap en Ineke der, omaFerwerd: en kleine oma van den Boogert

GRONINGEN-VAN OURS

Middelharnis: L. Kieviet-van Ours van ons Tot onze droefheid nam de HEERE Ph. Kieviet † weg onze lieve schoonzus S.J. van Ours † B. van Ours-van der Veer AAT KAPTIJN-FLIKWEERT

Karel Bos

* 15 oktober 1934 te Noord-Scharwoude † 8 september 2014 te Ouddorp

~ Tine ~

sindsPETRONELLA 21 juli 1998 weduwe van KEIZER-DE BLOK Pieter van Biert echtgenote van Abraham Keizer * 8 mei 1930 † 22 juni 2015 * 18 juni 1931 † 15 september 2014 Atie en Rob Marjolein A. Keizer Iris en Rudy Conny en Leen Ria en Ron Jeannette en Peter Bram Enneke Margit en Thijs Patricia en Jacob Joe Machiel, Charlotte, Jeroen Erwin enArjen Lisanne en Monique Hanna Mèlanie en Peter Elvy Jan en Selly Remco en Frances Bryan

Wilhelmina * 6 juliZweere-van 1930 22 juni 2015 der†Klip ~ Willy Ouddorp: Cor en~ Jacqueline

hier voorachterlaat. en hopen dit te Degenen die haar gekend hebben, weten welke Wij lege zijn plaats zijdankbaar in de familie vieren met onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. 15 september 2014 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’, kamer 102-7 Pr. Hendrikweg 17, 3253 BV Ouddorp Correspondentieadres: Prins 3253 BV Ouddorp 2015 1975 Hendrikweg   18, 20 juni

Kees Korpershoek De rouwdienst voor en familie en belangstellenden, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden 1955in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’.2015 worden op D.V. donderdag 18 september om 13.15 uur Soli Deo Gloria Arja Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 14.30 uur op de Algemene Begraafplaats te Korpershoek-van Steensel Met dankbaarheid hebben wij 22 juni jl. met Ouddorp.

Dan ga ik op tot Gods altaren, ‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Tot God, mijn God, de bron van vreugd; Want in Zijn ligt heelstem mijnen levenslot. Dan zal ikhand juichend, snaren HijTen heeftroem mij lief, vrede woont inparen, mij. vanZijn Zijne goedheid ‘k na Ziekortstondig naar Hem op en weet: Die, ongeneugt, Mij eindeloos Hij is mijverheugt. steeds nabij. (Psalm 43 vers 4) In het volle vertrouwen van Gods grote liefde, ismaar rustiginingeslapen lieve Bedroefd, de hope onze des Eeuwigen levens, wij u liefste kennis,oma dat en na oude een moeimoeder,geven ‘s werelds oma lijke lijdensweg door de Heere van onze zijde is weggenomen mijn geliefde vrouw, onze Martijntje lieve moeder, schoonmoeder, grootmoeder van Biert-van den Boogert en overgrootmoeder

Na een strijd, moeizaam gestreden Neem Heer mijn handen heen, niet en wilging mijjeleiden dooronverwacht. groene weiden, Niemand weet hoeveel je hebt verkwik mij langs het water vangeleden, de zee. wasmij je kracht. Goedeonuitputtelijk Herder, neem mee. Maar ook hieraan kwam een einde. Diep bedroefd, Het maar deed jevol zeerfijne ons teherinneringen laten staan, en dankbaarmaar dat hiermee zij noghebben zo lang bij ons was, we vrede, geven wij u omdat kennisje dat tochrusten nog gaan. onverwacht nu kunt van ons is heengegaan, onze lieve en zorgOnze zame troost mamais te weten dat zij nu geen pijn meer hoeft te voelen. Toch kan dat ons diep gevoel van verdriet en verslagenheid niet wegnemen, nu ARENTJE onze moeder, schoonmoeder, grootmoeder en KAPTIJN-FLIKWEERT overgrootmoeder uit ons midden weg is. - Aat echtgenote van Job Kaptijn † 1992

in het huwelijk zijn getreden. Achterneven en -nichten

5

Oud-Beijerland: W.J. van der WendeMaart en Bets Tanis-Kaptijn van Ours M.J. van der Wende † Duinkerkerweg 18 en kinderen Ouddorp, 22 juni 2015 Hellevoetsluis, 14 september 2014

Neven en nichten DOEDERINA SCHURING DINSDAG 18 NOVEMBER 2014 ~ Dien ~ (In herinnering Adrie en Corrie van den sinds 10 oktober 1994 weduwe Boogert) van Lourens Vermeer Stad aan ’t Haringvliet, 22 juni 2015 in de leeftijd van 88 jaar.

Lieve Vati, pa en opa, in onze harten leef je voort.

Martin en Andrea

 Uw laatste wensen Antje     Na een moedig gedragen kortstondige ziekte, hebben wij tot ons grote verdriet afscheid  in goede handen moeten nemen van mijn geliefde vrouw, zorgzame moeder en lieve oma Cora Charlotte Carlijn-li-Xiao Gerdina Anna

Maayke †

0187- 601166

www.kievit-uitvaart.nl Nieuweweg 2, Melissant

De crematieplechtigheid heeftOude-Tonge: in besloten kring plaatsgevonden op donderdag Burg. Letteweg 36 Meidoorn 4 3233september AG Oostvoorne XE Melissant 11 2014 in 3248 crematorium Tel. 0181-488088 “Hofwijk” te Rotterdam. Tel. 0187-601166

Jeroen en Nathalie Amy Fay

     

Spoor-Braber

Dag en nacht Echtgenote van Bram Spoor Correspondentie adres:bereikbaar Mevr. A. Bos-Hofmann 9 oktober 1938 Rustburg 26 Rouwcentrum Kievit 3253 VK Ouddorp Sommelsdijk:

Patricia Nick

-Gerda

Loura en Willem

Sebastiaan

11 november 2014

12 september 2014 Correspondentieadres: Van Wassenaarvliet 1, 2992 WT Barendrecht

  A.J.D. Spoor    Marcel en Jolanda     

Eline Bart Tim 



Dorpsweg 91 3245 VB Sommelsdijk De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.

5

De uitvaart heeft plaatsgevonden dinsdag 16 september vanuit het stiltecentrum van ‘Ebbe en Vloed’ te Oude-Tonge.


DINSDAG 23 JUNI 2015

In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in, want u, Heer, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis. Psalm 4 Met dankbaarheid voor haar leven en verdriet om haar sterven nemen wij afscheid van mijn lieve schoonzus en onze lieve tante

TINE VAN BIERTVAN DEN BOOGERT We zullen haar missen.

Hiermede willen wij u hartelijk danken voor het medeleven dat wij mochten ontvangen na het overwacht overlijden van mijn lieve moeder en oma

Martha Spuij-Jansen Dit alles heeft ons goed gedaan.

Ary Renée en Matthew Peter Stellendam, juni 2015.

Bep Trommel-van Biert Neven en nichten 22 juni 2015

DANKBETUIGING Voor de blijken van deelneming ons betoond na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, groot- en overgrootmoeder

TJITSKE VERMAAT-DE VRIES ‘Mijn oog zal op u zijn’. Na een leven vol zorg voor allen die haar lief waren, is onze moeder, schoonmoeder, oma en overgrootoma vredig ingeslapen

DIRKJE HOTTING

sinds 30 maart 2003 weduwe van Jan Lodewijk Vetter Ooltgensplaat 5 september 1920

Mijnsheerenland 22 juni 2015

‘Een stem kan de tong en de lippen die haar vleugels schonken niet meenemen; alleen moet zij de ruimte zoeken’. Sprang-Capelle: Marco Bolkenbaas-Vetter Kees Bolkenbaas † Amsterdam: Lenneke Bolkenbaas Sprang-Capelle: Jan Bolkenbaas Chandra Wiersma Wessel Noa Leiderdorp: Lia Vetter Paul Nagtegaal Leiden: Robbert Nagtegaal Alphen aan den Rijn: Anouk Cremer Correspondentieadres: Koolmees 12, 5161 SZ Sprang-Capelle De afscheidsdienst zal gehouden worden vrijdag 26 juni om 13.00 uur in de Dorpskerk, Kerkstraat 11 te Mijnsheerenland. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Ooltgensplaat. Gelegenheid tot condoleren in ‘Elthato’, Zuid-Achterweg 27 te Ooltgensplaat na de begrafenis.

betuigen wij ieder langs deze weg onze hartelijke dank. In het bijzonder dank aan het personeel van woongroep 553 van Nieuw Rijsenburgh voor de liefdevolle verzorging en ds. Van der Ziel voor het leiden van de rouwdienst, tenslotte de heer P. Mans voor de goede verzorging van de begrafenis. Betsy en Rinus Sturris klein- en achterkleinkinderen Ooltgensplaat, juni 2015

Wij danken u heel hartelijk voor de belangstelling, in welke vorm dan ook, na het overlijden van onze lieve moeder, oma en “ouwe oma”

Johanna Christina Bal-van den Berge Atie en Richard Piet en Tonny Leo en Janny Klein- en achterkleinkinderen Dirksland, juni 2015

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita

Daar het ons onmogelijk is een ieder persoonlijk te bedanken, willen wij langs deze weg iedereen bedanken voor het medeleven, betoond na het overlijden van mijn lieve man, onze lieve vader, opa en opa-plaat

LAURENS OVERBEEKE In het bijzonder dank aan de thuiszorg van CuraMare en de medewerkers van Calando, de huisartsenpraktijk Nijhof voor de goede medische zorg en de heer P. Mans voor de nette verzorging van de begrafenis. A. Overbeeke-van Oostende kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind Ooltgensplaat, juni 2015

M.H. van de Ven Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Jaarmarkt Dirksland DIRKSLAND - Zaterdag 27 juni wordt er een jaarmarkt met grote rommelmarkt gehouden rondom het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, aan de Mozartsingel 2 te Dirksland. De markt begint om 9.30 en eindigt om 15.00 uur. Er is een ruime hoeveelheid aan boodschappen te koop, zoals fruit, groenten, aardappelen, vis, rollades, noten, ijs en gebak. Ter plaatse worden er kruukplaetjes gebakken. Op het terras kan genoten worden van koffie, frites en snacks, gebakken vis (kibbeling) en diverse broodjes. Naast de grote rommelmarkt is er een boekrestaurateur aanwezig om uw boeken of tijdschriften in te binden of te restaureren. Verder worden er nieuwe en tweedehands boeken verkocht. Ook is er een professionele messenslijper aanwezig. Deze slijpt uw (ketting)zagen, beitels, bijlen en alle soorten messen. Breng al uw te slijpen spullen mee! Er is ook een reparatieafdeling. Hier kunnen fietsen, huishoudelijke apparatuur, lampen en snoeren worden gerepareerd. Uw (elektrische) fiets toe aan een schoonmaakbeurt? U krijgt

hem weer als nieuw mee! Ook is er een ruime sortering woondecoratie, bloemstukjes, sieraden, mooie fotokaarten en kaart maak spullen te koop Voor de kinderen is er een kleedjesmarkt. Jullie kunnen onder begeleiding een echt schilderij maken en/of sierflesjes decoreren met allerlei leuke materialen. Rondleiding kerk Nieuwsgierig wat er ‘s zondags allemaal in het kerkgebouw gebeurt? Om 11.00 uur zal een rondleiding worden verzorgd door de kerk. Tijdens deze rondleiding zal worden uitgelegd hoe de zondagse eredienst verloopt en hoe de andere kerkelijke activiteiten in en rondom het kerkgebouw zijn plaats krijgen. Ook kunt u een kijkje nemen bij het kerkorgel, dat zal worden bespeeld. Van harte welkom! Voorverkoop tweedehands kleding Vrijdag 26 juni wordt er van 16.00 tot 20.00 uur een grote voorverkoop van tweedehands dames-, heren- en kinderkleding gehouden met daarbij tassen/riemen/sjaals/schoenen en ook hoeden van Crea Veertje.

Groepslessen Okidoggy overgenomen door GO Dog GOEREE-OVERFLAKKEE - Hondenschool Okidoggy stopt met het geven van groepslessen. Na jarenlang les te hebben gegeven, vindt eigenaar Angelique Herrebrugh het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze gaat zich richten op twee nieuwe Okidoggy projecten, daarover wordt later dit jaar meer bekend gemaakt. Vanaf heden worden de groepslessen van

Okidoggy overgenomen door GO Dog. Drijvende kracht achter GO Dog is Esther Hofman. Ze volgt de opleiding ‘Gedragstherapie bij honden’ bij Dogvision, instructeur is ze al geruime tijd. Belangstellenden kunnen komen kijken bij een training. Bel voor meer informatie naar 06-11997509 of kijk op de website www.godog.nl.

Ingezonden... Ingezonden brieven zijn welkom op het redactieadres. Het al of niet plaatsen van een ingezonden artikel is ter beoordeling van de redactie. Uitsluitend artikelen voorzien van naam en adres komen voor plaatsing in aanmerking. Plaatsing betekent niet automatisch dat de redactie het met het geschrevene eens is.

Hulpverleners

Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

DANKBETUIGING

5

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

M. 06-53112979

Woensdag 17 juni 2015 was ik betrokken bij een groot ongeluk op de N59 nabij Den Bommel. Het is daarom dat ik middels een ingezonden brief mijn dank wil betuigen aan de hulpverleners. De afgelopen jaren zie je steeds meer in de krant dat hulpverleners worden mishandeld, uitgescholden of belemmerd in het uitvoeren van hun werk. Wanneer je weer een artikel leest over deze feiten, grijpt het wel aan, maar is er al gauw de neiging dit voor kennisneming aan te nemen. Nu ik deze verschrikkelijke ervaring zelf heb ervaren en wonder boven wonder het kan na vertellen wil ik middels deze brief iedereen er op wijzen wat deze mensen dagelijks moeten mee maken. Het ter plaatse komen bij een ernstig ongeluk, en het leed en de chaos te zien die daardoor ontstaan is, grijpt enorm psychisch aan en is ook eigenlijk niet met woorden te

bevatten. Ik zelf heb buiten de materiele schade geen lichamelijk letsel op gelopen. Hierdoor heb ik met mijn volle bewustzijn mee mogen maken hoe de hulpverlening in elkaar zit en wat ze wel niet betekenen voor ons wanneer de nood het hoogst is. Daarom is het onbegrijpelijk dat er nog steeds dergelijke dingen in de krant staan over agressie tegenover hulpverleners. Mijn dank gaat uit naar alle hulpdiensten die ter plaatse aanwezig waren, maar ook aan de hulpverlening in zijn algemene vorm over de hele wereld. Laten we deze mensen respecteren en stilstaan bij wat zij dagelijks moeten mee maken. Simon van `t Hoff s.hoff3@chello.nl

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

CD-presentatieavond Mannenzang

Ledenvergadering CBS 'De Hoeksteen'

DIRKSLAND - In de Horvormde kerk van Dirksland wordt vrijdag 26 junie de cd presentatieavond van stichting mannenzang Goeree-Overflakkee gehouden.

OOLTGENSPLAAT - De jaarlijkse ledenvergadering van CBS 'De Hoeksteen' zal worden gehouden op woensdag 24 juni in CBS 'De Hoeksteen', Pieter Biggestraat 11. Aanvang van de ledenvergadering is om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Nu worden ook de vrouwen en kinderen verwacht om zo met elkaar de psalmen en gezangen te zingen. Er zal een meditatie verzorgd worden door Ds. C. Gielen. De muzikale leiding is in handen van Corné de

Geus en deze avond zal het orgel bespeeld worden door de bekende organist Pieter Heykoop. Het geheel vindt plaats in de Hervormde kerk van Dirksland en zal om 20.00 uur aanvangen. Er zal een collecte worden gehouden voor de Bond tegen het vloeken. Aan het einde van de avond kunt u de nieuwe cd, welke € 12,50 per stuk kost, mee naar huis nemen om daar verder te kunnen luisteren naar alle opgenomen psalmen en liederen.


Pioenrozen diverse soorten Per bos 2 bossen

€ 3,95 € 6,00

Wegens verbouwing van de winkel alle kamerplanten

Boeketjes v.a. € 4,95

DAGELIJKSE AANVOER VERSE BLOEMEN!

€ 3,95 € 10,00

TROTS VAN DE KEURSLAGER

100 gram filet americain

50%

Div. Zomerbloeiers v.a. € 0,50 Hangpotten planten Per stuk 3 stuks

VLEESWARENKOOPJE

100 gram gebraden gehakt + VLEESWARENKOOPJE

Mini kiprollade TROTS VAN DE KEURSLAGER (100 % mager kipfilet)

2 Mini kiprollade 5 100 gram gebraden gehakt + 100 gram (100% mager Haas op stok Verse kipspiesen Beenhamkipfilet) met filet americain olive & garlic samen

korting

SPECIAL

Groot aanbod vaste planten! V.a. € 1,00

500 gram

KEURSLAGERKOOPJE

100 gram

Hoge pad 9 3253BH Ouddorp 06-54716083

50

250

245

Lasagne

SPECIAL per portie

PROEFHAM VAN DE MAAND

598

4DE GRATIS

100 gram

TIP VAN DE KEURSLAGER samen

500 gram

450

98

199

KEURSLAGERKOOPJE Aanbiedingen zijn geldig van 22 t/m 27 juni

C. Bouter, Haas op stok , keurslagerVerse kipspiesen Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

HOLLANDSE FRAMBOZEN bakje

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

ELSTAR 2 kilo

AARDBEIEN vanaf 2 grote bakken

WILDE PERZIKEN 500 gram Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-12.00 uur woensdag 8.30-17.30 uur donderdag 8.30-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-16.30 uur

HOLLANDSE TROSTOMATEN 500 gram

POSTELEIN 500 gram

SPITSKOOL 500 gram

ZOMERSALADE Eigen keuken Advertentie geldig t/m dinsdag 30 juni 2015

200 gram

1.50 2.50 3.00 1.50 0.60 1.25 0.45 1.50

OP=OP

voor €12,50 aan versproducten.

Bekend van de markt op dinsdag NIEUWE WINKEL GEOPEND

WEEKAANBIEDING: vanaf € 3,00

Alle buitenplantjes per stuk

€ 1,00

6 voor

€ 5,00

De laatste Pioenen

4e GRATIS

PROEFHAM VAN DE MAAND

TIP VAN DE KEURSLAGER

Beenham met olive & garlic

Lasagne

100 gram

* * * * *

aan Molenblok 7 te Ouddorp.

Orchidee

245 199

Makkelijk mee te nemen Kan tegen een stootje Hoeft niet in de koeling In verschillende smaken Voor 2 of 4 personen

10 stuks € 5,00

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Open van woensdag t/m zaterdag. T. 06 - 13 90 02 85

PIETER STRUIK

Groente & Fruit Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Rosbiefbroodjes

Peperpaté

Scampi brochette

Bamiballetjes

5 halen, 4 betalen

De versspecialisten plaatsen wekelijks hun aanbiedingen op deze pagina. Onze fotograaf zet de klanten van deze specialisten op de foto. Staat u

5 halen, 4 betalen

MAAK KANS OP EEN GRATIS BARBECUE bij aankoop van 4 kipschnitzels naar keuze

op de foto? Dan kunt u voor €12,50 verse producten uitzoeken bij:

Akershoek, Stationsweg 15, Ouddorp Hoenderdijk 13, Ouddorp

Boerenmetworst Pain d' ardenne

450

per portie

Voor de vakantie is er weer voldoende blikvlees voorradig:

The Flowerman Deze klant wint

100 gram

100 gram

1.25

100 gram

2.75

Eiersalade

100 gram

1.49

200 gram

2.

100 gram

Maaltijd van de week: Bami/nasi + kip ketjap

250 gram 250 gram

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

25

1.

29

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 22 t/m 27 juni 2015

MMM...ZE ZIJN ER WEER! ONZE BEROEMDE BETUWSE KERSEN

GRASGROENE SPERZIEBOONTJES, 500 gram… MOOIE HOLLANDSE BLOEMKOOL, nu… KROP SLA en/of KOMKOMMER, 2 stuks... VERSE BOSPEEN, bos… RABARBER, kilo… NAAR K EUZE VERSE SPINAZIE, hele kilo... MALSE PEULTJES, 400 gram… SNOEPTOMAATJES, emmertje 500 gram... ZOETE PITLOZE RODE DRUIVEN ELSTAR-, ROYAL GALA- of GRANNY SMITH APPELS SAPPIGE ZOETE PLATTE BOSPERZIKEN

3.98

ELKE WOENSDAG

BIJZONDER LEKKER ! EETRIJPE MANGO’S

500 gram…

1,1,1,1,-

3 KILO 2,50

kilo... bak 500 gram…

3 VOOR 2,50

per stuk…

1,-

aanbiedingen geldig t/m DV zaterdag 27 juni - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL


Eurott Eurot ppers t ppers

Lever de bonnen in en ontvang het 2e product voor maar 1 euro! Lever de bonnen in en ontvang het 2 product voor maar 1 euro! e

GildeKorn bollen 6 stuks

GildeKorn bollen 6 stuks

22-27 JUNI

2

e2

e

Zak

Zak

NUNSPEET Knus 2 pers. huisje

22-27 OUDDORP JUNI

2

e

Tompouce

Fax 683826

Tompouce

Stationsweg 15 Tel. 681352

In de bosrijke omgeving van Friesland met uitstekend wandel- en fietsmogelijkheden. Speciale tarieven voor 55 plussers.

22-27 JUNI

Hoenderdijk 13 Tel. 681278

Info: 0561-688570 maatbaas@xs4all.nl

2

Tompouce WWW.AKERSHOEK.ECHTEBAKKER.NL

8 personen, zeer compleet, sfeervol ingericht. 4 slaapkamers, 2 badkamers, aparte wc. Grote tuin met veel privacy. Ons huis staat op een rustig parkje met recrateam in de schoolvakantie. www.vakantiehuisveluwemeer.nl Telnr. 0348401101

e

Tompouce

VOOR - APK Keuringen - Onderhoud en Reparatie alle merken - Aircoservice - Ruit en Schade begeleiding - Verkoop occasions

22-27 JUNI

DE APK-SPECIALIS ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! Kijk ook op onze website

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! www.autoserviceoudetonge.nl ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

Julianastraat 7 3255 BG Oude Tonge 0187-641271

IN! SCHRIJF JE NU OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

SAMEN HELPEN WE KINDERKANKER DE WERELD UIT!

WWW.RUNFORKIKA.NL

Adres Doelweg 2 | 3252 AJ Goedereede Tel. 0187 - 49 25 02

Goedereede

WEEK TOPPERS! 26 Aanbiedingen geldig van woensdag 24-06-2015 t/m dinsdag 30-06-2015

Coop oosterse maaltijden Super kwaliteit

Scharrelkipkarbonade

per bak

3,49 2 bakken

5,98

Roomboterappeltaart Vers gebakken

Voor

500 gram

1,49

Douwe Egberts snelfilterkoffie

Voor

Voor

2,79

4,49 2 pakken

Markant cocktailnoten

OKE Sinas, Up of Cola

Voor

2 flessen 1500 ml

Voor

0,79

0,99 per zak

www.facebook.com/onzesupermarktgoedereede www.onzesupermarkt.com Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Zet- en drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers.

APK ZOALS HET BEDOELD IS


8

DINSDAG 23 JUNI 2015

Nieuws

In negen sloepen wordt in september ‘oversteek Kanaal’ gemaakt

Mariniers trainen vanuit Marina Stellendam voor roei-evenement naar hartje Londen STELLENDAM - Ruim 80 mariniers sloegen vrijdag hun tenten op bij de jachthaven Marina Stellendam voor één van hun trainingsweekends als voorbereiding op het speciale roei-evenement dat van 5 tot en met 12 september tussen Rotterdam en Londen gehouden wordt. Een tocht in sloepen die de manschappen (Dutch Marines Rowing Challenge) voert van het vertrekpunt onder de Erasmusbrug in de Maasstad over de Noordzee naar Vlissingen. Vandaar wordt de oversteek gemaakt naar Sheerness. Onderweg worden de twee drukste scheepvaartroutes ter wereld gepasseerd. Vanaf Sheerness wordt er over de Thames richting Londen geroeid tot aan de Tower Bridge. Bij elkaar een afstand van 350 kilometer. Als kers op de taart wordt op zaterdag 12 september dan ook nog met alle sloepen meegedaan aan de spectaculaire Great River Race. Tekst en foto’s: Jaap Ruizeveld

Een monstertocht. Een krachtsexplosie. Wat drijft de mariniers om weekeind na weekeind op diverse locaties in het land bij elkaar te komen om te trainen? Om dat te weten te komen moet je een dag de verrichtingen van de mariniers volgen. Daarom meldde ik me op de afgesproken tijd bij het tentenkamp van de Dutch Marines Rowing Challege op de jachthaven Marina Stellendam. Overigens komen de mariniers in deze voorbereidingsfase nog één keer terug naar Stellendam. Dat is in het weekeind van 31 juli -2 augustus. Dat Stellendam als een unieke locatie wordt gezien, is niet zo verwonderlijk. Immers, de roeiers

Opbrengst collecte epilepsiebestrijding HERKINGEN - De collecte van het Epilepsiefonds heeft in Herkingen € 226,67 opgebracht. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp. Van 8 tot en met 13 juni gingen in heel Nederland ruim dertigduizend vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsiefonds. Geld voor de epilepsiebestrijding is hard nodig. Naast het subsidiëren van onderzoek en het geven van voorlichting, organiseert het Epilepsiefonds vakanties voor mensen met epilepsie. "Hebt u de collectant gemist? Maak dan een bijdrage over op giro 222111 (IBAN: NL83 INGB 0000 2221 11) ten name van het Epilepsiefonds te Houten of sms EPILEPSIE naar 4333 (eenmalige gift van twee euro).: Het Epilepsiefonds is alle collectevrijwilligers dankbaar en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.

gezegd: twee uur continu roeien. Ook in de avond en de nacht wordt over het Haringvliet geroeid. Aansluitend vier uur rusten op veldbedden in de tenten en dan opnieuw in actie. Alles aan boord gebeurt met grote nauwkeurigheid en discipline. Op commando kan een individuele roeier even eten en drinken. Dan gaat zijn roeispaan omhoog. Anderen roeien door. De koers wordt stevig vastgehouden. Het tempo ligt hoog. Gemiddeld wordt per uur tussen de 10 en 12 kilometer afgelegd. Na 2 uur terug naar de binnenhaven en volgt de aflossing. Onafgebroken wordt het programma herhaald. De mariniers poseren met DCMR-shirts in één VAN de tenten. kunnen vanuit de binnenhaven direct gebruik maken van het Haringvliet en als het in het schema past ook vanuit de buitenhaven via het Slijkgat richting Noordzee koersen.

alsnog in de problemen bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Wij kunnen onze maten ondersteuning bieden. Zie het als praktische support. Zij verdienen het.”

Ondersteunen Uiteraard de ultieme vraag: “Waarom roeien jullie?” De mariniers zijn duidelijk in hun beantwoording: “Wij roeien voor onze maten en hun familieleden. Het werk van mariniers gebeurt vaak in anonimiteit. Krijgt beperkte waardering”. Johan Monster, die in afwachting van de terugkeer van twee sloepen even een controle uitvoert, zegt: “Wanneer collega’s tijdens de uitoefening van hun plicht het hoogste offer geven, dan komt dat hard binnen. Bij terugkomst van uitzendingen komt de verwerking van hetgeen zij hebben gezien en meegemaakt. Ondanks alles zullen zij blijven doorgaan met Verbondenheid, Kracht en Toewijding. Het zijn kernwaarden van het Korps Mariniers. Met velen gaat het goed. Anderen krijgen een terugslag. Dat kan soms pas na vele jaren tot uiting komen. Zij raken dan

Sponsors “Met de roeitocht halen wij geld op voor onze oud-mariniers. Er is een uitgebreid sponsoringstraject. Men kan zich als donateur melden. Het is fijn dat ook veel particulieren inhaken en kleine bijdragen storten. Immers, vele kleintjes bij elkaar leidden ook tot een fantastische score. De grote ondernemingen en bedrijven, dat is logisch, kunnen wij niet missen. Hun sponsoring betekent de drijvende kurk.” Ook deze middag was er weer de overhandiging van een cheque. Vroom Offshore schonk 1000 euro. Roulatiesysteem Johan Monster controleert ‘zijn’ sloep. Over een half uur zullen in totaal acht mariniers in de sloep plaatsnemen voor vertrek. Hun aandeel in het roei-roulatiesysteem. Twee uur op en vervolgens vier uur af. Anders

Zwarte duivels Marinier Monster wijst niet alleen op stickers met namen van grote bedrijven die hun steun aan de DMRC-inzet verlenen, maar in het bijzonder op de naam van de sloep ‘De zwarte duivels’. Weet je waar die naam op duidt? “In de meidagen 1940 van de Tweede Wereldoorlog hebben onze mariniers zich - bij de Rotterdamse bruggen meer dan heldhaftig ingezet om de Duitsers te weerstaan. Hun moed en strijdvaardigheid waren zo krachtig, dat de bezetters spraken van ‘Die Schwarze Teufel’. Een blijvende herinnering die wij koesteren.”

Kameraadschap Perfect getimed in het schema worden de aflossingen weer uitgevoerd. Met permissie van Leo Dorland kan ik ook een kijkje nemen in de tenten bij de rustende mariniers. Een foto maken is geen probleem, maar dan wel als het DCMR-shirt hun torso siert. Ze komen uit alle landstreken. Als gold het de musketiers, het is een eenheid. Ze gaan voor elkaar door dik en dun. Een kameraadschappelijke sfeer die je al direct proeft. En voor het thuisfront is er de wetenschap: zondag zijn man, vader of vriend immers weer thuis. Sloep-roeien is een eeuwenoude maritieme basisvaardigheid. Het is uniek. Het combineert teamwork met doorzettingsvermogen en amfibische inzet. Begeleiding Tenslotte nog iets over de contacten met de Koninklijke Marine. Tijdens de Kanaal-overtocht, maar soms ook bij trainingsmomenten, krijgen de mariniers ondersteuning van het grote marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Het in bruikleen krijgen van sloepen en het faciliteren van accommodaties zijn die waardevolle contacten waarin de Marine de DMRC direct helpt. In totaal zullen er in september negen sloepen richting Londen varen.

Vertrek van de sloep “De zwarte duivels”.

Eilandelijke koren doen flashmob in Rotterdamse Koopgoot GOEREE-OVERFLAKKEE Op zaterdagmiddag 13 juni bracht het promoteam van Goeree-Overflakkee een bezoek aan Rotterdam om GoereeOverflakkee te promoten en onder de aandacht te brengen van het winkelend publiek. Het promoteam werd hierbij ondersteund door diverse zangkoren van Goeree-Overflakkee die een spectaculaire en muzikale flashmob uitvoerden op de trappen van de Rotterdamse Koopgoot.

De zangkoren Advendo, Excelsior, Shantykoor Op volle kracht, Het Flakkees Piratenkoor, Roll Around en de kinderkoren Hum! en Pops zongen onder leiding van dirigent Meike Warmoeskerken het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene. De flashmob trok uiteraard de aandacht van veel mensen. Direct na de flashmob spraken de leden van het promoteam de omstanders aan om hen meer te vertellen

over het doel van de flashmob en natuurlijk over Goeree-Overflakkee. De Rotterdammers kregen, in ruil voor hun contactgegevens, uiteraard ook een duurzame goodie bag met informatie over het eiland GoereeOverflakkee en een lokale lekkernij. Vrijwilligers Het promoteam van Goeree-Overflakkee bestaat uit ongeveer 25 vrijwilligers, in de leeftijd van 15 tot 72 jaar. Allemaal enthousiaste en representatieve mensen die op GoereeOverflakkee wonen. De promoteamleden bezoeken diverse evenementen en activiteiten met als doel om de naams- en plaatsbekendheid van Goeree-Overflakkee te vergroten. De oprichting van het promoteam is in het kader van een maatschappelijke stage en het vullen van het praktijkportfolio, samen met leerlingen van diverse scholen op Goeree-Overflakkee tot stand gekomen. Het promoteam wordt in het kader van EilandMarketing gefinancierd door de gemeente GoereeOverflakkee en door diverse ondernemers.


DINSDAG 23 JUNI 2015

Nieuws

Hit op Facebook: De Melkweg boven Ouddorp

9

Marina Stellendam sponsort A Seal

Overhandiging van de cheque aan A Seal Stellendam. 

STELLENDAM - Het afgelopen weekeind gonsde het van activiteiten in de jachthaven Marina Stellendam. Enerzijds was er het trainingsfestijn van mariniers als voorbereiding op hun roeievenement naar Londen. Anderzijds was er - met coördinatie vanuit het havenkantoor - op het voorterrein, de verkoop georganiseerd van verse en gebakken vis en natuurlijk het kroonjuweel de Stellendamse garnaal. Dit samen met een eigen stand van Zeezoogdierenopvang Stichting A Seal Stellendam en een verkooppunt van gespecialiseerde gerookte visproducten. Voor bezoekers en passanten een gezellig vertoeven op de jachthaven. De verkoopactie was bestemd voor de zeehondenopvang. Door Jaap Ruizeveld

Foto: Jaap Ruizeveld

Dit complex mag dan in verband met verbouwing tijdelijk zijn gesloten voor belangstellenden, de activiteiten bij A Seal, opvang, verzorging en vrijlating van de dieren, gaan gewoon door. Een financiële support om dat alles mogelijk te maken is dan natuurlijk welkom. Havenmeester Daan van der Klooster uit Ouddorp gaf in de loop van de dag al een beetje een inkijk in het verdere gebeuren. Details kwamen pas aan het eind van de middag, toen de directeur van de Jachthavengroep waar Marina Stellendam deel vanuit maakt, Fred Redeker, een cheque aanbood aan bestuurslid Jaap van der Hiele van stichting A Seal Stellendam. Een sponsorbedrag van 2500 euro. Dat gebaar werd van harte verwelkomd. Met nog de opbrengst van de vis-fair erbij (585 euro) kon de dag in Marina Stellendam voor A Seal, waaraan talrijke vrijwilligers hun medewerking verleenden, niet meer stuk.

Woningkopers kiezen voor rustige en veilige omgeving GOEREE-OVERFLAKKEE Afgelopen vrijdag werd op de Facebook-pagina Eiland GoereeOverflakkee, die is opgezet vanuit de Eilandmarketing, een foto geplaatst van de Ouddorpse vuurtoren. Het speciale aan deze foto is dat de Melkweg zichtbaar was boven de vuurtoren. De foto werd meteen een enorme hit op Facebook: op het hoogtepunt kwamen er wel 400 likes per uur bij. In totaal heeft de foto inmiddels zo’n 5000 likes gehaald, is door bijna 400 personen gedeeld en door vrijwel 100.000 mensen gezien! Deze foto van de Melkweg, gemaakt bij de vuurtoren van Ouddorp, heeft fotograaf Sander Poppe begin juni gemaakt tijdens een heldere nacht. Hij legt uit hoe de foto tot stand is gekomen: “Er zijn in Nederland nog maar een paar plaatsen te vinden waar je de Melkweg kan fotograferen. Dit komt

voornamelijk door het vele ‘restlicht’ in ons land. Het licht van steden en snelwegen maakt het lastig om de Melkweg te fotograferen. Donkere plekken met een weids uitzicht zijn spaarzaam in Nederland. In de omgeving van het Zeeuwse Oostkapelle, de kop van Goeree en op Texel en Terschelling is het wel mogelijk om de Melkweg vast te leggen. Verder heb je een kraakheldere nacht nodig en een beetje geluk.” “De foto bestaat uit twee delen. Het voorste deel is de vuurtoren. Deze is gefotografeerd met het laatste avondlicht en alles scherp. De sterren zijn veel later vastgelegd, midden in de nacht. Al die tijd stond de camera op een statief op één vaste plek. Op deze manier bestaat de mogelijkheid om de foto’s eenvoudig samen te voegen.” Voor de fotograaf telt één ding tijdens zo’n nacht: “Geduld is een schone zaak.” Sander Poppe (1984) is een professionele landschapsfotograaf, hij woont in

de Alblasserwaard. Als geboren Zeeuw komt hij graag aan de kust. In september komt zijn tweede boek uit, dit keer over ‘De Zuidelijke Eilanden’. Dit boek is te bestellen op www.de-zuidelijke-eilanden.nl.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op raadsvragen over de herkomst van bewoners van de nieuwbouwwijk Nieuwe Gooye in Dirksland en kopers van woningen in het project Nieuwe Oostdijk in Goedereede, heeft het college een informatieve reactie verstrekt aan de hand van een onderzoek dat de projectontwikkelaar hiervoor heeft uitgezet. Estate Invest stelt dat uit inventarisatie blijkt dat voor beide projecten ongeveer 20 procent van de kopers afkomstig is van buiten de eilandgemeente GoereeOverflakkee. Door Jaap Ruizeveld

Kopers hebben niet één specifieke reden om over te gaan tot de aankoop van een woning in één van deze projecten. Het is een combinatie van meerdere redenen. Een deel van de kopers, van buiten de gemeente Goeree-Overflakkee, gaf aan dat de huidige woonomgeving niet langer als prettig werd ervaren. Het betrof hier in hoofdzaak bewoners uit de Metropool-regio Rotterdam/Den

Haag. Als achterliggende redenen stellen zij dat dit het gevolg is van toenemende drukte, criminaliteit en agressie waar zij en de gezinsleden aan worden blootgesteld in het stedelijke gebied. Bij het selecteren van een andere woonomgeving is de keuze van de kopers op Goeree-Overflakkee gevallen, omdat het eiland wordt ervaren als een plezierige en groene woonomgeving, waar kinderen in veiligheid op kunnen groeien. De vele natuurgebieden, de openheid van het landschap en de korte afstand tot het Noordzeestrand worden hierbij extra benadrukt. Spijtoptanten Ook bevonden zich onder de kopers een aantal zogenaamde “spijtoptanten”. Daarnaast bieden de Maasvlakte, het Botlek-gebied en de Europoort, op korte auto-afstand, veel werkgelegenheid. Uit het onderzoek blijkt tenslotte dat de woningen in beide projecten exact aansluiten op de woonwensen van de consument en dat de prijs-/kwaliteitverhouding in zowel De Nieuwe Oostdijk als De Nieuwe Gooye als zeer goed wordt ervaren, met woningen die niet alleen tijdsbestendig, maar tevens duurzaam zijn.


BESTE KEUKENWINKEL WUGLY.NL

FINANCIEEL GEZOND GROENE VLAG GRAYDON

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN WEST-NEDERLAND

BESTE ZELFSTANDIGE WINKEL VAN NEDERLAND

WARME DOUCHE TROS RADAR

BESTE KEUKENSPECIALIST VAN NEDERLAND

2012 / 2013 / 2014 / 2015

2012 / 2013 / 2014 / 2015

2013

2011

2010

2003 / 2004 / 2009

4

n open dus nog

Onze winkel is nog 4 dage

Stormloopdagen in Dirksland

D.V. WOENSDAG 24 EN DONDERDAG 25 JUNI ALLES

60% ing* kort

D.V. VRIJDAG 26 EN ZATERDAG 27 JUNI ALLES

70% ing* kort

*Enkele superkoopjes voor 20, 25 en 30 euro uitgezonderd! D.V. 12 augustus gaan we weer open en ligt de nieuwe najaarscollectie voor u klaar.

Nieuw-Lekkerland Kleijburgplein 29 T 0184 68 75 55 Dirksland Voorstraat 52 T 0187 60 50 84 Werkendam Vissersdijk 3 T 0183 66 14 37 www.simonskleding.nl


k Bezoe l otaa onze t de w vernieu m! oo showr EU M L I B U J EU M JUBIL

x x x x x xxxxx woensdag

woensdag

6

mei

6

donderdag

donderdag

mei

7

7

mei

vrijdag

8

vrijdag

8

mei

zaterdag

zaterdag

9

KOOPAVOND KOOPAVOND

mei

mei

KOOPAVOND KOOPAVOND

mei

9

Eensgezindheid in Dirkslands nieuwbouwrijtje

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

13 14 15 16 13 14 15 16

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

Grappig, je woont in een fraai nieuwbouwhuis, gaat op bezoek bij de buren en komt mei mei mei mei mei erachter dat daar ook een keuken van Ardi Keukens staat. Met dezelfde frontjes. KOOPAVOND VANAF 13.00 KOOPAVOND mei mei mei mei GEOPEND Maar het wordt nog gekker. Als de kennismaking in het rijtje Hoe is hetUUR mogelijk! KOOPAVOND VANAF 13.00 KOOPAVOND woningen blijkt dat nog meer buren de keuze voor de zaak in Sint-AnnaPEND UUR GEOvordert, land hebben gemaakt. Een stuk of vier, vijf keukens van dezelfde keukenzaak op een rij. De meeste met dezelfde frontjes.

Jubileum actieweken Jubileum actieweken

Feest! Fees t!erse workshops - Div

"Je hebt daar zo'n grote showroom. Toch hebben we bijna allemaal hetzelfde uitgekozen", zegt Richard van Splunder, die samen met Sandra Lenstra in een nieuw RAwoont. hoog, meer inhoud! DirkslandsEXT huis Sandra: "We wisten het niet van elkaar, maar zo'n beetje de EXT RA hoog, meer inhoud! hele rij heeft dus bij Ardi Keukens gekocht. Bijna overal met dezelfde frontjes. De A+ klasse grepen verschillen wel.A+ Dieklasse van ons hebben we op één ander adres gezien." vaatwasser

- Div-erseJubwo ops deel ileurksh m voor - Jubileu mopvooractdeeiesl - Vol nu vaatwasser - VolPel opeenma actL-vormige iesen Adee,keuken "We wisten globaal wat nuwe wilden. Het moest twee worden.

650,650,-

Geen hele gladde, maar met een randje in Pel de ma frontjes. We hadden op de site van van onz e ves tigi en Ad ee, twe e ngen vie ren Ardi Keukens een mooie gezien, maar toenvan we in dee showroom jubwaren ileu onz veseen tiginge n m.viel die een Da arojub m al onz beetje tegen. Al snel zagen we een andere:vie deren keuken diein er nu e een ileum.staat. tigialnge n eactieDaaroves m in onz we ken ! ves tigitenge n heeft actie-veel bergruimte en is De gebroken witte keuken (magnolia om precies zijn) we ken ! uitgerust met een vaatwasser, een koel-vriescombinatie, een combimagnetron en

NIEUW Neff design! NIEUW Neff design! Oven met

6280,6280,-

een gaskookstel. "Gewoon simpel, met alles erop en eraan. Alle basisapparatuur magnetron Oven met zit erin. Een roestvrijstalen plaat achter het kookgedeelte konden we later nog toemagnetron voegen. Dat ging heel gemakkelijk bij Ardi Keukens. We konden ook zonder moeite nog een koof bij de afzuigkap bijbestellen. Daar wilden we spotjes in hebben. De monteur heeft ze er gelijk voor ons ingezet toen hij hier was om de keuken te plaatsen. Dat heeft hij trouwens keurig gedaan. Heel secuur."

nu nu 970,970,-

Zoals u kunt lezen zijn wij ook voor de Nieuwe Gooye uw keuken specialist. ARDI KEUKENS & SANITAIR CECILIAWEG 4, ARDI4697 KEUKENS SANITAIR CECILIAWEG 4, W WWW.ARDIKEUKENS.NL RV SINT&ANNALAND T (0166) 653448 4697 RV SINT ANNALAND T (0166) 653448 W WWW.ARDIKEUKENS.NL


De Nieuwe Gooye gaat weer uitbreiden De Nieuwe Gooye te Dirksland is een sfeervolle en ruim opgezette

1

laa

n

3

ten

van dit uitzonderlijke plan. Deze sfeer wordt gecreëerd door

22

5

r

Dirksland

gete

Iedereen die De Nieuwe Gooye bezoekt, proeft de unieke sfeer

20

Honin

woonwijk, waar inmiddels ruim 200 woningen zijn gerealiseerd.

24

No

Design: Sfa Print bv.

Heeft u even geluk...

26

7

hoogwaardig materiaalgebruik te combineren met een sfeervolle,

28 9

tijdeloze bouwstijl. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de

30 32

11

smaakvolle detailleringen van de woningen.

34 36

13 15

sen

20

woningen aan de Honingeter geïnspireerd op de Delftse School. De woningen beschikken allen over drie slaapkamers op de eerste verdieping, alsmede een ruime en vrij indeelbare tweede verdieping, welke bereikbaar is via een vaste trap. De woningen worden allen gesitueerd op ruime percelen, variërend van 121 tot en met 363 m2.

KOOPSOMMEN VANAF € 167.000,-

1

1

Notariswoningen 2/1-kap Honingeter/Notenlaan

een-kapwoningen

Een project van

5

7

7

9

11

laa

34

32

n

5

7

9

11

Wilt u meer informatie over de beschikbare woningen en kavels in De Nieuwe Gooye te Dirksland? Bel met (0187) 48 04 00 of ga naar www.estateinvest.nl. Via onze site kunt u naar de projectwebsite. Hierop kunt u brochures/prijslijsten aanvragen, inzien en/of downloaden. U vindt ons ook op

28

26

24

22

13

11

11

Vanwege de aanhoudende vraag naar twee-ondereen-kapwoningen heeft Estate Invest een achttal nieuwe twee-onder-een-kapwoningen aan de Notenlaan ontwikkeld. Deze zeer royale woningen met een woonoppervlakte van circa 145 m2 worden gesitueerd op grote percelen, variërend van 292 tot en met 352 m2. De karakteristieke, doch sfeervolle gevels geven iedere woning een geheel eigen karakter.

9

30

Honingeter

V.O.N.

Rijwoningen “het Buitenhof” Essenlaan

8 twee-onder-

3

36

3

Let iop ijs! r p e d

5

an fel! v s er V kenta de te

& 2 twee-onder-een-kapwoningen

Deze 16 nieuwe, voorname woningen in De Nieuwe Gooye worden allen gekenmerkt door authentieke gevels. Zo worden de rijwoningen in “het Buitenhof” aan de Essenlaan gerealiseerd in de sfeer van een echte buitenplaats. Maar ook de overige woningen hebben een eigen ontwerpstijl, zo worden de twee-onder-een-kapwoningen aan de Notenlaan uitgevoerd in de stijl van klassieke notariswoningen en is het ontwerp van de

3

17

Es

14 eengezinswoningen

1

Zijgevel rijwoning “het Buitenhof” Essenlaan 11

Bovendien worden deze woningen zeer energiezuinig gebouwd en zijn de woningen standaard onder meer voorzien van een garage en vloerverwarming. De prijs/ kwaliteitsverhouding van deze woningen is dan ook uitstekend.

KOOPSOMMEN VANAF € 260.500,-

15

17

V.O.N.


Tweede Katern

DINSDAG 23 JUNI 2015

Eerste vaatje haring Goeree-Overflakkee voor 5.000 euro onder de hamer MELISSANT - Er is weer Hollandse Nieuwe, en dat betekende voor Kiwanis Goeree-Overflakkee dat het weer tijd was voor haar jaarlijkse Haringevent. Hét netwerkevent van Goeree-Overflakkee, zoals de serviceclub het zelf noemt. Vorige week donderdag 18 juni werd het gehouden, evenals vorig jaar in Golfrestaurant Roxenisse te Melissant. Hier waren weer rond de 200 gasten aanwezig die, na het betalen van € 45 inschrijfgeld, zich het warmen koud buffet heerlijk lieten smaken dat het restaurant serveerde, maar natuurlijk ook de nieuwe haring, die gesponsord werd door Vishandel Ouddorp. Daarnaast was er de inmiddels traditionele Amerikaanse veiling, waarbij diverse aantrekkelijke producten of diensten onder de hamer gingen. Dit alles, gecompleteerd met financiële bijdragen van diverse sponsoren, bestemd voor het goede doel: een bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen. Want dáár zet Kiwanis zich voor in. En de afdeling Goeree-Overflakkee richt zich daarbij natuurlijk primair op kinderen van het eiland. Door Hans Villerius

Jaarlijks is een goed doel aan het Haringevent verbonden. Waar vorig jaar het realiseren van een Kindertuin voor de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland het goede doel was, is dit jaar de inrichting van een speciale kinderbehandelkamer op de Spoedeisende Hulp, ook in het Dirkslandse ziekenhuis, de bestemming van de opbrengst van het Haringevent. “Een plek waar kinderen behandeld worden, maar waar ze zich toch veilig en thuis kunnen voelen”, zei dr. Paul C. van der Velden van het Dirkslandse ziekenhuis, toen hij tijdens het Haringevent een korte toelichting gaf op het goede doel dat hieraan verbonden is. “Een kindvriendelijke behandelruimte waar medische apparatuur minimaal zichtbaar is, een ruimte met een speciaal design en met afleiding in de vorm van beeldmateriaal en speelgoed, zodat het kind een zo positief mogelijke ervaring met het ziekenhuis heeft. De nodige investeringen hiervoor kunnen we echter niet zelf betalen, daarom vind ik het geweldig dat we ons weer mogen verblijden in

toerisme fors versterkt. Het realiseren van dit alles brengt werkgelegenheid met zich mee, versterkt de leefbaarheid in het gebied en leidt tot een aantrekkende economie.”

De opbrengst wordt bekendgemaakt. Dr. Paul van der Velden en ‘zijn’ mensen (l.)  zijn zichtbaar aangenaam verrast. de steun van Kiwanis!” Amerikaanse veiling Die steun werd in belangrijke mate geuit tijdens de Amerikaanse veiling die onder bruisende leiding van veilingmeester Fred Götzenberger werd gehouden en waarbij het eerste vaatje haring op Goeree-Overflakkee hét ‘hamerstuk’ van de avond vormde. De veiling hiervan zette in met een bedrag van € 500, maar mondde uit in € 5.000. Bij een Amerikaanse veiling betaalt elke bieder die een hoger bedrag noemt dan de voorgaande bieder alleen het verschil, terwijl slechts degene die het bod doet waarop de veilingmeester afslaat daadwerkelijk met het geveilde kavel naar huis gaat. Winnaar van het vaatje haring was dit jaar Evert Blok, van het Stellendamse bedrijf COAS. Daarnaast werden diverse andere kavels geveild, die ingebracht werden door regionale ondernemers. Van een TAG Heuer zonnebril (Brilcentrum Keuvelaar) tot een fles rode wijn in leren koker (Wijnkoperij Van Eesteren), van een weekendverblijf in een tienpersoonsvilla in de Weerterbergen (ATR Consultancy) tot een dagbezoek aan horlogefabriek Breitling

Hoofdsponsor Sjaak Melissant van Axxi Auto laat zich de Hollandse Nieuwe uitstekend smaken. 

(Juwelier Keuvelaar), van een maatconfectiepak (Buijsse Mode) tot een op maat geleverde racefiets van het merk Trek (Akershoek fietsen), van een diner voor twee (Werelds aan het strand) tot een schilderij van Margot van Erkelens toe en nog enkele aantrekkelijke zaken. Startprijzen van € 50 werden door de bieders opgedreven tot € 325, en beginbedragen van € 500 tot € 3.000. Hollandse Nieuwe In de tussentijd kon iedereen zich vergewissen van de uitstekende kwaliteit van de nieuwe haring. In de periode half mei tot juli eet de haring zich lekker vet. Het is dan ook de periode waarin de vetste haringen kunnen worden vangen. Maar haring mag alleen Hollandse Nieuwe worden genoemd als ze, onder andere, minimaal 16 procent vet bevat. Doordat het dit jaar iets langer duurde dat de haring hieraan voldeed, heeft het aan land brengen van de eerste Hollandse Nieuwe een week langer op zich laten wachten. Maar dan heb je ook wat. Het haringhappen was voor de liefhebbers tijdens het Kiwanis Haringevent dan ook een aangename bezigheid. Nieuwe economie Daarnaast hield ir. Richtje Zeelen-

Tijdens de veiling werd goed geboden.

Foto’s: Hans Villerius berg een korte presentatie waarin ze de visie weergaf die Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij heeft op: ‘Een nieuwe economie op GoereeOverflakkee’, zoals Richtje haar presentatie ook noemde. Daarbij nam ze als vertrekpunt de stelling die een aantal jaren geleden op het eiland werd neergelegd dat, wil GoereeOverflakkee toekomst blijven hebben met voldoende voorzieningen, tienduizend inwoners meer er zich zullen moeten vestigen. “Maar hoe krijg je die hier?”, vroeg Richtje Zeelenberg haar toehoorders. Het antwoord was eenvoudig: “Zorgen dat ‘t hier zó fijn wordt dat mensen zich er graag willen vestigen.” Volgens Zeelenberg vinden mensen het vooral fijn om aan het water te kunnen wonen. “En zo’n omgeving hèbben we hier, misschien wel zonder dat we daar bewust bij stilstaan, daardoor we de mogelijkheden die hier liggen onvoldoende benutten.” Hoe die mogelijkheden benut kunnen worden, gaf ze in vogelvlucht aan. “Water landinwaarts brengen. Zo nieuwe natuur genereren die aansluit op de bestaande natuur. In deze gebieden woningen bouwen, zodat wonen aan het water werkelijkheid wordt. Daarnaast vaarverbindingen maken tussen de wateren rond het eiland, wat de mogelijkheden voor recreatie en

Totaalopbrengst Aan het eind van de avond - toen alle kavels waren geveild en nadat enig rekenwerk was verricht - kon de totale opbrengst van Haringevent 2015 worden bekendgemaakt. Niet minder dan € 18.365 bleek aan de kinderafdeling van het Dirkslandse ziekenhuis te kunnen worden gedoneerd. Namens Kiwanis Goeree-Overflakkee overhandigde voorzitter Albert van Rossum een grote cheque ter waarde van dit bedrag aan Paul van der Velden en enkele medewerkers van het ziekenhuis, die bijzonder in hun schik waren met deze bijdrage. “Héél, héél hartelijk bedankt!”, riep Van der Velden uit. De opbrengst van deze avond zou zelfs nog verhoogd kunnen worden. Hoofdsponsor Axxi Auto te Dirksland had namelijk nóg een aanbieding: een prachtige splinternieuwe zwart glimmende Audi, die deze avond met € 8.000 korting werd aangeboden. Als de auto naar aanleiding van deze avond door een van de aanwezigen wordt gekocht dan doneert Axxi Auto nog eens € 1.500 bovenop de hoofdsponsoring van Kiwanis Haringevent 2015. Naast de inzet van Axxi Auto als hoofdsponsor zette Bloemen Super te Ouddorp de plaats van samenkomst royaal in de bloemen, met prachtige grote en kleinere bloemstukken, en verzorgde Wijnenwereld de smaakvolle wijnen, terwijl aan het eind van de avond het inmiddels populaire duo Eric Kats en Marcel Struijs, beter bekend als Katsie E en Marcel S, de aanwezigen trakteerde op Erics Flakkeese liedjes ‘Praet Flakkees met mun’ en ‘O, o, Flakkee’. Een optreden dat voor verschillenden deze avond minstens zo in de smaak viel als de Hollandse Nieuwe. Kiwanis Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Door het opzetten en uitvoeren van activiteiten wordt geld bijeen gebracht voor het goede doel: het welzijn van kinderen. Kiwanis Goeree-Overflakkee werd in 2007 opgericht en bestaat uit een club enthousiaste mensen, wonend of werkend op het eiland en die ieder jaar meerdere activiteiten organiseren om geld in te zamelen. Het Haringevent is er daar één van.

Veilingmeester Fred Gotzenberger ‘in bedrijf’.


XC90 VIP AVOND DONDERDAG 25 JUNI A.S. VAN 18.00 - 21.00 UUR Op donderdag 25 juni a.s. ontvangen wij u graag vanaf 18.00 uur in onze showroom in Nieuwe-Tonge voor de introductie van de XC90. Aanmelden voor deze avond kan via: www.olov.nl/xc90intro

SCHIKT DEZE DATUM U NIET? Kom dan naar de XC90 Open Dagen op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni a.s. van 9.00 tot 17.00 uur.

Langeweg 30 | 3244 BH Nieuwe-Tonge | 0187 652 222 | www.olov.nl


DINSDAG 23 JUNI 2015

Nieuws

15

Cheques voor Inloophuis De Boei en het Streekmuseum

Tweede Eilanden-Nieuwsfietstocht weer succesvol Vorige week woensdag werd tweede Eilanden-Nieuwsfietstocht van dit seizoen verreden. Hieronder volgt een verslag van één van de deelnemers, Joh. Wolfert uit Dirksland: “De fietstocht van 17 juni bracht verrassende zaken aan het licht, namelijk dat Oostflakkee, wat gekscherend wel eens genoemd wordt als het achtergebleven deel van Flakkee, helemaal niet zo achtergebleven is als sommigen wel denken. Integendeel. We kwamen een aantal mooie moderne bedrijven tegen, waar we als gemeente GoereeOverflakkee trots op mogen zijn. Juist op deze dag voorspelden de meteorologen een prima temperatuur om te fietsen… aan het eind van de dag kans op regen, nou vergeet dat maar, want op onze route werden we een aantal keren al vroeg in de middag getrakteerd op een lichte bui, maar dan vanuit een regeninstallatie, geen hemelwater, maar slootwater, ach ja… moet kunnen. De wind was matig tot af en toe stevig uit Zuidwest, dat heeft nadelen en ook zijn voordelen, want na ontvangst bij het Paviljoen Sluishaven, prachtig gelegen aan het water, waar men zich kon inschrijven, werden er foto’s gemaakt waarbij vertegenwoordigers van Stichting Inloophuis De Boei en het Streekmuseum een gift in ontvangst konden nemen. Onder leiding van Jaap van Nieuwenhuyzen en Hans Bruggenman, werd met ongeveer 80 deelnemers vertrokken richting Ooltgensplaat. Trappen hoefde bijna niet en ziedaar het voordeel. Onder het gezoem van de windmolens van het windmolenpark Piet de Wit reden we om het Fort heen, waar menige vrouwelijke deelneemsters

vertederende opmerkingen maakten over de jonge witte gansjes die met hun moeder haastig het ‘Ganzenpad’ kozen. We vervolgden onze tocht langs het kerkhof van Ooltgensplaat richting onze eerste stopplaats. Dit was op het witlofteeltbedrijf van fam. Van Rossum, met ongeveer 20 man/vrouw personeel. We werden vriendelijk ontvangen. Na tekst en uitleg over de teelt konden we kennismaken hoe de witlofkroppen werden geoogst en verpakt. Als ervaringsdeskundige mag ik wel zeggen dat het product er prima uitzag en van goede kwaliteit. Wat mij wel opviel was dat het personeel hoofdzakelijk bestond uit Poolse werkneemsters. Na eerst de wind mee te hebben gehad, kregen we nu te maken met tegenwind, maar ach…bijna iedereen fietst met ondersteuning, dus mag dat de pret niet drukken, toch? Zo gingen wij op weg over voor velen van ons onbekende wegen en fietspaden, ook nog door een naar ik aanneem donker schapentunneltje, waar we met de fiets aan de hand lopend onder de N59 weer op de fiets op weg gingen naar de volgende stopplaats, namelijk het kippenbedrijf van Hanneke en Sjef de Baar (www.eibaar.nl) Tilsedijk 6 in Den Bommel, waar we hartelijk werden ontvangen. Een bedrijf waar alleen de kip nog gewoon kip mag zijn, lekker naar buiten als zij daar zin in heeft. Het was fijn om te zien hoe die beesten daar gebruik van maakten. Deze kippen moeten wel iedere dag een ei leggen. Zodra het ei gelegd is, dit gaat niet automatisch, voeren enz. wel, zit het

werk voor de kippen erop, dan kunnen ze weer naar buiten. De eieren gaan via een vernuftig systeem via een loopband naar de inpakafdeling, daar worden ze gesorteerd op grootte en kneuzingen en nagezien of ze wel schoon zijn. Keurig rollen ze dan verder over een band, gaan vervolgens door een machine/apparaat, waar ze doorlicht worden om te zien of de binnenkant ook voldoet aan de gestelde eisen, goedgekeurd gaan ze door een machine die ze voorziet van een stempel en dan worden de eieren keurig verpakt. Aan het eind van deze lange band met handelingen staat een reuze ‘vent’ (robot) die de verpakte eieren oppakt en op paletten zet. Je moet het gezien hebben... anders kun je jezelf er geen voorstelling van maken. Menigeen heeft met verbazing gekeken naar deze volautomatische productielijn. Uiteindelijk zijn eieren kwetsbaar en dan toch komen ze keurig en netjes gesorteerd op maat in de daarvoor bestemde verpakking. Boven in de kantine kon men bijkomen van de bewondering onder het genot van thee of koffie. Zoals ik al zei, alleen de kip is hier nog gewoon en haar eieren legt, verder gaat alles automatisch. Het was weer tijd om verder te gaan, nu met een flinke zijwind en soms wat tegen, op weg naar het tuinbouwbedrijf van de familie Bevelander, Blokseweg 2 in Achthuizen. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in voornamelijk kruiden, selderij, bieslook en nog tal van andere kruiden, allemaal bestemd voor de supermarkt op aanvraag. Op het moment dat wij daar kwamen, was men bezig geweest met de bieslook, je kon het ook nog ruiken. De heer Bevelander legde ons uit hoe alles in zijn werk gaat. Interessant was om te horen en te zien dat de Bieslook vanaf het land ingevroren wordt in de daarvoor bestemde koelvriescellen, al naar gelang de vraag is wordt er een partij uit de vriescel naar een kweekruimte gebracht, waar ze gaan groeien tot de planten groot genoeg zijn om te oogsten.

De fietsers gaan van start vanaf Sluishaven. 

Foto: Hans Villerius

Wim Bron van Inloophuis De Boei ontvangt uit handen van Harold Sturm van Eilanden-Nieuws een cheque van de opbrengst van de fietstocht.  Foto: Hans Villerius

Het komt wat overeen met witlof, ook daar oogst men de pennen van het land en bewaren die met één graad onder nul om ze vervolgens te gaan forceren in het voorjaar of zomer.

Gert Verweij (rechts) van Eilanden-Nieuws overhandigt een cheque aan Rinus van Dam van het Streekmuseum in Sommelsdijk. Foto: Hans Villerius Na een bezoek aan deze drie bedrijven, werd het weer tijd om weer naar Sluishaven terug te fietsen, met nu de wind hoofdzakelijk in de rug. Diegenen die zich aangemeld hadden, kregen daar een voortreffelijk diner voorgezet, men kon vooraf kiezen uit een boerenschnitzel of scholfilet, beiden waren voortreffelijk Rest mij nog een compliment en dank voor de bediening, de kok en de serveersters, die liepen de benen uit hun lijf en alles werd prima geserveerd. Rest mij nog een laatste opmerking. Bij navraag aan de beheerder van het paviljoen, bleek dat sommigen op het laatste moment hebben besloten toch mee te gaan met deze fietstocht zonder zich van te voren aan te melden en wel gebruik hebben gemaakt van het

Jurriën van Kooten voltooit opleiding koordirectie STELLENDAM - in 2011 is Jurriën van Kooten, wonende in Stellendam, gestart met de opleiding koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor muziek.

Behalve het volgen van theoretische vakken, heeft hij het dirigentschap geleerd aan de hand van praktijkdagen. Daarnaast is hij al dirigent van twee koren: Gereformeerd Kerkkoor Canticum en Christelijk Kamerkoor Da Lui Cantiamo, beide te Ouddorp. Op 27 juni zal hij de opleiding beëindigen met een openbaar examen koordirec-

tie. Behalve werken voor koor a capella zullen er ook werken met een instrumentaal ensemble worden uitgevoerd. De volgende werken staan op het programma: de Cantate Befiehl dem Engel dass er komm van de Noord-Duitse componist Dietrich Buxtehude (16371707) voor koor en strijkers, het lied Waldesnacht van Johannes Brahms (1833-1897) voor gemengd koor a capella. Verder worden er delen uitgevoerd uit de Messe modale van Jehan Alain (1911-1940) voor vrouwenkoor, strijkers en fluit en tenslotte het lied Steh auf Nordwind van Harald Genz-

mer (1909-2007). De werken worden uitgevoerd met een gelegenheidskoor dat is gevormd uit diverse koren van Leo Rijkaart, hoofdvakdocent koordirectie aan de Bourdon Hogeschool en een voor de gelegenheid samengesteld instrumentaal ensemble. Een ieder is welkom om dit alles mee te maken op zaterdag 27 juni 2015 om 19.30 uur in de Hervormde Kerk van Haastrecht, Kerkplein 9, 2851 CJ Haastrecht. De toegang is gratis. Ook zullen andere studenten een bijdrage leveren aan deze avond.

diner, maar vergeten zijn dat bij vertrek te betalen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Ze kunnen dat alsnog doen, de beheerde en de kok zal u daar zeer dankbaar voor zijn. Ook namens de deelnemers hartelijk dank aan Hans en Jaap, de mensen van de EHBO en diegenen die over de veiligheid waakten en natuurlijk het Eilanden-Nieuws. Het was een fijne en leerzame middag zo met elkaar in de vrije natuur, bedankt! Joh. Wolfert, Dirksland.

De volgende Eilanden-Nieuwsfietstocht is op woensdag 15 juli


16

DINSDAG 23 JUNI 2015

Kernactiviteiten

Opgave voor marathonbingo In de Victoriahal op zaterdag 4 juli wordt, als afsluiting van het seizoen, weer de marathonbingo gehouden met warm- en koudbuffet. Dit buffet is gratis voor wie alle drie ronden meespeelt. Wie minder ronden speelt en wel aan het buffet mee wil doen betaalt voor het buffet € 10. De bingo begint om 16.00 uur, de deuren gaan om 15.00 uur open. Opgeven kan tot en met 2 juli via één van de volgende telefoonnummers: (0187) 493186 of 487170, of 06 20213165.

Opbrengst collecte Anjerfonds Tijdens de onlangs gehouden collecte voor het Prins Bernhardcultuurfonds, de zgn. Anjercollecte is door de collectanten van Muziekvereniging Amicitia en het Gemengd Koor Excelsior het mooie bedrag opgehaald van 1010,48 euro. “Een heel mooi resultaat voor Dirksland”, aldus de besturen van de verenigingen. Zij bedanken dan ook de collectanten en de gevers. Beide verenigingen krijgen van hun deel een derde van de opbrengst gestort.

Scharrelloodsje Zaterdagmorgen 27 juni is het ‘Scharrelloodsje’ in Herkingen weer open. Het ‘Scharrelloodsje’ is een initiatief van enkele gemeenteleden uit de Hervormde kerk te Herkingen. Elke laatste zaterdagmorgen van de maand is dit piepkleine schuurtje geopend. En als u eens een kijkje komt nemen zult u er versteld van staan wat we allemaal te koop hebben. Tweedehands boeken, lampen, allerlei huishoudelijke artikelen. Kortom teveel om op te noemen. Kom zelf eens langs en drink gerust een kopje koffie met ons mee. Het schuurtje is open vanaf half tien.

Officiële opening Diektuun

Zaterdag 27 juni om 13.00 uur is de officiële openingshandeling van de Diektuun door een delegatie van de Voedselbank. Verdere feestelijke activiteiten rondom de opening vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. De Diektuun is te vinden aan het Beneden Zandpad 7. Ingang is aan rechterzijde van het cultureel centrum het Diekhuus. De Diektuun is een samenwerking tussen stichting Zijn en Pameijer. In de tuin worden producten verbouwd die naar de voedselbank op Goeree-Overflakkee gaan. Tegelijkertijd is het een belevingsTen bate van de zending van de Geretuin die door en met mensen uit alle formeerde Gemeenten wordt zaterdag lagen van de maatschappij een invul4 juli een schuurverkoop gehouden ling krijgt. Ieder seizoen zal de tuin van 10.00 tot 15.00 uur. Meer dan er anders bijliggen en iedereen is 1500 boeken, 2e hands kleding, romwelkom om hieraan een invulling te melmarkt en brocante. De verkoop geven. Niet alleen het tuinieren staat wordt gehouden op Watertoren 13, op centraal maar juist de unieke beleving het Bedrijventerrein Watertoren. van ieder persoonlijk die ingebracht wordt. Gedurende de middag zal er ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! gezorgd worden voor muziek en hapONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! jes en drankjes. Muzikaal duo Jut & ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! Juul zal akoestische covers van toen en nu ten gehore brengen. Iedereen is van harte welkom tijdens de officiële opening van de Diektuun op 27 juni.

Schuurverkoop

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Wandeltocht De Eben-Haëzerschool te Goedereede-Havenhoofd organiseert ook deze zomer weer een wandeltocht en wel op 24 juni. Deze wandeltocht voert de wandelaar langs de mooie plekjes van de “kop” van Goeree. U kunt kiezen uit twee routes variërend van ongeveer 3 en 10 km. Heeft u zin om eens lekker sportief bezig te zijn, kom dan wandelen of eventueel fietsen. Aan het eind van de tocht ontvangt u na inlevering van uw startkaart een presentje. Er is dan ook gelegenheid om een kopje koffie / thee of iets fris te drinken. Voor de kinderen is er een grabbelton aanwezig. De Koninklijke Fanfare Apollo uit Goedereede komt deze avond opluisteren met muziek. Inschrijven kan vanaf 18.15 uur, de start is om 18.30 uur. De kosten zijn €2,- per persoon. Start: Blauwe Distelstraat 31 Goedereede-Havenhoofd.

Inleveren spullen voor de Jaarmarkt Zaterdag 27 juni is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de hervormde gemeente Middelharnis in te leveren bij de Hoeksteen aan de Ring. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen. Schone tweedehands kleding kan deze dag ook ingeleverd worden.

Wandelmars succesvol De onlangs gehouden wandelmars in Nieuwe-Tonge was weer een succes. Ondanks de dreigende regen wolken liepen er toch nog rond de 150 lopers, 5-, 10- of 15 kilometer. De routes waren uitgezet in en rondom NieuweTonge. Aan het eind was er voor iedere loper een medaille en kon er onder het genot van een drankje nog gezellig uitgerust en nagepraat worden in Ons Dorpshuis. Dankzij de deelnemers, sponsor Spar Klapmuts, muziekvereniging Apollo, de mensen die hun eigen weg beschikbaar stelden en de vrijwilligers werd het een mooie avond. Als u nog eens na wilt nagenieten kijk dan op de Facebookpagina van S.S.S. https://www.facebook.com/ gymnastiekverenigingsss voor een kleine foto impressie.

Bingo-avond De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 3 juli een bingo-avond. Deze wordt gehouden in “Ons Dorpshuis”. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Er worden tien rondes, plus een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open en de avond begint om 19.30 uur.

Grote rommelmarkt

den te Ouddorp. Ongeveer 15 kramen zullen vol staan met tweedehands spullen (rommel) zoals o.a. glaswerk, potten, pannen, boeken en misschien wel antieke spullen. Op het SLOGOterras kan genoten worden van een kopje koffie, is er vers gebakken vis verkrijgbaar en staat de barbecue de gehele dag aan. Tevens kunt u terecht voor vragen over de lokale omroep bij de omroep medewerkers en worden er live programma’s gemaakt vanaf locatie Kijk voor meer informatie op de website: www.rtvslogo.nl of mail naar info@rtvslogo.nl

Zaterdag 27 juni wordt er een grote rommelmarkt gehouden in en rondom ‘Elim’. Heel veel mooie spullen wachten op een nieuwe eigenaar. Er is ook ruime keus uit goede kleding. U kunt naar huis met een goed gevulde boodschappentas met kruudplaêtjes die nog warm zijn, fruit, groente en nieuwe aardappelen, cake, cadeautjes, Hollandse Nieuwe, enz. enz. Een grote hoeveelheid boeken staat uitgestald in Elim. Er is letterlijk voor elk wat wils. Dit jaar zijn er heel veel mooie prijzen te winnen, o.a. bij het Rad van Avontuur, de prijzenparasol, het buksschieten en bij de kinderspelletjes. Op het terras kunt u genieten van koffie, pannenkoeken, Oudhollandse wafels en vers gebakken vis. Binnen is er een doorlopende demonstratie vogels prepareren, door een erkend preparateur. Een bloemetje voor thuis, een oliebol voor onderweg, het is er allemaal. De opbrengst van de markt is voor het onderhoud van het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente. De markt is van 9.00 tot 14.30 uur.

Zomerzangavond bij familie Klepper

Zangavond

Open schuur Houweling Meubelen

Op vrijdag 26 juni hoopt het Christelijk gemengd koor Jeduthun o.l.v. Jan Wisse en het Christelijk jong gemengd koor Marcando uit NieuwLekkerland o.l.v. Nico Stam medewerking te verlenen aan een zangavond in de Hervormde kerk van Ouddorp (Weststraat 2). De aanvang van deze avond is 19.30 uur. Er zal een meditatie gehouden worden door Ds. C vd Berg. Toegang is gratis, er zal wel gecollecteerd worden voor de onkosten van deze avond.

Zingen bij de vuurtoren “Samen zingen ter ere van God. In de open lucht. Op een uniek plekje in Ouddorp dat normaliter niet toegankelijk is”. Op zaterdag 4 juli is het weer zover: de Missionaire Werkgroep van de Gereformeerde Kerk Ouddorp organiseert de jaarlijkse samenzang aan de voet van de Ouddorpse vuurtoren en daarbij is een ieder welkom. De samenzang start om 19.00 uur en wordt geleid door dominee W.J. van de Griend. Het bekende koor Deo Cantemus, brassband Concordia en organist André de Jager verlenen hun medewerking. Toegang is gratis, wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd. Bij slecht weer vindt de samenzang plaats in MFG Dorpstienden, aan de Dorpstienden 4 in Ouddorp. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Missionaire Werkgroep via 06-23107825.

Kringloopmarkt RTV SLOGO De lokale omroep RTV SLOGO houdt zaterdag 27 juni haar jaarlijkse kringloopmarkt op het schoolplein van de Westhoek aan de Dorpstien-

Zaterdag 27 juni hoopt het “Christelijk Ouddorps Mannenkoor” weer haar inmiddels traditionele Zomerzangavond te houden. De locatie is zoals gebruikelijk de loods van Bloemenhandel Klepper aan de Oudelandseweg 27. Naast het C.O.M. o.l.v. dirigent Dinant Struik zal er een samengesteld gemengd koor o.l.v. Arie van der Vlist voor u optreden. Willem den Boer zal het orgel bespelen. Er zullen ook enkele verzen solo worden gezongen. Ds D. Zoet uit Ouddorp zal een korte meditatie houden. Dankzij de sponsors behoeft er geen entree te worden betaald. De collecte is bestemd voor de zending van de Hersteld Hervormde kerk. Gezien de grote opkomst van vorig jaar, zal er weer voor voldoende zitplaatsen worden gezorgd. De aanvang is 19.30 en de loods gaat om 19.00 uur open.

Zaterdag 27 juni wordt er weer ‘open schuur’ gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 16.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz.

Goede Spullen Markt Bij de kerk aan de Bosschieterstraat wordt zaterdag 27 juni weer een Goede Spullen Markt gehouden. De markt duurt van 09.30 uur tot 15.30 uur. Men verkoopt o.a. “goede spullen”, antiek en curiosa, boeken, oliebollen, gebakken vis, kibbeling, eigengebakken cake, koekjes enz. Voor de kinderen is er o.a. een springkussen, schminken en enveloppe trekken. Op het kerkplein is een gezellig terras waar u kunt genieten van een kop koffie, thee of fris met iets lekkers erbij. De kerk is open voor bezichtiging, verspreid over de dag zal er orgelspel te horen zijn en om ± 12.30 uur wordt een middagpauzedienst gehouden.

Open Imkerijdag Op zaterdag 4 juli wordt van 9.30 tot 15.30 uur een open Imkerijdag en grote boerderijfair gehouden met oude ambachten en live schapen scheren.;Dit alles is bij Theetuin

Landwinkel Keizer Damweg 1a. Deze dag zijn er rondleidingen aan onder begeleiding van Imker Keizer naar de bijenkasten. Ook kunt u oude ambachten bekijken, zoals een (jonge) houtdraaier en een mandenmaker. U ziet het weverswiel weer in gebruik en u kunt bekijken hoe boterbabbelaars ambachtelijk worden bereid, waar u uiteraard ook van proeven mag. De Boerderijfair biedt voor elk wat wils. Kinderen kunnen met vers fruit hun eigen gebakje maken, er is o.a. linnen, bloemen, kaas, kaarten, kersen, aardbeien, vis, speelgoed en uiteraard een kraam met bijenproducten. U kunt heerlijk op uw gemak kijken bij de 10 meter lange modelbouw, of gezellig in de theetuin wat drinken en eten. Tenslotte is er de gelegenheid om kennis te maken met diverse producten uit de landwinkel. Kortom: genoeg te beleven en te zien. Bezoekers steunen deze dag diaconaal gasthuis ‘De Oase’ in Ouddorp.

Zwem4daagse Van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli a.s. organiseert zwemclub de Schotejil de jaarlijkse zwem4daagse in de Staver. Elke avond tussen 18.00 uur en 20.00 uur kunnen de deelnemers een afstand van 250 meter (10 banen), 500 meter (20 banen) of 1 kilometer (40 banen) zwemmen. Iedereen met een A- en B diploma is welkom. De kosten bedragen € 3,50 voor leden van de Schotejil en € 7,00 voor niet-leden. Elke deelnemer ontvangt op de laatste avond een mooie medaille. Tot ziens op 29 juni in de Staver.

Damclub Denk en Zet Hieronder volgen de uitslagen van ronde drie van de zomercompetitie van Damclub Denk en Zet, gespeeld op 17 juni. C. Boot-J. v.d. Ouden 1-1; J. Kruik-A. v.d. Veer 0-2; J. Jordaan-J. Flikweert 0-2; J.J. Melaard-R. Jabobs 1-1; G. Kamp en A. Jelier: afwezig; J. van Hoorn: vrij.

PARTTIME CHAUFFEUR ZOEKT KOERIER WERK In bezit van BE rijbewijs

agneels@hotmail.com

Opslagruimte te huur vanaf 35 m en 60 m

2 2

tel. 06-30874932


UW VACATURE OP DEZE PAGINA? BEL: 0187 - 471 020 witlof uien aardappelen granen bloembollen

chicory onions potatoes cereals flowerbulbs

Wij van TTW hebben groei in onze vingers. Ons advies in de ‘groene’ sector baseren we op feiten, onderzoek en kennis. Het resultaat is groei, waardoor ons motto ‘Increase your growth’ ten volle tot haar recht komt. Ook zijn wij partner bij innovatieve projecten. Ons bedrijfsbrede advies is gericht op het afzetdoel in diverse teelt- en verwerkingsprocessen. Wij zijn toe aan uitbreiding van ons team en zoeken daarvoor een

enthousiaste collega met ondernemingszin

AUTOMONTEUR GEZOCHT Wij zijn op zoek naar iemand die zich thuis voelt in een klein en jong team in een bedrijf wat zich snel uitbreidt.. Je steekt graag je handen uit de mouwen en je wilt groeien in het op professionele wijze adviseren van klanten. Naast oog voor de techniek staat de klant met zijn of haar wensen centraal! Je voert zelfstandig werkzaamheden uit, waarbij je kunt denken aan het uitvoeren van onderhoud, vervangen van koppelingen, distributieriemen, koppakkingen, etc.

Onze nieuwe teeltadviseur herkent zich in de volgende kenmerken: - passie voor ‘groene’ groeiprocessen - oplossend meedenken bij knelpunten en nieuwe processen - netwerkkwaliteiten, reislust, flexibiliteit - agrarische HBO opleiding - meerdere jaren ervaring in teelttechnische adviesfunctie - kennis van moderne vreemde talen is een pré - woonachtig op Flakkee / directe omgeving (of bereid te verhuizen)

Jouw vakmanschap, enthousiasme en interesse in de autotech-

Wij bieden werkdagen met: - veel afwisseling en een grote mate van zelfstandigheid - reisdagen voor teeltbezoeken bij relaties - kantoordagen voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie - mogelijkheden om persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen - niet te vergeten ..… slim, snel en solide werken via het TTW-Systeem®

technisch en praktisch inzicht, een klantgerichte instelling, door-

niek bepalen mede de mate waarin je complexere werkzaamheden uitvoert. Ervaring is belangrijker dan papieren! Je beschikt over een goed zettingsvermogen en je bent leergierig. Je kunt goed samenwerken met collega's en samen zet je je in voor het gewenste eindresultaat. Je vindt de kwaliteit van je werk erg belangrijk.

Belangstelling? Voor meer informatie belt u Jacob Struik op 0653-758574. Solliciteren! info@ttw.nl of TTW-Systeem B.V., Capelleweg 1, 3255 LB Oude-Tonge

Secura Autoservice • Stationsweg 18B • 3255 BL Oude-Tonge • 0187-645381

“Zijn auto’s jouw passie? Dan zoeken wij jou!”

Huisartsenpraktijk Renesse

De Knöps Groep is opgericht in 1921 en telt inmiddels circa 75 medewerkers. De activiteiten bestaan naast het uitoefenen van het dealerschap voor Opel en reparateurschap van Chevrolet en Mitsubishi, uit een werkplaats-, schade- en verhuurafdeling. Verder maakt een leasemaatschappij en de exploitatie van een Shell-tankstation inclusief moderne CarWash onderdeel uit van de groep.

Bent u net afgestudeerd als apothekersassistent? Of zoekt u een nieuwe uitdaging in dit vakgebied? Dan bieden wij u deze mogelijkheid: Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Renesse (Simons & Bij de Vaate) zoekt een

Apothekersassistent m/v voor 32 uur per week Wij vragen van u: - Een diploma apothekersassistent of u hoopt deze opleiding binnenkort af te ronden - Goede communicatieve vaardigheden, kennis van de Duitse taal strekt tot aanbeveling - Zorgvuldigheid, collegialiteit en flexibele inzet - Bij voorkeur ervaring met Pharmacom

Per direct zijn wij op zoek naar een:

AUTOPOETSER m/v full-time Wat is de uitdaging?

Ben jij een enthousiaste en hardwerkende autopoetser, met passie voor auto’s en in het bezit van rijbewijs B? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Taken en verantwoordelijkheden

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan z.s.m. (uiterlijk binnen 2 weken) een brief en CV, liefst per e-mail, naar: bijdevaate@haprenesse.nl of naar C.V.J. Bij de Vaate, Huisartsenpraktijk Renesse, Jan van Renesseweg 6, 4325 GN Renesse, tel. 0111-461280.

• Poetsen en afleveringsklaarmaken van zowel nieuwe als gebruikte auto’s • Ontstickeren van reclame op auto’s • Opgeruimd houden van de werkplaats • Eventueel ook op de zaterdag aan het werk • Auto’s ophalen en brengen

(Acquisitie niet gewenst)

Daarnaast ben je uiterst betrouwbaar en ben je in staat geheel zelfstandig te werken. Ervaring als autopoetser is een pré. Het bezit van rijbewijs B een vereiste. Verder is onze geschikte kandidaat woonachtig in de directe omgeving van Middelharnis.

Bieden & Wonen De strategie die écht werkt!

Wat bieden we je?

Wij bieden je een veelzijdige en leuke baan binnen een gemotiveerd team en een informele werksfeer. Het gaat om een fulltime functie met een 38-urige werkweek.

Hoe solliciteer je?

Geïnteresseerd? Stuur dan uw sollicatie inclusief CV naar: Knöps Groep Middelharnis, ter attentie van Wim Diepenhorst, Langeweg 113, 3245 KG te Sommelsdijk of per e-mail naar: info@knopsbv.nl

U heeft uw woning te koop staan en er is geen beweging (meer) omtrent de verkoop van uw huis. Dankzij Bieden en Wonen kunnen geïnteresseerden een bod doen vanaf een door u bepaalde prijs. Er wordt

Bezuijen Bemiddeling

geboden tot het gewenste bedrag bereikt is. Zodra u en de hoogste bieder een bedrag zijn overeengekomen kunnen wij u feliciteren met de verkoop! Meer informatie en de voorwaarden vindt u op onze website.

Koolweg 32

mobiel 06 - 53 33 19 80

3253 LH Ouddorp

mobiel 06 - 10 55 87 77 (Deutsch)

telefoon 0187 - 68 48 68

email

fax

internet www.bezuijenbemiddeling.nl

0187 - 68 45 35

info@bezuijenbemiddeling.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Diepenhorst op telefoonnummer 0187-476783. Wij zien uw gemotiveerde reactie met interesse tegemoet.

Knöps Groep Middelharnis Langeweg 113 - 3245 KG SOMMELSDIJK www.knopsbv.nl


DINSDAG 23 JUNI 2015

Nieuws

19

Wim van de Polder neemt na bijna 50 jaar afscheid van Voogd & Voogd MIDDELHARNIS - Het was 10 juli 1967 toen Wim van de Polder in dienst trad bij Voogd Assurantiën, in het kantoor aan de Voorstraat in Middelharnis. En Wim had nooit kunnen vermoeden dat hij pas bijna vijftig jaar later voor het laatst de deur achter zich zou sluiten. “Eigenlijk had ik gesolliciteerd bij Rabobank Middelharnis,” vertelt Wim lachend. “Maar toen kwam ‘s avonds Henk de Voogd bij mij thuis aan de deur vragen of ik bij Voogd Assurantiën wilde werken. Zo ging dat toen. Hij had gehoord dat ik op zoek was naar werk en vroeg me in dienst. Daar kwam nog geen uitgebreide sollicitatieprocedure aan te pas. Ik was 17 jaar, had net de VGLO afgerond en zocht een administratieve baan. Natuurlijk ging ik akkoord en trad ik in dienst. We werkten er met vier mensen, dat is een enorm verschil met de ruim 250 medewerkers die het bedrijf nu telt.” Door Hans Villerius

Als grootste verschil tussen toen en nu geeft Wim uiteraard de digitalisering aan. “Ik maakte polissen met de typemachine en kopieerde deze met carbonpapier. Ook maakte ik ponsplaatjes voor de prolongatie en drukte zo de tekst af op het papier. Ondenkbaar in deze huidige tijd van computers en internet! Bovendien kwamen de mensen gewoon naar kantoor om een verzekering af te sluiten, terwijl je dit nu ook gemakkelijk via internet kunt regelen.” Mooie periode “Vroeger deed ik alles, van de contacten met de tussenpersoon tot het opmaken van de polissen. Met het groeien van het bedrijf heb ik de keuze gemaakt voor de bedrijventak, mijn laatste functie was senior Acceptant bedrijven. Een functie die mij op het lijf geschreven was, ik hoefde niet zo nodig de buitendienst in. Ik heb al die jaren met veel plezier voor Voogd gewerkt en kijk terug op een mooie periode,” vertelt Wim. Toch vindt hij het moeilijk om afscheid te nemen:

Na bijna een halve eeuw aan Voogd & Voogd verbonden te zijn geweest, legt Wim van de Polder deze week zijn arbeidzame  leven neer en neemt hij afscheid van zijn werkgever.  “Die 48 jaar is omgevlogen, het lijkt net gisteren dat ik startte. Het zal raar zijn om straks voor de laatste keer de deur achter me dicht te trekken.” Santiago de Compostella Wim gaat dan nu wel met pensioen, maar hij zal zich zeker niet vervelen! Wim en zijn vrouw houden enorm van wandelen. Niet zomaar een klein stukje, nee, kílometers lange wandeltochten. Daar draaien zij hun hand niet voor om! “Als we op vakantie gaan is dat altijd een wandelvakantie,” vertelt Wim lachend. “Finland, Duitsland, maar zelfs Nieuw-Zeeland hebben we te voet verkend.” Hoog op het lijstje staat de wandeltocht van Sommelsdijk naar Santiago de

Compostella. Deze pelgrimsroute loopt o.a. langs de steden Pamplona en Estella. “Om dit te voltooien, zijn we zeker drie maanden onderweg,” aldus Wim. “Onderweg slapen we in hotels of hostels. Deze reis maken staat voor ons bovenaan. Het enige is dat mijn vrouw onze kleinkinderen niet zo lang kan missen,” besluit Wim met een grijns. Naast wandelen fotografeert Wim graag én onderhoudt hij een tuin van 400 m2. Als je het zo leest, vraag je je af waar Wim de tijd vandaan haalde om maar liefst bijna 50 jaar te werken bij Voogd & Voogd Verzekeringen! Voogd & Voogd De historie van dit familiebedrijf gaat

terug tot 1909. Tegenwoordig behoort Voogd &Voogd met volmachten van 20 verzekeraars, ruim 1.800 aangesloten bemiddelaars en 250 medewerkers, waarvan ruim 40 IT-ers, tot de snelst groeiende dienstverleners in de verzekeringsbranche. Inmiddels bestaat Voogd & Voogd uit twee ondernemingen: Voogd & Voogd Verzekeringen vormt de logistieke en commerciële schakel tussen professionele bemiddelaars en de meest vooraanstaande verzekeraars, en Voogd & Voogd Diensten, gericht op softwareen ICT diensten. De Voogd nam in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een voorsprong door eerder dan wie ook in de verzekeringsbranche het belang in te zien van kantoor- en procesautomatisering. De vierde generatie De

Foto: Hans Villerius Voogd die in de jaren negentig van de vorige eeuw het roer overnam, bouwde op basis daarvan het bedrijf uit tot een hoogwaardige, innovatieve en landelijk opererende dienstverlener. Aanmoedigingsprijs Voogd introduceerde in 2014 de Polismap app. Deze app, geschikt voor smartphones en tablets, biedt klanten de mogelijkheid om via de app hun polissen te beheren. Met deze app won Voogd & Voogd in 2014 de Generali AM Aanmoedigingsprijs. Wim is daar maar wat trots op! “Mobiel is de toekomst en deze app biedt de klant op een snelle, handige en heldere manier duidelijkheid over hun polissen.”

Opbrengst collecte St. Oost Europa Werkgroep Middelharnis

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de laatste week van mei is in Middelharnis-Sommelsdijk- Stad aan het Haringvliet en Nieuwe-Tonge de jaarlijkse collecte voor de Stichting Oost Europa, Werkgroep Middelharnis, gehouden. De opbrengst van die collecte heeft de werkgroep aangenaam verrast. Tijdens de collecte werd € 4802,82 in totaal opgehaald. De dorpsopbrengsten waren als volgt: MiddelharnisSommelsdijk € 3579,59; Stad aan het Haringvliet € 473,24; en Nieuwe-Tonge zelfs meer dan het dubbele vergeleken met vorig jaar € 749,99. Niet eerder is zo’n mooie opbrengst in bovenge-

noemde dorpen bijeengebracht voor onze stichting. De werkgroep spreekt zijn dank uit aan allen die een gift, hetzij groot of klein in de collectebus hebben gestopt. Ook een compliment aan alle collectanten. “Door uw aller bijdrage kunnen we ons mooie werk in Roemenië voortzetten”, aldus de organisatoren. Op de foto worden zakken met meel uitgedeeld onder een zeer arme zigeunergroep. Hebt u de collectant aan uw deur gemist? U kunt altijd nog een gift overmaken naar onze stichting: NL 97 RABO 03420 07 408 t.n.v. St. O-Europa te Middelharnis onder vermelding van UIOARA.


Design: Sfa Print bv.

Vestiging

Vestiging

Middelharnis Middelharnis

Ouddorp Ouddorp

Met kantoorruimte

Nieuweweg 59 | Stellendam Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Marktveld 5 | Sommelsdijk Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Schaapsweg 6 | Den Bommel Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Vrijstaande villa

Recreatiewoning

Molenlaan 7| Sommelsdijk Vraagprijs € 674.000,- k.k.

Spuipad 16-17 | Stellendam Vraagprijs € 295.000,- k.k.

Marijkeweg 35 A | Ouddorp Vraagprijs € 475.000,- k.k.

NIEUW

Havenweg 32 | Ouddorp Vraagprijs € 395.000,- k.k.

Volgerblok 18 | Ouddorp Vraagprijs € 325.000,- k.k.

| Nieuwe-Tonge Vraagprijs € 169.000,- k.k. Frank van Borselenstraat 37

Vraagprijs € 59.500,- k.k.

NIEUW

NIEUW

Duivenwaardsedijk 12 | Nieuwe-Tonge

Vraagprijs € 200.000,- k.k.

NIEUW

NIEUW

Duivenwaardsedijk 10 | Nieuwe-Tonge

Joost van den Vondellaan 48 | Sommelsdijk

Vraagprijs € 200.000,- k.k.

Vraagprijs € 575.000,- k.k.

Oostdijk 2 3241 CN Middelharnis

Havendijk 12-24 | Ooltgensplaat

| Nieuwe-Tonge Vraagprijs € 250.000,- k.k. Generaal Snijdersstraat 19

Boompjes 21 3253 AC Ouddorp

Dirk Bosstraat 15 | Middelharnis Vraagprijs € 150.000,- k.k.

NIEUW

| Ouddorp Vraagprijs € 265.000,- k.k. Molentienden 73

Tel. (0187) 48 63 43 info@dr-makelaardij.nl


DINSDAG 23 JUNI 2015

Nieuws

21

Rondje Nederland fietsen voor het goede doel MIDDELHARNIS - ‘s Nachts de Afsluitdijk oversteken. Of de Posbank beklimmen bij zonsopgang. Op donderdag 25 juni begint Cycle for Hope Rondje Nederland, een fietstocht voor Stichting De Hoop in Dordrecht. Er doet ook een team mee van Buutengeweun. Door Kees van Rixoort

Buutengeweun is een christelijke beweging die actief is op GoereeOverflakkee. Doel van Buutengeweun is om harten (opnieuw) in contact te brengen met de liefde van God. Dat doet de beweging vooral door buitenactiviteiten te organiseren. Wandelen, kanoën, een kampvuur maken, en fietsen dus. Voor de Cycle of Hope heeft Buutengeweun vierentwintig renners en acht begeleiders weten te strikken. Ze gingen vrijdagavond op de foto voor het pand van hoofdsponsor Visser Meubelen, die prominent op de outfit staat, samen met andere sponsors. Bram Markus uit Sommelsdijk is een van de renners: “De vierentwintig renners zijn verdeeld in drie subteams. De teams rijden het Rondje Nederland in estafette. Iedereen rijdt 400 kilometer, verdeeld over vier etappes, samen binnen 48 uur.”

Het team van Buutengeweun poseert voor het gebouw van hoofdsponsor Visser Meubelen.  De Hoop Een hele uitdaging, maar waar het allemaal om draait is zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen voor De Hoop, een christelijke organisatie die zich vooral richt op verslavingszorg. Buutengeweun, dat aantreedt met een dubbel team, moet minimaal 18.000 euro bij elkaar brengen. Dat komt neer op 750 euro per fietser. Het geld

is verzameld via sponsors en andere gulle gevers. Doneren is nog mogelijk via de site van Buutengeweun: www. buutengeweun.nl. Leo Bezemer van hoofdsponsor Visser Meubelen: “Wij willen één keer per jaar iets groots doen, voor een goed doel. Wij zijn een christelijk bedrijf en steunen graag een christe-

Merida Big Seven 600 Van €1249,- Voor €899,-

Foto: Denn=Fotografie

lijke instelling als De Hoop, die mensen helpt die in nood zijn.” Een van de renners, de enige dame in de Buutengeweun-ploeg, is Diana Zwijnenburg uit Nieuw-Vossemeer. Zij heeft haar 750 euro voor De Hoop bijeengebracht door honderd armbandjes te verkopen, vooral via Facebook. Het Rondje Nederland noemt ze een grote uitdaging. “Maar die ga

ik graag aan. Ik ben goed getraind en fiets altijd met mannen. Mijn vader, mijn man en mijn zwager fietsen ook mee in het team van Buutengeweun.” Op naar Dordrecht, de stad van De Hoop, waar donderdag vijftien teams aantreden voor Cycle for Hope Rondje Nederland. Twee dagen later hopen de renners daar ook weer te finishen.

Gazelle Orange Lite Van €899,- Voor €649,-

30 versnellingen, Shimano Deore/ XT Afmontage, Hydraulische schijfremmen!

7 versnellingen, V-brakes, geveerd balhoofd, geveerde zadelpen, Flowline kettingkast!

Centerpoint Fietsen Haringvlietplein 4 4301 XG Zierikzee 0111 45 00 18

Fiets Outlet Zeeland Haringvlietplein 4 4301 XG Zierikzee 0111 852 853

www.centerpointfietsen.nl

www.fietsoutletzeeland.nl


TELESCOOP & KIJKER WEEKEND! VRIJDAG 26 & ZATERDAG 27

in onze winkel

JUNI

INRUIL ACTIE

€75,=

Ruil nu uw oude verrekijker en/of telescoop in en geniet van de

extra hoge inruil premie.

€125,=

Niets in te ruilen ook dan geniet u van extra scherpe prijzen. Kom en overtuig u zelf.

Het grootste assortiment in de regio.! Tegen speciale actie prijzen.....

...VER IN KIJKERS..!! www.fotohameeteman.nl / Ouddorp-3253AR weststraat 35 0187-681612


DINSDAG 23 JUNI 2015

SGP laat burgers kiezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De SGP-fractie op Goeree-Overflakkee wil graag weten wat er onder de bevolking op het eiland leeft. Naast werkbezoeken en contacten op het SGP-spreekuur, zijn de SGP-politici ook te vinden op markten. Op 13 juni was de SGP present op de Boerenmarkt van de Ger. Gemeente te Middelharnis. ‘Politiek is kiezen.’ Door middel van een muntje kon men een keus maken uit diverse onderwerpen. Bezoekers kregen 5 muntjes, die elk 1 miljoen voorstelden, die bezoekers konden besteden aan een zestal items. De onderwerpen veiligheid en zorg

waren duidelijk belangrijke zaken voor de bezoekers van de stand. ‘De keus van de bezoekers was veelal aanleiding voor een gesprek. Op deze manier weet je snel wat er leeft onder de bevolking en kun je soms ook uitleg geven over de keuzes die de fractie maakt’, aldus raadslid Peter Grinwis Winnaars Jongeren konden meedoen met een raadactie. Wie het juiste aantal SGPpepermuntrolletjes raadde kon één van de door boekhandel Van der Boom beschikbaar gestelde boeken winnen. Lucas van der Vlies uit Dinteloord en Anne Myrthe van Dam uit Dirksland zaten er het dichtst bij en wonnen beiden een boek.

Zomerclubmiddag Vogelvereniging NIEUWE-TONGE - De Eerste Flakkeese Vogelvereniging houdt een Zomerclubmiddag op zaterdag 27 juni a.s. van half twee tot ongeveer half vijf, op het terrein bij de fam. Nijssen, Groeneweg 35 te Nieuwe Tonge. Behalve een rondleiding langs de vogels bestaat de mogelijkheid om vogelbenodigdheden (tweede hands) te krijgen, van drinkflesjes tot broedblokken. Uw vrijwillige bijdrage zal

ten goede komen aan KIKA, kinderen kanker vrij. Onder het genot van een drankje en een hapje is er de mogelijkheid om bij te praten. Bij goed weer zal één en ander op- en rondom het vogelterras plaatsvinden. Mocht het minder buitenweer zijn is er een uitwijkmogelijkheid,naar één van de loodsen, waar dan tegelijk een andere “hobby” bezichtigd kan worden. Toegang gratis en een ieder is welkom. Inlichtingen: Jannie Nijssen, 0187651820

Reünie Badmintonvereniging SOMMID

Ingezonden: Minder molens, meer energie? Mijn reactie op het artikel “Minder molens, meer energie” op de voorpagina van Eilanden Nieuws van 2 juni jl. Keer op keer houden lobbyisten van de windenergie ons weer dezelfde worst voor: mee-investeren is meeprofiteren. Zo trachten ze ons de windparken te verkopen. Maar in wezen gaat het om een nutteloze investering, die een nauwelijks meetbare terugdringing van CO2-emissies oplevert en zal opleveren, waarbij steenkool, olie, gas en zelfs Duits bruinkool voor een heel dure back-up moeten zorgen. Meeprofiteren? Ja, de agrariërs met hun akkerland, die in de huidige opzet per turbine ca. 45.000 euro (geïndexeerd!) opstrijken en dat 20 jaar lang! En de omwonenden? Die mogen - als meewinder - risicovol beleggen voor wat goedkopere energie en met de rest van de Nederlandse huishoudens meebetalen aan de in de toekomstige energienota verborgen SDE+ subsidie, ondertussen wonend in of aan de rand van weer een ‘Nieuw Kinderdijk’. Het verhaal van de windlobby gaat er nog steeds bij te velen in als zoete koek. De suggestie van de windlobby is hierbij, dat zij de wereld van de ondergang zullen redden. Pas op voor CO2, opwarming, klimaatverandering! En u kunt van hun zegenrijke werk nog meeprofiteren ook. Kan het mooier? En zoals altijd, het is nu echt vijf voor twaalf. Daarom windturbines, zo veel en zo snel mogelijk. En u gelooft het echt? Zijn we hiermee op de goede weg? Is dit het pad naar een duurzame en fossielarme (voor het fanatieke deel van de milieubeweging zelfs fossielvrije) samenleving? Maar hoeft wie erin gelooft zijn verstand niet te gebruiken? Hoeft die niet te rekenen?

De lobbyisten maken de noodzakelijke rekensommen zelden. Behalve voor wat het hen zelf oplevert. Grondeigenaren, communicatiemedewerkers, reclamebureaus, enz. Tja, “ wiens brood men eet, wiens …” . Ook veel politici zijn er in gaan geloven, dat windmolens fossiele energie overbodig gaan maken. Maar de rekensommen wat al die molens aan energie gaan opleveren en wat het allemaal kost, die zie je zelden. Het is niet moeilijk om op internet wat rekenwerk van anderen te vinden en om het zelf eens na te rekenen. Toch even proberen? Alle elektrische energie die we met elkaar in Nederland gebruiken (huishoudens, industrie, enz.) is 13,8 % van het totale energiegebruik. Alle 7,6 miljoen huishoudens in Nederland gebruiken samen ca. 20% van de elektrische energie (ook wel stroom genoemd). Die 20% is maar een klein gedeelte van het totale energiegebruik; nl. eenvijfde (20%) van 13,8% is 2,76%. Dus … alle huishoudens samen gebruiken in de vorm van stroom 2,76% van het totale energieverbruik in Nederland. En wat levert nu een fors windpark op? We nemen als voorbeeld het Enecowindpark ‘Luchterduinen’ dat momenteel gebouwd wordt in de Noordzee nabij IJmuiden. Het zal bestaan uit 43 turbines van elk 3 MegaWatt, hetgeen neerkomt op 129 MW opgesteld vermogen. Op de site van Eneco wordt, zoals altijd bij windmolenplannen, trots vermeld dat het park aan 150.000 huishoudens stroom zal leveren. De subsidie die Eneco krijgt voor dit park bedraagt 989 miljoen over 15 jaar. Als we nu de 7,6 miljoen huishoudens delen op de 150.000 van het Luchterduinen-park, dan zien we dat we ruim 50 van deze windparken nodig hebben om het totale stroomgebruik van alle

Meester Stuijt neemt afscheid STELLENDAM - Het is inmiddels vele jaren geleden dat meester Lourens Stuijt zijn onderwijsloopbaan begon op de openbare lagere school te Stellendam. Na 42 jaar is het tijd geworden voor de nestor van deze basisschool om afscheid te nemen. Meester Stuijt gaat met welverdiend pensioen. De school zal op passende wijze afscheid nemen met een voorstelling waar de 140 kinderen van de school in de hoofdrol zullen staan. Op het schoolplein aan

de Bosschieterstraat zal ter gelegenheid van het afscheid van de meester een wervelende circusvoorstelling plaatsvinden. Oud-leerlingen, buurtgenoten, ouders en belangstellenden zijn welkom om het circusfeest mee te beleven. De voorstelling vindt plaats op het schoolplein van de school op woensdag 8 juli, tussen 12.30 en 13.30 uur. Aansluitend vindt een informele receptie plaats, waarbij iedereen pensionado Lourens Stuijt de hand kan schudden.

‘De Gornet’ viert 40 jarig bestaan

SOMMELSDIJK/MIDDELHARNIS - Enkele enthousiaste oudleden van Badmintonvereniging SOMMID hebben het plan opgepakt om op vrijdagavond 18 september in De Staver vanaf 19.30 uur een kleine reünie te houden. BC SOMMID werd in 1980 opgericht en is door afname van leden enkele jaren geleden ter ziele gegaan. De herinnering is echter gebleven. Op deze avond is er voor de liefhebbers tegen een kleine vergoeding gele-

genheid om een potje te badmintonnen en daarna gaat men in de foyer van De Staver met elkaar herinneringen ophalen, evt. foto’s bekijken (zoek die maar vast op!), ervaringen uitwisselen en natuurlijk sterke verhalen vertellen. Aanmelden vóór 31 augustus via reuniebcsommid@gmail.com “Ken je nog oud-leden die Goeree Overflakkee hebben verlaten, laat het hen dan ook even weten”, aldus de organisatoren. zie ook Facebook, Reünie SOMMID.

23

OUDDORP - Afgelopen 15 mei werd de voorjaarsfair van Peuterspeelzaal ‘De Gornet’ voor de eerste keer in het centrum van Ouddorp gehouden. Het was al vroeg druk in de ring en vele mensen bezochten de kramen en de kleedjesmarkt. Voor de kinderen was er een knipkaart te koop waarmee men aan diverse activiteiten kon deelnemen, o.a. springkussen, grabbelen in de grabbelton, schminken en ze een pakje drinken en chips kregen. Vooral het schminken en de ballonartiest waren favoriet. De rommelmarkt trok veel bezoekers en velen gingen met goed gevulde tassen naar huis. Ook kon men de prijzen ophalen van de verloting. Er waren vele gelukkige

prijswinnaars. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement, we bedanken alle sponsors en bezoekers voor hun komst. Het 40-jarig jubileum werd uiteraard ook met de peuters gevierd. Afgelopen dinsdag kwam het Pagetti theater langs om de voorstelling “Oehoe, uiltje wil naar mamma toe” aan ons te laten zien. Het was een hele leuke voorstelling over een uiltje dat zijn mama kwijt was, maar gelukkig werd mama na een wandeling door het bos weer snel gevonden. De peuters hebben genoten, gelachen en gezongen. Juf Marga en juf Coby kregen fantastische cadeau’s en een mooie bos bloemen. Het was een zeer geslaagd feest, waar we met de peuters, leidsters en ouderraad op terug kunnen kijken.

huishoudens in Nederland te dekken. En hoeveel subsidie kost ons dat? 50 maal 989 miljoen! En dat voor slechts 2,76% van ons totale energiegebruik. En nu nog even over het Energieakkoord, waarbij 14% van alle stroom duurzaam moet worden opgewekt: 14% van 13,8% (het totale energiegebruik) is 1,9%. En daarvoor zetten we al die molens op land en op zee neer? Doen we dat echt met ons volle verstand? Gaand op deze weg is dit nog maar het begin (tot 2020). Gaan we door, dan zullen we heel Nederland vol moeten zetten met megagrote windturbines van 3 tot 5 MW. Overigens, dat idee is er al; lees het rapport van de provincie ‘Zuid-Holland op St(r)oom!’ er maar op na! En wie gaat dat allemaal betalen? U! En wel door middel van honderden euro’s extra energiebelasting op uw energienota. Dat gaat u nog wel merken. In dit bestek hebben we het nog niet gehad over de dure (vaak toch weer) fossiele back-up die er moet zijn om toch stroom te leveren als het weer te zacht of te hard waait. Hoeveel echt duurzame oplossingen zouden we niet kunnen helpen ontwikkelen met alle SDE+ subsidie die nu in een bodemloze put verdwijnt? Had die mevrouw die zo enthousiast de eerste paal mocht slaan voor het nieuwe windpark ‘Battenoert’ hier ook over nagedacht? Of stond de molen misschien op eigen akkerland? Dan is het voor haar in elk geval een winmolen... Hans Has, Bestuurslid 3MO

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Eilanden-Nieuws 23 juni 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 23 juni 2015.

Eilanden-Nieuws 23 juni 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 23 juni 2015.

Advertisement