Page 1

Dinsdag 21 juli 2015

8428

Zeilschepen te gast in Oude-Tonge

3

Serie: De Ouddorpse weekmarkt

13

Eerst de Vierdaagse dan de Omloop

15

GO-elektro gaat van start OUDDORP – “Hebben jullie er zin in?” Het antwoord op de vraag van wethouder Tollenaar aan Wsw- en Wwb medewerkers was donderdag eenduidig: “Ja natuurlijk”. Alweer voor de vierde keer sinds de start van het project in 2011 op De Klepperstee, zijn de medewerkers dit zomerseizoen actief met een uitgebreide dienstverlening aan toeristen, recreanten, maar zeker niet in de laatste plaats ook aan de eigen eilandbewoners. Onder een goede begeleiding zetten zij zich in op controle en bij het schoonhouden van parkeerterreinen. Schenken aandacht aan de sanitaire voorzieningen en ondersteunen bij het verhuurproject van elektrische scooters. De gemeente biedt hiermee een extra service aan de strandgasten op de Kop van Goeree en de Ouddorpse stranden. Door Jaap Ruizeveld

De voormalige brandweerkazerne, bereikbaar via de ingang aan de Molenweg, is twee maanden de uitvalsbasis voor alle activiteiten. “Een prima locatie, centraal gelegen in het dorpscentrum”, gaf de wethouder aan. “Met ruimten waar onderhoud kan worden gepleegd. Waar de verhuuractiviteit kan plaatsvinden en het is een voor klanten gemakkelijk te bereiken onderkomen. Zoveel gele shirts met daarop de tekst ‘Kan ik u helpen’, doen mij goed om te zien. Jullie hebben in het veld voor de gemeente een oog- en oor functie. Geweldig dat jullie dit project willen uitdragen en daar inhoud aan willen geven”.

Honderdste zeehond opgevangen STELLENDAM - Zeehondenopvang A Seal heeft afgelopen zaterdag de honderdste zeehond opgevangen. Nummer honderd is een jonge zeehond, een zogenaamde huiler, die werd gevonden bij Hoek van Holland. A Seal startte een jaar geleden en wordt momenteel verbouwd. In oktober gaat de zeehondenopvang weer open voor publiek.

Drie weken één Eilanden-Nieuws op woensdag

Wethouder Tollenaar rijdt met de scooter “door het lint”.

Toegevoegde waarde

“GO mijn eiland” krijgt met jullie werk een toegevoegde waarde. Dat wordt op al die plekken waar jullie aanwezig zijn steeds goed zichtbaar. Uiteraard ook bij het verlenen van hand- en spandiensten onderweg, als zich een pechgeval voordoet, of gewoon wanneer men jullie naar een bestemmingsplek vraagt. Voor onze medewerkers is het ook een plezierige werkervaring”, zei wethouder Tollenaar, die de eer genoot om als eerste met een elektrische scooter door een gespannen lint te mogen rijden en daarmee symbolisch het project presenteerde voor de start. Politie, VVV Goeree-Overflakkee en gemeentefunctionarissen woonden het evenement bij.

Huur mij nu

Onder de slogan “Huur mij nu”, kan men gebruik maken van de elektrische scooters. Milieuvriendelijk, recreatief en leuk en volgens de brochure aan te bevelen voor een groepsuitje, een coole rit of gewoon een romantisch tochtje. Bij het kantoor van VVV-Goeree-Overflakkee (Bosweg Ouddorp) kan men de administratieve handeling verrichten en de scooter bijvoorbeeld in de oude brandweerkazerne aan de Molenweg vervolgens ophalen. Dagelijks van 09.00-17.00 uur is er dienstverlening in genoemde kazerne. In de brochure staan adressen vermeld waar, als dat nodig zou zijn, een ‘oplaadpunt’ is aangebracht. Bij schade of pech kan de hulpdienst worden ingeschakeld: 06 51 13 48 77.

Kosten

Voor een dagdeel (vanaf 12.00-17.00 uur) geldt een tarief van 30 euro (dat is inclusief WA-verzekering). Een hele dag (van 09.00-17.00 uur) is - inclusief - 45 euro. Voor andere tijden, midweek/weekend of een volle week gelden uiteraard andere tarieven. Huurlocaties worden vermeld op www. go-elektro.nl of men kan het VVVkantoor raadplegen. Voor het scooterprojecten is een aantal voorwaarden van kracht. Zoals: voor het huren van de scooter moet een borgsom worden betaald (gepind). Dit bedrag wordt bij het inleveren van de scooter teruggegeven of -gestort. Het kilometergebruik is vrij. En er mag maar één volwassen persoon op de scooter plaatsnemen.

SOMMELSDIJK - De komende drie weken zal EilandenNieuws eenmaal per week verschijnen. De edities van dinsdag en vrijdag zullen daarbij worden samengevoegd tot één uitgave, die op woensdag huisaan-huis wordt verspreid. Deze zomeredities verschijnen op de woensdagen 29 juli, 5 augustus en 12 augustus. Lezers van de huis-aan-huisuitgave kunnen zo kennismaken met de abonneekrant en haar rubrieken die op vrijdag verschijnt. De afsluittijd voor (zakelijke) advertenties van deze edities is dinsdag 12.00 uur. Familieberichten kunnen tot woensdagochtend 07.30 uur worden aangeleverd.

Altijd bij u in de buurt

Windmolen ontmanteld

Verschil van mening in Dorpsraad OOLTGENSPLAAT - Onlangs is er een einde gekomen aan de samenwerking in de Dorpsraad in zijn oorspronkelijke samenstelling.

NIEUWE-TONGE - Afgelopen donderdag is de eerste windmolen op windpark Battenoert afgebroken. Na 19 jaar trouwe dienst staan alle turbines sinds 1 mei stil. De turbine die is afgebroken is de EWT, ontworpen en gebouwd door het Nederlandse bedrijf Lagerwey. Dit is een van de eerste turbines zonder tandwielkast geweest, een prototype waar gedurende die 19 jaar mee getest is. Alle turbines zijn verkocht en worden na een grondige revisie elders in de wereld opnieuw opgebouwd. De bouw van de vier nieuwe turbines is inmiddels begonnen. Vanaf de dijk langs het Grevelingenmeer is de bouw goed te volgen. Een van de funderingen is al gereed. Binnen twee weken zal de opbouw van de mast beginnen. Op de website van Deltawind, www.deltawind.nl, is de bouw te volgen. Op 26 september zal er een Open Dag zijn voor publiek.  (Foto: Mischa Keijser)

Door een verschil van mening over de uit te voeren werkzaamheden van voorzitter en secretaris heeft het voltallige bestuur van de dorpsraad besloten dat een verdere samenwerking niet meer mogelijk is. Volgens een persbericht gaan de overgebleven bestuursleden verder om zich “voor 100 % in te zetten voor ons dorp”. Het bestuur zal zich gezamenlijk inspannen om alle zaken door te laten gaan. “Wij willen Bas de Vos en Harry Scheermeijer hartelijk bedanken voor hun inzet in de afgelopen twee jaar en wensen hen veel succes toe voor de toekomst”, aldus het bestuur. Door het vertrek van deze beide heren zijn er vacatures ontstaan die opgevuld moeten worden. “Wij zouden wij het fijn vinden als er een verdere uitbreiding van ons bestuur kan komen. Heeft u belangstelling voor een functie in onze Dorpsraad? Wij zorgen ervoor z.s.m. een functieprofiel aan u aan te leveren.”

Voor alle wijkverpleging bij u thuis. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Oostflakkee Middelharnis Dirksland Goedereede

06 20 70 37 15 06 13 29 94 95 06 22 26 08 15 06 51 75 04 53

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl


N. A. van Kempen

beëdigd makelaar / taxateur

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Donderdag 23 juli OUDDORP - Fotopresentatie door natuurfotograaf Jan Baks in De Overkant. Aanvang 19.30 uur. Kaartverkoop via VVV-Ouddorp: 0187-681789. Zie ook www.janbaks.nl Zaterdag 25 juli OUDDORP - Hervormde Kerk. Inloop orgelbespelingen door predikanten en organisten. Aanvang 14.15 uur. Einde 15.15 uur. Organist: Anton Weenink. GOEDEREEDE - Rommelschuurtje, geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Varkensmarkt 4, t.b.v. Hersteld Hervormde Gemeente. Ook is er gebakken vis te koop. SOMMELSDIJK - Bingo in De Zwaluw, Sperwer 55. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. STELLENDAM - Verkoop verse gebakken of gerookte vis bij Jachthaven Marina Stellendam, t.b.v. Stichting ALS, van 11.00 tot 18.00 uur.

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIS

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis voor onderhoud of reparatie.

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

De showroom is op afspraak en elke Zaterdag van 10:00 tot 17:00 geopend

Maandag 27 juli MELISSANT - Bakkerij van Harberden. Workshop Flakkeese bolussen bakken van 19.00 uur tot 21.00 uur. Deelname kost € 20,- per persoon. Vooraf reserveren is verplicht. Bel hiervoor naar 0187-601619 of 0187-602525.

Dinsdag 28 juli OUDDORP - Fietstocht over de kop van Goeree t.b.v. Diaconaal gastenhuis de Oase. Start bij Kwekerij Klepper, Oudelandseweg 27, Ouddorp. Route: 22 km. Inschrijven van 18.30 tot 19.00 uur. Kosten € 2,50 p.p., max. € 10 per gezin. OUDDORP - Summerfair Toppershoedje. Meer info: boot@rcn.nl of hoogwerf@rcn.nl Donderdag 30 juli OUDDORP - Hervormde Kerk. Donderdagavond-orgelconcerten door professionele organisten. Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,-. Kinderen t/m 15 jaar gratis. Organist: Abram Bezuijen. GOEDEREEDE - Rommelschuurtje, geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Varkensmarkt 4, t.b.v. Hersteld Hervormde Gemeente. Vrijdag 31 juli OUDE-TONGE - Bingo ANBO in gebouw ZIJn, Bernhardstraat 35. Aanvang 19.30 uur.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

www.brilcentrumkeuvelaar.nl

Zandpad 56 - Middelharnis (0187) 483437

Zaterdag 1 augustus OUDDORP - Hervormde Kerk. Inloop orgelbespelingen door predikanten en organisten. Aanvang 14.15 uur. Einde 15.15 uur. Organist: Kees Villerius MIDDELHARNIS - Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Kringloop centrum Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49.

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Op de gehele Damesmode

40%

KORTING

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis tel. 0187 482431

5-delig Hoogwaardig roestvrij staal 18/10.

Donderdag 6 augustus GOEDEREEDE - Rommelschuurtje, geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Varkensmarkt 4, t.b.v. Hersteld Hervormde Gemeente. Zaterdag 8 augustus OUDDORP - Hervormde Kerk. Inloop orgelbespelingen door predikanten en organisten. Aanvang 14.15 uur. Einde 15.15 uur. Organist: Jan Bezuijen. Donderdag 13 augustus OUDDORP - Hervormde Kerk. Donderdagavond-orgelconcerten door professionele organisten. Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,-. Kinderen t/m 15 jaar gratis. Organist: Wim Diepenhorst. Zaterdag 15 augustus OUDDORP - Hervormde Kerk. Inloop orgelbespelingen door predikanten en organisten. Aanvang 14.15 uur. Einde 15.15 uur. Organist: Martien de Vos. OUDDORP - Kerkgebouw Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden. Een uurtje zingen van 19.30 tot 20.30 uur.

VOOR - APK Keuringen - Onderhoud en Reparatie alle merken - Aircoservice - Ruit en Schade begeleiding - Verkoop occasions

Kijk ook op onze website www.autoserviceoudetonge.nl Julianastraat 7 3255 BG Oude Tonge 0187-641271

Het geheim van heerlijke aardbeien.... dag lE ke werk D GEOPgEesNloten)

Nu uw planten bestellen! K w ek er s v a

n hui s ui t

(zondag

voor openingstijden zie

www.huyskweker-stouten.nl

HUYSKWEKER STOUTEN Oudendijk 1a | 4307 RZ Oosterland


DINSDAG 21 JULI 2015

Nieuws

3

Zeilers wisselen kennis en ervaring uit

Marieholm-schepen weekeind te gast in Oude-Tonge voor zeilwedstrijd OUDE-TONGE - Liefst 15 boten van de Nederlandse Marieholm Vereniging brachten vanaf donderdag een meerdaags bezoek aan de haven van Oude-Tonge. Gastvrij onthaald door de plaatselijke Watersportvereniging en met medewerking van de havenmeester, kregen de gasten uitstekende ligplaatsen bij de Kaai toegewezen. Een nautisch spektakel dat de haven van Oude-Tonge sfeervol op de kaart zette. Tegen het decor van de vrijdagse weekmarkt was het helemaal een leuk gezicht.

passie op een leuk wijze met elkaar in contact tijdens door haar georganiseerde zeil- en walevenementen. Belangrijk zijn de goede sfeer en de gezelligheid. Alsmede de mogelijkheid om steeds beter te leren zeilen met de Marieholm door kennis- en ervaringsuitwisseling en het deelnemen aan wedstiijden.

Door Jaap Ruizeveld

De NMV is een vereniging met rond 250 leden. Veel leden bezitten een Marieholm IF of een M26. Voor een leek is het verschil zichtbaar door 2 of 3 raampjes. De NMV organiseert zeilevenementen, wedstrijden, tochten, clinics en excursies. Alles gericht op het in stand houden van de fraai gelijnde zeewaardige Marieholm schepen, het zeilplezier en de veiligheid op het water. Het driedaags zomerevenement is het hoogtepunt in het verenigingsjaar. Oud (waarnemend)-burgemeester

De schepen in de haven van Oude-Tonge. Kleijwegt, wonend in Hellevoetsluis, is één van de NMV-leden. Hij had zijn komst met zijn Marieholm-boot

naar ons eiland aangekondigd, maar bleek niet op de deelnemerslijst te staan.

Job Roozemond beste palingroker

Passie De NMV is opgericht in 2001 en brengt Marieholmers met een zelfde

Kijken bij collega Oude-Tonge was dit jaar uitgekozen als thuisbasis voor het driedaagse zeilevenement. Eerder deed men Enkhuizen, Muiden en daarvoor Colijnsplaat aan. Vanaf de Krammer werd het weekeind tussen de betonning gevaren, door de Krammerse Slikken naar de Keersluis en vandaar terug naar de haven van OudeTonge. Vrijdagmorgen werd de start enkele uren uitgesteld vanwege sterke windkracht. Dit gaf, na de briefing, de booteigenaren de gelegenheid om ook eens bij collega’s op bezoek te gaan en aan boord te kijken hoe men eigen details had aangebracht. Voorzitter Michel Zandbergen en wedstrijdsecretaris Hans Verdel waren lovend over de faciliteiten die de NMV in Oude-Tonge kreeg. Om de onderlinge band te benadrukken, werd zelfs een gezamenlijke barbecue georganiseerd.

Visverkoop voor Stichting ALS STELLENDAM – Zaterdag 25 juli is er verkoop van vers gebakken en gerookte vis op het terrein van Jachthaven Marina Stellendam. De visverkoop wordt gesponsord door verschillende bedrijven. De opbrengst is bestemd voor de Stichting ALS. ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoenin-

gen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. De verkoop start om 11.00 en duurt tot 18.00 uur. De Jachthaven Marina Stellendam is te vinden aan de binnenhaven aan de Deltaweg.

Kerkdienst Ger. Gem. in Nederland MELISSANT - Op donderdag 23 juli om 19.30 uur is er een kerkdienst van de Gereformeerde Gemeente in

De zeven prijswinnaars bij de Ouddorpse Palingrookwedstrijd 2015 met organisator Kees Grinwis en kleindochter Joliza. Tweede van links de bokaalwinnaar Job Roozemond.

OUDDORP - Job Roozemond mag zich kampioen 2015 noemen van de jaarlijkse Palingrookwedstrijd die inmiddels alweer voor de vijfde keer in Ouddorp werd georganiseerd. Op de gastvrij ter beschikking gestelde ruimten bij de familie Hameeteman aan de Dorpsweg deden de deelnemers zaterdag hun uiterste best om in het bezit te komen van de bokaal, die, evenals de andere prijzen, beschikbaar was gesteld door cafetaria ‘t Hoekje. Een deskundige jury met Krijn Jan v.d. Velde, Bram Sperling en Kees van Dam, beoordeelde het eindresultaat. Ook nu was er weer een stand van Kika (Kinderen Kankervrij) neergezet waar men steun aan deze instelling kon betuigen.

Door Jaap Ruizeveld

Een aantal jaren bleef organisator Kees Grinwis zijn mede gegadigden net voor in de eindklassering. Nu echter oordeelde de jury dat Job Roozemond met een score van 94 zijn naaste concurrenten Kees Grinwis (92) en Jan Abresch (89.5) voor bleef. Verder in de prijzen vielen Hans Bakelaar (85), Cor Punt en Jan Jaap Struik (elk 83) en Ab Janssen met 82 punten. De jury beoordeelde het product op uiterlijk/kleur (uitwendig), uiterlijk/ kleur (inwendig), smaak algemeen en zoutgehalte. Bij uiterlijk/kleur uitwendig haalde Roozemond liefst 30 punten. Vishandel Sperling zorgde voor de vis-aanlevering. Aantal attracties Het jaarlijkse Palingrookfestijn in

Ouddorp biedt naast de competitieve rookwedstrijd ook talrijke andere attracties en informatieve stands. Ook konden bezoekers lokale producten inkopen, zoals aardappelen, uien en eieren. De demonstraties vis roken waren ook dit keer vrij uitgebreid met paling, zalm, tong, makreel, snoekbaars en o.a. zeebaars en poon. Aangelokt door het fraaie zomerweer, maakten talrijke bezoekers gebruik van deze manifestatie om een kijkje te nemen en ook natuurlijk om te proeven. De heer en mevrouw Van Delft uit Gorinchem, al vijftien jaar toerist in Ouddorp op camping De Klepperstee, waren één van de eerste bezoekers van de palingrookwedstrijd. Zij lieten zich informeren over wat er allemaal bij een dergelijke wedstrijd komt kijken en waren zo geïnteresseerd, dat zij ook bij de prijsuitreiking aanwezig waren.

Nederland. Ds. A. van Voorden hoopt voor te gaan, er is bediening van de Heilige Doop en openbare belijdenis.

Tasting Goeree: proef lokale visspecialiteiten

GOEDEREEDE - Tijdens de week van de Goereese vis is er een proeverij in de Goereese Toren. Vishandel Habraken, Bij Elles en Portugese Wijnen & Zo slaan de handen ineen om lokale vis te promoten. Het evenement is op zaterdag 5 september van 16.30 tot 19.30 uur. Deelname kost € 24,95 per persoon, exclusief wijn. Aanmelden kan via het e-mailadres info@tastinggoeree.nl.


4

DINSDAG 21 JULI 2015

De werken van de Heere zijn zeer groot! Door een Wonder van God aan ons toevertrouwd

Als zij door het dal der moerbeziebomen doorgaan, stellen zij Hem tot een Fontein; ook zal de regen hen gans rijkelijk overdekken. Psalm 84 vers 7 (onberijmd)

Op 10 juni 2015 voor het eerst in onze armen en op 9 juli 2015 thuisgekomen in Nederland.

Na jaren van zorg, moeite en verdriet, welke zij moedig en geduldig gedragen heeft en dankbaar dat wij haar zolang in ons midden mochten hebben geven wij u kennis dat de Heere van onze zijde heeft weggenomen onze geliefde moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder

Bert en Gerjanne Joppe-van Egdom Zedie en Daphne

HUIGJE MIEROP-BREEN

Geboren in Zuid-Afrika op 26 november 2013.

Bustelweg 3, 3247 LS Dirksland

Intens verdrietig om wat niet meer is en nooit meer zal zijn. Dankbaar voor wat was en altijd zal blijven.

LIEVE OMA MIEROP Wij zullen u missen. Hetty en Martin Martijn Jeannete en Marcel Charissa en Kevin Djamarah, Julia

sinds 3 juni 2012 weduwe van Klaas Mierop

Martin en Nanda April

in de gezegende leeftijd van 93 jaar.

Michel en Stefany Damian, Jason

Sterke de Heere ons in dit smartelijk verlies.

Corina en Martin Luke, Sem

Jaap en Annette Mierop

Leendert & Janneke Koppenaal Ringstraat 22, 3245 CT Sommelsdijk

Verdrietig zijn wij om het overlijden van de man van onze vriendin Sjaan

LEEN SPERLING Wij bidden Sjaan, kinderen en kleinkinderen de kracht toe om dit verlies te dragen. Wim en Lien Visbeen kinderen en kleinkinderen

Sjaan en Jan Nauta Leen en Els Mierop

Diana en Jan Twan, Anouk, Maud

klein- en achterkleinkinderen

Hugo en Ellianne

17 juli 2015

Thynette en Johan Milan, Carlos

Vliedberglaan 112, Ouddorp Correspondentieadres: Beatrixweg 30, 3253 BB Ouddorp

Eric-Jan en Janny

Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. dinsdag 21 juli van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haёzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp.

Marëtte en Alex

De rouwdienst voor familie en belangstellenden zal gehouden worden op D.V. woensdag 22 juli in ‘Eben-Haёzer’ om 13.15 uur, waarna aansluitend de begrafenis zal plaatsvinden omstreeks 14.45 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘Eben-Haёzer’. ~ Geen bloemen ~

Ouddorp, 15 juli 2015

Nico en Annemieke Nienke, Stijn, Sil

Corrie en Piet Meijer

Johanna Elisabeth

15-07-2015

Agnieszka

Cor en Aat Mierop

In stille verwondering ontvingen wij uit Gods hand een dochter!

~ Gaarne in gepaste kleding ~ Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, dan kunt u deze kennisgeving als zodanig beschouwen.

DA N K B E T U I G I N G Voor uw blijken van meeleven die wij van u ontvangen hebben, op welke manier dan ook, na het overlijden van onze lieve moeder en oma

LENA CORNELIA VAN DER BOK-MASTENBROEK zeggen wij u hartelijk dank. In het bijzonder dank aan ds. Zoet en de kerkenraad voor de pastorale zorg en het leiden van de rouwdienst. Ook dank aan Huisartsenpraktijk Ouddorp en de medewerkers van CuraMare. Verpleegkundigen en medewerkers van verpleeghuis ‘De Plantage’ en zorgcentrum ‘De Vliedberg’ hartelijk dank voor uw goede zorgen. Eveneens dank aan buren, kennissen en familie voor het meeleven. Dank aan de heer K. Groeneveld en zijn medewerkers van ‘Eben-Haezer’. Begrafenisverzorging Van der Klooster voor de persoonlijke begeleiding en de correcte wijze waarop de begrafenis is verzorgd. Leen en Francisca van der Bok Nelis en Claske van der Bok en kinderen Ouddorp, juli 2015

Hilda en Laurens Esmee, Tess Colin en Joyce Angela en Martijn 17 juli 2015

Na een ernstige ziekte, heeft de Heere van ons weggenomen onze schoonzuster en tante

HUIGJE BREEN

weduwe van Klaas Mierop Ouddorp:

N. Mierop-Grinwis

Sommelsdijk: J. Mierop Neven en nichten Ouddorp, 17 juli 2015

Alles waar je echt van houdt zal warmte blijven geven. Ook al is het niet gebleven, ‘t blijft altijd een deel van jou. Een stukje van je leven... Dankbaar voor wat hij in zijn leven voor ons ieder op zijn manier heeft betekend, geven wij u kennis, dat plotseling van ons is heengegaan mijn lieve man, onze broer, zwager en oom

DA N K B E T U I G I N G Het heeft ons goed gedaan zoveel medeleven en belangstelling te hebben ontvangen tijdens het ziek zijn en na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

RIA VOLAART-VAN ZIELST Uw belangstelling is voor ons een grote steun geweest. Langs deze weg willen wij u onze hartelijke dank betuigen. In het bijzonder gaat onze dank uit naar dokter Kooy en dokter J. van den Brande van het UZA Antwerpen voor de medische begeleiding. Medewerkers Hospice Calando voor de liefdevolle verzorging. Ds. Lingen voor het leiden van de afscheidsdienst. Begrafenisverzorging Van Wageningen voor de correcte verzorging en uitvoering van de begrafenis. A.J.A. Volaart Kinderen en kleinkinderen Herkingen, juli 2015

ADRIANUS VAN PUTTEN echtgenoot van Johanna van Putten-Westdijk

in de leeftijd van 84 jaar. J. van Putten-Westdijk

ENIGE EN ALGEMENE KENNISGEVING

Familie van Putten Familie Westdijk 19 juli 2015 ‘t Getij 109, 3255 TG Oude-Tonge

Overleden

Uw laatste wensen in goede handen

Wij nodigen u uit voor de afscheidsbijeenkomst, die gehouden zal worden op donderdag 23 juli om 13.00 uur in de aula van ‘Ebbe en Vloed’ (achteringang), ‘t Getij 3 te Oude-Tonge. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Oude-Tonge.

www.kievit-uitvaart.nl

Gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in de aula van ‘Ebbe en Vloed’.

Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Henny van Holten

weduwe van Hems Alberts * 07-03-1935 † 20-07-2015 Gelegenheid tot condoleren op woensdag 22 juli 2015 van 19.00 uur tot 20.00 uur in uitvaartcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH te Middelharnis. Overeenkomstig de wens van de overledene, zal de uitvaart in stilte plaatsvinden. Correspondentieadres: Dhr. E. Alberts Veldzicht 37 3256 AK Achthuizen

DA N K B E T U I G I N G Hierbij willen wij iedereen bedanken die hun medeleven hebben betoond tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn geliefde man, onze lieve zorgzame vader, groot- en overgrootvader

ABRAHAM VAN DEN DOEL Uw belangstelling is voor ons een grote steun geweest. Dank aan de heer Van Wageningen en medewerkers voor de goede en respectvolle verzorging van de begrafenis. G. van den Doel-de Geus Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Dirksland, juli 2015


omdat je nu kunt rusten gaan.

oek

e Jong

* 14 maart 1931

* 18 juni 1931

laats te

ouwen.

Conny en Leen Gemeente zoekt Jeannette en Peter Bram Patricia en Jacob taalvrijwilligers Machiel, Charlotte, Jeroen

DA N K B E T U I G I N G

Trudy en John Voor alle blijken van hartelijk Willymedeleven en Gertjan die wij van u hebben ontvangen na het overlijden Claudia, Denise van mijn innig geliefde man, onze geliefde, Patricia zorgzame vader, opa en overopa en Robert Justin, Bradly

Erwin en Lisanne GOEREE-OVERFLAKKEE De Hanna gemeente Goeree-Overflakkee gaat zich samen met Zuid-Hollandse Janbibliotheek en Selly Bryanvoor laaggeletterden. Delta inzetten Daarbij isRia deenhulp Wimvan Taalvrijwilligers heel belangrijk! De en komende Carolien André maanden wordt onder begeleiding Femke, Ralphvan de biblioLenny en BartDelta een Taaltheek Zuid-Hollandse Loïs netwerk opgezetRuben, met diverse instanties.

Joyce † Marco betuigen we u onze oprechte dank.en Marloes Zola G. van Gurp-Witte Richard en Wendy Dex kinderen, klein- en achterkleinkinderen Karin en Jordy Ruud en Rymke Nieuwdorp, juli 2015

hniek. werkt. erbaar. eugde heb ik t jaar meer te cheid ar een pelijke s mijn leefd.

Pieterstraat 74,zijn 3248 Melissant In Nederland 1,3BH miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd. Dat is één op de ~ GeenLaaggeletterden bloemen negen volwassenen. beheeren gaarne in gepaste sen de basisvaardigheden kleding (lezen, ~schrijven, spreken, luisteren, rekenen en digitale vaarGelegenheid tot condoleren er opgoed donderdigheden) onvoldoende omiszich zelfdag 18 september van in 19.00 tot 20.30 uur standig te kunnen2014 redden de maatschappij. in de zaal van het woonzorgcomplex ‘VollenZe kunnen bijvoorbeeld hun (klein)kinderen hoven’, Pieterstraat 14 te Melissant. niet voorlezen, niet zelfstandig reizen met het openbaar vervoer en hebben moeite met het De rouwdienst zal D.V. gehouden worden op invullen van werkbriefjes of andere formulievrijdag 19 september 2014 om 13.30 uur in ren. de Hersteld Hervormde kerk, Julianaweg 2 te Melissant, waarna de begrafenis zal plaatsTaalvrijwilliger vinden op de nieuwe begraafplaats aan de Als taalvrijwilliger kunt u mensen helpen bij Nieuweweg te Melissant. het leren van de Nederlandse taal. Taalvrijwilligers na ishet van een cursus Na dekunnen, begrafenis er volgen in verenigingsgebouw aan slag, op verschillende onderdelen: ‘Dede Poort’ Voorstraat 14 te Melissant alsnog gelegenheid tot condoleren. Taalsupporter u beantwoordt uiteenlopende vragen, helpt in een organisatie of werft vrijwilligers en cursisten Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Voorlezer Je hebt het met veel moed gedaan. u kunt mensen thuis of een leesWiebijkan begrijpen hoevoorlezen je hebt geleden groepje begeleiden en wie kan voelen wat je hebt doorstaan?

Nico en Ydi Annemieke d a n k b e t u i gMaaike ing Sietske en Pieter Voor uw steun en medeleven die wij mochten ontvangen na het overlijden Bart van mijn lieve vrouw, onze lieve moeder, schoonmoeder en Correspondentieadres: oma G.N. Nieuwland-Zweere Westerstraat 5 Cornelia Jacoba 3244 BR Nieuwe-Tonge

Verbeek-Hoekman

5

De crematieplechtigheid zal gehouden worden op donderdag 18 september 2014 om 11.15 uur zeggen wij18 u NOVEMBER hartelijk dank.2014 DINSDAG in het crematorium “Rotterdam”, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid. J. Verbeek kinderen, kleinkinderen Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoen achterkleinkinderen leren. Middelharnis, juli 2015

Heden heeft de Heere tot Zich genomen onze lieve zus, schoonzus en tante

RINA VAN GRONINGEN-VAN OURS Middelharnis: L. Kieviet-van Ours Ph. Kieviet †

woude 2014 p

Karel welke aatste

Met grote droefheid geven wij u kennis van Taalmaatje overlijden van onze moeder, schoonmoeuhet helpt een cursist of ondersteunt een trainer der, en kleine oma bij deoma lessen

S.J. van Ours † B. van Ours-van der Veer Oud-Beijerland: W.J. van der Wendevan Ours M.J. van der Wende †

Hellevoetsluis, 14 september 2014

    

     

UITVAARTVERZORGING

lieve 

sloten erdag orium

P. MANS

• Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven

Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

kind in

wegen.

oeilijk. .. vaak. morgen, ak. n (1948)

n onze r

AGEN

ken van

 

  OOLTGENSPLAAT WEESPAD 34, 3257 KK  TELEFOON: (0187) 631336    B.G.G. 06   53448384   

 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING.COM WWW.MANSUITVAARTVERZORGING.COM  Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee.

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita

uitvaartverzorging M.H. de Ven Administratieadres: M.H. vanvan de Ven Theo Struik Voor een uitvaar t met persoonlijke aandacht Tramweg 12 W. Buijs 3255 MB Oude-Tonge T. 0187-642428 0187-486962 M. 06-53112979

Dag & nacht bereikbaar Rouwcentrum Media Vita info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

Contactwww.uitvaartverzorgingvandeven.nl Administratie adres Achthuizen W. Buys 63 19 77 Middelharnis 0187-48 69 62 Oude-Tonge 0187-64 24 28 Mobiel 06 53 11 29 79

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

Hockeyclub doet mee aan internationaal toernooi

GOEREE-OVERFLAKKEE - De veteranen van HCGO hebben deelgenomen aan het HCL Luxery Vintage Toernooi in Luxemburg Stad. Teams uit Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Belgie, Luxemburg en Nederland namen deel aan het hockeytoernooi. Het was een mooi toernooi en feest waar de deelnemers veel ervaring hebben opgedaan. De HCGO heeft met de deelname aan het toernooi twee goede doelen gesteund in Luxemburg Stad, waaronder een kinderziekenhuis. HCGO heeft het afgelopen seizoen laten zien een vitale familieclub te zijn dat met vol vertrouwen uitkijkt naar het komende seizoen. Met het toernooi in Luxemburg als inspiratie wordt er voorzichtig gedacht aan een mooi hockeyfeest in 2017. Dat is het eerste lustrumjaar van de hockeyclub op G-O.

Geslaagde Vakantiebijbelweek Herkingen

DOEDERINA SCHURING Taalcoach u helpt een cursist~ofDien een ~ groepje cursisten bij het beter leren lezen en schrijven, u kunt zelf sindslessen 10 oktober 1994 weduwe ook nieuwe ontwikkelen die u vervolvan Vermeer gens uitvoert enLourens u beschikt over ervaring als docent of coach in het onderwijs in de leeftijd van 88 jaar.

en kinderen

ao

5

† 15 september 2014

A. Keizer

† 15 september 2014

Fred en Hanneke SAMUEL VAN GURP

houden er’.

DINSDAG 21 JULI 2015

echtgenote van Abraham Keizer

sinds 28 september 2008 weduwe van Klaas Zweere

Grinwis

nichten

PETRONELLA KEIZER-DE BLOK

Wilhelmina Zweere-van der Klip ~ Willy ~

anis

Hoek

Bedroefd, maar in de hope des Eeuwigen levens, geven wij u kennis, dat na een moeilijke lijdensweg door de Heere van onze zijde is weggenomen mijn geliefde vrouw, onze lieve moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder

Onze troost is te weten dat zij nu geen pijn meer hoeft te voelen. Toch kan dat ons diep gevoel van verdriet en verslagenheid niet wegnemen, nu onze moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder uit ons midden weg is.

Taaltrainer Martin en Andrea u kunt zowel cursisten begeleiden als taalvrijwilligers ondersteunen Patricia bij hun werkzaamNick heden, u beschikt over onderwijservaring en hebt bij voorkeur ervaring met laaggeletterden Jeroen en Nathalie Amy Als taalvrijwilliger volgt uFay een kosteloze training. De basistraining bestaat uit vier dagdeLoura en u Willem len. In de training leert u hoe de cursist het beste kunt begeleiden bij het leren Sebastiaan lezen en schrijven. De training start in september (in bibliotheekvestiging 12 september 2014 Middelharnis). Correspondentieadres: Van de Wassenaarvliet 1, 2992 WT Barendrecht Aan slag als Taalvrijwilliger? Heeft u interesse om de kosteloze training te De uitvaart heeft plaatsgevonden volgen en als Taalvrijwilliger aandinsdag de slag16te september vanuit stiltecentrum van ‘Ebbe gaan? Vul dan hethet formulier in op www.bzhd. enofVloed’ Oude-Tonge. nl stuur te een email naar gschellevis@bzhd.nl

HERKINGEN - In de eerste week van de vakantie werd in Herkingen de vakantiebijbelweek gehouden. Er kwamen ongeveer 60 kinderen naar de tent die was omgebouwd tot bouwplaats. De kinderen hoorden de verhalen van de schepping, koning Hizkia en de verlamde man die weer kon lopen. ‘s Ochtends werd er door de jongste groep hard gewerkt aan de knutsels en werd er gekeken naar de poppenkast. Ook werd er veel gezongen. De oudste groep heeft veel gelachen om de bouwvakkers die de bouwplaats op stelten zetten tijdens het toneelstukje. Deze groep had de laatste avond een fotospeurtocht, waarin ze onder andere een groepsfoto’s mochten maken die met het thema ‘de bouwplaats’ te maken had. De vakantiebijbelweek werd, onder het genot van iets lekkers, afgesloten door met z’n allen alle liedjes te zingen. Daarbij was er de belangstelling van gemeenteleden, ouders en opa’s en oma’s.


6

DINSDAG 21 JULI 2015

Nieuws

Organisatie verwacht 1.500 deelnemers

Voorbereidingen GO-Classic in volle gang MIDDELHARNIS - Ook dit jaar wordt weer de GO-Classic gehouden. Op zaterdag 12 september zal op het Beneden Zandpad in Middelharnis het startschot worden gegeven voor hét wielerevenement dat van Goeree-Overflakkee een wielereiland heeft gemaakt. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

van zijn te vinden op de site www.goclassic.nl Rabobank Het Haringvliet is hoofdsponsor van het evenement. Directeur Jan de Waard zal dan ook het startschot op zaterdag 12 september lossen en waarschijnlijk ook meerijden. Naast de sponsors maken vele vrijwilligers het mogelijk dat het evenement kan worden houden. “Zonder hen zou het natuurlijk niet mogelijk zijn”. Er moet veel aan beveiliging onderweg worden gedaan, zoals het regelen van het verkeer en als het nodig is moet ook snel EHBO ter plaatse zijn. De catering wordt verzorgd door leerlingen van het Edudelta College uit Middelharnis. Zij zorgen voor het (VIP)-ontbijt en de pastamaaltijd. De leerlingen ontvangen hier extra studiepunten voor.

Door Adri van der Laan

Voor het derde jaar op rij zal in september de GO-Classic worden verreden. Ruim drie jaar geleden nam een aantal leden van Rotaryclub GoereeOverflakkee het initiatief voor het wielerevenement. Met een grote dosis enthousiasme en weinig ervaring werd samen met oud-wereldkampioen wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel een omvangrijk evenement opgezet. Dat niet alleen het doel had om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen, gezamenlijk een uitdaging aan gaan en ons mooie eiland op de kaart te zetten, maar ook het inzamelen van geld voor goede doelen. Naast aansprekende lokale doelen is het belangrijkste goede doel de Leontien Foundation. De organisatie van Leontien Zijlaard, die actie voert om een Leontienhuis te bouwen. Een huis dat ‘onderdak’ wil bieden aan mensen met een eetstoornis en hun naasten. Inmiddels is dit doel gerealiseerd en kon Koningin Maxima het huis in Zevenhuizen twee weken geleden openen. Jan Verhage van Rotaryclub GoereeOverflakkee, en nauw bij de organisatie betrokken, geeft aan dat het aantal deelnemers ieder jaar groeit. “Het eerst jaar schreven zich ongeveer 600 deelnemers in, vorig jaar waren dit

Leontien van Moorsel (links) zal ook deze keer weer meerijden. er al 1.000 en we mikken dit jaar op 1.400 á 1.500 fietsers”. De verwachting is dat dit jaar weer bekende Nederlandse sporters mee zullen doen. Zo heeft het team van wielrenner Michael Boogerd, Team Roompot, toegezegd mee te zullen rijden en ook een ploeg van oud-Olympiërs van verschillende sporten zal aanwezig zijn. Natuurlijk zal Leontien Zijlaard en het team van haar man Michael Zijlaard eveneens bij de start verschijnen. Niet alleen professionals Ondanks dat een aantal bekende sporters in de pedalen zal klimmen,

benadrukt Jan Verhage dat de ‘gewone’ racefietsers welkom zijn, want er zijn verschillende afstanden. De sportieve fietsers, waarvan er veel in de regio zijn, kunnen kiezen voor de langere route van 150 km. Deze route loopt voor een deel over de kop van Schouwen-Duiveland. Daarnaast is er de route van 115 km en een route van 70 km. “Het is zeker geen wedstrijd”, aldus de Verhage. “Het blijft een toertocht waaraan iedereen mee kan doen”. Goede doelen Dit jaar zal voor het laatst zijn dat

Leontien Zijlaard aan het evenement verbonden is, omdat er de afspraak was dat zij voor drie jaar ‘de kar zou trekken’. Maar de Rotary verwacht dat haar betrokkenheid nog wel wat langer zal duren. Naast het werk van Leontien heeft men dit jaar nog een ander, maar dan internationaal doel: Eco-waterproject Thambarawa. Dit is een project dat de landelijke Rotary-organisatie ondersteunt in Sri Lanka. Het gaat daar om een deugdelijke watervoorziening voor de plaatselijke boeren. GO-Classic wordt door verschillende bedrijven gesponsord, de namen hier-

Inschrijven Wie aan de GO-Classic mee wil doen, kan zich via de website www.go-classic.nl inschrijven. Er is een standaardpakket voor € 12,-. Voor dit bedrag krijgt men eten en drinken bij de ravitailleringsposten. Dan is er een luxepakket voor € 15,-. Men krijgt dan ook een pastamaaltijd aangeboden. Het VIP-arrangement voor € 150,-. Deze deelnemers starten de tocht dan samen met Leontien van Moorsel en beginnen de dag met een ontbijt bij de startlocatie. Leontien zal tijdens het ontbijt aanwezig zijn en uitleg over de route geven. Ook bedrijven kunnen zich voor dit arrangement inschrijven. Rondom het vertrek en de finish zal er veel te doen zijn op en rondom het Diekhuusplein, dus wie niet in de gelegenheid is mee te fietsen kan daar toch iets van de sfeer proeven.

Eerste paal nieuwbouw bedrijfshal Van Wijk Installaties & Constructies GOEDEREEDE - De eerste paal van een bouwproject is een mijlpaal voor de ondernemer. Maandag 13 juli was zo’n mijlpaal voor eigenaar Martin van Wijk van Van Wijk Installaties & Constructies BV. Onder het toeziend oog van familie en werknemers verrichte Martin samen met twee dochters de officiële handeling. Met het slaan van de eerste paal is de bouw gestart van een modern en vooral duurzaam gebouw, wat geheel energieneutraal wordt.

Dat past bij het bedrijf dat o.a. actief is op het gebied van energiebesparende installaties. De uitbreiding is een ideale gelegenheid om de laatste technieken toe te passen. De gemeente Goeree-Overflakkee wil het eiland in 2020 energieneutraal hebben. Met het nieuwe bedrijfspand zal Van Wijk vooruitlopen op deze doelstelling.

Martin denkt dat er nog heel wat energiebesparende maatregelen te nemen zijn. Niet alleen in woningen, maar vooral in gebouwen zoals

Grote prijs Slagerij Van Zuidland voor Jaap Jongejan

GOEREE-OVERFLAKKEE Postduivenliefhebbers zijn grofweg in te delen in twee groepen. Bij de eerste groep vliegen de duiven korte tot middellange vluchten, wel zo’n 15 tot 20 wedstrijden per jaar. De andere, ongeveer even grote groep richt zich op de langere afstanden. Uiteraard veel minder vluchten; slechts 2 á 3 per jaar.

De vlucht met de grootste afstand is Barcelona, bijna 1200 km. Het winnen van deze vlucht is voor deze coaches het hoogst haalbare. De créme de la créme uit Noord-Frankrijk, België, Duitsland en Engeland doet mee aan deze wedstrijd. De duiven moeten direct na de lossing de Pyreneeën over en dan door het Rhonedal naar huis, bij een stevige oostenwind volgen ze meestal de koelere kustlijn. Natuurlijk worden op deze vlucht alleen oersterke duiven ingekorfd, die bewezen

hebben dergelijke zware omstandigheden aan te kunnen. Jaap Jongejan had een paar duiven speciaal voorbereid op deze marathonvlucht. Zijn duif, de 20011700831, kwam als winnaar uit de bus. Jaap Jongejan wint hiermee de Grote Prijs van Slagerij Zuidland. Op bijgaande foto feliciteert Lau van Zuidland de winnaar met het behaalde resultaat. Met het winnen van deze klassieker is een grote wens van Jaap Jongejan in vervulling gegaan.

scholen, kantoorpanden en winkels. “Hier wordt vaak niet goed omgegaan met energie.” Ook voor bestaande woningen komen steeds meer oplossingen om veel energie te kunnen besparen. Bijvoorbeeld pv panelen, Hybride-systemen, zonneboilersystemen en warmtepompen. De laatste jaren is Van Wijk uit zijn jasje gegroeid en komt het bedrijf ruimte tekort. Het bestaande pand is alweer twintig jaar oud en is hard toe aan een facelift. De oplevering staat gepland voor mei 2016.


DINSDAG 21 JULI 2015

Kernactiviteiten GOEDEREEDE

Gebakken vis bij ‘t Rommelschuurtje

‘t Rommelschuurtje aan de Varkensmarkt 4 te Goedereede is zaterdag 25 juli geopend van 10.00 TOT 14.00 uur. Een ieder is van harte welkom om te snuffelen tussen alle leuke spullen. Ook voor een gebakken visje kunt u deze dag daar terecht. Tevens kunnen er spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Naast zaterdag 25 juli is ‘t Rommelschuurtje tot en met donderdag 6 augustus elke donderdag geopend van 9.30 uur tot 12.30 uur. De opbrengst komt ten goede aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Goedereede.

GOEREEOVERFLAKKEE

Ouderen achter de PC

Op 9 september start de ANBO Midden- en Westflakkee weer de PC Cursus ‘Ouderen achter de PC’. Deze keer is het een vervolg op de basiscursus. De cursus wordt gehouden

bij de Rabobank Het Haringvliet, Rottenburgseweg 25 in Middelharnis. De cursus duurt negen middagen van 14.00 uur tot 16.30 uur. Iedereen kan deelnemen. De kosten voor leden zijn € 60,-. Niet-leden betalen € 75,-. Voor nadere informatie en/of deelname kan men bellen naar 06-20631663 of mbalen2@ gmail.com

NIEUWE-TONGE

MS Fonds zoekt coördinator collecteweek

Het Nationaal MS Fonds zoekt een coördinator in Nieuwe-Tonge voor de collecteweek in november. De coördinator is het aanspreekpunt voor de collectanten, is verantwoordelijk voor het verspreiden van de collectebussen en maakt een wijk- of straatindeling. Wie hieraan mee wil werken kan contact opnemen met het Nationaal MS Fonds, tel. 010-591 98 39, pamela@nationaalmsfonds.nl of via www.nationaalmsfonds.nl

OUDDORP

Natuurfotopresentatie

Donderdagavond 23 juli zal Jan Baks door middel van een fotopresentatie, beelden laten zien over de natuur in de Grevelingen. Aan de hand van beelden wordt een vaartocht gemaakt over dit grootste zoutwatermeer van Europa. Er wordt een bezoek gebracht aan de eilanden, zoals Hompelvoet, de Veermansplaat, Dwars in de Weg, de Stampersplaat en Markenje. Verder worden gebieden bezocht die aan de rand van de Grevelingen liggen, zoals de Preekhilpolder en de Slikken van Flakkee. Ook komen er veel vogels voor in dit gebied, zoals de Middelste Zaagbek. De Delta is de enige broedplek in Nederland van deze vogel. Jan Baks zal het laatste nieuws vertellen over de Grote Stern. Ieder jaar zorgt deze vogel voor veel spannende momenten: komt hij wel of komt hij niet naar zijn broedplek in de Grevelingen. De presentatie begint om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Een kaartje kost € 6,50 en is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang. Kaartverkoop via VVV Ouddorp telefoon: 0187-681789. Kijk

ook op www.janbaks.nl voor foto’s over Goeree-Overflakkee.

Summerfair Toppershoedje

7

go in het gebouw van ZIJN aan de Bernhardstraat 35. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Er worden negen rondes gespeeld voor € 7,00 met gratis koffie en mooie prijzen. De volgende bingo wordt gehouden op vrijdag 4 september.

Dinsdag 28 juli wordt op RCN Toppershoedje een ‘Summerfair’ met braderie en rommelmarkt georganiseerd. Naast een uitgebreid activiteitenprogramma voor de kinderen is er een optreden van ‘Shantykoor Buitengaats’ uit Zwijndrecht. De organisatie biedt de mogelijk om op deze Summerfair goederen te ver- Zaterdag 25 juli bingo is er om 19.30 kopen. Dit kan door een kraam te uur weer bingo in De Zwaluw, Sperhuren welke verzorgd wordt door de wer 55. De zaal is open vanaf 19.30 organisatie van de braderie: Markt- uur. Koffie of thee is gratis. Er woren organisatiebureau Funmarkt. den elf rondes gespeeld voor € 6,50 Tarieven Kraamhuur (verzorgd door per ronde. Daarnaast zijn er negen Funmarkt); Kraamhuur gehele dag: gratis prijsjes. APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! € 50,-; Kraamhuur goede doelen (in ONBETWIST DEONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! overleg): gratis. De opbrengst ONBETWIST moet ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! dan geheel voor het goede doel. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via Nina Boot, email: boot@rcn.nl of Roland Hoogwerf hoogwerf@rcn.nl.

SOMMELSDIJK

Bingo in De Zwaluw

OUDE-TONGE

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Bingo ANBO

Vrijdag 31 juli is er een grote bin-

Werkzaamheden in bos- Ontwerpbestemmingsplan sen bij Herkingen, Oolt- 'Parel van de Delta' ter inzage gensplaat en Stellendam GOEREE-OVERFLAKKEE De komende maanden wordt er volop boswerk uitgevoerd in de bossen bij Herkingen, in het Ooltgensplaatse Bos en in het Stellebos. In de bossen bij Herkingen gaat het om de dunning van populierenvakken. In het Ooltgensplaatse Bos worden populieren, essen- en eikenvakken gedund. In het Stellebos worden de dode wilgen rond het Stedin-gebouw verwijderd omdat die, als ze bij een zware storm omwaaien, de elektriciteitsvoorziening van Goeree-Overflakkee kunnen verstoren.

Bij het dunnen van bos gaat het er om de bomen die overblijven meer ruimte te geven, zodat die zich verder kunnen ontwikkelen. Positief bij het dunnen is dat het bos veel lichter wordt. De ondergroei, die bestaat uit struiken en jonge boompjes gaat daardoor veel beter groeien en bloeien. Daardoor

ontstaan er betere leefomstandigheden voor reeën, vogels, vlinders en insecten. De uitvoering van het werk begint half juli en zal ongeveer drie maanden in beslag nemen. Er wordt gestart in het Ooltgensplaatse Bos. Daarna komen de bossen bij Herkingen aan de beurt. Als laatste worden de wilgen in het Stellebos aangepakt. Staatsbosbeheer heeft de bossen nagezocht op nestholtes van spechten en horsten van roofvogels. Bomen met nestholtes of horsten worden niet gekapt Een deel van het hout dat vrijkomt wordt te zijner tijd gechipt en zal worden geleverd aan de energiecentrale in Purmerend. Deze energiecentrale verzorgt de stadsverwarming in die stad. Op deze manier probeert Staatsbosbeheer een bijdrage te leveren aan duurzame vormen van energie. Het overige hout is verkocht als brandhout, papierhout of zaaghout. De zwaardere populierenstammen zijn het meest geschikt om pallets of kisten van te maken.

MIDDELHARNIS - Het ontwerpbestemmingsplan 'Parel van de Delta' ligt met ingang van 23 juli gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Middelharnis. Het plan heeft betrekking op het stuk grond aan de noordzijde van de haven van Middelharnis, dat ingesloten is door het Vingerling en de Vissersdijk. De plek waar het voormalige hotel de Parel van de Delta ooit stond. Het plan maakt het mogelijk om 21 tot maximaal 25 appartementen in verschillende bouwlagen te realiseren. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat het bestemmingsplan absoluut geen vertraging mag oplopen. Daarom heeft het college in haar vergadering van 14 juli besloten om de bestemmingsplanprocedure gedurende de zomer door te laten lopen. Het bestemmingsplan ligt van 23 juli tot en met 2 september ter inzage. Een bestemmingsplan geeft voor alle percelen binnen het plangebied aan waarvoor het mag worden gebruikt en wat er mag worden gebouwd.

Stukken inzien Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf formaat is in te zien via www.goeree-overflakkee.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt online via www.goeree-overflakkee.nl of telefonisch via 14 0187 een afspraak maken. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend. Zienswijzen Op het ontwerpbestemmingsplan kunnen tot en met 2 september 2015 zienswijzen worden ingediend. Dit kan mondeling of schriftelijk. De schriftelijke zienswijze, onder vermelding van ontwerpbestemmingsplan "Parel van de Delta", dient gericht te worden aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Voor het indie-

nen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met Joost Moelker van de afdeling Externe Ontwikkeling, via 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan. Vervolg bestemmingsplanprocedure De zienswijzen inclusief de beantwoording door het college van B&W worden voorgelegd aan de gemeenteraad, zodat de raad op basis van deze informatie het besluit kan nemen om het bestemmingsplan ongewijzigd of gewijzigd vast te stellen. Vervolgens ligt het vastgestelde bestemmingsplan opnieuw zes weken ter inzage. Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad? Dan kunt u gedurende deze laatste 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Moelker van de afdeling Externe Ontwikkeling, bereikbaar via 14 0187.


Onze winkel is gesloten van maandag 27 juli tot en met zaterdag 15 augustus. Daarom geven wij korting op alle planten.

VLEESWARENKOOPJE

100 gram pepercervelaat + VLEESWARENKOOPJE

100 gram gebraden kipfilet

Eigengemaakte gehakt KEURSLAGERKOOPJE cordonbleus

100 gram pepercer350 Eigengemaakte350 velaat + 100 gram gehakt Gekruid cordon bleus Carpacciospies 4 BBQ speklappen gehakt + 4 BBQ drumstick halfom gebraden kipfilet samen

SPECIAL

4 stuks

TROTS VAN DE KEURSLAGER

100 gram

350

245

PROEFHAM VAN DE MAAND samen

Beenham met dille en limoen

SPECIAL 100 gram

EXTRA KOOPJE

350

SAMEN 6,95

199

1000 gram

4 stuks

50% korting op alle planten. Op alle overige artikelen 15% korting.

Zaterdag 25 juli

KEURSLAGERKOOPJE

650

Tijdens onze vakantie kunt u wel terecht voor onze boeketten bij Tankstation De Haan in Ouddorp.

De Korenbloem Kerkstraat 8/10 3252 AX Goedereede

Op de Franse toer

TROTS VAN DE KEURSLAGER Aanbiedingen zijn geldig van 20 t/m 25 juli

C. Bouter, , keurslager4 BBQ speklappen Carpacciospies Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

+ 4 BBQ drumsticks

245

100 gram

samen voor

695

EXTRA KOOPJE

PROEFHAM VAN DE MAAND

Gekruid gehakt halfom

Beenham met dille en limoen

1000 gram

650

100 gram

k Deze wee INS

PETIT PA

TIS 4 + 1 GRA . T /S P € 0.58

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

199 PIETER STRUIK

LET OP ! WIJ ZIJN WEGENS VAKANTIE GESLOTEN VAN DV ma 27/7- di 11/08

Groente & Fruit

Voor de vakantie is er weer voldoende blikvlees voorradig:

Deze klant wint

voor €12,50 aan versproducten.

* * * * *

Tel. 0187 49 11 16 info@dekorenbloem.nl

VERS GESNEDEN SNIJBOONTJES

400 gram…

SLA + KOMKOMMER + RADIJS

Makkelijk mee te nemen Kan tegen een stootje Hoeft niet in de koeling In verschillende smaken Voor 2 of 4 personen

samen…

ALLE NIEUWE AARDAPPELS KEUZE UIT: DORE, FRIESLANDER, EIGENHEIMER, BINTJE, BILDTSTAR

0,99 0,99 1,99

2,5 kilo…

- HOLLANDSE AARDBEIEN, bak 500 gram… - PITLOZE WITTE DRUIVEN, bak 500 gram… - SAPPIGE NECTARINES, kilo-bak ( +/- 10 stuks ) …

PER BA K

1,49

STUNT: NU 3 BAKKEN NAAR KEUZE 3,99 + GRATIS 1,5 liter VRUCHTENSAP !

ALLE CITRUS NAAR KEUZE

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

KEUZE UIT: HANDSINAASAPPELS,PERSSINAASAPPELS, CITROENEN, MINEOLA’S, LIMOENEN, GRAPEFRUITS, MANDARIJNEN...

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 20 t/m 25 juli 2015

PASSIEFRUIT

OP=OP ZELF TASSEN VULLEN ! PER KILO NU...

10 stuks…

!

0,99 1,99 99 1,99

aanbiedingen geldig t/m DV zaterdag 25 juli - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Jumbo hamburgers De versspecialisten plaatsen wekelijks hun aanbiedingen op deze pagina. Onze fotograaf zet de klanten van deze specialisten op de foto. Staat u op de foto? Dan kunt u voor €12,50 verse producten uitzoeken bij:

Landwinkel ‘t Zand, Lageweg 6, Den Bommel

Eigen teelt acties: Bommelse zoete aardbeien - 1,79 per bak Andijvie - 0,69 per kg Kroten - 0,69 per bos Losse kroten - 0,69 per kg Bommelse bloemkool - 0,69 per stuk Rode kool of spitskool - 0,69 per stuk Nieuwe oogst Frieslanders - 5 kg voor 1,99 Zeeuwse kersen - 2,49 per bak Zeeuwse zeekraal - 1,19 per 100 gram maandag van 09.00 tot 17.00 uur dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur woensdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur donderdag van 13.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

5 halen, 4 betalen

Varkenscordonbleu's gem./ongem.

4 voor

6.75

VOOR OP DE BBQ Kipsalsaspies

100 gram

Cranberry paté Kip piri piri-stokjes

5 halen, 4 betalen

Duopakket:

Snijworst 100 gram + Busworst 100 gram

Eiersalade

Groene knoflookolijven

100 gram

2.45 1.25

100 gram

200 gram

Maaltijd van de week: Kipwokschotel

500 gram

1.25 1.69 2.65 5.50

TIJDENS DE VAKANTIEPERIODE ZIJN WIJ GEOPEND.

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl


Een vers jaar...

Op de gehele Herenmode 20% en 30% KORTING

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

KOMKOMMERS 2 voor

VERSE BOSKROTEN bos

SPERZIEBONEN Eigen teelt, onbespoten 500 gram

Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-12.00 uur woensdag 8.30-17.30 uur donderdag 8.30-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-16.30 uur

Advertentie geldig t/m dinsdag 28 juli 2015

HOLLANDSE KERSEN Groot

500 gram

BOSPERZIKEN 500 gram

TROS SNOEPTOMAATJES 250 gram

WALDORFSALADE Eigen keuken

200 gram

FRIESLANDERS Nieuwe oogst

5 kilo

0.60 1.00 2.00 3.50 1.50 1.50 1.50 3.50

Annette

ONBETWISTZandpad DEONBETWIST APK-SPECIALIST! 90 • MiddelharnisDE APK-SPECIALIS

tel. 0187 482431 ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

OOK UW ADVERTENTIE OP DE VERSPAGINA?

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Vraag naar aantrekkelijke tarieven: info@eilandennieuws of 0187 - 471020

DIEKDAGEN EN OMLOOPBRADERIE ONDERNEMERSVERENIGING MIDDELHARNIS

Vrijdag 24 juli braderie Diverse kinderactiviteiten Rondrit en demonstratie Manege Oostmoer

Diekdagen: 24, 31 juli, 7 en 14 augustus elharnis

um Midd

Omloop: 21 & 22 augustus

ntr Winkelce

Haringvlietplein 4, 4301 XG Zierikzee, Tel.: 0111-450018

Merida Big Seven 40 Van € 629,- Voor € 449,-

Gazelle Orange Plus Inn. X2 Van € 2149,- Voor € 1699,-

Batavus Hashtag # Van € 599,- Voor € 449,-

Specs: 27 versnellingen, hydraulische schijfremmen.

Specs: 7 versnellingen, krachtige motor, geveerde voorvork en zadelpen.

Specs: 3 versnellingen, voordrager, rollerbrakes.

Veel keuze! - Scherpe prijzen! - Veel nieuwe ATB’s en Racefietsen binnen!

www.centerpointfietsen.nl

l

.n k e i d n d . www

www.fietsoutletzeeland.nl


daar red j

op G

6

-

5

7

4

8 9

Havenhoofd

10

H

DEL

EG VI

A EM LL EG W

DD

OR

PS

EH

3 DE

RW

EG

K

NIJ

DIJ EDIJ

ERS

WEG

ZU

EN

OU

LD

E

EG

RS

A

ID

POLD

E R S ED

Z U I D Z E E DIJ

KR

UI

SW

EG

PO

GR

HO

HA

ZE

R G

EG

OT

FD WE IJK G S

K D IJ

E

WE

RW

TE

K

J V E RW

G

ERS

TE WA

V

EG NW

UI TD

WES

MM

EN

E

O

G

D

IN

AN

VISSERSW

G

EL

NDSEWE

ALLE EINDE

EG

NWE

UD

OUDELA

G

Goedereede

U

SM

SW

STEE

O

US

EG

N WEG

BE

SEWEG

DIJK

W

E AV

ND

KR

SE

JI LLES WEG

PS

D PA

H

EG

LA

K

W

WE

E

EG

EG

IU

W

S

IEU

E DS

SW

G

EE

SW

WE

TN

U

IJK

E

EN DOR

KL AREB E E K S

D

FD

D

LENWEG

O

E

EG

KD

S

WE

O

G

EG

LE TEL

LD

E

KW

G

KE EE

MO

IR

KLINGENDAAL

17

RW

Ouddorp WE

LW

W

EB

STE

E RWEG

H

K

R

16

AR

O

D

KLEPP KL

EG

ES

RS

E

KE

N

IJK

ME

IEV AA

W

IN

GROE

ED

B

D

OO

KS

ER

G

IJ

MID

FD

O

WE

KL

O

G

14 15

IN

ID

ID

NE

ZU

JHE

SEWEG

VRI

NIE UW E WE ST ER LO O

12

HET FLAAUWE WERK

G

EG

HTER

E SW

NDSW

K AC

HO

DIJ

13

VE HA

11

I JK

Stellendam

ISGO Middelha Tandarts de Bl Tandartsenpra Huisartsenprak Woonhuis Joo BeCare Midde Keukencentrum Hervormde Ge Sportievia De Staver RGO PM Edudelta VCM Totaal Albeda Kon Ju en Oostplaat

K

NS

I JK ZEED

18 OUD

ELA

ND

SE

WE

G

BOUWD

IJ

K

Melissant

TE WE

Hervomde kerk Goedereede Hervormde Gemeente Goedereede Oostdam

EE RS

-

G

19

K

NOO

M RE VL N O ESS ED E KE R

IN

G

NOORDDIJ

-

S T. C H

R

ON

WA A

RDS

ED

IJK

Dirksland

ZU

ID

DI

JK

Ouddorpse Reddingsbrigade (Noordzeekant) KNRM Ouddorp (2) Mfg de Dorpstienden Jumbo WFB Ouddorp LTC Ouddorp Klepperstee (3) Toppershoedje (3) Beachclub ’t Gorsje Arensman Uitvaartverzorging Camping de Vrijheid Recreatiepark De Toekomst Rabobank De Branding BV Port Zélande Inspiratiecentrum Grevelingen Adviesgroep De Vogel

Fysio Koese Stellendam Piet Redert Visafslag / United Fish Auctions John P de Wit assurantien Cooperatie Westvoorn Maaskant Shipyards Schavicast BV Le Duc Fine Food BV Red-D-Arc Wissekerke techniek BV Camping De Vlugtheuvel Delta Fysio

K

-

R

K

O O S T H AV E N D I J

-

O

DIJ

W E S T H AV E N D I J K

ST

RD

WELL

ESTRIJPSE DI

Herkingen -

ZEELA

GO E ND S/ BR UG

-

Deze pagina is mede mogelijk gemaakt door de rondom vermelde bedrijven, waarvoor hartelijk dank.

Vollenhoven TV Melissant Coop Melissant Roxenisse

De Gooije Tandarts Buth Van Dongen Transport DVV’09 Cor Melissant SVIK De Schakel Hervormde kerk Fysio fit

EL GR EV

-

ING

ENWEG

KL

IN

KE

RL

AND

SE ZEEDIJK

Camping Grevelande WSV Herkingen Ons Huis EHBO Herkingen

-

Dorpshui Raboban Visbeen t Breston b Camping Camping


je levens mee!

Goeree-Overflakkee -

arnis les MH aktijk Westplaat ktijk Westplaat ost van den Vondellaan elharnis m Tieleman emeente Middelharnis

ulianaweg en Schoolstraat

-

-

WoongoedGO Curamare Sommelsdijk Wijkcentrum Doetichemsestraat (ZijnGO) Fysiotherapie Koese Van Dongen Verf Bleukens Volvo Zuidwester (3) BudgetFit ASH Carroserie Korfbal vereniging Good Luck Gemeentehuis GEMEENTE GOEREE-OVERFLAKKEE Behandelcentrum de Goede Ree Cazander Adviesgroep De Vogel

-

VV SNS Huisarts Stad a/h Haringvliet Het Trefpunt Stad a/h Haringvliet Camping ‘t Vogelnest Manege Oostmoer

WSV Bommelsche Gors Den Bommel VV Den Bommel Camping Schaapswei

OFFELDIJK

Middelharnis/ Sommelsdijk -

Stad aan ‘t harningvliet

K

IJ

DS

E

D

WSV Ooltgensplaat Verenigingsgebouw ’t Centrum Ooltgensplaat Tennisvereniging Ooltgensplaat Elthato Rabobank Ooltgensplaat (gegevens vindbaar op AED4.eu)

LIE

OUDELAN

RIST

-

Hersteld hervormde kerk Politiebureau Rabobank Buitenplaats Nieuw Zeeland Liddl VV DJS VV MSV Flakkee Heleon Esselink Garage Knöps De Kuijper Exodus kerk TV Menheerse Agrimarkt Diekhuus Fides Wonen

VE

VR OU

WE

POL DER

U

IV

W

RD

SE

DIJ

Nieuwe-Tonge

K

EG SW

R TE

NDS

O

LE

ND

NOO

RD

Den Bommel BOVEN OOST

LA

N

EWEG

DIJK

ED

SLAND

E

E LINK RLA

BO

PI

K

TILS

T

IJ

E DIJK

N

D

IJK

DS

SI

K

E

NOORDLANDSEDIJK

AA

M

N

LS

IJK

D E

TI

SED

IJK

IJK

OUDELAND SEDIJK

Oude-Tonge LAND

SE

DI

JK

OU

OO

DELA DSEDIJK N

STD

IJK

Achthuizen

LA

ER

DE

ND

ID

OU

ZU

SE

D

JK

I

DO

Ooltgensplaat R

PS

D

IJ

K

SUISSEN DIJK

-

The Islanders Oude Tonge ZijnGO Bernhardstraat Tennisvereniging ’t Westrak Oude Tonge WSV Oude Tonge EHBO Oude Tonge De Bommelstee Oude Tonge Rabobank Oude Tonge (gegevens vindbaar op AED4.eu) Dynamic Motion

TH

EE

SE

DI

JK

is Nieuwe-Tonge nk Nieuwe Tonge transport Nieuwe Tonge bv g ’t Anker g de Grevelingen

G

AL

A

MARIADIJ

-

Bungalowpark Oostflakkee Lambert Kozijnen Kicks Van Buren Albeda Oude Tonge Inrush Hameeteman Taxi en Rolstoel vervoer Huisartsenpraktijk Oude Tonge Mol Agrocom

K

Zernikeweg 37 3241 MG Middelharnis T. 0187892177 E. info@becare.nl www.becare.nl www.becareshop.nl

-

EHBO Achthuizen FIOS Achthuizen/Buurthuis Achthuizen VV FIOS


12

DINSDAG 21 JULI 2015

Nieuws

Nieuw pand Bezuijen Bemiddeling en Hypotheekshop OUDDORP - Bezuijen Bemiddeling is verhuisd naar een nieuw pand. Het is fris, modern, ruim en prima gelegen: aan de Hoenderdijk 7a, midden in het centrum van Ouddorp. Op dat adres is nu ook de Hypotheekshop Ouddorp te vinden.

zen: “We zijn naar Ouddorp gekomen, omdat onze manier van werken past bij de kwaliteit van Bezuijen en de manier waarop Bezuijen met zijn klanten omgaat. Er heerst hier een aangename gemoedelijkheid en je merkt dat de lijntjes kort zijn.” Jan Bezuijen voegt daaraan toe, dat voor hem en zijn personeel eerlijkheid, oprechtheid en bereikbaarheid centraal staan.

Door Kees van Rixoort

Bezuijen Bemiddeling, dat sinds 1 april 2004 bestaat, was voorheen gevestigd aan de Koolweg. Daar had Jan Bezuijen een kantoor naast zijn woonhuis. Toen hij zijn huis verkocht, moest hij ook uitzien naar een ander bedrijfspand. Dat vond hij dus aan de Hoenderdijk. “Hier zat makelaardij De Reus. Die is ermee gestopt. Het pand heb ik overgenomen, inclusief de te koop staande panden”, vertelt Bezuijen. “Het ging mij om het plekje, midden in het prachtig opgeknapte centrum van Ouddorp. Bijna iedereen die het dorp in gaat, komt langs Bezuijen Bemiddeling. Het is een fantastisch punt. Kijk, voor de deur hebben we een strandtuintje gemaakt. Dat is uiteraard een verwijzing naar de stranden van Ouddorp. We krijgen er leuke reacties op.” Extra service Van het oude pandje bleven alleen de vier muren en het dak over. De rest is allemaal nieuw: een prachtig kantoor, dat vier keer zo groot is als het vorige pand aan de Koolweg. De Hypo-

Bij Bezuijen Bemiddeling helpt een klein team bij de koop of verkoop van een woning. Naast Jan Bezuijen bestaat het team uit Angelique van der Valk, Daisy van Wetten en Floris Admiraal. Momenteel heeft Bezuijen Bemiddeling circa driehonderdvijftig woningen in de verkoop. Het aanbod is zeer gevarieerd - van vakantiewoningen en starterswoningen tot villa’s - en is vooral te vinden op de kop van het eiland. Op de rest van Goeree-Overflakkee heeft Bezuijen Bemiddeling in de eerste plaats exclusieve objecten in portefeuille.

Van links naar recht: Angelique van der Valk, Jan Bezuijen, Daisy van Wetten en Henk Daalhuizen. Floris Admiraal ontbreekt op de foto. theekshop Ouddorp is er ook gevestigd. “Dat is een extra service voor de klant. Die kan onder hetzelfde dak laten uitzoeken of de woning past binnen zijn portemonnee”, aldus Jan Bezuijen. De Hypotheekshop Ouddorp geeft onafhankelijk advies. “Wij zijn onpartijdig”, zegt directeur Henk Daalhuizen. “We doen zaken met ongeveer veertig geldverstrekkers. Op basis van

onafhankelijkheid en transparantie zoeken we de beste hypotheekoplossing voor de klant. Maar we bieden ook financieel maatwerk als het om verzekeringen, pensioenen en belastingen gaat.” De Hypotheekshop bedient heel Goeree-Overflakkee, het is de enige op het eiland. Daalhuizen heeft ook Hypotheekshops in Middelburg, Koudekerke, Goes en Zierikzee. “We zijn aangesloten bij de

Het beste hypotheek advies vind je in Ouddorp! De Hypotheekshop in Ouddorp is geopend. Wij verzekeren u van een perfect aansluitend onafhankelijk hypotheek advies. Loop gerust eens vrijblijvend binnen.

grootste adviesorganisatie van Nederland. Er zijn in totaal honderdzestig Hypotheekshops”, aldus Henk Daalhuizen. Trots vertelt hij dat zijn zaak vorig jaar is uitgeroepen tot beste Hypotheekshop van Nederland. Dit op basis van klantwaardering, externe audits en marktaandeel. Aan de Hoenderdijk 7a heeft de Hypotheekshop Ouddorp een eigen ingang en een eigen spreekkamer. Daalhui-

Contact Bezuijen Bemiddeling is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.30 uur. Zaterdag op afspraak. Buiten kantooruren is Bezuijen telefonisch bereikbaar (behalve op zondag). Meer informatie: www. bezuijenbemiddeling.nl.

Dé makelaar van (n)u voor Ouddorp en omstreken

Wij kijken verder dan uw bank voor de best passende hypotheek De grootste financiële adviesorganisatie van Nederland

Laagste rente garantie

Bereken uw hypotheek of plan een afspraak online, wanneer het u uitkomt Maandag t/m zaterdag makkelijk en snel bereikbaar tot 21.00 uur De Hypotheekshop Ouddorp, Hoenderdijk 7A, 3253 AK Ouddorp

Hoenderdijk 7a 3253 AK Ouddorp telefoon 0187 - 68 48 68

DUIDELIJK VERHAAL T 0187 68 85 09 - www.hypotheek-goereeoverflakkee.nl

Bezuijen Bemiddeling

fax

0187 - 68 45 35

mobiel

06 - 53 33 19 80

email

info@bezuijenbemiddeling.nl

internet www.bezuijenbemiddeling.nl u vindt ons ook op


DINSDAG 21 JULI 2015

Weekmarkten op G-O

13

Op de Ouddorpse weekmarkt is het Verkeerscirculatieplan het gesprek van de dag OUDDORP - Met zeventien kramen in het hoogseizoen is de weekmarkt in Ouddorp voor eilandbegrippen groot. Na Sommelsdijk (met 22 kramen) staat het op een stevige tweede plaats. Maak een rondwandeling met gemeentelijk marktmeester Jan van Nimwegen langs de kramen en vraag het de kooplieden en de bezoekers: Niemand die de markt een overbodige voorziening vindt. Integendeel. Men koestert de markt. Piet Dammers van de kazenkraam noemt de Ouddorpse markt gezellig. Hij kent heel veel van zijn ‘vaste klanten’ en dat is omgekeerd ook het geval. “Dat geeft een binding”, voegt hij er aan toe. Eventjes snel weer aan de slag om de rij klanten te helpen. Daarna in de gelegenheid ook een commerciële opmerking te maken: “Het verkoopt hier goed”.

Een kleurrijke entree in de Weststraat is met deze bloemen gegarandeerd.

Kaasboer Piet op de Ouddorpse markt. Door Jaap Ruizeveld

Dat de marktmeester het bekende gezicht op de markt is, wordt ook deze ochtend bevestigd. Men kent “Jantje”. Even een kort gesprek hier. Even een vraag beantwoorden over de verschuldigde financiën daar. Hij gaat correct maar soepel om met kleine kwesties. “Je moet geen zaken op de spits drijven,” zegt hij. “Belangstelling tonen is erg belangrijk. Hoe gaan de zaken?” Beurs Even een stukje geschiedenis ophalen: Elf jaar geleden startte de weekmarkt in Ouddorp. In het verleden was er op donderdag Beurs op de Ring. Daar werden rond en in caférestaurant Akershoek vooral landbouwproducten verhandeld. Vele jaren ook kleinvee (biggen) en soms andere dieren. Branches veranderden. Daarom is de Beurs van destijds niet te vergelijken met de huidige weekmarkt met al zijn kramen. Is dit de blijvende formule, of kunnen er nog veranderingen komen? Wellicht uitbreiding met branches die nu nog niet vertegenwoordigd zijn en die men mogelijk mist. Gelijk vragen aan bezoekers en dan de optelsom neerleggen: “Gereedschappen, snoep, wenskaarten, hobby-artikelen en ondergoed/lingerie”. Dus toch nog een wensenlijstje. Uitbreiding? “Kunnen er kramen bij komen met

Extra kraamruimte voor Vos Groenten en Fruit, die zijn aardbeien aan de vrouw en man bracht. één of meer van de genoemde producten?” “Ik sluit dat niet uit”, zegt Jan diplomatiek. Hij is voorzichtig. Het is immers niet duidelijk op welke gefaseerde wijze het Verkeerscirculatieplan Ouddorp 2 wordt ingevuld en uitgevoerd. Een raadsbesluit valt pas begin september. Autoluw maken of afsluiten dorpskern. Het is nog onzeker. Je kan daar niet op vooruitlopen met plannetjes. Even vragen aan autochtone marktbezoekers. Unaniem vinden zij dat de gemeentebestuurders eerst de parkeerproblemen maar eens moeten oplossen. Dan pas de Ring aanpakken. En het omdraaien van de verkeersrichting op de Achterweg lijkt 5 van de 7 ondervraagden overigens geen goed idee. Het VCP houdt de gemoederen van de Ouddorpers bezig. Dat blijkt uit reacties. Vertrouwen Bij de stand van Mulder-Barendregt (snijbloemen) is het druk. “Vanaf het begin van de markt zijn we er bij geweest”, zegt Mulder. Hij noemt de Ouddorpse markt een goede markt. Sfeervol. Zij kunnen dat zeker inschatten en vergelijken, want in de week staan zij ook met de kraam in Waalwijk en Zevenbergen. Vos Groenten en Fruit, landelijk onderscheiden, heeft het, zo vertellen medewerkers, ook best naar hun zin op de Ouddorpse Ring. “Wekelijks bekende gezichten. Dat geeft aan dat men vertrouwen heeft in onze kwaliteitsproducten”.

Sympathie Aan de Stationsweg bij het bekende cafetaria Plaza ‘t Hoekje wordt het terras in gereedheid gebracht. Het belooft een warme zomerdag te worden en dan strijken marktbezoekers, die toch eventjes buiten de Ring vertoeven, ook hier graag neer voor een consumptie. Piet Bezuijen, penningmeester Ouddorpse Ondernemers Vereniging, draagt de markt sympathie toe. “Het is een trekpleister. Het versterkt ook de vestigingen van lokale ondernemers. Het hoort erbij. Ik hanteer hierbij graag de uitspraak van mijn vader, die stelde dat wij als ondernemers in de winterperiode met goede kwaliteit onze boterham moeten verdienen. In het hoogseizoen, de zomermaanden, volgt dan wel het beleg”. Naar het museum Bij het voormalige Raad- en Polderhuis aan de Kerkstraat komt bestuurslid Coby Nolet juist naar buiten. In gezelschap van Grinwis sr, vader van Mark, die als verzamelaar militaria een imposant particulier oorlogsmuseum op een zolderverdieping aan de Dorpsweg heeft ingericht. Grinwis neemt regelmatig eventjes poolshoogte rond de inbreng in het tentoonstellingsdeel over 70 jaar herdenking Wereldoorlog 2. Op dinsdagen is het museum - juist vanwege de weekmarkt in de Ring - van 10.00 tot 14.00 uur - geopend, vertelt Coby. Juist die middag zet het bestuur een handte-

kening in het Raad- en Polderhuis voor de toekomstige huisvesting van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, die nu nog aan de Hofdijksweg zetelt. “Bezoekers van het dorpscentrum, zeker toeristen, zijn bij hun rondwandeling over de markt sneller geneigd ook ons museum binnen te lopen. Het versterkt elkaar en dat is voor alle partijen belangrijk”, geeft mevrouw Nolet aan. Representatie “Een dorp met een weekmarkt leeft”, zegt Dirk Pijl, raadslid CDA, die met zijn echtgenote eventjes de enclave Goeree-Havenhoofd heeft verlaten voor een bezoek aan de markt. Hij is ook nog in gezelschap van naaste familieleden. Een plezierig uitje dus. Wat wil je nog meer? Dirk zegt: “Het één ondersteunt het ander.” Kooplieden en ondernemers slaan de handen in elkaar en zorgen gezamenlijk voor een attractief gebeuren dat veel bezoekers trekt. Inwoners uit de eigen kern en bewoners vanuit andere omliggende dorpen brengen er hun wekelijks bezoek. Zij waarderen de marktvoorziening. Ze kennen de kooplieden. In Ouddorp heeft de markt uiteraard ook een extra aantrekkingskracht op de vele toeristen die de Kop van Goeree als hun vakantieplek kiezen of daar veelvuldig dagen en weekends doorbrengen. De sfeer is goed. Je hoort alom dat het op de markt gezellig is. Een sociale ontmoetingsplaats. Ook is er de mogelijkheid om even

op één van de vele terrasjes te zitten. Weekmarkten representeren onze gemeente”. Knus en rust Dat valt blijkbaar in de smaak, ook bij de toeristen, waaronder veel Duitse gasten. Met touringcars aangekomen uit Münster, Oberhausen en Kleeve. Op doorreis naar Zeeland een stop in het “schöne dorf ” Ouddorp. Maar ook kris kras uit Nederland komen de toeristen naar de badplaats. Van Medenblik tot Venlo en heel veel uit de regio RotterdamRijnmond. “Knus, overzichtelijk, vriendelijk. Het straalt rust uit”, zijn hun spontane reacties. Toeristendagen En dan het fenomeen van de Toeristendagen in badplaats Ouddorp. Dit jaar zijn er nog 2 en wel op de woensdagen 29 juli en 12 augustus. De eerste van het seizoen, vorige week, was alweer een groot succes. Het is een grote braderie met meer dan 100 kramen en standplaatsen. Het jaarlijkse evenement, dat massale belangstelling trekt, wordt in en rond de Ring georganiseerd door de Stichting Promotie Kop van Goeree. In deze stichting zijn o.a. VVV-Goeree-Overflakkee en verschillende ondernemersverenigingen actief. “Hier heb ik geen gemeentelijke bemoeienis mee”, stelt Van Nimwegen.


Kennisgeving mogelijkheid tot beroep vanwege het Beheerplan Natura 2000-gebied Duinen Goeree en Kwade Hoek Beheerplan In de gemeente Goeree-Overflakkee ligt het Natura 2000-gebied Duinen Goeree en Kwade Hoek. Voor dit gebied hebben de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) het definitieve Beheerplan vastgesteld. In het Beheerplan staat welke maatregelen worden genomen om de bijzondere natuur van de Duinen Goeree en Kwade Hoek te beschermen. Ook staat er in welke activiteiten er in en rondom het gebied mogen plaatsvinden en waarvoor een eventuele vergunning nodig is. Het Beheerplan heeft een looptijd van zes jaar. Terinzagelegging U kunt het Beheerplan met bijlagen inzien van maandag 27 juli tot en met vrijdag 4 september 2015 bij: - de provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag; - het ministerie van IenM, Plesmanweg 1-6 in Den Haag; - het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. U kunt het Beheerplan met bijlagen ook inzien op www.zuid-holland.nl/terinzage. Beroep U kunt in beroep gaan tegen het Beheerplan bij de Raad van State als u eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbeheerplan. Ook belanghebbenden die destijds redelijkerwijs geen zienswijze konden indienen, en belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen in het definitieve Beheerplan ten opzichte van het ontwerpbeheerplan, kunnen in beroep gaan. De beroepstermijn is van 27 juli tot en met 4 september 2015. U kunt in beroep gaan via het Digitaal Loket van de Raad van State of door een beroepschrift te sturen aan: Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak Postbus 20019 2500 EA Den Haag

Zoek jij een baan in de installatietechniek, en wil je werken in een jong, dynamisch, ontwikkelingsgericht bedrijf? Bij een bedrijf dat veel ruimte bied voor eigen inbreng, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en zelf initiatief? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Wij zijn per direct op zoek naar:

ERVAREN INSTALLATIE MONTEUR Wij bieden: • • •

Een afwisselende baan met ruimte voor eigen ideeën en inbreng. Mogelijkheden voor het volgen van cursussen. Salaris conform cao, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Wij vragen: • • • • •

Werkervaring. Klantvriendelijkheid. In bezit van rijbewijs B. In team verband kunnen werken. Geen 8 tot 5 uur mentaliteit.

LEERLING MONTEUR Wij bieden: • •

Afwisselende baan met doorgroei mogelijkheden. Mogelijkheden voor het volgen van cursussen.

Het beroepschrift dient ten minste te bevatten; - uw naam en adres; - de datum; - een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; - een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen; - de eventuele onderbouwing waarom u eerder geen zienswijze hebt kunnen indienen; - uw handtekening.

Wij vragen:

Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit. Hangende het beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt uw sollicitatie (schriftelijk) richten aan:

Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de hoogte van het griffierecht en de betalingswijze, zie www.raadvanstate.nl.

De beste en snelste bijverdienste plus veel extra’s.. Lekker in de buitenlucht en prima voor je conditie!

Meld je snel aan en pak je voordeel!

*min. leeftijd: 15 jaar, legitimatie verplicht

Klantvriendelijkheid. Bereid te zijn om te leren. In team verband kunnen werken. Geen 8 tot 5 uur mentaliteit.

Breen Installaties t.a.v. Dimmen Breen Korte Ring 13 4311 AP Bruinisse tel: 0111-482521 / email: info@breeninstallaties.nl

Country Floor Country Floor breidt uit! Wij zijn op zoek naar een:

Allround Parketteur Voor het leggen van: - PVC - Houten vloeren - Tapis - Laminaat + egaliseren

‘s Ochtends de krant bezorgen * Goed betaald, snel verdiend Sparen voor aantrekkelijke cadeaus Elke dag een gratis krant Direct aan de slag in NIEUWE TONGE, SOMMELSDYK OF OOLTGENSPLAAT

• • • •

Solliciteren naar deze functie? Stuur je sollicitatiebrief naar: Country Floor, Achterweg 22, 3253 AA Ouddorp. Of via de mail: countryfloor@hetnet.nl Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen op 06 50 23 05 07 of 06 42 78 67 78

FFEUR GEVRAAGD BERGINGSCHAU (parttime)

 In het bezit van rijbewijs C  Wonend in het Oostelijk deel van Goeree-Overflakkee (dit ivm strikte aanrijtijd)

 Bereid tot het volgen van de noodzakelijke cursussen U kunt u sollicitaties schriftelijk per email sturen naar petra@visbeenbv.com of telefonisch met de Hr. A. Visbeen 0620492498 Auto- en Bergingsbedrijf Visbeen BV Stationsweg 32a | 3255 BL Oude-Tonge | 0187-640844

Agathos Thuiszorg zoekt voor Goeree-Overflakkee een enthousiaste

Wijkverpleegkundige niveau 5, uren in overleg

Ben jij de wijkverpleegkundige die indicaties stelt en het zorgproces bewaakt? Als wijkverpleegkundige heb je een spilfunctie in de zorgverlening in jouw team. Je werkt vanuit het kantoor in Middelharnis. We vragen, naast een diploma HBO-V, affiniteit met werken in de thuiszorg. In verband met de identiteit van de organisatie vragen we van je dat je meelevend lid bent van één van de reformatorische kerken.

onderdeel van Lelie zorggroep

Werk dat bij jou past

Meer informatie? Marieke Kalle 06 10 94 43 62. Solliciteren en info over deze en andere vacatures: leliezorggroep.nl

Uw vacature ook in Eilanden-Nieuws?

Informeer 0187 - 47 10 20 www.eilandennieuws.nl/vacatures


DINSDAG 21 JULI 2015

Nieuws

Eerst de Vierdaagse, dan de Omloop SOMMELSDIJK - Cor van Nimwegen (67) loopt dit jaar zijn vijftiende Omloop. Hij kijkt ernaar uit, zegt hij. Maar eerst de Vierdaagse van Nijmegen, editie negenennegentig. Vier keer veertig kilometer. “Een goede voorbereiding voor de Omloop, want je hebt die 160 kilometer wel in de benen.”

15

Like de pagin a www.facebo ok. com/DeOmlo op om op de ho GO ogte te blijven.

Door Kees van Rixoort

Van huis uit is Cor niet zo’n loper. Het begon pas te kriebelen toen zijn broer Jan een keer aan de Omloop meedeed. “Ik verzorgde hem, ik stond met water aan de dijk. Toen dacht ik: dat ga ik ook eens doen.” Cor ging trainen. Eerst rondjes om het dorp, daarna verder én tochten van 30, 40 kilometer. “Als je voorbereiding niet goed is, ga je helemaal kapot. Als je de Omloop gaat lopen, weet je totaal niet wat je te wachten staat. De eerste keer niet, maar alle keren daarna ook niet. Geen Omloop is hetzelfde. De omstandigheden zijn altijd anders. Ik heb ‘s nachts met 25 graden ‘s gelopen - dan koel je totaal niet af -, maar een paar jaar geleden ook door een laag regenwater van 20 centimeter. Vroeger liep je veel over grasdijken, maar nu is bijna alles asfalt. Ja, dat gaat veel sneller.” “Opgeven doe je niet” Van Nimwegen kent de Flakkeese dijken als zijn broekzak, want die had hij tot zijn pensionering in beheer

Omloop 2014: Cor van Nimwegen met kleindochter Yfke in Den Bommel. Rechts: Op de Zevenheuvelenweg tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. als medewerker van het waterschap. Inmiddels heeft hij de Tocht der Tochten veertien keer gelopen. Steeds tot het eind. “Opgeven doe je niet. Ik heb er zelfs nooit aan gedacht. De Omloop is elke keer weer een uitdaging. Dat vind ik het mooie.” Alles draait om een goede voorbereiding. “Je moet voldoende kilometers in de benen hebben. Tussen september en april loop ik gemiddeld 40 kilometer per week en vanaf april 50

kilometer per week. Ik ga ‘s morgens van zeven tot tien uur, dan heb je de hele dag nog voor je.” Belevenis Die voorbereiding is niet alleen voor de Omloop, want Cor loopt dus ook de Vierdaagse. Dit jaar doet hij voor de negende keer mee. In het begin liep hij vier keer vijftig kilometer, maar de laatste jaren vindt hij vier keer veertig kilometer wel genoeg. “De Vierdaagse is ook een uitda-

ging, maar totaal anders. Je loopt vier dagen, steeds veertig kilometer. Dat is in principe moeilijker dan één keer 110 kilometer. Je moet elke keer opnieuw opstarten. De eerste dag is de kwaaiste, de tweede de kortste, de derde de zwaarste en de vierde de langste. De Vierdaagse is een belevenis. De hele stad Nijmegen leeft, het is overal feest. Soms is het zo erg dat ik m’n vingers in mijn oren stop…” Na de Vierdaagse volgt een weekje

vakantie in Nijmegen, op dezelfde camping waar hij tijdens het wandelevenement staat. Na een paar weken volgt dan de Omloop. Ook een evenement van formaat, vindt Cor. “Het strand, de nacht met al die als kerstbomen versierde lopers… Ik kijk ernaar uit. Of ik een voorkeur heb voor de Omloop of de Vierdaagse? Nee, ze zijn heel verschillend, maar allebei een geweldige belevenis. Volgend jaar de honderdste Vierdaagse…”

Deelnemers derde fietstocht maken kennis met Slikken van Flakkee, TBP en muskusratten

Zo’n 65 deelnemers begonnen in de motregen aan de derde Eilanden-Nieuwsfietstocht.

Harold Sturm van het Eilanden-Nieuws overhandigt de cheque t.w.v. € 300,aan dhr. Bakker van OZO.

GOEREE-OVERFLAKKEE - De derde Eilanden-Nieuws fietstocht startte vanuit een druilerig Stellendam. Dit is het verslag van een deelnemer. “De startplaats was bij het Wapen van Stellendam waar zich, ondanks (mot)regen, toch zo’n 65 fietsers verzameld hadden. Teun Bakker van de OZO vertelde dat (een deel van) het inschrijfgeld bestemd is voor de vrijwillige brandweer in de Oekraïne. Dat

met uitleg kregen van de directeur, dhr. Ton Plooij, over wie en wat TBP is. Uitgerust stapten we weer op de fiets richting Stellendam. Even na Dirksland stond dhr. Hameeteman op een brug ons op te wachten om één en ander te vertellen over de rattenvangst op Flakkee. Er worden per jaar zo’n vierhonderd beverratten en muskusratten gevangen. Hij vertelde dat je beverratten kunt eten. In België wordt het waterkonijn genoemd. De vraag van dhr. Hameeteman was wie dat wel eens gegeten heeft. Er gingen

werd met applaus begroet. Even was er nog twijfel bij de organisatoren of de fietstocht wel door kon gaan, maar gelukkig kon Hans Bruggeman het startsein geven.” “Voorzien van een heerlijke koek en een flesje water gingen we op weg. Vanuit Stellendam onder de N57 door waar we richting Slikken gingen. Een moerasgebied waar je alleen maar vogels hoort en waar we

heckrunderen en konikpaarden in de verte zagen lopen. Een prachtig weids natuurgebied van ong. 650 ha groot. Toen we vlak bij Herkingen waren, stond een mevrouw met kennis van de Slikken op ons te wachten. Zij vertelde ons op boeiende wijze over het gebied. De liefhebbers kunnen ook een keer met een huifkar mee het gebied in. Toen verder door de polder naar TBP electronics. Hier werden we met koffie en thee onthaald, waarna we in het auditorium een prachtige videopresentatie

weinig handen de lucht in… Daaruit bleek dat de beverrat bepaald niet als een delicatesse gezien wordt. Toen de laatste kilometers naar het ‘Wapen van Stellendam’, waar we tegen kwart over vijf weer arriveerden. De regenkleding hoefden we gelukkig niet te gebruiken. De deelnemers bedanken degenen die de rit hebben uitgezet, de mensen die bij het oversteken van wegen hebben geassisteerd en de EHBO-man, die gelukkig niet in actie behoefde te komen.”


VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

OUDDORP BIENINGEN 17

GOEDEREEDE JONGKOENSTRAAT 38

OUDDORP BERNHARDWEG 5

OUDDORP STEENKREEK 19

INTERESSE IN EEN APPARTEMENT OP DE OUDE VLIEDBERGLOCATIE? VRAAG NU ALVAST EEN VRIJBLIJVEND VERKOOPADVIES VOOR UW HUIDIGE WONING… WIJ ADVISEREN U GRAAG ZODAT U OP TIJD DE JUISTE STAPPEN ZET!

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT

GOEDEREEDE TRAMLIJNWEG 9

OUDDORP WILHELMINAWEG 23

   

30er jaren woning 4 slaapkamers op verdieping 243 m2 eigen grond

  

Ruime gezinswoning Goed onderhouden Gunstige ligging in de wijk

TE KOOP

€ 250.000,-

GOEDEREEDE

€ 225.000,-

K.K.

POLDERSBOS 6

Recreatiewoning 4 persoons 208 m2 perceel Moderne keuken Recent vernieuwd!

  

Ruime recreatiewoning met 3 slaapkamers Kavel van 760 m2 Unieke en rustige ligging

  

Gezinswoning aan de rand van Goedereede Perfect onderhouden V.v. open haard, 3 slpkamers (4mog)

TE KOOP

TE KOOP

TE KOOP

GOEDEREEDE

OUDDORP

STELLENDAM

OUDDORP

Monumentale woning in het oude hart van Goedereede Authentieke details Ideaal als starterswoning

  

TOEKOMST 26

MOLENKADE BOUWNUMMR 3

DORPSTIENDEN 12A

Ruim centrum appartement Nabij alle voorzieningen Vrij uitzicht Ruime living met half open keuken

K.K.

K.K.

K.K.

€ 155.000,-

€ 179.950,-

€ 225.000,-

Bouw start binnenkort  Laatste kans  Zuid-west gelegen tuin  Veel privacy 

K.K.

ALTENA 8

TE KOOP

CATHARINASTRAAT 9

BIENINGEN 45

OUDDORP

HET OUDE NIEUWLAND 11

K.K.

K.K.

TE KOOP

K.K.

€ 165.000,

€ 84.500,-

ZANDGORSWEG 5

OUDDORP

K.K.

€ 225.000,-

TE NIEUW KOOP

€ 575.000,-

In het buitengebied tussen Stellendam en het Havenhoofd Unieke ligging 3985 m2 eigen grond

OUDDORP

JULIANALAAN 25

TE KOOP

STELLENDAM

DIRKSLAND

K.K.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND VERKOOPADVIES

NIEUW

TE KOOP

€ 237.500,-

VERKOOPPLANNEN? TE KOOP

TE KOOP

  

Goed onderhouden recreatiewoning Eigen grond, ruim perceel 3 ruime slaapkamers


DINSDAG 21 JULI 2015

Stichting Kledingbeurs KLEINe P@RIJS opgericht

Dorpsraad Dirksland zoekt extra handen DIRKSLAND - Er staat heel wat op stapel in Dirksland. De dorpsraad heeft tal van projecten in de steigers staan. Bovendien bestaat het dorp in 2016 zeshonderd jaar. Dat zal gepaard gaan met meerdere feestelijke activiteiten. De dorpsraad is een aanjager en een coördinator. Om een en ander in goede banen te leiden en uit te voeren, zijn mensen nodig. De dorpsraad, die bestaat uit drie personen, doet een oproep aan de inwoners van Dirksland om zich aan te melden en mee te helpen. Door Kees van Rixoort

Het bestuur van Stichting KLEINe P@RIJS.

DIRKSLAND - Al een aantal jaren organiseert de oudercommissie van peuterspeelzaal de Hummelhoek in Dirksland tweemaal per jaar een tweedehands kinderkledingbeurs. Een beurs waar mensen kleding inleveren waarbij de helft van de opbrengst voor de inleveraar is, de andere helft komt ten goede aan de peuterspeelzaal. De peuterspeelzaal heeft besloten om te stoppen met het organiseren van deze kledingbeurzen als geldinzamelingsactiviteit. Daar het in de loop van de jaren steeds groter is geworden, steeds meer kleding inneemt en verkoopt, meer vrijwilligers nodig heeft en meer ruimte nodig is en een hoop tijd in beslag neemt. De stichting Een aantal enthousiaste vrijwilligers die zich met de kledingbeurs hebben beziggehouden zijn naar mogelijkheden gaan zoeken om deze succesformule, zonder de peuterspeelzaal als organisator, in stand te kunnen houden. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van Stichting Kledingbeurs

KLEINe P@RIJS. Een stichting - de naam zegt het al - die kledingbeurzen organiseert waar tweedehands kleding wordt verkocht voor een kleine prijs. De opbrengst van deze verkoping komt ten goede aan maatschappelijke projecten die het welzijn van de kern en de bevolking van KLEINe P@RIJS (Dirksland) bevorderen. Goede doelen Naast het schenken aan maatschappelijke doelen binnen de dorpskern Dirksland, draagt de stichting bij aan duurzaamheid door kleding een tweede leven te geven. En biedt het gezinnen met een kleine beurs, maar ook voor de snuffelaar, de mogelijkheid om op een betaalbare manier aan leuke kleding te komen. Ook worden diverse plaatselijke/ eilandelijke goede doelen voorzien van de niet verkochte kleding, die inleveraars niet retour willen. Denk hierbij aan de gezinsvervangende tehuizen, gezinnen in crisissituaties of projectgroepen die zich bekommeren om het welzijn van mensen in andere landen. En niet onbelangrijk; de inleveraars van de kleding verdienen de helft van wat hun kleding heeft opgebracht.

Beurs Op vrijdag 25 september organiseert de stichting een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Dirksland. De opbrengst van deze beurs komt ten goede aan de beide basisscholen OBS De Inktvis en CBS Prins Maurits in Dirksland. Hiervoor kunt u goede en schone kinderkleding voor de herfst/winter en speelgoed inleveren. De kleding en speelgoed wordt in de week voorafgaand aan de kledingbeurs op beide basisscholen ingezameld en geprijsd. De beurs wordt gehouden in zorgcentrum Geldershof te Dirksland. De helft van de opbrengst is voor de inleveraar en de andere helft voor de stichting welke het zal uitkeren aan de basisscholen in Dirksland. Als inleveraar heb je de keus om de niet verkochte kleding weer terug te ontvangen of deze te schenken aan goede doelen in de buurt. Houd de kranten en de website www. kledingbeursdirksland.nl als ook onze Facebookpagina kledingbeursdirksland in de gaten om op de hoogte te zijn van data, locatie en verdere informatie.

Bijna 80.000 kinderboeken voor Het Vergeten Kind MIDDELHARNIS - De landelijke actie van Bruna voor Het Vergeten Kind heeft een geweldig resultaat opgeleverd. In totaal zijn bij de winkels van de keten maar liefst 80.000 kinderboeken ingeleverd in het kader van ‘Vergeten boeken voor vergeten kinderen’. Ook Bruna Middelharnis heeft meegedaan. Tientallen enthousiaste klanten hebben bijgedragen aan de inzameling. Heleen van Esbroek van Bruna Middelharnis heeft heel veel boeken in ontvangst mogen nemen. “Wij willen alle klanten en iedereen die heeft gereageerd en meegedaan zeer hartelijk bedanken! Zij hebben het mogelijk gemaakt dat kinderen in vaak sobere opvanglocaties in Nederland

voortaan ook afleiding kunnen vinden in het lezen van boeken. Samen mogen we echt enorm trots zijn op dit geweldige resultaat.” In juni hebben Bruna en Het Vergeten Kind een oproep aan het publiek gedaan om ongebruikte kinder- en stripboeken in te leveren bij een winkel van de keten. De respons was enorm, ook bij Bruna Middelharnis. Van oma’s van boven de 80 die hun oude boeken kwamen brengen tot kinderen die speciaal hun boekenkast hebben opgeruimd, van groothandels tot (school)bibliotheken, in heel het land zijn mensen in actie gekomen. Sommigen hebben een paar boeken ingeleverd, maar ook zijn complete collecties bij Bruna terechtgekomen.

Algemeen Directeur van Bruna Fred Zeegers reageert ook opgetogen op het resultaat: “We wisten eigenlijk van te voren niet goed waar we rekening mee moesten houden, want een initiatief als dit is nog nooit genomen. 80.000 boeken, het gaat alle verwachtingen te boven! Veel dank allemaal.” Ruim 3100 dozen gevuld met de boeken staan nu nog op zo’n honderd pallets opgeslagen bij het Centraal Boekhuis. Het Vergeten Kind overlegt met de opvanglocaties en organiseert binnenkort samen met Bruna een aantal vrijwilligersdagen om de boeken uit te zoeken en te verdelen. Daarna worden ze, afgestemd op de behoefte, naar verschillende locaties gebracht.

17

Zoals bekend bouwt de gemeente Goeree-Overflakkee de huidige manier van subsidiëren af. In 2017 is het afgelopen en ontvangen de verenigingen geen subsidie meer. Maar er blijft wel subsidie naar de kernen gaan, de zogenoemde kernsubsidie. Die is in de eerste plaats gericht op het leefbaar en vitaal houden van de dorpen. De gemeente geeft de kernen de ruimte om dit zelf in te vullen. De coördinatie en het subsidiebeheer zijn per kern in handen van de dorpsraad. Naast de kernsubsidies zijn er projectsubsidies. Deze kunnen verenigingen bij de gemeente aanvragen en gaan buiten de dorpsraad om. Dorpsplan De dorpsraad heeft van de gemeente de opdracht gekregen een dorpsplan te ontwikkelen voor de jaren 2015-2018. De dorpsraad van Dirksland heeft 2015, een overgangsjaar, losgekoppeld. Het plan voor dit jaar bevat vooral lopende projecten, zoals het afronden van de survivalbaan, het realiseren van een JOP (jongerenontmoetingsplaats), het lopen van een schouw door Dirksland en het sponsoren van de herdenkingspanelen voor de Dirkslandse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook het organiseren van een Magic Day, tijdens de herfstvakantie, staat in het plan voor 2015. Voor de jaren na 2015 ontwikkelt de dorpsraad een dorpsvisie en per jaar een leefbaarheidsplan. Dat doet de raad samen met ‘het maatschappelijk middenveld’ in Dirksland. Verenigingen en stichtingen hebben hun ideeën

Dressuur Oostmoer STAD AAN ‘T HARINGVLIET Uitslag van de dressuurwedstrijd voor pony’s, proef F1, gereden op zaterdag 18 juli 2015 in Manege Oostmoer, Oostmoersedijk 2a te Stad aan’t Haringvliet. Voor deze proeven dient een minimaal aantal punten behaald te worden van 210. Emy Schobben, Murphy, 244 pnt; Jacintha v. Putten, Sproet, 242 pnt; Mila Wessels, Silly, 241 pnt; Jitske Lugtenburg, Storm, 240 pnt; Manou Braber, Ginger, 239 pnt; Vera Goudswaard, Glory, 239 pnt; Marije Bruggeman, Sonja, 239 pnt; Milou Zuijdijk, Ginger, 238 pnt; Naomi Kievit, Button, 237 pnt; Layra Kuckelkorn, Lady, 236 pnt; Sidney Wessels, Magic, 236 pnt; Denise v. Peenen, Glory, 235 pnt; Kirsten Jongejan, Silly, 235 pnt; Maud de Gier, Noortje, 234 pnt; Aisha Sofia Nobels, Sterre, 233 pnt; Jorn Hekkema, Glory, 232 pnt; Anne v. Es, Noortje, 230 pnt; Kristel Franke, Snoopy, 230 pnt; Marescha Bakkeren, Sonja, 229 pnt; Femke Lugtenburg, Guus, 226 pnt; Meike Agema, Glory, 224 pnt.

over de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp naar voren kunnen brengen. Jaarlijks is er ruim 12.000 euro beschikbaar voor Dirksland. De dorpsraad beheert dat geld. Er zijn plannen om in Dirksland een dorpshuisfunctie te realiseren, waar bewoners terecht kunnen voor een potje biljart, het leggen van een kaartje of het drinken van kopje koffie met elkaar. Ook denkt de dorpsraad bijvoorbeeld aan het opzetten van een telefooncirkel en bezigheden voor mensen met een beperking in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Draagvlak De dorpsraad brengt veel werk met zich mee. Voorzitter Jan Leenders en secretaris Gelein Ruts klagen daar niet over. Ze zijn, samen met penningmeester Frits Veringmeier, graag actief voor het welzijn in hun dorp. Maar, geven ze aan, het is hard nodig dat het draagvlak groter wordt. “We hebben mensen nodig die wat willen doen, die de handen uit de mouwen steken en een activiteit aan de gang willen houden. Daarnaast kunnen we extra bestuursleden gebruiken, die willen meedenken. Liefst ook vrouwen en jongeren. Het is liefdewerk, oud papier, maar er zit wel een verplichting aan vast.” Aanmelden Mensen kunnen zich aanmelden via de website van de dorpsraad: www. dorpsraaddirksland.nl, of via telefoon 0187 - 602584. De dorpsraad vergadert elke eerste dinsdag van de maand vanaf 20.00 uur in Calvin’s Corner, Voorstraat 50, Dirksland. Voor bestuursfuncties komen alleen leden in aanmerking; de dorpsraad is een vereniging. Het lidmaatschap kost 5 euro per jaar (voor een gezin).

Christelijke nieuwsmedia Christelijke nieuwsmedia opop gereformeerde gereformeerde grondslag grondslag Uitgave: Uitgave: Uitgeversmij. Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws Eilanden-Nieuws b.v. b.v. Verschijning: Verschijning: dinsdag dinsdag huis-aan-huis huis-aan-huis vrijdag abonnement vrijdag abonnement Tel. Tel. (0187) (0187) 471020 471020 •• Fax Fax (0187) (0187) 485736 485736 Postbus Postbus 8, 8, 3240 3240 AA AA Middelharnis Middelharnis Langeweg Langeweg 13, 13, Sommelsdijk Sommelsdijk

Advertenties Advertenties en en administratie administratie

•• Tel. Tel. (0187) (0187) 471020 471020 •• E-mail: E-mail: info@eilandennieuws.nl info@eilandennieuws.nl •• Tarief Tarief per per mm mm €€ 0,46 0,46 excl. excl. BTW. BTW. Contracttarieven Contracttarieven op op aanvraag aanvraag •• Sluitingstermijn Sluitingstermijn zakelijke zakelijke advertenties: advertenties: maandag maandag en en donderdag donderdag 12.00 12.00 uur uur •• Sluitingstermijn Sluitingstermijn overlijdensberichten: overlijdensberichten: dinsdag dinsdag en en vrijdag vrijdag 7.30 7.30 uur. uur. Voor Voor foutief foutief geplaatste geplaatste advertenties advertenties als als gevolg gevolg van van onduidelijke onduidelijke advertentieopdrachten advertentieopdrachten kan kan de de uitgeverij uitgeverij niet niet aansprakelijk aansprakelijk worden worden gesteld. gesteld. •• Bladmanager: Bladmanager: Gert Gert Verweij, Verweij, tel. tel. (06) (06) 50448359 50448359 •• Advertentieverkoop: Advertentieverkoop: e-mail: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie Redactie

•• Hoofdredacteur: Hoofdredacteur: Adri Adri van van der der Laan, Laan, tel. tel. (0187) (0187) 471021 471021 •• E-mail: E-mail: redactie@eilandennieuws.nl redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing Plaatsing van van ingezonden ingezonden berichten berichten kan kan zonder zonder opgaaf opgaaf van van redenen redenen worden worden geweigerd. geweigerd.

Abonnementen Abonnementen

Abonnementen Abonnementen (vrijdageditie) (vrijdageditie) zijn zijn bij bij vooruitbetaling vooruitbetaling en en worden worden automatisch automatisch verlengd. verlengd. Opzeggingen Opzeggingen schriftelijk schriftelijk vòòr vòòr 30 30 november. november. Wijzigingen Wijzigingen twee twee weken weken voor voor ingaan ingaan doorgeven. doorgeven.

Rekeningnummers Rekeningnummers

ING ING 167930 167930 // // Rabobank Rabobank 3420.01.108 3420.01.108

Lid Lid NNP NNP

Van Van toepassing toepassing zijn zijn de de Regelen Regelen voor voor het het Advertentiewezen Advertentiewezen (ROTA). (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


MARTIJN AKERSHOEK MAKELAAR STRUIJK & STRUIJK

Goeree-Overflakkee is niet alleen mijn werkgebied, het is ook het eiland waar ik met veel plezier woon en ben opgegroeid. Karakteristieke dorpen, gezellige Flakkeenaers en natuurlijk dichtbij zee maken ons eiland tot een heerlijke plek om te wonen. In een huis waar je je prettig voelt en waar je nog jaren vooruit kunt. Dat gun ik ook onze klanten van harte!’

Gewoon een goed gevoel

STRUIJKSTRUIJK.NL TELEFOON 0187 - 47 02 72

NIEUWEWEG 36 • STELLENDAM Vraagprijs € 214.000,- k.k.

WERNERLAAN 31 • DIRKSLAND Vraagprijs € 174.900,- k.k.

BINNENWEG 29 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 159.000,- k.k.

BURG. C. ZAAIJERLAAN 13 DIRKSLAND Vraagprijs € 299.500,- k.k.

C. WIJCKHUYSSTRAAT 14 • ROCKANJE Vraagprijs € 197.500,- k.k.

GLADIOLENSTRAAT 6 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 299.000,- k.k.

GARNAAL 12 • HELLEVOETSLUIS Vraagprijs € 159.900,- k.k.

LANGSTRAAT 68-70 • ACHTHUIZEN Vraagprijs 297.500,- k.k

MOLENDIJK 36 • HERKINGEN Vraagprijs € 375.000,- k.k.

MOLENDIJK 72 STAD AAN ’T HARINGVLIET Vraagprijs € 198.000,- k.k.

NARCISSENPAD 36 • STELLENDAM Vraagprijs € 395.000,- k.k.

NIEUWEWEG 86 • STELLENDAM Vraagprijs € 247.500,- k.k.

OOSTDIJK 11-13-15 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 175.000,- k.k.

PRINSES AMALIAPAD 1 OOLTGENSPLAAT Vraagprijs € 297.500,- k.k.

REIGER 10 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 214.900,- k.k.

RINGSTRAAT 8 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 160.000,- k.k.

Aangesloten bij:

Volg ons!

Eilanden-Nieuws 21 juli 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 21 juli 2015

Eilanden-Nieuws 21 juli 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 21 juli 2015

Advertisement